ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 1 MAART 2007.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 1 MAART 2007."

Transcriptie

1 1GEMEENTE GRIMBERGEN ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 1 MAART AANWEZIG: MM. E. Willems Voorzitter-Burgemeester C. Selleslagh, M. Mertens, O. Schelfhout, D. Melotte, J. Cauwenberghs, W. De Boeck, P. Vertongen Schepenen M. Van Godtsenhoven, J. Dewit, B. Laeremans, T. Mensalt, P. Mensalt, L. Desmedt, M. Hamelrijckx, A. Van den Bussche, P. Hermans, S. Dupont, J. Thielemans, T. Olbrechts, K. Hoefs, K. Van Bree, K. Vleminckx, J. Declerck, L. Raekelboom, Y. Verberck, M. Gomez Casado, C. Buyle, L. Van Lint, A. Deman, V. Fontaine Raadsleden P. Verbustel Gemeentesecretaris OPENBARE ZITTING 1. Geldigverklaring van de verkiezing van de leden van de raad voor maatschappelijk welzijn. 2. Aanpassing van enkele bepalingen van het administratief statuut o.a. betreffende het openstellen van betrekkingen en betreffende de examenprogramma s. 3. Basisonderwijs - Oprichting medezeggenschapscollege. Goedkeuring van de voorgestelde overeenkomst en kennisname van het huishoudelijk reglement van het medezeggenschapscollege. 4. Vraag tot vrijstelling betaling huur Charleroyhoeve door Koninklijke Fanfare De Ware Vrienden. 5. Addendum aan de overeenkomst tussen de gemeente Grimbergen en de Tussengemeentelijke Maatschappij Der Vlaanderen Voor Watervoorziening (hierna genoemd T.M.V.W.) met betrekking tot het verwerven van historische C-aandelen. Brief van de TMVW. 6. vzw Erasmus Begrotingswijziging 2006 Goedkeuring. 7. vzw Erasmus Begroting 2007 Goedkeuring. 8. Aanleg van fietspaden langsheen de Wolvertemsesteenweg en Vilvoordsesteenweg (N211) te Grimbergen en Meise samen met de heraanleg van het wegdek en drie kruispunten (zwarte punten) door het Vlaams Gewest. - kennisname aangepast ontwerp - goedkeuring meeruitgave. 9. Leveren van vloeibare brandstoffen voor verwarming en motoren dienstjaar Goedkeuring bijzonder bestek met kostenraming en wijze van gunnen.

2 10. Herinrichtings- en aanpassingswerken van het kelderatelier van het Cultuurcentrum te Strombeek-Bever. - Goedkeuring ontwerp met kostenraming en wijze van gunnen. 11. Herstellingswerken aan verschillende asfaltwegen dienstjaar Goedkeuring eindafrekening. 12. Herstellingswerken aan het betonwegdek in de Benedestraat te Humbeek vervangen door asfalt t.h.v. huisnummer 172 en Goedkeuring eindafrekening. 13. Grimbergen dringende aanpassingswerken aan de Potaarde beek/grachtenstelsel ter hoogte van de Sprietmolenstraat. - Goedkeuring eindafrekening. 14. School Humbeek leveren en plaatsen van een hoogspanningstransformator - Goedkeuring lastenboek met kostenraming en wijze van gunnen. 15. Aankoop bestelwagen voor de dienst werken in eigen beheer beplantingen. - Goedkeuring lastenboek met kostenraming en wijze van gunnen. 16. Gecoro: kennisname jaarverslag Aanduiding voorzitters gemeenteraadscommissies (personeel, ruimtelijke ordening, financiën, openbare werken en verkeer). 18. Intercommunale Haviland. Goedkeuring van het agendapunt en aanduiding van een effectieve en een plaatsvervangende vertegenwoordiger van de gemeente voor de algemene vergadering d.d. 29/03/ Intercommunale Haviland. Voordracht van een kandidaat-bestuurder en een kandidaat-lid met raadgevende stem in de raad van bestuur. 20. Intercommunale Havicrem. Goedkeuring van het agendapunt en aanduiding van een effectieve en een plaatsvervangende vertegenwoordiger van de gemeente voor de algemene vergadering d.d. 27/03/ Intercommunale Havicrem. Voordracht van een kandidaat-bestuurder en een kandidaat-lid met raadgevende stem in de raad van bestuur.

3 22. Intercommunale voor Waterbedeling in Vlaams-Brabant (IWVB). Goedkeuring van het agendapunt en aanduiding van een effectieve en een plaatsvervangende vertegenwoordiger van de gemeente voor de buitengewone algemene vergadering d.d. 28/03/ Intercommunale voor Waterbedeling in Vlaams-Brabant (IWVB). Voordracht van 2 kandidaat-bestuurders en van een kandidaat-lid met raadgevende stem in de raad van bestuur. 24. Intercommunale Havi-Gis. Aanduiding van 2 vertegenwoordigers in het Permament Opvolgings- en Begeleidingscomité GIS van Havi-Gis in vereffening die tevens zullen zetelen in het Sectorcomité Vlaams-Brabant. 25. Intercommunale Vivaqua. Aanduiding van een effectieve en een plaatsvervangende vertegenwoordiger voor de algemene vergadering, een vertegenwoordiger voor het Vlaams gewestelijk overlegcomité en voordracht van een kandidaat-bestuurder (raad van bestuur) en van een kandidaat-commissaris (college van commissarissen). 26. Toerisme Vlaams-Brabant vzw. Aanduiding van een vertegenwoordiger voor de algemene vergadering en voordracht van een kandidaat-bestuurder voor de raad van bestuur. 27. Kanaaltochten Brabant vzw. Aanduiding van een effectieve en een plaatsvervangende vertegenwoordiger voor de algemene vergadering en voordracht van een kandidaat-bestuurder voor de raad van bestuur. 28. Regionaal Landschap Groene Corridor vzw. Aanduiding van een effectieve en een plaatsvervangende vertegenwoordiger voor de algemene vergadering. 29. Waterschap Zenne-Noord. Aanduiding van een effectieve en een plaatsvervangende vertegenwoordiger in de stuurgroep. 30. Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW). Aanduiding van een effectieve en een plaatsvervangende vertegenwoordiger voor de algemene vergadering, een vertegenwoordiger voor het provinciaal comité en een vertegenwoordiger voor het sectorcomité. 31. Aansluiting bij ERSV Vlaams-Brabant vzw en aanduiding van een vertegenwoordiger voor de algemene vergadering.

4 32. Aanduiding gemeentelijke afvaardiging in het overlegcomité gemeente-ocmw. 33. PWA vzw. Aanduiding van 6 vertegenwoordigers door de gemeenteraad voor de algemene vergadering. 34. Aanduiding van de gemeentelijke vertegenwoordiger in het Forum Lokale Werkgelegenheid. 35. Lintbos vzw. Aanduiding van 12 vertegenwoordigers door de gemeenteraad voor de algemene vergadering. 36. Grimbergen Sport vzw. Aanduiding van 15 vertegenwoordigers door de gemeenteraad voor de algemene vergadering. 37. Heemschut vzw. Aanduiding van 30 vertegenwoordigers door de gemeenteraad voor de algemene vergadering. 38. Cultuurcentrum vzw. Aanduiding van 12 vertegenwoordigers door de gemeenteraad voor de algemene vergadering. 39. Aanduiding van 24 leden in het beheersorgaan van de plaatselijke openbare bibliotheek waarvan - 12 leden vertegenwoordigend de politieke strekkingen - 12 leden vertegenwoordigend de gebruikers en de filosofische en ideologische strekkingen 40. Goedkeuring resolutie i.v.m. splisting kieskring B.H.V. 41. Bekrachtiging van de politieverordening genomen bij hoogdringendheid inzake het instellen van een tonnenmaatbeperking in de Voordestraat. 42. Wijziging aanvullend reglement op het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer inzake het voorbehouden van een parkeerplaats voor mensen met een handicap in de J. Mulsstraat. 43. Derde begrotingswijziging van de lokale politie van de politiezone Grimbergen gemeenteraad 28 september 2006 Gewestelijk toezicht Kennisneming door Gouverneur Mededeling. 44. Boetefonds 2006: Aankoop dienstvoertuigen voor de lokale politie. 45. Openstelling van vacatures operationeel en het administratief en logistiek kader van de lokale politie te begeven bij mobiliteit.

5 46. Lokale politie : Openstelling van twee deeltijdse betrekkingen voor technisch beambte (m/v) in contractueel dienstverband voor de duur van één jaar weddeschaal DD1. BIJKOMENDE PUNTEN Bijkomende punten aangevraagd door raadslid Steven Dupont. - Beschutting gemeentepersoneel containerpark Humbeeksesteenweg Bijkomende punten aangevraagd door raadslid Bart Laeremans: - De totstandkoming van het gemeentelijk structuurplan. - Motie voor het behoud van het Nederlandstalig karakter van onze gemeente en van Halle-Vilvoorde BESLOTEN ZITTING 47. Lokale politie : Toewijzing van de functies van inspecteur opengesteld bij de derde mobiliteitscyclus 2006: betrekkingen van inspecteur interventie binnen de basisdienst. 48. Lokale politie : Toewijzing van de functies van inspecteur opengesteld bij de derde mobiliteitscyclus 2006 : betrekkingen van inspecteur voor de wijkdienst 49. Lokale politie : Toewijzing van de functies van hoofdinspecteur opengesteld bij de derde mobiliteitscyclus 2006 : betrekkingen van hoofdinspecteur adjunct diensthoofd voor het interventieteam. 50. Vrijgave van de borg gesteld door de gemeenteontvanger. 51. Basisonderwijs Lagere afdeling. Vaste benoeming van onderwijzers (m/v) met ingang van Basisonderwijs. Vaste benoeming van een leermeesteres lichamelijke opvoeding (m/v), met ingang van Basisonderwijs Kleuterafdeling. Vaste benoeming van een kleuteronderwijzers met ingang van Basisonderwijs - Beleids- en ondersteunend personeel. Vaste benoeming van medewerkers administratie (m/v) met ingang van Academie voor muziek, woord en dans. Verlenen van ontslag aan een vastbenoemde lerares kunstvakken met het oog op haar oppensioenstelling vanaf

6 56. Academie voor muziek, woord en dans. Vaste benoemingen met ingang van DE GEMEENTERAAD, Bij loting wordt Johan Declerck aangeduid om de stemmingen aan te vangen. Het verslag van de gemeenteraad van 25 januari 2007 wordt met eenparigheid van stemmen goedgekeurd. 1 e ZAAK. Geldigverklaring van de verkiezing van de leden van de raad voor maatschappelijk welzijn. Gelet op de installatievergadering d.d. 02/01/2007 van de nieuwe gemeenteraad van de gemeente Grimbergen. Overwegende dat tijdens deze vergadering o.m. overgegaan werd tot de verkiezing van de OCMW-raadsleden. Overwegende dat overeenkomstig artikel 18 van de OCMW-wet van 08/07/1976 en artikel 12 van het besluit van de Vlaamse regering van 17/11/2006 betreffende de voordrachtsakte en de verkiezing van de leden van de raden voor maatschappelijk welzijn op 04/01/2007 twee afschriften van het proces-verbaal en de andere dossierstukken betreffende de verkiezing van de leden van de raad voor maatschappelijk welzijn van Grimbergen aan de Raad voor Verkiezingsbetwistingen werden overgemaakt. Gelet op het schrijven d.d. 16/01/2007 waarbij deze Raad voor Verkiezingsbetwistingen meldt dat de verkiezing van de OCMWraadsleden geldig werd verklaard en dit overeenkomstig haar beslissing van 12/01/2007. Oerwegende dat de gemeenteraad kennis dient te nemen van deze beslissing. BESLIST: met 29 stemmen op 29 Enig artikel Neemt kennis van de beslissing d.d. 12/01/2007 van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen houdende geldigverklaring van de verkiezing van de leden van de raad voor maatschappelijk welzijn van Grimbergen door de gemeenteraad van 02/01/ e ZAAK. Aanpassing van enkele bepalingen van het administratief statuut o.a. betreffende het openstellen van betrekkingen en betreffende de examenprogramma s Gelet op artikel 57, 3, 2, van het gemeentedecreet dat bepaalt dat het college van burgemeester en schepenen bevoegd is voor het aanstellen en het ontslaan van het personeel, alsook voor de tucht ten aanzien van het personeel,

7 onverminderd de bevoegdheid van de gemeenteraad overeenkomstig artikel 43, 2, 7 ; Gelet op het feit dat artikel 43, 2, 7, de bevoegdheid voor het aanstellen en ontslaan van de gemeentesecretaris en de financieel beheerder bij wijze van uitzondering bij de gemeenteraad legt; Gelet op het feit dat de gemeenteraad op basis van artikel 96, tweede lid tevens, bij wijze van tweede uitzondering, bevoegd is voor de aanstelling en ontslag van de leden van het managementteam; Gelet op de artikelen 118 tot en met 144 van het Gemeentedecreet houdende een nieuwe tuchtregeling voor het gemeentepersoneel; Gelet op het feit dat de bevoegdheid om betrekkingen open te stellen, om er de wijze van begeven van te bepalen en om te bepalen of op basis van een aanwervings- of bevorderingsprocedure al dan niet een wervingsreserve zal worden aangelegd, gekoppeld is aan de aanstellingsbevoegdheid; Gelet op het de artikelen 11, 12, 25 en 92 van het administratief statuut betreffende de aanwerving en bevordering van het personeel zoals vastgesteld in de gemeenteraadszitting van en later gewijzigd waarin de bovenvermelde bevoegdheden uitdrukkelijk aan de gemeenteraad worden toegewezen; Gelet op de artikelen 3 en 17 van het reglement betreffende de aanwerving en de loopbaan van het contractueel personeel zoals vastgesteld in de gemeenteraadszitting van en later gewijzigd waarin deze de bovenvermelde aan de aanstellingsbevoegdheid gekoppelde bevoegdheden eveneens uitdrukkelijk aan de gemeenteraad worden toegewezen, voor zover de betrekkingen in kwestie voor onbepaalde duur worden begeven en voor zover het geen gesubsidieerd contractuele betrekkingen betreft; Gezien derhalve ons administratief statuut en ons reglement voor het contractueel personeel bepalingen bevatten die tegenstrijdig zijn met het gemeentedecreet; Gezien het aangewezen is om de bovenvermelde tegenstrijdigheden op te heffen; Gelet op het feit dat de programma s voor aanwervings- en bevorderingsexamen die door de gemeenteraad zijn vastgesteld frequent verwijzingen bevatten naar delen van de Gemeentewet waarvan een grondige dan wel een meer oppervlakkige kennis vereist is; Gezien deze verwijzingen in de meeste gevallen door het inwerkingtreden van de meeste bepalingen van het gemeentedecreet niet meer actueel zijn;

8 Gelet op het feit dat de programma s voor aanwervings- en bevorderingsexamens die door de gemeenteraad zijn vastgesteld voor een aantal betrekkingen verwijzingen bevatten naar andere specifieke reglementering die van belang is voor de uitoefening van de functie; Overwegend dat we ook hier steeds een risico lopen dat de opgenomen concrete verwijzingen achterhaald zijn op het moment van de openstelling van een betrekking, zodat het derhalve aan te bevelen is om deze verwijzingen door een meer algemene verwijzing naar de reglementeringen in kwestie te vervangen, zodat het college op het moment van de openstelling van een functie, waar nodig, de examenstof kan specificeren; Overwegend dat de gemeenteraad bevoegd is om het administratief statuut inzake de aanwerving en bevordering van het personeel, het reglement voor het contractueel personeel en de bijzondere benoemingsvoorwaarden vast te stellen; Gelet op het feit dat de in de tekst van het administratief statuut betreffende de administratieve standen, rechten en plichten en verloven voor wat betreft tuchtregeling een verwijzing opgenomen werd naar de artikelen 281 tot en met 317 van de Nieuwe Gemeentewet; Overwegend dat deze verwijzing vervangen moet worden door een verwijzing naar de artikelen 118 tot en met 144 van het Gemeentedecreet; Gelet op het protocol dat betreffende deze aangelegenheid werd afgesloten in het Gewoon Bijzonder Onderhandelings- en Hoog Overlegcomité van het Gemeente- en OCMW-personeel; BESLIST: met 23 stemmen voor: E. Willems, M. Mertens, O. Schelfhout, J. Cauwenberghs, P. Vertongen, T. Mensalt, P. Mensalt, P. Hermans, T. Olbrechts, K. Hoefs, C. Selleslagh, D. Melotte, W. De Boeck, L. De Smedt, K. Vleminckx, M. Van Godtsenhoven, A. Van den Bussche, J. Thielemans, J. Declerck, J. Dewit, M. Hamelrijckx, A. Deman, V. Fontaine. 6 onthoudingen: S. Dupont, K. Van Bree, L. Raekelboom, Y. Verberck, M. Gomez Casado, C. Buyle, Artikel 1 In het administratief statuut betreffende de aanwerving en bevordering van het personeel worden de woorden de raad of de gemeenteraad op de hierna vermelde plaatsen vervangen door de woorden het college van burgemeester en schepenen : - artikel 11, eerste alinea; - artikel 12, tweede alinea; - artikel 25, eerste alinea; in de tweede alinea wordt tevens het woord hij vervangen door het ; - artikel 92, enige alinea.

9 Aansluitend bij de aldus gewijzigde zin wordt telkens het volgende ingevoegd: Voor de betrekking van gemeentesecretaris of financieel beheerder, evenals voor de betrekkingen waarvan de titularissen worden opgenomen in het managementteam, komt deze bevoegdheid evenwel aan de gemeenteraad toe. Artikel 2 Het reglement betreffende de loopbaan van het contractueel personeel wordt aangepast als volgt: - de tekst van artikel 3 wordt vervangen door: Het college van burgemeester en schepenen beslist of een betrekking open wordt verklaard, met bepaling van de graad van de betrekking alsook van de omvang van de opdracht (in uren of in voltijdse equivalenten). - artikel 17, eerste zin: de raad wordt vervangen door het college van burgemeester en schepenen ; - artikel 17, tweede zin: hij wordt vervangen door het. Artikel 3 In de programma s voor aanwervings- en bevorderingexamens worden de verwijzingen naar de gemeentewet vervangen door overeenstemmende verwijzingen naar het gemeentedecreet. De aangeduide onderwerpen worden hierbij gehandhaafd. Artikel 4 Wanneer de programma s voor aanwervings- en bevorderingexamens verwijzingen bevatten naar andere specifieke wetten, decreten of besluiten dan deze bedoeld in artikel 3, worden deze uitdrukkelijke verwijzingen vervangen door een algemene omschrijving van de bedoelde reglementering. Het college kan indien nodig bij de openstelling van een betrekking een meer concrete invulling geven door één of meer specifieke wetten, decreten of besluiten aan te duiden. Artikel 5 In de tekst van het administratief statuut betreffende de administratieve standen, rechten en plichten en verloven wordt onder de titel TUCHT de verwijzing naar de artikelen 281 tot en met 317 van de Nieuwe Gemeentewet vervangen door een verwijzing naar de artikelen 118 tot en met 144 van het Gemeentedecreet. 3 e ZAAK. Basisonderwijs Oprichting medezeggeschapscollege. Goedkeuring van de voorgestelde overeenkomst en kennisname van het huishoudelijk reglement van het medezeggenschapscollege. Gelet op het decreet van betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad; Overwegend dat, in toepassing van dit decreet, voor elke scholengemeenschap een zogenaamd medezeggenschapscollege moet

10 worden opgericht, waardoor de inspraak van personeelsleden, ouders (en leerlingen) en de lokale gemeenschap in de scholengemeenschap mogelijk wordt; Gelet op het feit dat de respectievelijke schoolraden van onze gemeentescholen overeen zijn gekomen om een medezeggenschapscollege op te richten, waarna de volgende leden van de schoolraden hun kandidatuur hebben ingediend om te zetelen in het op te richten medezeggenschapscollege: - Fabien Loncke, voorzitter van de schoolraad van gemeentelijke basisschool te Beigem-Borgt; - Isabelle De Kriek, lid van de personeelsgeleding van de schoolraad van de gemeentelijke basisschool te Beigem- Borgt; - Gerrit Tulkens, lid van de oudergeleding van de schoolraad van de gemeentelijke basisschool te Humbeek; - Serge Van Elewijck, voorzitter van de schoolraad van de gemeentelijke basisschool te Strombeek-Bever; Overwegend dat er op woensdag een eerste officieuze samenkomst plaatsvond van het medezeggenschapscollege; Gelet op het feit dat Serge Van Elewijck door de vergadering naar voren werd geschoven als voorzitter van het medezeggenschapscollege; Gelet op het feit dat Vera Baeyens, administratief medewerkster van de dienst personeel en organisatie van de afdeling interne zaken, werd voorgedragen voor de functie van secretaris, waarin ze, bij afwezigheid zal worden vervangen door Ruben Rogier, beleidsmedewerker van de dienst personeel en organisatie van de afdeling interne zaken; Gelet op de voorstellen die de leden van de vergadering hebben geformuleerd omtrent: - het gevraagde engagement aan het gemeentebestuur (vast te leggen in een overeenkomst); - de vertegenwoordiging van het gemeentebestuur binnen het medezeggenschapscollege; - het ontwerp van huishoudelijk reglement voor het medezeggenschapscollege; Gelet op het voorstel van het college van om de schoolhoofden van ons basisonderwijs aan te duiden als vertegenwoordigers van het bestuur in het medezeggenschapscollege; BESLIST: met 29 stemmen op 29 Artikel 1 Zich akkoord te verklaren met het afsluiten van een overeenkomst met de vertegenwoordigers van de schoolraden van de gemeentescholen van Grimbergen binnen het medezeggenschapscollege, waarin de volgende engagementen staan gestipuleerd:

11 - het gemeentebestuur duidt de personen aan die haar vertegenwoordigen in het medezeggenschapscollege en zorgt voor continuïteit in deze afvaardiging; - het medezeggenschapscollege is de gezamenlijke vergadering van de vertegenwoordigers van de schoolraden en de afgevaardigden van het gemeentebestuur over aangelegenheden die alle scholen van de scholengemeenschap gemeentescholen Grimbergen aanbelangen en waarvoor het gemeentebestuur in uitvoering van het decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad advies moet vragen aan de vertegenwoordigers van de schoolraden of overleg met hen moet plegen. Deze vergaderingen vinden plaats in het gemeentehuis; - het gemeentebestuur deelt tenminste 10 werkdagen vóór de gemeenschappelijke vergadering aan de vertegenwoordigers van de schoolraden in het medezeggenschapscollege én aan de voorzitters van de schoolraden mee over welke onderwerpen het een advies zal vragen of overleg wil plegen. Artikel 2 Het gemeentebestuur zal binnen het medezeggenschapscollege worden vertegenwoordigd door: - Edith Bober, schoolhoofd gemeentelijke basisschool Strombeek-Bever; - Ludo De Groof, schoolhoofd gemeentelijke basisschool Humbeek; - Myriam Eynikel, schoolhoofd gemeentelijke basisschool Beigem-Borgt; - Jeaninne Van der Trappen, schoolhoofd gemeentelijke kleuterschool Borgt. Artikel 3 Zich akkoord te verklaren met de inhoud van het huishoudelijk reglement dat door de leden van het medezeggenschapscollege wordt voorgesteld. 4 e ZAAK. Vraag tot vrijstelling betaling huur Charleroyhoeve door Fanfare De ware Vrienden Gelet dat in zitting van 20 december 1983 het Tariefreglement voor het gebruik van gemeentelokalen werd vastgesteld en hierin werd opgenomen dat muziekverenigingen gratis kunnen beschikken over de gemeentelokalen voor het houden van hun repetities; Gelet dat in zitting van de gemeenteraad van 25 augustus 2005 de aangepaste versie van het Reglement op het gebruik van de gemeentelokalen van de Charleroyhoeve werd goedgekeurd, maar er geen rekening werd gehouden met de geldende vrijstelling van betaling voor Grimbergse muziekverenigingen erkend door de cultuurraad; Gelet dat onder andere om deze reden het Reglement op het gebruik van de gemeentelokalen van de Charleroyhoeve opnieuw

12 werd aangepast op 24 augustus 2006, zodat de vrijstelling van betaling voor Grimbergse muziekverenigingen erkend door de cultuurraad opnieuw vermeld werd; Gelet dat ten gevolge van deze lapsus de vrijstelling van betaling voor Grimbergse muziekverenigingen erkend door de cultuurraad niet van kracht was in de periode van 25 augustus 2005 tot 24 augustus 2006; Gelet dat de Koninklijke Fanfare De Ware Vrienden de lokalen in de Charleroyhoeve huurde in de periode dat de vrijstelling voor Grimbergse muziekverenigingen erkend door de cultuurraad niet van kracht was; Gelet dat de Koninklijke Fanfare De Ware Vrienden facturen ontving voor de huur van de Charleroyhoeve tijdens deze periode; Gelet dat de Koninklijke Fanfare de Ware Vrienden voor deze periode een vrijstelling tot betaling vraagt; Gelet dat het college van burgemeester en schepenen niet uit eigen initiatief vrijstelling van huur in de Charleroyhoeve mag voorzien; BESLIST: met 25 stemmen voor: E. Willems, M. Mertens, O. Schelfhout, J. Cauwenberghs, P. Vertongen, T. Mensalt, P. Mensalt, P. Hermans, T. Olbrechts, K. Hoefs, C. Selleslagh, D. Melotte, W. De Boeck, L. De Smedt, K. Vleminckx, S. Dupont, K. Van Bree, L. Raekelboom, Y. Verberck, M. Gomez Casado, C. Buyle, J. Dewit, M. Hamelrijckx, A. Deman, V. Fontaine. 4 onthoudingen: M. Van Godtsenhoven, A. Van den Bussche, J. Thielemans, J. Declerck, Enig artikel. De Koninklijke Fanfare De Ware Vrienden vrij te stellen van betaling voor het huren van de Charleroyhoeve voor een totaalbedrag van 929,40 Euro. De heer Bart Laeremans vervoegt de vergadering. 5 e ZAAK. Addendum aan de overeenkomst tussen de gemeente Grimbergen en de Tussengemeentelijke Maatschappij Der Vlaanderen Voor Watervoorziening (hierna genoemd T.M.V.W.) met betrekking tot het verwerven van historische C-aandelen. Brief van de TMVW. Gelet op het besluit van de gemeenteraad van 21 december 2006 met betrekking tot de goedkeuring van een overeenkomst met de TMVW aangaande het verwerven van historische C-aandelen;

13 Gelet op de brief van 17 januari 2007 vanwege de T.M.V.W. met een voorstel tot addendum betreffende deze overeenkomst; Gelet op artikel 43, 12 van het NGD; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; BESLIST:met 30 stemmen op 30 Artikel 1 Kennis te nemen van de brief van 17 januari 2007 van de T.M.V.W. en het addendum aan de overeenkomst, goedgekeurd door de gemeenteraad op 21 december 2006, inzake overdracht van drinkwaterdistributieinstallaties, als volgt goed te keuren: Artikel 1: pro fisco verklaring Het bestuur verzoekt in toepassing van artikel 161, 2 e van het Wetboek der Registratierechten om de kosteloze registratie van de akte houdende de overdracht van de eigendom op voornoemde drinkwaterdistributieinstallaties nu de overdracht in der minne plaatsgrijpt en ten algemene nutte is in hoofde van het bestuur. Artikel 2 In artikel 3, 2 van de overeenkomst van 11 januari 2007 inzake overdracht van drinkwaterdistributieinstallaties dient "de overdrager" gelezen te worden als "het bestuur". Opgemaakt in twee exemplaren waarvan elke partij erkent één ontvangen te hebben. Plaats Datum TMVW "het bestuur" Artikel 2 De overeenkomst te laten registreren bij het bevoegde registratiekantoor (Grimbergen) en de eventueel hiermee gepaard gaande registratiekosten te boeken op artikel 104/ van de gewone begroting. Artikel 3 Een kopie van dit besluit ter kennisneming over te maken aan de gemeenteontvanger. De heer Luc Van Lint vervoegt de vergadering. De heer Marc Hamelrijckx verlaat de vergadering. 6 e ZAAK. vzw Erasmus -Begrotingswijziging Goedkeuring. Gelet op de samenwerkingsovereenkomst, afgesloten met de gemeente Grimbergen op 25 mei 2000;

14 Gelet op de brief van 6 april 2005 van de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant inzake praktische uitvoeringsmodaliteiten aangaande deze overeenkomst; Gelet op de bepalingen van de wet van 14 november 1983 inzake controle op de overheidsuitgaven; Overwegende dat op basis van deze overeenkomst de vzw Erasmus ieder jaar haar begroting, wijzigingen hieraan en rekening moet laten goedkeuren door de gemeenteraad; Gelet op de begrotingswijziging 2006 goedgekeurd door de Algemene Vergadering van deze vereniging op 29 augustus 2006; Overwegende dat deze wijziging bijgevolg in evenwicht sluit met een totaal aan ontvangsten en uitgaven van ,23 euro; Overwegende dat de globale verdeling van de kredieten tussen de verschillende netten werd berekend op basis van het leerlingenaantal vastgesteld op 1 februari 2006; Gelet dat de opsplitsing naar activiteiten toe per school door de vzw Erasmus zelf wordt bepaald; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen. BESLIST: met 30 stemmen op 30 De begrotingswijziging 2006 van de vzw Erasmus Grimbergen goed te keuren. 7 e ZAAK. vzw Erasmus - Begroting Goedkeuring. Gelet op de samenwerkingsovereenkomst, afgesloten met de gemeente Grimbergen op 25 mei 2000; Gelet op de bepalingen van de wet van 14 november 1983 inzake controle op de overheidsuitgaven; Overwegende dat op basis van deze overeenkomst ieder jaar een krediet van ,76 wordt opgenomen in de gemeentebegroting ten voordele van de vzw Erasmus; Overwegende dat de begroting 2007 door de Algemene Vergadering van de vzw Erasmus op 29 augustus 2006 werd goedgekeurd; Overwegende dat de globale verdeling van de kredieten tussen de verschillende netten werd berekend op basis van het leerlingenaantal vastgesteld op 1 februari 2006; Overwegende dat de opsplitsing van deze kredieten naar activiteiten toe per school door de vzw Erasmus zelf wordt bepaald;

15 Overwegende dat in de loop van het jaar bij begrotingswijziging de verdeling van de kredieten zal aangepast dienen te worden aan het leerlingenaantal op 1 februari 2007; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen. BESLIST: met 30 stemmen op 30 De begroting 2007 van de vzw Erasmus Grimbergen goed te keuren. In de gemeentebegroting 2007 wordt ,76 opgenomen onder artikel 72201/ van de gewone facultatieve uitgaven. De beschikbaarstelling van het krediet van ,52, welk wordt gereserveerd voor netoverschrijdende projecten, afhankelijk te stellen van de goedkeuring van concrete voorstellen door de gemeenteraad. De heer Marc Hamelrijckx vervoegt de vergadering. 8 e ZAAK. Aanleg van fietspaden langsheen de Wolvertemse steenweg en Vilvoordsesteenweg (N211) te Grimbergen en Meise samen met de heraanleg van het wegdek en drie kruispunten (zwarte punten) door het Vlaams Gewest. - kennisname aangepast ontwerp. - goedkeuring meeruitgave. Aangezien de gemeenteraad in zitting d.d. 24 november 2005 het ontwerp met kostenraming ten bedrage van ,12, van het gemeentelijk aandeel ten bedrage van ,29 en fietspaden 80% subsidieerbaar ten bedrage van ,28 BTW inclusief, opgesteld door het studiebureau NV Duynslaeger & C, heeft goedgekeurd; Gelet op het gewijzigd ontwerp van de heraanleg van 3 kruispunten (zwarte punten) toegevoegd door het Vlaams Gewest, met name de kruispunten van de N211 met de N202, de Spaanse Lindebaan en de Kasteeldreef (Meise); Gelet op het proces-verbaal van opening der prijsbiedingen d.d. 22 januari 2007 en het aanbestedingsverslag opgesteld door het studiebureau NV Duynslaeger & C waaruit blijkt dat de laagst regelmatige inschrijving werd ingediend door NV Verhaeren & C te Zemst voor het totale bedrag van ,25 incl. BTW waarvan het bedrag ten laste van de gemeente Grimbergen ,74 incl. BTW bedraagt; Aangezien deze inschrijving de goedgekeurde kostenraming overtreft en de raad zijn akkoord dient te betuigen met de meeruitgave en de totale uitgave voor het gemeentelijk aandeel van ,74 incl. BTW;

16 Aangezien de kredieten ingeschreven in de begroting buitengewone dienst, onder artikels 42106/ en 42109/ ontoereikend zijn en dienen opgetrokken te worden; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen. BESLIST: met 31 stemmen op 31 Artikel 1. Akkoord te gaan met het gewijzigd ontwerp aanleg van fietspaden N211 en de heraanleg van 3 kruispunten (zwarte punten) toegevoegd door het Vlaams Gewest, met name de kruispunten van de N211 met de N202, de Spaanse Lindebaan en de Kasteeldreef (Meise). Artikel 2. Akkoord te gaan met de gunning van de werken aan Verhaeren & C uit Zemst voor een globaal bedrag van ,25 incl. BTW waarvan het bedrag ten laste van de gemeente Grimbergen ,74 incl. BTW bedraagt en waarvan ,75 in aanmerking komt voor een betoelaging van 80%. Artikel 3. De kredieten ingeschreven in de begroting buitengewone dienst onder artikels 42106/ en 42109/731-60, bij een eerstvolgende begrotingswijzing te verhogen voor financiering van de werken. Artikel 4. Voor deze werken in het kader van module 13 van het mobiliteitsconvenant de hoogst mogelijke toelagen aan te vragen bij het Vlaams Gewest. 9 e ZAAK. Leveren van vloeibare brandstoffen voor verwarming en motoren dienstjaar Goedkeuring bijzonder bestek met kostenraming en wijze van gunnen. Aangezien het college van burgemeester en schepenen in zitting d.d. 5 februari 2007 het bijzonder bestek heeft goedgekeurd; Gelet op het aanbestedingsontwerp met kostenraming ten bedrage van ,28 inclusief btw, opgesteld door de dienst openbare werken; Aangezien de nodige kredieten zijn ingeschreven op de begroting 2007, onder de verschillende overeenkomstige begrotingsartikelen; Gelet op de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en latere wijzigingen;

17 Gelet op het koninklijk besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken en latere wijzigingen; Gelet op het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken en latere wijzigingen; Gelet op het nieuwe gemeentedecreet; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen. BESLIST: met 31 stemmen op 31 Artikel 1. Akkoord te gaan met het bijzonder bestek voor het leveren van vloeibare brandstoffen voor verwarming en motoren (met variante van biodiesel) dienstjaar 2007 en dit werk te gunnen door middel van een openbare aanbesteding. Artikel 2. Het aanbestedingsontwerp met kostenraming ten bedrage van ,28 inclusief btw, opgesteld door de dienst openbare werken, goed te keuren. Artikel 3. De uitgave waarvoor de nodige kredieten beschikbaar zijn te boeken op de begroting 2007 onder de verschillende overeenkomstige artikels. 10 e ZAAK. Herinrichtings - en aanpassingswerken van het kelderatelier van het Cultuurcentrum te Strombeek-Bever. - Goedkeuring ontwerp met kostenraming en wijze van gunnen. Aangezien de gemeenteraad in zitting d.d. 29 april 1999 de ontwerpovereenkomst met erelooncontract heeft goedgekeurd; Aangezien het college van burgemeester en schepenen in zitting d.d. 9 augustus 1999 besliste architect Curias Hedwig als ontwerper aan te stellen; Gelet op het aanbestedingsontwerp met kostenraming ten bedrage van ,96 incl. btw, opgesteld door de ontwerper; Aangezien de nodige kredieten ingeschreven zijn op de begroting, buitengewone dienst, onder artikel 76203/724-54; Gelet op de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en latere wijzigingen;

18 Gelet op het koninklijk besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken en latere wijzigingen; Gelet op het koninklijk besluit van 26 september 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken en latere wijzigingen; Gelet op het nieuwe gemeentedecreet, inzonderheid artikel 42 en 43; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen. BESLIST: met 27 stemmen voor: E. Willems, M. Mertens, O. Schelfhout, J. Cauwenberghs, P. Vertongen, T. Mensalt, P. Mensalt, P. Hermans, T. Olbrechts, K. Hoefs, C. Selleslagh, D. Melotte, W. De Boeck, L. De Smedt, K. Vleminckx, L. Van Lint, M. Van Godtsenhoven, A. Van den Bussche, J. Thielemans, J. Declerck, B. Laeremans, S. Dupont, K. Van Bree, L. Raekelboom, Y. Verberck, M. Gomez Casado, C. Buyle, 4 onthoudingen: J. Dewit, M. Hamelrijckx, A. Deman, V. Fontaine. Artikel 1. Akkoord te gaan met de herinrichtings- en aanpassingswerken van de kelderateliers in het Cultuurcentrum te Strombeek-Bever en dit werk te gunnen door middel van een openbare aanbesteding. Artikel 2. Het aanbestedingsontwerp met kostenraming ten bedrage van ,96 incl. btw, opgesteld door architectenbureau Curias BVBA, goed te keuren. Artikel 3. De uitgave waarvoor de nodige kredieten beschikbaar zijn in de begroting buitengewone dienst onder artikel 76203/ te financieren met een lening en/of voorlopig te prefinancieren met eigen middelen voor zover deze middelen beschikbaar zijn. 11 e ZAAK. Herstellingswerken aan verschillende asfaltwegen dienstjaar Goedkeuring eindafrekening. Aangezien de gemeenteraad in zitting d.d. 29 juni 2006 het ontwerp met kostenraming ten bedrage van ,62 BTW inclusief, opgesteld door de dienst openbare werken, heeft goedgekeurd;

19 Aangezien het college van burgemeester en schepenen in zitting d.d. 21 augustus 2006 de werken heeft toegewezen aan de onderneming VBG NV te 2200 Herentals voor de som van ,59 BTW inclusief; Aangezien de gemeenteraad in zitting d.d. 24 augustus 2006 zijn goedkeuring hechtte aan de meeruitgave van ,97; Aangezien de werken beëindigd zijn; Gelet op de ingediende vorderingsstaten en eindstaat goedgekeurd door de dienst openbare werken ten bedrage van ,08 meerwerken, herzieningen en BTW inclusief; Aangezien de kredieten ingeschreven in de begroting buitengewone dienst onder artikel 42111/ ontoereikend zijn en dienen opgetrokken te worden; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen. BESLIST: met 31 stemmen op 31 Artikel 1. De eindafrekening ten bedrage van ,08 meerwerken, herzieningen en BTW inclusief voor de herstellingswerken aan verschillende asfaltwegen dienstjaar 2006, goed te keuren. Artikel 2. De kredieten ingeschreven in de begroting buitengewone dienst onder artikel 42111/ te verhogen teneinde de totaliteit van de werken te kunnen bekostigen. 12 e ZAAK. Herstellingswerken aan het betonwegdek in de Benedestraat te Humbeek vervangen door asfalt t.h.v. huisnummer 172 en Goedkeuring eindafrekening. Aangezien de gemeenteraad in zitting d.d. 1 juni 2006 het ontwerp met kostenraming ten bedrage van ,07 BTW inclusief, opgesteld door de dienst openbare werken, heeft goedgekeurd; Aangezien het college van burgemeester en schepenen in zitting d.d. 31 juli 2006 de werken heeft toegewezen aan de onderneming VBG NV te 2200 Herentals voor de som van ,09 BTW inclusief; Aangezien de werken beëindigd zijn; Gelet op de ingediende vorderingsstaten en eindstaat goedgekeurd door de dienst openbare werken ten bedrage van ,32 meerwerken, herzieningen en BTW inclusief;

20 Op de begroting, buitengewone dienst onder artikel 42111/ zijn de ingeschreven kredieten ontoereikend en dienen opgetrokken te worden om deze werken te bekostigen; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen. BESLIST: met 31 stemmen op 31 Artikel 1. De eindafrekening ten bedrage van ,32 meerwerken, herzieningen en BTW inclusief voor de herstellingswerken aan het betonwegdek in de Benedestraat te Humbeek vervangen door asfalt t.h.v. huisnummer 172 tot 193, goed te keuren. Artikel 2. De kredieten ingeschreven in de begroting buitengewone dienst onder artikel 42111/ zijn ontoereikend en dienen verhoogd te worden bij een eerstvolgende begrotingswijziging om de uitgave te kunnen bekostigen. 13 e ZAAK. Grimbergen dringende aanpassingswerken aan de Potaarde beek/grachtenstelsel ter hoogte van de Sprietmolenstraat. - Goedkeuring eindafrekening. Aangezien het college van burgemeester en schepenen in zitting d.d. 30 januari 2006 de werken heeft toegewezen aan de onderneming NV De Vuyst te 1850 Grimbergen voor de som van ,25 BTW inclusief; Aangezien de gemeenteraad in zitting d.d. 24 augustus 2006 zijn akkoord betuigde met de meeruitgave van ,74 incl. BTW; Aangezien er bijkomende werken dienden uitgevoerd te worden om overstroming te voorkomen; Aangezien de werken beëindigd zijn; Gelet op de ingediende vorderingsstaten en eindstaat goedgekeurd door de dienst openbare werken ten bedrage van ,08 meerwerken, herzieningen en BTW inclusief; Aangezien de nodige kredieten ingeschreven zijn in de begroting buitengewone dienst onder artikel 42111/731-60; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen. BESLIST: met 31 stemmen op 31 Enig artikel. De eindafrekening ten bedrage van ,08 meerwerken, herzieningen en BTW inclusief voor dringende aanpassingswerken aan Potaarde beek/grachtenstelsel ter hoogte van

21 Sprietmolenstraat, goed te keuren. 14 e ZAAK. School Humbeek leveren en plaatsen van een hoogspanningstransformator - goedkeuring lastenboek met kostenraming en wijze van gunnen Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid artikel 117, eerste lid, en artikel 234, eerste lid; Gelet op het decreet van 28 april 1993, houdende regeling van het administratief toezicht op de gemeenten van het Vlaams Gewest; Gelet op de wet van 24 december 1993 betreffende overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten; Gelet op het koninklijk besluit van 08 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken; Gelet op het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken; Overwegende dat het nodig is een opdracht te gunnen met als voorwerp de levering waarvan sprake in artikel 1; Overwegende dat de totale prijs van de opdracht geraamd wordt op ,00,00 BTW inclusief Overwegende dat de gunning mag gebeuren door middel van een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Overwegende dat de nodige kredieten ingeschreven zijn op de buitengewone begroting 2007, artikel 72201/ Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; BESLIST: met 31 stemmen op 31 Artikel 1. Er zal een opdracht gegund worden met als voorwerp het leveren en plaatsen van een hoogspanningstransformator in de school Humbeek. Artikel 2. De opdracht waarvan sprake in artikel 1 zal gegund worden via onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Artikel 3 Bijgaand lastenboek terzake met kostenraming ad ,00 euro wordt goedgekeurd.

22 Artikel 4 De opdracht waarvan sprake in artikel 1 is ingeschreven in de begroting 2007, buitengewone dienst, artikel 72201/ L.G.A. 15 e ZAAK. Aankoop bestelwagen voor de dienst werken in eigen beheer - beplantingen. - Goedkeuring lastenboek met kostenraming en wijze van gunnen. Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid artikel 117, eerste lid, en artikel 234, eerste lid; Gelet op het decreet van 28 april 1993, houdende regeling van het administratief toezicht op de gemeenten van het Vlaams Gewest; Gelet op de wet van 24 december 1993 betreffende overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, meer bepaald artikel 17, 2, 1 a); Gelet op het koninklijk besluit van 08 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, meer bepaald artikel 122; Gelet op het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken; Overwegende dat het nodig is een opdracht te gunnen met als voorwerp de levering waarvan sprake in artikel 1; Overwegende dat de totale prijs van de opdracht geraamd wordt op ,00BTW inclusief Overwegende dat de gunning mag gebeuren door middel van een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Overwegende dat de nodige kredieten ingeschreven zijn op de buitengewone begroting 2007, artikel 13801/ Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; BESLIST: met 31 stemmen op 31 Artikel 1. Er zal een opdracht gegund worden met als voorwerp de levering van een bestelwagen, bestemd voor de dienst beplantingen. Artikel 2. De opdracht waarvan sprake in art. 1 zal gegund worden volgens een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking.

23 Artikel 3. De artikels 5,10 2,15,16,17,18,20,21,22,30 2,36 en 41 van het koninklijk besluit van 26 september 1996, houdende o.m. de vaststelling van de algemene aannemingsvoorwaarden van de overheidsopdrachten voor werken, leveringen en diensten, vormen de algemene administratieve contractuele bepalingen, toepasselijk op de opdracht waarvan sprake in art. 1. Artikel 4. Het voorliggend bijzonder lastenboek met kostenraming terzake wordt goedgekeurd. Artikel 5. De opdracht waarvan sprake in art. 1 zal gefinancierd worden met eigen middelen, voorzien op de buitengewone begroting 2007, artikel 13801/ e ZAAK. Gecoro: kennisname jaarverslag 2006 Gelet op het jaarverslag van de werkzaamheden en het beheer van de werkingsmiddelen van de Gecoro tijdens het jaar 2006, d.d. 07/02/2007 en als bijlage gevoegd; Overwegende dat de voorzitter van de Gecoro jaarlijks verslag dient uit te brengen aan de gemeenteraad en de overige leden; Het verslag heeft betrekking op het afgelopen kalenderjaar en wordt uitgebracht vóór 1 april van het daarop volgend jaar; Gelet op de collegebeslissing d.d. 12/02/2007. BESLIST: met 31 stemmen op 31 Enig artikel De gemeenteraad neemt kennis van het jaarverslag van de werkzaamheden van de Gecoro tijdens het jaar 2006, d.d. 07/02/ e ZAAK. Aanduiding voorzitters gemeenteraadscommissies (personeel, ruimtelijke ordening, financiën, openbare werken en verkeer). Overwegende dat na de gemeenteraadsverkiezingen d.d. 08/10/2006 en de installatie van de nieuwe gemeenteraad dient overgegaan te worden tot de aanduiding van de voorzitters van de gemeenteraadscommissies. Gelet op de gemeenteraadsbeslissing d.d. 21/12/2006 houdende vaststelling van het nieuw reglement van orde van de gemeenteraad. Overwegende dat de artikelen 30 tot en met 36 van vermeld reglement de bepalingen bevatten betreffende gemeenteraadscommissies.

24 Overwegende dat door artikel 30 van het vermeld reglement de hiernavolgende 5 gemeenteraadscommissies werden opgericht: 1. Personeel; 2. Openbare Werken; 3. Financiën; 4. Ruimtelijke Ordening; 5. Verkeer. Overwegende dat artikel 32 van het reglement bepaalt dat elk van bovenvermelde gemeenteraadscommissies dienen voorgezeten te worden door een gemeenteraadslid, aangewezen door de gemeenteraad. De leden van het college van burgemeester en schepenen kunnen geen voorzitter zijn van een gemeenteraadscommissie; zij kunnen de gemeenteraadscommissievergaderingen als waarnemend lid bijwonen. Gelet op het schrijven d.d. 06/02/2007 aan de fractievoorzitters inzake de voordracht van hun vertegenwoordigers in de gemeenteraadscommissies volgens het stelsel D Hondt (cfr. 14 vertegenwoordigers per gemeenteraadscommissie). Gelet op de volgende ingediende vertegenwoordigers per gemeenteraadscommissie: - gemeenteraadscommissie van personeel: Trui Olbrechts, Kirsten Hoefs, Paul Hermans, Tom Mensalt, Kevin Vleminckx, Louis De Smedt, Luc Van Lint, Luk Raekelboom, Maria Gomez, Carine Buyle, Jeannine Thielemans, Alena Van de Bussche, Anne Deman, Jean Dewit. - gemeenteraadscommissie van openbare werken: Trui Olbrechts, Kirsten Hoefs, Patrick Mensalt, Paul Hermans, Kevin Vleminckx, Louis De Smedt, Luc Van Lint, Yves Verberck, Steven Dupont, Karlijne Van Bree, Marc Van Godtsenhoven, Jeannine Thielemans, Anne Deman, Vincent Fontaine. - gemeenteraadscommissie van financiën: Trui Olbrechts, Kirsten Hoefs, Tom Mensalt, Paul Hermans, Kevin Vleminckx, Louis De Smedt, Luc Van Lint, Karlijne Van Bree, Yves Verberck, Bart Laeremans, Marc Van Godtsenhoven, Johan Declerck, Vincent Fontaine, Jean Dewit. - gemeenteraadscommissie van ruimtelijke ordening: Trui Olbrechts, Patrick Mensalt, Kirsten Hoefs, Paul Hermans, Kevin Vleminckx, Louis De Smedt, Luc Van Lint, Bart Laeremans, Carine Buyle, Luk Raekelboom, Johan

25 Declerck, Alena Van den Bussche, Marc Hamelrijckx, Jean Dewit. - gemeenteraadscommissie van verkeer: Trui Olbrechts, Tom Mensalt, Paul Hermans, Kirsten Hoefs, Kevin Vleminckx, Louis De Smedt, Luc Van Lint, Steven Dupont, Bart Laeremans, Maria Gomez, Jeannine Thielemans, Alena Van den Bussche, Anne Deman, Marc Hamelrijckx. Overwegende dat de gemeenteraad derhalve alsnog overeenkomstig artikel 32 van het reglement van orde van de gemeenteraad dient over te gaan tot de aanduiding van de 5 voorzitters van de respectievelijke gemeenteraadscommissies. Gaat over tot vijf geheime stemmingen: Uit de eerste geheime stemming voor de aanduiding van een voorzitter voor de gemeenteraadscommissie van personeel blijkt dat 16 stemmen op 31 stemmers worden uitgebracht op naam van Tom Mensalt, 7 stemmen op naam van Luk Raekelboom en 4 stemmen op naam van Alena Van den Bussche, er zijn 4 onthoudingen. Uit de tweede geheime stemming voor de aanduiding van een voorzitter voor de gemeenteraadscommissie van openbare werken blijkt dat 17 stemmen op 31 stemmers worden uitgebracht op naam van Kevin Vleminckx, 1 naam van Luc Van Lint, 7 op naam van Yves Verberck en 3 op naam van Marc Van Godtsenhoven, er zijn 3 onthoudingen. Uit de derde geheime stemming voor de aanduiding van een voorzitter voor de gemeenteraadscommissie van financiën blijkt dat 21 stemmen op 31 stemmers worden uitgebracht op naam van Luc Van Lint en 7 op naam van Karlijne Van Bree, er zijn 3 onthoudingen. Uit de vierde geheime stemming voor de aanduiding van een voorzitter voor de gemeenteraadscommissie van ruimtelijke ordening blijkt dat 20 stemmen op 31 stemmers worden uitgebracht op naam van Patrick Mensalt en 7 op naam van Bart Laeremans, er zijn 4 onthoudingen. Uit de vijfde geheime stemming voor de aanduiding van een voorzitter voor de gemeenteraadscommissie van verkeer blijkt dat 24 stemmen op 31 stemmers worden uitgebracht op naam van Paul Hermans en 7 op naam van Steven Dupont. BESLIST: Artikel 1. Tom Mensalt wordt aangeduid als voorzitter van de gemeenteraadscommissie van personeel. Artikel 2. Kevin Vleminckx wordt aangeduid als voorzitter van de gemeenteraadscommissie van openbare werken.

26 Artikel 3. Luc Van Lint wordt aangeduid als voorzitter van de gemeenteraadscommissie van financiën. Artikel 4. Patrick Mensalt wordt aangeduid als voorzitter van de gemeenteraadscommissie van ruimtelijke ordening. Artikel 5. Paul Hermans wordt aangeduid als voorzitter van de gemeenteraadscommissie van verkeer. 18 e ZAAK. Intercommunale Haviland. Goedkeuring van het agendapunt en aanduiding van een effectieve en een plaatsvervangende vertegenwoordiger van de gemeente voor de algemene vergadering d.d. 29/03/2007. Overwegende dat de gemeente aangesloten is bij de Intercommunale Haviland. Overwegende dat de algemene vergadering van de Intercommunale Haviland zal plaatsvinden op 29/03/2007. Gelet op de bepalingen van het decreet van 06/07/2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking en de bepalingen van de omzendbrief van 11/01/2002 van Vlaams minister Paul Van Grembergen houdende toepassing van vermeld decreet. Gelet op de statuten van de Intercommunale Haviland. Gelet op het agendapunt van de algemene vergadering: Verkiezing van een nieuwe raad van bestuur ingevolge de algemene hernieuwing van de gemeenteraden in navolging van artikel 57 van het decreet intergemeentelijke samenwerking alsook aanduiding van de 5 leden met raadgevende stem. Overwegende dat de gemeenteraad overeenkomstig artikel 44 van het decreet d.d. 06/07/2001 hieraan zijn goedkeuring dient te verlenen. Gelet op de brief d.d. 12/01/2007 van de Intercommunale Haviland waarbij ons bestuur uitgenodigd wordt de vertegenwoordigers van de gemeente aan te duiden voor de algemene vergadering van 29/03/2007. Overwegende dat de gemeenteraad dient over te gaan tot de aanduiding van één effectieve en één plaatsvervangende vertegenwoordiger. Overwegende dat de vertegenwoordigers voor de algemene vergadering de hoedanigheid van gemeenteraadslid, schepen of burgemeester dienen te hebben.

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9 DECEMBER 2010

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9 DECEMBER 2010 GEMEENTE GRIMBERGEN Provincie Vlaams-Brabant NIS-nr.: 23025 Aanwezig ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9 DECEMBER 2010 Marleen Mertens, burgemeester-voorzitter; Chris Selleslagh, Odiel Schelfhout, Jaak Cauwenberghs,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 FEBRUARI 2013

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 FEBRUARI 2013 GEMEENTE GRIMBERGEN Provincie Vlaams-Brabant NIS-nr.: 23025 Aanwezig Jos Smets, voorzitter; ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 FEBRUARI 2013 Marleen Mertens, burgemeester; Chris Selleslagh, Marc Van Godtsenhoven,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2013

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2013 GEMEENTE GRIMBERGEN Provincie Vlaams-Brabant NIS-nr.: 23025 Aanwezig Jos Smets, voorzitter; ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2013 Marleen Mertens, burgemeester; Chris Selleslagh, Marc Van Godtsenhoven,

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

GEMEENTE GRIMBERGEN UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD (44)

GEMEENTE GRIMBERGEN UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD (44) GEMEENTE GRIMBERGEN. 484.561 UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD (44) ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2007 AANWEZIG: MM. E. Willems Voorzitter-Burgemeester C. Selleslagh, M. Mertens, O. Schelfhout,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 MEI 2012

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 MEI 2012 GEMEENTE GRIMBERGEN Provincie Vlaams-Brabant NIS-nr.: 23025 Aanwezig ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 MEI 2012 Marleen Mertens, burgemeester-voorzitter; Chris Selleslagh, Odiel Schelfhout, Jaak Cauwenberghs,

Nadere informatie

Zitting van 22 januari 2013.

Zitting van 22 januari 2013. Zitting van 22 januari 2013. Aanwezig : MM. Verhaeghe, voorzitter; Servranckx, Peeters, Marchand, Croon, Laureys, Develter, Verstappen en Beens, leden; Dedecker, secretaris. De voorzitter opent de vergadering

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 02 JANUARI 2007

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 02 JANUARI 2007 GEMEENTE GRIMBERGEN ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 02 JANUARI 2007 AANWEZIG: MM. E. Willems Burgemeester C. Buyle,J. Cauwenberghs, W. De Boeck, L. Desmedt, J. Declerck, A. Deman, J. Dewit, S. Dupont,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 5 MAART 2009

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 5 MAART 2009 GEMEENTE GRIMBERGEN ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 5 MAART 2009 AANWEZIG: MM. E. Willems Voorzitter-Burgemeester C. Selleslagh, M. Mertens, O. Schelfhout, D. Melotte, J. Cauwenberghs, W. De Boeck, P.

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-03-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 MAART 2007.

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 MAART 2007. GEMEENTE GRIMBERGEN ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 MAART 2007. AANWEZIG: MM. E. Willems Voorzitter-Burgemeester C. Selleslagh, M. Mertens, O. Schelfhout, D. Melotte, J. Cauwenberghs, W. De Boeck, P.

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JUNI 2012

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JUNI 2012 GEMEENTE GRIMBERGEN Provincie Vlaams-Brabant NIS-nr.: 23025 Aanwezig ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JUNI 2012 Marleen Mertens, burgemeester-voorzitter; Chris Selleslagh, Odiel Schelfhout, Jaak Cauwenberghs,

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 22 februari 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 MEI 2007.

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 MEI 2007. GEMEENTE GRIMBERGEN ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 MEI 2007. AANWEZIG: MM. E. Willems Voorzitter-Burgemeester C. Selleslagh, M. Mertens, O. Schelfhout, D. Melotte, J. Cauwenberghs, W. De Boeck, P.

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2011

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2011 GEMEENTE GRIMBERGEN Provincie Vlaams-Brabant NIS-nr.: 23025 Aanwezig ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2011 Marleen Mertens, burgemeester-voorzitter; Chris Selleslagh, Odiel Schelfhout, Jaak Cauwenberghs,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Openbare zitting. Openbare zitting

Openbare zitting. Openbare zitting In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 31.01.2019 bekendgemaakt. Openbare zitting Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Vergadering van donderdag 24 januari 2019

GEMEENTERAAD. Vergadering van donderdag 24 januari 2019 GEMEENTE GRIMBERGEN BESLUITENLIJST GEMEENTERAAD Vergadering van donderdag 24 januari 2019 Aanwezig: Martine DE COPPEL, voorzitter gemeenteraad Chris SELLESLAGH, burgemeester Philip ROOSEN, Bart LAEREMANS,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2016

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2016 GEMEENTE GRIMBERGEN Provincie Vlaams-Brabant NIS-nr.: 23025 Aanwezig Jos Smets, voorzitter; NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2016 Marleen Mertens, burgemeester; Chris Selleslagh, Marc Van Godtsenhoven,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Raad van 25 februari 2013

Raad van 25 februari 2013 Raad van 25 februari 2013 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; D Haese J., Debusschere M.-T., De Clercq A., Heirman K., Henderickx S., Matthys R., Meuleman G., Van Cauteren H., leden; Vandermeersch P.,

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 06/06/2018 Uw

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; Verontschuldigd: ; G. Soete, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, N. Lejaeghere, D. De Poortere,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 OKTOBER AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 OKTOBER 2008.

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 OKTOBER AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 OKTOBER 2008. GEMEENTE GRIMBERGEN ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 OKTOBER 2008. AANWEZIG: MM. E. Willems Voorzitter-Burgemeester C. Selleslagh, M. Mertens, O. Schelfhout, D. Melotte, J. Cauwenberghs, W. De Boeck,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2016

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2016 GEMEENTE GRIMBERGEN Provincie Vlaams-Brabant NIS-nr.: 23025 Aanwezig Jos Smets, voorzitter; NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2016 Marleen Mertens, burgemeester; Chris Selleslagh, Marc Van Godtsenhoven,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009.

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. Aanwezig: MM. K. Van Herck, Voorzitter; J. Vanschoubroek, Burgemeester; A. Debecker, J. Vicca, G. Holsbeek en M. Saelmaekers, Schepenen

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 GEMEENTE GRIMBERGEN Provincie Vlaams-Brabant NIS-nr.: 23025 Aanwezig Jos Smets, voorzitter; NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 Marleen Mertens, burgemeester; Chris Selleslagh, Marc Van Godtsenhoven,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

Zitting van 1 juli 2008 DIENST FINANCIËN. 1. Dienst Financiën Jaarrekening 2007 Goedkeuring Begrotingsrekening Goedkeuring

Zitting van 1 juli 2008 DIENST FINANCIËN. 1. Dienst Financiën Jaarrekening 2007 Goedkeuring Begrotingsrekening Goedkeuring PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 1 juli 2008 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie, RICOUR Carina, schepenen;

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 MEI 2014

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 MEI 2014 GEMEENTE GRIMBERGEN Provincie Vlaams-Brabant NIS-nr.: 23025 Aanwezig Jos Smets, voorzitter; ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 MEI 2014 Marleen Mertens, burgemeester; Chris Selleslagh, Marc Van Godtsenhoven,

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013.

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Statuten 2013-2018 Algemeen Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester Herman Pipeleers, voorzitter Johan Cabergs, Ilse Bosmans, Kristien Treunen en Eric Martens, schepenen Benny Maes, Sandra Jans,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement.

Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement. Z I T T I N G V A N 20.11.2007 Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. De Vijlder C. Cooman G. Dooms J. De Gols M. De Boeck

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

Functie en bevoegdheden Sociale raad

Functie en bevoegdheden Sociale raad Functie en bevoegdheden Sociale raad De statuten van de Sociale Raad van Zaventem worden als volgt vastgesteld : OPDRACHT EN BEVOEGDHEID Artikel 1 : De Sociale Raad heeft als opdracht : 1. het verstrekken

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

Functie en bevoegdheden dorpsraad

Functie en bevoegdheden dorpsraad Functie en bevoegdheden dorpsraad Sterrebeek OPDRACHT EN BEVOEGDHEID Artikel 1 : De Dorpsraad van Sterrebeek, als vertegenwoordigend orgaan van de verenigingen die in de deelgemeente werkzaam zijn, heeft

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 OKTOBER 2009

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 OKTOBER 2009 GEMEENTE GRIMBERGEN ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 OKTOBER 2009 AANWEZIG: MM. E. Willems voorzitter-burgemeester C. Selleslagh, M. Mertens, O. Schelfhout, D. Melotte, J. Cauwenberghs, W. De Boeck,

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 26 februari 2019

Gemeenteraad Zitting van 26 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde Zitting van 26 februari 2019 OPENBARE ZITTING Administratie notulen 1 2019_GR_00035 Notulen - Zitting van de gemeenteraad dd. 22 januari 2019 - Cultuurcentrum 2 2019_GR_00074 Buurtrestaurant

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 JUNI 2013

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 JUNI 2013 GEMEENTE GRIMBERGEN Provincie Vlaams-Brabant NIS-nr.: 23025 Aanwezig Jos Smets, voorzitter; ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 JUNI 2013 Marleen Mertens, burgemeester; Chris Selleslagh, Marc Van Godtsenhoven,

Nadere informatie

Zitting van 5 maart 2008

Zitting van 5 maart 2008 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 5 maart 2008 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie, RICOUR

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013 De voorzitter van de gemeenteraad, bij beslissing van 7 februari 2013, verzoekt de gemeenteraad te vergaderen, te beraadslagen en te beslissen op 18 februari

Nadere informatie

STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR...

STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR... STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM 19.30 UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR... 2 BESLUIT... 2 1. Goedkeuring van de notulen van de openbare

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 AUGUSTUS 2012

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 AUGUSTUS 2012 GEMEENTE GRIMBERGEN Provincie Vlaams-Brabant NIS-nr.: 23025 Aanwezig ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 AUGUSTUS 2012 Marleen Mertens, burgemeester-voorzitter; Chris Selleslagh, Odiel Schelfhout, Jaak

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 MAART 2010

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 MAART 2010 GEMEENTE GRIMBERGEN Aanwezig ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 MAART 2010 Eddy Willems, burgemeester-voorzitter; Chris Selleslagh, Marleen Mertens, Odiel Schelfhout, Jaak Cauwenberghs, William De Boeck,

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2013

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2013 GEMEENTE GRIMBERGEN Provincie Vlaams-Brabant NIS-nr.: 23025 Aanwezig ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2013 Marleen Mertens, voorzitter; Eddie Boelens, Louis De Smedt, Jelle De Wilde, William Deboeck,

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld.

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. SPORTRAAD pagina 1/1 STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. WETTELIJK KADER Bij toepassing van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke cultuurraad

Statuten gemeentelijke cultuurraad G E M E E N T E Hoofdstuk 1 Erkenning. T E R N A T Statuten gemeentelijke cultuurraad Artikel 1 De bestaande gemeentelijke cultuurraad wordt erkend als gemeentelijke adviesraad in uitvoering van het decreet

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 7 februari 2018 en 21 februari 2018

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 7 februari 2018 en 21 februari 2018 ZITTING VAN DE RAAD VAN 29 MAART 2018 Aanwezig: Afwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMWraadsleden

Nadere informatie

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN Titel I: Opdracht Artikel 1. Er wordt een beheersorgaan opgericht dat als opdracht krijgt de inrichtende overheid (gemeenteraad en college van burgemeester

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Vergadering van donderdag 28 februari 2019

GEMEENTERAAD. Vergadering van donderdag 28 februari 2019 Personeel Overheidsopdrachte n GEMEENTE GRIMBERGEN BESLUITENLIJST GEMEENTERAAD Vergadering van donderdag 28 februari 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Martine DE COPPEL, voorzitter gemeenteraad Chris SELLESLAGH,

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde postcode 9750 / N.I.S. 45057 GEMEENTEBESTUUR ZINGEM A. Amelotstraat 53 9750 Zingem NIS 45057 tel. 09 389 01 00 fax. 09 389 01 49 gemeente@zingem.be www.zingem.be

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 4 juli 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 4 juli 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 5 september 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens,

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i

Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i 1. Beheersovereenkomst gemeente en OCMW Kortenberg: goedkeuring De beheersovereenkomst tussen gemeente

Nadere informatie

Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent

Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent Artikel 1 - Doelstellingen De stedelijke Ouderenadviesraad van Gent, hierna kortweg Seniorenraad genoemd en opgericht door de Gemeenteraad op 20 oktober 1992, is als

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 18 SEPTEMBER 2003 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelastingen. Onwaarden...2

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht 18.02.2013 Dit document vervangt de vorige uitgave van 14.05.2007 1. Oprichting en doelstelling Artikel 1: Oprichting en benaming Er wordt voor de gemeente Brecht

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 04/607 23 december 2004 Besluit houdende de gunning van een opdracht voor de verbouwing van een kantoorgebouw, Marcqstraat 16 te 1000 Brussel, tot een huis voor het Nederlandstalig onderwijs.

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 31 AUGUSTUS 2009

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 31 AUGUSTUS 2009 GEMEENTE GRIMBERGEN ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 31 AUGUSTUS 2009 AANWEZIG: MM. E. Willems Voorzitter-Burgemeester C. Selleslagh, M. Mertens, O. Schelfhout, D. Melotte, J. Cauwenberghs, W. De Boeck,

Nadere informatie