Lancering Arnhem AAN / Overzicht Activiteiten zaterdag 23 september

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Lancering Arnhem AAN / Overzicht Activiteiten zaterdag 23 september"

Transcriptie

1 Lancering Arnhem AAN / Overzicht Activiteiten zaterdag 23 september

2 Activiteit: Hoogte 80 Loop Locatie: Hoogte 80 Adres: Hoogte 80, 6823 CL Arnhem Wijk: Geitenkamp Tijd: Let op! Woensdag 27 sept 14:00, niet 23 september Omschrijving: De Hoogte 80 loop is al jaren één van de leukste (hardloop)activiteiten voor de jongste inwoners van Arnhem. Dankzij de betrokkenheid van de organisatie met de wijken doen er elk jaar wel zo n duizend kinderen mee en zeg nou zelf, welke energie is er nou groener dan positieve energie? Arnhem AAN is ook aanwezig en heeft een duurzaam presentje voor alle stoere lopers! Activiteit: Arnhem AAN Award - Verkiezing Duurzaamste Gebouw Locatie: geen fysieke activatie Adres: n.v.t. Wijk: n.v.t. Tijd: n.v.t. Omschrijving: In Arnhem worden er aan de lopende band gebouwen gerenoveerd en vaak met oog op vernieuwing en duurzaamheid en daarmee kunnen ze in de prijzen vallen! Waar om het jaar kunnen gebouwen de Willem Diehlprijs voor de beste renovatie en herbestemming wordt uitgereikt, vinden wij dat ook duurzaamheid erkenning verdient. Daarom presenteren wij met trots de Arnhem AAN Award voor de meest duurzame verbouwing! De inzendingen worden beoordeeld op uitstraling, besparing, bewustwording en innovatie en kunnen vanaf 23 september worden genomineerd. Activiteit: INNOVATE preview met Volta Energy Locatie: Rozet Adres: Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem Wijk: Centrum Tijd: 14:00 15:00 Omschrijving: Tijdens de lancering van Arnhem AAN presenteren we in Rozet het eerste werkende model van Volta Energy: een groene én duurzame energievoorziening die mobiel en off-grid in te zetten is. Met dit initiatief won oprichter Roel Bleumer de startersprijs bij de Arnhemse verkiezing voor ondernemer van het jaar en werkt o.a. samen met Gemeente Arnhem om evenementen te verduurzamen. Volta Energy kun je bewonderen bij de HAN tijdens INNOVATE op 7 oktober, maar voor wie niet kan wachten geven we op 23 september alvast een sneak preview! Singer-songwriter Rogier Pelgrim is aanwezig om de middag van een feestelijk tintje te voorzien!

3 Activiteit: Duurzame Burendag Locatie: Stadsboerderij Presikhaaf Adres: Ruitenberglaan 4, 6826 CC Arnhem Wijk: Presikhaaf Tijd: 09:00 16:30 Omschrijving: Bij de stadsboerderij in Presikhaaf wordt voor de lancering van Arnhem AAN een burendag met een 'energie-tintje' georganiseerd. Laat je zowel buiten op het terrein óf in het gebouw rondleiden en ontdek welke maatregelen het Natuurcentrum treft om energie te besparen. In het leslokaal staan educatieve materialen waarbij de leskisten rondom het thema energie niet ontbreken. Zien we je daar? Activiteit: Yes! Mijn man / vrouw is duurzaam klusser! Locatie: Dazo 125 Adres: Spijkerstraat 125, 6828 DC, Arnhem Wijk: Spijkerkwartier Tijd: 10:00-13:00 Omschrijving: Spijkerenergie brengt mensen samen die plannen hebben om hun huis te verduurzamen en helpt ze op weg! Bij het nieuwe Dazo 125 in het Spijkerkwartier is daarom een inloopdag georganiseerd waar geïnteresseerden terecht kunnen voor advies, tips en kennisuitwisseling met zowel amateurs- als ervaringsdeskundigen op het gebied van duurzame verbouwingen. Activiteit: Afval gaat AAN! Locatie: 2Switch Adres: Westervoortsedijk 120, 6827 AX Arnhem Wijk: Het Broek Tijd: 11:00-16:00 Omschrijving: 2Switch is keigoed in het hergebruiken van afgedankte materialen en kan als geen ander demonstreren hoe je deze spullen kan omtoveren tot iets wat mooi, nuttig of zelf superhip is. Op 23 september ben je van harte welkom bij de afvalkaravaan waar er naast duurzame tovertrucjes met tweedehands objecten een presentatie over de milieuprestatie van 2Switch wordt gegeven en leer je textiel vermaken met Iris Helena Stern. Activiteit: Duurzaam speelgoed voor nieuwe Nederlanders Locatie: AZC Elderhoeve Adres: Elderhofseweg 51, 6842 CR Arnhem Wijk: Elden, Elderveld Tijd: 10:00 11:30 Omschrijving: Even de zorgen opzij zetten van een onrustige reis naar Nederland door zorgeloos te spelen en dat doen we uiteraard met duurzaam speelgoed!

4 Activiteit: Wasplaats is AAN! Locatie: Winkelcentrum, Wasplaats. Adres: Klarendalseweg 439, 6822 GV Arnhem Wijk: Klarendal Tijd: 11:00-16:00 Omschrijving: De Wasplaats staat vooral bekend als de plek waar je de was kunt doen. Dat is jammer, want De Wasplaats doet nog véél meer! Naast dat zij een sociale functie hebben, besteden zij ook veel aandacht aan duurzaamheid. Tijdens de lancering van Arnhem AAN halen vrijwilligers je met de bakfiets op bij winkelcentrum Klarendal en vertellen ze je tijdens een mooie fietstocht over hoe De Wasplaats zich inzet voor duurzaamheid. Zien we je daar? Activiteit: Bijeenkomst duurzame sponsoren Locatie: Sportclub VDZ Adres: 't Cranevelt 3, 6815 DK Arnhem Wijk: Alteveer, t Cranevelt Tijd: 15:00-15:40 Omschrijving: Voetbalclub VDZ heeft naast een trouwe club sponsoren ook een achterban van duurzame sponsoren! Deze sponsoren dragen bij aan de ontwikkeling van duurzame projecten bij VDZ. Op 23 september organiseert de voetbalclub een bijeenkomst om deze duurzame donateurs in het zonnetje te zetten. Goed bezig! Activiteit: Stadstuin Kweekland is AAN Locatie: Stadstuin Kweekland, Dalweg 80 Adres: Dalweg 80, 6821 JP Arnhem Wijk: Sonsbeekkwartier Tijd: 10:00-17:00 Omschrijving: Adoptiekerstbomen, onbespoten planten en bloemen, varkens die resten eten van de lokale bakker: Stadstuin Kweekland is AAN! Beleef het zelf en kom een kijkje nemen in Arnhems meest verassende en duurzame tuin waar alles en iedereen tot bloei komt! Activiteit: Feestelijke opening van zonneveld Drielsedijk. Locatie: Sportpark Drielsedijk Adres: Drielsedijk 17, 6841 HJ Arnhem Wijk: Elderveld Tijd: 10:55-11:45 Omschrijving Sportpark Drielsedijk is goed bezig! Op dit sportpark is een unieke veldopstelling gerealiseerd met zonnepanelen. Zowel voetbalvereniging AZ 2000 als de gemeente Arnhem investeerden in diverse duurzaamheidsmaatregelen om stroomneutraal te worden. Op 23 september vieren we de officiële ingebruikneming van alle duurzaamheidsmaatregelen.

5 Activiteit: Energieneutraal voedsel conserveren in historische ijskelders Locatie: Molenplaats Sonsbeek Adres: Zijpendaalseweg 24A, 6814 CL Arnhem Wijk: Park Sonsbeek Tijd: 14:00-15:00 Omschrijving: Nog voordat koelkasten een vast onderdeel waren van de Nederlandse keuken, moesten er andere manier bedacht worden om eten langer te conserveren. Daar hadden ze in Arnhem een hele mooie oplossing voor: de ijskelders in Park Sonsbeek. Op 23 september krijg je de kans om een kijkje terug in de tijd te nemen en te leren van oude technieken waarbij er gebruik wordt gemaakt van de omgeving om energieneutraal te koelen. Deze unieke kans wil je niet missen! Activiteit: SML en Upward zijn AAN! Locatie: Sportpark SML en Upward Adres: Kemperbergerweg 11b, 6816 RM Arnhem Wijk: Hoogkamp, schaarsbergen Tijd: 16:00-16:30 Omschrijving: Sportclubs SML en Upward zijn goed bezig en niet alleen door gebruik te maken van duurzame energie, maar ook met gezonde voeding in de kantine! De wethouder komt persoonlijk langs om ze hiermee te complimenteren en de vooruitgang te vieren. Kom langs en bekijk ook een wedstrijd van één van de vele sportteams die deze dag spelen. Activiteit: Brainstorm sessie: Hoe maken we het gebied rondom de Rijnhal mooier en duurzamer? Locatie: De Koppel Adres: Olympus 29, 6832 EL Arnhem Wijk: Malburgen Tijd: 12:00-14:00 Omschrijving: Hoe verbeter je de wereld? Door lelijke dingen om te zetten in mooie dingen en Arnhem kent geen lelijkere plek dan het braakliggend stuk grond naast de Rijnhal en De Koppel. Hoog tijd om daar een dosis positiviteit tegenover te zetten! Samen met de bewoners, organisaties en betrokkenen organiseren wij een brainstormsessie om ideeën uit te wisselen over de toekomst van dit gebied en hoe we deze samen duurzaam kunnen maken. Meedenken? Je bent van harte welkom! Niets is te gek!

6 Activiteit: Ecologisch wonen in Arnhem Locatie: Woonvereniging Polderdrift Adres: Hans Tiemeijerhof 13, 6836 MK Arnhem Wijk: Rijkerswoerd Tijd: 14:00-17:30 Omschrijving: Polderdrift is een sociale én duurzame woonvereniging die ruim 20 jaar bestaat. Samen onderhouden ze de gezamenlijke gebouwen en tuin op een zo natuurlijk mogelijke manier, maar de bewoners zijn niet de jongsten meer en het onderhouden blijkt soms wel zwaar. Daarom hebben voor de lancering van Arnhem AAN besloten om nieuw tuingereedschappen aan te schaffen om het werk te verlichten. Zo blijven de bewoners actief en ook dat is duurzaam! Activiteit: Workshop duurzaam speelgoed Locatie: Bruishuis Adres: Akkerwindestraat 1-25, 6832 CR Arnhem Wijk: Malburgen Tijd: 14:00 15:30 Omschrijving: Wat is er nou cooler dan een elektrische auto op zonne-energie? Of een huisje bouwen van duurzame materialen? We leren kinderen spelenderwijs dat duurzaam speelgoed leuker is én natuurlijk beter voor hun omgeving Activiteit: Sportcentrum Rijkerswoerd is AAN! Locatie: Sportcentrum Rijkerswoerd Adres: De Pas 44, 6836 Arnhem Wijk: Rijkerswoerd Tijd: 13:00-13:45 Omschrijving: Sportcentrum Rijkerswoerd vindt het belangrijk dat de gebruikers inzien wat verduurzaming van het sportcentrum betekent. Sportief Opgewekt ontwikkelde daarom een uniek monitoringsscherm die laat zien hoeveel stroom de zonnepanelen opwekken en hoeveel stroom er in het centrum wordt gebruikt. Op 23 september huldigen we Sportcentrum Rijkerswoerd als officieel duurzaam sportcentrum. Goed bezig! Activiteit: Smartpolder is AAN! Locatie: Gemaal Vredenburg Adres: Huissensedijk / Burg. Matsersingel Wijk: Vredenburg Tijd: 9:00-10:00 Omschrijving: Wist je dat een poldergemaal meer energie kan opwekken dan een windturbine? Wij ook niet! De slimme mannen die dit ontdekt hebben komen natuurlijk uit Arnhem en kunnen je hier alles over vertellen. Dat doen ze tijdens de lancering van Arnhem AAN op 23 september bij gemaal Vredenburg. Zien we je daar?

7 Activiteit: De eerste buurtbecue van Ecowijk de Kiem Locatie: De toekomstige plek van de kiem. Adres: Minervasingel Wijk: Schuytgraaf Tijd: 17:00-20:00 Omschrijving: Hoewel er nog geen steen gelegd is, zijn er al veel enthousiastelingen betrokken bij de realisatie van Ecowijk de Kiem. Wie zijn deze enthousiastelingen en kennen ze elkaar eigenlijk al? Met deze vragen in het achterhoofd organiseren we tijdens de lancering van Arnhem AAN de allereerste buurtbecue voor Ecowijk de Kiem en dat gaat natuurlijk gepaard met gezonde én duurzaam bereide snacks. Activiteit: Wethouder zet geestelijk vaders laadpaal in het zonnetje! Locatie: Winkelcentrum Schuytgraaf Adres: Castorstraat 2, 6846 XB Arnhem Wijk: Schuytgraaf Tijd: 12:00 Omschrijving: Wist je dat remmende voertuigen energie opwekken? Bij het winkelcentrum in Schuytgraaf staat de eerste laadpaal die gebruik maakt van de remenergie van de Arnhemse trolleybussen. Dat vieren we op 23 september met onder andere wethouder Ron König die de twee geestelijk vaders van de laadpaal in het zonnetje zet. Goed bezig! Activiteit: Wens voor duurzaamheid Locatie: Winkelcentrum Kronenburg Adres: Kronenburgpassage 101, 6831 EL Arnhem Wijk: Kronenburg Tijd: 10:00-14:00 Omschrijving: Het allergrootste zonneveld van Arnhem ligt op Winkelcentrum Kronenburg met dank aan Atama Solar Energy. Atama is goed bezig en timmert hard aan de weg om Arnhem te verduurzamen! Daarnaast is het bedrijf ook een actie gestart om geld in te zamelen voor de Make A Wish foundation en daar worden wij warm van! Tijdens de lancering van Arnhem AAN collecteren wij daarom in winkelcentrum Kronenburg voor dit nobele doel. Help jij mee? Activiteit: Stadsboerderij de Korenmaat is AAN! Locatie: Stadboerderij Korenmaat Adres: Marius van Beeklaan 5, 6836 WD Arnhem Wijk: Rijkerswoerd Tijd: 10:00-12:00 Omschrijving: Slimopgewekt en Stadsboerderij de Korenmaat zetten zich samen in voor duurzaamheid. Zo is de boerderij de eerste in Nederland die al haar stroom opwekt met een eigen zonneveld en daar mogen ze best voor bejubeld word en dat doen we met niemand minder dan singer-songwriter Rogier Pelgrim!

8 Activiteit: Zwembad Valkenhuizen en De Grote Koppel zijn AAN! Locatie: Zwembad De Grote Koppel Adres: Olympus 29, 6832 EL Arnhem Wijk: Malburgen Tijd: n.v.t. Omschrijving: Zwembad Valkenhuizen gaat verbouwen en dat vinden wij leuk! Waarom? Ze maken namelijk gebruik van deze gelegenheid om het hele dak vol te leggen met zonnepanelen. Omdat ze haar deuren hiervoor sluit, willen we de jongste inwoners van Arnhems stimuleren om in beweging te blijven door te zwemmen bij het zuster-zwembad van Valkenhuizen: De Grote Koppel.

Energieke buurten & Energieke bewoners

Energieke buurten & Energieke bewoners Energieke buurten & Energieke bewoners In Arnhem, per gebied team leefomgeving Stand van zaken energie-initiatieven per gebied Gemeente Arnhem, Leida van den Berg, Werkversie 4 april 2018 1 Inleiding Als

Nadere informatie

Kinderopvang. Selectie van een aantal Arnhemse cijfers uit het rapport van het CBS. 15 maart 2015 Onderzoek & Statistiek

Kinderopvang. Selectie van een aantal Arnhemse cijfers uit het rapport van het CBS. 15 maart 2015 Onderzoek & Statistiek Kinderopvang Selectie van een aantal Arnhemse cijfers uit het rapport van het CBS 15 maart 2015 Onderzoek & Statistiek Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Kinderen in de formele kinderopvang (aantal en uren)

Nadere informatie

Eerste Vinkelse Voetbal Club

Eerste Vinkelse Voetbal Club Eerste Vinkelse Voetbal Club Energiebesparingsanalyse voor een duurzame voetbalvereniging 24 november 2017 Opbouw van deze analyse 1. Introductie pag. 3 2. Wat is er bij E.V.V.C. mogelijk? pag. 4 3. Wat

Nadere informatie

Bijlage Uitslagen per wijk en stemdistrict

Bijlage Uitslagen per wijk en stemdistrict Bijlage Uitslagen per wijk en stemdistrict In deze bijlage kunt u het volgende terugvinden: - Opkomstpercentages per wijk en stemdistrict; - Percentage stemmen per partij in elke wijk; - Percentage stemmen

Nadere informatie

Bijlage Uitslagen per wijk en stemdistrict

Bijlage Uitslagen per wijk en stemdistrict Bijlage Uitslagen per wijk en stemdistrict In deze bijlage kunt u het volgende terugvinden: - Opkomstpercentages per wijk en stemdistrict; - Percentage stemmen per partij in elke wijk; - Percentage stemmen

Nadere informatie

Dienstregeling. Arnhem Stad. vanaf 9 december 2012

Dienstregeling. Arnhem Stad. vanaf 9 december 2012 Dienstregeling 2013 Geldig Arnhem Stad vanaf 9 december 2012 Lijn Bestemmingen 1 Oosterbeek Velp 2 Arnhem Centraal Station Arnhem Hoogkamp 3 Arnhem Het Duifje Arnhem Burgers Zoo 4 Arnhem Centraal Station

Nadere informatie

Samen Duurzaam DOEN! Stap 1 // Welkom en inleiding. Stap 2 // Voorstelronde aanwezigen. (5 minuten) (10 minuten)

Samen Duurzaam DOEN! Stap 1 // Welkom en inleiding. Stap 2 // Voorstelronde aanwezigen. (5 minuten) (10 minuten) Samen Duurzaam DOEN! Leuk dat u samen met uw buren na wilt denken over duurzaamheid. Aan de hand van dit stappenplan helpen wij u graag op weg om het gesprek op gang te brengen. Dit stappenplan is bedoeld

Nadere informatie

Eco-woonproject Huissensedijk 32, Arnhem. Interesse?

Eco-woonproject Huissensedijk 32, Arnhem. Interesse? Eco-woonproject Huissensedijk 32, Arnhem Interesse? huissensedijk32@gmail.com Missie Duurzame omgang met mens, dier en natuur Woonboerderij met stadslandbouw Behoud authenticiteit van de boerderij Ontwikkeling

Nadere informatie

Zayaz Huurderspanel Resultaten vervolgonderzoek Duurzaamheid. Oktober 2017

Zayaz Huurderspanel Resultaten vervolgonderzoek Duurzaamheid. Oktober 2017 Zayaz Huurderspanel Resultaten vervolgonderzoek Duurzaamheid Oktober 2017 Goed om te weten De eerste sheets geven de uitkomsten per vraag weer. Deze zijn weergegeven in percentages. Vanaf sheet nummer

Nadere informatie

Heel Rhenen duurzaam!

Heel Rhenen duurzaam! Zaterdag 21 mei 2016 Heel Rhenen duurzaam! Op zaterdag 21 mei houden wij samen de tweede duurzame dag in de gemeente Rhenen. In en om het Huis van de gemeente is dan weer de duurzame markt. Hier vindt

Nadere informatie

Ontwerp Gezonde Systemen

Ontwerp Gezonde Systemen Ontwerp Gezonde Systemen Het huidige zonne-inkomen gebruiken De cycli van de natuur worden aangedreven door de energie van de zon. Bomen en planten vervaardigen voedsel op zonlicht. De wind kan worden

Nadere informatie

samen op weg naar een hitte- en waterbestendige stad

samen op weg naar een hitte- en waterbestendige stad samen op weg naar een hitte- en waterbestendige stad Gelderse Natuurmakers 28 juni 2018 Daphne van der Wal Bert Roete Arnhem Klimaatbestendig ...28 juli 2014 de participatiemaatschappij, dat ben jij? tevreden

Nadere informatie

Hoe denken Schiedammers over bepaalde duurzame maatregelen en in hoeverre dragen zij zelf bij aan een duurzaam Schiedam?

Hoe denken Schiedammers over bepaalde duurzame maatregelen en in hoeverre dragen zij zelf bij aan een duurzaam Schiedam? Hoe denken Schiedammers over bepaalde duurzame maatregelen en in hoeverre dragen zij zelf bij aan een duurzaam Schiedam? Kenniscentrum MVS november 2015 oud papier gescheiden aanbieden textiel gescheiden

Nadere informatie

Kun jij een product ontwerpen in 3D? Hoe ziet het zwembad van de toekomst eruit? Wat kun jij door het koppelen van technieken maken?

Kun jij een product ontwerpen in 3D? Hoe ziet het zwembad van de toekomst eruit? Wat kun jij door het koppelen van technieken maken? LESBRIEVEN EN WERKSTUKJES Koppelingen van technieken Kun jij een product ontwerpen in 3D? Hoe ziet het zwembad van de toekomst eruit? Wat kun jij door het koppelen van technieken maken? Vrijdag 13 oktober

Nadere informatie

EXCLUSIEVE KAVELS TE KOOP! W O N E N ALSOF JE THUIS OP VAKANTIE BENT VASTGOEDPLEIN.NL/GAARDENHAGE

EXCLUSIEVE KAVELS TE KOOP! W O N E N ALSOF JE THUIS OP VAKANTIE BENT VASTGOEDPLEIN.NL/GAARDENHAGE EXCLUSIEVE KAVELS TE KOOP! W O N E N ALSOF JE THUIS OP VAKANTIE BENT VASTGOEDPLEIN.NL/GAARDENHAGE Gelredome Arnhem centrum Winkelcentrum Kronenburg N325 A325 Vredenburg Immerlooplas Immerloo Park Park

Nadere informatie

Respons Van de panelleden die zijn benaderd, hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit levert een respons op van 66%.

Respons Van de panelleden die zijn benaderd, hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit levert een respons op van 66%. Samenvatting Milieu 2013 Het Delft Internet Panel (DIP) is in april 2013 benaderd voor een onderzoek naar het gebruik en de waardering van diverse voorzieningen op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid

Nadere informatie

Feiten over. Veiligheidsbeleving. in de gemeente Arnhem

Feiten over. Veiligheidsbeleving. in de gemeente Arnhem Feiten over Veiligheidsbeleving in de gemeente Arnhem Feiten over Veiligheidsbeleving in de gemeente Arnhem Voor burgers speelt het persoonlijke gevoel van veiligheid een belangrijke rol. Dit gevoel wordt

Nadere informatie

Bijlagen Leefbaarheid en Veiligheid 2013

Bijlagen Leefbaarheid en Veiligheid 2013 Bijlagen Leefbaarheid en Veiligheid 2013 Leefbaarheid woonbuurt Bijlage 2.1a: Rapportcijfers voor de leefbaarheid in de buurt naar wijken, 2001-2013 Bijlage 2.1b: Rapportcijfers voor de woonomgeving naar

Nadere informatie

Verduurzamen bedrijventerrein Kagerweg Oost. samen sterk, samen duurzaam

Verduurzamen bedrijventerrein Kagerweg Oost. samen sterk, samen duurzaam Verduurzamen bedrijventerrein Kagerweg Oost samen sterk, samen duurzaam Wie Stichting GreenBiz Beverwijk Jan Boudesteijn (voorzitter) Boudesteijn Groep "Biodiesel, groengas of elektrisch vervoer, de keuze

Nadere informatie

Duurzaam Bouwloket.

Duurzaam Bouwloket. Altijd al willen weten welke maatregelen u allemaal kunt treffen om uw woning te verduurzamen? Het Duurzaam Bouwloket biedt onafhankelijk advies en informatie om jaarlijks geld en energie te besparen.

Nadere informatie

Duurzaam Montfoort. Forum Samenleving. 21 maart

Duurzaam Montfoort. Forum Samenleving. 21 maart Duurzaam Montfoort Forum Samenleving 1 21 maart 2017 Wat doen we Duurzaam Montfoort stelt zich als taak betrokken partijen: bewust te maken van het onderwerp duurzaamheid en energie, te informeren en met

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor leden en geïnteresseerden. Bekijk deze in je browser

Nieuwsbrief voor leden en geïnteresseerden. Bekijk deze  in je browser Nieuwsbrief voor leden en geïnteresseerden Bekijk deze email in je browser Ledenavond 22 juni 2017 Op donderdag 22 juni a.s. organiseren wij een ledenavond, met als onderwerp: Lansingerbespaar. Wij hebben

Nadere informatie

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS Uden, 11 september 2015 Beste ouders, De kop is eraf, het nieuwe schooljaar is met een razende vaart begonnen. Afgelopen maandag zijn we enthousiast gestart met IPC en daar hoor ik al mooie geluiden over.

Nadere informatie

tot eind 2025 - LED verlichting bij vervanging - inzet slimme verlichtingsconcepten

tot eind 2025 - LED verlichting bij vervanging - inzet slimme verlichtingsconcepten Doelstelling Actie Doorlooptijd Wat gaan we doen Eigenaarschap Eigen organisatie 20% energiebesparing t.o.v. 2015 Energiebesparing gemeentelijke gebouwen 20% transitie naar hernieuwbare energie t.o.v.

Nadere informatie

Amateur Partnership Overeenkomst 2011/2012

Amateur Partnership Overeenkomst 2011/2012 Amateur Partnership Overeenkomst 2011/2012 Samen leuke dingen doen Inleiding Roda JC Kerkrade zet zich in voor de Limburgse samenleving via het maatschappelijke programma Elf voor Limburg. Het programma

Nadere informatie

JA: WONEN VOOR IEDEREEN! WENJEN FOAR ELKENIEN PVDA FRYSLÂN WONINGPLAN

JA: WONEN VOOR IEDEREEN! WENJEN FOAR ELKENIEN PVDA FRYSLÂN WONINGPLAN JA: WONEN VOOR IEDEREEN! WENJEN FOAR ELKENIEN PVDA FRYSLÂN WONINGPLAN Foto: Jeroen Mul/Flickr, Creative Commons JA: STEVIG INZETTEN OP BETAALBAAR EN GOED WONEN VOOR IEDEREEN! De afgelopen jaren is er dankzij

Nadere informatie

Twenterand 21 maart 2018 Stem voor verandering

Twenterand 21 maart 2018 Stem voor verandering Twenterand 21 maart 2018 Stem voor verandering 1 Mijn naam is Stephan Reusken. Ik zit in de gemeenteraad voor de politieke partij Partij van de Arbeid. In deze folder leg ik op een eenvoudige manier uit

Nadere informatie

Connecting the Energy

Connecting the Energy Energie Sponsor Plan Connected Softs Points Sponsor Solar Connecting the Energy We hikken al jaren aan tegen het Klimaatakkoord van Parijs. Kijken weg als we aan 2020 denken. De te halen doelen zijn ambitieus

Nadere informatie

Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar.

Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar. Vogelwaarde, januari 2014. Beste ouders/verzorgers en leden, Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar. Even terugkijken

Nadere informatie

Leefbaarheidsalliantie Gelderland

Leefbaarheidsalliantie Gelderland Griffie Beuningen Onderwerp: Bijlagen: FW: Informatie over Leefbaarheidsalliantie Gelderland Web Factsheet Samenwerken aan leefbaarheid april 2018pdf Leefbaarheidsalliantie Gelderland Hierbij informatie

Nadere informatie

Stichting Duurzaam Lopikerwaard

Stichting Duurzaam Lopikerwaard Stichting Duurzaam Lopikerwaard Dick Nederend Presentatie d.d. 31 mei 2018 voor bedrijventerrein de Copen te Lopik Agenda Voorstellen Doelstelling Stichting Duurzaam Lopikerwaard Wat is het energieverbruik

Nadere informatie

WIJKPROFIELEN. Wijkprofielen Arnhem 2015

WIJKPROFIELEN. Wijkprofielen Arnhem 2015 WIJKPROFIELEN Wijkprofielen Arnhem 2015 afdeling informatievoorziening, team onderzoek en statistiek SEPTEMBER 2015 Voorwoord De gemeente Arnhem beschikt over waardevolle informatie over de stad en de

Nadere informatie

Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september Sprookjesfestival

Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september Sprookjesfestival 1 van 5 21-11-2018 13:33 Bekijk deze email in je browser Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september 2018 Welkom bij onze vernieuwde nieuwsbrief! Wijkvereniging inschuytgraaf houdt je graag op

Nadere informatie

Vakantieprogramma BSO de Toverburcht

Vakantieprogramma BSO de Toverburcht Maandag 24 april 2017 Aanwezig vóór: 09:30 uur Ophalen vanaf: 17:00 uur Trek maar kleren en schoenen aan die vies mogen worden, want vandaag gaan wij naar: Stadsboerderij De Korenmaat in Rijkerswoerd!

Nadere informatie

Voetbaltarieven in Arnhem en omstreken

Voetbaltarieven in Arnhem en omstreken Voetbaltarieven in Arnhem en omstreken David Romijn Jeroen Brus 2 Voetbaltarieven in Arnhem en omstreken Mulier Instituut Voetbaltarieven in Arnhem en omstreken in opdracht van de gemeente Arnhem David

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2017 Samen Sterker

Jaarplan ASVZ 2017 Samen Sterker jaarplan ASVZ 2017 eenvoudige versie Jaarplan ASVZ 2017 Samen Sterker Jaarplan ASVZ Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2017 gaan doen en wat beter of anders kan in de zorg.

Nadere informatie

Denktank duurzaamheid

Denktank duurzaamheid Denktank duurzaamheid Vergadering d.d. 21 mei 2014 Aanwezig M.T.A. Hegger, wethouder duurzaamheid gemeente Purmerend (voorzitter a.i.) W. Wildschut, bestuurslid Milieudefensie Purmerend G. de Man, directeur

Nadere informatie

Paragraaf duurzaamheid

Paragraaf duurzaamheid Paragraaf duurzaamheid Paragraaf duurzaamheid Wij hebben als gemeentelijke organisatie een voorbeeldfunctie en zorgen ervoor dat de gemeentelijke organisatie energieneutraal wordt voor 2030. Voor de gemeente

Nadere informatie

DORPSAGENDA VALTHE

DORPSAGENDA VALTHE DORPSAGENDA VALTHE 2018-2022 Thema Verenigingen, Kinderen, Jeugd Huidige sportactiviteiten spelen in op nieuwe ontwikkelingen, o.a. e-sport mogelijkheden, Jaarlijkse sportmeerkamp á la 800 jaar Valthe,

Nadere informatie

DAG VAN DE DUURZAAMHEID

DAG VAN DE DUURZAAMHEID Pagina 1 van 8 DAG VAN DE DUURZAAMHEID Een terugblik. De duurzaamheidsmarkt was dit jaar dus in winkelcentrum Walburg, een betere plek dan voorgaande jaren. Bij de Kiboehoeve, rondom t Weetpunt en op t

Nadere informatie

Pimp een Windmolen! Droommachine http://droommachine.braintrigger.nl

Pimp een Windmolen! Droommachine http://droommachine.braintrigger.nl Pimp een Windmolen! Windmolens wekken schone energie op. Maar sommige mensen zijn tegen windmolens. Ze vinden dat ze niet goed in de omgeving passen, dat ze het landschap verontreinigen. En ze zijn bang

Nadere informatie

Hét netwerk voor ambitieuze ondernemers die hun business willen laten groeien én de wereld een beetje beter willen maken.

Hét netwerk voor ambitieuze ondernemers die hun business willen laten groeien én de wereld een beetje beter willen maken. Hét netwerk voor ambitieuze ondernemers die hun business willen laten groeien én de wereld een beetje beter willen maken. De Floriade Business Club. Sluit jij je ook aan? De Floriade Business Club is een

Nadere informatie

PV-velden: kwantiteit met oog voor ruimtelijke kwaliteit

PV-velden: kwantiteit met oog voor ruimtelijke kwaliteit PV-velden: kwantiteit met oog voor ruimtelijke kwaliteit Erik Mol Duurzaamheidscoördinator gemeente Bronckhorst Solarpark De Kwekerij te Hengelo Gld. 18 november 2015 Solarpark De Kwekerij Aanleiding/randvoorwaarden:

Nadere informatie

E.V.V.C. Sponsorplan. Maatschappelijk verantwoord ondersteunen.

E.V.V.C. Sponsorplan. Maatschappelijk verantwoord ondersteunen. E.V.V.C. Sponsorplan Maatschappelijk verantwoord ondersteunen www.evvc.nl Het helpen bij de ontwikkeling van mens en maatschappij Voetbalvereniging E.V.V.C. Samen scoren De voetbalvereniging E.V.V.C. is

Nadere informatie

DE WIJZER. Regelmatig krijgt de school via de mail de vraag om een nieuwe inlogcode voor de SKOZapp. Helaas is de school niet gemachtigd

DE WIJZER. Regelmatig krijgt de school via de mail de vraag om een nieuwe inlogcode voor de SKOZapp. Helaas is de school niet gemachtigd Pater Ullingsstraat 3 6023 AM Budel-Schoot Tel: 0495-494343 Directeur: 0612326731 e-mail: infodewereldwijzer@skozok.nl DE WIJZER Jaargang 8 nr. 02 30 sept. 2016 SKOZAPP Regelmatig krijgt de school via

Nadere informatie

Flevoland. Samen voor groene energie Flevolandse Energiecooperaties

Flevoland. Samen voor groene energie Flevolandse Energiecooperaties We Flevoland Samen voor groene energie Flevolandse Energiecooperaties Lokaal opgewekte duurzame energie Van wie is de Flevolandse zon en wind? Volgens coöperaties van de Flevolanders. Energiecoöperaties

Nadere informatie

info@desteenfabriek.com www.desteenfabriek.com Inhoud Introductie Filosofie Het concept De transformatie Wat wij bieden De mogelijkheden Brede faciliteiten Wat maakt ons uniek 1 2 3 4 5 6 8 10 Introductie

Nadere informatie

Rekenkameronderzoek Bereik van voorschoolse educatie in Arnhem

Rekenkameronderzoek Bereik van voorschoolse educatie in Arnhem Rekenkameronderzoek Bereik van voorschoolse educatie in Arnhem Onderzoeksvoorstel 25 april 2013 Voorbereiding: Ronald Hoekstra (projectleider) Zaaknummer: 2013-04-01721 Kenmerk: 2013.0.042.623 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Welkom Energie besparen en opwekken met PV panelen ECOPARK DE LIMES, ALPHEN AAN DEN RIJN, 16 JULI 2015

Welkom Energie besparen en opwekken met PV panelen ECOPARK DE LIMES, ALPHEN AAN DEN RIJN, 16 JULI 2015 Welkom Energie besparen en opwekken met PV panelen ECOPARK DE LIMES, ALPHEN AAN DEN RIJN, 16 JULI 2015 Een beter klimaat begint bij jezelf! Erik de Ruijter, Coöperatie EnergiekAlphen SAMEN, LOKAAL EN DUURZAAM

Nadere informatie

Almere. Uitkomsten van de zoektocht naar dé klimaatneutrale gemeente in Flevoland 2015

Almere. Uitkomsten van de zoektocht naar dé klimaatneutrale gemeente in Flevoland 2015 Uitkomsten van de zoektocht naar dé klimaatneutrale gemeente in Flevoland 2015 Natuur en Milieufederatie Flevoland heeft ook dit jaar weer een verkenning gedaan naar het klimaatneutrale gehalte van de

Nadere informatie

De items in deze Nieuwsbrief:

De items in deze Nieuwsbrief: Nieuwsbrief november 2013 View this email in your browser De items in deze Nieuwsbrief: Duurzaamheidsmarkt Alphen aan den Rijn goed bezocht Samenwerking Kringloopwinkel / Repaircafe / Rijndorp / ThermosPower

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 7 1 December 2015 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief nummer 7 1 December 2015 Pagina 1 van 5 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Algemeen: Sponsorloop geld Algemeen: Intro dans & de Onderwijsspecialisten SO: Kijkles zwemmen SO: Schoen zetten SO: Kerstmarkt 2015 - deel 2 VSO: Attentie Gymspullen VSO:

Nadere informatie

Energie besparen en opwekken Westereng en Oostereng Bussum 26-5-2015

Energie besparen en opwekken Westereng en Oostereng Bussum 26-5-2015 Energie besparen en opwekken Westereng en Oostereng Bussum 26-5-2015 Wat kunt u verwachten? Welkom door wethouder Watt Nu: mogelijkheden energie opwekken Hoom: mogelijkheden energie besparen Maatregelen:

Nadere informatie

Zonnecollectief Overbetuwe heet u mede namens het Klimaatbureau van de Gemeente Overbetuwe van harte welkom in de Bongerd.

Zonnecollectief Overbetuwe heet u mede namens het Klimaatbureau van de Gemeente Overbetuwe van harte welkom in de Bongerd. Zonnecollectief Overbetuwe heet u mede namens het Klimaatbureau van de Gemeente Overbetuwe van harte welkom in de Bongerd. 2 e informatie avond Zonnecollectief Overbetuwe Programma 19.30 uur: Inloop met

Nadere informatie

LEEFBAARHEID EN VEILIGHEID IN DE BUURT 2017

LEEFBAARHEID EN VEILIGHEID IN DE BUURT 2017 Rapport LEEFBAARHEID EN VEILIGHEID IN DE BUURT 2017 Gemeente Arnhem Februari 2018 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede Rapportnummer 2018/ 19 Datum Februari

Nadere informatie

Agenda bijeenkomst raadsleden Datum: 22 november 2016 Tijd: 17:30 19:30 uur Locatie: Onderwijshuis PO, Beverweerdlaan 3 in Arnhem

Agenda bijeenkomst raadsleden Datum: 22 november 2016 Tijd: 17:30 19:30 uur Locatie: Onderwijshuis PO, Beverweerdlaan 3 in Arnhem Agenda bijeenkomst raadsleden Datum: 22 november 2016 Tijd: 17:30 19:30 uur Locatie: Onderwijshuis PO, Beverweerdlaan 3 in Arnhem Genodigden: Raadsleden gemeente Arnhem Wethouder(s): R. König, M. Leisink

Nadere informatie

MANAGEMENT SAMENVATTING MISSIE #7 CENTER PARCS

MANAGEMENT SAMENVATTING MISSIE #7 CENTER PARCS MANAGEMENT SAMENVATTING MISSIE #7 CENTER PARCS DUURZAME OPLOSSING 1 BANKJE VAN GERECYCLEDE PETFLESSEN DUURZAME OPLOSSING 2 FORSE BESPARING DOOR OPTIMALISATIE ENERGIETECHNIEK DUURZAME OPLOSSING 3 BESPARING

Nadere informatie

Stichting SAN Inhoudelijke jaarverslag 2014

Stichting SAN Inhoudelijke jaarverslag 2014 Inhoudelijke jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Activiteiten... 4 SPIOR... 4 Discriminatie... 5 Thema-avonden voor ouders... 6 Sport voor jongeren en ouderen... 7 Samenwerking

Nadere informatie

sportclub rijssen Doel sponsoring Even voorstellen Sponsormogelijkheden Wat biedt Sportclub Rijssen u als sponsor?

sportclub rijssen Doel sponsoring Even voorstellen Sponsormogelijkheden Wat biedt Sportclub Rijssen u als sponsor? sportclub rijssen Even voorstellen Sportclub Rijssen is in 1960 opgericht. Sinds 1964 wordt gevoetbald op sportpark De Koerbelt, waar we over 2 speelvelden, een combinatieveld (dat we samen met Excelsior

Nadere informatie

VAN ONRENDABELE GROND NAAR DUURZAAM RENDEMENT

VAN ONRENDABELE GROND NAAR DUURZAAM RENDEMENT VAN ONRENDABELE GROND NAAR DUURZAAM RENDEMENT De overheid wil duurzame energie stimu leren en innovatie van duurzame energietechnieken bevor deren: meer duurzame energie in de toekomst. Doel is 16% duur

Nadere informatie

samen op weg naar een hitte- en waterbestendige stad

samen op weg naar een hitte- en waterbestendige stad samen op weg naar een hitte- en waterbestendige stad Provinciaal Jaarcongres Provincie Gelderland 07-06-2017 Daphne van der Wal Le Far West ...28 juli 2014 de participatiemaatschappij, dat ben jij? tevreden

Nadere informatie

Hoera een papa, hoera een mama! 20 TopTips voor en door kersverse ouders

Hoera een papa, hoera een mama! 20 TopTips voor en door kersverse ouders INKIJKEXEMPLAAR inspiratie boekje Hoera een papa, hoera een mama! 20 TopTips voor en door kersverse ouders Gefeliciteerd met de geboorte van je kindje! Vader of moeder worden is een intense ervaring die

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

Nieuwsbrief Beweegtuin Topaz Overduin April 2016

Nieuwsbrief Beweegtuin Topaz Overduin April 2016 Nieuwsbrief Beweegtuin Topaz Overduin April 2016 Beweegtuin Topaz Overduin Voor u ligt de tweede nieuwsbrief om u te informeren over de beweegtuin op het terrein van Topaz Overduin. De projectgroepleden

Nadere informatie

Voor vooruitgang in Uitgeest

Voor vooruitgang in Uitgeest Verkiezingsprogramma 2018 Dit is het verkiezingsprogramma van D66 Uitgeest in gewone taal. Voor het volledige programma kun je kijken op onze website: uitgeest.d66.nl Voor vooruitgang in Uitgeest 1 Voorwoord

Nadere informatie

Activiteiten Netwerk

Activiteiten Netwerk ALV 2015 Programma Opening door de voorzitter Verslagen en werkplannen Financieel verslag en begroting Decharge Bestuur Verkiezing van het nieuwe bestuur Verkiezing van de ledenraad Pauze Dienstverlening

Nadere informatie

SV SLIKKERVEER OP NAAR HET 100-JARIG BESTAAN. Beleidsplan

SV SLIKKERVEER OP NAAR HET 100-JARIG BESTAAN. Beleidsplan SV SLIKKERVEER OP NAAR HET 100-JARIG BESTAAN Beleidsplan 2016-2020 SV SLIKKERVEER: MEER DAN EEN VERENIGING SV SLIKKERVEER: MEER DAN EEN VERENIGING SV Slikkerveer is een vereniging. En zoals bij iedere

Nadere informatie

Beleid / actie / thema Datum Bron Opmerkingen / Commentaar Duurzaam Pijnacker-Nootdorp een kwestie van doen

Beleid / actie / thema Datum Bron Opmerkingen / Commentaar Duurzaam Pijnacker-Nootdorp een kwestie van doen Samenwerking GroenLinks Haaglanden, Polderzaal van het Provinciehuis, 30 januari 2013 Duurzaamheid in Pijnacker-Nootdorp Bijdrage Hans Velt, Gemeenteraadslid GroenLinks Beleid / actie / thema Datum Bron

Nadere informatie

E.V.V.C. Sponsorplan. Maatschappelijk verantwoord ondersteunen.

E.V.V.C. Sponsorplan. Maatschappelijk verantwoord ondersteunen. E.V.V.C. Sponsorplan Maatschappelijk verantwoord ondersteunen www.evvc.nl Het helpen bij de ontwikkeling van mens en maatschappij Voetbalvereniging E.V.V.C. Samen scoren De voetbalvereniging E.V.V.C. is

Nadere informatie

Ik wil zonnepanelen. Presentatie: Joop Eising van Invent www.invent.nl Erik Koning van Energiewacht www.ewacht.nl

Ik wil zonnepanelen. Presentatie: Joop Eising van Invent www.invent.nl Erik Koning van Energiewacht www.ewacht.nl Ik wil zonnepanelen. Presentatie: Joop Eising van Invent www.invent.nl Erik Koning van Energiewacht www.ewacht.nl Aanleiding vereniging voor energiebesparing: 1 hogere gemeentelijke tarieven voor verenigingen

Nadere informatie

BVV BARENDRECHT NIEUWSBRIEF ZOMERSPECIAL

BVV BARENDRECHT NIEUWSBRIEF ZOMERSPECIAL BVV BARENDRECHT NIEUWSBRIEF ZOMERSPECIAL Beste leden van BVV Barendrecht, Hierbij ontvangt u voor de 1 e maal de Zomerspecial van BVV Barendrecht. Ook gedurende de zomervakantie zitten wij zeker niet stil

Nadere informatie

Advies blok Wonen en buitenruimte

Advies blok Wonen en buitenruimte Als Kindergemeenteraad hebben we ons twee jaar lang verdiept in verschillende beleidsterreinen. We werden hierbij ondersteund door drie adviescommissies: Milieu, Economie en Veiligheid. Ook hebben er ruim

Nadere informatie

abcdefg Nieuwsbrief 9 14 maart 2017

abcdefg Nieuwsbrief 9 14 maart 2017 abcdefg Nieuwsbrief 9 14 maart 2017 lgemeen nieuws Rode loper Volgende week is het de School!Week in het openbaar onderwijs Het motto voor deze campagneweek is Ik ben welkom! Daarom leggen alle Librijn

Nadere informatie

Zaterdag 17 september en 19 t/m 22 september

Zaterdag 17 september en 19 t/m 22 september Evenementenkalender Openingsrun Met deze gezellige 1Km Run geeft Utrecht het landelijke startschot voor de Nationale Sportweek (NSW). Zoveel mogelijk mensen rennen in de clubkleding van hun vereniging

Nadere informatie

Uitkomsten van de zoektocht naar dé klimaatneutrale gemeente in Flevoland 2014

Uitkomsten van de zoektocht naar dé klimaatneutrale gemeente in Flevoland 2014 Uitkomsten van de zoektocht naar dé klimaatneutrale gemeente in Flevoland 2014 Natuur en Milieufederatie Flevoland heeft ook dit jaar weer een verkenning gedaan naar het klimaatneutrale gehalte van de

Nadere informatie

IEDERE JONGERE IS UNIEK EN DANKZIJ HOLY WORDT DIT ZICHTBAAR

IEDERE JONGERE IS UNIEK EN DANKZIJ HOLY WORDT DIT ZICHTBAAR Mediawijze cultuureducatie voor het Voortgezet Onderwijs 31.600 jongeren 16.500 animaties online 140 scholen IEDERE JONGERE IS UNIEK EN DANKZIJ HOLY WORDT DIT ZICHTBAAR De HOLY lesmethode verbindt beeldcultuur,

Nadere informatie

Buitenruimte Battle

Buitenruimte Battle Ontwerp je eigen wijk In Rotterdam komt een nieuwe stad in Merwe. Maar hoe moet deze wijk er uit komen te zien? Er moet bijvoorbeeld bedacht worden hoe de huizen er uit zien, waar de kinderen kunnen spelen,

Nadere informatie

INKIJKEXEMPLAAR. Fijne dag samen! Het Handin-Handboek. 101 snelbinders voor (nog) meer verbinding met je kind VAN DE FAMILY FACTORY

INKIJKEXEMPLAAR. Fijne dag samen! Het Handin-Handboek. 101 snelbinders voor (nog) meer verbinding met je kind VAN DE FAMILY FACTORY INKIJKEXEMPLAAR Fijne dag samen! Het Handin-Handboek 101 snelbinders voor (nog) meer verbinding met je kind VAN DE FAMILY FACTORY Het Hand-in-Handboek is ontwikkeld voor de Week van de Opvoeding 2019 Concept

Nadere informatie

Leekerweide. Vrijwilligers. vrijwilliger zijn bij leekerweide: een vip status

Leekerweide. Vrijwilligers. vrijwilliger zijn bij leekerweide: een vip status Leekerweide Vrijwilligers vrijwilliger zijn bij leekerweide: een vip status Weet je wel hoe belangrijk je bent? Heel veel lachen, leven in de brouwerij, kleine dingen koesteren, grote dingen ondernemen,

Nadere informatie

Locaties zonnevelden, eerste tranche

Locaties zonnevelden, eerste tranche Aan burgemeester en wethouders Documentnummer 2016.0.053.581 Portefeuillehouder(s) A. Haga Zaaknummer 2016-09-01084 Cluster SCO Paul van Hoof Vertrouwelijk Ambtenaar Marion Visser Datum in college 11 oktober

Nadere informatie

Participatiebijeenkomst The Green Village 24 oktober 2017

Participatiebijeenkomst The Green Village 24 oktober 2017 Participatiebijeenkomst The Green Village 24 oktober 2017 Meedoen met de Mentimeter: deelnemers aan participatiebijeenkomst The Green Village kunnen met hun smartphone reageren op vragen en stellingen,

Nadere informatie

Realistisch duurzaam -samen aan de slag-

Realistisch duurzaam -samen aan de slag- Realistisch duurzaam -samen aan de slag- Realistisch duurzaam Opbouw presentatie Startpunt voor opzet van het actieprogramma duurzaamheid Kijkje in de toekomst (voorbeeld Haarlemmermeer) Ideeën 27 maart

Nadere informatie

Rapportage Onafhankelijke cliëntondersteuning sociaal domein in de gemeente Arnhem

Rapportage Onafhankelijke cliëntondersteuning sociaal domein in de gemeente Arnhem Rapportage Onafhankelijke cliëntondersteuning sociaal domein in de gemeente Arnhem Periode: 2018 Datum: 19 april 2019 Naam: Annemieke Spijker Telefoon: 06-53886809 E-mail: annemiekespijker@adviespuntzorgbelang.nl

Nadere informatie

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.!

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.! ROUTE BPC Maak kennis met onze locaties.! WE STELLEN ONS GRAAG EVEN VOOR. Volg me.. BUITENPOORT CATERING Al bijna 35 jaar vormen we met ons team een hechte familie en zijn we volledig op elkaar ingespeeld.

Nadere informatie

26 augustus 2014 Onderweg naar nieuwe duurzame initiatieven in Hilversum 1 26 augustus 2014

26 augustus 2014 Onderweg naar nieuwe duurzame initiatieven in Hilversum 1 26 augustus 2014 1 AGENDA 20.00 uur 1. Welkom / opening 2. Kort voorstelrondje 3. Inventarisatie van initiatieven die aanwezigen graag willen bespreken 4. Vaststellen agenda 5. Korte presentatie Duurzaam Hilversum & Hilversum

Nadere informatie

DAG VAN DE ARNHEMSE GESCHIEDENIS

DAG VAN DE ARNHEMSE GESCHIEDENIS DAG VAN DE ARNHEMSE GESCHIEDENIS 28 OKTOBER 2017 12.00 16.00 UUR PROGRAMMA BOEKJE www.dagvandearnhemsegeschiedenis.nl 2 De Maand van de Geschiedenis is het grootste historische evenement van Nederland

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr

Nieuwsbrief Nr Nieuwsbrief Nr. 4 05-10-2018 We zijn nu ook te volgen via Facebook Sport IKC Het Startblok --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

FoodUp! Academie. 5 dagen 20 personen

FoodUp! Academie. 5 dagen 20 personen We staan, vandaag de dag, voor een groot aantal uitdagingen om ons eten gezonder, eerlijker en duurzamer te maken. Een van de grote vragen is hoe we het voedsellandschap in de toekomst willen inrichten

Nadere informatie

DELTABUURT: NIEMAND IN DE KOU! project - Coop Go!

DELTABUURT: NIEMAND IN DE KOU! project - Coop Go! DELTABUURT: NIEMAND IN DE KOU! project - casus verouderd warmtenet jaren '60 koopwoningen acties - informeren eigenaren: benoemen urgentie verouderd warmtenet - activeren eigenaren: opdracht geven voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 3 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Hij volgt erg snel op de tweede nieuwsbrief. Dat doe ik om even digiduif te testen

Nadere informatie

Een uitgave vol Regenboog nieuwtjes Vrijdaginfo 13!

Een uitgave vol Regenboog nieuwtjes Vrijdaginfo 13! Wij feliciteren. Voor de komende weken feliciteren we Stef, Bella, Roos en Nicky met hun verjaardagen. Wij wensen jullie een fijne dag! Welkom Komende maandag komt Luisa voor het eerst bij ons op school

Nadere informatie

dutch nrgy EEN ENERGIENEUTRALE BUURT. HET KÁN SAMEN!

dutch nrgy EEN ENERGIENEUTRALE BUURT. HET KÁN SAMEN! dutch nrgy EEN ENERGIENEUTRALE BUURT. HET KÁN SAMEN! STREEF ZELF NAAR NUL OP UW ENERGIEREKENING! Zou het niet geweldig zijn om geen energierekening meer te hebben? Of om die rekening in ieder geval drastisch

Nadere informatie

Biekes van A brengt bijen- en bloemenvrienden bij elkaar

Biekes van A brengt bijen- en bloemenvrienden bij elkaar Page 1 of 6 Op 24 maart en 12 april hielden de drie studenten productontwikkeling van Biekes van A twee gesmaakte workshops. Of de snoepjes met honing er voor iets tussen zaten, weten we niet zeker, maar

Nadere informatie

GEBIED IN 360o. Geschreven en vormgegeven door: Nicole de Waal - De Waalster communicatie en advies

GEBIED IN 360o. Geschreven en vormgegeven door: Nicole de Waal - De Waalster communicatie en advies o GEBIED IN 360o Naar aanleiding van de sessie Gezamenlijk toekomstbeeld Haarlemmer Kweektuin, met de leden van de voorbereidingscommissie is de volgende toekomstvisie opgesteld. Letterlijk aan de hand

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

48,8% HAVO/VWO 294. VMBO leerlingen gaat naar school buiten Arnhem. Arnhemse leerlingen in het voortgezet onderwijs +3,6%

48,8% HAVO/VWO 294. VMBO leerlingen gaat naar school buiten Arnhem. Arnhemse leerlingen in het voortgezet onderwijs +3,6% 2016-2017 Arnhemse leerlingen in het voortgezet onderwijs 3 4 / van de vo-leerlingen zit in Arnhem op school 8142 jongeren volgen een vo-opleiding +3,6% VO 392 VSO 3e jaars 48,8% HAVO/VWO 294 PRO van de

Nadere informatie

Proposities voor Comfortabel leven

Proposities voor Comfortabel leven Proposities voor Comfortabel leven Concrete concepten voor installateurs en andere partijen in de markt Juni 2012 1 De zeven proposities voor comfortabel leven in één oogopslag 2 3 Patrick en Jolanda zijn

Nadere informatie

Samen werken aan jouw toekomst!

Samen werken aan jouw toekomst! Samen werken aan jouw toekomst! Ver voordat de eerste paal van ons schoolgebouw de grond in ging, bouwden wij als drie VSO-scholen al aan een stevig fundament voor een nieuwe, gezamenlijke school. Dat

Nadere informatie

Solarpark Hengelo. NLGreenlabel. NL Greenlabel

Solarpark Hengelo. NLGreenlabel. NL Greenlabel Solarpark Hengelo NL Greenlabel Solarpark Hengelo _ introductie Locatie: Partners: Zutphen IJssel Hengelo (GLD) Doetinchem Solarpark _ Nieuw? Combineren! NL Greenlabel Solarpark Het NL Greenlabel Solarpark

Nadere informatie

Arnhemse leerlingen in het voortgezet onderwijs

Arnhemse leerlingen in het voortgezet onderwijs Arnhemse leerlingen in het voortgezet onderwijs schooljaar 2014/2015 Oktober 2015 Colofon: Gemeente Arnhem Afdeling Informatievoorziening, Onderzoek & Statistiek Contactpersoon: Feite van der Veen Tel.:

Nadere informatie