Marketing Verslag. Esmay Smidt en Daphne de Jager MM2B. Shop Till You Drop

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Marketing Verslag. Esmay Smidt en Daphne de Jager MM2B. Shop Till You Drop"

Transcriptie

1 Marketing Verslag Esmay Smidt en Daphne de Jager MM2B 1 Shop Till You Drop

2 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 & 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8 & 9 Pagina 10 & 11 Pagina 12 t/m 15 Pagina 16 & 17 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Brancheverkenning Doelgroep onderzoek Bedrijfsomschrijving SWOT Concurrentie analyse Sociale media marketing Verdienmodel Hoe zou de webshop er uit kunnen zien?

3 Brancheverkenning Webwinkel Drones Het project Webwinkel Shop Till You Drop wordt uitgevoerd door tweede jaars studenten die de opleiding Mediamanager volgen aan het Mediacollege Amsterdam. Het doel van dit project is om een nieuwe webwinkel voor een opdrachtgever te maken. De doelgroep is ouder dan 25 jaar. Bij dit project maak je een schets hoe de webwinkel er uit gaat zien en hoe men het gaat gebruiken, door middel van de briefing van de opdrachtgever. Webwinkel Door de groei van het aantal webshops denken veel ondernemers dat een webshop misschien wel iets voor hen is. Een online webshop is een onderdeel van het marketing en verkoopkanaal. Een online webshop is alleen geen eenvoudige taak. Aandacht voor vormgeving, gebruiksvriendelijkheid en de juiste voor je onderneming zinvolle instrumenten zijn van belang. Je wilt natuurlijk dat er veel gebruik wort gemaakt van je webshop. Ontwikkelingen van een online webshop Allereerst moet er beoordeeld worden hoe je aansluiting vindt met de verkoop via je huidige kanalen. Ook zijn je productaanbod, kleur, grootte, prijs en het aantal assortiment van belang. En hoe organiseert je de verkoop, levering, vragen en klachten. Uiteindelijk wil je dat alles goed functioneert en dat je zonder hoofdbrekens meer omzet realiseert. Een webshop kost veel tijd en moeite. Maar voor een goede webshop heb je veel aandacht, kennis en betrokkenheid nodig. Zorg voor goede foto s, overtuigende beschrijvingen van je producten of diensten, prijzen, een zoekfunctie, vergelijkingen. Maar ook de afhandeling van s, aanvragen, de opzet van een database, reclame om mensen naar jouw website te krijgen spelen een rol. En denk ook aan de betalingsmogelijkheden, het printen van facturen, een administratie en de juiste software. Drones Een futuristisch ogend helikoptertje, uitgerust met camera, waarmee tot op zo n 300 meter hoogte bijzondere beelden geschoten kunnen worden. Een drone is een onbemand luchtvaartuig. Het is dus een luchtvaartuig zonder piloot. De toestellen worden vaak op afstand bestuurd, waarbij de bestuurder zich in de nabijheid kan bevinden, maar ook op duizenden kilometers afstand. Er zijn ook autonomer toestellen, die volgens een geprogrammeerde opdracht handelen. Mogelijkheden Enig eenvoudig marktonderzoek wees uit dat zich in Nederland al best wel wat partijen bezighouden met, de door drones, betrekkelijk nieuwe manier van filmen. Ze kunnen worden uitgerust met camera s van GoPro Hero2 tot DSLR s en Pro camera s als de Sony FS100 en de RED Scarlet. De drones zijn stille en milieuvriendelijke helikopters, die relatief nieuw zijn in de markt. Ze bieden betaalbare creative mogelijkheden die voorheen ondenkbaar waren, want er is nogal veel mogelijk met een drone. Ook wordt er gedacht dat je vele duizenden euro s kwijt bent voor het inzetten van drones, terwijl je juist veel goedkoper uit bent dan bij de alternatieven.

4 Doelgroep onderzoek De doelgroep waarop Ramon Berg zich met zijn webshop voor Drones wil gaan richten zijn hobbyisten. Dit is zijn primaire doelgroep. Zijn secundaire doelgroep zijn de jongeren mensen, vanwege de goedkopere Drones die verkrijgbaar zijn op de webshop. Wie IJkpersoon Hobbyisten zijn over het algemeen mannen. Een hobbyist is iemand die zich met een hobby bezighoudt. Om een goed en duidelijk beeld te krijgen van een hobbyist hebben wij voor een ijkpersoon gekozen. Ruurd Smit, is een man van 37 jaar, hij woont in Amsterdam. Hij is getrouwd en heeft twee dochters van 3 en 6jaar oud. Hij heeft een eigen bedrijf samen met zijn broer. Ruurd is veel bezig met de nieuwste electronica, als hobby. Hij heeft een aantal go pro camera's en andere gadgets, maar hij wilt zijn verzameling van gadgets uitbreiden en nieuwe dingen uitproberen. Top-3 van de dingen die Ruurd op dit moment bezighouden: 1. Zijn bedrijf 2. Leuke dingen doen met zijn familie 3. Zijn hobby Ruurd leest ook graag. Hij heeft dan wel geen abonnement op een papieren magazine, maar hij leest dagelijks de artikelen van de website GadgetsMagazine.nl is een website over de nieuwste, interessantste en opvallendste gadgets, diensten, producten en diensten. Micheal Zoeten, is een jonge jongen van 22 jaar en hij woont in Almere. Hij brengt veel tijd door met zijn vriendengroep. Samen gaan ze dan ook alle festivals af. Hij studeert media en communicatie. Deze zomer waren ze samen naar Lloret om te feesten. Micheal wilt een drone kopen, als beginner. Hij wilt zich er later meer in gaan verdiepen. Top-3 van de dingen die Micheal op dit moment bezighouden: 1. Zijn vrienden 2. Feesten 3. Zijn studie Hij maakt dagelijks gebruik van sociale media, zoals Facebook en Instagram.

5 Hoe kopen zij? Een Drone koop je niet elke dag, vooral de jongere doelgroep niet (18-25). Het is ook zeker geen dagelijkse of maandelijkse uitgaven. Een Drone rekent men tot een eenmalige uitgaven. De oudere doelgroep waarop Ramon zich wilt richten zullen vaak de duurdere Drones kopen, zij hebben nou eenmaal meer te besteden. En dit is goed voor Ramon, want hoe meer jouw doelgroep heeft te besteden, hoe meer zij zullen besteden en dat is natuurlijk wat we willen hebben. De jongere doelgroep (18-25) zullen een Drone kopen om er mee op te vallen, er mee te experimenteren en misschien dingen mee te filmen en fotograferen wat andere leeftijdgenoten niet zouden kunnen doen op die manier. Denk aan de go pro situatie, die dingen zijn binnen korte tijd super populair geworden, en óók bij deze doelgroep. Festivals, vakanties naar het buitenland, feesten, je ziet die go pro's overal en iedereen kan ze ook kopen. Het zal ons niks verbazen als er over een tijdje jongeren van deze leeftijd mini Drones meenemen naar festivals of op vakanties. Uitbreiding doelgroep, kansen Tegenwoordig gebruiken veel fotografen ook Drones, ze zijn makkelijk verkrijgbaar en niet al te duur. Fotografen breden zo hun aanbod uit, foto's vanuit de lucht en video's gefilmd vanaf bovenaf. Veel mensen willen tegenwoordig iets unieks en Drones zijn daar perfect voor. Bijvoorbeeld een video van je bruiloft vanuit de lucht of luchtfoto's van een event. Ramon zou zich daarom ook meer op fotografen kunnen richten, als een secondaire doelgroep. Ook festivals gebruiken tegenwoordig Drones. Die vliegen dan tijdens het event boven de mensenmenigte en leggen alles vast. Hoe tof is dat voor een after movie? En zo krijg je achteraf een goed beeld van hoe groot en hoe veel mensen er op dat event waren. De festival en event- industrie zou daarom ook een goede secondaire doelgroep kunnen zijn, Drones worden in die industrie al veel gebruikt maar wij weten zeker dat dat nog veel meer zal uitbreiden.

6 Bedrijfsomschrijving Daphne de Jager en Esmay Smidt zitten op het Mediacollege Amsterdam. Ze doen de opleiding Mediamanager, zij zijn hun eigen website aan het ontwikkelen voor een opdrachtgever over de verkoop van drones. De doelgroep is ouder dan 25 jaar. Bij dit project maak je een schets hoe de webwinkel er uit gaat zien en hoe men het gaat gebruiken, door middel van de briefing van de opdrachtgever. Ons bedrijf, van Daphne en Esmay, is een Concept en Communicatie bedrijf. Wij werken, wat en hoe u het wilt, gedetailleerd uit. Ons bedrijf is nog erg jong, maar we houden van uitdagingen. Wij brengen goede kwaliteit naar onze klanten en willen ze altijd tevreden houden. We hebben ons bedrijf Smidt de Jager, Concept & Communicatie genoemd. We hebben beide onze achternamen samengevoegd en vonden het erg sterk staan.

7 SWOT Strenghts - Wij zijn communicatief vaardig. - Onze website die we maken is duidelijk en overzichtelijk. - Alle producten die we op de website hebben zijn makkelijk vindbaar, o.a. door de zoekbalk. - Uitstraling van de website is vriendelijk, fris en verwelkomend. Het trekt de hobbyisten en zowel jong publiek aan. - Sociale media geeft de webshop een extra draai, want via de Facebook- en Instagrampagina kun je de nieuwe gadgets zien en delen met andere hobbyisten van drones of met je vrienden. Zo kun je je passie en je liefde voor drones verspreiden met anderen. Weaknesses - Wij hebben weinig tot geen ervaring met het ontwikkelen van websites. Een potentiële klant zou waarschijnlijk eerder naar een bedrijf toestappen met meer ervaring. - Wij hebben nog geen groot netwerk, omdat het een up-comming bedrijf is. - Ook hebben wij nog geen promotiebudget. - De webshop is voornamelijk voor hobbyisten of liefhebbers voor drones, als zij afhaken is het nog maar de vraag of er andere klanten bij komen. Opportunities - Wij leveren een nieuw product wat goed in de markt ligt. - Wij hopen al snel op innovatieve samenwerken met andere bedrijven. - Als wij goede kwaliteit (prijs-kwaliteit) aanbieden hopen wij een betere naam te krijgen in de toekomst. - Door dat de hobbyisten of liefhebbers onze berichten delen op sociale media zijn er kansen dat onze site bekender wordt. Threats - Een bedreiging is de economische crisis, mensen hebben minder te besteden en dat zullen wij zeker wel merken. - Er zijn ontzettend veel webshops die ook drones verkopen, we hebben veel concurrenten. Voor een nieuwe webshop is het moeilijk om te concurreren.

8 Concurrentie analyse Dronespecialist.nl Heeft een ruim assortiment aan producten die te bestellen zijn. Voor 16:00 uur besteld zelfde dag nog verzonden. De verzonden bestelling word voorzien van een track een trace nummer. Ze houden de informatie van alle producten goed bij zodat je weet wat je koopt. Regelmatig aanbiedingen. Ze hebben ook een winkel waar je persoonlijk geholpen kan worden. Vlieg lessen worden aangeboden als je net kennismaakt met drones. Actief op YouTube Meerdere betaal methodes. Zeer prijzig zeer goede service Kwaliteit is goed. Minicopters.nl Heeft een ruim assortiment aan producten die te bestellen zijn. Voor 20:00 besteld volgende dag in huis. Goede kwaliteit materiaal aan de crash test videos te zien. Geen aanbiedingen of sales. Levering 1 tot 2 werkdagen. Actief of Facebook, Twitter en Instagram. Betaalbaar. Meerdere betaal methodes. service is prima ardronewinkel.nl Ruim assortiment aan producten die te bestellen zijn. Ze proberen altijd de bestelling de volgende dag te leveren, maar dat is niet gegarandeerd. Op sociale media zijn ze niet zo actief, alleen op google+. Goede service. Regelmatig sales. Meerdere betaal methodes. Kwaliteit is goed. Aan de prijzige kant. Heighttech.com Niet zo breed assortiment alleen eigen producten. Producten alleen te koop voor bedrijven. Uit de reviews blijkt een zeer goede service en zeer snelle levering. Kwaliteit blijkt uit de reviews ook zeer goed te zijn. Actief op Facebook en YouTube. Geen aanbiedingen of sales. De prijs is onderhandelbaar.

9 Cameranu.nl Zeer breed assortiment niet alleen uit drones. Drones zijn zeer prijzig. Voor 17:00 Betaald en besteld, word de zelfde dag nog geleverd. Goede service. Actief op Facebook, Twitter en Google+. Aanbiedingen zijn aanwezig. Kwaliteit is goed. Meerdere betaal methodes 123Drone.nl Ruime voorraad, breed assortiment met bestelbare producten. Voor 20:00 uur besteld morgen in huis. Gratis verzending vanaf 75euro. Meeste drones zeer prijzig. De kwaliteit van het materiaal is zeer hoog. Daarom ook prijzig. Geen sales of aanbiedingen. Meerdere betaal methodes Zeer goede service Niet actief op sociale media. Website Prijs Kwiliteit Assortiment Levertijd Service Sociale Media actief Aanbiedingen Drone Specialist +/ Mini drones ardrone winkel /- + Heighttech +/ / CameraNu +/ DRONE

10 Sociale media marketingplan Sociale media is een must have in deze tijd. Hier maken bedrijven en organisaties dan ook flink gebruik van de laatste tijd. Een bedrijf zou het niet overleven zonder, als wij, de consument, wat willen weten gaan we echt niet meer meteen bellen. Nee, wij zoeken het op, op het internet. Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, noem het maar op: niemand kan niet meer zonder en elke dag zijn we er mee bezig. We zien per dag zoveel dingen op het net, en we onthouden het ook nog is zonder dat we het door hebben. En wat is nou een betere manier voor bedrijven om daar op in te spelen? Met het bedenken hoe je sociale media gaat gebruiken kan je gemakkelijk gratis reclame maken voor jouw bedrijf, in dit geval een webshop, wat jouw doelgroep ongetwijfeld op gaat merken. Hoe gaan wij te werk? 1. Als eerst gaan we bedenken welke platformen er het best bij de doelgroep van de webshop past. Hier komen Facebook en Twitter uit. Het aanmaken van een profiel op Twitter en een pagina op Facebook is zo gebeurt. 2. Na het aanmaken van de accounts is het tijd om het profiel op Twitter en de pagina op Facebook te gaan vormgeven. Op Twitter doen we dit door een profielfoto en header toe te voegen, op Facebook is dat precies hetzelfde. Een profielfoto is bijvoorbeeld het logo, de header is dan een overzicht foto van de webshop zelf. De foto's moeten van goede kwaliteit zijn. Het spreekt niemand aan als jij een profielfoto van slechte kwaliteit hebt en vooral onze doelgroep, die erg van strak en overzichtelijk houdt, niet. 3. Na de profielen er zo uitzien zoals het het beste bij de huisstijl van de webshop past, ga je dingen posten. Wanneer gaan wij wat posten? "Je plaatst wat dingen op Facebook en dan krijg je vanzelf wel likes" zo gaat het, ongeveer, niet helemaal. Het posten van berichten is niet zo moeilijk. Maar je moet de juiste dingen plaatsen: Wat vind jouw doelgroep interessant? Wanneer zitten zij het meest op Facebook en Twitter? Dat zijn dingen waar je over moet nadenken. Onze doelgroep houdt van korte, informatieve posts: Wat zijn de nieuwste Drone's? Welke Drone kan ik het beste kopen als beginner? Op Twitter houdt de doelgroep van, net zoals op Facebook, informatieve posts of in dit geval "Tweets". De doelgroep bevindt zich het meest op Facebook en Twitter in de avond, rond een uur of 8 of 9. Na het eten, even wat televisie kijken en op de tablet wat rondkijken op het net. We kunnen wel posts plaatsen over dat er een nieuwe tool is op de webshop om 9 uur 's ochtends, maar dat leest onze doelgroep nauwelijks. Met de tijd moeten wij dus ook rekening houden. De meeste post zullen rond 19:00 uur s avonds worden gepost.ook gaan we veel links naar de webshop zelf in de posts verwerken. Zodat nieuwe bezoekers,z die jouw webshop op sociale media hebben ontdekt, niet onder de links van jouw webshop uit kunnen.

11 Hoe gaan wij er voor zorgen dat wij nieuwe bezoekers en klanten krijgen via sociale media? Op platformen zoals Facebook en Twitter kan je jou post of Tweet promoten. Je koopt dan dat jouw post of Tweet op mensen hun tijdlijn wordt geplaatst. Zodat onbekende in aanraking komen met jouw post, Tweet en pagina. Je kan zelf aangeven aan welk publiek je dit wilt laten zien. Aan mannen, vrouwen, leeftijdscategorie, woonplaats etc. Zo kan de post of Tweet die wij hebben geplaatst terecht komen in de tijdlijn van duizenden mensen. Zo bouw je een enorm netwerk op. Ook is het laten delen van jouw berichten een uitstekende manier om meer bekendheid te creëren op het web. Zo zien vrienden van vrienden het en dat kan veel nieuwe bezoekers en eventueel klanten opleveren. Om te zorgen dat mensen het bericht gaan delen moeten we dus zorgen dat de juiste dingen worden geplaatst op de juiste tijd. Ook win acties houden op sociale media kan ons publiek uitbreiden. Een voorbeeld van zo'n bericht zou kunnen zijn: "Een Drone kopen maar geen vliegbrevet? Geen zorgen Vandaag geven wij aan éen van degene die dit bericht deelt een gratis cursus weg (inclusief je vliegbrevet). Twijfel niet and share Kijk voor meer informatie op Mensen zullen dit gaan delen, hierdoor zien anderen mensen het weer en groeit het publiek. Nadat wij alles hebben opgezet, kan meneer Berg een schema opstellen waarop hij voor zichzelf kan zien wanneer hij het beste wat kunt posten. Zo kan hij het makkelijk bijhouden en zal hij niet snel de fout ingaan met het posten van berichten. Als hij zich aan dit schema zou houden, zullen zijn likes en volgers stijgen en zal het hem veel tijd schelen doordat hij dus bijna geen "foute posts" zult gaan plaatsen. Het zal zonde zijn als hij een post heeft bedacht en deze hebt gepost, en deze vervolgens geen likes heeft gekregen omdat hij hem op de verkeerde tijd heeft geplaatst.

12 Verdienmodel Heel erg leuk zo'n web shop maar er moet geld in het laatje komen Er veel manieren om via, in dit geval, een web shop geld te verdienen. Natuurlijk verkoopt deze web shop drone's maar ook door de bezoekers op de web shop kan er geld worden verdient. Denk bijvoorbeeld aan click per view en het laten adverteren op jouw web shop. Over deze termen later meer, eerst wat termen om hoog bovenin Google te verschijnen, waardoor je weer sneller bezoekers krijgt die dan weer op een advertentie klikken waardoor jij weer geld krijgt Keywords Dit zijn eigenlijk gewoon zoektermen. Woorden waarop bezoekers waarschijnlijk zullen zoeken in de zoekmachines om jouw site te vinden. Door gebruik van zoekwoorden binnen de site is men in staat de juiste informatie te vinden. SEA Afkorting van Search Engine Advertising. Dit is het adverteren binnen zoekmachines op zoektermen, zodat tekstadvertenties zichtbaar worden tussen de gesponsorde resultaten in zoekmachines (dus helemaal bovenaan). SEO Afkorting van Search Engine Optimalisation ofwel: zoekmachine optimalisatie. Dit is het optimaliseren van teksten en codes op websites, zodat zoekmachinespiders de site beter kunnen doorzoeken en opnemen in hun databases. Met als doel de posities in de zoekresultaten zo optimaal mogelijk te maken. Pay-per-click (PPC) Dit betekent dat de adverteerder een bepaald bedrag betaalt per keer dat er op zijn advertentie wordt geklikt. Hoe meer clicks, hoe meer de adverteerder moet betalen. Search Engine Marketing (SEM) Dit is de marketing van de webpagina s op een site binnen zoekmachines (in de betaalde of onbetaalde resultaten). Er zijn veel redenen waarom iemand in Google Adwords zou willen adverteren, bijv. om meer merknaamsbekendheid te krijgen, om meer verkeer op de website te krijgen of om meer te verkopen. Want iedereen wilt meer bezoekers op zijn of haar website, en wij ook.

13 Impressies (Impressions) Een impressie is een vertoning van de bijbehorende advertentie in Google. Het aantal impressies van een zoekwoord is dus het aantal keren dat iemand op dit zoekwoord heeft gezocht en waarvan dus de bijbehorende advertentie in Google Adwords is vertoond. Klikken (Clicks) Dit is het aantal keren dat iemand op een advertentie heeft geklikt (en dus naar de website is geleid). Cost-Per-Click (CPC) Dit zijn de kosten per keer dat er op de advertentie wordt geklikt. Hier is veel geld mee te verdienen Als er veel verkeer op jouw website is dan. Conversie (Conversion) Een conversie is een actie op de website door een bezoeker. Dit kan een online aankoop zijn, maar bijvoorbeeld ook het invullen van een contactformulier of het downloaden van een brochure. Advertentievormen Als iemand wil adverteren in Google Adwords zijn er verschillende advertentiemogelijkheden. Voor het adverteren in de zoekresultaten van de zoekmachine is het enkel mogelijk om tekstadvertenties in te zetten. Voor het adverteren in het inhoudsnetwerk zijn echter meerdere mogelijkheden, naast tekstadvertenties kan er gebruik gemaakt worden van beeldadvertenties, video advertenties. Daarnaast kan er ook nog gebruik gemaakt worden van mobiele advertenties en lokale bedrijfsadvertenties (zichtbaar in Google Maps en de normale zoekresultaten). Tekstadvertenties Het belangrijkste onderdeel in Adwords is echter de tekstadvertentie, deze komt als enige vorm naast de lokale bedrijfsadvertentie voor in de normale zoekresultaten. Advertentie-eisen Er zijn door Google een aantal eisen gesteld waaraan deze advertenties moeten voldoen. Ten eerste hebben advertenties altijd dezelfde structuur, bestaande uit een titel (headline) en twee regels tekst, met daaronder de zichtbare url:

14 Headline (max. 25 tekens) 2e advertentieregel (max. 35 tekens) 3e advertentieregel (max. 35 tekens) Zichtbare URL (bijv: (max. 35 tekens) Bestemmings-url (bijv: max tekens) Alleen de eerste vier regels zijn zichtbaar in Google. De bestemmings-url is niet zichtbaar. Als iemand op de advertentie klikt, dan wordt diegene naar de bestemmings-url (dus niet naar de zichtbare URL) geleid. De zichtbare url zorgt ervoor dat mensen een idee krijgen van de website waarnaar ze geleid zullen worden als ze op de advertentie klikken. Vaak wordt de homepage gebruikt als zichtbare url. De bestemmings-url is de uiteindelijke pagina waar diegene terechtkomt na het klikken op de advertentie klikt. De titel mag uit maximaal 25 tekens bestaan. Dit is inclusief spaties en leestekens. De titel mag geen uitroeptekens bevatten. De 2e en 3e advertentieregel mogen elk uit maximaal 35 tekens bestaan. Dit is ook weer inclusief spaties en leestekens. In deze regels mag in totaal maximaal één uitroepteken staan. Verder mag alleen de eerste letter van elk woord uit een hoofdletter bestaan. In de advertentie mag geen overtreffende trap worden gebruikt en geen merknamen (alleen indien deze merknamen beschermd zijn). Verder mag geen straattaal gebruikt worden. Lokale Bedrijfsadvertenties Naast adverteren in de normale zoekresultaten van Google is het ook mogelijk om te adverteren in Google Maps door middel van Lokale Bedrijfsadvertenties. Deze advertenties worden vertoond in zowel Google Maps als in de normale zoekresultaten. Op het moment dat er naar een bedrijf gezocht wordt op een bepaalde locatie, zal de advertentie die dan eigenlijk in Google Maps zal verschijnen, ook in de gewone resultaten verschijnen. Het zal er dan uitzien als een normale tekstadvertentie met daaronder de plaatsnaam.

15 Mobiele Advertenties Naast de opties met adverteren op het internet zelf is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om te adverteren op mobiele telefoons vanuit Adwords. Mobiele advertenties zijn adwords advertenties die vertoond worden op mobiele websites, dit kam zijn als tekst of beeldadvertentie. Daarnaast worden ook mobiele tekstadvertenties vertoond wanneer gebruikers zoeken met Google op hun mobiele telefoon. Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone met internet, dus mobiele advertenties zijn een grote vooruitgang. Er valt dus veel geld te verdienen met een web shop naast de winst van de verkochte producten. Het is belangrijk dat hiermee wordt gewerkt, anders kan je zomaar duizenden euro's laten schieten. Het is dan ook belangrijk dat je hiermee aan de slag gaat met iemand die er veel verstand van heeft.

16

17

Verdien model. Affiliate marketing

Verdien model. Affiliate marketing Verdien model Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je site. Als je slim bent gebruik je alle manieren zo kan je op zo veel mogelijk manieren geld uit je site halen. Al deze manieren

Nadere informatie

Lesweek 7 Zoekmachinemarketing/ Search Engine Marketing (SEM)

Lesweek 7 Zoekmachinemarketing/ Search Engine Marketing (SEM) Lesweek 7 Zoekmachinemarketing/ Search Engine Marketing (SEM) Voor dit hoofdstuk is gebruik gemaakt van teksten uit het boek: Interactieve Marketing, van Reijsen, M. Zweers, T. Jansen, H. Pearson Education

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Phobos St. Jobsstraat 25 2200 Herentals T +3214232847 F +3214213482 carlo@phobos.be www.phobos.be

Phobos St. Jobsstraat 25 2200 Herentals T +3214232847 F +3214213482 carlo@phobos.be www.phobos.be Google Als zoekmachine verzamelt en ordent Google informatie op het Internet. Wanneer men een zoekopdracht invoert geeft Google een hele reeks zoekresultaten weer, waaronder een lijst met bestanden, artikels,

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Gids voor het MKB: Meer Klanten Met Google AdWords

Gids voor het MKB: Meer Klanten Met Google AdWords Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Google AdWords binnen jouw marketingstrategie... 2 Branding... 2 Remarketing... 3 Aanzetten tot actie... 3 3. Wat is Google AdWords precies?... 4 Advertentiepositie...

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

TEVREDEN MARKETING VOOR AL UW MARKETING DOELEINDEN!

TEVREDEN MARKETING VOOR AL UW MARKETING DOELEINDEN! TEVREDEN MARKETING VOOR AL UW MARKETING DOELEINDEN! WWW.TEVREDENMARKETING.NL Email: info@tevredenmarketing.nl - Tel: 020-261 9445 U kunt bij ons terecht voor o.a. de volgende diensten 1 Google Adwords

Nadere informatie

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel!

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel! Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl 50 tips voor uw webwinkel! Inhoudsopgave 1. Webshop / layout... 4 2. Goede menu structuur... 4 3. USP s zichtbaar... 4 4. Een perfecte homepage?... 4

Nadere informatie

HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail

HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail Inleiding syllabus Pagina s syllabus: Dit is de syllabus bij de UNIZO retail sessie Hoe trekt u online klanten aan?. In deze syllabus hernemen we enkele

Nadere informatie

Advertisingplan t SPEELTUYGH

Advertisingplan t SPEELTUYGH Advertisingplan t SPEELTUYGH Introductie Voor t SPEELTUYGH maakt team Level Up een advertisingplan. In dit plan wordt de huidige situatie geschetst van de kanalen en advertenties die door t SPEELTUYGH

Nadere informatie

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Whitepaper Alles wat u moet weten over SEO Pagina overzicht Als ondernemer wilt u een goede website. Een website die voor uw doelgroep makkelijk vindbaar is en

Nadere informatie

Lokaal aanwezig op het internet

Lokaal aanwezig op het internet Inhoudsopgave Jouw bedrijf lokaal aanwezig op het internet blz. 3 Google organisch zoekverkeer blz. 4 Google adverteren blz. 7 Google Mijn bedrijf blz. 8 Social Media blz. 11 Adverteren op lokale websites

Nadere informatie

Trek meer bezoekers naar je shop

Trek meer bezoekers naar je shop Trek meer bezoekers naar je shop Je weet nu hoeveel bestellingen je maandelijks nodig hebt om genoeg te verdienen om je ideale leven te leiden (zie dag 1 van deze challenge). Als je de opdracht van gisteren

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf SEARCH Gevonden worden met uw bedrijf Agenda 1. Zoeken op internet 2. Zoekmachine optimalisatie 3. Zoekmachine adverteren 4. Vervolgstappen 2 Zoeken op internet 3 Eén van de meest populaire online activiteiten

Nadere informatie

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords LinkedIn Advertising vs. Google AdWords Voor welk advertentiekanaal kiest u? Content marketing wordt ingezet om voor de doelgroep relevante en waardevolle content te verspreiden. Helaas bevindt vaak niet

Nadere informatie

Checklist website bouwen

Checklist website bouwen Checklist website bouwen Je wilt een website voor je bedrijf. Of de bestaande website veranderen. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht van je. Er zijn veel mogelijkheden en je moet in het proces

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen.

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen. Woord vooraf Een goede zoekmachine optimalisatie strategie gaat uit van een langere termijn commitment. SEO (search engine optimization) is niet iets wat je zomaar kunt implementeren. Er is een duidelijke

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

Nieuwe doelgroep. Bereik een... Brochure: Product informatie. Optimera.nl Mallemoolen 23 6901 GS Zevenaar - NL OPTIMALISATIE IN PERFECTIE

Nieuwe doelgroep. Bereik een... Brochure: Product informatie. Optimera.nl Mallemoolen 23 6901 GS Zevenaar - NL OPTIMALISATIE IN PERFECTIE OPTIMALISATIE IN PERFECTIE Bereik een... Nieuwe doelgroep Brochure: Product informatie Optimera.nl Mallemoolen 23 6901 GS Zevenaar - NL Telefoon: +31 (0)316 712 453 Fax: +31 (0)84 725 9405 O E-mail: info@optimera.nl

Nadere informatie

Internet Marketing Termen

Internet Marketing Termen Internet Marketing Termen Als beginnend Internet Marketeer ga je veel termen tegen komen, die je in verwarring zullen brengen. Hieronder heb ik een lijst met termen voor je samengesteld om jouw leven als

Nadere informatie

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT!

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! Marketing voor makelaars: 5 kansen die je niet mag missen Online marketing heeft de laatste jaren zijn waarde wel bewezen. Maar hoe kun je dit nu inzetten

Nadere informatie

5 Tips Hoe Jij. Door Kevin Souwen

5 Tips Hoe Jij. Door Kevin Souwen 5 Tips Hoe Jij Zonder Geld Aan Video Kan Beginnen Door Kevin Souwen De meeste ondernemers werken onnodig te hard Als eerst, heel erg bedankt voor het downloaden van mijn PDF! Het is mijn missie om een

Nadere informatie

Zakelijke. Communicatie. Esmay Smidt en Daphne de Jager MM2B. Shop Till You Drop

Zakelijke. Communicatie. Esmay Smidt en Daphne de Jager MM2B. Shop Till You Drop Zakelijke Communicatie Esmay Smidt en Daphne de Jager MM2B Shop Till You Drop 1 Debriefing Template - Daphne de Jager en Esmay Smidt - MM2B Aan Ramon Berg Van Daphne de Jager en Esmay Smidt Datum Maandag

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

Uitgangspunten Crossretail

Uitgangspunten Crossretail Uitgangspunten Crossretail Crossretail is geen kant en klare succesoplossing. U bent mede verantwoordelijk voor het slagen hiervan. Vandaag proberen wij u handvatten aan te reiken om dit te bewerkstelligen.

Nadere informatie

Vragenlijst voor nieuwe website

Vragenlijst voor nieuwe website Vragenlijst voor nieuwe website Om het jezelf makkelijk te maken, print je dit formulier uit en vul je het gewoon met pen in. Overleg eens met huisgenoten, collega's en vrienden zodat je een juist beeld

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords LinkedIn Advertising vs. Google AdWords Let digital work fueld.nl LinkedIn Advertising en Google Adwords zijn beide kanalen die in een content marketing strategie worden ingezet om voor de doelgroep relevante

Nadere informatie

Search Engine Optimalization (SEO)

Search Engine Optimalization (SEO) Opdracht 1 Organische zoekresultaten zijn de resultaten die weergeven worden onder en naast de gesponsorde (betaalde) koppelingen. Deze positie is gratis en wordt bepaald door het algoritme van de zoekmachine

Nadere informatie

Kevin Hoogeveen, Joey van Beerschoten Studentnummer: 11081538, 11059907 Alphen aan den Rijn Datum: 25-4-2013 Versie: 1.0

Kevin Hoogeveen, Joey van Beerschoten Studentnummer: 11081538, 11059907 Alphen aan den Rijn Datum: 25-4-2013 Versie: 1.0 Student: Kevin Hoogeveen, Joey van Beerschoten Studentnummer: 11081538, 11059907 Locatie: Alphen aan den Rijn Datum: 25-4-2013 Versie: 1.0 1 Het team... 1 1.1 Kevin Hoogeveen... 1 1.2 Joey van Beerschoten...

Nadere informatie

Communicatiedoelgroep

Communicatiedoelgroep Communicatiedoelgroep Onze primaire doelgroep zijn jongere rolstoelgebruikers, maar we willen ons ook richten op: -Ouders/Verzorgers van de rolstoelgebruikers -Vrienden van de rolstoelgebruikers -Familie

Nadere informatie

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee TenZer niet het eerste idee Online marketing: het belang van internet en je website Workshop 27 oktober 2014 Lead to Sale Creative Photostudio Vallen en opstaan En toen.. TenZer Probeer ervaren ondernemers

Nadere informatie

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing Hand-outs Groei dankzij zoekmachinemarketing Hoeveel zoekopdrachten verwerkt Google per dag? 3,5 miljard Hoeveel km legt de gemiddelde zoekopdracht af? 2.400 km Uit hoeveel pagina s bestaat het internet?

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Praktische tips voor ondernemers Enschede 7-11-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede website?

Nadere informatie

YouTube handleiding voor de Groenteman

YouTube handleiding voor de Groenteman YouTube handleiding voor de Groenteman In deze speciale YouTube handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018

MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018 MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018 Agenda 10:30-10:45 Introductie 10:45-11:15 11:15-11:25 11:25-11:55 11.55-12.10 12:10-12:40 12:40-13:30 SEO Pauze SEA / PPC Pauze Social media Lunch MISSIE Wij helpen

Nadere informatie

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be Disclaimer Bij het samenstellen van deze cursus is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie

Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising

Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising De mogelijkheden van Facebook Advertising binnen de totale online marketingstrategie. Facebook Advertising Met 8,9 miljoen Facebook-gebruikers

Nadere informatie

Advertentiemogelijkheden

Advertentiemogelijkheden Advertentiemogelijkheden 2014 Achtergrondinformatie Vrouw Met Stijl is opgericht in 2011 door Natalia Rakhorst. Inspireren, motiveren, elkaar helpen en blij maken. Dat is wat Vrouw Met Stijl doet op het

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

Adverteren via internet, schiet met scherp! Uitleg en Tips & Trucks voor online adverteren

Adverteren via internet, schiet met scherp! Uitleg en Tips & Trucks voor online adverteren Adverteren via internet, schiet met scherp! Uitleg en Tips & Trucks voor online adverteren Veel bedrijven zijn tegenwoordig actief op internet. De website ziet er fantastisch uit, alleen de bezoekers,

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22 LIVE PERFORMANCE Bijlage Onderzoek Social Media Sander van de Rijt PTTM22 Inhoudsopgave Social Media onderzoek Heesakkers & Daniels bestrating 3 Wat is social media? 3 Voor- en nadelen social media 3 Voordelen

Nadere informatie

Google Adwords INTRODUCTIE ADWORDS IS HET TE VERTROUWEN?

Google Adwords INTRODUCTIE ADWORDS IS HET TE VERTROUWEN? Google Adwords INTRODUCTIE Online advertising of online adverteren stijgt de afgelopen jaren absurd snel. Mensen gebruiken nu meer dan ooit het medium internet. Men bereikt meer mensen dan via radio, TV

Nadere informatie

1. WAAR MOET IK OP LETTEN?

1. WAAR MOET IK OP LETTEN? 1. WAAR MOET IK OP LETTEN? In de begindagen van het web was een standaard website met alleen je contact gegevens voldoende. Maar klanten willen meer. Ze hebben de keus tussen vele aanbieders (waarvan ze

Nadere informatie

Whitepaper SEA Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse.

Whitepaper SEA Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse. Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse. Versie: 1.0 Datum: 14-1-2010 Auteur: Onetomarket Inhoudsopgave 1. Wat is Search Engine Advertising?... 3

Nadere informatie

Nieuw relatiemanagement- SCRM. Bestaande communities. Doelstellingen en strategie

Nieuw relatiemanagement- SCRM. Bestaande communities. Doelstellingen en strategie Nieuw relatiemanagement- SCRM 1 Social media audit Bestaande communities Doelgroep Doelstellingen en strategie Bestaande online communities Op welke social Media is het bedrijf Proximus reeds aanwezig?

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Wat is Inbound Marketing?

Wat is Inbound Marketing? 1-7 Inbound Marketing Wat is Inbound Marketing? Inbound Marketing is een marketing strategie die ervoor zorgt dat uw potentiële klanten u vinden op het internet, op het moment dat zij u nodig hebben. Om

Nadere informatie

van aanpak Noa & Annika

van aanpak Noa & Annika Plan van aanpak Noa & Annika MM2A inhoudsopgave Concept pagina 3 Logo s pagina 4 Achtergronden pagina 5 Projectresultaat pagina 6 Projectactiviteiten pagina 7 Projectgrenzen pagina 8 Tussenresultaten pagina

Nadere informatie

Social media workshop

Social media workshop Social media workshop Doel van vandaag: Een introductie, wat is social media. Verdieping binnen een Facebook fanpage. Wat is Social Media Social media zijn communicatiekanalen op internet waarop informatie,

Nadere informatie

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten gezocht open klanten gezocht KLANTEN ZOEKEN VIA INTERNET Wist u dat 8 op 10 Belgen dagelijks het internet gebruikt? En dat de helft daarvan het medium

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

Lokale concurrentie in het buitenland

Lokale concurrentie in het buitenland Lokale concurrentie in het buitenland Hoe te anticiperen als exportbedrijf met vindbaarheid Inhoudsopgave Intro Zoekmachine marketing: het idee erachter Zoekmachine adverteren Zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Adverteren op Marketingmed.nl

Adverteren op Marketingmed.nl 1. Online? - profiteer van scherpe prijzen Adverteren kost u altijd geld, de vraag is vooral: wat levert het op? Is dat meetbaar wanneer u in een krant of tijdschrift adverteert? Niet echt. U kunt uiteraard

Nadere informatie

Hoger in Google. De 5 beste tips

Hoger in Google. De 5 beste tips Hoger in Google De 5 beste tips Linkruil en over optimalisatie van keywords, twee voorbeelden van achterhaalde SEO technieken die je zelfs een penalty van Google kunnen opleveren. Wat werkt anno 2016 wél

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie Quickscan Rapport www.zeeuwsreisje.nl

Zoekmachine Optimalisatie Quickscan Rapport www.zeeuwsreisje.nl Zoekmachine Optimalisatie Quickscan Rapport www.zeeuwsreisje.nl Keyword lijst Algemeen Alles in combinatie met zeeland Vakantie Bed and Breakfast / Bed en breakfast Hotel Campings / camping Vakantiehuis

Nadere informatie

Internet Marketing Plan

Internet Marketing Plan Internet Marketing Plan Bedrijf Door Datum : : : Stap 1 Wat is je jaarlijks marketingbudget? Welk deel daarvan gaat naar online? En volgend jaar? Stap 2. Je website Hoe goed in je website in de ogen van

Nadere informatie

Welcome back. WebwinkelSucces - Seminar

Welcome back. WebwinkelSucces - Seminar Welcome back Middag Programma Zoekmachine optimalisatie Adwords Korte pauze Bezoekers krijgen Socialmedia Rule the Web Borrel Zoekmachine Optimalisatie Wat is Search Engine Optimalisation? Waarom SEO?

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten Wat is het en wat kun je ermee Gerard Drent Drasco Webdiensten Wie ben ik? Gerard Drent Eigenaar van Drasco Webdiensten Maak websites voor het MKB en kleine ondernemers Ondersteuning Social Media Organiseer

Nadere informatie

Uitwerking Case Social media-kanalen

Uitwerking Case Social media-kanalen Uitwerking Case Social media-kanalen Naam: Lorianne Hooijmans & Dennis Langeveld Docent: Isolde Sprenkels Groep: B13 1. Facebook Facebook kent de meeste gebruikers op social media. De gebruikers gebruiken

Nadere informatie

Beroepsopdracht: voorbereiden

Beroepsopdracht: voorbereiden 2014 Beroepsopdracht: voorbereiden Priscilla Schaap Netidentity 12-9-2014 Inhoudsopgave Voorbereiden Beschrijf je stagebedrijf... 2 Bedrijfscultuur... 3 SWOT-analyse... 4 Confrontatiematrix... 4 Social

Nadere informatie

Samenwerken met MakeOver.nl

Samenwerken met MakeOver.nl Samenwerken met MakeOver.nl MakeOver.nl is het snelst groeiende platform in de Nederlandse online interieur wereld. In een tijdsperiode van minder dan 2 jaar hebben we meer dan een miljoen unieke bezoekers

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Online marketing Search Engine Advertising Impressies (Impressions): Klikken (Clicks): Click-Through-Rate (CTR):

Online marketing Search Engine Advertising Impressies (Impressions): Klikken (Clicks): Click-Through-Rate (CTR): Verdienmodel Online marketing Internet wordt steeds een interessanter medium om te adverteren. Veel mensen beginnen hun zoektocht op internet en een zoekmachine, meestal google. Adverteren in zoekmachines

Nadere informatie

Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends

Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends Vragenronde Afsluiting Uw zoekopdracht begint lang voordat

Nadere informatie

Google AdWords (SEA)

Google AdWords (SEA) Door op de juiste zoekwoorden te adverteren met Google Adwords kunt u uw business en enorme boost geven! In 9 pagina s wat Google AdWords is en waarom het zo belangrijk is. Inhoudsopgave Voorblad. Pagina

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken?

Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken? GGTV Informatie Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken? Gefeliciteerd. Je hebt een mooie video gemaakt of laten maken! Maar hoe zorg je ervoor dat zoveel mogelijk mensen naar je video gaan

Nadere informatie

Een MainportArt Site De optimale keuze voor kunstenaars, fotografen en modellen. versie 1,1 Maart 2013

Een MainportArt Site De optimale keuze voor kunstenaars, fotografen en modellen. versie 1,1 Maart 2013 Een MainportArt Site De optimale keuze voor kunstenaars, fotografen en modellen versie 1,1 Maart 2013 Waarom een MainportArt website? Veel kunstenaars, modellen en fotografen hebben al één of meer websites.

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Esmay Smidt en Daphne de Jager MM2B. Shop Till You Drop

Plan van Aanpak. Esmay Smidt en Daphne de Jager MM2B. Shop Till You Drop Plan van Aanpak Esmay Smidt en Daphne de Jager MM2B Shop Till You Drop 1 Project Shop Till You Drop Webshop flyheroes.nl Shop Till You Drop 2 Inhoudsopgave Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5

Nadere informatie

SEO. Verhoog uw zichtbaarheid in zoekmachines

SEO. Verhoog uw zichtbaarheid in zoekmachines SEO Verhoog uw zichtbaarheid in zoekmachines Wist je dat? 98% 75% Van de Belgen start zijn zoektocht via een zoekmachine Van de gebruikers kijkt niet verder dan de eerste zoekpagina 200 75% Meer dan 200

Nadere informatie

SEO webinar Beginnen met SEO

SEO webinar Beginnen met SEO SEO webinar Beginnen met SEO 20 September 2017 Alon Bromet & Robbert Kleijwegt WAT IS DE NUMMER 1 PRIORITEIT VOOR ONDERNEMERS O.G.V. ONLINE MARKETING? Vindbaarheid op het Internet! 0% 5% 10% 15% 20% 25%

Nadere informatie

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet!

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! 30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.tomdehaan.nl 1 Voordat je de tips gaat lezen Dit ebook is een verzameling van tips voor je Facebook

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

UW GOEDE NAAM IS GOUD WAARD, OOK ONLINE... NOORD-HOLLANDSE GOUDA MET HET RODE ZEGEL

UW GOEDE NAAM IS GOUD WAARD, OOK ONLINE... NOORD-HOLLANDSE GOUDA MET HET RODE ZEGEL UW GOEDE NAAM IS GOUD WAARD, OOK... EEN PAAR CIJFERS. 80% van de Belgen is nu aanwezig op het internet, binnenkort zal dit 90% zijn. Het aantal mobiele gebruikers is de voorbije 2 jaar verdubbeld. 60%

Nadere informatie

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE En waarom u moet starten met contentmarketing WHITEPAPER 2015 Hoe zet u van A tot Z een contentmarketing-campagne op? In deze whitepaper behandelen

Nadere informatie

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS WEBSHOP FEBELNET Versie 2.0 Hoe uw site kenbaar maken? Facebook Google+ account QR-code aanmaken en communiceren (aanmaken kan gratis via: http://goqr.me

Nadere informatie

Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl

Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl NieuwsRegio.nl is hét platform om uw bedrijf in de regio Nieuwkoop digitaal op de kaart te zetten. NieuwsRegio heeft dagelijks meer dan 1.500 bezoekers en meer

Nadere informatie

Whitepaper: De wereld van Facebook Advertising Perfectioneer de totale online marketingstrategie van uw bedrijf door middel van Facebook Advertising

Whitepaper: De wereld van Facebook Advertising Perfectioneer de totale online marketingstrategie van uw bedrijf door middel van Facebook Advertising Whitepaper: De wereld van Facebook Advertising Perfectioneer de totale online marketingstrategie van uw bedrijf door middel van Facebook Advertising Facebook Advertising Met 9,6 miljoen Facebook-gebruikers

Nadere informatie

checklist voor het opzetten van je webshop

checklist voor het opzetten van je webshop checklist voor het opzetten van je webshop 1. introductie: EERST IETS OVER SEOSHOP Gefeliciteerd met je nieuwe webshop; we zijn blij dat je voor SEOshop hebt gekozen! Laten we ons eerst even voorstellen.

Nadere informatie

Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve E-bike. Websites links:

Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve E-bike. Websites links: Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve Ebike Websites links: http://www.fatboy.com/nl/ http://www.dsignmeubels.nl/ http://allemachtigprachtig.nl/ http://www.gilianoriginals.nl/

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Marketing Strategie. Gustavsson Marketing. In de online wereld. Helpt jouw organisatie te groeien op het web

Marketing Strategie. Gustavsson Marketing. In de online wereld. Helpt jouw organisatie te groeien op het web Marketing Strategie In de online wereld over hoe je met een goede online Marketing Strategie kunt groeien. Gustavsson Marketing Helpt jouw organisatie te groeien op het web Marketing Strategie In de online

Nadere informatie

Bluedesk. 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel. websolutions for your next step

Bluedesk. 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel. websolutions for your next step Bluedesk 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel Over Bluedesk Hét full-service internetbureau uit Noordwest- Holland Gevestigd in Alkmaar Opgericht in 1995 Meer dan 35 medewerkers Specialisaties

Nadere informatie

Netwerken vanuit je hart

Netwerken vanuit je hart LinkedIn Tips: Zorg voor een optimaal goed professioneel uitziend profiel Kies voor een duidelijke professionele foto Ben je op zoek naar werk? Laat dat duidelijk zien in je profiel door woorden te gebruiken

Nadere informatie

Wie wordt de nieuwe Pieter Zwart?

Wie wordt de nieuwe Pieter Zwart? Wie wordt de nieuwe Pieter Zwart? Set up for Success - Een webshop starten Zo start je een succesvolle webshop! Wie is Angelique Hadderingh? Set up for Success - Een webshop starten Webdesign & creatie

Nadere informatie