Nieuwe namen voor de kleutergroepen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwe namen voor de kleutergroepen"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden Vliet RE Leiden St.Ursulasteeg XA Leiden Nieuwe namen voor de kleutergroepen jaargang 14, nummer 7 vrijdag 13 maart 2015 In dit nummer: Nieuwe namen kleutergroepen Studiedag 18 maart Nieuwe digiborden Extra handen Veel lezen helpt Nieuws van de combinatiefunctionaris, waaronder Singelloop Interne contactpersonen Lentekriebels Zomerschool CJG over autisme Schoudercom Tijdig aanmelden Interessante data: 18 mrt: studiedag, dus alle kinderen VRIJ 23 mrt: start Week van de Lentekriebels 29 mrt: zomertijd gaat in 1 apr: voetbaltoernooi jongens 2 apr.: paasactiviteiten en capoeiracursus 3 apr.: Goede vrijdag = VRIJ 5 apr.: Tweede paasdag = VRIJ 7 apr.: informatieavond VO groepen 7 8 apr.: voetbaltoernooi meisjes 17 apr.: Singelloop 21 t/m 23 apr.: eindtoets groep 8 De kleutergroepen hebben een nieuwe aansprekende naam gekregen en in de groepen zal er ook met kleuraccenten gewerkt gaan worden. Op beide locaties is op een feestelijke wijze de nieuwe groepsnaam in gebruik genomen. Er is gekozen voor dierennamen met daarbij de passende kleur. Bijzonder te vermelden is dat de stickers op de deuren ontworpen zijn door onze eigen kinderen. 1/2A wordt de Giraffen met als steunkleur geel.. 1/2B wordt de Vlinders met als steunkleur paars. 1/2C wordt de Tijgers met als steunkleur oranje. 1/2D wordt de Vissen met als steunkleur blauw. 1/2E wordt de Lieveheersbeestjes met als steunkleur rood. 1/2F wordt de Kikkers met als steunkleur groen. Studiedag woensdag 18 maart: geen school Op woensdag 18 maart is er geen school. Op deze dag organiseert ons bestuur PROO Leiden een studiedag voor alle leerkrachten. Wilt u zelf de eventuele opvang informeren? Nieuwe digiborden In de hele school zijn in de vakantie nieuwe digitale borden opgehangen. Het zijn zogenaamde touchscreens. Hierdoor kunnen de leerkrachten nog gemakkelijker alle nodige informatie vinden en gebruiken in de groep. Wij zijn super trots en zien ook dat de kinderen het geweldig vinden. Neem gerust een kijkje in de groep als u het nog niet gezien hebt.

2 Extra handen in de kleutergroepen Het aantal kleuters groeit gestaag. Bij de Vissen, Lieveheersbeestjes en Kikkers zal extra ondersteuning komen om hierdoor zoveel mogelijk aandacht aan de kinderen te kunnen blijven geven. Vanaf vandaag zal Jill van Arcken elke vrijdag aanwezig zijn. Per april komen daar de andere dagen bij. Ook Rosa Pauw komt ons versterken. Zij zal zich voornamelijk oriënteren op het bewegingsonderwijs met onze kleuters. Via Schoudercom zullen wij de betreffende groepen ook goed blijven informeren. Veel lezen in vrije tijd helpt! Kinderen die veel lezen in hun vrije tijd scoren op woordenschat, leesbegrip, basisvaardigheden, technisch lezen en spelling duidelijk hoger dan kinderen die weinig lezen in hun vrije tijd. Nieuws van de combinatiefunctionaris Toernooien In maart hebben we deelgenomen aan het zwemtoernooi. Een verslag hiervan staat op Schoudercom. Op woensdagmiddag 25 maart doet de Lucas van Leyden mee aan een basketbaltoernooi in de Vijf Mei-hal. Het voetbaltoernooi voor groepen 8 is voor de jongens op woensdag 1 april en voor de meisjes op 8 april. Woensdagmiddag 22 april is het Leids korfbaltoernooi. Het slagbaltoernooi dat september 2014 werd afgelast, wordt ingehaald op woensdagmiddag 20 mei De oproepen voor aanmelding worden of zijn verstuurd via Schoudercom. In de kalender vindt u bij de betreffende dagen alle informatie. Clinics In maart zijn de hardloopclinics van de Leiden Marathon. Dinsdag 10 maart en dinsdag 17 maart voor de Steeg en vrijdag 20 maart voor de Vliet. Bij mooi weer gaan we buiten hardlopen, bij slecht weer vinden de clinics plaats in de gymzaal. Deze clinics zijn voor groep 3 t/m 8.

3 In april zijn er voor alle groepen korfbalclinics tijdens de gymlessen. Jordy Smeele, combinatiefunctionaris bij oa. Korfbalvereniging Trigon, verzorgt deze jaarlijks terugkerende clinic. Dinsdag 7 april en vrijdag 10 april voor de Vliet, waarbij de clinics van 10 april voor de bovenbouw buiten, bij de korfbalvereniging, zullen plaats vinden. De korfbalclinics voor de locatie Steeg zijn op maandag 13 april en maandag 20 april. Een goede voorbereiding voor het korfbaltoernooi! NaSchoolseActiviteiten (NSA) Na de basketbal en turnen-nsa s van februari, is het eindelijk de beurt aan zaalvoetbal. Na een spontaan toernooi op maandag 2 maart gaan we twee keer voetballen met groep 3, 4 en 5: maandag 9 maart en maandag 16 maart van 14:45 uur - 15:30 uur in de gymzaal van de Steeg. Vrijdag 13 maart en vrijdag 20 maart is er zaalvoetbal voor jongens en meisjes van groep 6, 7 en 8. Wederom in de gymzaal van de Steeg, van 15:00 uur - 16:00 uur. U bent hierover via Schoudercom reeds op de hoogte gesteld. Singelloop De Singelloopcommissie is volop bezig met de voorbereidingen op de jaarlijkse Singelloop. De prachtige posters hangen reeds op beide locaties in de hal. Dit jaar is de Singelloop op vrijdagavond 17 april. U loopt toch ook mee met de Lucas? De eerste training voor de Singelloop is op vrijdagmiddag 27 maart en wordt op beide locaties georganiseerd. Mocht u geïnteresseerd zijn in sponsoring van de Lucas, of kent u iemand die sponsor wilt zijn, dan horen wij dat graag! U kan zich melden bij: g.vanschaik@lucasvanleyden.nl Capoeira cursus Via Schoudercom heeft u wellicht begrepen dat er plannen zijn om een Capoeira-clubje te starten in Leiden. Tot nog toe zijn er zeven leerlingen die zich hebben aangemeld. De docent, Renato Bartolino, start met vier lessen op donderdagmiddag van 16:00 uur - 17:00 uur en beslist naar aanleiding daarvan of het een permanent karakter krijgt. De eerste les is donderdag 2 april en de kosten bedragen 20 euro voor vier lessen. Er zijn nog meerdere plaatsen vrij in deze cursus dus mocht uw kind willen aansluiten, dan kan dat! De cursus staat ook open voor niet-leerlingen. Vragen over deze cursus kunt u stellen via de mail: g.vanschaik@lucasvanleyden.nl

4 Bericht van de interne contactpersonen Waar moet ik nu naartoe? Er wordt over mij geroddeld, ik word uitgelachen, ik voel me buitengesloten Niets doen leidt tot niets. Praten is zilver en zwijgen is fout. Veiligheidsbeleid Scholen zijn verplicht om zorg te dragen voor fysieke, sociale en maatschappelijke veiligheid. Alle betrokkenen, leerlingen, personeel en ouders hebben hier recht op. Het kan voor komen dat iemand zich zorgen maakt of klachten heeft over de gang van zaken op school. Het is belangrijk daarmee niet lang te blijven rondlopen en in gesprek te gaan met de direct betrokkene(n). Als dat niet tot een bevredigend resultaat leidt, kan een gesprek met de directie of de interne vertrouwenspersoon een vervolgstap zijn. Als het probleem dan blijft bestaan, dan is contact met een externe vertrouwenspersoon een optie. Bij Sociale Veiligheid gaat het om het tegengaan van grensoverschrijdend en/of ongewenst gedrag (agressie, geweld, pesten, discriminatie) en het bevorderen van sociaal gedrag. Wij zijn ons bewust van de opdracht om deze veiligheid zo optimaal mogelijk te realiseren. Onze visie/missie is hierop gericht, maar de realiteit is soms anders! Niet alles ligt binnen onze invloedssfeer maar komt wel de school binnen en ook daar zullen we mee aan slag moeten. Bijvoorbeeld pesten via internet, problemen in de gezinssfeer etc. In voorkomende gevallen zal een gesprek met de interne vertrouwenspersoon een volgende stap kunnen zijn. De basistaken van deze persoon zijn: Opvang, ondersteuning en begeleiding van de direct betrokkene(n) Advies aan de schoolleiding over te nemen stappen en maatregelen Actieve bijdrage aan preventieve activiteiten Horen, zien en handelen De interne vertrouwenspersoon moet zichtbaar zijn voor leerlingen, ouders en collega s. Voor onze school zijn de interne contactpersonen: Dorien Dieben ( locatie Vliet) Jeannet Weenink (locatie Steeg)

5 Project Lentekriebels Volgende week start weer het project Lentekriebels. Lentekriebels is een project over relationele en seksuele vorming. Dit project komt jaarlijks op onze school terug. De kinderen zijn altijd erg enthousiast om met dit onderwerp bezig te zijn. Ook dit jaar zullen we weer een aantal lessen per klas hieraan besteden. We zullen het gaan hebben over wie belangrijk voor je is (je broertje, buurmeisje, moeder enz), over hoe het is om echt verliefd te zijn, we kijken naar hoe je eruit ziet en wat er aan het eind van de basisschool misschien wel allemaal aan je zou kunnen veranderen. Natuurlijk zullen alle lessen afgestemd zijn op de leeftijd en de ontwikkeling van de kinderen. We zullen van maandag 16 maart tot en met vrijdag 27 maart met het project bezig zijn. Er is weer Zomerschool! Zomerschool is een leerzame en leuke invulling van de vakantie. Het biedt uw kind de kans om op een speelse maar uitdagende manier bezig te zijn met hun taalvaardigheid. Leerlingen die meedoen ontwikkelen meer zelfsturing, zelfkennis en zelfvertrouwen. Met extra onderwijstijd voorkomen zij in de zomervakantie een achteruitgang in schoolprestaties. Voor wie? Zomerschool is een school voor gemotiveerde, hard werkende leerlingen die naar groep 7 en naar groep 8 gaan. Voor leerlingen die een extra zetje op het gebied van begrijpend lezen en woordenschat goed kunnen gebruiken. Deelname gaat in overleg met de leerkracht en/of intern begeleider zodat die leerlingen worden geselecteerd die het meest profijt hebben van Zomerschool. Wat gaan we doen? Een zomerschoolthema duurt een week. Uw kind kan zich inschrijven voor twee thema s: Reclame & Genetische manipulatie. Alle lesonderdelen zijn gekoppeld aan deze onderwerpen. De kinderen krijgen vijf dagen les van 9:00 uur tot 15:00 uur. De focus ligt op het vergroten van de woordenschat en het versterken van het begrijpend lezen. De leerlingen debatteren met elkaar, leren nieuwe woorden, schrijven een essay en maken een film. Daarnaast verzorgen Clips in de Klas en Nieuws in de klas ondersteuning voor de lessen. Ook gaan zij op excursie en aan het eind van de week presenteren zij aan u wat zij geleerd hebben. Praktische informatie De Zomerschool kost 15,00 per week en valt in: week 31: van 27 juli t/m 31 juli week 32: van 3 augustus t/m 7 augustus week 33 van 10 augustus t/m 14 augustus week 34 van 17 augustus t/m 21 augustus Thema: Genetische manipulatie Thema: Reclame Thema: Genetische manipulatie Thema: Reclame

6 Mocht uw kind geïnteresseerd zijn, vraag dan bij de leerkracht of intern begeleider naar de folder van de Zomerschool. Wilt u aanvullende informatie? Neem dan contact op met Thera Huijsmans, JES Rijnland. T.Huijsmans@jesrijnland.nl / CJG Binnenkort organiseert het CJG in samenwerking met oudervereniging Balans Rijnland en ouderinitiatief stichting Ovaal twee avonden over Autisme. Maandag 23 maart Een avond over leesproblemen, spellingproblemen en dyslexie Verzorgd door Balans Rijnland Voor ouders, leerkrachten en overige professionals In het kader van de Autismeweek en de Wereldautismedag op Donderdag 2 april Autismecafé Leiden Première van de Nieuwe film met Birsen Başar (bekend van BNN programma de undateables ) Iemand zoals ik Voor ouders en andere belangstellenden Informatie over de avonden zelf en wijze van aanmelden vindt u op Straatfeest Beste ouders, Aanstaande koningsdag is er weer een straatfeest op het Gerecht in Leiden. Dit straatfeest wordt jaarlijks georganiseerd door L.V.V.S. Augustinus. Deze keer is het thema van het straatfeest superhelden. Er zal een springkussen zijn, een schminktafel, een knutseltafel, een voorleeshoek zijn en nog veel meer. Er is eten en drinken voor de kinderen en bovendien is er de mogelijkheid voor de ouders om thee, koffie en waarschijnlijk ook een biertje te nuttigen. Een strippenkaart voor de kinderen kost 3 euro, waarbij ze alle spellen af kunnen werken en aan het einde mogen grabbelen. Dus kom op 27 april vooral even langs! alvast een fijne koningsdag, Straatfeestcommissie MeerminMar en Mosseljongens L.V.V.S. Augustinus Schoudercom De OBS Lucas van Leyden gebruikt voor de communicatie met de ouders Schoudercom.nl. Dit is een online communicatieplatform dat voor alle betrokkenen overzicht brengt in de communicatie en onder andere berichten, enquêtes en een jaarkalender ondersteunt. Iedere ouder kan zelf zijn/haar eigen gebruikersaccount in Schoudercom.nl aanmaken, hiervoor heeft u een uitnodigings ontvangen. Berichten worden binnen Schoudercom.nl verstuurd, waarbij een ter notificatie aan de ontvanger wordt gestuurd (notificatie kan worden uitgezet).

7 Ons ouderportaal is te bereiken op Op dit moment hebben van 505 kinderen (één van) de ouders het account geactiveerd. Het is belangrijk om dit zo spoedig mogelijk te doen, want u krijgt alleen via dit portaal de berichten van school gestuurd. Voor de duidelijkheid: voor de ouders zijn er geen kosten aan verbonden. Bij uw aanmelding kunt u eenvoudig uw eigen gegevens aanpassen en een leuke foto van uw kind toevoegen. Schoudercom.nl zal uw gegevens nimmer aan andere partijen verstrekken. Een link naar de volledige tekst van de privacy policy van Schoudercom.nl is te vinden op Mocht u geen uitnodiging voor Schoudercom hebben ontvangen, kunt u een mail sturen naar onze administratie: administratie@lucasvanleyden.nl. U krijgt dan direct een nieuwe uitnodiging toegestuurd. Tijdig aanmelden: heel belangrijk! Wij hebben u al vaker gewezen op het belang om tijdig uw kinderen aan te melden bij de Lucas van Leyden. Voor ons is het erg belangrijk dat wij tijdig weten dat er een broertje of zusje zit aan te komen, zodat wij rekening kunnen houden met zijn of haar komst en we weten hoeveel kinderen we kunnen verwachten. Op dit moment krijgen we meer aanmeldingen dan we kunnen plaatsen. Hierdoor zullen we mensen moeten gaan teleurstellen. Wij willen uw kind graag voorrang geven bij aanmelding, maar dat kan alleen als we tijdig weten dat we uw kind in een bepaald schooljaar moeten plaatsen. Minimaal 1,5 jaar (achttien maanden) voordat uw kind vier jaar wordt. Het zou anders kunnen gebeuren, dat u achter het net vist. Dat is iets dat voor u en voor ons niet wenselijk is. Als u al een kind op de Lucas heeft, kunt u per een nieuw aanmeldformulier aanvragen via de administratie: administratie@lucasvanleyden.nl. Wilt u daarin duidelijk aangeven op welke locatie en in welke groep u al een kind heeft zitten?

Nieuwe kleutergroep op locatie Steeg: de Papegaaien

Nieuwe kleutergroep op locatie Steeg: de Papegaaien Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Nieuwe kleutergroep op locatie Steeg:

Nadere informatie

Avondvierdaagse. Ook dit jaar deed de Lucas van Leyden weer mee met de SportCity Avond-4daagse. Van dinsdag 31 mei tot en met

Avondvierdaagse. Ook dit jaar deed de Lucas van Leyden weer mee met de SportCity Avond-4daagse. Van dinsdag 31 mei tot en met Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Avondvierdaagse jaargang 15, nummer

Nadere informatie

Kinderpostzegels. Kinderpostzegels Appeltje voor de dorst

Kinderpostzegels. Kinderpostzegels Appeltje voor de dorst Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Kinderpostzegels jaargang 15, nummer

Nadere informatie

Woutertje van Leyden. Ouderenquête

Woutertje van Leyden. Ouderenquête Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Woutertje van Leyden jaargang 15, nummer

Nadere informatie

ODWB no. 4 Dieren liever niet op school

ODWB no. 4 Dieren liever niet op school Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Jaargang 16, nummer 4 Vrijdag 11 november

Nadere informatie

ODWB nr 11. Verjaardagen en snoepen op school

ODWB nr 11. Verjaardagen en snoepen op school Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 ODWB nr 11 Verjaardagen en snoepen op

Nadere informatie

ODWB. Gestart. Jaargang 17, nummer 1 Vrijdag 1 september In dit nummer:

ODWB. Gestart. Jaargang 17, nummer 1 Vrijdag 1 september In dit nummer: Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden - 071-5122907 ODWB 1 Jaargang 17, nummer 1 Vrijdag

Nadere informatie

ODWB nr.12. Snoepen en traktaties op school

ODWB nr.12. Snoepen en traktaties op school Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 ODWB nr.12 Snoepen en traktaties op

Nadere informatie

Vacature Medezeggenschapsraad

Vacature Medezeggenschapsraad Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Vacature Medezeggenschapsraad De medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Hoera, het is (bijna) klaar

Hoera, het is (bijna) klaar Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE 071-5121675 St. Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Hoera, het is (bijna) klaar jaargang 13, nummer

Nadere informatie

Ouderbijdrage en schoolreisje

Ouderbijdrage en schoolreisje Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE 071-5121675 St. Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Ouderbijdrage en schoolreisje jaargang 12, nummer

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kijk ook eens op Hier vindt u wekelijks nieuwe informatie en foto s van gebeurtenissen op school

Nieuwsbrief. Kijk ook eens op  Hier vindt u wekelijks nieuwe informatie en foto s van gebeurtenissen op school Nieuwsbrief Jaargang 12 nummer 12 17-4-2015. Inhoud Van de directie Nieuws uit de middenbouw Nieuws uit de bovenbouw Zomerschool Kinderrun Vakantierooster komend schooljaar Agenda Van de directie De afgelopen

Nadere informatie

Lopen, fietsen, met de auto

Lopen, fietsen, met de auto Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Lopen, fietsen, met de auto Een school

Nadere informatie

Kijk ook op onze website Nr. 12 / 20 maart Lorentz Nieuwsbrief

Kijk ook op onze website  Nr. 12 / 20 maart Lorentz Nieuwsbrief Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl Nr. 12 / 20 maart 2015 Lorentz Nieuwsbrief De Nieuwsbrief verschijnt tweewekelijks en is een informatiebulletin van school aan ouders. Agenda - Agenda - Agenda

Nadere informatie

ZangExpress. jaargang 13, nummer 10 vrijdag 25 april In dit nummer:

ZangExpress. jaargang 13, nummer 10 vrijdag 25 april In dit nummer: Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE 071-5121675 St. Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 ZangExpress jaargang 13, nummer 10 vrijdag 25

Nadere informatie

Nieuwe kleutergroep Papegaaien op locatie Steeg

Nieuwe kleutergroep Papegaaien op locatie Steeg Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 jaargang 15, nummer 7 Vrijdag 29 januari

Nadere informatie

De denktank. Verandert er dan niets? Welke argumenten waren doorslaggevend om tot dit advies te komen? Hoe gaat het nu verder?

De denktank. Verandert er dan niets? Welke argumenten waren doorslaggevend om tot dit advies te komen? Hoe gaat het nu verder? Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-512 16 75 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-512 29 07 jaargang 14, nummer 4 vrijdag 5

Nadere informatie

Ouders gezocht voor de Medezeggenschapsraad

Ouders gezocht voor de Medezeggenschapsraad Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE 071-5121675 St. Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Ouders gezocht voor de Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Enquête Jeugdgezondheidszorg (GGD)

Enquête Jeugdgezondheidszorg (GGD) Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Enquête Jeugdgezondheidszorg (GGD) jaargang

Nadere informatie

Op de fiets naar school is beter voor milieu en stress

Op de fiets naar school is beter voor milieu en stress Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Op de fiets naar school is beter voor

Nadere informatie

O.D.W.B. nr 10. Koningsspelen 2017

O.D.W.B. nr 10. Koningsspelen 2017 Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 O.D.W.B. nr 10. Koningsspelen 2017 Jaargang

Nadere informatie

Instellingen in Schoudercom

Instellingen in Schoudercom Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 De tweede ODWB Lucas financieel Vorige

Nadere informatie

Gestart. jaargang 15, nummer 1 Vrijdag 4 september 2015

Gestart. jaargang 15, nummer 1 Vrijdag 4 september 2015 Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Gestart jaargang 15, nummer 1 Vrijdag

Nadere informatie

Nieuwe MR-leden gezocht!

Nieuwe MR-leden gezocht! Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Nieuwe MR-leden gezocht! jaargang 14,

Nadere informatie

O.D.W.B. nr 8. Telefoonnummers

O.D.W.B. nr 8. Telefoonnummers Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 O.D.W.B. nr 8. Jaargang 16, nummer 08

Nadere informatie

Veel lezen in vrije tijd helpt!

Veel lezen in vrije tijd helpt! Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 jaargang 15, nummer 8 Vrijdag 19 februari

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders/verzorgers, Dit is een hele volle Nieuwsbrief. Ik houd mijn stukje dus heel kort en wens u een fijn en zonnig weekend.

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders/verzorgers, Dit is een hele volle Nieuwsbrief. Ik houd mijn stukje dus heel kort en wens u een fijn en zonnig weekend. NIEUWSBRIEF Openbare Basisschool De Arcade Octavialaan 61 www.basisschool-de-arcade.nl 2314 BN Leiden info@basisschool-de-arcade.nl 10 april 2015 Jaargang 10, nummer 14 Tel. 071 5228316 Geachte ouders/verzorgers,

Nadere informatie

ODWB. Roken in de buurt van de school WIJ STAKEN OOK OP DONDERDAG 5 OKTOBER! Jaargang 17, nummer 2 Vrijdag 29 september 2017.

ODWB. Roken in de buurt van de school WIJ STAKEN OOK OP DONDERDAG 5 OKTOBER! Jaargang 17, nummer 2 Vrijdag 29 september 2017. Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-512 1675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden - 071-512 2907 ODWB 2 Jaargang 17, nummer 2 Vrijdag

Nadere informatie

Lucas-kleding bestellen

Lucas-kleding bestellen Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-512 16 75 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-512 29 07 Lucas-kleding bestellen jaargang

Nadere informatie

13 oktober 2017 Nummer 4

13 oktober 2017 Nummer 4 13 oktober 2017 Nummer 4 Inhoud: Fietsverlichting Schoolfoto commissie Jeugd enquête Speculaasactie Aankondiging Schoudercom Vervangingen Controle fietsverlichting!(herhaalde oproep) Deze willen we houden

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 34 26 mei 2016 INHOUD: Actieve ouders gezocht. Wie helpt mee boeken plastificeren? Sportdag Sponsor gezocht Wenmiddag / ochtend Typecursus

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART 2016

NIEUWSBRIEF MAART 2016 NIEUWSBRIEF MAART 2016 OVERZICHT Algemeen Onderbouw (1-2) Middenbouw (3-5) Bovenbouw (6-8) Algemeen / Persoonlijke noot Afgelopen weken heeft voor ons vooral in het teken van de resultaten van de kinderen

Nadere informatie

verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1

verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1 verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1 Woord vooraf Dit informatieboekje is een bijlage bij de schoolgids. In de schoolgids wordt uitgebreid de structuur van de school in al haar facetten

Nadere informatie

Bijna op kamp! Nog een maand en het is zover; we gaan op kamp. Wist je dat...

Bijna op kamp! Nog een maand en het is zover; we gaan op kamp. Wist je dat... Met dank aan de inzet van de ouderraad zijn we in het nieuw gestoken. Deze sportshirts zullen o.a. ingezet worden tijdens sportdagen waarop we als school deelnemen. DANK! Bijna op kamp! Nog een maand en

Nadere informatie

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN NASCHOOLSE ACTIVITEITEN In het schooljaar 2018-2019 biedt OBS De Fonkel weer naschoolse activiteiten aan. De naschoolse activiteiten worden aangeboden in verlenging van het aanbod binnenschools, met name

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

jaargang 20, nummer 1 1 september 2017 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis Informatieavond donderdag 7 september

jaargang 20, nummer 1 1 september 2017 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis Informatieavond donderdag 7 september Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 20, nummer 1 1 september 2017 Beste ouders, Inmiddels is de school weer gestart en zijn de lessen in volle gang. De leerlingen zijn enthousiast

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief september 2017 Nieuwsbrief september 2017 Vakantie voorbij, welkom allemaal Na 6 weken vakantie starten we op maandag 4 september. We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en weer zin heeft in het nieuwe

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, Februari 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 Niet vergeten donderdag 5 februari Studiedag, alle kinderen vrij vrijdag 6 februari rapport mee naar huis, groep 3 t/m 8 dinsdag 10 februari rapportgesprekken groep

Nadere informatie

Kennismakingsgesprekken Het resultaat van onze poll 001% 005% 003% zinvol (120) belangrijk (57) 029% niet zinvol (6) 062% onbelangrijk (2)

Kennismakingsgesprekken Het resultaat van onze poll 001% 005% 003% zinvol (120) belangrijk (57) 029% niet zinvol (6) 062% onbelangrijk (2) Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Het resultaat van onze poll Poll is

Nadere informatie

ODWB nr.13. De laatste ODWB van dit jaar

ODWB nr.13. De laatste ODWB van dit jaar Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 ODWB nr.13 De laatste ODWB van dit jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Nieuwsbrief september 2018 Vakantie voorbij, welkom allemaal Na 6 weken vakantie starten we op maandag 3 september. We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en weer zin heeft in het nieuwe

Nadere informatie

31 OKTOBER 2014 AGENDA:

31 OKTOBER 2014 AGENDA: JAARGANG 14, NR. 5 31 OKTOBER 2014 SchOuderCom De komende nieuwsbrief willen we gaan verspreiden via SchOuderCom. Daarbij zullen we een splitsing maken tussen berichten die van belang zijn voor de bouw,

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel?

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel? Vlindernieuws Katholieke basisschool De Vuurvlinder 24 september 2018 Hierbij het tweede Vlindernieuws van dit jaar. We zijn nu vier weken met elkaar op weg en onze eerste studiedag is geweest. De leerkrachten

Nadere informatie

Vrijdag 19 januari NIEUWSBRIEF. Schooljaar Beste ouders, INHOUD

Vrijdag 19 januari NIEUWSBRIEF. Schooljaar Beste ouders, INHOUD Schooljaar 2017-2018 NIEUWSBRIEF 20 INHOUD Beste ouders, Vrijdag 19 januari Directie Assembly voorstellen nieuwe leerlingen Adviesraad Ouderbijenkomst Oudergesprekken februari 2018 Drempeltest GESS Volkswagen

Nadere informatie

04 t/m 08 maart Carnavalsvakantie 20 maart Info-avond groepen 7 Entreetoets uur 21 maart Nieuwsbrief 14

04 t/m 08 maart Carnavalsvakantie 20 maart Info-avond groepen 7 Entreetoets uur 21 maart Nieuwsbrief 14 Nieuwsbrief 13 28 februari 2019 Belangrijke data: 04 t/m 08 maart Carnavalsvakantie 20 maart Info-avond groepen 7 Entreetoets 19.30-20.30 uur 21 maart Nieuwsbrief 14 Algemene informatie Social media en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kijk ook eens op Hier vindt u wekelijks nieuwe informatie en foto s van gebeurtenissen op school

Nieuwsbrief. Kijk ook eens op  Hier vindt u wekelijks nieuwe informatie en foto s van gebeurtenissen op school Nieuwsbrief Jaargang 13 nummer 15 20-05-2016. Inhoud Van de directie Nieuws uit de onderbouw Sportdag onderbouw Nieuws uit de middenbouw Entreetoets Sportdag midden- en bovenbouw Zomerschool Ouder café

Nadere informatie

JAARKALENDER

JAARKALENDER JAARKALENDER 2017 Beste ouder/verzorger, Hierbij ontvangt u de jaarkalender voor het schooljaar 2017. In deze kalender hebben wij de schoolvakanties, studiedagen, thema- en ouderbijeenkomsten al voor u

Nadere informatie

De laatste twee dagen! Alweer de laatste Oehoe van dit schooljaar. Er is in het afgelopen jaar wederom ongelooflijk hard gewerkt.

De laatste twee dagen! Alweer de laatste Oehoe van dit schooljaar. Er is in het afgelopen jaar wederom ongelooflijk hard gewerkt. de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2014-2015, nummer 18 juli

Nadere informatie

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2 Info Bron Amersfoort-Vathorst 11 februari 2016 Uitgave 24, jaargang 8 Colofon: Redactie: MT, Catherine van Dord en Astrid Vianen Redactieadres: Infobron@obsatlantis.nl InfoBron is een informatiebulletin

Nadere informatie

Donderdag, 1 september 2016

Donderdag, 1 september 2016 Akkersleep 1-3 6641 WR Beuningen T. 024 677 26 04 F. 024 677 89 59 info@dehoeven.nl www.dehoeven.nl Donderdag, 1 september 2016 Welkom (terug) op school De zomervakantie is voorbij en het nieuwe schooljaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Jaargang 29, nummer 26, 21 maart 2017

NIEUWSBRIEF. Jaargang 29, nummer 26, 21 maart 2017 NIEUWSBRIEF Jaargang 29, nummer 26, 21 maart 2017 R.K. basisschool Paus Joannes De Weer 25 1504 AH Zaandam 075-2010114 www.paus-joannes.nl twitter.com/pausjoannes Kalender 22 maart Grote Rekendag. 23 maart

Nadere informatie

schooljaar nummer 2.

schooljaar nummer 2. O.B.S. De Gezellehoek Rodenbachlaan 31 4707 NH ROOSENDAAL T: 0165-540358 E: basisschool@gezellehoek.nl --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

28 MAART 2013 AGENDA: SCHOOLZAKEN. Nieuwe website 8 april a.s. gaat onze nieuwe website online. Wij houden u op de hoogte!!!!!!

28 MAART 2013 AGENDA: SCHOOLZAKEN. Nieuwe website 8 april a.s. gaat onze nieuwe website online. Wij houden u op de hoogte!!!!!! JAARGANG 11, NR. 13 28 MAART 2013 SCHOOLZAKEN Nieuwe website 8 april a.s. gaat onze nieuwe website online. Wij houden u op de hoogte!!!!!! Avondvierdaagse De start voor het inschrijven voor de avondvierdaagse

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8. Met regelmaat worden er nieuwe foto s geplaatst in ons webalbum: http://montwildzang.mijnalbums.nl

Nieuwsbrief 8. Met regelmaat worden er nieuwe foto s geplaatst in ons webalbum: http://montwildzang.mijnalbums.nl 17 februari 2016 Nieuwsbrief 8 Project jij & ik Vanaf begin maart zullen we schoolbreed het project 'jij en ik' volgen. Alle groepen krijgen, behalve les van hun eigen leerkracht (en), ook gastlessen van

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 4 nr. 8 31 maart 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 8

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 8 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 8 19 april 2018 Inwerken Beste ouder(s)/verzorger(s), Met open armen ben ik op dinsdag 3 april door het team, ouders en leerlingen onthaald. Het is een feest om iedere

Nadere informatie

nr. 22, schooljaar 2011-2012

nr. 22, schooljaar 2011-2012 nr. 22, schooljaar 2011-2012 Dries Hawinkels in Limbrugs hockey elftal Dries Hawinkels uit groep 8 heeft zich geplaatst in het Limburgs hockey elftal. Na een speciale training in Weert mocht Dries deelnemen

Nadere informatie

JOURNAAL VAN VRIJDAG 27 NOVEMBER 2015 NUMMER 15 JAARGANG 28. Beste ouders,

JOURNAAL VAN VRIJDAG 27 NOVEMBER 2015 NUMMER 15 JAARGANG 28. Beste ouders, JOURNAAL VAN VRIJDAG 27 NOVEMBER 2015 NUMMER 15 JAARGANG 28 Beste ouders, Vanmiddag kwamen er een paar onderbouwleerkrachten puffend langs: De kinderen lijken wel allemaal hyperactief! De Sinterklaaskoorts

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 7

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 7 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 7 23 maart 2018 Beste ouders, Zoals het bestuur u onlangs heeft laten weten zal ik per 1 april 2018 worden benoemd als directeur van De kleine Nicolaas. Via deze weg

Nadere informatie

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN NASCHOOLSE ACTIVITEITEN In het schooljaar 2018-2019 biedt OBS De Fonkel weer naschoolse activiteiten aan. De naschoolse activiteiten worden aangeboden in verlenging van het aanbod binnenschools, met name

Nadere informatie

Formatie. Schoolvakanties schooljaar

Formatie. Schoolvakanties schooljaar Nieuwsbrief Nr. 10 Belangrijke data Maandag 10 juni 2e Pinksterdag Dinsdag 11 juni Studiedag. Alle kinderen vrij! 12 juni t/m 14 juni Groep 8 Kamp! 12, 21 & 26 juni Groep 1 /2 Verkeersles 21 juni Pannenkoekenfeest

Nadere informatie

ma 5/12 maart en do 8/15 maart - sporten op het schoolplein ma 19 maart - inloop voor ouders (groep 3 t/m 8)

ma 5/12 maart en do 8/15 maart - sporten op het schoolplein ma 19 maart - inloop voor ouders (groep 3 t/m 8) NIEUWSBRIEF Maart 2018 AGENDA ma 25 februari t/m vr 02 maart - voorjaarsvakantie ma 5/12 maart en do 8/15 maart - sporten op het schoolplein ma 19 maart - inloop voor ouders (groep 3 t/m 8) do 29 maart

Nadere informatie

Belangrijke data. Eerste schoolweek!

Belangrijke data. Eerste schoolweek! Belangrijke data Vrijdag 31 augustus: groep 1-2-3 vrij Donderdag 6 september: betaling ouderbijdrage van 8:15 8:45 en van 11:45 12:15 Maandag 10 september: studiedag; alle leerlingen vrij Donderdag 13

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief april 2019 Nieuwsbrief april 2019 Woensdag 10 april Inloopspreekuur JGT (8.30u. 9.00u.) Vrijdag 12 april Koningsspelen Maandag 15 april inloopmoment Di. 16 t/m do. 18 apr. Cito-eindtoets groep 8 Donderdag 18 april

Nadere informatie

Vancouverstraat DT Amsterdam

Vancouverstraat DT Amsterdam Nieuwsbrief van openbare basisschool Rosa Boekdrukker en peuterspeelzaal Pioenroos Nummer 15 21 augustus 2014 Vancouverstraat 3 1056 DT Amsterdam 020 6128000 directie@rosaboekdrukker.net www.rosaboekdrukker.nl

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school

Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school Werelds leren in landelijk Amsterdam Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school Welkom op De Weidevogel! De Weidevogel is niet zomaar een openbare basisschool. Onze school ligt

Nadere informatie

Startweek: Opstarten van het nieuwe schooljaar Bijbel: Tien bruidsmeisjes (Matteüs 25, 1-13)

Startweek: Opstarten van het nieuwe schooljaar Bijbel: Tien bruidsmeisjes (Matteüs 25, 1-13) Nieuwsbrief 1 Jaargang 18 woensdag 29-08-2017 De Schakel in ontwikkeling Actief leren! Het nieuwe schooljaar is na een mooie zomervakantie gestart en wij, als team, hebben er zin in. Voordat de school

Nadere informatie

4 april 2013. Schoolfotograaf Dinsdag 9 april komt de schoolfotograaf:

4 april 2013. Schoolfotograaf Dinsdag 9 april komt de schoolfotograaf: 4 april 2013 Na een koud, maar lang paasweekend zijn we begonnen met het laatste deel van het schooljaar. In de periode tot de meivakantie staat een aantal activiteiten op het programma: theoretisch en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 27 nov t/m 1 dec 2017

NIEUWSBRIEF 27 nov t/m 1 dec 2017 V V VAKANTIES & VRIJE DAGEN Kerstvakantie: 25 december 2017 t/m 5 januari 2018 Voorjaarsvakantie: 26 februari t/m 2 maart 2018 Goede Vrijdag / 2e Paasdag: 30 maart t/m 2 april 2018 Koningsdag: 27 april

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 27 Donderdag 26 maart 2015 Vakantie- en vrije dagenrooster

Nadere informatie

N ieuwsbrief 02 december 2016

N ieuwsbrief 02 december 2016 Kattebelletje Maandag 5 december Sinterklaasviering Kerst-versieren woensdag 7 december vanaf half 9 Maandag 19 december Kerst-inloop. Tussen 18.30-19.30 uur Let op! Donderdag 22 december zijn de kinderen

Nadere informatie

Gezellig koffie of thee drinken. dinsdag 26 augustus woensdag 20 augustus 2014 donderdag 21 augustus vrijdag 29 augustus 2014

Gezellig koffie of thee drinken. dinsdag 26 augustus woensdag 20 augustus 2014 donderdag 21 augustus vrijdag 29 augustus 2014 Jaar overzicht schooljaar 2014-2015. Ondanks dat dit overzicht met zorg is samengesteld kan het voorkomen data gewijzigd worden of er meer activiteiten worden gepland. In het Rembrandtnieuws zal daarom

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 : 25 maart 2015

Nieuwsbrief 14 : 25 maart 2015 BASISSCHOOL HET DAL Brede School Markeent St. Jozefslaan 102 6006 JN Weert Tel: 0495-534518 Nieuwsbrief 14 : 25 maart 2015 1. Agenda Datum tijd Voor wie Wat / Waar / Overige info Woe. 25 maart Alle groepen

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april Lees deze informatie even goed door.

Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april Lees deze informatie even goed door. Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april 2018. Lees deze informatie even goed door. Ouders gezocht De oudervereniging zoekt nieuwe leden. Wij hebben een actieve OV die vaak helpt tijdens

Nadere informatie

Met een zonnig begin van de week zijn we weer goed van start gegaan in alle klassen. We wensen alle kinderen een fijn schooljaar toe!

Met een zonnig begin van de week zijn we weer goed van start gegaan in alle klassen. We wensen alle kinderen een fijn schooljaar toe! NUMMER 1 JAARGANG 30 02-09-2016 Belangrijke data Belangrijke data 1 september Informatieavond groep 8 locatie Eem 6 september Schoolfotograaf individueel locatie Revius 7 september Schoolfotograaf groep

Nadere informatie

Het Praatpaaltje. Wij hopen door deze wijziging in opvang zo min mogelijk onderwijs uren te missen.

Het Praatpaaltje. Wij hopen door deze wijziging in opvang zo min mogelijk onderwijs uren te missen. Mededeling MR Datum: 9 maart 2017 In de laatste MR vergadering zijn de vervangingen van zieke collega s of collega s die voor studie onder schooltijd afwezig zijn besproken. Wij als school zullen er alles

Nadere informatie

JAARGANG 7 AFLEVERING 01

JAARGANG 7 AFLEVERING 01 Nieuws uit. JAARGANG 7 AFLEVERING 01 Infoavond: We proosten op een nieuw jaar! Op maandag 3 ember en dinsdag 4 ember zijn weer de jaarlijkse infoavonden. Echter dit jaar hebben we deze avonden in een ander

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 14. IEP toets groep 8

Nieuwsbrief Nr. 14. IEP toets groep 8 Nieuwsbrief Nr. 14 Belangrijke data 27 april- Koningsdag 28 t/m 13 mei - Mei Vakantie 14 mei- Luizencontrole 15 mei Schoolreis onderbouw 22 mei Studiedag Alle kinderen vrij!! 28 t/m 31 mei Avond 4-daagse

Nadere informatie

Nieuwsbrief. juni 2019

Nieuwsbrief. juni 2019 Nieuwsbrief juni 2019 - mededelingen schoolbreed - kwaliteitszorg - tweede rapport - musical - activiteiten OR - data - nieuws uit de groepen - kalender Mededelingen schoolbreed Het was de tijd van de

Nadere informatie

Vrijdag e jaargang - nr. 20

Vrijdag e jaargang - nr. 20 Vrijdag 27 01-2017 18e jaargang - nr. 20 Wij leren met hoofd, hart en handen. In veiligheid, met vertrouwen en plezier! HERHAALDE OPROEP Wie vindt het leuk om te komen helpen bij de overblijf?! We zijn

Nadere informatie

1. Eerste schooldag. 2. Aanwezigheid directie. 3. Nieuwe collega s. Lijnbaan AG Zoetermeer

1. Eerste schooldag. 2. Aanwezigheid directie. 3. Nieuwe collega s. Lijnbaan AG Zoetermeer Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57 Email: directie@debuut.unicoz.nl Website: www.debuut.unicoz.nl 22-08-2016 Nr. 01 1. Eerste schooldag Welkom allemaal! Het nieuwe schooljaar is weer begonnen.

Nadere informatie

Nieuwsflits #1. september 2017

Nieuwsflits #1. september 2017 Nieuwsflits #1 september 2017 Belangrijke data: Maandag 4 september Woensdag 6 september Kennismakingsgesprekken groepen 3 tot en met 8. Maandag 18 september tot en met vrijdag Op voeten en fietsen projectweek!

Nadere informatie

Nieuwsbrief van obs De Goudvink

Nieuwsbrief van obs De Goudvink Nieuwsbrief van obs De Goudvink schooljaa r 2016-2017 Inhoud Belangrijke data Voorwoord Sportiefste school Gymschoenen Luizenzakken Pauzehap Gymtijden Start schooldag Snappet HVO Nieuwsbrief 2 september

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

Weekbericht o.b.s. De Eiber

Weekbericht o.b.s. De Eiber Weekbericht o.b.s. De Eiber www.obsdeeiber.nl Jaargang 25, nummer 16 11 januari 2013 In deze editie: Start van 2013 Voorstelling kleuters Estafette Nieuwe ouders Agenda/kalender Arts/tandarts Studiemiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 18, nummer 12 vrijdag 8 april 2016

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 18, nummer 12 vrijdag 8 april 2016 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 18, nummer 12 vrijdag 8 april 2016 Kalender - Woensdag 13 april Ateliers groepen 3 en 4 - Donderdag 14 april studiedag, alle leerlingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr januari 2016

NIEUWSBRIEF nr januari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 10 12 januari 2016 In deze nieuwsbrief: Gelukkig 2017 Alexandra de Vries Schoonmaakavond woensdag 18 januari Inloop ouders Nationale Voorleesdagen Informatieavond ParnasSys (herhaling)

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 06. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam

ICBS De Windroos WEEKINFO 06. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam WEEKINFO 06 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 17-10-2017 Jaarvergadering OR Beste ouders/verzorgers, In deze info: Aanmelden voor Gras Jaarvergadering

Nadere informatie

Kinderboekenweek. Thema: Klaar voor de start! Maandnieuws februari Jaargang Maandnieuws februari 2019 WINTERPRET

Kinderboekenweek. Thema: Klaar voor de start! Maandnieuws februari Jaargang Maandnieuws februari 2019 WINTERPRET Maandnieuws februari 2018-2019 Jaargang 17 105 Maandnieuws februari 2019 Hilversum WINTERPRET Kinderboekenweek 2013 Thema: Klaar voor de start! Lees verder op pagina 5 COLOFON / VOORWOORD Dit Maandnieuws

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Informatieavond. Nummer 3: 25-09-2015. Jaargang 2015-2016

Wingerdbericht. Agenda. Informatieavond. Nummer 3: 25-09-2015. Jaargang 2015-2016 Wingerdbericht Nummer 3: 25-09-2015 Jaargang 2015-2016 Agenda 26 september Klusploeg 7 oktober Start kinderboekenweek raar maar waar 9 oktober Studiedag team (KIVA), alle leerlingen vrij 14 oktober Inloopmiddag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen...

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... NIEUWSBRIEF Talenten kleure n kinderen... Belangrijke data: Maandag 13 t/m donderdag 16 februari KANVAS afname Maandag 19 februari Oud papier. Donderdag 22 februari Klassenmail. Beste ouders, Het alweer

Nadere informatie

8 nov In dit bulletin:

8 nov In dit bulletin: 8 nov. 2017 Voor de kalender: 3, 8 en 10 nov. Groepen 1/2 Excursie Kriebelbeestjessafari 10 nov. Nationaal Schoolontbijt 24 nov. 1 e Rapport mee (graag de rapportmap mee naar school!) 27 nov. t/m 1 dec.

Nadere informatie

Discussieavond. 27-06-2014 Agenda

Discussieavond. 27-06-2014 Agenda 27-06-2014 Agenda Discussieavond 30-06 doorschuifmiddag 30-06 schoomaakavond 01-07 afscheid groep 8 02-07 afscheid juf Houkje 04-07 laatste schooldag 05-07 t/m 17-08 ZOMERVAKANTIE Zoon voor juf Bianca!

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 35. Belangrijke data: IPC groep 5-6. Onderwijs op De Windroos:

ICBS De Windroos WEEKINFO 35. Belangrijke data: IPC groep 5-6. Onderwijs op De Windroos: WEEKINFO 35 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 5-6-2017 Tweede Pinksterdag Beste ouders/verzorgers, In deze info: 6-6-2017 Studiedag, leerlingen

Nadere informatie

.Jarigen.Kalender / Schoolgids. .Informatieavonden. .Gymnastiekrooster. Nieuwsbrief 1 september Nieuwsbrief INHOUD: Basisschool De Windroos

.Jarigen.Kalender / Schoolgids. .Informatieavonden. .Gymnastiekrooster. Nieuwsbrief 1 september Nieuwsbrief INHOUD: Basisschool De Windroos Nieuwsbrief 3 september 2012 INHOUD: Welkom Namen op voorwerpen.jarigen.kalender / Schoolgids Nieuwsbrief 1 september 2012 Welkom: 2012 2013 We willen alle leerlingen en ouders graag verwelkomen en veel

Nadere informatie

23 e jaargang, nr nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen

23 e jaargang, nr nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen 23 e jaargang, nr. 17 29-01-2016 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener Algemeen Schaken Op woensdag 17 februari zal De Schoener met een team meedoen aan het schoolschaaktoernooi, dat op die middag in

Nadere informatie