OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 3 APRIL 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 3 APRIL 2017"

Transcriptie

1 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 3 APRIL 2017 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie G.-J.,, Vanoverberghe K., Witdouck J., Vermaut R., Declerck R., Parmentier E., Vanoverbeke B., raadsleden; Dewaele C., waarnemend OCMW secretaris. Verontschuldigd: Vandecasteele C., OCMW secretaris. OPEN GEDEELTE: 1. ALGEMEEN 1.a Overlopen activiteitenverslag Het activiteitenverslag van de sociale dienst van de maand maart 2017 wordt door de voorzitter overlopen. Voor de dienstenonderneming wordt de tabel van februari 2017 overlopen. Het verslag van de thuiszorg wordt uitgesteld naar de maand mei. De prestaties van de klusjesdienst en de werking van de vrijwilligers kon nog niet verrekend worden. 1.b W13 Concretisering actieplan wonen De raad, in open zitting; Gelet op het schrijven van (onze ref. OBI ) van Kim Van Belleghem, Directeur van W13, waarin uitleg gegeven wordt over het agendapunt concretisering van het actieplan wonen voor de raad van beheer van W13 van 31 maart 2017; Overwegende dat de raad van beheer van W13 in de vergadering van 25 november 2016 het Actieplan toegankelijke woonmarkt voor kwetsbare doelgroep goedkeurde en opdracht gaf aan het team om acties te concretiseren; Overwegende dat de raad van beheer van W13 in de vergadering van 27 januari een voorstel voor de concrete werking rond de 12 acties binnen W13 gaf; Gelet op het advies van het diensthoofdenoverleg met betrekking tot het voorstel voor de concrete werking: Het diensthoofdenoverleg adviseert positief wat betreft de duurzame verderzetting van de woonclub. Het is belangrijk dat de woonclub nu de nodige tijd krijgt om verder te investeren in de rechtenverkenning, de uitbouw van de vrijwilligerswerking en verdere praktische modaliteiten. Het diensthoofdenoverleg adviseert positief m.b.t. kracht.wonen mits het voorstel wordt bijgestuurd op gebied van het meldpunt knelpuntsituaties, het multidisciplinair overleg, de pool woningen en het woonbegeleidingsteam.

2 Gelet op het advies van het CAW met betrekking tot het voorstel voor de concrete werking: Het CAW kan zich vinden in het voorstel mits er garanties komen dat: o Het debiet daadwerkelijk verhoogd zal worden o Ook het CAW kan aanmelden o Ook de uiterst kwetsbaren kunnen aangemeld worden. o Er een oplossing komt voor de mensen die nu binnen Huis Inclusief worden opgevangen. Het CAW is bereid om het woonbegeleidingsteam (dedicated team) uit te bouwen. In 2017 ontvangen zij hier bijkomende financiering van Vlaanderen voor. Op termijn is het voor het CAW belangrijk dat er vanuit de OCMW s ook geïnvesteerd wordt in het dedicated team. Gelet op het bijgestuurd voorstel: De woonclub wordt duurzaam verdergezet, minstens tot eind o Er wordt 2 VTE aangeworven binnen W13 vanaf 1/8/2017 (einde arbeidsovereenkomst huidige woonclubmedewerkers). o De financiering van deze 2 VTE (jaarlijkse kost van in 2018 en 2019, pro rata is dit voor 2017 een ) zou als volgt gebeuren: vanuit samenwerkingsovereenkomst CAW Kortrijk, pro rata is dit in 2017: Het restbedrag van volgens inwoners te verdelen over de deelnemende OCMW s, pro rata is dit in 2017 een dat gefinancierd wordt uit de middelen van W13 (eventueel is er een mogelijkheid van een extra subsidie van de provincie West-Vlaanderen) Kracht.wonen wordt uitgebouwd. o 2017: W13, CAW en diensthoofden werken de verdere modaliteiten (op basis van bovenstaande adviezen) verder uit: CAW maakt werk van uitbouw dedicated woonbegeleidingsteam dat hiervoor wordt ingezet. Zij zetten hiervoor 2 VTE vanuit eigen team in en kopen (met subsidies in 2017) expertise in bij VAPH en geestelijke gezondheidszorg. Dit team wordt in tandem met een maatschappelijk werker ingezet. W13 bouwt het meldpunt/multidisciplinair overleg verder uit. In 2017 wordt duidelijk welke eventuele bijkomende investering hiervoor nodig is. De OCMW s bouwen regionale pool doorgangswoningen uit. Deze pool is ook toegankelijk voor de meest kwetsbaren en op doorverwijs vanuit het CAW. Het crisisnetwerk blijft verder opereren. De OCMW s voorzien voor dit onderdeel alvast vanaf Gelet op het schrijven van Kim Van Belleghem op (onze ref. OBI ) waarin ze uitleg geeft over de financiële simulatie van het actieplan wonen. Voor Lendelede bedraagt de bijdrage voor de woonclub voor ,79 indien iedereen instapt. Voor kracht.wonen is er nog geen definitief bedrag vastgelegd ; Gelet op artikel 51 van het OCMW decreet; Na bespreking en op voorstel van de Voorzitter: BESLUIT eenparig: Art. 1: Goedkeuring te geven aan de beslissing om de woonclub duurzaam uit te bouwen, minstens tot eind 2019 en hiervoor een bedrag van 1.431,79 euro te voorzien voor de dienstjaren 2018 en 2019 en hiervoor de nodige functies vacant te verklaren.

3 Art. 2: Kennis te nemen van de beslissing om kracht.wonen uit te bouwen en hiervoor opdracht te geven aan de directeur om samen met een delegatie van het team van W13, de diensthoofden en het CAW om de praktische modaliteiten, zoals hierboven beschreven, verder uit te werken. Art. 3: Een afschrift van deze beslissing aan W13 te bezorgen die ook opgenomen wordt op de lijst met beknopte omschrijving die aan de Provinciegouverneur en aan het College van Burgemeester en Schepenen wordt opgestuurd. 2. PATRIMONIUM / 3. PERSONEEL/ MANDATARISSEN / 4. FINANCIËN 4.a Samentuinen rond de Hoeve Vercaemer In 2016 deed het Fonds Delhaize Group in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting een projectoproep voor organisaties met de bedoeling om initiatieven te steunen die de sociale cohesie in de lokale gemeenschappen bevorderen. Het fonds stelde ter beschikking voor organisaties in België en Groothertogdom Luxemburg. In kader van deze projectoproep heeft VZW BIK een aanvraag gedaan in functie van de Samentuin op Hoeve Vercaemer die reeds tot stand was gekomen door het project Zoetekoeke. Zij vroegen een subsidie van aan. Uiteindelijk werd een subsidie van goedgekeurd. VZW BIK is bereid om dit volledige bedrag aan de Samentuin te besteden. Concreet kunnen hiermee de nodige materialen aangekocht worden om een nieuw seizoen te starten. Tot nu toe werd er dit jaar reeds 177,60 besteed aan bemesting en bekalking van de grond op de Samentuin. Er dienen ook nieuwe zeilen voor de serre te worden aangekocht. Dit zou 274 kosten. Verder kunnen we met het budget plantjes en zaadjes aankopen om een nieuw seizoen te starten. Vorig seizoen besteedden we ruim 250 aan de aankoop van plant en zaaigoed. Bovendien hebben we toen ook een groot deel gekregen. Er zal ook een deel besteed worden aan het aantrekken van nieuwe leden voor de Samentuin. Een eerste idee is om via de buddywerking ook de vluchtelingen bij dit project te betrekken aangezien zij momenteel ook veel vrije tijd hebben en een zinvolle vrijetijdsbesteding zeker nut zou hebben. De Koning Boudewijnstichting zal de subsidie aan VZW BIK overmaken 30 dagen nadat VZW BIK de ondertekende overeenkomst teruggestuurd heeft. Er dient een evaluatieverslag over het project te worden opgemaakt tegen ten laatste 10/07/2017. Het bedrag is definitief verworven na goedkeuring van dit evaluatieverslag. De raad voor maatschappelijk welzijn neemt hiervan kennis. 4.b Overzicht tussenkomsten OCMW en mogelijke terugbetalingen Er wordt aan de raadsleden het overzicht bezorgd van de verschillende tussenkomsten van het OCMW en mogelijke terugbetalingen van de hogere overheid of de particulieren zelf zoals hieronder wordt weergegeven:

4 Wat Aandeel Aandeel OCMW Terugbetaling cliënt Leefloon alleenstaande / 867,40 euro/m 100% dakloze Leefloon alleenstaande / 867,40 euro/m 55% Leefloon samenwonende / 578,27 euro/m 55% Leefloon alleenstaande / 867,40 euro/m 100% niet ingeschreven in het bevolkingsregister Leefloon persoon met / 1.156,53 euro/m 55% gezinslast Leefloners met GPMI / Extra 10% Art60 sociale economie / loonkost 2017: euro oud systeem Installatiepremie / 1.156,53 euro 100% Mazouttoelage / Max. 210 euro/j Max. 210 euro/j Minimale levering 30% 70% 70% aardgas Afhankelijk van woontype en cliëntsituatie Sociaal fonds gas en elektriciteit In 2016: 720,94 euro tussenkomst in facturen 720,94 euro en ,05 euro Steunbarema Afhankelijk van cliëntsituatie Tussenkomst rusthuis Begrafeniskosten Huur-/bankwaarborg loonkost / 100% / Pensioen/FO D/ zorgverzekeri ng Saldo rekening Binnen het jaar terug samenstellen Opleg tot factuur Volgens OCMW reglement tussenkomst begrafeniskosten Bedrag borg LOI / Vastgelegde leefgelden fedasil LOI- medische kosten (uitz ziekenhuizen) Sociale activering: kinderarmoede SCP Voedselpakketten De Stamper Eventueel onderhoudsplicht kinderen en hypotheek Eventueel onderhoudsplicht In 2016: 1x25euro Subsidie per bezette/niet bezette plaats van fedasil Tussenkomsten in loon / remgelden Toelage FOD zoals mutualiteit 40% 60% 60% 2016: 782 euro 2016: euro / 100% /

5 Na bespreking merken de raadsleden op dat het bedrag van de socio culturele participatie niet hoog is waardoor de sociale dienst soms jonge gezinnen moet ontgoochelen door de beperktheid van dit budget. De raad vraagt dan ook aan de sociale dienst om alle vragen te noteren zonder rekening te houden met de subsidie van Misschien kan er dan een extra steun vanuit het OCMW zelf voorzien worden in het kader van de socio culturele participatie en gelinkt worden aan het project Bijzonder Wijs met Centen. De verdeling van 40 % eigen inbreng zou wel behouden blijven omdat de raad van mening is dat er ook altijd nog zelf iets moet betaald worden. 5. VERSLAG VORIGE VERGADERING Het verslag van de vergadering van 13 maart 2017 wordt eenparig goedgekeurd. 6. VARIA Het OCMW raadslid Rika Declerck vraagt of het mogelijk is om de raad van 10 juli 2017 te verplaatsen naar 17 juli Na bespreking wordt hier niet op ingegaan. Op 25 april gaat de info avond van de gezins- en welzijnsraad door (zie flyer). Dit keer gaat het over In balans met jezelf? een voordracht door gezondheidscoach Barbele Kindt. Aan iedereen hartelijk welkom. NAMENS DE OCMW RAAD: De waarnemend OCMW Secretaris, De OCMW Voorzitter, C. Dewaele R. Lammertyn

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 13 MAART 2017

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 13 MAART 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 13 MAART 2017 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 8 OKTOBER 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 8 OKTOBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 8 OKTOBER 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 12 NOVEMBER 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 12 NOVEMBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 12 NOVEMBER 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 OKTOBER 2017

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 OKTOBER 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 OKTOBER 2017 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 10 OKTOBER 2016

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 10 OKTOBER 2016 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 10 OKTOBER 2016 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 11 APRIL 2016

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 11 APRIL 2016 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 11 APRIL 2016 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 13 FEBRUARI 2017

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 13 FEBRUARI 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 13 FEBRUARI 2017 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, DE FEYTER Karine, VANDERSTRAETEN Anja, RAES

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 JANUARI 2017

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 JANUARI 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 JANUARI 2017 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 15 FEBRUARI 2016

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 15 FEBRUARI 2016 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 15 FEBRUARI 2016 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 MEI 2016

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 MEI 2016 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 MEI 2016 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid Kaprijke, 2 februari 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 10 SEPTEMBER 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 10 SEPTEMBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 10 SEPTEMBER 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Samenwerken aan integratie. Titeltekst

Samenwerken aan integratie. Titeltekst Samenwerken aan integratie Titeltekst Samenwerken aan integratie 1. W13 2. Vluchtelingen en wonen 3. Vluchtelingen en werk 4. Vluchtelingen en scholing 5. Vluchtelingen en sociale participatie W13 W13

Nadere informatie

ZITTING VAN 2 JUNI 2014

ZITTING VAN 2 JUNI 2014 ZITTING VAN 2 JUNI 2014 Aanwezig: Katrien Vandecasteele, voorzitter; Kurt Windels, burgemeester (vanaf punt 12); Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede, Dries Couckuyt, Fien Debeuf,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 12 JUNI 2017

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 12 JUNI 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 12 JUNI 2017 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Vanoverberghe

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN NOTULEN VAN DE ZITTING VAN DINSDAG 03 APRIL 2018

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN NOTULEN VAN DE ZITTING VAN DINSDAG 03 APRIL 2018 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN NOTULEN VAN DE ZITTING VAN DINSDAG 03 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Aanwezig: Bart De Koning, OCMW voorzitter Isabelle Poppe, Marc D'Hooghe, Dirk Vandenberghe,

Nadere informatie

PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT VEURNE OCMW DE PANNE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET OCMW.

PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT VEURNE OCMW DE PANNE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET OCMW. PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT VEURNE OCMW DE PANNE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET OCMW. De Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 21 juni 2017 Aanwezig: Simonne Blanckaert,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 13 JUNI 2016

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 13 JUNI 2016 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 13 JUNI 2016 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Verslag OCMW-raad Hugo Cornelis

Verslag OCMW-raad Hugo Cornelis Verslag OCMW-raad 15/11/2017 1. Goedkeuring verslag vergadering 18/10/2017 openbaar gedeelte De OCMW-raad wordt gevraagd het verslag van de vergadering 18/10/2017 openbaar gedeelte goed te keuren. Goedgekeurd

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 14 DECEMBER 2017

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 14 DECEMBER 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 14 DECEMBER 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW;

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 14 MEI 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 14 MEI 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 14 MEI 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 3 juli 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 3 juli 2018 De OCMW-raad OCMW-raad dinsdag 21 augustus 2018 Aanwezig: Sebastian Vande Ginste, OCMW-voorzitter Alexis Beernaert, Robin Declerck, Lode Degrieck, Jasper De Pestel, Liesbeth Gellinck, Anneloor Laevens, Hilde Naessens,

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Hierbij vindt u het verslag van de inspecties die plaatsvonden in uw centrum op 23/3/2018.

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Hierbij vindt u het verslag van de inspecties die plaatsvonden in uw centrum op 23/3/2018. Aan de Voorzitter van het OCMW van Oudenburg Ettelgemsestraat 26 8460 Oudenburg Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Oudenburg/ RMID-SCP /2018 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Raad De openbare zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u 03.

Raad De openbare zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u 03. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 27 oktober 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN. OCMW ZITTING van 5 mei 2015 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN AANWEZIG:

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN. OCMW ZITTING van 5 mei 2015 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN AANWEZIG: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZITTING van 5 mei 2015 AANWEZIG: Josée Poelmans, Voorzitter Denise De Ceulaer, Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander

Nadere informatie

DRAAIBOEK REGIONALE SAMENWERKING KRACHT.WONEN. September 2017

DRAAIBOEK REGIONALE SAMENWERKING KRACHT.WONEN. September 2017 DRAAIBOEK REGIONALE SAMENWERKING KRACHT.WONEN September 2017 Regionale samenwerking : Kracht.wonen Kracht.wonen is een regionale en sectoroverstijgende samenwerking bij knelpuntsituaties van (dreigende)

Nadere informatie

Kathy Verschoot: raadslid; Fien Debeuf: raadslid afwezig voor 15., 16. (op basis van OCMW-decreet art. 37, 1, eerste lid) OPENBARE ZITTING

Kathy Verschoot: raadslid; Fien Debeuf: raadslid afwezig voor 15., 16. (op basis van OCMW-decreet art. 37, 1, eerste lid) OPENBARE ZITTING Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 29 mei 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Jozef Verbauwhede, Fien Debeuf, Kurt

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 03 januari 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 19 FEBRUARI 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 19 FEBRUARI 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 19 FEBRUARI 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2017-03-13 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 201X.

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 201X. Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 201X. Het Koninklijk Besluit houdende maatregelen ter bevordering van de participatie en sociale activering

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 8 december 2016 Besluit nummer: 2016_GR_01145 Onderwerp: Subsidieovereenkomst voor het project 'Tijdelijke inzet leegstaande sociale woningen in Gent'

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. Openbare zitting van 28 februari 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. Openbare zitting van 28 februari 2019 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Openbare zitting van 28 februari 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Patrick Hugaert, voorzitter raad voor maatschappelijk welzijn; Pieter

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 22 januari 2008:

Verslag van de publieke vergadering van 22 januari 2008: Verslag van de publieke vergadering van 22 januari 2008: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Verelst Leo, Holemans Emiel, Lemmens Jozef, Vervoort Anne-Marie, Roevens Lutgarde, Sels Ritta, Boeckxstaens Veerle, Van

Nadere informatie

Aanvraagformulier projectsubsidie integratie

Aanvraagformulier projectsubsidie integratie Aanvraagformulier projectsubsidie integratie In te vullen door de aanvragers 1. Vul hieronder enkele gegevens van je organisatie in: IBAN: B E - - 2. Vul hieronder enkele gegevens van de verantwoordelijke

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Instellingen

Nadere informatie

Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 23 februari 2017

Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 23 februari 2017 Londerzeel, 28 februari 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft: Zitting

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van MESEN Markt 1 8957 Mesen Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI MESEN/RMID-SCP/2017 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte Voorzitter, Hierbij

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

AGENDA OPENBARE ZITTING. 12 februari 2013. Aan de raadsleden

AGENDA OPENBARE ZITTING. 12 februari 2013. Aan de raadsleden 12 februari 2013 Aan de raadsleden Graag nodigen wij u uit tot de zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. De zitting vindt plaats op 21 februari 2013 om 20u in de raadzaal van het OCMW, Gootje

Nadere informatie

Financiële tussenkomst voor vrijetijdsparticipatie reglement

Financiële tussenkomst voor vrijetijdsparticipatie reglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-06-2015 Artikel 1 Gemeente, OCMW, Welzijnsschakels en verenigingen die hieromtrent een afsprakennota getekend hebben creëren gezamenlijk een financiële

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 24 juni 2015 Notule OPENBARE ZITTING BOODSCHAPPENDIENST DE ERMITAGE ASSISTENTIEWONINGEN

Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 24 juni 2015 Notule OPENBARE ZITTING BOODSCHAPPENDIENST DE ERMITAGE ASSISTENTIEWONINGEN Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 24 juni 2015 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Katrien Vandecasteele: voorzitter; Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede, Dries Couckuyt,

Nadere informatie

Samenvatting Jaarverslag Sociale dienst Huis van Welzijn Harelbeke

Samenvatting Jaarverslag Sociale dienst Huis van Welzijn Harelbeke Samenvatting Jaarverslag 2018 Sociale dienst Huis van Welzijn Harelbeke Medewerkers sociale dienst Aantal maatschappelijk werkers per team omgezet in voltijdse equivalenten Financiële dienstverlening

Nadere informatie

BESLUITENLIJST OPENBARE ZITTING. 1. Mogelijkheid voor de bevolking om vragen over de agenda van de OCMW-raad te stellen aan de raadsleden.

BESLUITENLIJST OPENBARE ZITTING. 1. Mogelijkheid voor de bevolking om vragen over de agenda van de OCMW-raad te stellen aan de raadsleden. BESLUITENLIJST De voorzitter van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van de stad Maaseik maakt bij deze de lijst met de besluiten en de beknopte omschrijving van de besluiten van de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

uw kenmerk ons kenmerk aantal pagina s datum secretariaat 6 4 september 2015

uw kenmerk ons kenmerk aantal pagina s datum secretariaat 6 4 september 2015 Contactpersoon Piet Vanwambeke Secretaris (050)72 72 52 piet.vanwambeke@ocmwmaldegem.be Aan de burgers Aan de pers uw kenmerk ons kenmerk aantal pagina s datum secretariaat 6 4 september 2015 Art. 254

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via Aan de Voorzitter van het OCMW van LINKEBEEK Beukenstraat 23 1630 LINKEBEEK Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI 2 OCMW/RMID-SCP-/2014 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Oudenburg Ettelgemsestraat 18 8460 Oudenburg Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI OCMW/RMID- SCP /2015 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 27 februari 2018 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 27 februari 2018 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 27 februari 2018 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

Projectoproep Eco-bewoners" uit Sint-Gillis

Projectoproep Eco-bewoners uit Sint-Gillis Projectoproep Eco-bewoners" uit Sint-Gillis REGLEMENT ARTIKEL 1- ORGANISERENDE OVERHEID De gemeente Sint-Gillis, Van Meenenplein 39, 1060 Sint-Gillis vertegenwoordigd door het College van Burgemeester

Nadere informatie

Tel. 058/ Fax: 058/ IBAN: BE Zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 juli 2017 Lijst opgemaakt in toe

Tel. 058/ Fax: 058/ IBAN: BE Zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 juli 2017 Lijst opgemaakt in toe Tel. 058/53 43 10 Fax: 058/53 43 11 IBAN: BE55 0910 0092 3044 Zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 juli 2017 Lijst opgemaakt in toepassing van art. 254 van het decreet van 19 december

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING COLOFON Uitgave OCMW Halen, Sportlaan 2B, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - Sociale Dienst OCMW Halen Ontwerp - dienst Communicatie

Nadere informatie

Agenda van OCMW raad voor maatschappelijk welzijn van 24 juni 2019

Agenda van OCMW raad voor maatschappelijk welzijn van 24 juni 2019 Agenda van OCMW raad voor maatschappelijk welzijn van 24 juni 2019 OPENBARE ZITTING 01 Goedkeuring van de notulen en het zittingsverslag van de vorige zitting 02 Vaststelling van de jaarrekening van het

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 4 schepen E. Gryson Dienst financiële dienst Volgnummer dossier 3 Onderwerp OCMW. Kennisneming budgetwijziging nr. 3 - exploitatie

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering - gedeelte openbare zitting De raad in openbare zitting vergaderd,

1. Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering - gedeelte openbare zitting De raad in openbare zitting vergaderd, Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van maandag 19 september 2016 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering - gedeelte openbare zitting De

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 maart 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 maart 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 maart 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine,

Nadere informatie

Netwerkdag Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Erkende vluchtelingen en huisvesting

Netwerkdag Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Erkende vluchtelingen en huisvesting Netwerkdag Vluchtelingenwerk Vlaanderen Erkende vluchtelingen en huisvesting Inhoud VVSG? Rol en opdracht OCMW Huurwaarborg Wie is dakloos? Installatiepremie Referentieadres Leefloon Vrijwilligers 2 -

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 2. Kennisnemen van de deelname aan de griepvaccinatiecampagne 2017

OPENBARE ZITTING. 2. Kennisnemen van de deelname aan de griepvaccinatiecampagne 2017 Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 29 augustus 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 26 april 2016 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 26 april 2016 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 26 april 2016 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 1 februari 2017 en 15 februari 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 1 februari 2017 en 15 februari 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 23 MAART 2017 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Aanvraag van subsidies voor projecten toegankelijkheid sport en jeugdwerk voor kinderen in armoede - 2016

Aanvraag van subsidies voor projecten toegankelijkheid sport en jeugdwerk voor kinderen in armoede - 2016 Aanvraag van subsidies voor projecten toegankelijkheid sport en jeugdwerk voor kinderen in armoede - 2016 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

Notulen OCMW-raad van 19 juni 2017

Notulen OCMW-raad van 19 juni 2017 Notulen OCMW-raad van 19 juni 2017 Aanwezig: de heren en dames, Schepmans Ria, voorzitter, Roggen Jo, burgemeester, Najem Nadia, Ruysen Danny, Gakens Tony, Fontaine Evelyne, Vanmechelen Gilberte, Huveneers

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via Aan de Voorzitter van het OCMW van SINT-AMANDS Hekkestraat 9 2890 SINT-AMANDS Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI 3 OCMW/W65B-RMIB-SCP/2014 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 JUNI 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 JUNI 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 JUNI 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad Notulen OCMW-raad dinsdag 3 juli 2018 Aanwezig: Sebastian Vande Ginste, OCMW-voorzitter Alexis Beernaert, Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Lode Degrieck, Liesbeth Gellinck, Anneloor Laevens, Els Sarazyn,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 15 JANUARI 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 15 JANUARI 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 15 JANUARI 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

HOOGDRINGENDE PUNTEN. Samenwerkingsovereenkomst met Rimo voor de ondersteuning van Het Open Poortje OPENBARE VERGADERING

HOOGDRINGENDE PUNTEN. Samenwerkingsovereenkomst met Rimo voor de ondersteuning van Het Open Poortje OPENBARE VERGADERING Raad voor maatschappelijk welzijn 25 april 2018 1/6 Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 25 april 2018 Aanwezig: mevrouw Birgitt Carlier, OCMW-voorzitter; de heer Alois Van Grieken, raadslid;

Nadere informatie

uw kenmerk ons kenmerk aantal pagina s datum secretariaat 7 25 september 2015

uw kenmerk ons kenmerk aantal pagina s datum secretariaat 7 25 september 2015 Contactpersoon Piet Vanwambeke Secretaris (050)72 72 52 piet.vanwambeke@ocmwmaldegem.be Aan de burgers Aan de pers uw kenmerk ons kenmerk aantal pagina s datum secretariaat 7 25 september 2015 Art. 254

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via mi.inspect_office@mi-is.be.

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via mi.inspect_office@mi-is.be. Aan de Voorzitter van het OCMW van Wervik Steenakker 30 8940 WERVIK Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 2 OCMW/ STOF-SCP/2015 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte

Nadere informatie

besluitenlijst van de openbare zitting OCMW-raad van 29 maart 2017

besluitenlijst van de openbare zitting OCMW-raad van 29 maart 2017 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de openbare zitting OCMW-raad van 29 maart 2017 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Michel Dutré: burgemeester; De Baere Marcel, Joseph Maes,

Nadere informatie

V E R S L A G O P E N B A R E Z I T T I N G R A A D D. D. 2 9 J A N U A R I

V E R S L A G O P E N B A R E Z I T T I N G R A A D D. D. 2 9 J A N U A R I OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29a, 8550 Zwevegem Tel. 056 76 52 00 Fax 056 75 81 55 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

Hierbij vindt u het verslag van de inspecties die plaatsvonden in uw centrum op 23 mei 2017.

Hierbij vindt u het verslag van de inspecties die plaatsvonden in uw centrum op 23 mei 2017. Aan de Voorzitter van het OCMW van Knokke-Heist Kraaiennestplein 1 bus 2 8300 Knokke-Heist Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 2 OCMW / STOF-SCP / 2017 Betreft: Geïntegreerd

Nadere informatie

Maria Lauryssen, Lien Boenders, Dave Hermans, Gert Peeters, Bérénice Storms, Wilfried Van Bavel, Martine Wilms en Leo Verboven Sven Brabants

Maria Lauryssen, Lien Boenders, Dave Hermans, Gert Peeters, Bérénice Storms, Wilfried Van Bavel, Martine Wilms en Leo Verboven Sven Brabants Zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn van 1 april 2015 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Wouter Patho Maria Lauryssen, Lien Boenders, Dave Hermans, Gert Peeters, Bérénice Storms, Wilfried

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 MEI 2016.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 MEI 2016. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 MEI 2016. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, DE FEYTER Karlien, VANDERSTRAETEN Anja, RAES

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 4 september 2018 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 4 september 2018 wordt goedgekeurd. NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 2 oktober 2018 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere, E. Donné,

Nadere informatie

De Sociale plattegrond

De Sociale plattegrond De Sociale plattegrond Sector: OCMW Spreker: Marianne Van Der Biest (OCMW Herzele) Wat is het OCMW? OCMW = Openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn. OCMW = publieke instelling Welzijn = meer dan armoedebestrijding

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 13 NOVEMBER 2017

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 13 NOVEMBER 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 13 NOVEMBER 2017 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 42, 1.

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 42, 1. gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00682 Onderwerp: Vlaams Stedenfonds - Addendum bij de subsidieovereenkomst voor de uitvoering van het project Go-Between

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 20 november 2013

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 20 november 2013 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 20 november 2013 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Conny Gevens, Joachim Lelièvre- Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 2. Goedkeuren van het aanwenden van de subsidies in het kader van sociale en culturele participatie en kinderarmoede

OPENBARE ZITTING. 2. Goedkeuren van het aanwenden van de subsidies in het kader van sociale en culturele participatie en kinderarmoede Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 30 januari 2018 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede, Fien Debeuf, Peter Landuyt, Rik

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Erik Vanderheiden, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc Haine, Louis Debruyne,

Nadere informatie

Aanvraag projectsubsidies inzake samenleven in diversiteit

Aanvraag projectsubsidies inzake samenleven in diversiteit Aanvraag projectsubsidies inzake samenleven in diversiteit DIS/APISID/09-04-2013 Dienst Internationale Samenwerking/Integratie Gemeenteplein 2, 8790 WAREGEM T 056 62 13 87 F 056 60 66 96 integratie@waregem.be

Nadere informatie

Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement, Boddez B. bestuurssecretarissen.

Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement, Boddez B. bestuurssecretarissen. Z I T T I N G V A N 27.12.2007 Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. De Vijlder C. Cooman G. Dooms J. De Gols M. De Boeck

Nadere informatie

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie.

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie. Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en Doel van de premie. Artikel 1: 1. Om jonge gezinnen te ondersteunen in de aankoop van een woning op het grondgebied van de gemeente Middelkerke,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN NOTULEN VAN DE ZITTING VAN DONDERDAG 04 JANUARI 2018

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN NOTULEN VAN DE ZITTING VAN DONDERDAG 04 JANUARI 2018 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN NOTULEN VAN DE ZITTING VAN DONDERDAG 04 JANUARI 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente Moorslede Aanwezig: Bart De Koning, OCMW voorzitter Rita Leenknecht,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, VANDERSTRAETEN Anja, RAES Marleen, DECLERCK

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Ham Roerdompstraat 6 3945 Ham Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Ham/RMID-P&SA/2017 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte Voorzitter,

Nadere informatie

DE MEIDOORN. Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen OCMW WIJNEGEM

DE MEIDOORN. Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen OCMW WIJNEGEM OCMW WIJNEGEM www.ocmwwijnegem.be Koolsveldlaan 94 2110 Wijnegem TEL 03 355 32 90 INFORMATIENOTA DE MEIDOORN D E M E I D O O R N Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen Beheer van

Nadere informatie

Raad De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 02.

Raad De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 02. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 augustus 2015 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter, Dirk De

Nadere informatie