Innoveren in de zorg met wearable technologie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Innoveren in de zorg met wearable technologie"

Transcriptie

1 Innoveren in de zorg met wearable technologie

2 Innoveren Innoveren is een proces, waarbij het team, de tools en de cultuur van een organisatie bepalen of innoveren een activiteit wordt. Of, dat het bij praten blijft. Totem helpt van innovatie een activiteit te maken. Totem helpt innovators bij concept ontwikkeling, op basis van wearable technologie in de zorg. We helpen organisaties met het laten werken van technologie voor hun organisatie en hun cliënten.

3 Onze basis Totem is een innovatie partner voor de zorg. Op basis van data - verzameld met wearable technologie - ontwikkelen we samen met patient, gebruikers en behandelaar gevalideerde concepten die kunnen worden omgezet naar concrete producten, diensten of processen. Totem heeft als doel om de zorg beter, slimmer en menselijker te maken. En als ingredient om dit doel te behalen gebruiken we techniek en creativiteit.

4 Onze uitgangspunten Iedereen moet toegang hebben tot technologie. Om dit te realiseren pushen we open source. De wearable uit eigen keuken is bijvoorbeeld volledig open source. De mens staat centraal, technologie is dienend. De verleiding is groot om technologie te laten leiden, maar de wens van de gebruiker moet centraal staan. Samen bereik je meer. Daarom hebben we een community van ontwikkelaars, onderzoekers en creatieven en een netwerk van partners, die kennis en ervaring delen. Data output is onze input. Veel producten geven informatie; data van hartritme en activiteit, etc. Maar het gaat niet informatie, maar inzicht.

5 Onze naam Definitie: a Totem is a spirit being, sacred object, or symbol that serves as an emblem of a group of people, such as a family, clan, lineage, or tribe. Data Healthcare Community Innovation

6 Een voorbeeld uit de praktijk Het verhaal van een Duchenne patient, wiens vrijheid is beperkt omdat zijn longen soms vollopen en en hij dan heel snel iemand moet bellen die binnen 3 minuten zijn longen uit moet zuigen, was de reden om met Siza aan tafel te gaan. Het grote doel is volledige zelfstandigheid, maar wat is het eerste begin? Meer zelfstandigheid dan nu. We gaan als eerste proberen om dat moment van bellen te vervroegen en te automatiseren. Dat betekend meer tijd en dus minder stress. Om dit te doen, meten we naast ECG en bewegingsdata van de client de trilling van de apparatuur om een link te kunnen leggen tussen de machine en de noodzaak om de longen leeg te zuigen. Eerder hebben we een wearable op een koffiemachine hebben geplakt, waarbij de trillingen vertaald zijn naar welke koffie er werd gemaakt. Dus we weten we dus dat trilling input is om status mee te meten. Dit was de basis om een domme beademingspomp te verbouwen tot een smart machine. Initiële onderzoekskosten: Potentiële impact: gigantisch. Status: PoC

7 Waarom nu De zorg verandert: technologie maakt andere zorg mogelijk. Dat vraagt om nieuwe manieren van werken en nieuwe manieren van service verlening aan cliënten. De markt verandert: er komt meer focus op meetbaar resultaat. De zorg moet meetbaar gemaakt worden. Technologie is een hulpmiddel om resultaat objectief te kunnen meten. De mens verandert: tech-native is de nieuwe standaard en de vraag vanuit cliënten naar technische hulpmiddelen neemt toe. De bestaande regels en standaarden zijn daar echter nog niet altijd klaar voor. De omgeving verandert: nog nooit waren er zoveel mogelijkheden om dankzij gerichte technologische toepassingen de levenskwaliteit van mensen te verbeteren.

8 Zorgtech Technologie creëert kansen maar vereist ook veel van organisaties. Nieuwe oplossingen brengen onzekerheid met zich mee, zeker in de zorg; ze gaan vaak niet samen met bestaande bedrijfscultuur en structuur. Goede inzet van technologie vereist uitgaan van het menselijk oogpunten het omarmen van de kansen. En dat vergt aandacht, tijd, kennis, inspanning, budget, ambitie en durf.

9 Waar moet ik dan aan denken? Wat als beschikbaarheid van technologie geen drempel meer is, hoe zou de zorg er dan uit zien? Wat als bijvoorbeeld bij alle patiënten die binnen komen een ECG afgenomen kan worden? Technologie wordt (gelukkig) steeds goedkoper. Totem ontwikkelt bijvoorbeeld op dit moment een ECG wearable die $10 kost. Waar de norm ongeveer $1.000 is. Een totaal nieuw prijsniveau maakt totaal andere vormen van zorg mogelijk, het maakt bijvoorbeeld data verzameling mogelijk op een schaal die onmogelijk was. En data is de input voor innovatieve nieuwe oplossingen in de zorg.

10 Onze aanpak Beginnen is anders leren denken, openstellen, leren van anderen, toepassen van nieuwe modellen, wegnemen van bestaande structuren, veilige kaders loslaten, oude drempels opnieuw bekijken en nieuwe dingen proberen. De 3-stappen aanpak van Totem ondersteunt dit gehele proces, met als gewenste eindresultaat een bewezen concept, getoetst op haalbaarheid en waarde dat als product ontwikkeld kan worden.

11 Aanpak: openheid, agility en resultaatgericht Technologie, kennis en communicatie hebben het meeste waarde in open en standaard systemen. We werken agile, in kleine stappen (en beperkt budget) op zoek naar zo veel mogelijk impact. De eerste stap is het verzamelen van ideeën. Want een goed idee is de basis voor succes.

12 Totem aanpak Samenwerken is de sleutel. De klant zit op de stoel van de arts of de innovatie manager, wij hebben andere nuttige kennis. Flexibiliteit is de voorwaarde. De klant bepaalt het tempo en de richting, wij sturen bij en voegen toe. Iteratief is de methode. Maak het begin zo klein mogelijk, om uiteindelijk zo groot mogelijke impact te hebben.

13 Totem aanpak 1. Ideathon 2. Feasibility study 3. Value study Product maken De innovatie spieren De drempels meten, Buitenspelen, een proof Projectmatig werken, los maken, de ideeën de weerstand voelen, of concept maken, de voldoen aan de regels, motor aanzwengelen, de onmogelijkheden eerste ervaring in de passend in het systeem, het stof van de testen, mogelijkheden praktijk opdoen, de met certificering en creativiteit wegvegen zoeken. (zorg) waarde toetsen. stempels.

14 Totem aanpak, uitgevoerd door Totem 1. Ideathon 2. Feasibility study 3. Value study Halve dag workshop door Totem gefaciliteerd om het team aan te zetten en ideeën te generen. Looptijd: 0,5 werkdag Hele dag werksessie door Totem gefaciliteerd om ideeën te toesten op haalbaarheid. Looptijd: 1 werkdag Ontwikkeling van een PoC door Totem dat onder begeleiding van Totem getest wordt in de praktijk. Looptijd: 2 tot 6 maanden Budget: Budget: Budget: tot

15 Totem aanpak, ondersteund door Totem 1. Ideathon 2. Feasibility study 3. Value study Als klant kun je er voor kiezen om dit proces zelf op gang te brengen en Totem als ingredient te gebruiken. We staan open voor elke vorm van samenwerking, laten we dus vooral het gesprek aangaan.

16 Totem Ideathon Kosten Doelstelling identificeren van mogelijk toepassingen van wearables. Methode Resultaat bewustwording, kennis delen, inspiratie sessie, nieuw denken, brainstormen en idee generatie. inzicht in de mogelijkheden van wearables (wel of niet) en identificatie van ideeën voor vervolg onderzoek. Vervolgstap Feasibility study (technisch en implementatie).

17 Waarom Totem?

18 Wat brengt Totem Visie op technologie en innovatie Community van vernieuwers, techneuten, onderzoekers en ontwikkelaars Wearable technologie en zelfs een eigen wearable ;-) Bewegingswetenschap Bewegingstechnologie Data en algoritme ontwikkeling Applicatie design en ontwikkeling Workshop tools

19 Een aantal cases van Totem

20 Burnout Hoe kan de inzet van wearable technology bijdragen in het vroegtijdig identificeren van potentiële burnout kandidaten en voorkomen dat zij burn-out raken? Eén belangrijk uitdaging bij de behandeling van burn-out is de juiste zorg op het juiste moment. De complexiteit bij behandeling is niet de beschikbaarheid van interventies maar eerder dat de symptomen gemakkelijk worden genegeerd. Met ECG data, verzameld met de Totem ECG monitor, hebben we een algoritme ontwikkeld om HRV te meten, een indicator van stress. Maar dat is alleen een signaal functie. De uitdaging is gedragsverandering en dat realiseren wij door gebruik maken van cognitieve gedrag veranderingsmodellen in te zetten en mensen aan te zetten tot gewenst gedrag voordat het te laat is. ECG

21 Incident preventie Kunnen we het spanningsniveau meten van onze clienten die moeite hebben met het delen van hun emoties zodat we ons handelen hierop kunnen afstemmen? Sommige mensen met een beperking zijn slecht in staat om hun gevoel te delen. Dit kan resulteren in incidenten met hun zorgverlener. Voor een goede behandeling is de benaderingswijze namelijk van groot belang. Wij gebruiken hartritme variatie (HRV) als een indicator voor het niveau van spanning, net zoals bij de stress casus. Maar nu wordt de data niet gebruikt in de vorm van een app om gedrag te veranderen maar als input om de zorgverlener te informeren over de mate van spanning bij de client. ECG

22 Onafhankelijkheid Kunnen we wearable technology inzetten om een dom apparaat slim te maken en het leven van een Duchenne patient net een beetje minder complex te maken? De impact van de ziekte van Duchenne op een leven is enorm. De patiënt waar wij mee werken, kan bijvoorbeeld eigenlijk niet alleen deur uit. Hij wordt beamend en om verschillende redenen (vocht, slijmprop) moeten zijn longen letterlijk leeggezogen worden. Daar moet hij nu elke keer iemand voor bellen, dat kan pas als hij merkt dat hij te weinig zuurstof krijgt. Met een bewegingssensor en een algoritme maken wij het domme apparaat een beetje slimmer zodat het het proces eerder en automatisch ingezet kan worden. BEWEGING

23 Inspanning Kunnen we de bewegingsactiviteit van onze revaliderende patient op een gedetailleerd niveau monitoren? Patiënten brengen ±80% van hun tijd in het ziekenhuisbed door in bed. Dit is ongezond. Het monitoren van activiteit van patiënten in en rond het bed was niet mogelijk met de huidige sensoren, wel met de Totem wearable, zo is gebleken tijdens een hackathon. In een project met een aantal ziekenhuizen ontwikkelen we een applicatie die activiteit - oa. zitten, staan, liggen, lopen - van patiënten meet en combineert met een persoonlijk trainingsschema en inzichtelijk geeft aan naasten. Om ook deze te kunnen betrekken in het proces. BEWEGING

24 Vrijheid Kunnen we voorkomen dat parkinson patiënten in een freeze mode komen en kunnen we hun gevoel van veiligheid en vrijheid vergroten? De effecten van Parkinson zorgen ervoor dat patiënten minder vertrouwen hebben in hun lichaam en dat maakt onzeker. Veel Parkinson patiënten ervaren een verstoorde loopcyclus resulterend in het effect van niet meer verder kunnen lopen. Dit kan meerdere minuten aanhouden. Samen met het Sophia Revalidatie Centrum en Cue2Walk, ontwikkelen we een oplossing om het vastlopen van het loopcyclus, freezing, te voorkomen. Door de loopcyclus te monitoren is we een freeze te voorspellen en te voorkomen. Dit herstelt het zelfvertrouwen waardoor patiënten weer makkelijker de straat op durven. BEWEGING

25 Anderen over Totem

26 Ontwikkelingen in de Geneeskunde gaan soms snel en zijn soms heel geavanceerd. Echter, voor alle diagnostiek geldt dat het van toegevoegde waarde moet zijn en niet te vergeten kosteneffectief. Het ECG is een bewezen effectieve diagnostische methode. Met de ECG van Totem wordt het eenvoudiger en goedkoper. Al met al een fantastisch instrument voor de patiënt, de arts en de onderzoeker. Iwan van der Horst, UMCG

27 Omdat Totem technologie open source is, is het mogelijk relatief gemakkelijk en tegen lage kosten hun kennis en de onze tot een prototype te brengen en daarna te verbeteren. Dat maakt innoveren leuker en minder ingewikkeld. Jorrit Ebben, Innovation Siza

28 Bij de helft van de gevallen van arbeidsongeschiktheid is langdurige stress of burn-out de oorzaak. Door te investeren in technologische ontwikkelingen verwachten we uiteindelijk mensen arbeidsgeschikt te houden. Dat is waar Movir naar streeft. De technologie en visie van Totem helpt ons in deze zoektocht waar dé oplossing niet voor het oprapen ligt Louis van Drunen, Movir

29 Totem tools; de Bobbi

30 Totem wearable Ontwikkeld door Totem in samenwerking met Tweetonig Voor vrij en onafhankelijk onderzoek Perfecte tool voor conceptontwikkeling Opensource: eerlijk over kosten, data en eigenaarschap Modulair onderzoeksmiddel voor ECG en 9-assen beweging Betaalbaar, veilig en privacy gegarandeerd

31

32

33

34

35 Wouter Heijnen +31(0)

Haerst is een jong innovatief bedrijf dat opereert op de grens van videotechnologie en diagnostiek.

Haerst is een jong innovatief bedrijf dat opereert op de grens van videotechnologie en diagnostiek. Haerst is een jong innovatief bedrijf dat opereert op de grens van videotechnologie en diagnostiek. 60-90% van commucatie is nonverbaal Diagnostiek is de kunst, techniek of handeling om een oorzaak te

Nadere informatie

Industry consulting. Care management. Effectieve procesinnovatie in de zorg. Onze zorg Kwaliteit nu én in de toekomst

Industry consulting. Care management. Effectieve procesinnovatie in de zorg. Onze zorg Kwaliteit nu én in de toekomst Industry consulting Care management Effectieve procesinnovatie in de zorg Onze zorg Kwaliteit nu én in de toekomst Effectieve procesinnovatie Iedere organisatie is uniek. Dat is in de zorg niet anders.

Nadere informatie

DATAGEDREVEN INNOVATIE ALS STRATEGIE JOP ESMEIJER, TNO

DATAGEDREVEN INNOVATIE ALS STRATEGIE JOP ESMEIJER, TNO DATAGEDREVEN INNOVATIE ALS STRATEGIE JOP ESMEIJER, TNO 1 Crossover Energie - Datagedreven Diensten 2 Crossover Energie - Datagedreven Diensten NIEUWE MANIEREN OM WAARDE TE CREËREN Advanced R&D: nieuwe

Nadere informatie

Internet of Things in de revalidatiezorg

Internet of Things in de revalidatiezorg Internet of Things in de revalidatiezorg Anja van der Heide 23 juni 2016 Inhoud Intro UMCG Centrum voor Revalidatie ehealth en IoT in de revalidatiezorg Voorbeelden van innovaties Impact IoT op mens en

Nadere informatie

Ready healthcare. Ready? Actieplan gezondheidszorg. The future is exciting.

Ready healthcare. Ready? Actieplan gezondheidszorg. The future is exciting. Ready healthcare Actieplan gezondheidszorg The future is exciting. Ready? 2 Hoe kunnen onze zorgverleners efficiënter werken? Uw kansen Naarmate de vraag naar zorg groter wordt, neemt de druk op zorgverleners

Nadere informatie

Ready healthcare. Actieplan gezondheidszorg. Vodafone Power to you

Ready healthcare. Actieplan gezondheidszorg. Vodafone Power to you Ready healthcare Actieplan gezondheidszorg Vodafone Power to you 2 Hoe kunnen onze zorgverleners efficiënter werken? Uw kansen Naarmate de vraag naar zorg groter wordt, neemt de druk op zorgverleners toe.

Nadere informatie

HET POTENTIEEL VAN WEARABLES IN DE BEHANDELING VAN DEPRESSIE

HET POTENTIEEL VAN WEARABLES IN DE BEHANDELING VAN DEPRESSIE HET POTENTIEEL VAN WEARABLES IN DE BEHANDELING VAN DEPRESSIE dr. Nele De Witte Romy Sels 1 MHEALTH - WEARABLES Geheel van sensoren en apparaten die op het lichaam kunnen worden gedragen met als doel om

Nadere informatie

INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING

INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING 1 INNOVATION BY MAKING, LEARNING BY DOING Bij alles wat we doen, hanteren we deze twee principes. Innovation happens by making. The only way to learn innovation is

Nadere informatie

Laagdrempelige zorg op afstand

Laagdrempelige zorg op afstand Laagdrempelige zorg op afstand Gemoedsrust voor gebruiker als zorgverleners State of the art en 55+ proof Healthcare Technology Tour 2014 24 april 2014 Ambitie Gociety: Morgen: Geavanceerde sensoren en

Nadere informatie

Masterclass Value of Information. Waarde creëren voor de business

Masterclass Value of Information. Waarde creëren voor de business Masterclass Value of Information Waarde creëren voor de business Informatie en informatietechnologie maken het verschil bij de ontwikkeling van nieuwe business ideeën. Met informatie kunnen nieuwe innovatieve

Nadere informatie

Mhealth-strategie. Bekijk het van de andere kant!

Mhealth-strategie. Bekijk het van de andere kant! Mhealth-strategie Bekijk het van de andere kant! Wie zijn wij? Marco Boonstra, Senior Communicatieadviseur Sjoerd van Dekken Communicatieadviseur Inhoud Wat is mhealth? Eerste ervaringen met mhealth Implementatierisico

Nadere informatie

Business Workflow innovaties in SAP S/4 HANA

Business Workflow innovaties in SAP S/4 HANA Business Workflow innovaties in SAP S/4 HANA Op dit moment vindt er wereldwijd een technologie gebaseerde bedrijfsrevolutie plaats die op het eerste gezicht geen grenzen kent. Met zeer grote snelheid worden

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: een oplossing voor elk probleem Creatief denken is vandaag de dag een must. De markt verandert razendsnel en als je niet innovatief bent, loop je achter de feiten

Nadere informatie

Projectplan overzicht (deel 1)

Projectplan overzicht (deel 1) Projectplan overzicht (deel 1) Algemeen Naam umc Projectleider + email Titel activiteit Programmathema Werkplaats Draagt bij aan de volgende deliverables -zie programma- LUMC Marise Kasteleyn; M.j.kasteleyn@lumc.nl

Nadere informatie

Digitale transformatie van zorgcommunicatie

Digitale transformatie van zorgcommunicatie Digitale transformatie van zorgcommunicatie trendrapport 2016 Digitale transformatie en marktwerking ontwrichten zorgcommunicatie De zorg was decennialang een behouden markt, met professionals die kwaliteit

Nadere informatie

Projectplan overzicht (deel 1)

Projectplan overzicht (deel 1) Projectplan overzicht (deel 1) Algemeen Naam umc Maastricht UMC+ Projectleider + email Pieter Kubben (p.kubben@mumc.nl) Titel activiteit Telemonitoring en big data Programmathema Digitale Interactie Werkplaats

Nadere informatie

PERSUASIVE TECHNOLOGY FOR HEALTH AND WELLBEING AT WORK

PERSUASIVE TECHNOLOGY FOR HEALTH AND WELLBEING AT WORK PERSUASIVE TECHNOLOGY FOR HEALTH AND WELLBEING AT WORK Gedragsbeïnvloeding door digitale middelen Elsbeth de Korte [elsbeth.dekorte@tno.nl] PPLKPR HTTPS://WWW.YOUTUBE.COM/WATCH?V=W8V51P9NXYI Naar idee

Nadere informatie

Anita Cremers Lectoraat Co-design, Hogeschool Utrecht

Anita Cremers Lectoraat Co-design, Hogeschool Utrecht Participatief ontwerpen van technologie ter bevordering van zelfredzaamheid bij cliënten met een cognitieve beperking Anita Cremers Lectoraat Co-design, Hogeschool Utrecht Wat hebben we onderzocht? Onderzoeksvraag

Nadere informatie

Disruptie in Zorg en Welzijn

Disruptie in Zorg en Welzijn Disruptie in Zorg en Welzijn @WouterWolters https://nl.linkedin.com/in/whpwolters Congres onlinehulp voor welzijn en gezondheid 28 maart 2019 1 Keynote Flanders Care - Congres Online Hulp 2019 Wouter Wolters:

Nadere informatie

WORKSHOP 11.1 REVALIDATIETRAJECT

WORKSHOP 11.1 REVALIDATIETRAJECT WORKSHOP 11.1 REVALIDATIETRAJECT Wouter Bouvy Projectmanager Digitale Innovatie bij het Meander Medisch Centrum Amersfoort Andrès van Lummel Vierdejaars Software Information Engineering en werkzaam bij

Nadere informatie

Projectplan overzicht (deel 1)

Projectplan overzicht (deel 1) Projectplan overzicht (deel 1) Naam umc Projectleider + email Titel activiteit Programmathema Werkplaats Draagt bij aan de volgende deliverables -zie programma- Algemeen VUmc Koen Neijenhuijs; k.i.neijenhuijs@vu.nl

Nadere informatie

SMART SOCIETY DESIGN

SMART SOCIETY DESIGN SMART SOCIETY MEETS DESIGN De wereld staat voor grote uitdagingen en tegelijkertijd hebben we al die technologische mogelijkheden. dat kan alleen maar tot volledige wasdom komen met creativiteit en een

Nadere informatie

Ontwerp van een lean kliniek

Ontwerp van een lean kliniek Ontwerp van een lean kliniek dr. Elske Heeren Programmamanager Operational Excellence 2 Onze leidraad: Gezond leven 3 4 5 Klantwaarde = patiëntwaarde 6 De uitdaging Het bouwdeel van ons ziekenhuis waarin

Nadere informatie

waarom? externe drivers Technologie Digitalisering Globalisering

waarom? externe drivers Technologie Digitalisering Globalisering waarom? externe drivers 1 Technologie Digitalisering Globalisering Wat zijn de dominante factoren die leren en werken veranderen in de 21ste eeuw? externe drivers Voortgaande digitalisering veroorzaakt

Nadere informatie

Uw gezondheid, Ons specialisme. De koers van Amphia van 2017 naar 2022

Uw gezondheid, Ons specialisme. De koers van Amphia van 2017 naar 2022 Uw gezondheid, Ons specialisme De koers van Amphia van 2017 naar 2022 In Amphia draait het om mensen en hun gezondheid. Iedereen heeft recht op uitstekende zorg én uitstekende service en aandacht: patiënten,

Nadere informatie

Nationale DenkTank 2014 AGD

Nationale DenkTank 2014 AGD AGD Achtergrond en uitwerking Door versnippering van gegevens kan de potentie uit zelf gemeten gegevens niet benut worden Probleem Er wordt op dit moment heel veel gezondheidsinformatie gemeten maar door

Nadere informatie

Factsheet LABS Mirabeau

Factsheet LABS Mirabeau Factsheet LABS Mirabeau LABS We helpen u met nieuwe innovaties om relevant te blijven in de digitale wereld De digitale transformatie is in volle gang. Consumenten sluiten nieuwe technologie tegenwoordig

Nadere informatie

4 OKTOBER 2018 Jaarbeurs, Utrecht

4 OKTOBER 2018 Jaarbeurs, Utrecht 4 OKTOBER 2018 Jaarbeurs, Utrecht 4 OKTOBER 2018 JAARBEURS, UTRECHT MAKE GEOSPATIAL MATTER Make Geospatial Matter is een jaarlijks terugkerend evenement van IMAGEM. Een dag vol inspirerende lezingen, succesverhalen

Nadere informatie

GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE FIT TEST VOOR UNIFACE

GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE FIT TEST VOOR UNIFACE GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE FIT TEST VOOR UNIFACE 2 DIGITALISATIE VEREIST: Toegevoegde waarde Agility en snelheid Security en betrouwbaarheid 3 COMBINATIE BUSINESS & IT BUSINESS TECHNOLOGY

Nadere informatie

5 CRUCIALE COMPETENTIES VOOR EEN DUURZAAM HRM/L&D DIMITRI MAENHOUDT

5 CRUCIALE COMPETENTIES VOOR EEN DUURZAAM HRM/L&D DIMITRI MAENHOUDT 5 CRUCIALE COMPETENTIES VOOR EEN DUURZAAM HRM/L&D DIMITRI MAENHOUDT WAT BETEKENT DUURZAAM? Duurzaam betekent aansluiten op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in

Nadere informatie

De impact van digitalisering in de waterwereld. Met ICT Group maximaal resultaat uit digitalisatie. smarter solutions

De impact van digitalisering in de waterwereld. Met ICT Group maximaal resultaat uit digitalisatie. smarter solutions De impact van digitalisering in de waterwereld Met ICT Group maximaal resultaat uit digitalisatie smarter solutions Digitaliseren met ICT Group ICT Group verzorgt sinds jaar en dag de automatisering van

Nadere informatie

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING Succesvolle marketing is datgene doen waar jouw bedrijf aandacht mee genereert, wat jou helpt je verhaal te doen en wat jouw community laat groeien.

Nadere informatie

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER #VACATURE Business Development BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER Braingineers doet wat geen andere tool of algoritme kan: het analyseert de emoties van websitebezoekers met een unieke combinatie van eye-tracking,

Nadere informatie

Hefbomen van Leiderschap. Simpel. Voorspellend. Invloedrijk.

Hefbomen van Leiderschap. Simpel. Voorspellend. Invloedrijk. Hefbomen van Leiderschap Simpel. Voorspellend. Invloedrijk. Excellente Competentiemodellen Organisaties zoeken naar simpele, praktische middelen voor de ontwikkeling van leiderschap. Een grote focus op

Nadere informatie

Zelfzorg & zelfdiagnose. Dianne Prinsen Programmaleider ehealth& zelfmanagement

Zelfzorg & zelfdiagnose. Dianne Prinsen Programmaleider ehealth& zelfmanagement 1 Zelfzorg & zelfdiagnose Dianne Prinsen Programmaleider ehealth& zelfmanagement 2 3 Zorgt Zelfdiagnose en Zelfzorg voor eigen regie van de patiënt? Zelfzorg & zelfdiagnose kan tot (meer) eigen regie leiden

Nadere informatie

CLIENT SUCCESS MANAGER

CLIENT SUCCESS MANAGER #VACATURE CLIENT SUCCESS MANAGER Nooit eerder woonden zoveel mensen in stedelijke gebieden. De nieuwe realiteit is een wereld waarin steeds meer mensen op een klein oppervlak leven en werken. Edge Technologies,

Nadere informatie

Code Yellow. Abeelding. Fieldmarketing Software

Code Yellow. Abeelding. Fieldmarketing Software Code Yellow Abeelding Fieldmarketing Software Digitale transformatie in ieldmarketing Fieldmarketing is een snelle branche! Het digitaliseringsproces kan dit goed ondersteunen door continue mee te bewegen.

Nadere informatie

BDO Summerschool Advisory 2018

BDO Summerschool Advisory 2018 BDO Summerschool Advisory 2018 Ik ben Future Proof Met de organisatie/ mijn leidinggevende Met mijn vak Met mijn medewerkers Met mijn team Met het managen van veranderingen Met nieuwe technologie Met mezelf

Nadere informatie

Samen, slim. De koers van DWA. en snel

Samen, slim. De koers van DWA. en snel Samen, slim De koers van DWA en snel Samen, slim en snel De koers van DWA Wie onze kinderen en kleinkinderen een gezonde toekomst gunt, heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. In rap tempo worden door

Nadere informatie

Slim In De Stad MOD-LAB. Mobile Digital Lab

Slim In De Stad MOD-LAB. Mobile Digital Lab Slim In De Stad Mobile Digital Lab Slimme steden vragen slimmer onderwijs Context Brussel, stadslabo grote maatschappelijke en ruimtelijke uitdagingen: samenleven in diversiteit, (kans)armoede, meertaligheid,

Nadere informatie

GC Volwassenheidsmodel. Margot Lagendijk Charlotte van Lijnden

GC Volwassenheidsmodel. Margot Lagendijk Charlotte van Lijnden GC Volwassenheidsmodel Margot Lagendijk Charlotte van Lijnden Agenda Introductie van het Hoe volwassen is mijn organisatie? Wat is de volgende stap Delen van ervaringen over het model 2 Waarom een? Gebruikers

Nadere informatie

acilitair anagement zet og (te) weinig n op data

acilitair anagement zet og (te) weinig n op data acilitair anagement zet og (te) weinig n op data De wereld veranderd razendsnel. Nieuwe technologische innovaties zoals sensoren, robots en data bieden nieuwe kansen om problemen op te lossen. Ook sociale

Nadere informatie

Transformatie naar een slimme, datagedreven tuinbouw

Transformatie naar een slimme, datagedreven tuinbouw Transformatie naar een slimme, datagedreven tuinbouw de rol van onderzoek 19 oktober 2017, prof.dr.ir. Jack van der Vorst, lid concernraad Wageningen University & Research Wereldwijde uitdagingen land-

Nadere informatie

Business Model Innovation Guide

Business Model Innovation Guide Business Model Innovation Guide Over waarom business model innovatie cruciaal is en hoe je dat aanpakt Uitgave: April 2016 Auteur: Eefje Jonker-van Dun Strategy Designer & Managing Director Business Models

Nadere informatie

Boardroom Strategisch Leiderschap

Boardroom Strategisch Leiderschap Boardroom Strategisch Leiderschap COHORT 2017 Ga voor goud! Strategisch leiderschap als sleutel voor waardeontwikkeling Als eigenaar, partner, directeur of manager van een middelgrote of snelgroeiende

Nadere informatie

Leren implementeren. Waar sta jij met Leren implementeren? Leren in de wijk 30 januari2017 Karlijn Stals, programmaleidervakmanschapnji

Leren implementeren. Waar sta jij met Leren implementeren? Leren in de wijk 30 januari2017 Karlijn Stals, programmaleidervakmanschapnji Leren implementeren Leren in de wijk 30 januari2017 Karlijn Stals, programmaleidervakmanschapnji Ik weet alles over implementeren en kan het ook heel goed! Ik sta voor een afgebakende, overzichtelijke

Nadere informatie

GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE MODERNISEREN MET UNIFACE

GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE MODERNISEREN MET UNIFACE GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE MODERNISEREN MET UNIFACE 2 OMNEXT IN HET KORT Broncode als bron van informatie Gevestigd in NL, UK en USA Kennis van meer dan 40 diverse technologieën Verschillende

Nadere informatie

Keuzedeel mbo. Lean en creatief. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0512

Keuzedeel mbo. Lean en creatief. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0512 Keuzedeel mbo Lean en creatief gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0512 Penvoerder: Sectorkamer voedsel, groen en gastvrijheid Gevalideerd door: Sectorkamer Voedsel, groen en gastvrijheid

Nadere informatie

Bepalen toekomstige computertechnologie

Bepalen toekomstige computertechnologie Eén van de onmenselijke kanten van de computer is dat hij, eenmaal goed geprogrammeerd en goed werkend, zo volslagen eerlijk is (Isaac Asimov) Hoofdstuk 26 Bepalen toekomstige V1.1 / 01 september 2015

Nadere informatie

Kick-off programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid-Holland 10 december 2015

Kick-off programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid-Holland 10 december 2015 Kick-off programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid-Holland De aftrap Op heeft JSO met u de aftrap gegeven van het programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid- Holland. Het programma voorziet in

Nadere informatie

Jaarplan Samen op weg naar een inclusieve arbeidsmarkt

Jaarplan Samen op weg naar een inclusieve arbeidsmarkt Jaarplan 2017 2 Jaarplan 2017 Gemeenten leggen de basis voor een gezonde, toekomstbestendige, inclusieve samenleving, waarin burgers actief en naar draagkracht deelnemen. Het A+O fonds Gemeenten ondersteunt

Nadere informatie

De zorgmedewerkers van de toekomst.is de zorgmedewerker van Suzanne Verheijden

De zorgmedewerkers van de toekomst.is de zorgmedewerker van Suzanne Verheijden De zorgmedewerkers van de toekomst.is de zorgmedewerker van nu @ Suzanne Verheijden Twitter: @Suusnijmegen Even voorstellen Suzanne Verheijden Ondernemer Buro StrakZ (voor de toekomst van Zorg) Strategisch

Nadere informatie

e-health Wat Waarom Hoe Ilse Swinkels Senior onderzoeker

e-health Wat Waarom Hoe Ilse Swinkels Senior onderzoeker e-health Wat Waarom Hoe Ilse Swinkels Senior onderzoeker Wat is e-health? Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (2002) Het gebruik van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën, in het bijzonder

Nadere informatie

Automated Engineering White Paper Bouw & Infra

Automated Engineering White Paper Bouw & Infra Automated Engineering White Paper Bouw & Infra Inhoudsopgave 1. Introductie 2 2. Wat is automated engineering? 3 3. Wanneer is Automated Engineering zinvol? 3 4. Wat zijn de stappen om een ontwerpproces

Nadere informatie

Samen meten: wat, waarom en hoe? Christophe Stroobants

Samen meten: wat, waarom en hoe? Christophe Stroobants Samen meten: wat, waarom en hoe? Christophe Stroobants Nieuwe oplossingen voor nieuwe uitdagingen Nieuwe uitdagingen Hyperactuele en hyperlokale informatie Burgers (lokale) overheden Onderzoekers Kaarten

Nadere informatie

CommTalks. 40 Thought leaders over het communicatievak van morgen. Concept & samenstelling. Betteke van Ruler

CommTalks. 40 Thought leaders over het communicatievak van morgen. Concept & samenstelling. Betteke van Ruler CommTalks 40 Thought leaders over het communicatievak van morgen Concept & samenstelling Betteke van Ruler Interne communicatie moet anders Pieter van Gelder 104 Nederland en de manier waarop we zijn georganiseerd

Nadere informatie

Movares Duurzaamheidsscan

Movares Duurzaamheidsscan Movares Duurzaamheidsscan Innovatief procesinstrument Grip op duurzaamheid in elke projectfase Grip op duurzaamheid van A tot Z. Dat is de ambitie van Movares. Voor veel mensen en partijen is duurzaamheid

Nadere informatie

Ondersteuning van impact door Hogescholen

Ondersteuning van impact door Hogescholen Ondersteuning van impact door Hogescholen Ronald Mooijer 27 juni 2017 Agenda IXA Impact Het belang van netwerken Directe ondersteuning aan onderzoekers driehoek Probleem Stakeholders Product Financiering

Nadere informatie

LIVE LEEFT! VAN EEN 7 NAAR EEN 9+

LIVE LEEFT! VAN EEN 7 NAAR EEN 9+ LIVE LEEFT! VAN EEN 7 NAAR EEN 9+ VERBINDEN & COMMUNICEREN Het wordt voor verenigingen steeds belangrijker om een inhoudelijke connectie met leden te maken. Wat vinden leden echt belangrijk? En hoe vind

Nadere informatie

Digitale transformatie ontwricht en verbindt

Digitale transformatie ontwricht en verbindt Digitale transformatie ontwricht en verbindt adviesartikel 2016 Digitale transformatie verandert communicatie De zorg verandert onomkeerbaar door toenemende marktwerking en technische ontwikkelingen. Om

Nadere informatie

CREATIEF CONCEPTEN OP BASIS VAN CREATIVITEIT HOE? ZO!

CREATIEF CONCEPTEN OP BASIS VAN CREATIVITEIT HOE? ZO! CREATIEF CONCEPTEN OP BASIS VAN CREATIVITEIT HOE? ZO! INHOUDSOPGAVE STARTFASE VOORAF - IS HET EEN ONDERWERP VOOR CREATIVITEIT? - ANALYSEVRAGEN - BRIEFING MET PROBLEEMEIGENAAR DE CREATIEVE SESSIE - SPELREGELS

Nadere informatie

E-health modules voor de SGGZ. Alle cliënten online met Karify

E-health modules voor de SGGZ. Alle cliënten online met Karify E-health modules voor de SGGZ Alle cliënten online met Karify Nieuwe eisen aan de zorg De zorg in Nederland verandert in een hoog tempo. Bestuurders, politici en verzekeraars stellen nieuwe eisen op het

Nadere informatie

Factsheet((NL)( Intranet,(Extranet,(Social(&(more

Factsheet((NL)( Intranet,(Extranet,(Social(&(more Multi Enterprise Social Network Platform 10 redenen om mee te doen Factsheet((NL)( Intranet,(Extranet,(Social(&(more Intranet, Extranet, Social Organiseer mensen en informatie op natuurlijke wijze TransportLAB

Nadere informatie

erevalidatie Sophia Revalidatie & Rijnlands Revalidatie Centrum

erevalidatie Sophia Revalidatie & Rijnlands Revalidatie Centrum erevalidatie Sophia Revalidatie & Rijnlands Revalidatie Centrum erevalidatie Sophia Revalidatie en Rijnlands Revalidatie Centrum werken voortdurend aan het nog beter afstemmen van de behandelingen op de

Nadere informatie

VERTROUWEN & VERANTWOORDELIJKHEID WIM VANDERSTRAETEN

VERTROUWEN & VERANTWOORDELIJKHEID WIM VANDERSTRAETEN VERTROUWEN & VERANTWOORDELIJKHEID WIM VANDERSTRAETEN VAN WAAR KOMT VERTROUWEN? De EU markt (economisch): groei staat onder druk Voor het eerst sinds jaren Oorzaken? Opvoeding? Opleiding? Economie? Waarom?

Nadere informatie

Sensoren en maatschappij

Sensoren en maatschappij PROJECT Sensoren en maatschappij Informatie voor de leerlingen Inhoud 1 De opdracht 2 Het beroep 3 De organisatie 4 Begeleiding 5 Beoordeling en evaluatie [1] PROJECT Sensoren en maatschappij [Technasium]

Nadere informatie

Onderzoeksagenda Kinderrevalidatie

Onderzoeksagenda Kinderrevalidatie De 12 belangrijkste vragen van ouders aan onderzoekers 1. Welke vroege interventies kunnen structurele beperkingen en latere problemen voorkomen of minimaliseren? 2. Welke factoren dragen het meest bij

Nadere informatie

Radicaal veranderen met Common Ground. Paul Ruijgrok en Sander Bijvank

Radicaal veranderen met Common Ground. Paul Ruijgrok en Sander Bijvank Radicaal veranderen met Common Ground Paul Ruijgrok en Sander Bijvank Agenda Deel 1 1. Welke ontwikkelingen zien we? 2. Wat betekent dat voor gemeenten? 3. Hoe kan Common Ground daarbij helpen? 4. Waar

Nadere informatie

Big-data, het Internet of Things & voorspellend onderhoud in het vastgoed 7 juni 2018

Big-data, het Internet of Things & voorspellend onderhoud in het vastgoed 7 juni 2018 Voorspellend onderhoud Big-data, het Internet of Things & voorspellend onderhoud in het vastgoed 7 juni 2018 Data v.s. Big Data Wanneer is data big -data? Hoeveelheid Snelheid Structuur Specificaties van

Nadere informatie

CO-CREATIE IN ZORGINNOVATIE

CO-CREATIE IN ZORGINNOVATIE CO-CREATIE IN ZORGINNOVATIE 1 Introductie VanMorgen Advies en consultancy voor ontwikkelen en implementeren zorgdiensten met zorgtechnologie Specialiteiten: Begeleiding implementatie zorg op afstand Service

Nadere informatie

Nimva. Sociale Business Efficiënte e-marketing

Nimva. Sociale Business Efficiënte e-marketing Sociale Business Efficiënte e-marketing Hedendaagse business draait om vertrouwen. De technologische evolutie van internet, sociale media, mobiele toestellen hebben de klantenrelaties verschoven van controle

Nadere informatie

Slimme innovatie in toerisme met Service Design Thinking

Slimme innovatie in toerisme met Service Design Thinking Slimme innovatie in toerisme met Service Design Thinking Customer Journey Mapping Workshop Bas Jansen b.n.jansen@saxion service-design.zeef.com 2 november 2015, Hengelo Programma I. Introductie in Service

Nadere informatie

Functiefamilie ES Experten organisatieondersteuning

Functiefamilie ES Experten organisatieondersteuning Functiefamilie ES Experten ondersteuning DOEL Instrumenten en methodes ontwikkelen* en aanpassen in een domein en de interne klanten ondersteunen bij de implementatie ervan teneinde de werking van de te

Nadere informatie

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien een datagedreven wereld vol kansen Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien succesvolle organisaties groeien door big data 50% van de meest succesvolle organisaties Volg ons op twitter:

Nadere informatie

Zetacom helpt als ICT specialist om de samenwerking, bereikbaarheid en werkprocessen van zorgorganisaties. Lees meer

Zetacom helpt als ICT specialist om de samenwerking, bereikbaarheid en werkprocessen van zorgorganisaties. Lees meer Zetacom helpt als ICT specialist om de samenwerking, bereikbaarheid en werkprocessen van zorgorganisaties te verbeteren. Lees meer Cure Care Terug Zetacom helpt als ICT specialist om de samenwerking, bereikbaarheid

Nadere informatie

De alles-in-1 Zorgapp

De alles-in-1 Zorgapp De alles-in-1 Zorgapp Tevreden cliënten en medewerkers Impact van zorgapps op de zorgverlening Meerwaarde van zorgapps in het zorgproces De rol van de zorgverlener verandert in rap tempo door nieuwe technologie

Nadere informatie

33.City of Things: Uit Antwerpen, Weldra in uw gemeente?

33.City of Things: Uit Antwerpen, Weldra in uw gemeente? 33.City of Things: Uit Antwerpen, Weldra in uw gemeente? Jan Adriaenssens Director City of Things imec Cities are never random. No matter how chaotic they might seem, everything about them grows out of

Nadere informatie

Mens en Techniek Houd je van techniek en innovatie, maar wil je ook graag mensen helpen? Op een concrete en tastbare manier? De opleiding Mens en Techniek wordt op vijf verschillende hogescholen aangeboden

Nadere informatie

Analyse enquête GVAG. Individueel en binnen groep. Tussen groepen

Analyse enquête GVAG. Individueel en binnen groep. Tussen groepen Analyse enquête GVAG Individueel en binnen groep Betrokkenheid hoog (bestuur, thematrekkers en groepen) Projectgroepen verdienen aandacht Vaardigheden sluiten aan bij rol versus praktijk Jaarplannen wel

Nadere informatie

Zes tools die je organisatie helpen te innoveren en te verbeteren. Hoe grote veranderingen beginnen met kleine vragen Peter de Roode 11 april 2018

Zes tools die je organisatie helpen te innoveren en te verbeteren. Hoe grote veranderingen beginnen met kleine vragen Peter de Roode 11 april 2018 Zes tools die je organisatie helpen te innoveren en te verbeteren. Hoe grote veranderingen beginnen met kleine vragen Peter de Roode 11 april 2018 info@pderoode.com www.pderoode.com 1 Samenvatting Situatie:

Nadere informatie

COMMUNITIES OF PRACTICE Het nut van het werken in communities

COMMUNITIES OF PRACTICE Het nut van het werken in communities COMMUNITIES OF PRACTICE Het nut van het werken in communities 14 November 2017 Sigrid de Boer Jan Buurman AFSLUITING Meer weten? LESSONS LEARNED Ervaringen uit het verleden COP IN EEN ORGANISATIE Toepasbaar

Nadere informatie

Big Data: wat is het en waarom is het belangrijk?

Big Data: wat is het en waarom is het belangrijk? Big Data: wat is het en waarom is het belangrijk? 01000111101001110111001100110110011001 Hoeveelheid 10x Toename van de hoeveelheid data elke vijf jaar Big Data Snelheid 4.3 Aantal verbonden apparaten

Nadere informatie

Duurzame Inzetbaarheid. 23 mei 2016 Netwerk Sociale Innovatie Universiteit Maastricht

Duurzame Inzetbaarheid. 23 mei 2016 Netwerk Sociale Innovatie Universiteit Maastricht Duurzame Inzetbaarheid 23 mei 2016 Netwerk Sociale Innovatie Universiteit Maastricht Kennismaken Annette van Waning (1970) Head of CSR Vebego International Directeur Vebego Foundation Drijfveren - Duurzaamheid

Nadere informatie

CAREWEAR: STRESS EN DEPRESSIE TE LIJF MET WEARABLES. Carewear

CAREWEAR: STRESS EN DEPRESSIE TE LIJF MET WEARABLES. Carewear CAREWEAR: STRESS EN DEPRESSIE TE LIJF MET WEARABLES 1 CAREWEAR is een VLAIO TETRA-project uitgevoerd door Mobilab & Care en de Expertisecel Psychologie, Technologie & Samenleving (Toegepaste Psychologie)

Nadere informatie

Artificial Intelligence in Business

Artificial Intelligence in Business 2-daagse training Artificial Intelligence in Business Voeg met AI waarde toe aan uw organisatie Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze training? De verschillende vormen van AI

Nadere informatie

Koning & Hartman maakt het verschil

Koning & Hartman maakt het verschil Koning & Hartman maakt het verschil KH Smart Manufacturing KH Smart Manufacturing Smart Made Simple Smart Made Simple Nieuwe technologieën volgen elkaar steeds sneller op en leiden tot nieuwe concepten,

Nadere informatie

DE MMO. De Lean verbetertool voor procesoptimalisatie door (verpleeg)teams. zorgadviseurs

DE MMO. De Lean verbetertool voor procesoptimalisatie door (verpleeg)teams. zorgadviseurs DE MMO De Lean verbetertool voor procesoptimalisatie door (verpleeg)teams zorgadviseurs pak nieuwe kaart Is dit wenselijk? ACTIVITEIT Is dit wenselijk? pak nieuwe kaart onnodige handeling z.o.z. CONTINU

Nadere informatie

Bezoek Zorgnetwerk Limburg aan de High Tech Campus op initiatief van Lensen. 1 April 10, 2015 Philips Innovation Services

Bezoek Zorgnetwerk Limburg aan de High Tech Campus op initiatief van Lensen. 1 April 10, 2015 Philips Innovation Services Bezoek Zorgnetwerk Limburg aan de High Tech Campus op initiatief van Lensen 1 April 10, 2015 Philips Innovation Services Wat is innovatie? Innovatie is vernieuwing van iets concreets Dat kan zijn: Van

Nadere informatie

Vastleggen budget Openbare verlichting

Vastleggen budget Openbare verlichting Openbaar Onderwerp Vastleggen budget Openbare verlichting Programma Openbare Ruimte Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting Kwaliteitsverbeteringen door investeringen van de markt in ruil voor

Nadere informatie

Marktrijpe innovaties. Huis van Morgen (HvM) Visie Missie. Toepassingsgericht. Innovaties. Energiebesparing. Participanten.

Marktrijpe innovaties. Huis van Morgen (HvM) Visie Missie. Toepassingsgericht. Innovaties. Energiebesparing. Participanten. Huis van Morgen (HvM) Visie Missie Innovaties Participanten Initiatiefnemers Participeren in innovatie Word participant Voordelen participatie Marktrijpe innovaties Toepassingsgericht Energiebesparing

Nadere informatie

E-health literacy Ondersteunen van patiënten met lage gezondheidsvaardigheden. Marco Boonstra

E-health literacy Ondersteunen van patiënten met lage gezondheidsvaardigheden. Marco Boonstra E-health literacy Ondersteunen van patiënten met lage gezondheidsvaardigheden Marco Boonstra Disclosure belangen spreker Geen (potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties¹

Nadere informatie

Tijdbesparing in de zorg met apps

Tijdbesparing in de zorg met apps De alles-in-1 Zorgapp Efficiënt en veilig Tijdbesparing in de zorg met apps Zorgapps maken al het coördinerende en administratieve werk eenvoudiger en efficiënter zodat tijd overblijft Moderne technologie

Nadere informatie

Designing human-centred organizations. Erik Roscam Abbing en Christine De Lille

Designing human-centred organizations. Erik Roscam Abbing en Christine De Lille Designing human-centred organizations Erik Roscam Abbing en Christine De Lille Design your Innovation Flanders In Shape 29 juni 2012 voor we beginnen... GSM cursus voor ouderen Wat is het echte probleem?

Nadere informatie

Projectbegeleiding Ontwerpen nieuwe dienstverlening Toekomst scenario s testen Veranderingen begeleiden in de praktijk

Projectbegeleiding Ontwerpen nieuwe dienstverlening Toekomst scenario s testen Veranderingen begeleiden in de praktijk VOORSTELLEN - Monique Kemner 06-52444332 of monique@kodiezijn.nl - Zelfstandig ondernemer bij KODIEZIJN met drie partners - Verpleegkundig opgeleid - Tien jaar ervaring in projectbegeleiding zorg en technologie

Nadere informatie

INNOVATIE MOET NIET BLIJVEN STEKEN BIJ EEN GOED VERHAAL.

INNOVATIE MOET NIET BLIJVEN STEKEN BIJ EEN GOED VERHAAL. v1.0 INNOVATIE MOET NIET BLIJVEN STEKEN BIJ EEN GOED VERHAAL. Maar hoe maakt u de ideeën binnen een organisatie concreet en tastbaar? ARCHITECT IN ONLINE www.intenseprototyping.nl INTENSE PROTOTYPING In

Nadere informatie

DEELNEMEN AAN HET ACTIEF NETWERK Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid - IN ZORG

DEELNEMEN AAN HET ACTIEF NETWERK Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid - IN ZORG DEELNEMEN AAN HET ACTIEF NETWERK Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid - IN ZORG Samen met collega- zorgorganisaties aan de slag met duurzame inzetbaarheid! Aanleiding voor een ACTIEF Netwerk De gezondheidszorg

Nadere informatie

Business Model Canvas & Elevator pitch. Value050 Eelco Bakker

Business Model Canvas & Elevator pitch. Value050 Eelco Bakker Business Model Canvas & Elevator pitch Value050 Eelco Bakker Start Verwachtingen? Vragen? Ervaringen business model canvas? Ervaringen elevator pitch? 14.00-16.15 BMC 16.15-17.00 Pitchen 1. Het business

Nadere informatie

Designing human-centred organizations. Erik Roscam Abbing en Christine De Lille

Designing human-centred organizations. Erik Roscam Abbing en Christine De Lille Designing human-centred organizations Erik Roscam Abbing en Christine De Lille Design your Innovation Flanders In Shape 29 juni 2012 voor we beginnen... GSM cursus voor ouderen Wat is het echte probleem?

Nadere informatie

Functieprofiel Young Expert

Functieprofiel Young Expert 1 Laatst gewijzigd: 20-7-2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Ervaringen opdoen... 3 1.1 Internationale ervaring in Ontwikkelingssamenwerkingsproject (OS)... 3 1.2 Nieuwe vaardigheden... 3 1.3 Intercultureel

Nadere informatie

SROI Quick Scan als basis voor contractinnovatie

SROI Quick Scan als basis voor contractinnovatie SROI Quick Scan als basis voor contractinnovatie Het contracteren van de juiste zorg op de juiste plek Vitaal Thuis is een veldcoalitie: van en voor veldpartijen. Samen zetten we met de Werkgroep Structurele

Nadere informatie