Antwoorden deel 1-Module B Hoofdstuk 1: Vliegtuig

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Antwoorden deel 1-Module B Hoofdstuk 1: Vliegtuig"

Transcriptie

1 1 Antwoorden deel 1-Module B Hoofdstuk 1: Vliegtuig 1 Waarvoor staan de letters in het woord ARBO? De letters in het woord ARBO staan voor ARBeidsOmstandigheden. 2 Voor wie geldt de Arbowet? a. werknemers b. werkgevers 3 Kruis het juiste antwoord aan. Als je de hele dag moet tillen hoe zwaar mag dan de last zijn? 10 kg. 18 kg. 23 kg. 50 kg. 4 Hiernaast zie je een veiligheidsschoen. Kleur de delen van de veiligheidsschoen die bescherming geven. 5 Kruis het juiste antwoord aan. Hoe moet je tillen? Met rechte rug en gebogen knieën. Met gebogen rug en rechte knieën. Met rechte rug en rechte knieën. Met gebogen armen en rechte knieën. 6 Waarom moet je looppaden tijdens de bouw schoonhouden? Anders worden de looppaden glad. 7 Opruimen kost tijd. Wat levert het op? Schrijf twee voordelen op. a. Het bespaart geld. b. Het is beter voor het milieu.

2 2 8 Hoe kun je voorkomen dat gereedschap gaat roesten? Schrijf twee maatregelen op a. Berg het zaaggereedschap droog op. b. Olie het gereedschap licht in. 9 Waaraan kun je zien of een boormachine gekeurd is? Aan de datum op de veiligheidskeuring. Meestal is er op de machine een sticker geplakt. 10 Kruis het juiste antwoord aan. Wat mag niet in de puinbak? Betonresten Hout Specieresten Trottoirtegels 11 Schrijf twee verschillen op tussen een gewoon potlood en een timmermanspotlood. a. Een timmermanspotlood is ovaal. b. De stift van een timmermanspotlood is groot en rechthoekig. 12 Schrijf twee toepassingen op van een duimstok. a. Korte, kleine maten opmeten. b. Korte, kleine maten afschrijven. 13 Zet een kruisje in de juiste kolom. Een timmerkracht moet verschillende dingen gaan opmeten Welk gereedschap kan hij het best gebruiken? Lengte van de slaapkamer De diameter van een boor De hoogte van een wc-raam De breedte van een huis De dikte van een schroef Duimstok Rolmaat Schuifmaat 14 Waarom kun je het lipje aan het begin van een rolmaat een beetje verschuiven? Dan kun je inwendige en uitwendige maten meten. 15 Schrijf twee onderdelen van de schuifmaat op. a. Een stok met een vaste bek. b. Een verschuifbare bek, met daaraan vast een pen.

3 3 16 Schrijf twee toepassingen van een dubbel kruishout op. a. Afschrijven van pen- en gatverbindingen. b. Afschrijven van sponningen. 17 Hoe moet je een rolmaat onderhouden? Rol af en toe de rolmaat af en haal het zand er met een doek af. 18 Hoe moet je een handzaag onderhouden? Je moet een handzaag af en toe scherpen en je moet de zaag droog opbergen. 19 Kruis het juiste antwoord aan. Je moet een houten balk gaan afkorten. Welke zaag moet je kiezen? Toffelzaag Handzaag Kapzaag Verstekzaag 20 Waarom zit op de rug van een kapzaag een stalen kap? Deze kap voorkomt het buigen van het zaagblad. 21 Waarom moeten de tanden van een zaag gezet worden? Dit voorkomt dat de zaag gaat klemmen. 22 In voorgaand figuur zie je iemand zagen. De timmerkracht houdt de handzaag verkeerd vast. Schrijf op wat hij verkeerd doet. De timmerkracht legt de wijsvinger niet langs het handvat. 23 Kruis het juiste antwoord aan. Onder welke hoek is de vouw van een steekbeitel geslepen? 15º 30º 45º 60º 24 Op de twee voorgaande figuren zie je twee gutsen. a. Zet een pijl bij de vouw van de gutsen. b.kleur de handvatten geel 25 Streep het foute antwoord door.

4 4 a. Bij de steekguts is de vouw aan de holle bolle zijde geslepen. b. Bij de vermetguts is de vouw aan de holle bolle zijde geslepen. c. Met de vermetguts maak je gootvormige keepvormige gaten in het hout.. 26 In voorgaand figuur zie je een steekbeitel. Schrijf op de juiste plaats de volgende namen: vouw, heft, blad en snede. 27 Bij het slijpen van een beitel ontstaat een braam. Na het slijpen moet je de beitel wetten. Wat is wetten? Wetten is de braam verwijderen. 28 Kruis het juiste antwoord aan. Welk gereedschap gebruik je als je een mooi groot gat wilt maken? Decoupeerzaagmachine Zevengatenzaag Gatzaag Schrobzaag 29 In de twee voorgaande figuren zie je twee boren. a. Met welke boor maak je steeds even diepe verzinkgaten? Met boor B. b. Waarom maak je met deze boor steeds even diepe gaten? Deze boor heeft een ring voor een diepteinstelling. 30 Kruis het juiste antwoord aan. Welke boor gebruik je voor het boren van gaten voor deuvels? Een boor die iets kleiner is dan de deuvel. Een boor die even groot is als de deuvel. Een boor die iets groter is dan de deuvel. Een boor die twee keer zo lang is als de deuvel. 31 Omcirkel het juiste antwoord. Is stelling goed of fout?

5 5 Met een speedboor kun je ook in koper boren. goed fout Met een metaalboor kun je ook in hout boren. goed fout Met een steenboor kun je ook in metaal boren. goed fout Met een metaalboor kun je ook in steen boren. goed fout 32 In eerstvolgende figuur zie je een doorsnede van een vandiktebank. Schrijf de namen van de onderdelen van de vandiktebank op. 1. beschermkap. 2. terugslagpallen. 3. aanvoerwals. 4. voorste drukbalk. 5. beitelas. 6. achterste drukbalk. 7. afvoerwals. 8. bladrollen. 9. tafelblad. 33 Waarvoor dienen de bladrollen? De bladrollen verminderen de wrijving op het tafelblad. 34 a. Waarom heeft de aanvoerwals ribbels? De ribbels op de aanvoerwals zorgen voor grip op het hout. b. Waarom heeft de afvoerwals geen ribbels? Zo wordt het geschaafde hout niet beschadigd. 35 Kruis het juiste antwoord aan. Wat is een belangrijk beveiligingsonderdeel op de vandiktebank? Beitelas. Geribde aanvoerwals. Drukbalk. Terugslagpallen.

6 6 36 Schrijf twee bewerkingen op die je kunt uitvoeren met de vandiktebank. a. Van breedte schaven. b. Van dikte schaven. c. Met een hulpstuk schuine kanten schaven van glaslatten en aftimmerlatten. (twee van de drie antwoorden moeten goed zijn) 37 Gebruik je de vandiktebank meestal voor af na de vlakbank? Voor de vlakbank. Na de vlakbank. 38 Hoeveel kun je in één keer schaven met de vandiktebank? Je kunt maimaal 5 mm in één keer schaven. 39 Schrijf in eigen woorden op hoe je dun hout op dikte kunt schaven met de vandiktebank. Je gebruikt een onderplaat als ondersteuning. Op de onderplaat nagel of lijm je een klosje zodat het hout op de onderplaat blijf liggen. De draadnagel moet je diep in het klosje indrijven zodat deze nooit de beitels raakt. 40 Zet een kruis in de juiste kolom. In de eerste kolom staan vijf bewerkingen. Welke machine moet je gebruiken om de bewerkingen uit te voeren? Bewerkingen Vlakbank Vandiktebank Vlak schaven Van breedte schaven Van dikte schaven Haaks schaven Een afschuining schaven 41 Je moet de schaafmaat op de vandiktebank instellen. Je moet de schaafmaat altijd omhoog draaiend op maat stellen. Waarom moet je dat zo doen? Anders bestaat de kans dat het tafelblad nazakt. 42 Wat is afkorten? Hout in de lengte op de juiste lengte afzagen.

7 7 43 Schrijf twee bewerkingen op die je op een afkortzaagmachine kunt uitvoeren. a. Hout en plaatmateriaal afkorten onder een hoek. b. Kepen en pennen maken. 44 Hoe wordt een afkortzaagmachine ook wel genoemd? Radiaalzaagmachine. 45 Welke beveiligingsonderdelen zitten er op de afkortzaagmachine? a. Vaste beschermkap. b. Bewegende beveiligingsbeugel of kunststof kap. c. Vingerwijzer. d. Automatische terugloop van de wagen. 46 Wat is een APS-aanslag? Dit is een lengteaanslag die door een motor automatisch op de ingetoetste maat wordt gezet. 47 Wat is de taak van de vingerafwijzer op een afkortzaagmachine? Deze voorkomt dat je met je vingers bij het zaagblad kunt komen. 48 Wat is seriewerk? Seriewerk bij afkorten is als bepaalde lengtes vaker afgekort moeten worden. 49 Op voorgaand figuur zie je een timmerkracht aan het werk op een afkortzaagmachine. Wat doet de timmerkracht verkeerd? Duim niet onder de vingers. 50 Hoe kun je de zaagtafel verlengen? Schrijf twee manieren op. a. Met een eenvoudige, zelfgemaakte houten tafel. b. Met een rollenbaan. 51 De afkortzaagmachine kort maimaal een dikte van 50 mm af. Hoe moet je een balk van 80 mm afkorten? Door het zaagblad hoger te zetten en het hout om te draaien en nog een keer zagen.

8 8 52 Als je met een afkortzaagmachine werkt, is veiligheid erg belangrijk. Schrijf vier veiligheidsregels op. a. Houd tijdens het zagen je vingers bij elkaar. b. Houd je duim onder je vingers. c. Houd je hand minstens 250 mm van het zaagblad af. d. Kort alleen stukken hout af die langer zijn dan 300 mm. e. Is het hout krom? Leg dan de bolle kant van het hout op de zaagtafel. f. Je mag nooit schulpen met de afkortzaagmachine. g. Gebruik PBM. h. Gebruik de stofafzuiging. (vier van de acht antwoorden moeten goed zijn) 53 Welke twee PBM moet je zeker gebruiken als je met een afkortzaagmachine werkt? a. Gehoorbescherming b. Oogbescherming 54 Op voorgaand figuur zie je een vlakbank. Schrijf de namen van de onderdelen op. 1. Parallelbeveiliging. 2. Afvoerblad. 3. Geleider. 4. Af te lezen maatafstelling voor diepte instelling aanvoerblad. 5. Aanvoerblad. 6. Diepte instelling aanvoerblad. 7. Frame. 55 Welke bewerkingen kun je uitvoeren op een vlakbank? Schrijf twee bewerkingen op. a. Vlak schaven. b. Haaks schaven. c. Schuin schaven. d. Afschuinen. (twee van de vier antwoorden moeten goed zijn)

9 9 56 Wat is het belangrijkste beveiligingsonderdeel op een vlakbank? Dit is de beveiliging van de beitelas aan de vooren achterzijde van de geleider. Het belangrijkste beveiligingsonderdeel is de parallelbeveiliging. 57 Hoe moet je de handen houden tijdens het vlak schaven van breed hout? Houd beide handen vlak op het hout. Houd je vingers gesloten en alle vingers op het hout. 58 Kruis het juiste antwoord aan. Op de twee voorgaande figuren zie je een timmerkracht werken met een vlakbank. a. Vul aan. In figuur a is de timmerkracht aan het vlak schaven. haaks schaven. b. Vul aan. In figuur b is de timmerkracht aan het vlak schaven. haaks schaven. 59 Wat is machineslag? Dit zijn de kleine golfjes op het oppervlak van het hout. 60 Hoe kun je de machineslag verminderen? Schrijf drie manieren op. a. Het aantal beitels in de beitelas te vergroten. b. De aanvoersnelheid te verlagen. c. Het toerental van de beitelas te verhogen. d. De beitels in de hoogte ten opzichte van elkaar goed afstellen. (drie van de vier antwoorden moeten goed zijn)

10 10 61 Op voorgaand figuur zie je hoe je een beitel in de beitelas kunt bevestigen. a. Kleur de beitel blauw. b. Kleur de veer geel. c. Kleur de beitelas rood. d. Kleur het wigvormige drukstuk groen. e. Kleur de bouten bruin. 62 In de aluminium inzetstukken bij de bladen van de vlakbank zitten sleuven. Waarvoor dienen de sleuven? De sleuven zorgen ervoor dat het geluid verminderd wordt. 63 Een langatboormachine heeft een of twee hendels. Met deze hendel(s) kun je de langatboormachine in twee richtingen bewegen. Welke twee richtingen zijn dat? a. Een hendel om het tafelblad naar links of rechts te bewegen. b. Een hendel om de boorkop naar voren of achteren te bewegen. 64 Een langgatboormachine heeft twee soorten stuitnokken. Waarvoor dienen deze stuitnokken? De stuitnokken gebruik je om... diepte in te stellen. bij seriewerk om de juiste breedte van het gat in te stellen.

11 11 65 Om te gaan boren plaats je eerst de juiste boor. Daarna klem je het hout met de paringkant op het tafelblad. Je hebt drie manieren om het hout op het tafelblad vast te klemmen. Welke drie zijn dat? a. Met een snelspanklem. b. Met een schroefklem. c. Met een pneumatische klem. 66 Met de langgatboormachine kun je op twee manieren gaten maken. Je kunt het gat frezen of het gat boren. Zet nummers in de twee eerst volgende figuren in de juiste volgorde van boren. 67 Je gaat boren met een langatboormachine. Welke twee PBM moet je dragen? a. Gehoorbescherming b. Oogbescherming 68 Waarom plaatst de timmerkracht vaak een klos tussen de klem en het werkstuk? Om te voorkomen dat het werkstuk beschadigd wordt en het gat niet vervormt wordt. 69 Als je een diep gat moet boren, moet je de boor af en toe terughalen. Waarom moet dat? Zo voorkom je dat de boor warm wordt en vast loopt. 70 Je moet een gat helemaal door het hout heen boren. Hoe kun je voorkomen dat het hout gaat splinteren? Schrijf twee manieren op. a. Door van twee kanten te boren. b. Door een klos achter het hout te klemmen.

Antwoorden B6 deel 3 Hoofdstuk 2: Ronde tafel

Antwoorden B6 deel 3 Hoofdstuk 2: Ronde tafel 1 Antwoorden 226055-B6 deel 3 Hoofdstuk 2: Ronde tafel 1 Op voorgaand figuur zie je een klauwhamer. Schrijf de namen van de drie delen op. a. Steel b. Klauw c. Kop 2 Een timmerkracht trekt met een klauwhamer

Nadere informatie

Antwoorden B6-deel 5 Hoofdstuk 3: Bakfiets

Antwoorden B6-deel 5 Hoofdstuk 3: Bakfiets 1 Antwoorden 226055 B6-deel 5 Hoofdstuk 3: Bakfiets 1 Hoe moet je een houten duimstok onderhouden? De scharnieren af en toe smeren met een druppeltje olie. 2 Op welke manier controleer je of een schrijfhaak

Nadere informatie

HET MAKEN VAN EEN RAAMWERK MET EEN

HET MAKEN VAN EEN RAAMWERK MET EEN HET MAKEN VAN EEN RAAMWERK MET EEN GESLOTEN PEN EN GATVERBINDING HANDELINGSANALYSE Mathieu Peters Fontys PTH Eindhoven Studentennummer: 2073444 2013 2014 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 2 2. VOORBEREIDING...

Nadere informatie

Tablethouder Praktijkopdracht

Tablethouder Praktijkopdracht Tablethouder c n o C t p e In deze praktijkopdracht ga je een houder maken voor een tablet of ipad. Misschien voor je eigen tablet, of voor iemand die je kent. De houder maak je van hardhout. In overleg

Nadere informatie

1. Bestudeer de werktekeningen Bestudeer de werktekeningen met de titel Tablethouder en nummer

1. Bestudeer de werktekeningen Bestudeer de werktekeningen met de titel Tablethouder en nummer In deze praktijkopdracht ga je een houder maken voor een tablet of ipad. Misschien voor je eigen tablet, of voor iemand die je kent. De houder maak je van hardhout. In overleg met je docent kun je bijvoorbeeld

Nadere informatie

Vilvoorde Agenda deel 3

Vilvoorde Agenda deel 3 Agenda deel 3 Verstekzaag afkortzaag Bandzaag of Lintzaag Decoupeerzaag Trackzaag en invalzaag : Nagelen, schroeven, lijmen Deuvels, lamellen Tand en groef, stoot voeg Groefverbinding Liplassen Pen en

Nadere informatie

Voor welke materialen/voorwerpen gebruik je het. Naam gereedschap. Gereedschapkennis Klas 2. Wat doe je er mee (Vaak kun je meer dan 1 ding noemen)

Voor welke materialen/voorwerpen gebruik je het. Naam gereedschap. Gereedschapkennis Klas 2. Wat doe je er mee (Vaak kun je meer dan 1 ding noemen) Gereedschapkennis Klas 2 Naam gereedschap Wat doe je er mee (Vaak kun je meer dan 1 ding noemen) Voor welke materialen/voorwerpen gebruik je het 1 Draadkniptang Knippen van t/m 5 mm 2 Nijptang Voor het

Nadere informatie

Examenopgaven VMBO-BB 2004

Examenopgaven VMBO-BB 2004 Examenopgaven VMBO-BB 2004 tijdvak 1 maandag 24 mei 13:30-15:00 uur BOUWTECHNIEK-TIMMEREN CSE BB Naam kandidaat Kandidaatnummer Beantwoord alle vragen in dit opgavenboekje. Dit examen bestaat uit 50 vragen.

Nadere informatie

nr:... schooljaar

nr:... schooljaar klas: nr: schooljaar 20 20 Vakleerkrachten: B Coene/ S Weyts 10 TAAK 1 De werkbank en het opspannen van werkstukken (IF 18) 1 Schrijf naast de foto s: de juiste benaming het doel van het spangereedschap

Nadere informatie

bouwtechniek-timmeren CSPE KB 2009 minitoets bij opdracht 4 A B X C D

bouwtechniek-timmeren CSPE KB 2009 minitoets bij opdracht 4 A B X C D bouwtechniek-timmeren SPE K 2009 minitoets bij opdracht 4 variant a Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen - Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). - Geef verbeteringen aan volgens voorbeeld

Nadere informatie

VLAKBANKBEVEILIGING MET PARALLELGELEIDING 1972 Blz. 1

VLAKBANKBEVEILIGING MET PARALLELGELEIDING 1972 Blz. 1 Blz. 1 1. INLEIDING Bij het werken aan niet of onvoldoend beveiligde vlakbanken vinden in Nederland jaarlijks vele ongevallen plaats door het in aanraking komen met de sneldraaiende beitels. Dit kan zich

Nadere informatie

Bouwbeschrijving voor een robuuste tafel

Bouwbeschrijving voor een robuuste tafel \ Bouwbeschrijving voor een robuuste tafel Veiligheid Voordat u begint met bouwen, lees eerst aandachtig de veiligheidswaarschuwingen en gebruikershandleiding van zowel de zaag, zaaggeleider en ander elektrisch

Nadere informatie

M4131 Antwoorden 1 Borenstandaard. Aluminium

M4131 Antwoorden 1 Borenstandaard. Aluminium 1 M4131 1 Hoeveel onderdelen heb je nodig om de borenstandaard te maken? 6 2 Van welk materiaal moet je de grondplaat maken? Aluminium 3 Streep het foute antwoord door. a. De dopmoer is gemaakt van staal

Nadere informatie

klusopdracht 1 Kistje Ontdek www.ontdekhout.nl

klusopdracht 1 Kistje Ontdek www.ontdekhout.nl Inhoudsopgave Vraag je begeleider... 2 Inleiding... 2 Voorbereiding... 3 1. Hoeveel uren heb je nodig?... 3 2. Bekijk de werktekening... 3 3. Vul de materiaalstaat in... 3 4. Vraag je begeleider om de

Nadere informatie

1. Boren. Omdat er veel soorten materialen bestaan die bijvoorbeeld hard, zacht of taai zijn, bestaan er ook veel soorten boren.

1. Boren. Omdat er veel soorten materialen bestaan die bijvoorbeeld hard, zacht of taai zijn, bestaan er ook veel soorten boren. 1. Boren Boren is het maken van ronde gaten in een materiaal met behulp van een boor. De boor wordt al draaiend in het materiaal geduwd. De twee snijkanten van de boor snijden stukjes van het materiaal

Nadere informatie

PSO HOUTBEWERKING. I - Phone houder. Mathieu Peters Daan Kivit Richard Vosters

PSO HOUTBEWERKING. I - Phone houder. Mathieu Peters Daan Kivit Richard Vosters I - Phone houder OPDRACHT 1 Mathieu Peters Daan Kivit Richard Vosters 2013 2014 Vul onderstaande tabel in: GEGEVENS Naam deelnemer School Opleiding Klas mentor Datum 2 In deze opdracht ga je een I-Phone

Nadere informatie

Verstekzaagmachine Elu/DeWALT 230 V

Verstekzaagmachine Elu/DeWALT 230 V Verstekzaagmachine Elu/DeWALT 230 V Code: 700002 Veiligheidssymbolen: Fabricaat/merk: Type: Elu/DeWALT TGS 3 / DW 743 (N) Toepassing Zagen van hout, aluminium en kunststof. Veiligheidsvoorschriften Lees

Nadere informatie

B5-4 Antwoorden Hoofdstuk 2 Straatwerk uitzetten

B5-4 Antwoorden Hoofdstuk 2 Straatwerk uitzetten 1 B5-4 Antwoorden Hoofdstuk 2 Straatwerk uitzetten 1 Kruis het juiste antwoord aan. Er is meer dan één antwoord juist. Hieronder staat een aantal gereedschappen. Kruis de meetgereedschappen aan. Zaag Waterpas

Nadere informatie

LUCHTKASTEEL. moeilijkheidsgraad. Klustijd:6 uur

LUCHTKASTEEL. moeilijkheidsgraad. Klustijd:6 uur LUCHTKSTEEL moeilijkheidsgraad Klustijd:6 uur MTERILEN Materiaalkosten ca. 15,- antal Materiaal Dikte Breedte Lengte CM Plank 1 Plank 2 1 Geïmpregneerde tuinplank 1,6 13,5 180 1 Geïmpregneerde tuinplank

Nadere informatie

Verder zijn er toetsen bij de theorie en praktijk. Je hoort van jouw leraar wanneer je die moet maken.

Verder zijn er toetsen bij de theorie en praktijk. Je hoort van jouw leraar wanneer je die moet maken. Voorwoord Beste leerling, Voor je ligt de map Stappenplan houtbewerken. Dit Stappenplan is speciaal geschreven voor leerlingen die praktijkonderwijs volgen, maar is ook te gebruiken in andere situaties.

Nadere informatie

em 1 Gereedschap de afzuiginstallatie Materiaal - van de machine naar de afzuiginstallatie, dan naar de stofzak Let op - vervang de stofzakken

em 1 Gereedschap de afzuiginstallatie Materiaal - van de machine naar de afzuiginstallatie, dan naar de stofzak Let op - vervang de stofzakken Afzuiginstallatie elektrische machines Gereedschap de afzuiginstallatie Materiaal merk aantal omschrijving houtsoort L B D de stofzak - van de machine naar de afzuiginstallatie, dan naar de stofzak Let

Nadere informatie

Theoretische toets - WerkPortfolio Pro-Tech

Theoretische toets - WerkPortfolio Pro-Tech Je naam Je klas De datum Cijfer Vraag 1: Wanneer gebruik je een kruishout? In vraag 1 is één antwoord goed. Als je geen timmermanspotlood bij je hebt. Om evenwijdige lijnen op hout af te tekenen. Om sierranden

Nadere informatie

Hoe kunnen we er voor zorgen dat de juf vlug de namen kent van de leerlingen in jouw klas?...

Hoe kunnen we er voor zorgen dat de juf vlug de namen kent van de leerlingen in jouw klas?... Een nieuwe schooljaar heel wat nieuwe gezichten! En al die namen de juf kan dit moeilijk uit elkaar houden. Dat duurt nog eventjes. Ze onthoudt wel dat bruin gezichtje, die mooie ogen, die lange blonde

Nadere informatie

bouwtechniek-timmeren CSPE KB 2009 minitoets bij opdracht 4 A B X C D

bouwtechniek-timmeren CSPE KB 2009 minitoets bij opdracht 4 A B X C D bouwtechniek-timmeren SPE KB 2009 minitoets bij opdracht 4 variant c Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen - Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). - Geef verbeteringen aan volgens voorbeeld

Nadere informatie

klusopdracht 5 Twee Boekensteunen Ontdek www.ontdekhout.nl

klusopdracht 5 Twee Boekensteunen Ontdek www.ontdekhout.nl Twee Boekensteunen Inhoudsopgave Vraag je begeleider... 2 Inleiding... 2 Voorbereiding... 3 1. Hoeveel uren heb je nodig voor het maken van de twee boekensteunen?.... 3 2. Bekijk de werktekening en de

Nadere informatie

Examenopgaven VMBO-BB 2004

Examenopgaven VMBO-BB 2004 Examenopgaven VMBO-BB 2004 tijdvak 2 woensdag 23 juni 09:00-10:30 uur BOUWTECHNIEK-TIMMEREN CSE BB Naam kandidaat Kandidaatnummer Beantwoord alle vragen in dit opgavenboekje. Dit examen bestaat uit 52

Nadere informatie

Voor grotere werkstukken, die niet gemakkelijk te hanteren zijn, gebruik je een haakse slijpmachine.

Voor grotere werkstukken, die niet gemakkelijk te hanteren zijn, gebruik je een haakse slijpmachine. 4 Slijpen Inhoud Wat is het?... 1 Waarmee doe je het?... 1 Hoe werk je met een (haakse) slijpmachine?... 4 Hoe werk je met een messenslijpmachine?... 4 Hoe onderhoud je een slijpmachine?... 5 Wat is het?

Nadere informatie

klusopdracht 6 Brievenstandaard Ontdek

klusopdracht 6 Brievenstandaard Ontdek Inhoudsopgave Vraag je begeleider... 2 Inleiding... 2 Voorbereiding... 3 1. Hoeveel uren heb je nodig voor het maken van de brievenstandaard?.... 3 2. Bekijk de werktekening en de detailtekeningen van

Nadere informatie

Gereedschappen. Combinatietang

Gereedschappen. Combinatietang 8 Gereedschappen Met welke tang mag ik staaldraad knippen? Wat is een griptang? De antwoorden op dit soort vragen vind je in het hoofdstuk Gereedschappen. Je vindt niet alleen de namen van de meestgebruikte

Nadere informatie

Veilig werken met machines

Veilig werken met machines Veilig werken met machines VEILIGHEID IN HET TECHNIEKLOKAAL Werkboek antwoorden APG Veiligheid in het technieklokaal Opdracht 1 Kijk eens goed om je heen. a In wat voor een lokaal ben je? Techniek / praktijklokaal

Nadere informatie

WerkPortfolio. Handleiding. Werken met Pro-Tech 1 en Home-Tech 1. Over de opdrachten/vaardigheden-matrix en de benodigde materialen en gereedschappen

WerkPortfolio. Handleiding. Werken met Pro-Tech 1 en Home-Tech 1. Over de opdrachten/vaardigheden-matrix en de benodigde materialen en gereedschappen WerkPortfolio Handleiding Werken met Pro-Tech 1 en Home-Tech 1 Over de opdrachten/vaardigheden-matrix en de benodigde materialen en gereedschappen 1 Inhoud Werken met Pro-Tech 1 en Home-Tech 1!... 2 Matrix!

Nadere informatie

Nr 4126 Revisie

Nr 4126 Revisie 20100 Bedieningssystemen Waar nodig voor een juiste bediening van de machine moet een markering aangebracht Bij (on)opzettelijk verkeerd schakelen geen gevaarlijke consequenties. Goed toegankelijk geplaatst

Nadere informatie

Blok 2.4 Van breedte en van dikte schaven Oriënteren Uitvoeren van de praktijkopdracht Reflecteren 66

Blok 2.4 Van breedte en van dikte schaven Oriënteren Uitvoeren van de praktijkopdracht Reflecteren 66 Inhoud Inhoud Inhoud 1 Leren en doen: Oriëntatie op de branche 5 2 Leren en doen: Massief hout zagen en schaven 7 Blok 2.1 Massief hout haaks afkorten 9 2.1.1 Oriënteren 9 2.1.2 Uitvoeren van de praktijkopdracht

Nadere informatie

S N I J G E R E E D S C H A P

S N I J G E R E E D S C H A P Productcatalogus BOREN Houtboren Ø (mm) L (mm) 3 61 4 75 L1 (mm) 33 43 50016 50017 75 43 50017 5 86 52 51356 6 93 57 50018 Houtspiraalboor Spiraalboor met centreerpunt voor het boren in hout, vezel- en

Nadere informatie

Wat is het?... 1. Waarmee doe je het?... 1. Hoe werk je met een boormachine?... 3. Hoe werk je met een gatzaag?... 4

Wat is het?... 1. Waarmee doe je het?... 1. Hoe werk je met een boormachine?... 3. Hoe werk je met een gatzaag?... 4 1 Boren Inhoud Wat is het?... 1 Waarmee doe je het?... 1 Hoe werk je met een boormachine?... 3 Hoe werk je met een gatzaag?... 4 Wat zijn de randvoorwaarden?... 5 Hoe onderhoud je een ruimer?... 7 Hoe

Nadere informatie

In deze opdracht gaan we een houten vogelhuisje maken.

In deze opdracht gaan we een houten vogelhuisje maken. MPo 2008 In deze opdracht gaan we een houten vogelhuisje maken. Je krijgt een stuk hout van 12 cm breed en 122 cm lang. Dit is genoeg om een vogelhuisje te maken zoals het voorbeeld. We zagen het hout

Nadere informatie

HET MAKEN VAN EEN KOPPENLAT HANDELINGSANALYSE

HET MAKEN VAN EEN KOPPENLAT HANDELINGSANALYSE Reflectie HET MAKEN VAN EEN KOPPENLAT HANDELINGSANALYSE Mathieu Peters Fontys PTH Eindhoven Studentennummer: 2073444 2013 2014 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 2 2 HET MAKEN VAN EEN KOPPENLAT... 3 3. VOORBEREIDING...

Nadere informatie

Werk en veiligheidsfiches

Werk en veiligheidsfiches Werk en veiligheidsfiches Naam: Klas: 1A_ Nr: 2 Techniek 1: Aftekenen van loodrechte lijnen Benodigdheden Het werkstuk Een winkelhaak Een scherp potlood Werkwijze Duid de plaats aan waar je een loodrechte

Nadere informatie

Dhr. P. Adriaenssens VTS Sint-Niklaas Klas:.. Naam leerling:

Dhr. P. Adriaenssens VTS Sint-Niklaas Klas:.. Naam leerling: Zaag- en steekoefening op 90 Dhr. P. Adriaenssens VTS Sint-Niklaas Klas:.. Naam leerling: INHOUD 1 ORGANISATIE... 3 1.1 INLEIDENDE BEGRIPPEN... 3 1.2 WERKTEKENING... 5 1.3 TE GEBRUIKEN GEREEDSCHAPPEN...

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK Montage-instructies voor cassetteschermen ALVORENS U VAN UW ROLLUIK KUNT GAAN GENIETEN DIENT U EERST HET ROLLUIK TE MONTEREN INHOUD VERPAKKING VERPAKKING 1 1. PANTSER IN KAST

Nadere informatie

Het maken van traditionele pijlen - Hans V. http://home.planet.nl/~nieuwefletcher

Het maken van traditionele pijlen - Hans V. http://home.planet.nl/~nieuwefletcher Het maken van traditionele pijlen - Hans V. Het maken van traditionele pijlen - Hans V. Het maken van traditionele pijlen begint met de aanschaf van de benodigde materialen. Natuurlijk zijn er ook wat

Nadere informatie

Klusopdracht 9. Tafeltje

Klusopdracht 9. Tafeltje Inhoudsopgave Vraag je begeleider... 3 Inleiding... 3 Voorbereiding... 4 1. Hoeveel uur heb je nodig?... 4 2. Bekijk de werktekeningen van deze opdracht... 4 3. Vul de materiaalstaat in... 4 4. Verzamel

Nadere informatie

Kloostertafel Kruispoot 200x100x77

Kloostertafel Kruispoot 200x100x77 Pakket: 2/64/65/66/(S140+26 Blauw) Kloostertafel Kruispoot 200x100x77 Inhoud van het pakket: 5x 20x 4x 6x 4x 1x 2x 26x70mm 140x50mm www.xsteigerhout.nl info@xsteigerhout.nl Pagina - 1 - Voordat u Begint:

Nadere informatie

KLUSOPDRACHT. Borrelblad. Klusopdracht Borrelblad. Alle uitleg voor deze klusopdracht, met de bijbehorende werktekeningen.

KLUSOPDRACHT. Borrelblad. Klusopdracht Borrelblad. Alle uitleg voor deze klusopdracht, met de bijbehorende werktekeningen. Klusopdracht Alle uitleg voor deze klusopdracht, met de bijbehorende werktekeningen. Inhoudsopgave Inleiding...Blz. 3 Voorbereiding...Blz. 4 1. Hoeveel uren heb je nodig? 2. Bekijk de werktekening 3. Vul

Nadere informatie

Howto : Minibikeframe op basis 911

Howto : Minibikeframe op basis 911 Howto : Minibikeframe op basis 911 Uitgangspunt voor deze howto is een minibike op basis van de standaard Polini tekening zoals die te vinden is op de website van Polini Nederland. Dit frame bestaat uit

Nadere informatie

Wat is knippen? Waarmee knip je? Hoe knip je? Hoe onderhoud je de scharen? Wat is ponsen? Wat is zetten?...

Wat is knippen? Waarmee knip je? Hoe knip je? Hoe onderhoud je de scharen? Wat is ponsen? Wat is zetten?... 5 Knippen, ponsen en zetten Inhoud Wat is knippen?... 1 Waarmee knip je?... 2 Hoe knip je?... 2 Hoe onderhoud je de scharen?... 3 Wat is ponsen?... 3 Wat is zetten?... 4 Hoe zet je?... 4 Hoe werk je met

Nadere informatie

INHOUD. www.contimac.be 2

INHOUD. www.contimac.be 2 INHOUD 1. Gebruik... 3 2. Gebruik en onderhoud... 3 3. Technische kenmerken... 5 4. Smering... 5 5. Accessoires... 5 6. Geleverde delen... 5 7. Onderdelenlijst en -tekening... 6 CE Certifikaat van overeenstemming...

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41 Montage-instructie Rolluik RV40 - RV41 Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. handbediening: koord- of bandopwinder b. elektrisch: schakelaar + stekker c. afstandbediend: afstandbediening

Nadere informatie

Thom de boormachine. Harry Valkenier Sitan van Sluis. In samenwerking met Specials4Schools

Thom de boormachine. Harry Valkenier Sitan van Sluis.   In samenwerking met Specials4Schools Thom de boormachine Harry Valkenier Sitan van Sluis www.spielwelle.nl In samenwerking met Specials4Schools Thom - de boormachine Met deze boormachine is het boren van gaten voor kinderen van vrijwel alle

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolpoort RV55 - RV77

Montage-instructie. Rolpoort RV55 - RV77 Montage-instructie Rolpoort RV55 - RV77 Montage-instructie Rolpoort Inhoud verpakking 1 1. pantser 2. kap met as 3. geleiders 4. ophangveren 5. afdekdopjes 6. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker

Nadere informatie

B+F International B.V. Technische en modelwijzigingen voorbehouden Pagina 1

B+F International B.V. Technische en modelwijzigingen voorbehouden Pagina 1 B+F International B.V. Technische en modelwijzigingen voorbehouden Pagina 1 houtbewerkingsmachines Zaagtafel met inklapbaar onderstel Zaagtafel met inklpbaar onderstel RTS 250 H Vermogen: 1500 W Zaagblad:

Nadere informatie

Kinderspeelhuisje van steigerhout

Kinderspeelhuisje van steigerhout Kinderspeelhuisje van steigerhout Kinderspeelhuisje van steigerhout Materialen Gereedschap Steigerhout aqua 250 x 19,5cm Elephant tuinpaal douglas geschaafd zonder punt 9 x 9 x 300cm Steigerhout schroeven

Nadere informatie

Veilig werken met machines

Veilig werken met machines Veilig werken met machines VEILIGHEID IN HET TECHNIEKLOKAAL Werkboek werkboek Opdracht 1 Kijk eens goed om je heen. a In wat voor een lokaal ben je?... b Noem 3 grote verschillen met een lokaal voor Engels,

Nadere informatie

Nr 4125 Revisie

Nr 4125 Revisie 20100 Bedieningssystemen Waar nodig voor een juiste bediening van de machine moet een markering aangebracht Bij (on)opzettelijk verkeerd schakelen geen gevaarlijke consequenties. Goed toegankelijk geplaatst

Nadere informatie

BARBECUETAFEL. moeilijkheidsgraad. Klustijd:10 uur

BARBECUETAFEL. moeilijkheidsgraad. Klustijd:10 uur BARBECUETAFEL moeilijkheidsgraad Klustijd:10 uur MATERIALEN Materiaalkosten ca. 260,- (incl. BBQ) Aantal Materiaal Dikte Breedte Lengte CM 2 steigerbuis 2,8-98 2 Douglas hout poten 8, 8, 74 13 planken

Nadere informatie

Cirkelzaagmachine voor modelbouw

Cirkelzaagmachine voor modelbouw Cirkelzaagmachine voor modelbouw Het is er eindelijk van gekomen. Na een lange tijd eindelijk mijn eerste cirkelzaagmachine welke geschikt is voor modelbouwwerk. Er zijn wellicht een aantal verschillende

Nadere informatie

Even voorstellen. Verkenningsgebieden: Hout Informatie en communicatie

Even voorstellen. Verkenningsgebieden: Hout Informatie en communicatie Even voorstellen Verkenningsgebieden: Hout Informatie en communicatie Een nieuwe school, een nieuwe klas heel wat nieuwe gezichten! En al die namen moeilijk uit elkaar te houden. Dat duurt nog eventjes.

Nadere informatie

Appelhuis. materiaal. gereedschap

Appelhuis. materiaal. gereedschap Appelhuis Prik een appel aan de pin en hang het Appelhuis buiten in een boom, zodat de vogels lekker kunnen smullen. Voor dit werkstuk heb je een zetbank, een puntlasmachine en een hefboomschaar nodig.

Nadere informatie

Montage-instructie. Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL

Montage-instructie. Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL Montage-instructie Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL Montage-instructie Ritzscreen V540 - V599 - V599R - V599 L - V599 XL Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel

Nadere informatie

Driepuntige vaas met deksel

Driepuntige vaas met deksel Driepuntige vaas met deksel Geinspireerd door een artikel in het Engelse blad Woodturning en mijn liefhebberij om verschillende houtsoorten te verlijmen heb ik deze driepuntige vaas met deksel gedraaid.

Nadere informatie

Ze doet het zelf workshop: ZELF LAMBRISERING MAKEN VAN STEIGERHOUT. Door Frederike Dollekamp van Bouwadvieshb27

Ze doet het zelf workshop: ZELF LAMBRISERING MAKEN VAN STEIGERHOUT. Door Frederike Dollekamp van Bouwadvieshb27 Ze doet het zelf workshop: ZELF LAMBRISERING MAKEN VAN STEIGERHOUT Door Frederike Dollekamp van Bouwadvieshb27 Lambrisering Lambrisering is de wandbetimmering, meestal bestaande uit houten paneelwerk,

Nadere informatie

Plankdelen vervangen - parket met lijmvrije verbinding

Plankdelen vervangen - parket met lijmvrije verbinding Nr. 527 Plankdelen vervangen - parket met lijmvrije verbinding A Beschrijving In dit toepassingsvoorbeeld wordt het vervangen van een plankdeel in een bestaande parketvloer besproken. Bij een beschadigde

Nadere informatie

Slijpmal voor messen SVM-45

Slijpmal voor messen SVM-45 Slijpmal voor messen SVM-45 MESSEN Minimumlengte lemmet 60 mm. RECHTE TREKMESSEN Positie van de machine Opm. Zorg dat de slijpmachine niet te hoog staat bij het slijpen van messen. Afhankelijk van uw lengte

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. V599R Ritz V599 Ritz XL

Montage-instructie. Screens. V599R Ritz V599 Ritz XL Screens V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL V540 Ritz Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlage voorzien van neopreen (ofwel ritsgeleider) c. voorprofiel 3. montageset

Nadere informatie

KLUSOPDRACHT. Leuke dingenhouder. Klusopdracht leuke dingenhouder. Alle uitleg voor deze klusopdracht, met de bijbehorende werktekeningen.

KLUSOPDRACHT. Leuke dingenhouder. Klusopdracht leuke dingenhouder. Alle uitleg voor deze klusopdracht, met de bijbehorende werktekeningen. Klusopdracht leuke dingenhouder Alle uitleg voor deze klusopdracht, met de bijbehorende werktekeningen. 1 Inhoudsopgave Inleiding...Blz. 3 Vraag je begeleider...blz. 3 Voorbereiding...Blz. 4 1. Hoeveel

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Montage-instructie Screens V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlager voorzien van neopreen (of ritslager) c. voorprofiel 3. montageset

Nadere informatie

Het draaien van een Viking

Het draaien van een Viking Het draaien van een Viking De opdracht in juli voor de afdeling Haarlemmermeer en omstreken was het draaien van deze Viking. Door middel van een foto, geleverd door Jan van der Ploeg, heb ik 2 tekeningen

Nadere informatie

ZAGEN. 1 indeling zagen

ZAGEN. 1 indeling zagen Hoofdstuk 6 Zagen 1 ZAGEN 1. Indeling zagen 2. Hoe komen de zagen binnen 3. Het scherpen of vijlen van een afkortzaag 4. Wat als handvat los is/ handvat vervangen 5. Zagen die niet recht zijn 6. Vlakken

Nadere informatie

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N MONTAGE-INSTRUCTIES DEUREN Inhoudsopgave Inleiding. Inleiding. Voorbereiding voor montage. Waterpas zetten. Vlakke deuren en paneeldeuren Deuren monteren Deuren stellen Paneeldeurrand verstellen Paneeldeuren

Nadere informatie

vaardigheden [ TO ] gereedschappen oefeningen 1 2 3 klas 1 graa 3 werkstukken

vaardigheden [ TO ] gereedschappen oefeningen 1 2 3 klas 1 graa 3 werkstukken vaardigheden [ TO ] gereedschappen oefeningen 1 2 3 klas 1 graa 3 werkstukken Voordat je zelf gaat ontwerpen, leer je eerst hoe je van een tekening een werkstuk maakt. In het werkboek leer je wat een stroomkring

Nadere informatie

Docentenblad 4 Monteren 1

Docentenblad 4 Monteren 1 Docentenblad 4 In monteren 1 krijgt de leerling een overzicht van handboormachines, boorsoorten, boordiameters en plugdiameters. Vervolgens moet hij of zij gaten boren in een gipsmuur met massieve stenen.

Nadere informatie

Sony VAIO VPC-EB33FM toetsenbord vervanging

Sony VAIO VPC-EB33FM toetsenbord vervanging Sony VAIO VPC-EB33FM toetsenbord vervanging Het doel van deze handleiding is om instructies voor het verwijderen en installeren van het toetsenbord van de Sony VAIO VPC-EB33FM laptop te bieden. Geschreven

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door Montage-instructie Rolpoort RV55 - RV77 - Vision Door Inhoud verpakking 1 1. pantser 2. kap met as 3. geleiders 4. ophangveren 5. afdekdopjes 6. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker b. afstandbediend:

Nadere informatie

Door slecht onderhoud en verkeerd gebruik van handgereedschap gebeuren er nog vaak ongelukken op de werkplek.

Door slecht onderhoud en verkeerd gebruik van handgereedschap gebeuren er nog vaak ongelukken op de werkplek. Gereedschappen Tijdens je werk zul je vaak gebruik maken van gereedschappen. In de Arbowet wordt onderscheidt gemaakt in vier soorten gereedschap; - eenvoudig handgereedschap - aangedreven handgereedschap

Nadere informatie

HET MAKEN VAN EEN BOUWHAAK MET DE 3-4-5 STEEK

HET MAKEN VAN EEN BOUWHAAK MET DE 3-4-5 STEEK Reflectie HET MAKEN VAN EEN BOUWHAAK MET DE 3-4-5 STEEK HANDELINGSANALYSE Mathieu Peters Fontys PTH Eindhoven Studentennummer: 2073444 2013 2014 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 2 2 HET MAKEN VAN EEN BOUWHAAK

Nadere informatie

Boomhutbed. Deze bouwtekening wordt je aangeboden door

Boomhutbed. Deze bouwtekening wordt je aangeboden door Boomhutbed Materialen Vurenhout 44x69x3300mm 8 stuks 33x120x3300mm 4 stuks 18x120x2100mm 12 stuks 12x69x3000mm 5 stuk 18x69x2500mm 1 stuk 18x195x3000mm 4 stuks 22x22x3000 1 stuk 44x44x3600mm 2 stuks Vuren

Nadere informatie

B E A C B D D C C1 M C G J I H L K F A1 B1 M D K H C1 C B1 B A1 A E D D J A G C I G F F B I G F 6 4 7 8 A C D A 7 4 6 9 3 B 4 9 4 8 B C D 12 10 1 13 10 2 6 4 7 7 4 6 H J I K F G 12 11 1 13 11 2 9 9

Nadere informatie

K 1 Symmetrische figuren

K 1 Symmetrische figuren K Symmetrische figuren * Spiegel Plaats de spiegel zó, dat je twee gelijke figuren ziet. Plaats de spiegel nu zó op het plaatje, dat je dezelfde figuur precies éénmaal ziet. Lukt dat bij alle plaatjes?

Nadere informatie

Naam:. Datum :.. Realisatie : lesrooster afstudeerproject 2010-2011 Steffi Dekinder KHL

Naam:. Datum :.. Realisatie : lesrooster afstudeerproject 2010-2011 Steffi Dekinder KHL Naam:. Klas :. NR. : Vak : Techniek Datum :.. Realisatie : lesrooster afstudeerproject 200-20 Steffi Dekinder KHL ) Probleemstelling : Je bent al enkele keren je boek van techniek vergeten mee te brengen

Nadere informatie

www.buyten.nl Stofkuipstraat 8 Telefoon: +31 (0)75 642 70 73 1531 NC Wormer Fax: +31 (0)75 642 42 68 info@buyten.nl

www.buyten.nl Stofkuipstraat 8 Telefoon: +31 (0)75 642 70 73 1531 NC Wormer Fax: +31 (0)75 642 42 68 info@buyten.nl Buyten Products B.V. levert een groot scala aan producten voor de metaal- en houtindustrie. Deze producten onderscheiden zich door kwaliteit, techniek en prijsstelling. Hieronder vind u ons overzicht van

Nadere informatie

VTI KORTRIJK - HARELBEKE 1 EERSTE GRAAD INFOFICHE RTH steekkaarten cd-rek 1.2 De toffelzaag:

VTI KORTRIJK - HARELBEKE 1 EERSTE GRAAD INFOFICHE RTH steekkaarten cd-rek 1.2 De toffelzaag: VTI KORTRIJK HARELBEKE 1 EERSTE GRAAD INFOFICHE RTH steekkaarten cdrek 1.2 De toffelzaag: Kenmerken: De toffelzaag bestaat uit een stalen blad met verstevigde stalen rug en een recht handvat in hout of

Nadere informatie

www.bbtgroup.nl Stofkuipstraat 8 Telefoon: +31 (0)75 653 99 53 1531 NC Wormer Fax: +31 (0)75 642 42 68 info@bbtgroup.nl

www.bbtgroup.nl Stofkuipstraat 8 Telefoon: +31 (0)75 653 99 53 1531 NC Wormer Fax: +31 (0)75 642 42 68 info@bbtgroup.nl BBT group B.V. levert een groot scala aan producten voor de metaal- en houtbewerking. Deze producten onderscheiden zich door kwaliteit, techniek en prijsstelling. Een van onze partners binnen de groep,

Nadere informatie

GEBRUIKERS- HANDLEIDING SLOTKASTFREES

GEBRUIKERS- HANDLEIDING SLOTKASTFREES GEBRUIKERS- HANDLEIDING SLOTKASTFREES Houten deuren AANBEVOLEN PROCEDURE Gebruik het slot als mal en markeer de boven en onderkant van de slotkast en de voorplaat. (Zie A,B,C en D) Selecteer een frees

Nadere informatie

BUITENDOUCHE. moeilijkheidsgraad. Klustijd:8 uur

BUITENDOUCHE. moeilijkheidsgraad. Klustijd:8 uur BUITENDOUHE moeilijkheidsgraad Klustijd:8 uur MATERIALEN Materiaalkosten ca. 160,- Aantal Materiaal Dikte Breedte Lengte M Plank 1 Plank 2 3 Steigerplank* 3 250 3 Steigerplank* 3 6 250 1 10 1 2 1 60 10

Nadere informatie

900.527.11. Frezenset voor buiten- en binnendeuren Entrée et intérieur fraises set porte. Gebruiksaanwijzing Manuel d'instruction

900.527.11. Frezenset voor buiten- en binnendeuren Entrée et intérieur fraises set porte. Gebruiksaanwijzing Manuel d'instruction 900.527.11 Frezenset voor buiten- en binnendeuren Entrée et intérieur fraises set porte Gebruiksaanwijzing Manuel d'instruction C.M.T. UTENSILI S.p.A. Italy - Pesaro 61020 Chiusa di Ginestreto Via Della

Nadere informatie

BOUWBESCHRIJVING KNIKKERPOMP

BOUWBESCHRIJVING KNIKKERPOMP 1 BOUWBESCHRIJVING KNIKKERPOMP Ten behoeve van demonstratiedoeleinden De knikkerpomp is een type waterpomp dat van PVCbuis en twee knikkers gemaakt wordt. Door zijn eenvoud en omdat PVC goed verkrijgbaar

Nadere informatie

Montagehandleiding: Rolluiken

Montagehandleiding: Rolluiken Montagehandleiding: Rolluiken Montage-instructie Rolluik Inhoud Verpakking 1 1 1. Pantser in de kast 2. Bediening a. Handbediening: Koord- of bandopwinder b. Elektrisch: Schakelaar + stekker c. Afstandbediend:

Nadere informatie

Metaal: FOTOBOS. fotokader. digitale sleutelhanger. fotokader. fotobos. digitaal. fotokader. Vak: Techniek Leraar: J. Gielen Naam:...

Metaal: FOTOBOS. fotokader. digitale sleutelhanger. fotokader. fotobos. digitaal. fotokader. Vak: Techniek Leraar: J. Gielen Naam:... Metaal: FOTOBOS fotoalbum fotokader fotokader digitale sleutelhanger fotokader fotobos digitaal fotokader Vak: Techniek Leraar: J. Gielen Naam:... 1 1. Wat is het probleem? Ik heb enkele mooie foto s van

Nadere informatie

Thema 0 Bouwstenen Naam Klas. Startdatum / lesnr. cijfer

Thema 0 Bouwstenen Naam Klas. Startdatum / lesnr. cijfer Thema 0 Bouwstenen Naam Klas Startdatum / lesnr cijfer BOUWSTENEN NATUURKUNDE INSTRUCTIE GEREEDSCHAP Blokhaak gebruiken... 18 Figuurzagen... 19 Rillen en ritsen... 18 Stik-, Rijg en Festonsteek... 20 Solderen...

Nadere informatie

Oliekeerringen vervangen antwoorden

Oliekeerringen vervangen antwoorden Oliekeerringen vervangen antwoorden Doel Je kunt een lekkende of defecte oliekeerring vervangen. Oriëntatie In- en uitgaande assen van tandwielkasten of overbrengingen worden bijna altijd afgedicht door

Nadere informatie

Montage-instructie. Ritzscreen V599R V599 XL

Montage-instructie. Ritzscreen V599R V599 XL Ritzscreen V599 V599R V599 XL V540 Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlage voorzien van neopreen (ofwel ritsgeleider) c. voorprofiel 3. montageset 4. bediening

Nadere informatie

Montagevoorschrift Knikarmscherm 78/110 type Malta en Rhodos

Montagevoorschrift Knikarmscherm 78/110 type Malta en Rhodos Montagevoorschrift Knikarmscherm 78/0 type Malta en Rhodos Lees eerst dit voorschrift geheel door. Benodigd gereedschap: Ratel met verlengstuk, dop 0 mm, dop 7 mm, potlood, steeksleutel 7 mm, imbussleutel

Nadere informatie

werkstukmap Houtopdracht

werkstukmap Houtopdracht werkstukmap Houtopdracht Henze mussennestkast Samengesteld door J. van wijk - 2012 1 Verklaring gebruikte symbolen: Lees deze tekst aandachtig door. Probeer er iets van te onthouden Dit teken geeft aan

Nadere informatie

Spelend leren. Kleuters spelen toch alleen maar?

Spelend leren. Kleuters spelen toch alleen maar? Spelend leren Kleuters spelen toch alleen maar? Wat gaan we doen Spelenderwijs leren Spel en cognitieve ontwikkeling de appel Vragen stellen Zelf aan de slag met spelmateriaal! Spelenderwijs leren Kinderen

Nadere informatie

Naam: Werkstuknr: Aantal: Gezien: WERKVOOBEREIDING Nr Bewerking Omschrijving bewerking Machine Gereedschap Meetgereeschap

Naam: Werkstuknr: Aantal: Gezien: WERKVOOBEREIDING Nr Bewerking Omschrijving bewerking Machine Gereedschap Meetgereeschap Klas: MTD4A4 Naam werkstuk: Muziekstandaard Prototype Materiaal: Naam: Werkstuknr: Aantal: Gezien: WERKVOOBEREIDING Nr Bewerking Omschrijving bewerking Machine Gereedschap Meetgereeschap 1 Klaarzetten

Nadere informatie

Bolvaasje in balk. Nico Oosthoek

Bolvaasje in balk. Nico Oosthoek Bolvaasje in balk Nico Oosthoek Dit artikel over het draaien van een bolvaasje in een balk is gemaakt met goed vinden van de bedenker Paul Masyn uit Belgie. Denk aan de veiligheid en gebruik stofmasker,

Nadere informatie

Voor een vliegtuig op co2 te maken hebben we enkele onderdelen nodig vooraleer we beginnen, deze staan opgesomd in volgende lijst.

Voor een vliegtuig op co2 te maken hebben we enkele onderdelen nodig vooraleer we beginnen, deze staan opgesomd in volgende lijst. Vliegtuig op co 2 Voor een vliegtuig op co2 te maken hebben we enkele onderdelen nodig vooraleer we beginnen, deze staan opgesomd in volgende lijst. Onderdelen: - een balsa lat van 15 op 15 mm en 1 m lang

Nadere informatie

Waarom schaaf je hout? Bekijk een aantal latten en balkjes met 1 oog en bespreek of deze vlak en haaks zijn. Laat dit ook door de cursisten doen.

Waarom schaaf je hout? Bekijk een aantal latten en balkjes met 1 oog en bespreek of deze vlak en haaks zijn. Laat dit ook door de cursisten doen. Vlak en haaks schaven basisbewerkingen het schaven van een balkje vlak en haaks schaven van een balkje de blokschaaf, de winkelhaak, de duimstok, het potlood, de werkbank met bankschroef het balkje geschaafd

Nadere informatie

WORKSHOP 1. Dit is de werkbundel van:... Workshop 1 1

WORKSHOP 1. Dit is de werkbundel van:... Workshop 1 1 WORKSHOP 1 Dit is de werkbundel van:.... Workshop 1 1 Workshop 1 2 EXPERIMENT 1: ZAGEN Zagen is een verspanende bewerking die met de hand of met een machine kan worden uitgevoerd. Bij een verspanende bewerking

Nadere informatie

Hoofstuk 5. Hamers en Bijlen

Hoofstuk 5. Hamers en Bijlen Hoofstuk 5 Hamers en Bijlen 1 Inhoud: 1 Meest voorkomende hamers 2 Overige hamers 3 Praktische tips om de steel te vervangen 4 Houtsoort 5 Bezoek Willem van den Bos 6 Bijlen 2 3 2 Overige hamers 4 3 Hoe

Nadere informatie