Algemene Ledenvergadering in theater de Flint te Amersfoort d.d. 29 april Aanvang uur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemene Ledenvergadering in theater de Flint te Amersfoort d.d. 29 april Aanvang uur"

Transcriptie

1 Algemene Ledenvergadering in theater de Flint te Amersfoort d.d. 29 april Aanvang uur uur opening 2. Notulen ALV Mededelingen en binnengekomen stukken en uitslag enquête 4. Jaarverslag 2015 van de secretaris 5. Financiën - Jaarrekening 2015 en begroting Bevindingen Kascontrolecommissie; decharge penningmeester voor het financieel beheer Bedanken commissie en benoeming nieuw lid van de Kascontrolecommissie - Decharge bestuur voor het in 2015 gevoerde financieel beleid - Vaststelling contributie 2016 en Bestuursverkiezing. 7. Wisseling van het voorzitterschap 8. Rondvraag uur Pauze uur Heropening vergadering 9. Presentatie door Harold Clijsen, Hoofd Beleggingen PGB/Timeos 10. Presentatie door Arnold Verplancke, Bestuurder Pensioenfonds PGB uur 11. Sluiting. Daarna informeel samenzijn.

2 Kandidaat-voorzitter Zoals reeds aangekondigd in onze uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering treedt ondergetekende af en stelt zich niet herkiesbaar. Het bestuur is verheugd dat er inmiddels een kandidaat is gevonden die zij aan u wil voorstellen tijdens de ledenvergadering. Het gaat om de dhr. Jos van Rijsingen (63). Jos heeft diverse journalistieke functies bekleed bij regionale dagbladen, zowel leidinggevend als schrijvend, met name op gebied van (sociale) economie en personal finance. Hij had medezeggenschapsfuncties (lid, voorzitter, secretaris) bij Het Nieuwsblad van het Zuiden, Brabants Dagblad, Wegener en de Persgroep. Bij Wegener was hij betrokken bij de overgang van pensioenfonds APW naar PGB. In 2015 als secretaris van de Tijdelijke COR van de Persgroep trok hij de kar bij de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden & integratie pensioenen en het opzetten van een nieuwe medezeggenschapsstructuur. Dhr. Van Rijsingen maakt vanaf 1 januari 2016 gebruik van ouderenregeling. Antecedenten Actief in enkele besturen: VVE en Stichting Symfonie (woonproject voor mensen met psychiatrische beperking). Hobby s: redactie van een wijkkrant, camperen. Jos van Rijsingen woont in s-hertogenbosch Opleiding HBS-A, Pedagogische Academie Cursus Public Relations, Public Affairs en Voorlichting Diverse cursussen financiële economie Het bestuur van de VVG-PGB is blij met zijn kandidaatstelling.

3 CONCEPT Notulen van de Algemene Ledenvergadering van VVG-PGB in het Beatrixgebouw op dinsdag 21 april 2015 te Utrecht Aanwezig: 65 personen, inclusief de bestuursleden. 1. Opening. Voorzitter Victor Doorn opent de jaarvergadering. Hij heet de aanwezigen hartelijk welkom in de centrale locatie Utrecht en stelt de agenda vast. Hij zal in een afzonderlijke toespraak uitgebreid ingaan op zeer actuele kwesties. Tevens zullen de heren Maarten Jansen, Arnold Verplancke en Tom Vollebergh, alle drie bestuurslid PGB, de huidige stand van zaken in pensioenland toelichten. Enkele korte mededelingen Er zijn 150 afzeggingen binnengekomen; voor de agenda van vandaag zijn doo bij de entree van de zaal liggen verschillende papieren die overigens al eerder verspreid zijn presentielijst te plaatsen. 2. In zijn toepspraak schetst Victor Doorn enkele opmerkelijke ontwikkelingen in het afgelopen verenigingsjaar. PGB telt thans zo n gepensioneerden waarvan er lid zijn van onze vereniging. Mede door toetreding van circa 500 CSM-gepensioneerden, naast oud Koninklijke Wegener medewerkers en de groep grafici, groeide de omvang van VVG in de afgelopen twee jaar van 800 naar en vervolgens heel snel naar bijna leden om na een wervingsactie boven de te eindigen. Vanuit VVG-PGB, dus vanuit de gepensioneerde leden van PGB, konden voor het bestuur van pensioenfonds PGB de heren Verplancke en Vollebergh worden voorgedragen en vervolgens benoemd. In het Verantwoordingsorgaan namen Victor Doorn en Tonnie Klein Hemmink zitting. Zowel door De Nederlandsche Bank als door pensioenfonds PGB zelf worden aan nieuwe functionarissen hogere eisen gesteld dan voorheen. Daarnaast is Hans Brader, lid van het bestuur van VVG- PGB, reeds jarenlang lid van het Verantwoordingsorgaan namens het CNV. Kortom, onze vereniging van gepensioneerden kan een effectieve en positieve rol binnen PGB spelen, er wordt naar VVG-PGB geluisterd. Vervolgens vertelde Victor Doorn dat VVG-PGB lid is van de KNVG, de Koepel Nederlandse Ver. van Gepensioneerden. Samen met andere organisaties, zoals de NVOG, is het ledental en zelfs zo n , als alle gepensioneerdenorganisaties waarmee samengewerkt wordt, meegeteld worden. Gemakshalve wordt dat KNVG-plus genoemd. De betekenis van de grote omvang is, dat er een vuist kan worden gemaakt richting politiek Den Haag en andere organisaties in het speelveld van pensioenaangelegenheden. VVG-PGB maakt zich met nadruk sterk voor gepensioneerden die slechts van een bescheiden aanvullend pensioen van maandelijks plm. 600 moeten rondkomen. Ook wordt gedacht aan extra (voordelige) services voor de leden. En de goed geapprecieerde Nieuwsbrief zal zeker viermaal per jaar verschijnen. Leden die onderwerpen hebben kunnen u dat laten weten.

4 Tot slot laat Victor Doorn weten, dat hij het ten zeerste betreurt dat in de Pensioendiscussie een spanningsveld is ontstaan tussen generaties, dus jong versus oud. Wie de feiten kent weet dat die tegenstelling geheel onnodig is en gebaseerd is op onjuiste informatie. 3. Notulen ALV/Algemene Ledenvergadering De aanwezigen gaan zonder commentaar met de tekst akkoord en daarmee zijn de notulen goedgekeurd. 4. Van het schriftelijke jaarverslag van de secretaris is kennisgenomen; het verslag wordt eveneens zonder commentaar goedgekeurd. 5. Financiën. Wegens absentie van penningmeester J. Rabelink, presenteert kandidaat penningmeester Piet Rietkerk uitgebreid de financiële jaarstukken en schetst de mogelijkheden voor de begroting van 2015 en daarna. Zijn toelichting blijkt zeer helder, er zijn geen ingrijpende opmerkingen of aanvullingen. De overzichten en getallen zijn eveneens te vinden op Vervolgens komen puntsgewijs de volgende zaken aan de orde: d. Binnen de begroting is ruimte voor opleidingskosten binnen PGB. Er is rekening gehouden met de kosten van juridische procedures. wordt dat momenteel driekwart van de communicatie met de leden digitaal gaat. De aanwezigen worden verzocht hun adres op de presentielijst te vermelden. Alle leden worden verzocht bij wijziging van hun adres, dit door te geven aan de Ledenadministratie van VVG- Kascontrolecommissie, laat weten de dat financiële stukken gecontroleerd zijn. Hij stelt voor Eillebrecht stapt uit de kascommissie, de heer Lou v.d. Hoeven (niet aanwezig wegens een begrafenis) zal aantreden. 6. Bestuursverkiezing. De heren Piet Rietkerk en Matthijs Reuder worden voorgedragen als nieuwe bestuursleden. Rietkerk gaat zich als penningmeester bezighouden met de financiën en Reuder treedt tot het bestuur toe met het verzoek het onderwerp services aan leden handen en voeten te geven. Beide heren zijn zeer ervaren bestuurders. De aanwezigen stemmen in. Na een van tevoren geplande PAUZE van 15 minuten wordt de vergadering voortgezet. 7. De heren Jansen, Verplancke en Vollebergh verzorgen achtereenvolgens een uitgebreide presentatie over actuele zaken bij PGB en in pensioenland. De tekst is te vinden op onze website Voorzitter Victor Doorn bedankt de aanwezige leden voor hun getoonde betrokkenheid. De aanwezigen laten weten Utrecht/Beatrixgebouw nabij het centraal station een geschikte locatie te vinden voor de jaarvergadering van onze landelijk gespreide vereniging. Verreweg de meesten reizen met het openbaar vervoer. Enkele leden laten tot slot weten de bijeenkomst zeer op prijs te stellen. 9. De voorzitter sluit de vergadering en wenst eenieder een goede reis terug naar huis. Frits Lahnstein, secretaris

5 Jaarverslag secretaris VVG-PGB, (Concept) Het bestuur van uw VVG/Vereniging van Gepensioneerden vergaderde zeven keer in 2015 met als hoofdonderwerpen: het overheidsbeleid inzake pensioenen en belastingen, actuele pensioenperikelen, onder andere beschreven in de pers, ontwikkelingen bij uw pensioenfonds PGB, de toekomst van de VVG zoals de uitbreidingen door nieuwe aansluitingen en uitbreiding van het bestuur vanwege de grotere omvang van de vereniging. De statuten moesten daarom worden aangepast. In februari 2015 werd de heer drs. Matthijs Reuder (Thijs) welkom geheten als bestuurslid. Hij is afkomstig van de Vereenigde Glasfabrieken en was voorzitter van de Vereniging van Gepensioneerden. Daarnaast verzorgde uw VVG zo goed mogelijk de communicatie naar de leden via de website en met Nieuwsbrieven. Ongeveer de helft van onze leden heeft een thans een adres. Uw penningmeester en de ledenadministrateur zijn zuinige mannen. Kosten moet je mijden, niet maken is hun adagium. Mede daarom werd uw contributie verlaagd. De post drukwerk/porti kon in de afgelopen jaren fors omlaag want veel informatie vindt thans zijn weg via de digitale snelweg, dus naar uw adres. Verheugend feit is, dat het aantal leden fors groeide: van 800 een paar jaar geleden (2013), naar bijna aan het einde van het jaar. Hierdoor heeft VVG-PGB een flinke vinger in de pap bij ons pensioenfonds PGB verworven. Het bestuur van uw vereniging heeft twee zeer ervaren personen, Arnold Verplancke en Ir. Tom Vollebergh, voorgedragen voor bestuurder bij PGB en in beide gevallen werd de voordracht soepel geaccepteerd. Daarnaast wordt onze stem gehoord binnen de KNVG, de koepelorganisatie van gepensioneerden in Nederland met meer dan leden. De Koepel heeft ingangen in politiek Den Haag. De voorzitter, Mr. Martin van Rooijen, heeft een zetel in de Eerste Kamer voor 50-Plus. Hij heeft destijds onder meer de functie van Staatssecretaris Financiën bekleed. Hij weet dus van de hoed en de rand. Dit jaar leg ik na vijf jaar de pen neer als secretaris van VVG-PGB. Het was zeer interessant en af en toe zelfs gezellig, ouwe knakkers bij elkaar, slim en verstandig knokken voor uw belangen. Ik wil alle mensen danken die in mij vertrouwen hebben gesteld. Tot slot: mocht u vragen hebben over uw pensioenuitkering, dan kunt u de afdeling klantenservice bellen van het GBF: Of u stuurt naar: pensioen@gbf.nl een mailtje. Frits Lahnstein

6 Jaarrekening 2015 en Begroting 2016 versie: febr.2016 Inkomsten en uitgaven werkelijk begroot werkelijk begroot Inkomsten 1. Contributie Rente Totaal inkomsten: Uitgaven: 3. Bestuur Reiskosten Vergader- /Verblijfkosten overige kosten Alg. ledenvergadering Voorlichting en publiciteit Nieuws- en informatiemedia Ontwerp en redactie Drukwerk en Porti Beheer en redactie Website Werving en behoud leden Werving Behoud van leden KNVG Contributie Belangenbehartiging KNVG leden Administatie Ledenadministratie Overige admin. Kosten Diversen/onvoorzien Totaal uitgaven: Saldo:

STATUTENWIJZIGING ECH/LMB.

STATUTENWIJZIGING ECH/LMB. STATUTENWIJZIGING 1 STATUTENWIJZIGING. 180696 ECH/LMB. Op drieëntwintig oktober tweeduizend veertien verschenen voor mij, -------------------------mr. LEENDERT CORNELIS KOK, notaris, gevestigd te Apeldoorn:

Nadere informatie

WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING

WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING Vereniging van Gepensioneerden van het Pensioenfonds Grafische Bedrijven DINSDAG 21 APRIL 2015 Agenda 1. Opening door de voorzitter (Victor Doorn) 2. Mededelingen en ingekomen

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering VVG-PGB, 12 april 2017

Agenda Algemene Ledenvergadering VVG-PGB, 12 april 2017 Vergaderstukken Agenda Algemene Ledenvergadering VVG-PGB, 12 april 2017 Programma 12.00 uur: Inloop met aanmelden, informatiebalie, kennis maken, broodjeslunch, etc. 13.00 uur: Opening en welkomstspeech

Nadere informatie

Aanwezig Breda: 27 leden; aanwezig Apeldoorn: eveneens 27 leden, inclusief bestuursleden.

Aanwezig Breda: 27 leden; aanwezig Apeldoorn: eveneens 27 leden, inclusief bestuursleden. Notulen van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Wegener VVG gehouden bij BN/De Stem op vrijdag 19 april te Breda en op dinsdag 23 april bij Koninklijke Wegener N.V. te Apeldoorn

Nadere informatie

Organisatie, taken, activiteiten

Organisatie, taken, activiteiten Organisatie, taken, activiteiten VVG-PGB: Organisatie, taken, activiteiten februari 2018 1 Pagina INHOUD 2 Profiel Pensioenfonds PGB 3 Waar staat de vereniging VVG-PGB voor? 3 I. Verantwoordingsorgaan

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2019 in Amersfoort

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2019 in Amersfoort Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2019 in Amersfoort Woensdag 17 april a.s. wordt in Congrescentrum De Eenhoorn, Barchman Wuytierslaan 2, 3818 LH in Amersfoort (tegenover het station) onze jaarlijkse

Nadere informatie

NIEUWSB R I E F. Maart 2014. De Vereniging van Gepensioneerden volop in beweging!

NIEUWSB R I E F. Maart 2014. De Vereniging van Gepensioneerden volop in beweging! Maart 2014 NIEUWSB R I E F De Vereniging van Gepensioneerden volop in beweging! Wij hebben in deze nieuwsbrief allereerst een aantal zaken te melden aan drie categorieën leden. Dat zijn: 1) De leden van

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF. Bijgaand de Informatiebrief van de Vereniging van Gepensioneerden van het PGB. Met vriendelijke groet, Victor Doorn Voorzitter

INFORMATIEBRIEF. Bijgaand de Informatiebrief van de Vereniging van Gepensioneerden van het PGB. Met vriendelijke groet, Victor Doorn Voorzitter Retouradres Hunzestraat 18 7555WB Hengelo Bijgaand de Informatiebrief van de Vereniging van Gepensioneerden van het PGB Met vriendelijke groet, Victor Doorn Voorzitter INFORMATIEBRIEF november 2013 Bij

Nadere informatie

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019 Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019 Van de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op maandag 24 juni 2019 om 16:30 uur

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering.

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vereniging Aziatische Sporten 'Arashi' Leden Rechten Artikel 1 1. De rechten van de student-leden en niet-student-leden zijn: a. het bijwonen van de algemene ledenvergadering met

Nadere informatie

afgevaardigden twee afgevaardigden gekozen voor een periode van twee jaar en zijn zij

afgevaardigden twee afgevaardigden gekozen voor een periode van twee jaar en zijn zij versie d.d. 27-09-2018 Huishoudelijk reglement als bedoeld in artikel 11 lid 9 van de statuten van de vereniging: Beroepspensioenvereniging Huisartsen, statutair gevestigd te Utrecht, hierna: de Beroepspensioenvereniging.

Nadere informatie

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS DRIEBERGEN, 14 november Betreft: Algemene ledenvergadering Beste leden van Provero, Op donderdag 14 november 2013 vindt om 10.00 uur de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 1. Opening Met een welkom aan onze ereleden, de heren Rijkenberg en Verduin, opent de voorzitter de

Nadere informatie

UITNODIGING. voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN

UITNODIGING. voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN LOGGED OUT Jaargang #10; nummer #1; februari 2015 UITNODIGING voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN op woensdag

Nadere informatie

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018 Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018 Van de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op vrijdag 1 juni 2018 om 16:00 uur

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 2015

Algemene Ledenvergadering 2015 Algemene Ledenvergadering 2015 Donderdag 2 april GT Hotel Central, s Hertogenbosch Agenda 1. Opening door de voorzitter, Mieke van Wagenberg 2. Notulen Algemene Ledenvergadering van 10 april 2014 3. Jaarbericht

Nadere informatie

Uitnodiging voor de 6 e Algemene Ledenvergadering

Uitnodiging voor de 6 e Algemene Ledenvergadering Sweikhuizen, 6 maart 2017. Uitnodiging voor de 6 e Algemene Ledenvergadering Het bestuur van de Vereniging van DSM gepensioneerden (VDP) nodigt u van harte uit voor de 6 e Algemene Ledenvergadering op

Nadere informatie

KBO Venray. Verslag van de Algemene Najaars(leden)vergadering (jaarvergadering) d.d. 25 oktober 2018.

KBO Venray. Verslag van de Algemene Najaars(leden)vergadering (jaarvergadering) d.d. 25 oktober 2018. KBO Venray. Verslag van de Algemene Najaars(leden)vergadering (jaarvergadering) d.d. 25 oktober 2018. Aanwezige bestuursleden KBO Venray: Trees Cadirci, Harrie Francken, Gerrie Geene, José Hofmans, Ger

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. PREAMBULE De coöperatie is opgericht op 16 oktober 2015 bij notariële akte verleden voor notaris mr. Antje de Vries. Dit Huishoudelijk

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1. Oprichting Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1.1 De Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR) is opgericht op 17 december 1951. De Statuten zijn laatstelijk

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Zwolle, 16 maart 2018 1. Opening 2. Goedkeuring notulen vorige vergadering 3. Sociaal en financieel jaarverslag 4. Goedkeuring jaarstukken 2017 5. Decharge bestuur 6. Benoeming

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

Jaarvergadering 23-11-2012. 22 november 2012

Jaarvergadering 23-11-2012. 22 november 2012 Jaarvergadering 23-11-2012 22 november 2012 Telefoons uit!!!!!!!! Welkom Te gast bij Koninklijke Agrifirm Wij zijn: Een vereniging met 1153 leden Speciaal welkom nieuwe leden Gedenken we de leden die dit

Nadere informatie

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017.

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. 2. Mededelingen. De voorzitter

Nadere informatie

NIEUWSB R I E F. oktober 2014. Van de voorzitter

NIEUWSB R I E F. oktober 2014. Van de voorzitter oktober 2014 NIEUWSB R I E F Van de voorzitter Wij voeren samen met onze koepel van Nederlandse Vereniging van Gepensioneerden (KNVG) oppositie tegen die snode plannen!!!!!! Pagina 1 Voor u ligt, of staat

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Zwolle, 15 maart 2019 AGENDA 1. Opening 2. Goedkeuring notulen vorige vergadering 3. Sociaal en financieel jaarverslag 2018 4. Goedkeuring jaarstukken 2018 5. Decharge bestuur

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland, gehouden op dinsdag, 25 maart 2014 in Zalencentrum Restaurant Engels, Stationsplein 45 te Rotterdam.

Nadere informatie

Provero-lid. Apeldoorn, 3 november Betreft: Algemene Ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero-lid. Apeldoorn, 3 november Betreft: Algemene Ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero-lid Apeldoorn, 3 november 2014 Betreft: Algemene Ledenvergadering Beste leden van Provero, Op dinsdag 11 november 2014 vindt tijdens de bijeenkomst De Omgevingswet, terug naar de zandbak tussen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ierse Setter Club. Artikel 1.

Huishoudelijk reglement Ierse Setter Club. Artikel 1. Huishoudelijk reglement Ierse Setter Club Artikel 1. Elk jaar treden twee of meer bestuursleden af volgens een vooraf gemaakt rooster. De aftredenden zijn terstond herkiesbaar. Bij het ontstaan van één

Nadere informatie

Hieronder volgt een concepttekst van de beoogde statuten van de nieuwe huurdersvereniging in Zuid. De notaris maakt op basis hiervan een

Hieronder volgt een concepttekst van de beoogde statuten van de nieuwe huurdersvereniging in Zuid. De notaris maakt op basis hiervan een Hieronder volgt een concepttekst van de beoogde statuten van de nieuwe huurdersvereniging in Zuid. De notaris maakt op basis hiervan een rechtsgeldige tekst. In de linkerkolom is aangegeven wat in het

Nadere informatie

Machiavelli. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1 Algemene bepalingen---------------------------------------------------------------------

Machiavelli. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1 Algemene bepalingen--------------------------------------------------------------------- Huishoudelijk Reglement Machiavelli Artikel 1 Algemene bepalingen--------------------------------------------------------------------- 1.1 Dit Huishoudelijk Reglement is bedoeld om de samenstelling, coördinatie,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool De Bolster is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS De Eshoek Annen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS De Eshoek Annen HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS De Eshoek Annen DEFINITIE Artikel 1 Leden: Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: De geledingenraad

Nadere informatie

Presentatie Herzieningswet & statuten d.d 23 april 2015

Presentatie Herzieningswet & statuten d.d 23 april 2015 Presentatie Herzieningswet & statuten d.d 23 april 2015 Opdracht en uitgangspunten Opdracht op 6/11 door RvT Uitgangspunten: Behoud van de zelfstandigheid van de woningbouwvereniging Maarn Voldoen aan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE Artikel 1. Het bestuur. 1. Het bestuur met inbegrip van het dagelijks bestuur, bestaat uit tenminste vijf personen, die door de algemene vergadering

Nadere informatie

Op vrijdag 1 juni 2018 vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Vereniging de Jonge Balie te Gelderland plaats.

Op vrijdag 1 juni 2018 vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Vereniging de Jonge Balie te Gelderland plaats. Aan de leden van Vereniging De Jonge Balie te Gelderland mr. L.C.M. Veerbeek Tel: 06 55856130 secretaris.jongebalie@pvdb.nl www.jongebaliegelderland.nl Nijmegen, 16 mei 2018 Betreft: Oproeping algemene

Nadere informatie

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda Convocatie ALV 16 oktober 2014 blad 12 Notulen ALV 2013 Vergader datum : 16 januari 2014. Locatie : Bowling Restaurant Menken. Onderwerp : Algemene Ledenvergadering Bowling Vereniging Leiden Zuid-West.

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Zwolle, 10 maart 2017 1. Opening 2. Goedkeuring notulen vorige vergadering 3. Sociaal en financieel jaarverslag 4. Goedkeuring jaarstukken 2016 5. Decharge bestuur 6. Benoeming

Nadere informatie

De notulen van de ALV van worden goedgekeurd. Henk levert een verslag van het afgelopen jaar:

De notulen van de ALV van worden goedgekeurd. Henk levert een verslag van het afgelopen jaar: Agenda Algemene Ledenvergadering Nederlandse Vereniging Wenen vrijdag 23.03.2018, 19:00-20:00 Flanagan s Irish Pub, Schwarzenbergstraße 1-3, 1010 Wenen 1. Opening Aanwezig: 28 leden. Volgens de statuten

Nadere informatie

Hierbij wordt u uitgenodigd tot het bijwonen van de jaarvergadering van de VDG

Hierbij wordt u uitgenodigd tot het bijwonen van de jaarvergadering van de VDG NIEUWSBRIEF No. 82 Vereniging van Dow Gepensioneerden in Nederland Algemene Ledenvergadering 7 april 2016 Geachte leden van de VDG, Hierbij wordt u uitgenodigd tot het bijwonen van de jaarvergadering van

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact.

In deze nieuwsbrief. In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact. Bekijk de webversie Februari 2019 In deze nieuwsbrief In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact. Contributie De contributieherrinneringen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement.

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. DE VERENIGING Art.1 De vereniging draagt de naam, Eibergs Mannenkoor en is gevestigd te Eibergen. GRONDSLAG Art.2 De vereniging is gebaseerd op een algemene

Nadere informatie

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Geffen: 24-02-2015 Bestuursoverleg Ondernemend Geffen Datum: Locatie: dinsdag 24 Februari 14.30 uur van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Vooraf gaand aan dit overleg hebben we

Nadere informatie

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur 1 Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur Aanwezige bestuursleden : Jos Winnink (voorzitter) Jan Harm Bakhuys (secretaris) André Nieuwenhout

Nadere informatie

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n Algemeen Gebruikte afkortingen OV = Oudervereniging De Keizerskroon OV-bestuur = Bestuur Oudervereniging De Keizerskroon MR =

Nadere informatie

Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering Dartvereniging Marktzicht.

Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering Dartvereniging Marktzicht. Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering 05-03-2010 Dartvereniging Marktzicht. De voorzitter opent de vergadering heet een ieder welkom en vraagt de aanwezige de presentielijst te tekenen. 2. Deponering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

VG SABIC-IP. 8 e ALGEMENE LEDENVERGADERING. 18 april 2019 WELKOM. Vereniging Gepensioneerden SABIC-IP

VG SABIC-IP. 8 e ALGEMENE LEDENVERGADERING. 18 april 2019 WELKOM. Vereniging Gepensioneerden SABIC-IP Vereniging Gepensioneerden SABIC-IP VG SABIC-IP 8 e ALGEMENE LEDENVERGADERING 18 april 2019 WELKOM Vereniging Gepensioneerden SABIC-IP AGENDA VG SABIC-IP 1. Opening Jan Hellings 1.1 Vaststellen agenda

Nadere informatie

Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand

Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand Begripsbepaling Bestuur ouderraad: Ouderraad (OR): Commissie: Ouders: School: De bestuurders van de Stichting Ouderraad OBS Het Zand, zoals vastgesteld in de

Nadere informatie

Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018

Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018 Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018 De Reumapatiëntenvereniging Spijkenisse e.o. wordt ondersteund door het Reumafonds en de gemeente Nissewaard en is lid van Ieder(in) (landelijk netwerk

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap. Kring Gelders Overkwartier van Roermond.

Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap. Kring Gelders Overkwartier van Roermond. Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap. Kring Gelders Overkwartier van Roermond. Verslag van de algemene ledenvergadering. Datum en tijdstip: Locatie: Aanwezig: Voorzitter is: Secretaris is: Maandag,

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG

STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG NAAM EN ZETEL, Artikel 1: De vereniging draagt de naam oudervereniging van de katholieke basisschool School op de Berg en

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging OBS de Baayaert oktober

Huishoudelijk reglement Oudervereniging OBS de Baayaert oktober HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING OBS DE BAAYAERT DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Oudervereniging: de afvaardiging

Nadere informatie

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010)

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Artikel 1 Het bestuur 1.1 De vereniging kent een bestuur en een dagelijks bestuur. 1.2 Leden van het bestuur dienen lid van de vereniging te zijn.

Nadere informatie

De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014

De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014 De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014 De concept agenda: 1 Opening en vaststellen agenda 2 Mededelingen en ingekomen stukken 3 Verslag ALV 13 april 20123 (pagina 2) 4 Jaarverslagen

Nadere informatie

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd.

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd. NOTULEN van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op donderdag 11 juni 2015 te Double Three by Hilton, Oosterdokstraat 4 in Amsterdam. AANWEZIG

Nadere informatie

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 VERENIGING VAN OUD FOKKER EMPLOYÉS 14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 INDIEN ONBESTELBAAR S.V.P. RETOUR: Kootwijkstraat 135 / 2573 XM Den Haag ===============================================================

Nadere informatie

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur.

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur. Statuten Spoorweg Sportvereniging Venlo (Notarieel bekrachtigd op 9 juni 1999) (artikel 01 t/m 19) 1 e wijziging art. 11 met ingang van 25 maart 2011. 2 e wijziging art. 5+6+7 met ingang van 30 maart 2012.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH LEDEN Artikel 1 De aanmelding als senior of juniorlid der vereniging dient te geschieden volgens artikel 6 der statuten. Artikel 2 1. Alle leden erkennen door toetreding tot de vereniging kennis te dragen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236

Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236 Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236 Goedgekeurd Najaarsvergadering 2013 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De vereniging draagt de naam Duivensport Heerenveen e.o. De vereniging is

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016.

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. 1. Opening, mededelingen. De voorzitter heet een ieder van harte welkom, een hartelijk welkom aan dhr. Heman Kreuzen oud lid van de Arnhemse Boys en geeft

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

De vergadering heeft geen commentaar op deze toevoeging in de Statuten.

De vergadering heeft geen commentaar op deze toevoeging in de Statuten. Locatie: Kerkcentrum Open Hof te Maarssen Datum: 28 Augustus 2013 Aanvang: 1400 uur Aanwezig: Het bestuur van de V.v.P.- BNPf (6 leden) Gast spreker: De heer A. Kool Aanwezig : 55 leden Stembiljetten:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent om 20.05 uur de algemene ledenvergadering en heet iedereen welkom.

1. Opening De voorzitter opent om 20.05 uur de algemene ledenvergadering en heet iedereen welkom. 1 Verslag algemene Ledenvergadering sv Sportlust 19 maart 2009 Concept verslag De Algemene Ledenvergadering van de Sportvereniging Sportlust heeft plaats gevonden in het clubgebouw van Hockeyvereniging

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 26 maart 2013

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 26 maart 2013 NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 26 maart 2013 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom bij deze ALV (noot secretaris: 22 leden incl. het bestuur hebben

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

Voorwoord. Jan Zwaan Voorzitter/adviseur Huurders Belangen Zeewolde

Voorwoord. Jan Zwaan Voorzitter/adviseur Huurders Belangen Zeewolde Jaarverslag 2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van Huurders Belangen Zeewolde over het jaar 2016. Een jaar waarbij wij als HBZ een belangrijke speler geworden zijn in het overleg met de gemeente

Nadere informatie

Vereniging van Dow Gepensioneerden in Nederland

Vereniging van Dow Gepensioneerden in Nederland Notulen van de algemene ledenvergadering van 11 april gehouden in het PV gebouw te Terneuzen. Toekomst van ons pensioenstelsel, waar de gehele wereld nog steeds jaloers op is!! Aanwezig: 117 leden volgens

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

Naam... Adres... Postcode Woonplaats... Datum: dag maand jaar Uitnodiging Algemene Ledenvergadering <naam VvE>

Naam... Adres... Postcode Woonplaats... Datum: dag maand jaar Uitnodiging Algemene Ledenvergadering <naam VvE> kluis Formulieren en voorbeelddocumenten Voorbeelddocumenten voor de opstart van uw VvE 1: uitnodiging Algemene Ledenvergadering Naam..................... Adres..................... Postcode Woonplaats.....................

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland, gehouden op dinsdag, 4 april 2017 in Zalencentrum Restaurant Engels, Stationsplein 45 te Rotterdam.

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering d.d. 17 april 2014 te Eemnes, De Witte Bergen

Notulen van de algemene ledenvergadering d.d. 17 april 2014 te Eemnes, De Witte Bergen Notulen van de algemene ledenvergadering d.d. 17 april 2014 te Eemnes, De Witte Bergen 1. Opening De heer Muller opent de vergadering om 14.00 uur en heet een ieder van harte welkom. 2. Goedkeuring notulen

Nadere informatie

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26.

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering om 20.00 uur en heet de aanwezige leden en in

Nadere informatie

Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: HUISHOUDELIJK REGLEMENT Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: 09017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 31 augustus 2017 HOOFDSTUK 1 VAN DE LEDEN WIJZE VAN TOETREDEN VAN LEDEN Artikel 1 Personen, die als lid van de club wensen toe te treden,

Nadere informatie

Vereniging van Economisten in Suriname Bestuursverslag over het verenigingsjaar 2012

Vereniging van Economisten in Suriname Bestuursverslag over het verenigingsjaar 2012 Vereniging van Economisten in Suriname Bestuursverslag over het verenigingsjaar 2012 Van links naar rechts: Waddy Sowma (voorzitter), Adit Moensi (ondervoorzitter), Merleen Atmodikromo (secretaris), Bryan

Nadere informatie

PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van "Poets, playwrights, essayists, editors, novelists")

PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van Poets, playwrights, essayists, editors, novelists) CONCEPT PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van "Poets, playwrights, essayists, editors, novelists") HUISHOUDELIJK REGLEMENT Over het lid worden van de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD BASIS VOOR HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Het huishoudelijk reglement van de Stichting Seniorenraad Meierijstad, hierna Stichting te noemen,

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) AFDELING 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement is vastgesteld met inachtneming van het in

Nadere informatie

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Concept - NOTULEN 24 ste ALGEMENE LEDENVERGADERING VERENIGING VAN PENSHONADO S Donderdag 28 februari 2019, aanvang 19.30 uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Aanwezig: 24 leden volgens de presentielijst Bestuur:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf is een aanvulling op de

Nadere informatie

6. Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: K.D. Warmels (penningmeester) Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: E.H.

6. Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: K.D. Warmels (penningmeester) Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: E.H. Ledenadministratie Postbus 39 9750 AA Haren (Gn) KvK: 40023673 IBAN: NL04RABO0142130397 e-mail: leden@hcsassenhein.nl internet: www.hcsassenhein.nl Afzender: Postbus 39 ; 9750 AA Haren Gn Haren(Gn), 1

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE DERDE ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN DE VERENIGING VAN DSM GEPENSIONEERDEN (VDP) OP 10 APRIL 2014

VERSLAG VAN DE DERDE ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN DE VERENIGING VAN DSM GEPENSIONEERDEN (VDP) OP 10 APRIL 2014 VERSLAG VAN DE DERDE ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN DE VERENIGING VAN DSM GEPENSIONEERDEN (VDP) OP 10 APRIL 2014 Locatie: Golden Tulip Hotel Central, s-hertogenbosch Vanaf 12.00 uur werden de leden en,

Nadere informatie