Behoefteonderzoek Mentos

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Behoefteonderzoek Mentos"

Transcriptie

1 Behoefteonderzoek Mentos Deskresearch 1A Het bedrijf FMO gaat een behoefteonderzoek uitvoeren voor het bedrijf Mentos. Mentos heeft verschillende producten in het assortiment. Ze hebben verschillende snoeprollen en vooral vele soorten kauwgom. In ons behoefteonderzoek willen we ons bezig houden met de Mentos snoeprollen. We gaan onderzoeken waarom de doelgroepen zich aangetrokken voelt tot het kopen van Mentos. Dit willen we uitvoeren doormiddel van verschillende winkelbezoeken. We gebruiken 5 Mentos snoeprollen en elke leeftijd mag mee doen aan ons onderzoek. De 5 snoeprollen: - De eerste snoeprol die we tentoonstellen aan de doelgroep, is de mint smaak. Bij deze snoeprol krijg je het gevoel dat je een lekker kauwgompje neemt, het heeft dezelfde smaak en de zelfde grootte. - De tweede snoeprol die we tentoonstellen aan de doelgroepen is de fruit smaak. Bij deze snoeprol heb je 3 verschillende smaken in 1 rol! De rol bestaat uit: Aardbeien smaak, sinaasappel smaak en citroen smaak. - De derde snoeprol die we tentoonstellen aan de doelgroepen is de drop smaak. Bij deze snoeprol heb je een rol vol plezier met de heerlijke smaak van drop. - De vierde snoeprol die we tentoonstellen aan de doelgroepen is de choco + karamel smaak. Deze snoeprol is nieuw in het assortiment, de snoepjes bestaan uit een chocolade omvang en van binnen karamel. - De vijfde snoeprol die we tentoonstellen aan de doelgroepen is de rainbow smaak. Bij deze snoeprol heb je 7 verschillende smaken in 1 rol! De rol bestaat uit: Watermeloen smaak, appel smaak, sinaasappel smaak, framboos smaak, bosbes smaak, grapefruit smaak en aardbeien smaak.

2 Onderzoeksopzet 1B Voor ons behoefteonderzoek voor Mentos hebben we een hoofdvraag en drie deelvragen bedacht. We willen graag weten wat de link is tussen onze doelgroep en Mentos. In 1C leggen wij uit hoe we ons onderzoek willen uitvoeren en wat we daarvoor moeten doen. Hoofdvraag: Waarom voelt de doelgroep zich aangetrokken tot het kopen van Mentos? We willen doormiddel van deze hoofdvraag erachter komen waarom onze doelgroep graag voor Mentos snoeprollen kiest in de winkel. Waarom kiezen ze niet voor een ander vergelijkend product? We willen met deze hoofdvraag erachter komen wat de doelgroep trekt om Mentos snoeprollen te kopen, komt dit door de verpakking of is het gewoon erg lekker? In dit onderzoek gaan we dat doormiddel van een winkelbezoek uitzoeken. Deelvraag 1: Welke smaak wordt het meest gekocht door de doelgroep? Doormiddel van deze deelvraag willen we erachter komen welke smaak de doelgroep het meeste koopt en daardoor dus ook het bekendste is. We vragen ons af wat de doelgroep graag voor snoep wilt en waarom ze voor deze smaak kiezen. Verder willen we in de gaten houden hoe vaak mensen twijfelen over het kopen van een Mentos snoeprol, welke smaak willen ze nu echt graag mee nemen? Deelvraag 2: Wanneer koopt de doelgroep Mentos? Doormiddel van deze deelvraag willen we erachter komen wanneer de doelgroep graag een Mentos snoeprol koopt. Tijdens onze observatie en vragen lijst in de supermarkten hoort deze vraag er ook bij. We willen graag kijken of er veel tijden overeenkomen met elkaar en of daar een reden achter zit. Zodra we hier antwoorden op hebben kunnen we onze deelvraag beantwoorden. Deelvraag 3: Waar koopt de doelgroep Mentos? Doormiddel van deze deelvraag willen we erachter komen waar de doelgroep het vaakst hun Mentos snoeprol koopt. Dit wordt ook 1 van onze vraag die we aan de klanten van de supermarkt willen stellen. De Mentos snoeprollen liggen op veel verschillende plekken zoals de supermarkt, het centraal station of een tankstation, je kunt dus op verschillende plekken je Mentos snoeprol kopen.

3 Opstellen onderzoek 1C We willen doormiddel van een onderzoek achter antwoorden komen voor onze hoofdvraag en deelvragen. Hieronder benoemen wij al onze stappen die we gaan uitvoeren om het onderzoek succesvol te laten verlopen. Stap 1 Naast de informatie op internet willen we graag zelf observeren in supermarkten in Utrecht om erachter te komen wat de doelgroep is voor het kopen van Mentos. We willen in verschillende supermarkten observeren, zoals de Albert Heijn en de Coop. Doormiddel van deze stap kunnen we er snel achter komen welke doelgroep Mentos trekt. Na het observeren werken we alle gegevens uit die we in de supermarkt bijgehouden hebben, zoals het geslacht en de leeftijd. Stap 2 Als we de doelgroep bepaalt hebben, kunnen we uitzoeken welke smaken er het meest gekocht worden door de doelgroep en waarom? Ligt het aan het weer? Ligt het aan de kleur van de verpakking? Of is de ene smaak gewoon veel lekkerder dan de andere? Dat willen we graag onderzoeken tijdens ons winkelbezoek, zo komen we achter antwoorden voor deelvraag 1 (welke smaak wordt het meest gekocht door de doelgroep). Stap 3 Zodra we stap 1 en stap 2 uitgewerkt hebben kunnen we door met Deelvraag 2 (Wanneer koopt de doelgroep Mentos?) We willen voor stap 3 nog 1 keer naar de supermarkten gaan, we willen daar kijken naar de doelgroep die mentos koopt, op welk tijdstip worden er de meeste Mentos rollen uit de schappen gehaald? Deze informatie schrijven we allemaal op en werken we thuis verder uit. Stap 4 Tijdens stap 4 willen we graag onze laatste deelvraag behandelen, Tijdens de eerdere onderzoeken in de supermarkten willen we ook een aantal vragen stellen een de klanten, wij willen graag van ze weten waar zij vaak hun Mentos rol kopen. Is dat in de supermarkt? Is dat bij het tankstation? Is dat misschien op het station? Stap 5 Bij de onze laatste stap willen we al onze gegevens uitschrijven en bij elkaar houden. Wat zijn de antwoorden op onze deelvragen? Komen er veel antwoorden overeen? Nadat we alles opgeschreven hebben en onze antwoorden bepaald zijn willen we dit onderzoek verder helemaal uitwerken en presenteren op onze website.

4 Uitwerken onderzoek 1D Wij hebben ons verdiept in ons winkelbezoek en hebben daar geobserveerd en de doelgroep vragen gesteld. We hebben van te voren een aantal vragen op papier gezet die we graag aan onze doelgroep zouden willen vragen. VRAGEN: Vraag 1: Waarom kiest u voor deze smaak van alle Mentos snoeprollen? Vraag 2: Wanneer koopt u een Mentos snoeprol? Vraag 3: Waar koopt u meestal uw Mentos snoeprol? We hebben 27 mensen in de supermarkt een aantal vragen gesteld en de antwoorden daarvan verwerkt. ANTWOORDEN: Vraag 1: 21 mensen kiezen voor een favoriete smaak omdat ze alle smaken weleens gekocht en geprobeerd hebben. Daaruit is een favoriet gekomen en die wordt door de doelgroep steeds gekocht. 6 mensen nemen elke keer met de boodschappen een andere smaak mee. Omdat de kinderen elke smaak lekker vinden, vinden ze het lekker om elke keer een andere smaak te eten. Vraag 2: 18 mensen kopen een Mentos snoeprol als ze toevallig boodschappen aan het doen zijn in de supermarkt. Ze komen dan langs het snoep pad en nemen hun favoriete Mentos smaak mee. 9 mensen kopen een Mentos snoeprol als het snel in het zicht ligt bij de kassa. Vraag 3: 18 mensen kopen een Mentos snoeprol bij de supermarkt waar ze hun dagelijkse boodschappen doen. Zoals in vraag 2 beschreven staat worden de Mentos snoeprollen mee genomen als ze toevallig met hun boodschappen langs het snoep pad lopen. 9 mensen kopen een Mentos snoeprol bij het tankstation als ze getankt hebben of sigaretten gaan kopen. Zoals in vraag 2 beschreven wordt de Mentos snoeprol door deze doelgroep gekocht omdat de snoeprollen in het zicht liggen bij de kassa.

5 Conclusie 1E Aan het eind van dit behoefteonderzoek voor Mentos hebben we een conclusie getrokken. Er zijn 3 belangrijke vragen gesteld tijdens het winkelbezoek. 1. Waarom kiest u voor deze smaak van alle Mentos snoeprollen? 2. Wanneer koopt u een Mentos snoeprol? 3. Waar koopt u meestal uw Mentos snoeprol? De meerderheid van de doelgroep kiest voor een bepaalde smaak omdat ze deze smaak al een keer hebben geprobeerd. Een smaak wordt uiteindelijk favoriet. Vaak zijn dit basis smaken zoals: fruit, drop of mint. FMO Bureau raadt aan om vooral basis smaken in het assortiment te behouden. Deze smaken kunnen worden uitgebreid in grotere verpakkingen. De doelgroep gaat hier keer op keer voor, en daarom moet je een aanbod hebben die aan de behoeftes voldoet. De meerderheid van de doelgroep gaat niet bewust naar de supermarkt voor een Mentos rol, maar kopen het vaak bij toeval. Het is hierbij handig om de promotie voor in de winkel of tankstation te doen. Wij raden aan om veel Mentos te promoten in supermarkten. Door deze promotie is er aandacht voor het merk en worden de rollen sneller gekocht. Ook raden wij aan om veel Mentos rollen meer in het zicht te leggen bij supermarkten en tankstations. Ouders en kinderen raken in de verleiding en het wordt dan vaak toch nog even snel gekocht. De promotie en plaats in de winkel en tankstations zijn erg belangrijk voor een betere omzet.

Bewonerspanel over Fairtrade

Bewonerspanel over Fairtrade Onderzoek, Gemeente Utrecht onderzoek@utrecht.nl / 030 286 1350 www.utrecht.nl/onderzoek Bewonerspanel over Fairtrade Junipeiling 2013: Fairtrade Utrecht is sinds 2010 Fairtrade gemeente en hiermee de

Nadere informatie

Ordening in de supermarkt. Michelle van Wijhe TH1C

Ordening in de supermarkt. Michelle van Wijhe TH1C Ordening in de supermarkt Michelle van Wijhe TH1C De Inhoudsopgave: De inleiding Pagina 3 Hoofdstuk 1: Levering van producten Pagina 4 Hoofdstuk 2: Winkelwagens en looproutes Pagina 5 Hoofdstuk 3: Boven

Nadere informatie

Werkstuk Aardrijkskunde Waar komen al die spullen vandaan?

Werkstuk Aardrijkskunde Waar komen al die spullen vandaan? Werkstuk Aardrijkskunde Waar komen al die spullen vandaan? Werkstuk door J. 609 woorden 6 december 2016 6,7 23 keer beoordeeld Vak Methode Aardrijkskunde BuiteNLand Waar komen die spullen vandaan? Inleiding

Nadere informatie

Case 4 - Consultancy

Case 4 - Consultancy Case 4 - Consultancy 27 april 2015 Dennis Langeveld Bert van Loo Lorianne Hooijmans Consultancy opdracht; Halalmakla Ontvangen opdracht Mijn groep werkt voor Halalmakla, een onderneming die is gespecialiseerd

Nadere informatie

Voorjaar Assortiment 2016

Voorjaar Assortiment 2016 Voorjaar Assortiment 2016 Foodkitchen heeft een heerlijk assortiment met zuurstokken en lolly s! Er is voor ieder wat wils: groot en klein, jong en oud, nostalgisch of juist modern! Alle smaken zijn aanwezig.

Nadere informatie

MR1B 10 juli Inhoudsopgave

MR1B 10 juli Inhoudsopgave MR1B 10 juli 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding. Deelvragen Conclusie.. Bronvermelding.. 2 3 4/5 6 7 2 Inleiding Het is soms moeilijk om de verleiding te weerstaan als er een lekker

Nadere informatie

HCI opdracht Robin van Kooij Klas Zee Papabubble. Papabubble s Piñata fabriek. Annotaties: Papabubble s Piñata fabriek.

HCI opdracht Robin van Kooij Klas Zee Papabubble. Papabubble s Piñata fabriek. Annotaties: Papabubble s Piñata fabriek. opdracht 500757054 20-01-2017 s Piñata fabriek Home Assortiment Over ons Contact s Piñata fabriek, de ambachtelijke snoepjesmaker viert feest, omdat wij 12,5 jaar bestaan hebben wij een speciale actie!

Nadere informatie

Over Smaak. Willen we datgene veranderen wat we willen veranderen, dan moet het hele systeem van producent tot consument op de schop.

Over Smaak. Willen we datgene veranderen wat we willen veranderen, dan moet het hele systeem van producent tot consument op de schop. Over Smaak Willen we datgene veranderen wat we willen veranderen, dan moet het hele systeem van producent tot consument op de schop. Frank van Oirschot Oprichter online supermarkt Smaak Wat is het? Smaak

Nadere informatie

DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK

DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK Tadek de Ruijter Niek Schadenberg Guillermo Peroti CMD2d Inhoudsopgave Inleiding 2 Vragenlijst 3 Albert Heijn Allerhande 4 Albert Heijn doelgroep 5 Interview 1 6 Interview

Nadere informatie

Infused water smaken tips

Infused water smaken tips Infused water smaken tips Zo poeh he, wat is het warm! En er lijkt ook niet echt een einde aan te komen. Ach wat zeuren we eigenlijk. Is het een waterig en koud voorjaar dan zeuren we. Is het een warme

Nadere informatie

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 11 In de winkel

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 11 In de winkel Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 11 In de winkel 1 Woorden 1 de appel 2 de banaan 3 het blikje 4 de boodschappen 5 de chocolade 6 de drop 7 het plakje kaas 8 de kassa 9 het nummer 1 10 het pak 11 de

Nadere informatie

Opdrachtkaart zoekopdracht fruit in reclamefolders

Opdrachtkaart zoekopdracht fruit in reclamefolders Opdrachtkaart zoekopdracht fruit in reclamefolders 1. Elke dag worden we overspoeld door reclame voor allerlei verschillende producten. Weten jullie waar al die producten vandaan komen? 2. Vul in de tabel

Nadere informatie

Coca-Cola Watermeloen

Coca-Cola Watermeloen Coca-Cola Watermeloen Naam: Klas: 3B Docent: Y. Azoubairi Vak: Economie Datum: 15-10-2018 Inhoudsopgave: Inleiding Doelgroep Marketingsstrategie Communicatiemiddelen Begroting Slot Inleiding: Wij heb en

Nadere informatie

Onderzoeksopzet Brand Loyalty

Onderzoeksopzet Brand Loyalty Onderzoeksopzet Brand Loyalty School: Avans Hogeschool, s-hertogenbosch Opleiding: Advanced Business Creation Klas: E-fase klas A Vak: Science School Docent: Arthur Rijkers Datum: 20-02- 13 Jorrik Branten

Nadere informatie

Ontwikkel je eigen ijsje!

Ontwikkel je eigen ijsje! v Ontwikkel je eigen ijsje! In dit stappenplan lees je precies wat je hiervoor moet doen! Het beste ijsje wint! Werkblad 2, 3 en 4 1 Werkblad 2 Eisen aan ijs Welke ijsjes ken je? Schrijf er zoveel mogelijk

Nadere informatie

Choco per post.

Choco per post. Choco per post Shoppen doen we allemaal, soms of heel vaak. In een winkel of misschien wel liever in een webshop. Meestal kies je iets uit een collectie. Steeds vaker kun je zelf je product samenstellen.

Nadere informatie

De Nationale. Smaaktest t/m 4. Beste Smaakprins of Smaakprinses, Veel plezier met de Nationale Smaaktest!

De Nationale. Smaaktest t/m 4. Beste Smaakprins of Smaakprinses, Veel plezier met de Nationale Smaaktest! De Nationale Smaaktest 2009 Beste Smaakprins of Smaakprinses, Mag ik me even voorstellen? Ik ben kok Pierre Wind. Die kale, die drukke. Misschien ken je me wel van de televisie of de smaaktest van andere

Nadere informatie

Nieuw. in uw winkel 1,85 2, % -15 % -25 % vanaf 4 blikjes * 2,67 (5,34 /kg) 2,99 (7,48 /kg) 0,52 (1,58 /L) Nieuwe smaak.

Nieuw. in uw winkel 1,85 2, % -15 % -25 % vanaf 4 blikjes * 2,67 (5,34 /kg) 2,99 (7,48 /kg) 0,52 (1,58 /L) Nieuwe smaak. Nieuw in uw winkel Nieuwe smaak Yoghurt met Bifidus ActiRegularis op een laagje van aardbei en granaatappel. 2,67 (5,34 /kg) Danone Activia Fusion aardbeigranaatappel 4 x 125 g 3 citrusvruchten Mix van

Nadere informatie

Water met een smaakje

Water met een smaakje Water met een smaakje Workshop voor alle ouders in Kanaleneiland Voorwoord Ruim een kwart van de kinderen in de wijk Kanaleneiland is te zwaar. Overgewicht onder jonge kinderen van 4 tot 12 jaar is een

Nadere informatie

Vragenlijst biologische voeding en superfoods April 2014

Vragenlijst biologische voeding en superfoods April 2014 Vragenlijst biologische voeding en superfoods April 2014 Biologische voeding 1. Wat is uw houding ten opzichte van biologische voeding? zeer positief positief niet positief/niet negatief negatief zeer

Nadere informatie

Gevecht om het maagaandeel Eten en drinken onderzoek 2008

Gevecht om het maagaandeel Eten en drinken onderzoek 2008 Nationaal Foodservice Congres 2008 Gevecht om het maagaandeel Eten en drinken onderzoek 2008 3 Oktober 2008 Frank Quix Q&A Research & Consultancy Q&A Research & Consultancy 2008 1 Agenda BMI Enkele uitkomsten

Nadere informatie

Wij zijn pas tevreden als u dat bent!

Wij zijn pas tevreden als u dat bent! De teams van de compleet vernieuwde Albert Heijn Borger staan voor u klaar! Uw Managementteam Uw team Verkoopafhandeling Uw team Verkoop Uw team Verkoopklaar Wij zijn pas tevreden als u dat bent! Supermarktmanager

Nadere informatie

Couture Cakes. Smaken Met suikerfondant zonder suikerfondant Formaat

Couture Cakes. Smaken Met suikerfondant zonder suikerfondant Formaat Couture Cakes Smaken Met suikerfondant zonder suikerfondant Formaat Chocolade / Ferrero Rocher 5,5 4,5 12personen / 24 personen Frangipane classic / appel 4,5/5 3,5/4 Citroen /Ricotta 4,5 3,5 Yoghurt/

Nadere informatie

Presentatie versproducten

Presentatie versproducten Presentatie versproducten Een goede presentatie bevordert de verkoop! Verkoop van A.G.F. kan vanuit een aantal invalshoeken bevorderd worden. Door: Betere presentatie Vakkundiger bediening Zelfbediening

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Groenten en fruit uit de supermarkt bevatten steeds minder landbouwgif Groenten en fruit uit de supermarkt bevatten steeds minder landbouwgif en dat is een goede zaak het is ook steeds beter mogelijk om

Nadere informatie

Eiwitshake lekkerder maken? Bekijk deze 4 ideeën!

Eiwitshake lekkerder maken? Bekijk deze 4 ideeën! Eiwitshake lekkerder maken? Bekijk deze 4 ideeën! Meestal koop je een grote pot eiwitpoeder om zo voordelig mogelijk uit te komen, helaas zit je dan wekenlang aan dezelfde smaak vast. Check deze 4 ideeën!

Nadere informatie

Marketingplan. HAK Appelmoes. Opdrachtgever: Datum: 05/01/2010. Dhr. H.H. van Nieuwenhuijze. Inge van Wanrooij Caroline Krouwel

Marketingplan. HAK Appelmoes. Opdrachtgever: Datum: 05/01/2010. Dhr. H.H. van Nieuwenhuijze. Inge van Wanrooij Caroline Krouwel Appelmoes Opdrachtgever: Plaats: Tilburg Datum: 05/01/2010 Docent: Groep 13: Dhr. H.H. van Nieuwenhuijze Marianne Sebregts Inge van Wanrooij Caroline Krouwel Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Analyse...

Nadere informatie

Supermarkten verleiden kerstklant met goedkope luxe

Supermarkten verleiden kerstklant met goedkope luxe Supermarkten verleiden kerstklant met goedkope luxe Coen van de Ven 20 december 2016 19:29 @CoenvdVen Beeld ANP De week voor kerst is traditioneel een feestweek. Niet zozeer voor de stressende thuiskok

Nadere informatie

Productbrochure 2012

Productbrochure 2012 Productbrochure 2012 Inhoudsopgave Goemans Versbakkerij Al meer dan 55 jaar een begrip! Petitfours boog 4 Petitfours vierkant 6 Cakegebak 8 Crèmegebak 10 Make off-gebak 12 Themagebak 14 Goemans Versbakkerij

Nadere informatie

IJSPASTA. Gebruik onze egale én gepasteuriseerde pasta voor smeuïg roomijs:

IJSPASTA. Gebruik onze egale én gepasteuriseerde pasta voor smeuïg roomijs: IJSPASTA Een zachte romige smaak en een smeuïge structuur: de twee basisvoorwaarden voor een overheerlijk roomijs. En die liggen nu binnen úw handbereik met de exclusieve ijspasta van Colac. De egale én

Nadere informatie

PRAKTISCHE OPDRACHT: Vergelijkend Supermarkt Onderzoek

PRAKTISCHE OPDRACHT: Vergelijkend Supermarkt Onderzoek PRAKTISCHE OPDRACHT: Vergelijkend Supermarkt Onderzoek Door de lesbrieven, werkbladen en casusopdrachten weet je al veel over marketing, personeelsbeleid en de wereld van de supermarkt. Door goed op te

Nadere informatie

Symposium Gedragsbewust Beleid. naam workshop

Symposium Gedragsbewust Beleid. naam workshop Symposium Gedragsbewust Beleid naam workshop Doel van deze workshop Resultaat van deze workshop Onliners in een tweet. Max 140 karakters #GedragsbewustBeleid #ws De vraag Hoe zorgen we er voor dat iedereen

Nadere informatie

Samenvatting Management & Organisatie Hoofdstuk 5, Marketingbeleid

Samenvatting Management & Organisatie Hoofdstuk 5, Marketingbeleid Samenvatting Management & Organisatie Hoofdstuk 5, Marketingbeleid Samenvatting door een scholier 1430 woorden 1 februari 2003 6,1 79 keer beoordeeld Vak Methode M&O In balans Marketingbeleid. 5.1 Het

Nadere informatie

Marketingplan De Lekkerstejamm

Marketingplan De Lekkerstejamm De Lekkerstejamm Klas: CML01D Vak: Informatica 1 Inhoud 1. Doel 2. SWOT- analyse 3. Marketingdoelgroep 4. Marketingdoelstellingen 5. Marketingbudget 6. Marketinginstrumenten 2 1. Doel Het doel van mijn

Nadere informatie

!! Marktonderzoek. MA-gazine - pre-productie.!!!!!! Noortje Jansen

!! Marktonderzoek. MA-gazine - pre-productie.!!!!!! Noortje Jansen Marktonderzoek MA-gazine - pre-productie Inhoud 1. Doel van marktonderzoek 3 2. Doelgroep 4 3. Enquête uitslag 6 4. SWOT 8 5. Marketing instrumenten 9 6. Concurrentie-analyse 10 7. Uitstraling 10 8. Verdienmodel

Nadere informatie

Met deze campagne kun je kans maken op een reis naar Hawaii voor 2 personen.

Met deze campagne kun je kans maken op een reis naar Hawaii voor 2 personen. A. Lay s Chips De smaak van deze Chips is Pizza Hawaii flavour. Deze Chips smaakt naar Ham & Ananas. Wij hebben deze chips speciaal gemaakt voor de Pizza liefhebbers tussen ons. Veel goedkoper dan een

Nadere informatie

Waarom dit boekje? Kiezen. Koopavond. Afwisselend. De winkel. Toekomst. Detailhandel

Waarom dit boekje? Kiezen. Koopavond. Afwisselend. De winkel. Toekomst. Detailhandel Waarom dit boekje? Tijdens je opleiding ga je op stage. Je kunt op veel plekken stage lopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stage in de schoonmaak of bij een autobedrijf. Of een stage in een verzorgingshuis.

Nadere informatie

handel en verkoop thema marketing

handel en verkoop thema marketing 4662_HV_WB_7_marketing_b 13-05-2005 10:50 Pagina 1 handel en verkoop thema marketing Basisberoepsgerichte leerweg 4662_HV_WB_7_marketing_b 13-05-2005 10:50 Pagina 2 colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v.

Nadere informatie

1. Samenvatting De onderneming Het idee Stand van zaken De markt De markt in beeld...

1. Samenvatting De onderneming Het idee Stand van zaken De markt De markt in beeld... Inhoud 1. Samenvatting... 3 2. De onderneming... 3 3. Het idee... 3 3.1 Stand van zaken... 3 4. De markt... 4 4.1 De markt in beeld... 4 4.2 De doelgroep... 5 4.3 Scanbuddy in de markt (SWOT-analyse)...

Nadere informatie

DE NEDERLANDSE STAATSLOTERIJ. September 2016 / November 2016 AVANS Hogeschool Iris Bouman

DE NEDERLANDSE STAATSLOTERIJ. September 2016 / November 2016 AVANS Hogeschool Iris Bouman DE NEDERLANDSE STAATSLOTERIJ September 2016 / November 2016 AVANS Hogeschool Iris Bouman Projectomschrijving Krasloten zijn tegenwoordig steeds minder populair onder de doelgroep jongeren (18-25) terwijl

Nadere informatie

Leerpunten. Consumentgericht schapbeheer in gesloten keten. December 2011

Leerpunten. Consumentgericht schapbeheer in gesloten keten. December 2011 Leerpunten Consumentgericht schapbeheer in gesloten keten December 2011 Leren van de trajecten: PT subsidie 2009-2011; Consumentgericht schapbeheer in gesloten keten. Samenwerking met partners Productschap

Nadere informatie

DorstDenkers! DorstDenkers

DorstDenkers! DorstDenkers DorstDenkers! Gezonde dorst Wist je dat een mens voor meer dan de helft uit water bestaat? Een baby zelfs 75%! Elke dag raken we veel vocht kwijt via zweet en via plassen natuurlijk. Dat moet snel weer

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DEELNAME AAN DE FOODTRACK STUDIE

HANDLEIDING VOOR DEELNAME AAN DE FOODTRACK STUDIE HANDLEIDING VOOR DEELNAME AAN DE FOODTRACK STUDIE INTRODUCTIE WAAR GAAT HET ONDERZOEK OVER? Dit onderzoek gaat over wat, waar en wanneer je eten/drinken consumeert en/of koopt. Wat eet je tijdens het ontbijt

Nadere informatie

Opdrachten. Speciaal bestellen. Doel Je kunt aangeven wanneer je bereid bent een bestelling te noteren.

Opdrachten. Speciaal bestellen. Doel Je kunt aangeven wanneer je bereid bent een bestelling te noteren. Opdrachten Speciaal bestellen Je kunt aangeven wanneer je bereid bent een bestelling te noteren. Van bepaalde winkels verwachten we dat zij bepaalde artikelen verkopen. Artikelen die horen bij het kernassortiment

Nadere informatie

Verdiepingsopdrachten challenge 3: Watermeloenspektakel

Verdiepingsopdrachten challenge 3: Watermeloenspektakel Verdiepingsopdrachten challenge 3: Watermeloenspektakel De fruitsalade-wedstrijd In groepjes, liefst in de kantine of kooklokaal Opdracht: koken Duur: 30-45 minuten Introductie In de quiz stond de watermeloen

Nadere informatie

Een handleiding voor je verkoopgesprek

Een handleiding voor je verkoopgesprek Hoe verloopt het ideale verkoopgesprek nu precies? Dat lees je in deze download. Om precies te zijn doorloop je samen met je klant zes stappen tijdens je gesprek. Je vindt de zes stappen onderstaand op

Nadere informatie

Onderzoeksresultaten Supermarkt en cafetaria s favoriet bij afhalen warme maaltijd. Juni 2007

Onderzoeksresultaten Supermarkt en cafetaria s favoriet bij afhalen warme maaltijd. Juni 2007 Onderzoeksresultaten Supermarkt en cafetaria s favoriet bij afhalen warme maaltijd Juni 2007 Introductie en achtergrond In opdracht van Farm Frites hebben Pleon en Motivaction International een onderzoek

Nadere informatie

3 69 Prijs per kilo. Journaal. Golden Sweets à 6x1 Kg. Heksehyl ALTIJD NO NONSENSE. Prijs per kilo. 246102 Heksehyl zout. 2 x 3 kg.

3 69 Prijs per kilo. Journaal. Golden Sweets à 6x1 Kg. Heksehyl ALTIJD NO NONSENSE. Prijs per kilo. 246102 Heksehyl zout. 2 x 3 kg. Heksehyl 258532 Trolledrop 2 x 3 kg. 722860 Heksehyl zout 6 x 1 kg. 3 69 Journaal 246102 Heksehyl zout 2 x 3 kg. 3 49 258530 Toverfee staafjes 2 x 3 kg. 3 19 674425 Heksehyl mint 3 kg. ALTIJD NO NONSENSE

Nadere informatie

Lekker stel + + Kleur & vorm. Schaapje Slaaaaa

Lekker stel + + Kleur & vorm. Schaapje Slaaaaa Over de Tong Bekijk voordat je begint deel 1 van de film. Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen.

Nadere informatie

handel en verkoop CSPE BB 2009 minitoets bij opdracht 9

handel en verkoop CSPE BB 2009 minitoets bij opdracht 9 handel en verkoop CSPE BB 2009 minitoets bij opdracht 9 Naam kandidaat variant d Kandidaatnummer Meerkeuzevragen - Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). - Geef verbeteringen aan volgens de voorbeelden

Nadere informatie

Onderzoek project: Image Ruben van Dijk 12/02/07 Tutorgroep 4 M1C

Onderzoek project: Image Ruben van Dijk 12/02/07 Tutorgroep 4 M1C Onderzoek project: Image Ruben van Dijk 12/02/07 Tutorgroep 4 M1C Voorwoord Dit vooronderzoek is gedaan in opdracht van het MA voor het project Image. Dit project is gedaan in het 1 e leerjaar bij de

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET AFVAL DOE-OPDRACHTEN Groep 7-8

AAN DE SLAG MET AFVAL DOE-OPDRACHTEN Groep 7-8 AAN DE SLAG MET AFVAL DOE-OPDRACHTEN Groep 7-8 INLEIDING Onderdeel van de website Aan de slag met afval zijn verschillende doe-opdrachten die erop zijn gericht om het thema afval extra tot leven te brengen.

Nadere informatie

Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen

Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen www.edusom.nl Opstartlessen Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen Wat leert u in deze les? Wat u kunt zeggen als u iets lekker vindt of ergens van houdt. Praten over eten en drinken. Praten over boodschappen

Nadere informatie

Marije Smits ZINTUIGEN PROEF OPDRACHT 1. Esra Isguzar CMD2E. Experience Design Zintuigen Proef Esra Isguzar

Marije Smits ZINTUIGEN PROEF OPDRACHT 1. Esra Isguzar CMD2E. Experience Design Zintuigen Proef Esra Isguzar E X P E R I E N C E D E S I G N Marije Smits ZINTUIGEN PROEF OPDRACHT 1 Esra Isguzar 0841000 CMD2E Experience Design Zintuigen Proef Esra Isguzar 0841000 Inleiding Ik vond deze opdracht vrij moeilijk.

Nadere informatie

handel en verkoop CSPE BB 2009 minitoets bij opdracht 9

handel en verkoop CSPE BB 2009 minitoets bij opdracht 9 handel en verkoop CSPE BB 2009 minitoets bij opdracht 9 Naam kandidaat variant c Kandidaatnummer Meerkeuzevragen - Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). - Geef verbeteringen aan volgens de voorbeelden

Nadere informatie

Een retour Rotterdam

Een retour Rotterdam 71 71 HOOFDSTUK 5 Een retour Rotterdam WOORDEN 1 Wat hoort bij elkaar? 1 zebrapad a pinnen 2 auto b binnengaan 3 automaat c oversteken 4 ingang d parkeren 2 Kies uit: tram vertraging door de week strippenkaart

Nadere informatie

Het Grote Shopper Onderzoek. Mening van Nederland #1

Het Grote Shopper Onderzoek. Mening van Nederland #1 Het Grote Shopper Onderzoek Mening van Nederland #1 Mening van Nederland Welkom bij de allereerste Mening van Nederland! Een regelmatig terugkerend online onderzoek over wat de Nederlander denkt, vindt

Nadere informatie

Zoete kers en sappige pruim Kwantitatief online onderzoek onder consumenten in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk

Zoete kers en sappige pruim Kwantitatief online onderzoek onder consumenten in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk Zoete kers en sappige pruim Kwantitatief online onderzoek onder consumenten in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk PT 2012-28 September 2012 - Anne Marie Borgdorff Productschap Tuinbouw, Markt

Nadere informatie

WINKELCENTRUM VALKENBURG

WINKELCENTRUM VALKENBURG WINKELCENTRUM VALKENBURG Behoefte inventarisatie LOKAAL Wat betekent lokale marketing voor jou? DOEL Welke doelstelling heb je de komende periode oplet gebied van lokale marketing? MIDDELEN Welke middelen

Nadere informatie

HEERLIJKE HOT DRINKS. Warme margemakers in een handomdraai

HEERLIJKE HOT DRINKS. Warme margemakers in een handomdraai HEERLIJKE HOT DRINKS Warme margemakers in een handomdraai Een warm onthaal! Het seizoen van koud bier, gekoelde wijn en verfrissende frisdrank is voorbij. De hoogste tijd dus om na te denken over hoe je

Nadere informatie

1. COUPE VANILLE (4 BOLLEN) 5,75 Vanille roomijs met slagroom, chocoladesaus en chocoladeschaafsel

1. COUPE VANILLE (4 BOLLEN) 5,75 Vanille roomijs met slagroom, chocoladesaus en chocoladeschaafsel 1. COUPE VANILLE (4 BOLLEN) 5,75 Vanille roomijs met, chocoladesaus en chocoladeschaafsel 2. DAME BLANCHE (4 BOLLEN) 5,75 Stracciatella, vanille en chocolade ijs met chocoladeschaafsel, hazelnootkrokant,

Nadere informatie

handel en verkoop CSPE BB 2009 minitoets bij opdracht 9

handel en verkoop CSPE BB 2009 minitoets bij opdracht 9 handel en verkoop CSPE BB 2009 minitoets bij opdracht 9 Naam kandidaat variant a Kandidaatnummer Meerkeuzevragen - Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). - Geef verbeteringen aan volgens de voorbeelden

Nadere informatie

Couture Cakes. Smaken Met suikerfondant zonder suikerfondant Formaat

Couture Cakes. Smaken Met suikerfondant zonder suikerfondant Formaat Couture Cakes Smaken Met suikerfondant zonder suikerfondant Formaat Chocolade / Ferrero Rocher 5,5 4,5 12personen / 24 personen Frangipane classic / appel 4,5/5 3,5/4 Citroen /Ricotta 4,5 3,5 Yoghurt/

Nadere informatie

Aan de slag met excel

Aan de slag met excel Aan de slag met excel Start een eigen bedrijf in één van de volgende producten: Brommers Computerspelletjes Fietsen Frisdrank Luxe koek Mobiele telefoons Scooters Sportschoenen Sporttassen P R O D U C

Nadere informatie

Een dagje DIT BOEKJE IS VAN: Een dagje

Een dagje DIT BOEKJE IS VAN: Een dagje Een dagje DIT BOEKJE IS VAN: Een dagje 2 Inhoudsopgave: Hallo Jumbo Panningen pag. 4 Slimme formule pag. 5 Jumbo s 7 zekerheden pag. 6-7 Placemat pag. 8-9 Speurtocht pag. 10-15 Een dag je Boodschappen

Nadere informatie

Snoep. Inleiding. drop

Snoep. Inleiding. drop Snoep Inleiding Er zijn van allerlei soorten snoep zoals: winegums, drop, zure bommen, salmiak snoepjes, kauwgum, chocolade, suiker snoep, suikervrij snoep, honing staafjes, lolly's, zuurtjes, pepermunt,

Nadere informatie

Streekproducten en eten uit de buurt

Streekproducten en eten uit de buurt Spreekbeurt of werkstuk Streekproducten en eten uit de buurt Inhoud Stap 1. Ga zelf op onderzoek uit Stap 2. Streekproducten of gewoon producten uit de buurt Stap 3. Waarom zijn streekproducten zo bijzonder?

Nadere informatie

Marketingplan. Monkey Business. GROEP 8: Stephanie Cruijsweegs - Jun Ishiwata - Sandra Matkovic

Marketingplan. Monkey Business. GROEP 8: Stephanie Cruijsweegs - Jun Ishiwata - Sandra Matkovic Marketingplan Monkey Business GROEP 8: Stephanie Cruijsweegs - Jun Ishiwata - Sandra Matkovic Externe analyse Afnemersanalyse afnemerssegmenten Onze chips zijn gericht op de jeugd. Kinderen gaan vaak mee

Nadere informatie

Periode 1 Les 1. 4P s, 4C s & het SIVA-model

Periode 1 Les 1. 4P s, 4C s & het SIVA-model Periode 1 Les 1 4P s, 4C s & het SIVA-model Waarom koopt men iets? Om in een bepaalde behoefte te voorzien In andere woorden: om een probleem op te lossen. Het product moet voldoen aan de wensen en behoeften

Nadere informatie

CONCURRENTIEANALYSE. Gebruik van de tool Template Voorbeeld. InnoValor, 2018

CONCURRENTIEANALYSE. Gebruik van de tool Template Voorbeeld. InnoValor, 2018 CONCURRENTIEANALYSE Gebruik van de tool Template Voorbeeld Concurrentieanalyse De Concurrentieanalyse helpt je om je concurrentie te begrijpen. Het biedt ondersteuning bij het vinden van je unieke positie

Nadere informatie

Wajong werkt bij Albert Heijn

Wajong werkt bij Albert Heijn Wajong werkt bij Albert Heijn 2 Wajong werkt bij Albert Heijn 850 winkels 100.000 medewerkers 4 Introductie Albert Heijn staat midden in de samenleving. Met ruim 850 winkels en in totaal zo n 100.000 medewerkers

Nadere informatie

McCaesar Plusopdracht brugklas

McCaesar Plusopdracht brugklas McCaesar Plusopdracht brugklas Algemene gegevens Titel: McCaesar Thema: Oudheid. Niveau: VWO 1. Aantal lessen: 28 (maximaal). Ontworpen door: H. Koffijberg, 2013 Leerinhoud en hoofdopdracht Je bent één

Nadere informatie

Opdracht 3.3, 3.4, 3.5 en 3.6

Opdracht 3.3, 3.4, 3.5 en 3.6 Opdracht 3.3, 3.4, 3.5 en 3.6 3.3 Wanneer wil ik dat het fijner gaat? Op welke momenten wil jij je fijner voelen? Bespreek met jouw WB er in welke situaties jij strategieen nodig hebt en of dat dan activerend

Nadere informatie

LESPROGRAMMA LES 1. INTRODUCTIELES

LESPROGRAMMA LES 1. INTRODUCTIELES LESPROGRAMMA LES 1. INTRODUCTIELES Inhoud In de introductieles gaat u met de leerlingen aan de slag met het thema duurzaam en eerlijk eten. Samen met de leerlingen bekijkt u drie filmpjes die uitleggen

Nadere informatie

BUSS N 509. Smaken & beschrijvingen

BUSS N 509. Smaken & beschrijvingen BUSS N 509 Raspberry Gin Een Belgische Gin gemaakt van verse frambozen, de fijnste specerijen en een premium alcohol. Onze eerste gin van Antwerpse origine, natuurlijk op smaak gebracht met vers fruit.

Nadere informatie

DE NATIONALE WETENSCHAPSAGENDA VOOR SCHOLIEREN - DEEL 1 VMBO

DE NATIONALE WETENSCHAPSAGENDA VOOR SCHOLIEREN - DEEL 1 VMBO DEEL 1 DE NATIONALE WETENSCHAPSAGENDA VOOR SCHOLIEREN - DEEL 1 In Nederland wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Maar wie bepaalt wat er onderzocht wordt? In het voorjaar van 2015 hebben Nederlanders

Nadere informatie

duurzaam eten November 2010 Kim Paulussen Marcel Temminghoff

duurzaam eten November 2010 Kim Paulussen Marcel Temminghoff Voeding in 2020 Gezond en duurzaam eten November 2010 Kim Paulussen Marcel Temminghoff 1 Inleiding 2 Resultaten 3 Samenvatting 1 Inleiding Achtergrond en opzet onderzoek Aanleiding: het Voedingscentrum

Nadere informatie

What s up Zuiderzeeland? maatschappijleer/geschiedenis praktische opdracht

What s up Zuiderzeeland? maatschappijleer/geschiedenis praktische opdracht What s up Zuiderzeeland? Maatschappijleer/ geschiedenis praktische opdracht, 2hv Naam: Klas: Geschiedenis CHRONOLOGIE In dit onderdeel ga je zelf met je groepje op onderzoek. Je hebt geleerd dat de geschiedenis

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 5 Inleiding. 85 Energie in balans met de Schijf van Vijf. 7 Gezond eten met de Schijf van Vijf

Inhoudsopgave. 5 Inleiding. 85 Energie in balans met de Schijf van Vijf. 7 Gezond eten met de Schijf van Vijf Inleiding Iedereen weet dat gezond eten goed voor je is. Je voelt je daardoor beter. Daarnaast is het ook belangrijk om een gezond gewicht te krijgen of te houden. Om gezond te kunnen eten, moet je wel

Nadere informatie

Verdiepingsopdrachten challenge 1: Citroen versus sinaasappel

Verdiepingsopdrachten challenge 1: Citroen versus sinaasappel Verdiepingsopdrachten challenge 1: Citroen versus sinaasappel Vitamines en mineralen In groepjes en klassikaal, eventueel als huiswerkopdracht Opdracht: Onderzoeken en presenteren Duur: 45 minuten Introductie

Nadere informatie

Journaal Fortuin Wilhelmina Pepermunt

Journaal Fortuin Wilhelmina Pepermunt Journaal Fortuin Wilhelmina Pepermunt 050541 Luxe blik Wassenaar à 6 x 450 gr. 050544 Luxe blik koninklijk paar à 6 x 450 gr. 050505 Luxe blik Delftsblauw à 6 x 500 gr. prijs per bus 2,45 050232 Blokbodemzak

Nadere informatie

Food en Flowers - Business Models

Food en Flowers - Business Models Food en Flowers - Business Models Tijdens de tweede workshop op 26 september zijn in teams drie concepten uitgewerkt tot business model: de vriendenpas en twee varianten van de stamboom. Dit gebeurde aan

Nadere informatie

Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar

Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar Gezond én eenvoudig te bereiden 28 pagina s vol met recepten en tips! Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar 2015 Onderstaande recepten zijn in ieder geval geschikt voor

Nadere informatie

Genieten. van lekker eten

Genieten. van lekker eten Genieten van lekker eten Food Connect Passie voor eten Een maaltijd die met liefde is gekookt, dat is elke dag weer een cadeautje. Aan onze maaltijden proef je dat ze met aandacht zijn bereid. We kiezen

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Week 50 Onderscheidend! De komende weken staan in het teken van de komende feestdagen, daar komen we niet onderuit! Het is een periode waarin de consument op verschillende manieren gaat inkopen. Zo zullen

Nadere informatie

Smoothie e-book. zorg goed voor jezelf!

Smoothie e-book. zorg goed voor jezelf! Smoothie e-book Genieten van smoothies is een lekkere en gezonde manier om meer groenten te eten. Je zorgt voor veel extra vitaminen en mineralen. En als je ze goed samenstelt kunnen ze een maaltijd vervangen.

Nadere informatie

Werkstuk Filosofie De invloed van muziek op reclame

Werkstuk Filosofie De invloed van muziek op reclame Werkstuk Filosofie De invloed van muziek op re Werkstuk door een scholier 1649 woorden 3 februari 2004 4,9 72 keer beoordeeld Vak Filosofie Inleiding Wij hebben voor levensbeschouwing een opdracht gekregen

Nadere informatie

Waar winkelen de inwoners van de gemeente Ede? Een onderzoek op basis van 304 winkelmomenten

Waar winkelen de inwoners van de gemeente Ede? Een onderzoek op basis van 304 winkelmomenten Waar winkelen de inwoners van de gemeente? Een onderzoek op basis van 304 winkelmomenten In opdracht van de SGP Door Studentenpool Bestuurlijke Bedrijfskunde Academie Mens & Organisatie Christelijke Hogeschool

Nadere informatie

De Nationale. Smaaktest 2009 Docentenhandleiding. Groep 1 t/m 4. Beste leerkracht, Tot culi, tot smaak. Wat is Smaaklessen? Wat is SchoolGruiten?

De Nationale. Smaaktest 2009 Docentenhandleiding. Groep 1 t/m 4. Beste leerkracht, Tot culi, tot smaak. Wat is Smaaklessen? Wat is SchoolGruiten? De Nationale Smaaktest 2009 Beste leerkracht, Wat is Smaaklessen? Eten doen we allemaal en elke dag. Maar wat weten we eigenlijk nog over eten? Smaaklessen is het lesprogramma over eten en smaak voor groep

Nadere informatie

MARKETINGPLAN. Etiënne Deguelle A.CML01D

MARKETINGPLAN. Etiënne Deguelle A.CML01D MARKETINGPLAN Etiënne Deguelle A.CML01D Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Missie... 1 Visie... 1 Omschrijving doelen... 3 SWOT analyse... 4 Destep analyse... 5 Marketinginstrumenten... 4 Confrontatie matrix...

Nadere informatie

Eten met aandacht. Colofon. Inhoudsopgave. Deze brochure is ontwikkeld op initiatief van: Aandacht voor gezonde voeding 3. Eten met aandacht 4

Eten met aandacht. Colofon. Inhoudsopgave. Deze brochure is ontwikkeld op initiatief van: Aandacht voor gezonde voeding 3. Eten met aandacht 4 Eten met aandacht 1 Eten met aandacht Inhoudsopgave Aandacht voor gezonde voeding 3 Eten met aandacht 4 Aandacht voor jezelf 4 Bewust in de winkel 6 Samen in de keuken 7 Met plezier aan tafel 8 Aandacht

Nadere informatie

Wie gaat er mee, Olé..? Op de beurs hebben we het al aangekondigd: we gaan weer een gezellige studiereis organiseren!

Wie gaat er mee, Olé..? Op de beurs hebben we het al aangekondigd: we gaan weer een gezellige studiereis organiseren! Week 43/205 Herfstvakantie.. De zomer is nog maar amper voorbij en de herfstvakantie is al weer een feit. Een week die zich kenmerkt als rustig, zo leert de ervaring. Ook uw klant heeft, als ze niet op

Nadere informatie

6.3. Boekverslag door Een scholier 1714 woorden 3 februari keer beoordeeld. Inleiding

6.3. Boekverslag door Een scholier 1714 woorden 3 februari keer beoordeeld. Inleiding Boekverslag door Een scholier 1714 woorden 3 februari 2005 6.3 189 keer beoordeeld Vak Economie Inleiding En wij gaan een chips onderzoek houden. Wij willen wat te weten komen over: hoe chips gemaakt wordt;

Nadere informatie

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur.

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur. Over de Tong Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen. Als goede proefpersonen willen jullie je natuurlijk

Nadere informatie

FRUIT VAN BIJ ONS! LEKKER BEZIG. Kort lesoverzicht

FRUIT VAN BIJ ONS! LEKKER BEZIG.   Kort lesoverzicht ONDERBOUW Kort lesoverzicht Voortaak Fruit meebrengen van thuis Instap 25 Smaakt het zoet of zuur? Fruitproeverij Kern 25 Fruit van bij ons Actieve inoefening Uitbreiding 25 Inheemse of uitheemse fruitsoorten

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Emmeren. Dat lijkt soms op zeuren, mauwen om niets, maar dat bedoelen we niet. We bedoelen dat u de piepers van deze week uitstekend kunt emmeren, emmers vullen met deze goedkope actie aardappelen. Dit

Nadere informatie

HOE EEN CREATIEVE FOLDER VOOR EXTRA OMZET ZORGT. Maak van je folder je beste verkoper!

HOE EEN CREATIEVE FOLDER VOOR EXTRA OMZET ZORGT. Maak van je folder je beste verkoper! HOE EEN CREATIEVE FOLDER VOOR EXTRA OMZET ZORGT. Maak van je folder je beste verkoper! DAG SAAIE FOLDER. HALLO CREATIEVE FOLDER. 24 PAGINA S VOL CREATIVITEIT: Nog betere conversie Pag 4 Folder om te vullen

Nadere informatie

Gedragstraining Overwinning Op Jezelf (OOJ)

Gedragstraining Overwinning Op Jezelf (OOJ) Gedragstraining Overwinning Op Jezelf (OOJ) Een gedragstraining naar het boek en methodiek van De 7 eigenschappen van effectief leiderschap door Stephen R. Covey. In 7 stappen naar een succesvolle gedragsverandering!

Nadere informatie

eel multifunctionele bedrijven verkopen hun

eel multifunctionele bedrijven verkopen hun Vers voedsel Als je tussenhandel kunt voorkomen, blijft er meer voor de boer over. Dat is een argument voor korte ketens. Die vormen ook een antwoord op de toenemende vraag naar vers en ambachtelijke

Nadere informatie

Handel en marketing. Klanttevredenheidsonderzoek. Theorie

Handel en marketing. Klanttevredenheidsonderzoek. Theorie Theorie Inleiding Een klanttevredenheidsonderzoek is een instrument van het relatiebeheerbeleid van een onderneming. Het is voor een ondernemer belangrijk om bestaande klanten tevreden te houden. Onderzoek

Nadere informatie