De Digitale Groninger 71

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Digitale Groninger 71"

Transcriptie

1 De Digitale Groninger 71 Februari 2009 Uitgave nummer 4 Door: P. Meijer Beste leden van de fokvereniging Friese paarden Groningen Drenthe combinatie. Ik wens u een gelukkig en voorspoedig 2009 voor u en uw naasten. Het jaar 2009 is weer begonnen en de fokvereniging gaat de nodige activiteiten ontwikkelen. Op 24/25 januari j.l,hebben wij in de Kazemier manege te Tolbert dressuur-en menwedstrijden afgewerkt. Het aantal deelnemers was ongeveer 180. De organisatie kan terug kijken op succesvolle wedstrijddagen. Dank aan Mieke en Anno Zagers, die de administratie verzorgden. Zonder vrijwilligers kunnen we geen wedstrijden organiseren en we zijn Mieke en Anno dan ook buitengewoon erkentelijk dat ze ook deze wedstrijd soepel en in een goede sfeer hebben georganiseerd en begeleid. Verder is het bestuur al weer begonnen met de organisatie van de fokdag op de nieuwe locatie. Op 27 februari 2009, aanvang uur, in manege Sunrise Stables, te Assen kunt u komen kijken naar de beoordelingscompetitie KFPS georganiseerd door o.a uw fokvereniging. Tevens een mooie gelegenheid om de Sunrise Stables te bezichtigen. Op maandag 2 maart 2009, aanvang uur, organiseren wij onze Algemene Ledenvergadering in café Onder de Linden, aan de Brink in Vries. Ik hoop dat u in grote getale zult verschijnen, om onze vereniging te ondersteunen in haar streven een goede vereniging te zijn. Wij stellen aan u voor, om twee nieuwe mensen in het bestuur te kiezen. Gelukkig kunnen wij daardoor het bestuur op sterkte houden. Ook hoop ik dat wij de pool van vrijwilligers kunnen uitbreiden. Voor het organiseren van een fokdag en competitiewedstrijden heb je een groot aantal vrijwilligers nodig. DUS SCHROOM NIET OM U BIJ HET BESTUUR AAN TE MELDEN ALS VRIJWILLIGER!!!!!! Johan P Meijer

2 Mededelingen Van het bestuur: De algemene Ledenvergadering zal worden gehouden op 2 maart 2009 te Vries; aanvang uur Onder de Linden Café Onder de Linden, Brink BE te Vries. Mededeling: De gezamenlijke avond van de fokvereniging en studieclub Drenthe is op 9 februari 2009 in zaal Meusinge in Westerbork, aanvang uur. Deze avond gaat over het onderzoek van het stamboek naar oorzaak staart- en maanexceem Als deze nieuwsbrief verschijnt is de avond geweest en zal er een verslag komen in de volgende Nieuwsbrief Cursus voorbrengen U kunt zich inschrijven voor de cursus voorbrengen die in het voorjaar van 2009 zal worden georganiseerd door de gezamenlijke fokverenigingen. De bedoeling is dat u wordt voorbereid op het voorbrengen van Friese paarden op de keuringen en dan voornamelijk merries met veulens. U kunt uw inschrijving sturen naar Janet van der Ark, Kluivingskampenweg BP te Eelde of mail uw aanmelding naar info@groningendrenthecombinatie.nl Denkt u ook aan het voldoen van uw lidmaatschap als u nog geen machtiging hebt ingevuld? Het rekeningnummer is Postbank tnv Friese paardenfok vereniging Groningen Drenthe combinatie, Kluivingskampenweg 44 te Eelde In de volgende Nieuwsbrief zal u worden geinformeerd over het feit dat er niet meer zal worden gewacht op mensen die nog geen voorbrenger hebben geregeld. Het komt te vaak voor dat de voorbrengers niet op tijd in de ring verschijnen als het betreffende paard aan de beurt is. We gaan voor de keuring van 2009 de regels aanscherpen en we proberen een goede oplossing te bedenken. Op 5 maart 2009 heeft het bestuur weer een vergadering van De twaalf te Heerde. Op de site houden we u op de hoogte van hetgeen is besproken. KASCOMMISSIE De Heer Wemmenhove zal aftreden en Mevr. Pot zal zitting nemen in de kascommissie. U kunt zich op de ledenvergadering van 2 maart 2009 aanmelden om reserve lid te worden van de kascommissie. WEBSITE Tussen de Nieuwsbrieven door houden we u op de hoogte van alle ontwikkelingen van de Fokvereniging via onze website U bent welkom om uw verhaal of uw foto s te sturen. We zetten het dan voor u op de website. U kunt ook adverteren op de website en voor leden van de Fokvereniging is dit geheel gratis.

3 EVEN VOORSTELLEN Onlangs werd ik door uw bestuur uitgenodigd op een vergadering om te komen praten over de verlenging van het sponsorcontract voor de fokdag. Eerder waren wij als bedrijf al sponsor in 2007 en 2008 en het was ons zeer goed bevallen. Het enthousiasme van uw bestuur en de keuze van de nieuwe locatie heeft ons doen besluiten weer een tweejarige verbintenis aan te gaan. Nu is ons de paardensport niet zo vreemd, als gezin met twee dochterswerd al vroeg gekozen voor paardrijden. De oudste dochter is begonnen op haar zevende en de jongste moest natuurlijk ook mee, zij volgdede eerste lessen op haar vijfde. We waren helemaal gek van Welsh ponies en als gezin hebben we menige wedstrijd bezocht en ook de Welsh familiedagen werden nooit overgeslagen. Getrouwd met een friese vrouw kon het natuurlijk niet missen, ooit zou er een fries paard op stal komen. Op de hengstenkeuring in Leeuwarden werden we enthousiast en zo groen als gras in de Friese paarden werd Melvin, een ruin, vader Melle gekocht en de mensport deed zijn intrede. Het koetsiersbewijs en de marathoncursus gedaan bij Ito Werkman in het oude Friese Paardencentrum en we hadden er een nieuwe hobby bij. Tijdgebrek zet de mensport op een laag pitje want het goed runnen van een groeiende onderneming kost veel tijd en ik ben nog van een generatie eerst het werk en dan het meisje. En dat brengt ons bij het bedrijf, een Stukadoors- en Afbouwbedrijf in de breedste zin van het woord. Een familiebedrijf dat vanaf 1987 door ons word gerund en inmiddels haar 50 jarige bestaan heeft gevierd. Dagelijks zijn ongeveer 50 medewerkers vanaf de locatie Aduard in de drie noordelijke provincies onderweg enook een tegelzetbedrijf maakt deel uit van ons bedrijf. Niets op het gebied van het stukadoorsvak komt ons onbekend voor en ook een totale doucherenovatie van sloop tot oplevering wordt met eigen medewerkers uitgevoerd, u heeft dus een aanspreekpunt voor alle werkzaamheden.heldere en duidelijke offertes geven u vooraf inzage in de kosten en zijn geheel vrijblijvend zonder enige verplichting. Wij houden ons beleefd bij u aanbevolen. Zo u weet nu een beetje wie wij zijn en wat ons beweegt in de sponsoring van uw vereniging en de fokdagen, tot besluit wens u ik heel veel succes met uw paarden en fijne fokdag in augustus Jan Elting.

4 Selectiewedstrijden Tolbert Op 24 en 25 januari 2009 zijn de Friese competitie wedstrijden verreden in Tolbert. Deze wedstrijd werd georganiseerd door onze fokvereniging en de algemene leiding en organisatie was in handen van Mieke Zagers.Er waren al enkele selectiewedstrijden geweest en er gaat er nog 1 komen in Oenkerk. De finale is in Drachten.De data dat de wedstrijden zijn verreden en nog verreden moeten worden zijn: St. Nicolaasga: november Sonnega: St. Nicolaasga: november Sonnega: december Balkbrug: januari Tolbert: januari Oenkerk: 27 en 29 februari 2009 Finale: 14 maart 2009 te Drachten Het waren twee lange dagen maar we hebben een voldaan gevoel. Het tijdsschema werd keurig gevolgd en de dagen verliepen dan ook erg ontspannen en de sfeer was goed. Ook was het prettig samenwerken met de kantinemedewerkers en de leiding van de manege. Mede dankzij hen werd de bak op tijd gesleept en verliep alles naar wens. Op zaterdag 24 januari werden de B, M1 en M2 en de Z klasse verreden en op zondag 25 januari werden de L1, L2 verreden. Ook het mennen in alle klassen werden verreden. ook hier liepen we precies op tijdschema. Dit keer werden er geen geldprijzen uitgedeeld maar waren er cadeaus samengesteld. De uitslagen vindt u op onze site en op de site van het KFPS. We gaan binnenkort bespreken of we ook deze wedstrijden volgend jaar naar Assen verplaatsen of dat we in Tolbert blijven. We houden u daarvan op de hoogte.

5 1 Vacature binnen het bestuur van de fokvereniging Al sinds enige tijd is het bestuur volledig op sterkte. Helaas heeft Karin Rijpma, algemeen lid, te kennen gegeven dat ze haar werk en zitting in het bestuur niet meer kan combineren. Karin Rijpma heeft dan ook te kennen gegeven dat ze tussentijds uit het bestuur stapt en zal haar functie op 2 maart 2009 neerleggen. We willen alle leden in de gelegenheid stellen om zitting te nemen in het bestuur. We hebben inmiddels de Heer Arends uit Beilen bereid gevonden om zitting te nemen in het bestuur en we dragen de Heer Arends dan ook voor. Voorlopig als algemeen lid maar het zou mogelijk zijn dat er wisselingen komen in het bestuur qua functie. De Heer Lammert Heijda heeft het afgelopen jaar meegedraaid met het bestuur en zal dan ook worden voorgedragen om als vast lid van het bestuur zitting gaan nemen. Mocht u interesse hebben om het bestuur te komen versterken dan is er gelegenheid op de algemene ledenvergadering u aan te melden. Het hebben van en enige affiniteit met de digitale snelweg is wel handig, dit omdat de afstanden in ons fokgebied nogal groot zijn maar door de erg klein worden. Wat wordt zoal van U gevraagd? Er wordt ongeveer 1x per 2 maanden vergaderd, iets vaker vlak voor de fokdag. De vergaderingen zijn bij de penningmeester Janet van der Ark thuis in Eelde. De onkosten worden vergoed. De meeste tijd gaat zitten in de organisatie van de fokdag, maar een draaiboek hiervan is aanwezig. Ook de uitgave van de Groninger 71 en het winterprogramma vraagt een geringe organisatie. Door een goede samenwerking met duidelijke afspraken zal de tijd die U hierin moet stoppen niet veel zijn. Bekendheid met computerprogramma s als Word en Excel zou wel handig zijn. Wat krijgt U hiervoor terug? Een prettige samenwerking met elkaar door de gezamenlijke hobby. Meer inzicht in het functioneren van de vereniging. Door de gezamenlijke vergaderingen van de fokverenigingen (de 12) veel inside informatie (hier gaan de voorzitter en secretaris heen). Gratis toegang tot de Centrale Merriekeuring en Hengstenkeuring op de genodigde tribune. Naast het bestuur zijn nog enige mensen in de vereniging actief: Maaike Teeken : redactie voor haar rekening nemen Karen Pelder : ledenadministratie blijven doen Mieke Zagers organiseert al enige tijd op uitstekende wijze de dressuurwedstrijden voor de Post Kogeko competitie en de wintercompetitie. Gerda Arends: Bijhouden en onderhouden van de website Wilt U reageren dan graag bericht naar de secretaris: Bianca Liewes Molenhorn PV Thesinge Tel: info@groningendrenthecombinatie.nl Het Bestuur

6 Oproep Groningen-Drenthe trofee Hierbij doen we een oproep aan ieder die in zijn of haar omgeving dat ene bijzondere Friesche paard kent. Het gaat dan om paarden die u zijn opgevallen door een bijzondere (sport) prestatie of anderszins uw aandacht getrokken hebben het afgelopen jaar. Kent u zo n prachtpaard, draagt u hem of haar dan voor. U mag ook uw éigen paard voordragen. Vergeet niet hierbij te vermelden waarom juist dit dier naar uw mening een schouderklopje verdient. Wellicht komt uw genomineerde in aanmerking voor de Groningen-Drenthe trofee. Vorig jaar heeft Jaqcues Poppen deze trofee in ontvangst mogen nemen. Mail uw keuze door via info@groningendrenthecombinatie.nl - Inzenden voor 20/02/ Alleen leden van de fokvereniging Groningen-Drenthe komen in aanmerking Jonge Friese paarden met dressuuraanleg Dit jaar gaat de fokvereniging Groningen Drenthe combinatie in samenwerking met het KFPS voor het eerst de competitie Jonge Friese paarden met dressuuraanleg organiseren. De reglementen staan verderop in deze nieuwsbrief. Formulieren voor de inschrijving vindt u in de volgende nieuwsbrief Het is de bedoeling dat paarden van 4, 5, en 6 jaar mee mogen doen aan deze competitie. 2 juryleden aangewezen door het KFPS zullen de combinaties beoordelen. Iedereen met 65 punten wordt uitgezonden naar de Centrale Merriekeuring. Iedereen kan zich voor deze competitie inschrijven. De eigenaar van het paard moet echter wel lid zijn van een fokvereniging in den landen. Dit hoeft dus niet alleen van Groningen Drenthe te zijn. Het leek ons een unieke kans om de ruiters een extra kans te bieden om te laten zien wat we allemaal in huis hebben in ons fokgebied. Er zal op de ledenvergadering worden besproken of we ook nog een manegerubriek gaan organiseren om ook de beginnende ruiters een kans te geven een eerste wedstrijd te rijden.

7 Even voorstellen... Mijn naam is Anton Harkema 30 jaar oud en woonachtig in Zevenhuizen. Samen met mijn vriendin en twee dochters houden wij ons bezig met de paardensport. Dressuur, springen en crossen en rijden met de marathonwagen is wat we doen. Ik houd me daarnaast al zo n 15 jaar, actief bezig met de fokkerij van Friese Paarden. Afgelopen zomer hadden wij weer 3 generaties op stal. Ik het dagelijks leven ben ik verkoopadviseur van bedrijfswagens bij Volkswagen in ons fokgebied. Colofoon Voorzitter: Johan P. Meijer Bourtangerkanaal Zuid VL Bourtange Tel.: In het bestuur is het mijn taak om contacten te leggen en te onderhouden met sponsoren en standhouders in het strodorp op de keuring. Weet u nog mensen hiervoor dan treed ik graag met hun in contact. Ik wens u voor dit moment een vruchtbaar en sportief jaar toe Secretaris: Bianca Liewes Molenhorn PV Thesinge Tel: Penningmeester: Janet van der Ark Kluivingskampenweg BP Eelde Algemeen lid: Karin Rijpma Pr. Wilhelminastraat TL Dalerpeell Tel.: Algemeen lid: Anton Harkema Evertswijk AW Zevenhuizen (Gr.) Asp. Algemeen lid: Lammert Heida Oranjekanaal Z.Z TC Wezeperbrug Algemeen: info@groningendrenthecombinatie.nl website: Redactieadres: Maaike Teekens Hoofdweg CH finsterwolde maaiketeekens@hotmail.com Ledenadministratie: Karen Pelder Bosweg TL Witteveen Tel.:

8 Beste leden, Witteveen,donderdag 15 januari 2009 Op de algemene ledenvergadering van 3 maart 2008 is besloten het lidmaatschapsgeld van leden die geen machtiging hebben afgegeven te verhogen met 2,50 naar 25,-. Indien U alsnog een machtiging wilt invullen, dan verzoek ik U vriendelijk om bijgevoegde machtiging zo spoedig mogelijk ingevuld aan mij toe te zenden. Het lidmaatschapsgeld blijft dan 22,50. Indien U dit niet wenst dan verzoek ik U om zo spoedig mogelijk 25,- over te maken op girorekening tn.v. Friese Paardenfokvereniging te Witteveen. Het penningmeesterschap is overgedragen aan mw. J. van der Ark. Na 1 april 2008 is het adres dan veranderd en wordt het: girorekening tn.v. Friese Paardenfokvereniging te Eelde Adreswijzigingen, aanmeldingen en opzeggingen etc. kunt U naar mij blijven doorsturen (liefs per ) pelder-vanhoof@hetnet.nl Als U een adres heeft, kunt U mij dit dan doormailen? Met vriendelijke groet Karen Pelder MACHTIGING LIDMAATSCHAP FOKVERENIGING GRONINGEN-DRENTHE COMBINATIE Ondergetekende verleent hierbij een machtiging aan de penningmeester van de fokvereniging Groningen Drenthe Combinatie om van zijn/haar onderstaande (post)bankrekening af te schrijven het jaarlijks verschuldigde bedrag voortvloeiende uit het lidmaatschap van de vereniging.. De machtiging is geldig tot schriftelijke opzegging van het lidmaatschap. Betreft het lidmaatschap van: te... Bank/Giro rekeningnummer :.. Op naam van: Naam en voorletter(s):... Adres:.. postcode en woonplaats:... adres: Datum:... Handtekening: Ps. Ik ben op de hoogte, dat ik het afgeschreven bedrag zonder opgaaf van reden binnen 30 dagen bij mijn bank mag terugvorderen. s.v.p opsturen naar: mw. J. van der Ark Kluivingskamperweg 44 veen vdark@home.nl

9 Verslag van de hengstenkeuring Maurus 441 kampioen hengstenkeuring 2009 Natuurlijk waren we weer massaal aanwezig op de hengstenkeuring. De vrijwilligers van de keuring te Vries in 2008 hadden allemaal een vrijkaart gekregen voor de zaterdag. Het was erg gezellig en we stonden weer op de banken om onze favoriet aan te moedigen bij de kampioenskeuring. Ook konden we genieten van Tietse met zijn fantastische ruiter Melanie Wemmenhove, afkomstig uit ons fokgebied. De Friese hengst Maurus 441 is na een spannende show aangewezen als kampioen van de KFPS hengstenkeuring Reservekampioen werd Doaitsen 420. De hengstenkeuring vond van donderdag 8 januari 2009 tot en met zaterdag 10 januari 2009 plaats in het WTC Expo in Leeuwarden. Voor de kampioenskeuring werden veertien hengsten uitgenodigd. De hengsten Beart 411, Wobke 403, Arjen 417, Eibert 419, Loadewyk 431 en Sake 449 mochten na de eerste selectie de baan verlaten. De overgebleven acht hengsten werden uitgenodigd hun spectaculaire draf te laten zien. Nadat er vier hengsten in de baan hun show nogmaals mochten geven bleef de jury het spannend houden. Zowel Doaitsen, Gjalt, Mewes en Maurus stapten nog in de baan, en juryvoorzitter Harrie Draaijer was lovend over alle hengsten.,,gjalt heeft een schitterend statuur en in draf een goed gebruik van het achterbeen. Hij mocht echter iets meer rijzen in de voorhand. Mewes liep heel mooi op eigen benen, maar mocht in stap iets meer buiging in het spronggewricht tonen. Zowel Gjalt als Mewes mochten de baan na de overkamping verlaten. Hier werd het natuurlijk nog spannende door, het kampioensduo samen in de baan. Doaitsen 420, is ruim gelijnd, heeft een rijke manier van bewegen en toonde een prachtig front. Maurus 441 is behendiger dan Doaitsen. Maurus is mooi opwaarts gebouwd, hij gooide zijn voorbeen er prachtig uit en hij liep goed over de rug, aldus Draaijer. Na een kort moment kwam het verlossende woord: Maurus 441 is kampioen van de hengstenkeuring Kampioen Maurus 441 (Tsjalke 397 x Krist 358). Fok/eig: Mevr. C. Meinecke-Twele, Wahrenholz (Dld) Reservekampioen Doaitsen 420 (Wander 352 x Reitse 272P) Fok/eig: Klaas & Mares Vanderploeg & Family, Ithaca (USA) Prachtige dagen hebben we gehad en we zien nu al weer uit naar volgend jaar

10 Reglement voor de wedstrijden van jonge Friese paarden met dressuuraanleg 1. Het doel van de wedstrijden voor jonge Friese paarden met dressuuraanleg is de aanleg voor dressuur bij deze paarden te toetsen. 2. De wedstrijden zijn open voor paarden van 4,5 en 6 jaar die zijn geregistreerd bij het KFPS. Er is sprake van vier rubrieken: een rubriek voor 4 jarige merries, een rubriek voor 5 en 6 jarige merries, een rubriek voor 4 jarige hengsten/ruinen en een rubriek voor 5- en 6 jarige hengsten/ruinen. Dekhengsten zijn uitgesloten. Papieren van de paarden dienen op naam te staan bij het KFPS 3. De organisatie is in handen van het bestuur van de organiserende fokvereniging. 4. Voor wat betreft de optoming geldt het disciplinereglement dressuur voor de klassen B t/m M. Zweep (110cm), sporen, veiligheidscap, sjabrak (type,vrije keuze). 5. Op deze wedstrijden is naast het disciplinereglement ook het veterinair reglement,het I & R reglement en het dopingreglement van de KNHS van kracht. Enting volgens fokdagreglement. 6. De paarden worden beoordeeld middels een protocol dat speciaal voor deze vorm van wedstrijden is ontwikkeld. 7. Het beoordelingsformulier kent de volgende onderdelen: stap, draf, galop,gedragenheid en souplesse, algemene indruk (uitstraling, werkwilligheid, karakter bewegingsmechanisme, exterieur en effect van hulpen), 8. Het maximaal te behalen aantal punten is 100. de puntentelling is als volgt samengesteld: stap (20) draf (20) galop (20) gedragenheid en souplesse (20) algemene indruk (20). 9. De wedstrijden worden verreden in een ring van 20 x 60 meter, waarbij maximaal drie combinaties tegelijkertijd zullen worden beoordeeld. 10. De beoordeling van een drietal combinaties duurt ongeveer 15 minuten. 11. De inschrijving voor de wedstrijden verloopt via de secretariaten van de organiserende fokverenigingen d.m.v. inschrijfformulieren die gepubliceerd zijn in de Phryso. Deelname per wedstrijd minimaal 20 en maximaal 60. De eigenaar van het deelnemende paard dient lid te zijn van 1 van de tien Fokverenigingen of indien van toepassing van de betreffende buitenlandse vereniging. 12. Paarden met een voldoende score (65% >) worden afgevaardigd naar de Centrale Keuring, waar de finale wordt verreden. Tijdens de finale mag 1 ruiter 1 paard per rubriek rijden. Het is toegestaan om de andere geselecteerde paarden door een andere ruiter / amazone voor te stellen tijdens de finale op de C.K. Enting volgens het Nederlandse fokdagreglement. 13. Per rubriek zal er een winnaar worden uitgeroepen. 14. Is er na de wedstrijd sprake van een gelijke stand,dan is het cijfer voor gedragenheid bepalend. Is er dan nog een gelijke stand dan is het cijfer voor de galop bepalend. Bij een gelijke stand daarna is er sprake van een overkamping. 15. Er kan per paard slechts voor één wedstrijd gedurende het seizoen worden ingeschreven. 16. De jury bestaat uit tenminste twee leden aangewezen door het KFPS. De plaats van de jury is in de hoek buiten de baan. 17. In gevallen waarin dit reglement op het moment van de wedstrijd niet voorziet,beslist het bestuur van de desbetreffende fokvereniging in overleg met de aangestelde juryleden. In alle andere gevallen wordt het te nemen besluit genomen door de verantwoordelijke binnen het stamboekkantoor.

11 BEOORDELINGSCOMPETITIE We zijn op het moment druk met de organisatie van de beoordelingscompetitie. De datum is 27 februari 2009, de lokatie is Sunrise Stables te Assen en de aanvang is uur. Verderop in de nieuwsbrief vindt u een routebeschrijving. Het initiatief komt van het KFPS in samenwerking met de regio s. De avond bestaat uit een uitleg over het beoordelen van het Friese paard en het vervolgens beoordelen en op tal zetten van de 5 Friese paarden. De plaatsing van de paarden zal door de deelnemers individueel mondeling worden toegelicht aan de jury. Elke fokvereniging organiseert een voorselectie. De deelnemers die in de voorselectie een cijfer van 7.5 weten te behalen worden uitgenodigd voor de finale, die in Friesland georganiseerd zal worden. Alleen leden van het KFPS kunnen deelnemen. Deelnemers kunnen alleen deelnemen via de regio waartoe u volgens het KFPS gegevens behoort. U dient zich voor 20 februari op te geven voor deelname bij Janet van der Ark, Kluivingskampenweg 44, 9761 BP te Eelde of via de mail Info@groningendrenthecombinatie.nl Wilt u niet deelnemen maar wel een leuke avond hebben en de uitleg van de jury bijwonen bent u natuurlijk ook van harte welkom. Voor de hapjes en de drankjes wordt gezorgd Routebeschrijving: Vanuit Groningen: Gezien vanaf het julianaplein te Groningen gaat u in de richting van Assen Zwolle over de A 28. U neemt afrit 33 (Assen/Smilde). Aan het einde van de afrit neemt u de rotonde voor driekwart richting assen centrum. U gaat bij de verkeerslichten linksaf (Balkenweg). Bij het 3e verkeerslicht gaat u rechtsaf (Europaweg Zuid). U neemt de 1e weg naar rechts (Witterhoofdweg). Vervolgens rijdt u over de A28 heen, aan de rechterkant bevindt zich Sunrise-Stables. U neemt de 1e weg naar rechts (Baggelhuizen). Vanuit Zwolle (A28): Bij Zwolle volgt u de A28 richting Groningen. U neemt afrit 33 (Assen/Smilde), aan het einde van de afrit gaat u naar rechts, Bij het 2e verkeerslicht gaat u rechtsaf (Europaweg Zuid). U neemt de 1e weg naar rechts (Witterhoofdweg). Vervolgens rijdt u over de A28 heen, aan de rechterkant bevindt zich Sunrise-Stables. U neemt de 1e weg naar rechts (Baggelhuizen).

12 Jaarverslag 2008 Ledenbestand De fokvereniging Groningen-Drenthe combinatie telde op 31 december leden. Dit is een lichte daling ten opzichte van vorig jaar. Dit jaar zijn er 23 nieuwe leden bijgekomen, vooral tijdens de fokdag zijn er veel nieuwe aanmeldingen. Helaas zijn er ook een aantal die per januari 2009 stoppen bij de vereniging, leden zijn met de hobby gestopt of hebben geen belang meer bij de vereniging. Bestuurswisselingen In 2008 zijn er wederom een aantal bestuurswisselingen geweest. Karen Pelder heeft na vier jaar penningmeester te zijn geweest besloten te stoppen. Wel blijft ze de ledenadministratie doen. Zij is opgevolgd door Janet van der Ark. Ook algemeen lid Jan Willem Kanis is na twee jaar actief te zijn geweest binnen het bestuur gestopt. Hij is opgevolgd door Anton Harkema. Daarnaast is Lammert Heida als aspirant bestuurslid toegetreden tot het bestuur, waarmee het aantal bestuursleden op 6 personen komt. Algemene Ledenvergadering De algemene ledenvergadering is gehouden op 3 maart 2008 in Vries. De opkomst was niet bijzonder groot met slechts 39 leden en 4 bestuursleden. Speerpunt van de vergadering was de eventuele verhoging van de contributie, de betalingswijze van de contributie en de kosten voor de aanmeldingen voor de fokdag. De Groningen-Drenthe trofee is dit jaar uitgereikt aan menner Jacques Poppen, die het afgelopen jaar geweldige resultaten bereikte in de marathon met zijn merrie Nienke.. Fokdag 2008 Ondanks het weer, dat in de weken voor de fokdag erg slecht was, en het veld daarom niet optimaal was kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde fokdag. Er waren 40 aanmeldingen meer dan vorig jaar en we kwamen uit op een kleine 200 paarden. Er is daarom ook een extra ring bijgeplaatst. Ook dit jaar waren er weer hele mooie paarden te bewonderen en hebben we weer een hoop nieuwe stermerries bij. Zelfs 27 procent van de aangeboden drie jarige paarden werd ster verklaard. We kregen 22 paarden in de ring in deze rubriek. Het middagprogramma zijn we begonnen met de aangewezen hengst- en merrieveulens. Beste hengstveulen werd Allard (v. Tietse) van de heer Frens van Wemmenhove en tot het beste merrieveulen werd Anna P van d Oerte (v. Felle) van de fam. Pot uitgeroepen. Vervolgens werden de 1e premie enters en twenters de baan ingeroepen en Tessa Welmoed (v. Olrik) van Pieter Wijbenga en Janet van der Ark kreeg het kampioenslint omgehangen. De fraaie Vlinder fan Swetjes State (v. Wikke) van de fam. Eilander werd reserve kampioen. Het spannendste van de dag waren natuurlijk de kampioenschappen. De spanning zat er goed in en de kampioen van vorig jaar bij de twenters werd dit jaar de terechte kampioen bij de drie jarige merries. Renske van Diphoorn (v. Onne) van de familie Ensing werd een waardige kampioen en Jonkvrouwe, (v.sape) van mevrouw Rijk. De kampioen van vorig jaar moest in Renske dit jaar haar meerdere erkennen. Tevens werden deze paarden uitgeroepen tot kampioen en reserve kampioen van de Fokdag. Als beste jonge Friese paard met aanleg voor het tuigen werd uitgeroepen Gerbrand PJ van Pieter Wijbenga en Janet van der Ark. Beste menner, in dit geval menster, werd Marge Emmens. Ze mende haar fraaie merrie Karina fan Great Reycroft naar een tweede plaats. De wisselbeker mocht Marge in ontvangst nemen.

13 Winterprogramma 2008/2009 Traditiegetrouw worden er ieder jaar gedurende de winterperiode een tweetal activiteiten georganiseerd, waarvan een in samenwerking met de fokstudieclub. In combinatie met de fokstudieclub is er op 9 februari een avond georganiseerd over staart- en maneneczeem. 27 februari 2009 beoordelingscompetitie te Assen Overige activiteiten Onze fokvereniging organiseert elk jaar 2 dressuurwedstrijden voor Friese paarden. In de zomer wordt de wedstrijd gehouden op de dag na de fokdag op het keuringsterrein. Op 10 augustus werden de selectiewedstrijden van de Postkogeko verreden. Het was erg slecht weer maar veel ruiters lieten zich daardoor niet afschrikken en kwamen massaal naar het terrein van Jan Dolfing te Vries. Ondanks de keuring op 9 augustus was het veld nog vrij goed begaanbaar en op wat voertuigen na die vast kwamen te zitten in de modder is het een prima verlopen wedstrijd geworden. Er werd in 6 ringen gejureerd en we zijn op tijd begonnen zodat de gehele wedstrijd om half vijf ten einde was en vele ruiters met hun paarden tevreden naar huis gingen. De eerste prijzen kregen een bord, mok of beker met de Friese paardentekening van Wiebe van der Zee. Dit viel bij de meeste ruiters in goede aarde. Dit jaar is de wedstrijd voor het eerst georganiseerd door Mieke Zagers. Zij heeft dit op uitstekende wijze gedaan.

14 Fokvereniging Groningen/Drenthe Combinatie Notulen van de Algemene Ledenvergadering op 3 maart 2008 Locatie: Onder de Linden te Vries Aanwezig: 39 leden + 4 bestuursleden Afwezig mk: Jan Willem Kanis, Dhr. Windt, Dhr. Hekman, Dhr. Veeninga 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom 2. Ingekomen Stukken/Mededelingen - Een viertal personen heeft zich afgemeld voor de vergadering. De afmelding van dhr. Hekman wordt op verzoek van Dhr. Hekman zelf toegelicht: Dhr. Hekman is ernstig ziek en kan daardoor niet komen; - Voor wat betreft de bestuursfuncties die vacant zijn kunnen we melden dat er twee personen zijn die zich beschikbaar hebben gesteld. Dat zijn Janet v.d. Ark voor de functie van penningmeester en Anton Harkema als algemeen lid. Daarnaast heeft de voorzitter gesproken met Dhr. Heida uit Wezeperbrug. Dhr. Heida gaat waarschijnlijk eerst een tijdje meedraaien met het bestuur zonder er meteen zitting in te nemen. - Van de fokstudieclub hebben we de volgende mededelingen gekregen: Op 10 maart 2008 komt Dhr. Elders van Gallagher iets vertellen over goede en veilige afrasteringen voor paarden Op 5 april is er een excursie naar De Nieuwe Heuvel in Lunteren - Ter ere van het 30-jarige bestaan van de fokvereniging dit jaar wordt er een gebakje geserveerd bij de koffie 3. Notulen vorige vergadering De notulen worden zonder op- of aanmerkingen goedgekeurd. 4. Jaarverslag 2007 Er zijn geen op- of aanmerkingen op het jaarverslag dat wordt voorgelezen door de secretaris. Het jaarverslag zal op de website van de fokvereniging worden gepubliceerd. 5. Financieel verslag Het financieel jaarverslag wordt uitgereikt en toegelicht door de penningmeester. De tendens is dat het ledenaantal verminderd en daarmee ook de inkomsten. Daarnaast hebben we meer uitgaven gehad door een groter aantal vrijwilligers die allemaal als dank een kaartje voor de hengstenkeuring hebben gehad. Ook hebben we dit jaar nauwelijks kosten gemaakt voor het drukken van de Groninger 71 en het programmaboekje voor de fokdag doordat de druk werd verzorgd door de werkgever van Dhr. Kanis. Dat gaat vanaf nu veranderen, maar we hopen de kosten zoveel mogelijk binnen de perken te houden door het versturen van een digitale nieuwsbrief. Dit scheelt zowel druk- als portokosten. Al met al hebben we het jaar afgesloten met een positief resultaat van ruim 4100 Euro. 6. Verslag kascommissie Dhr. Wemmenhove geeft een toelichting en benadrukt dat de financiën in hele goede handen zijn geweest de afgelopen jaren en dat het daarom ontzettend jammer is dat Karen Pelder haar functie als penningmeester neerlegt. De Heer Ketelaar wil graag weten of iedereen inmiddels de contributie heeft betaald en of alles over 2007 is verrekend. Er Zijn nog 11 mensen die de contributie nog niet hebben betaald. 7. Benoeming reservelid kascommissie Mw. Pot uit Wittelte meldt zich aan als nieuw reservelid en zal samen met Dhr. Windt de kascommissie vormen. 8. Voorstel tot verhoging contributie Karen Pelder ligt het voorstel met betrekking tot de contributieverhoging toe. Er zijn verschillende mogelijkheden: - Allereerst wordt voorgesteld de contributie vanaf heden middels een machtiging te innen. De mensen die geen machtiging willen gebruiken betalen 2,50 Euro meer. Een ruime meerderheid van de aanwezigen stemt voor dit plan; - De contributie verhogen met 5 Euro, waardoor de fokdag gratis kan zijn. Dit scheelt lange wachttijden bij het inschrijven tijdens de fokdag en heeft bovendien als voordeel dat we minder contant geld in de bus hebben (minder risico). Karen heeft hiervoor een voorbeeldbegroting gemaakt. In combinatie met het eerste deel va het voorstel zou dit betekenen dat de contributie 27,50 Euro zou worden indien men een machtiging afgeeft en 30 Euro zonder machtiging. - Of we kunnen wel inschrijfgeld rekenen voor de fokdag (zoals gebruikelijk 1 e paard 8 Euro, 2 e 6 Euro etc.) en dat middels een eenmalige machtiging verrekenen.

15 8. Voorstel tot verhoging contributie Karen Pelder ligt het voorstel met betrekking tot de contributieverhoging toe. Er zijn verschillende mogelijkheden: - Allereerst wordt voorgesteld de contributie vanaf heden middels een machtiging te innen. De mensen die geen machtiging willen gebruiken betalen 2,50 Euro meer. Een ruime meerderheid van de aanwezigen stemt voor dit plan; - De contributie verhogen met 5 Euro, waardoor de fokdag gratis kan zijn. Dit scheelt lange wachttijden bij het inschrijven tijdens de fokdag en heeft bovendien als voordeel dat we minder contant geld in de bus hebben (minder risico). Karen heeft hiervoor een voorbeeldbegroting gemaakt. In combinatie met het eerste deel va het voorstel zou dit betekenen dat de contributie 27,50 Euro zou worden indien men een machtiging afgeeft en 30 Euro zonder machtiging. - Of we kunnen wel inschrijfgeld rekenen voor de fokdag (zoals gebruikelijk 1 e paard 8 Euro, 2 e 6 Euro etc.) en dat middels een eenmalige machtiging verrekenen. De Heer Wemmenhove geeft aan principieel tegen het voorstel van een gratis fokdag te zijn. Hij is voorstander van het profijtbeginsel. Nu doen er bijvoorbeeld 50 leden mee aan de fokdag en zou de rest wel mee moeten betalen. Het merendeel van de aanwezigen is voorstander van een eenmalige machtiging voor de fokdag. De Heer Wemmenhove merkt nog op dat het bankrekeningnummer van de fokvereniging nergens is te vinden in de nieuwsbrief. Henk van Hoof merkt nog op dat een eenmalige gratis fokdag in het kader van het 30-jarig jubileum wellicht een reden zou kunnen zijn om meer leden te trekken. Er zijn immers 700 mensen in onze regio, waarvan het merendeel (nog) geen lid is van de fokvereniging. De voorzitter vat samen dat we dit jaar alleen het voorstel van de machtiging doorvoeren en dat we volgend jaar mede in verband met de aflopende sponsorcontracten opnieuw kijken hoe we er voor staan en hoe we verder willen. 9. Bestuursverkiezing Aftredend zijn Penningmeester Karen Pelder en algemeen lid Jan Willem Kanis. Karen Pelder wordt verrvangen door Janet van der Ark en Anton Harkema wordt algemeen lid. Daarnaast wordt Lammert Heida aspirant lid van het bestuur. 10. Fokdag De voorzitter vraagt of er op dit moment dringende zaken of opmerkingen zijn met betrekking to de fokdag. Deze zijn er niet. 11. Organisatie dressuurwedstrijden Geen nieuw te melden. De organisatie verloopt goed. 12. Uitreiking Groninge-Drenthe trofee De Groningen-Drenthe Trofee wordt dit jaar uitgereikt aan menner Jacques Poppen, die het afgelopen jaar geweldige resultaten heeft bereikt met zijn Friese merrie Nienke. Jacques Poppen geeft een toelichting aan de hand van een presentatie. 13. Rondvraag

16 Mevrouw Ritsema vraagt of er ook dit jaar weer een rubriek Bestgaand Rijpaard zal zijn tijdens de keuring. Mevrouw Walinga wil graag een papier laten rondgaan voor de Heer Hekman, om hem een steuntje in de rug te geven. Dit wordt meteen geregeld. Janet van der Ark vraagt hoe het zit met de zilveren zweep en de beker. Ze wil graag weten waar deze momenteel zijn. Daarnaast zou ze graag zien dat er in de toekomst meer aandacht wordt besteed aan de beoordelingscompetitie. Dit jaar was er welgeteld een enkele deelnemer namens Groningen-Drenthe. Daarnaast wordt er gevraagd of er nog eens weer een concours d elegance wordt verreden, zoals vroeger gebruikelijk was. 14. Sluiting De voorzitter sluit de vergadering en nodigt de leden uit om na de pauze de lezing bij te wonen van Arie de Jager over de restauratie van rijtuigen. Johan Meijer Voorzitter Bianca Liewes notulist

De Digitale Groninger 71

De Digitale Groninger 71 De Digitale Groninger 71 November 2008 Uitgave nummer 3 Door: P. Meijer Mededelingen Van het bestuur: Het wordt weer kouder en de paarden gaan de stal /box in. Even tijd om het grootste gedeelte van 2008

Nadere informatie

De digitale Groninger 71

De digitale Groninger 71 De digitale Groninger 71 Februari 2008 Uitgave nr: 1 Door: Karen Pelder Door: Bianca Liewes AAN ALLE LEDEN De Groninger 71 gaat met zijn tijd mee en is nu digitaal! Tenminste.. als U email heeft. Leden

Nadere informatie

De Digitale Groninger 71

De Digitale Groninger 71 De Digitale Groninger 71 Juni2009 Uitgave nummer 5 Door: P. Meijer Beste leden van de fokvereniging Groningen Drenthe Combina e, Een geweldig moment breekt aan. De fokdag op een nieuwe loca e. En van deze

Nadere informatie

HORSEFOOD DRESSUUR TALENT

HORSEFOOD DRESSUUR TALENT HORSEFOOD DRESSUUR TALENT 2014 De afdeling Midden Brabant Zuid van het KWPN organiseert het HORSEFOOD DRESSUUR TALENT. Het is een wedstrijd voor 4-, en 5- jarige dressuurpaarden. Het HORSEFOOD DRESSUUR

Nadere informatie

HORSEFOOD DRESSUUR TALENT

HORSEFOOD DRESSUUR TALENT HORSEFOOD DRESSUUR TALENT 2015 RSV De Cavalieren uit Berkel-Enschot organiseert in samenwerking met de afdeling Midden Brabant Zuid van het KWPN het HORSEFOOD DRESSUUR TALENT. Het is een wedstrijd voor

Nadere informatie

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek Artikel 1-Algemeen 1. De Uitvoeringsbepalingen zijn onderdeel van het Keurings- en Predicatenreglement. 2. In de Uitvoeringsbepalingen

Nadere informatie

Wij verzorgen al uw: D e G r o n i n g e r 7 1. Wij zijn ISO 9001 & VCA gecertificeerd en een erkend Stukadoors- en Afbouwbedrijf

Wij verzorgen al uw: D e G r o n i n g e r 7 1. Wij zijn ISO 9001 & VCA gecertificeerd en een erkend Stukadoors- en Afbouwbedrijf D e G r o n i n g e r 7 1 Nieuwsbrief nr.1 februari 2012 Fokvereniging Groningen Drenthe Combinatie Wij verzorgen al uw: Stukadoorswerk (o.a. onderhoudswerk) Tegelwerk Spackwerk Vloeren Wij zijn ISO 9001

Nadere informatie

UITNODIGING SHOW- EN FOKDAG 13 AUGUSTUS 2017

UITNODIGING SHOW- EN FOKDAG 13 AUGUSTUS 2017 secretariaat PFKB Litas 8, 4871 BM Etten-Leur Telefoon: 06 22 745 882 Email: secretariaat@pfkb.nl Website: www.pfkb.nl Bank nr. NL09 RABO 0102 3969 73 UITNODIGING SHOW- EN FOKDAG 13 AUGUSTUS 2017 Op zondag

Nadere informatie

Jury: De boordeling vindt plaats door een of twee juryleden in onderling overleg.

Jury: De boordeling vindt plaats door een of twee juryleden in onderling overleg. STAL TYCHON REGLEMENT PRESENTATIE 2014 Deelname: Open voor 3, 4 en 5-jarige paarden. Een startkaart voor de combinatie is niet noodzakelijk. Het paard behoeft niet bij de KNHS geregistreerd te zijn als

Nadere informatie

Kampioenschapsbepalingen

Kampioenschapsbepalingen Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Kampioenschapsbepalingen KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden 2010 ALGEMEEN 1. Het KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden heeft als belangrijkste

Nadere informatie

CH Echt 2014 Sint Joost

CH Echt 2014 Sint Joost SINT JOOST LR. DE PAARDEN VRIENDEN (V40254) 4-7-2014-6-7-2014 Audrey Boots VP0050516 0031648721247 Status: Goedgekeurd audrey.boots@ziggo.nl Datum goedgekeurd: 31-3-2014 www.psvpaardenvrienden.nl Outdoor

Nadere informatie

Aan de secretariaten van de kringen regio Noord-Brabant Ter kennisgeving aan de kringvoorzitters en DA s. Someren, 5 juni 2007. Geachte secretaris,

Aan de secretariaten van de kringen regio Noord-Brabant Ter kennisgeving aan de kringvoorzitters en DA s. Someren, 5 juni 2007. Geachte secretaris, Wedstrijdsecretariaat regio Noord-Brabant: Nannie Verhappen Diepe Vaart 14, 5663 AX Geldrop Tel.: 06 51 899 874 e-mail:wedstrijdsecretariaat@knhsregiobrabant.nl NOORD-BRABANT Aan de secretariaten van de

Nadere informatie

KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek

KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek Inhoudsopgave: Artikel 1 -Algemeen Artikel 2 -Fokdoel Artikel 3 -Keuringen Algemeen Artikel 4 -Inschrijven en aanmelden voor keuringen

Nadere informatie

REGLEMENT EFO DRESSUURCOMPETITIE 2012

REGLEMENT EFO DRESSUURCOMPETITIE 2012 REGLEMENT EFO DRESSUURCOMPETITIE 2012 Deelname: Open voor 4, en 5-jarige paarden (geboren 2008 en 2007) ingeschreven bij het KWPN of een ander bij het WBFSH geregistreerd rijpaardenstamboek. Uitgesloten

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge dressuurpaarden 2014 om de Pavo Cup

Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge dressuurpaarden 2014 om de Pavo Cup Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge dressuurpaarden 2014 om de Pavo Cup Artikel 1 1. Dit uitvoeringsbesluit is van toepassing op het KWPN kampioenschap voor jonge dressuurpaarden. 2. Dit uitvoeringsbesluit

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge. dressuurpaarden 2019 om de Pavo Cup.

Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge. dressuurpaarden 2019 om de Pavo Cup. Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge dressuurpaarden 2019 om de Pavo Cup Artikel 1 1. Dit uitvoeringsbesluit is van toepassing op het KWPN kampioenschap voor jonge dressuurpaarden 2019 om de Pavo

Nadere informatie

Onderwerp : Uitnodiging tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering 2016

Onderwerp : Uitnodiging tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering 2016 Ruitersport Vereniging Reigersburgh Waddinxveen, 23 maart 2016 Onderwerp : Uitnodiging tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering 2016 Deze uitnodiging geldt voor alle leden van RSV Reigersburgh

Nadere informatie

Notulen algemene ledenvergadering d.d. 31 januari 2015 in zaal de Schuttershof te Esbeek.

Notulen algemene ledenvergadering d.d. 31 januari 2015 in zaal de Schuttershof te Esbeek. Fokvereniging Het Friesche Paard Zuid Nederland Notulen algemene ledenvergadering d.d. 31 januari 2015 in zaal de Schuttershof te Esbeek. Verslag: Jan-Willem van Zon Aantal aanwezigen: 110 personen (incl.

Nadere informatie

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Artikel 1. Algemeen 1. De Uitvoeringsbepalingen NRPS keuringen behoren bij het Keurings- en Predicatenreglement. 2. In de Uitvoeringsbepalingen worden voor de diverse

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge. dressuurpaarden 2016 om de Pavo Cup.

Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge. dressuurpaarden 2016 om de Pavo Cup. Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge dressuurpaarden 2016 om de Pavo Cup Artikel 1 1. Dit uitvoeringsbesluit is van toepassing op het KWPN kampioenschap voor jonge dressuurpaarden 2016 om de Pavo

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nummer 20 juli 2012

NIEUWSBRIEF. Nummer 20 juli 2012 Nummer 20 juli 2012 NIEUWSBRIEF Secretariaat: M. Herder Brouwer, Tjalling Harkeswei 95 9241 HM Wijnjewoude. herderbrouwer@hotmail.com tel. 0516 480584 1 Van de voorzitter: Rein Hettinga belde mij op een

Nadere informatie

6 en 7 april 2013 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom

6 en 7 april 2013 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom 6 en 7 april 2013 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom Sponsor informatie 1 Menwedstrijd Heukelom 2013 In het weekend van 6 en 7 april 2013 organiseert Stichting Mensport Heukelom weer een samengestelde

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Na een onderbreking vanwege computer perikelen hier de nieuwsbrief van september. In de tussentijd is onder andere de Hippiade verreden. Helaas

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge. dressuurpaarden 2017 om de Pavo Cup.

Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge. dressuurpaarden 2017 om de Pavo Cup. Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge dressuurpaarden 2017 om de Pavo Cup Artikel 1 1. Dit uitvoeringsbesluit is van toepassing op het KWPN kampioenschap voor jonge dressuurpaarden 2017 om de Pavo

Nadere informatie

ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007

ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007 ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007 Er wordt gereden onder de reglementen van de afdeling basiswedstrijdsport van de KNHS. De organisatie behoudt zich het recht voor de starttijden met

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek D.V.S. Apeldoorn.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek D.V.S. Apeldoorn. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek D.V.S. Apeldoorn. HUISHOUDELIJK REGLEMENT. 1. Bestuur. 1.1 Posities binnen het bestuur moeten zijn: Voorzitter, Secretaris, en Penningmeester.

Nadere informatie

D e G r o n i n g e r 7 1

D e G r o n i n g e r 7 1 D e G r o n i n g e r 7 1 Nieuwsbrief nr.2 juni 2015 Fokvereniging Groningen Drenthe Combinatie Tussen de buien door was het toch wel mooi genoeg om buiten te kunnen zijn Redactie: K. Pelder, Bosweg 11,

Nadere informatie

1. SPRINGPARCOURS AAN HET HALSTER

1. SPRINGPARCOURS AAN HET HALSTER Uitleg rubrieken 1. SPRINGPARCOURS AAN HET HALSTER Deelnemers mogen om 8.50 uur het parcours verkennen ZONDER PAARD. Buiten de ring zal een hindernis klaar staan voor het warm springen. Elk deelnemend

Nadere informatie

Reglement Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden 2019

Reglement Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden 2019 Reglement Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden 2019 ALGEMEEN 1. De Subli Competitie is een competitie voor vier en vijfjarige dressuurpaarden en staat open voor paarden van alle stamboeken. 2. De Subli

Nadere informatie

Reglement Subli Competitie 2017

Reglement Subli Competitie 2017 Reglement Subli Competitie 2017 ALGEMEEN 1. De Subli Competitie is een competitie voor vier en vijfjarige dressuurpaarden en staat open voor paarden van alle stamboeken. 2. De Subli Competitie bestaat

Nadere informatie

Reglementen Beste Jeugdige Voorbrenger Jong NSPS, Nederlands Kampioenschap te Lunteren

Reglementen Beste Jeugdige Voorbrenger Jong NSPS, Nederlands Kampioenschap te Lunteren Reglementen Beste Jeugdige Voorbrenger Jong NSPS, Nederlands Kampioenschap te Lunteren Voorwoord In 2010 heeft Jong NSPS voor het eerst tijdens het Nationaal Kampioenschap in Lunteren de rubriek Beste

Nadere informatie

Wedstrijd RV. Zeldenrust

Wedstrijd RV. Zeldenrust VELDEN RV. Zeldenrust (V40319) 11-3-2017-12-3-2017 Denise Van Lin W005055 Status: Goedgekeurd Indoor Pony en Paard 3 Openstelling: Onbeperkt Selectiewedstrijd: Nee Inschrijven Start inschrijven: 7-2-2017

Nadere informatie

STAL HENDRIX / KWPN LIMBURG COMPETITIE 2011 VRAAGPROGRAMMA/REGLEMENT

STAL HENDRIX / KWPN LIMBURG COMPETITIE 2011 VRAAGPROGRAMMA/REGLEMENT STAL HENDRIX / KWPN LIMBURG VRAAGPROGRAMMA/REGLEMENT Deelname: Dit betreft een competitie voor 4 en 5 jarige springpaarden. Open voor paarden geboren in 2007 (4-jarigen) en paarden geboren in 2006 (5-jarigen)

Nadere informatie

Romisan Dressuur Talenten Bokaal

Romisan Dressuur Talenten Bokaal Romisan Dressuur Talenten Bokaal Op Zondag 29 Mei 2011 zal op het volledig gerenoveerde Dressuurterrein van RV de Kleine Parcival in Heesch een competitie plaats vinden voor 4- en 5- jarige dressuurpaarden.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek (D.V.S.)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek (D.V.S.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek (D.V.S.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT. 1. Bestuur. 1.1 Posities binnen het dagelijks bestuur moeten zijn: Voorzitter, Secretaris, en Penningmeester.

Nadere informatie

Elias 494. Omschrijving: Jorn 430 x Maiko 373 x Thomas 327

Elias 494. Omschrijving: Jorn 430 x Maiko 373 x Thomas 327 Elias 494 Geboren: Stam: Afstamming: V.W.%: Stokmaat: DNA-profiel: Dekgeld: 2009 109 Jorn 430 x Maiko 373 x Thomas 327 17,0 1.72 Geen drager 900,- Omschrijving: Elias 494 is in december 2016 op 7-jarige

Nadere informatie

Springwedstrijd St. Joost 2015

Springwedstrijd St. Joost 2015 SINT JOOST LR. DE PAARDEN VRIENDEN (V40254) 3-7-2015-5-7-2015 Audrey Boots VP0065692 06-50253591 Status: Goedgekeurd jose.velraeds@kpnmail.nl Datum goedgekeurd: 14-4-2015 www.psvpaardenvrienden.nl Outdoor

Nadere informatie

Competitiebepalingen KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup 2018/2019

Competitiebepalingen KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup 2018/2019 1. ALGEMEEN 1. De KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse Junioren (14 t/m 18 jaar) en Young Riders (16 t/m 21 jaar) dressuur te stimuleren en

Nadere informatie

GMB Wintercompetitie 2018 Jonge Spring Paarden VRAAGPROGRAMMA

GMB Wintercompetitie 2018 Jonge Spring Paarden VRAAGPROGRAMMA GMB Wintercompetitie 2018 Jonge Spring Paarden VRAAGPROGRAMMA Dit betreft een competitie voor 4-, 5-, 6- en 7- jarige springpaarden LEES GOED HET REGLEMENT Deelname: Is open voor paarden geboren in 2014

Nadere informatie

Mededelingen: Bericht van verhindering ontvangen van: Janneke Snijder,Elsa Jongeling,

Mededelingen: Bericht van verhindering ontvangen van: Janneke Snijder,Elsa Jongeling, NOTULEN VOORJAARSLEDENVERGADERING (CONCEPT) Datum: Donderdag 23 maart 2017 Locatie: Partycentrum Rendering, Schoolstraat 8 Vlagtwedde Aanwezig: +/- 52 personen 1. Opening De voorzitter heet ieder welkom.

Nadere informatie

16 juni 2011. Nationale T.C.N. stamboekdag op Manege Groenewoude 10 juli 2011. adres: Ekris 38 te 3931 PX Woudenberg.

16 juni 2011. Nationale T.C.N. stamboekdag op Manege Groenewoude 10 juli 2011. adres: Ekris 38 te 3931 PX Woudenberg. 16 juni 2011 Geachte participanten, De jaarlijkse T.C.N. stamboekdag wordt voor de 2 e maal op de manege Groenewoude te Woudenberg van Hetty de Koning en Rob de Wijs gehouden. Dit jaar is het op zondag

Nadere informatie

Steun uw IJsvereniging in Tiel, wordt lid of donateur!

Steun uw IJsvereniging in Tiel, wordt lid of donateur! Seizoen 2003-2004 PINGUÏN NIEUWS Hierbij ontvangt u onze alweer onze 3 e nieuwsbrief. Deze verspreiden we dit jaar onder alle leden, de vrijwilligers, donateurs (en onze oud leden). Vorig jaar was de nieuwsbrief

Nadere informatie

Samengestelde Menwedstrijd Ysselsteyn

Samengestelde Menwedstrijd Ysselsteyn 13 & 14 augustus 2016 Samengestelde Menwedstrijd Ysselsteyn Sponsor informatie Menwedstrijden Ysselsteyn In het weekend van 13 & 14 augustus 2016 organiseert Menvereniging Peel en Maas weer de jaarlijkse

Nadere informatie

INFORMATIE KNHS DRESSUUR

INFORMATIE KNHS DRESSUUR INFORMATIE KNHS DRESSUUR De wedstrijdkalender wordt vastgesteld door de KNHS Regio Utrecht, waar wij als vereniging onder vallen. Ons doel is om bij Manege Bleijenberg maandelijks een KNHS dressuurwedstrijd

Nadere informatie

NOTULEN JAARVERGADERING 2018 ATC TWENTE

NOTULEN JAARVERGADERING 2018 ATC TWENTE Datum: 18 januari 2018 Locatie: horecabedrijf DE MARKE te Wierden. Aanwezig leden: 18 leden. Aanwezig bestuur: G. Leusman. Voorzitter E. Huisjes. Penningmeester & Secretaris F. Kuylaars. Ledenadministratie

Nadere informatie

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING Vrijdag 22 mei 2009 Mercure Hotel - Kosterijland

Nadere informatie

Naam paard: merrie Ruin Hengst. Op naam van: Ik ben eigenaar / ruiter- voorbrenger / fokker / anders. Fokker & woonplaats:

Naam paard: merrie Ruin Hengst. Op naam van: Ik ben eigenaar / ruiter- voorbrenger / fokker / anders. Fokker & woonplaats: 1 Inschrijfformulier Het Keelven Jong Dressuur Talent 2017 KNHS goedgekeurde Show- 12-13-14 mei 2017 stuur per mail pagina 2 en 3: wedstrijdsec.keelven@gmail.com (Contact Yvonne Welten: 06-186543 69 )

Nadere informatie

Ruitersport. Programmaboekje. Dressuur en Springen. Nationaal Militair Kampioenschap. Bunschoten I 26 juni 2015 Bureau Internationale Militaire Sport

Ruitersport. Programmaboekje. Dressuur en Springen. Nationaal Militair Kampioenschap. Bunschoten I 26 juni 2015 Bureau Internationale Militaire Sport Ministerie van Defensie Nationaal Militair Kampioenschap Ruitersport Dressuur en Springen Bunschoten I 26 juni 2015 Bureau Internationale Militaire Sport Programmaboekje 26 juni 2015 Stal Groenendaal te

Nadere informatie

Agenda. 1. Opening 2. Mededelingen en presentie 3. KNHS en regiozaken 4. Notulen A.L.V. d.d. 14-10-2013

Agenda. 1. Opening 2. Mededelingen en presentie 3. KNHS en regiozaken 4. Notulen A.L.V. d.d. 14-10-2013 1. Opening 2. Mededelingen en presentie 3. KNHS en regiozaken 4. Notulen A.L.V. d.d. 14-10-2013 Agenda 5. KNHS Kring Midden Limburg financiële zaken 6. Jaarverslag 2013 7. Bestuursverkiezing 8. Evaluatie

Nadere informatie

Verslag informatieavond Bonte Paarden Stamboek 14 maart 2014

Verslag informatieavond Bonte Paarden Stamboek 14 maart 2014 Verslag informatieavond Bonte Paarden Stamboek 14 maart 2014 Opening De voorzitter opent de avond en heet iedereen van harte welkom. Een maand geleden zijn de voorzitter en bestuursleden gekozen in een

Nadere informatie

Mendistrict Noord Notulen algemene voorjaarsvergadering. Donderdag 22 maart 2018 om uur. Het Witte Huis te Donkerbroek.

Mendistrict Noord   Notulen algemene voorjaarsvergadering. Donderdag 22 maart 2018 om uur. Het Witte Huis te Donkerbroek. Mendistrict Noord www.mendistictnoord.nl Notulen algemene voorjaarsvergadering Donderdag 22 maart 2018 om 20.00 uur Het Witte Huis te Donkerbroek. 1) Opening Voorzitter heet 50 personen welkom. 2) Vaststellen

Nadere informatie

KVTH afdeling Zuid-Holland

KVTH afdeling Zuid-Holland KVTH afdeling Zuid-Holland 1 Opening 2 Mededelingen en agenda 3 Ingekomen stukken 4 Notulen algemene ledenvergadering 2013 5 Jaarverslag secretaris 6 Financiën Rekening over 2013 Verslag kascontrolecommissie

Nadere informatie

HET LEESVERTIER. onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen

HET LEESVERTIER. onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen HET LEESVERTIER onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober 2006 Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen Het Leesvertier is 7 jaar geleden voor het eerst verschenen. Het

Nadere informatie

Verslag voorjaarsvergadering KWPN-Limburg Zuid. Notulen:

Verslag voorjaarsvergadering KWPN-Limburg Zuid. Notulen: Verslag voorjaarsvergadering KWPN-Limburg Zuid Datum: 10 april 2012 Aanvang: 19.30u.Locatie: De Roosterhoeve, Hoekstraat 29, 6116 AW Roosteren. 18 leden bezoeken de vergadering. Notulen: 1.Opening. Voorzitter

Nadere informatie

5 en 6 april 2014 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom

5 en 6 april 2014 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom 5 en 6 april 2014 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom Sponsor informatie 1 Menwedstrijd Heukelom 2014 In het weekend 5 en 6 april 2014 organiseert Stichting Mensport Heukelom weer een samengestelde menwedstrijd

Nadere informatie

NMPRS klassenlijst 2014

NMPRS klassenlijst 2014 NMPRS klassenlijst 2014 1. Hindernissen parcours aan het halster - Bij dit 60 seconde parcours mag je zelf kiezen welke hindernissen je neemt - Let wel op, je mag nooit 2 keer dezelfde hindernis achter

Nadere informatie

Arabisch Partbred Speciaal: HET ARABO-FRIESE SPORTPAARD afdeling NEDERLAND

Arabisch Partbred Speciaal: HET ARABO-FRIESE SPORTPAARD afdeling NEDERLAND Arabisch Partbred Speciaal: HET ARABO-FRIESE SPORTPAARD afdeling NEDERLAND NUMMER 2/2012 IN DIT NUMMER: * NEWBORN 2012 * VERSLAG HENGSTENKEURING ALSFELD * WISSELCOLUMN MET SELMA VAN DE VOORDE NEWBORN 2012

Nadere informatie

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter:

Nadere informatie

3.GOUD, ZILVER EN BRONS OP DE OPEN TILBURGSE KAMPIOENSCHAPPEN!

3.GOUD, ZILVER EN BRONS OP DE OPEN TILBURGSE KAMPIOENSCHAPPEN! NIEUWSBRIEF december 2016 Alle ingeschreven leden ontvangen deze nieuwsbrief. De leden die met ingang van het nieuwe kwartaal zijn uitgeschreven krijgen deze voor de laatste keer. Mocht uw zoon/dochter

Nadere informatie

Vraagprogramma. Outdoor Gelderland Trofee Dressuur 2014

Vraagprogramma. Outdoor Gelderland Trofee Dressuur 2014 Vraagprogramma Outdoor Gelderland Trofee Dressuur 2014 algemene informatie Wedstrijdnummer type evenement evenement locatie datum finale basis dressuur klasse Z2 Outdoor Gelderland Nationaal Sportcentrum

Nadere informatie

VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 Huishoudelijk reglement als bedoeld in artikel 19 van de statuten Versie maart 2016 goedgekeurd door de ALV d.d. 17-03-2016 Vereniging Smaragd heeft statuten

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Mendistrict Oost

Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Mendistrict Oost Notulen Algemene LedenVergadering op 17 April 2012 bij de Riant Stables te Beekbergen Aanwezig volgens presentielijst: 65 personen van 29 verenigingen 1. Opening opent de vergadering en deelt mee dat Inge

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief maart 2015

Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief maart 2015 Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief maart 2015 pagina 1/3 Algemene Ledenvergadering Vrijdag 3, Goede Vrijdag, is de Algemene Ledenvergadering van Stad en Lande Ruiters in De Blaercom. U bent allen van harte

Nadere informatie

WEDSTRIJDEN: Locatie: Manege de Vosberg, Ninnesweg 176, 5981PD, Panningen.

WEDSTRIJDEN: Locatie: Manege de Vosberg, Ninnesweg 176, 5981PD, Panningen. DEELNAME: Jonge paarden dressuur open voor 4 en 5-jarige paarden (geboren 2011 en 2010) Deze worden verreden als impuls rubrieken. Ingeschreven bij het KWPN of een ander bij het WBFSH geregistreerd rijpaardenstamboek.

Nadere informatie

Inschrijven Sluiting inschrijving : 9-9-2013 Wijzigingen doorgeven : Zondag van 0:00:00 tot 0:00:00

Inschrijven Sluiting inschrijving : 9-9-2013 Wijzigingen doorgeven : Zondag van 0:00:00 tot 0:00:00 SGW Ysselsteyn imburgs kampioenschap Eventing YSSESTEYN ( 5813E ) 5-10-2013-6-10-2013 VP00012 Status : Goedgekeurd Wedstrijd goedgekeurd op : 19-6-2013 Outdoor Pony & Paard Categorie 3 Openstelling : Onbeperkt

Nadere informatie

KNHS Selectieprocedure Outdoor Dressuur Kampioenschappen 2015 - ZZ-Zwaar en Lichte Tour

KNHS Selectieprocedure Outdoor Dressuur Kampioenschappen 2015 - ZZ-Zwaar en Lichte Tour Selectiewedstrijden De selectiewedstrijden voor het KNHS Outdoor kampioenschap dressuur in de klasse ZZ-Zwaar en Lichte Tour vinden plaats op de volgende data: 1 e selectiewedstrijd: 3 mei 2015 in Almelo,

Nadere informatie

D e G r o n i n g e r 7 1

D e G r o n i n g e r 7 1 D e G r o n i n g e r 7 1 oktober 2013 Nieuwsbrief nr. 3 Fokvereniging Groningen Drenthe Combinatie Foto: Karin Sevink Peter P. van d Oerte (v. Uldrik) van J. Pot uit Wittelte best hengstveulen zowel op

Nadere informatie

Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant - Wallonië Zaterdag 1 juni Lubbeek

Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant - Wallonië Zaterdag 1 juni Lubbeek Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant - Wallonië Zaterdag 1 juni 2019 - Lubbeek A. Praktische schikkingen Datum: Zaterdag 1 juni 2019 Uur: 10u00 Plaats: STAL 'T OUD MOLENHUIS BUTSELBOSSTRAAT 1 3210 LUBBEEK

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Inschrijfformulier. Voornaam kind(eren): +achternaam indien afwijkend Geboortedatum: 5). jongen/ meisje..-..-

Inschrijfformulier. Voornaam kind(eren): +achternaam indien afwijkend Geboortedatum: 5). jongen/ meisje..-..- Inschrijfformulier Familienaam:.. Adres:.. Postcode: Woonplaats:.. Telefoonnummer*.. E-mail@dres*. *Alleen voor eigen administratie en voor correspondentie m.b.t. speeltuin. Voornaam kind(eren): +achternaam

Nadere informatie

D e G r o n i n g e r 7 1

D e G r o n i n g e r 7 1 D e G r o n i n g e r 7 1 Nieuwsbrief nr.2 juni 2014 Fokvereniging Groningen Drenthe Combinatie Door het mooie weer konden de veulens vroeg naar buiten, heerlijk slapen tussen de paardenbloemen. Redactie:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

D e G r o n i n g e r 7 1

D e G r o n i n g e r 7 1 D e G r o n i n g e r 7 1 Nieuwsbrief nr.2 juni 2011 Fokvereniging Groningen Drenthe Combinatie Opstellen op de fokdag 2010 COLOFON INHOUD Voorzitter: Johan P. Meijer Bourtangerkanaal Zuid 2 9545 VL Bourtange

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief februari 2017 Nieuwsbrief februari 2017 In deze nieuwsbrief: * Kampioenschappen pony s Kring Zuid West en Regio * Kampioenschappen paarden Kring Zuid West * Regiokampioenschap Zuid Holland paarden * Kampioenen vieren

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact.

In deze nieuwsbrief. In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact. Bekijk de webversie Februari 2019 In deze nieuwsbrief In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact. Contributie De contributieherrinneringen

Nadere informatie

Wedstrijd bestgaande rijpony Oost- en West-Vlaanderen 9 JUNI Maldegem

Wedstrijd bestgaande rijpony Oost- en West-Vlaanderen 9 JUNI Maldegem Wedstrijd bestgaande rijpony Oost- en West-Vlaanderen 9 JUNI 2018 - Maldegem A. Praktische schikkingen Datum: zaterdag 9 juni 2018 Uur: 10u00 Plaats: Stal Prinseveld N.V., Kraailokerweg 11 A, 9990 Maldegem

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3

ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3 REGLEMENT van de personeelsvereniging PEVAD van: Inbev Nederland N.V. vestiging Dommelen Benamingen ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: Bedrijf: Inbev Nederland N.V. vestiging Dommelen Vereniging:

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA DRESSUUR Outdoor Gelderland Trofee 2012 Versie 1

VRAAGPROGRAMMA DRESSUUR Outdoor Gelderland Trofee 2012 Versie 1 algemene informatie Wedstrijdnummer type evenement basis dressuur klasse Z2 evenement Outdoor Gelderland locatie De Steeg datum finale zaterdag 2 juni 2012 organisatie naam Outdoor Gelderland BV adres

Nadere informatie

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Dagelijks bestuur Karel Evers John Martens (afwezig) Commissieleden Mirjam Frijters Jan de Koning Geert van Almen Functie Voorzitter

Nadere informatie

Wij verzorgen al uw: D e G r o n i n g e r 7 1. Stukadoorswerk (o.a. onderhoudswerk) Tegelwerk. Spackwerk. Vloeren

Wij verzorgen al uw: D e G r o n i n g e r 7 1. Stukadoorswerk (o.a. onderhoudswerk) Tegelwerk. Spackwerk. Vloeren D e G r o n i n g e r 7 1 Nieuwsbrief nr. 3 september 2011 Fokvereniging Groningen Drenthe Combinatie Wij verzorgen al uw: Stukadoorswerk (o.a. onderhoudswerk) Tegelwerk Spackwerk Vloeren Wij zijn ISO

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance. This document is in Dutch. An English version is freely available on request.

Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance. This document is in Dutch. An English version is freely available on request. Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance This document is in Dutch. An English version is freely available on request. 1 Huishoudelijk reglement van Student Dance Association Leidance, zoals bedoeld in

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit KNHS/KWPN kampioenschap jonge springpaarden 2014 om de Isah Cup

Uitvoeringsbesluit KNHS/KWPN kampioenschap jonge springpaarden 2014 om de Isah Cup Uitvoeringsbesluit KNHS/KWPN kampioenschap jonge springpaarden 2014 om de Isah Cup Artikel 1 Algemeen 1. Deze bepalingen zijn van toepassing op het KNHS/KWPN kampioenschap voor jonge springpaarden 2014

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Na de Noordelijke Menkampioenschappen hebben we als vereniging maar liefst 4 kampioenen! Alleen wel opvallend dat alle kampioenen, reserve kampioenen

Nadere informatie

Verslag jaarvergadering van ALV/RVA op 1 juni 2016.

Verslag jaarvergadering van ALV/RVA op 1 juni 2016. Verslag jaarvergadering van ALV/RVA op 1 juni 2016. Aanwezig: Ad Verhagen (voorzitter en penningmeester) Piet vd Wijst (bestuurslid) Rini v Hoogstraten (wedstrijdleider en webmaster) Hans Bervoets (bestuurslid)

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement U.S.D.V. U Dance Huishoudelijk reglement van de Utrechtse StudentenDansVereniging U Dance, zoals bedoeld in artikel 12 van de statuten. Artikel 1 Algemene Bepalingen 1. De in dit

Nadere informatie

Programma Bathmen te Paard 2015

Programma Bathmen te Paard 2015 Programma Bathmen te Paard 2015 ALGEMEEN Accommodatie : Manege t Ruiterkamp, Koekendijk 20, 7434 CK te Bathmen Afmeting hoofdring : 35 x 60 meter Afmeting losrijring : 35 x 40 meter Datum : dinsdag 3 t/m

Nadere informatie

Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval het lidmaatschap niet vererft;

Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval het lidmaatschap niet vererft; Aanpassing Statuten oktober 2015 Artikel 6 4c. Een opgelegde straf wordt aan de leden bekend gemaakt. Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

Wedstrijd bestgaande rijpony Antwerpen & Limburg 5 JUNI PULDERBOS

Wedstrijd bestgaande rijpony Antwerpen & Limburg 5 JUNI PULDERBOS Wedstrijd bestgaande rijpony Antwerpen & Limburg 5 JUNI 2017 - PULDERBOS A. Praktische schikkingen Datum: maandag 5 juni 2017 Uur: 9u00 Plaats: KLEIN HEIDEN PULDERBOS OEFENTERREINEN VAN RIJV. LRV PULDERBOS

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

IICH GRONINGEN Zuidbroek

IICH GRONINGEN Zuidbroek ZUIDBROEK 20-12-2015-9-1-2016 VP0068842 Status: Goedgekeurd Datum goedgekeurd: 25-10-2015 Indoor Pony & Paard Categorie 1 Openstelling: Onbeperkt opengesteld Selectiewedstrijd: Nee Stichting Ruitersport

Nadere informatie

D e G r o n i n g e r 7 1

D e G r o n i n g e r 7 1 D e G r o n i n g e r 7 1 Nieuwsbrief nr.1 februari 2011 Fokvereniging Groningen Drenthe Combinatie tel.: 050-4032383, fax: 050-4033408 www.elting.nl / email: info@elting.nl Een nieuwe lente en een nieuw

Nadere informatie

Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant

Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant A. Praktische schikkingen Datum: zaterdag 21 mei 2016 Uur: 10u00 Plaats: Oefenterrein Gunningenruiters Vissenaken - Attenrodestraat 10 A - Glabbeek Inschrijven : Inschrijven

Nadere informatie

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016 Nummer 18, Nov 2016 Beste VKZ leden, In deze speciale kolibrief vinden jullie de uitnodiging voor de jaarvergadering van 2016. We hopen jullie allemaal te zien op zondag 27 november. Namens het bestuur,

Nadere informatie

Voorblad Vraagprogramma

Voorblad Vraagprogramma Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Voorblad Vraagprogramma Wedstrijdnummer: Wedstrijdplaats: KNHS Regio: Wedstrijddatum: Accommodatiegegevens: Naam accommodatie: Postcode + plaats: Rotterdam

Nadere informatie