Nieuwe kleutergroep Papegaaien op locatie Steeg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwe kleutergroep Papegaaien op locatie Steeg"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden Vliet RE Leiden St.Ursulasteeg XA Leiden jaargang 15, nummer 7 Vrijdag 29 januari 2016 In dit nummer: Nieuwe kleutergroep Vakantieregeling Auto s Op tijd komen Foto s op Schoudercom Nieuws van de combinatiefunctionaris Interview met meester Erwin Rapportgesprekken Oproep Europa Kinderhulp Schoudercom Tijdig aanmelden Interessante data: 1 febr.: start Papegaaien 5 febr.: rapporten mee 8 t/m 12 febr.: rapportgesprekken 12 febr.: Proeverij 22 t/m 26 febr: voorjaarsvakantie Nieuwe kleutergroep Papegaaien op locatie Steeg Per 1 februari zal er op de locatie Steeg een vierde kleutergroep geformeerd worden. Hiermee hopen wij te voldoen aan de wens van vele ouders om bij ons op school een plekje te krijgen. Ook de ouders die eigenlijk een voorkeur hebben voor de locatie Vliet zullen hier kunnen instromen. De sollicitatiegesprekken om een goede leerkracht voor deze nieuwe groep (De Papegaaien) zijn geweest en meester Menno en juf Sabine gaan er samen een mooie groep van te maken. In de afgelopen week is het lokaal door hen gezellig ingericht en er is kennis gemaakt met de kinderen en hun ouders. Iedereen heeft er zin in. Het wordt een zogenaamde instroomgroep: kinderen die vanaf november zijn ingestroomd worden in deze groep geplaatst en de nieuwe kinderen komen dan ook in deze groep. Aan het eind van dit schooljaar zal dit ook weer een goed gevulde groep zijn. Voor schooljaar zullen wij de indelingen opnieuw bekijken. Vakantieregeling bekend De gemeente Leiden heeft de vakantieregeling vastgesteld. Er moeten nog wel studiedagen gepland worden. Zodra deze bekend zijn zullen wij u informeren. Leidens Ontzet 3 oktober (maandag) Herfstvakantie 15 oktober t/m 23 oktober Kerstvakantie 24 december t/m 8 januari Voorjaarsvakantie 25 februari t/m 5 maart 2 de Paasdag 17 april (maandag) Meivakantie 22 april t/m 30 april Bevrijdingsdag 5 mei (vrijdag) Hemelvaartdag 25 mei (donderdag) 2 de Pinksterdag 5 juni (maandag) Zomervakantie 8 juli t/m 20 augustus

2 Auto s en de Steeg en de Vliet Regelmatig hebben wij opmerkingen gemaakt over de onveilige verkeerssituatie bij beide locaties. Wij leven in een binnenstad. Dat betekent dat er verkeerstechnisch nogal wat beperkingen zijn. Als iedereen hier een beetje rekening mee wil houden, dan zijn wij elkaar niet tot last. Vliet: Zet dus de auto niet in de Molensteeg, maar parkeer ergens in de Doezastraat. Probeer kinderen in elk geval op een veilige plek uit de auto te laten stappen. Zet kinderen ook NIET voor de ingang in de Molensteeg af. Het is daar te smal en kleine kinderen hebben er veel last van. Steeg: In de Steeg mag langs het Gasthuis kort geparkeerd worden. U krijgt voldoende tijd om uw kind naar school te laten gaan. De politie heeft ons gemeld handhavend op te gaan treden. In politietaal betekent dit het uitschrijven van een bekeuring van 90,00. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Houdt u ook rekening met de voetgangers en fietsers die zich langs de auto s moeten wurmen? De situatie is vaak onoverzichtelijk, zeker voor jonge kinderen. Kijk ook goed uit voordat u een deur opent of weg- of achteruitrijdt. Overigens is er op beide locaties meer dan voldoende plek om met de fiets naar school te komen. Op tijd komen; bezoek van de leerplichtambtenaar Wij hebben bezoek gekregen van de nieuwe leerplichtambtenaar. Een van de zaken die hem direct opviel, was dat er veel kinderen te laat op school komen. Vorig schooljaar is er een actie geweest vanuit leerplicht om ouders en kinderen die te laat kwamen aan te spreken. Dat is natuurlijk nooit leuk, vooral als je altijd op tijd komt. Wij moeten en willen de lessen op tijd laten beginnen. Om dit mogelijk te maken gaan de deuren van de school tien minuten van te voren open. De lessen starten om 8.15 uur op de Steeg en om 8.30 uur op de Vliet. Als de lessen zijn begonnen, moeten kinderen op de gang wachten, totdat zij naar binnen kunnen. Samen moet het toch lukken. Foto s op Schoudercom Schoudercom kent een openbaar EN een besloten gedeelte. Als u inlogt via het OUDERPORTAAL komt u in het besloten gedeelte terecht. Alleen gebruikers met een gebruikersnaam en een inlogcode kunnen in dit besloten deel. Alleen direct betrokkenen van de school hebben een gebruikersnaam en een inlogcode. De foto s in de diverse blogs op de website staan in het besloten gedeelte en zijn dus alleen door gebruikers te zien. De kleine fotootjes op de website bij de diverse berichten zijn zo gekozen en gemaakt dat er geen herkenbare kinderen te zien zijn. Daar waar dat wel het geval is, is er toestemming van de ouders gevraagd. Wij proberen dat echter zoveel als mogelijk te voorkomen.

3 Nieuws van de combinatiefunctionaris Toernooien Clinics Op woensdagmiddag 27 januari hebben 5 jongens meegedaan aan het tafeltennistoernooi. Het damtoernooi is helaas afgelast i.v.m. te weinig animo. De uitnodiging voor het zwemtoernooi van woensdag 9 maart is verstuurd via Schoudercom. Inschrijven vóór 19 februari. Er komen veel toernooien aan in het voorjaar: Tennis, voetbal, handbal, korfbal en atletiek. Op vrijdagmiddag 22 januari waren de groepen 8 in het Vijf Meibad voor een clinic waterpolo. Verslag en foto s van deze clinic, verzorgd door trainers van LZ 1883, vindt u op de blogs van de groepen 8. Op vrijdag 29 januari is circusschool Miloco de hele dag op de Vliet aanwezig geweest om voor alle leerlingen vanaf groep 2 een clinic circus te verzorgen. Aan het eind van deze vrijdag is er NSA-circus op de Vliet geweest. Proeverij Vorige week heeft u een mail gekregen over de Proeverij. Deze vindt plaats op woensdagmiddag 10 februari op de locatie Steeg en de bedoeling is laten zien dat lekker eten ook gezond kan zijn. Kinderen krijgen info in de klas. Iedereen is welkom. De bedoeling is dat ouders en kinderen iets gezonds maken en dat iedereen dat dan kan proeven. Wilt u zich inschrijven via Schoudercom door middel van de vragenlijst die bij de mail is verzonden? Cursus Basketbal Rinus van Haaster gaat na de voorjaarsvakantie een cursus basketbal geven voor alle leerlingen van groep 8. Hij geeft ook basketbal-clinics namens ZZ Leiden op basisscholen in Leiden en in die hoedanigheid was hij al te gast op de Steeg. De cursus is een lessenreeks van drie trainingen van drie kwartier. De lessen worden gegeven op vrijdagmiddag van 14:45-15:30 uur in de gymzaal van de locatie Vliet. De cursus is gratis en voor jongens en meisjes van groep 8. De eerste cursusdag is vrijdag 11 maart. De leerlingen van groep 8 krijgen hierover bericht.

4 Rapporten komen er weer aan In de week van 8 februari staan de rapportgesprekken gepland met de leerkrachten van uw kind. De bedoeling is om met de leerkracht de vorderingen van uw kind te bespreken. Hiervoor worden de 10-minuten-gesprekken gepland. Via Schoudercom zult u daar volgende week een uitnodiging voor krijgen, zodat u zich daarvoor kunt aanmelden. Dinsdagavond 9 februari is de Centrale Avond. Heeft u de rapportmap nog niet ingeleverd? Doe dit dan zo snel mogelijk. Interview met meester Erwin Een nieuwe rubriek in de Om De Week Brief. Een initiatief van een van onze ouders: Rien van Vliet. Hij zal de komende tijd steeds een van de medewerkers van school in de schijnwerpers zetten. Er werken veel mensen op de Lucas van Leyden. Zo is er het directie-lid, het locatiehoofd, de groepsleerkracht, de vakleerkracht, de IB er, het onderwijsondersteunend personeelslid en de overige medewerker. Wie is wie en wat doen zij eigenlijk precies? Deze keer: Wie: meester Erwin Functie: Locatie: conciërge/onderwijsondersteunend de Steeg Ik werk nu sinds 2010 bij de Lucas van Leyden. Mijn taak hier op school is eigenlijk heel divers. Ik zorg ervoor dat de school s ochtends open is en de leerlingen naar binnen kunnen. Ik hou de wacht wanneer de lessen begonnen zijn en regel dat het bezoek bij de juiste collega terecht komt. Ik zorg dat de voorraden op peil zijn, doe allerlei klusjes en assisteer bij diverse school- en klassenactiviteiten. Daarnaast ben ik vaak het eerste aanspreekpunt voor ouders, leraren en bezoekers. Er komen regelmatig ouders naar me toe met allerlei vragen over school en andere zaken zoals ziekmeldingen. Gelukkig kan dat laatste inmiddels via Schoudercom. Dat scheelt weer in de hectische ochtenddrukte. En natuurlijk weten de kinderen meester Erwin te vinden met vragen variërend van Heeft u een wc-rol voor mij? (zoals tijdens dit interview) tot het oplossen van conflicten op het schoolplein. Het leuke aan de kinderen is dat je nooit weet wat ze gaan zeggen. De spontaniteit en gekkigheid van kinderen vind ik een erg leuk deel van mijn werk. En de kinderen weten dat ik zelf ook wel van een dolletje hou. De diversiteit aan kinderen is ook erg boeiend. Zo zijn er kinderen die je proberen uit te dagen en zich niet altijd even netjes gedragen. Die kinderen weten hoe ik erover denk en houden wel rekening met me. School heeft hierin natuurlijk een taak maar ouders zeer zeker ook! Daarnaast zijn er de verlegen kinderen die heel schuchter aan mij iets komen vragen. Die kinderen probeer ik aan te leren dat ze mij gewoon mogen durven aankijken. En dan heb je in de hoogste groepen de kinderen die langzaamaan beginnen te puberen en met hun handen in hun zakken totaal ongeïnteresseerd naar me toe komen met hun vragen. Die probeer ik er wel een beetje bij te houden door hen op hun gedrag te wijzen maar ja, begrijpelijkerwijs zijn ze nu zo aan het veranderen dat dat wel eens lastig is.

5 Erwin komt oorspronkelijk uit Oldenzaal en heeft daar van op de lagere school De Maten gezeten. Ik heb daar een leuke lagere schooltijd gehad. Van de leraren kan ik mij de heer Vergeer goed herinneren die mij wist te triggeren tot betere prestaties. Ik had dus een leuke tijd en dat vind ik belangrijk voor kinderen: een leuke, leerzame, zo veel mogelijk zorgeloze tijd waarin ze veel lol kunnen trappen. Na de middelbare school is Erwin naar Leiderdorp verhuisd waar hij enige tijd in de verpleging heeft gewerkt. Hij woonde daar in de bekende zusterflat waar verplegers en studenten door elkaar wonen. Na die periode heeft Erwin diverse banen gehad ( van alles en nog wat ) totdat hij in 2010 bij de Lucas van Leyden terecht kwam. Door zijn positie binnen de school wordt Erwin geconfronteerd met de problemen en obstakels die de multi-culturaliteit van de schoolpopulatie met zich meebrengt. Zo merk je dat contact met school beperkt wordt door bijvoorbeeld de taal. Dat is vaak aan de orde wanneer een buitenlands kind nieuw op school is maar het kind leert snel Nederlands en de ouders vaak ook. En anders kan er in het begin Engels of Duits worden gesproken met de ouders. Je ziet dat Midden- en Oosteuropeanen vaker Duits spreken dan Engels. Soms merk je dat ouders de Nederlandse taal om welke reden dan ook helemaal niet leren spreken maar dan is er altijd wel iemand binnen hun groep die de communicatie met school op gang houdt. In dat kader is het ook van belang dat wij de culturele achtergrond van deze mensen beter leren kennen; ook wij moeten ons best doen. Oproep Europa Kinderhulp Deze oproep delen wij graag met u: bij hen thuis willen laten logeren. Rond deze tijd worden de vakantieplannen gemaakt. U werkt in het onderwijs en weet als geen ander dat de meeste kinderen na de zomer thuiskomen met geweldige verhalen. Europa Kinderhulp zet alles op alles om ook dit jaar zo'n 1600 kansarme kinderen uit binnen en buitenland een onvergetelijke vakantie te verzorgen. Dat kunnen wij niet zonder uw hulp! Wij zijn op zoek naar enthousiaste ouders die tweeënhalve week een Frans, Duits of Nederlands kind Onze stichting werkt landelijk, met zo'n 40 vrijwilligers in Zuid-Holland en Utrecht. Wij zetten ons in voor jongens en meisjes die zelden of nooit echt op vakantie kunnen, omdat ze uit gezinnen komen die te kampen hebben met grote sociale en/of financiële problemen. Er zijn kinderen uit grote gezinnen met een krappe behuizing. En kinderen waarvan de ouders er door ziekte onderdoor dreigen te gaan. Of ouders die juist bezig zijn om zich met hun gezin uit de problemen te werken en daarbij de helpende hand van een kindervakantie juist zo goed kunnen gebruiken. Europa Kinderhulp werkt samen met organisaties als het Rode Kruis, Humanitas, Leger des Heils en lokale overheden. Voor o.a. de data:

6 Schoudercom kan worden uitgezet). De OBS Lucas van Leyden gebruikt voor de communicatie met de ouders Schoudercom.nl. Dit is een online communicatieplatform dat voor alle betrokkenen overzicht brengt in de communicatie en onder andere berichten, enquêtes en een jaarkalender ondersteunt. Iedere ouder kan zelf zijn/haar eigen gebruikersaccount in Schoudercom.nl aanmaken, hiervoor heeft u een uitnodigings ontvangen. Berichten worden binnen Schoudercom.nl verstuurd, waarbij een ter notificatie aan de ontvanger wordt gestuurd (notificatie Ons ouderportaal is te bereiken op Op dit moment hebben van bijna alle kinderen (één van) de ouders het account geactiveerd. Het is belangrijk om dit zo spoedig mogelijk te doen, want u krijgt alleen via dit portaal de berichten van school gestuurd. Voor de duidelijkheid: voor de ouders zijn er geen kosten aan verbonden. Bij uw aanmelding kunt u eenvoudig uw eigen gegevens aanpassen en een leuke foto van uw kind toevoegen. Schoudercom.nl zal uw gegevens nimmer aan andere partijen verstrekken. Een link naar de volledige tekst van de privacy policy van Schoudercom.nl is te vinden op Mocht u geen uitnodiging voor Schoudercom hebben ontvangen, kunt u een mail sturen naar onze administratie: administratie@lucasvanleyden.nl. U krijgt dan direct een nieuwe uitnodiging toegestuurd. Tijdig aanmelden: heel belangrijk! Wij hebben u al vaker gewezen op het belang om tijdig uw kinderen aan te melden bij de Lucas van Leyden. Voor ons is het erg belangrijk dat wij tijdig weten dat er een broertje of zusje zit aan te komen, zodat wij rekening kunnen houden met zijn of haar komst en we weten hoeveel kinderen we kunnen verwachten. Op dit moment krijgen we meer aanmeldingen dan we kunnen plaatsen. Hierdoor zullen we mensen moeten gaan teleurstellen. Wij willen uw kind graag voorrang geven bij aanmelding, maar dat kan alleen als we tijdig weten dat we uw kind in een bepaald schooljaar moeten plaatsen. Minimaal 2 jaar voordat uw kind vier jaar wordt. Het zou anders kunnen gebeuren, dat u achter het net vist. Dat is iets dat voor u en voor ons niet wenselijk is. Als u al een kind op de Lucas heeft, kunt u per een nieuw aanmeldformulier aanvragen via de administratie: administratie@lucasvanleyden.nl. Wilt u daarin duidelijk aangeven op welke locatie en in welke groep u al een kind heeft zitten?

Nieuwe kleutergroep op locatie Steeg: de Papegaaien

Nieuwe kleutergroep op locatie Steeg: de Papegaaien Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Nieuwe kleutergroep op locatie Steeg:

Nadere informatie

Woutertje van Leyden. Ouderenquête

Woutertje van Leyden. Ouderenquête Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Woutertje van Leyden jaargang 15, nummer

Nadere informatie

ODWB no. 4 Dieren liever niet op school

ODWB no. 4 Dieren liever niet op school Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Jaargang 16, nummer 4 Vrijdag 11 november

Nadere informatie

ODWB nr 11. Verjaardagen en snoepen op school

ODWB nr 11. Verjaardagen en snoepen op school Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 ODWB nr 11 Verjaardagen en snoepen op

Nadere informatie

Avondvierdaagse. Ook dit jaar deed de Lucas van Leyden weer mee met de SportCity Avond-4daagse. Van dinsdag 31 mei tot en met

Avondvierdaagse. Ook dit jaar deed de Lucas van Leyden weer mee met de SportCity Avond-4daagse. Van dinsdag 31 mei tot en met Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Avondvierdaagse jaargang 15, nummer

Nadere informatie

Kinderpostzegels. Kinderpostzegels Appeltje voor de dorst

Kinderpostzegels. Kinderpostzegels Appeltje voor de dorst Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Kinderpostzegels jaargang 15, nummer

Nadere informatie

ODWB. Gestart. Jaargang 17, nummer 1 Vrijdag 1 september In dit nummer:

ODWB. Gestart. Jaargang 17, nummer 1 Vrijdag 1 september In dit nummer: Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden - 071-5122907 ODWB 1 Jaargang 17, nummer 1 Vrijdag

Nadere informatie

Hoera, het is (bijna) klaar

Hoera, het is (bijna) klaar Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE 071-5121675 St. Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Hoera, het is (bijna) klaar jaargang 13, nummer

Nadere informatie

Vacature Medezeggenschapsraad

Vacature Medezeggenschapsraad Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Vacature Medezeggenschapsraad De medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Op de fiets naar school is beter voor milieu en stress

Op de fiets naar school is beter voor milieu en stress Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Op de fiets naar school is beter voor

Nadere informatie

ODWB nr.12. Snoepen en traktaties op school

ODWB nr.12. Snoepen en traktaties op school Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 ODWB nr.12 Snoepen en traktaties op

Nadere informatie

Nieuwe MR-leden gezocht!

Nieuwe MR-leden gezocht! Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Nieuwe MR-leden gezocht! jaargang 14,

Nadere informatie

Veel lezen in vrije tijd helpt!

Veel lezen in vrije tijd helpt! Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 jaargang 15, nummer 8 Vrijdag 19 februari

Nadere informatie

ZangExpress. jaargang 13, nummer 10 vrijdag 25 april In dit nummer:

ZangExpress. jaargang 13, nummer 10 vrijdag 25 april In dit nummer: Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE 071-5121675 St. Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 ZangExpress jaargang 13, nummer 10 vrijdag 25

Nadere informatie

Ouderbijdrage en schoolreisje

Ouderbijdrage en schoolreisje Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE 071-5121675 St. Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Ouderbijdrage en schoolreisje jaargang 12, nummer

Nadere informatie

Enquête Jeugdgezondheidszorg (GGD)

Enquête Jeugdgezondheidszorg (GGD) Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Enquête Jeugdgezondheidszorg (GGD) jaargang

Nadere informatie

Lopen, fietsen, met de auto

Lopen, fietsen, met de auto Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Lopen, fietsen, met de auto Een school

Nadere informatie

De denktank. Verandert er dan niets? Welke argumenten waren doorslaggevend om tot dit advies te komen? Hoe gaat het nu verder?

De denktank. Verandert er dan niets? Welke argumenten waren doorslaggevend om tot dit advies te komen? Hoe gaat het nu verder? Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-512 16 75 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-512 29 07 jaargang 14, nummer 4 vrijdag 5

Nadere informatie

Ouders gezocht voor de Medezeggenschapsraad

Ouders gezocht voor de Medezeggenschapsraad Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE 071-5121675 St. Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Ouders gezocht voor de Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

O.D.W.B. nr 8. Telefoonnummers

O.D.W.B. nr 8. Telefoonnummers Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 O.D.W.B. nr 8. Jaargang 16, nummer 08

Nadere informatie

Nieuwe namen voor de kleutergroepen

Nieuwe namen voor de kleutergroepen Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Nieuwe namen voor de kleutergroepen

Nadere informatie

Instellingen in Schoudercom

Instellingen in Schoudercom Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 De tweede ODWB Lucas financieel Vorige

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 2016

NIEUWSBRIEF november 2016 NIEUWSBRIEF 7 25 november 2016 INHOUDSOPGAVE: Studiedag maandag 14 november Sint Maarten op de Odyssee Sinterklaasfeest op school Boeken voor de schoolbieb Inschrijven broertjes/zusjes & melden verhuisplannen

Nadere informatie

13 oktober 2017 Nummer 4

13 oktober 2017 Nummer 4 13 oktober 2017 Nummer 4 Inhoud: Fietsverlichting Schoolfoto commissie Jeugd enquête Speculaasactie Aankondiging Schoudercom Vervangingen Controle fietsverlichting!(herhaalde oproep) Deze willen we houden

Nadere informatie

Gestart. jaargang 15, nummer 1 Vrijdag 4 september 2015

Gestart. jaargang 15, nummer 1 Vrijdag 4 september 2015 Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Gestart jaargang 15, nummer 1 Vrijdag

Nadere informatie

Lucas-kleding bestellen

Lucas-kleding bestellen Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-512 16 75 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-512 29 07 Lucas-kleding bestellen jaargang

Nadere informatie

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar.

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar. Info 5 2016/2017 Datum: 09-12-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben een heerlijk Sinterklaasfeest achter de rug. Iedereen bedankt voor de hulp! In deze Info wat foto s,

Nadere informatie

ODWB. Roken in de buurt van de school WIJ STAKEN OOK OP DONDERDAG 5 OKTOBER! Jaargang 17, nummer 2 Vrijdag 29 september 2017.

ODWB. Roken in de buurt van de school WIJ STAKEN OOK OP DONDERDAG 5 OKTOBER! Jaargang 17, nummer 2 Vrijdag 29 september 2017. Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-512 1675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden - 071-512 2907 ODWB 2 Jaargang 17, nummer 2 Vrijdag

Nadere informatie

O.D.W.B. nr 10. Koningsspelen 2017

O.D.W.B. nr 10. Koningsspelen 2017 Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 O.D.W.B. nr 10. Koningsspelen 2017 Jaargang

Nadere informatie

De nieuwsbrief. nummer mei Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs.

De nieuwsbrief. nummer mei Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs. Jaargang 15 De nieuwsbrief nummer 15 19 mei 2017 Locatie Oudelandselaan 141 2652 ER Berkel en Rodenrijs 010-511 3280 directie@daltondeklipper.nl Locatie Gouden Uillaan 28 2652 KJ Berkel en Rodenrijs 010

Nadere informatie

Kalender mei-juni. Vrijdag 21 juli Leerlingen vrij Zomervakantie t/m 3 september Maandag 4 september Eerste schooldag schooljaar

Kalender mei-juni. Vrijdag 21 juli Leerlingen vrij Zomervakantie t/m 3 september Maandag 4 september Eerste schooldag schooljaar Beste ouder(s)/verzorger(s), Dit is alweer de laatste INFO van dit schooljaar. Aankomende vrijdag zullen de kinderen een brief krijgen met de groepsindeling voor volgend schooljaar. We wensen u alvast

Nadere informatie

De derde O.D.W.B. Wij wensen iedereen een heel fijne herfstvakantie! Roken in de buurt van de school; nog steeds.niet goed!

De derde O.D.W.B. Wij wensen iedereen een heel fijne herfstvakantie! Roken in de buurt van de school; nog steeds.niet goed! Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 De derde O.D.W.B. Wij wensen iedereen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 2. Door de weinig inschrijvingen gaat de geplande rommelmarkt van morgen helaas niet door.

Nieuwsbrief nr. 2. Door de weinig inschrijvingen gaat de geplande rommelmarkt van morgen helaas niet door. Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 2 13 e jaargang Vrijdag 18 september 2015 Lekkage In

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 11. Belangrijke data

Nieuwsbrief Nr. 11. Belangrijke data Nieuwsbrief Nr. 11 Belangrijke data Dinsdag 16 juli Musical groep 8 Woensdag 17 juli Uitzwaaien groep 8 Donderdag 18 & vrijdag 19 juli Leerlingen groep 8 vrij! Donderdag 18 juli Rapportenavond & Eindfeest!

Nadere informatie

Jaargang 20 / nummer 0 31 augustus 2017

Jaargang 20 / nummer 0 31 augustus 2017 Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 20 / nummer 0 31 augustus 2017 Belangrijke data: 4

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar Nieuwsbrief 1 22 augustus 2019 Belangrijke data: 28 augustus AC vergadering (20.00-22.00 uur) 02 september Introductie ouderavond groepen 1 en 2 04 september Introductie ouderavond groepen 5 05 september

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 3 juli 2019

Nieuwsbrief. 3 juli 2019 Nieuwsbrief 10 3 juli 2019 Studiedagen 2019-2020 Op de volgende data zijn de kinderen komend schooljaar vrij in verband met een studiedag van het team: Woensdag 11 september* Woensdag 27 en donderdag 28

Nadere informatie

Informatieavond nieuwe stijl

Informatieavond nieuwe stijl KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar 2016-2017 // 17 e jaargang // nummer 4 // 15 september 2016 Website www.delangenoord.nl De Langenoord Informatieavond nieuwe stijl

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief september 2017 Nieuwsbrief september 2017 Vakantie voorbij, welkom allemaal Na 6 weken vakantie starten we op maandag 4 september. We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en weer zin heeft in het nieuwe

Nadere informatie

Formatie. Schoolvakanties schooljaar

Formatie. Schoolvakanties schooljaar Nieuwsbrief Nr. 10 Belangrijke data Maandag 10 juni 2e Pinksterdag Dinsdag 11 juni Studiedag. Alle kinderen vrij! 12 juni t/m 14 juni Groep 8 Kamp! 12, 21 & 26 juni Groep 1 /2 Verkeersles 21 juni Pannenkoekenfeest

Nadere informatie

Lijster eens. 21 augustus 2017 schooljaar nieuwsbrief 1

Lijster eens. 21 augustus 2017 schooljaar nieuwsbrief 1 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 21 augustus 2017 schooljaar 2017-2018 nieuwsbrief 1 Van de directie Wat zijn die 6 weken omgevlogen. Ik hoop dat iedereen een goede vakantie

Nadere informatie

22 e jaargang nr juli 2018

22 e jaargang nr juli 2018 22 e jaargang nr.13 13 juli 2018 Beste ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. De eerstvolgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief van obs De Goudvink

Nieuwsbrief van obs De Goudvink Nieuwsbrief van obs De Goudvink schooljaa r 2016-2017 Inhoud Belangrijke data Voorwoord Sportiefste school Gymschoenen Luizenzakken Pauzehap Gymtijden Start schooldag Snappet HVO Nieuwsbrief 2 september

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 39. Belangrijke data: Actie onderwijs. Onderwijs op De Windroos: Verlof vragen

ICBS De Windroos WEEKINFO 39. Belangrijke data: Actie onderwijs. Onderwijs op De Windroos: Verlof vragen WEEKINFO 39 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 30-6-2017 Zomerfeest! Beste ouders/verzorgers, In deze info: Onderwijs op De Windroos: verlof

Nadere informatie

Kalender Ouderkalender

Kalender Ouderkalender Kalender 2016-2017 Ouderkalender 2016 2017 1 In deze kalender kunt u lezen wanneer er speciale activiteiten, studiedagen en vakanties zijn. Op onze website staat onze schoolgids voor het schooljaar 2016-2017.

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data: 29 augustus 20.00 uur vergadering Activiteitencommissie 03 september 19.30 uur introductie ouderavond gr. 1 en 2 04 september 19.30 uur introductie ouderavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 17, nummer 13 vrijdag 20 maart 2015

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 17, nummer 13 vrijdag 20 maart 2015 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 17, nummer 13 vrijdag 20 maart 2015 Beste ouders, Afgelopen woensdag was het druk op het Eendenplein. Vanwege het stembureau kwamen veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Welkom! Afspraken en regels. Jaarkalender. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Welkom! Afspraken en regels. Jaarkalender. In dit nummer: 29 augustus 2017 Nieuwsbrief Welkom! Graag heet ik alle leerlingen en ouders weer van harte welkom op school! We zijn alweer een week bezig en iedereen is inmiddels al een beetje gewend aan de nieuwe juf

Nadere informatie

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7 Nieuwsbrief 9 2014-2015 jaargang 7 Mededelingen.. Welkom nieuwe leerlingen Na de kerstvakantie zijn Annelivia Kuijpers, Mila de Laat en Evi Koppens bij ons op school gekomen. Zij hebben een plaatsje gekregen

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Nieuwsbrief september 2018 Vakantie voorbij, welkom allemaal Na 6 weken vakantie starten we op maandag 3 september. We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en weer zin heeft in het nieuwe

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 27 nov t/m 1 dec 2017

NIEUWSBRIEF 27 nov t/m 1 dec 2017 V V VAKANTIES & VRIJE DAGEN Kerstvakantie: 25 december 2017 t/m 5 januari 2018 Voorjaarsvakantie: 26 februari t/m 2 maart 2018 Goede Vrijdag / 2e Paasdag: 30 maart t/m 2 april 2018 Koningsdag: 27 april

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17

Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17 1 Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 19 20 21 22 23 24 25 Infoavond groep 7 en 8 Schoolfotograaf. Spelletjesmiddag 13.00 u.- 14.30u.

Nadere informatie

HetRozenblaadje. mei 2017

HetRozenblaadje. mei 2017 Jan Tooropstraat 1-5 3181 HE Rozenburg Op www.rozenhorst.nl vindt u deze nieuwsbrief ook terug HetRozenblaadje mei 2017 maandagochtend maandagmiddag maandag t/m zaterdag 9 mei 10 mei 15 mei 15 mei 15 t/m

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni Inhoud nieuwsbrief. Kalender. Inleiding:

Nieuwsbrief juni Inhoud nieuwsbrief. Kalender. Inleiding: Nieuwsbrief 2017 2018 26 juni 2018 Kerklaan 1 www.obs-erica.nl 6731 BA Otterlo Tel: 0318-595077 e mail: ericaschool@proominent.nl Inleiding: Inhoud nieuwsbrief Inleiding Vakantierooster en studiedagen

Nadere informatie

de Nieuwsroos OR leden gezocht Schoolgeld Rozenstraat XT Hengelo (Gld) Tel:

de Nieuwsroos OR leden gezocht Schoolgeld Rozenstraat XT Hengelo (Gld) Tel: de Nieuwsroos Rozenstraat 14 7255 XT Hengelo (Gld) Tel: 0575 461510 info@rozengaardsweide.nl www.rozengaardsweide.nl 11 maart 2019 OR leden gezocht Met ingang van het nieuwe schooljaar nemen een paar leden

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

DECEMBER 2017 NUMMER 4 JAARGANG 23

DECEMBER 2017 NUMMER 4 JAARGANG 23 DECEMBER 2017 NUMMER 4 JAARGANG 23 Voorwoord De laatste nieuwsbrief van dit jaar is alweer een feit. Nog even een herinnering U kunt van juf Gea en juf Martha op 21 december vanaf 12.00 uur persoonlijk

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 12 januari 2016. Jordaansingel 20. 7481GP Haaksbergen. Tel. 053-5721396. directie@piusx.

Basisschool Pius X. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 12 januari 2016. Jordaansingel 20. 7481GP Haaksbergen. Tel. 053-5721396. directie@piusx. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 1 januari 016 Jordaansingel 0. 781GP Haaksbergen. Tel. 03-71396. directie@piusx.eu Basisschool Pius X Luizencontrole Na de vakantie zijn de kinderen gecontroleerd op

Nadere informatie

LOCATIE PARKWIJK 29 AUGUSTUS 2014 AGENDA:

LOCATIE PARKWIJK 29 AUGUSTUS 2014 AGENDA: LOCATIE PARKWIJK JAARGANG 14, NR. 1 29 AUGUSTUS 2014 Start van het nieuwe schooljaar 2014/2015 Beste ouders, Het allerbelangrijkste lijkt me voor ons allen dat de kinderen, dat uw kind, de kans en de gelegenheid

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Bijna op kamp! Nog een maand en het is zover; we gaan op kamp. Wist je dat...

Bijna op kamp! Nog een maand en het is zover; we gaan op kamp. Wist je dat... Met dank aan de inzet van de ouderraad zijn we in het nieuw gestoken. Deze sportshirts zullen o.a. ingezet worden tijdens sportdagen waarop we als school deelnemen. DANK! Bijna op kamp! Nog een maand en

Nadere informatie

Info 3 7 september 2016

Info 3 7 september 2016 Wat je aandacht geeft, groeit! Info 3 7 september 2016 Trefwoord Het komende thema van onze godsdienstmethode is In beweging. Kinderen bewegen graag en veel. Bewegen is gezond én leerzaam; onderzoek wijst

Nadere informatie

Schooljaar NIEUWSBRIEF Nummer juni 2016

Schooljaar NIEUWSBRIEF Nummer juni 2016 Schoolstraat 32 7694 AX Kloosterhaar tel. 0523-241473 e-mail: directie@cantecleerkloosterhaar.nl Schooljaar 2015-2016 NIEUWSBRIEF Nummer 39. 24 juni 2016 woensdag = gezonddag Formatie Eindelijk is het

Nadere informatie

Lijster eens. Wat een fantastische zomer was dat! 27 augustus 2018 schooljaar nieuwsbrief 01. Van de Directie

Lijster eens. Wat een fantastische zomer was dat! 27 augustus 2018 schooljaar nieuwsbrief 01. Van de Directie Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 27 augustus 2018 schooljaar 2018-2019 nieuwsbrief 01 Van de Directie Wat een fantastische zomer was dat! Ik hoop dat iedereen er net zo

Nadere informatie

LAETARE-ACTUEEL. juni Een nieuwe middenbouw/continurooster. Bibliotheek op school. Een nieuwe middenbouw.

LAETARE-ACTUEEL. juni Een nieuwe middenbouw/continurooster. Bibliotheek op school. Een nieuwe middenbouw. LAETARE-ACTUEEL juni 2017 Een nieuwe middenbouw/continurooster Een nieuwe middenbouw. Dinsdagavond 30 mei jongstleden hebben wij de ouders van groep 2 bijgepraat over de nieuw te vormen groep drie. Het

Nadere informatie

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar.

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar. INFO 2015 - Elfde jaargang Kornak Nieuws schooljaar 2015-. Nummer: 0 Datum: 21-08-2015 Beste ouders/verzorgers, Welkom weer in het nieuwe schooljaar. We zijn blij dat iedereen weer veilig en gezond terug

Nadere informatie

De nieuwsbrief. nummer 4 28 september Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs.

De nieuwsbrief. nummer 4 28 september Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs. De nieuwsbrief nummer 4 28 september 2018 Locatie Oudelandselaan 141 2652 ER Berkel en Rodenrijs 010-511 3280 directie@daltondeklipper.nl Locatie Gouden Uillaan 28 2652 KJ Berkel en Rodenrijs 010 820 8660

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 4 nr. 8 31 maart 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!

Nadere informatie

Informatiefolder

Informatiefolder O b s We s te rs c h o o l Informatiefolder 2016-2017 Algemene gegevens Deze informatiefolder geldt voor het schooljaar 2016-2017 en is bedoeld om u te informeren over een aantal praktische zaken. Uitgebreide

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. - Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 19 12 e jaargang Vrijdag 19 juni 2015 Bedankavond hulpouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2018 Jaargang:

Nieuwsbrief Maart 2018 Jaargang: Nieuwsbrief Maart 2018 Jaargang: 2017-2018 Belangrijke data in maart en april 7 maart Luizencontrole 13 maart Kijkmiddag 13 maart Groep 7 gaat naar Deltion, week van de techniek 14 maart Open dag basisscholen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven 2 september 2016 Nieuwsbrief De Regenboog kleurt je leven Voor in uw agenda 6 september VVE bijeenkomst groep 1-2 Volkerakweg 8 september VVE bijeenkomst groep 1-2 Noordendijk 26 september Studiedag Een

Nadere informatie

Vrijdag 19 januari NIEUWSBRIEF. Schooljaar Beste ouders, INHOUD

Vrijdag 19 januari NIEUWSBRIEF. Schooljaar Beste ouders, INHOUD Schooljaar 2017-2018 NIEUWSBRIEF 20 INHOUD Beste ouders, Vrijdag 19 januari Directie Assembly voorstellen nieuwe leerlingen Adviesraad Ouderbijenkomst Oudergesprekken februari 2018 Drempeltest GESS Volkswagen

Nadere informatie

n t e s s o r i s c h o o l s p i j k e n i s s e

n t e s s o r i s c h o o l s p i j k e n i s s e M n t e s s o r i s c h o o l s p i j k e n i s s e M 4 / 5 6 Tweede Paasdag (vrij) MEMO APRIL 2015 7 gr.1-4 vrij 1 2 Paasontbijt midd.:peu- 8 midd.: voet bal gr.5/6 terschild. 3 Goede Vrijdag (vrij) 9

Nadere informatie

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer uitgerust begonnen, een prima start.

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer uitgerust begonnen, een prima start. Info 6 2016/2017 Datum: 13-01-2017 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer

Nadere informatie

Kalender schooljaar Eerste dag van de week

Kalender schooljaar Eerste dag van de week Kalender schooljaar 2018-2019 Eerste dag van de week augustus 2018 dinsdag woensdag donderdag vrijdag 30 31 01 02 03 04 05 06 07 08 11 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Jaargang 29, nummer 26, 21 maart 2017

NIEUWSBRIEF. Jaargang 29, nummer 26, 21 maart 2017 NIEUWSBRIEF Jaargang 29, nummer 26, 21 maart 2017 R.K. basisschool Paus Joannes De Weer 25 1504 AH Zaandam 075-2010114 www.paus-joannes.nl twitter.com/pausjoannes Kalender 22 maart Grote Rekendag. 23 maart

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt de kalender van het schooljaar 2017-2018. Hierin vindt u alle data die voor u belangrijk zijn om rekening mee te houden. Om een activiteit voor onze leerlingen mogelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Studiedag. LED verlichting en zonnepanelen. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Studiedag. LED verlichting en zonnepanelen. In dit nummer: 15 januari 019 Nieuwsbrief In dit nummer: Studiedag Zoals ook in onze jaarkalender staat vermeld, is er op maandag 8 januari a.s. een studiedag voor de leerkrachten. Dat betekent, dat alle leerlingen deze

Nadere informatie

H utnieuws 2 2015-2016

H utnieuws 2 2015-2016 o.b.s. De Boomhut 2 oktober 2015 H utnieuws 2 2015-2016 Locatie Bernhardlaan 10 6824 LE Arnhem 026-4433102 Locatie Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 In dit nummer: Just BEe Nieuwe leden ouderraad

Nadere informatie

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel?

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel? Vlindernieuws Katholieke basisschool De Vuurvlinder 24 september 2018 Hierbij het tweede Vlindernieuws van dit jaar. We zijn nu vier weken met elkaar op weg en onze eerste studiedag is geweest. De leerkrachten

Nadere informatie

Tijdelijke huisvesting Sint Franciscus

Tijdelijke huisvesting Sint Franciscus Draaiboek Tijdelijke huisvesting Sint Franciscus 2015-2016 Inhoudsopgave: 1. Inleiding. 2. Aantallen groepen, aantallen leerlingen per leerjaar en per groep. 3. Plattegronden van BS de Bongerd. 4. Lestijden

Nadere informatie

22 juni Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

22 juni Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Schooljaar: 2017-2018, nummer 14 Nieuwsbrief De Zon Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: Nieuws uit het team

Nadere informatie

info Kalender: Woordje vooraf Maart\April 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 5

info Kalender: Woordje vooraf Maart\April 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 5 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 5 Maart\April 2018 info Kalender: 22 maart en 27 maart Rapportgesprekken Vrijdag 30 maart Goede vrijdag, alle kinderen zijn vrijdag Maandag 2 april Tweede

Nadere informatie

JANUARI/ FEBRUARI 2019 NUMMER 4 JAARGANG 24. Hierbij de nieuwsbrief voor de maand februari met belangrijk nieuws. Graag uw aandacht hiervoor.

JANUARI/ FEBRUARI 2019 NUMMER 4 JAARGANG 24. Hierbij de nieuwsbrief voor de maand februari met belangrijk nieuws. Graag uw aandacht hiervoor. JANUARI/ FEBRUARI 2019 NUMMER 4 JAARGANG 24 Hierbij de nieuwsbrief voor de maand februari met belangrijk nieuws. Graag uw aandacht hiervoor. Nieuwe leerlingen Mark heten we van harte welkom bij ons op

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F Belangrijke data: N I E U W S B R I E F obs Apollo --- Grote Beer 36 --- 7904 LW Hoogeveen --- tel. 0528-262616 website: www.obs-apollo.nl --- email: obsapollo@bijeen-hoogeveen.nl 2 oktober 2017 4 oktober

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 32. Belangrijke data. Onderwijs op de Windroos. Aanwezigheid directie en IB

ICBS De Windroos WEEKINFO 32. Belangrijke data. Onderwijs op de Windroos. Aanwezigheid directie en IB WEEKINFO 32 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Beste ouders/verzorgers, Belangrijk in deze info: Vakantie en studiedagen 2019-2020 Verlof aanvragen Zaanse

Nadere informatie

1. Eerste schooldag. 2. Aanwezigheid directie. 3. Nieuwe collega s. Lijnbaan AG Zoetermeer

1. Eerste schooldag. 2. Aanwezigheid directie. 3. Nieuwe collega s. Lijnbaan AG Zoetermeer Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57 Email: directie@debuut.unicoz.nl Website: www.debuut.unicoz.nl 22-08-2016 Nr. 01 1. Eerste schooldag Welkom allemaal! Het nieuwe schooljaar is weer begonnen.

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

In deze eerst RSN even allemaal praktische zaken op een rijtje, zoals de margedagen,vakanties, gymtijden, aktiviteitenoverzicht voor 2016-2017 etc.

In deze eerst RSN even allemaal praktische zaken op een rijtje, zoals de margedagen,vakanties, gymtijden, aktiviteitenoverzicht voor 2016-2017 etc. Riemslootnieuws 666 Jaargang 17 26-8- www.obsderiemsloot.nl. TSO aanmeldingen via planning@dagendou.nl e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: roezemoes@dagendou.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

-De ouderavond in oktober. Deze avond staat in het teken van een nieuwe schoolontwikkeling waarover we u graag informeren.

-De ouderavond in oktober. Deze avond staat in het teken van een nieuwe schoolontwikkeling waarover we u graag informeren. Voor u ligt de jaarkalender voor het schooljaar 2017-2018 van Obs De Bijenkorf. In de planning staan de vakanties, de studiedagen en de activiteiten die bij de start van het schooljaar bekend zijn. Door

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF petraschool

NIEUWSBRIEF petraschool NIEUWSBRIEF petraschool 21 april 2017 Belangrijke data: Vrijdag 21 april zijn alle leerlingen om 13.00 uur vrij Meivakantie: ma. 25 april t/m vrij 5 mei 2017 Hemelvaart: do 25 en vrij 26 mei 2017 Pinksteren:

Nadere informatie

Geachte ouders, Operatie Mobilisatie Rusland

Geachte ouders, Operatie Mobilisatie Rusland Nieuwsbrief 1 5 september 2017 Geachte ouders, Deze week: * Welkom! * Info avond * Peutergym Zo, de kop is er weer af! We zijn weer begonnen en direct bruist het weer in school. Veel nieuwe gezichtjes

Nadere informatie

Samen op de wereld. 31 januari 2019

Samen op de wereld. 31 januari 2019 Samen op de wereld Kijk daar, een metselaar Hij bouwt een huis van steen Alle stenen netjes naast elkaar Een huis voor iedereen Muren, deuren en ramen Niet alleen, maar Samen vormen zij een huis Samen,

Nadere informatie

Schoolbrief 20. Willibrordschool. 27 juni Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Schoolbrief 20. Willibrordschool. 27 juni Beste ouder(s)/ verzorger(s), . Schoolbrief 20 Willibrordschool 27 juni 2018 Beste ouder(s)/ verzorger(s), U ontvangt om de week op woensdag een schoolbrief. We merken dat er de laatste schoolweken veel te melden valt. Om die reden

Nadere informatie

obs De Phoenix Week

obs De Phoenix Week obs De Phoenix Week 10-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na een, voor de kinderen, lange voorjaarsvakantie met heerlijk voorjaars weer, zijn we deze week weer volop begonnen. De rapporten zijn mee en de

Nadere informatie