B2B. 1.Wat is het verschil tussen B2B marketing en B2C marketing en is/waarom is er voor B2B volgens u een apart marketingvak in uw opleiding nodig?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "B2B. 1.Wat is het verschil tussen B2B marketing en B2C marketing en is/waarom is er voor B2B volgens u een apart marketingvak in uw opleiding nodig?"

Transcriptie

1 1.Wat is het verschil tussen B2B marketing en B2C marketing en is/waarom is er voor B2B volgens u een apart marketingvak in uw opleiding nodig? B2B B2C focust zich op zaken (relaties) tussen klanten : -Bij B2c gaat het mestaal om massa verkoop - Transactie van het eindproduct bv verkoop gsm dus niet de grondstoffen daarvan -Een consument spreek je het best met de gewone mensentaal aan. Dit zorgt voor duidelijkheid - Consumenten beslissen in het algemeen op basis van emotie of ze een product of dienst willen aankopen. B2b focust zich op handelingen (relaties) tussen bedrijven -bij een aankoopbeslissing zijn er meerder personen bij betrokken (Dmu) -verkoopproces duurt langer en is duurder omdat meestal eerst de juist persoon te pakken moet krijgen die bevoegd is voor de aankoop in een bedrijf het gaat meestal om een groot -de aankoop is meestal voor lange termijn bv machine - transactie door heel de waardeketen dwz dus verkopen van grondproducten tot de eindproducten - bij B2B focus men zich op het effect van productiviteit en kostenbesparing. - vaktermen zijn belangrijk om de professionaliteit van jou als verkoper maar ook het bedrijf te benadrukken - bedrijfsimpact bv Nokia dat samen werkt met Windows zullen ze een hoge omzet draaien? B2B marketingvak -Je moet weten wat de mark te bieden heeft en hoe je zakenrelaties aan gaat met bedrijven -Het is niet voldoende om u klant te kennen zoals bij b2c je moet je de value chain kennen -De kennis dat je op doet bij algemene marketing heb je nodig om de business markt te begrijpen -Je hebt vaktermen nodig om de professionaliteit van een bedrijf te benadrukken -Je moet dit vak apart kennen zodat je hier het maximaal rendement uit kunt halen zoals wij leren bij alle andere vakken 2.Wat exact is volgens u in de globaliteit van de commercialisatie-opdracht de taakverdeling tussen "verkoopopdracht" en "marketingopdracht" (wie doet volgens u wat en wie/wat houdt de 2 aspecten hoe samen)? verkoopsopdracht is hoe het aan de man brengen, welke troeven van het product kunnen we uitspelen, de sterke punten hoe verdedigen we ons met de zwakke kant van het product? marketingopdracht is eerder het detecteren van prospects, het ondersteunen van de verkoop,naamsbekendheid van het product. wie of wat houdt deze aspecten samen het product?. het ene moet het andere ondersteunen of het werkt niet bv je mag de duurste mediacampagne ooit hebben maar je verkopers hebben geen productkennis of kunnen niet verkopen dan is je verkoop nihil omgekeerd je hebt goede verkopers maar je marketingafdeling heeft geen kloten gedaan dan kent niemand het product,wat een moeilijke verkoop met zich meebrengt 3. Plaats de termen CRM, lead generation, social media en cold call in het globale verhaal van commercialisatie in B2B (in essentie: wat is het, waarvoor dient het, hoe past het bij de andere dingen)

2 Lead generation = Lead generatie is het gebruik van marketing technieken en acties om van potentiële klanten 'contactgegevens te verkrijgen. Websites en digitale marketing zijn belangrijke bronnen van lead generation. Lead generation is vooral belangrijk voor B2B marketing, omdat het kopen en de besluitvormingsprocessen lang en complex zijn. Aan een B2b lead moet worden "gewerkt" weken of maanden om een klant te worden. Bedrijven streven naar het genereren van "kwaliteit" leads, die met een hogere kans op een gewenst resultaat. CRM bij een Customer Relationship Management (CRM), focus men zich vooral op het verstevigen en soigneren van de relaties tussen individuele klanten om meer kennis te verzamelen en te beheren Met als doel werken aan een langetermijnrelatie zodat aan die klanten o.a. meerdere of duurdere producten zal kunnen verkopen. je creëert een concurrentie voordeel omdat de behoefte van individuele klanten centraal staan. Coldcaling Is een formele manier om een gesprek te voeren waar alle informatie inzit. -Introduction jezelf kort voostellen,naam, bedrijf -Probing question Na vragen of de persoon aan de -Hook in het algemeen vertellen wat je bieden hebt wij geven de maand een gratis trial -Call to action; Een voorstel geven om iets al in orde te brengen leggen wij alvast een afspraak voor u vast -Qualifing question Door nog enkele vragen te stellen vervolledig je het dossier mag ik je nog enkele vragen stellen zodat mijn collega al op de hoogte van een aantal zaken tijdens de afspraak -The close bedanken voor de tijd en bevestiging van de afspraak op sturen sociale media sociale media geven de consument de mogelijkheid eenvoudiger te voldoen aan behoeften zoals sociaal gedrag, erkenning en zelfontplooiing en bedrijven kunnen daar gebruik van maken. bv met advertenties op facebook, door mogelijk consumenten te benaderen zonder dat dit grote budgetten vereist!!!conclusie!!! al deze 4 begrippen hebben een verbintenis met elkaar ; potentiele klanten binnen halen om uiteindelijk iets kunnen verkopen hoe meer jij uw klant meer des te meer jij kunt spelen op de behoeftes van de klanten 4. Hoe passen volgens u sociale media en PR (beurzen, events,..) en verkopen samen in het CRMsysteem? Hoe werkt de wisselwerking en hoe organiseer/beheer je die? Al deze methodes hebben als doel nieuwe klanten rekruteren door zoveel mogelijk informatie te verzamelen en te beheren. bv op beurzen en events ga je uw bedrijf voorstellen aan consumenten en zoveel mogelijk klantengegevens verzamelen, via social media wanneer je een advertentie plaats en een consument bezoekt uw website vanaf is het mogelijk om gegevens te verzamelen van een mogelijke potentiële klant.

3 Alle gegevens moet je ergens kwijt kunnen meer wel op georganiseerde manier geclassificeerd worden. Moest je met de hand alle gegevens van je klanten bijhouden zal het een complete chaos zijn. CRM is softwarepakket om klantgegevens in op te slaan en contact met klanten te behouden Contact management het legt alle contactmomenten vast : met wie u contact heeft, wanneer, waarover en via welk medium bijvoorbeeld, maar stelt u ook in staat contactmomenten te plannen. dit is zeker een goed e om degene op te volgen wie uw websites heeft bezocht maar ook klanten die zich hebben ingeschreven voor een dienst tijdens een beurs, hoeveel ruimte laat je daar tussen? Direct marketing Met deze toepassing leg je een doelgroepselectie vast, maakt u een mailing aan en verstuurt u die mailing naar alle geselecteerde klanten via het contactkanaal naar keuze (post, , fax). Hier legt u ook de respons vast op de mailing. 5. Waarom is het zo belangrijk om de beslissingsstrategie van een klant te identificeren? Hoe doe je dat? Wat doe je ermee als je de identificatie hebt? hoe kan "de bureau"/marketing verkoop hierbij helpen? In feite komt het er op neer een verkoopsgesprek te hebben met je klant. Hoe meer open vragen( wat waar wanneer waarom ) je stelt hoe meer info je verkrijgt, sales leads,in elk antwoord zit wel iets dat je kan gebruiken of onthouden voor de toekomst. Je hoort zo meteen ook wat hij wil wat niet. bv klant zegt ik wil geen risicovolle belegging doen dan ga je geen product met aandelen voorstellen. wat doe je ermee inputten in een crm programma 6.Plaats de termen e-procurement, supply chain management, spend management en aankoopprocedures binnen de opdracht "verkopen" in B2B: wat houdt het in, waar hoort het thuis, wat ben je/doe je ermee, hoe ga je er in de praktijk mee om? e- procurement is het digitaliseren van documenten Supply chain management we spreken hier over het plannen en vooral het beheersen van de goederenstroom hoeveel voorraad is er nodig? hoe steekt het magazijn in elkaar? samenwerking met onze leveranciers? Spend management is alle kosten analyseren in de levensloop van een producten zo gedetailleerd mogelijk aankoopprocedures denk dat hier rekening gehouden wordt met de meest uiteenlopende factoren zoals prijs veiligheid afkomst van het product wie heeft volmacht om welke aankoop uit te voeren zo van die dingen. Waar hoort het thuis primaire activiteiten van volgens de waardeketen model van Porter Primaire activiteiten Ingaande logistiek: bv grondstoffen dat een lotusfabriek nodig heeft om koekjes te produceren Operaties: omzetten van grondstoffen in eindproduct lotuskoekjes Uitgaande logistiek: distributie van het eindproduct, waar bespreiden? lotuskoekjes Marketing en verkoop: reclame, prijsstelling van de koekjes Service: installatie, reparatie, training Wat er mee doen en praktijk Ik versta hieruit dat het hier op neerkomt dat je steeds gaat zoeken om kosten te beperken bv digitale factuur i.p.v. papieren

4 maar ook kosten in de aankoop : -Het minderen van verpakking geeft minder afval is minder onkosten op de afvalfactuur. -Een zelfde product kopen in Nederland i.p.v Polen want dat is korterbij dus minder vervoerskosten. M.a.w. alles uitlichten om op een zo laag mogelijke prijs te zitten maar aan dezelfde kwaliteit met als gevolg een hogere winstmarge. 7.Geef het verband tussen aankoperanalyse (beslissingsproces, procedures, aankoopgedrag,..) en de inzet van o.a. sociale media (linkedin,..) voor lead generation Leadgeneratie = potentiële klanten binnen krijgen. Ik denk dat dit steeds meer en meer belangrijk gaat worden al die info die mensen op het internet achterlaten in cookies o.a. waar surf je? wat lees je? ook fb, google, linkedin etc. verkoop is simpel in feite hoe beter je prospect kent hoe beter je product kan richten of je verkoopsgesprek kan richten om tot een verkoop te komen. dus info verzamelen hoe dan ook is mega belangrijk 8.Wat heeft dienstenmarketing te doen met B2B marketing? Wat brengt het bij en wat doe je daar concreet mee in termen van verkoop en communicatie? dienstenmarketing is het verkopen van diensten dus iets ontastbaars bv massage bv Anna Field die met Zalando een b2b contract afsluit. Denk dat Anna field dit graag doet omdat Zalando een heel dienstenpakket te bieden heeft website, logistiek, contracten met Bpost etc.anders zal Anna Field hier zelf voor zorgen om haar producten te verkopen en dit doen ze in feite niet 9.Verklaar het concept "value chain building" - en leg het verband met CRM, verkoopbenadering/marketingstrategie - geef aan hoe je dat in praktijk doet/implementeert in je organisatie. Value chain building: om concurrentievoordeel te verhogen elk apart bekijken en nagaan wat er binnen elke afdeling verbeterd kan worden. Het verband met crm als je een verkoopsgesprek hebt hoor je bij je klant pro en contra over een product dat kan gaan van iets simpel (verpakking) tot iets ingrijpend (smaak)als je dit kan door spelen aan de marketing afdeling kan je beter inspelen op wat de markt verwacht van jou 10. Wat is een merk en wat is volgens u het belang daarvan binnen B2B? Hoe "maak" en "beheer" je volgens u een merk vanuit een commerciële afdeling in een B2B-organisatie? Een merk is een naam beeld of een symbool maar het kan ook combinatie van beide zijn (woordmerk, beeldmerk, handelsmerk) met als doel zich herkenbaar te maken bij de consument maar ook in de B2Bsector. een merk geeft een meerwaarde aan een bedrijf je zal gemakkelijk zaken kunnen doen met andere bedrijven omdat ze ingaan op uw voorstel op basis van de consumenten wordt het product vaak verkocht?. als uw merk veel consument lokt is dit een goede zaak voor jouw als leverancier van de producten hoe meer vraag er aan is hoe meer jij kunt leveren aan detailhandelaars bijvoorbeeld om goede zaken te doen met andere bedrijven Voordat je een merk beheert moet je eerst weten op welke markt jij je wilt positioneren wie is uw doelgroep?

5 familiemerk? bv calve nadeel? er iets fout gaat met Calvé dan is heel het Calvé gamma naar de waantjes dus je merk is geschonden.voordeel? centrale communicatie over het merk mogelijk samen te werken met andere bedrijven 1 merk context b2b Individuele merk?--> voordeel elke product heeft zijn eigen marketingstrategie Bv P&G bieden meerdere zeepmerken aan, stel eentje komt terecht in een schandaal (Ariel) daarom zijn die andere nog niet slecht En merkenstrategie is zeker belangrijk in een management een sterk merk imago en goede productkwaliteit geeft een bedrijf een goede reputatie. en wat ook zeker belangrijk is, wat is financiële waarde van een merk op lange termijn? een organisatie wilt herhalingsaankopen bevorderen je streeft naar een loyale klantenkring (consument vertouwt uw product ) en zo creëer je een concurrentievoordeel. Ik vind het nogal logisch dat je liever in zee gaat met een gevestigde waarde dan met een nieuwe speler op de markt bv iemand die hofleverancier is, is niet zomaar iemand maar dat betekend kwaliteit omdat zulke spelers eerst gescreend worden. als je als merknaam wereldwijd bekent bent, opent dit alleen maar deuren iedereen staat te springen om een b2b contract af te sluiten bv Windows Nokia Samsung etc. 11. Maak in de context van B2B-marketing de link tussen "content management", merk, value chain building, aankoperanalyse, dienstenmarketing en project management. Contentmanagement: betreft het geheel van ICT-oplossingen Merk: naambekendheid ondersteunend bij verkoop van een product of dienst Value chain building: weergeeft het kostenproces van een product Project management: de manieren waarop de projecten zijn georganiseerd, hoe ze zijn voorbereid beheersen van projecten Dienstenmarketing: dit is nodig omdat op de markt niet allen producten worden aan geboden maar ook diensten. je moet een dienst proberen tastbaar te maken voor de consument Aankoper analyse: dit is het manier hoe een klant het product of dienst analyseert voordat hij/zij het koopt Wat opvalt is dat al deze termen rechtstreeks of onrechtstreeks met het product te maken hebben. Dus volgens mij is de link het product en hoe je het op de beste manier naar buiten brengt( beste manier:kostenbesparend, zelfde kwaliteit en hoge winstmarge) De laatste 3 termen(aankoper analyse, dienstenmarketing en project management) gaan over wat wil de klant dus doe dat allemaal in een potje en je weet alles over je product en hoe het te verkopen 12. Wat exact bedoelt men met de uitspraak: nooit vergeten: klanten zijn ook gewoon mensen? Sommige klanten doen zich soms voor als hautain of de geleerde uithangen, maar spreken ook gewoon over hun gevoelens. als zij een product slecht vinden en ze zeggen het ook aan u biedt het de mogelijk om het te kunnen aan te passen en uiteraard gaat iedereen naar het wc. Je moet je klant altijd als een mens bekijken niet als een nummer als je dat vergeet, heb je geen respect meer en voelt de klant dit met als gevolg hij gaat ergens anders naar toe 13. Wat exact is volgens u het doel van een verkoopgesprek en hoe bereik je - weer volgens u - dat doel het meest efficiënt? Het doel van een verkoopsgesprek is dat je uw klant kennis laten maken met u product of dienst een

6 succes verkoopsgesprek moet je niet enkel focussen op het binnenhalen van zomaar een klant maar een potentiele klant. je moet interesses wekken voor je product of dienst, denk aan een langetermijnsrelaties bv zomerbars die samen werken met wijnproducenten. Laat uw mogelijke koper het product uitproberen bv door wijn te proeven. je creëert een band met u koper en dit kan leiden tot resultaat het meest efficiënt volgens mij open vragen stellen waarom heb je die Chileense wijn nog niet geprobeerd I.p.v. heb je al eens Chileense wijn geprobeerd in het eerste geval gaat hij/zij een uitleg moeten geven, hoe meer hij praat hoe meer sales leads. Je moet nooit voor een one shot gaan dus met een leugentje iets verkopen zie je je klant nooit meer terug. het is beter om naar hem/haar te luisteren, zijn signalen ontvangen ook al verkoop je nu enkel iets kleins. Hij komt sowieso terug want hij heeft een goede ervaring gehad. De klant mag NOOIT voelen dat jij geld aan hem verdiend (afhankelijk bent) ook al weet hij/zij dat. 14. Wat is een sales kit? Waarvoor wordt het door B2B-marketeers gebruikt? Hoe werkt het en wat doet het uiteindelijk voor die B2B-marketeer en zijn bedrijf? Is een box dat alle verkoopmaterialen, demonstratiematerialen, contactgegevens, brochures, contracten die een klant nodig heeft om bij zijn klant een goed verkoopgesprek volledig af te ronden en eventuele bestelbonnen omvat. wat digitaal kan meegenomen worden wordt digitaal geplaatst bv Limunis klopt regelmatig aan mensen hun deur om uit te leggen wat ze precies aanbieden 15. Verklaar de termen lead generation in de context van het concept sales funnel - gebruik in uw verklaring min. de termen suspect, prospect, hot prospect, LTV. Lead generation is het gebruik van marketing technieken en acties om van suspect 'contactgegevens te verkrijgen. Websites en digitale marketing zijn belangrijke bronnen van lead generation. Lead generation is vooral belangrijk voor B2B marketing, omdat het kopen en de besluitvormingsprocessen lang en complex zijn. Aan een B2B lead moet worden "gewerkt" weken of maanden om een klant te worden. Salesfunnel Het geeft inzicht in het aantal leads dat behaald moet worden om je verkoopdoelstelling te realiseren de verkoop doelstelling kan zijn het break even punt behalen. Stel uit het verleden weet dat je wanneer je 100 leads hebt je gemiddeld 5 verkopen doet wanneer deze voldoen zijn om een break even te draaien dan weet je vanaf verkoop 6 begin ik winst te maken De funnel bouwt leads om tot klanten. Een sales funnel is een omgekeerde piramide of trechter met boven in de leads(mogelijke potentiële klanten) en onderin de klanten. Door de conversie (omzetting) van prospect naar klant inzichtelijk te maken behalen. 16. Waar zie jij de link tussen lead generation en referal marketing? referal marketing is een wijze van promoten van producten of diensten aan nieuwe klanten door middel van verwijzingen, meestal van direct marketing mond tot mond. Via deze methode kunnen consumenten bepaalde klachten laten blijken die dan opgenomen in het proces ter verbetering van het product. lead management : hier gaat de consument zelf bepaalde interesses vrijgeven door zijn profiel of surfgedrag bloot te geven dus kan ook gebruikt worden om het ideale product te vinden voor de klant bv Facebook

7 17. Maak de link lead generation, sales funnel en referal marketing met events, beurzen, white papers, social media De termen lead generation, sales funnel en referal marketing gaan over het verzamelen van gegevens via de consument die voor u als bedrijf handig zijn om weten want zo kan je als je wil het ideale product ontwikkelen. events, beurzen, white papers, social media zijn dan weer organen of termen die er voor gaan zorgen dat je product kan merchandisen. whiptepaper white papers dat is in feite een soort van handleiding om een dienst of een product te verkopen meestal bestaat die handleiding uit een 15-tal bladzijden met alle details van zowel de dienst, bedrijf, merk en product er in social media is nogal logisch je geeft je privé bloot daar zonder het te weten. Voor mij is de LINK dat lead generation, referal marketing, sales funnel de onderbouw zijn om als ondersteuning te werken naar de effectieve verkoop die dan weer gebeurd via beurzen events white papers social media P s voor fysieke producten, 7 P s voor diensten waarvoor EXACT dienen die 3 extra P s en waarom moet je die voor producten niet en voor diensten wel hebben? Hoe EXACT werken die 3 extra P s? men geeft meer en meer aandacht geven aan dienst na verkoop. bv je koopt een auto + wordt een pakket bijgegeven van 4 jaar gratis onderhoud. waarom? Zo houden ze een binding met je de 3 p s staan voor mij persoonlijk voor nazorg hoe dikwijls vullen wij geen evaluatie formulier in na een verkoop of een gesprek met een helpdesk bv Telenet ze willen weten hoe wij ons voelen, hebben ze u goed geholpen? zijn er suggesties?

Sales Webinar van 21 & 23 april 2015

Sales Webinar van 21 & 23 april 2015 Sales Webinar van 21 & 23 april 2015 Hallo AlumnEI-lid, Fijn dat je je hebt aangemeld voor een van deze sales webinars. Tijdens deze webinars staan met name hoe-vragen centraal. En dat mogen hoe-vragen

Nadere informatie

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN?

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? 02 WAT IS INBOUND MARKETING? Gevonden worden door potentiële klanten vanuit de doelgroep, zonder deze te storen met traditionele marketing-instrumenten.

Nadere informatie

BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER

BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER B2B WEBSITE PLANNING ROADMAP Zo maak je een betere B2B website Johan marketing Johan sales Peep copy Patrick design zes stappen naar een betere

Nadere informatie

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013 FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING 14 november 2013 Edwin Palsma The Food Agency Specialisten in food marketing Wij verbinden voedingskennis, technologie, marketing en sales om de marktpositie van agro & food

Nadere informatie

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen E-resultaat aanpak Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen 2010 ContentForces Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer 10 GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer www.fokjeritsma.nl info@fokjeritsma.nl 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wees je bewust van je doel... 6 Bellen: een uitstekend instrument... 6 Systeem... 7

Nadere informatie

17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING

17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING 17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING DE REIS VAN DE KLANT! CONCURRENTIE KOMT VAN ALLE KANTEN Door vercommercialisering van de markt en de enorme groei van het internet is er een nieuwe realiteit

Nadere informatie

LINKEDIN SOCIAL SELLING

LINKEDIN SOCIAL SELLING LINKEDIN SOCIAL SELLING MEER VERKOPEN MET LINKEDIN INHOUD WAAROM SOCIAL SELLING RADARMARKETING EN SOCIAL SELLING DE REIS VAN DE KLANT WAAROM LINKEDIN JOUW SALES PROFIEL SAMEN NETWERKEN SAMENDELEN VIND

Nadere informatie

Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie.

Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie. Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie. Van big data naar smart data Door big data te verzamelen en om te zetten in werkelijk bruikbare smart data creëert u nieuwe inzichten,

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer 2 Inhoudsopgave Inleiding ----------------------------------------------------------- 5 Wees je bewust van je doel -------------------------------------- 6 Bellen: een uitstekend instrument -------------------------------

Nadere informatie

Sara Geris Communication Manager

Sara Geris Communication Manager Sara Geris Communication Manager 1 2 100% familiebedrijf 3 Sites 11 Landen 32 Locaties 16 sites in België Bedienden Arbeiders Chauffeurs +3.700 collega s 4 Social Media bij H.Essers? SEO/ SEA Social Media

Nadere informatie

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches Eenvoudig nieuwe klanten Voor adviseurs, trainers en coaches Leer hoe ideale klanten naar je toe komen. Wiep de Jong Online Business Trainer Eenvoudig nieuwe klanten 2 Welkom bij mijn E-Book 'Eenvoudig

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Door Driek Geurtsen & Tobias Pasma. Closed Loop Reportage

Door Driek Geurtsen & Tobias Pasma. Closed Loop Reportage Door Driek Geurtsen & Tobias Pasma Closed Loop Reportage 1 Inhoud 1. Het Closed-Loop rapportage proces 3 2. Wat je nodig hebt 6 3. De rollen van Sales en Marketing 7 Stap 1: Bezoeker komt op uw site 7

Nadere informatie

E-Business Examennummer: 94393 Datum: 28 juni 2014 Tijd: 13:00 uur - 14:30 uur

E-Business Examennummer: 94393 Datum: 28 juni 2014 Tijd: 13:00 uur - 14:30 uur E-Business Examennummer: 94393 Datum: 28 juni 2014 Tijd: 13:00 uur - 14:30 uur Dit examen bestaat uit 4 pagina s. De opbouw van het examen is als volgt: - case met 10 open vragen (maximaal 100 punten)

Nadere informatie

GRATIS Marketing & Sales Scan

GRATIS Marketing & Sales Scan GRATIS Marketing & Sales Scan BUILD YOUR BRAND LIVE YOUR BRAND BOOST YOUR BUSINESS 1 OPT IONS UNLIMITED 1. Over jou OVER JOU 1. Hoe lang ben je zelfstandig ondernemer? 2. Wat is je achtergrond? Wat deed

Nadere informatie

3 Wat wil de klant: marketing en logistiek

3 Wat wil de klant: marketing en logistiek 3 Wat wil de klant: marketing en logistiek 1 De perfect tevreden klant Logistiek = Passie voor de klant Demand versus supply management Kies de markt, kies het assortiment Biedt een goede service van order

Nadere informatie

Haal meer uit je website

Haal meer uit je website Haal meer uit je website 10 Tips om je website te optimaliseren Je hebt 100 bezoekers per dag, met soms een piek van 200 bezoekers per dag. Maar wat doe je met deze bezoekers? Hoeveel procent van deze

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier!

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier! Waarom dit e-book Breng jezelf en je bedrijf onder de aandacht bij LinkedIn. LinkedIn is voor iedereen die zichzelf, product of dienst en bedrijf onder de aandacht wilt brengen. Met dit e-book laat ik

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse 4orange, 13 oktober 2015 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Inhoud Achtergrond & Aanleiding... 3 A... 3 B...

Nadere informatie

Competence Navigator - Individueel rapport. Piet Pienter 16.03.2015. Competence Navigator - Individueel rapport Piet Pienter 16.03.2015 11:05 1.

Competence Navigator - Individueel rapport. Piet Pienter 16.03.2015. Competence Navigator - Individueel rapport Piet Pienter 16.03.2015 11:05 1. 16.03.2015 16.03.2015 11:05 1. Algemene verdeling van de indicaties Aantal deelnemers: 7, Aantal indicaties 136 / 140 In het 360 diagnose proces over jouw competenties, hebben 7 mensen, waaronder jijzelf,

Nadere informatie

30 tips om e- mailadressen te verzamelen

30 tips om e- mailadressen te verzamelen 30 tips om e- mailadressen te verzamelen Welkom bij MailPlus Een digitale nieuwsbrief is een fantastisch medium om te communiceren met (potentiële) klanten. Het is snel, flexibel, goedkoop en uitstekend

Nadere informatie

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN E-blog HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN In talent & groei Het is belangrijk om je talent goed onder woorden te kunnen brengen. Je krijgt daardoor meer kans om het werk te

Nadere informatie

Uw digitale werkplek met de beste bedrijfssoftware

Uw digitale werkplek met de beste bedrijfssoftware Uw digitale werkplek met de beste bedrijfssoftware Over ons Xentral Station is een onafhankelijk app-store met de beste bedrijfssoftware. Wij normaliseren en verrijken uw stam- en transactiedata. Gebruik

Nadere informatie

Internationale Marketing H4. Week 1 1. Executive summary 2. Inhoudsopgave 3. Inleiding en achtergrond 4. Externe analyse

Internationale Marketing H4. Week 1 1. Executive summary 2. Inhoudsopgave 3. Inleiding en achtergrond 4. Externe analyse Internationale Marketing H4 Week 1 1. Executive summary 2. Inhoudsopgave 3. Inleiding en achtergrond 4. Externe analyse Executive summary Een samenvatting voor het management 1 à 2 pagina s belangrijkste

Nadere informatie

GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE

GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE CONVERTEER JE SOCIAL MEDIA FANS NAAR KLANTEN G R I P O P S O C I A L D ATA GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE Iedereen kent het probleem. Je hebt veel fans op social media. Je investeert in derden

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

Tips & Tricks Marketing

Tips & Tricks  Marketing Tips & Tricks E-mail Marketing PMU 06-12-2017 Aangenaam Josien Profijt- Heidekamp Sr. CRM Consultant Agenda 1. Vooruitblik 2018 op online marketing 2. Kracht van e-mail marketing 3. E-mail in het See Think

Nadere informatie

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk?

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk? Waarom is e-mail marketing belangrijk als zorg-professional? Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag genoeg verdienen om van te kunnen leven. Dat betekent dat het belangrijk voor

Nadere informatie

Whitepaper Marketing

Whitepaper Marketing Providing your knowledge, skills and business contacts Whitepaper Marketing 5 gouden tips uit de praktijk In 30 minuten Providing your knowledge, skills and business contacts Introductie Nicole Oude Reimerink

Nadere informatie

De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole

De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole Sociale media hebben individuen meer macht gegeven. De wereldwijde beschikbaarheid van gratis online netwerken, zoals Facebook,

Nadere informatie

Wat is Inbound Marketing?

Wat is Inbound Marketing? 1-7 Inbound Marketing Wat is Inbound Marketing? Inbound Marketing is een marketing strategie die ervoor zorgt dat uw potentiële klanten u vinden op het internet, op het moment dat zij u nodig hebben. Om

Nadere informatie

WHITEPAPER. 10 Online Marketing Insights Voor Opleiders. Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1

WHITEPAPER. 10 Online Marketing Insights Voor Opleiders. Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1 WHITEPAPER 10 Online Marketing Insights Voor Opleiders Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1 Beste lezer, Bambuu werkt dagelijks aan het online vermarkten van opleidingen. Of je nu fotograaf

Nadere informatie

White paper Cross-sell & Upsell

White paper Cross-sell & Upsell White paper Cross-sell & Upsell Een praktische aanpak om meer omzet te genereren bij uw bestaande klanten Inleiding Deze white paper beschrijft een stappenplan, om te komen tot een klantspecifieke aanpak

Nadere informatie

Checklist Beursdeelname

Checklist Beursdeelname Checklist Beursdeelname Waarom deelnemen aan een beurs? Er zijn verschillende redenen om deel te nemen aan een beurs. Het is belangrijk om voor jezelf op een rijtje te hebben wat je precies wilt bereiken

Nadere informatie

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Social media keuzes Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Wie zijn wij? Lieke Muller Linda Krijns Online marketingbureau Liber Media helpt kleine ondernemers met opzetten

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Hét Online Marketing Event. 14 maart 2011 Utrecht

INBOUND MARKETING. Hét Online Marketing Event. 14 maart 2011 Utrecht Hét Online Marketing Event 14 maart 2011 Utrecht Agenda Welkom Marketing en Sales 2011+ Bram van Ast Bezoekers zijn Zilver Leander Kolen Conversies zijn Goud Joyce Landhaar Juist gereedschap is het halve

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Dit is samenvatting van versie 1.1 van het e-book Zo Wordt Je Website Je Beste Verkoper

Dit is samenvatting van versie 1.1 van het e-book Zo Wordt Je Website Je Beste Verkoper Dit is samenvatting van versie 1.1 van het e-book Zo Wordt Je Website Je Beste Verkoper Download de nieuwste versie van dit rapport op http://www.internetmarketingsysteem.nl/ Disclaimer Bij de samenstelling

Nadere informatie

Verkooporganisatie van Danica maakt verkoopkansen inzichtelijk met Microsoft Dynamics CRM 3.0

Verkooporganisatie van Danica maakt verkoopkansen inzichtelijk met Microsoft Dynamics CRM 3.0 Verkooporganisatie van Danica maakt verkoopkansen inzichtelijk met Microsoft Dynamics CRM 3.0 Om betere verkoopresultaten te behalen koos Danica voor Microsoft Dynamics CRM 3.0. Vanaf de invoering zijn

Nadere informatie

HAKAPERO. Marketing Software VS Marketing Automatisering

HAKAPERO.  Marketing Software VS Marketing Automatisering Email Marketing Software VS Marketing Automatisering Wij merken in ons dagelijks werk dat er veel verwarring bestaat hoe email marketing zich verhoudt met marketing automatisering. Het blijkt dat veel

Nadere informatie

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse 4orange, 2017 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Inhoud Achtergrond & Aanleiding... 3 A... 3 B... 3 C... 3

Nadere informatie

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE 10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE Is uw website aan vernieuwing toe? Pas deze tips toe en haal meer uit je website De laatste jaren zien we grote veranderingen op het gebied van webdesign.

Nadere informatie

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be - Ik schreef al meer dan 100 commerciële bedrijfswebsites voor ondernemingen

Nadere informatie

WHITEPA- PER TIEN TIPS VOOR HET KIEZEN VAN EEN TELEMAR- KETINGBU- REAU

WHITEPA- PER TIEN TIPS VOOR HET KIEZEN VAN EEN TELEMAR- KETINGBU- REAU WHITEPA- PER TIEN TIPS VOOR HET KIEZEN VAN EEN TELEMAR- KETINGBU- REAU WHITEPAPER: TIEN TIPS VOOR HET KIEZEN VAN EEN TELEMARKETINGBUREAU Telemarketing is een belangrijk onderdeel van het verkoopproces.

Nadere informatie

Welkom bij het affiliatie marketing systeem van Handelen in Voetbal. U heeft een unieke kans om inkomsten te genereren door deze unieke service aan

Welkom bij het affiliatie marketing systeem van Handelen in Voetbal. U heeft een unieke kans om inkomsten te genereren door deze unieke service aan Welkom bij het affiliatie marketing systeem van Handelen in Voetbal. U heeft een unieke kans om inkomsten te genereren door deze unieke service aan te bieden op uw website of elders. U kunt zelfs maandelijkse

Nadere informatie

Hoofdstuk 8 Relatiemarketing

Hoofdstuk 8 Relatiemarketing Hoofdstuk 8 Relatiemarketing Leerdoelen Een definitie geven van waarde voor de klant en het belang ervan bespreken voor het creëren en meten van klanttevredenheid. De concepten waardeketens en waardeleveringssystemen

Nadere informatie

WHITEPAPER INBOUND MARKETING

WHITEPAPER INBOUND MARKETING WHITEPAPER INBOUND MARKETING TeamForce Web Solutions BV Energieweg 47 4906 CG Oosterhout Nederland Postbus 6015 4900 HA Oosterhout Nederland Tel. +31 (0)162 468190 Fax +31 (0)162 468199 E mail:info@teamforce.com

Nadere informatie

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media Michel van Roon E-mail: mvroon@automotiveretail.nl Twitter: @michelvanroon Facebook: facebook.com/automotiveretail 01 WAT IS ER GEBEURD? 02

Nadere informatie

30 TIPS OM ZELF E-MAILADRESSEN TE VERZAMELEN

30 TIPS OM ZELF E-MAILADRESSEN TE VERZAMELEN 30 TIPS OM ZELF E-MAILADRESSEN TE VERZAMELEN copyright 2011 Blinker BV Inhoudsopgave Inleiding... 2 Algemeen... 3 Website algemeen... 4 Inschrijfpagina... 5 Formulieren... 6 Online communicatie... 7 Offline...

Nadere informatie

10 tips om te scoren met telefonische acquisitie. Haal meer uit je adressenbestand

10 tips om te scoren met telefonische acquisitie. Haal meer uit je adressenbestand 10 tips om te scoren met telefonische acquisitie Haal meer uit je adressenbestand 1. Weet waar je het over hebt Wanneer je met telefonische acquisitie begint is het belangrijk om je goed voor te bereiden

Nadere informatie

De marketing van duurzaamheid

De marketing van duurzaamheid 12-03-2012 1 De marketing van duurzaamheid Dr. Karel Jan Alsem 12 maart 2012 12-03-2012 2 Dr. Karel Jan Alsem Univ docent Strategic Marketing, en Branding Auteur van journal papers en boeken Eigenaar Alsem

Nadere informatie

Agenda 030 6866920 / 06-23361457. organisaties

Agenda 030 6866920 / 06-23361457. organisaties Agenda Roel Assies Ton van der Zandt Introductie 030 6866920 / 06-23361457 CRM in dealer- en franchise organisaties Historie & Profiel ilionx Group Nederlands bedrijf ilionx is onafhankelijk en autonoom

Nadere informatie

16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost!

16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost! 16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost! Het kost veel tijd en energie om een Facebook Pagina bij te houden. Alleen een pagina maken en er verder niets mee doen zal

Nadere informatie

Het Online Marketingplan. Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan

Het Online Marketingplan. Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan Het Online Marketingplan Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan 1 Wil je een online marketingplan voor jouw organisatie beschrijven? In dit document vind je de opzet voor zo n plan.

Nadere informatie

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken Pen en papier? Marketing technieken Er bestaan heel veel verschillende soorten marketing technieken In deze

Nadere informatie

Hoofdstuk 18 Direct en online marketing: directe klantrelaties opbouwen

Hoofdstuk 18 Direct en online marketing: directe klantrelaties opbouwen Hoofdstuk 18 Direct en online marketing: directe klantrelaties opbouwen Leerdoelen Een definitie geven van direct marketing en de benefits voor klanten en bedrijven bespreken. De belangrijkste vormen van

Nadere informatie

Staat voor doen. Handen uit de mouwen. Trial and error. Ervaring opdoen. Mensen ontmoeten. En leren hoe je kennis vergaart.

Staat voor doen. Handen uit de mouwen. Trial and error. Ervaring opdoen. Mensen ontmoeten. En leren hoe je kennis vergaart. Aangenaam! Staat voor doen. Handen uit de mouwen. Trial and error. Ervaring opdoen. Mensen ontmoeten. En leren hoe je kennis vergaart. Staat voor weten. Kennis is macht. Je hersens laten kraken. Uitgedaagd

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Contentstrategie & Inbound Marketing De Post HBO opleiding Contentstrategie & Inbound Marketing duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten

Nadere informatie

Werkplaatsefficiency binnen het service proces. Oskar Bronsgeest

Werkplaatsefficiency binnen het service proces. Oskar Bronsgeest Werkplaatsefficiency binnen het service proces Oskar Bronsgeest After Sales verkoop CRM KTV onderzoek interim management auditering training KORTE FILM In het Engels Goed opletten en. Beantwoord zélf

Nadere informatie

Handleiding whitepaper schrijven. Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan

Handleiding whitepaper schrijven. Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan Handleiding whitepaper schrijven Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan Inhoud Inleiding... 3 Wat is een whitepaper?... 3 Kies het juiste onderwerp... 4 Voordat je gaat schrijven... 4 Gegevens

Nadere informatie

SNEAK PREVIEW. 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten

SNEAK PREVIEW. 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten SNEAK PREVIEW 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten SNEAK PREVIEW Leadgeneratie Benchmark 2016: Wat doen succesvolle bedrijven beter? Recentelijk is voor de zesde keer de Nationale B2B

Nadere informatie

BASIS FUNCTIONALITEIT. Creëer kwalitatieve leads uit bezoekers van je website

BASIS FUNCTIONALITEIT. Creëer kwalitatieve leads uit bezoekers van je website INTRODUCTIE BASIS FUNCTIONALITEIT Creëer kwalitatieve leads uit bezoekers van je website B2B software voor het identificeren van SweetSpot prospects op je website Beschrijving van de basis functionaliteit

Nadere informatie

Lanceer je marketingsucces in één dag 3 programma s voor marketingsucces om vandaag mee te beginnen.

Lanceer je marketingsucces in één dag 3 programma s voor marketingsucces om vandaag mee te beginnen. Lanceer je marketingsucces in één dag 3 programma s voor marketingsucces om vandaag mee te beginnen. Navigeer met de pijltjestoetsen. Sluit met de esc-toest. esc humm&c 2015» www.hummandc.nl Lanceer je

Nadere informatie

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be Disclaimer Bij het samenstellen van deze cursus is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 Dashboards in Google Analytics Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 2. Hoe stel je dashboards in?... 6 3. Praktische voorbeelden van dashboards... 12 4. Afsluitende tips... 26 Inleiding In Google Analytics

Nadere informatie

Klanten en prospecten. Wie zijn onze danspartners?

Klanten en prospecten. Wie zijn onze danspartners? Klanten en prospecten Wie zijn onze danspartners? Klanten en prospecten Voor je begint aan de tango: Weet wie je klanten zijn Weet welke doelgroep je aanspreekt Zoek de beste communicatiemethode om je

Nadere informatie

Creative Marketing 3 8 mei 2014 Karen Sikkema karen@olivgames.nl

Creative Marketing 3 8 mei 2014 Karen Sikkema karen@olivgames.nl Creative Marketing 3 8 mei 2014 Karen Sikkema karen@olivgames.nl Creative Marketing 1 Introductie wat is marketing? 2 Ken je klant wie is je klant en wat denkt/voelt/wil hij/zij? 3 Creative marketing kan

Nadere informatie

Lead score. Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken

Lead score. Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken Lead score Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. Boost uw B2B-leadgeneratie Slechts 4 tot 11% van al uw websitebezoekers

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

EFFECTIEF OMGAAN MET BEZWAREN

EFFECTIEF OMGAAN MET BEZWAREN EFFECTIEF OMGAAN MET BEZWAREN Er zijn een heleboel redenen die door een klant gebruikt worden om nee te zeggen. Echter, de zogenaamde tegenwerpingen en bezwaren zijn veelal dooddoeners. Je zal dus moeten

Nadere informatie

Workshop voorbereiden Authentieke instructiemodel

Workshop voorbereiden Authentieke instructiemodel Workshop voorbereiden Authentieke instructiemodel Workshop voorbereiden Uitleg Start De workshop start met een echte, herkenbare en uitdagende situatie. (v.b. het is een probleem, een prestatie, het heeft

Nadere informatie

Hoe word je succesvol in sales

Hoe word je succesvol in sales Hoe word je succesvol in sales Verkopen gaat niet vanzelf. Zeker niet in deze tijd. Toch zijn nog steeds veel verkopers erg succesvol. Dat komt niet door het product of de dienst die ze aanbieden, maar

Nadere informatie

ondernemers die een boek willen schrijven

ondernemers die een boek willen schrijven TIPS voor ondernemers die een boek willen schrijven BESTSELLER-checklist Daisy Goddijn BESTSELLER-checklist Inleiding Van harte gefeliciteerd met je aanschaf van het boek Experttips voor ondernemers die

Nadere informatie

GEHEIM VAN ACQUISITIE

GEHEIM VAN ACQUISITIE GEHEIM VAN ACQUISITIE Tips voor meer klanten, meer omzet Martin Eelderink Plusmore Plusmore verbetert verkoopresultaat voor bedrijven. Met andere woorden meer klanten, meer omzet, meer marge en meer lange

Nadere informatie

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden?

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Webinar Social Media Marketing Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie

Nadere informatie

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten gezocht open klanten gezocht KLANTEN ZOEKEN VIA INTERNET Wist u dat 8 op 10 Belgen dagelijks het internet gebruikt? En dat de helft daarvan het medium

Nadere informatie

Toelichting View-In dashboard. Sales Funnel

Toelichting View-In dashboard. Sales Funnel Sales Funnel We weten dat voor het kopen van een nieuwe auto het aantal showroom bezoeken al jaren afneemt. Deze afname van toestroom van klanten in de showroom moet gecompenseerd worden door leads op

Nadere informatie

Marketing Strategie. Gustavsson Marketing. In de online wereld. Helpt jouw organisatie te groeien op het web

Marketing Strategie. Gustavsson Marketing. In de online wereld. Helpt jouw organisatie te groeien op het web Marketing Strategie In de online wereld over hoe je met een goede online Marketing Strategie kunt groeien. Gustavsson Marketing Helpt jouw organisatie te groeien op het web Marketing Strategie In de online

Nadere informatie

Acquisitie met LinkedIn. Acquisitie met LinkedIn

Acquisitie met LinkedIn. Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn 1. Introductie 2. Wat is acquisitie 3. Wat betekent acquisitie voor jou 4. Social Media facts 5. Acquisitie en LinkedIn 6. Tips Voorstellen

Nadere informatie

Diesel Online. Ex a m e n o p d r a c h t. Stijn Verbruggen Bachelor Na Bachelor Advanced Business Management. Interactieve Communicatie

Diesel Online. Ex a m e n o p d r a c h t. Stijn Verbruggen Bachelor Na Bachelor Advanced Business Management. Interactieve Communicatie Ex a m e n o p d r a c h t Interactieve Communicatie Diesel Online Stijn Verbruggen Bachelor Na Bachelor Advanced Business Management Interactieve Communicatie De heer Jesse Wynants I n l e i d i n g Het

Nadere informatie

Kom erbij! -Week van de eenzaamheid 2017-

Kom erbij! -Week van de eenzaamheid 2017- Kom erbij! -Week van de eenzaamheid 2017- Kom erbij! Met Kom erbij! is er van 21 september t/m 1 oktober extra aandacht voor eenzaamheid tijdens de Week van de eenzaamheid. Deze speciale week is in het

Nadere informatie

Succesfactoren voor Social Media in B2B

Succesfactoren voor Social Media in B2B Succesfactoren voor Social Media in B2B Met stappenplan Direct toepasbaar www.idmk.nl Succesfactoren voor Social Media in B2B Social media of sociale media houden mensen en deskundigen in hun greep. Uitspraken

Nadere informatie

Pondres Etail instapconcept

Pondres Etail instapconcept Pondres Etail instapconcept In het kader van het project Internetlogistiek Midden-Brabant heeft Pondres een concept ontwikkeld voor retailers die van bricks naar clicks willen. Met behulp van dit concept

Nadere informatie

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 4 ERP-systemen: verkoop en marketing. Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 4 ERP-systemen: verkoop en marketing. Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Enterprise Resource Planning Hoofdstuk 4 ERP-systemen: verkoop en marketing Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Leerdoelstellingen Inzicht krijgen in de werking van de

Nadere informatie

5 Redenen waarom Retargeting essentieel is voor UW bedrijf.

5 Redenen waarom Retargeting essentieel is voor UW bedrijf. 5 Redenen waarom Retargeting essentieel is voor UW bedrijf. Retargeting is het process van het plaatsen van een tracking code op een website bezoeker zijn browser met de doelstelling om gerichte adverenties

Nadere informatie

Welkom. op de. Wijzer Workshop. Digital Port Rotterdam TOL Marketing & Communicatie

Welkom. op de. Wijzer Workshop. Digital Port Rotterdam TOL Marketing & Communicatie Welkom op de Wijzer Workshop Digital Port Rotterdam TOL Marketing & Communicatie 2005 2004 1 Workshop Wijzers 1. Ontvangst 2. Kennismaking 3. Wijzers 1 t/m 5 4. Uitwerking Wijzers 5. Pauze 6. Wijzers 6

Nadere informatie

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e T e k s t e n i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e 4 D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e Welke webpagina s heb je nodig? De homepagina, deze noem je Home Blog Diensten of producten Salespage

Nadere informatie