Lucas-kleding bestellen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Lucas-kleding bestellen"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden Vliet RE Leiden St.Ursulasteeg XA Leiden Lucas-kleding bestellen jaargang 14, nummer 3 vrijdag 7 november 2014 In dit nummer: Lucas-kleding bestellen Wetenswaardigheden enquête Kennismaken met Maarten Meijers Denktank Studiedag 14 november Dieren niet op school Sinterklaas op de Lucas Nieuws van de combinatiefunctionaris Schoudercom Gegevens aanpassen Tijdig aanmelden Interessante data: 10, 13 en 17 nov.: NSA racketsporten nov: 10-minuten gesprekken kleuters 13 nov.: MR-vergadering 14 nov: alle kinderen vrij i.v.m. studiedag 19 nov: bijeenkomst 3 Denktank nov: week van de mediawijsheid 24 nov: schoen zetten Steeg 25 nov: informatie VO voor groepen 8 26 nov: schaatstoernooi 5 dec: viering Sinterklaas 18 dec: kerstdiner 19 dec: s middags vrij Figuur 1 Drie professionele modellen uit groep 5B van de Steeg tonen het T-shirt, de trui en de jas. U heeft allemaal een bericht via Schoudercom ontvangen over de bestelling van de Lucas van Leyden-kleding. U kunt uiterlijk maandag 17 november uw bestelling plaatsen en betalen op school. Veel mensen hebben hun belangstelling al geuit via een intekenlijst op school. Voor de duidelijkheid: dit is geen bestelling. Het was voor ons een manier om te inventariseren hoeveel belangstelling er is, zodat drukker Joor It een inschatting kon maken over de hoeveelheid kleding die hij moest inslaan. Wetenswaardigheden uit de enquête over onze kennismakingsgesprekken. Dit jaar is het eerste rapport komen te vervallen. Hiervoor in de plaats zijn kennismakingsgesprekken gevoerd met de leerkracht en zijn er presentaties gehouden in de groepen 1 t/m 3. Wij waren natuurlijk nieuwsgierig naar uw ervaringen en hebben dit door middel van een korte enquête willen achterhalen. Wij stelden 4 korte gesloten vragen en 2 open vragen. Voor de locatie Steeg zijn 292 ouders aangeschreven, die in totaal 252 kinderen vertegenwoordigden. Aantal ouders met een reactie was 87 (dit betreft 108 kinderen). De respons was daarmee 29,8%. Voor de locatie Vliet zijn 255 ouders aangeschreven, die in totaal 224 kinderen vertegenwoordigden. Aantal ouders met een reactie was 70 (dit betreft 94 kinderen). De respons was daarmee 27,5%. Een uittreksel van de totale enquête wordt separaat naar u gestuurd.

2 Kennismaken met Maarten Meijers Wie is Maarten Meijers? Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon eigenlijk al bijna mijn hele leven in Voorschoten. Ik ben 47 jaar oud. Wij hebben met ons gezin best een zware tijd achter de rug omdat mijn lieve vrouw in januari 2013 overleden is aan de gevolgen van borstkanker. Samen met mijn twee dochters (Erin en Lianne) vormen we echter een goed team. Ik ben een doorzetter en een optimist en een goede eigenschap van mij is dat ik meestal vrolijk ben. Hobby s? Muziek is een grote hobby voor mij. Ik speel al vanaf mijn negende gitaar en speel momenteel in twee bandjes. Daarnaast schilder ik graag of ben ik graag in de natuur. Wat voor een meester bent u? Ik ben al 25 jaar meester en de kinderen geven altijd aan dat ze het erg gezellig vinden bij mij in de klas en dat ik goed kan uitleggen. Ik houd ook van een grapje en ik vind zelf dat school vooral leuk mag zijn. Kinderen die zich fijn en veilig voelen op school komen beter tot leren. Ik steek dus veel energie in veiligheid en geborgenheid. Nu de Lucas van Leyden. Al vanaf mijn lagere school in Wassenaar wilde ik meester worden of architect. Het is dus meester geworden. Ik ben na mijn studie gelijk begonnen op de Nutschool in Voorschoten. Daarna heb ik 24 jaar gewerkt op de Woutertje Pieterse. In die jaren ben ik mij steeds meer gaan richten op beleid en management. Ik ben al vanaf het begin van de computers in het onderwijs, ICT coördinator geweest en heb diverse opleidingen gevolgd voor management of coaching. De laatste jaren werkte ik ook voor de Hoge School Leiden als stagebegeleider. Toen de vacature voor locatieleider langskwam was dat voor mij de logische volgende stap. Ik ben natuurlijk nog maar net begonnen, maar ik voel me wel al helemaal thuis. Dat geeft een goed gevoel. Er is wel erg veel tegelijk wat op mij afkomt, omdat ik in een lopend jaar moet instromen, maar ik krijg veel steun van de collega s om mij heen. Het is hard werken, maar zeer de moeite waard.

3 De denktank Zoals u hebt kunnen lezen in de schoolgids is één van de speerpunten voor schooljaar na te denken over de organisatie op onze school. Op dit moment hebben wij een aannamebeleid, dat voor school en ouders soms lastig is en/of onaangenaam uitpakt. Hierdoor hebben wij wachtlijsten en moeten wij veel mensen teleurstellen. Geen plekje op onze school. Vorig jaar zijn wij in overleg met de MR en ons bestuur een traject gestart om goed te bezien of wij onze school op een andere manier zouden kunnen organiseren. Een werkgroep met een afvaardiging van ouders en leerkrachten en met de directie heeft onder leiding van een extern deskundige inmiddels twee werksessies besteed om ideeën over de toekomstige organisatie te bedenken en uit te werken. Elk idee heeft natuurlijk voor- en nadelen. De ultieme wens, één school op één locatie is helaas onuitvoerbaar, maar er zijn nu nog een viertal verschillende scenario s over welke wel uitvoerbaar zijn. Op 19 november komt de denktank voor het laatst bijeen om de scenario's nog eens goed door te nemen. De denktank zal aan het bestuur de mogelijke scenario s voorleggen en een advies uitbrengen. Studiedag Vrijdag 14 november hebben alle leerkrachten een studiedag. Dat betekent dat alle kinderen die dag vrij zijn. Dat staat ook in de kalender op Schoudercom. De studiedag gaat over communicatie en PBS. Dieren niet op school Wij willen u vriendelijk vragen geen dieren mee te nemen naar school. Sommige mensen zijn bang of allergisch voor bepaalde dieren. Als uw kind een dier wil laten zien in het kader van bijvoorbeeld een spreekbeurt, is dat handig om even af te stemmen met de leerkracht. Sinterklaas op de Lucas van Leyden Ook dit jaar komen de Sint en zijn Pieten op vijf december naar de Lucas van Leyden. Voordat het zo ver is, vinden er nog een aantal andere activiteiten op school plaats. Voor de locatie Steeg: Voor de locatie Vliet: Woensdag 19 november trekken de groepen 5 t/m 8 lootjes. Maandag 24 november mogen alle kinderen hun schoen zetten. Vrijdag 21 november trekken de groepen 5 t/m 8 lootjes. Donderdag 27 november mogen alle kinderen hun schoen zetten. Per locatie zullen er kleine verschillen zijn. Via Schoudercom houden wij u in deze spannende tijd zo goed mogelijk op de hoogte. Wij hopen dat het een heerlijke sinterklaastijd wordt op school en bij u thuis.

4 Nieuws van de combinatiefunctionaris (Gemma) Na Schoolse Sport Activiteiten (=NSSA) In mijn takenpakket van de combinatiefunctie zit onder andere het organiseren van Na Schoolse Sport Activiteiten. Nu wij een eigen gymzaal hebben op de Steeg kan ik hier meer inhoud aan geven. De komende drie weken organiseer ik zes keer een instuif 'racketsporten' voor groepen 6 t/m 8 van beide locaties. Op maandag 10, 17 en 24 november van 14:45-15:45 uur en donderdag 13, 20 en 27 november van 15:00-16:00 uur zijn alle leerlingen van groep 6 t/m 8 van beide locaties welkom om te komen tennissen, badmintonnen of tafeltennissen in de gymzaal aan de Steeg. Belangrijke afspraken Leerlingen hoeven zich niet van te voren aan te melden, maar mogen zelf weten welke dagen ze willen komen. Leerlingen van de Vliet komen zo snel mogelijk naar de Steeg, kunnen hun fiets op het plein stallen en vervolgens via het plein naar de kleedkamers. Sportkleding en zaalschoenen zijn verplicht. Leerlingen regelen zelf met thuis of de na schoolse opvang dat ze mogen deelnemen aan de NSSA. Leerlingen mogen zelfstandig naar huis of worden opgehaald vanaf het schoolplein van de Steeg. Schaatstoernooi Op woensdagmiddag 26 november is het schaatstoernooi. Twaalf leerlingen van de Lucas hebben zich voor dit toernooi ingeschreven. Training is voor iedereen die dat dat leuk vindt (dus ook als je niet aan het toernooi meedoet), op zondag 16 en zondag 23 november tijdens het gezinsschaatsen van uur, in de ijshal aan de Vondellaan. Ouders kunnen dan natuurlijk ook meekomen en er zijn ouders die je tips geven over schaatstechniek! Entree kost 4 euro en je kan in de schaatsshop schaatsen huren. Ik ben op zondag ook in de hal. Suiker in frisdrank Veel mensen staan er niet bij stil hoeveel suiker ze op een dag binnen krijgen. En dan niet alleen via frisdranken, koek en snoep, maar ook via ons brood, sausjes, en maaltijdmixen. Bijna iedereen weet wel dat suiker (geraffineerde suiker) niet zo gezond is. Je kunt er dik van worden en het is niet goed voor je gebit. Suiker is gif Minder bekend is dat suiker verslavend is, je er moe van wordt, het je immuunsysteem kan onderdrukken, spijsverteringsproblemen geeft, kan bijdragen aan eczeem, hoofdpijn kan veroorzaken, je huid verouderd, epileptische aanvallen kan triggeren, hormonale stoornissen in de hand werkt en zelf depressie kan veroorzaken. Dan maar aan de light frisdranken denk je, maar ook dit is helaas niet zo verstandig. Veel gebruikte zoetstoffen zijn aspartaam, sucralose en sacharine. Onderzoek heeft aangetoond dat deze stoffen je nieren kan aantasten, de kans vergroot op een hartaanval en zorgt voor een instabiele bloedsuiker waardoor je weer eerder iets wilt gaan eten. Kijk voor informatie over suiker in ons eten op

5 Daar zie je ook een filmpje waarin inzichtelijk wordt gemaakt hoeveel suiker een gemiddeld persoon binnen krijgt op een dag en hoe dat enorm gestegen is de afgelopen 100 jaar! Wat kan ik dan wel drinken? Maar wat kan ik wel drinken? Het beste antwoord is simpel: water. Het scheelt naast heel veel suiker met de eerder genoemde bijwerkingen ook gewoon heel erg veel calorieën. Positieve effecten van water drinken zijn er in overvloed. Een paar noem ik hier: het geeft je energie, verlaagt het de kans op hart en vaatziektes (bij minstens 5 glazen per dag) en stilt het hongergevoel (wat vaak trouwens eigenlijk verward wordt met dorst!). Je lichaam heeft voldoende water nodig om goed te functioneren en krijgt ook vocht binnen door andere dranken en je eten, maar direct water drinken maakt voldoende vochtopname een stuk makkelijker. Daarnaast is het ook nog eens heel goedkoop. Vandaar onze bidons! Natuurlijk weet je al langer dat suiker niet goed is voor je lichaam, maar wat is het effect van suiker eigenlijk op je brein? En wat zijn de effecten van deze suikers op bijvoorbeeld je concentratie en je studieresultaten? De kwaliteit van je voeding is enorm belangrijk voor je brein aangezien 20% van je totale lichaamsenergie bestemd is voor je brein. Hoe beter de kwaliteit van je voeding dus is hoe meer kwaliteit je naar je brein stuurt. Het effect van suiker Als je meer uit je brein (en je leven ) wilt halen is het belangrijk om jouw consumptie van suiker zoveel mogelijk te matigen. Laat dus dat pak koekjes even staan en neem een stuk groente of fruit. Er zijn vooral veel suikers verwerkt in niet-natuurlijke producten zoals koekjes, frisdranken, gebakjes, snoep, etc. Let op! Er zijn mensen die denken dat kunstmatige zoetstoffen beter voor je zijn dan suikers. Onderzoek laat echter zien dat deze zoetstoffen vele malen zoeter zijn dan normale suikers. Door het eten van deze zoetstoffen zul je sneller op zoek gaan naar nóg meer suiker. Dit proces wordt ook wel craving genoemd. Je lichaam gaat dan op zoek naar nog meer suiker, omdat het gewend is om dit binnen te krijgen. Hoeveel suiker hebben we nodig? Ik wil je graag wat perspectief geven. Een gewicht van 14 gram suiker per dag is namelijk voor de gemiddelde mens genoeg om de dag mee door te komen. Echter soms consumeren we wel meer dan 100 gram per dag. Heeft u vragen over een van bovenstaande onderwerpen, dan kunt u mij mailen. Met vriendelijke groeten, Gemma van Schaik Schoudercom De OBS Lucas van Leyden gebruikt voor de communicatie met de ouders Schoudercom.nl. Dit is een online communicatieplatform dat voor alle betrokkenen overzicht brengt in de communicatie en onder andere berichten, enquêtes en een jaarkalender ondersteunt. Iedere ouder kan zelf zijn/haar eigen gebruikersaccount in Schoudercom.nl aanmaken, hiervoor heeft u een uitnodigings ontvangen. Berichten worden binnen Schoudercom.nl verstuurd, waarbij een ter notificatie aan de ontvanger wordt gestuurd (notificatie kan worden uitgezet). Ons ouderportaal is te bereiken op

6 Op dit moment hebben van 505 kinderen (één van) de ouders het account geactiveerd. Het is belangrijk om dit zo spoedig mogelijk te doen, want u krijgt alleen via dit portaal de berichten van school gestuurd. Voor de duidelijkheid: voor de ouders zijn er geen kosten aan verbonden. Bij uw aanmelding kunt u eenvoudig uw eigen gegevens aanpassen en een leuke foto van uw kind toevoegen. Schoudercom.nl zal uw gegevens nimmer aan andere partijen verstrekken. Een link naar de volledige tekst van de privacy policy van Schoudercom.nl is te vinden op Mocht u geen uitnodiging voor Schoudercom hebben ontvangen, kunt u een mail sturen naar onze administratie: administratie@lucasvanleyden.nl. U krijgt dan direct een nieuwe uitnodiging toegestuurd. Gegevens aanpassen in Schoudercom is belangrijk Steeds meer ouders maken gebruik van de mogelijkheid om de afwezigheid van hun kind te melden via Schoudercom. Dat scheelt een hoop telefoontjes in de vroege morgen en stress, omdat de school steeds in gesprek is. De afwezigheidsmelding komt direct bij de leerkracht in het postvak terecht en ook bij Erwin en Ton. Als het noodzakelijk is om contact met elkaar over de afwezigheid te hebben dan kunt u dat natuurlijk in het berichtje schrijven. De melding kan overigens niet gebruikt worden om verlof aan te vragen voor vakantie of bijzondere gelegenheden. Daar moet via de locatieleiders verlof voor worden aangevraagd via het verlofformulier. Dit formulier is te verkrijgen bij Erwin en/of Ton en zal binnenkort ook te downloaden zijn via onze website. Tijdig aanmelden: heel belangrijk! Wij hebben u al vaker gewezen op het belang om tijdig uw kinderen aan te melden bij de Lucas van Leyden. Voor ons is het erg belangrijk dat wij tijdig weten dat er een broertje of zusje zit aan te komen, zodat wij rekening kunnen houden met zijn of haar komst en we weten hoeveel kinderen we kunnen verwachten. Op dit moment krijgen we meer aanmeldingen dan we kunnen plaatsen. Hierdoor zullen we mensen moeten gaan teleurstellen. Wij willen uw kind graag voorrang geven bij aanmelding, maar dat kan alleen als we tijdig weten dat we uw kind in een bepaald schooljaar moeten plaatsen. Minimaal 1,5 jaar (achttien maanden) voordat uw kind vier jaar wordt. Het zou anders kunnen gebeuren, dat u achter het net vist. Dat is iets dat voor u en voor ons niet wenselijk is. Als u al een kind op de Lucas heeft, kunt u per een nieuw aanmeldformulier aanvragen via de administratie: administratie@lucasvanleyden.nl. Wilt u daarin duidelijk aangeven op welke locatie en in welke groep u al een kind heeft zitten?

Nieuwe kleutergroep op locatie Steeg: de Papegaaien

Nieuwe kleutergroep op locatie Steeg: de Papegaaien Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Nieuwe kleutergroep op locatie Steeg:

Nadere informatie

ODWB no. 4 Dieren liever niet op school

ODWB no. 4 Dieren liever niet op school Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Jaargang 16, nummer 4 Vrijdag 11 november

Nadere informatie

Kinderpostzegels. Kinderpostzegels Appeltje voor de dorst

Kinderpostzegels. Kinderpostzegels Appeltje voor de dorst Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Kinderpostzegels jaargang 15, nummer

Nadere informatie

Avondvierdaagse. Ook dit jaar deed de Lucas van Leyden weer mee met de SportCity Avond-4daagse. Van dinsdag 31 mei tot en met

Avondvierdaagse. Ook dit jaar deed de Lucas van Leyden weer mee met de SportCity Avond-4daagse. Van dinsdag 31 mei tot en met Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Avondvierdaagse jaargang 15, nummer

Nadere informatie

ODWB nr 11. Verjaardagen en snoepen op school

ODWB nr 11. Verjaardagen en snoepen op school Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 ODWB nr 11 Verjaardagen en snoepen op

Nadere informatie

De denktank. Verandert er dan niets? Welke argumenten waren doorslaggevend om tot dit advies te komen? Hoe gaat het nu verder?

De denktank. Verandert er dan niets? Welke argumenten waren doorslaggevend om tot dit advies te komen? Hoe gaat het nu verder? Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-512 16 75 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-512 29 07 jaargang 14, nummer 4 vrijdag 5

Nadere informatie

Woutertje van Leyden. Ouderenquête

Woutertje van Leyden. Ouderenquête Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Woutertje van Leyden jaargang 15, nummer

Nadere informatie

Lopen, fietsen, met de auto

Lopen, fietsen, met de auto Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Lopen, fietsen, met de auto Een school

Nadere informatie

Vacature Medezeggenschapsraad

Vacature Medezeggenschapsraad Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Vacature Medezeggenschapsraad De medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Hoera, het is (bijna) klaar

Hoera, het is (bijna) klaar Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE 071-5121675 St. Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Hoera, het is (bijna) klaar jaargang 13, nummer

Nadere informatie

ODWB nr.12. Snoepen en traktaties op school

ODWB nr.12. Snoepen en traktaties op school Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 ODWB nr.12 Snoepen en traktaties op

Nadere informatie

ODWB. Gestart. Jaargang 17, nummer 1 Vrijdag 1 september In dit nummer:

ODWB. Gestart. Jaargang 17, nummer 1 Vrijdag 1 september In dit nummer: Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden - 071-5122907 ODWB 1 Jaargang 17, nummer 1 Vrijdag

Nadere informatie

ZangExpress. jaargang 13, nummer 10 vrijdag 25 april In dit nummer:

ZangExpress. jaargang 13, nummer 10 vrijdag 25 april In dit nummer: Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE 071-5121675 St. Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 ZangExpress jaargang 13, nummer 10 vrijdag 25

Nadere informatie

Ouders gezocht voor de Medezeggenschapsraad

Ouders gezocht voor de Medezeggenschapsraad Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE 071-5121675 St. Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Ouders gezocht voor de Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Nieuwe kleutergroep Papegaaien op locatie Steeg

Nieuwe kleutergroep Papegaaien op locatie Steeg Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 jaargang 15, nummer 7 Vrijdag 29 januari

Nadere informatie

Ouderbijdrage en schoolreisje

Ouderbijdrage en schoolreisje Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE 071-5121675 St. Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Ouderbijdrage en schoolreisje jaargang 12, nummer

Nadere informatie

Gestart. jaargang 15, nummer 1 Vrijdag 4 september 2015

Gestart. jaargang 15, nummer 1 Vrijdag 4 september 2015 Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Gestart jaargang 15, nummer 1 Vrijdag

Nadere informatie

13 oktober 2017 Nummer 4

13 oktober 2017 Nummer 4 13 oktober 2017 Nummer 4 Inhoud: Fietsverlichting Schoolfoto commissie Jeugd enquête Speculaasactie Aankondiging Schoudercom Vervangingen Controle fietsverlichting!(herhaalde oproep) Deze willen we houden

Nadere informatie

Enquête Jeugdgezondheidszorg (GGD)

Enquête Jeugdgezondheidszorg (GGD) Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Enquête Jeugdgezondheidszorg (GGD) jaargang

Nadere informatie

Instellingen in Schoudercom

Instellingen in Schoudercom Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 De tweede ODWB Lucas financieel Vorige

Nadere informatie

Nieuwe namen voor de kleutergroepen

Nieuwe namen voor de kleutergroepen Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Nieuwe namen voor de kleutergroepen

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Nieuwsbrief september 2018 Vakantie voorbij, welkom allemaal Na 6 weken vakantie starten we op maandag 3 september. We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en weer zin heeft in het nieuwe

Nadere informatie

BOSCHBLAD. nummer 1, september 2018 Peuterschool: Basisschool: Website:

BOSCHBLAD. nummer 1, september 2018 Peuterschool: Basisschool: Website: Nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van de Ds. D.A. v.d. Boschschool en Peuterschool v.d. Bosch BOSCHBLAD nummer 1, september 2018 Peuterschool: 393 00 10 Basisschool: 394 86 87 Website: www.vdboschschool.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief september 2017 Nieuwsbrief september 2017 Vakantie voorbij, welkom allemaal Na 6 weken vakantie starten we op maandag 4 september. We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en weer zin heeft in het nieuwe

Nadere informatie

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012 Aan de ouders van de groepen 1 en 2 Binnenkort gaan de kleuters op schoolreis naar dierentuin Artis in Amsterdam, en wel op: dinsdag 16 oktober We vertrekken die dag met de bus vanaf school om 8.30 uur.

Nadere informatie

Nieuwe MR-leden gezocht!

Nieuwe MR-leden gezocht! Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Nieuwe MR-leden gezocht! jaargang 14,

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf September Oktober 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1

info Kalender: Agenda Woordje vooraf September Oktober 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1 September Oktober 2018 info Kalender: Agenda Vrijdag 21 september Groep 2 vrij Maandag 24 september Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij Dinsdag 25 september

Nadere informatie

Bijlage: Rooster Dick

Bijlage: Rooster Dick Belangrijke data november: 01 november 1 jarig bestaan van het Kwartet 02 november start schoolfruit 04 november info avond, ouders groep 3,4 en 5. 04 november nio onderzoek groep 8 08 november juf Anita

Nadere informatie

De derde O.D.W.B. Wij wensen iedereen een heel fijne herfstvakantie! Roken in de buurt van de school; nog steeds.niet goed!

De derde O.D.W.B. Wij wensen iedereen een heel fijne herfstvakantie! Roken in de buurt van de school; nog steeds.niet goed! Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 De derde O.D.W.B. Wij wensen iedereen

Nadere informatie

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X Informatieboekje Onderbouw 2018 Samen school zijn! Pius X 2 Voorwoord Van harte welkom op basisschool Pius X! In dit boekje vindt u praktische zaken die voor u en uw kind in groep 1-2 belangrijk zijn.

Nadere informatie

De Trampetter. Nieuwsbrief De Trampoline Jaargang 22

De Trampetter. Nieuwsbrief De Trampoline Jaargang 22 De Trampetter Nieuwsbrief De Trampoline Jaargang 22 Leidschendam, 23 november 2016 Vanuit de directie Rapporten en rapportavonden Op vrijdag 25 november krijgen de leerlingen hun rapport. Om een afspraak

Nadere informatie

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Nummer (verschijnt 1x per twee weken) Kerstmarkt. Vervolg op volgende pagina

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm.  Nummer (verschijnt 1x per twee weken) Kerstmarkt. Vervolg op volgende pagina Nieuwsbrief o.b.s. De Zwarm www.dezwarm.nl Nummer 7 25-11-2016 (verschijnt 1x per twee weken) In deze editie: Hij komt Kerstmarkt Nieuws uit de groepen SchoolAPP Aanmelden leerlingen Aanwezigheid directie

Nadere informatie

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel Nieuwsbrief 7 24 november 2016 Aan alle ouders / verzorgers, De inhoud van deze Nieuwsbrief Ouderpanel Maandviering groep 6 Power-training Sinterklaas Schoentje zetten Voorleesavondje Read Shop Sinterklaas

Nadere informatie

Op de fiets naar school is beter voor milieu en stress

Op de fiets naar school is beter voor milieu en stress Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 Op de fiets naar school is beter voor

Nadere informatie

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 7 december

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 7 december Basisschool Het Molenven Koninginnelaan 1c 5263 DP Vught info@molenven.nl @molenven.nl 7 december 2017 2017-2018 Interessante informatie: 12 dec. Staking PO, de school is gesloten 13 dec. Studiedag, alle

Nadere informatie

TORENPRAAT

TORENPRAAT TORENPRAAT 2018-2019 08 Sinterklaascircuit. Woensdagmiddag 28 november hebben de groepen 1 t/m 4 en de groepen 5 t/m 8 een gezellig Sinterklaascircuit doorlopen! Er was van alles te doen: knutselen, spelletjes,

Nadere informatie

Dec STEIJAERTNIEUWS

Dec STEIJAERTNIEUWS O.B.S. De J.P.F. Steijaertschool Joseph Haydnlaan 1 2394 GJ Hazerswoude Rijndijk Tel.: 071-3412742 Website: www.steijaertschool.nl E-mail: schoolleider@steijaertschool.nl STEIJAERTNIEUWS Dec. 2017 INHOUD:

Nadere informatie

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Week van de mediawijsheid

Week van de mediawijsheid Jaargang 10 Nummer 7 16 november 2018 Agenda Maandag 19 - vrijdag 23 november Dinsdag 20 november Dinsdag 20 november Woensdag 21 november Donderdag 22 november Woensdag 28 november Donderdag 29 november

Nadere informatie

Obs De Schakel Mendes da Costalaan 132 3431 AC Nieuwegein 030-6032593 info@obs-de-schakel.nl www.obs-de-schakel.nl

Obs De Schakel Mendes da Costalaan 132 3431 AC Nieuwegein 030-6032593 info@obs-de-schakel.nl www.obs-de-schakel.nl Obs De Schakel Mendes da Costalaan 132 3431 AC Nieuwegein 030-6032593 info@obs-de-schakel.nl www.obs-de-schakel.nl Nieuwsbrief 1 06-09-2013 Beste ouders Een nieuw schooljaar is begonnen. Gelukkig zijn

Nadere informatie

O.D.W.B. nr 10. Koningsspelen 2017

O.D.W.B. nr 10. Koningsspelen 2017 Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 O.D.W.B. nr 10. Koningsspelen 2017 Jaargang

Nadere informatie

Nieuwsflits #1. september 2017

Nieuwsflits #1. september 2017 Nieuwsflits #1 september 2017 Belangrijke data: Maandag 4 september Woensdag 6 september Kennismakingsgesprekken groepen 3 tot en met 8. Maandag 18 september tot en met vrijdag Op voeten en fietsen projectweek!

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 4 nr. 8 31 maart 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!

Nadere informatie

De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit;

De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit; ALAAF! De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit; 8:30 uur We starten allemaal in de eigen klas, om vervolgens samen

Nadere informatie

O.D.W.B. nr 8. Telefoonnummers

O.D.W.B. nr 8. Telefoonnummers Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-5121675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden 071-5122907 O.D.W.B. nr 8. Jaargang 16, nummer 08

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), Beste ouder(s)/verzorger(s), Een heel gezellige tijd is weer aangebroken. Ouders en teamleden hebben gezorgd voor een prachtige aankleding van onze school. Elke morgen is er weer iets nieuws te zien in

Nadere informatie

G E V E R S - DEUTZ TERWEESCHOOL TERWEEWEG 106 2341 CV OEGSTGEEST TEL. (071) 565 24 32 e-mail: gdtinfo@gdterwee.nl website : www.gdterwee.

G E V E R S - DEUTZ TERWEESCHOOL TERWEEWEG 106 2341 CV OEGSTGEEST TEL. (071) 565 24 32 e-mail: gdtinfo@gdterwee.nl website : www.gdterwee. G E V E R S - DEUTZ TERWEESCHOOL TERWEEWEG 106 2341 CV OEGSTGEEST TEL. (071) 565 24 32 e-mail: gdtinfo@gdterwee.nl website : www.gdterwee.nl Een gezamenlijke tweewekelijkse uitgave van de Ouderraad en

Nadere informatie

Formatie. Schoolvakanties schooljaar

Formatie. Schoolvakanties schooljaar Nieuwsbrief Nr. 10 Belangrijke data Maandag 10 juni 2e Pinksterdag Dinsdag 11 juni Studiedag. Alle kinderen vrij! 12 juni t/m 14 juni Groep 8 Kamp! 12, 21 & 26 juni Groep 1 /2 Verkeersles 21 juni Pannenkoekenfeest

Nadere informatie

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website.

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website. Bijbelverhalen Week 35; maandag 29 augustus vrijdag 2 september Weekthema: Ontdekken Verhalen: Exodus 2; Mozes Lied: Mijn God is zo groot Week 36; maandag 5 september vrijdag 9 september Weekthema: Een

Nadere informatie

Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl

Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl NIEUWSFLITS 31e jaargang / Nummer 11 / 9 februari 2016 Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl Agenda Belangrijke data vr 19.02.2016 Margedag: alle

Nadere informatie

Kijkavond. OBS Beukenlaan Beukenlaan CC Winschoten. T: I:

Kijkavond. OBS Beukenlaan Beukenlaan CC Winschoten. T: I: Nieuwsbrief 24e jaargang nieuwsbrief nr. 3 Vrijdag 2 november 2018 OBS Beukenlaan Beukenlaan 42 9674 CC Winschoten T: 0597 414294 E-mail: obsbeukenlaan@sooog,nl I: www.obsbeukenlaan.nl Agenda: 2 november

Nadere informatie

Nieuwsbrief november. o.b.s. Prinses Beatrix.

Nieuwsbrief november. o.b.s. Prinses Beatrix. o.b.s. Prinses Beatrix directie@obsprinsesbeatrix.org www.bsprinsesbeatrix.nl Nieuwsbrief november Belangrijke data in november: 01 november 1 jarig bestaan van Het Kwartet. 04 november Afname NIO in Prinses

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart

Nieuwsbrief maart Nieuwsbrief 13 21 maart 2019 2018 Studiedag team Dinsdag 26 maart heeft het team een studiedag, die in het teken staat van CMK (cultuur educatie met kwaliteit) waar we samen een nieuw beleid gaan opstellen

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen. Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist

Informatieboekje kleutergroepen. Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist Informatieboekje kleutergroepen Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist 1. Welkom op onze school! Hartelijk welkom op de Damiaanschool. Uw kind wordt binnenkort vier jaar en zal een plaatsje

Nadere informatie

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas?

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Welkom op De Duif! Voor het eerst naar school: dat is heel spannend voor kinderen én ouders. Om u en uw kind een beetje wegwijs te

Nadere informatie

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3!

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3! groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen in de grote gymzaal en hebben ze een echte

Nadere informatie

PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. ( )

PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. ( ) PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. (0562 798004) www.prinsesmargrietschoolterschelling.nl West-Terschelling, 26-8- 2016 Beste ouders/verzorgers, Het nieuwe schooljaar gaat

Nadere informatie

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 )

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 ) Hallo Nummer 1 (schooljaar 2018-2019, 2 september 2018 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo o.a. : Start schooljaar 2018-2019 Ouderavond donderdag 6 september Schoolfotograaf Jaarkalender Inschrijfmiddag

Nadere informatie

Maandbrief november Heiloo 2018

Maandbrief november Heiloo 2018 Maandbrief november Heiloo 2018 Beste ouders, Projectafsluiting: Wat hadden we een vrolijke, gezellige en bijzondere middag op donderdag 18 oktober! Er was een tentoonstelling, door de hele school, waarin

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum t Paalhoofd

Nieuwsbrief Kindcentrum t Paalhoofd Nieuwsbrief Kindcentrum t Paalhoofd Nummer 11: begin juni 2018 Beste ouders/ verzorgers, Het is misschien nog niet te geloven, maar over een maand hebben we alweer zomervakantie. Maar voordat het zover

Nadere informatie

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag?

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag? Periode 1 + 2 (rapport 1) Veilig leren lezen: groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 27 okt t/m 2 nov 2018

Nieuwsbrief 27 okt t/m 2 nov 2018 Nieuwsbrief 27 okt t/m 2 nov 2018 31 oktober Cultuurtje groepen 5 5 november Tafeltjesmiddag 7 november Cultuurtje groep 7 Sander, Keano, Alexander, Maud, Olivier, Inna 9 november Groepen 2 vrij 19 november

Nadere informatie

Wij wensen alle kinderen die in december jarig zijn een hele fijne verjaardag toe!! NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017

Wij wensen alle kinderen die in december jarig zijn een hele fijne verjaardag toe!! NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 Belangrijke data: 4 december inleveren surprises 5 december Sinterklaasviering 12 december STAKING (school is gesloten) 13 december zaalhandbaltoernooi groep 7 21 december Kerstviering

Nadere informatie

INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3

INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3 INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3 schooljaar 2017 2018 Geachte ouder(s), beste leerlingen, Vanmorgen hebben de ouders van de leerlingen van groep 6,7 en 8 het volgende bericht gekregen: Juf Else gaat de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2, 21 augustus Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 2, 21 augustus Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 2, 21 augustus 2019 Beste ouders / verzorgers, Afgelopen maandag zijn wij gezamenlijk het schooljaar gestart en heb ik al heel veel ouders en kinderen de hand kunnen schudden. Diezelfde ochtend

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

Nieuwsbrief van obs De Goudvink

Nieuwsbrief van obs De Goudvink Nieuwsbrief van obs De Goudvink schooljaa r 2016-2017 Inhoud Belangrijke data Voorwoord Sportiefste school Gymschoenen Luizenzakken Pauzehap Gymtijden Start schooldag Snappet HVO Nieuwsbrief 2 september

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief Emmaus pagina 1 RKBS Emmaüs Nr 6 jaargang 29-24 februari Voor in de agenda: 24 februari - Groep 5-8 vrije middag. 25 februari - 5 maart Voorjaarsvakantie 6 maart - Studiedag alle leerlingen

Nadere informatie

Jaargang 3: nummer maart 2017

Jaargang 3: nummer maart 2017 Jaargang 3: nummer 12 12 maart 2017 Nieuws rondom & vanuit de Hummelingschool. Agenda: Een aantal leerlingen van de Hummelingschool maakt gebruik van de BSO op de KinderCampus, vandaar dat ik af en toe

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte. Nieuwsbrief Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690 email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.nl jaargang 22, nummer 2, november 2015 KORTE INHOUD VAN

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 39. Belangrijke data: Actie onderwijs. Onderwijs op De Windroos: Verlof vragen

ICBS De Windroos WEEKINFO 39. Belangrijke data: Actie onderwijs. Onderwijs op De Windroos: Verlof vragen WEEKINFO 39 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 30-6-2017 Zomerfeest! Beste ouders/verzorgers, In deze info: Onderwijs op De Windroos: verlof

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 4 nr. 7 24 februari 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Stand van zaken schoolplein

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2016

Nieuwsbrief November 2016 Kwadijk 92, 1471 CE Kwadijk. Tel.: 0299 621760 Nieuwsbrief November 2016 Belangrijke data november: 09 november Intakeformulieren voor gesprekken 11 november Sint Maarten 14 november Week van de gesprekken.

Nadere informatie

Bericht van de kerstcommissie

Bericht van de kerstcommissie Jaargang 17 Nummer 17, 19-12-2018 Bericht van de kerstcommissie Herinnering Beste ouders/verzorgers, Op donderdag 20 december vindt de kerstviering op onze school plaats. We vieren dit met een sfeervol

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. - Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 19 12 e jaargang Vrijdag 19 juni 2015 Bedankavond hulpouders

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Daltonschool de Klipper Berkel en Rodenrijs Schooljaar 2016-2017 Voorwoord Graag willen wij als team de ouders en kinderen die onze school bezoeken van harte welkom heten. Voor

Nadere informatie

St. Willibrordusschool Princebolwerk EN HULST Tel Website:

St. Willibrordusschool Princebolwerk EN HULST Tel Website: St. Willibrordusschool Princebolwerk 2 4561 EN HULST Tel. 0114-370541 E-mail: willibrordus@skohulst.nl Website: www.willibrordushulst.nl 2 e Nieuwsbrief SEPTEMBER 2018 Sportdag Morgen is het sportdag voor

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 34 26 mei 2016 INHOUD: Actieve ouders gezocht. Wie helpt mee boeken plastificeren? Sportdag Sponsor gezocht Wenmiddag / ochtend Typecursus

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

*We zouden graag zien dat kinderen in de pauzes iets nuttigen wat gezond is. Uiteraard is een traktatie voor een verjaardag een uitzondering.

*We zouden graag zien dat kinderen in de pauzes iets nuttigen wat gezond is. Uiteraard is een traktatie voor een verjaardag een uitzondering. Belangrijke data: 28 augustus: Inloop groep 4-8 1 september: Triskentijd 2 september: informatieavond gr. 1-2 en 3 16 en 17 september: omgekeerde 10 minuten gesprekken 23 september studiedag team, alle

Nadere informatie

Jaargang: 17 Nr

Jaargang: 17 Nr Jaargang: 17 Nr. 4 21-12-2013 NIEUWSBRIEF van Katholieke Basisschool PIROUETTE Eindredactie: Sergio van Dijk, Rienke van den Berg, Ignace Kloet Technische realisatie: Aster Brouwer, ICT-coördinator. AGENDA

Nadere informatie

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 27 nov. 2017

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 27 nov. 2017 Maandkalender & bulletin Jaargang: 21-07 datum: 27 nov. 2017 november 27 nieuwsbrief 7 28 29 30 1 4 5 Sinterklaas op school 6 9.30 uur start school 7 8 11 20.00 uur MR Padland 12 Aanschuiftafel locatie

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Welkom op basisschool LeerRijk! Wij rollen de loper voor je uit! Introductie Met dit boekje willen wij u welkom heten en u zo goed mogelijk informeren over

Nadere informatie

1. Eerste schooldag. 2. Aanwezigheid directie. 3. Nieuwe collega s. Lijnbaan AG Zoetermeer

1. Eerste schooldag. 2. Aanwezigheid directie. 3. Nieuwe collega s. Lijnbaan AG Zoetermeer Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57 Email: directie@debuut.unicoz.nl Website: www.debuut.unicoz.nl 22-08-2016 Nr. 01 1. Eerste schooldag Welkom allemaal! Het nieuwe schooljaar is weer begonnen.

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Nieuws van directie. Agenda

Nieuws van directie. Agenda Agenda 12 december Inloopochtend groep 6 13/14 december Kerstactie: voedselbank 14 december MR overleg 19 december Bord / bestek / beker mee voor kerstdiner 21 december Kerstdiner op school 22 december

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 1 september 2014

Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De leerlingen van groep 8 waren in de afgelopen week op kennismakingskamp in Hellendoorn.

Nadere informatie

Weesp, 9 september 2016

Weesp, 9 september 2016 Weesp, 9 september 2016 Inhoud - Start nieuwe schooljaar - Nieuw schoolrooster - Informatieavonden - Reminder studiedag 25 september - Schoolgids - Uitbreiding kindgesprekken - Het grote project - Aanmelden

Nadere informatie

Laatste plaatsen voor de naschoolse activiteit handbal groep 3-5

Laatste plaatsen voor de naschoolse activiteit handbal groep 3-5 Schooljaar 2018-2019 nieuwsbrief 28 september 2018 Overstap naar het voortgezet onderwijs Op woensdag 31 oktober van 08:45 tot 09:45 uur vindt er een informatieochtend plaats voor de ouders van de groepen

Nadere informatie

t Broedertje 51 e jaargang

t Broedertje 51 e jaargang Kerkraderweg 7 6416CC Heerlen t Broedertje 51 e jaargang 045-571.61.41 * info@broederschool.nl nr. 5 april 2019 Gezonde school- waterbeleid Via ISY hebben we u al geïnformeerd m.b.t. het uitbreiden van

Nadere informatie

Geachte Ouders 1 Jaarkalender, petten, schoolgids, informatiebulletins

Geachte Ouders 1 Jaarkalender, petten, schoolgids, informatiebulletins Geachte Ouders Welkom op Tabitha! Het schooljaar 2016-2017 is begonnen en ik hoop van harte dat u met uw gezin een fijne vakantie hebt gehad. Fijn dat alle kinderen, ouders en leerkrachten weer gezond

Nadere informatie

INFO De Toverlaars. Info 3 - november Agenda. Ik val op! Jarig in november. Juf Tineke

INFO De Toverlaars. Info 3 - november Agenda. Ik val op! Jarig in november. Juf Tineke INFO De Toverlaars Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 www.toverlaars.nl detoverlaars@stichtingleersaam.nl Info 3 - november 2018 Agenda NOVEMBER 1. OV 2. Groep 2 vrij 12. GMR 15. Schoolfotograaf

Nadere informatie

ODWB. Roken in de buurt van de school WIJ STAKEN OOK OP DONDERDAG 5 OKTOBER! Jaargang 17, nummer 2 Vrijdag 29 september 2017.

ODWB. Roken in de buurt van de school WIJ STAKEN OOK OP DONDERDAG 5 OKTOBER! Jaargang 17, nummer 2 Vrijdag 29 september 2017. Nieuwsbrief van obs Lucas van Leyden www.lucasvanleyden.nl info@lucasvanleyden.nl Vliet 20 2311 RE Leiden - 071-512 1675 St.Ursulasteeg 28 2312 XA Leiden - 071-512 2907 ODWB 2 Jaargang 17, nummer 2 Vrijdag

Nadere informatie

Hallo (Nummer 01, ) In deze Hallo vindt u informatie over:

Hallo (Nummer 01, ) In deze Hallo vindt u informatie over: Hallo (Nummer 01, 23-08- 2014) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: De eerste lesdag en lesweken Overzicht van de werkdagen van de teamleden Voorstellen juf Manon, meester

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2018

Nieuwsbrief December 2018 Nieuwsbrief December 2018 Kalender en belangrijke informatie uit deze nieuwsbrief: Gehele decembermaand, geen gymlessen. Dinsdag 4 december, leerlingen groepen 6 t/m 8, surprises meenemen. Woensdag 5 december,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Jarig Juf Hélène 25 oktober jarig! Van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag gewenst!

Nieuwsbrief. Jarig Juf Hélène 25 oktober jarig! Van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag gewenst! Nieuwsbrief Jarig Juf Hélène 25 oktober jarig! Van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag gewenst! Juf Eva Na de herfstvakantie zal juf Eva ook op vrijdagmorgen weer in groep 3b gaan werken. Juf Lydia

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 103

Nieuwsbrief. Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 103 Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 103 Bezoek schoolbestuur Op dinsdag 3 oktober hoopt een delegatie van het schoolbestuur bij ons op school aanwezig te zijn. Ze hopen verschillende lessen

Nadere informatie