De 10 belangrijkste aanbestedingstermen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De 10 belangrijkste aanbestedingstermen"

Transcriptie

1 De 10 belangrijkste aanbestedingstermen Als je als organisatie gaat inschrijven op een aanbesteding, kom je veel nieuwe, onbekende termen tegen. Termen die vaak niet worden uitgelegd, waarvan wordt verondersteld dat je die begrijpt. Dat maakt dat het erg ingewikkeld lijkt en dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

2 Als je als organisatie gaat inschrijven op een aanbesteding, kom je veel nieuwe, onbekende termen tegen. Termen die vaak niet worden uitgelegd, waarvan wordt verondersteld dat je die begrijpt. Dat maakt dat het erg ingewikkeld lijkt en dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En dat is nergens voor nodig. Daarom worden in deze white paper de tien meest gebruikte termen uit een aanbesteding uitgelegd. De volgorde is alfabetisch, het is dus geen volgorde van belangrijkheid. 1. Best Value Procurement (BVP), ook wel Prestatie-inkoop. Best Value Procurement (BVP) of Prestatie-inkoop is een inkoopmethodiek met als uitgangspunt dat de inschrijver degene is met de vakkennis en de expertise is. En niet de aanbestedende dienst. De aanbestedende dienst komt niet met een uitgewerkt detailbestek, maar slechts met een globale omschrijving van het probleem (enkele A4 tjes). Verder geeft men als randvoorwaarde de maximumprijs (de plafondprijs) die men wil of kan betalen voor de gewenste kwaliteit. Op basis daarvan levert elke inschrijver de zaken zoals die ook van toepassing zijn bij een normale procedure (verklaringen, planning, prijs, etcetera) en daarnaast nog het volgende: Scope: globale beschrijving van hoe inschrijver de opdracht op hoofdlijnen wil invullen. Lijst van te interviewen sleutelfiguren. Risico- en kansendossier (RAVA plan: Risk assessment / Value Added plan). Na het inleveren en beoordelen van deze stukken houdt de aanbestedende dienst interviews met 2 afgevaardigden van de inschrijver en komt tot een eindbeoordeling. Dit leidt tot een voornemen tot gunnen. De inschrijver aan wie (voorlopig) wordt gegund, werkt daarna de eigen oplossing verder uit. De interviews hebben als doel om te kunnen controleren dat de inschrijver daadwerkelijk over de gewenste kennis en expertise beschikt. Deze manier van aanbesteden kent diverse voordelen: Er is ruimte voor innoverende oplossingen, waardoor de opdracht wellicht sneller en/of goedkoper kan worden uitgevoerd. Dit levert voordeel op voor beide partijen, de aanbestedende dienst en de inschrijver. Omdat je als inschrijver een eigen (globale) oplossing kunt voorstellen, geeft deze methode je meer ruimte voor eigen creativiteit. Ook geeft de methode je meer ruimte om je van de andere inschrijvers te onderscheiden. De inschrijver wordt (impliciet) aangemoedigd om de mogelijke risico s goed in beeld te brengen; dat is immers in zijn eigen belang. En daarmee ook in het belang van de aanbestedende dienst. Het leidt tot een meer genormaliseerde verstandhouding tussen aanbestedende dienst en inschrijver. In de ogen van de aanbestedende dienst is de inschrijver vaak de partij die verantwoordelijk is voor veel meerwerk en vertragingen. Bij deze methode zal de inschrijver meer meedenken, ook omdat de gevolgen van onduidelijkheden, problemen en vertragingen uiteindelijk voor de inschrijver zelf zijn.

3 2. Commissie van aanbestedingsexperts Overheden en andere publiekrechtelijke organisaties, maar ook bepaalde overheidsbedrijven zijn verplicht hun inkoop te laten verlopen volgens aanbestedingsprocedures, zoals die geregeld zijn in de Aanbestedingswet Een ondernemer die deelneemt aan zo n procedure en vindt dat de aanbestedingsregels niet goed zijn toegepast of dat hij onheus is behandeld, kan daarover een klacht indienen bij de Commissie van Aanbestedingsexperts. Omgekeerd kunnen aanbestedende diensten klagen over het gedrag van deelnemende ondernemingen. De Commissie neemt klachten van ondernemers in behandeling: Als de ondernemer eerst de aanbestedende dienst in duidelijke bewoordingen heeft geïnformeerd dat hij een klacht heeft en De ondernemer de aanbestedende dienst een binnen de lopende aanbesteding redelijke termijn heeft gegund om op de klacht te reageren en De reactie van de aanbestedende dienst niet heeft geleid tot intrekking van de klacht. De Commissie van Aanbestedingsexperts onderzoekt of zij een bemiddelende rol kan spelen of brengt een niet-bindend advies uit aan betrokken partijen hoe de klacht opgelost zou kunnen worden. Het is een mooi instrument voor ondernemers in plaats van het aanspannen van een Kort Geding. 3. Diensten, leveringen of werken? De termen diensten, leveringen en werken worden gebruikt om de aan te besteden overheidsopdrachten te groeperen. In de Aanbestedingswet wordt een werk gedefinieerd als het product van een geheel van bouwkundige of civieltechnische werken dat ertoe bestemd is als zodanig een economische of technische functie te vervullen. Een dienst is een product waarbij het verrichten van arbeid de grootste component is. Bij diensten gaat het vooral om facilitaire diensten zoals schoonmaak, groenonderhoud, catering en beveiliging. Maar ook leerlingenvervoer en de inhuur van uitzendkrachten valt in het aanbestedingsrecht onder diensten. Een levering is de aankoop, leasing, huur of huurkoop, van producten, van één of meer ondernemingen, inclusief de benodigde werkzaamheden voor het aanbrengen en installeren. Er is een wezenlijk verschil tussen diensten, leveringen en werken. Dat betreft de drempelbedragen waarboven het vereist is dat er Europees aanbesteed wordt. Het drempelbedrag van werken ligt veel hoger dan het drempelbedrag bij diensten en leveringen. De drempelbedragen bij diensten en leveringen zijn gelijk. Verder verschillen de drempelbedragen qua hoogte voor de centrale overheid en de decentrale overheid. Bij beide geldt dat de drempel voor werken altijd hoger ligt dan de drempel voor diensten en leveringen. 4. Eigen Verklaring In de Aanbestedingswet is bepaald dat er gewerkt wordt met een standaard model Eigen Verklaring. Elke aanbestedende dienst is verplicht daarvan gebruik te maken.

4 In de Eigen Verklaring geef je als inschrijver het volgende aan: Zijn er uitsluitingsgronden op jou van toepassing? Voldoe je aan de in de aankondiging of de in de aanbestedingsstukken gestelde geschiktheidseisen? Voldoe je of ga je voldoen aan de technische specificaties en uitvoeringsvoorwaarden die milieu en dierenwelzijn betreffen, of aan de voorwaarden die gebaseerd zijn op sociale overwegingen? Voldoe je aan de selectiecriteria? En zo ja, hoe? Als je als inschrijver een voornemen tot gunnen hebt ontvangen, mag de aanbestedende dienst bewijsstukken opvragen om de Eigen Verklaring te verifiëren. Dat zijn: Een uittreksel van de Kamer van Koophandel om aan te tonen dat de inschrijver niet in staat van faillissement is. Een Gedragsverklaring Aanbesteden (GVA) als bewijs dat een inschrijver niet is veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie, omkoping, het witwassen van geld, of er geen onherroepelijk geworden rechterlijke uitspraak is gedaan (i.v.m. overtreding van een beroepsgedragsregel) en of de inschrijver geen ernstige beroepsfout heeft begaan. Deze verklaring mag niet ouder zijn dan twee jaar op het moment van het indienen van de offerte. (Aanbestedende diensten mogen geen Verklaring Omtrent Gedrag rechtspersoon (VOG rp) meer eisen. Deze VOG rp is vervangen door de Gedragsverklaring Aanbesteden.) Een (recente) verklaring van de Belastingdienst als bewijs dat de inschrijver zijn sociale premies en de belasting betaald heeft. 5. EMVI - Economisch Meest Voordelige Inschrijving Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) betekent dat er naast de prijs ook op kwaliteit wordt beoordeeld. De Economisch Meest Voordelige Inschrijving is de inschrijving die na weging van de kwaliteit en de prijs de meeste punten heeft behaald. Nadrukkelijk wordt hier niet mee bedoeld de inschrijving die het economisch meest voordelig voor de aanbestedende dienst is, lees de inschrijving met de laagste prijs. Het aspect kwaliteit wat door de aanbestedende dienst beoordeeld wordt, kan onderverdeeld zijn in criteria. In de Aanbestedingswet is geen restrictie opgenomen wat betreft het aantal en de soort criteria Wel is bepaald dat deze criteria betrekking moeten hebben op de opdracht. Aanbestedende diensten mogen gedurende de gehele aanbestedingsprocedure de gestelde kwaliteitscriteria en de wijze waarop deze worden beoordeeld, niet wijzigen. Bij de kwaliteitscriteria is het van belang dat deze objectief, transparant en proportioneel zijn. Daarnaast is het van belang dat deze objectief en voor elke inschrijver gelijke wijzen, beoordeeld worden. Alle kwaliteitscriteria moeten idealiter zo geformuleerd zijn dat inschrijvers in staat zijn deze criteria op dezelfde wijze te interpreteren. Van elk criterium moet de weegfactor zijn aangegeven in de aanbestedingsstukken. Op deze wijze kan de inschrijver zien aan welke aspecten de aanbestedende dienst veel waarde hecht.

5 6. Gedrags Verklaring aanbesteden Veel overheidsopdrachten moeten worden aanbesteed op grond van Europese aanbestedingsregels. Een aanbestedende dienst kan van de inschrijver op een overheidsopdracht verlangen dat deze een gedragsverklaring aanbesteden (GVA) overlegt. Justis verstrekt de GVA namens de minister van Veiligheid en Justitie. De Gedragsverklaring Aanbesteden (GVA) is een bewijs dat een inschrijver niet is veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie, omkoping, het witwassen van geld, of er geen onherroepelijk geworden rechterlijke uitspraak is gedaan (i.v.m. overtreding van een beroepsgedragsregel) en of de inschrijver geen ernstige beroepsfout heeft begaan. Deze verklaring mag niet ouder zijn dan twee jaar op het moment van het indienen van de offerte. Naar welke gegevens kijkt Justis? Justis raadpleegt allereerst het Justitieel Documentatie Systeem (JDS). In het JDS worden misdrijven en overtredingen geregistreerd van natuurlijke en rechtspersonen. De gegevens in het JDS worden aangeleverd vanuit alle arrondissementsparketten, gerechtshoven en verdragslanden. In de beoordeling van een GVA-aanvraag worden alleen onherroepelijke veroordelingen betrokken. Daarnaast gaat Justis in geval van een GVA-aanvraag na of sprake is van relevante beschikkingen van de Autoriteit Consument en Markt of de Europese Commissie. Het beoordelingskader aan de hand waarvan Justis beoordeelt of de aanvrager in aanmerking komt voor een GVA, staat beschreven in de Aanbestedingswet. 7. Gunningscriteria De gunningscriteria bepalen op basis waarvan de opdracht wordt gegund. Standaard is dit tegenwoordig op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving. In het verleden werd vaak gegund op basis van de laagste prijs, waarbij naast de prijs geen andere aspecten werden beoordeeld. In de Aanbestedingswet van 2013 is bepaald dat er in principe niet meer op laagste prijs gegund mag worden. Als een aanbestedende dienst dat toch wil, zal men uitgebreid in de aankondiging van de opdracht moeten motiveren wat de reden hiervoor is. Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI, zie ook punt 5.) houdt in dat naast de prijs ook kwaliteitsaspecten worden beoordeeld. Zowel de prijs als de kwaliteit tellen voor een bepaald percentage mee in de beoordeling. De gedachte achter het stellen van deze kwaliteitscriteria is het vinden van de beste prijs-kwaliteitverhouding. De kwaliteitscriteria houden altijd verband met de uitvoering van de opdracht. In het aanbestedingsdocument behoort duidelijk vermeld te staan hoe dit wordt beoordeeld en hoe daarbij de verschillende criteria worden gewogen. Dit is verplicht vanuit het transparantiebeginsel en het beginsel van gelijke behandeling. Voor elke inschrijver moet dit duidelijk zijn; er mag geen ruimte zijn voor verschillende interpretaties.

6 Bij een Economisch Meest Voordelige Inschrijving kan het aspect kwaliteit in verschillende subcriteria onderverdeeld worden. Voorbeelden: esthetische en functionele kenmerken; milieukenmerken respectievelijk milieutechnische eigenschappen; genoemde referenties; klantenservice en technische bijstand; datum van levering; termijn voor levering en uitvoering; implementatieplan / plan van aanpak; planning; communicatieplan. 8. Nota van Inlichtingen Een Nota van Inlichtingen wordt verstrekt door de aanbestedende dienst en bevat de antwoorden op de vragen die door de inschrijvers zijn gesteld. De Nota van Inlichtingen maakt integraal onderdeel uit van de aanbestedingstukken. Elke vraag die je hebt over de aanbesteding, uitgaande van de gepubliceerde aanbestedingsdocumenten, kun je stellen aan de aanbestedende dienst. Het is van groot belang dat dit gebeurt binnen de daarvoor geldende termijn. Deze termijn staat in de aanbestedingsdocumenten bij de planning. Het stellen van vragen en het daarna opleveren van de Nota van Inlichtingen is in eerste instantie de manier waarop gecommuniceerd wordt tussen inschrijver en de aanbestedende dienst. Daarnaast kan er sprake zijn van een schouw (dit is branche-afhankelijk) om de inschrijvers meer inzicht te geven in datgene wat wordt aanbesteed. Alle inschrijvers krijgen de Nota van Inlichtingen, zodat iedereen beschikt over dezelfde informatie. Als in de Nota van Inlichtingen een antwoord op een vraag niet duidelijk is, dan kun diezelfde vraag opnieuw worden gesteld. Borg je juridische positie als inschrijver; vraag tijdig en blijf vragen teneinde je juridische positie te borgen. Overweeg ook, als het antwoord in de Nota van Inlichtingen onduidelijk is, of je de Commissie van Aanbestedingsexperts wilt inschakelen. Laat daarbij geen onnodige tijd verstrijken. Het is niet toegestaan om in de Nota van Inlichtingen de eisen en criteria van de aanbesteding aan te passen, te verwijderen of nieuwe toe te voegen. Soms staat er in aanbestedingsstukken dat in de Nota van Inlichtingen de eisen en criteria definitief worden vastgesteld. Uit jurisprudentie blijkt dat dit vanuit het gelijkheidsbeginsel niet correct is. Omdat er na het verstrekken van de Nota van Inlichtingen nog tijd moet zijn om de inschrijving aan te passen, is wettelijk vastgelegd dat het aantal dagen tussen het verstrekken van de laatste Nota van Inlichtingen en de inleverdatum van de inschrijving minimaal zes (kalender)dagen moet zijn.

7 9. Selectiecriteria Selectiecriteria zijn criteria waarmee uit een groot aantal inschrijvers een kleiner aantal geselecteerd wordt. Er zijn drie soorten selectiecriteria: uitsluitingsgronden, geschiktheidseisen en nadere criteria. Uitsluitingsgronden (ook wel knockout-criteria) Er bestaan verplichte en facultatieve uitsluitingsgronden. Beide hebben betrekking op de persoonlijke situatie, de integriteit en de betrouwbaarheid van de inschrijvers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan deelname aan een criminele organisatie of schuld aan omkoping. Geschiktheidseisen De geschiktheidseisen worden gesteld om te beoordelen of de organisatie in staat is om de opdracht uit te voeren. Deze eisen liggen op het gebied van de financiële en economische draagkracht en de technische en/of beroeps-bekwaamheid van de ondernemer. Nadere criteria In een niet-openbare procedure selecteert de aanbestedende dienst de inschrijvers eerst op uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen. Daarna geven eventuele nadere criteria aan op welke wijze de selectie van inschrijvers verder plaatsvindt. De aanbestedende dienst bepaalt zelf deze nadere criteria. Het moet duidelijk zijn hoe de aanbestedende dienst tot de keuze komt van de uit te nodigen partijen (meestal maximaal vijf). Nadere criteria mogen niet discriminerend zijn. Het doel van de selectiecriteria is: Beoordelen of de inschrijver integer is, bevoegd om beroepsactiviteiten uit te oefenen en geen beroepsfout(en) heeft gemaakt. Beoordelen van inschrijvers op technische, economische en financiële capaciteiten. Er wordt getoetst of de organisatie in staat is de opdracht te kunnen uitvoeren. Aangeven op welke, niet-discriminerende wijze, de selectie van inschrijvers zal plaatsvinden. Op deze wijze wordt in een niet-openbare procedure het aantal inschrijvers teruggebracht tot een beperkt aantal.

8 10. Stand still termijn De stand-still periode is een wettelijk verplichte periode van (minimaal) 20 dagen tussen het bekendmaken van de voorgenomen gunning en de definitieve gunning. In die periode kunnen de afgewezen inschrijvers extra informatie opvragen over de afwijzing, bezwaar maken en/of een kort geding aanhangig maken. Als je tijdens de stand-still periode een kort geding aanhangig maakt dan heeft dat een opschortende werking; er mag nog niet definitief worden gegund. Wacht je tot na deze periode, dan schort een kort geding de gunning niet meer op. De stand-still periode begint op de dag na de dag waarop het voornemen tot gunnen en de afwijzingsbrieven zijn verzonden. De periode van 20 dagen is een minimumtermijn; de aanbestedende dienst kan er ook voor kiezen (bijvoorbeeld in verband met feestdagen of vakantie) om een langere periode te hanteren. Wees als inschrijver alert op deze stand-still periode van 20 dagen en maak tijdig een eventueel kort geding aanhangig. Op deze wijze blijf je in gesprek met de aanbestedende dienst. Als de periode is verstreken, ben je te laat en is er al gegund.

9 Over de auteur Deze whitepaper is samengesteld op basis van de jarenlange ervaring van Octavia Siertsema. Octavia Siertsema is aanbestedingsspecialist en ondersteunt MKB ers bij het inschrijven op aanbestedingen. Door haar jarenlange ervaring weet zij hoe de procedure in elkaar steekt, wat een aanbestedende dienst wel en niet mag vragen (eisen), en dat een inschrijver niet alles hoeft te accepteren wat er in de stukken staat. Belangstelling? Neemt u gerust contact op met Octavia via info@octavia-siertsema.nl Bouwberichten.nl Dit whitepaper wordt u aangeboden door Bouwberichten.nl. Het online platform voor het realiseren van meer omzet en een breder netwerk. Kijk voor de mogelijkheden van Bouwberichten.nl eens op

Inschrijven op aanbestedingen

Inschrijven op aanbestedingen : Wat u moet weten, doen en niet-doen. Wie? 1 Stappen (i.h.a.): aankondiging aanbesteding vragen stellen + beantwoorden (NvI, 2.53 Aw) inleveren beoordeling inschrijving bekendmaking voornemen tot gunning

Nadere informatie

Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van aanbestedende diensten Algemeen

Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van aanbestedende diensten Algemeen Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van aanbestedende diensten Algemeen In de Aanbestedingswet 2012 (hierna: de wet) is bepaald dat aanbestedende diensten in eerste instantie aan

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Stichting Hogeschool van Arnhem en Nijmegen 232048602 Ruitenberglaan 26, 6826 CC Arnhem ( Nederland ) Ter attentie van: Natas Lubbers

Nadere informatie

AANBESTEDINGSWET 2012

AANBESTEDINGSWET 2012 VERANDERINGEN AANBESTEDINGSWET 2012 GEMEENTE NIJMEGEN MAART 2013 Bureau Inkoop Inleiding Met de inwerkingtreding van de Aanbestedingswet 2012 worden enkele veranderingen doorgevoerd in de diverse aanbestedingsprocedures.

Nadere informatie

Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van speciale-sectorbedrijven Algemeen

Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van speciale-sectorbedrijven Algemeen Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van speciale-sectorbedrijven Algemeen In de Aanbestedingswet 2012 (hierna: de wet) is bepaald dat speciale-sectorbedrijven in eerste instantie

Nadere informatie

Wijziging van de Aanbestedingswet 2012 in verband met de implementatie van aanbestedingsrichtlijnen 2014/23/EU, 2014/24/EU en 2014/25/EU

Wijziging van de Aanbestedingswet 2012 in verband met de implementatie van aanbestedingsrichtlijnen 2014/23/EU, 2014/24/EU en 2014/25/EU Wijziging van de Aanbestedingswet 2012 in verband met de implementatie van aanbestedingsrichtlijnen 2014/23/EU, 2014/24/EU en 2014/25/EU NOTA VAN WIJZIGING Het voorstel van wet wordt gewijzigd als volgt:

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Universiteit Maastricht 562081502 Minderbroedersberg 4 6, 6211LK MAASTRICHT ( Nederland ) Ter attentie van: Ricardo van Lieshout Telefoon:

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 04/06/2014 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Leveringen AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Heemstede 482056380 Raadhuisplein 1, 2101

Nadere informatie

Beleidsregels toepassing Wet BIBOB bij aanbestedingen en omgevingsvergunningen

Beleidsregels toepassing Wet BIBOB bij aanbestedingen en omgevingsvergunningen Beleidsregels toepassing Wet BIBOB bij aanbestedingen en omgevingsvergunningen 2013 Beleidsregels inzake toetsing van de integriteit bij aanbestedingen als bedoeld in artikel 5 van de Wet BIBOB (Beleidsregels

Nadere informatie

Vragenlijsten enquête rechtsbescherming 1. Route expert

Vragenlijsten enquête rechtsbescherming 1. Route expert Vragenlijsten enquête rechtsbescherming 1. Route expert 1.1. Kenmerken expert 1. Kunt u aangeven wat uw functie en/of expertise is? (open antwoord) 1.2. Ervaring expert Toelichting Rechtsbescherming in

Nadere informatie

Europese Aanbesteding. mr Marjolein J. Pesch

Europese Aanbesteding. mr Marjolein J. Pesch Europese Aanbesteding mr Marjolein J. Pesch Programma 1) Wat is aanbesteden 2) Regelgeving 3) Wie moeten aanbesteden 4) Wanneer moet aanbesteed worden 5) Voorwerp van aanbesteding 6) Hoe verloopt een Europese

Nadere informatie

(Europese) aanbestedingsquiz. in samenwerking met

(Europese) aanbestedingsquiz. in samenwerking met (Europese) aanbestedingsquiz in samenwerking met NEVI PIANOo congres Apeldoorn, 5 juni 2014 Vraag 1 Tot welk bedrag mag je in 2014 en 2015 een aanbesteding (meervoudig onderhands of nationaal) onder de

Nadere informatie

Vragenlijsten enquête rechtsbescherming 1. Route aanbestedende dienst

Vragenlijsten enquête rechtsbescherming 1. Route aanbestedende dienst Vragenlijsten enquête rechtsbescherming 1. Route aanbestedende dienst 1.1. Kenmerken - aanbestedende dienst Dit blok is zichtbaar voor alle respondenten in deze route Dit blok is uniek voor deze route

Nadere informatie

NIEUWE AANBESTEDINGSWET

NIEUWE AANBESTEDINGSWET NIEUWE AANBESTEDINGSWET WHITE PAPER Aanbesteden wordt makkelijker. Kunnen we er dan ook minder tijd aan besteden? Deze white paper wordt u aangeboden door Asito Nr. 1 maart 2013 Aanbesteden: Asito ontzorgt!

Nadere informatie

Wijzigingen nieuwe Aanbestedingswet De belangrijkste wijzigingen in de nieuwe Aanbestedingswet zijn als volgt:

Wijzigingen nieuwe Aanbestedingswet De belangrijkste wijzigingen in de nieuwe Aanbestedingswet zijn als volgt: facilitair bedrijf directie Aan College van Bestuur Van Directie Facilitair Bedrijf Datum Memonummer 22 mei 2013 Onderwerp Nationale aanbestedingswet Inleiding Op 1 april 2013 is er in Nederland een nieuwe

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Peel en Maas 201658123 Wilhelminaplein 1, 5981 CC PANNINGEN ( Nederland ) Ter attentie van: Frank van de Vondervoort Telefoon:

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 04/11/2013 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Bevelandseweg

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT I: AANBESTEDENDE DIENST AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Officiële benaming: Gemeente Oost Gelre Nationale identificatie: 412165553 Postadres: Varsseveldseweg

Nadere informatie

- PERCEEL NR. 002: Perceel 2 1 KORTE BESCHRIJVING. Regio 5, 6, 7 en 8 2 CPV-CLASSIFICATIE (GEMEENSCHAPPELIJKE WOORDENLIJST OVERHEIDSOPDRACHTEN)

- PERCEEL NR. 002: Perceel 2 1 KORTE BESCHRIJVING. Regio 5, 6, 7 en 8 2 CPV-CLASSIFICATIE (GEMEENSCHAPPELIJKE WOORDENLIJST OVERHEIDSOPDRACHTEN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Stichting SVBBGT versie 0.9 Stadhuisplein 7, 3811LM AMERSFOORT ( Nederland ) Ter attentie van: Adrie Noorlander Email: adrienoorlander@svbbgt.nl,

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 28/01/2013 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) UWV La Guardiaweg 116, 1043 DL Amsterdam (Nederland)

Nadere informatie

Aanbesteden door de Twentse gemeenten. Mariëlle Eshuis, inkoopcoördinator Noaberkracht

Aanbesteden door de Twentse gemeenten. Mariëlle Eshuis, inkoopcoördinator Noaberkracht Aanbesteden door de Twentse gemeenten Mariëlle Eshuis, inkoopcoördinator Noaberkracht Inkopen in Twente Wat zijn de regels? Wat is het beleid? Enkele feiten en cijfers Voorbeelden en tips Aanbestedingsregels

Nadere informatie

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal.

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal. B I J L A G E 4 V O O R W A A R D E N A A N O N D E R N E M E R E N I N S C H R I J V I N G E N A L G E M E N E V O O R W A A R D E N B I J H E T I N V U L L E N V A N H E T U E A ( U N I F O R M E U R

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Waterschap Hollandse Delta Handelsweg 100, 2988DC RIDDERKERK ( Nederland ) Ter attentie van: Maarten Rooderkerk Telefoon: +31 889743362,

Nadere informatie

CHECKLIST AANBESTEDINGSPROCEDURES

CHECKLIST AANBESTEDINGSPROCEDURES CHECKLIST AANBESTEDINGSPROCEDURES Deze checklist dient bij aanbestedingsprocedures te worden gebruikt en deze checklist moet alleen worden ingevuld indien op voorhand zeker is dat de waarde van de opdracht

Nadere informatie

De inhuur van tentaccommodaties en toebehoren voor tentenkamp Heumensoord t.b.v. de Nijmeegse Vierdaagse.

De inhuur van tentaccommodaties en toebehoren voor tentenkamp Heumensoord t.b.v. de Nijmeegse Vierdaagse. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Ministerie van Defensie, Commando Landstrijdkrachten (DBGS) Herculeslaan 1, Kromhoutkazerne, 3584 AB Utrecht ( Nederland ) Ter attentie

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Immigratie en Naturalisatiedienst Dr. H. Colijnlaan 341, 2283 XL Rijswijk ( Nederland ) Ter attentie van: Edwin de Koning Telefoon:

Nadere informatie

1.5 (Indien van toepassing) Overige deelnemer(s) in het samenwerkingsverband 2 :

1.5 (Indien van toepassing) Overige deelnemer(s) in het samenwerkingsverband 2 : Eigen verklaring onder de Europese aanbestedingsdrempels behorende bij aanbesteding: naam aanbestedende dienst: naam aanbesteding: met referentienummer: 1. Algemene gegevens 1.1 Naam onderneming: 1.2 Gegevens

Nadere informatie

Vragenlijsten enquête rechtsbescherming 1. Route brancheorganisatie

Vragenlijsten enquête rechtsbescherming 1. Route brancheorganisatie Vragenlijsten enquête rechtsbescherming 1. Route brancheorganisatie 1.1. Kenmerken brancheorganisatie 1. Voor welke sector is uw brancheorganisatie met name actief (op basis van CBS opdeling van sectoren)?

Nadere informatie

Huidige situatie Aanbestedingswet

Huidige situatie Aanbestedingswet Huidige situatie Aanbestedingswet Belangrijkste verschillen Zoetermeer 8 november 2012 Gert-Wim van de Meent Loyens & Loeff Amsterdam 1 Huidig juridisch kader EU-richtlijnen: - Richtlijn Overheden (Richtlijn

Nadere informatie

Aanbesteden door de lokale overheid (gemeente).

Aanbesteden door de lokale overheid (gemeente). Aanbesteden door de lokale overheid (gemeente). presentatie 30 mei 2016 regionale marktdag Stedendriehoek Jan Teunis Hartgers inkoopadviseur, team inkoop gemeente Apeldoorn Inkoopplatform Stedendriehoek

Nadere informatie

Aanbestedingswet en Gids Proportionaliteit

Aanbestedingswet en Gids Proportionaliteit Aanbestedingswet en Gids Prof. Mr J.M. Hebly Waardenburg, 12 april 2013 1 VOORGESCHIEDENIS Eigen nationaal wettelijk kader ontbreekt Europees kader (2004) Nationaal kader (2005) Rapport Parlementaire Enquête

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 12/09/2014 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Hollands Noorden

Nadere informatie

Artikel 4 Inschakelen NMA Indien er twijfels bestaan over prijsafspraken wordt de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) ingeschakeld.

Artikel 4 Inschakelen NMA Indien er twijfels bestaan over prijsafspraken wordt de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) ingeschakeld. CVDR Officiële uitgave van Borsele. Nr. CVDR356843_2 17 april 2018 Inkoop- en aanbestedingsregeling 2013 Burgemeester en wethouders van Borsele; Gelet op artikel 212 van de Gemeentewet en op artikel 25

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) gemeente Westland 522098722 Stokdijkkade 2, 2671 GW Naaldwijk ( Nederland ) Ter attentie van: Evert Mandemaker Telephone: +31 140174,

Nadere informatie

Toelichting Uniforme Klachtenregeling Aanbesteden

Toelichting Uniforme Klachtenregeling Aanbesteden Toelichting Uniforme Klachtenregeling Aanbesteden ALGEMEEN In het kader van een aanbestedingsprocedure kan het voorkomen dat tussen de aanbestedende dienst en ondernemers ontevredenheid ontstaat over hoe

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Ministerie van Defensie, Koninklijke Marine 412151249 Chathamweg 1, Postbus 10000, 1780 CA Den Helder ( Nederland ) Ter attentie van:

Nadere informatie

Kansen voor het MKB bij inkoop en aanbesteden

Kansen voor het MKB bij inkoop en aanbesteden Kansen voor het MKB bij inkoop en aanbesteden Welkom bij de Gemeente Breda T r a i n i n g Abe Goldman Programma Met welke wetten en besluiten hebben wij te maken? Vanaf welke bedragen nationaal of europees

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Veiligheidsregio RotterdamRijnmond Frobenstraat 8, 3045 RD Rotterdam ( Nederland ) Ter attentie van: Kees Dirks Email: aanbestedingenvrr@veiligheidsregiorr.nl

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 28/03/2013 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Oldambt, Eemsmond, Delfzijl, werkorganisatie

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: ROC van Amsterdam, VOvA en ROC Flevoland Nationale identificatie: 6225881 Postadres: Fraijlemaborg 141 Plaats: Amsterdam

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Regionale Uitvoeringsdienst NoordHolland Noord Nieuwe Steen 2 B, 1625HV Hoorn ( Nederland ) Ter attentie van: Jeroen Vogel Telefoon:

Nadere informatie

AFDELING III: JURIDISCHE, ECONOMISCHE, FINANCIÃ LE EN TECHNISCHE INLICHTINGEN

AFDELING III: JURIDISCHE, ECONOMISCHE, FINANCIÃ LE EN TECHNISCHE INLICHTINGEN AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Hogeschool Inholland Theresiastraat 8, 2593 AN Den Haag ( Nederland ) Ter attentie van: E Westera Telefoon: +31 703120100, Email:

Nadere informatie

Nieuwe Aanbestedingswet

Nieuwe Aanbestedingswet Nieuwe Aanbestedingswet mr. Joost van de Wetering KienhuisHoving advocaat aanbestedingsrecht 20 juni 2013- s Hertogenbosch Agenda 1. Algemeen 2. Uitgangspunten 3. Welke aanbestedingsprocedure? 4. Wijzigingen

Nadere informatie

Economisch Meest Voordelige Inschrijving altijd de goedkoopste?

Economisch Meest Voordelige Inschrijving altijd de goedkoopste? Economisch Meest Voordelige Inschrijving altijd de goedkoopste? VViN congres 27 september 2013 Gaby Hoof-Sattler Sr. Adviseur - TenderCoach Agenda 1. Inleiding 2. Aanbesteden in vogelvlucht 3. Toetsen

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) De Ommelander Ziekenhuis Groep 322028428 Jachtlaan 50, 9934JD DELFZIJL ( Nederland ) Ter attentie

Nadere informatie

Succesvol inschrijven op aanbestedingen. Bram Braat

Succesvol inschrijven op aanbestedingen. Bram Braat Succesvol inschrijven op aanbestedingen Bram Braat Inleiding 1. Beginselen in het aanbestedingsrecht a) Gelijkheids- en transparantiebeginsel; b) Proportionaliteitsbeginsel (Gids Proportionaliteit). 2.

Nadere informatie

Aanbestedings wet De belangrijkste wijzigingen

Aanbestedings wet De belangrijkste wijzigingen Aanbestedings wet 2016 De belangrijkste wijzigingen Aanleiding 3 nieuwe Europese richtlijnen Klassieke richtlijn Nutssectoren richtlijn Consessies richtlijn Richtlijnen moeten worden opgenomen in de Aanbestedingswet,

Nadere informatie

Inkoop en aanbestedingsbesluit gemeente Overbetuwe 2013

Inkoop en aanbestedingsbesluit gemeente Overbetuwe 2013 Onderwerp: Inkoop en aanbestedingsbesluit gemeente Overbetuwe 2013 Ons kenmerk: 13BWB00062 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; gelet op artikel(en) 13a van de Financiële verordening

Nadere informatie

Kies voor de kansen!'

Kies voor de kansen!' Workshop aanbesteden Kies voor de kansen!' Het inkopersperspectief belicht Drs. Joep Steffes Purmerend 25 september 2009 Ter introductie Drs. Joep Steffes Ondernemende MKB-er, medeoprichter en voorheen

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 03/11/2014 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Leveringen AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Stichting Stedelijk Voortgezet Onderwijs Zoetermeer,

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Halderberge 51481367 Parklaan 15, 4731 GJ Oudenbosch ( Nederland ) Ter attentie van: Irene Dat Email: i.dat@inkoopwestbrabant.nl

Nadere informatie

Daarna volgen de uitsluitingsgronden en de gunningscriteria. Tot slot bevat deze leidraad een checklist.

Daarna volgen de uitsluitingsgronden en de gunningscriteria. Tot slot bevat deze leidraad een checklist. I. Waarvoor is dit document? De provincie Drenthe wil bewonersinitiatieven ondersteunen bij de aanleg van zogenoemde NGA breedband (NGA staat voor Next Generation Access) in de zogeheten witte gebieden.

Nadere informatie

Aanbestedingswet 2012

Aanbestedingswet 2012 Aanbestedingswet 2012 Het grote Aanbestedingswetcongres donderdag 14 maart 2013 Prof. mr. G.W.A. van de Meent Loyens & Loeff Amsterdam Programma Doel presentatie Aanstippen enkele in het oog springende

Nadere informatie

Een half jaar Aanbestedingswet: eerste ervaringen of aanvaringen?

Een half jaar Aanbestedingswet: eerste ervaringen of aanvaringen? Een half jaar Aanbestedingswet: eerste ervaringen of aanvaringen? (vertrouwelijk) Martine Vidal advocaat Aanbestedingsrecht 28 oktober 2013 Wie heeft al gewerkt met de Aanbestedingswet? Welke ervaringen

Nadere informatie

Wijzigingen Aw 2012 duurzaamheid & innovatie. door Praktijkgroep Aanbestedingsrecht, Ronald Blom

Wijzigingen Aw 2012 duurzaamheid & innovatie. door Praktijkgroep Aanbestedingsrecht, Ronald Blom Wijzigingen Aw 2012 duurzaamheid & innovatie door Praktijkgroep Aanbestedingsrecht, Ronald Blom Inhoud Ø marktconsultatie Ø eisen aan de levenscyclus Ø keurmerken Ø wijziging gunningscriteria Ø procedure

Nadere informatie

EUROPESE SUBSIDIE EN AANBESTEDEN. Diederik Heij

EUROPESE SUBSIDIE EN AANBESTEDEN. Diederik Heij EUROPESE SUBSIDIE EN AANBESTEDEN Diederik Heij INHOUD PRESENTATIE 1. Wat is PIANOo? 2. Wat is aanbesteden? 3. Waar moet u als subsidieaanvrager op letten bij het aanbesteden? PIANOo (opgericht n.a.v. bouwfraude)

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Provincie Utrecht 59402109 Archimedeslaan 6, 3584 BA Utrecht ( Nederland ) Ter attentie van: Teus van Steenis Email: inkoop@provincieutrecht.nl

Nadere informatie

Beleidsregels aanbestedingen Valkenburg aan de Geul DEFINITIES EN TOEPASSINGSGEBIED. Artikel 1 Definities

Beleidsregels aanbestedingen Valkenburg aan de Geul DEFINITIES EN TOEPASSINGSGEBIED. Artikel 1 Definities Beleidsregels aanbestedingen Valkenburg aan de Geul 2014. 1. DEFINITIES EN TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 Definities In deze beleidsregels wordt verstaan onder: a. gemeente: de gemeente Valkenburg aan de

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: ROC van Amsterdam, VOvA en ROC Flevoland Nationale identificatie: 6225881 Postadres: Fraijlemaborg 141 Plaats: Amsterdam

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Larcom 351988721 Vermeerstraat 1, 7731SM OMMEN ( Nederland ) Email: hansverschoor@larcom.nl Elektronische toegang tot informatie:

Nadere informatie

Regeling behandeling aanbestedingsklachten Alfa-college

Regeling behandeling aanbestedingsklachten Alfa-college Regeling behandeling aanbestedingsklachten Alfa-college Artikel 1 Een klacht is een schriftelijke melding van een onderneming die belang heeft bij de aanbesteding waarin de ondernemer gemotiveerd aangeeft

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) N.V. HVC Jadestraat 1, 1812 RD Alkmaar ( Nederland ) Ter attentie van: H.J.L. Tahamata Telefoon: +31 725411311, Email: ma.vandenberg@hvcgroep.nl,

Nadere informatie

Uitbesteding Housing, Hosting en technisch (applicatie)beheer Studenteninformatiesysteem SaNS-CS

Uitbesteding Housing, Hosting en technisch (applicatie)beheer Studenteninformatiesysteem SaNS-CS AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) SaNS Expertisecentrum Godebaldkwartier (Hoog Catharijne) 54 8, T.a.v. Drs. M.J.A.M. Wijnhoven, 3511 DX Utrecht ( Nederland ) Ter attentie

Nadere informatie

Nadere inlichtingen zijn te verkrijgen op het volgende adres: Ter attentie van: Internetadres: TenderNed

Nadere inlichtingen zijn te verkrijgen op het volgende adres: Ter attentie van: Internetadres: TenderNed Richtlijn 2004/18/EG Afdeling I: Aanbestedende dienst I. Naam, adressen en contactpunt(en) Ter attentie van: Telefoon: E-mail: Bizob namens gemeente Best, Heeze-Leende, Uden en Veldhoven 221959283 Markt

Nadere informatie

II.1.6 CPV-classificatie (Gemeenschappelijke woordenlijst overheidsopdrachten)

II.1.6 CPV-classificatie (Gemeenschappelijke woordenlijst overheidsopdrachten) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Veiligheidsregio Kennemerland Zijlweg 200, 2015CK HAARLEM ( Nederland ) Ter attentie van: Henk Munneke Telefoon: +31 235159500, Email:

Nadere informatie

Toelichting bij de handleiding: Hoe correct en conform de wetgeving overheidsopdrachten telecommunicatie aankopen

Toelichting bij de handleiding: Hoe correct en conform de wetgeving overheidsopdrachten telecommunicatie aankopen EBP Roadshow Telenet Versie februari 2011 Toelichting bij de handleiding: Hoe correct en conform de wetgeving overheidsopdrachten telecommunicatie aankopen EBP - Björn Maras 1 Overzicht 1. Opzet handleiding

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 10/04/2015 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) ROC Tilburg: School voor VAVO, School voor logistiek

Nadere informatie

Cumela themabijeenkomst De aanbestedingswet

Cumela themabijeenkomst De aanbestedingswet Cumela themabijeenkomst De aanbestedingswet www.severijnhulshof.nl 14 februari 2013 Mr. J. Haest Onderwerpen De nieuwe aanbestedingswet Proportionaliteitsgids ARW 2012 Do s en dont s bij inschrijving Actuele

Nadere informatie

PERIODIEKE INDICATIEVE AANKONDIGING NUTSSECTOREN

PERIODIEKE INDICATIEVE AANKONDIGING NUTSSECTOREN PERIODIEKE INDICATIEVE AANKONDIGING NUTSSECTOREN Richtlijn 2004/17/EG Werken Deze aankondiging is een oproep tot mededinging: neen Deze aankondiging is bedoeld om de termijnen voor de ontvangst van inschrijvingen

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT I: AANBESTEDENDE DIENST AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Leveringen I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Officiële benaming: Provincie Zeeland Nationale identificatie: 131970772 Postadres: Abdij 6 Plaats:

Nadere informatie

III.1.4 Ander bijzondere voorwaarden voor de uitvoering van de opdracht

III.1.4 Ander bijzondere voorwaarden voor de uitvoering van de opdracht AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Universiteit Maastricht Minderbroedersberg 4 6, 6211LK MAASTRICHT ( Nederland ) Ter attentie van: Ricardo van Lieshout Telefoon: +31

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 26/04/2013 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente EttenLeur en 9 andere gemeenten Roosendaalseweg

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Werkendam Raadhuisplein 1, 4251 VZ Werkendam ( Nederland ) Ter attentie van: Hélène Prozee Telefoon: +31 652333128, Fax:

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Haaren (NB) Mgr Bekkersplein 2, 5076AV HAAREN (NB) ( Nederland ) Ter attentie van: Ronald Maas Telefoon: +31 646196260, Fax:

Nadere informatie

Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van aanbestedende diensten. 1 Algemene gegevens. Behorende bij aanbesteding

Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van aanbestedende diensten. 1 Algemene gegevens. Behorende bij aanbesteding Onder aanbestedende dienst wordt verstaan de staat, een provincie, een gemeente, een waterschap of een publiekrechtelijke instelling dan wel een samenwerkingsverband van deze overheden of publiekrechtelijke

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Provincie Utrecht Archimedeslaan 6, 3584 BA Utrecht ( Nederland ) Ter attentie van: Arno van Brakel Telefoon: +31 302583333, Email:

Nadere informatie

1.5 (Indien van toepassing) Overige deelnemer(s) in het samenwerkingsverband 2 :

1.5 (Indien van toepassing) Overige deelnemer(s) in het samenwerkingsverband 2 : Eigen verklaring boven de Europese aanbestedingsdrempels behorende bij aanbesteding: naam aanbestedende dienst: naam aanbesteding: met referentienummer: 1. Algemene gegevens 1.1 Naam onderneming: 1.2 Gegevens

Nadere informatie

Het nieuwe aanbesteden: Kansen voor verdere professionalisering

Het nieuwe aanbesteden: Kansen voor verdere professionalisering Het nieuwe aanbesteden: Kansen voor verdere professionalisering 8 november 2012 M.A.J. (Marcel) Stuijts MSc Introductie Marcel Stuijts MSc Directeur Bizob Ervaringen Lid schrijfgroep Gids Proportionaliteit

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT I: AANBESTEDENDE DIENST AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Leveringen I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Officiële benaming: Defensie Materieel Organisatie/MATLOG/Afdeling Verwerving Projecten Nationale

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT I: AANBESTEDENDE DIENST AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Officiële benaming: Provincie Utrecht Nationale identificatie: 978643 Postadres: Archimedeslaan 6 Plaats:

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 06/02/2013 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Leveringen AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Defensie Materieel Organisatie Van der Burchlaan

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Deze aankondiging is een oproep tot mededinging: Deze aankondiging is bedoeld om de termijnen voor de ontvangst van inschrijvingen korter te maken: ja AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN

Nadere informatie

Regeling klachtenafhandeling bij aanbesteden

Regeling klachtenafhandeling bij aanbesteden Regeling klachtenafhandeling bij aanbesteden 1 Deze Regeling klachtenafhandeling bij aanbesteden is vastgesteld door het college van de gemeente Meppel 20 februari 2018. 2 Inhoud Inleiding... 4 1. KLACHTEN

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten 15/03/2013 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Best Raadhuisplein 1, 5683 AE Best (Nederland)

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: Gemeente Alkmaar Nationale identificatie: 22159309 Postadres: Langestraat 97 Plaats: ALKMAAR Postcode: 1811JD Land: NL

Nadere informatie

Aanbestedingswet Ministerie van Economische Zaken Aanbestedingswet en aanvullend beleid 5 december 2012

Aanbestedingswet Ministerie van Economische Zaken Aanbestedingswet en aanvullend beleid 5 december 2012 Aanbestedingswet Opzet presentatie 1. Aanleiding en doel van de wet 2. Hoofdlijnen Aanbestedingswet 3. Motiveringsplicht toegelicht 4. Klachtenregeling en Commissie van Aanbestedingsexperts 5. TenderNed

Nadere informatie

Mr. K. (Klaas) Molkenboer DE ONDERHANDELINGSPROCEDURE IN DE GEWIJZIGDE AANBESTEDINGSWET

Mr. K. (Klaas) Molkenboer DE ONDERHANDELINGSPROCEDURE IN DE GEWIJZIGDE AANBESTEDINGSWET Mr. K. (Klaas) Molkenboer DE ONDERHANDELINGSPROCEDURE IN DE GEWIJZIGDE AANBESTEDINGSWET Inhoudsopgave Wettelijk kader Praktische uitwerking Aandachtspunten Conclusie 2 Wettelijk kader Aanbestedingswet

Nadere informatie

III.1.3 De vereiste rechtsvorm van de combinatie van ondernemers waaraan de opdracht wordt gegund

III.1.3 De vereiste rechtsvorm van de combinatie van ondernemers waaraan de opdracht wordt gegund AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Rijksgebouwendienst Rijnstraat 8, 2515 XP Den Haag ( Nederland ) Ter attentie van: Ellen Meijer Email: inkoop.beheerrgd@rgd.minbzk.nl,

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Schoonmaak Pius X College, Sg. Canisius en SFBVR 20 augustus 2013

Europese Aanbesteding Schoonmaak Pius X College, Sg. Canisius en SFBVR 20 augustus 2013 Informatiebijeenkomst Europese Aanbesteding Schoonmaak Pius X College, Sg. Canisius en SFBVR 20 augustus 2013 Agenda EA Schoonmaak Welkom Doel van deze informatiebijeenkomst: Uitleg over de Europese aanbesteding

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2013/18

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2013/18 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2013/18 Officiële naam regeling: Beleidsregels aanbestedingen provincie Limburg Citeertitel: Beleidsregels aanbestedingen provincie Limburg Naam ingetrokken regeling: - Besloten

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard Nationale identificatie: 211567350 Postadres: Maasboulevard 123 Plaats:

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Erasmus MC 332188652 'sgravendijkwal 230, 3015CE ROTTERDAM ( Nederland ) Ter attentie van: H.W.A. Doeff Telefoon: +31 107040704, Email:

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: Gemeente Den Haag Nationale identificatie: 221909103 Postadres: Spui 70 Plaats: Den Haag Postcode: 2511 BT Land: Contactpunt(en):

Nadere informatie

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer Bijlage 1. Algemeen 1.1 Amstelveenhuurtin.nl 1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer 1.3 Dynamisch Aankoopsysteem Met ingang van 18 april 2016 is door de

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Alliander N.V. (penvoerder namens samenwerkende (Nuts)netwerkbedrijven) Utrechtseweg 68, 6812AH ARNHEM ( Nederland ) Ter attentie

Nadere informatie

EJEA ECLI:NL:RBAMS:2017:1109 Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer C/13/ / KG ZA

EJEA ECLI:NL:RBAMS:2017:1109 Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer C/13/ / KG ZA EJEA 17-034 ECLI:NL:RBAMS:2017:1109 Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 21-02-2017 Datum publicatie 02-03-2017 Zaaknummer C/13/621166 / KG ZA 16-1540 Rechtsgebieden Aanbestedingsrecht Bijzondere kenmerken

Nadere informatie

KLACHTENREGELING AANBESTEDEN WETTERSKIP FRYSLÂN

KLACHTENREGELING AANBESTEDEN WETTERSKIP FRYSLÂN KLACHTENREGELING AANBESTEDEN WETTERSKIP FRYSLÂN 7 mei 2013 1 Inhoud I. Inleiding... 3 a. Begrippen;... 3 b. Doel Klachtenregeling aanbesteden... 3 c. Juridische basis... 3 II. Klachten van Ondernemers

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Alphen aan den Rijn 322097992 Stadhuisplein 1, 2405SH ALPHEN AAN DEN RIJN ( Nederland ) Ter attentie van: Joyce van der Born

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT I: AANBESTEDENDE DIENST AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Leveringen I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Officiële benaming: Gemeente Gouda Nationale identificatie: 17448266 Postadres: Burgemeester Jamesplein

Nadere informatie

Gids Proportionaliteit

Gids Proportionaliteit Gids Proportionaliteit Hub Keulen/Ton van Geijlswijk/Marcel Stuijts Lid schrijfgroep Gids Proportionaliteit namens NEVI h.keulen@fontys.nl/t.vangeijlswijk@nevi.nl/m.stuijts@bizob.nl 6 DECEMBER 2012 Agenda

Nadere informatie