KNHS Talentenplan. De bakermat van ons topsport succes.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KNHS Talentenplan. De bakermat van ons topsport succes."

Transcriptie

1 KNHS Talentenplan De bakermat van ons topsport succes.

2 KNHS Talentenplan, uniek in zijn soort. Het KNHS Talentenplan vormt het fundament onder het enorme nationale en internationale succes van de Nederlandse paardensport. Het Talentenplan is uniek in zijn soort en verbindt de basis met de top en de top met de basis. Het is het lab voor toekomstig goud. Meer dan de helft van de ruiters uit de medaille-winnende teams in 2014, 2015 en 2016 in de Olympische en Paralympische disciplines komt voort uit ons eigen Talentenplan. Dat doet geen enkele andere sport in Nederland ons na.

3 Volledige integratie aangepast sporten. Het Talentenplan is een begrip in paardrijdend Nederland, in heel sportend Nederland en in de mondiale paardensport. De KNHS is de eerste sportbond in Nederland die binnen haar talentontwikkelingsbeleid het sporten met een handicap volledig heeft geïntegreerd.

4 Opbouw KNHS Talentenplan Het KNHS Talentenplan is het talentherkenning- en ontwikkelingsprogramma van de KNHS waar talentvolle paardensporters in de disciplines dressuur, springen, eventing en para-dressuur ondersteund worden in hun ontwikkeling tot topsporter. Het Talentenplan bestaat uit drie niveaus: Internationaal Talent, Nationaal Talent en Nationale Belofte. Instromen in het Talentenplan is op alle niveaus mogelijk.

5 Top & Talent Ieder jaar worden circa 200 ruiters tijdens trainingen en bijeenkomsten begeleid door de KNHS bondscoaches, trainers uit het KNHS Trainersplatform en andere experts. Het samenbrengen van toppers en talentvolle ruiters is een van de belangrijkste principes. Zo helpen topruiters als Anky van Grunsven en Jeroen Dubbeldam ieder jaar om honderden jonge talenten een onvergetelijke dag te bezorgen op de landelijke Nationale Talentenselectie dag op het KNHScentrum in Ermelo.

6 KNHS Talentenplan in cijfers KNHS Talententeamleden (Internationaal Talent) 10 kaderleden U25 (Internationaal Talent) 30 kaderleden Young Riders (Internationaal Talent) 30 kaderleden Junioren en Children (Nationaal Talent) 30 kaderleden Pony s (Nationaal Talent) 135 Nationale Beloften 300 deelnemers Nationale KNHS Talentendagen 1500 deelnemers Regionale Talententselectiedagen

7 KNHS Talententeam, het neusje van de zalm. Het KNHS Talententeam is het neusje van de zalm van het KNHS Talentenplan en bestaat uit de meest veelbelovende talenten uit de Olympische disciplines (dressuur, springen en eventing) en de Paralympische discipline dressuur. Ruiters en amazones van 18 t/m 25 jaar die de potentie hebben om door te groeien naar het Olympisch kader maken kans om in het KNHS Talententeam te worden opgenomen. Het Talententeam wordt jaarlijks op het gerenommeerde internationale concours Indoor Brabant bekend gemaakt. De talententeamleden worden jaarlijks gekozen door de bondscoaches dressuur, springen en eventing in samenspraak met de KNHS. Talent van het Jaar In januari wordt op het internationale paardensportconcours Jumping Amsterdam, het KNHS Talent van het Jaar bekend gemaakt. Die titel gaat naar het teamlid dat van de bondscoaches en trainers, de pers en het publiek de meeste stemmen krijgt. Hier gaat een grote publieksverkiezing aan vooraf via social media.

8 Lokale activatie: KNHS Jeugdrubrieken Onderdeel van de lokale activatie van het KNHS Talentenplan zijn de KNHS Jeugdrubrieken die op alle KNHS wedstrijden in de lagere klassen kunnen worden georganiseerd. Winnaars van deze rubrieken ontvangen pakket bestaande uit een rijdekje, en een uitnodiging voor de Talentendag op het KNHS-centrum in Ermelo. Daar ontmoeten ze hun topsporthelden, zoals Anky van Grunsven en Jeroen Dubbeldam en krijgen ze een educatief talentenstimuleringsprogramma aangeboden.

9 Bijlage

10 We gaan voor goud. Al decennia lang. Als land zijn we uitermate succesvol in de paardensport en 2015 waren de succesvolste jaren ooit: Nederlandse ruiters en menners veroverden 36 medailles op de afgelopen Europese en Wereldkampioenschappen met als hoogte punt gouden medailles voor het Nederlandse springteam en Jeroen Dubbeldam die zowel Europees als Wereldkampioen werd. De internationale pers kopte Orange is de new gold. In 2016 behaalden we op de Paralympische Spelen de meeste medailles in de historie van de paardensport. Paardensport is oranje. De medaillemotor voor de Spelen en zet Nederland internationaal op de kaart. We wonnen over de jaren maar liefst 23 Olympische medailles. De Nederlandse paardensporters staan op de derde plaats van de Nederlandse Olympische Medaillespiegel aller tijden. De paardensport is mondiaal erg groot. Aan het WK in 2014 namen meer dan ruiters deel uit 74 landen met paarden. Er werden toegangskaarten verkocht journalisten uit 52 landen deden verslag van het evenement. Dit weerspiegelt ook de mondiale belangstelling voor het volgen van de sport. Nederland was met 18 medailles de grote winnaar van dit WK. Het WK vindt eens in de vier jaar plaats. De volgende editie is in 2018 in Tryon, USA.

11 Onze visie De paardensport zorgt voor een mooie samenleving, waarin mens en dier op een sportieve en gezonde manier met elkaar samenleven. Een grote sport De paardensport is groot. In Nederland volgen meer dan een miljoen mensen de paardensport waarvan een half miljoen regelmatig de sport beoefend. De paardensector is een florerende sector. Met een omzet van anderhalf miljard euro per jaar (bron: CBS) is de paardensport na voetbal de sport met de grootste economische waarde voor Nederland. Vele tienduizenden mensen verdienen hun brood in de paardensector. Iedere 7 e paard in Nederland levert een arbeidsplaats op. En ook in dat kader zijn we blij met bijna een half miljoen paarden in ons land.

12 Unieke doelgroep De paardensport is in een aantal opzichten uniek. Zo is het één van de weinige sporten met een dier en is het een sport met gelijke kansen voor mannen en voor vrouwen. En daarmee is de paardensporter ook uniek. Voor velen gaat paardrijden verder dan een sport. Het is een manier van leven. Een sport met een rijke traditie waar klasse, moed, passie en vakmanschap al jaren de boventoon voeren. Van alle KNHS leden hebben ongeveer mensen één of meerdere paarden. Het is daarmee een doelgroep met een bovengemiddeld welstandsniveau en vaak hoger opgeleid. Paardensporters zijn vastberaden, zelfverzekerd en moedig. Want zeg nou zelf, durf jij over hindernissen te springen hoger dan jezelf op een dier zo veel sterker dan de mens? Paardrijden betekent gezonde beweging, contact met dieren, en de omgang en gestructureerde verband met gelijkgezinden. Verschillend onderzoek, o.a. uit Duitsland, heeft inmiddels bewezen dat de omgang met paarden de positieve ontwikkeling van de persoonlijkheid bevordert. Vergeleken met niet-ruiters, voelen paardensporters zich verbonden met de natuur, zijn ze socialer, enthousiaster, emotioneel stabieler, en creatiever. Ze zijn vastberaden zelfverzekerd, stress bestendig, en zorgvuldig.

13 Onze missie Met de paardensport versterken we onze samenleving, met name op sociaal gebied, talentontwikkeling, duurzaamheid en trots. Wij zorgen er voor dat zoveel mogelijk mensen van jong tot oud de paardensport kunnen beoefenen, passend bij hun ambitie. De sport in cijfers 1,5 miljard euro omzet in de Nederlandse paardensector. 1,2 miljoen paardensporters in Nederland actieve ruiters in Nederland KNHS-leden, waarvan met één of meerdere eigen paarden paarden in Nederland paarden(sport)bedrijven. Elk 7 e paard levert een arbeidsplaats op ruitersportcentra (maneges) en verenigingen KNHS-wedstrijden met wedstrijdstarts per jaar grote internationale wedstrijden per jaar in 79 landen. 17 miljoen buitenritten per jaar. Commercieel gezien is de paardensport na voetbal de grootste sport van Nederland.

14 Profiel van de paardensporter Boven gemiddeld welstandsniveau. Hoger opgeleid. Werkt full- of parttime. Vindt vrijetijdsbesteding en sociale relaties zeer belangrijk. Is zelfverzekerd, vastberaden, sociaal en creatief. Paardensport beoefen je een leven lang. Van kind, tot jong volwassene, tot senior. Eén van de weinige sporten met een dier. Een sport met gelijke kansen voor mannen en vrouwen. Meer dan een sport, het is een levensstijl. Van alle KNHS leden hebben ongeveer mensen één of meerdere paarden. Een sport met een rijke traditie waar klasse, moed, passie en vakmanschap al jaren de boventoon voeren.

15 Het communicatiebereik van de KNHS De KNHS heeft een zeer actieve crossmedia strategie welke leidt tot een enorm bereik met paardensportfans in Nederland, zowel online als offline. Wij communiceren dagelijks met paardensportfans via verschillende middelen. Dat maakt ons zichtbaar, relevant en van toegevoegde waarde brievenbussen Ons ledenmagazine Paard&Sport wordt gelezen op huisadressen, door meer dan mensen. Paard&Sport is daarmee het grootste sportblad van Nederland bezoekers op het KNHS-centrum De vele events op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo zorgde het afgelopen jaar voor bezoekers. Het EK: meer dan 1 miljoen mediawaarde NOS en Eurosport zonden in 2015 tijdens het EK meer dan 20 uur paardensport uit, goed voor 1,6 miljoen kijkers. De mediapublicaties in kranten en tijdschriften vertegenwoordigden rond het EK alleen al een mediawaarde van 1,2 miljoen euro. Op social media werden tijdens het EK meer dan berichten over de paardensport gedeeld. knhs.nl: unieke bezoekers per jaar KNHS.nl heeft gemiddeld unieke bezoekers per maand oplopend tot unieke bezoekers per jaar die samen 2,6 miljoen keer de site bezoeken. Facebook: fans We hebben op Facebook fans. Het aantal groeit met circa 400 per week. Onze posts hebben een gemiddeld bereik van tot facebook gebruikers. Instagram: volgers Momenteel hebben we volgers op instagram en een maandelijkse groei van fans. Twitter: volgers nieuwsbrieven De KNHS online nieuwsbrievendienst heeft een oplage van en komt over verschillende varianten gemiddeld 1 x per week uit. YouTube: views Op het KNHS YouTube-kanaal staan meer dan 300 video s. De video s zijn meer dan keer bekeken.

16 Media aandacht De KNHS voert een zeer actief en effectief mediabeleid en heeft een fulltime persvoorlichter in dienst. Dit resulteert in een gemiddelde mediawaarde voor de paardensport van tussen de 1,5 en 2,5 miljoen per jaar.

Nederlands Kampioenschap Breedtesport

Nederlands Kampioenschap Breedtesport Nederlands Kampioenschap Breedtesport We gaan voor goud. Al decennia lang. Als land zijn we uitermate succesvol in de paardensport. 2014 en 2015 waren de succesvolste jaren ooit: Nederlandse ruiters en

Nadere informatie

JONGEREN, LEIDERSCHAP EN PAARDEN HET PAARD,DE IDEALE LEERMEESTER

JONGEREN, LEIDERSCHAP EN PAARDEN HET PAARD,DE IDEALE LEERMEESTER JONGEREN, LEIDERSCHAP EN PAARDEN HET PAARD,DE IDEALE LEERMEESTER Het Young Leaders Program is geïnspireerd door een succesvol Zweeds jeugdprogramma. Onderzoek heeft uitgewezen dat de omgang met paarden

Nadere informatie

We gaan voor goud. Al decennia lang.

We gaan voor goud. Al decennia lang. We gaan voor goud. Al decennia lang. Als land zijn we uitermate succesvol in de paardensport. 2014 en 2015 waren de succesvolste jaren ooit: Nederlandse ruiters en menners veroverden 36 medailles op de

Nadere informatie

Vergroot effectief je conversie binnen een kwalitatief hoogwaardige en koopkrachtige doelgroep KNHS MEDIA BUREAU

Vergroot effectief je conversie binnen een kwalitatief hoogwaardige en koopkrachtige doelgroep KNHS MEDIA BUREAU Vergroot effectief je conversie binnen een kwalitatief hoogwaardige en koopkrachtige doelgroep KNHS MEDIA BUREAU adverteren bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Versie 12 april 2018

Nadere informatie

Vergroot effectief je conversie binnen een kwalitatief hoogwaardige en koopkrachtige doelgroep KNHS MEDIA BUREAU

Vergroot effectief je conversie binnen een kwalitatief hoogwaardige en koopkrachtige doelgroep KNHS MEDIA BUREAU Vergroot effectief je conversie binnen een kwalitatief hoogwaardige en koopkrachtige doelgroep KNHS MEDIA BUREAU adverteren bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Versie 2 (22 mei 2017)

Nadere informatie

Vergroot effectief je conversie binnen een kwalitatief hoogwaardige en koopkrachtige doelgroep KNHS MEDIA BUREAU

Vergroot effectief je conversie binnen een kwalitatief hoogwaardige en koopkrachtige doelgroep KNHS MEDIA BUREAU Vergroot effectief je conversie binnen een kwalitatief hoogwaardige en koopkrachtige doelgroep KNHS MEDIA BUREAU adverteren bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Versie 1 januari 2019

Nadere informatie

Dromen Fulfilling Equestrian Dreams

Dromen Fulfilling Equestrian Dreams Fulfilling Dromen Equestrian van Dreams paarden. Hastens is niet zomaar een merk. Met meer dan 200 winkels in meer dan 35 landen biedt Hastens al 6 generaties lang een unieke slaapervaring. Sinds augustus

Nadere informatie

Nederland Paardenland

Nederland Paardenland Nederland Paardenland PAARDENSPORT de mooiste sport van Nederland Op volle kracht naar Rio! De Nederlandse paardensport heeft een rijke historie. We wonnen over de jaren maar liefst 23 Olympische medailles.

Nadere informatie

Nederland Paardenland

Nederland Paardenland Nederland Paardenland PAARDENSPORT de mooiste sport van Nederland De Nederlandse paardensport bloeit! De Nederlandse paardensport heeft een rijke historie. We wonnen over de jaren maar liefst 26 Olympische

Nadere informatie

NEDERLAND PAARDENLAND FEITEN & CIJFERS

NEDERLAND PAARDENLAND FEITEN & CIJFERS NEDERLAND PAARDENLAND DE NEDERLANDSE PAARDENSPORT BLOEIT! 2014 was het meest succes volle jaar in onze roemrijke geschiedenis. Nederlandse ruiters, menners, fokkers en paarden domineerden het wereldtoneel.

Nadere informatie

Dressuurkampioenen Hippiade Paarden 2018

Dressuurkampioenen Hippiade Paarden 2018 Instructeursopleiding - Tryon - Mok Lees online Afmelden nieuwsbrief NIEUWSBRIEF 4 SEPTEMBER 2018 DRESSUUR Dressuurkampioenen Hippiade Paarden 2018 Diverse dressuurkampioenschappen van de Hippiade 2018

Nadere informatie

17 t/m 19 juli 2015 SPONSORBROCHURE

17 t/m 19 juli 2015 SPONSORBROCHURE 17 t/m 19 juli 2015 SPONSORBROCHURE NK Dressuur slaat nieuwe weg in Wie het Nederlands Kampioenschap Dressuur mag organiseren weet zich verzekerd van deelname van topcombinaties op wereldniveau. Olympisch

Nadere informatie

REGLEMENT Dd 7/3/2018

REGLEMENT Dd 7/3/2018 REGLEMENT Dd 7/3/2018 INHOUDSTAFEL 1. ALGEMEEN... 3 2. RESULTATENRANKING... 3 3. EXPERTENPLATFORM... 6 4. A-KADER VAN HET TALENTENTEAM... 6 5. HIGH POTENTIALS VAN HET TALENTENTEAM... 7 6. B-KADER VAN HET

Nadere informatie

REGLEMENT Versie 2

REGLEMENT Versie 2 REGLEMENT 2009 - Versie 2 1. Algemeen 1.1. Het AA Talentenplan heeft tot doelstelling toekomstige topruiters in een vroeg stadium te ontdekken en te begeleiden. Tevens richt het plan zich op de versteviging

Nadere informatie

De eerste passen.. Van Hand Veranderen

De eerste passen.. Van Hand Veranderen Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie De eerste passen.. Van Hand Veranderen Jaarplan 2019 1 Voorwoord Paarden hebben iets magisch. Ze oefenen een enorme aantrekkingskracht uit op de mens. Al

Nadere informatie

GELDERLAND. 26 t/m 29 juli 2018 SPONSORBROCHURE

GELDERLAND. 26 t/m 29 juli 2018 SPONSORBROCHURE GELDERLAND 26 t/m 29 juli 2018 SPONSORBROCHURE Paradepaardje Het NK Dressuur Gelderland is een van de paradepaardjes van het KNHS-centrum geworden. De formule heeft zich inmiddels bewezen en juist voor

Nadere informatie

Aangepaste Paardensport

Aangepaste Paardensport Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Aangepaste Paardensport Prima in te passen! Mogelijkheden voor paardensporters met een beperking Inhoudsopgave Onderwerp pagina Inleiding 5 1. Voor wie

Nadere informatie

KADERINDELING EVENTING

KADERINDELING EVENTING KADERINDELING EVENTING Seniors v Eindigen bij de beste 25% op een 4* v Eindigen bij de beste 20% op een lange 3* met minder dan 50 punten in dressuur, 30% snelste of binnen tijd in de cross en maximum

Nadere informatie

Uw merk in het hart van de doelgroep

Uw merk in het hart van de doelgroep Uw merk in het hart van de doelgroep Adverteren 2018 WELKOM KWPN Het KWPN (Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland) is één van de meest succesvolle sportpaardenstamboeken ter wereld. Zo zijn de

Nadere informatie

KNHS ZEELAND AMBITIE, FOCUS, PRAKTIJK, BEWAKEN EN COMMUNICATIE VAN 2014-2017

KNHS ZEELAND AMBITIE, FOCUS, PRAKTIJK, BEWAKEN EN COMMUNICATIE VAN 2014-2017 KNHS ZEELAND AMBITIE, FOCUS, PRAKTIJK, BEWAKEN EN COMMUNICATIE VAN 2014-2017 Thuis in Zeeland Aktieve, brede paardensport beoefening De KNHS heeft op nationaal niveau 2 jaar gewerkt aan haar herstructurering

Nadere informatie

HOSPITALITY-ARRANGEMENTEN

HOSPITALITY-ARRANGEMENTEN HOSPITALITY-ARRANGEMENTEN Indoor Twente presenteert het mooiste indoor concours van Twente. Het evenement is een aaneenschakeling van hippische hoogtepunten met een Twents karakter. U heeft de kans om

Nadere informatie

Vastgesteld door de Ledenraad op 3 april 2014 inwerkingtreding op 23 mei 2014 Versie: 23 mei 2014

Vastgesteld door de Ledenraad op 3 april 2014 inwerkingtreding op 23 mei 2014 Versie: 23 mei 2014 Begripsbepalingen Vastgesteld door de Ledenraad op 3 april 2014 inwerkingtreding op 23 mei 2014 Versie: 23 mei 2014 Aangespannen sport Het in wedstrijdverband uitbrengen van Tuigpaarden, Hackneys en Tuigpaarden

Nadere informatie

De NOS in cijfers 2018

De NOS in cijfers 2018 1 De NOS in cijfers 2018 FORMATIECIJFERS OVER 2017 Personeelsbestand Ultimo Aantal FTE 714 720 Aantal medewerkers 756 763 Verdeling voltijd/deeltijd Man Vrouw Totaal Man Vrouw Totaal Aantal voltijd contracten

Nadere informatie

Adverteren. Uw merk in het hart van de doelgroep

Adverteren. Uw merk in het hart van de doelgroep Adverteren 2019 Uw merk in het hart van de doelgroep WELKOM KWPN Het KWPN (Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland) is één van de meest succesvolle sportpaardenstamboeken ter wereld. Zo zijn de

Nadere informatie

INFORMATIE- EN SPONSOR- BROCHURE JUMPING ZWOLLE. 1 e EDITIE - 18 T/M 21 OKTOBER IJSSELHALLEN ZWOLLE

INFORMATIE- EN SPONSOR- BROCHURE JUMPING ZWOLLE. 1 e EDITIE - 18 T/M 21 OKTOBER IJSSELHALLEN ZWOLLE INFORMATIE- EN SPONSOR- BROCHURE JUMPING ZWOLLE 2018 WWW.JUMPINGZWOLLE.NL 1 e EDITIE - 18 T/M 21 OKTOBER 2018 - IJSSELHALLEN ZWOLLE Voorwoord DE START VAN EEN NIEUW tijdperk Met veel plezier introduceer

Nadere informatie

Talent inspireert Bouw mee aan een sportieve en culturele regio

Talent inspireert Bouw mee aan een sportieve en culturele regio Talent inspireert Bouw mee aan een sportieve en culturele regio STERA De Stichting Top Events regio Alkmaar (STERA) stimuleert talentontwikkeling. Dit doet de stichting door top-events naar de regio Alkmaar

Nadere informatie

Adverteren in de de Utrechtse Sportkrant. januari 2017

Adverteren in de de Utrechtse Sportkrant. januari 2017 Adverteren in de de Utrechtse Sportkrant januari 2017 De Utrechtse Sportkrant is het enige onafhankelijke sportweekblad. Over de Utrechtse Sportkrant Eind september 2016 verscheen het eerste nummer van

Nadere informatie

De weg naar groei! We laten meer ruiters genieten van de paardensport. Implementatie Meerjarenstrategie Van hand veranderen

De weg naar groei! We laten meer ruiters genieten van de paardensport. Implementatie Meerjarenstrategie Van hand veranderen De weg naar groei! We laten meer ruiters genieten van de paardensport Implementatie Meerjarenstrategie Van hand veranderen Onze visie De paardensporter centraal! Van verplichten naar verleiden! Van bezuinigen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Dichterbij de Paardensporter April 2014

Veelgestelde vragen Dichterbij de Paardensporter April 2014 1. Wat houdt het project Dichterbij de Paardensporter in? Wij willen als paardensportbond toegankelijker zijn voor onze leden. Door het reduceren van een flink aantal commissies en het instellen van discipline

Nadere informatie

Alkmaar Marketing is de citymarketingorganisatie voor Alkmaar en omgeving. Alkmaar Marketing verbindt bezoekers, bewoners en bedrijven.

Alkmaar Marketing is de citymarketingorganisatie voor Alkmaar en omgeving. Alkmaar Marketing verbindt bezoekers, bewoners en bedrijven. Media tarieven 2018 Alkmaar Marketing Alkmaar Marketing is de citymarketingorganisatie voor Alkmaar en omgeving. Alkmaar Marketing verbindt bezoekers, bewoners en bedrijven. Hoe? Door Alkmaar te promoten

Nadere informatie

KNHS ALGEMEEN DIRECTEUR (M/V) Augustus 2016 IW/MK/mdk/16.051

KNHS ALGEMEEN DIRECTEUR (M/V) Augustus 2016 IW/MK/mdk/16.051 ALGEMEEN DIRECTEUR (M/V) Augustus 2016 IW/MK/mdk/16.051 DE ORGANISATIE Nederland is een paardenland. In de paardensector gaat 1,5 miljard euro per jaar om; er zijn in Nederland 400.000 actieve ruiters,

Nadere informatie

KNHS Een uitdagende tijd

KNHS Een uitdagende tijd KNHS Een uitdagende tijd KNHS Jaarplan 2018 (Definitief, 10112017) Voorwoord Het jaar 2018 zal gekenmerkt worden als het jaar van de voorbereidingen. Voorbereidingen om uitvoering te kunnen gaan geven

Nadere informatie

Adverteren in de de Utrechtse Sportkrant. maart 2018

Adverteren in de de Utrechtse Sportkrant. maart 2018 Adverteren in de de Utrechtse Sportkrant maart 2018 De Utrechtse Sportkrant is het enige onafhankelijke sportmaandblad. Over de Utrechtse Sportkrant Eind september 2016 verscheen het eerste nummer van

Nadere informatie

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken Aanleiding UZSC heeft heel wat bereikt: stevig aanwezig in de top van het Nederlandse waterpolo bij de mannen en de vrouwen, een bloeiende jeugdopleiding

Nadere informatie

EFFECTIEF GEBRUIK SOCIAL / MULTI MEDIA HOE ZICHTBAAR IS JE ORGANISATIE?

EFFECTIEF GEBRUIK SOCIAL / MULTI MEDIA HOE ZICHTBAAR IS JE ORGANISATIE? 1 Rob Beeren Kernteam IT Color Guard Nederland EFFECTIEF GEBRUIK SOCIAL / MULTI MEDIA HOE ZICHTBAAR IS JE ORGANISATIE? Nunspeet - 20 februari 2016 2 Agenda 14.30 15.00 uur Wie zijn wij? Social media Welke

Nadere informatie

Voorjaarsvergadering 2014 KNHS Regio Limburg. Sjef van Roovert - KNHS Accountmanager

Voorjaarsvergadering 2014 KNHS Regio Limburg. Sjef van Roovert - KNHS Accountmanager Voorjaarsvergadering 2014 KNHS Regio Limburg Sjef van Roovert - KNHS Accountmanager Agenda 1. Herstructurering KNHS 2. Reglementswijzigingen KNHS 3. Controle wedstrijddocumenten 4. MijnKNHS verbeterde

Nadere informatie

Zaken doen in een omgeving van hoog niveau

Zaken doen in een omgeving van hoog niveau Zaken doen in een omgeving van hoog niveau In de weekenden van 3, 4 en 5 mei & 11 en 12 mei 2019 vindt bij het Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg de 15e editie plaats van Grandorse Horse Trials,

Nadere informatie

Welkom Algemene Ledenvergadering KNHS regio Utrecht Voorjaar 2019

Welkom Algemene Ledenvergadering KNHS regio Utrecht Voorjaar 2019 Welkom Algemene Ledenvergadering KNHS regio Utrecht Voorjaar 2019 Opening & mededelingen 1 1. Opening door de voorzitter 2. Ingekomen stukken bij de secretaris 3. Notulen ALV 22 november 2018 4. Klachtenprocedure

Nadere informatie

Samen De Frieze paardensport. laten groeien Anton Binnenmars Directeur Sport

Samen De Frieze paardensport. laten groeien Anton Binnenmars Directeur Sport Samen De Frieze paardensport laten groeien Anton Binnenmars Directeur Sport pag. 1 Paardrijden. Uitdaging. Ontspanning. Passie. Plezier. Sporttrends van binnen naar buiten Van instrumentalism naar consumentism

Nadere informatie

ALV KNHS Regio Zuid-Holland

ALV KNHS Regio Zuid-Holland pag. 1 ALV KNHS Regio Zuid-Holland 1. OPENING & AGENDA 1. Opening door de voorzitter & agenda 2. Ingekomen Opening stukken en/of mededelingen 3. Presentatie Rabo Jeugdrubrieken KNHS 4. Notulen ALV 16 april

Nadere informatie

Hippisch Centre of Excellence Looptijd 1 januari 2012 1 april 2015

Hippisch Centre of Excellence Looptijd 1 januari 2012 1 april 2015 Hippisch Centre of Excellence Looptijd 1 januari 2012 1 april 2015 Stand van zaken september 2013 Het Hippisch Centre of Excellence Het HCE is hét kenniscentrum voor ruiter en paard. De activiteiten van

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Foraleden

Nieuwsbrief. Foraleden Nieuwsbrief Nummer 2-2014 Foraleden Zoals u wellicht al gelezen heeft wil de KNHS dichterbij de paardensporter staan met de nieuwe organisatiestructuur. De paardensportbond wil toegankelijker zijn voor

Nadere informatie

ZRB - PR & Communicatie

ZRB - PR & Communicatie ZRB - PR & Communicatie ALV 30 oktober 2015 PR & Communicatie 2015 Huisstijl Communicatie - Online Zichtbaarheid Voorlichting - Veiligheid - Pers & media Huisstijl Eenduidige uitstraling: print, online,

Nadere informatie

Zicht op de toekomst. KNHS Jaarplan (versie )

Zicht op de toekomst. KNHS Jaarplan (versie ) Zicht op de toekomst KNHS Jaarplan 2017 (versie 20102016) Inhoud 1. Voorwoord 2. Inleiding 3. Focuspunten 2017: 1. Ontwikkelen van het nieuwe meerjarenbeleidskader 2. Verstevigen sponsorfundament 3. Dekkende

Nadere informatie

Ruiters boeien en binden in een digitale wereld. dr. Inga Wolframm Adviseur Public Affairs

Ruiters boeien en binden in een digitale wereld. dr. Inga Wolframm Adviseur Public Affairs Ruiters boeien en binden in een digitale wereld dr. Inga Wolframm Adviseur Public Affairs We gaan stemmen Internet 1 2 SMS 1 2 Ga naar shakeq.com Log in met neuro SMS naar 06 4250 0030 Typ neuro

Nadere informatie

2015 EEN VOORUITBLIK1

2015 EEN VOORUITBLIK1 2015 EEN VOORUITBLIK1 H&C IN 2014 In 2014 bracht Horse & Country TV onze kijkers in vier Europese landen meer nationale en internationale sport dan ooit tevoren. Enkele hoogtepunten waren de prachtige

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 3

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 3 - 2 - Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 3 1. SPULLEN VOOR HET RIJDEN 4 2. SOORTEN PAARDENSPORTEN 5 3. HOUDING 6 4. ANKY VAN GRUNSVEN 8 5. DE VEILIGHEID VOOR HET PAARD 9 6. DRESSUUR 10 7. SPRINGEN

Nadere informatie

Welkom Algemene Ledenvergadering KNHS Regio Friesland Najaar 2015

Welkom Algemene Ledenvergadering KNHS Regio Friesland Najaar 2015 Welkom Algemene Ledenvergadering KNHS Regio Friesland Najaar 2015 1. Opening Agenda 1a. Vaststellen agenda 2. Notulen van de voorjaarsledenvergadering Opening 3. Ingekomen stukken / mededelingen Rabo Jeugdrubrieken

Nadere informatie

K I C K - O F F B I J E E N K O M S T T A L E N T S 2 T O K I O

K I C K - O F F B I J E E N K O M S T T A L E N T S 2 T O K I O K I C K - O F F B I J E E N K O M S T T A L E N T S 2 T O K I O Donderdag 14 december 2017 Sport en onderwijsgebouw op Papendal INTRODUCTIE Donderdag 14 december 2017, nog 9 5 3 dagen en dan gaan de Olympische

Nadere informatie

14 t/m 16 juli 2017 SPONSORBROCHURE

14 t/m 16 juli 2017 SPONSORBROCHURE 14 t/m 16 juli 2017 SPONSORBROCHURE Een nieuwe start Voor u ligt de sponsorbrochure van het Nederlands Kampioenschap Dressuur 2017. In enkele jaren zijn deze kampioenschappen op ons Nationaal Hippisch

Nadere informatie

Aanvragen startpassen (in 2016)

Aanvragen startpassen (in 2016) Met ingang van 1 januari 2016 kunnen ruiters die via een FNRS-manege lid zijn van de KNHS een startpas aanvragen. Hiermee biedt u uw ruiters de mogelijkheid om deel te nemen aan de KNHS-wedstrijdsport

Nadere informatie

14 t/m 16 juli 2017 SPONSORBROCHURE

14 t/m 16 juli 2017 SPONSORBROCHURE 14 t/m 16 juli 2017 SPONSORBROCHURE Een nieuwe start Voor u ligt de sponsorbrochure van het Nederlands Kampioenschap Dressuur 2017. In enkele jaren zijn deze kampioenschappen op ons Nationaal Hippisch

Nadere informatie

De online impact van een supertalent voor PSV

De online impact van een supertalent voor PSV De online impact van een supertalent voor PSV Klantcase Foto: Photo-Prestige KLANTCASE Hoe social ontplofte na de transfer van Hirving Lozano Transfers. Een grote happening die de gemoederen flink bezig

Nadere informatie

Sara Wennekes NED-33 Tokyo 2020

Sara Wennekes NED-33 Tokyo 2020 On the road to GOLD Sara Wennekes NED-33 Tokyo 2020 Sara Wennekes Begonnen met windsurfen in 2008. Nederlandse selectie windsurfen van het watersportverbond Woont in surfcity Scheveningen om fulltime te

Nadere informatie

Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus

Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus A.S.R. Nereus A.S.R. Nereus De Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus, gelegen aan de Amstel, is al sinds 1885 de meest succesvolle studentenroeivereniging

Nadere informatie

BIJLAGE 6. Aan: Algemene Vergadering 2012. Van: Bestuur KNRB Datum: 6 februari 2012. Betreft: Jaarplan KNRB 2012. Jaarplan 2012 KNRB 1

BIJLAGE 6. Aan: Algemene Vergadering 2012. Van: Bestuur KNRB Datum: 6 februari 2012. Betreft: Jaarplan KNRB 2012. Jaarplan 2012 KNRB 1 . BIJLAGE 6 Aan: Algemene Vergadering 2012 Van: Bestuur KNRB Datum: 6 februari 2012 Betreft: Jaarplan KNRB 2012 Jaarplan 2012 KNRB 1 Inleiding In 2009 heeft de KNRB het Meerjarenplan KNRB 2009-2012 Aan

Nadere informatie

DVO KORFBAL SPONSORINFORMATIE

DVO KORFBAL SPONSORINFORMATIE DVO KORFBAL SPONSORINFORMATIE INHOUD 04 06 08 10 12 14 16 Rijk verleden en een mooie toekomst In de Korfbal League Introductie sponsoring Media aandacht en Korfbal League Sponsorpakketten Diamond en Gold

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

OVER CONTACT DOELGROEP

OVER CONTACT DOELGROEP PLANNING /2019 OVER Alle jonge voetballers in Nederland kennen GOAL!. Het is het grootste voetbalmerk voor de jeugd in Nederland. Voetbalhelden uit binnen- en buitenland staan centraal. Van Cristiano Ronaldo

Nadere informatie

Aanvraag stage KNHS Young Leaders Program

Aanvraag stage KNHS Young Leaders Program Aanvraag stage KNHS Young Leaders Program Verdieping en verbreding onderwijsaanbod van het KNHS Young Leaders Program Branche Sport Bedrijfsnaam Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS)

Nadere informatie

Jaarplan 2015 Orange is the new Gold

Jaarplan 2015 Orange is the new Gold Het Ruiterbewijs, onmisbaar voor iedereen die paardrijdt Laagdrempelige wedstrijdsport Jongeren hebben de toekomst Topsportambities Jaarplan 2015 Orange is the new Gold Koninklijke Nederlandse Hippische

Nadere informatie

Scala college en Leonardo College worden Topsport Talentschool

Scala college en Leonardo College worden Topsport Talentschool Nieuwsbrief -7- mei 2011 Inhoudsopgave: Talentontwikkeling Scala college en Leonardo College worden Topsport Talentschool Beleidsbrief sport Waterpolo festival 2012 WOC meisjes < 15 jaar op stage naar

Nadere informatie

H E T P A A R D als leermeester 1

H E T P A A R D als leermeester 1 H E T PA A R D als leermeester 1 2 YOUNG LEADERS PROGRAM Wie, wat, waar, wanneer en hoe 3 WAT IS HET Young Leaders Program? Een gestructureerd jeugdprogramma dat: leiderschapsvaardigheden ontwikkelt; door

Nadere informatie

De klup is fan ús. Meest neutrale club in de Eredivisie Beste imago in de Eredivise

De klup is fan ús. Meest neutrale club in de Eredivisie Beste imago in de Eredivise De klup is fan ús Geen doorsnee voetbalclub. Club met historie, ambitie, iconen en trouwe achterban met eigen karakter en uitstraling: positief, maar vooral nuchter met realiteitszin. Meest neutrale club

Nadere informatie

Welkom Algemene Ledenvergadering KNHS Regio Zeeland Najaar 2015

Welkom Algemene Ledenvergadering KNHS Regio Zeeland Najaar 2015 25-11-2015 Welkom Algemene Ledenvergadering KNHS Regio Zeeland Najaar 2015 Agenda 1. Opening 2. Vaststellen agenda Opening Jeugdrubrieken 3.Rabo Mededelingen 4. Verslag AV 02.06.2015 5. Begroting 2016

Nadere informatie

Aanvraag afstudeeronderzoek KNHS Young Leaders Program

Aanvraag afstudeeronderzoek KNHS Young Leaders Program Aanvraag afstudeeronderzoek KNHS Young Leaders Program Welke impact heeft het KNHS Young Leaders Program op de ontwikkeling van deelnemende kinderen tussen 8 en 21 jaar met affiniteit voor het paard en

Nadere informatie

Dominique Filion s prestatiemix

Dominique Filion s prestatiemix Dominique Filion s prestatiemix Dominique over de 7 factoren die haar prestaties beïnvloeden Geschreven door Marlon van Wissen en Dominique Filion Er zijn 7 factoren die de prestaties van een ruiter beïnvloeden

Nadere informatie

Bit. Lezersprofiel / Wie bereikt u? Nieuw 2019

Bit. Lezersprofiel / Wie bereikt u? Nieuw 2019 Lezersprofiel / Wie bereikt u? Via de community van het magazine, de website, nieuwsbrieven, social media en diverse events worden vooral recreatieruiters en basis wedstrijdruiters aangesproken. Dit zijn

Nadere informatie

KNHS-kampioenschappen t/m Z2 dressuur en ZZ springen. Ingaand per 1 april 2010 en geldig tot en met 1 oktober 2010

KNHS-kampioenschappen t/m Z2 dressuur en ZZ springen. Ingaand per 1 april 2010 en geldig tot en met 1 oktober 2010 Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Reglement KNHS-kampioenschappen t/m Z2 dressuur en ZZ springen Ingaand per 1 april 2010 en geldig tot en met 1 oktober 2010 Het bestuur van de KNHS stelt

Nadere informatie

Beleid Talentontwikkeling 2012-2020

Beleid Talentontwikkeling 2012-2020 Beleid Talentontwikkeling 2012-2020 Datum: Thursday 15 December 2011 Auteur: Boudewijn van Opstal en Jeroen Spaans Inhoudsopgave Aanleiding 1. Ambitie KNRB en doel talentontwikkeling 2. Begrippen 3. Visie

Nadere informatie

Mei Grand-Prix nei Grand-Prix 2.0 (MGPNGP 2.0)

Mei Grand-Prix nei Grand-Prix 2.0 (MGPNGP 2.0) Mei Grand-Prix nei Grand-Prix 2.0 (MGPNGP 2.0) Aanleiding Fryslân is van oudsher een provincie waar heel goede sportpaarden worden gefokt. De top Grand-Prix paarden Totilas en Okidoki zijn hier geboren.

Nadere informatie

Jeugd Jumping. Juniors Young Riders 08/03/2017

Jeugd Jumping. Juniors Young Riders 08/03/2017 Jeugd Jumping Juniors Young Riders 08/03/2017 De springcommissie van de KBRSF heet U WELKOM Agenda Waarden Team Jumping Structuur Kaderindeling Seizoen 2017 CSIO Europees Kampioenschap Dierenarts Waarden

Nadere informatie

Kernsportplan Hippische Sporten 2011-2016 in Provincie Noord-Brabant

Kernsportplan Hippische Sporten 2011-2016 in Provincie Noord-Brabant Kernsportplan Hippische Sporten 2011-2016 in Provincie Noord-Brabant Auteur Astrid Rust Datum 22 november 2011 22 november 2011-1 - Inhoud 1 Summary 3 2 Inleiding 5 3 Brabant Paardensportland 6 4 De hippische

Nadere informatie

Samen de paardensport laten groeien

Samen de paardensport laten groeien Samen de paardensport laten groeien MAATSCHAPPELIJKE TRENDS & PAARDENSPORT 1. Sinds 1975 omvang van vrije tijd met 3 uur/week gekrompen vrije tijdsbesteding steeds belangrijker 2. Behoefte aan zelfontplooiing

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

Internationale menwedstrijden Horst aan de Maas april Informatiebrochure voor relaties

Internationale menwedstrijden Horst aan de Maas april Informatiebrochure voor relaties 1 Informatiebrochure voor relaties 2 De hippische beleving van het zuiden 3 Onze wedstrijd in 11 items Driedaagse wedstrijd op 15, 16 en 17 april 2016 De wedstrijd bestaat uit dressuur, vaardigheid en

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Paardrijden Gehandicapten Deventer/Gorssel e.o.

Beleidsplan. Stichting Paardrijden Gehandicapten Deventer/Gorssel e.o. Beleidsplan Stichting Paardrijden Gehandicapten Deventer/Gorssel e.o. Inhoudsopgave 1. Inleiding a. Waarom paardrijden voor minder validen b. Mogelijkheden voor valide amazones en ruiters 2. Doelstelling

Nadere informatie

UITLEG SUBSIDIES NOC*NSF

UITLEG SUBSIDIES NOC*NSF UITLEG SUBSIDIES NOC*NSF Toelichting IOC/WDSF en NOC*NSF/NADB Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) erkent de World DanceSport Federation (WDSF) als het enige erkende Internationale danskanaal. Dit

Nadere informatie

Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy

Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy Sociale media hebben in onze samenleving een belangrijke rol verworven. Het gebruik van sociale media is groot en dynamisch. Voor de vierde

Nadere informatie

Welkom Algemene Ledenvergadering KNHS Regio Zeeland

Welkom Algemene Ledenvergadering KNHS Regio Zeeland Welkom Algemene Ledenvergadering KNHS Regio Zeeland Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Verslag AV 24.11.2017 4. Jaarrekening 2017 5. Bestuursverkiezingen 6. Huldiging kampioenen 7. Uit fora en ledenraad

Nadere informatie

MEDIA STRATEGIE. Om tot dit overzicht te komen hebben we een aantal onderzoeken gedaan door middel van de customer journey. De cijfers zijn als volgt:

MEDIA STRATEGIE. Om tot dit overzicht te komen hebben we een aantal onderzoeken gedaan door middel van de customer journey. De cijfers zijn als volgt: CONTENT STRATEGIE MEDIA STRATEGIE Voor DAF gaan wij een campagne maken waarbij vier tourende pop trucks stopt op verschillende truckstops. Hierbij hoort ook een online campagne op social media en een officiële

Nadere informatie

5 Tips Hoe Jij. Door Kevin Souwen

5 Tips Hoe Jij. Door Kevin Souwen 5 Tips Hoe Jij Zonder Geld Aan Video Kan Beginnen Door Kevin Souwen De meeste ondernemers werken onnodig te hard Als eerst, heel erg bedankt voor het downloaden van mijn PDF! Het is mijn missie om een

Nadere informatie

november 2016

november 2016 7 jaar 11-12-13 november 2016 stal Hulsterlo flanders-dressage-event.be VOORWOORD Tijdens de zomermaanden mocht Flanders Dressage Event de laatste 6 jaar het Belgisch Kampioenschap dressuur Seniors verwelkomen.

Nadere informatie

8.750 wedstrijddagen per jaar; 90% is springen en/of dressuur. Er zijn 1.350 wedstrijdorganisaties, circa 75% daarvan is vereniging.

8.750 wedstrijddagen per jaar; 90% is springen en/of dressuur. Er zijn 1.350 wedstrijdorganisaties, circa 75% daarvan is vereniging. BIJLAGEN 1 BIJLAGE 1 Wedstrijden en wedstrijdsporters Ruim 7.000 wedstrijden jaarlijks. 8.750 wedstrijddagen per jaar; 90% is springen en/of dressuur. 95% van de wedstrijden is status categorie 3. Er zijn

Nadere informatie

Prijslijst sponsormogelijkheden R.V. Bathmen

Prijslijst sponsormogelijkheden R.V. Bathmen Prijslijst sponsormogelijkheden R.V. Bathmen 1 Accommodatie sponsor mogelijkheden Manege t Ruiterkamp beschikt over een rijhal van 35x60m en een inrijhal van 35x40m. Een van de mooiste ruimtes binnen Manege

Nadere informatie

Paardensportvereniging LIERDERHOLTHUIS

Paardensportvereniging LIERDERHOLTHUIS Paardensportvereniging LIERDERHOLTHUIS Sponsorboek Concoursdag 14 juli 2012 Open wedstrijd Tevens Finale KRINGKAMPIOENSCHAP voor Paarden Kring Salland Lierderholthuisconcours voor Pony's Bixie 2012 Hoofdsponsor

Nadere informatie

Social media training Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel ZW Breda

Social media training Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel ZW Breda Social media training 16-11 - 2017 Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel 313. 4811 ZW Breda. 076 879 50 88. info@getbright.nl Facebook 32 miljoen = het aantal mensen in Duitsland dat op Facebook

Nadere informatie

Manager Limburg Paardensport Stichting Limburg Paardensport

Manager Limburg Paardensport Stichting Limburg Paardensport 1 2 3 Manager Limburg Paardensport Stichting Limburg Paardensport 4 5 6 In 2010 is het Limburgs Paardensportplan gepresenteerd: een toekomstvisie die beoogt de paardensportinfrastructuur in Limburg te

Nadere informatie

Informatie. Samenwerking KNHS/FNRS

Informatie. Samenwerking KNHS/FNRS Informatie Samenwerking KNHS/FNRS Beste FNRS-ondernemer, Vanaf 1 januari 2016 is de intensievere samenwerking tussen de FNRS en de KNHS een feit! De FNRS en de KNHS werken samen om de paardensector te

Nadere informatie

STRATEGISCH PLAN 2018+

STRATEGISCH PLAN 2018+ STRATEGISCH PLAN 2018+ EEN CO-CREATIE ONZE AMBITIES VOOR DE KOMENDE JAREN IEDEREEN BETROKKEN Het Strategisch plan 2018+ is een creatie van de leden van het KNKV. Eerst werd door het bondsbestuur in samenwerking

Nadere informatie

Kampioenschapsreglement

Kampioenschapsreglement Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Kampioenschapsreglement KNHS-outdoorkampioenschappen (Hippiade) t/m ZZ-Licht dressuur en ZZ springen Ingaand per 1 april 2012 en geldig tot 1 oktober 2012

Nadere informatie

De NOS in cijfers 2017

De NOS in cijfers 2017 1 De NOS in cijfers 2017 FORMATIECIJFERS OVER 2017 Personeelsbestand Ultimo Aantal FTE 720 652 Aantal medewerkers 763 694 Verdeling voltijd/deeltijd Man Vrouw Totaal Man Vrouw Totaal Aantal voltijd contracten

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Versie: _extract

BELEIDSPLAN Versie: _extract BELEIDSPLAN 2018-2020 Versie: 20180721_extract CONTEXT Behoefte aan een plan over de toekomst van de club Kinheim Doel is om als Kinheim weer (h)erkend worden als dé honk- en softbal vereniging van Haarlem.

Nadere informatie

Concordia Een vitale vereniging blijven... Tijd voor een nieuwe aanpak?

Concordia Een vitale vereniging blijven... Tijd voor een nieuwe aanpak? Koninklijke Nederlandsche Handboogschutterij Concordia Een vitale vereniging blijven... Tijd voor een nieuwe aanpak? Handboogcongres 2013 9 november 2013 Edwin de Ligter Nieuwe opzet? Van geen beleid naar

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Hét full service internet bureau van Nederland

Hét full service internet bureau van Nederland PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Hét full service internet bureau van Nederland Social Media voor de branche Welke doelgroep is hier aanwezig? Standbouw en/of beursleveranciers Evenementenbureaus

Nadere informatie

Welkom Algemene Ledenvergadering KNHS Regio Zuid-Holland Najaar 2015

Welkom Algemene Ledenvergadering KNHS Regio Zuid-Holland Najaar 2015 Welkom Algemene Ledenvergadering KNHS Regio Zuid-Holland Najaar 2015 Samen de paardensport laten groeien VERDELING KNHS LEDEN IN NEDERLAND 19% 4% 3% 5% 2% 8% 8% 15% PAARDENSPORTERS 13% 21% 2% 7% 15% 5%

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Mei 2016

Nieuwsbrief 3 Mei 2016 Nieuwsbrief 3 Mei 2016 Recreatieve Wedstrijden 2016 Sparta heeft dit jaar een van de drie Recreatieve Wedstrijden mogen organiseren. Voor het bestuur en alle vrijwilligers nieuw, maar een mooie uitdaging.

Nadere informatie

Contact in de hondenwereld. Media & Adverteren

Contact in de hondenwereld. Media & Adverteren Contact in de hondenwereld Media & Adverteren 1 Het begin Het idee Sinds de oprichting in 2005, verbindt working-dog hondeneigenaren over heel de wereld door het online aanbieden van stambomen en de mogelijkheid

Nadere informatie

Netwerken en Relaties

Netwerken en Relaties , Lesboek 12 Op de pensionstallen en maneges zijn we zuinig op de ruiters die we hebben. We houden contact met ze via de website, nieuwsbrieven en Facebook, Instagram, Snapchat of Twitter. Smmige stallen

Nadere informatie