Reader Workshop SEO OTYS Academy. Versie 1.0

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reader Workshop SEO OTYS Academy. Versie 1.0"

Transcriptie

1 Reader Workshop SEO OTYS Academy Versie 1.0

2 OTYS Recruiting Technology Miranda Blom E: T: +31 (0) Datum Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel PH VEENENDAAL U kunt ons op werkdagen telefonisch bereiken van uur. T: +31 (0) T: +31 (0) (Customer Support) F: +31 (0) E: info@otys.nl (Algemeen) E: sales@otys.nl (Verkoop) OTYS France 2/4 boulevard des Îles Batiment A Immeuble "Arc en ciel" Issy les Moulineaux T : +33(0) OTYS Ceská Republica s.r.o. Karmelitská 379 / PRAHA 1 Czech Republic T: OTYS Belgium Adequat Business Center Brusselsesteenweg Melle T: +32 (0) F: +32 (0)

3 Versiemanagement Hieronder vind je een overzicht van de verschillende versies van dit document. Versie Datum Auteur Omschrijving Miranda Blom Nieuwe reader aangemaakt

4 Inhoudsopgave Reader Workshop SEO... 1 Inhoudsopgave... 4 Hoofdstuk 1: Introductie Zoekmachines SEO versus SEA... 5 Hoofdstuk 2: On-page optimalisatie Relevantie Trefwoorden kiezen... 7 Hoofdstuk 3: Off-page optimalisatie Wat is PageRank? PageRank Checken PageRank verhogen... 8 Hoofdstuk 4: SEO Hulpmiddelen AWStats SEO Quake... 10

5 Hoofdstuk 1: Introductie Zojuist heb je de Workshop SEO gevolgd. Nu kan je beginnen met het optimaliseren van jouw website. Wij beseffen ons dat dit veel informatie in één keer is. Voor je ligt dan ook een korte samenvatting van deze workshop, zodat je deze er nog eens bij kan pakken als je met de website bezig gaat. 1.1 Zoekmachines Zoekmachines zijn de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Want zeg nou zelf, wanneer je zelf iets zoekt op het internet begin je in de meeste gevallen ook op een zoekmachine. In Nederland verloopt 95% van de zoekopdrachten via Google. Bij OTYS richten we ons dan ook op Google in onze SEO-strategieën. 1.2 SEO versus SEA Search Engine Optimization (SEO) gaat om het optimaliseren van de pagina om zo hoog mogelijk in de organische zoekresultaten te komen. Hierbij moet je realiseren dat dit voor de lange adem is en je de resultaten niet de volgende dag al zal zien. Bij Search Engine Advertising (SEA) kom je, tegen betaling per klik, boven de zoekresultaten te staan bij de door jou uitgekozen trefwoorden. Dit kan bijvoorbeeld heel effectief zijn, wanneer je snel sollicitanten wilt hebben op een bepaalde vacature.

6 Hoofdstuk 2: On-page optimalisatie De makkelijkste manier om de pagina te optimaliseren is de On-page optimalisatie. Hier heb je zelf invloed op en kan je aanpassen via het OTYS CMS. 2.1 Relevantie Er moet aan al die pagina's natuurlijk een 'volgorde' worden gegeven. Die is niet altijd hetzelfde, het hangt er natuurlijk vanaf waar je naar zoekt. De meeste mensen zoeken tegenwoordig niet meer op één woord. Je weet zelf wel dat het woord 'vacature' zoveel resultaten geeft, dat je nog steeds zelf een heleboel zoekwerk moet doen. De meeste mensen tikken daarom twee of drie woorden in, of soms hele zinnen om iets te vinden wat relevant is voor die 'samengestelde zoekopdracht'. Hoe jouw pagina op die zoekwoorden 'naar boven' komt is afhankelijk van de inhoud van die pagina. De zoekmachine bepaalt de 'relevantie' van jouw pagina voor deze zoektermen. Maar dat is lang niet alles. Er zijn zoveel pagina's die bijvoorbeeld de term 'vacature accountmanager' bevatten, ddat de zoekmachine iets anders moet bedenken om te bepalen welke het hoogst genoteerd zal staan in de lijst. Dat doet een zoekmachine aan de hand van een aantal criteria, namelijk: Paginatitel o Onder de SEO knop in het CMS Aangepast paginatitel o Wanneer mogelijk, laat de bedrijfsnaam weg. Dit ontkracht namelijk de sterkte van jouw gekozen trefwoorden URL (internetadres) o Onder de SEO knop in het CMS URL rewrite o Gebruik dashes (-) i.p.v. spaties, geen underscores (_) o Het advies is om de URL op.html te laten eindigen. Dit is pagina in het CMS Hoofdkop o Deze staat tussen <H1> tags in de broncode o Wijzig de naam van de pagina in het CMS Subkopjes o Deze staan tussen <H2> tags in de broncode o Dit is de kop van een nieuw item in het CMS Inhoud pagina o Hoger op de pagina is belangrijker o Achter opsommingstekens is belangrijker o Gebruik ALT teksten bij plaatjes Meta-description o Onder de SEO knop in het CMS Korte omschrijving van pagina [META] o Dit moet een korte wervende tekst zijn over de pagina Linktekst verwijzend naar de pagina o Gebruik geen teksten als klik hier maar beschrijvende teksten

7 2.2 Trefwoorden kiezen Om te zien welke trefwoorden je het beste kan gebruiken, gebruiken we adwords van Google: Klik op deze pagina op Suggesties voor zoekwoorden opvragen. Per regel kan je hier een zoekcombinatie ingeven. Een aantal opmerkingen Gebruik altijd een trefwoordcombinatie, zodat je de juiste kandidaten trekt; De concurrentie die je hier ziet, is de concurrentie op Adwords; Je échte concurrentie is het aantal geïndexeerde pagina s in Google; Bij Zoekwoordideeën geeft Google nog een aantal andere opties die wellicht interessant zijn.

8 Hoofdstuk 3: Off-page optimalisatie In tegenstelling tot veel andere zoekmachines, probeert Google zoveel mogelijk pagina's op te slaan en te indexeren. Door de vele resultaten en de opgedane Internet-Marketing kennis van mensen, hebben ze nog iets anders nodig: dat unieke Google-mechanisme heet PageRank. 3.1 Wat is PageRank? PageRank wordt berekend aan de hand van: 1. Hoeveel andere sites linken er naar jou (link: 2. Aantal pagina s geïndexeerd (site: 3. Overig Google algoritme (naar verluid ruim 200+ factoren) De PageRank wordt dus berekend op basis van vele factoren en een complex algoritme (waarvan het grootste gedeelte zeer geheim is). De belangrijkste factor voor Off-page optimalisatie is het aantal en de kwaliteit van de links op en naar uw website. Hierbij wordt er grofweg het volgende onderscheid gemaakt: inkomende links zijn beter dan uitgaande links; links met hoge PageRank zijn beter dan links met lage PageRank; links vanuit pagina s met weinig uitgaande links zijn beter dan links vanuit pagina s met meer uitgaande links; relevante links zijn beter dan irrelevante links; linkkwaliteit (bv. geen NO follow-commando) is een must. 3.2 PageRank Checken De PageRank van jouw webpagina kan je checken door op de url in te vullen. Houd er rekening mee dat een PageRank voor 1 pagina geldt, niet voor de gehele website. Om de PageRank te verhogen moet je het volgende in het achterhoofd houden. Van PageRank 1 naar 2 gaat nog relatief gemakkelijk, van 2 naar 3 is al iets lastiger, enz. Je kan bijvoorbeeld heel ambitieus een PageRank van 7 nastreven, maar dat betekent dat je net zo hoog komt te staan als Google.nl. Stel voor jezelf dus een doel die haalbaar is. 3.3 PageRank verhogen De belangrijkste inkomende link is een link in het Open Directory Project (ODP) ook wel DMoz genoemd. Dit is een open directory die opgebouwd wordt door een groot aantal vrijwilligers. Google (en andere zoekmachines) steunen de DMoz directory en een opname in deze directory heeft een zeer positief effect op de PageRank. Om opgenomen te worden in de DMoz directory ga je naar en kies je vervolgens steeds de categorie waar je in valt. Bijvoorbeeld: Vervolgens klik je rechtsboven de pagina op de link URL aanmelden. Hierna volgt een uitgebreid formulier welke je (zeer) zorgvuldig moet invullen. Zorg ervoor dat je in deze index komt te staan, het is de belangrijkste inkomende link die je kunt vergaren.

9 Andere links zul je moeten vergaren via andere websites. Je kan bijvoorbeeld kijken naar de inkomende links van jouw concurrenten, met de gedachte als het voor hen interessant is, is het wellicht ook interessant voor jou. Zo kan je bijvoorbeeld op Google link: intikken als zoekopdracht en zo zien welke links zij van andere websites krijgen. Neem contact op met de webmaster van die site om een linkje aan te vragen. Wat helpt is ook zelf een pagina aan te maken om links in uit te wisselen. Daar geef je dan ook een link terug aan de website.

10 Hoofdstuk 4: SEO Hulpmiddelen 4.1 AWStats Om te weten of jouw inspanningen op SEO gebied ook enig resultaat boeken, zul je de statistieken in de gaten moeten houden. Iedere website heeft bij de oplevering AWStats gekregen. Deze kan je bereiken door naar te gaan, waarbij je jouwdomein.nl vervangt door jouw website URL. Hier kan je inloggen met jouw eigen OTYS login. Een aantal belangrijke punten: statistieken zijn nooit de volledige waarheid, zie het als trends van de bezoekersaantallen; de statistieken worden gemeten op basis van IP-adres. Wanneer je met één bedrijf op één IP adres werkt, zal dat gemeten worden als één unieke bezoeker; meet voor een langere periode, bijvoorbeeld per jaar. Een maand is maar een momentopname; AWStats meet de hele website, niet per pagina. Links binnen AWStats die belangrijk zijn: maandelijkse historie; herkomst; verwijzende zoeksystemen; gebruikte trefzinnen; HTTP foutcodes. 4.2 SEO Quake Via kan je deze toolbar installeren op jouw browser. Met behulp van deze toolbar kan je goed controleren of je de optimalisatie van de pagina goed hebt gedaan. Zo staat er aan de linkerkant jouw PageRank, om te zien of jouw linkbuilding activiteiten al vruchten hebben afgeworpen. Via de knop Density kan je zien of jouw trefwoordcombinatie regelmatig terug komt. Hierbij is het verstandig naar de lijst van twee of drie trefwoordcombinaties te kijken, afhankelijk van de combinatie die je hebt gekozen. Staat jouw combinatie er tussen de 5 7% in, dan heb je het uitstekend gedaan. De laatste knop die van belang is, is Diagnosis. Hier staat duidelijk in beschreven wat wel goed is en wat nog verbeterd kan worden in jouw optimalisatie. Staat er een oranje minteken of een rood kruis, dan betekent het dat er nog wat aan verbeterd kan worden. Klik op Show advice om te zien wat die verbeteringen zijn.

Profiler toolbar OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Profiler toolbar OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Profiler toolbar OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

Social Networks OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Social Networks OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Social Networks OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

TK Reader OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

TK Reader OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 TK Reader OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 31-7-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL U kunt

Nadere informatie

OTYS Central Directory OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

OTYS Central Directory OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 OTYS Central Directory OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

FAQ Manager OTYS Recruiting Technology Versie 2.0

FAQ Manager OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 FAQ Manager OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 Hoofdstuk 1: Over deze instructie OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 31-7-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Netherlands

Nadere informatie

NewNerds koppeling OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

NewNerds koppeling OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 NewNerds koppeling OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

Stuur document OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Stuur document OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Stuur document OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

Periodieke wijzigen wachtwoord OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Periodieke wijzigen wachtwoord OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Periodieke wijzigen wachtwoord OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905

Nadere informatie

OTYS op uw telefoon OTYS Recruiting Technology. Versie 4.0

OTYS op uw telefoon OTYS Recruiting Technology. Versie 4.0 OTYS op uw telefoon OTYS Recruiting Technology Versie 4.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

Gebruikersinstellingen OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Gebruikersinstellingen OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Gebruikersinstellingen OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

OTYS op uw telefoon OTYS Recruiting Technology. Versie 3.0

OTYS  op uw telefoon OTYS Recruiting Technology. Versie 3.0 OTYS e-mail op uw telefoon OTYS Recruiting Technology Versie 3.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH

Nadere informatie

Vacatures plaatsen op Jobtree OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Vacatures plaatsen op Jobtree OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Vacatures plaatsen op Jobtree OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 8-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905

Nadere informatie

FAD register koppeling OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

FAD register koppeling OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 FAD register koppeling OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

Connecties OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Connecties OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Connecties OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 31-7-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL U kunt

Nadere informatie

Oh Zo Koele Tag Cloud OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Oh Zo Koele Tag Cloud OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Oh Zo Koele Tag Cloud OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

Actonomy Deeplink URL s OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Actonomy Deeplink URL s OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Actonomy Deeplink URL s OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 31-7-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

Google maps OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Google maps OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Google maps OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL U kunt

Nadere informatie

Planningsmodule OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Planningsmodule OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Planningsmodule OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 28-5-2014 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

Organisatie indeling OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Organisatie indeling OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Organisatie indeling OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

Statuskolommen Sollicitanten OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Statuskolommen Sollicitanten OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Statuskolommen Sollicitanten OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905

Nadere informatie

Multilingual OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Multilingual OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Multilingual OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL U

Nadere informatie

Check Optimale Instellingen gebruik OTYS OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Check Optimale Instellingen gebruik OTYS OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Check Optimale Instellingen gebruik OTYS OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 31-7-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel

Nadere informatie

Competenties OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Competenties OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Competenties OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 31-7-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL U

Nadere informatie

OTYS Multiposting Framework (OMF) OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

OTYS Multiposting Framework (OMF) OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 OTYS Multiposting Framework (OMF) OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52

Nadere informatie

Multisite OTYS Recruiting Technology. Versie 1.0

Multisite OTYS Recruiting Technology. Versie 1.0 Multisite OTYS Recruiting Technology Versie 1.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL U kunt

Nadere informatie

Netwerk functionaliteit OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Netwerk functionaliteit OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Netwerk functionaliteit OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

Profiscan OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Profiscan OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Profiscan OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL U kunt

Nadere informatie

Nieuwe kandidaat registratie OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Nieuwe kandidaat registratie OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Nieuwe kandidaat registratie OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 7-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905

Nadere informatie

RSS Feed Reader OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

RSS Feed Reader OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 RSS Feed Reader OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

Interactions Module OTYS Recruiting Technology. Versie 2.1

Interactions Module OTYS Recruiting Technology. Versie 2.1 Interactions Module OTYS Recruiting Technology Versie 2.1 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 21-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

Kandidaat rapportage OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Kandidaat rapportage OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Kandidaat rapportage OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

Banner Manager OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Banner Manager OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Banner Manager OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 31-7-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

Blog manager OTYS Recruiting Technology. Versie 2.1

Blog manager OTYS Recruiting Technology. Versie 2.1 Blog manager OTYS Recruiting Technology Versie 2.1 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 11-9-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL U

Nadere informatie

Jobboard OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Jobboard OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Jobboard OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 31-7-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL U kunt

Nadere informatie

Smoelenboek OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Smoelenboek OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Smoelenboek OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL U kunt

Nadere informatie

OTYS e-mail in Microsoft Outlook OTYS Recruiting Technology. Versie 2.3

OTYS e-mail in Microsoft Outlook OTYS Recruiting Technology. Versie 2.3 OTYS e-mail in Microsoft Outlook OTYS Recruiting Technology Versie 2.3 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 13-5-2014 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52

Nadere informatie

OTYS in Microsoft Outlook OTYS Recruiting Technology. Versie 2.4

OTYS  in Microsoft Outlook OTYS Recruiting Technology. Versie 2.4 OTYS e-mail in Microsoft Outlook OTYS Recruiting Technology Versie 2.4 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 29-3-2016 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52

Nadere informatie

Content Schrijven & SEO toepassen OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Content Schrijven & SEO toepassen OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Content Schrijven & SEO toepassen OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 7-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52

Nadere informatie

UTSMAN OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

UTSMAN OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 UTSMAN OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL U kunt ons

Nadere informatie

Event Manager OTYS Recruiting Technology. Versie 3.0

Event Manager OTYS Recruiting Technology. Versie 3.0 Event Manager OTYS Recruiting Technology Versie 3.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: handleiding@otys.nl Datum 5-3-2014 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

AutoMatch (uitgebreide instructie) OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

AutoMatch (uitgebreide instructie) OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 AutoMatch (uitgebreide instructie) OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 4-11-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52

Nadere informatie

SMS instructie OTYS Recruiting Technology. Versie 2.1

SMS instructie OTYS Recruiting Technology. Versie 2.1 SMS instructie OTYS Recruiting Technology Versie 2.1 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 12-1-2015 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

Verdien model. Affiliate marketing

Verdien model. Affiliate marketing Verdien model Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je site. Als je slim bent gebruik je alle manieren zo kan je op zo veel mogelijk manieren geld uit je site halen. Al deze manieren

Nadere informatie

Campagne registratie OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Campagne registratie OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Campagne registratie OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 31-7-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

Plan van aanpak OTYS Recruiting Technology. Versie 3.0

Plan van aanpak OTYS Recruiting Technology. Versie 3.0 Plan van aanpak Recruiting Technology Versie 3.0 Recruiting Technology Academy E: academy@otys.nl Datum 3-9-2013 Adres- en contactgegevens Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL U kunt ons op werkdagen

Nadere informatie

OTYS Multiposting Framework (OMF) OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

OTYS Multiposting Framework (OMF) OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 OTYS Multiposting Framework (OMF) OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52

Nadere informatie

Portals OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Portals OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Portals OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL U kunt

Nadere informatie

HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail

HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail Inleiding syllabus Pagina s syllabus: Dit is de syllabus bij de UNIZO retail sessie Hoe trekt u online klanten aan?. In deze syllabus hernemen we enkele

Nadere informatie

SEO IS SIMPEL SEARCH ENGINE OPTIMIZATION E-BOOK

SEO IS SIMPEL SEARCH ENGINE OPTIMIZATION E-BOOK SEARCH ENGINE OPTIMIZATION E-BOOK VERSIE: 1.0 DATUM: APRIL 2009 AUTEUR: ERWIN SIGTERMAN WEBSITE: WWW.SIGGYVOLGT.NL E-MAIL: ERWIN@SIGTERMAN.COM INHOUDSOPGAVE 1 Search engine optimalization... 3 URL aanmelden

Nadere informatie

We hebben gerelateerde zoekwoorden gezocht op basis van de door jou opgegeven zoekwoord.

We hebben gerelateerde zoekwoorden gezocht op basis van de door jou opgegeven zoekwoord. Zoekwoord analyse & selectie Voer hier je zoekwoord in en vraag een analyse en suggesties op. Als je al zeker weet welk zoekwoord je Zoekwoordanalyse website 'ho Gerelateerde zoekwoorden die interessant

Nadere informatie

Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines

Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines Auteur: Ruud Stelder, SEOshop e-commerce Website: http:// Datum: November 12, 2009 Inleiding De experts zijn het er redelijk over

Nadere informatie

informatie architectuur 9 december 2010 IAM V1. 2010-2011

informatie architectuur 9 december 2010 IAM V1. 2010-2011 informatie architectuur 9 december 2010 IAM V1. 2010-2011 IAM informatie architectuur Herkennen, structureren en vindbaar maken van informatie. IAM informatie architectuur Herkennen, structureren en vindbaar

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

DARRL OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

DARRL OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 DARRL OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 31-7-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL U kunt ons

Nadere informatie

LinkedIn koppeling OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

LinkedIn koppeling OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 LinkedIn koppeling OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

Website content aanleveren OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Website content aanleveren OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Website content aanleveren OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 8-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH

Nadere informatie

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO?

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? TECHNESS Whitepaper #1 HOGER IN GOOGLE! SEO GUIDE Let s take the next step and work together! - Techness 2 = TECHNESS - SEO GUIDE Het optimaliseren van een website

Nadere informatie

Content Schrijven & SEO toepassen Tips & Tricks

Content Schrijven & SEO toepassen Tips & Tricks Content Schrijven & SEO toepassen Tips & Tricks Versie 1.0 OTYS Recruiting Technology E: info@otys.be T: +32 (0) 9 324 11 60 Adres- en contactgegevens OTYS België Adequat Business Center Brusselsesteenweg

Nadere informatie

Support module Phoenix. OTYS Recruiting Technology. Versie 1.0

Support module Phoenix. OTYS Recruiting Technology. Versie 1.0 Support module Phoenix OTYS Recruiting Technology Versie 1.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 4-3-2016 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 5905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

Search Engine Optimalization (SEO)

Search Engine Optimalization (SEO) Opdracht 1 Organische zoekresultaten zijn de resultaten die weergeven worden onder en naast de gesponsorde (betaalde) koppelingen. Deze positie is gratis en wordt bepaald door het algoritme van de zoekmachine

Nadere informatie

De kleine SEO voor Dummies

De kleine SEO voor Dummies De kleine SEO voor Dummies Kernbegrippen uit dit boek: SEO Dit is een afkorting voor de Engelse term Search Engine Optimization. Hiermee wordt bedoeld het optimaliseren van je website voor een goede vindbaarheid

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

SEO handleiding Footsteps. Inleiding. Opbouw

SEO handleiding Footsteps. Inleiding. Opbouw SEO handleiding Footsteps Inleiding Dit document is bedoeld om de zoekmachine resultaten van uw website in grote lijnen te verbeteren. Alle functies ter verbetering van deze resultaten die het Footsteps

Nadere informatie

Welkom. Internet Marketing zonder grenzen. door: Daisy Leenders

Welkom. Internet Marketing zonder grenzen. door: Daisy Leenders Welkom Internet Marketing zonder grenzen door: Daisy Leenders Even voorstellen.. - E&A BEST Websolutions - Daisy Leenders 2 Onderzoek: Online winkelen (internetgebruikers 16-74 jaar) EU, 2008 3 Internet

Nadere informatie

SEO: Waarom SEO op uw agenda moet staan + Betere vindbaarheid in 10 stappen. Ratho Inspiratiemiddag 2015. 2015 - Linda Balk / Purple Curve 1

SEO: Waarom SEO op uw agenda moet staan + Betere vindbaarheid in 10 stappen. Ratho Inspiratiemiddag 2015. 2015 - Linda Balk / Purple Curve 1 SEO: Waarom SEO op uw agenda moet staan + Betere vindbaarheid in 10 stappen Ratho Inspiratiemiddag 2015 2015 - Linda Balk / Purple Curve 1 Op de agenda vandaag: 1. Kennismaking 2. Wat is SEO? 3. Het belang

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google?

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? 1. HOGER IN GOOGLE? SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel in het gewoon Nederlands: zoekmachineoptimalisatie. Het is een onderdeel van zoekmachinemarketing

Nadere informatie

Blog module Phoenix. OTYS Recruiting Technology. Versie 1.01

Blog module Phoenix. OTYS Recruiting Technology. Versie 1.01 Blog module Phoenix OTYS Recruiting Technology Versie 1.01 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 8-2-2016 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 5905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

Urenregistratie OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Urenregistratie OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Urenregistratie OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

Lesweek 7 Zoekmachinemarketing/ Search Engine Marketing (SEM)

Lesweek 7 Zoekmachinemarketing/ Search Engine Marketing (SEM) Lesweek 7 Zoekmachinemarketing/ Search Engine Marketing (SEM) Voor dit hoofdstuk is gebruik gemaakt van teksten uit het boek: Interactieve Marketing, van Reijsen, M. Zweers, T. Jansen, H. Pearson Education

Nadere informatie

INSPIRATION & IDEAS. RESULTS! Not just websites

INSPIRATION & IDEAS. RESULTS! Not just websites Onderwerpen Lang leve de credietcrisis Marketing wordt ANDERS Introductie Online Marketing Verkoop Service Zoekmachine Marketing (SEM) Hoe werkt Google The Magic Word Zoekwoorden Zoekmachine Optimalisatie

Nadere informatie

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen.

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen. SEO Content Een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO) is de inhoud/ content van de website. Je wilt immers niet alleen méér bezoekers op je website, maar vooral bezoekers die daadwerkelijk

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Dit ebook wordt u geheel gratis aangeboden door Usense - Dé Online Marketing Specialist. Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, gaat over het

Nadere informatie

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders Welkom Internet Marketing door: Daisy Leenders Even voorstellen.. E&A BEST Websolutions Daisy Leenders 2 Internet Marketing? - Onderdeel van uw totale marketing plan - Onderdeel van uw communicatie mix

Nadere informatie

Google is wereldwijd de meest gebruikte zoekmachine, andere populaire zoekmachines zijn Yahoo, Bing en Baidu (Chinees).

Google is wereldwijd de meest gebruikte zoekmachine, andere populaire zoekmachines zijn Yahoo, Bing en Baidu (Chinees). SEO Techniek Search Engines/ Zoekmachines Google is wereldwijd de meest gebruikte zoekmachine, andere populaire zoekmachines zijn Yahoo, Bing en Baidu (Chinees). Zoekmachines indexeren webpagina's geautomatiseerd

Nadere informatie

Welkom bij onze presentatie. Internet Marketing + Webteksten. door: Daisy Leenders en Susan Hermens

Welkom bij onze presentatie. Internet Marketing + Webteksten. door: Daisy Leenders en Susan Hermens Welkom bij onze presentatie Internet Marketing + Webteksten door: Daisy Leenders en Susan Hermens Even voorstellen.. Wie zijn we en wat doen we? - E&A BEST Websolutions / Daisy Leenders - Kliktaal / Susan

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

Hieronder vindt u een aantal tips die kunnen helpen de vindbaarheid te verbeteren:

Hieronder vindt u een aantal tips die kunnen helpen de vindbaarheid te verbeteren: Zoekmachine tips In dit document wordt een aantal tips gegeven om de vindbaarheid van uw website in zoekmachines te verbeteren. Hiermee zou u er voor kunnen zorgen dat u site hoger in de zoekresultaten

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Availability OTYS Recruiting Technology. Versie 2.1

Availability OTYS Recruiting Technology. Versie 2.1 Availability OTYS Recruiting Technology Versie 2.1 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 10-6-2014 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL U

Nadere informatie

Zelf een website maken

Zelf een website maken Zelf een website maken Om een website te bouwen heb je drie dingen nodig. 1. De domeinnaam of URL, bijvoorbeeld www.massagepraktijk.nl of www.maakzelfjouwwebsite.nl 2. Een hostingpakket (dat is het huren

Nadere informatie

Flex Manager OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Flex Manager OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Flex Manager OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL U

Nadere informatie

55 SEO Tips Om Mee Te Scoren!

55 SEO Tips Om Mee Te Scoren! 55 SEO Tips Om Mee Te Scoren! Een goede tip is nooit weg, toch? Ik heb er 55 voor je op een rijtje gezet, waarmee je je website kunt optimaliseren, zodat je hoger scoort in Google, meer bezoekers naar

Nadere informatie

Protocol SEO analyse website door SEOguru

Protocol SEO analyse website door SEOguru SEOguru Sarphatistraat 36 B 1018GM Amsterdam BTW nr: NL190985550B01 KvK A dam: 34269530 T 020 6755730 M 06 17404731 F 084 2288555 E info@seoguru.nl I www.seoguru.nl Protocol SEO analyse website door SEOguru

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Webinar LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

Workshop. SEO & SEA in a nutshell

Workshop. SEO & SEA in a nutshell Workshop SEO & SEA in a nutshell Matthias de Smit Webdesign Interaction design IxD SEO en SEA Doel van deze workshop SEO en SEA begrijpelijker maken Tips en informatie krijgen waar je echt iets aan hebt

Nadere informatie

Bron: SEMPO.org, 2009

Bron: SEMPO.org, 2009 Even vooraf o site niet in Google? Geen zoekresultaat! o google heeft marktaandeel van 95%! o arbeids- en kennis intensief; o dynamisch: 400 veranderingen in 2009! o iedereen is online: 90% van de huishoudens!

Nadere informatie

Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten!

Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten! Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten! Zo zorgt u voor een SEO-vriendelijke vertaling WHITEPAPER Internationale SEO Google heerst over het internet. Ingewikkelde algoritmes bepalen

Nadere informatie

ZOEKOPTIMALISATIE. Meer bezoekers op jouw website met SEO.

ZOEKOPTIMALISATIE. Meer bezoekers op jouw website met SEO. ZOEKOPTIMALISATIE Meer bezoekers op jouw website met SEO. Inhoudsopgave. 01 Wat is SEO precies?. 02 Zoekwoordanalyse. 03 Het belang van goede en kwalitatieve content. 04 Belangrijke SEO onderdelen. 05

Nadere informatie

SEO Webanalyse. www.voorbeeld.nl

SEO Webanalyse. www.voorbeeld.nl SEO Webanalyse www.voorbeeld.nl Web analyse voor www.voorbeeld.nl Dit rapport geeft een overzicht van de belangrijkste factoren die de zoekmachine- en gebruiksvriendelijkheid van uw website beïnvloeden.

Nadere informatie

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 Introductie. SEO is al sinds een aantal jaar een van de belangrijkste online marketing activiteiten. En terecht, want iedereen wil beter gevonden

Nadere informatie

OTYS op uw iphone OTYS Recruiting Technology. Versie 4.0

OTYS op uw iphone OTYS Recruiting Technology. Versie 4.0 OTYS op uw iphone OTYS Recruiting Technology Versie 4.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

Optimalisatie OTYS OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Optimalisatie OTYS OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Optimalisatie OTYS OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

Handleiding: Hoog in Google!

Handleiding: Hoog in Google! Handleiding: Hoog in Google! Iedereen wilt graag dat zijn of haar internetsite als één van de eersten getoond wordt wanneer er in Google wordt gezocht. Dit kun je bereiken via: techniek en content. De

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie

Match instructie OTYS Recruiting Technology. Versie 2.1

Match instructie OTYS Recruiting Technology. Versie 2.1 Match instructie OTYS Recruiting Technology Versie 2.1 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 28-3-2014 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT De zoekmachine van Nederland - Google SEA SEA SEO SEA..??? Google adwords is een biedprincipe Bieden op zoektermen

Nadere informatie