Online marketing in de bouw

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Online marketing in de bouw"

Transcriptie

1 Online marketing in de bouw Hoe zorg je voor een heldere profilering? Voordat je start met online marketing is het van belang om een goed beeld te hebben van wat jouw bedrijf onderscheidend maakt ten opzichte van je concurrenten. Waar je echt goed in bent, waarom je daar zo goed in bent en wat je klanten daaraan hebben. Kortom: welke meerwaarde je hebt voor de klant.

2 Online marketing in de bouw: hoe zorg je voor een heldere profilering? Klanten hebben tegenwoordig ruime keuze in met welk bedrijf ze zaken willen doen en online heel veel informatie tot hun beschikking. Ze oriënteren zich, vergelijken en maken op basis van argumenten die voor hen belangrijk zijn een keuze. Hoe zorg je ervoor dat de klant weet waarom arom hij jou moet kiezen en niet een ander? Wat zijn de unieke eigenschappen van jouw bedrijf die in de ogen van de klant relevant zijn, zorgen voor werkelijk onderscheidend end vermogen en die een heldere profilering mogelijk maken? Voordat je start met online marketing is het van belang om een goed beeld te hebben van wat jouw bedrijf onderscheidend maakt ten opzichte van je concurrenten. Waar je echt goed in bent, waarom je daar zo goed in bent en wat je klanten daaraan hebben. Kortom: welke meerwaarde je hebt voor de klant. Op basis van je onderscheidend vermogen kun je je helder profileren. Zodat potentiële klanten weten waar je voor staat en waarom ze jou moeten kiezen. Ga op zoek naar je kracht Waar je achter moet zien te komen is wat jou, in de ogen van de klant, beter, leuker, innovatiever of klantgerichter maakt dan de concurrent. current. Door wie je bent, wat je doet, hoe je dat doet en waarom je dat doet. Zo n onderzoek hoeft geen lang proces te zijn, het bestaat uit: - Een interne analyse: ken jezelf - Een externe analyse: ken je klant, ken je concurrent Op basis van je analyse kun je een kernboodschap formuleren, die de basis vormt voor al je marketingen communicatieactiviteiten. 1. Ken jezelf Een heldere profilering krijg je alleen voor elkaar als je dat wat je zegt ook waar kunt maken. Zeggen dat je flexibel bent en je daarop willen onderscheiden, terwijl je regelmatig niet in staat bent om snel op vragen van klanten te reageren of ad hoc een opdracht uit te voeren, werkt alleen maar averechts. Je wekt dan de verkeerde verwachtingen en je bent niet geloofwaardig. Het is dan ook belangrijk de zwakke en sterke punten van je bedrijf te kennen. Benoem je sterke en zwakke punten Een eenvoudige manier om dit te doen is door een lijst te maken van je sterke en zwakke punten. Dit lijstje kun je later wijzigingen of aanvullen op basis van wat je klanten benoemen als sterke en zwakke punten. Je kunt er namelijk achter komen dat wat je zelf ziet als zwakte, bijvoorbeeld dat je een relatief klein bedrijf bent in vergelijking met je concurrenten, in de ogen van je klanten juist een sterkte is, omdat je daardoor veel persoonlijker bent. Dat wat je klanten als sterkten benoemen en de elementen waarop je je onderscheidt van de concurrent kun je later als sterke punten benadrukken in je communicatie.

3 Evalueer je projecten Wat je kan helpen bij het naar boven halen van je sterke en zwakken punten is de projecten nalopen die je het afgelopen jaar (of de afgelopen jaren) hebt gedaan. Waar ben je echt trots op? Welke projecten waren het meest succesvol svol en hebben je het meest opgeleverd? En dan niet per se in omzet, maar ook in goede referenties, vervolgopdrachten, et cetera. En waarom waren die projecten het meest succesvol? Je identiteit Zeker als het gaat om onderscheidend vermogen speelt de identiteit van je bedrijf ook een belangrijke rol. Je identiteit is uniek en voor elk bedrijf anders. Stel jezelf daarom de vraag: wie zijn wij, waarom bestaan we en hoe maken we het verschil? Een handig hulpmiddel is de Golden Circle van Simon Sinek. Dit model legt uit dat mensen producten niet kopen om wat een bedrijf doet, maar waarom.

4 De Golden Circle De Golden Circle bestaat uit drie cirkels. De kern is Why (waarom), daarna volgt How (hoe) en de buitenste cirkel is What (wat). - What is je wat, de producten en diensten die je verkoopt. - How is je hoe, hoe je doet wat je doet. Een unieke verkoopmethode bijvoorbeeld, of een onderscheidende waarde. How wordt vaak gebruikt om uit te leggen waarom iets anders is of beter. - Why is je waarom, waarom doe je wat je doet? Dit gaat dan niet over het maken van winst, maar om wat je gelooft als bedrijf, wat je drijft. Waar sta je voor Bedrijven zijn gewend om te denken in het wat. Wat maken wij? Maar wat je maakt komt voort uit waar je voor staat en welke waarden je voor de klant vertegenwoordigt. Met de Golden Circle word je gedwongen jezelf de vraag te stellen: Waarom bestaat onze organisatie? Waarom doen we wat we doen? Dit lijkt misschien een simpele vraag, maar hij is voor bedrijven niet altijd makkelijk te beantwoorden. Juist doordat we gewend zijn te denken in het wat. Jouw antwoord op de waarom -vraag levert je echter veel meer op dan je antwoord op de wat-vraag. Een goed antwoord op de waarom -vraag is voor ieder bedrijf uniek en valt nooit te kopiëren. Het gaat over je DNA, de cultuur en identiteit iteit van je organisatie. Over de authenticiteit die zorgt voor aantrekkingskracht. Helderheid over je identiteit zorgt ervoor dat iedereen binnen én buiten je bedrijf kan verwoorden wat je onderscheidend vermogen is.

5 Kernwaarden formuleren Op basis van je bevindingen kun je nu je kernwaarden formuleren. Waarvoor sta je? Waar geloof je in? De kernwaarden vatten als het ware je bedrijfscultuur, je bedrijfsidentiteit, in enkele woorden (idealiter tussen de drie en zes) samen. Daarbij kun je specifieke kernwaarden benoemen, waarden die betrekking hebben op de manier waarop je zaken doet. En algemene kernwaarden, waarden die jouw verantwoordelijkheden uitdrukken ten opzichte van medewerkers, klanten, leveranciers of de maatschappij. Herkenbaar zijn als bedrijf Het klinkt misschien als iets voor grote bedrijven, kernwaarden, maar juist ook kleinere bedrijven helpt het enorm. Kernwaarden helpen je om te beslissen hoe je je naar klanten toe wilt uiten. Op je website, in brochures en blogs, in je uitingenn op social media, zelfs in je offertes en facturen. Het geeft richting aan de manier waarop je schrijft, de woorden die je gebruikt, maar ook aan je algehele uitstraling. Als je je kernwaarden helder hebt komt er consistentie in wat je doet. Dan worden al je communicatieactiviteiten makkelijker. 2. Ken je klant Een belangrijke bron van informatie als het gaat om je onderscheidend vermogen zijn je (potentiële) klanten. Wie zijn ze, waarom kiezen ze voor jouw bedrijf of product en wat is hun oordeel over de manier waarop je zaken met ze doet? Vraag het je klanten en liefst ook potentiële klanten. Door in kaart te brengen waarom ze juist met jou zaken (zouden willen) doen krijg je goed zicht op wat in hun ogen jouw specifieke kracht is. Dat is waardevolle input voor het formuleren van je boodschap richting de markt. Praat, kijk en luister Zorg dat je alert bent op de dingen waarvan je (potentiële) klant aangeeft er behoefte aan te hebben of juist helemaal niet, bijvoorbeeld tijdens klantgesprekken. Vraag welke positieve en negatieve ervaringen je klant heeft gehad. Praat ook met je collega s van sales. Wat horen zij in hun dagelijkse gesprekken? Schuw daarbij de negatieve ervaringen van klanten niet en leer uit gesprekken met potentiële klanten die op niets zijn uitgedraaid. Zowel van je eigen klanten, als van potentiële klanten, ook die uiteindelijk elijk overstapten naar de concurrent, kun je leren over welke behoeften ze hebben en hoe ze jouw bedrijf beoordelen. Heb je de klanten die je wil? Ga ook na of je klanten van nu ook ok de klanten zijn die je in de toekomst wilt bedienen. Misschien zie je kansen bij andere doelgroepen. Bijvoorbeeld ouderen, die hun woning willen aanpassen aan hun nieuwe behoeften. Of de kinderen n van ouderen, die samen met hun ouders willen investeren in een mantelzorgwoning dichtbij of aan hun eigen huis. Kijk naar je klant De meest specifieke kennis over je doelgroep vergaar je door te luisteren en vooral, door te kijken naar wat de klant doet. Door de voor jouw doelgroep relevante plekken op te zoeken en te kijken naar wat er speelt. Offline, op beurzen en bijeenkomsten en door relevante vaktijdschriften te lezen.

6 En online: wat zeggen mensen bijvoorbeeld in hun beoordelingen op referentiesites zoals bouwprestaties.nl of werkspot.nl? Waar waren ze bijzonder over te spreken en wat vonden ze juist helemaal niet goed? Welke vragen stellen je potentiële e klanten in discussiegroepen op LinkedIn? En waar praten ze met elkaar over? Denk ook aan publicaties van onderzoeksinstanties zoals het CBS, USP Marketing Consultancy of BouwKennis. Werkspot doet ook regelmatig onderzoek naar de behoeften in de markt. 3. Ken je concurrent Bij een concurrentenanalyse gaat het erom een helder beeld te krijgen van de manier waarop je concurrenten zich presenteren in de markt en hoe jij je daarvan kunt onderscheiden. Zoek eerst uit wie je belangrijkste concurrenten zijn als je dat nog niet helder hebt. Zijn het concurrenten omdat ze in dezelfde regio actief zijn, een vergelijkbaar product of een vergelijkbare dienst aanbieden? Bekijk de websites en social media accounts van concurrenten om een beeld te krijgen van waar zij in hun marketing en communicatie de nadruk op leggen. Hebben ze een heldere boodschap? Wat spreekt je aan en wat zou je anders doen? Nieuwsbrieven, vakbladen en netwerkbijeenkomsten helpen je ook om een beeld te krijgen van hoe zij zich presenteren. Een heldere boodschap formuleren Op basis van de gegevens die je hebt verzameld kun je je kernboodschap formuleren. Wat is het aan jouw bedrijf, dat jijzelf en klanten n als onderscheidend ervaren? Waar wil je op basis van die inzichten de focus op leggen? Wat verwoordt rdt het beste waar je voor staat en wat klanten als waardevol ervaren? Waarop ga jij je profileren? De essentie van je bedrijf Je kernboodschap vormt de basis s voor alle marketingactiviteiten die gaan volgen. Het zorgt ervoor dat je herkenbaar bent, consistent en helder in je verhaal. De uitdaging is de kernboodschap zo te formuleren dat hij compleet en waarheidsgetrouw is, maar toch eenvoudig genoeg, zodat iedereen binnen en buiten je bedrijf deze in één keer begrijpt. Misschien helpt dit eenvoudige stramien je daarbij: Wij helpen [jouw klant] die op zoek zijn naar/behoefte hebben aan [het probleem van je klant] door/met [jouw oplossing] om/aan an [het resultaat/bewijs]. Wij doen dat op een [jouw unieke werkwijze/je identiteit] manier, omdat [jouw waarom]. Bijvoorbeeld: Wij helpen gezinnen die op zoek zijn naar meer ruimte en comfort in huis. Met een aanbouw of dakkapel en betere isolatie creëren en we meer ruimte, een prettiger binnenklimaat en een lagere energierekening. Doordat we werken met prefab elementen doen we dat op een innovatieve manier, snel en met zo min mogelijk overlast. We willen bijdragen aan het verminderen van de milieubelasting en hechten veel belang aan energiebesparing. Hoe ga je je nu profileren? Nu je onderscheidend vermogen helder is heb je een goed fundament om op te bouwen. Je onderscheidend vermogen kennen is immers nog maar het begin. Je klant moet het ook weten, zien en voelen. Het geloofwaardig en herkenbaar vinden. En daar komen je communicatieactiviteiten om de hoek kijken. Je fantastische product of dienst wordt pas een succes als klanten het ook willen hebben. Als ze weten dat het bestaat en er makkelijk aankomen.

7 In een volgend whitepaper schrijven we meer over de stappen van je online marketingplan. Een uitgewerkt stappenplan en veel praktische voorbeelden uit de branche vind je ook in ons boek Online marketing in de bouw. Over de auteurs Inge Sijpkens en Sascha Murk zijn zelfstandig marketing- en communicatieadviseurs voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector. Ze helpen bedrijven om hun onderscheidend vermogen naar voren te halen en zich helder te profileren. Het doel: beter vindbaar worden voor potentiële klanten en langdurige en waardevolle relaties met ze opbouwen voor een blijvend succesvolle organisatie. Stappenplan internet en social media Inge Sijpkens en Sascha Murk schreven het boek Online marketing in de bouw, een praktisch stappenplan voor de succesvolle inzet van je website en social media. Het boek bevat onder meer 41 voorbeelden uit de bouw-, installatie- en vastgoedsector die je laten zien hoe andere bedrijven het aanpakken. Welke media zetten ze in en waarom? Waar lopen ze tegenaan in de uitvoering en hoe lossen ze dat op? Laat je vooral inspireren door al deze praktische verhalen!

Waar liggen je kansen online?

Waar liggen je kansen online? Waar liggen je kansen online? Onderzoek het, kijk naar je doelgroep De essentie van een goede online strategie is het aanbieden en creëren van relevante informatie en die informatie op het juiste moment

Nadere informatie

Werkboek Introductie Het belangrijkste doel van de introductie is dat we elkaar beter leren kennen en dat we de verwachtingen kunnen managen.

Werkboek Introductie Het belangrijkste doel van de introductie is dat we elkaar beter leren kennen en dat we de verwachtingen kunnen managen. Werkboek Introductie Het belangrijkste doel van de introductie is dat we elkaar beter leren kennen en dat we de verwachtingen kunnen managen. Oefening Deel jouw verwachtingen Wat is de reden waarom je

Nadere informatie

N A Ï S I S S U E N O. 1. NaïS Zine. Download tijdelijk gratis INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL

N A Ï S I S S U E N O. 1. NaïS Zine. Download tijdelijk gratis INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL N A Ï S 2 0 1 7 I S S U E N O. 1 T I J D E L I J K G R A T I S NaïS Zine Download tijdelijk gratis Nieuw INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL Inhoud 1 2 : Waarom jij niet zonder deze zes geheimen

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P 1 Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P Persoonlijk klantencontact in jouw on-offline communicatie Ben je op zoek naar de juiste identiteit van jouw organisatie? Ken je

Nadere informatie

8 Succesfactoren voor een Online Onderneming

8 Succesfactoren voor een Online Onderneming 8 Succesfactoren voor een Online Onderneming Je kent vast wel ondernemers die actief zijn online en nu een deel van hun inkomen of zelfs hun hele inkomen online verdienen met hun kennis en content. Misschien

Nadere informatie

Werkboek Road to success

Werkboek Road to success Werkboek Road to success Stappenplan naar een website die gevonden wordt en klanten van bezoekers maakt Deel 1: Een goede website begint met een goed plan Helpt je ideeën in kaart te brengen en geeft je

Nadere informatie

tips & tricks voor een sterk merk

tips & tricks voor een sterk merk tips & tricks voor een sterk merk Hoe zorg je voor een sterk merk? Een sterk merk identificeert en positioneert de organisatie op onderscheidende wijze. Maar wat is het geheim van sterke merken zoals Apple,

Nadere informatie

Praktische tips. Voor in je winkel

Praktische tips. Voor in je winkel Praktische tips Voor in je winkel Kies je kernwaarden De eerste stap die je moet nemen om je concept in kaart te brengen, is kijken waar jij en je team goed in zijn. Waar ligt jullie kracht? Wat vinden

Nadere informatie

DAADKRACHT. INTERACTIE. AWESOMENESS.

DAADKRACHT. INTERACTIE. AWESOMENESS. WERKSCHRIFT VAN DOEL Met storytelling bereiken we jouw doelgroep. Om het merk gevoel concreet te maken en een sterke merkidentiteit neer te zetten, hebben wij een werkschrift ontwikkeld. Een goed verhaal

Nadere informatie

Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten?

Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten? Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten? In een wereld waarin allerlei informatie over mensen beschikbaar

Nadere informatie

NaïS Zine #B2P LINKEDIN DAGTRAINING. Nieuw. Vanaf volgende maand geven wij een gastblogger een podium! Als eerste;

NaïS Zine #B2P LINKEDIN DAGTRAINING. Nieuw. Vanaf volgende maand geven wij een gastblogger een podium! Als eerste; N A Ï S 2 0 1 7 I S S U E N O. 3 T I J D E L I J K G R A T I S NaïS Zine LINKEDIN N E D E R L A N D E R S O M A R M E N L I N K E D I N #B2P Z Ó O N D E R S C H E I D T J E J E D I E N S T V E R L E N

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn!

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn! Inhoud Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. 1-2 3 Wij zijn! Inge Kaptein - Sinds 2012 communicatieadviseur Het spectrum

Nadere informatie

Zonder verhaal heb je niets te vertellen. Van verkoop naar verleiding workshop presentatietechnieken

Zonder verhaal heb je niets te vertellen. Van verkoop naar verleiding workshop presentatietechnieken Zonder verhaal heb je niets te vertellen Van verkoop naar verleiding workshop presentatietechnieken Arjan Hoek - 29 november 2018 1. Presenteren met impact 2. De kernboodschap 3. De pitch 4. Tot slot 3

Nadere informatie

Wat is jouw verhaal?

Wat is jouw verhaal? E E N E - B O O K V A N L E T T E R S & C O N C E P T S Wat is jouw verhaal? Passie en plezier overbrengen in een notendop Storytelling Verhalen vertellen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het

Nadere informatie

MARKETING ANNO NU: RELEVANT, OPRECHT EN KLANTGERICHT ZIJN

MARKETING ANNO NU: RELEVANT, OPRECHT EN KLANTGERICHT ZIJN Online marketing in de bouw HOOFDSTUK 1 MARKETING ANNO NU: RELEVANT, OPRECHT EN KLANTGERICHT ZIJN Lange tijd werd gedacht: Als ik maar vaak genoeg vertel hoe fantastisch mijn product is, dan overtuig ik

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

IDEE > PLAN > PITCH. In 3 stappen van idee { naar financiering

IDEE > PLAN > PITCH. In 3 stappen van idee { naar financiering In 3 stappen van idee { naar financiering Inhoud 1. Inleiding 2. De stappen 3. Stap 1: Het idee 4. Stap 2: Het plan 5. Stap 3: De pitch 6. Tips en Adressen Inleiding Je hebt een idee voor een nieuw bedrijf.

Nadere informatie

10 tips om te scoren met telefonische acquisitie. Haal meer uit je adressenbestand

10 tips om te scoren met telefonische acquisitie. Haal meer uit je adressenbestand 10 tips om te scoren met telefonische acquisitie Haal meer uit je adressenbestand 1. Weet waar je het over hebt Wanneer je met telefonische acquisitie begint is het belangrijk om je goed voor te bereiden

Nadere informatie

Brandmanagement. persuasive storytelling. TIPS OM storytelling als brandingsstrategie toe te passen. aan de hand van

Brandmanagement. persuasive storytelling. TIPS OM storytelling als brandingsstrategie toe te passen. aan de hand van Brandmanagement aan de hand van persuasive storytelling TIPS OM storytelling als brandingsstrategie toe te passen Lorem ipsum Brandmanagement, wat is het? Brand management is een strategie waarbij een

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

Meer waarde voor technologie! Laat je technologie leven in een groter speelveld, bij meer spelers die je laten winnen!

Meer waarde voor technologie! Laat je technologie leven in een groter speelveld, bij meer spelers die je laten winnen! Meer waarde voor technologie! Laat je technologie leven in een groter speelveld, bij meer spelers die je laten winnen! In 6 stappen naar succesvolle technologiemarketing Carlo van Pelt, eigenaar TechAlive!

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

MODULE 6. concept & positionering

MODULE 6. concept & positionering MODULE 6 concept & positionering OPDRACHT 6.1: JOUW MARKETING HOE JE MET MARKETING JE PLEK IN DE MARKT INNEEMT VANUIT JOUW CONCEPT Misschien herken je het wel. Te druk met het helpen van je klanten, en

Nadere informatie

Marketing vanuit je hart

Marketing vanuit je hart Waardecreatie en identiteitsmarketing Marketing vanuit je hart Voor zelfstandige ondernemers die hun droom najagen Ingrid Langen INHOUD 1. Inleiding 4 2. Wie moet het lezen 5 3. Het Waarom van dit boek

Nadere informatie

De 10 onmisbare ingrediënten

De 10 onmisbare ingrediënten De 10 onmisbare ingrediënten Ingrediënten om meer te verdienen met video door Noortje Janmaat Business coach en oprichter van Verdienen met VIDEO www.verdienenmetvideo.nl noortje@verdienenmetvideo.nl 06-15

Nadere informatie

GRATIS Marketing & Sales Scan

GRATIS Marketing & Sales Scan GRATIS Marketing & Sales Scan BUILD YOUR BRAND LIVE YOUR BRAND BOOST YOUR BUSINESS 1 OPT IONS UNLIMITED 1. Over jou OVER JOU 1. Hoe lang ben je zelfstandig ondernemer? 2. Wat is je achtergrond? Wat deed

Nadere informatie

Zakelijk Vloggen Idee71 ebook

Zakelijk Vloggen Idee71 ebook Zakelijk Vloggen Idee71 ebook Content Vlog Film en Edit Inspiratie Eigen keuze Pakket Het gezicht van je bedrijf in beeld Leg m wat et een je b v edr ideo u en de k waar ijf doe it me lan t e t ka n h

Nadere informatie

Verkoop Succes Checklist ONTDEK OF JE BUSINESS KLAAR IS OM JA S TE KRIJGEN VAN DE BESTE KLANTEN

Verkoop Succes Checklist ONTDEK OF JE BUSINESS KLAAR IS OM JA S TE KRIJGEN VAN DE BESTE KLANTEN Verkoop Succes Checklist ONTDEK OF JE BUSINESS KLAAR IS OM S TE KRIJGEN VAN DE BESTE KLANTEN Met deze checklist krijg je inzicht in jouw kansen om in het komende kwartaal een heerlijke golf aan sales op

Nadere informatie

Training Marketing. Marketing, bouwen aan een sterk merk

Training Marketing. Marketing, bouwen aan een sterk merk Training Marketing Marketing, bouwen aan een sterk merk Marketing is vandaag de dag onmisbaar voor een bedrijf om de verkoop van je producten en diensten te bevorderen. Sterker nog, het is een vereiste

Nadere informatie

De kracht van Engagement

De kracht van Engagement Marcommit is een PR- en marketingbureau, gespecialiseerd in ICT, technologie en HR. We zijn gevestigd in Nederland, maar zijn actief in de hele Benelux. We helpen onze klanten bij het ontwikkelen en uitvoeren

Nadere informatie

LinkedIn Profileer je als een professional

LinkedIn Profileer je als een professional 1 LinkedIn Profileer je als een professional 2 Inhoudsopgave 03 Inleiding 04 Richt je op de doelgroep 05 Onderhoud je contacten en share 06 Bezoek profielen van potentiële klanten 07 Wees proactief 08

Nadere informatie

Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel

Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel Auteur: Leni Minderhoud info@45plusondernemer.nl Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel Audio 1 Het belangrijkste voor je LI profiel eerst Hallo luisteraar naar deze audio serie over je LI profiel.

Nadere informatie

Workshop gevonden worden door mijn doelgroep

Workshop gevonden worden door mijn doelgroep Workshop gevonden worden door mijn doelgroep Nooit meer koude acquisitie Kennismakingsbrochure Bloemen maken nectar die precies de gewenste doelgroep aantrekt Wat is jouw nectar? Inhoud 1. Voor wie is

Nadere informatie

Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl

Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl Hoewel deze uitgave met zorg is samengesteld aanvaardt de auteur geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan door

Nadere informatie

Agile Mindset & Scrum WoW. Froukje ten Cate Strikwerda Agile Coach KPN

Agile Mindset & Scrum WoW. Froukje ten Cate Strikwerda Agile Coach KPN Agile Mindset & Scrum WoW Froukje ten Cate Strikwerda Agile Coach KPN Agile Golden Circle Why, How & What WAAROM? In kunnen gaan op verandering met complexe producten /diensten in complexe omgevingen.

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Je unieke aanbod maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Je unieke aanbod of "signature service" maken, dat aanbod waar

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Grip op Ondernemerschap

Grip op Ondernemerschap Grip op Ondernemerschap Workshopreeks over 1. De juiste focus 2. Scherper positioneren 3. Acquireren met resultaat 4. Effectief communiceren 5. Beter Klantbeheer 6. De creatieve organisatie Je kunt de

Nadere informatie

De vijf bouwstenen voor een GOEDE onderneming

De vijf bouwstenen voor een GOEDE onderneming De vijf bouwstenen voor een GOEDE onderneming Dirk-Jan Rebel Wanneer is een bedrijf een goed bedrijf? Een vraag die je jezelf ongetwijfeld wel eens heb gesteld. Een goed bedrijf heeft een fundament. Een

Nadere informatie

Competentie Confrontatie matrix

Competentie Confrontatie matrix Competentie Confrontatie matrix Inleiding 2 Opdracht 3 Invulmatrix 4 Voorbeeldmatrix 5 1 Inleiding Entrepreneur Consultancy heeft als missie het ontwikkelen van ondernemerschap. Er zijn veel ondernemers,

Nadere informatie

Marketing Prikkels B2B

Marketing Prikkels B2B Marketing Prikkels B2B Marketing Prikkels Bedoeld om te prikkelen inderdaad. Om je uit te dagen net even anders naar je marketingactiviteiten te kijken. Met een frisse, open blik. Zonder vooroordelen.

Nadere informatie

Merkkompas whitepaper

Merkkompas whitepaper Merkkompas whitepaper Jouw klanten kiezen voor een toonaangevend bedrijf. Toonaangevende bedrijven hebben een voorsprong. Deze bedrijven zijn erg goed in wat ze doen, betekenen echt iets voor je, pakken

Nadere informatie

22 maart 2013 FASES: De mogelijkheden voor Stijlhoeve omschreven en weergegeven.

22 maart 2013 FASES: De mogelijkheden voor Stijlhoeve omschreven en weergegeven. 22 maart 2013 FASES: De mogelijkheden voor Stijlhoeve omschreven en weergegeven. 1 Fase 1: De opdracht wordt in deze fase nader besproken. De doelen, informatie en de uitstraling worden bepaald. In fase

Nadere informatie

Scoren met communicatie

Scoren met communicatie Focus op je klant Scoren met communicatie Inleiding Druk, druk druk Ik hoor vaak van ondernemers: ik ben druk, druk, druk, maar waarmee eigenlijk? Tijd maken om mijn doelen te bereiken. sneeuwen regelmatig

Nadere informatie

Meer waarde voor jouw technologie! Laat jouw technologie leven in je speelveld, bij meer spelers die je laten winnen!

Meer waarde voor jouw technologie! Laat jouw technologie leven in je speelveld, bij meer spelers die je laten winnen! Meer waarde voor jouw technologie! Laat jouw technologie leven in je speelveld, bij meer spelers die je laten winnen! 6 Stappen om je in scoringspositie te brengen en te houden Carlo van Pelt, eigenaar

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

Marketing, Marktonderzoek & Marketing Onderzoek. Door Maarten Hageman Tourism Inspiration & Marketing Inspiration

Marketing, Marktonderzoek & Marketing Onderzoek. Door Maarten Hageman Tourism Inspiration & Marketing Inspiration Marketing, Marktonderzoek & Marketing Onderzoek Door Maarten Hageman Tourism Inspiration & Marketing Inspiration Overzicht Voorstellen Wat is Marketing? Verschillende modellen Wat is Marktonderzoek? Wat

Nadere informatie

Hoe je tijdens het netwerken. binnenhaalt. binnen 10 seconden. high-end klanten

Hoe je tijdens het netwerken. binnenhaalt. binnen 10 seconden. high-end klanten Hoe je tijdens het netwerken klanten haalt klanten 1 Als ondernemer weet je dat netwerken heel belangrijk is voor de zichtbaarheid en het ontmoeten van (nieuwe) relaties. Echter, vaak vinden ondernemers

Nadere informatie

Social Selling met LinkedIn

Social Selling met LinkedIn Social Selling met LinkedIn 1 Djoea van Zanten Storyteller on fire / Professioneel spreker / Social selling expert / Auteur van "social selling in 60 minuten" Vader van Senja en Deni, man van Monique,

Nadere informatie

Social Network Marketing MODULE 1 LES 1

Social Network Marketing MODULE 1 LES 1 Social Network Marketing MODULE 1 LES 1 WORDT EEN PROFESSIONAL 3 Sleutels om succesvol te zijn met Home Marketing Onze privé Facebookgroep Wat is het verschil tussen amateurs en de pro s Wat moet je doen

Nadere informatie

Netwerken, duurzame relaties aangaan door positieve eerste indruk

Netwerken, duurzame relaties aangaan door positieve eerste indruk Workshop Netwerken Netwerken, duurzame relaties aangaan door positieve eerste indruk Breekt het zweet je uit als je het woord netwerken hoort? Toch netwerken we overal, ook jij: in de rij bij de bakker,

Nadere informatie

Marketing, Marktonderzoek & Marketing Onderzoek. Door Maarten Hageman Tourism Inspiration & Marketing Inspiration

Marketing, Marktonderzoek & Marketing Onderzoek. Door Maarten Hageman Tourism Inspiration & Marketing Inspiration Marketing, Marktonderzoek & Marketing Onderzoek Door Maarten Hageman Tourism Inspiration & Marketing Inspiration Overzicht Voorstellen Wat is Marketing? Verschillende modellen Wat is Marktonderzoek? Wat

Nadere informatie

Meer klanten, meer impact.

Meer klanten, meer impact. Meer klanten, meer impact. Even voorstellen 2 Bedankt voor het aanvragen van dit e-book. Ik ben Peter Lammers, #vadervandriedochters, bruidsfotograaf en trainer plus coach van andere (bruids)fotografen.

Nadere informatie

Verslag inspiratiemeeting 19 mei 2015

Verslag inspiratiemeeting 19 mei 2015 Verslag inspiratiemeeting 19 mei 2015 Verandering. De transitie waarin de bouw terecht is gekomen is een zeer actueel onderwerp. De laatste 15 tot 20 jaar heeft er een grote verandering plaatsgevonden

Nadere informatie

Djoea van Zanten. linkedin.com/in/djoeavanzanten facebook.com/djoeavanzanten instagram.com/djoeavanzanten twitter.

Djoea van Zanten. linkedin.com/in/djoeavanzanten facebook.com/djoeavanzanten instagram.com/djoeavanzanten twitter. VOORWOORD Toen ik de vraag kreeg of ik een boek over social selling wilde schrijven, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Het stond al een tijdje op mijn dingen die ik nog wel eens zou willen doen

Nadere informatie

Hoe staat het eigenlijk met jouw ondernemingsplan? Alphen ad Rijn, 19 januari 2015 Harry Bakker

Hoe staat het eigenlijk met jouw ondernemingsplan? Alphen ad Rijn, 19 januari 2015 Harry Bakker Hoe staat het eigenlijk met jouw ondernemingsplan? Alphen ad Rijn, 19 januari 2015 Harry Bakker Wie alles wil zijn voor iedereen, eindigt als niets voor niemand Jouw identiteit Wat bied Harry je Bakker

Nadere informatie

Inleiding: De vragenlijst wordt afgesloten met de vraag om uw kennisvraag 2 ledig in maximaal 100 woorden te formuleren.

Inleiding: De vragenlijst wordt afgesloten met de vraag om uw kennisvraag 2 ledig in maximaal 100 woorden te formuleren. Inleiding: Deze vragenlijst bestaat uit 45 vragen en dient ertoe om het innovatietraject strategischeen zoekmachine marketing zo Efficiënt, Effectief en Educatief mogelijk te laten verlopen. Deze kunt

Nadere informatie

SPETTERENDE AANBEVELINGEN L I E S B E T H D E K O R T E V A B E N E S U P P O R T

SPETTERENDE AANBEVELINGEN L I E S B E T H D E K O R T E V A B E N E S U P P O R T MAAK SPETTERENDE AANBEVELINGEN L I E S B E T H D E K O R T E V A B E N E S U P P O R T Waarom aanbevelingen? Heb jij al goede aanbevelingen op je website staan? Van die aanbevelingen waar nieuwe bezoekers

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

WHITEPAPER. 8 Marketinginzichten voor accountants. Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1

WHITEPAPER. 8 Marketinginzichten voor accountants. Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1 WHITEPAPER 8 Marketinginzichten voor accountants Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1 De marketeers van Bambuu werken regelmatig voor verschillende zakelijke dienstverleners. Geen bedrijf,

Nadere informatie

Waardevolle zorg. is ook JONG!

Waardevolle zorg. is ook JONG! Waardevolle zorg is ook JONG! www.loc.nl 2 Visie LOC-jeugd LOC Jeugd heeft een visie op de zorg. Die heet Waardevolle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt omdat die gaat over dingen die

Nadere informatie

In hoeverre is jouw bedrijf zo ingericht dat mensen thuis aan de keukentafel een verhaal vertellen over jouw bedrijf?

In hoeverre is jouw bedrijf zo ingericht dat mensen thuis aan de keukentafel een verhaal vertellen over jouw bedrijf? Hoe word je als makelaar herinnerd? Hoe val je de dag van vandaag op? Hoe kan je uitspringen in deze schreeuwende multimedia maatschappij? Hoe zorg je ervoor dat je vertrouwen opbouwt en een goede indruk

Nadere informatie

Dag 2. Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL. Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system. Naam: Telefoon:

Dag 2. Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL. Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system. Naam: Telefoon: ONDERNEMEN ALS ZORG-PROFESSIONAL DAG 2 1 Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL Dag 2 Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system Naam: Telefoon: ONDERNEMEN ALS ZORG-PROFESSIONAL DAG 2 2 Over Rose

Nadere informatie

Het 7 stappenplan voor moeiteloos ondernemen vanuit je hart

Het 7 stappenplan voor moeiteloos ondernemen vanuit je hart Het 7 stappenplan voor moeiteloos ondernemen vanuit je hart Ik heb sinds 2005 een succesvol bedrijf als coach en trainer voor persoonlijke, zakelijke en spirituele ontwikkeling. Ik werk vanuit mijn hart

Nadere informatie

WERKBOEK CORIEN OENEMA

WERKBOEK CORIEN OENEMA WERKBOEK CORIEN OENEMA WELKOM BIJ DE BUSINESS REBEL BOOTCAMP Heel hartelijk welkom bij de Business Rebel Bootcamp. Ik ben blij dat je hier bent. Mijn naam is Corien Oenema. Ik ben de businessrebel, blogger,

Nadere informatie

NN Vacaturevlogs Handleiding voor het creëren van video content met je smartphone

NN Vacaturevlogs Handleiding voor het creëren van video content met je smartphone NN Vacaturevlogs Handleiding voor het creëren van video content met je smartphone NN vacaturevlogs De vacaturevlogs zijn een ideale manier om kandidaten te laten kennismaken met de afdeling en collega

Nadere informatie

Intakemeeting: Opstellen communicatieplan

Intakemeeting: Opstellen communicatieplan Intakemeeting: Opstellen communicatieplan Omdat jouw bedrijf dat verdient. Omdat het je helpt om je doelstellingen te bereiken. Omdat het je richting geeft. Jouw communicatieplan maakt je boodschap helder,

Nadere informatie

creatief.uniek.veelzijdig

creatief.uniek.veelzijdig info@r10grafischontwerp.nl www.r10grafischontwerp.nl creatief.uniek.veelzijdig Jezelf duidelijk en onderscheidend positioneren in de markt begint met naar buiten toe treden. Hierbij is het van belang dat

Nadere informatie

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Elevator pitch Elevator pitch, laat van je horen Hoe vertel jij krachtig over jezelf in zestig seconden? Sta jij te haperen op een netwerkborrel? Spring je van de hak op de tak tijdens een zakenlunch?

Nadere informatie

MIS GEEN KANSEN ONLINE

MIS GEEN KANSEN ONLINE Asterstraat 25, 3551 SW Utrecht Tel: +31 (0)6 211 427 53 E-mail: info@deventemedia.nl Web : https://deventemedia.nl MIS GEEN KANSEN ONLINE Nieuwe website in één dag Snel aan de slag! Een samenwerking van:

Nadere informatie

ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN.

ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN. ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN. In de eerste plaats om in contact te komen met anderen met dezelfde interesses. Twitter is erg geschikt om snel met elkaar van gedachten te

Nadere informatie

Training Communicatievaardigheden

Training Communicatievaardigheden Training Communicatievaardigheden Communicatie vaardigheden: succesvol en verbindend communiceren Wat zou het fijn zijn als Jan een keer normaal zou communiceren. Mijn leidinggevende communiceert ook nooit

Nadere informatie

8 Succesfactoren om online geld te verdienen. "Hoe kan jij jouw kennis en ervaring online delen en daar geld mee verdienen?"

8 Succesfactoren om online geld te verdienen. Hoe kan jij jouw kennis en ervaring online delen en daar geld mee verdienen? 8 Succesfactoren om online geld te verdienen "Hoe kan jij jouw kennis en ervaring online delen en daar geld mee verdienen?" Je kent vast wel ondernemers die actief zijn online en nu een deel van hun inkomen

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

BeCube = B. Merkstrategie

BeCube = B. Merkstrategie BeCube, brand & communications BeCube = B 3 Oftewel: wees tot de derde macht. Tijd, ruimte en kansen laten zich afdwingen. Verleg grenzen Er is altijd een oplossing. Altijd een stap meer. Merkstrategie

Nadere informatie

TIPS SOCIAL MEDIA BETREK JE KLANTEN!

TIPS SOCIAL MEDIA BETREK JE KLANTEN! TIPS SOCIAL MEDIA BETREK JE KLANTEN! door Cre@ctiv Inleiding De laatste jaren eisen sociale media zoals bijvoorbeeld Facebook, Twitter, Instagram steeds meer een plaats op in ons dagelijks leven. Ook voor

Nadere informatie

Surf Plank. Doe jij offline? Doen wij online. made with

Surf Plank. Doe jij offline? Doen wij online. made with Surf Plank Doe jij offline? Doen wij online. made with Inhoud 1. Wat doe jij? 2. Wat doen wij? 3. Hoe werken wij? 4. Wat kost dat? 5. Referentie 6. Maak een afspraak Wat doe jij? De meeste bedrijven beginnen

Nadere informatie

Instagram Inspireer visueel

Instagram Inspireer visueel 1 Instagram Inspireer visueel 2 Inhoudsopgave 03 Inleiding 04 Maak gebruik van visuele kracht 05 Creatieve ideeën voor je berichten 06 Beeldgebruik op Instagram 07 Waarom dit whitepaper van Hager? 3 Inleiding

Nadere informatie

Employer Branding. Peter Smit oktober 2018

Employer Branding. Peter Smit oktober 2018 Peter Smit oktober 2018 Waarom voorkeur voor bepaalde werkgever? Betaalt goed Beste arbeidsvoorwaarden Aantrekkelijkheid (sector) Toekomstbeeld Cultuur Sfeer Bekendheid Beeldvorming Imago 2 Image / beeld?

Nadere informatie

OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS.

OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS. OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS. OZMO s webcare voor elk bedrijf dat wil groeien OZMO levert de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

Communicatiebeleidsplan

Communicatiebeleidsplan Communicatiebeleidsplan Highlights De stad Miletus was de bakermat van onze huidige wetenschappelijke denkwijze en de eerste stad waar het volk werd gehoord. Miletus staat daarom symbool voor het belang

Nadere informatie

Succesvol Netwerken BCLR

Succesvol Netwerken BCLR Welkom bij Succesvol Netwerken voor de BCLR Double Winner! Waar kan je Netwerken? Formele netwerk bijeenkomsten Algemene zakelijke evenementen Sociale, familie, vrije tijd evenementen Ad hoc bijeenkomsten

Nadere informatie

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE 10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE Is uw website aan vernieuwing toe? Pas deze tips toe en haal meer uit je website De laatste jaren zien we grote veranderingen op het gebied van webdesign.

Nadere informatie

OUTPLACEMENT. Wij brengen talent in beweging

OUTPLACEMENT. Wij brengen talent in beweging OUTPLACEMENT Wij brengen talent in beweging Welkom! Lee Hecht Harrison begeleidt als wereldmarktleider meer dan 250.000 mensen en doet dit met de hoogste slagingspercentages. Talentontwikkeling en outplacement;

Nadere informatie

Ken je markt. graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT

Ken je markt. graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT Inhoudsopgave Inleiding 1. Marktkansen inschatten 2. Onderzoek verrichten 3. Toegevoegde waarde 4. Goederen inkopen 5. De

Nadere informatie

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Deze kaderbrief geeft richting aan onze (team)plannen voor 2018. Zo zorgen we ervoor dat ontwikkelingen binnen Cello elkaar versterken én dat we invulling blijven geven

Nadere informatie

TIPS voor. samenwerken met een Virtueel Assistent CHECKLIST. Petra Fehring

TIPS voor. samenwerken met een Virtueel Assistent CHECKLIST. Petra Fehring TIPS voor samenwerken met een Virtueel Assistent CHECKLIST Petra Fehring Checklist bij het boek Experttips voor samenwerken met een Virtueel Assistent Inleiding Van harte gefeliciteerd met je aanschaf

Nadere informatie

Communicatie advies gemeente Culemborg. Marieke Kamphuis 4 september 2017

Communicatie advies gemeente Culemborg. Marieke Kamphuis 4 september 2017 Communicatie advies gemeente Culemborg Marieke Kamphuis 4 september 2017 De maatschappij verandert in snel tempo. Hoe wij met elkaar communiceren en onze verwachtingen daarover ook. Wij willen als college

Nadere informatie

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer 10 GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer www.fokjeritsma.nl info@fokjeritsma.nl 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wees je bewust van je doel... 6 Bellen: een uitstekend instrument... 6 Systeem... 7

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Klanten vinden, klanten binden

Klanten vinden, klanten binden Dia 1 Klanten vinden, klanten binden Adinda Keizer 2016 9 jaar geleden zat ik net als jullie op de startersdag. Ik liep al rond met plannen en na de startersdag wist ik het zeker. Ik ging voor mezelf beginnen!

Nadere informatie

SFAA - Het financiële administratiekantoor voor ondernemers die willen groeien

SFAA - Het financiële administratiekantoor voor ondernemers die willen groeien MERKPASPOORT SFAA - Het financiële administratiekantoor voor ondernemers die willen groeien CONTACT: Koningsplein 1-2 1017 BB Amsterdam www.sfaa.nl +31 20-2610723 A D M I N I S T R A T I E K A N T O O

Nadere informatie

Doelgroep en Propositie

Doelgroep en Propositie Doelgroep en Propositie en hoe breng je die bij elkaar & Startersdag Organisatieprofessionals 13 juni 2009 Erik Visser, Market2Win - Experienced people, innovative methods Introductie Erik Visser - Market2Win

Nadere informatie

BRAND & DESIGN YOUR BIZ!

BRAND & DESIGN YOUR BIZ! Manon Toma BRAND & DESIGN YOUR BIZ! Ik wil dat jouw potentiële klant ZIET hoe tof jouw merk is! invulsheet: Wat is het DNA van jouw brand en business? BRANDING IS NIET ALLEEN VOOR DE BIG BOYS! Het is juist

Nadere informatie

Koningsplein BB Amsterdam

Koningsplein BB Amsterdam MERKPASPOORT SFAA - Het financiële administratiekantoor voor ondernemers die willen groeien CONTACT: Koningsplein 1-2 1017 BB Amsterdam www.sfaa.nl +31 20-2610723 A D M I N I S T R A T I E K A N T O O

Nadere informatie

Beginnen met sociale media. E-learning Week van de Acupunctuur

Beginnen met sociale media. E-learning Week van de Acupunctuur Beginnen met sociale media E-learning Week van de Acupunctuur Inhoudsopgave 1) Over sociale media 2) Waarom sociale media? 3) Beginnen met Facebook en Twitter 4) Inspiratie 5) Sociale mediaplan maken 1)

Nadere informatie