De Digitale Groninger 71

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Digitale Groninger 71"

Transcriptie

1 De Digitale Groninger 71 Juni2009 Uitgave nummer 5 Door: P. Meijer Beste leden van de fokvereniging Groningen Drenthe Combina e, Een geweldig moment breekt aan. De fokdag op een nieuwe loca e. En van deze loca e verwacht ik veel. De omgeving waarin de Sunrise Stables ligt is geweldig en hee een goede uitstraling. Ik ben dan ook van mening dat deze verandering, alhoewel ik met pijn in mij hart afscheid heb genomen van Vries, een goede is geweest. Ik wil dan ook alle leden van onze fokclub oproepen, om hun geweldige Friese paarden in te schrijven voor de fokdag. Want alleen uw medewerking en enthousiasme maakt de fokdag tot een succes. Mede omdat de kampioen van onze fokdag ook Nederlands kampioen 2008 is geworden. Waar ik op hoop is, dat ieder lid van de fokvereniging zijn steentje zal bijdragen aan de fokdag. Dus wanneer u geen paard op de fokdag hebt, zou u zich kunnen opgeven als vrijwilliger voor het verrichten van werkzaamheden om de fokdag in goede orde te laten verlopen. Verder kunt u in deze nieuwsbrief alles vinden over diverse onderdelen die op 8 en 9 augustus 2009 zullen worden afgewerkt. Niet alleen hebben wij een fokdag, maar op de 9 e augustus zijn er de dressuuren menwedstrijden. Ik wil al mijn medebestuursleden en ondersteuners bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Johan P Meijer

2 Van het bestuur: MEDEDELINGEN VAN HET BESTUUR Vergeet niet uw paard jdig op te geven voor de keuring van 8 augustus. De inschrijving eindigt op 27 juni Ook organiseren we weer een rubriek bestgaand tuigpaard. Vorig jaar was de deelname goed en we hopen dat u ook dit jaar weer de strijd aangaat. De reglementen staan in deze nieuwsbrief en we hopen natuurlijk dat we weer met een leuke afvaardiging naar de Centrale keuring mogen. Op de nieuwe loca e in Assen gelden natuurlijk enkele regels en ook voor de vlo e doorloop hebben we vanuit het bestuur enkele regels opgesteld. Als we ons daar allemaal aan houden zal de keuring vlot verlopen. Zo is het gewenst om de mest op te ruimen en dat er geen hoeven met zwart worden gespoten op de tegels rondom het gebouw of in de gebouwen. Tevens is er een parkeerwachter aanwezig. Er is genoeg ruimte maar de aanwijzingen van de parkeerwachters dient te worden opgevolgd zodat er geen opstoppingen ontstaan. We hebben dit jaar een extra evenement en dus ook meer delenemers. U krijgt alle aandachtspunten op een flyer aangeleverd op de keuring als geheugensteuntje. Het grootste probleem is vaak het voorbrengen van de paarden. We hebben geprobeerd om via twee cursussen meer voorbrengers te krijgen en een soort voorbrengpool te creëren. Bij het verschijnen van de Nieuwsbrief zijn er vier avonden geweest. Het is nog niet bekend of dit voldoende mensen hee opgeleverd. Voor de zekerheid zijn we bezig zelf voorbrengers te benaderen voor de merries met veulens. Dit hee een grote kans van slagen. U kunt muntjes kopen bij het secretariaat en die aan de voorbrengers afgeven bij de betreffende ringen. Zij brengen dan uw merrie met veulen voor. Natuurlijk bent u vrij in uw keuze om hier wel of geen gebruik van te maken. Het is enkel een extra service. Als een paard een rode strik in zijn of haar staart hee betekend het dat het paard nog wel eens kan schoppen en u wordt verzocht afstand te bewaren. Gelukkig komt het zelden voor mij het blij een aandachtspunt. We willen natuurlijk geen ongelukken. Vorig jaar mochten de merries met een eerste premie, die door de jury werden aangewezen voor de kampioenskeuring terug komen. Dit gaf verwarring en er is besloten de twee merries van elke rubriek, met een eerste premie, naar de kampioenskeuring te laten gaan.

3 Routebeschrijving naar de fokdag Vanuit Groningen: Gezien vanaf het julianaplein te Groningen gaat u in de rich ng van Assen Zwolle over de A 28. U neemt afrit 33 (Assen/Smilde). Aan het einde van de afrit neemt u de rotonde voor driekwart rich ng assen centrum. U gaat bij de verkeerslichten linksaf (Balkenweg). Bij het 3e verkeerslicht gaat u rechtsaf (Europaweg Zuid). U neemt de 1e weg naar rechts (Wi erhoofdweg). Vervolgens rijdt u over de A28 heen, aan de rechterkant bevindt zich Sunrise- Stables. U neemt de 1e weg naar rechts (Baggelhuizen). Vanuit Zwolle (A28): Bij Zwolle volgt u de A28 rich ng Groningen. U neemt afrit 33 (Assen/Smilde), aan het einde van de afrit gaat u naar rechts, Bij het 2e verkeerslicht gaat u rechtsaf (Europaweg Zuid). U neemt de 1e weg naar rechts (Wi erhoofdweg). Vervolgens rijdt u over de A28 heen, aan de rechterkant bevindt zich Sunrise- Stables. U neemt de 1e weg naar rechts (Baggelhuizen).

4 Jonge paarden met dressuur aanleg Dit jaar gaat de fokvereniging Groningen Drenthe combina e in samenwerking met het KFPS voor het eerst de compe e Jonge Friese paarden met dressuuraanleg organiseren. De reglementen staan verderop in deze nieuwsbrief. Formulieren voor de inschrijving vindt u in deze nieuwsbrief. Het is de bedoeling dat paarden van 4, 5, en 6 jaar mee mogen doen aan deze compe e. 2 juryleden, aangewezen door het KFPS zullen de combina es beoordelen. Iedereen met 65 punten of meer wordt uitgezonden naar de Centrale Merriekeuring. Iedereen kan zich voor deze compe e inschrijven. De eigenaar van het paard moet echter wel lid zijn van een fokvereniging in den landen. Dit hoe dus niet alleen van Groningen Drenthe te zijn. Het leek ons een unieke kans om de ruiters een extra kans te bieden om te laten zien wat we allemaal in huis hebben in ons fokgebied. De manegerubriek komt dan te vervallen. (Inschrijfformulieren achterin de nieuwsbrief)

5 GRONINGEN DRENTHE TROFFEE Het was ook dit jaar weer een strijd om de Groningen Drenthe troffee. Ook dit jaar hadden we weer een terechte winnaar. Er waren enkele aanmeldingen maar ook dit jaar kwamen Jaques Poppen als beste naar voren. Poppen hee ook in 2008 zich bijzonder verdienstelijk gemaakt samen de merrie Nienke. Op basis van de volgende sportpresta es kreeg hij de Groningen Drenthe Troffee uitgereikt. Het Menteam van Poppen met Nienke fan de Garelanden werd zowel individueel als landelijk Wereldkampioen. 2. Nienke wist samen met Poppen de Noordelijke Kampioens tel te prolongeren Colofoon Poppen mag zich weer een jaar gelukkig prijzen met de wisseltroffee. Poppen gaf een leuke speech en was erg blij met deze overwinning. Voorzitter: Johan P. Meijer Bourtangerkanaal Zuid VL Bourtange Tel.: Secretaris: Bianca Liewes Molenhorn PV Thesinge Tel: Penningmeester: Janet van der Ark Kluivingskampenweg BP Eelde Algemeen lid: Karin Rijpma Pr. Wilhelminastraat TL Dalerpeell Tel.: Algemeen lid: Anton Harkema Evertswijk AW Zevenhuizen (Gr.) Asp. Algemeen lid: Lammert Heida Oranjekanaal Z.Z TC Wezeperbrug Algemeen: info@groningendrenthecombinatie.nl website: Redactieadres: Maaike Teekens Hoofdweg CH finsterwolde maaiketeekens@hotmail.com Ledenadministratie: Karen Pelder Bosweg TL Witteveen Tel.:

6 AANGIFTEFORMULIER KEURING voor de keuring op de fokdag van de Fokvereniging Groningen Drenthe combina e te houden op zaterdag 8 augustus 2009 op het terrein van de Sunrise Stables, Baggelhuizen 2 te Assen. Dit formulier vóór 27 juni 2009 opsturen aan: Secretariaat Fokvereniging Groningen Drenthe Combina e: Bianca Liewes, Molenhorn 11, 9797 PV Thesinge, tel Naam paard/veulen: Vader: Stamboeknr. Geboortedatum:./../ MV: Registra enummer: Tong/chipnr: Naam fokker:.. Woonplaats:.. Eigenaar: Adres:.. Postcode: Woonplaats: Telefoonnummer. Bovengenoemde gee dit paard op voor de rubriek (doorstrepen wat niet van toepassing is, of de bedoelde rubriek omcirkelen)): merrieveulens / hengstveulens / opname stamboek merries / graadverhoging / opname stamboek ruinen/ anders, nl.... De aangi e formulieren inclusief volledig ingevulde mach gingen dienen op 27 juni 2009 bij het SECRETARIAAT aanwezig te zijn; Te laat binnengekomen aangi es kunnen NIET worden behandeld; Ook onvolledig ingevulde aangi eformulieren worden NIET in behandeling genomen; Het keuringsgeld dient te worden voldaan d.m.v. bijgaande éénmalige mach gingen. Er dient zowel een mach ging te worden ingevuld voor de fokvereniging, alsmede voor de verschuldigde keuringskosten voor het stamboek; Per paard dient er eén aangi eformulier te worden ingevuld; Bijschrijvingen zijn niet mogelijk; Wanneer bovenstaand paard wordt afgemeld voor de keuring zonder geldige dierenartsverklaring wordt middels deze mach ging het keuringsgeld afgeschreven. De verklaring dient uiterlijk 1 dag na de keuring bij het KFPS binnen te zijn EENMALIGE MACHTIGING tbv KFPS en Fokvereniging Groningen Drenthe combina e Naam eigenaar: Adres:.. Postcode en woonplaats. Rekeningnummer bank/giro:... Betre veulen/paard met registra enummer:. Bovengenoemde eigenaar verleent hierbij een éénmalige mach ging aan het Koninklijk Friesch Paardenstamboek en Fokvereniging Groningen Drenthe combina e om van zijn/haar hierboven genoemde rekening het verschuldigde bedrag, voortvloeiend uit de keuringsuitslag/ deelname af te schrijven. Handtekening voor akkoord: Datum:..

7 BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR EEN GOED VERLOOP VAN DE AANMELDINGEN EN DE FOKDAG ALGEMEEN De fokdag wordt dit jaar gehouden op zaterdag 8 augustus 2009 vanaf uur op het terrein van Sunrise Stables, Baggelhuizen 2 te Assen. Op de website en in deze nieuwsbrief vindt u de routebeschrijving. AANMELDEN Vanaf het keuringsseizoen 2009 kunnen veulens en paarden op twee manieren worden aangemeld, namelijk via bijgaand aanmeldformulier of digitaal via de KFPS-website: Schri elijk kan door de ingevulde aanmeldformulier(en) te sturen naar Bianca Liewes, Molenhorn 11, 9797 PV Thesinge. Digitaal aanmelden kan via ( de knop Leden). Middels een inlogcode, aan te vragen bij het stamboekkantoor, kan iedereen alle informa e vinden wat betre inteeltberekening, registra e eigen paarden etc.. Dit wordt nu aangevuld met het aanmelden van veulens en paarden voor de keuringen. Ieder paard dient afzonderlijk te worden aangemeld. Voor schri elijke aanmelding: Indien u te weinig aangi eformulieren hee, dan graag zelf even kopiëren of van de website halen. ( e.nl). De mach ging die u dan afgee om de kosten voor de keuring aan het KFPS te betalen zal ook gebruikt worden voor de afschrijving van de kosten voor de fokvereniging. De kosten staan verderop in deze brief vermeld. Let op: Alle stamboekpapieren moeten bij inschrijving op naam van de betreffende eigenaar staan. U kunt op de websites uw aanmeldingen controleren. Er worden geen bijschrijvingen meer toegestaan. Een week voor het drukken van de catalogus komen de deelnemers op de site van het stamboek te staan en Kunt u controleren of de aanmelding goed is gegaan. Mocht dit dan niet goed zijn gegaan hee men nog een week de jd om alsnog het paard op te geven voor de keuring. Na die week is het absoluut niet meer mogelijk om deel te nemen aan de betreffende fokdag. Het is een ieders eigen verantwoordelijkheid te controleren of de aanmelding daadwerkelijk is verwerkt. KEURINGSKOSTEN Om op de keuringen de a andeling zo vlot mogelijk te laten verlopen hee het KFPS besloten dat men bij aangi e van de paarden en veulens voor de keuring een eenmalige mach ging zal moeten invullen. Deze mach ging tre u aan bij de aangi eformulieren. Op deze mach ging dient men naast uw persoonlijke gegevens en rekeningnummer tevens de naam van het paard of veulen te vermelden voor welke men geld verschuldigd is aan het stamboek, zoals de rubrieken Veulens, Opname Stamboek en Graadverhoging. Deze mach ging dient u dus alleen in te vullen als u uw paard of veulen inschrij voor de rubrieken 1, 2, 5, 6, 7, 12 en 13. U dient per paard of veulen een aparte mach ging in te vullen. Tevens zal deze mach ging gebruikt worden voor het afschrijven voor de kosten van de Fokvereniging. Leden Niet-leden Eerste paard 8 Euro 25 Euro Tweede paard 6 Euro 25 Euro Derde en ieder volgend paard 4 Euro 25 Euro Niet leden van de fokvereniging Groningen Drenthe combina e kunnen dus ook veulen(s)/paard(en) aanmelden voor de fokdag. U betaalt dan alleen een hoger inschrijfgeld dan de leden.

8 STAMBOEKPAPIEREN EN INENTINGEN De stamboekpapieren (m.u.v. de veulens), voor alle rubrieken, dienen vooraf te worden ingeleverd bij het secretariaat. Dus ook de papieren die al op naam zijn gezet. De keuringsresultaten worden op de papieren bijgewerkt. Papieren behoren voor de aanmelding van de keuring op naam te staan van de eigenaar. Wanneer dit niet het geval is wordt de aanmelding terug gestuurd naar de eigenaar. Wanneer de eigenaar een mach ging inlevert voor de overschrijving van het papier kan de aanmelding alsnog verwerkt worden. INENTINGEN Inen ng van de paarden tegen influenza is verplicht en moet worden aangetoond d.m.v. vermelding in het paspoort. Een en ander dient te zijn bekrach gd door de handtekening/paraaf en een stempel van de dierenarts die de vaccina e hee toegediend. Om aan de keuring te kunnen deelnemen dienen de vaccina es als volgt te zijn uitgevoerd: A. Een basisen ng, bestaande uit 2 inen ngen, waarbij de 2 e inen ng minimaal 3 en maximaal 13 weken na de eerste inen ng moet zijn gegeven; B. vervolgens een jaarlijkse inen ng, die niet later dan maximaal 12 maanden na de vorige en ng mag zijn toegediend; C. de laatste vaccina e moet minstens 1 week voor de keuring hebben plaatsgevonden D. is er een jaar niet gevaccineerd, dan dient er eerst weer een basisen ng (bestaande uit twee inen ngen, zie A) te worden uitgevoerd. Paarden die niet aantoonbaar de nodige vaccina es hebben gehad worden NIET gekeurd. Dit geldt uiteraard niet voor veulens. UITREIKING LINTEN Net als vorig jaar worden de linten van de veulens niet meer uitgereikt door de ringmeester maar door de jury zodat de toeschouwers beter kunnen zien wat voor premie een veulen krijgt. Men is hier posi ef over en er zijn veel mensen die meekeuren. CONTROLE CHIPNUMMERS Alle paarden, met uitzondering van de veulens, worden voor het betreden van de baan gecontroleerd op chipnummer. Dit wordt gedaan door de ringmeester of zijn assistent. METEN Net als vorig jaar dienen de paarden voor het betreden van de keuringsring te zijn gemeten. AFMELDEN Wanneer een paard/veulen niet op een stamboekkeuring verschijnt, zal een veterinaire verklaring overlegd moeten worden aan het secretariaat. Kan deze verklaring niet worden overlegd, dan worden de keuringskosten in rekening gebracht. Indien hier wel aan wordt voldaan, worden de kosten terug gestort. PROGRAMMABOEKJE FOKDAG Deelnemers krijgen het fokdagboekje in ieder geval een week voor de fokdag toegestuurd. Leden die geen inzending hebben kunnen het boekje jdens de fokdag gra s ophalen bij het secretariaat. EENMAAL KEUREN PER KALENDERJAAR Paarden en veulens mogen slechts eenmaal per kalenderjaar worden gekeurd. Wanneer het vaker dan eenmaal per jaar ter keuring wordt aangeboden, geldt alleen de eerste uitslag. De keuringskosten worden wel in rekening gebracht. Uitzonderingen voor deze regel zijn de Centrale keuring en de Hengstenkeuring. HERKEURING Het KFPS biedt de mogelijkheid tot herkeuring. De herkeuring wordt uitgevoerd door een nieuwe jury. De

9 herkeuring van een paard vindt strikt plaats op de eerst volgende geplande herkeuring. Een aanvraag tot herkeuring dient schri elijk te worden gedaan, en dient binnen 7 dagen na de keuring van het paard bij het secretariaat van het KFPS aanwezig zijn. Als een paard wordt herkeurd, vervalt het resultaat van de eerste keuring. Het resultaat van de herkeuring is bindend. Indien een paard jdens de eerste keuring lineair is gescoord, zal jdens de herkeuring een nieuw lineair scoreformulier worden opgesteld. KEURING EN REGISTRATIE VAN VEULENS Uitgangspunt is dat alle veulens voor 30 september van het betreffende kalenderjaar gechipt en gekeurd zijn op een fokdag of een stamboekkeuring. Dit geldt niet voor veulens geboren na 16 augustus van dat kalenderjaar. Deze veulens kunnen worden aangemeld voor een KFPS-stamboekkeuring in oktober. Een veulen dient te worden gekeurd op een lee ijd van minimaal 6 weken en maximaal 6 maanden. Is een voor de keuring aangeboden veulen jonger dan 6 weken dan is dit geheel op eigen risico. Dit betekent dus ook dat het chippen van deze veulens niet verzekerd is. De in het betreffende kalenderjaar geboren veulens kunnen alleen in dat kalenderjaar gechipt worden. Voorwaarde is dat het veulen nog bij de moeder loopt. Is dit niet het geval, dan kan het veulen alleen geregistreerd worden als een DNA-onderzoek naar de afstamming wordt uitgevoerd, op kosten van de eigenaar. In het geval de moeder van het veulen jdens de zoogperiode overlijdt, dient het veulen binnen een week te worden gechipt door de dierenarts. Het laten keuren van veulens is niet verplicht, het laten chippen van veulens wel! Wanneer een veulen ter keuring wordt aangeboden, dient het veulen op dezelfde keuring gechipt te worden. Veulens die door een dierenarts zijn gechipt, kunnen aan worden geboden voor de keuring. Op elke keuring zal steekproefsgewijs van twee veulens en hun moeders een haarmonster worden genomen ter controle van de afstamming. Wanneer de afstamming klopt, zijn de kosten voor het stamboek. Klopt de afstamming niet, dan zal de eigenaar van het veulen de kosten voor het onderzoek moeten betalen. De behaalde premie van de veulens wordt op het bewijs van inschrijving (veulenboekpapier) vermeld. Hee het veulen geen premie behaald of is het veulen niet gekeurd, dan wordt er niets op het bewijs van inschrijving vermeld. (VOORLOPIGE) KROONMERRIES Voorlopige Kroonmerries zijn nog steeds stermerries dus worden gekeurd in de betreffende sterrubriek. Ze dienen weer een 1e premie te halen om in aanmerking te komen voor de CK. Ze kunnen defini ef kroon worden wanneer ze jdens de IBOP test de benodigde punten hebben gehaald of in het bezit zijn van het sportpredikaat Kroonmerries worden in de nieuwe rubriek 10 gekeurd op fokdagen. Ze dienen een 1e premie te halen om een startbewijs te verdienen voor de CK om model te kunnen worden als ze 7 jaar of ouder zijn en er moet een veulen aan de voet hebben gelopen. HOEFBESLAG De paarden mogen rondom beslagen worden voorgebracht in alle keuringsronden zolang het beslag aan de eisen voldoet: standaard beslag, maximale dikte 8 mm en maximale breedte 25 mm. Aan het beslag mogen geen wiggen, zolen of andere voorzieningen aangebracht zijn. De jury kan bij niet-toegestaan beslag het paard uitsluiten voor deelname aan de keuring of de uitslag van een keuring ongeldig verklaren. Enters worden zonder hoe eslag gekeurd; zowel jdens fokdagen als de centrale keuring. Sinds de CK van 2004 staat het KFPS namelijk niet meer toe dat de enters op ijzers worden gekeurd. VOORBRENGEN De paarden moeten zo natuurlijk mogelijk gepresenteerd worden. Bij overma g zweepgebruik kan de jury de beoordeling beëindigen. HOOFDNUMMERS Paarden dienen voorzien te zijn met hoofdnummers welke zijn afgegeven door de organisa e van de keuring. Paarden en veulens met andere hoofdnummers als die worden afgegeven, worden niet gekeurd. De nummers hoeven niet te worden ingeleverd na de keuring.

10 CHIPPEN EN PASPOORT Vanaf 2005 moet ieder paard voorzien zijn van een microchip, overeenkoms g EU-regelgeving. Voor ieder gechipt paard wordt een paspoort afgegeven. Paarden/veulens ouder dan 6 maanden mogen vanaf 2005 ook niet meer zonder een paspoort vervoerd worden, of ter keuring verschijnen. Er bestaat de mogelijkheid om uw paard (dus ook veulen) alleen te laten chippen. Dit kan op fokdagen en stamboekkeuringen. Hiervoor hoe u het paard niet schri elijk aan te melden. Van uur tot uur, kunt u zich melden bij de chipploeg die op elke keuring aanwezig is. LET OP: De paarden die op het keuringsterrein verschijnen dienen voldoende geënt te zijn. Wanneer er niet voldoende geënt is, zal het paard niet worden gechipt. Ter plaatse zal een mach ging voor het afschrijven van de kosten ondertekend moeten worden. Het stamboekpapier of de geboortebeves ging moet bij de chipploeg worden ingeleverd. Veulens moeten minimaal 6 weken oud zijn en maximaal 6 maanden oud zijn om gechipt te worden. Veulens zijn verzekerd, het chippen van paarden is niet verzekerd door het KFPS. AANSPRAKELIJKHEID Voor schade en ongelukken aan personen, paarden en materiaal stelt de fokvereniging Groningen Drenthe Combina e zich niet aansprakelijk. De deelnemers en bezoekers zijn aanwezig op eigen risico. De eigenaren onderwerpen zich aan de gestelde bepalingen en het tuchtreglement. Door mede te dingen verklaren de inzenders zich onvoorwaardelijk te onderwerpen aan de uitspraak van het bestuur. Zowel wat de beoordeling der paarden als wat de uitleg van de bepalingen aangaat. De schade, ontstaan ten gevolge van het inbrengen van een transponder, dient te worden aangemeld bij het Stamboekkantoor te Drachten WIJZIGINGEN TEN OPZICHTE VAN VOORGAANDE JAREN / NIEUW De minimum scho hoogtes zijn gewijzigd: Opname stamboek merries 1.54 m (was 1.50 m) Sterpredikaat merries 1.56 m (was 1.55 m) Kroonpredikaat 1.58 m (was 1.55 m) Modelpredikaat 1.60 m (was 1.58 m) Opname ruinenboek 1.56 m (was 1.50 m) Sterpredikaat ruinen 1.58 m (was 1.55 m) Sterpredikaat hengsten 1.58 m (was 1.55 m)

11 STAPPENPLAN KEURING 1. Paarden volgens de richtlijnen laten vaccineren tegen influenza 2. Er voor zorgen dat het paard op naam van de huidige eigenaar staat 3. Paard/ veulen tijdig (vóór 2 juli) voor de fokdag aangeven bij de fokvereniging en de machtiging voor het KFPS ondertekenen. 4. Vanaf 11 juli controleren op (via keuringen en dan aanstaande keuring ) of uw aanmelding is verwerkt, zo niet dan binnen 2 werkdagen melden bij het stamboekkantoor. 5. deelnemers krijgen een week voor de keuring het fokdagboekje toegestuurd. Leden, die niet aan de keuring deelnemen, kunnen dit boekje gratis ophalen bij het secretariaat. 6. Op de fokdag voor aanvang keuring vaccinatiebewijs tonen aan het secretariaat van de fokvereniging en de keuringskosten voldoen. U ontvangt dan het hoofdnummer voor het paard/ veulen. Eigen nummers worden niet geaccepteerd. 7. Het stamboekpapier van al de te keuren paarden (behalve de veulens) inleveren bij het secretariaat. 8. Het te keuren paard ruim voor de aanvang van de rubriek aanmelden bij de ringmeester 9. Veulen laten keuren en vervolgens laten chippen (geboortebevestiging inleveren). Op de chipkaart wordt een sticker met het chipnummer van uw veulen geplakt. De chipkaart is voor uw eigen administratie. 10. Paarden die voor stamboekopname worden aangeboden worden lineair gescoord in de ring. Vervolgens wordt het paard gekeurd door de jury en mag het paard eventueel terugkomen voor plaatsing. De meetkaart wordt ingevuld door de jury en aan de eigenaar gegeven. 11. Paarden voor de keuring meten bij de meet- en chipploeg 12. Op het KFPS-kantoor worden de keurings- en financiële gegevens verwerkt. De gemachtigde bedragen worden van uw rekening afgeschreven. 13. U ontvangt zo spoedig mogelijk het (bijgewerkte) stamboekpapier van uw paard/ veulen en het lineair scoringsformulier van het KFPS.

12 INSCHRIJFFORMULIER VOOR JONGE FRIESE PAARDEN MET DRESSUURAANLEG 2009 NAAM PAARD... GEBOORTEDATUM..REGISTRATIENUMMER. VADER:. MOEDER MV.. HENGST/ RUIN/MERRIE Doorstrepen wat nvt is EIGENAAR. WOONPLAATS... LID VAN WELKE FOKVERENIGING: * De eigenaar van het paard dient lid te zijn van één van de tien fokverenigingen NAAM RUITER/AMAZONE ADRES... POSTCODE EN WOONPLAATS. LOCATIE DATUM AANKRUISEN ADRES KOOTWIJK ZA 11 JULI 09 O uur Paardencentrum G. v/d Hoorn, Asselseweg 35, 3775 KV, Kootwijk Contactpers. Mevrouw L. de Jong, Veenderij 43, 1394 LJ Nederhorst den Berg, lenbakker@hetnet.nl HELDEN-PANNINGEN ZO 19 JULI 09 O Manege Vosberg, Ninnesweg PP te Helden Panningen Contactpers: Jolanda van de Heijde, Kanaaldijk-Z 59a, 5712 SR Someren-Eind, Tel: , mail: vandeheijde@cs.com DRACHTEN VR 24 JULI 09 O uur Fries Congres Centrum Oprijlaan 1 te Drachten Contactpers: Barbara van Sloten, Streek 84, 8464 NE St. Johannesga, Tel: Mail: babs_ vs72@hotmail.com OUDKARSPEL VR 31 JULI 09 O uur Manege Beukers Wagenweg 12, 1724 PT Oudkarspel Secr. Mw.P.Bloemen, Barsingerweg 37, 1766 GE, Wieringerwaard, Tel: Mail: P.Bloemen@kpnplanet.nl ASSEN ZA 8 AUG 09 O uur Sunrise Stables Baggelhuizen VD Assen Contactpers: Janet van der Ark, Kluivingskampenweg 44, 9761 BP Eelde, Tel: Mail: vdark@home.nl ST. NICOAALSGA DO 20 AUG 09 O uur Manege de Oorsprong C. Faberleane HA St. Nicolaasga Contactpers: Marjolein Samplonius. Oordenwei 3, 8583 KN Kolderwolde Tel: Mail: sampl016@planet.nl s.v.p aankruisen op welke lokatie men wil deelnemen DIT FORMULIER VOLLEDIG INGEVULD UITERLIJK 6 WEKEN VOOR DE BETREFFENDE DATA STUREN NAAR HET SECRETARIAAT VAN DE ORGANISERENDE VERENIGING.

13 Reglement voor de wedstrijden van jonge Friese paarden met dressuuraanleg 1. Het doel van de wedstrijden voor jonge Friese paarden met dressuuraanleg is de aanleg voordressuur bij deze paarden te toetsen. 2. De wedstrijden zijn open voor paarden van 4,5 en 6 jaar die zijn geregistreerd bij het KFPS. Er is sprake van vier rubrieken: een rubriek voor 4 jarige merries, een rubriek voor 5 en 6 jarige merries, een rubriek voor 4 jarige hengsten/ruinen en een rubriek voor 5- en 6 jarige hengsten/ruinen. Dekhengsten zijn uitgesloten. Papieren van de paarden dienen op naam te staan bij het KFPS 3. De organisa e is in handen van het bestuur van de organiserende fokvereniging. 4. Voor wat betre de optoming geldt het disciplinereglement dressuur voor de klassen B t/m M. Zweep (110cm), sporen, veiligheidscap, sjabrak (type,vrije keuze). 5. Op deze wedstrijden is naast het disciplinereglement ook het veterinair reglement,het I & R reglement en het dopingreglement van de KNHS van kracht. En ng volgens fokdagreglement. 6. De paarden worden beoordeeld middels een protocol dat speciaal voor deze vorm van wedstrijden is ontwikkeld. 7. Het beoordelingsformulier kent de volgende onderdelen: stap, draf, galop,gedragenheid en souplesse, algemene indruk (uitstraling, werkwilligheid, karakter bewegingsmechanisme, exterieur en effect van hulpen), 8. Het maximaal te behalen aantal punten is 100. de puntentelling is als volgt samengesteld: stap (20) draf (20) galop (20) gedragenheid en souplesse (20) algemene indruk (20). 9. De wedstrijden worden verreden in een ring van 20 x 60 meter, waarbij maximaal drie combina es tegelijker jd zullen worden beoordeeld. 10. De beoordeling van een drietal combina es duurt ongeveer 15 minuten. 11. De inschrijving voor de wedstrijden verloopt via de secretariaten van de organiserende fokverenigingen d.m.v. inschrijfformulieren die gepubliceerd zijn in de Phryso. Deelname per wedstrijd minimaal 20 en maximaal 60. De eigenaar van het deelnemende paard dient lid te zijn van 1 van de en Fokverenigingen of indien van toepassing van de betreffende buitenlandse vereniging. 12. Paarden met een voldoende score (65% >) worden afgevaardigd naar de Centrale Keuring, waarde finale wordt verreden. Tijdens de finale mag 1 ruiter 1 paard per rubriek rijden. Het is toegestaan om de andere geselecteerde paarden door een andere ruiter / amazone voor te stellen jdens de finale op de C.K. En ng volgens het Nederlandse fokdagreglement. 13. Per rubriek zal er een winnaar worden uitgeroepen. 14. Is er na de wedstrijd sprake van een gelijke stand,dan is het cijfer voor gedragenheid bepalend. Is er dan nog een gelijke stand dan is het cijfer voor de galop bepalend. Bij een gelijke stand daarna is er sprake van een overkamping. 15. Er kan per paard slechts voor één wedstrijd gedurende het seizoen worden ingeschreven. 16. De jury bestaat uit tenminste twee leden aangewezen door het KFPS. De plaats van de jury is in de hoek buiten de baan. 17. In gevallen waarin dit reglement op het moment van de wedstrijd niet voorziet,beslist het bestuur van de desbetreffende fokvereniging in overleg met de aangestelde juryleden. In alle andere gevallen wordt het te nemen besluit genomen door de verantwoordelijke binnen het stamboekkantoor.

14 INSCHRIJFFORMULIER VOOR RUBRIEK JONGE FRIESCHE PAARDEN MET AANLEG VOOR DE TUIGPAARDENSPORT. NAAM PAARD... GEBOORTEDATUM... REGISTRATIENUMMER VADER... MOEDER MV.. HENGST/ RUIN MERRIE EIGENAAR... ADRES... POSTCODE EN WOONPLAATS... LID VAN FOKVERENIGING... NAAM MENNER... BIJSCHRIJVINGEN ZIJN DIT JAAR NIET MEER MOGELIJK. UITERSTE INLEVERDATUM IS 16 JULI 2007! Inleveradres (ook mail is mogelijk) Janet van der Ark Kluivingskampenweg BP Eelde

15 Reglement voor de wedstrijden Jonge Friese paarden met aanleg voor de tuigpaardensport 1. Het doel van de wedstrijden voor jonge Friese Paarden met tuigaanleg is de aanleg voor het tuigen bij deze paarden te toetsen.. 2. De wedstrijd is bedoeld voor paarden van 3, 4, of 5 jaar die zijn geregistreerd bij het KFPS. (ook KNHS-geregistreerde paarden) Er is sprake van twee rubrieken: een voor merries en een voor ruinen/hengsten. Dekhengsten zijn uitgesloten. Papieren van de paarden dienen op naam te staan bij het KFPS 3. De organisatie is handen van het bestuur van de organiserende fokvereniging. 4. Op deze wedstrijd is naast het disciplinereglement ook het veterinair reglement, het I & R reglement en het dopingreglement van de KNHS van kracht. 5. De paarden worden beoordeeld middels een protocol dat speciaal voor deze vorm van wedstrijden is ontwikkeld. 6. Het beoordelingsformulier kent de volgende onderdelen: houding, voorbeengebruik, achterbeengebruik, zweefmoment, geschiktheid als tuigpaard. 7. De wedstrijd bestaat uit een presentatie voor de showwagen, waarbij de bovengenoemde punten worden beoordeelt. Het maximaal te behalen aantal punten is De wedstrijden worden gehouden op de fokdagen, de finale wordt verreden tijdens de Centrale Keuring. 9. Er kan per paard slechts voor één wedstrijd gedurende het seizoen worden ingeschreven. 10. De jury bestaat uit tenminste twee leden aangewezen door het KFPS. 11. Paarden met een voldoende score (65%>) worden afgevaardigd naar de Centrale Keuring, waar de finale wordt verreden. Tijdens de finale mag 1 menner 1 paard per rubriek rijden. 11. De eigenaar van het paard moet lid zijn van de organiserende fokvereniging. 12. In gevallen waarin dit reglement op het moment van de wedstrijd niet voorziet, beslist de jury in overleg met het bestuur van de fokvereniging. In alle andere gevallen wordt het te nemen besluit genomen door de verantwoordelijke binnen het stamboekkantoor.

16

KEURINGSREGLEMENT KFPS 2009

KEURINGSREGLEMENT KFPS 2009 KEURINGSREGLEMENT KFPS 2009 Inhoudsopgave Artikel 1 Algemene bepaling Artikel 2 KFPS-leden en ten naamstelling registratiebewijs Artikel 3 Soorten keuringen Artikel 4 Keuringsrubrieken Artikel 5 Het keuren

Nadere informatie

Vergeet uw paarden paspoort niet, als u met de paarden de weg opgaat!

Vergeet uw paarden paspoort niet, als u met de paarden de weg opgaat! STAPPENPLAN KEURING Vergeet uw paarden paspoort niet, als u met de paarden de weg opgaat! Paard niet correct geënt, paard kan niet worden gekeurd Er wordt door ons streng gecontroleerd op de entingen.

Nadere informatie

Fokvereniging Het Friesche Paard Zuid-Nederland

Fokvereniging Het Friesche Paard Zuid-Nederland Fokvereniging Het Friesche Paard Zuid-Nederland Bestuur : J-H. Stadhouders Voorzitter S. Hoitsma Vice-voorzitter N. Lucius Penningmeester J-W. van Zon Secretaris J. Janssen Lid A. Schrauwen Lid M. van

Nadere informatie

De digitale Groninger 71

De digitale Groninger 71 De digitale Groninger 71 Juni 2008 Uitgave nr: 2 Door: P.Meijer Voor u ligt de nieuwsbrief van de Friesche paarden fokvereniging Groningen /Drenthe Combinatie van juni 2008. In deze nieuwsbrief is de kennismaking

Nadere informatie

HORSEFOOD DRESSUUR TALENT

HORSEFOOD DRESSUUR TALENT HORSEFOOD DRESSUUR TALENT 2015 RSV De Cavalieren uit Berkel-Enschot organiseert in samenwerking met de afdeling Midden Brabant Zuid van het KWPN het HORSEFOOD DRESSUUR TALENT. Het is een wedstrijd voor

Nadere informatie

Vereniging Barockpinto Studbook KVK nr. 01144654

Vereniging Barockpinto Studbook KVK nr. 01144654 Keuringsreglement Vereniging Barockpinto Studbook Hoofdstraat 51, 7981 AD, Diever - The Netherlands - +31 (0) 6 52 33 22 54 E-mail: info@barockpintostudbook.com - Website: www.barockpintostudbook.com Huishoudelijk

Nadere informatie

De Digitale Groninger 71

De Digitale Groninger 71 De Digitale Groninger 71 Februari 2009 Uitgave nummer 4 Door: P. Meijer Beste leden van de fokvereniging Friese paarden Groningen Drenthe combinatie. Ik wens u een gelukkig en voorspoedig 2009 voor u en

Nadere informatie

HORSEFOOD DRESSUUR TALENT

HORSEFOOD DRESSUUR TALENT HORSEFOOD DRESSUUR TALENT 2014 De afdeling Midden Brabant Zuid van het KWPN organiseert het HORSEFOOD DRESSUUR TALENT. Het is een wedstrijd voor 4-, en 5- jarige dressuurpaarden. Het HORSEFOOD DRESSUUR

Nadere informatie

UITNODIGING SHOW- EN FOKDAG 13 AUGUSTUS 2017

UITNODIGING SHOW- EN FOKDAG 13 AUGUSTUS 2017 secretariaat PFKB Litas 8, 4871 BM Etten-Leur Telefoon: 06 22 745 882 Email: secretariaat@pfkb.nl Website: www.pfkb.nl Bank nr. NL09 RABO 0102 3969 73 UITNODIGING SHOW- EN FOKDAG 13 AUGUSTUS 2017 Op zondag

Nadere informatie

Reglement Hengstenkeuring Vereniging Barock Pinto Studbook

Reglement Hengstenkeuring Vereniging Barock Pinto Studbook Reglement Hengstenkeuring Vereniging Barock Pinto Studbook Artikel 1: Fokprogramma 1. De hengstenkeuring maakt onderdeel uit van het fokprogramma van het BPS. Tijdens de hengstenkeuring vinden de bezichtigingen

Nadere informatie

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek Artikel 1-Algemeen 1. De Uitvoeringsbepalingen zijn onderdeel van het Keurings- en Predicatenreglement. 2. In de Uitvoeringsbepalingen

Nadere informatie

CENTRALE HENGSTENKEURING Op 11 en 12 februari 2011 in de manege van het KNHS-Centrum te Ermelo.

CENTRALE HENGSTENKEURING Op 11 en 12 februari 2011 in de manege van het KNHS-Centrum te Ermelo. CENTRALE HENGSTENKEURING 2011 Op 11 en 12 februari 2011 in de manege van het KNHS-Centrum te Ermelo. Hierbij nodigen wij u uit uw hengst van minimaal 3 jaar of ouder en nog niet ingeschreven in het Stamboek

Nadere informatie

KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek

KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek Inhoudsopgave: Artikel 1 -Algemeen Artikel 2 -Fokdoel Artikel 3 -Keuringen Algemeen Artikel 4 -Inschrijven en aanmelden voor keuringen

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA REGIONALE KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2017 (o.v.b. aanname voorstel in ALV 2017)

VRAAGPROGRAMMA REGIONALE KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2017 (o.v.b. aanname voorstel in ALV 2017) VRAAGPROGRAMMA REGIONALE KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2017 (o.v.b. aanname voorstel in ALV 2017) Hierbij bieden wij U het vraagprogramma aan voor de Regionale Keuringen en Centrale Keuring in 2017. De

Nadere informatie

CATALOGUS VAN DE CENTRALE KEURING. van de Vereniging NEDERLANDS CONNEMARA PONY STAMBOEK. Manege De Fruithof. Dorpsstraat 5 te Heteren

CATALOGUS VAN DE CENTRALE KEURING. van de Vereniging NEDERLANDS CONNEMARA PONY STAMBOEK. Manege De Fruithof. Dorpsstraat 5 te Heteren CATALOGUS VAN DE CENTRALE KEURING van de Vereniging NEDERLANDS CONNEMARA PONY STAMBOEK Manege De Fruithof Dorpsstraat 5 te Heteren Zondag 26 augustus 2018 AANVANG: 09.00 UUR Prijs 1 euro VERENIGING : NEDERLANDS

Nadere informatie

Reglementen Beste Jeugdige Voorbrenger Jong NSPS, Nederlands Kampioenschap te Lunteren

Reglementen Beste Jeugdige Voorbrenger Jong NSPS, Nederlands Kampioenschap te Lunteren Reglementen Beste Jeugdige Voorbrenger Jong NSPS, Nederlands Kampioenschap te Lunteren Voorwoord In 2010 heeft Jong NSPS voor het eerst tijdens het Nationaal Kampioenschap in Lunteren de rubriek Beste

Nadere informatie

Vereniging Barockpinto Studbook KVK nr. 01144654

Vereniging Barockpinto Studbook KVK nr. 01144654 Registratie Reglement Vereniging Barockpinto Studbook Hoofdstraat 51, 7981 AD, Diever - The Netherlands - +31 (0) 6 52 33 22 54 E-mail: info@barockpintostudbook.com - Website: www.barockpintostudbook.com

Nadere informatie

Jury: De boordeling vindt plaats door een of twee juryleden in onderling overleg.

Jury: De boordeling vindt plaats door een of twee juryleden in onderling overleg. STAL TYCHON REGLEMENT PRESENTATIE 2014 Deelname: Open voor 3, 4 en 5-jarige paarden. Een startkaart voor de combinatie is niet noodzakelijk. Het paard behoeft niet bij de KNHS geregistreerd te zijn als

Nadere informatie

REGLEMENT EFO DRESSUURCOMPETITIE 2012

REGLEMENT EFO DRESSUURCOMPETITIE 2012 REGLEMENT EFO DRESSUURCOMPETITIE 2012 Deelname: Open voor 4, en 5-jarige paarden (geboren 2008 en 2007) ingeschreven bij het KWPN of een ander bij het WBFSH geregistreerd rijpaardenstamboek. Uitgesloten

Nadere informatie

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Artikel 1. Algemeen 1. De Uitvoeringsbepalingen NRPS keuringen behoren bij het Keurings- en Predicatenreglement. 2. In de Uitvoeringsbepalingen worden voor de diverse

Nadere informatie

Naam paard: merrie Ruin Hengst. Op naam van: Ik ben eigenaar / ruiter- voorbrenger / fokker / anders. Fokker & woonplaats:

Naam paard: merrie Ruin Hengst. Op naam van: Ik ben eigenaar / ruiter- voorbrenger / fokker / anders. Fokker & woonplaats: 1 Inschrijfformulier Het Keelven Jong Dressuur Talent 2017 KNHS goedgekeurde Show- 12-13-14 mei 2017 stuur per mail pagina 2 en 3: wedstrijdsec.keelven@gmail.com (Contact Yvonne Welten: 06-186543 69 )

Nadere informatie

Kampioenschapsbepalingen

Kampioenschapsbepalingen Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Kampioenschapsbepalingen KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden 2010 ALGEMEEN 1. Het KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden heeft als belangrijkste

Nadere informatie

FSE KEURING 27 AUGUSTUS 2017 VRAAGPROGRAMMA

FSE KEURING 27 AUGUSTUS 2017 VRAAGPROGRAMMA FSE KEURING 27 AUGUSTUS 2017 VRAAGPROGRAMMA Open voor FSE geregistreerde hengsten, merries, 1 en 2 jarige hengsten & merries en hengst- & merrieveulens Datum: 27 AUGUSTUS 2017 Locatie: Manege Groenewoude

Nadere informatie

Keuringsreglement VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS WELSH PONY EN COB STAMBOEK

Keuringsreglement VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS WELSH PONY EN COB STAMBOEK Keuringsreglement VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS WELSH PONY EN COB STAMBOEK Vastgesteld op 26 april 1996, bijgewerkt 17 juni 1996. Gepubliceerd in het Welsh Nieuws nr. 14 van juli 1996. Bijgewerkt: 1

Nadere informatie

Romisan Dressuur Talenten Bokaal

Romisan Dressuur Talenten Bokaal Romisan Dressuur Talenten Bokaal Op Zondag 29 Mei 2011 zal op het volledig gerenoveerde Dressuurterrein van RV de Kleine Parcival in Heesch een competitie plaats vinden voor 4- en 5- jarige dressuurpaarden.

Nadere informatie

Vraagprogramma Centrale Hengsten Keuring (CHK) 2017

Vraagprogramma Centrale Hengsten Keuring (CHK) 2017 Vraagprogramma Centrale Hengsten Keuring (CHK) 2017 Het Interim-bestuur van het NWPCS nodigt u graag uit uw hengst van minimaal 3 jaar of ouder en nog niet ingeschreven in het Stamboek ter inschrijving

Nadere informatie

Falabella Stamboek Europa INSCHRIJFFORMULIER

Falabella Stamboek Europa INSCHRIJFFORMULIER Falabella Stamboek Europa INSCHRIJFFORMULIER EUROPESE FALABELLA MERRIE, HENGSTEN-, VEULENKEURING OP 27 augustus 2017: inschrijving sluit op 1 Augustus 2017! Stamboekopname, conform rubrieken stamboekopname

Nadere informatie

D e G r o n i n g e r 7 1

D e G r o n i n g e r 7 1 D e G r o n i n g e r 7 1 Nieuwsbrief nr.2 juni 2011 Fokvereniging Groningen Drenthe Combinatie Opstellen op de fokdag 2010 COLOFON INHOUD Voorzitter: Johan P. Meijer Bourtangerkanaal Zuid 2 9545 VL Bourtange

Nadere informatie

Reglement Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden 2019

Reglement Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden 2019 Reglement Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden 2019 ALGEMEEN 1. De Subli Competitie is een competitie voor vier en vijfjarige dressuurpaarden en staat open voor paarden van alle stamboeken. 2. De Subli

Nadere informatie

Reglement Subli Competitie 2017

Reglement Subli Competitie 2017 Reglement Subli Competitie 2017 ALGEMEEN 1. De Subli Competitie is een competitie voor vier en vijfjarige dressuurpaarden en staat open voor paarden van alle stamboeken. 2. De Subli Competitie bestaat

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA STAMBOEKOPNAME, KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2019

VRAAGPROGRAMMA STAMBOEKOPNAME, KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2019 VRAAGPROGRAMMA STAMBOEKOPNAME, KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2019 Hierbij bieden wij U het vraagprogramma aan voor de Stamboekopname, Keuringen en Centrale Keuring in 2019. De leden kunnen zelf voor een

Nadere informatie

Art. 1 Dit reglement neemt de terminologie over van de Statuten en de daarop rustende Reglementen van de Vereniging.

Art. 1 Dit reglement neemt de terminologie over van de Statuten en de daarop rustende Reglementen van de Vereniging. Keuringsreglement Inleidende bepalingen Art. 1 Dit reglement neemt de terminologie over van de Statuten en de daarop rustende Reglementen van de Vereniging. Art. 2 Dit reglement regelt de selectie en de

Nadere informatie

Vraagprogramma Centrale Hengsten Keuring (CHK) 2016

Vraagprogramma Centrale Hengsten Keuring (CHK) 2016 Vraagprogramma Centrale Hengsten Keuring (CHK) 2016 Hierbij nodigt het bestuur u uit uw hengst van minimaal 3 jaar of ouder en nog niet ingeschreven in het Stamboek ter inschrijving in het Stamboek aan

Nadere informatie

De Digitale Groninger 71

De Digitale Groninger 71 De Digitale Groninger 71 November 2008 Uitgave nummer 3 Door: P. Meijer Mededelingen Van het bestuur: Het wordt weer kouder en de paarden gaan de stal /box in. Even tijd om het grootste gedeelte van 2008

Nadere informatie

Aan de secretariaten van de kringen regio Noord-Brabant Ter kennisgeving aan de kringvoorzitters en DA s. Someren, 5 juni 2007. Geachte secretaris,

Aan de secretariaten van de kringen regio Noord-Brabant Ter kennisgeving aan de kringvoorzitters en DA s. Someren, 5 juni 2007. Geachte secretaris, Wedstrijdsecretariaat regio Noord-Brabant: Nannie Verhappen Diepe Vaart 14, 5663 AX Geldrop Tel.: 06 51 899 874 e-mail:wedstrijdsecretariaat@knhsregiobrabant.nl NOORD-BRABANT Aan de secretariaten van de

Nadere informatie

Verslag informatieavond Bonte Paarden Stamboek 14 maart 2014

Verslag informatieavond Bonte Paarden Stamboek 14 maart 2014 Verslag informatieavond Bonte Paarden Stamboek 14 maart 2014 Opening De voorzitter opent de avond en heet iedereen van harte welkom. Een maand geleden zijn de voorzitter en bestuursleden gekozen in een

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA STAMBOEKOPNAME, KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2018

VRAAGPROGRAMMA STAMBOEKOPNAME, KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2018 VRAAGPROGRAMMA STAMBOEKOPNAME, KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2018 Hierbij bieden wij U het vraagprogramma aan voor de Stamboekopname, Keuringen en Centrale Keuring in 2018. De leden kunnen zelf voor een

Nadere informatie

CH Echt 2014 Sint Joost

CH Echt 2014 Sint Joost SINT JOOST LR. DE PAARDEN VRIENDEN (V40254) 4-7-2014-6-7-2014 Audrey Boots VP0050516 0031648721247 Status: Goedgekeurd audrey.boots@ziggo.nl Datum goedgekeurd: 31-3-2014 www.psvpaardenvrienden.nl Outdoor

Nadere informatie

16 juni 2011. Nationale T.C.N. stamboekdag op Manege Groenewoude 10 juli 2011. adres: Ekris 38 te 3931 PX Woudenberg.

16 juni 2011. Nationale T.C.N. stamboekdag op Manege Groenewoude 10 juli 2011. adres: Ekris 38 te 3931 PX Woudenberg. 16 juni 2011 Geachte participanten, De jaarlijkse T.C.N. stamboekdag wordt voor de 2 e maal op de manege Groenewoude te Woudenberg van Hetty de Koning en Rob de Wijs gehouden. Dit jaar is het op zondag

Nadere informatie

Inschrijven op uitnodiging organisatie van 17 juni t/m 3 juli 2015 Via www.concours.nl (met een toegestuurd code)

Inschrijven op uitnodiging organisatie van 17 juni t/m 3 juli 2015 Via www.concours.nl (met een toegestuurd code) Wedstrijd: Jumping Peel & Maas Hendrix Training Rijksweg 45 5995 NT Kessel Wedstrijddatum: 22 juli t/m 25 juli 2015 Outdoor Springen Paarden Categorie: 1 Afmeting wedstrijdring: Outdoor 100 m x 60 m (gras)

Nadere informatie

Algemene informatie Provinciale keuringen. Registratie en overschrijving vindt op de navolgende wijze plaats:

Algemene informatie Provinciale keuringen. Registratie en overschrijving vindt op de navolgende wijze plaats: Algemene informatie Provinciale keuringen Registratie en overschrijving vindt op de navolgende wijze plaats: * Veulenboek: Nakomelingen van goedgekeurde of door het NRPS erkende hengsten, mits er aan het

Nadere informatie

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING Vrijdag 22 mei 2009 Mercure Hotel - Kosterijland

Nadere informatie

F a l a b e l l a S t a m b o e k E u r o p a

F a l a b e l l a S t a m b o e k E u r o p a F a l a b e l l a S t a m b o e k E u r o p a Falabella Stamboek Europa (dochterstamboek) is erkend door het moederstamboek ACCF in Argentinië en door het ministerie productschap RVO in Nederland. Dit

Nadere informatie

ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007

ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007 ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007 Er wordt gereden onder de reglementen van de afdeling basiswedstrijdsport van de KNHS. De organisatie behoudt zich het recht voor de starttijden met

Nadere informatie

REGLEMENT BELGIAN ARABIAN BREEDERS CUP

REGLEMENT BELGIAN ARABIAN BREEDERS CUP REGLEMENT BELGIAN ARABIAN BREEDERS CUP 1. ORGANISATIE A. Wijze van keuren : - Er zijn minimum 3 juryleden in de ring aanwezig, behalve in geval van conflict of interest. Het gemiddelde van de punten is

Nadere informatie

Algemene informatie Provinciale keuringen

Algemene informatie Provinciale keuringen Algemene informatie Provinciale keuringen Belangrijke mededelingen Paarden en pony's mogen aan één provinciale keuring per jaar deelnemen. De tijdsindeling van elke keuring wordt op de NRPS-website bekend

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge dressuurpaarden 2014 om de Pavo Cup

Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge dressuurpaarden 2014 om de Pavo Cup Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge dressuurpaarden 2014 om de Pavo Cup Artikel 1 1. Dit uitvoeringsbesluit is van toepassing op het KWPN kampioenschap voor jonge dressuurpaarden. 2. Dit uitvoeringsbesluit

Nadere informatie

STAL HENDRIX / KWPN LIMBURG COMPETITIE 2011 VRAAGPROGRAMMA/REGLEMENT

STAL HENDRIX / KWPN LIMBURG COMPETITIE 2011 VRAAGPROGRAMMA/REGLEMENT STAL HENDRIX / KWPN LIMBURG VRAAGPROGRAMMA/REGLEMENT Deelname: Dit betreft een competitie voor 4 en 5 jarige springpaarden. Open voor paarden geboren in 2007 (4-jarigen) en paarden geboren in 2006 (5-jarigen)

Nadere informatie

1. SPRINGPARCOURS AAN HET HALSTER

1. SPRINGPARCOURS AAN HET HALSTER Uitleg rubrieken 1. SPRINGPARCOURS AAN HET HALSTER Deelnemers mogen om 8.50 uur het parcours verkennen ZONDER PAARD. Buiten de ring zal een hindernis klaar staan voor het warm springen. Elk deelnemend

Nadere informatie

Vraagprogramma. CH De Graafhorst dinsdag 31 mei Klasse BB, B, L, M, Z, ZZ

Vraagprogramma. CH De Graafhorst dinsdag 31 mei Klasse BB, B, L, M, Z, ZZ Vraagprogramma CH De Graafhorst dinsdag 31 mei 2016 Klasse BB, B, L, M, Z, ZZ algemene informatie type evenement landelijke springwedstrijd wedstrijdnummer evenement CH De Graafhorst data dinsdag 31 mei

Nadere informatie

28e jaargang / nr.2 / juni 2015

28e jaargang / nr.2 / juni 2015 28e jaargang / nr.2 / juni 2015 Fokdag It Fryske Greidhynder 24 & 25 juli 2015 NIEUW www.friesiana.com webshop Unieke webshop gericht op Friese paarden! ElkE maand speciale aanbiedingen zie ook www.bosgra.nl!

Nadere informatie

STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek

STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek Inhoudspogave: Artikel 1 -Algemeen Artikel 2 -Het NRPS Veulenboek Artikel 3 -Het NRPS Register A Artikel 4 -Het NRPS Register B Artikel 5 -Het NRPS

Nadere informatie

Open Nederlandse Politie. Kampioenschappen Zondag 3 juli 2016 te Enschede

Open Nederlandse Politie. Kampioenschappen Zondag 3 juli 2016 te Enschede Open Nederlandse Politie Kampioenschappen 2016 Zondag 3 juli 2016 te Enschede 1 Op zondag 3 juli 2016 worden wederom de Open Nederlandse Politie Kampioenschappen verreden. Hierbij nodigen wij ruiters en

Nadere informatie

COMPETITIEBEPALINGEN ROELOFSEN RAALTE SALLAND CUP 2012 versie 4. 16 maart 2012 Manege Bartels, Mariënheem

COMPETITIEBEPALINGEN ROELOFSEN RAALTE SALLAND CUP 2012 versie 4. 16 maart 2012 Manege Bartels, Mariënheem versie 4 16 maart 2012 Manege Bartels, Mariënheem Algemene informatie type evenement evenement CSI Salland locatie Manege Bartels, Mariënheem datum vrijdag 16 maart 2012 Organisatie naam CSI Salland 2**

Nadere informatie

F a l a b e l l a S t a m b o e k E u r o p a

F a l a b e l l a S t a m b o e k E u r o p a F a l a b e l l a S t a m b o e k E u r o p a Falabella Stamboek Europa vereniging is in juli 1995 opgericht door 3 initiatiefhouders en is erkend door het moederstamboek ACCF in Argentinië en door het

Nadere informatie

D e G r o n i n g e r 7 1

D e G r o n i n g e r 7 1 D e G r o n i n g e r 7 1 Nieuwsbrief nr.2 juni 2015 Fokvereniging Groningen Drenthe Combinatie Tussen de buien door was het toch wel mooi genoeg om buiten te kunnen zijn Redactie: K. Pelder, Bosweg 11,

Nadere informatie

Competitiebepalingen KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup 2018/2019

Competitiebepalingen KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup 2018/2019 1. ALGEMEEN 1. De KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse Junioren (14 t/m 18 jaar) en Young Riders (16 t/m 21 jaar) dressuur te stimuleren en

Nadere informatie

WEDSTRIJDEN: Locatie: Manege de Vosberg, Ninnesweg 176, 5981PD, Panningen.

WEDSTRIJDEN: Locatie: Manege de Vosberg, Ninnesweg 176, 5981PD, Panningen. DEELNAME: Jonge paarden dressuur open voor 4 en 5-jarige paarden (geboren 2011 en 2010) Deze worden verreden als impuls rubrieken. Ingeschreven bij het KWPN of een ander bij het WBFSH geregistreerd rijpaardenstamboek.

Nadere informatie

Protocol Keuringen van de vereniging Het Nederlands Stamboek voor Tinkers

Protocol Keuringen van de vereniging Het Nederlands Stamboek voor Tinkers Protocol Keuringen van de vereniging Het Nederlands Stamboek voor Tinkers (Hengsten, merries, ruinen en veulens) Versie 2018.01 - laatste wijziging 09 mei 2018 ALGEMEEN Artikel 1 Dit reglement neemt de

Nadere informatie

KNHS-Indoorkampioenschappen 2017 ZZ-Zwaar - Lichte Tour Junioren Young Riders Zware Tour Versie

KNHS-Indoorkampioenschappen 2017 ZZ-Zwaar - Lichte Tour Junioren Young Riders Zware Tour Versie 25 februari 2017 26 februari 2017 Dressuur paard ZZ-Zwaar - Lichte Tour - Junioren Young Riders U25 - Zware Tour Accommodatie: Nationaal Hippisch Centrum De Beek 125 3852 PL Ermelo Secretariaat: KNHS-Afdeling

Nadere informatie

PRE stamboek Nederland Vereniging van het Spaanse paard in Nederland

PRE stamboek Nederland Vereniging van het Spaanse paard in Nederland Verkorte reglementen Concurso Morfológico 2014: 1. U moet voldaan hebben aan de financiële verplichtingen zoals betaling voor deelname aan het Concurso morfologico en/of achterstallige betalingen. Indien

Nadere informatie

Springwedstrijd St. Joost 2015

Springwedstrijd St. Joost 2015 SINT JOOST LR. DE PAARDEN VRIENDEN (V40254) 3-7-2015-5-7-2015 Audrey Boots VP0065692 06-50253591 Status: Goedgekeurd jose.velraeds@kpnmail.nl Datum goedgekeurd: 14-4-2015 www.psvpaardenvrienden.nl Outdoor

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA DRESSUUR Outdoor Gelderland Trofee 2012 Versie 1

VRAAGPROGRAMMA DRESSUUR Outdoor Gelderland Trofee 2012 Versie 1 algemene informatie Wedstrijdnummer type evenement basis dressuur klasse Z2 evenement Outdoor Gelderland locatie De Steeg datum finale zaterdag 2 juni 2012 organisatie naam Outdoor Gelderland BV adres

Nadere informatie

HENGSTENPLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw

HENGSTENPLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw HENGSTENPLAN Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2014 Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw Komen in aanmerking voor opfok van dekhengsten in openbare dekdienst en mogen

Nadere informatie

Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger

Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger Reglementen gebruiksrubrieken Nationale Tentoonstelling 20 en 21 augustus 2010 Brabanthallen te s-hertogenbosch Reglementen voor de gebruiksrubrieken

Nadere informatie

Programma Bathmen te Paard 2015

Programma Bathmen te Paard 2015 Programma Bathmen te Paard 2015 ALGEMEEN Accommodatie : Manege t Ruiterkamp, Koekendijk 20, 7434 CK te Bathmen Afmeting hoofdring : 35 x 60 meter Afmeting losrijring : 35 x 40 meter Datum : dinsdag 3 t/m

Nadere informatie

NMPRS klassenlijst 2014

NMPRS klassenlijst 2014 NMPRS klassenlijst 2014 1. Hindernissen parcours aan het halster - Bij dit 60 seconde parcours mag je zelf kiezen welke hindernissen je neemt - Let wel op, je mag nooit 2 keer dezelfde hindernis achter

Nadere informatie

Vraagprogramma. Outdoor Gelderland Trofee Dressuur 2014

Vraagprogramma. Outdoor Gelderland Trofee Dressuur 2014 Vraagprogramma Outdoor Gelderland Trofee Dressuur 2014 algemene informatie Wedstrijdnummer type evenement evenement locatie datum finale basis dressuur klasse Z2 Outdoor Gelderland Nationaal Sportcentrum

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge. dressuurpaarden 2016 om de Pavo Cup.

Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge. dressuurpaarden 2016 om de Pavo Cup. Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge dressuurpaarden 2016 om de Pavo Cup Artikel 1 1. Dit uitvoeringsbesluit is van toepassing op het KWPN kampioenschap voor jonge dressuurpaarden 2016 om de Pavo

Nadere informatie

Het Kweken - Richtlijnen

Het Kweken - Richtlijnen Slechts weinigen kunnen aan een Shetland veulentje weerstaan en wagen dan ook de stap naar kweken. Onderstaand document licht toe welke stappen er door de kweker moeten worden genomen om ervoor te zorgen

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge. dressuurpaarden 2019 om de Pavo Cup.

Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge. dressuurpaarden 2019 om de Pavo Cup. Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge dressuurpaarden 2019 om de Pavo Cup Artikel 1 1. Dit uitvoeringsbesluit is van toepassing op het KWPN kampioenschap voor jonge dressuurpaarden 2019 om de Pavo

Nadere informatie

Fokreglement. BSIJP vzw / SBCI asbl - Wouwerstraat Dessel

Fokreglement. BSIJP vzw / SBCI asbl - Wouwerstraat Dessel Fokreglement 1. Algemeenheden 01.01. Dit reglement werd opgesteld, overeenkomstig de statuten van het B.S.IJ.P.vzw met als doelstelling het IJslandse paardenras te bevorderen, naar de modaliteiten der

Nadere informatie

INFORMATIE KNHS DRESSUUR

INFORMATIE KNHS DRESSUUR INFORMATIE KNHS DRESSUUR De wedstrijdkalender wordt vastgesteld door de KNHS Regio Utrecht, waar wij als vereniging onder vallen. Ons doel is om bij Manege Bleijenberg maandelijks een KNHS dressuurwedstrijd

Nadere informatie

AVS National Championship Show

AVS National Championship Show AVS National Championship Show 2018 VERENIGING ARABISCHE VOLBLOEDPAARDEN IN NEDERLAND TERREIN: KNHS, De Beek 125, Ermelo Zaterdag Zondag AANVANG: 15.00 uur 08.30 uur ZATERDAG 8 SEPTEMBER 2018 ZONDAG 9

Nadere informatie

Friso Woudstra Architecten BNA B.V. Outdoor Gelderland Trofee Pony s 2017

Friso Woudstra Architecten BNA B.V. Outdoor Gelderland Trofee Pony s 2017 Vraagprogramma Friso Woudstra Architecten BNA B.V. Outdoor Gelderland Trofee Pony s 2017 categorie D / E L, M, Z & ZZ springen M1, M2, Z1 en Z2 dressuur algemene informatie Wedstrijdnummer type evenement

Nadere informatie

53e IICH Groningen Zuidbroek

53e IICH Groningen Zuidbroek ZUIDBROEK Stichting Ruitersport Noord Nederland (V30156) 21-12-2014-10-1-2015 Fred Schutter VP0054694 06-15514706 Status: Goedgekeurd info@iichgroningen.nl Datum goedgekeurd: 14-10-2014 www.iichgroningen.nl

Nadere informatie

KNHS-Indoorkampioenschappen 2018 ZZ-Zwaar - Lichte Tour Junioren Young Riders U25 Zware Tour Versie

KNHS-Indoorkampioenschappen 2018 ZZ-Zwaar - Lichte Tour Junioren Young Riders U25 Zware Tour Versie 3-4 maart 2018 Dressuur paard ZZ-Zwaar - Lichte - Junioren Young Riders U25 - Zware Accommodatie: Nationaal Hippisch Centrum De Beek 125 3852 PL Ermelo Secretariaat: KNHS-Afdeling Evenementen Tel: 0577

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge. dressuurpaarden 2017 om de Pavo Cup.

Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge. dressuurpaarden 2017 om de Pavo Cup. Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge dressuurpaarden 2017 om de Pavo Cup Artikel 1 1. Dit uitvoeringsbesluit is van toepassing op het KWPN kampioenschap voor jonge dressuurpaarden 2017 om de Pavo

Nadere informatie

Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant - Wallonië Zaterdag 1 juni Lubbeek

Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant - Wallonië Zaterdag 1 juni Lubbeek Wedstrijd bestgaande rijpony Brabant - Wallonië Zaterdag 1 juni 2019 - Lubbeek A. Praktische schikkingen Datum: Zaterdag 1 juni 2019 Uur: 10u00 Plaats: STAL 'T OUD MOLENHUIS BUTSELBOSSTRAAT 1 3210 LUBBEEK

Nadere informatie

Uitnodiging voor de ORR op 15 en 16 oktober 2011 te Velsen

Uitnodiging voor de ORR op 15 en 16 oktober 2011 te Velsen Uitnodiging voor de ORR op 15 en 16 oktober 2011 te Velsen Richard van Beek (van de bunker) heeft er weer voor gezorgd dat we weer een vergunning hebben om op het strand van Velsen onze 8 ste en 9 de ORR

Nadere informatie

D e G r o n i n g e r 7 1

D e G r o n i n g e r 7 1 D e G r o n i n g e r 7 1 Nieuwsbrief nr.2 juni 2012 Fokvereniging Groningen Drenthe Combinatie Redactie: K. Pelder, Bosweg 11, 9439 TL Witteveen COLOFON INHOUD Voorzitter: Johan P. Meijer Bourtangerkanaal

Nadere informatie

Prijzen inschrijvingen. Showreglement

Prijzen inschrijvingen. Showreglement Prijzen inschrijvingen Showreglement Niet leden Leden Katten in competitie 21 Euro 18 Euro Nest (min. 3 kittens) 24 Euro 21 Euro Huiskatten 17 Euro 14 Euro 1 extra kooi 15 Euro Determinatie +3 Euro Catalogus

Nadere informatie

VERNIEUWD NWPCS PREDICATEN SYSTEEM 2018 Versie

VERNIEUWD NWPCS PREDICATEN SYSTEEM 2018 Versie VERNIEUWD NWPCS PREDICATEN SYSTEEM 2018 Versie 2018.12.14 Nieuw ten opzichte van huidige stelsel 1. Het voorlopig-keur predicaat wordt omgezet naar Keur. 2. Het predicaat Keur wordt omgezet naar Kroon.

Nadere informatie

HENGSTEN- PLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2016. Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw

HENGSTEN- PLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2016. Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw HENGSTEN- PLAN Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2016 Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw ALGEMEEN REGLEMENT Komen in aanmerking voor opfok van dekhengsten in openbare

Nadere informatie

Vraagprogramma. Harbour Village Outdoor Gelderland Trofee Pony s 2019 categorie D / E L, M, Z & ZZ springen M1, M2, Z1 en Z2 dressuur

Vraagprogramma. Harbour Village Outdoor Gelderland Trofee Pony s 2019 categorie D / E L, M, Z & ZZ springen M1, M2, Z1 en Z2 dressuur Vraagprogramma Harbour Village Outdoor Gelderland Trofee Pony s 2019 categorie D / E L, M, Z & ZZ springen M1, M2, Z1 en Z2 dressuur algemene informatie Wedstrijdnummer type evenement basis springen en

Nadere informatie

Voorblad Vraagprogramma

Voorblad Vraagprogramma Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Voorblad Vraagprogramma Wedstrijdnummer: Wedstrijdplaats: KNHS Regio: Wedstrijddatum: Accommodatiegegevens: Naam accommodatie: Postcode + plaats: Rotterdam

Nadere informatie

4. Na sluitingsdatum van de aanmelding is het niet meer mogelijk paarden toe te voegen of te wijzigen (datum poststempel geldt).

4. Na sluitingsdatum van de aanmelding is het niet meer mogelijk paarden toe te voegen of te wijzigen (datum poststempel geldt). 1 REGLEMENT 2017 VAN HET INTERNATIONALE KAMPIOENSCHAP VAN DE VOLBLOED LUSITANO WEDSTRIJD VAN MODEL EN GANGEN EN OPNAMEKEURING IN HET STAMBOEK VAN FOKDIEREN Het internationale kampioenschap van de volbloed

Nadere informatie

Aanvullend reglement kring Eindhoven de Kempen (versie )

Aanvullend reglement kring Eindhoven de Kempen (versie ) Aanvullend reglement kring Eindhoven de Kempen (versie 01-04-2018) 1. Vaststellen data voor indoorwedstrijden 1.1 Alle wedstrijddata voor indoorwedstrijden dienen ieder seizoen opnieuw schriftelijk bij

Nadere informatie

Controle wedstrijddocumenten Kennissheet

Controle wedstrijddocumenten Kennissheet Controle wedstrijddocumenten Kennissheet Update: maart 2014 Door: KNHS Accountmanagement i.s.m. KNHS Handhaving Startpas, Paardenpaspoort (vaccinaties en ponymetingen) Tijdens wedstrijden wordt gecontroleerd

Nadere informatie

Het Kweken - Richtlijnen

Het Kweken - Richtlijnen Slechts weinigen kunnen aan een Shetland veulentje weerstaan en wagen dan ook de stap naar kweken. Onderstaand document licht toe welke stappen er door de kweker moeten worden genomen om ervoor te zorgen

Nadere informatie

Uitnodiging en inschrijfformulieren NATIONALE KEURING Witte Texelaars. Geachte schapenfokker,

Uitnodiging en inschrijfformulieren NATIONALE KEURING Witte Texelaars. Geachte schapenfokker, Uitnodiging en inschrijfformulieren NATIONALE KEURING 2019 - Witte Texelaars Geachte schapenfokker, Hierbij ontvangt u de inschrijfformulieren voor Witte Texelaars t.b.v. de Nationale Texelaarkeuring 2017.

Nadere informatie

Showreglement. Katten in competitie 23 Euro 20 Euro Nest (min. 3 kittens) 28 Euro 25 Euro Huiskatten 18 Euro 15 Euro 1 extra kooi 15 Euro

Showreglement. Katten in competitie 23 Euro 20 Euro Nest (min. 3 kittens) 28 Euro 25 Euro Huiskatten 18 Euro 15 Euro 1 extra kooi 15 Euro Prijzen inschrijvingen Showreglement Niet leden Leden Katten in competitie 23 Euro 20 Euro Nest (min. 3 kittens) 28 Euro 25 Euro Huiskatten 18 Euro 15 Euro 1 extra kooi 15 Euro Determinatie +3 Euro Catalogus

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit KNHS/KWPN kampioenschap jonge springpaarden 2014 om de Isah Cup

Uitvoeringsbesluit KNHS/KWPN kampioenschap jonge springpaarden 2014 om de Isah Cup Uitvoeringsbesluit KNHS/KWPN kampioenschap jonge springpaarden 2014 om de Isah Cup Artikel 1 Algemeen 1. Deze bepalingen zijn van toepassing op het KNHS/KWPN kampioenschap voor jonge springpaarden 2014

Nadere informatie

Elias 494. Omschrijving: Jorn 430 x Maiko 373 x Thomas 327

Elias 494. Omschrijving: Jorn 430 x Maiko 373 x Thomas 327 Elias 494 Geboren: Stam: Afstamming: V.W.%: Stokmaat: DNA-profiel: Dekgeld: 2009 109 Jorn 430 x Maiko 373 x Thomas 327 17,0 1.72 Geen drager 900,- Omschrijving: Elias 494 is in december 2016 op 7-jarige

Nadere informatie

Inschrijven op uitnodiging organisatie van maandag 19 juni t/m maandag 3 juli 2017 Via (met een toegestuurd code)

Inschrijven op uitnodiging organisatie van maandag 19 juni t/m maandag 3 juli 2017 Via  (met een toegestuurd code) Jumping Peel & Maas Hendrix Training Rijksweg 45 5995 NT Kessel Wedstrijddatum: 26-29 juli 2017 Outdoor Springen Paarden Categorie: 1 Afmeting wedstrijdring: Outdoor 100 m x 60 m (gras) Afmeting losrijring:

Nadere informatie

Inschrijven Sluiting inschrijving : 9-9-2013 Wijzigingen doorgeven : Zondag van 0:00:00 tot 0:00:00

Inschrijven Sluiting inschrijving : 9-9-2013 Wijzigingen doorgeven : Zondag van 0:00:00 tot 0:00:00 SGW Ysselsteyn imburgs kampioenschap Eventing YSSESTEYN ( 5813E ) 5-10-2013-6-10-2013 VP00012 Status : Goedgekeurd Wedstrijd goedgekeurd op : 19-6-2013 Outdoor Pony & Paard Categorie 3 Openstelling : Onbeperkt

Nadere informatie

INSCHRIJFPROCEDURE INDOOR AMBT DELDEN 2016

INSCHRIJFPROCEDURE INDOOR AMBT DELDEN 2016 Wedstrijd: Indoor Ambt Delden Locatie: Paardensportcentrum De Hoffmeijer Hoffmeijerweg 10 7495 RZ Ambt Delden Wedstrijddatum: 31 januari t/m 6 februari 2016 Afmeting hoofdring: Indoor 65 m x 25 m (zand)

Nadere informatie

Selectiesysteem KNHS Kring de Baronie Winter

Selectiesysteem KNHS Kring de Baronie Winter Selectiesysteem KNHS Kring de Baronie Winter 2017-2018 Vanuit de KNHS Regio Noord-Brabant is een uniform selectiesysteem voorgesteld. Hieronder vindt u de regels welke door KNHS Kring de Baronie worden

Nadere informatie

KNHS Selectieprocedure Outdoor Dressuur Kampioenschappen 2015 - ZZ-Zwaar en Lichte Tour

KNHS Selectieprocedure Outdoor Dressuur Kampioenschappen 2015 - ZZ-Zwaar en Lichte Tour Selectiewedstrijden De selectiewedstrijden voor het KNHS Outdoor kampioenschap dressuur in de klasse ZZ-Zwaar en Lichte Tour vinden plaats op de volgende data: 1 e selectiewedstrijd: 3 mei 2015 in Almelo,

Nadere informatie

Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland

Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland STAMBOEKREGLEMENT Versie 3.3, 01-07-2014 Inhoudsopgave ART. 1: INLEIDENDE BEPALINGEN...2 ART. 2: CONFORMITEIT...2 ART. 3: REGISTERS...2 ART. 4: REGISTRATIEGEGEVENS...2

Nadere informatie