JOHAN Sports. Motion Tracking for Field Sports. Projectgroep 9: Maud Heerebeek Bob van der Heijden Floris Hermans

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JOHAN Sports. Motion Tracking for Field Sports. Projectgroep 9: Maud Heerebeek Bob van der Heijden Floris Hermans"

Transcriptie

1 JOHAN Sports Motion Tracking for Field Sports Projectgroep 9: Maud Heerebeek Bob van der Heijden Floris Hermans

2 Inleiding JOHAN is een prestatiemonitoring systeem voor veldsport teams. JOHAN staat voor Join Our Human Analysis Network. De aanleiding voor het ontwikkelen van JOHAN is dat de technologie in sport een enorm groeiende markt is. Er wordt verwacht dat de globale sports analytics markt zal groeien van $125 miljoen in 2014 naar $4.7 miljard in 2021 (bron: PRNewswire). Het product Elke speler draagt een sensor in een comfortabel vestje waarmee de positie en bewegingen op het veld accuraat worden gemeten. Deze gemeten data wordt geüpload naar ons online platform, alwaar de coaches, trainers en spelers inzichten en advies krijgen over hun geleverde prestaties. JOHAN is een prestatie monitoring systeem voor professionele veldsport teams. Het systeem bestaat uit hardware om de bewegingen te meten en software om de gemeten data te analyseren en visualiseren. Tracker Iedere speler draagt een kleine sensor die zeer accuraat de bewegingen meet van de speler op het veld. De volgende parameters worden gemeten door de sensor: Positie Snelheid Afstand Acceleraties Draaisnelheden Deze sensor is ontwikkeld met technologie van de European Space Agency, daarom is JOHAN in staat om 2.5x accurater te meten dan gewoon GPS. GPS geeft een precisie van rond de 5 meter, terwijl wij een precisie van 2 meter bereiken. Deze precisie is bij veldsporten essentieel, omdat het uit veel dynamische bewegingen bestaat. Vestje De sensor wordt gedragen bovenaan op de rug in een comfortabel vestje. Er is voor gekozen om de sensor op de rug te plaatsen omdat: spelers daar nooit op vallen (veiligheid) spelers daar nooit een bal aannemen (comfortabel) de sensor goede zichtbaarheid heeft naar de hemel (belangrijk voor GPS ontvangst) het op een centrale plek van het lichaam is (belangrijk voor acceleraties)

3 Koffer De sensoren worden getransporteerd met de JOHAN koffer. Deze koffer wordt ook gebruikt om de apparaten op te laden en uit te lezen. Sync App De gemeten data wordt automatisch geüpload naar ons online platform via de Sync App. Deze kleine applicatie leest één voor één de verbonden trackers in de koffer uit en uploadt de meetbestanden naar de server. Op de server worden deze direct ingelezen en geanalyseerd. Online platform De resulterende prestaties worden gevisualiseerd in de online omgeving van JOHAN. Hier kunnen coaches, trainers en spelers inloggen om inzichten en advies te krijgen over hun geleverde prestaties. De JOHAN online omgeving bestaat uit de volgende modules: Data Organisation: organiseer je data in trainingen, wedstrijden en oefeningen. Event: analyseer de prestaties binnen een training/wedstrijd, zoals spelervergelijk en vermoeidheidsanalyse. Progress: monitor de voortgang en belasting over tijd. Tactical: analyseer de bewegingsprofielen van spelers op het veld (heatmaps, sprintlijnen en positiesimulatie) Forms: input en monitoring van spelers aan de hand van vragenlijsten omtrent herstel, slaap en voeding. Reporting: genereer rapportages op maat voor advies naar de stafleden en spelers. Uniek JOHAN verschilt ten opzichte van concurrerende systemen op de volgende twee aspecten: Betaalbaar systeem met behoud van datakwaliteit JOHAN is er door de samenwerking met de European Space Agency in geslaagd om de bewegingssensoren betaalbaar te maken, zonder in te willigen op kwaliteit van data. Dit heeft JOHAN bereikt door een correctie op GPS toe te passen genaamd EGNOS. Met alleen GPS bereik je een meet precisie van rond de 5 meter, terwijl met de EGNOS correctie een precisie van 2 meter wordt bereikt. Gebruiksvriendelijk en intelligent online analyse platform JOHAN heeft ondervonden dat het succes van het systeem grotendeels wordt bepaald door de gebruiksvriendelijkheid van het systeem, de kwaliteit van de analyse en het advies op maat. Daarom worden gebruikers zoveel mogelijk ontzorgd en het gegenereerde advies is geschikt voor zowel hoofdtrainers als data-analisten. Introductie film:

4 Interne analyse JOHAN is in 2014 opgericht door Jelle Relchert en Robin van Kappel. Twee sportfanaten en oud studenten aan de TU in Delft. Vanaf 2014 zijn de systemen en de sensoren op de lean start-up methode ontwikkeld. Het prototype systeem is in 2014 en begin 2015 getest om zoveel mogelijk over het gebruik van het systeem en de waarde van de data te leren. Er is door JOHAN getest is samenwerking met verschillende sportteams op verschillende niveaus. Deze test en ontwikkelingen zijn voor deze teams kosteloos uitgevoerd. Met de feedback uit de testfase is het product in 2015 verder gespecificeerd en ontwikkeld. Eind 2015 is de laatste betaalde testfase uitgevoerd in samenwerking met 5 verschillende professionele sportteams om het product te perfectioneren. De commerciële levering is gepland in de zomer van Canvas bedrijfsmodel Zie bijlage. Verdienmodel JOHAN hanteert een licentie verdienmodel. Hier wordt voor gekozen omdat JOHAN de drempel voor klanten wil wegnemen van het kopen van hardware. Daarnaast wil het bedrijf een langdurige relatie opbouwen met hun klanten om op inhoudelijk gebied aan hun behoeftes te blijven voldoen. JOHAN biedt twee soorten licenties aan: JOHAN: 600 per maand JOHAN Premium: 1000 per maand Het JOHAN pakket bestaat uit: 20 trackers plus vestjes Koffer Sync App Web Applicatie Intro Cursus Trainingen omtrent data-analyse en interpretatie Technische support JOHAN Premium krijgt daarbovenop nog: Op maat gemaakte analyses Uitgebreidere export mogelijkheden Daarnaast krijgt JOHAN Premium instant technische support (ook in het weekend).

5 Doelgroep JOHAN opereert in de professionele en semi-professionele veldsport markt, voornamelijk bestaande uit voetbal, hockey en rugby. JOHAN beschouwt clubs met een begroting van meer dan ,- als de huidige doelgroep. De Nederlandse veldsportmarkt is de grootste sportmarkt van Nederland waarin JOHAN een zeer goed netwerk heeft opgebouwd. Daarom is Nederland de meest aantrekkelijke locatie voor initiële groei. De huidige geschatte grootte van deze groep zijn is 8300 teams. USP s USP s door JOHAN zelf benoemd: Preciezer meten dan concurrerende systemen (2.5x zo precies, mogelijk gemaakt door onze samenwerking met ESA). Nauwe samenwerking van anderhalf jaar met een grote diversiteit aan teams om het systeem zo goed mogelijk aan al hun behoeftes te laten voldoen. Het niet belasten van teams met het tijdrovende aspect van data-analyse; JOHAN heeft slimme analyses, interpretaties en methodologie ontwikkeld, waarmee trainers heldere inzichten en advies ontvangen. Groei van de onderneming Uit aannames gedaan door JOHAN wordt verwacht dat JOHAN eind 2018 zal zijn gegroeid tot een onderneming met 360 klanten. Dit wordt verwacht te worden bereikt door te groeien via de bekende S-curve. JOHAN verwacht eind 2018 de volgende marktpenetraties te behalen in de volgende landen: Nederland en Belgie: 20% Duitsland: 10% UK: 7% Rest Europa: 8% US: 2% Rest wereld: 2% Financiën Omzet tot nu toe In 2014 zijn de eerste prototypes ontwikkeld waarmee kosteloos is getest; in dit jaar is dan ook nog geen omzet gegenereerd. In 2015 is er een omzet gedraaid van Deze omzet is gegenereerd door de huidige klanten tijdens de betaalde testfase (ook wel pre-launch genoemd) die in juli gestart is. JOHAN heeft de initiële productontwikkeling kunnen starten door prijzengeld en subsidies: European GNSS Agency (GSA) Special Price: 'Most innovative application using EGNOS' (ESNC 2013) ( ) ESA BIC programma ( krediet) De GSA heeft JOHAN gesubsidieerd omdat JOHAN in 2013 de European Satellite Navigation Competition heeft gewonnen. Dit is een Europese

6 innovatie competitie voor aardse toepassingen van satelliet navigatie. Daarnaast is er in Augustus 2015 in JOHAN een angel investment gedaan. SBIC Participations heeft in totaal geïnvesteerd verdeeld over drie tranches: 1 Aug 2015: voor 7.0% (waardering van ) 1 Okt 2015: voor 5.5% (waardering van ) 1 Jan 2016: voor 3.5% (waardering van ) Als laatste is het Rabobank Innovatiefonds (Bollenstreek) toegekend van t.b.v. de laatste ontwerp aanpassingen op de hardware. JOHAN heeft in maart 2016 via een crowdfunding actie opgehaald bij 184 investeerders. Deze investering zal worden gebruikt voor: - Opstart en uitvoer van productie (30 systemen) - Loonkosten marketing, sales en operationele support mederwerker - Loonkosten web programmeur De verwachte omzet JOHAN verwacht de volgende netto-omzetten te halen in de aankomende 3 jaren: 2016: : :

7 Concurrentie analyse Vijf krachtenmodel van Porter Afnemers: De macht van de afnemer is in het geval van JOHAN niet groot. De overstap mogelijkheden zijn klein. Daarnaast zal het belang van het product in de komende jaren sterk toenemen. Leveranciers: De macht van de leveranciers is klein. In de huidige markt is het mogelijk om alle producten door verschillende leveranciers te laten ontwikkelen. Concurrenten: JOHAN heeft op dit moment drie directe concurrenten. Deze concurrenten zijn hieronder beschreven. Het verschil met deze concurrenten is dat JOHAN een kleinschalig bedrijf is met een precies en tamelijk goedkoop product. Substituten: Er is op dit moment voor JOHAN geen bedreiging van substituten. JOHAN is een innovatief product en zal in de korte toekomst niet worden vervangen door een verbeterd of nieuw product. Nieuwe toetreders: De kans op nieuwe toetreders op de markt is op dit moment groot. Zoals JOHAN zelf ook heeft gedaan is het mogelijk om snel een innovatief op te starten. JOHAN heeft momenteel 3 directe concurrenten: Catapult Sports (Australië): dit is de wereldwijde marktleider met als doelgroep elite teams. Dit is een beursgenoteerd bedrijf. Stats Sports (USA): dit is een Amerikaanse partij die zich ook focussen op elite teams. Zij hebben echter, in tegenstelling tot Catapult, een grote variëteit aan producten. Polar (Finland): Polar maakt voornamelijk consumenten producten, maar heeft recentelijk ook een GPS systeem voor veldsport teams op de markt gebracht. Er zijn dus een aantal grote spelers, die zich richten op een ander marktsegment dan JOHAN. De prijzen liggen significant hoger en de software is specifiek gemaakt voor specialisten. Externe analyse Welke ontwikkelingen zouden het bestaansrecht van de onderneming zou kunnen bedreigen? De grootste risico's die JOHAN geïdentificeerd heeft zijn: Snelheid van lanceren: Er bestaan al een aantal concurrenten (eerder genoemd), maar die zijn nog niet actief in het snelgroeiende marktsegment die JOHAN beoogd. Het is echter een kwestie van tijd voordat andere partijen zich hier ook in gaan begeven, dus snelheid is geboden. Internationalisering: De stappen om internationaal te verkopen zijn nog niet geheel geconcretiseerd. Dit zal het komende jaar aandacht krijgen. Gebruiksvriendelijkheid: De gebruiksvriendelijkheid is key voor het succes van JOHAN: het systeem moet betrouwbaar zijn en de moeite om het te bedienen moet

8 minimaal zijn. Mobile: Mobile speelt op dit moment geen rol voor JOHAN. Wellicht is er in de toekomst vraag naar een app waarop de gegevens per speler zichtbaar zijn. Dit is echter op dit moment nog niet het geval en daarom wordt hier tot op heden nog niet in geïnvesteerd, Conclusies & advies SWOT-analyse Intern Sterktes Uniek product Preciezere metingen dan concurrenten Extern Kansen Doorontwikkeling Internationalisatie Zwaktes Onbekend product Relatief duur voor on-professionals Weinig productie mogelijkheden Bedreigingen Toenemende concurrentie Gebruiksvriendelijkheid Snelheid van lanceren Uitbreidingsmogelijkheden De uitbreidingsmogelijkheden zijn het door ontwikkelen van de technologie. Daarbij zou een communicatie tussen de verschillende spelers een vervolg stap kunnen zijn. Daarnaast ziet JOHAN mogelijkheden om het product ook bij andere sporten te introduceren, de focus ligt op dit moment op veldsporten. Internationalisatie van het product. JOHAN zou in de toekomst meer kunnen verdienen door een grotere productie en het werven van distributeurs in het buitenland. Daarnaast kan door het aannemen van een marketing en sales afdeling de verkoop worden gestimuleerd. Wij verwachten dat JOHAN over 5 jaar nog steeds bestaat. Dit omdat de potentie van JOHAN op dit moment zeer groot is. Er is veel vraag naar data en cijfers in de sport en JOHAN heeft de mogelijkheid hier goed op in te spelen.

9

10 Bronnen: billion-by html

Case startup. Door: Kayleigh Swinkels Martijn Swolfs Thomas Tamerus

Case startup. Door: Kayleigh Swinkels Martijn Swolfs Thomas Tamerus Case startup Door: Kayleigh Swinkels Martijn Swolfs Thomas Tamerus 1 Contents 1 Interne analyse...3 1.1 Wanneer opgericht?...3 1.2 Door wie opgericht?...3 1.3 Wat doet het bedrijf?...3 1.4 In hoeveel landen

Nadere informatie

Start up Case. Sendcloud. Remi van Buul Soufian Touil Ellen Burghoorn 22-03-2015

Start up Case. Sendcloud. Remi van Buul Soufian Touil Ellen Burghoorn 22-03-2015 Start up Case Sendcloud Remi van Buul Soufian Touil Ellen Burghoorn 22-03-2015 Interne analyse Algemene informatie SendCloud SendCloud is opgericht in 2012 door Rob van den Heuvel, Bas Smeulders en Sabi

Nadere informatie

Saxionstudent.nl Blok1

Saxionstudent.nl Blok1 Samenvatting eindopdracht Trends en ontwikkelingen op consumentenniveau Macro In dit eind rapport hebben we de navigatiesystemen markt in kaart gebracht. In de macro, meso en micro omgevingen hebben we

Nadere informatie

Case 2 start-ups. 21 maart 2015 Gemaakt door: - Bertje van Loo - Dennis Langeveld - Lorianne Hooijmans Groep 13. Case 2 Start-ups groep 13 1-8

Case 2 start-ups. 21 maart 2015 Gemaakt door: - Bertje van Loo - Dennis Langeveld - Lorianne Hooijmans Groep 13. Case 2 Start-ups groep 13 1-8 Case 2 start-ups 21 maart 2015 Gemaakt door: - Bertje van Loo - Dennis Langeveld - Lorianne Hooijmans Groep 13 Case 2 Start-ups groep 13 1-8 Inhoud Interne analyse... 3 Peerby... 3 Over Peerby... 3 Lean

Nadere informatie

Beslissingscriteria meerwaarde integreer baar in de hoofdtelefoon van User Experience Muziekervaring Haalbaarheid. Hoe innovatief is het idee?

Beslissingscriteria meerwaarde integreer baar in de hoofdtelefoon van User Experience Muziekervaring Haalbaarheid. Hoe innovatief is het idee? Beslissingscriteria Biedt het concept een meerwaarde aan de? Is het concept integreer baar in de (fysiek, niet puur software)? Meerwaarde op vlak van User Experience? Muziekervaring verbeteren?. Is de

Nadere informatie

PERS BROCHURE. kwalitatieve informatie, betere beslissingen

PERS BROCHURE. kwalitatieve informatie, betere beslissingen PERS BROCHURE kwalitatieve informatie, betere beslissingen BEDRIJF Nacsport is een bedrijf met een multidisciplinair team dat zich richt op het ontwikkelen en de marketing van video analysesoftware voor

Nadere informatie

Het Vijfkrachtenmodel van Porter

Het Vijfkrachtenmodel van Porter Het Vijfkrachtenmodel van Porter (een concurrentieanalyse en de mate van concurrentie binnen een bedrijfstak) 1 Het Vijfkrachtenmodel van Porter Het vijfkrachtenmodel is een strategisch model wat de aantrekkelijkheid

Nadere informatie

Business Model Canvas

Business Model Canvas Business Model Canvas Het Business Model Canvas helpt je jouw Business Model te visualiseren. Met een business model beschrijf je hoe je bedrijf waarde creëert, levert, en verkrijgt. Het geeft een gedeelde

Nadere informatie

STRATEGY MANAGER. Consulting Exit #VACATURE

STRATEGY MANAGER. Consulting Exit #VACATURE Consulting Exit #VACATURE STRATEGY MANAGER De meeste mensen kennen Exact als één van de partners van Formule 1-coureur Max Verstappen. Maar Exact is ook en vooral de nummer 1 aanbieder van business software

Nadere informatie

Haerst is een jong innovatief bedrijf dat opereert op de grens van videotechnologie en diagnostiek.

Haerst is een jong innovatief bedrijf dat opereert op de grens van videotechnologie en diagnostiek. Haerst is een jong innovatief bedrijf dat opereert op de grens van videotechnologie en diagnostiek. 60-90% van commucatie is nonverbaal Diagnostiek is de kunst, techniek of handeling om een oorzaak te

Nadere informatie

Inleiding: De vragenlijst wordt afgesloten met de vraag om uw kennisvraag 2 ledig in maximaal 100 woorden te formuleren.

Inleiding: De vragenlijst wordt afgesloten met de vraag om uw kennisvraag 2 ledig in maximaal 100 woorden te formuleren. Inleiding: Deze vragenlijst bestaat uit 45 vragen en dient ertoe om het innovatietraject strategischeen zoekmachine marketing zo Efficiënt, Effectief en Educatief mogelijk te laten verlopen. Deze kunt

Nadere informatie

Brochure trainingen en cursussen 2014

Brochure trainingen en cursussen 2014 Brochure trainingen en cursussen 2014 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Het programma... 3 Introductietrainingen... 4 Trimble Access Introductie training... 4 TerraSync Introductie training... 5 Digital Fieldbook

Nadere informatie

STICHTING CROWD FOR CURE

STICHTING CROWD FOR CURE STICHTING CROWD FOR CURE Hoofdlijnen meerjarenplan 2016-2019 1. INLEIDING 1.1. AANLEIDING De farmaceutische industrie heeft gezorgd voor veel nieuwe medicijnen, waarmee steeds meer aandoeningen goed kunnen

Nadere informatie

Trainingen en cursussen 2011

Trainingen en cursussen 2011 Trainingen en cursussen 2011 Inhoud Inleiding... 3 Het programma... 3 Introductie trainingen... 4 Trimble Access Introductie training... 4 TerraSync Introductie training... 5 Digital Fieldbook Introductie

Nadere informatie

NIMA B EXAMEN BUSINESS MARKETING ONDERDEEL B JANUARI 2016 VRAGEN EN ANTWOORDINDICATIES NIMA B BUSINESS MARKETING ONDERDEEL 1 (CASE)

NIMA B EXAMEN BUSINESS MARKETING ONDERDEEL B JANUARI 2016 VRAGEN EN ANTWOORDINDICATIES NIMA B BUSINESS MARKETING ONDERDEEL 1 (CASE) VRAGEN EN ANTWOORDINDICATIES NIMA B BUSINESS MARKETING ONDERDEEL 1 (CASE) 26 JANUARI 2016 1 Vragen bij de case WINTECH..GESTRAND IN HET ZICHT VAN DE HAVEN? (totaal 90 punten) Vraag 1 (20 punten) a. Bereken

Nadere informatie

Tickets.com - introductie

Tickets.com - introductie Tickets.com - introductie Tickets.com, voorheen Select Ticketing Systems, is een fusie van een aantal kaartverkoopsysteemleveranciers en bestaat in Nederland sinds 1993. [leverancier] Tegenwoordig is Tickets.com

Nadere informatie

Case Startup: Fosbury

Case Startup: Fosbury Case Startup: Fosbury Goderie, K ; Hafti Y ; Hack, S INHOUD 1. Het bedrijf... 3 1.1 Historie... 3 1.2 Online Bedrijfsmodel... 3 1.3 Verdienmodel... 3 1.4 Doelgroep... 4 1.5 Financiële ontwikkelingen...

Nadere informatie

SUCCESVOL VERKOPEN IN HET BUITENLAND DOE JE ZO! HET ALTERNATIEF VOOR EEN WEBSHOP

SUCCESVOL VERKOPEN IN HET BUITENLAND DOE JE ZO! HET ALTERNATIEF VOOR EEN WEBSHOP SUCCESVOL VERKOPEN IN HET BUITENLAND DOE JE ZO! HET ALTERNATIEF VOOR EEN WEBSHOP Wie ben ik? Eigenaar van enkele (Inter)nationale webshops Keukenmarkt-Nederland (2009), Keukenmarkt België (2009), Onlinespuelenshop

Nadere informatie

behouden, oftewel: customer intimacy. Bij een customer intimacy is de onderneming

behouden, oftewel: customer intimacy. Bij een customer intimacy is de onderneming http://prezi.com/ 3jh8_tu8rd0/presentatie scenario/ 1. Introductie Holland Casino wilt zich altijd blijven ontwikkelen om nieuwe bezoekers, maar ook de huidige bezoekers aan te trekken en te behouden.

Nadere informatie

Bent u bewust van & gereed voor de veranderingen en ontwikkelingen in uw omgeving

Bent u bewust van & gereed voor de veranderingen en ontwikkelingen in uw omgeving Bent u bewust van & gereed voor de veranderingen en ontwikkelingen in uw omgeving Omgevingsanalyse cruciaal voor duurzaam leveren van kwaliteit in een snel veranderende omgeving RK-Intelligence - Ruud

Nadere informatie

COMMERCIËLE PRODUCTMANAGER E-BIKES

COMMERCIËLE PRODUCTMANAGER E-BIKES #VACATURE COMMERCIËLE PRODUCTMANAGER E-BIKES Stella is een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, en met meer dan 250.000 klanten is de e-bike specialist niet meer weg te denken uit de fietsmarkt.

Nadere informatie

En 15 maart 2016 Simply.Flexible

En 15 maart 2016 Simply.Flexible En 15 maart 2016 Simply.Flexible Agenda Even voorstellen Quadira Dennis Wolf Waarom Output Management met Advanced-Forms o Met Dynamics NAV Even voorstellen Advanced-Forms Advanced-Forms in de praktijk

Nadere informatie

Real Estate Crowdfunding Profit Plan

Real Estate Crowdfunding Profit Plan Crowd1 Network Ltd Gevestigd in De Verenigde Arabische Emiraten, Ras Al Khaimah, RAS International Corporate Center, Reg.nr. ICC20160342 Crowd1 Network Europe Ltd Gevestigd in Cyprus, Reg. Nr. HE360087

Nadere informatie

Internet of Things in perspectief geplaatst. Herman Tuininga. Oktober 10, 2017

Internet of Things in perspectief geplaatst. Herman Tuininga. Oktober 10, 2017 Internet of Things in perspectief geplaatst Herman Tuininga Oktober 10, 2017 1 Achtergrond Meer dan 20 jaar ervaring in IoT 30 medewerkers IoT Lab Zwolle Connecting your things 2 IoT is een container begrip

Nadere informatie

KNVB en UNIT4 helpen amateurvoetbal met het bepalen van ambities

KNVB en UNIT4 helpen amateurvoetbal met het bepalen van ambities KNVB en UNIT4 helpen amateurvoetbal met het bepalen van ambities KNVB Marjan Heinen UNIT4 Internet Solutions Edo-Jan Meijer 16 06 2011 pagina 1/34 16 06 2011 pagina 2/34 Voorstellen 16 06 2011 pagina 3/34

Nadere informatie

FIELDLAB VOETBAL PSV INNOVEREN IN DE SPORTPRAKTIJK

FIELDLAB VOETBAL PSV INNOVEREN IN DE SPORTPRAKTIJK FIELDLAB VOETBAL PSV INNOVEREN IN DE SPORTPRAKTIJK SOC 21-3-2015 Ruud van Elk Bewegingswetenschapper PSV Eindhoven 2 FIELDLAB FieldLabs zijn laboratoria in de praktijk, dicht bij de sporters en de sportomgeving.

Nadere informatie

ACCOUNTING MANAGER #VACATURE

ACCOUNTING MANAGER #VACATURE #VACATURE ACCOUNTING MANAGER Stella is een van de meest snelgroeiende bedrijven in Nederland, en met meer dan 250.000 klanten is de e-bike specialist niet meer weg te denken uit de fietsmarkt. Maar fietsen

Nadere informatie

LEAN FACILITATOR #VACATURE

LEAN FACILITATOR #VACATURE #VACATURE LEAN FACILITATOR Stella is een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, en met meer dan 250.000 klanten is de e-bike specialist niet meer weg te denken uit de fietsmarkt. Maar fietsen

Nadere informatie

Diver Telemetrie. Draadloze grondwater- en oppervlaktewaterdata transmissie

Diver Telemetrie. Draadloze grondwater- en oppervlaktewaterdata transmissie Telemetrie Draadloze grondwater- en oppervlaktewaterdata transmissie Maximaliseer datakwaliteit Verminder operationele kosten Near real-time informatie -NETZ BEHEER 3 UW DATA IN STAPPEN Introductie -NETZ

Nadere informatie

W H I T E P A P E R I N 5 M I N U T E N J U N I 2 0 1 3. 07. De app in een goede mobiele strategie

W H I T E P A P E R I N 5 M I N U T E N J U N I 2 0 1 3. 07. De app in een goede mobiele strategie W H I T E P A P E R I N 5 M I N U T E N J U N I 2 0 1 3 07. De app in een goede mobiele strategie Introductie We ontwikkelden de afgelopen jaren verschillende consumenten apps. De wens van bedrijven om

Nadere informatie

VOOR JE LEVERANCIER VAN CRM RECRUITMENT SOFTWARE

VOOR JE LEVERANCIER VAN CRM RECRUITMENT SOFTWARE KIES BEWUST: 50 VRAGEN VOOR JE LEVERANCIER VAN CRM RECRUITMENT SOFTWARE Bij de keuze van een nieuw CRM recruitmentsysteem, ga je niet over één nacht ijs. Je wilt er immers zeker van zijn dat je de juiste

Nadere informatie

Remote maintenance 4.0

Remote maintenance 4.0 Locatie A Locatie B Remote maintenance 4.0 Onderwerpen 1 2 3 Uitleg Remote maintenance 4.0 Verschillende manieren van Remote maintenance Remote maintenance als een service 4 Twee voorbeelden van mogelijke

Nadere informatie

Internet of Things Businesskansen met slimme en internet-verbonden producten en diensten. Joris Castermans Workshop Internet of Things 1-12-2014

Internet of Things Businesskansen met slimme en internet-verbonden producten en diensten. Joris Castermans Workshop Internet of Things 1-12-2014 Internet of Things Businesskansen met slimme en internet-verbonden producten en diensten Joris Castermans Workshop Internet of Things 1-12-2014 Intro IoT IoT en business! I-real B.V.: H2g0 Real-time

Nadere informatie

FINANCIEEL PLAN. M1B Bram Niessink Yasemin Kleijne Charissa Schermer Sophie Vermeulen Bobby Vonk Romana Buitendijk 1

FINANCIEEL PLAN. M1B Bram Niessink Yasemin Kleijne Charissa Schermer Sophie Vermeulen Bobby Vonk Romana Buitendijk 1 FINANCIEEL PLAN M1B Bram Niessink Yasemin Kleijne Charissa Schermer Sophie Vermeulen Bobby Vonk Romana Buitendijk 1 MANAGEMENT SUMMARY Moleskine heeft als voornaamste doel simpele maar moderne mannenmode

Nadere informatie

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT #VACATURE BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT Stella is een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, en met meer dan 250.000 klanten is de e-bike specialist niet meer weg te denken uit

Nadere informatie

Remote maintenance 4.0

Remote maintenance 4.0 Locatie A Locatie B Remote maintenance 4.0 Onderwerpen 1 2 Uitleg Remote maintenance 4.0 Verschillende manieren van Remote maintenance 3 Remote maintenance als een service 4 Twee voorbeelden van services

Nadere informatie

Uitgevers zetten in op e-commerce als nieuwe B2C inkomstenbron 26/11/2014 2

Uitgevers zetten in op e-commerce als nieuwe B2C inkomstenbron 26/11/2014 2 SHOPPEN IN 2020 Uitgevers zetten in op e-commerce als nieuwe B2C inkomstenbron 26/11/2014 2 Is e-commerce een geschenk van God? 26/11/2014 3 Uitgevers zijn retailers geworden 26/11/2014 4 en retailers

Nadere informatie

Modul-Fleet OPTIMALISATIE VAN HET WAGENPARKBEHEER. I can help! Ordered 3 items. Can t serve last client. Running late!

Modul-Fleet OPTIMALISATIE VAN HET WAGENPARKBEHEER. I can help! Ordered 3 items. Can t serve last client. Running late! Modul-Fleet OPTIMALISATIE VAN HET WAGENPARKBEHEER I can help! Ordered 3 items Can t serve last client Running late! Modul-Fleet OPTIMALISATIE VAN HET WAGENPARKBEHEER Wilt u beter inspelen op de groeiende

Nadere informatie

Social Key Performance Indicators en meetbare resultaten Door: Rob van den Brink

Social Key Performance Indicators en meetbare resultaten Door: Rob van den Brink Social Key Performance Indicators en meetbare resultaten Door: Rob van den Brink Wat is de ROI van sociale media? Dat is misschien wel de meest gestelde vraag in zakelijke media het afgelopen jaar. Er

Nadere informatie

knkpublishing Microsoft Dynamics De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware Nieuwe kansen in een veranderende media wereld

knkpublishing Microsoft Dynamics De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware Nieuwe kansen in een veranderende media wereld De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware INTEGRATIE CONTINUE INNOVATIE WORKFLOW ONDERSTEUNING ABECON-CONSULTANCY OVER ABECON Microsoft Dynamics Nieuwe kansen in een veranderende media wereld Standaard

Nadere informatie

Explosie aan wereldwijd verbonden IoT connecties

Explosie aan wereldwijd verbonden IoT connecties Internet of Things Aantal connecties (x 1 miljard) Explosie aan wereldwijd verbonden IoT connecties 25 5 1 2019 2021 2023 2025 Hoe speelt u in op de huidige ontwikkelingen? 34% Adoptie van de bedrijven

Nadere informatie

powered by ontwikkeltraject

powered by ontwikkeltraject powered by ontwikkeltraject innovatieve jeugdhulp 2019 ontwikkeltraject innovatieve jeugdhulp voor wie is het? Het innovatienetwerk is er voor iedereen die geïnteresseerd is in vernieuwing in de jeugd(hulp)

Nadere informatie

TRS (Ticket Reserverings Systeem)

TRS (Ticket Reserverings Systeem) LVP TRS (Ticket Reserverings Systeem) LVP Reserveringssystemen B.V. Studiedag Ticketing, 11 oktober 2011, Nijmegen 1 LVP - introductie LVP 25 jaar gespecialiseerd in ontwikkeling en ondersteuning van event

Nadere informatie

De online bedrijfsanalysetool PARTNERPROGRAMMA

De online bedrijfsanalysetool PARTNERPROGRAMMA De online bedrijfsanalysetool PARTNERPROGRAMMA MKB ondernemer wil duiding cijfers & strategisch advies van zijn accountant Uitkomst wetenschappelijk onderzoek onder ondernemers Klantonderzoek SRA en Universiteit

Nadere informatie

HEALTH CARE LAB. Scannen Visualisatie 3D Printen Simulatie Big Data Smart Textile Robotica Applicatie Sensoring

HEALTH CARE LAB. Scannen Visualisatie 3D Printen Simulatie Big Data Smart Textile Robotica Applicatie Sensoring HEALTH CARE LAB Scannen Visualisatie 3D Printen Simulatie Big Data Smart Textile Robotica Applicatie Sensoring Medische proeftuin en R&D centrum voor nieuwe innovaties Concept HEALTH CARE LAB Inleiding

Nadere informatie

Kom van 3 tot 5 maart naar Brussel om de toepassingen van het Europese satellietnavigatiesysteem Galileo te ontdekken en te beléven!

Kom van 3 tot 5 maart naar Brussel om de toepassingen van het Europese satellietnavigatiesysteem Galileo te ontdekken en te beléven! Brussel, 22 februari 2010 PERSDOSSIER Kom van 3 tot 5 maart naar Brussel om de toepassingen van het Europese satellietnavigatiesysteem Galileo te ontdekken en te beléven! De afgelopen paar maanden werden

Nadere informatie

PERFORMANCE MANAGEMENT

PERFORMANCE MANAGEMENT PERFORMANCE MANAGEMENT Anywhere, Realtime, Anytime, up-to-date all the time Infostrada Sports Hans van Essen 29 maart 2007 < www.infostradasports.com, Hans van Essen, The Netherlands

Nadere informatie

Het Analyseproces. Zoeken naar eigenheid en differentiatie met de concurrentie

Het Analyseproces. Zoeken naar eigenheid en differentiatie met de concurrentie Het Analyseproces Zoeken naar eigenheid en differentiatie met de concurrentie Missie en Strategie Wat voor koers volgt het bedrijf, wat is haar missie/visie (bestaansrecht)? Hoe denken zij die te bereiken?

Nadere informatie

Services. Kwettr Communicatie Kwettr Marketing Kwettr Data Analyses

Services. Kwettr Communicatie Kwettr Marketing Kwettr Data Analyses titel komt hier Wij zijn Kwettr. Online marketing bureau, gespecialiseerd in online betaal en beloon systemen voor social media. Kwettr maakt data analyses en voorspelt toekomstig koopgedrag op basis van

Nadere informatie

UW PARTNER VOOR EEN TOTAALOPLOSSING VOOR GEODETISCHE DATA INWINNING.

UW PARTNER VOOR EEN TOTAALOPLOSSING VOOR GEODETISCHE DATA INWINNING. UW PARTNER VOOR EEN TOTAALOPLOSSING VOOR GEODETISCHE DATA INWINNING UW PARTNER VOOR EEN TOTAALOPLOSSING VOOR GEODETISCHE DATA INWINNING LNR Globalcom profileert zich graag als uw leverancier van meetapparatuur,

Nadere informatie

Flowserve Corporation. Innovatie Event Ki< MPi - 7 december 2016 Nieuw, on-line diagnose systeem voor meertraps pompen Jan Verhoeven

Flowserve Corporation. Innovatie Event Ki< MPi - 7 december 2016 Nieuw, on-line diagnose systeem voor meertraps pompen Jan Verhoeven Flowserve Corporation Innovatie Event Ki< MPi - 7 december 2016 Nieuw, on-line diagnose systeem voor meertraps pompen Jan Verhoeven 1 Innovatie bij Flowserve Flowserve, wereldwijd leverancier van centrifugaal

Nadere informatie

Hosting & support contract

Hosting & support contract Hosting & support contract FOCUSTOOL TRACK YOUR GOALS & BEHAVIORS 1. Inleiding FocusTool biedt online software voor het bijhouden van voortgang op doelen en gedrag voor teams.om meer grip te krijgen op

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek 2016

Klanttevredenheidsonderzoek 2016 OZMO s klanttevredenheidsonderzoek Wij streven naar een constante verbetering van onze dienstverlening. Om in kaart te brengen wat belangrijk is voor onze klanten en partners, waar onze verbeterpunten

Nadere informatie

Crowdfunding Software WEBclusive

Crowdfunding Software WEBclusive Crowdfunding Software WEBclusive Waarom Crowdfund geld, tijd en expertise met de WEBclusive crowdfunding software. Activeer uw achterban, creëer draagvlak voor de initiatieven die belangrijk zijn voor

Nadere informatie

Lync Call Appliance Zijn er dan nog variabele kosten? Beheer interface

Lync Call Appliance Zijn er dan nog variabele kosten? Beheer interface Met de implementatie ervaring van de vele Microsoft UC projecten die Communicativ heeft uitgevoerd binnen de groot zakelijke markt zijn wij gaan kijken naar de mogelijkheden om gelijkwaardige functionaliteit

Nadere informatie

BUSINESS MODEL CANVAS

BUSINESS MODEL CANVAS BUSINESS MODEL CANVAS Gebruik van de tool Template Voorbeeld Business Model Canvas Het Business Model Canvas helpt je jouw bedrijf te visualiseren. Met een business model beschrijf je hoe je bedrijf waarde

Nadere informatie

Create Share & Inspire

Create Share & Inspire Create Share & Inspire De Social Enterprise Verbeter de wereld Begin een Bedrijf Boek van Willemijn Verloop en Mark Hillen De Missie & Visie Onze Missie Vrouwelijke professionals helpen om hun persoonlijke

Nadere informatie

Braingineers onderzoekt verklaringen

Braingineers onderzoekt verklaringen #VACATURE Braingineers doet wat geen andere tool of algoritme kan: het analyseren van de onbewuste emotionele ervaring van websitebezoekers. Met een slimme en unieke combinatie van eye tracking, mouse

Nadere informatie

WAAROM VOETBALTV? Verhogen plezier, fairplay, betrokkenheid en veiligheid. Vergroten spelkwaliteit. Waarde leveren voor sponsoren van de club

WAAROM VOETBALTV? Verhogen plezier, fairplay, betrokkenheid en veiligheid. Vergroten spelkwaliteit. Waarde leveren voor sponsoren van de club WAAROM VOETBALTV? Verhogen plezier, fairplay, betrokkenheid en veiligheid Vergroten spelkwaliteit Waarde leveren voor sponsoren van de club 2 WAT IS VOETBALTV? VoetbalTV is het meest complete sociale voetbalplatform,

Nadere informatie

SERVICE MANAGER #VACATURE

SERVICE MANAGER #VACATURE #VACATURE Stella is een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, en met meer dan 250.000 klanten is de e-bike specialist niet meer weg te denken uit de fietsmarkt. Maar fietsen zijn niet alleen

Nadere informatie

Omvormers. Aanbod Kwaliteit Performance

Omvormers. Aanbod Kwaliteit Performance Omvormers Aanbod Kwaliteit Performance Bart van den Bosch Sinds 1997 zonne energie Bij toon aangevende fabrikant van omvormers net gekoppelde zonne energie systemen autonome energie voorziening systemen

Nadere informatie

Data Driven Strategy The New Oil Using Innovative Business Models to Turn Data Into Profit

Data Driven Strategy The New Oil Using Innovative Business Models to Turn Data Into Profit Data Driven Strategy The New Oil Using Innovative Business Models to Turn Data Into Profit Big Data & Innovatieve Business Modellen Fire in the hole! 51K manholes, 94K miles of cables 106 predicting variables:

Nadere informatie

GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE MODERNISEREN MET UNIFACE

GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE MODERNISEREN MET UNIFACE GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE MODERNISEREN MET UNIFACE 2 OMNEXT IN HET KORT Broncode als bron van informatie Gevestigd in NL, UK en USA Kennis van meer dan 40 diverse technologieën Verschillende

Nadere informatie

The Future: what s in it for us!

The Future: what s in it for us! The Future: what s in it for us! Tim Rook Marketing Republic! 16 juni 2010 Persoonlijke introductie: Chief Inspiration Officer: Marketing Republic! Ruim 20 jaar ervaring in Channel Marketing & Communicatie:

Nadere informatie

Datascience als Advies drager Crowe Foederer B.V. 1

Datascience als Advies drager Crowe Foederer B.V. 1 Datascience als Advies drager 2018 Crowe Foederer B.V. 1 Agenda Crowe Foederer & Datascience Het FDS Platform; werkwijze en oplossingen Datascience als adviesdrager: twee praktijkvoorbeelden Samenvatting

Nadere informatie

INSPIRATION & IDEAS. RESULTS! Not just websites

INSPIRATION & IDEAS. RESULTS! Not just websites Onderwerpen Lang leve de credietcrisis Marketing wordt ANDERS Introductie Online Marketing Verkoop Service Zoekmachine Marketing (SEM) Hoe werkt Google The Magic Word Zoekwoorden Zoekmachine Optimalisatie

Nadere informatie

HEAD OF BUSINESS DEVELOPMENT

HEAD OF BUSINESS DEVELOPMENT #VACATURE Digital HEAD OF BUSINESS DEVELOPMENT Lepaya maakt met innovatieve en gepersonaliseerde leeroplossingen bedrijfstrainingen effectiever en meer engaging. De startup heeft afgelopen jaar een uitstekende

Nadere informatie

Explosief Groeien met Digital Analytics

Explosief Groeien met Digital Analytics Explosief Groeien met Digital Analytics 2 bureau s 70 werknemers 50 landen 16 disciplines 200 opdrachtgevers Gebruik van de beste tools Data-/tagmanagement Analytics Optimalisatie Overig Opdrachtgevers

Nadere informatie

Doelstelling. Het aanwerven van een Duitse account manager, die werk gaat maken van de gekozen marketing- en distributiestrategie in Duitsland.

Doelstelling. Het aanwerven van een Duitse account manager, die werk gaat maken van de gekozen marketing- en distributiestrategie in Duitsland. Business Case Doelstelling Het aanwerven van een Duitse account manager, die werk gaat maken van de gekozen marketing- en distributiestrategie in Duitsland. 2 Business case Duitsland is de belangrijkste

Nadere informatie

Concurrentie-analyse. Quentin Jong A Tai

Concurrentie-analyse. Quentin Jong A Tai Concurrentie-analyse Naam: Vak: Klas: Quentin Jong A Tai Marketing MM2C Inhoud NBAUpdate... 3 Concurrenten... 3 NBA.com... 3 Flashscore.com... 4 Basketball-Reference.com... 4 Xscores.com... 4 Concurrentiematrix...

Nadere informatie

Factsheet INSIGHTS Mirabeau

Factsheet INSIGHTS Mirabeau Factsheet INSIGHTS Mirabeau INSIGHTS Mirabeau Organisaties die de user experience optimaliseren op basis van data zijn de winnaars van morgen. Met het online platform als belangrijkste verkoopkanaal en

Nadere informatie

WORLDWIDE MONITORING & CONTROL

WORLDWIDE MONITORING & CONTROL WORLDWIDE MONITORING & CONTROL HOE ZORGT U VOOR PROACTIEVE ONDERHOUD EN SERVICE? 2 KANSEN EN BEDREIGINGEN VAN DEZE TIJD Globalisering: Digitalisering: Customization: Automatisering: Technologieën: Internationaal

Nadere informatie

Van ruwe data naar bruikbare informatie. Sales Insight van itradenetwork

Van ruwe data naar bruikbare informatie. Sales Insight van itradenetwork Van ruwe data naar bruikbare informatie. Sales Insight van itradenetwork Inzicht, kansen, groei Ziet u het niet meer? Het is kenmerkend voor de horeca-, hospitality- en voedingssector dat producenten en

Nadere informatie

SABA adhesives & sealants. Samenwerken met je buitenlandse partner

SABA adhesives & sealants. Samenwerken met je buitenlandse partner adhesives & sealants Samenwerken met je buitenlandse partner - in het kort Lijmen & Kitten Producent van hoogwaardige lijmen & kitten Professionele & Industriële markten (B2B) Internationale scope /wereldspeler

Nadere informatie

Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence

Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence Exact Insights powered by QlikView Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence Met Exact Insights zet u grote hoeveelheden data moeiteloos om in organisatiebrede KPI s en trends.

Nadere informatie

[leverancier] INHOUSE. CTS Eventim Nederland BV. Studiedag Ticketing, 11 oktober 2011, Nijmegen 1

[leverancier] INHOUSE. CTS Eventim Nederland BV. Studiedag Ticketing, 11 oktober 2011, Nijmegen 1 [leverancier] INHOUSE CTS Eventim Nederland BV Studiedag Ticketing, 11 oktober 2011, Nijmegen 1 [leverancier] CTS EVENTIM NEDERLAND - introductie (Europees) marktleider in ticketing Europees marktleider

Nadere informatie

Sticks together II. Beleidsplan Mixed Hockeyclub Emmen

Sticks together II. Beleidsplan Mixed Hockeyclub Emmen Sticks together II Beleidsplan Mixed Hockeyclub Emmen 2018-2023 WAAR STAAT DE CLUB VOOR Laten groeien van de hockeysport in de regio zuidoost Drenthe en het laten groeien van de club. Waarbij we oog hebben

Nadere informatie

Exam Scheduler. Optimaliseer de examenervaring van uw studenten

Exam Scheduler. Optimaliseer de examenervaring van uw studenten Exam Scheduler Optimaliseer de examenervaring van uw studenten Optimaliseer de examenervaring van uw studenten met de software Exam Scheduler van Scientia. Examenplanning in het hoger en voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Training Projectmanagement

Training Projectmanagement Training Projectmanagement Projectmanagement, sturen op resultaat Binnen jullie organisatie werken jullie veel met projecten. Jij bent projectleider, of je maakt deel uit van een speciaal opgesteld projectteam.

Nadere informatie

Kennis ontwikkeling versus innovatie

Kennis ontwikkeling versus innovatie Hans Musters Operationeel directeur ACTA Agenda: Voorstellen ACTA Digitalisering in de Controle Kamer Generaties op werkvloer Ontwikkeling van kennis en vaardigheden Wat zijn de leermethoden die ons verder

Nadere informatie

Breng uw socialmedia-prestaties naar een hoger niveau met krachtige socialmedia-analyses

Breng uw socialmedia-prestaties naar een hoger niveau met krachtige socialmedia-analyses LexisNexis Social Analytics MOGELIJK GEMAAKT POWERED DOOR BY Breng uw socialmedia-prestaties naar een hoger niveau met krachtige socialmedia-analyses Met deze tool kunnen bedrijven en PR- en marketingbureaus

Nadere informatie

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE ontwikkelt en verkoopt zetmeelproducten op wereldwijde schaal. Het verkoopteam werkte met een gefragmenteerde CRM (Customer Relationship

Nadere informatie

Case 2 Succesvolle startups

Case 2 Succesvolle startups Case 2 Succesvolle startups 24 maart 2015 Auteurs L.A. van Aart F.J.H. Bastiaansen D.A.J. van Boeckholtz Opleiding Minor Online Marketing Beoordelend docent Arlon Biemans 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

Hoorcollege. Crossmedia. Week 1, 31 augustus 2011

Hoorcollege. Crossmedia. Week 1, 31 augustus 2011 Hoorcollege Crossmedia Week 1, 31 augustus 2011 Agenda - Wat is crossmedia? - Waarom is crossmedia zo belangrijk? - 2 onderdelen/docenten Crossmedia - Uitleg tentamen en opbouw cijfer - Opbouw en inhoud

Nadere informatie

Marketingplan. SWOT- analyse. - Fashion item van het jaar - Minimalistisch en strak design - Brede doelgroep. - Prijs niet vast - Weinig winstmarge

Marketingplan. SWOT- analyse. - Fashion item van het jaar - Minimalistisch en strak design - Brede doelgroep. - Prijs niet vast - Weinig winstmarge Marketingplan Introductie Missie MOON Amsterdam is een merk ontstaan in Amsterdam met maar één doel: De must have van dit jaar te maken, de fashionable heuptas, dit is namelijk de trend van dit seizoen.

Nadere informatie

Low Risk Low Risk High Risk Deliquency Risk 3,455 1, ,455 2, ,244 e Risk Low Risk Failur

Low Risk Low Risk High Risk Deliquency Risk 3,455 1, ,455 2, ,244 e Risk Low Risk Failur 65 APR MAY 014 JUN JUL Intelligente, waardevolle data OCT NOV Deliquency Risk CURRENT Duurzame, Undetermined strategische groei Moderate High Low 3,455 1,678 70 Moderate 2,957 200 45 25-250 8,766 1,965

Nadere informatie

Uitwerking Case Social media-kanalen

Uitwerking Case Social media-kanalen Uitwerking Case Social media-kanalen Naam: Lorianne Hooijmans & Dennis Langeveld Docent: Isolde Sprenkels Groep: B13 1. Facebook Facebook kent de meeste gebruikers op social media. De gebruikers gebruiken

Nadere informatie

Registratie Data Verslaglegging

Registratie Data Verslaglegging Registratie Data Verslaglegging Registratie Controleren en corrigeren Carerix helpt organisaties in het proces van recruitment en detachering. De applicatie voorziet op een eenvoudige wijze in de registratie

Nadere informatie

STRATEGISCH PROCES FIT FOR THE FUTURE!

STRATEGISCH PROCES FIT FOR THE FUTURE! STRATEGISCH PROCES FIT FOR THE FUTURE! STRATEGIE PLAN DO CHECK ACT W A T? Organisatie Business Omgeving T r ends Principes Beleidsplan Ar chitectuurplan Portfolio Resultaat behalen Organisatie inrichten

Nadere informatie

SugarCRM Commercial open source CRM software

SugarCRM Commercial open source CRM software SugarCRM Commercial open source CRM software Tom Symoens Wat is CRM? CRM is een bedrijfsstrategie met als doel het identificeren, werven en behouden van klanten. CRM vertrekt van de relatie met uw klanten,

Nadere informatie

Geld verdienen doe je zo

Geld verdienen doe je zo Inspiratiesessie maandag 2 november 2015 Geld verdienen doe je zo De wereld verandert snel en ingrijpend (en onze regio?) Ondernemers zien concurrentie toenemen, macht afnemers groeit, consumenten worden

Nadere informatie

Voorspel uw toekomstige. afzet met Sales & Operations Planning. Rene van Luxemburg. Ilja Kempenaars

Voorspel uw toekomstige. afzet met Sales & Operations Planning. Rene van Luxemburg. Ilja Kempenaars Voorspel uw toekomstige Rene van Luxemburg Ilja Kempenaars afzet met Sales & Operations Planning Break-out sessie Break-out sessie S.&.O.P. & Forecasting Forecast Pro applicatie Effectief? Ja! Duur? Nee!

Nadere informatie

WORKSHOP Opstellen van een plan voor een succesvolle PPS. Platform Bèta Techniek Matthijs Bobeldijk 11 december 2013 Veldhoven

WORKSHOP Opstellen van een plan voor een succesvolle PPS. Platform Bèta Techniek Matthijs Bobeldijk 11 december 2013 Veldhoven WORKSHOP Opstellen van een plan voor een succesvolle PPS Platform Bèta Techniek Matthijs Bobeldijk 11 december 2013 Veldhoven De komende 1,5 uur behandelen we met elkaar hoe je een succesvol PPS plan kunt

Nadere informatie

Duurzaam Product. Ecodesign methode van Tischner

Duurzaam Product. Ecodesign methode van Tischner Ecodesign methode van Tischner Omschrijving Stappenplan voor het ontwerpen van milieuvriendelijke producten. Het stappenplan is gebaseerd op gangbare methoden voor productontwerpen. Gebruik Het stappenplan

Nadere informatie

Blended Learning met Canvas. De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten

Blended Learning met Canvas. De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten Blended Learning met Canvas De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten Als opleider weet u als geen ander hoe belangrijk het is om kennis snel en succesvol over te dragen. Daarnaast wilt

Nadere informatie

Wij maken het comfort van slimme verlichting bereikbaar voor iedereen

Wij maken het comfort van slimme verlichting bereikbaar voor iedereen Smart Lighting Wij maken het comfort van slimme verlichting bereikbaar voor iedereen Wij maken het comfort van slimme verlichting bereikbaar voor iedereen Wij maken het comfort van slimme verlichting bereikbaar

Nadere informatie

College 1 inleiding ondernemerschap

College 1 inleiding ondernemerschap College 1 inleiding ondernemerschap Ondernemen is het uitvoeren van innovaties waarbij discontinuïteit wordt veroorzaakt - discontinuïteit is het creëren van waarde die voorheen nog niet beschikbaar was

Nadere informatie