Wil jij onze stichting een warm hart toedragen?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wil jij onze stichting een warm hart toedragen?"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF Wil jij onze stichting een warm hart toedragen? Zesentwintigste jaargang Nummer 3 Winter 2016

2 BESTUUR Voorzitter Jurjen Hagen Secretaris Johan Klijnman Penningmeester Johan Spaans Bestuurslid buitenlandzaken Eric de Jong (vicevoorzitter) Bestuurslid opslag en vervoer Nijs Brouwer Bestuurslid sociale media Sarah van den IJssel Erevoorzitter Ereleden Joop Heerschop Anny Heerschop, Jan Roskam Comité van aanbeveling Erevoorzitter Dhr. Emil Constantinescu, Erevoorzitter Dhr. A. Vladescu, Dhr. mr. P.J. Wolthers Dhr. mr. drs. H.W.M. Heijman Dhr. dr. M. Schoenmaker Dhr. drs. W. Holthuizen Dhr. dr. R.A. Ritsma Dhr. P.A. Vermeulen Voormalig president van Roemenië Onze vertegenwoordiger in Roemenië Voormalig ambassadeur in Roemenië Voormalig burgemeester van Bussum Burgemeester van Gouda Voormalig burgemeester van Bussum Notaris te Bussum Chef kabinet gemeente Bussum Kijk voor informatie over Stichting Kinderen in Nood op Inzameladres De Peppels 47, Bussum, Iedere donderdag en vrijdag tussen en uur geopend. Tel.: / Secretariaat Stationsweg 42, 1404 AP Bussum Tekstcorrectie info@typtextra.nl Website en contact

3 1 Van de voorzitter Beste lezers, Heb ik andere keren nog wel eens wat moeite om stukjes te schrijven voor de Nieuwsbrief, dan geldt dat niet voor deze. Ik had meer dan genoeg onderwerpen om over te schrijven. Collecteren Begin augustus ontving de stichting een van een bewoner uit Katwijk, waarin ons verteld werd, dat er in de plaats Rijnsburg op straat gecollecteerd werd namens Stichting Kinderen in Nood. De collectanten werden staande gehouden door agenten van Handhaving en heengezonden. Contact met de politie ter plaatse leerde ons, dat men geen reden had om betreffende personen aan te houden. Men adviseerde ons wel om hiervan melding te doen bij de politie in Bussum. In overleg met de politie hebben we een landelijke melding gedaan, dat Stichting Kinderen in Nood NIET collecteert. Bovenstaand verhaal achtervolgt ons al jaren. Een vergelijkbare situatie hebben we ook meegemaakt in de buurt van Arnhem. Ook daar werd namens onze stichting gecollecteerd. Gelukkig waren er, net als in Katwijk, ook daar oplettende mensen, die even op internet controleerden of het verhaal wel klopte. Op de eerste pagina van onze website is duidelijk te lezen dat wij NIET collecteren. Het is vervelend, maar elke keer als dit geconstateerd wordt, betekent dat vervelende reclame voor de stichting, kost het ons veel tijd en moeite om iedereen er weer van te overtuigen, dat wij daar niets mee te maken hebben. Wel zijn we heel erg blij met iedereen die zo verstandig is om te op onze site te kijken of het wel klopt. Transporten Sinds de vorige Nieuwsbrief zijn er weer drie transporten vertrokken. Twee ervan hadden een speciaal karakter, omdat de vrachtwagens bijna helemaal gevuld waren met schoolmeubelen. Transporten waar ons vanuit Hongarije en Roemenië heel vaak om gevraagd was. De kwaliteit van de schoolmeubels daar is erbarmelijk, kinderen moeten vaak met meerderen een tafel delen, iets dat de kwaliteit van het onderwijs natuurlijk niet bevordert. We waren dan ook blij om aan de oproepen gevolg te kunnen geven.

4 2 Een wijs verhaal Een zenmeester gaf zijn leerling opdracht voor een rijstveld te zorgen. Het eerste jaar lette de leerling op dat het nooit aan voldoende water ontbrak. De rijst groeide flink, de oogst was goed. Het tweede jaar kreeg hij het idee een beetje mest te strooien. De rijst groeide snel en de oogst was overvloediger dan voorheen. Het derde jaar strooide hij nog meer mest. De oogst was nog overvloediger, maar de korrel was dof en klein. Als je zo doorgaat en nog meer mest strooit, dan heb je volgend jaar een waardeloze oogst, zei de meester. Je maakt iemand sterker, als je hem een klein beetje helpt. Maar als je iemand veel helpt, maak je hem alleen maar zwakker. Bovenstaand verhaal van Paulo Coelho kwam ik tegen. Een verhaal dat wel erg lijkt op wat wij proberen te bereiken met onze hulp. Mensen helpen, zodat ze in staat zijn een volgende stap te kunnen zetten. En niet zoveel helpen, dat ze achterover gaan zitten en wachten tot wij wel alles voor ze zullen doen. Maria Montessori heeft eens gezegd: Leer mij het zelf te doen. En die uitspraak is hier ook van toepassing. Soms heeft men wel een duwtje nodig en wij proberen ze die duw te geven. Soms moeten wij helpen om de omstandigheden te creëren om die volgende stap mogelijk te maken. Maar uiteindelijk zullen ze zelf aan de slag moeten. Laden en lunchen Het laden van een vrachtwagen is elke keer weer een bijna feestelijke actie. Het is waar het eigenlijk allemaal om gaat. Het is de laatste actie die wij in Nederland ondernemen. Daarna dragen we de goederen over aan de vrijwilligers in Hongarije en Roemenië die verder zorgdragen voor de verspreiding van de goederen. Niet alleen het laden is plezierig, bijna nog meer de lunch die erna voor de vermoeide laders geserveerd wordt. Lekkere broodjes en vaak vergezeld van een heerlijke soep. De eerste keer dat ik meehielp met het laden van een vrachtwagen werd er omasoep geserveerd. Hij smaakte net zoals de soep die mijn moeder thuis vroeger maakte, met poulet, zelf gemaakte gehaktballetjes, een mergpijpje. Kortom het was smullen. Bij het transport van 4 augustus had een van de vrijwilligers zich uitgeleefd op een eigengemaakt slaatje. Ronduit heerlijk. Elke keer is het weer genieten en mogen we rustig stellen, dat het goed eten is na gedane arbeid. De vrijwilligers die voor deze lunch zorgen, wil ik bij deze heel erg bedanken voor de tijd en aandacht die zij er elke keer weer in stoppen om de laders van een heerlijke lunch te voorzien.

5 3 Bussum Cultureel Stichting Kinderen in Nood heeft met een boekenkraam op Bussum Cultureel gestaan. De bedoeling daarvan was drieledig. Ten eerste wilden we geld genereren voor de stichting, ten tweede wilden we de stichting weer onder de aandacht van de Bussumse bevolking brengen en ten derde wilden we kijken of we nieuwe vrijwilligers zouden kunnen vinden. Is het een succes geworden? Helaas stonden we op een niet zo handige plek, namelijk op de Nieuwe Brink waar niet zoveel mensen langskomen als op het Wilhelminaplantsoen. Ook kregen we pas de dag ervoor te horen waar we zouden staan, te laat voor ons om via de media te laten weten, dat we op Bussum Cultureel zouden staan met boeken. De verkoop heeft 330 opgebracht, een bedrag waar ik redelijk tevreden mee ben. We hebben veel mensen gesproken over de stichting en het doel van de stichting. Het zoeken naar vrijwilligers heeft niet meteen iets concreets opgeleverd, maar wel mensen erop attent gemaakt, dat wij op zoek zijn en er waren een aantal geïnteresseerden. Ik wil Sandra, Crys, Marijke, Trudy en Charlotte heel erg bedanken voor hun inzet tijdens Bussum Cultureel. Ook volgend jaar willen wij weer met een boekenkraam deelnemen aan Bussum Cultureel. Vanaf mei gaan we dan ook weer starten met het inzamelen van goede, actuele boeken voor kinderen en volwassenen. Bent u in het bezit van dit soort boeken, bewaar ze nog even en lever ze vanaf mei bij ons in.

6 4 Open Huis Op vrijdagmiddag 30 september hebben we op De Haven Open Huis gehouden. Het was onze bedoeling om De Haven in bedrijf te laten zien. Er stond ook een PowerPoint presentatie klaar. Er was meer aanloop dan ik verwacht had, het was gezellig druk. Ook hier, net als bij Bussum Cultureel, hadden we weer als doelen: de bekendheid van de stichting, laten zien wat ze doet en wat er met de aangeboden goederen gebeurt en het werven van vrijwilligers. Veel van de bezoekers waren al bekend met de stichting, ze waren vooral nieuwsgierig naar wat er met de door hen aangeboden spullen gebeurt. Ook hier zijn weer contacten uit voortgekomen, die ons mogelijk nieuwe vrijwilligers opleveren. Het einde van het kalenderjaar nadert weer met rasse schreden. De feestdagen komen er weer aan. Het bestuur wenst iedereen prettige feestdagen en een gezond 2017 toe. Jurjen Hagen Voorzitter Kerstactie Kerstactie Op 21 oktober brachten Jurjen en Eric een bezoek aan een klein kleuterschooltje in een van de armste gebieden van Roemenië. Het heet Monteoru, in de plaats Merei, en biedt scholing aan 15 kinderen. De centrale verwarming is recentelijk vervangen maar er is nog behoefte aan een aantal radiatoren, het dak lekt en de kozijnen zijn slecht. De lokale overheid zal zorgdragen voor de reparatie van de vloeren en de muren. Vanuit onze stichting zouden wij graag 9.500,- op willen halen om de kinderen met Kerst een warm en veilig verblijf te kunnen bieden. Deze kinderen verdienen onze hulp. Met uw financiële steun bieden wij een toekomst aan deze dreumesen.

7 5 Beste mensen, Oproep van Joop Heerschop U zal wel denken, zijn Joop Heerschop en zijn vrouw Anny van het toneel verdwenen? Maar nee hoor. Ik ben nu erevoorzitter van de stichting en Anny is erelid. De reden dat wij het wat rustiger aan doen is dat ik zowat eenentachtig jaar word, en Anny negenenzeventig jaar. En al zeg ik het zelf: we hebben heel veel werk gedaan voor de stichting. Ik kan u verzekeren dat ook op dit moment iedere medewerker zich voor de volle honderd procent inzet voor de stichting, en daar ben ik heel erg blij mee. Alles draait op volle toeren zoals altijd, en daarvoor onze dank. We krijgen heel veel goederen binnen die we goed kunnen gebruiken, maar de transporten worden ook steeds duurder. En daarom vraag ik u: denk bij de Kerst aan de kinderen die het echt zo hard nodig hebben, zij zijn u heel erg dankbaar en ook alle medewerkers zijn extra blij als we nog een extra transport kunnen versieren. Beste mensen, help ons het is nog steeds heel, maar dan ook heel erg hard nodig. Wij, Anny en Joop, wensen u hele goede kerstdagen en voor het volgend jaar: Veel - Geluk - Liefde - en Gezondheid Joop Heerschop erevoorzitter

8 6 Zomerkamp voor slachtoffertjes hagelstorm In de vorige nieuwsbrief hadden wij als laatste nieuws de brief van dominee Gusztáv Fodor opgenomen. Daarin vroeg hij om hulp bij het organiseren van een kamp voor kinderen van de meest ernstig getroffen gezinnen, en hij was ook op zoek naar kinderkleding en dergelijke. Wij hebben hem - mede dankzij de steun van een sponsor - een financiële bijdrage gegeven voor het zomerkamp. Met het laatste transport van Stichting Kinderen in Nood is veel (nieuwe) kinderkleding meegegaan. Daarnaast stuurde de stichting schoenen en speelgoed voor de kinderen.

9 7 Gusztáv Fodor stuurde ons foto's die tijdens het kamp genomen zijn. Wij willen namens de kinderen in Oekraïne iedereen bedanken voor de geboden hulp.

10 Even voorstellen: twee kinderen op kamp Maxim Alexander Maxim is 10 jaar oud, komt uit Csongor. Hij heeft 5 broers en 1 zus. Hij eet het liefst vers voedsel. Hij wil buschauffeur worden. Thuis hebben ze geen computer, alleen op school kan hij een computer gebruiken. Het is een harde werker. Thuis moet hij hout hakken en verzamelen. Ze hebben 2 geiten, 1 varken en 8 biggen. Ze moeten elke dag voor deze dieren zorgen. Zijn vader was soldaat in Afghanistan. Hij heeft 6 jaar geleden zelfmoord gepleegd, na een lange periode van alcoholmisbruik. Zijn vader maakte het gezinsleven tot een hel. Maxims moeder heeft geen werk en is werkelijk een goede moeder. Ze leest romantische boekjes, iets dat ze in haar eigen leven mist. Voor de zes kinderen hebben ze één kamer. Zijn moeder wordt bij de opvoeding ondersteund door een Foster gezin, de familie Hadar, zodat de kinderen een goed gezinsvoorbeeld krijgen. Voor Maxim is dit kamp een hemel op aarde. Rozália Bródi Rozália woont in Vári, is 15 jaar. Toen ze baby was, is ze uit bed gevallen, daarbij heeft ze haar been gebroken. Ze kan lopen, maar niet hollen. Ze heeft 3 broers en 1 zus, zij is de kleinste thuis. Toen ze klein was, is haar vader overleden. Ze gaat straks naar de 7e klas. Ze vindt het leuk om thuis te helpen, vooral om bonen te verzamelen en schoon te maken. Ze wil niet volwassen worden, want het is zo moeilijk om volwassen te zijn. Ze hebben een hond, een kat en een heleboel kippen. Op het moment is ze gelukkig, want ze kan op het kamp kind zijn, zonder dat ze hoeft te werken. 8

11 9 Andere transporteur Onze stichting heeft dit jaar zijn transporten naar zowel Roemenië als naar Hongarije door een andere transporteur dan wij gewend waren laten verzorgen. Het oude transportbedrijf kwam uit Nederland en reed met Roemeense of Hongaarse trucks en chauffeurs.de kosten per kilometer waren erg hoog. Aangezien wij op onze uitgaven moeten letten hebben wij in het bestuur besloten om onze ogen en oren eens open te zetten om te kijken of er andere mogelijkheden waren. Op een inspectiereis in Hongarije heb ik met de leiding van een transportbedrijf aldaar gesproken en goede afspraken kunnen maken mede omdat de prijs die zij vragen ongeveer 40% lager ligt dan wat wij betaalden. In het begin van dit jaar is het eerste transport door hen verzorgd. Inmiddels hebben zij nog zes keer voor ons gereden, en na wat opstartproblemen in Roemenië zijn wij uiterst tevreden met dit bedrijf. Dus als u op een keer een grote truck met het opschrift OPTIMUS met een Hongaars kenteken in Bussum tegenkomt, is deze bijna zeker op weg naar ons of komt deze bij ons vandaan met een vracht hulpgoederen. Wij hopen nog vele malen een transport te mogen doen. Helpt u mee dit financieel mogelijk te maken? Hartelijke groeten Nijs Brouwer, coördinator transport

12 10 Transporten Transport naar Hongarije 20 juni 2016 Stichting Kinderen in Nood kreeg een partij schoolmeubelen aangeboden. Schoolmeubelen zijn van onschatbare waarde voor scholen in Roemenië en Hongarije, waar nog vaak meubilair van zestig jaar of ouder in de klaslokalen staat. Op maandag 20 juni 2016 zijn de meubelen geladen bij scholen in Den Bosch en Eindhoven. Daarna reed de vrachtwagen naar Hongarije. Het uitladen We ontvingen van Gusztáv Fodor bericht over het uitladen: Op 22 juni hebben wij de vracht uitgeladen. De wagen zat helemaal vol met schoolmeubelen. Wij waren opnieuw verbaasd over de kwaliteit! De leiders van de Hongaarse kerkelijke hulporganisatie gaan de distributie vanuit Debrecen organiseren. Vrijwilligers uit Tiszaderzs zullen de auto s helpen laden, die de schoolmeubelen naar hun eindbestemming vervoeren. Wij zijn bijzonder blij met de vracht. Hartelijk bedankt hiervoor! Rev. Gusztáv Fodor Transport naar Hongarije 4 augustus 2016 Op donderdag 4 augustus 2016 stuurde Stichting Kinderen in Nood een vracht hulpgoederen naar onze contactpersoon dominee Gusztáv Fodor in de plaats Tiszaderzs in Hongarije. In de vrachtwagen zaten onder andere 12 eenpersoons bedden met 12 matrassen, 23 dozen dekbedden, 70 dozen dekens, 56 dozen lakens, 36 kussens, speelgoed, kleding, 66 dozen met jassen en jacks, 20 dozen ondergoed, 93 dozen schoenen, 3 koelkasten, 20 fietsen, 29 stoelen en ziekenhuiskleding.

13 11 Transport naar Roemenië 1 september 2016 Op donderdag 1 september 2016 ging een vracht hulpgoederen naar onze contactpersoon Alexandru Vladescu in Roemenië. In de vrachtwagen zaten onder andere 12 dekbedden, 13 dekens, 5 spreien, 10 kussens, 6 zakken kussens, 1 eenpersoonsbed, 2 eenpersoonsmatrassen, 263 schooltafeltjes, 365 schoolstoeltjes, 25 dozen schoenen, 25 dozen jassen, 9 borstprotheses + pruiken, 3 kinderbedjes, 6 rollen stof, 1 tafelvoetbal, 2 printers, 1 computer/ monitor, 1 badlift, 1 naaimachine, 2 Maxi Cosy's, 1 schommel, 2 kinderstoelen, 3 babybadjes, 30 dozen mooie kleding, 221 zakken kleding.

14 12 Transport naar Hongarije 20 oktober 2016 Op donderdag 20 oktober is er opnieuw een transport onderweg gegaan naar Hongarije, t.a.v. dominee Gusztáv Fodor. Een samenvatting van de goederen: 17 dozen babykleren, 33 dekbedden, 28 dekens, 29 eenpersoonsmatrassen, 16 fietsen, 40 stuks groot speelgoed, 68 jassen en jacks, 16 dozen Kerstartikelen, 15 dozen kinderkleding maat , 25 kussens, 10 rollators, 20 rolstoelen, 12 dozen schoolartikelen, 65 paar schoenen, 14 spreien, 36 stoelen, 30 tafels, 438 zakken kleding, 36 dozen kleding, 1 krat AMC kleding, 3 kratten speelgoed, 1 krat incontinentiemateriaal, 1 krat ziekenhuisspullen. Gusztáv stuurde ons de volgende Beste vrienden Even een berichtje over het transport van vandaag. Optimus, het transportbedrijf beloofde om om 8.00 uur in Tiszaderzs te zijn en ze waren er om 8 uur. Ik hoop dat jullie ook tevreden zijn over het bedrijf. Om 8 uur begonnen we met uitladen, Gisteren regende het, dus we waren een beetje bang, dat dat vandaag ook zou gebeuren. Maar gelukkig hadden we mooi weer tijdens het uitladen. De oplegger was helemaal vol, zonder lege ruimtes. Mijn dank aan de vrijwilligers in Holland, het laden was helemaal perfect. Niets gebroken of kapot en alles in goede staat. Zoals altijd hadden we organisaties uitgenodigd om direct spullen vanuit de vrachtwagen op te halen. Het maakt het uitladen effectiever en het gaat sneller.

15 13 De Istvan Horvat Charity Foundation uit Tiszafüred nam onder andere matrassen, kleding, stoelen en speelgoed mee. De Foster Children Organisation uit Debrecen nam veel speelgoed, kinderbedden, kleding, tafels en stoelen mee. Zij helpen 1200 Foster kinderen. Het bejaardenhuis uit Tiszaszentimre kreeg een wasmachine, matrassen, incontinentiemateriaal, alle kerstdozen, bedlinnen. En niet te vergeten het Hollandse spel met de houten schijven, waarvan Eric de dames in Tiszaszentimre leerde hoe het gespeeld moest worden. Ik ben ervan overtuigd, dat over 100 jaar iedereen denkt, dat het een Hongaars nationaal spel is, en niet een Nederlands. Het zondagschoolcentrum voor kinderen kreeg o.a. een fiets, kleding, wat huishoudelijk spul, gereedschapsdoos, kinderschoenen. Jullie hebben vandaag honderden kinderen gelukkig gemaakt. En we hebben nog veel spullen in de opslag staan. Maandagmiddag kreeg Sociaal Centrum uit Lévèrtes (bejaardencentrum, gaarkeuken voor daklozen) 2 ziekenhuisbedden, 10 matrassen en een tillift. Ze hebben ook een afdeling voor arme kinderen, die kreeg 5 driewielers/tandems en 5 fietsen. De bussen waren vol, ze wilden ook nog wat rolstoelen, rollators en ziekenhuiskleding meenemen, dat komen ze donderdag ophalen. Stichting Kinderen in Nood dank jullie wel. Jullie zorgen voor bijzondere momenten. God bless you, Gusztáv

16 14 Bedankbrief Şcoala Gimnazială Merei We kregen vanuit Roemenië een brief mee van de directeur van de Gimnazială school in Merei, een klein dorpje zo n 15 km vanaf Buzău. Hij is uit het hart gegrepen. Wij hebben hem vertaald en laten hem graag aan jullie lezen: Aan Stichting Kinderen in Nood Onderwijs is een van de kostbaarste zaken die men in het leven kan ontvangen. Vrijgevigheid past in hetzelfde rijtje. Het is geweldig, dat er nog steeds mensen zijn, die oog voor kinderen hebben en hen willen helpen hun grote dromen waar te maken en die ze willen steunen op het pad naar succes. Uw steun resulteerde in geluk, motivatie en prestatie, en niet in de laatste plaats in DANKBAARHEID. Hoogachtend, Prof. Maria Anton

17 15 Bedankbrief LIA De voorzitter van de Life Improvement Association in de Roemeense stad Buzᾰu stuurde een bedankbrief. Vertaling: Ik schrijf deze brief om mijn dankbaarheid te tonen voor jullie inspanningen en gulheid die jullie laten zien. Dank jullie heel erg voor de mogelijkheid om mijn aspiraties te realiseren. Dankzij jullie hulp was het mogelijk om het fundament te leggen voor onze organisatie. We wilden het oprichten omdat er veel kinderen zijn met slechte houdingen. Ik raakte geïnspireerd door mijn dochter, die scoliose had. Ik wilde andere kinderen helpen, die vergelijkbare problemen hadden en daarom heb ik dit instituut opgezet. Wij zullen nooit vergeten, dat jullie ons je hand hebt toegestoken met tafels, stoelen, matrassen, fietsen, enzovoorts, die erg belangrijk waren om te beginnen. Er was erg weinig geld en jullie waren de eersten die bijdroegen aan de oprichting van Life Improvement Association. Ik ben jullie heel erg dankbaar voor de steun die ik van jullie mocht ontvangen. Ik hoop dat Stichting Kinderen in Nood hier niet zal stoppen. Vriendelijkheid en respect onderscheiden ons als mensen, maar men vindt het niet heel vaak. Ik geloof dat de wil mensen te helpen die het nodig hebben elkaar beter maakt. Ik schrijf jullie om namens iedereen jullie hartelijk te bedanken. Met jullie hulp, naast andere sponsors, is het ons gelukt om een sociaal centrum in te richten met onder andere fysiotherapie en massage. LIA in Buzᾰu is opgericht in Onze missie is om bij te dragen aan de verbetering van de gezondheid van arme mensen. Het instituut is speciaal opgezet met het doel de houding van jong en oud te verbeteren en het ontwikkelen van de basisvaardigheden als lopen, hollen, evenwicht houden, et cetera.

18 16 In de toekomst willen we thuiszorg gaan regelen voor mensen die invalide zijn. Het plan moet samen met de cliënt worden opgezet en houdt in dat er gekeken wordt naar hygiëne, eten maken, thuis-administratie, incontinentiezorg, boodschappen doen, huishouden en sociaal contact, enzovoort. We willen graag doorgaan met het verbeteren van de kwaliteit van de hulp voor kinderen met problemen bij het bewegen. Met vriendelijke groet, Paula Dorina Ispas Davidescu - The President of Life Improvement Association Giften aftrekbaar in uw aangifte inkomstenbelasting aan onze ANBI Stichting Kinderen in Nood Doet u jaarlijks een gift? Dan kunt u deze wellicht voordelig omzetten naar een periodieke gift. Bij het aftrekken van een eenmalige gift van de inkomstenbelasting moet u rekening houden met een drempel wat niet aftrekbaar is. Deze drempel bedraagt minimaal 60,-- of 1% van uw inkomen. Als u een gift periodiek (dat wil zeggen minimaal eens per jaar en voor een vast bedrag) doet, dan hoeft u geen rekening te houden met deze drempel. Vóór 1 januari 2014 moest u dit vastleggen bij een notaris, maar sinds 1 januari 2014 is dit niet langer nodig. U hoeft alleen nog maar een overeenkomst op te stellen tussen u en de stichting waarin u afspreekt voor minimaal 5 jaar een gift te doen. Wij hebben een modelovereenkomst. U kunt desgewenst contact opnemen met de penningmeester J.G. Spaans , of mailen naar johan@spaansenligter.nl Johan G. Spaans (penningmeester)

19 17 Informatie De Stichting Kinderen in Nood staat onder beschermheerschap van de heer E. Constantinescu, voormalig president van Roemenië en erevoorzitter van onze stichting. De Stichting Kinderen in Nood is ontstaan uit particulier initiatief en is op 3 september 1990 opgericht. De stichting staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Hilversum onder nummer Volgens artikel 2 van de statuten heeft de stichting tot doel: het verlenen van hulp aan kinderen die zich een noodsituatie bevinden en het verlenen van hulp aan kinderen waar ook ter wereld, ongeachte ras, politieke of andere geaardheid. Handelend vanuit een zuiver humanitaire overweging spant de stichting zich in met al haar ten diensten staande middelen het kind te helpen, waarmee kinderleed kan worden verzacht en voorts al hetgeen rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. Alles in de ruimste zin des woords. Naast kinderen zal de stichting tegelijk hulp bieden aan ouderen, zieken en hulpbehoevenden, omdat deze hulp indirect weer ten goede komt aan kinderen. Immers: ouderen zijn een belangrijke schakel bij het opgroeien van kinderen. Welke goederen Mits heel en schoon is behoefte aan de volgende artikelen: schoolspullen, computers vanaf Windows 7 en Vista, kleding, mutsen, schoenen, dekens, lakens, borstprotheses, fietsen, rollators, rolstoelen enzovoort. Over goederen waarvan u niet zeker weet of ze bruikbaar kunnen zijn kunt u contact opnemen met telefoonnummer /

20 Platje D e f i e t s s p e c i a l i s t J.A. Platje Fiets en bromfietsspecialist T.B. Huurmanlaan 17A 1403 SL Bussum Telefoon Fax administratie n belasting n managementsondersteuning Stationsweg 42, 1404 AP Bussum Telefoon Fax info@spaansenligter.nl Wilt u een bijdrage geven voor Stichting Kinderen in Nood? Vul dan bijgaande acceptgirokaart in, of stort uw bijdrage op: Bankrekeningnummer: NL49 RABO of NL73 INGB t.n.v. Stichting Kinderen in Nood Bussum. Penningmeester: % Kamer van Koophandel:

w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l

w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l S t i c h t i n g K i n d e r e n i n N o o d w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l Transport naar Hongarije Wij hadden een transport gepland naar de Roemeense plaats Buzău en hoorden een week van tevoren,

Nadere informatie

w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l

w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l S t i c h t i n g K i n d e r e n i n N o o d w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l Transport naar Roemenië Op donderdag 10 november 2016 vertrok een vrachtwagen met hulpgoederen naar Alexandru Vladescu

Nadere informatie

www.kindereninnood.nl

www.kindereninnood.nl www.kindereninnood.nl Goederen voor een ziekenhuis in Cluj-Napoca (Roemenië) Stichting Kinderen in Nood voerde actie om goederen te verzamelen voor een reumatologisch ziekenhuis in de Roemeense plaats

Nadere informatie

Wil jij onze stichting een warm hart toedragen?

Wil jij onze stichting een warm hart toedragen? NIEUWSBRIEF Wil jij onze stichting een warm hart toedragen? Zesentwintigste jaargang, Nummer 2, Najaar 2016 BESTUUR Voorzitter Jurjen Hagen 035-6910550 Secretaris Johan Klijnman Penningmeester Johan Spaans

Nadere informatie

Wil jij onze stichting een warm hart toedragen? Zevenentwintigste jaargang Nummer 2 Zomer 2017

Wil jij onze stichting een warm hart toedragen? Zevenentwintigste jaargang Nummer 2 Zomer 2017 NIEUWSBRIEF Wil jij onze stichting een warm hart toedragen? Zevenentwintigste jaargang Nummer 2 Zomer 2017 Van de voorzitter BESTUUR Voorzitter Jurjen Hagen 035-6910550 Secretaris Vacature Penningmeester

Nadere informatie

Bestuur. Comité van aanbeveling

Bestuur. Comité van aanbeveling Vierentwintigste jaargang Nummer 2 Najaar 2014 Bestuur Voorzitter Joop Heerschop 035-6931219 Secretaris Johan Klijnman 035-6935988 Penningmeester Johan Spaans 035-6916517 Bestuurslid Anny Heerschop 035-6931219

Nadere informatie

Wil jij onze stichting een warm hart toedragen?

Wil jij onze stichting een warm hart toedragen? NIEUWSBRIEF Wil jij onze stichting een warm hart toedragen? Vijfentwintigste jaargang Nummer 2 Winter 2015 BESTUUR Voorzitter Jurjen Hagen 035-6910550 Secretaris Johan Klijnman Penningmeester Johan Spaans

Nadere informatie

HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA

HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA W. H. O.E. Stichting: van de Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA (BOEKJE) DECEMBER 2018 Van de OOST- EUROPA OKTOBER 2010 DECEMBER 2013 DECEMBER 2018 DECEMBER 2018 COLOFON: Algemeen telefoonnummer: 055-8200200

Nadere informatie

Wil jij onze stichting een warm hart toedragen? Zevenentwintigste jaargang Nummer 1 Voorjaar 2017

Wil jij onze stichting een warm hart toedragen? Zevenentwintigste jaargang Nummer 1 Voorjaar 2017 NIEUWSBRIEF Wil jij onze stichting een warm hart toedragen? Zevenentwintigste jaargang Nummer 1 Voorjaar 2017 Van de voorzitter BESTUUR Voorzitter Jurjen Hagen 035-6910550 Secretaris Vacature Penningmeester

Nadere informatie

Bestuur. Comité van aanbeveling

Bestuur. Comité van aanbeveling Bestuur Voorzitter Joop Heerschop 035-69 31219 Vicevoorzitter Nijs Brouwer 035-69 19362 Secretaris Johan Klijnman 035-69 35988 Penningmeester Jan Roskam 035-69 10502 Bestuurslid 1 Anny Heerschop 035-69

Nadere informatie

Wil jij onze stichting een warm hart toedragen? Achtentwintigste jaargang Nummer 1 Voorjaar 2018

Wil jij onze stichting een warm hart toedragen? Achtentwintigste jaargang Nummer 1 Voorjaar 2018 NIEUWSBRIEF Wil jij onze stichting een warm hart toedragen? Achtentwintigste jaargang Nummer 1 Voorjaar 2018 Van de voorzitter Terugblik op 2017 BESTUUR Voorzitter Jurjen Hagen 035-6910550 Secretaris Anjo

Nadere informatie

Wil jij onze stichting een warm hart toedragen? Zesentwintigste jaargang, Nummer 1, Voorjaar 2016

Wil jij onze stichting een warm hart toedragen? Zesentwintigste jaargang, Nummer 1, Voorjaar 2016 NIEUWSBRIEF Wil jij onze stichting een warm hart toedragen? Zesentwintigste jaargang, Nummer 1, Voorjaar 2016 Van de voorzitter BESTUUR Voorzitter Jurjen Hagen 035-6910550 Secretaris Johan Klijnman Penningmeester

Nadere informatie

Bestuur. Comité van aanbeveling

Bestuur. Comité van aanbeveling Vierentwintigste jaargang Nummer 3 Winter 2014 Bestuur Voorzitter Joop Heerschop 035-6931219 Secretaris Johan Klijnman 035-6935988 Penningmeester Johan Spaans 035-6916517 Bestuurslid Anny Heerschop 035-6931219

Nadere informatie

Bestuur. Comité van aanbeveling. voormalig president van Roemenië

Bestuur. Comité van aanbeveling. voormalig president van Roemenië Vierentwintigste jaargang nummer 1 Voorjaar 2014 Bestuur Voorzitter Joop Heerschop 035-69 31219 Secretaris Johan Klijnman 035-69 35988 Penningmeester Johan Spaans 035-69 16517 Bestuurslid Anny Heerschop

Nadere informatie

Bestuur. Comité van aanbeveling

Bestuur. Comité van aanbeveling Vijfentwintigste jaargang Nummer 1 Voorjaar 2015 Bestuur Voorzitter Joop Heerschop 035-6931219 Secretaris Johan Klijnman 035-6935988 Penningmeester Johan Spaans 035-6916517 Bestuurslid Anny Heerschop 035-6931219

Nadere informatie

Wil jij onze stichting een warm hart toedragen?

Wil jij onze stichting een warm hart toedragen? NIEUWSBRIEF Wil jij onze stichting een warm hart toedragen? Achtentwintigste jaargang Nummer 2 zomer 2018 BESTUUR Voorzitter Jurjen Hagen 035-6910550 Secretaris Anjo van t Hof Penningmeester Johan Spaans

Nadere informatie

Verslag goederen delen 2012/2013

Verslag goederen delen 2012/2013 Verslag goederen delen 2012/2013 Afgelopen jaar heb ik van uw stichting een vracht met hulpgoederen mogen ontvangen. Hierbij een verslag van het uitdelen en hartelijke dank namens de ontvangers. Het leven

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en bekenden,

Lieve familie, vrienden en bekenden, Lieve familie, vrienden en bekenden, Hoogste tijd voor wat nieuws uit Oneşti. De tijd gaat zo vlug voorbij, de feestdagen en de jaarwisseling lijken nog maar net achter ons te liggen, maar toch is het

Nadere informatie

Wil jij onze stichting een warm hart toedragen? Zevenentwintigste jaargang Nummer 3 Winter 2017

Wil jij onze stichting een warm hart toedragen? Zevenentwintigste jaargang Nummer 3 Winter 2017 NIEUWSBRIEF Wil jij onze stichting een warm hart toedragen? Zevenentwintigste jaargang Nummer 3 Winter 2017 Van de voorzitter BESTUUR Voorzitter Jurjen Hagen 035-6910550 Secretaris Anjo van t Hof Penningmeester

Nadere informatie

Van de voorzitter. Beste mensen,

Van de voorzitter. Beste mensen, Van de voorzitter Beste mensen, Dit jaar bestaat de stichting twintig jaar! Er is in die twintig jaar heel veel gebeurd. Het is te veel om op te noemen. Het eerste hoogtepunt van dit jaar is de hulpverlening

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oekraïne Maart 2O17.

Nieuwsbrief Oekraïne Maart 2O17. Nieuwsbrief Oekraïne Maart 2O17. Afgelopen winter was het in de Oekraïne extreem koud, met temperaturen ver onder nul. Ook was er veel sneeuw gevallen. Ook in Hongarije werden extreme temperaturen overdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 7 november 2011

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 7 november 2011 Bij deze de nieuwsbrief vanuit Hongarije Elke maand willen wij u d.m.v. een nieuwsbrief op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in Hongarije en Nederland m.b.t. de stichting De brief sluiten we af

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en andere bekenden,

Lieve familie, vrienden en andere bekenden, Lieve familie, vrienden en andere bekenden, Ik heb deze keer niet zo n goed moment uitgekozen om aan de nieuwsbrief te beginnen... Het is maandagmorgen en dat betekent dat er vandaag moeders en kinderen

Nadere informatie

Bestuur. Comité van aanbeveling

Bestuur. Comité van aanbeveling Bestuur Voorzitter Joop Heerschop 035-69 31219 Secretaris Johan Klijnman 035-69 35988 Penningmeester Johan Spaans 035-69 16517 Bestuurslid Anny Heerschop 035-69 31219 Bestuurslid buitenland zaken Eric

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jaargang 9, nummer 3

Nieuwsbrief Jaargang 9, nummer 3 Nieuwsbrief Jaargang 9, nummer 3 www.projectoekraine.nl Oosterweg 7, Kantens Tel. 0595-552424 KVK nr. 52514706 Rek. nr. NL56 RABO 0121477967 Inhoud Voorwoord Projecten 2018 Acties 2018 Financiën Voorwoord

Nadere informatie

STICHTING HELPING HAND MOLDAVIA JULI 2008

STICHTING HELPING HAND MOLDAVIA JULI 2008 STICHTING HELPING HAND MOLDAVIA JULI 2008 Geachte lezer, In mei jl. zijn we opnieuw met een transport in Moldavië geweest. We hebben wederom veel schoolmeubilair kunnen brengen. De scholen zijn hier héél

Nadere informatie

Beste lezers, ... staan klaar voor de sociaal zwakkeren onder ons.

Beste lezers, ... staan klaar voor de sociaal zwakkeren onder ons. Beste lezers,... staan klaar voor de sociaal zwakkeren onder ons. De afgelopen maand weer veel contact met de Syrische statushouders in Purmerend. Nu de mannen alleen langzamerhand allemaal hun gezin overkrijgen

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 4, nummer 3.

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 4, nummer 3. MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Nijverheidsweg 13B Banknummer: NL49RABO0363853545 7071 CH Ulft Gironummer: NL23INGB0001183103 Tel.: 0315-685640 Handelsregister: 09098465 E-mail: info@moederteresa.com

Nadere informatie

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief december TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl Dit is wat wij hem hebben horen verkondigen en wat we u verkondigen: God is licht,

Nadere informatie

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl Vrienden van dorcas www.dorcas.nl Dit is dorcas 2 3 Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Dorcas werkt al 35 jaar aan

Nadere informatie

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal Brief schrijven, HELP IK KAN HET NIET ALLEEN. En toen kwamen de acties opgang. Een PowerPoint in de klas, oproep door Jennifer (mijn coach) van Kienhuis Hoving, een

Nadere informatie

I 2005 36 3561 JN UTRECHT

I 2005 36 3561 JN UTRECHT Nieuwsbrief I 2005 Stichting Jan Veldema Ebrodreef 36 3561 JN UTRECHT Tel.nr.: 030-2612689 Postbanknr.: 0203402 Email:Stichtingjanveldema@casema.nl KvK. Utr. Nr.: 30150965 Grondleggers: Johan (Jan sr.)

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 4, nummer 7.

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 4, nummer 7. MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Nijverheidsweg 13B Banknummer: NL49RABO0363853545 7071 CH Ulft Gironummer: NL23INGB0001183103 Tel.: 0315-685640 Handelsregister: 09098465 E-mail: info@moederteresa.com

Nadere informatie

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen.

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Het is inmiddels vier maanden geleden dat Arent en Helma op bezoek waren in Oeganda en op de hoogte werden gebracht van de behoeften, de noden en de wensen van de mensen in Ndegeya. Al gauw bleek dat er

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Het bestuur

Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Het bestuur Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Dit jaarverslag is tot stand gekomen door terug te kijken op onze website / facebookpagina / mail etc. van het afgelopen jaar en er vervolgens een aantal

Nadere informatie

stichting Van Mens tot Mens

stichting Van Mens tot Mens stichting Van Mens tot Mens Datum donderdag 24 april 2014 Jaargang 8, nummer 1 www.vanmenstotmens.com Giro 2879507 Nistelrode (IBAN: NL30 INGB 0002 879507) Nieuws vanuit de stichting Om u op de hoogte

Nadere informatie

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016 Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015 Beleidsplan 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Missie en Doelstelling 4 1.1 Missie 4 1.2 Doelstelling 4 2. Identiteit 5 3. Organisatie Structuur 6 3.1 Algemeen 6 3.2

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2019 Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN... 3 1.1 NAAM INSTELLING, VESTIGINGSPLAATS EN ADRES... 3 1.2 BESTUUR EN PROCEDURES BESTUUR... 3 1.3 DOELOMSCHRIJVING... 3 2. HUIDIGE SITUATIE... 4 2.1 BESTUUR...

Nadere informatie

NIEUWS Alles werd door vier sterke mannen van Serafim met de hand ingeladen. Alle donateurs van harte bedankt!

NIEUWS Alles werd door vier sterke mannen van Serafim met de hand ingeladen. Alle donateurs van harte bedankt! 17 december 2009 Het laatste "kersttransport" dit jaar naar Roemenië, vanuit IJsselstein. Het was koud en er lag behoorlijk wat sneeuw en de Serafimcrew was zwaar onderbezet. De lading voornamelijk huishoudelijke

Nadere informatie

Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet

Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet Hallo mede reisgenoten, Allereerst heel hartelijk bedankt voor jullie mails, dat doet ons goed en we kijken er ook naar uit. Voordat we over vandaag vertellen nog

Nadere informatie

Jaarverslag. stichting Waarder Helpt Roemenië. Jaarverslag stichting Waarder helpt Roemenië 2016

Jaarverslag. stichting Waarder Helpt Roemenië. Jaarverslag stichting Waarder helpt Roemenië 2016 Jaarverslag stichting Waarder Helpt Roemenië 2016 Voorwoord: Het jaarverslag 2016 is onze verantwoording voor de activiteiten van stichting Waarder helpt Roemenië in het achterliggende kalenderjaar. De

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21 maart 2016. Opening nieuw project Masakhane. Life House House Rebekah

Nieuwsbrief 21 maart 2016. Opening nieuw project Masakhane. Life House House Rebekah Nieuwsbrief 21 maart 2016 Opening nieuw project Masakhane Life House House Rebekah In februari waren wij (Jaco en Lydia) met onze dochter Rebekah in Zuid- Afrika. Tijdens onze reis hadden we de eer om

Nadere informatie

Verslag Roemeniëreis eind april/begin mei 2018.

Verslag Roemeniëreis eind april/begin mei 2018. Verslag Roemeniëreis eind april/begin mei 2018. Ton, Csabi en ik (Alice) waren anderhalve week op de activiteitenboerderij in Telechiu. Csabi, een Hongaarse Roemeen van 31 jaar komt vaak vanuit Arad naar

Nadere informatie

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer Voor jou Verhalen van mantelzorgers Anne-Rose Hermer 6 Inleiding In dit boek maak je kennis met Martine, Koos en Sara. Ze zijn alledrie in een andere fase van hun leven. Maar één ding is hetzelfde voor

Nadere informatie

Nieuws van directie. Agenda

Nieuws van directie. Agenda Agenda 12 december Inloopochtend groep 6 13/14 december Kerstactie: voedselbank 14 december MR overleg 19 december Bord / bestek / beker mee voor kerstdiner 21 december Kerstdiner op school 22 december

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije e jaargang nummer 5

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije e jaargang nummer 5 Bij deze de nieuwsbrief vanuit Hongarije Elke maand willen wij u d.m.v. een nieuwsbrief op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in Hongarije en Nederland m.b.t. de stichting De brief sluiten we af

Nadere informatie

Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg

Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg Hallo beste medereisgenoten, We hebben gehoord dat jullie zaterdag een hele mooie dag gehad hebben met een mooie opbrengst. Daar zijn we blij mee. Voordat

Nadere informatie

Geschiedenis achtergrond.

Geschiedenis achtergrond. Geschiedenis achtergrond. De Subkarpaten, de regio in de Oekraïne waar Livia en Attila wonen, was vroeger onderdeel van Hongarije. Voor 1920 Hongarije was erg groot, maar omdat het land één van de verliezers

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 2, nummer 2.

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 2, nummer 2. [1] MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Tel.: 0315-685640 Banknummer: NL49RABO0363853545 Fax: 0315-327300 Gironummer: NL23INGB0001183103 Commerzbank Emmerich: Nijverheidsweg 13B DE41320800100753115100

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Hart voor Hongarije

Jaarverslag 2014. Stichting Hart voor Hongarije Jaarverslag 2014 Stichting Hart voor Hongarije Inhoud 1. Voorwoord 2. Aanleiding en achtergrond 3. Acties vanuit Nederland 4. Acties vanuit Hongarije 5. Visie op de toekomst Bijlage: Financieel jaarverslag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3 Bij deze weer een nieuwe nieuwsbrief. Eens per kwartaal proberen wij u met een nieuwsbrief op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. We wensen u veel leesplezier. Vanuit Hongarije Kledingbeurs Vlak

Nadere informatie

Jaargang 12 Vrijdag 16 maart 2018 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van De Schakel

Jaargang 12 Vrijdag 16 maart 2018 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van De Schakel Jaargang 12 Vrijdag 16 maart 2018 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van De Schakel Belangrijke data: 19 maart ouderkijkweek gr 1-2 21 maart verkiezingen, stemlokaal in gymzaal 29 maart paasontbijt

Nadere informatie

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGE 1 A4 BLADEN THEMA S BIJLAGE 2 DOMINO EMOTIES BIJLAGE 3 MATCHING OEFENING GEVOELENS BIJLAGE 4 VRAGENLIJST FILM BIJLAGE 5 VRAGENSTROOKJES HOEKENWERK BIJLAGE 6 ANTWOORDENBLAD

Nadere informatie

STICHTING PROTHUMIA Opgericht bij akte d.d. 13 april 1995 en aangemerkt als instelling als bedoeld in artikel 24 lid 4 van de Succesiewet 1958.

STICHTING PROTHUMIA Opgericht bij akte d.d. 13 april 1995 en aangemerkt als instelling als bedoeld in artikel 24 lid 4 van de Succesiewet 1958. Page 1 of 5 STICHTING PROTHUMIA Opgericht bij akte d.d. 13 april 1995 en aangemerkt als instelling als bedoeld in artikel 24 lid 4 van de Succesiewet 1958. Kerst en nieuwjaarsgroet 2004 Postadres: Pegasus

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Lotje Versie november 2016

Beleidsplan Stichting Lotje Versie november 2016 Beleidsplan Stichting Lotje Versie november 2016 Stichting Lotje www.stichtinglotje.nl info@stichinglotje.nl 1 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Lotje. Het plan omvat een overzicht van de

Nadere informatie

Warm de winter door Actie brandhout winter

Warm de winter door Actie brandhout winter Warm de winter door Actie brandhout winter 2016-2017 Beste donateur, Stel je voor Midden in de winter viel bij ons de centrale verwarming uit. Binnen een uur was het steenkoud in huis. Gelukkig kon de

Nadere informatie

Verslag van een ontmanteling

Verslag van een ontmanteling Verslag van een ontmanteling door Stichting Steungroep Nederland Roemenië in samenwerking met Stichting Oost-Europa Boskoop en vrijwilligers ten behoeve van hulpprojecten in Roemenië. Op uitnodiging van

Nadere informatie

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het Maar het duurt maar heel even dat op de kop staan De wereld

Nadere informatie

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp.

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp. Verblijf van Tautvydas Rindzevicius in Kabaya/RWANDA in het kader van het bezoek aan wezen en kwetsbare kinderen gesponsord door de Jyambere stichting. Inleiding Tijdens de periode van juli-augustus 2015,

Nadere informatie

Nieuwsbrief,

Nieuwsbrief, Nieuwsbrief, 21-12-2018 Van de directie Van de MR Sintviering Kerstviering Kerstvakantie Agenda CJG - Grenzen stellen CJG - Voldoende slapen Van de directie De kerstvakantie 2018 en het nieuwe kalenderjaar

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

Cliënten. Een uitgave van Careander Contact. THEMANUMMER: De strategische koers

Cliënten. Een uitgave van Careander Contact. THEMANUMMER: De strategische koers Een uitgave van Careander - 1 2018 Cliënten Contact THEMANUMMER: De strategische koers VAN DE BESTUURDER: Aan de slag Careander heeft een nieuwe visie. We hebben de visie opgeschreven, hier staat in hoe

Nadere informatie

Leeuwarden, 11 november Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode.

Leeuwarden, 11 november Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode. Leeuwarden, 11 november 2016 Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode. Jumbo spaaractie: Sparen voor je school Afgelopen woensdagmiddag hebben

Nadere informatie

nieuwsbrief: Communicatieplatform Parro Medezeggenschapsraad Schooljaar In deze Communicatieplatform

nieuwsbrief: Communicatieplatform Parro Medezeggenschapsraad Schooljaar In deze Communicatieplatform Schooljaar 2018-2019 In deze Communicatieplatform nieuwsbrief: Parro Medezeggenschapsraad Kinderpostzegels Sint Nicolaas en Nicolet Nieuws van de Ouderraad Gebedsgroep Schoolfruit Nieuwe boeken Nieuwsbrief

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Chr. Basisschool De Fontein

Nieuwsbrief van Chr. Basisschool De Fontein INdeFOntein Nieuwsbrief van Chr. Basisschool De Fontein website: www.cbsdefonteindwingeloo.nl e-mail: info@cbsdefonteindwingeloo.nl e-mail schoolcommissie: schoolcommissie@cbsdefonteindwingeloo.nl Voor

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits:

In deze Nieuwsflits: schooljaar 2016-2017 aflevering 03 In deze Nieuwsflits: Juf Carlijn stelt zich voor Studiedag herinnering Kinderboekenweek belangrijke data Ouderbijdrage Sinterklaasbriefjes Kerst Schoenendoosactie Wist

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief 14 14 maart 2017 Schoolagenda Maandag 27 maart Zondag 2 april Maandag 3 april De volgende nieuwsbrief verschijnt 16.30 uur: KSG dienst MR vergadering Nieuws uit het kantoortje. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

schenk jongeren de kans Jezus te leren kennen

schenk jongeren de kans Jezus te leren kennen schenk jongeren de kans Jezus te leren kennen Omdat we het ze gunnen Regelmatig krijgen we van wethouders, bestuurders en welzijnsorganisaties het compliment dat de mensen die zich inzetten voor Youth

Nadere informatie

Bestuur. Comité van aanbeveling

Bestuur. Comité van aanbeveling Bestuur Voorzitter Joop Heerschop 035-69 31219 Secretaris Johan Klijnman 035-69 35988 Penningmeester Jan Roskam 035-69 10502 Bestuurslid Anny Heerschop 035-69 31219 Bestuurslid buitenland zaken Eric de

Nadere informatie

Dag 3 - Lief en leed en???

Dag 3 - Lief en leed en??? Dag 3 - Lief en leed en??? Beste mede reisgenoten, Sorry dat het gisteren niet goed ging met de mail. Ik zal de foto's voortaan verdelen over een aantal mails want Romica heeft geen programma om ze te

Nadere informatie

Ons advies voor dit jaar: Lied van de maand Het lied voor de maand januari is gezang 47.

Ons advies voor dit jaar: Lied van de maand Het lied voor de maand januari is gezang 47. Schoolkrant van : C.B.S. De Ark t Caphorst 2, 7688 RK Daarle Tel. 0546 697405, www.arkpcoh.nl Jaargang 16 nummer 9 7 januari 2016 Voorwoord In deze eerste Arktualiteiten van 2016 natuurlijk eerst de beste

Nadere informatie

VERSLAG BEZOEK ROEMENIË EN OEKRAÏNE MEIVAKANTIE 2014

VERSLAG BEZOEK ROEMENIË EN OEKRAÏNE MEIVAKANTIE 2014 VERSLAG BEZOEK ROEMENIË EN OEKRAÏNE MEIVAKANTIE 2014 In deze verslagen kunt u lezen over de bevindingen tijdens het bezoek van de familie Veldman aan onze contacten in Roemenië en Oekraïne. Zaterdag 3

Nadere informatie

Week van de Voedselbanken

Week van de Voedselbanken Jaargang 7, nr.2, oktober 2018 Beste lezer, Voor u ligt de laatste Nieuwsbrief van de Voedselbank Eindhoven met daarin een aantal recente acties en twee oproepen aan u. Allereerst de uitnodiging om op

Nadere informatie

Verhaal- en kleurboek voor kinderen. Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties

Verhaal- en kleurboek voor kinderen. Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties Verhaal- en kleurboek voor kinderen Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties In naam van Allâh, de Weldadige, de Genadige 3 Het is half acht s avonds. Fazilah en Djamiel dekken samen de tafel.

Nadere informatie

INHOUD. Clubblad van OSV Onder Ons, Oosterbeek. 3 juli jaargang 94 - nr. 11

INHOUD. Clubblad van OSV Onder Ons, Oosterbeek. 3 juli jaargang 94 - nr. 11 Clubblad van OSV Onder Ons, Oosterbeek 3 juli 2017 - jaargang 94 - nr. 11 COLOFON OSV Onder Ons Opgericht: 7 juni 1911 Sporten: Conditiesport 50+ Hardlopen Jeu de Boules Jeugdhardlopen Nordic walking Buiten

Nadere informatie

Een land in Oost-Afrika. Hoofdstad: Addis Abeba. 90.873.739 inwoners (2011) Taal: Amhaars. Munteenheid: birr (ETB)

Een land in Oost-Afrika. Hoofdstad: Addis Abeba. 90.873.739 inwoners (2011) Taal: Amhaars. Munteenheid: birr (ETB) Ethiopië Een land in Oost-Afrika Bijna 27x zo groot als Nederland Hoofdstad: Addis Abeba 90.873.739 inwoners (2011) Straatarm land, afhankelijk van landbouw Taal: Amhaars Munteenheid: birr (ETB) Bijna

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Plannen... 4 Hoofdstuk 2 Meubels enzo... 6 Hoofdstuk 3 Geld... 8 Hoofdstuk 4 Winkelen... 10 Hoofdstuk 5 Adreswijziging... 12 Hoofdstuk 6 De sleutel!... 14 Hoofdstuk 7 Voorbereiden...

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mei 2017 Stichting Mariposa-Peru

Nieuwsbrief Mei 2017 Stichting Mariposa-Peru Nieuwsbrief Mei 2017 Stichting Mariposa-Peru Steun ons, zodat wij hen kunnen (onder) steunen! Financiële bijdragen kunnen worden gestort op girorekening NL51INGB0001731037 t.n.v. Stichting Mariposa-Peru

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief Chitimba Foundation Nieuwsbrief No: 9 September 2014 Van een bestuurslid: Hier onze negende nieuwsbrief alweer van de Chitimba Foundation. Het gaat goed met de Chitimba Foundation. Ook dit keer hebben

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer januari 2017

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer januari 2017 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer 09 24 januari 2017 Kalender 25-01: Inloopochtend 08.30 08.40u 27-01: Speelgoedochtend 31-01: Open ochtend 09.00 12.00u 02-01:

Nadere informatie

RSDR NIEUWSBRIEF. December 2015

RSDR NIEUWSBRIEF. December 2015 NIEUWSBRIEF December 2015 Nieuw in de opvang Hond van de maand: Pauline December adoptie rit HIER DONEREN Ontvangt u graag elke maand de Nederlandse nieuwsbrief met updates over de opvang in Rudozem maar

Nadere informatie

stichting Van Mens tot Mens

stichting Van Mens tot Mens stichting Van Mens tot Mens Datum maandag 3 november 2014 Jaargang 8, nummer 2 www.vanmenstotmens.com Giro 2879507 Nistelrode (IBAN: NL30 INGB 0002 879507) Nieuws vanuit de stichting Om u op de hoogte

Nadere informatie

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook?

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Achter elke voordeur gaat weleens iets mis Hulpverleners kunnen niet alles alleen oplossen. Achter elke voordeur gaat

Nadere informatie

Juffrouw Marieke Berenschot en haar man Rick zijn weer in blijde verwachting. De nieuwe wereldburger wordt verwacht medio mei 2016.

Juffrouw Marieke Berenschot en haar man Rick zijn weer in blijde verwachting. De nieuwe wereldburger wordt verwacht medio mei 2016. Nieuwsbrief 7 schooljaar 2015-2016 Inhoudsopgave Inhoud Blij nieuws... 1 Ouderbetrokkenheid 3.0... 1 Nieuws van de Medezeggenschapsraad... 1 Schoolfruitprogramma van de EU ( herhaling)... 2 Nationaal School

Nadere informatie

Stichting 4WD Supporting Bosnia Beleidsplan

Stichting 4WD Supporting Bosnia Beleidsplan Beleidsplan 2015 Mensen met een passie voor 4x4 steunen mensen in Bosnië Kerkstraat 30 6675 BS Valburg Tel: 0488-431422 Mobiel: 06-53885361 Fax: 0488-431883 Mail: info@stichting4wdsupportingbosnia.nl 1

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011 Stichting JAARVERSLAG 2011 dd 13-02-2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Doel van de stichting... 4 Werkwijze... 4 Locatie... 4 Bestuursverslag... 5 Bestuursvergaderingen... 5 Financieel verslag...

Nadere informatie

Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V.

Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V. Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V.) Geachte ouder(s)/verzorger(s), Nieuwsbrief januari 2014 Nummer

Nadere informatie

stichting Van Mens tot Mens

stichting Van Mens tot Mens stichting Van Mens tot Mens Vrijdag 25 September 2015 Jaargang 9, nummer 1 www.vanmenstotmens.com Giro 2879507 Nistelrode (IBAN: NL30 INGB 0002 879507) Nieuws vanuit de stichting Om u op de hoogte te houden

Nadere informatie

Wie betaalt wat? Lunet zorg, februari 2016

Wie betaalt wat? Lunet zorg, februari 2016 Wie betaalt wat? Lunet zorg, februari 2016 Uitleg folder Als je bij Lunet zorg woont heb je recht op bepaalde zaken. Sommige zaken worden betaald door Lunet zorg. Lunet zorg krijgt daarvoor geld vanuit

Nadere informatie

Verhaal Palmpasen 25 maart 2018

Verhaal Palmpasen 25 maart 2018 Verhaal Palmpasen 25 maart 2018 Janna! Mark! Komen jullie even? Mama roept van onder aan de trap naar boven. Mark! Janna! Willen jullie even wat voor me doen? Mark en Janna stommelen de trap af naar beneden.

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda

Jaarrekening Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda Jaarrekening 2017 Stichting Oekraïne heeft hulp nodig Gouda Kamer van Koophandel 24409359 Voorwoord Het jaar 2017 was voor Stichting Oekraïne heeft hulp nodig een bijzonder en druk jaar. Sinds de oprichting

Nadere informatie

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14 Inhoud Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden 10 3. Tevreden met weinig 12 4. Tevreden met wat je hebt 14 Angst 5. Angst voor mensen 16 6. Angst voor God

Nadere informatie

Spinningmarathon van 6 uur voor Villa Joep

Spinningmarathon van 6 uur voor Villa Joep Organiseert 09 juni 2012 op Haantjesdag SpinForLife 2012 Carl Verheijen reikt cheque uit aan Kees Stuivenberg van Villa Joep Sensationele apbrengst in 2009 Spinningmarathon van 6 uur voor Villa Joep Woudenberg

Nadere informatie

Inleiding. Het bestuur van de Stichting Vrienden voor Roemenië,

Inleiding. Het bestuur van de Stichting Vrienden voor Roemenië, Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Vrienden voor Roemenië. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht in de werving en het beheer van de fondsen.

Nadere informatie

TOV! Nieuwsbrief april/mei. Geplande evenementen. Belangrijke mededeling

TOV! Nieuwsbrief april/mei. Geplande evenementen. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief april/mei TOV! Plein 16C 4001LJ Tiel www.toveten.nl T: 06 549 363 50 info@toveten.nl wendy@toveten.nl Spreuken 22:2 Rijke en arme mensen zijn gelijk, want de Heer heeft ze allemaal gemaakt.

Nadere informatie