B e s t e m m i n g s p l a n P l a n v a n w i j z i g i n g P l a n v a n u i t w e r k i n g R u i m t e l i j k e o n d e r b o u w i n g

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "B e s t e m m i n g s p l a n P l a n v a n w i j z i g i n g P l a n v a n u i t w e r k i n g R u i m t e l i j k e o n d e r b o u w i n g"

Transcriptie

1 Bestemmingsplan Voor het realiseren van uw initiatief moet een nieuw bestemmingsplan worden opgesteld. Een bestemmingsplan regelt voor welke functies gronden en bouwwerken mogen worden gebruikt en welke bouwmogelijkheden er zijn. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, een verbeelding en regels, waarvan alleen de laatste twee juridisch bindend zijn. De toelichting geeft een goede ruimtelijke onderbouwing voor uw initiatief. Hierin wordt ook de bedoeling van het plan verduidelijkt en de uitvoerbaarheid aangetoond. In de verbeelding wordt de bestemming aangegeven. De regels geven inhoud aan de bestemming. Plan van wijziging Plan van uitwerking Voor het realiseren van uw initiatief kan gebruik worden gemaakt van een in het bestaande bestemmingsplan opgenomen wijzigingsbevoegdheid. In het plan van wijziging of plan van uitwerking dat daarvoor moet worden opgesteld, wordt zoveel mogelijk aangesloten bij het huidige bestemmingsplan. De regels waaraan de wijziging of uitwerking moet voldoen, worden inzichtelijk gemaakt. Het plan van wijziging of plan van uitwerking bestaat, net als een bestemmingsplan, uit een toelichting, een verbeelding en regels, waarvan alleen de laatste twee juridisch bindend zijn. Ruimtelijke onderbouwing Voor het realiseren van het initiatief dient een (project)omgevingsvergunning in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) te worden aangevraagd. De vergunningsaanvraag dient vergezeld te gaan van een goede ruimtelijke onderbouwing. Deze ruimtelijke onderbouwing gaat in op de afwegingen die aan uw initiatief ten grondslag liggen en is vergelijkbaar met de toelichting van een bestemmingsplan. Ook een ruimtelijke onderbouwing gaat vergezeld van een verbeelding waarin de contour van het betreffende plangebied is aangegeven.

2 Inhoudelijke vereisten In het kader van een goede ruimtelijke ordening moet in uw plan in elk geval worden ingegaan op: de huidige en toekomstige situatie, zowel van het gebruik en de inrichting als van de planologischjuridische situatie; de manier waarop uw initiatief voldoet aan het actuele rijksbeleid en provinciaal en gemeentelijk beleid; de ruimtelijke inpassing binnen de directe omgeving; de economische uitvoerbaarheid. Voor het uitvoeren van het initiatief wordt een: overeenkomst gesloten met de gemeente. wordt een exploitatieplan opgesteld. anders,. maatschappelijke uitvoerbaarheid (zie procedure).

3 Milieu en Onderzoek Akoestisch onderzoek Uw initiatief voorziet in het oprichten van geluidgevoelige bebouwing. Dit maakt toetsing aan de bepalingen van de Wet geluidhinder noodzakelijk. Aangetoond moet worden dat de vastgestelde voorkeursgrenswaarden niet worden overschreden. Standaard Rekenmethode I (SMRI) is bedoeld om voor eenvoudige situaties de geluidbelasting te berekenen. Standaard Rekenmethode II (SRMII) wordt gebruikt om berekeningen uit te voeren in een meer complexere omgeving. Hierbij kunt u denken aan het bouwen van een woning die voor een groot deel door andere bebouwing wordt afgeschermd van de geluidbron (bijvoorbeeld van een weg). Voor het initiatief geldt: Akoestisch onderzoek Standaard Rekenmethode 1 Akoestisch onderzoek Standaard Rekenmethode 2 Uw initiatief voorziet niet in het oprichten van geluidgevoelige bebouwing. Akoestisch onderzoek is niet aan de orde. Onderzoek luchtkwaliteit Uw initiatief moet voldoen aan het onderdeel luchtkwaliteit van de Wet milieubeheer. Er moet duidelijk worden gemaakt of als gevolg van het initiatief de toename van verkeer en daarmee de toename van NO 2 of PM 10 niet in betekende mate is. Door middel van een NIBM-tool maken wij dit inzichtelijk. Het uitvoeren van dit bureauonderzoek maakt integraal onderdeel uit van het vervaardigen van de toelichting. Wanneer hieruit blijkt dat nader onderzoek nodig is, kunnen wij dit voor u verzorgen. Wij stellen daarvoor te zijner tijd een offerte voor u op. Bodemonderzoek Uw initiatief heeft betrekking op het realiseren van een gebouw of bouwwerken, waarin voortdurend of nagenoeg voortdurend (langer dan 2 uur per dag) mensen zullen verblijven. Voor uw initiatief moet dan ook een verkennend bodemonderzoek worden verricht. Indien gewenst, kunnen wij dit onderzoek voor u coördineren en laten uitvoeren. Wij hebben daarvoor goede contacten met een aantal gespecialiseerde bureaus. Op uw verzoek zullen wij daarvoor een offerte aanvragen. De kosten voor het aanvragen van een offerte en het coördineren van het bodemonderzoek zijn aangegeven. De resultaten van het onderzoek worden door de initiatiefnemer aangeleverd. Uw initiatief heeft betrekking op het realiseren van een gebouw of bouwwerken, waarin niet voortdurend (korter dan 2 uur per dag) mensen zullen verblijven. (Woningwet, artikel 8, derde lid). Bodemonderzoek is dan ook niet aan de orde.

4 Milieuzonering; onderzoek omliggende bedrijven en functies In de omgeving van uw locatie is mogelijk bedrijvigheid aanwezig waarvoor minimale bebouwingsafstanden gelden. Aangetoond moet worden dat uw initiatief buiten (de invloedssfeer van) deze bedrijvigheid valt. Tevens dient te worden aangetoond dat uw initiatief geen belemmering vormt voor nabijgelegen functies. Het uitvoeren van dit bureauonderzoek maakt integraal onderdeel uit van het vervaardigen van de toelichting. Uw locatie ligt in een complexe omgeving, waarvoor nadere informatie en gegevens dienen te worden opgevraagd. Het uitvoeren van dit bureauonderzoek vraagt afzonderlijke aandacht. Onderzoek externe veiligheid Verkend dient te worden of uw locatie in de directe nabijheid ligt van een inrichting die valt onder het Besluit externe veiligheid inrichtingen (Bevi) en/of een (spoor-/water)weg waarover, dan wel een buisleiding waarin vervoer van gevaarlijke stoffen plaatsvindt. Indien dit het geval is, dient een verkennende risicoanalyse te worden uitgevoerd die inzichtelijk maakt of aan de daarvoor geldende richtlijnen en wettelijke normen wordt voldaan. Het uitvoeren van dit bureauonderzoek maakt integraal onderdeel uit van het vervaardigen van de toelichting. Wanneer hieruit blijkt dat nader onderzoek is vereist, kunnen wij dit voor u uitbesteden en begeleiden. Op uw verzoek zullen wij daarvoor een offerte aanvragen. Vooralsnog is dit niet meegenomen in deze offerte. Uw locatie ligt in een complexe omgeving, waarvoor nadere informatie en gegevens dienen te worden opgevraagd. Het uitvoeren van dit bureauonderzoek vraagt afzonderlijke aandacht. Wanneer hieruit blijkt dat nader onderzoek is vereist, kunnen wij dit voor u uitbesteden en begeleiden. Op uw verzoek zullen wij daarvoor een offerte aanvragen. Vooralsnog is dit niet meegenomen in deze offerte. Beoordeling plannen op nadelige milieueffecten; vormvrije m.e.r.-beoordeling Uw plan stelt kaders voor het realiseren van een activiteit die op de D-lijst van het Besluit m.e.r. is opgenomen. Uw plan overschrijdt echter niet de daarbij behorende drempelwaarden (aantallen, oppervlakte). Ondanks dat, moet uw plan (sinds 1 april 2011 ) wel worden beoordeeld op mogelijke nadelige milieugevolgen voor de omgeving; er moet een zogenaamde ' vormvrije m.e.r.-beoordeling' worden uitgevoerd. Deze vormvrije m.e.r.-beoordeling zal worden opgenomen in de toelichting van het bestemmingsplan. Wij gaan er in deze offerte van uit dat uit deze vormvrije m.e.r.-beoordeling blijkt dat er geen nadelige milieueffecten zijn te verwachten. Mocht echter blijken dat deze aanname niet juist is, dan zal nader onderzoek aan de orde zijn. Hierover nemen wij contact met u op.

5 Archeologie Uw initiatief leidt tot graafwerkzaamheden. Op grond van artikel van het Besluit ruimtelijke ordening en artikel 38 a van de Monumentenwet 1988 dienen archeologische verwachtingswaarden te worden mee gewogen in de besluitvorming over ruimtelijke ingrepen. Op grond van het gemeentelijke archeologiebeleid heeft uw perceel een: lage verwachtingswaarde, waarbij een ingreep met een oppervlakte van <<<. m2, en dieper dan < cm>>> verkennend archeologische veldonderzoek is vereist. middelhoge verwachtingswaarde, waarbij een ingreep met een oppervlakte van <<< m2, en dieper dan <. cm >>>verkennend archeologische veldonderzoek is vereist. hoge verwachtingswaarde, waarbij een ingreep met een oppervlakte van <<< m2, en dieper dan <. cm>>>verkennend archeologische veldonderzoek vereist. monumentenstatus, waarbij een ingreep met een oppervlakte van <<< m2, en dieper dan <. cm>>> verkennend archeologische veldonderzoek vereist. Op grond van de algemene indicatieve kaart archeologische waarden heeft uw perceel lage verwachtingswaarden middelhoge verwachtingswaarden hoge verwachtingswaarden monumentenstatus uw plan wordt voorgelegd aan een deskundige op het terrein van archeologie om te bepalen of, en zo ja welk onderzoek noodzakelijk is. De advieskosten zijn inzichtelijk gemaakt in de tabel. Op grond van de archeologische verwachtingskaart (FAMKE) van de provincie Fryslân heeft uw perceel het volgende advies: streven naar behoud waarderend onderzoek karterend onderzoek 1 karterend onderzoek 2 karterend onderzoek 3 quickscan onderzoek bij grote ingrepen bepalen dorpskern geen onderzoek noodzakelijk

6 Indien onderzoek noodzakelijk blijkt, kunnen wij verkennend archeologische veldonderzoek voor u coördineren en laten uitvoeren. Wij hebben daarvoor goede contacten met een aantal gespecialiseerde bureaus. Op uw verzoek zullen wij daarvoor een offerte aanvragen. De kosten voor het aanvragen van een offerte en het coördineren van het onderzoek zijn in de tabel aangegeven. De resultaten van het onderzoek worden door de initiatiefnemer aangeleverd. Cultuurhistorie Op grond van artikel van het Besluit ruimtelijke ordening zal in uw ruimtelijke plan een beschrijving moeten worden opgenomen van de wijze waarop met de in het gebied aanwezige cultuurhistorische waarden rekening is gehouden en hoe deze in uw plan zijn geborgd.

7 Ecologie In het kader van de Natuurbeschermingswet 1998 en de Flora- en faunawet dient ecologisch onderzoek te worden uitgevoerd bij nieuwe planologische ontwikkelingen. In dit geval kan worden volstaan met een korte paragraaf waarin de uitkomsten van een veld- en bureau-inventarisatie zijn samengevat. Indien hieruit blijkt dat een volwaardig onderzoek in het kader van de Flora- en faunawet en/of Natuurbeschermingswet 1998 dient te worden uitgevoerd, dan informeren wij u daarover. Uw locatie ligt in, dan wel in de directe nabijheid van een ecologisch gevoelig gebied. Gezien uw initiatief adviseren wij een volwaardig flora- en faunaonderzoek in het kader van de Flora- en faunawet en /of Natuurbeschermingswet Uw initiatief betreft geen ruimtelijke ingreep die gevolgen heeft voor flora en fauna. Een korte beschrijving zal volstaan. Het opnemen daarvan maakt integraal onderdeel uit van het vervaardigen van de toelichting. De resultaten van het onderzoek wordt door de initiatiefnemer aangeleverd. Water Op grond van artikel van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro), is voor alle ruimtelijke plannen overleg met het waterschap verplicht. Zonder een door het waterschap afgegeven wateradvies, kan geen medewerking aan het voornemen worden verleend. Wij zullen voor uw voornemen de (digitale) watertoets uitvoeren en de reactie van het waterschap verwerken in de waterparagraaf. Overige belemmeringen niet van toepassing (hoogspanningsleidingen, nutsvoorzieningen..

8 Het ruimtelijk plan voldoet aan de eisen van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro), aan de Standaard Toegankelijkheid Ruimtelijke Instrumenten (STRI 2012*) en in het geval van een bestemmingsplan tevens aan de Standaard Vergelijkbare BestemmingsPlannen 2008 (SVBP 2012*). De verbeelding wordt getekend op de GBKN, waarbij voor het bepalen van de grenzen tevens wordt gebruikgemaakt van de kadastrale eigendomsgrenzen. Het ruimtelijke plan dient te worden gepubliceerd op RO-online. Hiervoor dient het plan digitaal te worden aangeleverd in de vorm van een GML-bestand en in pdf-formaat. Digitale publicatie op ROonline is verplicht bij het ontwerpbesluit. Echter in verband met de inspraak wenst de gemeente ook vaak de aanlevering van het voorontwerp als GML-bestand en in pdf-formaat. In de offerte is rekening gehouden met het digitaal aanleveren van uw plan in de volgende fasen: Aanleveren GML- en pdf-bestand voorontwerp Aanleveren GML- en pdf-bestand ontwerp Aanleveren GML- en pdf-bestand vastgesteld plan Aanleveren GML- en pdf-bestand onherroepelijk plan *afhankelijk van de versie die bij uw gemeente wordt gebruikt

9 Startgesprek Na opdrachtbevestiging en na ontvangst van de benodigde gegevens zal alvorens te starten met het opstellen van het ruimtelijke plan en het uitvoeren van de benodigde onderzoeken, een startgesprek < met u en/of de gemeente> plaatsvinden. In dit gesprek worden de verwachtingen over en weer helder gesteld. In dit gesprek komen de volgende onderwerpen aan de orde: - bijzonderheden in de systematiek, regels en verbeelding; - situering en inpassing van het initiatief; - benodigde onderzoeken (archeologie, bodem, water, ecologie, geluid, luchtkwaliteit et cetera); - werkwijze, planning en procedure; - aanleveren digitaal bestemmingsplan bij voorontwerp en/of ontwerpversie. -. Opstellen ruimtelijk plan Na opdrachtbevestiging, betaling voorschot en ontvangst van alle benodigde gegevens starten wij met het opstellen van het ruimtelijk plan. Nadat alle onderzoeken zijn uitgevoerd en zijn verwerkt in het ruimtelijk plan, wordt het plan gelijktijdig ter beoordeling per naar de betrokken partijen verzonden. Er wordt dus geen incompleet conceptplan opgeleverd. Nadat de reacties zijn ontvangen, worden, indien nodig, de reacties kort telefonisch besproken, waarna deze worden verwerkt in het plan. In de kosten voor het plan is één aanpassingsronde van het conceptplan begrepen. Het plan zal daarna definitief worden aangeleverd. Aanlevering plan Zoals aangegeven bij de digitale vereisten, wordt het ruimtelijke plan digitaal opgeleverd. Tevens wenst de gemeente per fase een aantal analoge exemplaren.

10 Maatschappelijke uitvoerbaarheid: overleg en inspraak Het plan dient op grond van het Besluit ruimtelijke ordening ter beoordeling te worden voorgelegd aan betrokken instanties. Op grond van de gemeentelijke inspraakverordening wordt het plan als voorontwerp ter inzage gelegd. Gezien de aard van het plan en de gemeentelijke inspraakverordening is inspraak niet noodzakelijk. Een verslag van de manier waarop met de overlegreacties en/of inspraakreacties is omgegaan dient aan uw plan te worden toegevoegd. Te zijner tijd stellen wij voor het verwerken van deze reacties een gespecificeerde offerte op. Terinzagelegging Op grond van de Wet ruimtelijke ordening en Algemene wet bestuursrecht dient het ontwerpplan zes weken ter inzage te worden gelegd. In een advies aan het college van burgemeester en wethouders dient te worden aangegeven op welke manier met eventuele reacties is omgegaan. Indien noodzakelijk stellen wij te zijner tijd voor het verwerken van deze reacties een gespecificeerde offerte op.

11 Werkzaamheden Kosten Toelichting Startoverleg 250,-- Startoverleg met u en de gemeente. Opstellen ruimtelijke onderbouwing/toelichting 1.000,-- Ruimtelijke onderbouwing Opstellen regels,-- -Nvt ivm ro Opstellen verbeelding 300,-- Verbeelding waarop contour plangebied is weergegeven Secretariaat en lay-out 200,-- - Overleg 200,-- Op basis van overleg per telefoon en per . Vervaardigen GML-bestand en digitaal aanleveren 200,-- Digitale verplichting, eenmalig, indien na de ontwerpfase opnieuw een GML dient te worden aangeleverd, zal dit bedrag opnieuw in rekening worden gebracht. Totaal exclusief btw 2.550,-- Onderzoek* Kosten Toelichting Akoestisch onderzoek 400,-- Rekenmethode <<< I / II>>> geluidhinder Onderzoek Luchtkwaliteit x Kosten zijn bij opstellen ruimtelijke onderbouwing/toelichting meegenomen. Bodemonderzoek 150,-- Kosten voor het uitzetten en coördineren van onderzoek. Milieuzonering x Kosten zijn bij opstellen ruimtelijke onderbouwing/toelichting meegenomen. Externe veiligheid x Kosten zijn bij opstellen ruimtelijke onderbouwing/toelichting meegenomen. Archeologie 150,-- De kosten voor het aanvragen van archeologisch advies inclusief advieskosten van ca 100,-. De kosten voor het coördineren van onderzoek Ecologie 600,-- Kostenraming voor een ecologische inventarisatie. Wateradvies 300,-- Op basis van overleg met het waterschap en verwerking van de afspraken in een waterparagraaf. Overige belemmeringen Nvt Totaal exclusief btw 1.200,-- *Indien onderzoeksresultaten door derden worden aangeleverd, dan vervallen de kosten voor het coördineren van deze onderzoeken. Dit dient u in uw opdrachtbevestiging aan te geven.

12 Product Kosten Toelichting Reproductiekosten,-- Op basis van < > planboekjes (Voor-/ontwerp/ vastgesteld) Reiskosten x 0,35/km Startoverleg en/of veldinventarisatie Totaal exclusief btw..,-- Procedure Kosten Toelichting Inspraak en overleg,-- Opstellen notitie inspraak en overleg Vervaardigen ontwerpplan x Verwerken resultaten inspraak en overleg in plan Terinzagelegging.,-- Opstellen reactienota terinzagelegging Vervaardigen vastgesteld plan Totaal exclusief btw..,-- Verwerken resultaten reacties in het plan Ruimte voor eventuele extra info

13 Na opdrachtbevestiging, na betaling van 50% van het offertebedrag (zie Algemene voorwaarden) en ontvangst van alle benodigde gegevens zenden wij het conceptplan binnen <<< aantal >>> weken naar u toe. Hierbij zijn wij afhankelijk van de termijn waarbinnen het waterschap haar advies afgeeft en binnen welke termijn onderzoeken door derden kunnen worden uitgevoerd. Mocht dit op zich laten wachten, dan nemen wij hierover contact met u op.

14 - De offerte is gebaseerd op vorenomschreven aanpak, werkwijze en overzicht van werkzaamheden en beschrijving van het planproces. Bij het opstellen van de offerte is uitgegaan van een normaal verloop van het planproces, waaronder ook wordt verstaan het tijdig en volledig aanleveren van de door de opdrachtgever te verstrekken gegevens. Wanneer door invloeden buiten het bureau gelegen de tijdsbesteding en daarmee het aangegeven vaste bedrag (of: de raming van het aantal te besteden uren) wordt overschreden, hetgeen tijdig door de projectleider wordt aangegeven, dan behouden wij het recht de extra kosten zonder schriftelijke opdracht in rekening te brengen. - Als er sprake is v - De werkzaamheden die door derden (onderaannemers) worden uitgevoerd, zullen rechtstreeks bij u in rekening worden gebracht na goedkeuring door onze projectleider. - De offerte is geldig tot 1 januari Eventuele loon- en kostenstijgingen zullen hierna worden doorberekend. - De offerte is exclusief reiskosten en reproductiekosten, voorzover niet opgenomen. - Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. - De nodige ondergronden worden door of vanwege de opdrachtgever verstrekt. - Op al onze werkzaamheden is de regeling DNR 2011 (Rechtsverhouding opdrachtgever-architect, ingenieur en adviseur) - van toepassing. Deze regeling kunt u vinden op onze website: Mocht u een exemplaar van deze regeling in uw bezit willen hebben dan sturen wij dit, op uw verzoek, graag toe.

15 BügelHajema Adviseurs b.v. t.a.v. (naam projectleider) Balthasar Bekkerwei BE Leeuwarden OPDRACHTVERSTREKKING AAN BUGELHAJEMA ADVISEURS B.V. (graag ontvangen wij dit formulier, na uw controle, voor akkoord getekend van u retour) Hierbij verleent (naam opdrachtgever) opdracht aan BügelHajema Adviseurs b.v., gevestigd te Assen, voor het uitvoeren van de werkzaamheden geheel conform de offerte van (datum).met het kenmerk (offerte kenmerk), offertenummer. en met als onderwerp (onderwerp van offerte typen) en, indien in de offerte aangegeven, voor de volgende optie(s) uit deze offerte: akkoord met alle genoemde opties uit offerte akkoord met offerte met uitzondering van de volgende opties; Onderzoek bodem De resultaten van het onderzoek wordt door de initiatiefnemer aangeleverd. Onderzoek archeologie De resultaten van het onderzoek wordt door de initiatiefnemer aangeleverd. onderzoek ecologie De resultaten van het onderzoek wordt door de initiatiefnemer aangeleverd. Naam opdrachtgever: Naam contactpersoon: adres/telefoonnummer contactpersoon: Tenaamstelling factuur (indien afwijkend): Factuuradres (indien afwijkend): Uw referentie/opdrachtnummer: Opmerkingen: Handtekening opdrachtgever Datum en plaats van ondertekening.

16 BügelHajema Adviseurs bv Bureau voor Ruimtelijke Ordening en Milieu BNSP Balthasar Bekkerwei BE Leeuwarden T E leeuwarden@bugelhajema.nl W Vestigingen te Assen, Leeuwarden en Amersfoort

werkzaamheden en/of het daarbij veranderende gebruik van panden en/of percelen,

werkzaamheden en/of het daarbij veranderende gebruik van panden en/of percelen, Indieningsvereisten Ruimtelijke Plannen gemeente Woudenberg Zoals vastgesteld en van toepassing sinds januari 2012 en gewijzigd vastgesteld 16 juli 2015 Inleiding Voor het opstellen van een bestemmingsplan

Nadere informatie

Indieningsvereisten ruimtelijke plannen gemeente Wierden

Indieningsvereisten ruimtelijke plannen gemeente Wierden Beleidsregel Indieningsvereisten ruimtelijke plannen gemeente Wierden Inleiding Voor het opstellen van een bestemmingsplan is de initiatiefnemer zelf verantwoordelijk. Er wordt veel belang gehecht aan

Nadere informatie

Gemeente. Schijndel. Beleidsnotitie indieningsvereisten. Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a.

Gemeente. Schijndel. Beleidsnotitie indieningsvereisten. Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a. Gemeente Schijndel Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a., sub 2 Wabo 2 3 bij verzoeken om afwijken van het bestemmingsplan Inleiding Op 24 september 2014 is het

Nadere informatie

Herzien bestemmingsplan (artikel 3.1 Wro) Het bestemmingsplan Wat is een bestemmingsplan? Waaruit bestaat een bestemmingsplan?

Herzien bestemmingsplan (artikel 3.1 Wro) Het bestemmingsplan Wat is een bestemmingsplan? Waaruit bestaat een bestemmingsplan? Herzien bestemmingsplan (artikel 3.1 Wro) In deze brochure leest u wat het herzien van een bestemmingsplan inhoudt, zoals bedoeld in artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro). Het bestemmingsplan

Nadere informatie

Wijzigingsplan Wyldpaed West 3 te Twijzelerheide ONTWERP

Wijzigingsplan Wyldpaed West 3 te Twijzelerheide ONTWERP Wijzigingsplan Wyldpaed West 3 te Twijzelerheide ONTWERP 1 INHOUDSOPGAVE Toelichting 3 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Begrenzing plangebied 3 1.3 Geldende bestemmingsplan / moederplan 4 1.4 Bestaande

Nadere informatie

Stedenbouw/welstandsrichtlijnen Aangezien er enkel een interne verbouwing zal plaatsvinden, zal de uiterlijke verschijningsvorm niet wijzigen.

Stedenbouw/welstandsrichtlijnen Aangezien er enkel een interne verbouwing zal plaatsvinden, zal de uiterlijke verschijningsvorm niet wijzigen. Ruimtelijke onderbouwing voor het afwijken van bestemmingsplan ten behoeve van dagactiviteiten voor jong dementerenden op het perceel Griende Dyk 2 te Wirdum Zorggroep Noorderbreedte heeft een aanvraag

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Aanleg carpoolvoorziening Noorderhogeweg Drachten

Ruimtelijke onderbouwing. Aanleg carpoolvoorziening Noorderhogeweg Drachten Ruimtelijke onderbouwing Aanleg carpoolvoorziening Noorderhogeweg Drachten 1. Inleiding 1.1. Aanleiding Op 2 september 2013 is een omgevingsvergunning aangevraagd door de provincie Fryslân voor de aanleg

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. BESTEMMINGSPLAN Buitengebied Zuid Herziening 2007, deelplan Trambaan 5 te Nieuweroord

GEMEENTE HOOGEVEEN. BESTEMMINGSPLAN Buitengebied Zuid Herziening 2007, deelplan Trambaan 5 te Nieuweroord GEMEENTE HOOGEVEEN BESTEMMINGSPLAN Buitengebied Zuid Herziening 2007, deelplan Trambaan 5 te Nieuweroord 15 Juni 2009 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Bestaande situatie 3 2.1 Plangebied 3 2.2 Vigerende

Nadere informatie

Gemeente Achtkarspelen (ontwerp) Ruimtelijke onderbouwing "bouwen van een woning op het perceel de Wide Pet 14 te Harkema"

Gemeente Achtkarspelen (ontwerp) Ruimtelijke onderbouwing bouwen van een woning op het perceel de Wide Pet 14 te Harkema Gemeente Achtkarspelen (ontwerp) Ruimtelijke onderbouwing "bouwen van een woning op het perceel de Wide Pet 14 te Harkema" 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding voor de omgevingsvergunning met afwijking Op 18 december

Nadere informatie

Bouwplan voor het realiseren van een werktuigenberging

Bouwplan voor het realiseren van een werktuigenberging Ruimtelijke Onderbouwing Bouwplan voor het realiseren van een werktuigenberging Gemeente Tynaarlo September 2012 NL.IMRO.1730.ABYdermade3depunt-0301 Inhoudsopgave 2.1 Beschrijving van het projectgebied,

Nadere informatie

Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20

Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20 Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20 Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Planbeschrijving Hoofdstuk 3 Beleidskader Hoofdstuk 4 Landschappelijke inpasbaarheid Hoofdstuk 5 Omgevingsaspecten Hoofdstuk

Nadere informatie

Blad 1/5 MACHTIGING. GEGEVENS VAN DE AANVRAGER Naam en voorletters. man vrouw. Correspondentieadres. Postcode. Woonplaats. Faxnummer.

Blad 1/5 MACHTIGING. GEGEVENS VAN DE AANVRAGER Naam en voorletters. man vrouw. Correspondentieadres. Postcode. Woonplaats. Faxnummer. Dossiernummer Datum ontvangst GEGEVENS VAN DE AANVRAGER Naam en voorletters Correspondentieadres Postcode man vrouw Woonplaats Telefoon overdag Faxnummer Emailadres Bent u eigenaar huurder anders, namelijk

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan.

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan. Aan de Gemeenteraad Raad Status 14 mei 2009 Besluitvormend Onderwerp Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan Punt no. 10 Te besluiten om 1. de voorbereiding/procedure

Nadere informatie

3. Toekomstige situatie Milieuaspecten Planbeschrijving Inspraak Voorschriften 7

3. Toekomstige situatie Milieuaspecten Planbeschrijving Inspraak Voorschriften 7 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Bestaande situatie 3 2.1 Plangebied 3 2.2 Vigerende bestemmingsplan 3 2.3 bestaande situatie 4 3. Toekomstige situatie 4 4. Milieuaspecten 4 5. Planbeschrijving 4 6. Inspraak

Nadere informatie

BIJLAGE 2: VERANTWOORDING UITBREIDING BOOMSWEG

BIJLAGE 2: VERANTWOORDING UITBREIDING BOOMSWEG BIJLAGE 2: VERANTWOORDING UITBREIDING BOOMSWEG 1 Algemeen De uitbreiding van het plangebied met de locatie Boomsweg omvat deels een nieuwe ontwikkelingslocatie, Boomsweg 12, en deels het overnemen van

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24

Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24 Pagina 1 van 5 Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24 Pagina 2 van 5 Inleiding Op donderdag 3 april 2014 is door Dierenrijk

Nadere informatie

Gemeente Achtkarspelen Ruimtelijke onderbouwing 'het uitbreiden van de woning met een aanbouw' op het perceel de Wedze 22a te Twijzel

Gemeente Achtkarspelen Ruimtelijke onderbouwing 'het uitbreiden van de woning met een aanbouw' op het perceel de Wedze 22a te Twijzel Gemeente Achtkarspelen Ruimtelijke onderbouwing 'het uitbreiden van de woning met een aanbouw' op het perceel de Wedze 22a te Twijzel 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding voor de omgevingsvergunning met afwijking

Nadere informatie

Duinkampen 23 te Paterswolde

Duinkampen 23 te Paterswolde Duinkampen 23 te Paterswolde Projectgebied. Duinkampen 23 Paterswolde 1. Inleiding Deze ruimtelijke onderbouwing is opgesteld voor het bouwen van een bijgebouw, het plaatsen van een schutting en twee kunstwerken

Nadere informatie

Wijzigingsplan Zandertje 17 te Breskens. Vastgesteld door Gedeputeerde Staten van Zeeland d.d. 24 september 2013 (NL.IMRO.9929.WBZandertje17-VA01)

Wijzigingsplan Zandertje 17 te Breskens. Vastgesteld door Gedeputeerde Staten van Zeeland d.d. 24 september 2013 (NL.IMRO.9929.WBZandertje17-VA01) Wijzigingsplan Zandertje 17 te Breskens Vastgesteld door Gedeputeerde Staten van Zeeland d.d. 24 september 2013 (NL.IMRO.9929.WBZandertje17-VA01) 1 1. Planbeschrijving 1.1 Beschrijving project Provincie

Nadere informatie

Toelichting 1 Inleiding 2 Beleidskader 3 Beoordeling

Toelichting 1 Inleiding 2 Beleidskader 3 Beoordeling Toelichting Wijzigingsplan i.c. bestemmingsplan Buitengebied Sanjesreed 8c Oentsjerk (dagbesteding Bûtenút) 1 Inleiding Werk- en dagbesteding Bûtenút is gevestigd op een deel van de voormalige PTC+ locatie

Nadere informatie

Gemeente Achtkarspelen (ontwerp) Ruimtelijke onderbouwing "het realiseren van 15 camperplaatsen Blauhûsterwei 49 te Boelenslaan"

Gemeente Achtkarspelen (ontwerp) Ruimtelijke onderbouwing het realiseren van 15 camperplaatsen Blauhûsterwei 49 te Boelenslaan Gemeente Achtkarspelen (ontwerp) Ruimtelijke onderbouwing "het realiseren van 15 camperplaatsen Blauhûsterwei 49 te Boelenslaan" 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding voor de omgevingsvergunning met afwijking Op

Nadere informatie

In werking treden vergunning en onherroepelijkheid De vergunning treedt in werking een dag na afloop van de beroepstermijn. Deze vergunning ligt

In werking treden vergunning en onherroepelijkheid De vergunning treedt in werking een dag na afloop van de beroepstermijn. Deze vergunning ligt TEAM BOUWEN EN MILIEU ons kenmerk 1273564 behandeld door mevrouw SGM Jacobs doorkiesnummer +31 77 3596828 besluitdatum XX-XX-XXXX onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 23 januari 2018

Nadere informatie

Bestemmingsplan Heiligerlee en Westerlee, plan van wijziging IJsvereniging Heiligerlee V O O R O N T W E R P

Bestemmingsplan Heiligerlee en Westerlee, plan van wijziging IJsvereniging Heiligerlee V O O R O N T W E R P Bestemmingsplan Heiligerlee en Westerlee, plan van wijziging IJsvereniging Heiligerlee V O O R O N T W E R P Bestemmingsplan Heiligerlee en Westerlee, plan van wijziging IJsvereniging Heiligerlee V O

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend voor de volgende activiteiten: Afwijken van het bestemmingsplan

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend voor de volgende activiteiten: Afwijken van het bestemmingsplan Omgevingsvergunning Het college van Heusden heeft op 16 februari 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van C.C.L.M. Kuijs voor het afwijken van het bestemmingsplan, ten behoeve van de

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Hondenschool Kommisjewei 7 te Opeinde Ruimtelijke onderbouwing voor oprichting hondenschool Kommisjewei 7 te Opeinde 1 Ruimtelijke onderbouwing voor oprichting hondenschool Kommisjewei

Nadere informatie

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Vervanging woning Miedweg 6 Stroobos Ruimtelijke onderbouwing 1. INLEIDING

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Vervanging woning Miedweg 6 Stroobos Ruimtelijke onderbouwing 1. INLEIDING Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Vervanging woning Miedweg 6 Stroobos Ruimtelijke onderbouwing 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding voor het projectbesluit Er is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor

Nadere informatie

Toelichting bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk

Toelichting bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk Toelichting bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk gemeente: Hendrik-Ido-Ambacht fase: vastgesteld bestemmingsplan datum: 11 mei 2015 1 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 Inleiding 3 1.1 Bij het plan

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Schalkwijkseweg 22

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Schalkwijkseweg 22 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Schalkwijkseweg 22 2 10 COLOFON TITEL: Ruimtelijke Onderbouwing Schalkwijkseweg 22 STATUS: Definitief PROJECTNUMMER: NL.IMRO.0321.0012PBSCHLKWSWG22 DATUM: 11 februari 2010 AUTEUR:

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Wijzigingsplan Buitengebied Noord, deelplan Noorderhoofddiep 16 te Nieuweroord. Vastgesteld

GEMEENTE HOOGEVEEN. Wijzigingsplan Buitengebied Noord, deelplan Noorderhoofddiep 16 te Nieuweroord. Vastgesteld GEMEENTE HOOGEVEEN Wijzigingsplan Noorderhoofddiep 16 te Nieuweroord Vastgesteld 18 Mei 2010 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Bestaande situatie 3 2.1 Plangebied 3 2.2 Vigerende bestemmingsplan 3 2.3 Toelichting

Nadere informatie

3. Gewenste ontwikkeling Milieu Planbeschrijving Inspraak Voorschriften 7

3. Gewenste ontwikkeling Milieu Planbeschrijving Inspraak Voorschriften 7 TOELICHTING INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Bestaande situatie 3 2.1 Plangebied 3 2.2 Vigerende bestemmingsplan 3 2.3 bestaande situatie 4 3. Gewenste ontwikkeling 4 4. Milieu 4 5. Planbeschrijving 6 6.

Nadere informatie

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding voor het projectbesluit Op 15 januari 2010 is er een

Nadere informatie

Programma van eisen bestemmingsplannen

Programma van eisen bestemmingsplannen Programma van eisen bestemmingsplannen Inhoudsopgave 1 Algemeen... 2 1.1 Plangebied... 2 1.2 Uitgangspunten... 2 1.2.1 Offerte... 3 1.2.2 Opdrachtverlening... 4 1.3 Opdrachtomschrijving... 4 1.3.1 Inventarisatie

Nadere informatie

Bestemmingsplan Kanaalkade 35 te Schoorldam V A S T G E S T E L D

Bestemmingsplan Kanaalkade 35 te Schoorldam V A S T G E S T E L D Bestemmingsplan Kanaalkade 35 te Schoorldam V A S T G E S T E L D Bestemmingsplan Kanaalkade 35 te Schoorldam V A S T G E S T E L D Inhoud Toelichting Regels Verbeelding 25 maart 2014 Projectnummer 113.00.01.21.12

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Bouw zeven garageboxen achter Kerkstraat 18 Voorthuizen

Ruimtelijke onderbouwing. Bouw zeven garageboxen achter Kerkstraat 18 Voorthuizen Ruimtelijke onderbouwing Bouw zeven garageboxen achter Kerkstraat 18 Voorthuizen 1 2 Hoofdstuk 1 1.1 Aanleiding INLEIDING Op 4 maart 2011 is een aanvraag om een omgevingsvergunning binnengekomen voor het

Nadere informatie

(ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Asserstraat 31 Vries

(ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Asserstraat 31 Vries (ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Asserstraat 31 Vries Gemeente Tynaarlo November 2011 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Huidige en beoogde situatie... 5 2.1 Beschrijving van

Nadere informatie

Verlengen stal op het perceel Dorpsstraat 74 te Zuidlaarderveen

Verlengen stal op het perceel Dorpsstraat 74 te Zuidlaarderveen Verlengen stal op het perceel Dorpsstraat 74 te Zuidlaarderveen NL.IMRO.1730.ABdorpsstr74zuidlv-0301 Projectgebied Situatie Dorpsstraat 74 Zuidlaarderveen 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Huidige en beoogde

Nadere informatie

2 e Plan van wijziging Globaal Bestemmingsplan Houten Vinex. Houtensewetering naast 45

2 e Plan van wijziging Globaal Bestemmingsplan Houten Vinex. Houtensewetering naast 45 2 e Plan van wijziging Globaal Bestemmingsplan Houten Vinex Houtensewetering naast 45 2 Toelichting 1 Inleiding 1.1 Aanleiding 1.2 Vigerend bestemmingsplan 1.3 Bestemmingsplan 2 Gebieds- en projectbeschrijving

Nadere informatie

Skuniadyk 14 te Bakhuizen

Skuniadyk 14 te Bakhuizen 28 e Ontwerp-wijzigingsplan ex artikel 3.6 lid 1 onder a Wro van het Bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Gaasterlân-Sleat Skuniadyk 14 te Bakhuizen G E M E E N T E G A A S T E R L Â N - S L E

Nadere informatie

Wijzigingsplan Torenvalk 58a Surhuisterveen

Wijzigingsplan Torenvalk 58a Surhuisterveen Wijzigingsplan Torenvalk 58a Surhuisterveen TOELICHTING 1 Inleiding 1.1 Aanleiding De familie Hoogsteen wil een nieuwe woning bouwen op het perceel Torenvalk 58a te Surhuisterveen. Het plan past niet binnen

Nadere informatie

ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING

ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING RBOI - Rotterdam bv Delftseplein 27b Postbus 150 3000 AD Rotterdam telefoon (010) 201 85 55 E-mail: info@rboi.nl Zoetermeer Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE

Nadere informatie

Onderwerp : Verklaring van geen Bedenkingen: bouwen loods aan de Middendijk 7 te Usquert

Onderwerp : Verklaring van geen Bedenkingen: bouwen loods aan de Middendijk 7 te Usquert Nummer : 11-03.2015 Onderwerp : Verklaring van geen Bedenkingen: bouwen loods aan de Middendijk 7 te Usquert Korte inhoud : Er is een omgevingsvergunning aangevraagd om een opslagloods bij een agrarisch

Nadere informatie

Wijzigingsplan It Oast 2 Augustinusga. Ontwerp

Wijzigingsplan It Oast 2 Augustinusga. Ontwerp Wijzigingsplan It Oast 2 Augustinusga Ontwerp Toelichting Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Begrenzing plangebied 3 1.3 Geldende bestemmingsplan/moederplan 3 1.4 Bestaande en toekomstige

Nadere informatie

FORMULIER HERZIENING BESTEMMING

FORMULIER HERZIENING BESTEMMING Bezoekadres: Koningstraat 13 Dokkum Postadres: Postbus 13 9290 AA Kollum telefoon: 0519-298888 e-mail: info@noardeast-fryslan.nl Het indienen van dit verzoek brengt kosten (leges) met zich mee! Dit formulier

Nadere informatie

Bestemmingsplan Haule, Dorpsstraat 56 te Haule V A S T G E S T E L D

Bestemmingsplan Haule, Dorpsstraat 56 te Haule V A S T G E S T E L D Bestemmingsplan Haule, Dorpsstraat 56 te Haule V A S T G E S T E L D Bestemmingsplan Haule, Dorpsstraat 56 te Haule V A S T G E S T E L D Inhoud Toelichting Regels Verbeelding 19 oktober 2010 Projectnummer

Nadere informatie

Ontwerpbesluit. Ons kenmerk: Dossier: OV Uw kenmerk: OLO Datum besluit: 30 januari 2017

Ontwerpbesluit. Ons kenmerk: Dossier: OV Uw kenmerk: OLO Datum besluit: 30 januari 2017 Ons kenmerk: 56115 Dossier: OV 20162088 Uw kenmerk: OLO 2370633 Datum besluit: 30 januari 2017 Ontwerpbesluit Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikelen 2.1, 2.10, 2.12 en 2.2

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING VOOR BOUW VAN EEN WONING AAN DE MASTER DE JONGWEI 37, DE TIKE.

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING VOOR BOUW VAN EEN WONING AAN DE MASTER DE JONGWEI 37, DE TIKE. RUIMTELIJKE ONDERBOUWING VOOR BOUW VAN EEN WONING AAN DE MASTER DE JONGWEI 37, DE TIKE. INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING...3 1.1. Aanleiding...3 1.2. Huidige situatie...3 1.3. Toekomstige situatie...4 1.4. Leeswijzer...4

Nadere informatie

Besluit. OMGEVINGSVERGUNNING Dossiernummer WABO_VERG Besluitnummer INT

Besluit. OMGEVINGSVERGUNNING Dossiernummer WABO_VERG Besluitnummer INT OMGEVINGSVERGUNNING Dossiernummer WABO_VERG-12-00500 Besluitnummer INT13-0552 Besluit Onderwerp Beslissing van burgemeester en wethouders van Best op de op 23 maart 2012 ingekomen aanvraag om een omgevingsvergunning

Nadere informatie

bestemmingsplan Correctieve herziening Zilvervakschool Schoonhoven Noord

bestemmingsplan Correctieve herziening Zilvervakschool Schoonhoven Noord bestemmingsplan Correctieve herziening Zilvervakschool Schoonhoven Noord Planstatus: Plan identificatie: ontwerp NL.IMRO.1931.BP1509DK003-ON01 Datum: 23 maart 2015 Contactpersoon Buro SRO: Kenmerk Buro

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING. Realisatie kunstwerk Bestemming Drachten Markeringspunt Noord

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING. Realisatie kunstwerk Bestemming Drachten Markeringspunt Noord RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Realisatie kunstwerk Bestemming Drachten Markeringspunt Noord 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Er is een aanvraag om omgevingsvergunning ingediend voor de realisatie van een kunstwerk

Nadere informatie

ONDERWERP Gedeeltelijke herziening bestemmingsplan "Centrum en omgeving" t.b.v. nieuwbouw Vomar

ONDERWERP Gedeeltelijke herziening bestemmingsplan Centrum en omgeving t.b.v. nieuwbouw Vomar ONDERWERP Gedeeltelijke herziening bestemmingsplan "Centrum en omgeving" t.b.v. nieuwbouw Vomar SAMENVATTING Op 22 mei 2017 is door Trottoir Participaties B.V. (Hoorne Vastgoed) een verzoek om wijziging

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing ten behoeve van functiewijziging Agrarisch naar Wonen van de boerderij aan de Wergeasterdyk 45 Leeuwarden

Ruimtelijke onderbouwing ten behoeve van functiewijziging Agrarisch naar Wonen van de boerderij aan de Wergeasterdyk 45 Leeuwarden Ruimtelijke onderbouwing ten behoeve van functiewijziging Agrarisch naar Wonen van de boerderij aan de Wergeasterdyk 45 Leeuwarden INLEIDING In het kader van het project De Zuidlanden, heeft de gemeente

Nadere informatie

bestemmingsplan Ammerzoden herziening 2013, Hoge Heiligenweg 12 datum: 5 september 2013 projectnummer: R.2011 gemeente Maasdriel

bestemmingsplan Ammerzoden herziening 2013, Hoge Heiligenweg 12 datum: 5 september 2013 projectnummer: R.2011 gemeente Maasdriel bestemmingsplan Ammerzoden herziening 2013, Hoge Heiligenweg 12 status: vastgesteld datum: 5 september 2013 projectnummer: 202360R.2011 adviseurs: Jke / Wle gemeente Maasdriel Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Clermontstraat 10 te Margraten. Gemeente Eijsden-Margraten

Ruimtelijke onderbouwing Clermontstraat 10 te Margraten. Gemeente Eijsden-Margraten Ruimtelijke onderbouwing Clermontstraat 10 te Margraten Ruimtelijke onderbouwing Clermontstraat 10 te Margraten Datum: 7 april 2014 Projectgegevens: ROB01-0252620-01B TEK01-0252620-01A Identificatienummer:

Nadere informatie

Bestemmingsplan Syngenta

Bestemmingsplan Syngenta Gemeente Enkhuizen Bestemmingsplan Syngenta Oktober 2013 Kenmerk 0388-01-C01 Projectnummer 0388-01 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2. Overlegreacties 2 2.1. Provincie Noord-Holland 2 2.2. Archeologie West-Friesland

Nadere informatie

Wijzigingsplan Baarsdorpermeer 4, Zuidermeer Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning

Wijzigingsplan Baarsdorpermeer 4, Zuidermeer Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning Wijzigingsplan Baarsdorpermeer 4, Zuidermeer Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning *D14.001905* D14.001905 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de hieronder genoemde stukken deel uitmaken van de vergunning:

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de hieronder genoemde stukken deel uitmaken van de vergunning: inn i in MI ii mm ii ii OOG O O Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders hebben op 29 juli 2013 een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning met bijgebouw. De

Nadere informatie

Chw bestemmingsplan Oosterwold

Chw bestemmingsplan Oosterwold Bijlagen bij regels Omgevingsplan Chw bestemmingsplan Oosterwold Oosterwold Chw bestemmingsplan Oosterwold Bijlagen bij regels Definitief Projectorganisatie Oosterwold Grontmij Nederland B.V. Houten, 19

Nadere informatie

In het licht van de actieve informatieplicht informeren wij U over de stand van zaken met betrekking tot de beleidsuitvoering.

In het licht van de actieve informatieplicht informeren wij U over de stand van zaken met betrekking tot de beleidsuitvoering. Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 6214793 B&W verg. : 8 februari 2017 Onderwerp: Voorontwerp bestemmingsplan Kom Vinkel 1) Status In het licht van de actieve informatieplicht informeren wij U over de stand

Nadere informatie

Toelichting. Wijzigingsplan Sander-Banken, Sander 30

Toelichting. Wijzigingsplan Sander-Banken, Sander 30 Toelichting Wijzigingsplan Sander-Banken, Sander 30 Inleiding De erven van Eekelen hebben verzocht om een extra bebouwingsvlak toe te kennen voor het in hun bezit zijnde perceel Sander 30. Het perceel

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN KOM NOORD WIJZIGING ARTIKEL 3.6 WET RUIMTELIJKE ORDENING BEUKENLAAN 3

BESTEMMINGSPLAN KOM NOORD WIJZIGING ARTIKEL 3.6 WET RUIMTELIJKE ORDENING BEUKENLAAN 3 Productnummer: ** BESTEMMINGSPLAN KOM NOORD WIJZIGING ARTIKEL 3.6 WET RUIMTELIJKE ORDENING BEUKENLAAN 3 Gemeente Putte Afdeling Bouwen, Ruimtelijke ordening en Milieu Vastgesteld 16 februari 2010 2 TOELICHTING

Nadere informatie

Gemeente Bergen op Zoom

Gemeente Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom bestemmingsplan Korenmarkt 8 Toelichting: 1. Doel van de procedure 2. Situering van de aanvraag 3. Vigerende stedenbouwkundige regeling 4. Herziening bestemmingsplan 5. Inrichtingsplan

Nadere informatie

Concept-omgevingsvergunning voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk

Concept-omgevingsvergunning voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk Omgevingsvergunning Voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk Inhoudsopgave 1. FEITEN 2. WETTELIJK KADER 3. VERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN 4. INGEKOMEN REACTIES

Nadere informatie

Bestemmingsplan Hoofdweg 237 te Paterswolde V O O R O N T W E R P

Bestemmingsplan Hoofdweg 237 te Paterswolde V O O R O N T W E R P Bestemmingsplan Hoofdweg 237 te Paterswolde V O O R O N T W E R P Bestemmingsplan Hoofdweg 237 te Paterswolde V O O R O N T W E R P Inhoud Toelichting Regels Verbeelding 24 oktober 2012 Projectnummer

Nadere informatie

BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11G / M.D. de Vries BP JB

BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11G / M.D. de Vries BP JB BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G0850 427565 / 427565 ONDERWERP M.D. de Vries BP JB Ontwerp bestemmingsplan Semmelweisstraat

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Realisatie groepsaccommodatie voormalig ligboxstal Manjepetswei 19 Oudega

Ruimtelijke onderbouwing. Realisatie groepsaccommodatie voormalig ligboxstal Manjepetswei 19 Oudega Ruimtelijke onderbouwing Realisatie groepsaccommodatie voormalig ligboxstal Manjepetswei 19 Oudega Realisatie groepsaccommodatie voormalig ligboxstal Manjepetswei 19 Oudega Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Wijzigingsplan t Skottepad Ballum Ameland Wijzigen bestemmingsplan Ballum

Wijzigingsplan t Skottepad Ballum Ameland Wijzigen bestemmingsplan Ballum ONTWERP Wijzigingsplan t Skottepad Ballum Ameland Wijzigen bestemmingsplan Ballum Burgemeester en wethouders van de gemeente Ameland; Van toepassing is het bestemmingsplan Ballum, vastgesteld door de raad

Nadere informatie

Toelichting. Wijzigingsplan i.c. bestemmingsplan Sumar, Master de Vrieswei 22-22A (wijziging bestemming)

Toelichting. Wijzigingsplan i.c. bestemmingsplan Sumar, Master de Vrieswei 22-22A (wijziging bestemming) Toelichting Wijzigingsplan i.c. bestemmingsplan Sumar, Master de Vrieswei 22-22A (wijziging bestemming) Hoofdstuk 1 Inleiding Het pand Master de Vrieswei 22-22A te Sumar is door de gemeente te koop aangeboden.

Nadere informatie

Buitengebied e wijziging (Broekstraat 23 Wehl)

Buitengebied e wijziging (Broekstraat 23 Wehl) Buitengebied 2002 23e wijziging (Broekstraat 23 Wehl) Inhoudsopgave Toelichting 3 Hoofdstuk 1 Aanleiding en doel 3 Hoofdstuk 2 Plangebied 4 Hoofdstuk 3 Ruimtelijke - en milieuaspecten 5 Hoofdstuk 4 Landschappelijke

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 2 februari 2016 vastgesteld

WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 2 februari 2016 vastgesteld WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT 2 februari 2016 vastgesteld 52-007 GEMEENTE LAARBEEK 2 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 5 1.1 Algemeen... 5 1.2 Aanleiding en doel... 5 1.3 Plangebied... 6 1.4

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendapunt: 12b. Onderwerp: Bestemmingsplan Windturbines Netterden-Azewijn. Portefeuillehouder: wethouder F.S.A.

Raadsvoorstel. Agendapunt: 12b. Onderwerp: Bestemmingsplan Windturbines Netterden-Azewijn. Portefeuillehouder: wethouder F.S.A. Raadsvoorstel Agendapunt: 12b Onderwerp: Bestemmingsplan Windturbines Netterden-Azewijn Portefeuillehouder: wethouder F.S.A. Wissink Samenvatting: In april 2008 heeft uw raad besloten in te stemmen met

Nadere informatie

Notitie Inspraak Voorontwerp Bestemmingsplan Buitengebied 2012, De Heimolen te Rucphen (identificatienummer: NL.IMRO.0840.

Notitie Inspraak Voorontwerp Bestemmingsplan Buitengebied 2012, De Heimolen te Rucphen (identificatienummer: NL.IMRO.0840. Notitie Inspraak Voorontwerp Bestemmingsplan Buitengebied 2012, De Heimolen te Rucphen (identificatienummer: NL.IMRO.0840.9000B0010-ON01) Inspraak Ingevolgde artikel 7 van de inspraakverordening van de

Nadere informatie

3. Gewenste ontwikkeling Milieu Planbeschrijving Inspraak Voorschriften Plankaart 10

3. Gewenste ontwikkeling Milieu Planbeschrijving Inspraak Voorschriften Plankaart 10 TOELICHTING 1. Inleiding 4 2. Bestaande situatie 4 2.1 Plangebied 4 2.2 Vigerende bestemmingsplan 4 2.3 bestaande situatie 5 3. Gewenste ontwikkeling 5 4. Milieu 5 5. Planbeschrijving 8 6. Inspraak 8 7.

Nadere informatie

Oude Badweg 60 Eelderwolde

Oude Badweg 60 Eelderwolde Oude Badweg 60 Eelderwolde Projectgebied 2 Inhoudsopgave 2.1 Beschrijving van het projectgebied, huidige situatie... 4 Op het perceel is reeds een recreatiewoning met bijgebouwen aanwezig. De bestaande

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing voor het legaliseren van een dierenverblijf in het hertenkamp aan de Hagewyk te Drachten

Ruimtelijke onderbouwing voor het legaliseren van een dierenverblijf in het hertenkamp aan de Hagewyk te Drachten Ruimtelijke onderbouwing voor het legaliseren van een dierenverblijf in het hertenkamp aan de Hagewyk te Drachten Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1. Aanleiding... 2 1.2. Locatiebeschrijving... 2 1.3.

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning afwijken van het bestemmingsplan voor het bouwen van 11 sociale huurwoningen afwijken van het bestemmingsplan voor het bouwen van 11 sociale huurwoningen Beschikking 280118 *17.179690*

Nadere informatie

ONTWERP UITGEBREIDE PROCEDURE OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP UITGEBREIDE PROCEDURE OMGEVINGSVERGUNNING Project Locatie Nummer : AB 2016295 Verzonden : ONTWERP UITGEBREIDE PROCEDURE OMGEVINGSVERGUNNING : uitbreiden van de stal met een werktuigenberging : Past. C. M. van Everdingenstraat 61 in Rietmolen (kadastrale

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Foarwei 190 te Kollumerzwaag Kadastrale kaart Foarwei 190 te Kollumerzwaag Verzoek om omgevingsvergunning met daarbij handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening voor het

Nadere informatie

Bijlage 3: Conclusies Milieu- en ruimtelijke aspecten Hotel Wormerland

Bijlage 3: Conclusies Milieu- en ruimtelijke aspecten Hotel Wormerland Bijlage 3: Conclusies Milieu- en ruimtelijke aspecten Hotel Wormerland Bodem Op 21 mei 2008 heeft er door Wareco Ingenieurs een verkennend bodemonderzoek plaatsgevonden. Bij het uitgevoerde bodemonderzoek

Nadere informatie

Wijzigingsplan Grootweg 13a, Berkhout Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning

Wijzigingsplan Grootweg 13a, Berkhout Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning Wijzigingsplan Grootweg 13a, Berkhout Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Beschrijving initiatief

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN NATUURONTWIKKELING BOSRAND 25 EN OMGEVING, LIESHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 30 augustus 2016 vastgesteld

WIJZIGINGSPLAN NATUURONTWIKKELING BOSRAND 25 EN OMGEVING, LIESHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 30 augustus 2016 vastgesteld WIJZIGINGSPLAN NATUURONTWIKKELING BOSRAND 25 EN OMGEVING, LIESHOUT 30 augustus 2016 vastgesteld 52-027 GEMEENTE LAARBEEK 2 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 5 1.1 Algemeen... 5 1.2 Aanleiding en doel... 5 1.3

Nadere informatie

Wijzigingsplan Julianastraat 30, Avenhorn Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning

Wijzigingsplan Julianastraat 30, Avenhorn Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning Wijzigingsplan Julianastraat 30, Avenhorn Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning ontwerp april 2016 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2

Nadere informatie

In reactie op uw verzoek van 10 november 2011 namens uw cliënt de heer De Beer, waarin u

In reactie op uw verzoek van 10 november 2011 namens uw cliënt de heer De Beer, waarin u BIJLAGE 2 ABAB Vastgoedadvies B.V. Onze referentie: AZ09/000481-UA12/09987 T.a.v, De lieer 3. Lauwerijssen Postbus 10085 uw referentie: 5000 JB TILBURG Behandelaar: S.W. Vergeer-de Smit Telefoonnummer:

Nadere informatie

Beleidsregel particuliere woningbouw op open plekken in bestemmingsplan Kernen

Beleidsregel particuliere woningbouw op open plekken in bestemmingsplan Kernen Beleidsregel particuliere woningbouw op open plekken in bestemmingsplan Kernen Het bestemmingsplan Kernen is op 19 juli 2004 vastgesteld door de gemeenteraad, en in werking getreden op 21 januari 2005.

Nadere informatie

Toelichting 3. Regels 9

Toelichting 3. Regels 9 Inhoudsopgave Toelichting 3 Hoofdstuk 1 Aanleiding 3 Hoofdstuk 2 Planbeschrijving 4 Hoofdstuk 3 Kostenverhaal 5 Hoofdstuk 4 Wijze van bestemmen 6 Hoofdstuk 5 Procedure 8 Regels 9 Hoofdstuk 1 Inleidende

Nadere informatie

Buitengebied e wijziging (Broekhuizerstraat 2 Wehl)

Buitengebied e wijziging (Broekhuizerstraat 2 Wehl) Buitengebied - 2012 3e wijziging (Broekhuizerstraat 2 Wehl) Toelichting Ontwerp Inhoudsopgave T oelichting Hoofdstuk 1 5 Inleiding 7 1.1 Aanleiding en doel 7 1.2 Plangebied 7 1.3 Geldende bestemmingsplannen

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Noord, deelplan Beilerstraat 21 en 23 2011, te Pesse.

GEMEENTE HOOGEVEEN. WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Noord, deelplan Beilerstraat 21 en 23 2011, te Pesse. Vo GEMEENTE HOOGEVEEN WIJZIGINGSPLAN Beilerstraat 21 en 23 2011, te Pesse. Onherroepelijk 31 augustus 2011 In Werking 31 augustus 2011 Vaststelling 12 juli 2011 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding...3 2. Bestaande

Nadere informatie

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Gemeente Tynaarlo Oktober 2011 NL.IMRO.1730.PBWatermolendijk3-0401 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Huidige en beoogde situatie... 5 2.1 Beschrijving

Nadere informatie

Notitie Reikwijdte en Detailniveau

Notitie Reikwijdte en Detailniveau Notitie Reikwijdte en Detailniveau Opdrachtgever: Gemeente Horst aan de Maas projectnummer: 934.00.00.01.00.00 Datum: 17-04-2015 A a n l e i d i n g n i e u w b e s t e m m i n g s p l a n Voor het buitengebied

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing ten behoeve van aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een gedeelte van een woonwagen en voor een meterkast buiten de aangelegde woonwagenlocatie aan de Heelalstraat.

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing aanbouw woning Drachtster Heawei 27

Ruimtelijke onderbouwing aanbouw woning Drachtster Heawei 27 Ruimtelijke onderbouwing aanbouw woning Drachtster Heawei 27 Ontwikkelingen Er is een aanvraag voor omgevingsvergunning ingediend voor de vervangende nieuwbouw van een woning met aanbouw aan de Drachtster

Nadere informatie

2. Toepassing wijzigingsbevoegdheid.

2. Toepassing wijzigingsbevoegdheid. Toelichting behorende bij het wijzigingsplan ex. artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening voor de percelen Korte Brugstraat 55/55a (bestemmingsplan Kom Leur). 1. Inleiding. Op 11 mei 2009 heeft de gemeenteraad

Nadere informatie

Thematische herziening archeologie

Thematische herziening archeologie Bestemmingsplan Thematische herziening archeologie Gemeente Brunssum Datum: 23 juli 2015 Projectnummer: 130510 ID: NL.IMRO.0899.BPPPArcheologie-OW01 INHOUD TOELICHTING 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2

Nadere informatie

ONTWERP- UITGEBREIDE PROCEDURE OMGEVINGSVERGUNNING met gedeeltelijke verlening en gedeeltelijke weigering

ONTWERP- UITGEBREIDE PROCEDURE OMGEVINGSVERGUNNING met gedeeltelijke verlening en gedeeltelijke weigering Project Locatie ONTWERP- UITGEBREIDE PROCEDURE OMGEVINGSVERGUNNING met gedeeltelijke verlening en gedeeltelijke weigering Nummer : OU 2017011 Verzonden : : bouwen van een vleesvarkensstal en een berging/bijgebouw

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. werkzaamheden (realisatie van watercompensatie) ten behoeve van de aanleg en exploitatie windpark N33, Deelgebied 'Vermeer-Noord'

OMGEVINGSVERGUNNING. werkzaamheden (realisatie van watercompensatie) ten behoeve van de aanleg en exploitatie windpark N33, Deelgebied 'Vermeer-Noord' OMGEVINGSVERGUNNING voor: werkzaamheden (realisatie van watercompensatie) ten behoeve van de aanleg en exploitatie windpark N33, Deelgebied 'Vermeer-Noord' activiteiten: werk of werkzaamheden uitvoeren

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendapunt nr.:

Raadsvoorstel. Agendapunt nr.: Agendapunt nr.: Raadsvoorstel Onderwerp: Gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied 2009, herziening Kattenbos 6 te Reusel Datum besluit B&W: 5 februari 2019 Vergaderdatum: 12 maart 2019

Nadere informatie

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk,

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, Collegebesluit Registratienummer Afdeling Onderwerp 2010/65824 Stadszaken Projectbesluit en reguliere bouwvergunning *2010/65824* 2010/65824 Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, gezien

Nadere informatie

Nota zienswijzen ontwerp-wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam.

Nota zienswijzen ontwerp-wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam. Nota zienswijzen ontwerp-wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam. Inleiding Het ontwerp wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden geluid

Nadere informatie

Ontwerp Omgevingsvergunning

Ontwerp Omgevingsvergunning *18-2246023* *18-2246023* Ontwerp Omgevingsvergunning Kenmerk : WABO-2017-0517 Aanvraagnummer (OLO) : 3127455 Aanvrager : Maatschap Vestjens-Van Enckevort Onderwerp : oprichten van een rijhal met ontvangst-

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, 1e herziening. Gemeente Rucphen Vastgesteld

Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, 1e herziening. Gemeente Rucphen Vastgesteld Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, 1e herziening Gemeente Rucphen Vastgesteld Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, 1e herziening Gemeente Rucphen Vastgesteld Rapportnummer: IMRO-Idn: 211x06608.077039_1

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2015/637429 Besluitnummer: 52 6.2 Onderwerp: Ontwerp wijzigingsplan Molenhof fase 2 voor de realisatie van 4 woningbouwkavels

Nadere informatie