Zover van toepassing zijn de bestanden gerelateerd aan het RD-coördinaten stelsel.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zover van toepassing zijn de bestanden gerelateerd aan het RD-coördinaten stelsel."

Transcriptie

1 Notitie Buitenruimte Bezoekadres : Galvanistraat 15 Postadres : Postbus AP Rotterdam Website : Aan : Deelnemers Rotterdam 3D Open Datum : 28 april 2011 Betreft : Databestanden Van : mw. A. van der Ven Kamer : Europoint III Telefoon : (010) Fax : (010) a.vanderven@gw.rotterdam.nl Beste deelnemer, Bij deze vindt je meer informatie over de bestanden die geleverd worden in het kader van de prijsvraag Rotterdam 3D Open. Meer informatie is te vinden op onze site Voor ondersteuning van specialisten en andere deelnemers op Voor het laatse nieuws over de prijsvraag kun je terecht op Rotterdam 3D Open Wij wensen je veel succes met je inzending! Bestanden en bestandsformaten: De bestanden die mee geleverd worden voor de prijsvraag Rotterdam 3D Open worden in verschillende bestandsformaten aangeboden. Niet alle thema s kunnen in ieder gewenst formaat geleverd worden. Eventueel dient de deelnemer zelf een conversie uit te voeren op de geleverde bestanden. Zover van toepassing zijn de bestanden gerelateerd aan het RD-coördinaten stelsel. De dataset is verdeeld in thema s en wordt geleverd in meerdere beschikbare bestandsformaten. Buiten de reguliere bestandsformaten zoals *.TXT (tekst) en *.JPG (foto /afbeelding) worden afhankelijk van het thema ook specifieke bestandsformaten meegeleverd. In onderstaand overzicht is hier meer informatie over terug te vinden. *.DWG en *.DXF Autocad drawing bestandsformaten zijn geschikt om te bewerken in een CAD pakket. Dit bestand bevat doorgaans minder object informatie dan de GIS-bestanden. Meer informatie is te vinden op *.Json JavaScript Object Notation is een op Java gebaseerd bestandsformaat dat door de kleinere bestand grote vooral geschikt is voor mobiele toepassingen. Meer informatie is hier en hier te vinden.

2 Blad : 2/3 Datum: 28 april 2011 *.SHP Esri Shapefile is geschikt om te verwerken in een Gis pakket, de bestanden bevatten door de structuur relatief veel object informatie. Ieder layer/thema bevat een aantal subfiles dat bij elkaar een shape bestand vormt. In het *.DBF bestand is de object informatie ingesloten welke ook met een spreadsheet is te lezen. Meer informatie is te vinden in dit document of via *.ADF ArcView ARC/INFO coverage data file is geschikt om te verwerken in een Gis pakket, ADF en de gerelateerde bestanden bevatten door de structuur relatief veel object informatie. Meer informatie is te hier vinden De bestandsextensies *.ADF wordt gebruikt voor het gebiedsdekkende hoogtebestand. Ieder layer/thema bevat een aantal subfiles dat bij elkaar een gebiedsdekkende laag vormt. Het grid wordt opgeslagen als een aparte directory met de bijbehorende tabellen en bestanden die specifieke informatie over het raster bevatten. In een integer grid directory worden de volgende tabellen en bestanden gevonden: BND tabel bevat de grens van het net, HDR-bestand dat specifieke informatie opslaat over de beschrijving van het grid bijv. De celresolutie; STA tabel, die de statistieken van het grid bevat; VAT tabel, die het kenmerk van gegevens in verband met de zones van het net opslaat, LOG, die de activiteit die zich heeft voorgedaan op de grid monitoren. En het Tile-bestand w adf (q0x1y1), die de cel gegevens en de bijbehorende indexbestand w001001x.adf (q0x1y1x) die de blokken in de tiles indexeert. (Sommige van deze bovenstaande bestnaden worden niet geleverd als de directory wordt gemaakt met behulp van ArcGIS operatoren, zoals het LOG-bestand.) Als een grid is gewijzigd, worden de waarden en de informatie in de bestanden en tabellen onmiddellijk bijgewerkt. De informatie vervat in een INFO tabel is toegankelijk voor de gebruiker en geeft informatie over het raster. *.ECW, *.ERS, en *.EWW bestanden zijn gecomprimeerde fotobestanden welke vooral gebruikt worden voor de luchtfoto s. Meer informatie over deze bestandsformaten is te vinden op

3 Blad : 3/3 Datum: 28 april 2011 *.LAS is een geïndexeerde puntenwolk van een (laser)bestand. Een LAS bestand is een binair bestand dat de lidar punten net iets efficiënter opslaat in records dan een ASCII tekstbestand. De data kan gebruikt worden in zowel GIS als CAD pakketten. *.GML Geography Markup Language is een door OGC opgestelde XML structuur dat vooral geschikt is voor geografische toepassingen. Het 3D bestand wordt oa middels CityGML ontsloten welke uit *.JPG bestanden is opgebouwd en via een *.XML bestand wordt aangestuurd. Meer informatie is hier Geography Markup Language OGC(R) en hier te vinden. *.KMZ (Keyhole Markup Zip) is de gecomprimeerde versie van het *.KML (Keyhole Markup Language) formaat en is vergelijkbaar met de welbekende ZIP-bestanden. Er kunnen meerdere bestanden gebundeld worden en de inhoud wordt gecomprimeerd waardoor deze sneller kan worden gedownload. Hierdoor kunnen er desgewenst ook afbeeldingen aan een KML-bestand toegevoegd worden. Het 3D bestand wordt buiten het GMLbestandsformaat ook als KMZ aangeboden. Hierdoor is het mogelijk het 3D bestand te ontsluiten via Google Earth. Meer informatie is te vinden via en *3DS (3D Studio) het *3DS file type wordt voornamelijk geasocieerd met '3D Studio' van Autodesk, Inc. Maar kan oo met andere tekenpakketten die geschikt zijn voor 3d import gebruikt worden. Meer informatie is te vinden op Data bewerking en toepassingen van bestanden Bewerking van de data dient plaats te vinden in de daartoe bestemde softwarepakketten* (*niet meegeleverd). Viewers Voor de verschillende bestandformaten zijn veelal gratis viewers* en converters* te downloaden op diverse sites. (*niet meegeleverd).

4 Metadata De bestanden die meegeleverd worden voor de prijsvraag Rotterdam 3D open zijn: Rotterdams 3D stadsmodel Hoogtebestand Kleinschalige Basis Kaart (KBK) Grootschalige Basis Kaart Rotterdam (GBKR) incl. de plantopografie Buitenruimte data uit Beheer Systeem Buitenruimte (BSB) Luchtfoto s 1995, 2004, 2006 en 2010 Ondergrondinformatie (Leidingen Verzamelkaart) Voorzieningen Statistische informatie Territoriale Indeling Rotterdam (TIR) Locatie Adressen bestand In onderstaand overzicht worden de bestanden toegelicht en voorzien van voorbeelden.

5 Rotterdam 3D Stadsmodel Het Rotterdam 3D stadsmodel is gebaseerd op de BAG en het hoogtebestand Rotterdam dat is gemaakt met het FliMAP systeem. Door middel van een helicopter is de hele gemeente in april 2010 gescand in stroken. Het stadsgebied is 2x gescand en heeft daardoor een puntdichtheid van minimaal 30 p/m2, terwijl de haven enkel is gescand en minimaal 15 p/m2 bevat. De nauwkeurigheid is zodanig dat 65% van de punten binnen de 10 cm van de werkelijke positie ligt en 95% binnen de 15 cm. Controlemetingen hebben aangetoond dat de hoogtewaarde van de ruwe data minder dan 2 centimeter afwijkt. Rotterdam 3D is een 3D model van alle panden in de stad. Het is gebaseerd op het Hoogtebestand Rotterdam (zie onder / of link) en de BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen). Het model is vrijwel geheel automatisch opgebouwd, zodat de kwaliteit van de modellen overal in de stad vergelijkbaar is.

6 Hoogtebestand algemeen Het Hoogtebestand is gemaakt met het FliMAP systeem. Door middel van een helicopter is de hele gemeente in april 2010 gescand in stroken. Het stadsgebied is 2x gescand en heeft daardoor een puntdichheid van minimaal 30 p/m2, terwijl de haven enkel is gescand en minimaal 15 p/m2 bevat. De nauwkeurigheid is zodanig dat 65% van de punten binnen de 10 cm van de werkelijke positie ligt en 95% binnen de 15 cm. Controlemetingen hebben aangetoond dat de hoogtewaarde van de ruwe data minder dan 2 centimeter afwijkt. Hoogtebestand ongefilterd Grid bestanden van het Hoogtebestand zijn onder te verdelen in ongefilterde en gefilterde en uitgefilterde informatie. Deze beschrijving heeft betrekking op de ongefilterde data. Dit bevat dus alle informatie, zoals naast maaiveld ook gebouwen, straatmeubilair, bruggen, bomen en ander groen, etc. Dit thema bevat 1 meter gridcellen. Het grid bedekt heel de gemeente Rotterdam. Hoogtebestand gefilterd (alleen maaiveld) Grid bestanden van het Hoogtebestand zijn onder te verdelen in ongefilterde en gefilterde en uitgefilterde informatie. Deze beschrijving heeft betrekking op de gefilterde data. Deze data heeft betrekking op alleen de maaiveldhoogte. Dit thema bevat 1 meter gridcellen. Het grid bedekt heel de gemeente Rotterdam.

7 Hoogtebestand uitgefilterd Grid bestanden van het Hoogtebestand zijn onder te verdelen in ongefilterde en gefilterde en uitgefilterde informatie. Deze beschrijving heeft betrekking op de uitgefilterde data. Dit bevat uitsluitend de objecten op het maaiveld, bijvoorbeeld gebouwen, straatmeubilair, bruggen, bomen en ander groen, etc. Dit thema bevat 1 meter gridcellen. Het grid bedekt heel de gemeente Rotterdam.

8 Kleinschalige Basiskaart 1: (KBK50) De KBK50 biedt een overzicht van Rotterdam en de omliggende regio en omvat de noordgerichte rechthoek rondom de Regio Rijnmond. Het doel is een overzichtskaart van de regio Rijnmond te vervaardigen. Er worden geen gegevens ingewonnen alleen ten behoeve van de KBK50 zelf. Inwinning van gegevens gebeurt altijd ten behoeve van de andere kleinschaligebestanden (KBK10 of KBK20). Het inbrengen van de ingewonnen gegevens geschiedt danook rechtstreeks in de KBK10 of KBK20. Deze bestanden dienen als referentiebestanden bij het actualiseren van de KBK50. De bijhouding van de KBK50 vindt cyclisch plaats. Dit houdt in dat eens per periode het bestand bijgewerkt wordt aan de hand van alle mutaties die in de periode vanaf de laatste bijhouding zijn verzameld. Herzieningsfrequentie is jaarlijks.

9 Kleinschalige Basiskaart 1: (KBK20) De KBK20 is een digitale kleinschalige topografische kaart van Rotterdam en de omliggende regio. Het doel is een kaart met informatie over de ligging, de vorm en het gebruik van het afgebeelde gebied, inclusief alle straatnamen. Voor het merendeel van de gegevens in de KBK20 wordt de KBK10 gebruikt als referentiebestand welke als gidsbeeld op de achtergrond vanaf het beeldscherm wordt gedigitaliseerd. Alleen die gegevens die specifiek zijn voor de KBK20 worden apart ingewonnen. De weergave van de topografie van het bestand is zo volledig als op de oorspronkelijke afbeeldingsschaal mogelijk is. Dit geldt met name voor de scheidingslijnen tussen land en water, spoor- en metrolijnen, woon- en industriebebouwing, grenzen en namen. Herzieningsfrequentie is jaarlijks.

10 Kleinschalige Basiskaart 1: (KBK10) De KBK10 is een kleinschalige topografische kaart van Rotterdam, conform de TOP10NL met extra toevoegingen, o.a. volledige straatnamen. KBK is gebaseerd op luchtfotografie en aangeleverde bouwplannen, topografische kaarten, straatnaambesluiten. Het doel is een weergave van de topografie van het bestand dat zo volledig als op de oorspronkelijke afbeeldingsschaal mogelijk is. Dit geldt met name voor de scheidingslijnen tussen land en water, spoor- en metrolijnen, woon- en industriebebouwing, grenzen en namen. Herzieningsfrequentie is jaarlijks.

11 Grootschalige Basis Kaart Rotterdam (GBKR) incl. de plantopografie (GBK) Gemeentewerken Rotterdam is verantwoordelijk voor het bijhouden van de Grootschalige Basiskaart Rotterdam, de GBK. Gemeentewerken meet daartoe alle veranderingen in de buitenruimte, die door Gemeentewerken Rotterdam, andere gemeentelijke instellingen of particuliere bedrijven worden aangebracht. De kaart is zowel lijngericht als vlakgevormd verkrijgbaar. De afbakening van de objecten is afgestemd met het beheerssysteem buitenruimte. De herzieningsfrequentie is dagelijks waarbij een actualiteit van 3 maanden wordt nagestreeft. Lijnenbestand Grijstinten Kleur

12 Buitenruimte data uit Beheer Systeem Buitenruimte (BSB) In het beheer Systeem Buitenruimte wordt de data verzameld welke voor belang zijn voor het het beheer van deze objecten. De data wordt ivm de omvang en complexiteit ontsloten in thema s. De beschikbare thema s, bomen, Openbare verlichting, spelen, straatmeubilair, verkeer en wegen, wegen naar functie en wegen naar soort. De bestanden worden geleverd in *.SHP en DWG.

13

14 Luchtfoto s 1995 tot heden De gedetailleerde (digitaal ingewonnen) luchtfoto bedekt het gehele grondgebied van Rotterdam, plus de gemeenten Vlaardingen, Maassluis, Schiedam, Capelle a/d/ IJssel, Krimpen a/s IJssel, Nieuwerkerk a/d/ijssel, Albrandswaard, Ridderkerk, Spijkenisse en Barendrecht. Deze dataset omvat een orthofotomozaiëk op een resolutie van 7.5cm, verkregen na 4 vluchten over het projectgebied. De dataset is radiometrisch homogeen. De data set bevat 4 jaargangen namelijk 1995, 2004, 2006 en Herzieningsfrequentie is jaarlijks.

15 Ondergrondinformatie (Leidingen Verzamelkaart) De leidingen verzamelkaart (LVZK) bevat algemene data mbt tot de leggingsgegevens van kabels, buizen en overige ondergrond informatie welke is verzameld ihkv de legesverordening Kabels & Leidingen. De data is ingewonnen op basis van landmeetkundige veldwaarnemingen en digitalisering van analoog kaartmateriaal. De herzieningsfrequentie is dagelijks waarbij een actualiteit van 4 weken na legging wordt nagestreeft. Het LVZK bestand bevat oa informatie over: Telecom, water, riool, gas, stadsverwarming en electra Diverse Putten Mantelbuizen Uiteraard is ieder object gerelateerd aan x- en y- coördinaten. Z-coördinaten zijn bijgeleverd indien van toepassing. In de *.SHP zijn extra administratieve attribuut gegevens meegeleverd.

16 Voorzieningen Bevat locatie-informatie van voorzieningen die door de concerndiensten van Rotterdam wordt beheerd. Met als doel (contact)informatie te vertrekken aan de burger. De voorzieningen worden in een *.SHP geleverd. De volgende informatie is beschikbaar (indien van toepassing in de deelgemeente): Adressen attracties Apotheken Basisscholen Bibliotheken Bioscopen Brandweerkazernes Bureaus Sociaal Raadslieden Centr. natuur- & milieueducatie Centra Werk en Inkomen e.d. Deelgemeenten E-centra Fietsenstallingen Fietstrommels Gehandicaptenparkeerplaatsen Centrum Gemeentelijke diensten Gemeentewerven Gezondheidscentra Gymlokalen HBO en Universiteit Informatiecentra Kantoren SoZaWe Markten MBO en ROC Musea Muziek- en kunstuitleen Overig Parkeergarages Parkeerterreinen Particuliere sector Piekfijn kringloopwinkels Podia - Theaters - Concertzalen Politiebureaus Skatebanen Speciaal basisonderwijs Speciaal onderwijs Speeltuinen Sportstimulering Stadswinkels Taal- en cultuurverenigingen Tennisparken -en squashcentra Thuiszorgcentra Toeristeninformatie Vergunningverstrekkers Verkoop en informatie Verpleeghuizen Verzorgingstehuizen Voorscholen Voortgezet onderwijs Vraagwijzerloketten Welzijnsaccommodaties Wijkaccommodaties Ziekenhuizen De voorzieningen worden door de afdeling Publiekszaken Rottrrdam ter beschikking gesteld. Meer inhoudelijke informatie is op de site (via de link Plattegrond) terug te vinden. De data wordt dagelijks geactualiseerd door de afdeling Publiekszaken en/of de betreffende Deelgemeente(n).

17 Statistische informatie Statistische informatie over Rotterdam is direct op te vragen via de website Het is mogelijk direct in de database gegevens op te vragen. Een selectie per gebied over bijvoorbeeld woningaanbod in relatie tot het aantal bewoner is mogelijk. Ook onderzoeksgegevens in de vorm van tabellen en kaarten maar ook rapporten zijn via de site beschikbaar. Kijk eens op: Buurt Informatie Digitaal en Rotterdam Data directe login om direct met de data aan de slag te gaan.

18 Territoriale Indeling Rotterdam (TIR) De TIR kaart bevat de ligging van de territorale gebiedsgrenzen van de gemeente Rotterdam. Hierin zijn opgenomen kenpunten van vlakken met de administratieve gegevens. De TIR is ingedeeld in niveau s zijnde: gemeente-, deelgemeente/wijk/gebied-, buurt-, subbuurt- en subbuurtdeelgrens. De blokindeling behoort formeel niet tot de TIR. Binnen de TIR wordt een standaardcodering gebruikt om elk onderdeel een unieke code te geven. Het Rotterdamse coderingssysteem bestaat uit 9 posities: positie 1, 2 en 3 geven het gemeentenummer (599 = Rotterdam), positie 4 en 5 geven de wijk, DG of het gebied, positie 6 en 7 geven het buurtnummer (conform CBS codering), positie 8 geeft het subbuurtnummer en positie 9 geeft het subbuurtdeelnummer aan. Voorbeeld : dit betekent: 599 Rotterdam, 05 (Deelgemeente Noord), 58 buurtnaam (Blijdorpsepolder), 1 subbuurt, 4 subbuurtdeel, 03 bloknummer. Het CBS coderingssysteem bestaat uit 5 posities: positie 1 geeft de wijk of het gebied, positie 2 en 3 geven het buurtnummer, positie 4 geeft het subbuurtnummer en positie 5 geeft het subbuurtdeelnummer aan. Meer info op NL/menu/methoden/classificaties/overzicht/gemeentelijke-indeling Doel van de registratie van de Territoriale Indeling van de Gemeente Rotterdam is o.a. om de bestuurlijke besluitvorming te ondersteunen en het beheer van de stad gebiedsgericht in te richten. De TIR indeling wordt afhankelijk van de soort grens vastgesteld door het Gemeentebestuur of de Gebruikersgroep Territoriale Indeling (GTI). De procedure is vastgelegd in het handboek TIR. Herzieningsfrequentie is ieder kwartaal. Locatie adressen bestand Het locatie adressen bestand is een *.TXT bestand dat zoals de naam al zegt locaties van adressen bevat. Dit kan als aanvullende orientatielaag in bijvoorbeeld de luchtfoto worden gebruikt. Voor een voorbeeld zie de overige kaartjes.

Nederland 3D. Productbeschrijving Aandachtspunten Aan te leveren gegevens. www.geonext.nl

Nederland 3D. Productbeschrijving Aandachtspunten Aan te leveren gegevens. www.geonext.nl Nederland 3D www.geonext.nl Inhoud Pag. Inleiding 3 Overzicht producten 4 Opwaardering 3D vectorbestand naar LOD0 5 Maaiveldtriangulatie 6 LOD1 3D stadsmodel 7 LOD2 3D stadsmodel 8 Taludmodellering 9 Inkleuren

Nadere informatie

Herkomst Contact Email Dataset Format(s) Beschrijving Directory Waterschapshuis Edward e.verbree@tudelft.nl AHN2 testlocatie xyz, grid,

Herkomst Contact Email Dataset Format(s) Beschrijving Directory Waterschapshuis Edward e.verbree@tudelft.nl AHN2 testlocatie xyz, grid, Activiteit 1: Aanbod : Overzicht beschikbare data Status: 10 06 2011 Onderstaande bestanden zijn terug te vinden op de door de TU Delft beschikbaar gestelde server. Herkomst Contact Email Dataset Format(s)

Nadere informatie

Het Hoogtebestand Rotterdam. Joris Goos Gemeente Rotterdam

Het Hoogtebestand Rotterdam. Joris Goos Gemeente Rotterdam Het Hoogtebestand Rotterdam Joris Goos Gemeente Rotterdam Het Hoogtebestand Rotterdam? Joris Goos Gemeente Rotterdam Laseraltimetrische dataset Hoognauwkeurig 5+5 of 2+2 Maaiveld in beeld dekking maaiveld

Nadere informatie

Gebouwinformatie. Locatie. De Jagershuizen 30, 7316ND Apeldoorn Datum. 12-05-2015 Kadastraal nummer APELDOORN AB 04155 G0000. Inhoud: 1.

Gebouwinformatie. Locatie. De Jagershuizen 30, 7316ND Apeldoorn Datum. 12-05-2015 Kadastraal nummer APELDOORN AB 04155 G0000. Inhoud: 1. Inhoud: 1. Informatie 2. Visualisatie 3. Toelichting Informatie Gebouwenadministratie gemeente Identificatie gebouw Type Oppervlakte grondvlak Bouwjaar Aantal verblijfsobjecten Aantal gebruiksdoelen 0200100000083411

Nadere informatie

FLEPOS-VERDICHTINGSPUNTEN

FLEPOS-VERDICHTINGSPUNTEN /// Rapport FLEPOS-VERDICHTINGSPUNTEN Versie /// 1.0 Publicatiedatum /// 13/06/2017 www.vlaanderen.be/informatievlaanderen Informatie Vlaanderen /// Datum aanmaak: 13/06/2017 Datum afdruk: 11 augustus

Nadere informatie

SunnyApp Basis van Open Data Space & Onderzoek Open Data

SunnyApp Basis van Open Data Space & Onderzoek Open Data SunnyApp Basis van Open Data Space & Onderzoek Open Data Tony Busker Peter Conradie Human Centered ICT, Creating 010 Hogechool Rotterdam, CMI SIA RAAK - Professionals Supported Motivatie Organization Savings

Nadere informatie

Gebouwinformatie. De Run 2180, 5503LE Veldhoven. Locatie Datum Inhoud: 1. Informatie 2. Visualisatie 3. Toelichting

Gebouwinformatie. De Run 2180, 5503LE Veldhoven. Locatie Datum Inhoud: 1. Informatie 2. Visualisatie 3. Toelichting Inhoud: 1. Informatie 2. Visualisatie 3. Toelichting Informatie Gebouwenadministratie gemeente Identificatie gebouw 861100000376773 Type Pand Oppervlakte grondvlak 481,2 m² Bouwjaar 1975 Aantal verblijfsobjecten

Nadere informatie

Metadata Catalogus (algemeen) Productbeschrijving Dataset Grootschalige Basiskaart Nederland (GBKN)

Metadata Catalogus (algemeen) Productbeschrijving Dataset Grootschalige Basiskaart Nederland (GBKN) Metadata Catalogus (algemeen) Productbeschrijving Dataset Grootschalige Basiskaart Nederland (GBKN) Metadata referentie invoerdatum: 1998/1999 laatste controledatum: 26 oktober 2000 laatste update datum:

Nadere informatie

Woning en omgeving. Uitgebreide informatie over woningen

Woning en omgeving. Uitgebreide informatie over woningen Woning en omgeving Uitgebreide informatie over woningen Een potentiële huiskoper wil een zo compleet mogelijk beeld hebben van een woning en de omgeving van de woning. Op basis van een groot aantal open

Nadere informatie

2014 Bentley Systems, Incorporated. Gebruik van AHN2. Marc Rietman, Application Engineer

2014 Bentley Systems, Incorporated. Gebruik van AHN2. Marc Rietman, Application Engineer 2014 Bentley Systems, Incorporated Gebruik van AHN2 Marc Rietman, Application Engineer Webinar 22 april 2014 AHN2 Open data 2 WWW.BENTLEY.COM 2014 Bentley Systems, Incorporated Onderwerpen Types beschikbare

Nadere informatie

LSV-workshop 19 oktober 2006 afstemmen bronhouderdata grootschalige topografie

LSV-workshop 19 oktober 2006 afstemmen bronhouderdata grootschalige topografie LSV-workshop 19 oktober 2006 afstemmen bronhouderdata grootschalige topografie De GBK Rotterdam en de GBK (stad en haven) Topografie Producerende Gemeente voor eigen risico/rekening, volledig eigenaar

Nadere informatie

Handleiding AHN downloaden van PDOK. 27-02-2015 Versie 1.0 Definitief

Handleiding AHN downloaden van PDOK. 27-02-2015 Versie 1.0 Definitief Handleiding AHN downloaden van PDOK Versie 1.0 1 van 10 Verspreiding www.ahn.nl Contact: info@ahn.nl 2 van 10 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Bepalen welk type data nodig is... 3 3 Bepalen van welk gebied

Nadere informatie

Toelichting 6-cijferige postcodes. 1. Inleiding

Toelichting 6-cijferige postcodes. 1. Inleiding Toelichting 6-cijferige postcodes 1. Inleiding U heeft een door GISOD vervaardigd bestand met gegevens van alle 6-cijferige postcodes in Nederland gedownload. Dit document bevat een beschrijving over inhoud

Nadere informatie

Frans de Vroege. Opleiding: Geodesie - Technische Universiteit Delft Afstudeerrichting Geo-informatie

Frans de Vroege. Opleiding: Geodesie - Technische Universiteit Delft Afstudeerrichting Geo-informatie TBBE-V01BURT-15 Lesweek 2 : GIS Wie ben ik? Frans de Vroege Opleiding: Geodesie - Technische Universiteit Delft Afstudeerrichting Geo-informatie Rol BBE: Docent en leerteambegeleider S3 frans.devroege@hu.nl

Nadere informatie

TOPOGRAFISCHE KAART NGI 1:10.000, RASTER, KLASSIEKE REEKS. Uitgegeven tussen 1978 en Versie /// 1.0 Publicatiedatum /// 02/06/2017.

TOPOGRAFISCHE KAART NGI 1:10.000, RASTER, KLASSIEKE REEKS. Uitgegeven tussen 1978 en Versie /// 1.0 Publicatiedatum /// 02/06/2017. /// Rapport TOPOGRAFISCHE KAART NGI 1:10.000, RASTER, KLASSIEKE REEKS Uitgegeven tussen 1978 en 1993 Versie /// 1.0 Publicatiedatum /// 02/06/2017 www.vlaanderen.be/informatievlaanderen Informatie Vlaanderen

Nadere informatie

Méér dan een kaart. Kleinschalige topografie bij de gemeente Amsterdam. Aad Vuyk Productmanager Kartografie bij Geo-informatie

Méér dan een kaart. Kleinschalige topografie bij de gemeente Amsterdam. Aad Vuyk Productmanager Kartografie bij Geo-informatie Méér dan een kaart Kleinschalige topografie bij de gemeente Amsterdam Aad Vuyk Productmanager Kartografie bij Geo-informatie Agenda Positie van Geo-informatie & (kleinschalige) producten Basisregistratie

Nadere informatie

Productspecificatie DKK in PDOK

Productspecificatie DKK in PDOK Geo- en Vastgoedinformatie en Advies Materiebeleid PPB Digitale kadastrale kaart in PDOK Auteur(s) Kadaster Datum Geo- en Vastgoedinformatie en Advies Materiebeleid PPB Inhoudsopgave 1 van 5 1 Inleiding...

Nadere informatie

Stage- en/of afstudeeronderwerpen

Stage- en/of afstudeeronderwerpen Stage- en/of afstudeeronderwerpen Afdeling Basisinformatie Van Rob Poll-van Dasselaar Datum 10 juli 2015 Inhoudsopgave 1 De afdeling 3 2 Stage lopen of afstuderen 4 3 De opdrachten 5 4 Geïnteresseerd?

Nadere informatie

IKONOS HULPBESTANDEN. Opnamekarakteristieken van IKONOS scenes, opname Versnijdingsschema IKONOS satellietbeelden (2 km op 2,5km)

IKONOS HULPBESTANDEN. Opnamekarakteristieken van IKONOS scenes, opname Versnijdingsschema IKONOS satellietbeelden (2 km op 2,5km) /// Rapport IKONOS HULPBESTANDEN Opnamekarakteristieken van IKONOS scenes, opname 2002-2003 Versnijdingsschema IKONOS satellietbeelden (2 km op 2,5km) Versie /// 1.0 Publicatiedatum /// 30/05/2017 www.vlaanderen.be/informatievlaanderen

Nadere informatie

Productbeschrijving DKK

Productbeschrijving DKK Geo- en Vastgoedinformatie en Advies Materiebeleid PPB Productbeschrijving Digitale kadastrale kaart in PDOK 1.1 Auteur(s) Kadaster Datum Geo- en Vastgoedinformatie en Advies Materiebeleid PPB Inhoudsopgave

Nadere informatie

6 juni 2012, Dolf de Rooij

6 juni 2012, Dolf de Rooij 6 juni 2012, "Uit de gebruikersgroep" 2 Amstelveen 1 De oogst Themagroep 3D opslag en View Stefan van Gerwen "Uit de gebruikersgroep" 4 Amstelveen 2 Themagroep 3D opslag en View Stefan van Gerwen 1 3D

Nadere informatie

Leesmij. Woonvernieuwings- en woningbouwgebieden

Leesmij. Woonvernieuwings- en woningbouwgebieden Leesmij Woonvernieuwings- en woningbouwgebieden Inhoud Woonvernieuwings- en woningbouwgebieden 1 Inhoud 2 1 Achtergrondinformatie 3 1.1 Algemeen 3 2 Inhoud van het downloadpakket 4 2.1 Opgenomen productdata

Nadere informatie

Leesmij. Grenzen van polders en wateringen. Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen

Leesmij. Grenzen van polders en wateringen. Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Leesmij Grenzen van polders en wateringen Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Gebroeders Van Eyckstraat 16 T +32 9 261 52 00 info@agiv.be BE-9000 Gent F +32 9 261 52 99 www.agiv.be Inhoud

Nadere informatie

PRESENTATIE WOZ KAART

PRESENTATIE WOZ KAART PRESENTATIE WOZ KAART 1) Ontwikkeling Vanaf 1 juli 2011 moet de BAG-gegevens opslag in de WOZ administratie worden gebruikt. De WOZ-objecten worden afgeleid van het BAG-adres. In de toekomst worden de

Nadere informatie

Voorwaarden voor leveren van digitale gegevens en producten Versie

Voorwaarden voor leveren van digitale gegevens en producten Versie Voorwaarden voor leveren van digitale gegevens en producten Versie 2.0 21-5-2015 Producten, rapportages, meetresultaten etc. worden vaak met behulp van digitale systemen gemaakt. In dit document worden

Nadere informatie

TOPOGRAFISCHE KAART NGI 1: , RASTER. Opname Versie /// 1.0 Publicatiedatum /// 30/05/2017. /// Leesmij

TOPOGRAFISCHE KAART NGI 1: , RASTER. Opname Versie /// 1.0 Publicatiedatum /// 30/05/2017. /// Leesmij /// Leesmij TOPOGRAFISCHE KAART NGI 1:100.000, RASTER Opname 2001-2006 Versie /// 1.0 Publicatiedatum /// 30/05/2017 www.vlaanderen.be/informatievlaanderen Informatie Vlaanderen /// Datum aanmaak: 30/05/2017

Nadere informatie

ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN. van de afdeling Landmeten, Gemeente Rotterdam

ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN. van de afdeling Landmeten, Gemeente Rotterdam Buitenruimte ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN van de afdeling Landmeten, Gemeente Rotterdam Vastgesteld door B&W van Rotterdam d.d. 18 augustus 1989. Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor

Nadere informatie

AHN2 - Bentley. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1.0 INLEIDING... 3 2.0 DATA... 5 3.0 DOWNLOADEN... 8 4.0 GEBRUIK IN BENTLEY PRODUCTEN...

AHN2 - Bentley. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1.0 INLEIDING... 3 2.0 DATA... 5 3.0 DOWNLOADEN... 8 4.0 GEBRUIK IN BENTLEY PRODUCTEN... AHN2 Open data Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1.0 INLEIDING... 3 1.1 DOCUMENT VERSIES... 3 1.2 OVERZICHT VAN TERMEN EN AFKORTINGEN... 4 2.0 DATA... 5 2.1 AHN2 0,5 METER MAAIVELD RASTER, OPGEVULD... 5

Nadere informatie

Leesmij. Orthofotomozaïek, grootschalig, winteropnamen, kleur, , Vlaanderen. Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen

Leesmij. Orthofotomozaïek, grootschalig, winteropnamen, kleur, , Vlaanderen. Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Leesmij Orthofotomozaïek, grootschalig, winteropnamen, kleur, 2013-2015, Vlaanderen Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Koningin Maria Hendrikaplein 70 T +32 9 276 15 00 contactpunt@agiv.be

Nadere informatie

Leesmij. Oppervlaktewaterwingebieden drinkwater 25/07/1996. Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen

Leesmij. Oppervlaktewaterwingebieden drinkwater 25/07/1996. Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Leesmij Oppervlaktewaterwingebieden drinkwater 25/07/1996 Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Gebroeders Van Eyckstraat 16 T +32 9 261 52 00 info@agiv.be BE-9000 Gent F +32 9 261 52 99 www.agiv.be

Nadere informatie

Viewer MapGuide Open Source/Enterprise

Viewer MapGuide Open Source/Enterprise Viewer MapGuide Open Source/Enterprise Versie 2.0, december 2012 GISkit BV Introductie Van Mapguide 6.5 MapGuide Open Source Ondanks het succes van MapGuide 6.5 had architectuur van dit product zijn beperkingen.

Nadere informatie

Beheer Grootschalige Topografie voor nietbronhouders

Beheer Grootschalige Topografie voor nietbronhouders Beheer Grootschalige Topografie voor nietbronhouders Campus, recreatie- of bedrijventerrein uniform in beeld Nu alle bronhouders van de Basisregistratie Grootschalige Topografie BGT aangesloten zijn op

Nadere informatie

Programma Meet up 23 juni 2016

Programma Meet up 23 juni 2016 Programma Meet up 23 juni 2016 14:00 uur Welkom Gerard Nijboer, procesmanager innovatie Rotterdam 14:10 uur Wat is Rotterdam 3D en wat kan je er mee Jane Hermans-van Ree, projectleider Rotterdam 3D 14:40

Nadere informatie

Aanlevering geografische gegevens

Aanlevering geografische gegevens Aanlevering geografische gegevens Versie: 3 B 1617d Datum: 01-07-2014 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 2 2 AANLEVERING VAN GEOGRAFISCHE BRONGEGEVENS... 3 2.1 Inleiding... 3 2.2 Wat aan te leveren... 3 2.2.1

Nadere informatie

TOPOGRAFISCHE KAART 1/50.000, RASTER. Opname Versie /// 1.0 Publicatiedatum /// 16/05/2017. /// Rapport

TOPOGRAFISCHE KAART 1/50.000, RASTER. Opname Versie /// 1.0 Publicatiedatum /// 16/05/2017. /// Rapport /// Rapport TOPOGRAFISCHE KAART 1/50.000, RASTER Opname 2001-2007 Versie /// 1.0 Publicatiedatum /// 16/05/2017 www.vlaanderen.be/informatievlaanderen Informatie Vlaanderen /// Datum aanmaak: 16/05/2017

Nadere informatie

Monitor sociale woningvoorraad stadsregio Rotterdam

Monitor sociale woningvoorraad stadsregio Rotterdam Monitor sociale woningvoorraad stadsregio Rotterdam Monitor sociale woningvoorraad stadsregio Rotterdam G.H. van der Wilt en W.H.M. van der Zanden Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) April 2012

Nadere informatie

Op weg naar een 3D-informatiemodel van de stad

Op weg naar een 3D-informatiemodel van de stad Op weg naar een 3D-informatiemodel van de stad Mieke Pol Functioneel Beheerder CAD Heidi van der Vloet Coördinator Geo-informatie 28 november 2018 Op weg naar een 3D-stadsmodel Introductie: ontwikkelen

Nadere informatie

Rapportage: asbestinventarisatie

Rapportage: asbestinventarisatie Rapportage: asbestinventarisatie Readaar B.V. Maliestraat 3 3581 SH Utrecht KvK: 66239974 BTW: 856.457.760.B01 T: 06 54914858 E: contact@readaar.com W: www.readaar.com Datum: 20 november 18 Geachte heer,

Nadere informatie

Leesmij. Beschermingszones van grondwaterwinningen 06/07/2006. Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen

Leesmij. Beschermingszones van grondwaterwinningen 06/07/2006. Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Leesmij Beschermingszones van grondwaterwinningen 06/07/2006 Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Gebroeders Van Eyckstraat 16 T +32 9 261 52 00 info@agiv.be BE-9000 Gent F +32 9 261 52 99

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2013 Rockanje, 1 oktober 2013 Nr. 83169/74225

Raadsvoorstel 2013 Rockanje, 1 oktober 2013 Nr. 83169/74225 Raadsvoorstel 2013 Rockanje, 1 oktober 2013 Nr. 83169/74225 Raadsvergadering van 28 en 31 oktober 2013 Agendanummer 11 Aan Onderwerp: de gemeenteraad. Krediet Basisregistratie Grootschalige Topografie

Nadere informatie

Ervaringen met QGIS en de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) Hans van der Meij 28 juni 2017

Ervaringen met QGIS en de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) Hans van der Meij 28 juni 2017 Ervaringen met QGIS en de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) Hans van der Meij 28 juni 2017 Onderwerpen Even voorstellen (mijn achtergrond) Wat is eigenlijk de BGT? Hoe is QGIS ingezet rondom

Nadere informatie

Toelichting op de bestanden:

Toelichting op de bestanden: Toelichting op de bestanden: de Indicatieve Kaart van Archeologische Waarden 3e generatie (IKAW) de Globale Archeologische Kaart van het Continentale Plat de Kaart van Hoog Nederland met Afgedekte Pleistocene

Nadere informatie

Hans van Eekelen, Geonovum Marcel Reuvers, Geonovum. E-mail helpdesk: imgeo@geonovum.nl Informatie: http://www.geonovum.nl/dossiers/bgtimgeo/

Hans van Eekelen, Geonovum Marcel Reuvers, Geonovum. E-mail helpdesk: imgeo@geonovum.nl Informatie: http://www.geonovum.nl/dossiers/bgtimgeo/ Colofon BGT-programma (opdrachtgever) Auteurs Contactpersonen Beheer Ministerie van Infrastructuur en Milieu E-mail: postbus.bgt@minienm.nl Linda van den Brink Edward Mac Gillavry, Webmapper Marcel Reuvers

Nadere informatie

Ervaringen met de BAG

Ervaringen met de BAG Ervaringen met de BAG Basisregistratie adressen en gebouwen landsdekkend in gebruik Hans van Amsterdam Inhoud Ontsluiten BAG extract Geocoderen met BAG vergelijk met ACN Analyse met BAG Floor Space Index

Nadere informatie

Wilt u zelf vector kaarten maken voor uw garmin kijk dan op GPS-info.nl/custom_maps.php.

Wilt u zelf vector kaarten maken voor uw garmin kijk dan op GPS-info.nl/custom_maps.php. SOFTWARE > GARMIN CUSTOM MAPS Met de laatste Firmware van de Garmin Colorado, oregon en dakota kunt uzelf jpg kaarten laden in de gps. De eerste informatie stond al op GPS-info.nl/nieuws, toch heb ik een

Nadere informatie

BESTANDEN EN MAPPEN IN DATA-PAKKETTEN MET GEODATA. Handleiding. Versie 1.3 Publicatiedatum 08/04/2016. /// Handleiding

BESTANDEN EN MAPPEN IN DATA-PAKKETTEN MET GEODATA. Handleiding. Versie 1.3 Publicatiedatum 08/04/2016. /// Handleiding /// Handleiding BESTANDEN EN MAPPEN IN DATA-PAKKETTEN MET GEODATA Handleiding Versie 1.3 Publicatiedatum 08/04/2016 www.vlaanderen.be/informatievlaanderen Informatie Vlaanderen /// Datum aanmaak: 8 april

Nadere informatie

Stappenplan digitale kaart losse standplaatsen openbare markt

Stappenplan digitale kaart losse standplaatsen openbare markt Stappenplan digitale kaart losse standplaatsen openbare markt Opmaken digitaal plan Indien je gemeente nog niet beschikt over een digitaal plan, dient dit eerste te worden opgemaakt. Hiervoor kan je terecht

Nadere informatie

Leesmij. Meetpunten limnigrafie 13/06/2000. Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen

Leesmij. Meetpunten limnigrafie 13/06/2000. Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Leesmij Meetpunten limnigrafie 13/06/2000 Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Gebroeders Van Eyckstraat 16 T +32 9 261 52 00 info@agiv.be BE-9000 Gent F +32 9 261 52 99 www.agiv.be Inhoud

Nadere informatie

KRACHT VAN LUCHTFOTOS

KRACHT VAN LUCHTFOTOS KRACHT VAN LUCHTFOTOS (Satellietfoto s) WAT KAN JE ER MEE???? TOEPASSINGEN I. Zoekt u soms de verschillen van twee luchtfoto s II. Waar kan ik in een stad zonnepanelen op daken plaatsen en waar staan zij

Nadere informatie

Producten- en Dienstencatalogus BAG Verstrekkingen. Bijlage A - Verklarende woordenlijst

Producten- en Dienstencatalogus BAG Verstrekkingen. Bijlage A - Verklarende woordenlijst Producten- en Dienstencatalogus BAG Verstrekkingen Bijlage A - Verklarende woordenlijst Versie 2011 Verklarende woordenlijst Deze verklarende woordenlijst bevat een uitleg van begrippen en afkortingen

Nadere informatie

Basisregistratie Grootschalige Topografie: Visualisatie 1.2. April 2014

Basisregistratie Grootschalige Topografie: Visualisatie 1.2. April 2014 Basisregistratie Grootschalige Topografie: Visualisatie 1.2 April 2014 Colofon BGT-programma (opdrachtgever) Auteurs Contactpersonen Beheer Ministerie van Infrastructuur en Milieu E-mail: postbus.bgt@minienm.nl

Nadere informatie

Cobra geoadviseurs bv. 3D-omgevingsscanner

Cobra geoadviseurs bv. 3D-omgevingsscanner Cobra geoadviseurs bv 3D-omgevingsscanner Wie is Cobra? Wij zijn onderscheidend! Maatwerk Voor elke opdrachtgever zijn eigen maatwerkplan Geoadviseurs wordt ondersteund door de specialisten van: Boomadviseurs

Nadere informatie

Beheersessie. Remco Koenders (Dezta) Luuk Vranken (Grontmij)

Beheersessie. Remco Koenders (Dezta) Luuk Vranken (Grontmij) Beheersessie Remco Koenders (Dezta) Luuk Vranken (Grontmij) Inhoud Beheer per plan Beheer algemeen Informatie voor de afdeling Informatie buiten de afdeling Digitale chaos of digitaal gemak? Beheer per

Nadere informatie

Leesmij. Gebieden met recht van voorkoop, nv De Scheepvaart 21/03/2012. Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen

Leesmij. Gebieden met recht van voorkoop, nv De Scheepvaart 21/03/2012. Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Leesmij Gebieden met recht van voorkoop, nv De Scheepvaart 21/03/2012 Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Gebroeders Van Eyckstraat 16 T +32 9 261 52 00 info@agiv.be BE-9000 Gent F +32 9

Nadere informatie

Startbijeenkomst Transitieregio N-Limburg 1 e ervaringen. Rudolf van Summeren

Startbijeenkomst Transitieregio N-Limburg 1 e ervaringen. Rudolf van Summeren Startbijeenkomst Transitieregio N-Limburg 1 e ervaringen Rudolf van Summeren Basisregistratie Grootschalige Topografie I IMGEO IMBGT Agenda: - Venray? - Waarom doen we het? - Venray naar IMGeo 1.0: wat

Nadere informatie

Esri Nederland, Januari Instellingen ArcGIS Online Portaal

Esri Nederland, Januari Instellingen ArcGIS Online Portaal Esri Nederland, Januari 2016 Instellingen ArcGIS Online Portaal Inhoud 1. Achtergronden en aanleiding... 3 2. Portaal instellingen... 4 2.1. Eenheden... 4 2.2. (Eigen) Basiskaarten... 5 2.3. BAG Geocoder...

Nadere informatie

Notitie. Lenneke Kriek T 06 42 25 55 39 E 6 juni 2013 Leden bestuurlijk overleg Werk en Inkomen

Notitie. Lenneke Kriek T 06 42 25 55 39 E 6 juni 2013 Leden bestuurlijk overleg Werk en Inkomen Notitie Van Lenneke Kriek T 06 42 25 55 39 E hjcm.kriek@spijkenisse.nl Bezoekadres Teilingerstraat 176 3032 AW Rotterdam Postadres Postbus 20 3000 AA Rotterdam T (010) 850 97 77 F (010) 850 97 78 www.wsprijnmond.nl

Nadere informatie

Leesmij. Bebossing op de kaarten van Vandermaelen Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen

Leesmij. Bebossing op de kaarten van Vandermaelen Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Leesmij Bebossing op de kaarten van Vandermaelen 1846-1854 Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Gebroeders Van Eyckstraat 16 T +32 9 261 52 00 info@agiv.be BE-9000 Gent F +32 9 261 52 99

Nadere informatie

WION levering (producten) 14 maart 2018

WION levering (producten) 14 maart 2018 WION levering (producten) 14 maart 2018 WION levering (producten) 1. Invoering IMKL1.2 (v1.2.1) 2. Overzicht huidige WION producten Onderdelen uit huidige WION levering 3. Eisen/wensen (hoogover) 4. Overzicht

Nadere informatie

Leesmij. Risicozones voor overstromingen. Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen

Leesmij. Risicozones voor overstromingen. Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Leesmij Risicozones voor overstromingen Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Gebroeders Van Eyckstraat 16 T +32 9 261 52 00 info@agiv.be BE-9000 Gent F +32 9 261 52 99 www.agiv.be Inhoud

Nadere informatie

Handleiding Downloaden Iv3 open data via het dataportaal

Handleiding Downloaden Iv3 open data via het dataportaal Handleiding Downloaden Iv3 open data via het dataportaal w 23 maart 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Opzoeken Iv3 open datatabel via het portaal 4 3. Downloaden data uit de Iv3 open datatabel 7 3.1

Nadere informatie

De Grids van het Actueel Hoogtebestand Nederland

De Grids van het Actueel Hoogtebestand Nederland Ministerie van Verkeer en Waterstaat jklmnopq Adviesdienst Geo-informatie en ICT De Grids van het Actueel Hoogtebestand Nederland Versie 1.3 28 januari 2004 Ministerie van Verkeer en Waterstaat jklmnopq

Nadere informatie

Kadaster. Bijeenkomst VIAG 28 augustus 2015. Henk Polet Key accountmanager

Kadaster. Bijeenkomst VIAG 28 augustus 2015. Henk Polet Key accountmanager Kadaster Henk Polet Key accountmanager Wie, wat en hoe Organisatie Taken Kadaster Uitvoering Continuering Rechtzekerheid Gids Platform 2 Organisatie 3 Taken Wettelijke taken het bijhouden van de openbare

Nadere informatie

Aan de slag met de beeldendatabank overzicht van de gebruiksmogelijkheden. Lies Steel, Teccon

Aan de slag met de beeldendatabank overzicht van de gebruiksmogelijkheden. Lies Steel, Teccon Aan de slag met de beeldendatabank overzicht van de gebruiksmogelijkheden Lies Steel, Teccon lies.s@teccon.be maakt in opdracht van de 360 beeldendatabank van Vlaanderen. een alliantie van & met partners

Nadere informatie

BGT migratie Maastricht BGT contactdagen 30 oktober 2014, Tilburg

BGT migratie Maastricht BGT contactdagen 30 oktober 2014, Tilburg BGT migratie Maastricht BGT contactdagen 30 oktober 2014, Tilburg Ad Balemans, Coördinator/specialist vastgoedinformatie gemeente Maastricht Matty Lakerveld, directeur, Crotec 03/11/2014 Programma Proces

Nadere informatie

Inhoud. Beknopte handleiding Gevers populatie-service

Inhoud. Beknopte handleiding Gevers populatie-service Beknopte handleiding Gevers populatie-service Inhoud Inleiding.... 1 Informatie over de werking populatie-service... 1 Resultaat van de uitvraag... 1 Beperking in vergelijk met functionaliteit bij andere

Nadere informatie

Feitenkaart Inkomensgegevens Rotterdam en regio 2005

Feitenkaart Inkomensgegevens Rotterdam en regio 2005 Feitenkaart Inkomensgegevens Rotterdam en regio 005 Begin 008 zijn de inkomensgegevens op gemeentelijk, deelgemeentelijk en buurtniveau uit het Regionaal Inkomens Onderzoek 005 van het CBS beschikbaar

Nadere informatie

Leesmij. Gebieden met recht van voorkoop, Waterwegen en Zeekanaal NV 01/10/2012. Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen

Leesmij. Gebieden met recht van voorkoop, Waterwegen en Zeekanaal NV 01/10/2012. Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Leesmij Gebieden met recht van voorkoop, Waterwegen en Zeekanaal NV 01/10/2012 Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Gebroeders Van Eyckstraat 16 T +32 9 261 52 00 info@agiv.be BE-9000 Gent

Nadere informatie

Working with Terrain Data

Working with Terrain Data Working with Terrain Data QGIS Tutorials and Tips Author Ujaval Gandhi http://google.com/+ujavalgandhi Translations by Dick Groskamp This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International

Nadere informatie

Aan de slag met de beeldendatabank Planning, viewer en inventarisa4e. Mobile Mapping Studiedag Gent Lies Steel, Teccon lies.s@teccon.

Aan de slag met de beeldendatabank Planning, viewer en inventarisa4e. Mobile Mapping Studiedag Gent Lies Steel, Teccon lies.s@teccon. Aan de slag met de beeldendatabank Planning, viewer en inventarisa4e Mobile Mapping Studiedag Gent Lies Steel, Teccon lies.s@teccon.be een allian4e van & met partners & Mobile Mapping van uw gemeente Alle

Nadere informatie

WOZ-waardes Woningvoorraad naar Eigendom en Regio 2015 en 2017

WOZ-waardes Woningvoorraad naar Eigendom en Regio 2015 en 2017 WOZ-waardes Woningvoorraad naar Eigendom en Regio 2015 en 2017 CBS, Centrum voor Beleidsstatistiek Oktober, 2018 Inhoud Onderdeel 1 BZK Voorraad 2015 NL Totale en gemiddelde WOZ-waarde van de woningvoorraad

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Directie Geo Product- en Procesbeheer Post/retouradres Postbus 9046, 7300 GH Apeldoorn Datum Behandeld door Daniël te Winkel, Peter Lentjes Contactgegevens T +31 (0)88 183 22 00 kcc@kadaster.nl 1 van 6

Nadere informatie

Feitenkaart Inkomensgegevens Rotterdam en regio 2006

Feitenkaart Inkomensgegevens Rotterdam en regio 2006 Feitenkaart Inkomensgegevens Rotterdam en regio 2006 Begin 2009 zijn de inkomensgegevens op gemeentelijk, deelgemeentelijk en buurtniveau uit het Regionaal Inkomens Onderzoek 2006 van het CBS beschikbaar

Nadere informatie

Leesmij. Bodemassociaties. Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen

Leesmij. Bodemassociaties. Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Leesmij Bodemassociaties 1992 Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Gebroeders Van Eyckstraat 16 T +32 9 261 52 00 info@agiv.be BE-9000 Gent F +32 9 261 52 99 www.agiv.be Inhoud Bodemassociaties

Nadere informatie

Aan Van e-mail Belangstellenden Bureau Aanbestedingen aanbestedingen@leiden.nl

Aan Van e-mail Belangstellenden Bureau Aanbestedingen aanbestedingen@leiden.nl Financiële en Juridische Dienstverlening Team Juridische Dienstverlening Memo Aan Van e-mail Belangstellenden Bureau Aanbestedingen aanbestedingen@leiden.nl Onderwerp Datum 23 augustus 2010 Nota van inlichtingen

Nadere informatie

Handleiding GisWest Extensie 10.2 met Geolocator en downloadfunctionaliteit voor ArcGis for desktop

Handleiding GisWest Extensie 10.2 met Geolocator en downloadfunctionaliteit voor ArcGis for desktop Handleiding GisWest Extensie 10.2 met Geolocator en downloadfunctionaliteit voor ArcGis for desktop Installatie GIS WEST Extensie Als er al een installatie aanwezig is van de GIS West Extensie dient deze

Nadere informatie

: : 22 september. : dhr. C.L. Jonkers :

: : 22 september. : dhr. C.L. Jonkers : RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid : : 22 september : dhr. C.L. Jonkers : Zaaknummer : 65564 Onderwerp:

Nadere informatie

NOTITIE. Vragen gebruikersgroep

NOTITIE. Vragen gebruikersgroep NOTITIE [van] Edward Diemel [voor] Swing gebruikersgroep [kenmerk] n2013-0081ed [plaats] Delft [project] 13057-SWG [datum] 19 maart 2013 [onderwerp] Swing gebruikersdag 19-03-2013 Op 19 maart 2013 heeft

Nadere informatie

Metadataset: Orthofoto's, middenschalig, kleur, provincie Oost-Vlaanderen, opname 2006

Metadataset: Orthofoto's, middenschalig, kleur, provincie Oost-Vlaanderen, opname 2006 Metadataset: Orthofoto's, middenschalig, kleur, provincie Oost-Vlaanderen, opname 2006 Versie: Opname 2006 Publicatie: 10/08/2007 Toepassingsschaal: 1:1000 Ruimtelijk schema: grid Datasettaal: Nederlands

Nadere informatie

Leesmij. Topografische kaart NGI 1 : 10 000, raster, Klassieke reeks (uitgegeven tussen 1978 en 1993) Documentversie 1

Leesmij. Topografische kaart NGI 1 : 10 000, raster, Klassieke reeks (uitgegeven tussen 1978 en 1993) Documentversie 1 Leesmij Topografische kaart NGI 1 : 10 000, raster, Klassieke reeks (uitgegeven tussen 1978 en 1993) Documentversie 1 Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Gebroeders Van Eyckstraat 16 T +32

Nadere informatie

Geo-objecten Catalogi

Geo-objecten Catalogi Geo-objecten Catalogi Algemeen Van Eigenaar Raymond Welhuis Kenmerk Versie 1.0.0 Datum 26 april 2017 Geo-objectencalalogus ProRail Algemeen v1.0.0 Bestand Onderwerp Status Concept Inhoudsopgave 1 Inleiding

Nadere informatie

BRIDGIS EN DE BAG Opgesteld door Bridgis Geoservices BV Datum Mei 2013

BRIDGIS EN DE BAG Opgesteld door Bridgis Geoservices BV Datum Mei 2013 BRIDGIS EN DE BAG Opgesteld door Bridgis Geoservices BV Datum Mei 2013 INHOUD Wat is de BAG 3 Waarom de BAG? 4 Bridgis en de BAG 4 Het datawarehouse van Bridgis 4 Gevolgen van de BAG 5 Advies & Maatwerk

Nadere informatie

Registratie van boringen.

Registratie van boringen. Werkgroep Z-coördinaat. Registratie van boringen. Door: werkgroep Z-coördinaat Datum: 20 oktober 2016. Versie: 1.1. blad : 1 (9) 1 Inleiding. In dit document wordt beschreven hoe de loop van, als bijvoorbeeld,

Nadere informatie

Het Digitaal Topografisch Bestand

Het Digitaal Topografisch Bestand Het Digitaal Topografisch Bestand het basisbestand voor Rijkswaterstaat Rob van der Schoot (RWS-AGI) Voorbeeld DTB Het Digitaal Topografisch Bestand 2 Kenmerken DTB Het Digitaal Topografisch Bestand 3

Nadere informatie

BESTANDEN EN MAPPEN IN DATA-PAKKETTEN MET GEODATA. Handleiding. Versie 1.5 Publicatiedatum 27/06/2018. /// Handleiding

BESTANDEN EN MAPPEN IN DATA-PAKKETTEN MET GEODATA. Handleiding. Versie 1.5 Publicatiedatum 27/06/2018. /// Handleiding /// Handleiding BESTANDEN EN MAPPEN IN DATA-PAKKETTEN MET GEODATA Handleiding Versie 1.5 Publicatiedatum 27/06/2018 www.vlaanderen.be/informatievlaanderen Informatie Vlaanderen /// Datum aanmaak: 5 juli

Nadere informatie

Leesmij. Topografische kaart NGI 1 : , raster Opname Documentversie Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen

Leesmij. Topografische kaart NGI 1 : , raster Opname Documentversie Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Leesmij Topografische kaart NGI 1 : 100 000, raster Opname 2001-2006 Documentversie 1.0.1 Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Gebroeders Van Eyckstraat 16 T +32 9 261 52 00 info@agiv.be

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 65537 Datum : 8 juli 2014 Programma : bestuur Blad : 1 van 6 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. H.C.V. Veldhuijsen

Nadere informatie

Productsheet V E R S I E

Productsheet V E R S I E Productsheet VERSIE 2019 Readar mijnt data uit luchtfoto s met behulp van remote sensing en Machine Learning. Op deze manier genereren we een aantal dataproducten. Deze productsheet geeft meer inzicht

Nadere informatie

Leesmij. Orthofoto's, middenschalig, kleur, 2012, Vlaanderen. Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen

Leesmij. Orthofoto's, middenschalig, kleur, 2012, Vlaanderen. Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Leesmij Orthofoto's, middenschalig, kleur, 2012, Vlaanderen Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Gebroeders Van Eyckstraat 16 T +32 9 261 52 00 info@agiv.be BE-9000 Gent F +32 9 261 52 99

Nadere informatie

Technisch Rapport. BAG Extract in i-bridge2.0. Versie 1.0. Datum 9 December 2010

Technisch Rapport. BAG Extract in i-bridge2.0. Versie 1.0. Datum 9 December 2010 Technisch Rapport BAG Extract in i-bridge2.0 Versie 1.0 Datum 9 December 2010 Status Final Colofon IVENT A&A CDC Madame Curielaan 4-6 Postbus 20703 2289 CA Rijswijk Contactpersoon Patrick Brooijmans Teamleider

Nadere informatie

file:///d:/usertempdir/arc1b49/tmp614f.tmp.htm Identificatie Creatiedatum: Publicatiedatum: Revisiedatum:

file:///d:/usertempdir/arc1b49/tmp614f.tmp.htm Identificatie Creatiedatum: Publicatiedatum: Revisiedatum: Page 1 of 5 Identificatie HGN 1990 : Historisch Grondgebruik Nederland 1990 Alternatieve titel: LANDGEBRUIK.HGN_1990 - Bodemgebruik - Bodemstatistiek Versie:1 Unieke Identifier: d7cd680f-fd20-4628-90c8-2828c274bba3

Nadere informatie

Overzicht. Van KADSCAN naar herinterpretatie in het Grootschalig Referentie Bestand (GRB) OC-activiteiten i.v.m. vastgoed (cel GRB) Strategie vastgoed

Overzicht. Van KADSCAN naar herinterpretatie in het Grootschalig Referentie Bestand (GRB) OC-activiteiten i.v.m. vastgoed (cel GRB) Strategie vastgoed Van naar herinterpretatie in het Grootschalig Referentie Bestand (GRB) Overzicht strategie i.v.m. vastgoed methodiek, stand van zaken en gebruik GRB (methode herinterpretatie) FLAGIS Brugge, 24 januari

Nadere informatie

Leesmij. Biologische Waarderingskaart, versie 2 BWK 2. Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen

Leesmij. Biologische Waarderingskaart, versie 2 BWK 2. Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Leesmij Biologische Waarderingskaart, versie 2 BWK 2 Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Gebroeders Van Eyckstraat 16 T +32 9 261 52 00 info@agiv.be BE-9000 Gent F +32 9 261 52 99 www.agiv.be

Nadere informatie

BRANDWEER INTERVENTIEPLAN - INFODOCUMENT VOOR BEDRIJVEN

BRANDWEER INTERVENTIEPLAN - INFODOCUMENT VOOR BEDRIJVEN BRANDWEER INTERVENTIEPLAN - INFODOCUMENT VOOR BEDRIJVEN Maart 2013 Chris Deryckere Rudy Declercq Zonaal tekenbureel 1 INHOUDSTAFEL Inhoudstafel... 2 1 Inleiding... 3 1.1 Verzamelen van bouwplannen....

Nadere informatie

13 juli 2009. Woonzeker Omgevingscan. 1e Barlagerweg 11, 9591TS, ONSTWEDDE Referentienummer: Adres: Powered by: 1161033797 Datum: 13 juli 2009

13 juli 2009. Woonzeker Omgevingscan. 1e Barlagerweg 11, 9591TS, ONSTWEDDE Referentienummer: Adres: Powered by: 1161033797 Datum: 13 juli 2009 13 juli 2009 Woonzeker Omgevingscan Adres: 1e Barlagerweg 11, 9591TS, ONSTWEDDE Referentienummer: 1161033797 Datum: 13 juli 2009 Powered by: I N H O U D 1e Barlagerweg 11 9591TS ONSTWEDDE Inhoud Leeswijzer

Nadere informatie

Ruimtelijke database van de Noardlike Fryske Wâlden

Ruimtelijke database van de Noardlike Fryske Wâlden In samenwerking met Ruimtelijke database van de Noardlike Fryske Wâlden A&W-rapport 1742a Gefinancierd door Ruimtelijke database van de Noardlike Fryske Wâlden A&W-rapport 1742a Ronald de Jong Altenburg

Nadere informatie

Ministerie van Infrastructuur en Milieu Kenmerk Bijlage(n)

Ministerie van Infrastructuur en Milieu Kenmerk Bijlage(n) > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA Den Haag Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070 456

Nadere informatie

BGT in de keten van inwinning en beheer

BGT in de keten van inwinning en beheer BGT in de keten van inwinning en beheer Bart van der Lely bart.vanderlely@grontmij.nl 1 Grontmij Intranet Internet GeoWeb Ruimtelijke Ordening Beheer Openbare Ruimte Belastingen Raadpleeg Milieuvergunningen

Nadere informatie

en in praktijk Intergraph Shuttle Geo in Business Intelligence Shuttle

en in praktijk Intergraph Shuttle Geo in Business Intelligence Shuttle Bijpraatsessies geostandaarden Geo-standaarden in bedrijf en in praktijk Geo-standaarden in bedrijf en in praktijk Bijpraatsessies geo-standaarden in de e- overheid 10:00-10:20 NEN 3610 Oracle en Open

Nadere informatie

Documentatierapport Coördinaten van de vierkanten van 100x100 en 500x500 meter waarin een verblijfsobject valt niet gecoördineerd (VSLVIERKANTTAB)

Documentatierapport Coördinaten van de vierkanten van 100x100 en 500x500 meter waarin een verblijfsobject valt niet gecoördineerd (VSLVIERKANTTAB) Centrum voor Beleidsstatistiek en Microdata Services Documentatierapport Coördinaten van de vierkanten van 100x100 en 500x500 meter waarin een verblijfsobject valt niet gecoördineerd (VSLVIERKANTTAB) Datum:18

Nadere informatie