Technisch Bemalingsplan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Technisch Bemalingsplan"

Transcriptie

1 Technisch Bemalingsplan Bemaling t.b.v. aanleg gewapende grond Auteur : Ing. Rienk Gernaat Controle : drs. Guido van Tongeren Correspondentieadres : Zwaansprengweg 9 te Apeldoorn Guido@henkvantongeren.nl Projectnummer : Kenmerk : Bemalingsplan t.b.v. aanleg gewapende grond Datum : Versiebeheer : 1 Opgesteld door: Controle: Controle: Opdrachtgever: Ing. Rienk Gernaat drs. Guido van Tongeren Paraaf: Paraaf: Paraaf: Paraaf: RGT GvT d.d d.d d.d. d.d.

2 Technisch Bemalingsplan - Bemaling t.b.v. aanleg gewapende grond Holendrecht. Pagina 2 van 12 Inhoud 1. Projectgegevens Doorlooptijden Uitvoeringsplan Bodemopbouw en grondwaterstanden Technische gegevens onttrekking en lozing Bedrijfsvoering Risico's Peilbuizen Kabels en Leidingen Verontreinigingen Taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden V&G-plan + RI&E Inleiding Kenmerken werk Bedrijfshulpverlening Risico inventarisatie en evaluatie (RI&E) Voorlichting/toolboxmeetings Goedkeuring V&G-deelplan Bijlage(n): 1. Overzichtstekening grondverbetering t.b.v. gewapende grond 2. Gegevens boringen

3 Technisch Bemalingsplan - Bemaling t.b.v. aanleg gewapende grond Holendrecht. Pagina 3 van Projectgegevens Het project maakt deel uit van de verbreding van de A9-Gaasperdammerweg. Als onderdeel hiervan worden ter plaatse van toe- en afritten van knooppunt Holendrecht een drietal kunstwerken aangebracht, namelijk KW12, KW13 en KW20. De fundaties van de kunstwerken worden aangebracht in bouwkuipen met damwandschermen die reiken tot ca 12,5m minus NAP. In totaal komen er 27 bouwkuipen, waarbij bemaling noodzakelijk is. Hiernaast dient ten zuiden van KW13 grondwapening toegepast te worden, waarvoor grondverbetering toegepast dient te worden. Ook hiervoor is bemaling noodzakelijk. De bemalingswerkzaamheden vallen onder de freatische raamwerkvergunning van het totale project. Echter, doordat aanvullend (beperkte) spanningsbemaling benodigd is t.b.v. de aanleg van de grondwapening, dient toestemming te worden verleend door het bevoegd gezag. Voor zowel de onttrekking als de lozing. Voorliggende rapportage behandelt de technische bemalingsaspecten en vormt tevens een aanvulling bij de vergunningaanvraag voor tijdelijke bemalingen rond knooppunt Holendrecht (aanvr_352). Ingegaan wordt op de effecten van de bemaling en de manier waarop IXAS gaat monitoren t.b.v. de aanleg van de gewapende grond. Zie figuren 1, 2 en 3 voor de projectlocatie t.o.v. de kunstwerken. KW20 KW12 KW13 Grondverbetering t.b.v. gewapende grond Figuur 1 Projectlocaties knooppunt Holendrecht

4 Technisch Bemalingsplan - Bemaling t.b.v. aanleg gewapende grond Holendrecht. Pagina 4 van 12 Figuur 2 Vergund gebied m.b.t. bemaling knooppunt Holendrecht. Met blauw de locatie van de grondverbetering t.b.v. de grondwapening. Grondverbetering t.b.v. gewapende grond (bijlage 3) Ten zuiden van KW13 is een gedeelte waar gewapende grond wordt gerealiseerd (zie figuren 1, 2 en 3). Gedurende de uitvoering is gebleken dat de gewapende grond hier niet stabiel zal blijven zonder dat grondverbetering wordt toegepast in de onderste laag. Onderstaande presenteert de omvang: Figuur 3 Omvang werkzaamheden t.b.v. grondverbetering.

5 Technisch Bemalingsplan - Bemaling t.b.v. aanleg gewapende grond Holendrecht. Pagina 5 van 12 De werkzaamheden worden onderverdeeld in drie vakken, welke tezamen ca. 350 lang zijn en gemiddeld 10 meter breed. Het ontgravingsniveau ligt maximaal op 5,5m minus NAP. De grondwaterstand bevindt zich op ca. 3,7m minus NAP. De stijghoogte bevindt zich op ca. 4,20m minus NAP. De onderzijde van veenlaag ligt op ca. 6,96 á 7,19 m minus NAP *Om opbarsten van de putbodem te voorkomen, dient de stijghoogte in onderliggende pakket verlaagd te worden (indicatief berekend op Δ = 1,3 meter).

6 Technisch Bemalingsplan - Bemaling t.b.v. aanleg gewapende grond Holendrecht. Pagina 6 van Doorlooptijden De werkzaamheden (bemalen) worden gefaseerd uitgevoerd. Met betrekking tot het aanbrengen van de grondverbetering t.b.v. de gewapende grond, wordt per vak de volgende doorlooptijd beoogd: VAK 1 1 week voor de ontgraving en grondverbetering 1 week voor het aanbrengen van de gewapende grond. 1 week riool aanleggen tussen gewapende grond en de hoofdrijbaanrechts. VAK 2 1 week voor de ontgraving en grondverbetering 1 week voor het aanbrengen van de gewapende grond. VAK 3 1 week voor de ontgraving en grondverbetering 1 week voor het aanbrengen van de gewapende grond. 1 week riool aanleggen tussen gewapende grond en de hoofdrijbaanrechts. De vakken vak 1 en 3 worden bij voorkeur in een trein aangelegd. Vak 3 begint 1 week eerder dan vak 1. Vak 2 wordt later uitgevoerd. NB. Maximaal zal ca. 200 meter tegelijk in bemaling staan. Dit houdt in dat vak 3 gefaseerd wordt uitgevoerd.

7 Technisch Bemalingsplan - Bemaling t.b.v. aanleg gewapende grond Holendrecht. Pagina 7 van Uitvoeringsplan In dit uitvoeringsplan wordt de bemaling uitgewerkt met als doel dat de bronbemaler de bemaling op eenduidige wijze kan installeren. Deze uitwerking wordt gepresenteerd middels 7 paragrafen in dit hoofdstuk, 3.1. Bodemopbouw en grondwaterstanden, 3.2. Technische gegevens onttrekking en lozing, 3.3. Bedrijfsvoering, 3.4. Risico's, 3.5. Peilbuizen, 3.6. Kabels en leidingen en 3.7 Verontreinigingen Bodemopbouw en grondwaterstanden Voor de bodemopbouw en grondwaterstanden zijn o.a. de reeds beschikbare gegevens van het project Gaasperdammertunnel gebruikt. Verder zijn gegevens van een tweetal boringen (IX13B-01 en IX13B-04) en de gegevens vanuit de boringen voor de recent geplaatste peilbuizen beschikbaar. De gegevens van de recente boringen staan verwerkt in bijlage Technische gegevens onttrekking en lozing Met betrekking tot het aanbrengen van de grondverbetering t.b.v. de gewapende grond, worden per vak de volgende (stationaire) debieten verwacht: Vak 1: ca. 5 m 3 /u freatisch, ca. 50 m 3 /u om de stijghoogte in onderliggend pakket te realiseren. Vak 2: ca. 5 m 3 /u freatisch, ca. 20 m 3 /u om de stijghoogte in onderliggend pakket te realiseren. Vak 3: ca. 5 m 3 /u freatisch, ca. 50 m 3 /u om de stijghoogte in onderliggend pakket te realiseren (per 100 meter bemaling). *Het totale waterbezwaar t.b.v. de grondverbetering, wordt verwacht op max m 3. Voor het aanbrengen van de grondverbetering worden horizontale drains aangebracht om de grondwaterstand te verlagen. Het water zal d.m.v. geluidsgedempte dieselpompen worden opgepompt en worden afgevoerd naar naastgelegen watergang. Tevens worden filters geplaatst tot in het zandpakket onder de veenlaag, om de stijghoogte te verlagen. Deze spanningsbemalingen dienen te voorkomen dat de betreffende putbodem opbarst, zoals beschreven in hoofdstuk 1. Ook dit water wordt geloosd op naastgelegen watergang. NB. Gedurende het testdraaien is gebleken dat de afvoercapaciteit van de naastgelegen watergang ruimvoldoende is (geen opstuwing). Onderlinge invloed/verhindering binnen het watersysteem a.g.v. de lozing t.h.v. de kunstwerken 12, 13 en 20 en de lozing t.h.v. de aanleg van de gewapende grond, wordt niet verwacht en tot op heden niet waargenomen. Dit met name door de onderlinge afstand.

8 Technisch Bemalingsplan - Bemaling t.b.v. aanleg gewapende grond Holendrecht. Pagina 8 van 12 Figuur 4 Afvoerlocaties/lozingspunten Holendrecht t.o.v. van elkaar. Figuur 5 Afvoerlocaties/lozingspunten t.h.v. aanleg grondwapening Bedrijfsvoering De bemaling wordt uitgevoerd door gecertificeerde bronbemalingsmonteurs. De bemaler levert hierbij tevens een uitvoerder en wachtsman, zodat eventuele storingen zo snel mogelijk kunnen worden opgelost, waardoor deze geen effect hebben op de constructiewerkzaamheden. Afspraken voor, tijdens en na de werkzaamheden worden door de uitvoerder teruggekoppeld met de werkvoorbereider van de bemaler en met de uitvoerder van de opdrachtgever.

9 Technisch Bemalingsplan - Bemaling t.b.v. aanleg gewapende grond Holendrecht. Pagina 9 van Risico's In het algemeen zijn de volgende omgevingseffecten mogelijk als gevolg van bemalingswerkzaamheden: - Grondwater gerelateerde zetting en gevolgschade; - De invloed op overige grondwateronttrekkingen; - Verdroging (schade aan natuurwaarden en landbouw); - De invloed op het grondwatersysteem (gewijzigde kwel- en wegzijging); - Upconing (het omhoog verplaatsen van de zoet-brak-zout grens van het grondwater); - Schade aan archeologische waarden; - De invloed op peilgebieden; - Het beïnvloeden van KWO-systemen en veedrenkingsputten. Geen van deze effecten wordt verwacht a.g.v. de bemalingswerkzaamheden. Er worden dan ook geen negatieve effecten buiten de werkgrenzen verwacht Peilbuizen Ter hoogte van de grondwapening wordt per vak 1 peilbuis geplaatst. In totaal dus 3 peilbuizen t.h.v. de grondwapening Kabels en Leidingen Voorafgaand aan de werkzaamheden wordt een KLIC-melding verricht voor het inzichtelijk maken van de ligging van eventueel aanwezige kabels en leidingen. De KLIC-melding wordt verzorgd door de opdrachtgever. Kaartmateriaal zal door de opdrachtgever aan de Bemalingscombinatie ter beschikking worden gesteld en dient op het werk aanwezig te zijn. Tevens zal de opdrachtgever eventueel aanwezige kabels en leidingen markeren en de medewerkers van de Bemalingscombinatie daarover instrueren. NB. Vak 2 wordt later uitgevoerd. De afstemming voor de hogedruk gasleiding is nog niet afgerond. Na het afronden wordt vak 2 uitgevoerd op basis van de gemaakte afspraken Verontreinigingen Bij de Bemalingscombinatie zijn geen verontreinigingen bekend.

10 Technisch Bemalingsplan - Bemaling t.b.v. aanleg gewapende grond Holendrecht. Pagina 10 van Taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden In dit hoofdstuk van het technisch bemalingsplan worden de verantwoordelijkheden en bevoegdheden eenduidig vastgelegd. Uitvoering bemaling: uitvoering@bemalingscombinatie.nl Naam: Mees Joosten Telefoonnummer: Mailadres: mees@henkvantongeren.nl Naam: Marc de Leeuw Telefoonnummer: Mailadres: marc@henkvantongeren.nl Werkvoorbereiding bemaling + V&G: werkvoorbereiding@bemalingscombinatie.nl Naam: Rienk Gernaat Telefoonnummer: Mailadres: rienk@reinders-wessemius.com Aanspreekpunt Milieukundige: Naam: S. van Megen Telefoonnummer: Aanspreekpunt vergunninghouder: Naam: n.t.b. Telefoonnummer: Mailadres: n.t.b. n.t.b. Aanspreekpunt bevoegd gezag vergunning: Naam: n.t.b. Telefoonnummer: Mailadres: n.t.b. n.t.b. Aanspreekpunt bevoegd gezag handhaving:naam: n.t.b. Telefoonnummer: Mailadres: n.t.b. n.t.b.

11 Technisch Bemalingsplan - Bemaling t.b.v. aanleg gewapende grond Holendrecht. Pagina 11 van V&G-plan + RI&E 5.1 Inleiding De Bemalingscombinatie heeft dit Veiligheids- en Gezondheidsdeelplan opgesteld voor de specifieke risico s die behoren tot het uitvoeren van werkzaamheden voor de bemaling. Specifieke procedures en instructies worden beschreven in het VCA-systeem. Wat in dit V&G-deelplan staat beschreven moet door de onderaannemers worden nageleefd en de onderaannemer is hiervoor zelf verantwoordelijk. Er zal gestreefd worden om in overleg met alle betrokkenen de risico s zo goed mogelijk te onderkennen en bij de bron aan te pakken. Dit V&G-deelplan kan gedurende de werking van dit plan altijd aangepast worden naar gelang dit noodzakelijk blijkt te zijn. Eventuele wijzigingen in dit plan kunnen alleen worden doorgevoerd na schriftelijke goedkeuring van de bedrijfsleider cq. VGM-coördinator die de eindverantwoording draagt. Aanspreekpunt calamiteiten Uitvoerder : M. Joosten VGM-coördinator : R.H.J. Gernaat Kenmerken werk Locatie : Knooppunt Holendrecht Beschrijving : Aanleg kunstwerken 12, 13 en 20 Aannemer (A) : IXAS Hoofdaannemer (HA) : IXAS VGM (A) : VGM (HA) : R. Marijnissen ( ) VGM (BC) : R.H.J. Gernaat ( ) Ondersteunende vestigingen: Reinders Wessemius bv Henk van Tongeren bv Charles Darwinstraat12 Zwaansprengweg AC Emmen 7332 BE Apeldoorn 5.3 Bedrijfshulpverlening Tijdens de werkzaamheden op locatie maakt men gebruik van de BHV organisatie van de hoofdaannemer. Van de werknemers van de Bemalingscombinatie die over BHV beschikken en die vast op het werk komen te zitten worden de namen en telefoonnummers verstrekt. In alle vervoersmiddelen is een brandblusmiddel en een EHBO-koffer aanwezig.

12 Technisch Bemalingsplan - Bemaling t.b.v. aanleg gewapende grond Holendrecht. Pagina 12 van Risico inventarisatie en evaluatie (RI&E) Algemene risico s en maatregelen worden in de risico inventarisatie en evaluatie (RI&E) behandeld. De volgende werkzaamheden en bijbehorende maatregelen worden uitgevoerd om de project specifieke risico s met betrekking tot veiligheid en gezondheid te beperken. Taak Risico Analyses (TRA) worden bij de kick-off meeting besproken. Tabel 2 - Algemeen Activiteit Risico Maatregel PBM Vallen/struikelen Werken op ongelijke ondergrond. Aanwezigheid van materiaal en materieel. Werkvloer vrijhouden van obstakels. Meerdere keren per dag opruimen. Elektrocutie Weken met elektriciteit. Installatie spanningsvrij maken. Aardlekschakelaars inbouwen. Knellen/pletten Fysieke belasting Geluid Draaiende delen niet afgeschermd. Beveiliging verwijderd. Tillen materialen, klimmen in en uit vrachtwagen. Handmatig lossen. Omgevingslawaai. Geluid van compressor en luchtsleutel. Beveiliging aanbrengen, dagelijks controleren en handhaven. Inzetten hulpmiddelen. Gebruik kraan op vrachtauto. Helm Veiligheidsschoen en Gehoorbeschermi ng 5.5 Voorlichting/toolboxmeetings Er wordt bij de werkzaamheden van de Bemalingscombinatie op verschillende manieren voorlichting gegeven; - Alle medewerkers hebben minimaal een opleiding VCA basis met succes afgerond; - Medewerkers die specifieke risicovolle taken uitvoeren krijgen hiervoor specifieke cursussen; - Elke maand wordt een toolbox gehouden waarin aandacht wordt besteed aan project specifieke veiligheidsitems; - Bij aanvang van werkzaamheden met een hoog risico wordt door de hoofdaannemer een start-werkbespreking gehouden. 5.6 Goedkeuring V&G-deelplan Ondergetekenden verklaren dat zij het V&G-deelplan naar waarheid hebben ingevuld en er kennis van hebben genomen, het begrepen en het besproken hebben met alle betrokken medewerkers (eventueel in een startwerkbespreking). Namens V&G-coördinator IXAS Namens V&G-coördinator Bemalingscombinatie Naam: R. Marijnissen Naam: R.H.J. Gernaat Datum: Datum:

Technisch Bemalingsplan

Technisch Bemalingsplan Technisch Bemalingsplan Bemaling kunstwerken 12, 13 en 20 Holendrecht Auteur : Ing. Rienk Gernaat Controle : drs. Guido van Tongeren Correspondentieadres : Zwaansprengweg 9 te Apeldoorn Email : Guido@henkvantongeren.nl

Nadere informatie

De projectlocatie ligt globaal op de coördinaten: X = 140.125 en Y = 455.100.

De projectlocatie ligt globaal op de coördinaten: X = 140.125 en Y = 455.100. Bijlage I Technische beoordeling van de vergunningsaanvraag van de Gemeente Utrecht voor het onttrekken van grondwater ten behoeve van het tot stand brengen van de Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) baan

Nadere informatie

De projectlocatie ligt globaal op de coördinaten: X = 140.650 en Y = 447.600.

De projectlocatie ligt globaal op de coördinaten: X = 140.650 en Y = 447.600. Bijlage I Technische beoordeling van de vergunningsaanvraag van Ontwikkelingsverband Houten C.V. voor het onttrekken van grondwater ten behoeve van de bouw van een parkeerkelder onder het nieuw realiseren

Nadere informatie

Notitie. Aanmeldnotitie vormvrije m.e.r. beoordeling

Notitie. Aanmeldnotitie vormvrije m.e.r. beoordeling Aan Waternet, T.a.v. de afdeling vergunningverlening & handhaving, Korte Ouderkerkerdijk 7, 1096 AC Amsterdam Aanmeldnotitie vormvrije m.e.r. beoordeling In het kader van project De Nieuwe N200 zal de

Nadere informatie

Bemaling Gaasperdammerweg. Peter Kramer en Guido van Tongeren Geohydroloog en bronbemaler

Bemaling Gaasperdammerweg. Peter Kramer en Guido van Tongeren Geohydroloog en bronbemaler Bemaling Gaasperdammerweg Peter Kramer en Guido van Tongeren Geohydroloog en bronbemaler 11-10-2016 1 2 1 Inhoud 1. Inleiding, Scope en Proces 2. Geohydrologische uitgangspunten 3. Uitdagingen 4. Monitoring

Nadere informatie

Freatische bemaling fundatie brug over de Gaasp (KW022)

Freatische bemaling fundatie brug over de Gaasp (KW022) Memo Freatische bemaling fundatie brug over de Gaasp (KW022) Revisie 1.0 Auteur Peter Kramer Controleur David Slegers Autorisator Malou van der Pal Citeertitel - Object Activiteittype Segment KW022 (Brug

Nadere informatie

De projectlocatie ligt globaal op de coördinaten: X = en Y =

De projectlocatie ligt globaal op de coördinaten: X = en Y = Bijlage I Technische beoordeling van de vergunningsaanvraag van Bouwbedrijf De Waal voor het onttrekken van grondwater ten behoeve van de bouw van een kelder aan de Duwboot 2 te Houten. De projectlocatie

Nadere informatie

Freatische bemaling fundaties bestaande brug over de Gaasp (KW022) fase 2

Freatische bemaling fundaties bestaande brug over de Gaasp (KW022) fase 2 Memo Freatische bemaling fundaties bestaande brug over de Gaasp (KW022) fase 2 Revisie 2.0 Auteur Peter Kramer Controleur Simon Hoitsema Autorisator Malou van der Pal Citeertitel - Object Activiteittype

Nadere informatie

E Van. Hydrologisch onderzoek invloed bemaling tunnelbak op VOCL verontreiniging

E Van. Hydrologisch onderzoek invloed bemaling tunnelbak op VOCL verontreiniging Aan Omgevingsdienst West-Holland Behandeld door Eline Heemskerk T.a.v. De heer H.M. de Boo E eline.heemskerk@mwhglobal.com Van E. Heemskerk T 015-7511880 Betreft Actualiserend bodemonderzoek Van Leeuwenpark

Nadere informatie

BEMALINGSPLAN Bemalingsplannummer: BMP Boezemkade, Demmerik, Wilnis. Opdrachtgever: A. Hak West B.v, Back -Upstraat 16, Amsterdam

BEMALINGSPLAN Bemalingsplannummer: BMP Boezemkade, Demmerik, Wilnis. Opdrachtgever: A. Hak West B.v, Back -Upstraat 16, Amsterdam Rijksstraatweg 179, 2245 AA Wassenaar tel.: 070-5179014 fax: 070-5140173 www.voorhambronbemaling.nl info@voorhambronbemaling.nl Bemalingsplannummer:, Back -Upstraat 16, Amsterdam Opgesteld door: Harry

Nadere informatie

Het centrum van het gebied is gelegen op de coördinaten: X = 168.480 en Y = 448.450

Het centrum van het gebied is gelegen op de coördinaten: X = 168.480 en Y = 448.450 Bijlage I Technische beoordeling van de vergunningsaanvraag van het Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-Oost voor het onttrekken van grondwater ten behoeve van het bouwrijp maken van deelgebied De Buurtstede

Nadere informatie

De duiker bevindt zich globaal op de volgende coördinaten: X = en Y =

De duiker bevindt zich globaal op de volgende coördinaten: X = en Y = Bijlage I Technische beoordeling van de vergunningsaanvraag van Projectbureau Leidsche Rijn voor het onttrekken van grondwater ten behoeve van de aanleg van een duiker in de Veldhoenwetering, deelgebied

Nadere informatie

In de ondergrond kunnen zettingsgevoelige lagen aanwezig zijn. Houd u hier rekening mee in de uitvoering.

In de ondergrond kunnen zettingsgevoelige lagen aanwezig zijn. Houd u hier rekening mee in de uitvoering. Bouwbedrijf van de Kolk bv T.a.v. De heer P. van de Kolk Postbus 31 3886 ZG GARDEREN Datum 09 juni 2016 Contactpersoon Mw. Ariel Kleverwal Uw kenmerk 2393151 E-mailadres akleverwal@vallei-veluwe.nl Ons

Nadere informatie

nieuwbouw Kantoor- en trainingsgebouw (project P ) op Vliegbasis Volkel

nieuwbouw Kantoor- en trainingsgebouw (project P ) op Vliegbasis Volkel Bemalingsplan: nieuwbouw Kantoor- en trainingsgebouw (project P-1004578) op Vliegbasis Volkel FOR OFFICIAL USE ONLY Datum : 31 augustus 2018 Versie : 1 Status : Ter goedkeuring Opgesteld door : Arno van

Nadere informatie

Het centrum van het bouwrijp te maken gebied ligt op de coördinaten: X = , Y =

Het centrum van het bouwrijp te maken gebied ligt op de coördinaten: X = , Y = Bijlage I Technische beoordeling van de vergunningsaanvraag van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst voor het onttrekken van grondwater ten behoeve van het bouwrijp maken van deelgebied Boulevard Oost van Vinex

Nadere informatie

Bemalingsplan Amsterdam, NUON Rhoneweg. Datum

Bemalingsplan Amsterdam, NUON Rhoneweg. Datum Amsterdam, NUON Rhoneweg Datum 04-07-17 Conform protocol 12020 Opdrachtgever Nuon Projectnummer 171183 Revisie 00 Documentnummer 171183_01 Datum 04-07-17 Opsteller M.K.V van der Veen Opgesteld door: paraaf

Nadere informatie

GW 1. Bouwput, sleuf en proefbemaling en grondsanering

GW 1. Bouwput, sleuf en proefbemaling en grondsanering GW 1. Bouwput, sleuf en proefbemaling en grondsanering Wijziging algemene regel: Zaaknr. Datum vastgesteld: Omschrijving wijziging 2017147654 23-1-2018 Wijze van melden en rapporteren, tekstuele aanpassingen,

Nadere informatie

GW 1. Bouwput, sleuf en proefbemaling en grondsanering

GW 1. Bouwput, sleuf en proefbemaling en grondsanering GW 1. Bouwput, sleuf en proefbemaling en grondsanering Wijziging algemene regel: Zaaknr. Datum vastgesteld: omschrijving wijziging: Artikel 1. Criteria Vrijstelling wordt verleend van het verbod, bedoeld

Nadere informatie

Bemalingsplan Aanleg extra trapopgang Oostlijn te Amsterdam

Bemalingsplan Aanleg extra trapopgang Oostlijn te Amsterdam ijlage 3 GRDNDWATERTECHNIEK Bemalingsplan Aanleg extra trapopgang Oostlijn te Amsterdam Roel Van Der Stoel bv Wijdewormer Projectnummer A1983 Datum 19-05-2016 Versie Concept 2 Al983 Bemalingsplan Tropopgang

Nadere informatie

Wie 1. Wie doet deze melding

Wie 1. Wie doet deze melding Wie 1. Wie doet deze melding Bedrijf Contactpersoon Postadres Postcode en woonplaats Telefoonnummer E-mailadres : 2. Wie is verantwoordelijk voor het naleven van de voorschriften tijdens de uitvoering

Nadere informatie

WERKPLAN VECHT VERVANGEN PALENRIJ ZANDWEG. Datum : Bestek : Project. : vervangen palenrij Zandweg Vecht Opdrachtgever

WERKPLAN VECHT VERVANGEN PALENRIJ ZANDWEG. Datum : Bestek : Project. : vervangen palenrij Zandweg Vecht Opdrachtgever VERVANGEN PALENRIJ ZANDWEG VECHT Datum : 22-10-2015 Bestek : 2010-08 Project : vervangen palenrij Zandweg Vecht Opdrachtgever : Gemeente Stichtse Vecht Auteur : Dhr. H. Rinkel Email : H.rinkel@wabenecke.nl

Nadere informatie

Welkom bij de bijeenkomst: Wet- en regelgeving Bronneringen

Welkom bij de bijeenkomst: Wet- en regelgeving Bronneringen Welkom bij de bijeenkomst: Wet- en regelgeving Bronneringen Doel van deze bijeenkomst: Voorlichten over wet- en regelgeving grondwateronttrekkingen. Het creëren van een eenduidig beeld V&H op de grote

Nadere informatie

Projectnummer: D03011.000284. Opgesteld door: Ons kenmerk: Kopieën aan: Kernteam

Projectnummer: D03011.000284. Opgesteld door: Ons kenmerk: Kopieën aan: Kernteam MEMO Onderwerp Geohydrologisch vooronderzoek Amsterdam, WTC 5C, 2 oktober 2013 Van mw. M. Duineveld MSc. Afdeling IBZ Aan ZuidasDok Projectnummer D03011.000284. Opgesteld door mw. M. Duineveld MSc. Ons

Nadere informatie

Duiker Lelylaan. Bemalingsadvies. Auteur(s) A.R. Jongerius. Opdrachtgever Grond & Ontwikkeling. Contactpersoon A.R. Jongerius Ingenieursbureau

Duiker Lelylaan. Bemalingsadvies. Auteur(s) A.R. Jongerius. Opdrachtgever Grond & Ontwikkeling. Contactpersoon A.R. Jongerius Ingenieursbureau Concept Auteur(s) A.R. Jongerius Opdrachtgever Grond & Ontwikkeling Contactpersoon A.R. Jongerius Ingenieursbureau Projectnummer 2980000850 Pagina 2 van 16 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Projectomschrijving 4

Nadere informatie

Van Kessel Bronbemaling

Van Kessel Bronbemaling Van Kessel Bronbemaling VERTICALE EN HORIZONTALE BRONBEMALING SPANNINGS EN DEEPWELL BEMALING ONTIJZERING MONITORING EN ADVIES GRONDWATERTECHNIEK Bij de huidige bouw en infraprojecten is het steeds vaker

Nadere informatie

Oriënterend bemalingsadvies ten behoeve van: Nieuwbouw villa, Larikslaan kavel 6 te Amsterdam

Oriënterend bemalingsadvies ten behoeve van: Nieuwbouw villa, Larikslaan kavel 6 te Amsterdam ID Geotechniek Zuiderweg 40 1461 GC Zuidoostbeemster KvK : 34372079 BTW: NL179041769B01 ABN-AMRO: 486047660 IBAN: NL17ABNA0486047660 BIC : ABNANL2A Telefoon: 023-8200313 Telefax : 023-8200314 http://www.idgeotechniek.nl

Nadere informatie

kade Peil vaart -0.4 Gws binnen kuip -3.9 Waterdruk die lek veroorzaakt

kade Peil vaart -0.4 Gws binnen kuip -3.9 Waterdruk die lek veroorzaakt Notitie Aan: Waternet Van: Ben van der Wal, Geert Kerkvliet Datum: 28 mei 2015 Kopie: Gemeente Amsterdam Ons kenmerk: INFRABD3912N004F02 Classificatie: Project gerelateerd HaskoningDHV Nederland B.V. Infrastructure

Nadere informatie

Gemeente Leiden Ingenieursbureau ing. J.E.M. Vermeulen. Postbus 9100 2300 PC LEIDEN. 1 Inleiding

Gemeente Leiden Ingenieursbureau ing. J.E.M. Vermeulen. Postbus 9100 2300 PC LEIDEN. 1 Inleiding Gemeente Leiden Ingenieursbureau ing. J.E.M. Vermeulen Postbus 9100 2300 PC LEIDEN datum Delft, 23 juni 2010 referentie B. Everts uw kenmerk betreft vervanging riolering Fruitbuurt te Leiden 1 Inleiding

Nadere informatie

WERKPLAN VREELAND VERVANGEN BESCHOEIING KLAPSTRAAT

WERKPLAN VREELAND VERVANGEN BESCHOEIING KLAPSTRAAT VERVANGEN BESCHOEIING KLAPSTRAAT VREELAND Datum : 29-10-2014 Bestek : Project : Vervangen beschoeiing Klapstraat, Vreeland Auteur : Dhr. M. Swart Email : j.alderst@wabenecke.nl Doorkiesnummer : 075-6122467

Nadere informatie

VGM-projectplan Omschrijving werkzaamheden

VGM-projectplan Omschrijving werkzaamheden VGM-projectplan Omschrijving werkzaamheden besteknummer: Datum: Opgesteld door: Gezien door veiligheidskundige: Afgegeven aan/verzonden naar opdrachtgever: Ontvangen en goedgekeurd door opdrachtgever d.d.

Nadere informatie

Geohydrologisch advies bestemmingsplan Clarenburg 1 te Leusden

Geohydrologisch advies bestemmingsplan Clarenburg 1 te Leusden Notitie Concept Projectleider Arjan Varkevisser Adviseur Thomas Boerman Datum 18 april 2016 Kenmerk N001-1237863TBO-bom-V01 Geohydrologisch advies bestemmingsplan Clarenburg 1 te Leusden 1 Inleiding Heilijgers

Nadere informatie

De projectlocatie ligt globaal op de coördinaten: X = 134.075 en Y = 444.180.

De projectlocatie ligt globaal op de coördinaten: X = 134.075 en Y = 444.180. Bijlage I Technische beoordeling van de vergunningsaanvraag van Gemeente Vianen voor het onttrekken van grondwater ten behoeve van de bouw van een zwembad onder het nieuw te bouwen multifunctioneel centrum

Nadere informatie

Notitie. Karla Kampman (gemeente Delft) Pepijn Abink Spaink (gemeente Delft) Gerard Bloemhof (gemeente Delft) Aanleiding

Notitie. Karla Kampman (gemeente Delft) Pepijn Abink Spaink (gemeente Delft) Gerard Bloemhof (gemeente Delft) Aanleiding Notitie aan: Karla Kampman (gemeente Delft) Pepijn Abink Spaink (gemeente Delft) Gerard Bloemhof (gemeente Delft) Project: Quickscan rapportage voorafgaand aan de afbouwstap van 2017 Datum: 24-04-2016

Nadere informatie

Ons Kenmerk: IBZ7339. Versie. Definitief. Datum: 1 mei Kopiën aan:

Ons Kenmerk: IBZ7339. Versie. Definitief. Datum: 1 mei Kopiën aan: MEMO Onderwerp: IO 08-Me-70 Bepalen waterbezwaar voor bemaling Piet Kranenbergpad Opgesteld door: L.F.M. van Beek Van: IBZ Aan: Gemeente Amsterdam Ons Kenmerk: IBZ7339 Versie Definitief Datum: 1 mei 2017

Nadere informatie

JXAS. Aanleg afvoerleiding Gaasp ^ ARK. Algemeen Werkplan A9GDW-DOC d.d R Gernaat. B. Eggenkamp. M. den Boef.

JXAS. Aanleg afvoerleiding Gaasp ^ ARK. Algemeen Werkplan A9GDW-DOC d.d R Gernaat. B. Eggenkamp. M. den Boef. A9GDW-DOC-01751 Algemeen Werkplan Aanleg afvoerleiding Gaasp ^ ARK Revisie 2.0 d.d. 27-11-2015 Auteur R Gernaat Autorisator B. Eggenkamp Goedkeurder M. den Boef Team 700 Projectfase Werkpakket Object Activiteittype

Nadere informatie

Toelichting en gebruik V&G-deelplan.

Toelichting en gebruik V&G-deelplan. Toelichting en gebruik V&G-deelplan. SMT Bouw & Vastgoed streeft ernaar de Veiligheid, Gezondheid en Milieu aspecten op haar projectlocaties optimaal te beheersen. Om dit te realiseren hanteert SMT Bouw

Nadere informatie

Watervergunning OVERWEGINGEN

Watervergunning OVERWEGINGEN Watervergunning Datum : 2 februari 2016 Documentnummer : 2016003147 Case nr. : WV115.0779 AANHEF Op 18 december 2015 heeft waterschap Scheldestromen een aanvraag ontvangen van Bouwgroep Peters B.V., Grenadierweg

Nadere informatie

Algemene regels vrijstelling vergunningplicht onttrekken van grondwater Keur waterschap Vechtstromen

Algemene regels vrijstelling vergunningplicht onttrekken van grondwater Keur waterschap Vechtstromen WATERSCHAPSBLAD Officiële uitgave van Waterschap Vechtstromen. Nr. 1012 24 februari 2014 Algemene regels vrijstelling vergunningplicht onttrekken van grondwater Keur waterschap Vechtstromen Kenmerk WVS-30

Nadere informatie

Meldingsformulier voor het onttrekken en lozen van grondwater, als gevolg van bronbemaling, bodem- en grondwatersaneringen of proefonttrekkingen

Meldingsformulier voor het onttrekken en lozen van grondwater, als gevolg van bronbemaling, bodem- en grondwatersaneringen of proefonttrekkingen Meldingsformulier voor het onttrekken en lozen van grondwater, als gevolg van bronbemaling, bodem- en grondwatersaneringen of proefonttrekkingen Meldingformulier inzake: Grondwateronttrekking op basis

Nadere informatie

Bemalingsadvies duiker en HWA-uitlaat Boechorststraat

Bemalingsadvies duiker en HWA-uitlaat Boechorststraat Water, Groen & Milieu Bemalingsadvies duiker en HWA-uitlaat Boechorststraat Aanpassing van de duiker in de watergang langs de A.J. Ernststraat en de HWA-uitlaat, Auteur(s) T.P. Timmermans Opdrachtgever

Nadere informatie

Bemaling t.b.v. functievrij maken K&L A9/Gaasperdammertunnel - Kelbergenpad Pagina 1 van 26

Bemaling t.b.v. functievrij maken K&L A9/Gaasperdammertunnel - Kelbergenpad Pagina 1 van 26 Bemaling t.b.v. functievrij maken K&L A9/Gaasperdammertunnel - Kelbergenpad Pagina 1 van 26 BEMALINGSPLAN Functievrij maken K&L A9/Gaasperdammertunnel - Kelbergenpad Projectomschrijving Bemaling t.b.v.

Nadere informatie

Bemalingsadvies de Boelelaan Oost

Bemalingsadvies de Boelelaan Oost Voorlopig Bemalingsadvies de Boelelaan Oost Auteur(s) A.R. Jongerius Opdrachtgever M. van der Post Contactpersoon A.R. Jongerius Ingenieursbureau Kenmerk 191868 Pagina 2 van 21 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Projectomschrijving

Nadere informatie

Bemalingsadvies Kade bij Amstel Hotel

Bemalingsadvies Kade bij Amstel Hotel Definitief Bemalingsadvies Kade bij Amstel Hotel Auteur(s) R. van Diepen Opdrachtgever Contactpersoon E. Romein Kenmerk 32204 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Projectomschrijving 5 2.1 Projectlocatie 5 2.2 Afmetingen

Nadere informatie

INHOUD blz. FIGUREN TABELLEN

INHOUD blz. FIGUREN TABELLEN CONSOM 1 GRENS M ONTWERPNOTITIE DO-M MU-ENG-0392-1 Aan: Kopie: Project: Titel: Referentie: Versie: Status: Datum: L. den Herder, F.Wijnants, Jan-Willem Oome F. Verhoeven, H. De Groot, W. van Heugten Hoogwaterbrug

Nadere informatie

Meldingsformulier voor het onttrekken en lozen van grondwater, als gevolg van bronbemaling, bodem- en grondwatersaneringen of proefonttrekkingen

Meldingsformulier voor het onttrekken en lozen van grondwater, als gevolg van bronbemaling, bodem- en grondwatersaneringen of proefonttrekkingen Meldingsformulier voor het onttrekken en lozen van grondwater, als gevolg van bronbemaling, bodem- en grondwatersaneringen of proefonttrekkingen Meldingformulier inzake: Grondwateronttrekking op basis

Nadere informatie

Bemalingsadvies. Bemalingsadviezen; theorie versus praktijk Theorie versus praktijk. Pedro Aarnink 7 juni Inhoud:

Bemalingsadvies. Bemalingsadviezen; theorie versus praktijk Theorie versus praktijk. Pedro Aarnink 7 juni Inhoud: Bemalingsadvies Theorie versus praktijk Pedro Aarnink 7 juni 2016 Inhoud: Bemalingsadvies Vliegtuigwrak te Zuna (Nijverdal) Deelsaneringsplan Hart van Hoograven te Utrecht Bemalingsadvies Landbouwtunnels

Nadere informatie

Oppervlaktewater in Toolenburg Zuid Ymere Project Toolenburg Zuid

Oppervlaktewater in Toolenburg Zuid Ymere Project Toolenburg Zuid Ymere Project Toolenburg Zuid 10 februari 2012 Versie 1.1 Projectnummer 6444 Status: Concept In het najaar van 2011 werd in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer een nieuw hoofdstructuurplan opgezet

Nadere informatie

Bemaling t.b.v. functievrij maken K&L A9/Gaasperdammertunnel - Kelbergenpad Pagina 1 van 25

Bemaling t.b.v. functievrij maken K&L A9/Gaasperdammertunnel - Kelbergenpad Pagina 1 van 25 Bemaling t.b.v. functievrij maken K&L A9/Gaasperdammertunnel - Kelbergenpad Pagina 1 van 25 BEMALINGSPLAN Functievrij maken K&L A9/Gaasperdammertunnel - Kelbergenpad Projectomschrijving Bemaling t.b.v.

Nadere informatie

Update Geohydrologisch onderzoek wegenproject N381 Drachten Drentse grens

Update Geohydrologisch onderzoek wegenproject N381 Drachten Drentse grens Update Geohydrologisch onderzoek wegenproject 381 Drachten Drentse grens Rapportage Auteur: C.H. van Immerzeel 15 oktober 2010 - IDO-Doesburg B.V. 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Uitgangspunten en

Nadere informatie

Risico s en risicobeheersing bij bemalingen

Risico s en risicobeheersing bij bemalingen Risico s en risicobeheersing bij bemalingen Hans van Meerten Platformbijeenkomst bronbemalen Succesvol project door succesvolle bemaling en risicobeheersing 1 Wat zijn risico s in de bouw? Risico = ongewenste

Nadere informatie

Rijnland. Hoogheemraadschap van DEFINITIEVE BESCHIKKING WATERVERGUNNING. Definitieve beschikking in het kader van de Waterwet. Regnr.

Rijnland. Hoogheemraadschap van DEFINITIEVE BESCHIKKING WATERVERGUNNING. Definitieve beschikking in het kader van de Waterwet. Regnr. Hoogheemraadschap van Rijnland DEFINITIEVE BESCHIKKING WATERVERGUNNING Definitieve beschikking in het kader van de Waterwet Regnr. V66725 Ten name van: TenneT TSO B.V. t.a.v. de heer G. Volman Postbus

Nadere informatie

Aanleg en installatie van Brandputten

Aanleg en installatie van Brandputten Aanleg en installatie van Brandputten Scope presentatie Soorten brandputten Richtlijn brandputten met zuigleiding Eisen aan brandputten Procesbeheersing Vergunningen Voorbereiding werkzaamheden Uitvoering

Nadere informatie

Geohydrologische situatie Burg. Slompweg

Geohydrologische situatie Burg. Slompweg Notitie Contactpersoon Johannes Weemstra Datum 21 november 2012 Kenmerk N003-1210450WEJ-rrt-V01-NL Geohydrologische situatie Burg. Slompweg 1 Inleiding In opdracht van de gemeente Steenwijkerland heeft

Nadere informatie

Melding bemalingswerkzaamheden die vallen onder het gebiedsgerichte grondwater beheerplan Presikhaaf te Arnhem (4210)

Melding bemalingswerkzaamheden die vallen onder het gebiedsgerichte grondwater beheerplan Presikhaaf te Arnhem (4210) Juli 2014 Melding bemalingswerkzaamheden die vallen onder het gebiedsgerichte grondwater beheerplan Presikhaaf te Arnhem (4210) Introductie Met dit formulier kunt u een melding doen om de uitvoering van

Nadere informatie

Schiphol Nederland b.v. De heer B.E. Harder Postbus ZG Schiphol. Betreft: Besluit Waterwet wijziging vergunning Terminal 3 PNH1606

Schiphol Nederland b.v. De heer B.E. Harder Postbus ZG Schiphol. Betreft: Besluit Waterwet wijziging vergunning Terminal 3 PNH1606 Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Postbus 209 1500 EE Zaandam Schiphol Nederland b.v. De heer B.E. Harder Postbus 7501 1118 ZG Schiphol www.odnzkg.nl Betreft: Besluit Waterwet wijziging vergunning

Nadere informatie

Beschrijving geohydrologische situatie Vondelpark en Willemsparkbuurt te Amsterdam

Beschrijving geohydrologische situatie Vondelpark en Willemsparkbuurt te Amsterdam Notitie Projectleider drs. A.J. (Arjan) Varkevisser Adviseur drs I.A. (Inger) de Groot Datum 19 november 2013 Kenmerk N001-1217942AJA-vvv-V01-NL Beschrijving geohydrologische situatie Vondelpark en Willemsparkbuurt

Nadere informatie

Geohydrologie en Geotechniek

Geohydrologie en Geotechniek Geohydrologie en Geotechniek twee overlappende werelden met eigen grenzen Leidschendam, 20 november 2014 1 Inhoud Aanleiding Uitvoering Regels Vragen http://mcleon.tripod.com/ Pisa.jpg 2 1 Aanleiding is

Nadere informatie

Watervergunning. Overwegingen

Watervergunning. Overwegingen Watervergunning Datum : 5 juni 2014 Documentnummer : 2014017563 Case nr. : WV114.0307 AANHEF Op 23 april 2014 heeft het waterschap Scheldestromen een aanvraag ontvangen van COVRA N.V., Spanjeweg 1 te Nieuwdorp,

Nadere informatie

22-11-2013. Perspectief. Antoon Minten Specialist Milieutechniek Ingenieursbureau Utrecht (IBU)

22-11-2013. Perspectief. Antoon Minten Specialist Milieutechniek Ingenieursbureau Utrecht (IBU) Perspectief Antoon Minten Specialist Milieutechniek Ingenieursbureau Utrecht (IBU) 1 Bronbemaling is een ingreep in het Utrechts watersysteem waardoor de initiatiefnemer met andere belangen te maken krijgt.

Nadere informatie

Onttrekken van grondwater: Wetgevend kader in Vlaanderen. Naten Hemelrijck

Onttrekken van grondwater: Wetgevend kader in Vlaanderen. Naten Hemelrijck Onttrekken van grondwater: Wetgevend kader in Vlaanderen Naten Hemelrijck Wetgeving: Vlarel (erkenning boorbedrijven 2013) Grondwaterdecreet (1984) + Uitvoeringsbesluiten Afbakening van waterwingebieden

Nadere informatie

Notitie. 1. Inleiding

Notitie. 1. Inleiding Installect Rozenstraat 11 7223 KA Baak www.installect.nl W.H. Bruil T 0575 441187 wbruil@installect.nl Notitie Project : Sanquin Amsterdam Onderwerp : aanmeldingsnotitie voor de m.e.r.-beoordelingsplicht

Nadere informatie

OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & GODI EN VEcHTSTREEK

OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & GODI EN VEcHTSTREEK 0 JUL 205 OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & GODI EN VEcHTSTREEK BESCHIKKING Opleggen maatwerkvoorschriften ten behoeve van het lozen van grondwater op de gemeentelijke riolering aan de Mercuriusstraat en Castorstraat

Nadere informatie

Informatieblad Diensten Arbo- & Veiligheidsinspecties

Informatieblad Diensten Arbo- & Veiligheidsinspecties Informatieblad Diensten Arbo- & Veiligheidsinspecties B.V. Nova Invicta Boerhaaveweg 23 3401 MN IJSSELSTEIN NEDERLAND www.novainvicta.nl Inleiding Elke werkgever heeft een zorgplicht in het kader van arbeidsomstandigheden.

Nadere informatie

VGM-deelplan Onderaannemers

VGM-deelplan Onderaannemers Toelichting en gebruik VGM-deelplan. Heijmans streeft ernaar de Veiligheid, Gezondheid en Milieu aspecten op haar projectlocaties optimaal te beheersen. Om dit te realiseren hanteert Heijmans een veiligheids-

Nadere informatie

Bemalingsplan Aanleg kelder onder apotheek bouwdeel I Van het NKI AVL aan de Plesmanlaan te Amsterdam

Bemalingsplan Aanleg kelder onder apotheek bouwdeel I Van het NKI AVL aan de Plesmanlaan te Amsterdam Bemalingsplan Aanleg kelder onder apotheek bouwdeel I Van het NKI AVL aan de Plesmanlaan te Amsterdam De Vries en Verburg Bouw bv Stolwijk Projectnummer 618025 700 Datum Versie 27-03-2018 Concept 618025

Nadere informatie

Karla Kampman, Pepijn Abink Spaink, Gerard Bloemhof (gemeente Delft)

Karla Kampman, Pepijn Abink Spaink, Gerard Bloemhof (gemeente Delft) Notitie aan: Karla Kampman, Pepijn Abink Spaink, Gerard Bloemhof (gemeente Delft) Project: Quickscan II rapportage na de van 2017 Datum: Opgemaakt door: 05-10-2017 (aangevulde versie van 16 aug 2017, n.a.v.

Nadere informatie

Bladnr. 1 van VOOR HET BOUWWERK: Besteknr. REA Het project bestaat uit de herinrichting van de Noorderweg e.o. te Soest.

Bladnr. 1 van VOOR HET BOUWWERK: Besteknr. REA Het project bestaat uit de herinrichting van de Noorderweg e.o. te Soest. Kennisgevingsformulier Besteknr. REA 2012-09 d.d. - BESTEK + NOTA - Bladnr. 1 van 2 1 VOOR HET BOUWWERK: Besteknr. REA2012-09 Het project bestaat uit de herinrichting van de Noorderweg e.o. te Soest. 2

Nadere informatie

MEMO. winkelcentrum Leidsenhage. Hoogheemraadschap van Rijnland. Gijsbert van Heest

MEMO. winkelcentrum Leidsenhage. Hoogheemraadschap van Rijnland. Gijsbert van Heest MEMO Onderwerp Aanmeldingsnotitie M.E.R.-beoordeling bemaling voor aanleg parkeergarage bij herontwikkeling winkelcentrum Leidsenhage Project Herontwikkeling winkelcentrum Leidsenhage Datum 4 maart 2016

Nadere informatie

Directie Corus Staal BV Postbus 10000 1970 CA IJMUIDEN. Betreft: Grondwaterwet; ontwerpbesluit WKC Corus. Geachte directie,

Directie Corus Staal BV Postbus 10000 1970 CA IJMUIDEN. Betreft: Grondwaterwet; ontwerpbesluit WKC Corus. Geachte directie, POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon L.F. Kwak SHV/VG/BOD Doorkiesnummer (023) 514 3851 Directie Corus Staal BV Postbus 10000 1970 CA IJMUIDEN grondwater@noord-holland.nl

Nadere informatie

CRI Twin Towers LP CV p/a Provast

CRI Twin Towers LP CV p/a Provast CRI Twin Towers LP CV p/a Provast Datum 8 november 2018 Kenmerk DMS2018-0038759 Zaaknummer WN2018-006209 Wijzigingswatervergunning voor het onttrekken van grondwater tijdens het bouwen van een ondergrondse

Nadere informatie

Amsterdam. Delft Eindhoven. Bemalingsadvies en barrierewerking Herbestemming Mauritskade 61 te. Amsterdam

Amsterdam. Delft Eindhoven. Bemalingsadvies en barrierewerking Herbestemming Mauritskade 61 te. Amsterdam Bemalingsadvies en barrierewerking Herbestemming Mauritskade 61 te Amsterdam Amsterdam Delft Eindhoven Pedro de Medinalaan 3c NL-1086 XK Amsterdam Amsterdam Delft Eindhoven +31(0)20 494 30 70 info@ Hillgate

Nadere informatie

Voor het onttrekken van grondwater tijdens funderingsherstel ter hoogte van De Lairessestraat 15 in Amsterdam.

Voor het onttrekken van grondwater tijdens funderingsherstel ter hoogte van De Lairessestraat 15 in Amsterdam. Funderingsherstel Amsterdam B.V. Datum 30 maart 2018 Kenmerk DMS2018-0011541 Zaaknummer WN2018-001331 Maatwerkbesluit Voor het onttrekken van grondwater tijdens funderingsherstel ter hoogte van De Lairessestraat

Nadere informatie

GGB inbalans DBMO B.V. De heer A.P.H. van Liebergen De Bouw SZ HOUTEN. Onderwerp: wijziging vergunning met besluitnummer 15UTP01091

GGB inbalans DBMO B.V. De heer A.P.H. van Liebergen De Bouw SZ HOUTEN. Onderwerp: wijziging vergunning met besluitnummer 15UTP01091 GGB inbalans DBMO B.V. De heer A.P.H. van Liebergen De Bouw 123 3991 SZ HOUTEN Uw schrijven van : Uw kenmerk : Zaaknummer : Ons kenmerk : Barcode : Behandeld door : Doorkiesnummer : Datum : Verzenddatum

Nadere informatie

Memo. Algemeen. drs. D.H. Edelman. Datum 5 maart 2012 Onderwerp Ontwatering Wienercomplex. Van

Memo. Algemeen. drs. D.H. Edelman. Datum 5 maart 2012 Onderwerp Ontwatering Wienercomplex. Van Memo Datum 5 maart 2012 Onderwerp Ontwatering Wienercomplex Van drs. D.H. Edelman Telefoon +31 (0)73 658 22 72 Fax +31 (0)73 658 22 99 E-mail dedelman@breijn.nl Bijlage(n) 1 Aan Dhr. M. van Vemden, Waternet

Nadere informatie

Van Bedrijfsrie naar V&G plan. Toon Westerburger

Van Bedrijfsrie naar V&G plan. Toon Westerburger Van Bedrijfsrie naar V&G plan Toon Westerburger Toon Westerburger Middelbaar veiligheidskundige Bijna 20 jaar werkzaam bij Arbode Adviseur RIE s, V&G plannen, VCA*/**/Petrochemie en VCU Opleider Basisveiligheid

Nadere informatie

BIJLAGE 1A. Afspraken ten behoeve van de bouw van woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen, scholen en dergelijke in de gemeente Houten.

BIJLAGE 1A. Afspraken ten behoeve van de bouw van woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen, scholen en dergelijke in de gemeente Houten. BIJLAGE 1A Afspraken ten behoeve van de bouw van woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen, scholen en dergelijke in de gemeente Houten. Ter verzekering van de goede gang van zaken bij de realisatie van bouwwerken

Nadere informatie

Watertoets De Cuyp, Enkhuizen

Watertoets De Cuyp, Enkhuizen Watertoets De Cuyp, Enkhuizen Definitief Bouwfonds Ontwikkeling Grontmij Nederland B.V. Alkmaar, 6 april 2009 Verantwoording Titel : Watertoets De Cuyp, Enkhuizen Subtitel : Projectnummer : 275039 Referentienummer

Nadere informatie

Eerste lange stortdag op vrijdag 22 december

Eerste lange stortdag op vrijdag 22 december konden de allerlaatste panelen van de CSM-wand worden geplaatst. De bouwkuip is daarmee officieel gesloten. De kuip kan nu worden afgegraven. De sluiting van de bouwkuip betekent ook dat er in deze bouwfase

Nadere informatie

: KRW Bentinckswelle : Aanvulling op aanvraag watervergunning LW-AF20122221

: KRW Bentinckswelle : Aanvulling op aanvraag watervergunning LW-AF20122221 HaskoningDHV Nederland B.V. Logo MEMO Aan : Waterschap Vallei en Veluwe Van : Esther van den Akker Kopie : Dossier : BA7927-101-100 Project : KRW Bentinckswelle Betreft : Aanvulling op aanvraag watervergunning

Nadere informatie

Notitie. Gemeente Amsterdam Ingenieursbureau. Land & water. I. Calvelage.

Notitie. Gemeente Amsterdam Ingenieursbureau. Land & water. I. Calvelage. Bezoekadres Weesperstraat 430 1018 DN Amsterdam Postbus 12693 1100 AR Amsterdam Telefoon 020 251 1111 Fax 020 251 1199 www.iba.amsterdam.nl Gemeente Amsterdam Land & water Notitie Datum 25-02-2009 Documentnummer

Nadere informatie

Checklijst veilig werken

Checklijst veilig werken Arbocatalogus Tuinbouwprojecten Bijlage 1 Checklist veilig werken Ingevuld door: Checklijst veilig werken Datum: Paraaf: Ja nee Nvt Wanneer Actie Paraaf Voorbereiding en afronding project (zie hoofdstuk

Nadere informatie

Voorschriften Met oog op de in artikel 2.1 van de Waterwet genoemde doelstellingen zijn aan deze vergunning de volgende voorschriften verbonden:

Voorschriften Met oog op de in artikel 2.1 van de Waterwet genoemde doelstellingen zijn aan deze vergunning de volgende voorschriften verbonden: Watervergunning Keur waterschap Vechtstromen Datum: 12 februari 2019 Kenmerk: Z-1820358/u19064013 Het dagelijks bestuur heeft op 7 december 2018 een aanvraag ontvangen voor een vergunning voor het onttrekken

Nadere informatie

Bemalingsrapportage RWZI te Weesp Pagina 2 van 35

Bemalingsrapportage RWZI te Weesp Pagina 2 van 35 Bemalingsrapportage RWZI te Weesp Pagina 2 van 35 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1.0 Inleiding... 3 2.0 Inventarisatie bodemopbouw, geohydrologie en oppervlaktewater... 6 2.1 Uitgevoerde onderzoeken...

Nadere informatie

Projectnummer/Kenmerk _oho 15 april Onderwerp Grondwateronttrekking Delft-Noord: quickscan 1 vóór de afbouwstap van 2019

Projectnummer/Kenmerk _oho 15 april Onderwerp Grondwateronttrekking Delft-Noord: quickscan 1 vóór de afbouwstap van 2019 Notitie Projectnummer/Kenmerk Datum 180905_oho 15 april 2019 Aan Gerard Bloemhof (gemeente Delft) Van Olivier Hoes (Acacia Water) Kopie aan Onderwerp Grondwateronttrekking Delft-Noord: quickscan 1 vóór

Nadere informatie

PvE voor nieuwe wijk Lage Heide te Valkenswaard

PvE voor nieuwe wijk Lage Heide te Valkenswaard PvE voor nieuwe wijk Lage Heide te Valkenswaard Programma van eisen Gemeente Valkenswaard december 2010 definitief PvE voor nieuwe wijk Lage Heide te Valkenswaard Programma van eisen dossier : AC3113-002.001

Nadere informatie

IVleetnet Grondwater Waterportaal Z.0. Brabant. Besteknummer: V&G-plan ontwerpfase

IVleetnet Grondwater Waterportaal Z.0. Brabant. Besteknummer: V&G-plan ontwerpfase IVleetnet Grondwater Waterportaal Z.0. Brabant Besteknummer: 203-23 V&G-plan ontwerpfase Versie d.d.: 03-02-204 Inhoudsopgave BIz: Inleiding 3 2 Bouwwerkgegevens 4 2. Beschrijving van het werk 2.2 Adres

Nadere informatie

Watervergunning AANHEF OVERWEGINGEN

Watervergunning AANHEF OVERWEGINGEN Watervergunning Datum : 13 juli 2015 Documentnummer : 2015023700 Case nr. : WV115.0453 AANHEF Op 4 juni 2015 heeft waterschap Scheldestromen een aanvraag ontvangen van Delta Infra B.V., om een vergunning

Nadere informatie

voor het onttrekken (en retourbemalen) van grondwater op de locatie Keizersgracht 27 D in Amsterdam.

voor het onttrekken (en retourbemalen) van grondwater op de locatie Keizersgracht 27 D in Amsterdam. Bouwbedrijf Steenbeek B.V. Datum 1 mei 2018 Kenmerk DMS2018-0013507 Zaaknummer WN2018-001899 Maatwerkbesluit voor het onttrekken (en retourbemalen) van grondwater op de locatie Keizersgracht 27 D in Amsterdam.

Nadere informatie

Geotechnisch adviesbureau, uw partner in bouwputadvies en grondwatertechniek. Opdrachtgever: Van Zoelen BV Postbus RB Utrecht

Geotechnisch adviesbureau, uw partner in bouwputadvies en grondwatertechniek. Opdrachtgever: Van Zoelen BV Postbus RB Utrecht Opdrachtgever: Van Zoelen BV Postbus 8079 3503 RB Utrecht Samenstelling rapportage: Huisman Traject BV De Corridor 21 H 3621 ZA Breukelen www.huismantraject.nl info@huismantraject.nl Projectnummer : HT170050

Nadere informatie

Watervergunning. Overwegingen. Aanhef

Watervergunning. Overwegingen. Aanhef Watervergunning Datum : 12 januari 2015 Documentnummer : 2015000885 Case nr. : WV114.0846 Aanhef Op 18 december 2014 heeft het waterschap Scheldestromen een aanvraag ontvangen van adviesen ingenieursbureau

Nadere informatie

56 Grondwateronttrekking in een bouwput

56 Grondwateronttrekking in een bouwput 56 Grondwateronttrekking in een bouwput 56.1 Inleiding Dit hoofdstuk is van toepassing op grondwateronttrekkingen in een bouwput ten behoeve van de activiteiten aanleg, sloop en/of verwijdering van funderingen,

Nadere informatie

voor het onttrekken van grondwater tijdens funderingswerkzaamheden en de bouw van een kelder ter hoogte van Andrea Schelfhoutstraat 39A/B in Amsterdam

voor het onttrekken van grondwater tijdens funderingswerkzaamheden en de bouw van een kelder ter hoogte van Andrea Schelfhoutstraat 39A/B in Amsterdam N.C.T. Betonwerken B.V. Datum 17 januari 2018 Kenmerk DMS2017-0026281 Zaaknummer WN2017-004814 Maatwerkbesluit voor het onttrekken van grondwater tijdens funderingswerkzaamheden en de bouw van een kelder

Nadere informatie

Projectnummer: C01012.100139.0400/LB. Opgesteld door: Tristan Bergsma. Ons kenmerk: 078572453:0.2. Kopieën aan: Cees-Jan de Rooi (gd)

Projectnummer: C01012.100139.0400/LB. Opgesteld door: Tristan Bergsma. Ons kenmerk: 078572453:0.2. Kopieën aan: Cees-Jan de Rooi (gd) MEMO ARCADIS NEDERLAND BV Beaulieustraat 22 Postbus 264 6800 AG Arnhem Tel 026 3778 911 Fax 026 4457 549 www.arcadis.nl Onderwerp: Beknopte watersysteemanalyse de Knoop, Doetinchem Arnhem, 29 juli 2015

Nadere informatie

Bemalingsadvies. Gracht Wim Noordhoekkade IJburg Watergang fase 2 te Amsterdam

Bemalingsadvies. Gracht Wim Noordhoekkade IJburg Watergang fase 2 te Amsterdam Bemalingsadvies betreffende Gracht Wim Noordhoekkade IJburg Watergang fase 2 te Amsterdam Document: 20170096-BMA-01 Opdrachtgever: Boskalis Nederland B.V. Postbus 4234 3006 AE Rotterdam Naam Paraaf Datum

Nadere informatie

òuriljh WP117 BEMALINGSPLAN Bronbemaling sş SCHIJF

òuriljh WP117 BEMALINGSPLAN Bronbemaling sş SCHIJF Bronbemaling sş SCHIJF * verticale bemaling» horizontale bemaling» zwaartekrachtbemaling» diepwelbemaling * grondwatersanering» grondboringen» brandputten BEMALINGSPLAN WP117 òuriljh werk B e m a l i n

Nadere informatie

De locatie is volgens de Keurkaart grondwater gelegen in een kwetsbaar gebied en in een gebied met een zoetwatervoorkomen.

De locatie is volgens de Keurkaart grondwater gelegen in een kwetsbaar gebied en in een gebied met een zoetwatervoorkomen. Watervergunning Datum : 28 november 2016 Documentnummer : 2016039671 Case nr. : WV116.0595 AANHEF Op 21 september 2016 heeft het waterschap Scheldestromen een aanvraag ontvangen van Erik van den Bos Architect,

Nadere informatie

Safety Regulations. Uitvoeren van risicobeoordelingen: VGM plan, TRA en LMRA

Safety Regulations. Uitvoeren van risicobeoordelingen: VGM plan, TRA en LMRA Pagina: 1 van 5 1. Wijzigingen t.o.v. vorige versie Geen, eerste versie. 2. Toepassingsgebied Dit veiligheidsvoorschrift is van toepassing op alle werkzaamheden die binnen de inrichtingsgrenzen van de

Nadere informatie

Verzenddatum Bijlagen Kenmerk /BHZ_BDM_BS-88906

Verzenddatum Bijlagen Kenmerk /BHZ_BDM_BS-88906 Provincie Noord-Holland Mevrouw P. Nijmeijer Postbus 3007 2001 DA HAARLEM Verzenddatum Bijlagen Kenmerk 28-11-2018 - Onderwerp: Beschikking Wet bodembescherming, instemming raamsaneringsplan, locatie HOV

Nadere informatie

1. Aanhef. 2. Aanvraag

1. Aanhef. 2. Aanvraag 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het Waterschap Noorderzijlvest heeft op 7 juni 2018 een aanvraag ontvangen van om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet (Wtw) voor het verrichten

Nadere informatie

Meldingsformulier afronding bodemsanering

Meldingsformulier afronding bodemsanering Meldingsformulier afronding bodemsanering Van dit formulier maakt u gebruik als u een sanering wilt afronden. U vult dit formulier in en stuurt het samen met het evaluatieverslag van de sanering op aan

Nadere informatie