Gelieve hier de naam van de Inschrijver te vermelden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gelieve hier de naam van de Inschrijver te vermelden"

Transcriptie

1 Bijlage 13B - Subgunningscriterium B Eisen en Wensen aan de oplossing Bijlage bij aanbesteding Platform Digitaal Werken VRHM Datum: Versie 3.0, herziene versie n.a.v. de tweede Nota van Inlichtingen Instructie In voorliggende invulformat verzoeken wij inschrijver aan te geven bij eisen en wensen aan de oplossing (Hoofdstuk 4, Bijlage 11 Programma van Eisen) of Inschrijver aan de eis/wens in kwestie voldoet. Plaats in het tweede tabblad in kolom E een 'x' als de aangeboden oplossing voldoet aan de eis of wens. Plaats in kolom F een 'x' als de aangeboden oplossing niet voldoet aan de eis of wens. e toelichtingen dienen in 'Bijlage 13B2 - Toelichtingen bij Subgunningscriterium' te worden ingevuld. Naam inschrijver: Gelieve hier de naam van de Inschrijver te vermelden

2 Eisen en wensen aan de oplossing Naam inschrijver: 4.1 Portaalfunctionaliteit Gelieve hier de naam van de Inschrijver te vermelden Portaalfunctionaliteit: intranet Nr. Eis of Wens Omschrijving Voldoet: ja Voldoet: nee Is toelichting verplicht? wens punten 1 Eis Het portaal biedt de mogelijkheid nieuws, documenten, en multimedia-content te publiceren waarop gebruikers kunnen reageren. 2 Eis Het medewerkersportaal biedt de mogelijkheid om notificaties/pushberichten/ of vergelijkbaar naar specifieke (groep van) gebruikers te sturen. 3 Wens 2 De look & feel (huisstijl) van het medewerkersportaal is afhankelijk van het dienstonderdeel waar de gebruiker werkt en zijn functie. Voor de ene functionaris zal dat de BHMhuisstijl zijn, voor de ander de huisstijl van de VRHM. 4 Wens 5 De homepage van het medewerkersportaal is gepersonaliseerd. Het toont informatie die specifiek voor de betreffende medewerker / afdeling /functie/ locatie bedoeld is. 5 Wens 2 Het moet mogelijk zijn om de mate van dialoog te analyseren: waarover wordt op het medewerkersportaal gediscussieerd, door hoeveel mensen, wat is de teneur van de dialoog? Ook moeten social analytics getoond kunnen worden: aantal reacties op een bericht, aantal likes, aantal profielfoto s dat gebruikers hebben geüpload etc.) 6 Wens 2 Onze vrijwilligers moeten net zo eenvoudig als de andere medewerkers (kantoorpersoneel en beroepspersoneel) toegang hebben tot het medewerkersportaal. Dat betekent dat ze 24/7 zelf een nieuw wachtwoord kunnen aanmaken ( wachtwoord vergeten-knop of herstel knop).

3 7 Eis Elke medewerker moet zelf informatie kunnen toevoegen (informatie, documenten, foto s) op de plekken waarvoor hij geautoriseerd is. 8 Wens 2 Gebruikers moeten zelf fotoalbums op de eigen afdelings- /teampagina kunnen up- en downloaden. Net zo gemakkelijk als bijvoorbeeld op Facebook. 9 Wens 2 In het medewerkersportaal moeten externe feeds geïntegreerd kunnen worden. Bijvoorbeeld twitterfeeds, feeds met de meest actuele uitrukberichten en RSS-nieuwsfeeds. 10 Wens 2 Het medewerkersportaal moet beschikken over een eventkalender zoals op Facebook, zodat de gebruiker ziet welke evenementen er zijn en voor welke evenementen hij/zij zich heeft aangemeld. De organisator van een event heeft dan ook de mogelijkheid om mensen actief te benaderen die zich nog niet hebben aangemeld. 11 Wens 2 Via het medewerkersportaal moet het eenvoudig zijn om vergaderingen te plannen. 12 Wens 2 Door de gebruiker geaccepteerde vergaderingen kunnen geautomatiseerd in de eventkalender/outlookagenda van de gebruiker verschijnen. 13 Wens 2 De gebruiker moet kunnen zien of een collega aanwezig is of niet (gestoord kan worden of niet). 14 Wens 2 Vanuit het medewerkersportaal moeten gebruikers zich kunnen inschrijven voor opleidingen / bijeenkomsten / trainingen die door diverse afdelingen van BHM, BGC en VB worden georganiseerd. 15 Wens 2 Het medewerkersportaal geeft het aan als een gebruiker jarig is, een ambtsjubileum heeft o.i.d. (net zoals bij facebook of LinkedIn), zodat anderen hem/haar kunnen feliciteren. Felicitaties moeten dan weer op de homepage van de jarige verschijnen. 16 Wens 5 Het medewerkersportaal bevat een beeldbank zodanig dat eenvoudig op type foto (brand, hulpverlening, multidisciplinair etc.), maar ook op datum of metadata gezocht en gevonden kan worden.

4 17 Wens 10 Digitale nieuwsbrieven, persberichten en uitnodigingen kunnen eenvoudig via het medewerkersportaal opgemaakt en verstuurd worden naar alle medewerkers, maar ook naar relaties. Hiervoor wordt nu gebruikgemaakt van andere systemen (mailmonitor en dreamweaver). Licht de mogelijkheden toe en onderbouw de mate van eenvoud. 18 Eis Het medewerkersportaal moet beschikken over een rubriek: Top 5 van meest gelezen berichten, zodat mensen na afwezigheid snel bij zijn over belangrijke onderwerpen. 19 Wens 5 Gebruikers moeten zelf discussiegroepen kunnen starten. 20 Wens 5 Het medewerkersportaal beschikt over een smoelenboek, zodat gebruikers elkaar snel kunnen vinden. Licht de mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid toe. 21 Wens 5 De basisgegevens van een medewerker staan in het personeelssysteem ADP. Er moet een XML-koppeling of import/export komen vanuit ADP-Workforce naar het smoelenboek op het medewerkersportaal. Medewerkers moeten zelf informatie in het smoelenboek met bijzonderheden kunnen aanvullen (expertise, foto etc.). Vrijwilligers hebben bijvoorbeeld in veel gevallen een eigen bedrijf. Op het nieuwe platform willen we hen ook de mogelijkheid bieden hun eigen bedrijf te presenteren/naar hun website door te linken. 22 Eis Het medewerkersportaal fungeert als doorverwijskanaal naar andere webbased applicaties, zoals afhandelen van facturen in Exact, loonstrook bekijken in ADP, verlof aanvragen, ziekmelden en eigen persoonsgegevens wijzigen en declareren (ADP en het VIMS).

5 23 Wens 10 Het medewerkersportaal toont taken van de gebruiker, bijvoorbeeld Outlooktaken maar ook andere taken vanuit andere applicaties. Zodat de gebruiker bijvoorbeeld een melding krijgt als er weer facturen in Exact klaar staan voor accordering, of een leidinggevende krijgt een melding als hij een verlofaanvraag van een medewerker moet goedkeuren. (De wens geldt voor webapplicaties die daadwerkelijk de mogelijkheid kennen om deze gegevens via bekende en open standaarden beschikbaar te stellen.) Licht de mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid hiervan toe. 24 Wens 2 Gebruikers moeten kunnen zien hoeveel procent van hun profiel ze hebben ingevuld (net zoals bij LinkedIn), waardoor ze worden uitgedaagd het nog beter in te vullen. 25 Wens 5 Gebruikers kunnen via hun profielpagina in het Platform Digitaal Werken kennisgebieden en ervaring bijhouden en beschikbaar stellen. 26 Eis Gebruikers kunnen van het portaal eenvoudig zaken opstarten (via webformulieren) en inzicht hebben in hun werkvoorraad. 27 Wens 5 Gebruikers kunnen via het medewerkersportaal s versturen. Ook groeps- s en s naar heel grote groepen. 28 Wens 5 Gebruikers kunnen zich via het medewerkersportaal kunnen aan- of afmelden voor nieuwsbrieven en andere publicaties van BHM/VRHM Portaalfunctionaliteit: partnerportaal Nr. Eis of Wens Omschrijving Voldoet: ja Voldoet: nee Is toelichting verplicht? wens punten 1 Eis Het Platform Digitaal Werken beschikt over een portaal waarmee de VRHM aan ketenpartners toegang verleent tot informatie en functionaliteit.

6 2 Wens 10 Het partnerportaal beschikt over een smoelenboek, zodat gebruikers elkaar snel kunnen vinden. VRHM levert alle e- mailadressen van de gebruikers aan de leverancier aan. De leverancier leest de adressen in in het partnerportaal. Gebruikers mogen vervolgens zelf hun gegevens in het smoelenboek wijzigen/aanvullen, of zich uit het smoelenboek verwijderen. Licht de mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid toe. 3 Wens 5 s versturen vanuit het partnerportaal moet mogelijk zijn. Ook groeps s en s naar heel grote groepen. 4 Wens 2 Vanuit het partnerportaal moeten gebruikers zich kunnen inschrijven voor opleidingen/bijeenkomsten/trainingen die door de partners van de VRHM worden georganiseerd. 5 Wens 2 Het partnerportaal moet de mogelijkheid bieden om push berichten/notificaties/ s of gelijkwaardig naar gebruikers van een bepaalde organisatie/werkgroep te sturen. Zo krijgen zij maatwerkinformatie. 6 Wens 5 Gebruikers moeten zich via het partnerportaal kunnen aan- of afmelden voor nieuwsbrieven en andere publicaties van de VRHM. 7 Wens 2 Het partnerportaal fungeert als doorverwijskanaal naar andere websites. Zoals de websites van alle gemeenten in Hollands Midden en de websites van de GHOR HM, Politie en Brandweer Hollands Midden. 8 Eis Gebruikers (ketenpartners) kunnen van het portaal eenvoudig zaken opstarten (via webformulieren). Zij hebben inzicht via het portaal inzicht in de voortgang van de zaak. 9 Eis Gebruikers (ketenpartners) hebben inzicht in hun werkvoorraad en voor hen relevante vergaderingen. 10 Wens 2 Gebruikers moeten kunnen zien hoeveel procent van hun profiel ze hebben ingevuld (net zoals bij LinkedIn), waardoor ze worden uitgedaagd het nog beter in te vullen.

7 4.1.3 Portaalfunctionaliteit Website brandweer Nr. Eis of Wens Omschrijving Voldoet: ja Voldoet: nee Is toelichting verplicht? wens punten 1 Eis Het nieuwe platform moet compatibel zijn met de website Dat betekent dat ook op die website via het principe Single Point of Truth informatie, documenten, bestanden, foto s, video s etc. kunnen worden (door)geplaatst. Welke mogelijkheden biedt het Platform Digitaal Werken met het kunnen uitwisselen van webcontent met een andere website? Onderbouw de mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid. 4.2 Werkondersteuningsfunctionaliteit Projectmatig werken en andere digitale samenwerking Nr. Eis of Wens Omschrijving Voldoet: ja Voldoet: nee Is toelichting verplicht? wens punten 1 Wens 30 Het Platform Digitaal Werken moet het gelijktijdig werken door meerdere gebruikers aan hetzelfde document ondersteunen. Licht de mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid toe. 2 Wens 5 Het Platform Digitaal Werken ondersteunt het gebruik van gezamenlijke projectagenda s. 3 Wens 5 Het Platform Digitaal Werken ondersteunt het gebruik van projecttemplates en bijbehorende metadataset, volgens welke ook de archivering verloopt. 4 Eis Het Platform Digitaal werken ondersteunt voor projectmatig werken procesondersteuning door middel van taakbeheer (het toewijzen en monitoren van activiteiten van projectleden). 5 Wens 5 Het Platform Digitaal werken maakt het mogelijk integrale planningen te maken en bij te houden op basis waarvan voortgang, afhankelijkheden in tijd en capaciteit (e.d.) inzichtelijk kunnen worden gemaakt. 6 Eis Binnen het Platform Digitaal werken is het mogelijk om eigen omgevingen (pagina s, e.d.) aan te maken voor een project.

8 7 Wens 20 In een projectomgeving zijn de volgende onderdelen minimaal aanwezig: - Documentbibilotheek - Agenda (eigen en gedeeld) - Takenlijst - Chatfunctie - Discussiemogelijkheid Licht toe aanwezige functionaliteiten toe. 8 Wens 10 Het is mogelijk om op basis van templates nieuwe projectomgevingen te genereren, waarbij deze voorzien zijn van alle instellingen en sjablonen om een nieuw project te starten, zonder tussenkomst van een beheerder. Onderbouw de mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid. 9 Wens 5 Het is voor de eigenaar van de projectomgeving mogelijk om zelf projectleden toegang te verlenen, ook wanneer dit externe projectmedewerkers zijn. 10 Wens 5 Het is mogelijk om op basis van parameters (mijlpalen) inzicht te verschaffen in de voortgang en overall status van een project. 11 Eis Elk projectlid wordt voorzien van de benodigde rechten, formulieren, documenten en templates, protocollen, feeds binnen de projectomgeving. 12 Wens 5 Binnen de projectomgeving zijn de projectfasen bepalend voor de samenstelling van de projectdossiers, voor de taaklijsten (de momenten waarop besluitvorming plaats moet vinden) en de archivering (na afsluiting). 13 Eis De projectomgeving is benaderbaar voor ketenpartners. 14 Wens 5 De projectomgeving biedt ondersteuning voor verschillende projectmethodieken Zaakgericht werken Nr. Eis of wens Wens punten Omschrijving Voldoet: ja Voldoet: nee Is toelichting verplicht?

9 1 Eis Zaaktypes moeten minimaal configureerbaar zijn volgens de ZTC 2.0 standaard van KING. 2 Eis Het Platform Digitaal Werken kent hoofd-, deel- en vervolgzaken of soortgelijke indeling. 3 Wens 5 Het Platform Digitaal Werken biedt een overzicht van deel- en vervolgzaken voor de zaakbehandelaar, inclusief de status van die zaken. 4 Eis Het Platform Digitaal Werken biedt de mogelijkheid om zaken voortijdig af te breken, zodat de zaak wordt afgesloten en daarmee termijnbewaking en dossiervorming wordt stopgezet. 5 Eis Het Platform Digitaal Werken biedt de mogelijkheid om bij een zaaktype het invullen van invulvelden te verplichten. 6 Wens 5 Het Platform Digitaal Werken biedt de mogelijkheid om bij een zaaktype verplichte documenten/-typen te definiëren. 7 Wens 5 Het Platform Digitaal Werken biedt de mogelijkheid om bij een zaaktype in stellen dat er bij een zaak van dat type een object verplicht gekoppeld moet worden. 8 Eis Het Platform Digitaal Werken biedt de mogelijkheid om door middel van configuratie (zero-coding) zelf zaaktypes en zaakstatussen aan te maken en te wijzigen. 9 Wens 5 Het aantal zaakstatussen is instelbaar per zaaktype. 10 Eis Functioneel beheerders moeten in het Platform Digitaal Werken per zaaktype checklists of vergelijkbaar kunnen configureren. 11 Eis De gebruiker kan, mits daartoe geautoriseerd, bij een zaak de behandelaar wijzigen in zichzelf of een ander. 12 Wens 30 Het is mogelijk om per zaaktype vooraf de routering in te stellen en bij statusovergang automatisch te laten plaats vinden. Routering naar de juiste behandelaar kan bijvoorbeeld vast of flexibel op basis van opgegeven zaakkenmerken (metadata van de zaak) plaatsvinden. Beschrijf welke mogelijkheden het Platform Digitaal Werken biedt om dit handmatig dan wel automatisch te realiseren.

10 13 Wens 10 Het Platform Digitaal Werken voorziet de functioneel beheerder van een gebruiksvriendelijke beheermodule waarmee de routing per zaaktype eenvoudig in te stellen is. Onderbouw de mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid met screenshots. 14 Wens 20 Per zaaktype is te configureren dat een statuswijziging automatisch leidt tot het uitzetten van een actie (bijv. opstarten deelzaken). Licht de mogelijkheden toe en onderbouw met screenshots. Beschrijf ook de mogelijkheden om eventuele business rules hierin te gebruiken. 15 Eis Het Platform Digitaal Werken houdt per zaak een audit trail bij van alle handelingen die uitgevoerd worden. De naam van gebruiker, het tijdstip, het zaaknummer en de aard van de handeling worden gelogd en zijn niet-muteerbaar. 16 Wens 5 De audit trail in het Platform Digitaal Werken is voor beheerders en gebruikers op een overzichtelijke wijze binnen de applicatie te bekijken. Licht door middel van screenshots toe. 17 Eis De afhandeling van zaken dient in veel gevallen accordering plaats te vinden door ondertekenaar. Het Platform Digitaal Werken biedt de functionaliteit om accordering mogelijk te maken. 18 Wens 40 Het Platform Digitaal Werken maakt het accorderen zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor zowel de zaakbehandelaar als degene die moet accorderen. Licht de gebruiksvriendelijkheid toe én de wijze waarop akkoord wordt gegeven (bijv. door middel van een accorderingszaak of specifieke accorderingsfunctionaliteit). 19 Eis Na accordering is naast een PDF-versie ook het oorspronkelijke bewerkbare bronbestand aanwezig in het dossier. 20 Wens 10 Degene die accordeert kan eenvoudig en gebruiksvriendelijk aangeven op welke documenten het akkoord wel én niet betrekking heeft.

11 21 Wens 10 Het Platform Digitaal Werken biedt de mogelijkheid om notificaties aan een zaakbehandelaar te geven bij belangrijke mijlpalen in een zaak. Licht toe. 22 Eis Het Platform Digitaal Werken kan een gebruiker voorzien van een persoonlijk overzicht van relevante zaken en hun status. 23 Eis Signalering op (dreigend) verlopen van normtijden in een (deel)zaak moet voor relevante gebruikers (zaakbehandelaars, casemanager, werkverdeler) direct zichtbaar zijn in de (hoofd)zaak. 24 Eis Het Platform Digitaal Werken kan zaken opschorten. 25 Eis Het Platform Digitaal Werken kan bij zaken de behandeltermijn verlengen. 26 Eis Het Platform Digitaal Werken houdt rekening met feestdagen, werk- en kalenderdagen bij de berekening van deadlines van zaken. 27 Wens 5 Het Platform Digitaal Werken kan binnen één zaaktype meerdere doorlooptijden onderscheiden afhankelijk van bijvoorbeeld het soort aanvraag. Op deze manier voorkomt het Platform Digitaal Werken het maken van meerdere zaaktypen die enkel op doorlooptijd variëren. Licht toe. 28 Wens 20 Het Platform Digitaal Werken kan doorlooptijden per status c.q. stap instellen en hierop termijnbewaking en rapportages uitvoeren. 29 Eis Signalering op (dreigend) verlopen van normtijden in (deel)zaken moet zichtbaar gemaakt kunnen worden in gemakkelijk samen te stellen overzichten voor managers. Bijvoorbeeld alle dreigend te verlopen normtijden van persoon X of team of van alle zaken van een zaaktype. Licht de mogelijkheden toe en voeg screenshots bij ter onderbouwing. 30 Eis De afhandeling van zaken wordt gestuurd door statussen, checklists en workflows. Een status markeert de afronding van een fase in de behandeling van een zaak die van belang is voor de besturing van het proces (wettelijke en/of normtermijnen) of voor de communicatie over de voortgang van de zaak.

12 31 Wens 5 Gebruikers kunnen op een grafisch gebruiksvriendelijke manier zien waar de zaak zich bevindt in termen van workflow/stappen/status en wat er nog gaat gebeuren. 32 Wens 20 Gebruikers moeten binnen een zaak taken / herinneringen kunnen instellen. Licht de mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid toe. 33 Wens 5 Taken / herinneringen moeten ook aan andere gebruikers toe te kennen zijn. 34 Eis Gebruikers moeten binnen een zaak een journaal/logboek kunnen bijhouden. 35 Eis In het Platform Digitaal Werken moeten objecten aan zaken te koppelen zijn. 36 Wens 40 Het Platform Digitaal Werken bevat de mogelijkheid om als functioneel beheerder zelf invoervelden/metadatavelden (vrij en gestructureerde) te definiëren bij een zaak, object en document. Licht de mogelijkheden en beperkingen hiervan toe. Onderbouw met screenshots met invulvelden van zaakkenmerken, objectkenmerken en documentkenmerken. 37 Wens 5 Het Platform Digitaal Werken biedt gebruikers de mogelijkheid om dezelfde informatie /documenten aan meerdere zaken te koppelen. 38 Eis Het Platform Digitaal Werken bevat functionaliteit om webformulieren door functioneel beheerders aan te laten maken en te beheren. 39 Wens 50 De webformulieren zijn zo in te zetten dat ketenpartners en klanten zaken kunnen opstarten via een klant/partnerportaal. Licht de mogelijkheden en beperkingen hiervan toe en onderbouw de gebruiksvriendelijkheid en veelzijdigheid van de functionaliteit met screenshots. 40 Wens 10 Het Platform Digitaal Werken dient de mogelijkheid te bieden om door middel van beslisbomen logica in formulieren op te nemen om zo afhankelijkheden tussen formuliervelden of pagina's te kunnen benutten. Licht de mogelijkheden en beperkingen toe.

13 41 Eis Het Platform Digitaal Werken bevat functionaliteit om rapportages voor managementinformatie te genereren, waarbij ten minste de volgende rapportages mogelijk moeten zijn: aantal binnengekomen zaken, aantal lopende zaken per behandelaar en per team, aantal zaken die termijn dreigen te overschrijden of reeds overschreden hebben. 42 Wens 20 Licht toe welke rapportages standaard al beschikbaar zijn, welke uitbreidmogelijkheden voor rapportages er zijn en voeg screenshots bij ter onderbouwing. Onderbouw de uitbreidbaarheid en gebruiksvriendelijkheid hiervan. 43 Eis De rapportgegevens moeten kunnen worden geëxporteerd naar Microsoft Excel of vergelijkbaar. 44 Wens 10 Het Platform Digitaal Werken moet beheerders de mogelijkheid bieden om rapportages aan te maken en op te slaan die door gebruikers kunnen worden gegenereerd op basis van persoonlijke data (bijvoorbeeld een overzicht van te behandelen zaken). Licht toe. 45 Eis Het Platform Digitaal Werken kan aan management en gebruikers werkoverzichten van personen, teams en per zaaktype genereren. Daarin zijn geen beperkingen in het aantal te tonen items van de werkvoorraad. 46 Wens 50 Het Platform Digitaal Werken ondersteunt de VRHM in haar streven de zaaktypes zelf te kunnen inrichten/configureren en iteratief aanpassen (bijvoorbeeld een extra attribuut bij een zaaktype) op basis van nieuwe inzichten. Onderbouw deze mogelijkheden en benoem beperkingen. 47 Wens 5 Het Platform Digitaal Werken kan s genereren met daarin gemerged de zaakgegevens (zaaktype, aanvrager etc.) of Het Platform Digitaal Werken kan s genereren waarin een link is opgenomen naar het Platform Digitaal Werken. Door op de link te klikken kunnen zaakgegevens in het Platform Digitaal Werken bekeken worden en documenten in het zaakdossier.

14 48 Wens 2 Klanten van een zaak kunnen op basis van een link (via bekend gemaakt) naar het klantportaal en met persoonlijke inlogcredentials de zaakstatus raadplegen en wijzigingen doorgeven op één specifieke zaak. 49 Eis Het Platform Digitaal Werken is in staat op eenvoudige wijze e- mails vanuit de client toe te voegen aan een zaakdossier. 50 Wens 10 Beschrijf de mogelijkheden om zaken automatisch op te starten op basis van geïmporteerde / gekoppelde informatie. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om op basis van meldingeninformatie uit een extern systeem om te zetten in zaken. Licht toe en onderbouw de veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid. Vragen m.b.t. zaakgericht werken zijn opgenomen in Bijlage 13-B2 Toelichting 4.3 Zoeken & zoekintegratie Nr. Eis of Wens Omschrijving Voldoet: ja Voldoet: nee Is toelichting verplicht? wens punten 1 Eis De aangeboden oplossing bevat een zoekmachine. Illustreer 2 Wens 2 de eenvoudige en gebruiksvriendelijke bediening met screenshots. De zoekmachine kent 2 bevragingsniveaus: eenvoudig en uitgebreid zoeken.

15 3 Wens 10 De mogelijkheden voor uitgebreid zoeken zijn flexibel in te richten, waarbij minimaal op de volgende kenmerken kan worden gezocht en gefilterd: Op organisatieonderdeel. Op documenttype (aan de hand van pop-up lijst met alle voorkomende documenttypes. Op kennisgebied (zelf in te richten) Op proces/zaaktype (zelf in te richten) Op object/locatie (zelf in te richten) Datum (van, t/m). Licht de mogelijkheden toe en onderbouw de veelzijdigheid/flexibiliteit met screenshots. 4 Wens 5 Uitbreiding(-en) van de metadataset zijn mogelijk en kunnen verwerkt worden in de uitgebreide zoekfunctie. 5 Eis De zoekmachine kan zoeken op delen van woorden. 6 Wens 5 Bij het zoeken wordt geen onderscheid gemaakt in hoofd- en kleine letters of letters met diakrieten 7 Eis Het Platform Digitaal Werken kan bestanden volledig (fulltekst) doorzoeken, mits deze bestanden doorzoekbaar zijn. 8 Wens 10 Binnen de resultaten van een zoekactie moet verder gezocht en gefilterd kunnen worden door een verfijning aan te brengen. 9 Wens 5 De zoekresultaten worden binnen max. 2 sec.gegeven. 10 Eis De zoekmachine presenteert de resultaten op een logische wijze. 11 Wens 5 De zoekmachine laat de context zien vanuit het zoekresultaat. 12 Wens 2 Het zoekresultaat kan, oplopend of aflopend, worden gesorteerd op alle getoonde kolommen (o.a. datum en relevantie). 13 Wens 2 Wanneer vanuit de zoekresultaten één van de gevonden onderdelen aangeklikt wordt, moet teruggekeerd kunnen worden naar het scherm met de zoekresultaten.

16 14 Wens 20 Het Platform Digitaal Werken biedt de mogelijkheid om trefwoorden/synoniemen en andere metadata toe te kennen aan de verschillende pagina s en onderdelen van de website, waar de zoekmachine vervolgens op kan zoeken. Daarnaast zijn deze trefwoorden door de individuele contentbeheerders vrij te kiezen. Licht toe. 15 Wens 50 In de zoekmachine kunnen ook andere geïndexeerde gegevensverzamelingen buiten het Platform worden opgenomen. Zoals Delen van het filesysteem Andere websites. Licht toe. 16 Wens 5 Het Platform Digitaal Werken is naast de eigen zoekmachine ook doorzoekbaar door externe zoekmachines op internet (Google, Yahoo, Bing, etc.). 17 Wens 5 De zoekmachine biedt de mogelijkheid om te kiezen tussen zoeken op alle woorden of zoeken op één van de woorden, waarbij standaard gezocht wordt op alle woorden. 4.4 Documentmanagementfunctionaliteit Nr. Eis of Wens Omschrijving Voldoet: ja Voldoet: nee Is toelichting verplicht? wens punten 1 Eis Het Platform Digitaal Werken bevat functionaliteit voor de opslag van documenten. 2 Eis Het Platform Digitaal Werken ondersteunt de opslag en ontsluiting van documenten uit alle gangbare formats aan. Tot gangbare formats verstaat de VRHM onder meer Microsoft Office-documenten, ODF-bestanden, Pdf-bestanden, imageen vectorformats (PNG, JPG, GIF, SVG), autocadbestanden, video-bestanden etc. etc. (niet-limitatieve opsomming). 3 Eis Documenten moeten voorzien kunnen worden van metadata.

17 4 Eis Velden met metadata moeten aangemaakt en gewijzigd / verwijderd kunnen worden door een beheerder. 5 Eis Beheer van metadatavelden moet door de VRHM zelf kunnen worden uitgevoerd. 6 Wens 5 Afhankelijk van het documenttype moet een aantal metadatavelden automatisch ingevuld worden. 7 Eis Vastgelegde metadata zijn onlosmakelijk verbonden met het digitale document (of aggregaties daarvan). 8 Wens 5 Bij intypen van een deel van de metagegevens (zoals bij een adres) worden deze prompt automatisch aangevuld. 9 Eis De beschrijvende metadata/attributen moeten achteraf door daarvoor geautoriseerde medewerk(st)ers gecorrigeerd kunnen worden. 10 Eis Documenten die aangemaakt worden vanuit het Platform Digitaal Werken of erin opgeslagen worden, dienen automatisch voorzien te worden van een unieke identificatie (een documentnummer). 11 Eis De applicatie ondersteunt versiebeheer van documenten. Licht toe hoe dit in het Platform Digitaal Werken is ingeregeld en in hoeverre dit configureerbaar is door functioneel beheer. 12 Wens 5 Automatisch wordt de laatste versie van een document getoond; indien van een document meerdere versies zijn vastgelegd, is het mogelijk een versie-historie te raadplegen en hierin te zoeken. 4.5 Object- en registratiefunctionaliteit Nr. Eis of Wens Omschrijving Voldoet: ja Voldoet: nee Is toelichting verplicht? wens punten 1 Eis Het Platform Digitaal Werken kan externe objectregistraties met objecten, in de zin van bijvoorbeeld BAG-objecten, inlezen vanuit externe bronnen. Licht toe.

18 2 Eis Zaken dienen in het Platform Digitaal Werken aan BAG objecten gekoppeld kunnen worden. Daarmee zijn adresgegevens afkomstig uit de BAG in een zaak te gebruiken. 3 Eis Zaken dienen in het Platform Digitaal Werken minimaal gekoppeld te kunnen worden aan BAG-objecten uit de categorieën: - Panden - Verblijfsobjecten - Stand- en ligplaatsen 4 Eis In het Platform Digitaal Werken kunnen adresgegevens gesplitst worden geregistreerd, dat wil zeggen aparte velden voor naam openbare ruimte (straatnaam), huisnummer, huisletter, huisnummertoevoeging, postcode en woonplaats. 5 Wens 2 In het Platform Digitaal Werken dienen per object meerdere adressen geregistreerd te kunnen worden. 6 Wens 2 In het Platform Digitaal Werken moeten documenten aan een objectdossier van een object gekoppeld kunnen worden. 7 Wens 2 Het Platform Digitaal Werken moet ondersteunen dat er per (BAG-)object meerdere soorten gebruik te registreren kunnen zijn. 8 Wens 10 Het Platform Digitaal Werken biedt gebruikers de mogelijkheid per object contactgegevens / objectgegevens / adressen in te voeren zodat deze zijn te gebruiken in correspondentie bij een zaak. Licht toe. 9 Wens 30 Het Platform Digitaal Werken bevat de mogelijkheid objecten aan andere objecten te koppelen, ook als deze van een ander type zijn. Voorbeeld: één of meerdere installaties kunnen gekoppeld zijn aan een BAG-object. Onderbouw de veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid van deze functionaliteit

19 10 Wens 40 Het Platform Digitaal Werken ondersteunt het maken en beheren van eigen objectregistraties. Bijvoorbeeld objecten zoals installaties of tijdelijke objecten zoals evenementen, welke eigen kenmerken bevatten, geometrie bevatten (vlak of punt) en een relatie met een zaak hebben, maar ook relaties met een ander object (bijv. BAG) kunnen hebben. Licht toe. 11 Wens 20 Het Platform Digitaal Werken kan ook objectregistraties inlezen afkomstig van andere bronsystemen/ gegevensmagazijnen binnen de VRHM. De behoefte is om deze objecten, net als basisregistraties en in het platform gecreëerde registraties, te kunnen koppelen aan zaken. Licht toe en beschrijf eventuele beperkingen (bijv. het kunnen inlezen van geometrie van objecten). 12 Wens 10 Het Platform Digitaal Werken maakt het object- / locatiegericht werken mogelijk door het kunnen koppelen van geografische coördinaten, BAG-gegevens, buurten/wijken aan een zaak. Het is mogelijk om alle zaakdossiers die betrekking hebben op één locatie bij elkaar te brengen (een zogenoemd locatiedossier/objectdossier). Dit is zowel administratief in een overzicht als visueel op de kaart mogelijk. Licht toe en onderbouw de mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid. 13 Eis Het Platform Digitaal Werken kan gestructureerde objectgegevens in bulk inlezen (importeren). 14 Eis Het Platform Digitaal Werken kan gestructureerde objectgegevens uitlezen (exporteren) naar een Excel- of csvbestand. 4.6 Archieffunctionaliteit Nr. Eis of Wens Omschrijving Voldoet: ja Voldoet: nee Is toelichting verplicht? wens punten 1 Eis Het Platform Digitaal Werken ondersteunt digitaal archiveren / vernietigen. Licht toe of de aangeboden oplossing voldoet aan NEN 2082 en NEN-ISO 15489

20 2 Eis Het Platform Digitaal Werken maakt het mogelijk geautomatiseerd de documenten te converteren naar PDF-A. 3 Wens 10 Bij vernietiging van een zaak worden automatisch ook alle bijbehorende documenten vernietigd. Wel moet hierbij rekening worden gehouden met de mogelijkheid dat een document in meerdere zaken voorkomt. Licht toe. 4 Eis De oplossing beschikt over een record management functionaliteit voor het digitaal archiveren van documenten/dossiers. 5 Wens 5 Het Platform Digitaal Werken is in staat een lijst te genereren van documenten en/of dossiers die op de nominatie staan om vernietigd te worden, de zogenaamde vernietigingslijst. Overbrengings-, export- (waaronder vervreemdings-) en vernietigingsverklaringen worden door het DMS/RMA gegenereerd. 6 Eis Het Platform Digitaal Werken garandeert vernietiging zoals bedoeld in de archiefwet: bestanden zijn pas vernietigd als zij op geen enkele wijze meer terug te halen c.q. te reconstrueren zijn. 7 Eis De mogelijkheid moet bestaan met tussenkomst van een daartoe geautoriseerde medewerker documenten te vernietigen. 8 Eis Het Platform Digitaal Werken voert in geval van zaakdocumenten de vernietiging uit op het niveau van een geheel zaakdossier. 9 Wens 5 Het moet mogelijk zijn om afzonderlijke documenten vanuit een back-up terug te zetten, zonder dat de gehele inhoud van het Platform Digitaal Werken teruggezet dient te worden. 10 Eis Het Platform Digitaal Werken is compatible met de bij scanning gebruikte industriestandaards, zodat de VRHM gebruik kan maken van professionele scanpartners voor het inscannen van bulk-archieven. 11 Wens 5 Het moet mogelijk zijn om een toegekend selectielijst-item aan te passen aan de hand van een toegekend resultaattype (op een specifieke zaak)

21 12 Wens 5 Het moet mogelijk zijn om een selectielijstitem te koppelen aan een zaaktype (1:n) 13 Wens 5 Het is mogelijk om dossiers uit te sluiten van vernietiging (bv. n.a.v. verzoek van de zorgdrager) en de grond hiervoor te administreren in het DMS/RMA. 14 Wens 5 Ten behoeve van overdragen of overbrengen van archiefdelen, kunnen archiefdelen worden geëxporteerd, incl. metagegevens op zaakdossier- en documentniveau in de vorm van xml. 15 Wens 5 De bewaartermijn van een afgesloten zaakdossier wordt opgeschort voor de duur van de bezwaartermijn en een evt. bezwaar- of beroepsprocedure 4.7 Integratie met andere systemen Nr. Eis of Wens Omschrijving Voldoet: ja Voldoet: nee Is toelichting verplicht? wens punten 1 Eis Het Platform Digitaal Werken is te koppelen met externe documentgenerators (zoals iwriter, Smartdocuments, Xential of gelijkwaardig). Geef aan met welke externe documentgenerators uw oplossing een standaardkoppelvlak heeft. 2 Wens 5 De gegenereerde documenten moeten automatisch een uniek documentnummer krijgen op het moment aanroepen van de documentgenerator of opslag in het Platform Digitaal Werken. Licht toe. 3 Wens 5 Het Platform Digitaal Werken werkt zodanig samen met de externe documentgenerator dat gegenereerde documenten automatisch aan het Platform Digitaal Werken worden toegevoegd.

22 4 Eis Het Platform Digitaal Werken voldoet aan de volgende standaarden: RGBZ RSGB StUF-ZAKEN StUF-BG StUF LVO Vermeld welke versies van de hieronder genoemde standaarden worden ondersteund in het Platform Digitaal Werken. 5 Eis Het Platform Digitaal Werken kan geautomatiseerd informatie uitwisselen met landelijke voorzieningen door middel van Digikoppeling. 6 Eis De mogelijkheid moet bestaan met tussenkomst van een daartoe geautoriseerde medewerker documenten te vernietigen. 7 Eis Het Platform Digitaal Werken kan documenten en aanvraag- /zaakgegevens uitwisselen met het Omgevingsloket Online (OLO) door middel van Digikoppeling. Het Platform Digitaal Werken kan gegevens uit het OLO inlezen en maakt automatisch een zaak aan en voegt bijbehorende documenten toe. 8 Eis Het Platform Digitaal Werken kan door middel van een ETLkoppeling, geautomatiseerde export-/importmogelijkheid of vergelijkbaar gegevens aanleveren aan Qlikview. Dit ten behoeve van managementinformatie en analysedoeleinden. Licht toe welke mogelijkheden er zijn en geef voorbeelden van waar dit gerealiseerd is (welke wijze, welke klant). 9 Eis Het Platform Digitaal Werken is koppelbaar met een (geo)gegevensmagazijn zodat basisregistraties ontsloten kunnen worden via het Platform. Licht toe met welke externe (geo)gegevensmagazijnen gekoppeld kan worden.

23 10 Wens 5 Het Platform Digitaal Werken is koppelbaar met alle gangbare geoviewers voor de geografische presentatie van content uit het Platform Digitaal Werken (zaken én objecten). Licht de mogelijk en uw ervaring hierin toe. 11 Eis Het Platform Digitaal Werken integreert met MS Office in ieder geval zodanig dat gebruikers eenvoudig bestanden in / naar het Platform kunnen openen, bewerken en opslaan. Vragen m.b.t. Integratie met andere systemen zijn opgenomen in Bijlage 13-B2 Toelichting 4.8 Overige eisen Beveiligingseisen Nr. Eis of Wens Omschrijving Voldoet: ja Voldoet: nee Is toelichting verplicht? wens punten 1 Wens 5 Alle door u aangeboden diensten vallen binnen een door u (of uw subcontractor) gecertificeerd ISMS conform de ISO Uw SoA behorend bij de ISO27001 is voor ons inzichtelijk Gelieve bijlage toe te voegen indien van toepassing (meegestuurd). 2 Wens 5 U heeft een ISAE3402 type 2 verklaring voor alle processen vallend binnen de door u aangeboden diensten. 3 Wens 2 Er moet een duidelijk onderscheid bestaan in beheer- en gebruikersrollen binnen het Platform. 4 Eis Tijdens de aanlogprocedure moet de verbinding te allen tijde beveiligd zijn. 5 Eis Audittrailinformatie kan niet worden gewijzigd. 6 Eis Als security patches voor de hostingomgeving het functioneren van het platform hinderen garandeert de leverancier zo snel als mogelijk het platform zodanig te updaten en te installeren, zodat alle functionaliteit van het platform te gebruiken is.

24 7 Eis Opdrachtnemer moet gedurende de ondersteunde periode patches blijven leveren voor alle (nieuw) ontdekte softwarekwetsbaarheden, of in het geval van beheer door de Opdrachtnemer aanpassingen aan het platform garanderen die de kwetsbaarheid opheft. Tijdsduur: Kritieke kwetsbaarheden 1 week, Hoge kwetsbaarheden 1 maand, Gemiddeld of Lage kwetsbaarheden 3 maanden. 8 Eis Opdrachtnemer verklaart compliant te zijn aan de beveiligingsrichtlijnen NCSC of is bereid zich hierop te laten beoordelen (conform wat is beschreven in paragraaf ) en in te spannen om compliant te worden. Licht toe welke situatie van toepassing is Extra beveiligingsaspecten Nr. Eis of Wens Omschrijving Voldoet: ja Voldoet: nee Is toelichting verplicht? wens punten 1 Eis Het Platform Digitaal Werken sluit aan bij de eisen die gesteld worden in de BIG (de gemeentelijke baseline informatiebeveiliging). De VRHM gaat zich de komende jaren conformeren aan deze baseline. Opdrachtnemer committeert zich met zijn aangeboden oplossing aan de maatregelen uit deze baseline (zie Bijlage 15 voor de betreffende maatregelen). 2 Eis De database is afgeschermd en de inrichting en beveiliging is conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens? 3 Eis Het platform kan koppelen met de Active Directory van de VRHM en kan applicatierollen ontlenen aan het lidmaatschap van een AD-groep. 4 Wens 2 Het platform kan toegang verlenen aan gebruikers buiten het eigen netwerk met 2-factor authenticatie.

25 5 Wens 30 Medewerkers en ketenpartners moeten volwaardig toegang kunnen krijgen tot het Platform Digitaal Werken, ook wanneer zij geen AD-account hebben. Licht de voorgestelde werkwijze toe. 6 Eis Het Platform Digitaal Werken houdt een audittrail bij van alle handelingen die uitgevoerd worden. De naam van gebruiker, het tijdstip, en de aard van de handeling worden gelogd en zijn niet-muteerbaar. Een derde partij kan een inspectie hierop uitvoeren. 7 Eis Test-, acceptatie- en productieomgevingen dienen streng gescheiden te worden. Dit betekent in het kort het volgende: In de test- en acceptatieomgeving mag eventueel gebruikgemaakt worden van productiedata. In dat geval gelden voor de test- en acceptatieomgeving wel dezelfde beveiligings-, autorisatie- en authenticatie vereisten als voor de productieomgeving. In het bijzonder moet een ieder die op die toegang heeft tot de test- en acceptatieomgeving per geval geautoriseerd zijn door de gegevenseigenaar (eventueel met gedelegeerde bevoegdheid aan de afdeling IM). Na het acceptatieproces moet de omgeving geschoond worden. 8 Eis Binnen het Platform Digitaal Werken moeten autorisaties op zowel persoonsniveau als op rol-, als op functie- bepaald kunnen worden. Dit moet ook in combinatie mogelijk zijn. Licht toe. 9 Eis Het Platform Digitaal Werken staat toe dat een gebruiker meerdere rollen heeft met verschillende autorisaties. 10 Eis Binnen het Platform Digitaal Werken kunnen autorisaties worden toegekend op verschillende niveaus, zoals zaaktype, dossier, document, en zaak (niet-limitatieve opsomming) Architectuur

26 Nr. Eis of Wens Omschrijving Voldoet: ja Voldoet: nee Is toelichting verplicht? wens punten 1 Eis Het Platform Digitaal Werken is ontwikkeld en te gebruiken als een webapplicatie die rechtstreeks via een webbrowser te gebruiken is (dus geen desktopapplicatie en ook geen ontsluiting via Citrix of gelijkwaardig). 2 3 Eis Eis Het Platform Digitaal Werken voldoet aan de eisen en specificaties van de open standaard PDF, PDF/A-1 en PDF/A- 2. Het Identity- & accesmanagementsysteem van de oplossing voldoet aan de SAML-standaard. Dit zorgt ervoor dat als er een koppeling is met de AD er maar één keer hoeft te worden ingelogd. 4 Eis Het webcontentmanagement systeem van de oplossing voldoet aan de CMIS standaard. 5 Eis De openbare content van de oplossing is met behulp van open standaarden door een externe gebruiker te benaderen zonder tussenkomst van de leverancier van de oplossing. 6 Wens 2 Het Platform Digitaal Werken voldoet aan de OGCstandaarden GML, WFS, WMS, metadata voor geodatasets ISO 19115, metadata voor geodataservices ISO en de W3C-standaarden voor XML-berichtenverkeer. 7 Eis De oplossing voldoet zowel aan de IP versie 4 standaard als aan de IP versie 6 standaard. 8 Wens 40 Brandweervrjiwilligers en niet-vrhm gebruikers / bezoekers kunnen zonder extra gebruikers-licentiekosten gebruikmaken van de website, digitaal platform en het partnerportaal VRHM. 9 Eis De oplossing scheidt de opslag van data van de bedrijfslogica en van de presentatielaag. Binnen de opslag scheidt de oplossing de opslag van documenten en dossiers en andere content van de opslag van de webcontent (nieuwsberichten, conversaties, etc.)

27 10 Wens 5 Zoekinformatie komt zoveel als mogelijk beschikbaar op basis van het vastleggen van content. Zo min mogelijk metadata hoeven door gebruikers handmatig te worden geregistreerd. De gebruiker kan wel het resultaat beïnvloeden (door mogelijkheden voor check en aanvulling). 11 Wens 5 De oplossing zorgt ervoor dat de metadata die automatisch kan worden afgeleid ook automatisch wordt vastgelegd. 12 Eis Het platform is zo beveiligd dat buiten de gebruikers die zijn geautoriseerd door de VRHM er geen anderen zijn die bewerkingen kunnen doen op de data en de informatie van de VRHM die op het Platform Digitaal Werken beschikbaar komt. 13 Eis De presentatie van de oplossing past zich qua lay out aan op de schermgrootte (responsive) zodat de informatie goed te lezen en de functies - wanneer het device dat ondersteunt - goed met de vingers te bedienen zijn. Vragen m.b.t. Architectuur zijn opgenomen in Bijlage 13-B2 Toelichting Niet-functionele eisen en wensen Nr. Eis of Wens Omschrijving Voldoet: ja Voldoet: nee Is toelichting verplicht? wens punten 1 Wens 5 Het Platform Digitaal Werken systeem zal dermate gebruikersvriendelijk zijn dat 9 van de 10 gebruikers deze kunnen bedienen na een dag training. 2 Wens 40 Het Platform Digitaal Werken dient minimaal te kunnen worden benaderd met de volgende browsers en daarbij de volledige functionaliteit bieden bij de meest recente major versie en de voorlaatste major versie. Internet Explorer, FireFox, Chrome, Safari, Opera. Hoe meer browsers volledig ondersteund worden hoe beter.

28 3 Wens 20 Het Platform Digitaal Werken dient minimaal te kunnen worden benaderd met de volgende type devices: Desktop (Windows 7 en hoger, Linux, MacOSX) Smartphone (ios, Android, Windows Phone) Tablet (ipad, Android, Windows 8) 4 Wens 5 De userinterface van het platform dient ondersteund te worden tijdens de gehele life cycle van het product c.q. de overeenkomst. 5 Wens 5 Voor alle invoer van gestructuurde informatievelden door gebruikers moet Inputvalidatie mogelijk zijn. 6 Wens 5 De website moet voldoen aan de cookiewetgeving in de meest sobere vorm: voor niet-functionele cookies wordt om toestemming wordt gevraagd. Sober wil zeggen: geen toestemming meer nodig voor cookies die niet of nauwelijks privacygevoelig zijn, waaronder (bepaalde) statistiekcookies. Dit om terugkerende popups bij de eerste klik naar de website te voorkomen. 7 Wens 2 Waar passend kan het Platform controle totalen en/of checksums genereren. 8 Eis Fouten in het content management systeem zullen niet leiden tot uitval van het Platform Digitaal Werken. 9 Eis De content van het Platform Digitaal Werken is aantoonbaar te herstellen op basis van een backup. De restoretijd is maximaal 8 uur 10 Eis De content van het Platform Digitaal Werken is te herstellen op basis van een backup die een dag eerder is gemaakt. Gegevensverlies is maximaal 24 uur. 11 Eis Het Platform moet binnen een dag opnieuw ingericht kunnen worden. 12 Wens 5 Het content management systeem wordt opgeleverd met een beschrijving van het datamodel. 13 Wens 20 De licentie van het product staat toe dat naast de installatie in de productieomgeving het product ook 2x in TAP kan worden geïnstalleerd zonder extra kosten. Licht toe.

29 14 Wens 10 Het Platform stelt een beheerder in staat om productiedata te kopiëren naar een T-/A- omgeving. Licht toe. 15 Wens 10 Het Platform Digitaal Werken kan ook als SAAS-dienst aangeboden worden. Licht toe. 16 Wens 10 Een applicatiespecialist van VRHM zal de installatie (opnieuw) kunnen uitvoeren met behulp van een installatiebeschrijving. Licht toe Opbouw en uitbreidbaarheid Nr. Eis of Wens Omschrijving Voldoet: ja Voldoet: nee Is toelichting verplicht? wens punten 1 Wens 20 Toon aan dat uw software ontwikkelomgeving een open application programming interface en een open data exchange interface heeft waarmee u applicatie- en dataintegratie realiseert die vanuit het oogpunt van de gebruiker naadloos verloopt. Beschrijf deze en geef aan op welke manier u ervoor zorgt dat de naadloze integratie in de toekomst ook het geval is. Vragen m.b.t. Opbouw en uitbreidbaarheid zijn opgenomen in Bijlage 13-B2 Toelichting

Bijlage 13-B-2 Toelichting bij Subgunningscriterium. Bij Aanbesteding Platform Digitaal Werken VRHM

Bijlage 13-B-2 Toelichting bij Subgunningscriterium. Bij Aanbesteding Platform Digitaal Werken VRHM Bijlage 13-B-2 Toelichting bij Subgunningscriterium B Bij Aanbesteding Platform Digitaal Werken VRHM Datum: Auteurs: VRHM Bijlage 13-B-2 Toelichting bij Subgunningscriterium B Herziene versie n.a.v. de

Nadere informatie

Factsheet Mozard Archief

Factsheet Mozard Archief Archivering met de Mozard Suite Factsheet Mozard Archief Mozard maakt het mogelijk de archiefprocessen volledig zaakgericht te ondersteunen. Een zaak is een hoeveelheid werk waarvan kwaliteit en doorlooptijd

Nadere informatie

Mozard voor de omgevingsvergunning

Mozard voor de omgevingsvergunning VTH Suite Vergunningverlening, toezicht en handhaving De Mozard 'all in one' Suite is een softwareplatform voor het verbeteren van de dienstverlening en de interne bedrijfsvoering en kan meerdere organisaties

Nadere informatie

Mozard voor de omgevingsvergunning

Mozard voor de omgevingsvergunning VTH Suite Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving De Mozard 'all in one' Suite is een softwareplatform voor het verbeteren van de dienstverlening en de interne bedrijfsvoering en kan meerdere organisaties

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Toolselectie checklist

Toolselectie checklist Toolselectie checklist KIES EENVOUDIG HET DOCUMENTMANAGEMENTSYSTEEM DAT HET BESTE BIJ JOUW ORGANISATIE PAST Zo werkt het Vul onderstaand de leveranciers in die je wilt vergelijken. Zet vervolgens in de

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

Ieder document direct beschikbaar

Ieder document direct beschikbaar Slide 1 Ieder document direct beschikbaar 4 februari 2016 1 Slide 2 Over Expansion Implementatiespecialist op gebied van digitale documentverwerking en archivering Verantwoordelijk voor volledig implementatietraject

Nadere informatie

Omschrijving enquête module VervangingsManager webapplicatie

Omschrijving enquête module VervangingsManager webapplicatie Omschrijving enquête module VervangingsManager webapplicatie OnderwijsApps B.V. Innovatieweg 26-03 7007 CD DOETINCHEM Tel. 0314-368250 Postbus 704 7000 AS DOETINCHEM KvK 51377888 www.onderwijsapps.nl info@onderwijsapps.nl

Nadere informatie

Handleiding de BouwApp

Handleiding de BouwApp Handleiding de BouwApp 25-01-2018 Inhoudsopgave 1. De BouwApp (voor volgers)... 2 2. Beheer de BouwApp (voor projectbeheerders)... 2 3. Mijn gegevens beheren... 2 4. Projecten beheren... 3 5. Projecten

Nadere informatie

Bijlage 11 - PvE Bij Aanbesteding Platform Digitaal Werken Definitief

Bijlage 11 - PvE Bij Aanbesteding Platform Digitaal Werken Definitief Bijlage 11 - PvE Bij Aanbesteding Platform Digitaal Werken Definitief Bijlage 11 Programma van Eisen - Definitief Datum: VRHM Auteurs: Inhoud 1 Inleiding en behoeftestelling... 2 1.1 De organisatie VRHM...

Nadere informatie

Handboek ZooEasy Online Contacten

Handboek ZooEasy Online Contacten Handboek ZooEasy Online Contacten Datum: juni 2012 Versie: 1.04 Inhoudsopgave 1. ONDERHOUD CONTACTEN... 3 1.1. INLEIDING... 3 1.1.1. KOPPELING BASISTABELLEN... 3 1.1.2. KOPPELING ROLLEN EN AUTORISATIES...

Nadere informatie

Modules Online Kostenbeheer Mobiel. Dienstbeschrijving

Modules Online Kostenbeheer Mobiel. Dienstbeschrijving Modules Online Kostenbeheer Mobiel Dienstbeschrijving A ugust us 201 3 1 Overzicht 1.1 Wat is Online Kostenbeheer Mobiel? Online Kostenbeheer Mobiel is een aanvulling op mogelijkheden rondom facturen binnen

Nadere informatie

Ons privacybeleid. Persoonsgegevens

Ons privacybeleid. Persoonsgegevens Ons privacybeleid Persoonsgegevens Op Weethetsnel.nl verzamelen en gebruiken we diverse gegevens van jou. De wet noemt dit persoonsgegevens: alle gegevens die direct of indirect aan jou te koppelen zijn.

Nadere informatie

Toolselectie checklist

Toolselectie checklist Toolselectie checklist KIES EENVOUDIG HET INCIDENT MANAGEMENT SYSTEEM DAT HET BESTE BIJ JOUW ORGANISATIE PAST Zo werkt het Vul onderstaand de leveranciers in die je wilt vergelijken. Zet vervolgens in

Nadere informatie

CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365

CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365 CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365 Workspace 365 Creëer uw eigen online werkplek Tegenwoordig werken veel medewerkers via verschillende devices. Hierdoor is er steeds meer behoefte aan een

Nadere informatie

Inleiding... 3. 1. Inloggen... 4. 2. Generieke apps... 4. App Mijn goedkeuringen... 5. App Delegatie... 8. 3. Self Service... 9

Inleiding... 3. 1. Inloggen... 4. 2. Generieke apps... 4. App Mijn goedkeuringen... 5. App Delegatie... 8. 3. Self Service... 9 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 1. Inloggen... 4 2. Generieke apps... 4 App Mijn goedkeuringen... 5 App Delegatie... 8 3. Self Service... 9 Basisgegevens medewerker wijzigen... 12 Aanvragen autorisatie...

Nadere informatie

Outlook koppeling ChainWise

Outlook koppeling ChainWise Outlook koppeling ChainWise Product ChainWise Bedrijfssoftware Datum 6-11-2018 Alle rechten voorbehouden aan ChainWise Niets in deze uitgave mag worden gebruikt in welke vorm dan ook zonder schriftelijke

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Handleiding Planmonitor wonen

Handleiding Planmonitor wonen Handleiding Planmonitor wonen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Systeemeisen 3. Toelichting per onderdeel 3.1 Opstarten en inloggen 3.2 De onderdelen van het venster 3.3 Plannen zoeken 3.3.1 (eenvoudig) zoeken

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

GOOGLE APPS-AUTHENTICATIE VIA DE SURFFEDERATIE

GOOGLE APPS-AUTHENTICATIE VIA DE SURFFEDERATIE GOOGLE APPS-AUTHENTICATIE VIA DE SURFFEDERATIE versie 2.0, 14 april 2010 SURFNET BV, R ADBOUDKWARTIER 273, POSTBUS 19035, 3501 DA U TRECHT T +31 302 305 305, F +31 302 305 329, WWW.SURFNET. NL INHOUD 1.

Nadere informatie

Handleiding voor ondernemers

Handleiding voor ondernemers Handleiding voor ondernemers De directe invoer van content in de database van visitbrabant.nl Pagina 1 van 13 Inhoud Aanmaken of bewerken van een locatie...3 Details...3 Adresgegevens...4 Contactgegevens...4

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Feature checklist NeMO 5 Android

Feature checklist NeMO 5 Android Feature checklist NeMO 5 Android PCA Mobile 2014 Feature Omschrijving Opmerkingen Algemene kenmerken Mobile Only NeMO5 voor Android is een Native Android Applicatie (app) Cloud Vereist geen lokale of gehoste

Nadere informatie

De laatste update van 2015 Nieuwe module: Tender Start Formulier, eenvoudig decentrale inkoopverzoeken stroomlijnen & vastleggen

De laatste update van 2015 Nieuwe module: Tender Start Formulier, eenvoudig decentrale inkoopverzoeken stroomlijnen & vastleggen De laatste update van 2015 Nieuwe module: Tender Start Formulier, eenvoudig decentrale inkoopverzoeken stroomlijnen & vastleggen De laatste update van 2015 is een bijzondere. We voegen een nieuwe module

Nadere informatie

Release Notes 'Meer mogelijkheden voor tender vrijgave'

Release Notes 'Meer mogelijkheden voor tender vrijgave' Deze update Voor inkopers Release Notes 'Meer mogelijkheden voor tender vrijgave' Anonieme koper Vanaf nu worden de instellingen van de anonieme inkoper (bij overige opties) gekopieerd naar percelen, ook

Nadere informatie

Documentcreatie en Output software. Wat zijn de toevoegingen op AFAS Profit & AFAS Profit Online?

Documentcreatie en Output software. Wat zijn de toevoegingen op AFAS Profit & AFAS Profit Online? Documentcreatie en Output software Wat zijn de toevoegingen op AFAS Profit & AFAS Profit Online? Documentcreatie & Output software CRMconnectors biedt een themaoplossing. Elke organisatie ontvangt en verstuurt

Nadere informatie

Onderwijstools 2.0, Kennisnet

Onderwijstools 2.0, Kennisnet Onderwijstools 2.0, Kennisnet Gebruikershandleiding Kennisnet. Leren vernieuwen. Stichting Kennisnet Paletsingel 32 T 0800 321 22 33 2718 NT Zoetermeer M info@kennisnet.nl Postbus 778 I kennisnet.nl 2700

Nadere informatie

Online urenportal. Gebruikershandleiding voor medewerker

Online urenportal. Gebruikershandleiding voor medewerker Online urenportal Gebruikershandleiding voor medewerker Versie: 1.0/2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Uitgangspunt van deze handleiding... 3 Minimale eisen bij gebruik van de webportal... 3 Ondersteuning/support...

Nadere informatie

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo voor aanbieders (Versie 26 augustus 2014) 1 Inhoud Wat is het Resultaatmeetsysteem?... 3 Cliënten stimuleren mee te doen... 4 Over de handleiding... 4 Deel I

Nadere informatie

Update PlusPort Academy november 2012

Update PlusPort Academy november 2012 Update PlusPort Academy november 2012 In dit document beschrijven we de verbeteringen die zijn doorgevoerd in de update van 8 november 2012. Inhoud 1. Aanpassingen in de trainingsdefinitie... 3 1.1. Zichtbaarheid

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Zicht - Content Management Systeem een algemene beschrijving

Zicht - Content Management Systeem een algemene beschrijving Zicht - Content Management Systeem een algemene beschrijving Versie april/2008 Zicht nieuwe media ontwerpers 2008 1 Inleiding Een Content Management Systeem (CMS) is een webapplicatie waarmee je zonder

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 6 3. De module HR Self Service... 7 4. De taakbalk aan de linkerzijde... 8 5. Het afhandelen van openstaande taken...

Nadere informatie

Open Informatie Management Server

Open Informatie Management Server OpenIMSR Open Informatie Management Server OpenIMS Algemeen OpenIMS is een platform voor het beheren van ongestructureerde informatie (stromen). U kunt hierbij denken aan werkprocessen of projecten waarin

Nadere informatie

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 2.1 Bedrijfsgegevens... 4 2.2 Persoonsgegevens... 5 2.3 Beroepsgegevens... 5

Nadere informatie

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Medewerker handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

Het pakket voor planning en serviceadministratie inclusief digitale werkbon

Het pakket voor planning en serviceadministratie inclusief digitale werkbon Het pakket voor planning en serviceadministratie inclusief digitale werkbon Planningmodule In de planning module kan men een bedrijfsbrede [gedetailleerde] planning beheren en [project]taken, servicetaken,

Nadere informatie

Mobile Device Manager Handleiding voor ios

Mobile Device Manager Handleiding voor ios Mobile Device Manager Handleiding voor ios Inhoud 1 Welkom bij Mobile Device Manager 3 1.1 Introductie tot de installatie 3 2 Uitrollen van een ios apparaat 4 2.1 Connectie maken met de server 5 2.2 Downloaden

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

Aanbesteding Inkoop Ondersteunend Systeem en Inhuursysteem Demonstratie (Demo)

Aanbesteding Inkoop Ondersteunend Systeem en Inhuursysteem Demonstratie (Demo) Aanbesteding Inkoop Ondersteunend Systeem en Inhuursysteem Demonstratie (Demo) Februari 2016 Colofon Uitgave Datum Februari 2016 Versie definitief Aanbesteding Inkoop Ondersteunend Systeem en Inhuursysteem

Nadere informatie

Privacy- en cookiebeleid

Privacy- en cookiebeleid Privacy- en cookiebeleid Het onderstaande privacybeleid is van toepassing op alle website bezoeken, transacties en overeenkomsten met Mobile Repair Company, Drakensteynpad 43, 1333 XM, Almere, 58917454.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP)

Gebruikershandleiding ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP) Gebruikershandleiding ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP) Gebruikershandleiding depothouder 2.0.docx 29-12-14 1 van 16 Inleiding Het ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP) is een internetapplicatie waarmee

Nadere informatie

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Versie mei 2014 1. Accepteren van een uitnodiging 1.1 De uitnodiging beantwoorden U kunt als ondernemer uitgenodigd worden voor een onderhandse aanbesteding.

Nadere informatie

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement Handleiding Online Kennisbank CROW Contentmanagement Inhoud De Kennisbank van CROW is het online naslagwerk bestaande uit vele relevante CROW kennisproducten op het gebied van infrastructuur, verkeer en

Nadere informatie

Factsheet Mozard Geometrie

Factsheet Mozard Geometrie Het belang van geometrie voor de moderne organisatie Geometrie is een steeds belangrijker wordend onderdeel van de dienstverlening van de moderne (overheid)organisatie. Met behulp van positiebepaling (gps)

Nadere informatie

Gebruikers en groepen

Gebruikers en groepen Gebruikers en groepen Deze handleiding beschrijft de functionaliteit gebruikers en groepen. U vindt deze functionaliteit in het SchoolWapps dashboard onder de menuoptie Algemeen. Met de module gebruikers

Nadere informatie

HANDLEIDING IMPACTXRM MOBILE. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com. Bijgewerkt 29/07/2015 Versie 1.2.

HANDLEIDING IMPACTXRM MOBILE. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com. Bijgewerkt 29/07/2015 Versie 1.2. HANDLEIDING IMPACTXRM MOBILE IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com Bijgewerkt 29/07/2015 Versie 1.2.1 INHOUD INHOUD... 1 ALGEMEEN Filosofie... 2 INSTALLATIE...

Nadere informatie

Klachtenbeheer (Intranet)

Klachtenbeheer (Intranet) Klachtenbeheer (Intranet) Versie:1 1/17 1 INLEIDING...3 2 NAVIGATIE VAN DE APPLICATIE...3 3 FRONT-END (OP DE WEBSITE)...4 3.1 Het online melden van klachten... 4 3.2 Mijn meldingen... 5 4 BACK-END...6

Nadere informatie

Inhoudsopgave 2. Inleiding 4 Dit document 4 Eisen en wensen 4

Inhoudsopgave 2. Inleiding 4 Dit document 4 Eisen en wensen 4 Programma van en Behorende bij de Europese Aanbesteding Werkprocesapplicatie (WPA) met zaakgerichte, objectgerichte en DMS-functionaliteit Versie 1.2 1-07-16 TenderNed 99081 d.d. 11 mei 2016 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

WEBDOC V2 mini-handleiding voor eindgebruikers

WEBDOC V2 mini-handleiding voor eindgebruikers WEBDOC V2 mini-handleiding voor eindgebruikers Wat is webdoc... 2 De site... 3 Toegang tot Webdoc... 4 Aanmelden.... 4 Hoe te gebruiken... 5 Documenten raadplegen... 5 Documenten met betrekking tot volgende

Nadere informatie

I-FourC Technologies. Digitaal en mobiel werken in de juridische praktijk. 1 => 3 x 3

I-FourC Technologies. Digitaal en mobiel werken in de juridische praktijk. 1 => 3 x 3 I-FourC Technologies Digitaal en mobiel werken in de juridische praktijk 1 => 3 x 3 In retrospect De ivoren toren binnen het ICT landschap De ICT analyse deel 1 Dossier Map Map Tabblad Tabblad Tabblad

Nadere informatie

Het Prikbord in AllSolutions

Het Prikbord in AllSolutions Pagina 1 van 13 Inhoud 1. Het prikbord... 3 2. Het prikbord activeren... 4 2.1. Parameters AllSolutions... 4 2.2. Sociale groepen... 4 2.3. Gebruikersinstellingen... 6 2.4. Bijlagen bij berichten en reacties

Nadere informatie

Releasenote BRIStoezicht

Releasenote BRIStoezicht Releasenote BRIStoezicht 3 april 2016 Versie: 4.0.0 Voorwoord De afgelopen maanden is er hard gewerkt om verbeteringen aan te brengen in BRIStoezicht. Vanaf 4 april 2016 staat de nieuwe versie van BRIStoezicht

Nadere informatie

Handleiding voor ondernemers. De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com

Handleiding voor ondernemers. De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com Handleiding voor ondernemers De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com Inhoud Aanmaken of bewerken van een locatie... 2 Content... 3 Contactgegevens... 4 Call-to-action... 4 Kalender...

Nadere informatie

Supportdesk Pro Basis Instructie

Supportdesk Pro Basis Instructie Supportdesk Pro Basis Instructie Inhoudsopgave 1 Supportdesk Pro 2 1 Inleiding 2 2 Werkwijze 2 2 Zaken 3 2.1 Introductie 3 2.2 Zaken beheren 3 2.3 Handmatig invoeren zaken basis 4 2.4 Verwerken zaken 4

Nadere informatie

WT-Fotoalbum, WT-Catalogus en WT-Artikelen... 3. WT-Webwinkel... 3

WT-Fotoalbum, WT-Catalogus en WT-Artikelen... 3. WT-Webwinkel... 3 Inhoudsopgave Versie 2.0.0... 2 Algemeen... 2... 2 WT-Content... 3... 3 WT-Nieuws... 3... 3 WT-Fotoalbum, WT-Catalogus en WT-Artikelen... 3... 3 WT-Webwinkel... 3... 3 WT-Contact... 4... 4 Versie 2.0.1...

Nadere informatie

Koppeling Profit <> CRM Connectors

Koppeling Profit <> CRM Connectors Koppeling Profit CRM Connectors Documizers B.V. Amsterdam Documenttoelichting Dit is de technische beschrijving van deze geregistreerde partnerkoppeling. Dit document beschrijft de standaard van de

Nadere informatie

RELEASENOTES Documentairly 3.5.0

RELEASENOTES Documentairly 3.5.0 RELEASENOTES Documentairly 3.5.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Releasenotes Veel gebruikte functionaliteiten... 3 1.1 Zaakdossier... 3 1.1.1 Header en Fasering... 3 1.1.2 Sidemenu... 4 1.1.3 Documenten...

Nadere informatie

owncloud centraliseren, synchroniseren & delen van bestanden

owncloud centraliseren, synchroniseren & delen van bestanden owncloud centraliseren, synchroniseren & delen van bestanden official Solution Partner of owncloud Jouw bestanden in de cloud Thuiswerken, mobiel werken en flexwerken neemt binnen organisaties steeds grotere

Nadere informatie

5.2 Gewerkte diensten wijzigen Medewerkers Mobiele iphone & Android app Nieuwsberichten bekijken en reactie plaatsen...

5.2 Gewerkte diensten wijzigen Medewerkers Mobiele iphone & Android app Nieuwsberichten bekijken en reactie plaatsen... Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl) en HorecaSysteem (www.horecasysteem.nl). Mocht u vragen hebben

Nadere informatie

e-invoicing Online Billing

e-invoicing Online Billing e-invoicing Online Billing Voor vragen over Online Billing, contacteer: Email: Tel.: Inhoud Welkom bij Online Billing 3 Registratie voor Online Billing 4 einvoicing en epayment 10 Aanmelden 11 Nieuwe facturen

Nadere informatie

Zaakgericht Werken - ochtendsessie

Zaakgericht Werken - ochtendsessie Zaakgericht Werken - ochtendsessie Corné Dekker, informatiearchitect, IenPM BV ISZF, IJlst, 11 april 2011 www.zaakgerichtwerken.nl 1 Schermvoorbeelden Schermvoorbeelden Mozard MidOffice Suite (Deventer,

Nadere informatie

Release Notes November 2015 'Verbeterde herinneringen en concept contracten'

Release Notes November 2015 'Verbeterde herinneringen en concept contracten' Release Notes November 2015 'Verbeterde herinneringen en concept contracten' De software van Negometrix wordt continu verbeterd. Regelmatig vinden er updates plaats met nieuwe of verbeterde functionaliteiten.

Nadere informatie

Uitzendkracht rol. 30 maart 2011 Akyla bv. copyright Akyla bv

Uitzendkracht rol. 30 maart 2011 Akyla bv. copyright Akyla bv Uitzendkracht rol 30 maart 2011 Akyla bv copyright Akyla bv Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. ALGEMEEN... 4 2.1 ICOONTJES... 5 2.2 OVERZICHTEN... 5 2.3 ROLLEN... 6 2.4 PROCESTYPES... 7 3. DE UITZENDKRACHT

Nadere informatie

Functionele specificaties Omgevingsloket online. Gecombineerde aanvraag. Februari 2018 Versie

Functionele specificaties Omgevingsloket online. Gecombineerde aanvraag. Februari 2018 Versie Functionele specificaties Omgevingsloket online Gecombineerde aanvraag Februari 2018 Versie 2.13.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Identificatie 3 1.1 Doel van dit document 3 1.3 Scope en uitgangspunten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO search 2.0

Gebruikershandleiding GO search 2.0 Gebruikershandleiding GO search 2.0 1 Gebruikershandleiding Product: GO search 2.0 Documentversie: 1.1 Datum: 2 februari 2015 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van GemeenteOplossingen worden

Nadere informatie

Handleiding Gegevensuitwisseling via de Portal Inburgering voor gemeenten. Participatieverklaringstraject en maatschappelijke begeleiding

Handleiding Gegevensuitwisseling via de Portal Inburgering voor gemeenten. Participatieverklaringstraject en maatschappelijke begeleiding Handleiding Gegevensuitwisseling via de Portal Inburgering voor gemeenten Participatieverklaringstraject en maatschappelijke begeleiding 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Account aanmaken en inloggen

Nadere informatie

HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL

HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL SCHOUW INFORMATISERING B.V. 11-10-2018 HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL Schouw Informatisering B.V. behoudt zich het recht voor veranderingen in deze publicatie te allen tijde

Nadere informatie

Overzicht mogelijke functionaliteiten Op basis van de inventarisatie gebruikerswensen MezzoRegistratie door HHM

Overzicht mogelijke functionaliteiten Op basis van de inventarisatie gebruikerswensen MezzoRegistratie door HHM Overzicht mogelijke functionaliteiten Op basis van de inventarisatie gebruikerswensen MezzoRegistratie door HHM Overzicht mogelijke functionaliteiten o.b.v. inventarisatie gebruikerswensen HHM Pagina 1

Nadere informatie

Handleiding App installatie en beheerportal

Handleiding App installatie en beheerportal Handleiding App installatie en beheerportal Inhoud 1. De App installeren en activeren via de SEOshop App store... 2 2. Testen of de koppeling correct is geconfigureerd... 5 3. Inloggen beheerportal...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MijnPost - Rapportage

Gebruikershandleiding MijnPost - Rapportage Gebruikershandleiding MijnPost - Rapportage Gebruikershandleiding MijnPost - PartijenpostRapportage Datum Versie 29 september 2015 2.0 Auteur Telefoonnummer PostNL 088-8686868 Inhoudsopgave 1 Welkom bij

Nadere informatie

Topicus Jeugdzorg VVE- UP. Functionele beschrijving

Topicus Jeugdzorg VVE- UP. Functionele beschrijving Topicus Jeugdzorg VVE- UP Functionele beschrijving Topicus Jeugdzorg, 17 mei 2013 2 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave...2 Versiebeheer...2 2 Inleiding...3 3 Instellingen VVE- UP...4 4 Beheer...5 5 Smartobject

Nadere informatie

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening 11 april 2007 ZorgTTP Inleiding In het kader van Risicoverevening wordt gepseudonimiseerd informatie aangeleverd aan het College voor Zorgverzekeringen

Nadere informatie

Handleiding MijnEigenDossier

Handleiding MijnEigenDossier Handleiding MijnEigenDossier Inleiding Voor organisaties met vrijwilligersvacatures Het Vrijwilligerspunt ondersteunt organisatie in het vinden en behouden van vrijwilligers. Belangrijke service van de

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

Welkom bij de demonstratie van het Welkom bij de systeem demonstratie van Klachten en Meldingen

Welkom bij de demonstratie van het Welkom bij de systeem demonstratie van Klachten en Meldingen Welkom bij de demonstratie van het Welkom bij de systeem demonstratie van Management Klachten en Meldingen System Systemen van Inception Borgen Verbeteren Systemen van Inception Borgen Verbeteren Systemen

Nadere informatie

Handleiding Inschrijvers op Prijsvraag BIG Data Challenge Klimaatadaptief Waterbeheer

Handleiding Inschrijvers op Prijsvraag BIG Data Challenge Klimaatadaptief Waterbeheer Handleiding Inschrijvers op Prijsvraag BIG Data Challenge Klimaatadaptief Waterbeheer Hoe registreer ik mij als aanbieder? Als aanbieder maakt u gratis gebruik van Negometrix. Registreren kan via deze

Nadere informatie

Snel te implementeren. Inpasbaar in uw situatie

Snel te implementeren. Inpasbaar in uw situatie Everything4Office ProjectManager Software voor Project Management Snel te implementeren Inpasbaar in uw situatie Economisch zeer verantwoord Everything4Office Software, Tolnasingel 1, 2411 PV Bodegraven

Nadere informatie

Welkom bij de demonstratie van het Management Systeem

Welkom bij de demonstratie van het Management Systeem Welkom bij de demonstratie van het Management Systeem Systemen van Inception Borgen Verbeteren Systemen van Inception Document- en informatiebeheer/ procesmanagement ManageMent Systeem De organisatie,

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online

Handleiding P&S Xtra Online Handleiding P&S Xtra Online Versie 2016 2 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Menu opties...

Nadere informatie

Het Safety Register. Het Safety Register: door de regels het gebouw weer zien.

Het Safety Register. Het Safety Register: door de regels het gebouw weer zien. Handleiding 2019 Het Safety Register Het Safety Register is een uniek, online handboek waarmee u altijd en overal inzicht hebt in de actuele wet- en regelgeving en de mate waarin u hieraan voldoet. Alle

Nadere informatie

Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS)

Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS) Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS) Inhoudsopgave Bestanden uploaden... 2 Omschrijving upload applicatie... 2 Bestanden uploaden... 3 Bestanden verwerken... 5 Omschrijving PaXS applicatie...

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Uitzend Software Diensten BV UBplusOnline Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Versie 2.00 april 2013 Inhoudsopgave H1. Welkom bij UBplusOnline 1.1 Wat is UBplusOnline 3 1.2 Contactgegevens

Nadere informatie

Cases & Best Practices

Cases & Best Practices JOIN CONNECT: POWER INTEGRATIES Doclogic Full Service Partner Digitaal Werken Herald Raat en Michiel Osinga Cases & Best Practices Decos Relatiedag 4 oktober 2016 WAAR DRAAIT HET HIER OM WAAR DRAAIT HET

Nadere informatie

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder.

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder. Handleiding Gebruik Download Chrome voor de beste compatibiliteit Aanmelden link: http://www.omegabelgium.com/cms/ Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan

Nadere informatie

JOBSITE Handleiding (19-01-2010)

JOBSITE Handleiding (19-01-2010) JOBSITE Handleiding (19-01-2010) 19/01/2010 2/22 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 JOBSITE FUNCTIONALITEITEN... 4 JOBSITE: BEZOEKER ZONDER ACCOUNT... 5 HOMEPAGE... 5 BEZOEKERS ZONDER ACCOUNT

Nadere informatie

Outlook koppeling ChainWise

Outlook koppeling ChainWise Outlook koppeling ChainWise Product ChainWise Bedrijfssoftware Datum 20-4-2017 Alle rechten voorbehouden aan ChainWise Niets in deze uitgave mag worden gebruikt in welke vorm dan ook zonder schriftelijke

Nadere informatie

Functionaliteit e-depot

Functionaliteit e-depot Functionaliteit e-depot Gevraagde demonstraties en toelichting van de functionaliteiten van de aangeboden e-depot voorzieningen. Inhoud Inleiding... 2 Generieke onderwerpen... 3 Opname van archiefobjecten...

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Handleiding (Verzender Ontvanger)

Handleiding (Verzender Ontvanger) Handleiding (Verzender Ontvanger) Anachron B.V. Steven Nijholt & Maarten Wiggers 28-02-2014 Version: 1.1 Status: Released Inhoud 1. Over dit document... 3 1.1 List of changes... 3 1.2 Scope... 3 2. Registratie...

Nadere informatie

Mozard CMS functionaliteit op hoofdlijnen

Mozard CMS functionaliteit op hoofdlijnen Mozard CMS functionaliteit op hoofdlijnen Mozard BV Den Haag, 2013 Versie 1.1 Inhoud Inleiding... 3 Samenvatting... 4 Mozard Antwoord... 5 Mozard Zoeken... 6 Mozard Nieuwscategorieën... 6 Mozard webformulieren...

Nadere informatie