Breien en haken voor beginners

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Breien en haken voor beginners"

Transcriptie

1 Breien en haken voor beginners Hobby & Vrije Tijd Wil je graag starten met breien en/of haken maar weet je niet goed hoe, dan ben je bij ons meer dan welkom. Wat leer je bij ons: Breien: opzet, rechts en averechts breien, tricotsteek Haken: ketting haken, half vaste, vaste, half stokje, stokje Deze technieken leer je via eenvoudige handwerkjes: sjaal, pannenlap, GSM-zakje, serviettenring, Aanleren van de basistechnieken Eenvoudige handwerkjes maken Samen zijn, een gezellig ontspannend handwerkmoment Breien of haken van een werkstuk volgens voorbeeld en bijhorend stappenplan. Iedereen die graag wil leren breien en /of haken. Max. 4 deelnemers Donderdag van 13u15-14u30 Locatie Gebouw 7 keuken 1 We werken in een open module, je kan instappen als er een plaats vrij is. Voor de handwerkjes die je maakt, kan je eventueel een keuze maken uit het beperkt aanbod van wol. Hiervoor betaal je een kleine bijdrage. Je kan ook zelf wol voorzien.

2 Breien en haken, een stapje verder Hobby & vrije tijd Heb je enige ervaring in het haken en/of breien. Beheers je volgende technieken: Breien: opzet, rechts en averechts breien, tricotsteek Haken: ketting haken, vaste, stokje Maak kennis om een stapje verder te gaan in het handwerken. Je kan kiezen uit een aanbod uitgewerkte voorbeelden, een keuze maken uit één van de aanwezige patronen of boeken, of zelf een patroon voorzien. Ervaringen uitwisselen i.v.m. haken en /of breien. Kennis verruimen, aanleren van nieuwe technieken/patronen. Samen zijn, een gezellig ontspannend handwerkmoment. Locatie Haken of breien van een werkstuk volgens voorbeeld en bijhorend stappenplan. Handwerken gebaseerd op instructies uit boek of tijdschrift, al dan niet zelf meegebracht. Iedereen die enige kennis heeft in het haken en /of breien, en graag een extra techniek of patroon wil uitproberen. Max. 6 deelnemers Dinsdagnamiddag van 15u00 tot 16u15 Gebouw 5 afdeling Kadans T3 We werken in een open module, je kan instappen als er een vrije plaats is. Maak je een handwerk gebaseerd op één van de voorbeeldwerkstukken, dan kan je eventueel een keuze maken uit het beperkte aanbod van wol. Hiervoor betaal je een kleine bijdrage. Je kan ook zelf wol voorzien. Breng je zelf je eigen patroon mee, voorzie dan best de aangepaste wol en breinaalden of haaknaalden. en Kadans

3 Ik ben terug aan het haken en breien geslagen en door de begeleiding die ik gekregen heb, heb ik reeds en sjaal voor mijn kleinkind kunnen maken. Dit maakt me trots. Ik ervaar tijdens dit moment heel veel vriendschap en gezelligheid en het tasje koffie erbij maakt het af. Het is aangenaam om in de groep te zitten, iets maken van jezelf. Maar ook het zien groeien bij de anderen van hun project is tof. Het samenzitten en het tasje koffie erbij zorgen voor een gezellige sfeer tijdens dit moment. Na een val van de trap met als gevolg een gat in mijn hoofd en een flinke hersenbloeding ben ik beland op Kadans, een afdeling voor personen met een niet aangeboren hersenletsel. Ik heb hier de aangeboden therapieën gevolgd, waarbij ik keuze had tussen verschillende VLOT-momenten op dinsdag en donderdagnamiddag. Ik heb koken in 30 minuten en breien en haken, een stapje verder gevolgd. Deze twee therapieën waren voor mij bekend en verworven terrein. Bij breien en haken maak je een eigen keuze van werkstukken. Ik kon hier zelfstandig werken. Dit heeft me ook aangezet om me aan te sluiten bij een breinamiddag in mijn dorp. Hier heb ik dan mijn sociale contacten terug kunnen uitbreiden. Deze beide therapieën gingen me goed af. Ik ben nu aan het afbouwen en kom alleen de dinsdag nog op dagverpleging.

4 Kleiatelier Hobby & vrije Tijd Klei is een materiaal dat een zekere uitstraling heeft. Het werken met klei nodigt uit tot creëren, leert je dat je meer in je hebt dan je denkt, geeft voldoening en wekt waardering op. Er wordt steeds gewerkt naar een eindproduct. Er is geen voorkennis vereist. Plezier en voldoening vinden in het werken met de materie klei. Omgaan met het hier en nu. De techniek van klei wordt gestructureerd aangeleerd. Stap voor stap leer je de mogelijkheden en beperkingen van de materie kennen. Gebruik van mallen zorgt ervoor dat mislukkingen beperkt blijven. Potvormen en gebruiksvoorwerpen staan dicht bij de dagelijkse leefwereld. je reeds ervaring hebt, kunnen moeilijkere technieken aan bod komen en kan er meer geëxperimenteerd worden. Het eindresultaat blijft belangrijk. Eigen gemaakte producten kunnen gekocht worden aan de prijs van het gebruikte materiaal. Je bent op zoek naar nieuwe uitdagingen en je werkt graag met je handen. Je kent al dan niet de mogelijkheden van klei en je wil werken naar een afgewerkt product. Je wil uw vaardigheden ontdekken en succeservaringen opdoen? Je bent op zoek naar een manier om je problemen los te laten. Max. 8 deelnemers Dinsdag en donderdag 13u30-16u00 Locatie Gebouw 7 Kleiatelier, Tracé 7 We werken in een open module. Je kan instappen als er plaats vrij is. Kies je voor deze module dan vragen we een engagement voor minimaal 6 weken.

5 Vlechten met pitriet Hobby & vrije tijd In dit atelier hanteren we de techniek van het (manden)vlechten. Er is geen voorkennis vereist, je maakt kennis met pitriet en zijn eigenschappen. Er wordt steeds gewerkt naar een eindproduct. Je kan hier op maat ontdekken welke ruime mogelijkheden pitriet biedt en of het vlechten voor jou een meerwaarde kan zijn. De belangrijkste basisprincipes van het vlechten worden stapsgewijs aangeleerd en uitgeprobeerd. De eigen interesse wordt nadien besproken. Er is de mogelijkheid om voor jezelf (of eigen omgeving, familie) iets te maken of er kan meegewerkt worden aan bestellingen. je reeds ervaring hebt, kunnen moeilijkere technieken en afwerkingen aan bod komen. Naast het vlechten is vernis- en kleurwerk van de manden nog een belangrijke nevenactiviteit. Ook dit doe je zelf hier. Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging en je werkt graag met je handen. Je kent al dan niet de mogelijkheden van pitriet en wil werken naar een afgewerkt product. Je bent op zoek naar ontspanning, in een rustige omgeving. Je bent op zoek naar een manier om je problemen los te (leren) laten. Max. 7 deelnemers Dinsdag en/of donderdag van 13u30 16u00 Locatie Gebouw 7 Rietatelier, Tracé 7 We werken in een open module, waar je kan instappen als er een plaats vrij is. Kies je voor deze module, dan vragen we een engagement van minimaal 6 weken. Je betaalt de kostprijs van het verwerkte materiaal.

6 Nog tijdens mijn verblijf op Oever werd ons de VLOT kaft voorgelegd, maar daar had ik op dat moment absoluut geen behoefte aan. Ik heb wel een korte rondleiding gehad, en toen is me wel duidelijk geworden dat, indien ik met VLOT zou starten, dat dan met rietvlechten zou zijn. Pas toen ik na vele weken op Rif binnen kwam, kon ik mezelf zover brengen om met VLOT te beginnen. Rietvlechten dus. En daar heb ik tot op de dag van vandaag geen moment spijt van gehad. VLOT was voor mij DE mogelijkheid om mijn gepieker opzij te zetten. Doordat je zo gefocust bent op hetgeen je op dat moment aan het doen bent, je moet je echt concentreren, ging dat eigenlijk vanzelf. Al na de tweede of derde keer begon ik echt uit te kijken naar die halve dagen. Ze gaven me rust in mijn hoofd. Al de andere dingen die ik gewoonlijk deed, zoals lezen, een film kijken, breien, haken daar kon ik mij niet op concentreren, dat lukte me gewoon niet. Maar bij rietvlechten was dat geen probleem. Iets nieuws aanleren en het graag doen zijn twee motivatiepijlers. Anders zou ik het niet volgehouden hebben denk ik. In het begin was ik echt bezig met het rietvlechten alleen. Maar geleidelijk aan kon je ook het contact met de anderen appreciëren. Het werden aangename momenten. Ook dat aspect, dat contact, kon mijn gedachten verzetten, want er werd over van alles en nog wat gepraat, behalve de miserie waar we allemaal mee kampten. Na geruime tijd werd het zelfs leuk en konden we echt genieten. Maar ook tijdens donkere moeilijke dagen waren het voor mij die VLOT momenten die ik kon blijven volhouden. Al de andere therapieën werden te zwaar, ik kon het niet meer aan. Maar ik zou het verschrikkelijk gevonden hebben indien ik eens een keer niet kon gaan rietvlechten. Je leert er ook je grenzen kennen en leggen/verleggen. Je kan uitdagingen aangaan, iets nieuws proberen, en dan met de steun en hulp van de therapeuten lukt het toch. Zit je vast dan brachten ze al eens wat tips waardoor je toch weer verder kon. Wat voor mij ook niet onbelangrijk is, is de betrokkenheid van de therapeuten. Sowieso een warm onthaal vanaf dag 1, op een heel gewone en zeker ook geduldige manier werden dingen en zaken uitgelegd, je kon het 3-4 keer achter mekaar vragen, niets was te veel. Er werd ook wel geregeld gevraagd hoe het met je ging. En begrip was er zeker als je je slecht voelde. Bij moeilijke momenten kon je met je problemen bij hen terecht. Niets moet, geen druk, geen verwachtingen als het niet ging kon je je gerust eventjes terug trekken, om daarna weer aan te sluiten. Of in het slechtste geval vroeger stoppen en terug gaan naar de afdeling. De therapeuten verwittigden dan de afdeling dat het niet zo goed ging en dat ik vroeger terug kwam.

7 Voorlezen voor volwassenen Locatie Hobby & vrije tijd Voorlezen aan volwassenen: Hoewel zelf lezen een ontspannende activiteit is, vraagt deze ook vaak veel concentratie. Als je concentratie door verschillende omstandigheden niet optimaal is, kan deze ontspannende activiteit een moeilijke inspanning worden. Voorgelezen worden kan dan toch die ontspanning brengen. Je wordt meegenomen in een verhaal en moet alleen maar ontvangen. Er kunnen in overleg boeken gekozen worden. Aan het begin van elke bijeenkomst zal de therapeut een samenvatting geven van wat er tot nu toe is voorgelezen en aan het einde van de sessie kan er een momentje zijn om luisterervaringen te delen. Tot rust komen Kunnen ontvangen van een verhaal, zonder dat er iets wordt verwacht. Op een rustige manier werken aan het verbeteren van concentratie Zich even kunnen losmaken van het eigen verhaal en opgaan in een ander verhaal Verbeeldingsvermogen stimuleren Er wordt in groep een boek gekozen en dit wordt door de therapeut in delen voorgelezen. Er wordt telkens aan de start van de bijeenkomst een samenvatting van de vorige keer gegeven en op het einde is er een kort momentje om de luisterervaringen te delen. Voorlezen voor volwassenen is toegankelijk voor veel mensen. Iedereen die affiniteit heeft met verhalen en literatuur. Min. 3 en Max. 10 deelnemers Dinsdag van 13u45-14u15 Gebouw 4 - dramalokaal

8 Wat met je vrije tijd binnenshuis? Locatie Hobby & vrije tijd Ben je op zoek naar een zinvolle vrije tijdsinvulling om binnenshuis, dan kan deze module je handvaten bieden. Samen gaan we op zoek naar verschillende mogelijkheden om vrije tijd binnenshuis uit te voeren. Met binnenshuis bedoelen we je thuis of een andere woonvorm waar je toekomst ligt. Eigen interesses ontdekken qua vrije tijdsinvulling binnenshuis. Eigen mogelijkheden ontdekken qua vrije tijdsinvulling binnenshuis. Ervaringen opdoen qua vrije tijdsinvulling binnenshuis. Het is een open module waarin u steeds kan instappen als er plaats is. Tijdens de eerste sessie zal je een vragenlijst invullen om na te gaan wat je interessegebieden zijn. Nadien is er de mogelijkheid verschillende zaken uit te proberen die binnen jou interessegebied liggen. Binnen de aanwezige groep zal elke deelnemer zijn eigen invulling hebben. Als u aangeeft te stoppen met de module en u heeft interessante dingen ontdekt zal er samen met begeleiding bekeken worden hoe u dit binnen u dagelijkse leven kan uitvoeren. Iedereen die op zoek is naar een zinvolle vrije tijdsbesteding binnenshuis. Mensen die niet willen of kunnen deelnemen aan clubactiviteiten en dus op zoek zijn naar dingen om binnenshuis zelfstandig uit te voeren. Max. 5 deelnemers Dinsdagnamiddag van 13u15 tot 14u30 of donderdagnamiddag van 13u15 tot 14u30 Gebouw 5 Kadans T3 Open module Elke sessie duurt 1u15 en Kadans

9 Tijdens deze sessie heb ik de kans gehad om verschillende activiteiten uit te proberen, gaande van tekenen, verschillende denksportactiviteiten enz., Deze sessies ervaar ik positief, een moment om te ontspannen. Het is aangenaam dat iedereen met zijn eigen activiteit kan bezig zijn, zo ontdek je wat je persoonlijk al dan niet ligt. Bij mindere momenten mag je gewoon aanwezig zijn of je activiteit aanpassen aan de mogelijkheden van het moment. Tijdens dit moment heb ik zaken ontdekt die ik nog niet kende en waarvan ik op voorhand soms dacht dat het niet haalbaar was. Maar met veel geduld, inzet en moed heeft de begeleiding mij geholpen waardoor ik de dingen geleerd heb en nu kan. Ik heb technieken geleerd die ik nu in mijn vrije momenten op mijn kamer of salon doe.

Breien en haken voor beginners

Breien en haken voor beginners Breien en haken voor beginners Hobby & vrije Tijd Wil je graag starten met breien en/of haken maar weet je niet goed hoe, dan ben je bij ons meer dan welkom. Wat leer je bij ons: Breien: opzet, rechts

Nadere informatie

Breien en haken voor beginners

Breien en haken voor beginners Breien en haken voor beginners Doelgroep Hobby & Vrije Tijd Wil je graag starten met breien en/of haken maar weet je niet goed hoe, dan ben je bij ons meer dan welkom. Wat leer je bij ons: Breien: opzet,

Nadere informatie

Breien en haken, een stapje verder

Breien en haken, een stapje verder Breien en haken, een stapje verder Hobby & Vrije tijd Heb je enige ervaring in het haken en/of breien. Beheers je volgende technieken: Breien: opzet, rechts en averechts breien, tricotsteek Haken: ketting

Nadere informatie

Arbeidsgerichte vorming

Arbeidsgerichte vorming Arbeidsgerichte vorming Arbeid en activatie De nadruk ligt op het geven van informatie en ervaringen uitwisselen in het zoeken naar (vrijwilligers)werk en/of opleiding. Mogelijke thema s die aan bod kunnen

Nadere informatie

Semi industrieel atelier

Semi industrieel atelier Semi industrieel atelier Domein Omschrijving Doelstelling Methodiek Doelgroep Aantal deelnemers Wanneer Arbeid & activatie Je voelt dat arbeid een gedeelte is dat bij het leven hoort en je wilt deze zinvolle

Nadere informatie

Arbeidsgerichte vorming met behulp van multimedia

Arbeidsgerichte vorming met behulp van multimedia Arbeidsgerichte vorming met behulp van multimedia Arbeid en activatie Moet je bepaalde office programma s gebruiken in je werk maar schiet je kennis hierin tekort of heb je hier opfrissing in nodig? Wil

Nadere informatie

Communicatie. Optimaliseren van de communicatievaardigheden.

Communicatie. Optimaliseren van de communicatievaardigheden. Communicatie Doelstelling Communicatie is zeer belangrijk in het dagelijkse leven. Bijna in alle activiteiten wordt hierop beroep gedaan. Uit onderzoek blijkt dat er heel wat mensen zijn die hiermee problemen

Nadere informatie

Beeldend werken: De lijn van het zijn.

Beeldend werken: De lijn van het zijn. Beeldend werken: De lijn van het zijn. Open atelier, een ontmoeting op ervaringsniveau. In het werken met vellen papier of delen er van, met nabijheid of afstand, met figuur en achtergrond, met punten

Nadere informatie

Badminton. Sport & beweging

Badminton. Sport & beweging Badminton Doelstelling Op dit uur kan er badminton worden gespeeld op elk niveau. Het goed kunnen spelen is absoluut geen vereiste, maar het graag doen is al meer dan voldoende. - actief en zinvol bezig

Nadere informatie

Jukebox. Hobby & Vrije Tijd. Domein

Jukebox. Hobby & Vrije Tijd. Domein Jukebox Aantal deelnemers Jukebox is een uurtje waarin we in groep muziek beluisteren. Eenmaal per maand kiezen we muziek van een bepaalde zanger of musicus of kiezen we een bepaald muziekgenre. We spelen

Nadere informatie

Badminton. Sport & beweging

Badminton. Sport & beweging Badminton Doelstelling Praktisch Op dit uur kan er badminton worden gespeeld op elk niveau. Het goed kunnen spelen is absoluut geen vereiste, maar het graag doen is al meer dan voldoende. - actief en zinvol

Nadere informatie

Gezond koken in 30 minuten

Gezond koken in 30 minuten Gezond koken in 30 minuten Heb jij vaak weinig tijd of heb je niet steeds evenveel zin om te koken? Wil je toch zelf een maaltijd klaarmaken én gezond eten? Nieuwe producten leren kennen? Dan is deze module

Nadere informatie

Basiscursus Mindfulness

Basiscursus Mindfulness Basiscursus Mindfulness Locatie Basiscursus mindfulness (bestaat uit 8sessies) Ervaringsgerichte basistraining van mindfulness. 8 wekelijkse bijeenkomsten met oefeningen en nabesprekingen, dagelijks individueel

Nadere informatie

Jaarcongres Ergotherapie

Jaarcongres Ergotherapie Jaarcongres Ergotherapie 22 maart 2019 Suzanne Van den Broek Heidi Lemmens met grote dank aan Bie Op de Beeck keuze is afhankelijk van: de aard van de cognitieve problemen de ernst van de cognitieve problemen

Nadere informatie

Koken in 30 minuten. Locatie Gebouw 5 Therapiekeuken 2 (In de hoofdingang van gebouw 5, voorlaatste deur aan linkerkant in de lange gang)

Koken in 30 minuten. Locatie Gebouw 5 Therapiekeuken 2 (In de hoofdingang van gebouw 5, voorlaatste deur aan linkerkant in de lange gang) Koken in 30 minuten Heb jij vaak weinig tijd of heb je niet steeds evenveel zin om te koken? Wil je toch zelf een maaltijd klaarmaken én gezond eten? Dan is deze module iets voor jou. Samen stellen we

Nadere informatie

Creatieve Ateliers voorjaar 2015

Creatieve Ateliers voorjaar 2015 Creatieve Ateliers voorjaar 2015 Rita Lauwerier Schapendries 63 9700 Oudenaarde 0486/99 96 45 Winkeltje open woe: 13u30-18 uur Vrijdag en zaterdag 10 uur tot 18 uur ritalauwerier@hotmail.com Creatief Atelier:

Nadere informatie

Samen op weg naar herstel

Samen op weg naar herstel Samen op weg naar herstel Sessie 5 en 6 : Krachten Inhoud Introductie krachten... 2 Ik ben... 3 Persoonseigenschappen en kwaliteiten...3 Ik kan... 4 Talenten en vaardigheden...4 Ik weet... 5 Levenservaring,

Nadere informatie

Dagbesteding Bijzonder

Dagbesteding Bijzonder Dagbesteding Bijzonder Bijzonder biedt dagbesteding met een kleinschalig karakter. Hierdoor is er veel tijd voor persoonlijke aandacht, en sta je als mens centraal. De cliënt moet zich hier thuis en beschermd

Nadere informatie

Fietsatelier. Kennis & informatie

Fietsatelier. Kennis & informatie Fietsatelier In deze module gaan we leren hoe je jouw fiets kan onderhouden. We gaan knutselen aan oude fietsen en staan in voor het onderhoud van een aantal fietsen op het domein. We combineren wat theoretische

Nadere informatie

Evaluatie Weerbaarheidtraining voor volwassenen Koekkoek & Co

Evaluatie Weerbaarheidtraining voor volwassenen Koekkoek & Co Evaluatie Weerbaarheidtraining voor volwassenen Koekkoek & Co 76 respondenten Cijfer algehele training 7 8 9 10 De deelnemers hadden beschikking over lesbrieven, hierin stond informatie over de bijeenkomsten

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Introductie

Hoofdstuk 1. Introductie Hoofdstuk 1 Introductie Wat kan dit boek voor jou betekenen? Als je dit boek leest, sta je op het punt een enorm succes te maken van je bedrijf. Dat vind ik geweldig cool. Welkom! Mijn naam is Marielle

Nadere informatie

VORMING LEVENSDOMEIN ONTWIKKELING THERAPIE

VORMING LEVENSDOMEIN ONTWIKKELING THERAPIE VORMING LEVENSDOMEIN ONTWIKKELING THERAPIE Inleiding VLOT werking De modules zijn opgesplitst in verschillende domeinen. In deze kaft vindt je een overzicht in de inhoudstafel van alle modules per domein.

Nadere informatie

Trajectboekje co-animator

Trajectboekje co-animator Trajectboekje co-animator Boekje van: Doel van het trajectboekje Voor je ligt een trajectboekje co-animator Dit trajectboekje is een werkinstrument. Als co-animator kan je hierin zaken opschrijven en

Nadere informatie

Toekomst ondanks pijn

Toekomst ondanks pijn Patiënteninformatie Toekomst ondanks pijn Bestelnummer: 2810 Revalidatie Versie: januari 2019 www.ziekenhuisamstelland.nl Telefoon: 020 755 7144 Pijn kan een behoorlijke belemmering zijn in het dagelijks

Nadere informatie

Stappenplan: maken van een beloningskaart Je kind stimuleren door aanmoediging

Stappenplan: maken van een beloningskaart Je kind stimuleren door aanmoediging Info@piresearch.nl www.piresearch.nl Stappenplan: maken van een beloningskaart Je kind stimuleren door aanmoediging Een beloningskaart helpt ouders gericht aandacht te besteden aan gewenst gedrag van hun

Nadere informatie

Dialogen website Motiveren tot rookstop

Dialogen website Motiveren tot rookstop Dialogen website Motiveren tot rookstop Dialoog verandertaal uitlokken en versterken Goedemorgen. Heeft u problemen gehad sinds uw vorige controle? Ja, eigenlijk wel. Mijn tanden zijn sterk verkleurd.

Nadere informatie

Opvoedingsondersteuning voor ouders van kinderen met autisme Begeleiding voor kinderen en jongeren met autisme.

Opvoedingsondersteuning voor ouders van kinderen met autisme Begeleiding voor kinderen en jongeren met autisme. Opvoedingsondersteuning voor ouders van kinderen met autisme Begeleiding voor kinderen en jongeren met autisme www.hetraster.be Individuele begeleiding Zorgpakket Wegwijs (3 gesprekken van 2 uur op de

Nadere informatie

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Training Coachvaardigheden Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Veel professionals doen tijdens hun carrière een beroep op een coach. Soms omdat ze vastgelopen zijn en niet weten welke

Nadere informatie

Avondsport. Actief meesporten in een variatie van ploegsporten.

Avondsport. Actief meesporten in een variatie van ploegsporten. Avondsport Domein Omschrijving Doelstelling Methodiek Doelgroep Aantal deelnemers Wanneer Locatie Praktisch Sport & beweging Actief meesporten in een variatie van ploegsporten. Zich op een sportieve manier

Nadere informatie

HEDEN. Herstellen? Cursussen waarmee je verder komt.

HEDEN. Herstellen? Cursussen waarmee je verder komt. ERVAAR JE EIGEN KRACHT EN MOGELIJK- HEDEN Herstellen? Cursussen waarmee je verder komt. Ervaringsdeskundigen van Het Kiemuur geven deze herstelgerichte cursussen. Zij doorliepen zelf een herstelproces

Nadere informatie

Creacafé. Je kan hier vrij naartoe komen et terug vertrekken. Er staat steeds een tasje koffie of thee voor iedere bezoeker klaar.

Creacafé. Je kan hier vrij naartoe komen et terug vertrekken. Er staat steeds een tasje koffie of thee voor iedere bezoeker klaar. Creacafé Hobby & vrije tijd Het creacafé is een vrije activiteit waarbij iedereen kan aansluiten. We hebben ter plaatse creatief materiaal, waar je gratis gebruik van kan maken. Hiernaast kan je ook gewoon

Nadere informatie

Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen. / created by: Mariëlla /

Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen.  / created by: Mariëlla / Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen Start each day with a gratefull heart 1 Inleiding Stap 1 Face your FEARS Stap 2 De Confrontatie en Acceptatie Stap 3 Zoek naar je innerlijke

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek onder vrijwilligers Gelre ziekenhuizen

Tevredenheidsonderzoek onder vrijwilligers Gelre ziekenhuizen ALGEMENE VRAGEN 1. Op welke locatie doet u vrijwilligerswerk? Gelre ziekenhuizen Apeldoorn Gelre ziekenhuizen Zutphen beide locaties 2. Hoe bent u in aanraking gekomen met vrijwilligerswerk bij Gelre ziekenhuizen?

Nadere informatie

Lokaal dienstencentrum De Stip Programma activiteiten november 2016

Lokaal dienstencentrum De Stip Programma activiteiten november 2016 Lokaal dienstencentrum De Stip Programma activiteiten november 2016 ONTMOETING De Carré DOORLOPEND AANBOD In De Stip kan u ook terecht in onze ontmoetingsplaats, De Carré, elke weekdag open van 14u tot

Nadere informatie

Introductie. Vrijheid. Moed. Verbinding. Hoi dapper mens!

Introductie. Vrijheid. Moed. Verbinding. Hoi dapper mens! Introductie Hoi dapper mens! Hoe tof dat je de gratis tips hebt gedownload! In dit document geef ik een aantal tips die mij persoonlijk veel geholpen hebben. Ik ben af gaat over jezelf accepteren en dat

Nadere informatie

Online Psychologische Hulp Depressie

Online Psychologische Hulp Depressie Online Psychologische Hulp Depressie 2 Online Psychologische Hulp In deze brochure maak je kennis met de online behandeling Depressie van. Je krijgt uitleg over wat een depressie is en hoe jou kan helpen

Nadere informatie

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten Samenvatting op kaarten 16 kaarten met samenvattingen van de inhoud van de module, psychoeducatie over een Lichte verstandelijke Beperking (LVB) voor cliënten en hun naasten. De kaarten 1 14 volgen de

Nadere informatie

Talenturen 1 ste jaar

Talenturen 1 ste jaar Talenturen 1 ste jaar Voorwoord Beste leerling, Fijn dat je hebt gekozen voor een schoolloopbaan op het Inspirocollege. Wij vinden het belangrijk dat je niet alleen met je neus in de boeken zit, maar

Nadere informatie

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen?

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen? Stap 6. Changes only take place through action Dalai Lama Wat ga je doen? Jullie hebben een ACTiePlan voor het experiment gemaakt. Dat betekent dat je een nieuwe rol en andere ACTies gaat uitproberen dan

Nadere informatie

Actie toolbox. van idee naar actie. Auteur: Bas Bakker. Meer tools nodig? Kijk op

Actie toolbox. van idee naar actie. Auteur: Bas Bakker.  Meer tools nodig? Kijk op Actie toolbox van idee naar actie Auteur: Bas Bakker www.basblogt.com 1. Inhoudsopgave 2. Van idee naar actie... 3 3. Het idee...6 4. Drie grote stappen bepalen...8 5. Experiment: Je eerste klant... 9

Nadere informatie

Collectief aanbod Jeugd Houten

Collectief aanbod Jeugd Houten Collectief aanbod Jeugd Houten Groepsmaatschappelijk werk Santé Partners in Houten 2018-2019 1 Inhoud Blz. Training Sterk staan 9-12.... 3 Zomertraining Plezier op School (aankomende brugklassers). 4 Assertiviteitstraining

Nadere informatie

De metamorfose van het Ismes huis.

De metamorfose van het Ismes huis. Nieuwsbrief Oktober 2016 In deze Nieuwsbrief Voorwoord Stefan Metamorfose van het Ismes + Fotos Sociale vaardigheidstraing / Theater middagen Film avond Vrijwilliger aan het woord Ismes Huis Brede Haven

Nadere informatie

Positief in het leven staan

Positief in het leven staan Positief in het leven staan In dit e-book krijg je een vier tips die onmisbaar zijn de om de dingen te doen waar jij gelukkig van wordt. Mijn naam is Irene Bex en ik ben stress- en burnoutspecialist, NLP

Nadere informatie

HOE PAK IK DIT AAN? Handvatten voor de invulling van de Dag van de Mobiliteit

HOE PAK IK DIT AAN? Handvatten voor de invulling van de Dag van de Mobiliteit HOE PAK IK DIT AAN? Handvatten voor de invulling van de Dag van de Mobiliteit INHOUD Tips en trucs... 3 Ter inspiratie: verslagen van deelnemers... 5 2 Tips en trucs Tips om tot een goede invulling van

Nadere informatie

Avondsport. Actief meesporten in een variatie van ploegsporten.

Avondsport. Actief meesporten in een variatie van ploegsporten. Avondsport Domein Omschrijving Doelstelling Methodiek Doelgroep Aantal deelnemers Wanneer Locatie Praktisch Sport & beweging Actief meesporten in een variatie van ploegsporten. Zich op een sportieve manier

Nadere informatie

Cosis Begeleid Leren

Cosis Begeleid Leren Vaardigheidslessen: Hulp bij studeren Om met succes een opleiding te kunnen volgen is het voor jongeren belangrijk dat ze over een aantal specifieke vaardigheden beschikken. Daarom hebben we een cursus

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Ouders

Klanttevredenheidsonderzoek. Ouders Klanttevredenheidsonderzoek Ouders - 2017 Vraag 1: Wat voor cijfer zou u Columbus willen geven? Ons gemiddelde is een 8,3! Het onderzoek is 51 keer verstuurd en maar liefs 39 keer Ingevuld retour gekomen,

Nadere informatie

Vaktherapie en groepstrainingen bij De Hoenderloo Groep

Vaktherapie en groepstrainingen bij De Hoenderloo Groep Vaktherapie en groepstrainingen bij De Hoenderloo Groep Therapie en training, iets voor jou? Als je bij De Hoenderloo Groep komt wonen, heb je vaak al veel meegemaakt in je leven. Het valt niet altijd

Nadere informatie

Nieuwsflits: Augustus 2014

Nieuwsflits: Augustus 2014 Nieuwsflits: Augustus 2014 MEER! met elkaar is een plek waar vrouwen van alle nationaliteiten en leeftijden elkaar kunnen ontmoeten. Waar veel vrijwilligers actief zijn. Waar je elkaar kunt steunen, jezelf

Nadere informatie

Reflectiegesprekken met kinderen

Reflectiegesprekken met kinderen Reflectiegesprekken met kinderen Hierbij een samenvatting van allerlei soorten vragen die je kunt stellen bij het voeren van (reflectie)gesprekken met kinderen. 1. Van gesloten vragen naar open vragen

Nadere informatie

2010 Marco Honkoop NLP coaching & training

2010 Marco Honkoop NLP coaching & training 2010 Marco Honkoop NLP coaching & training Introductie Dit ebook is gemaakt voor mensen die meer geluk in hun leven kunnen gebruiken. We kennen allemaal wel van die momenten dat het even tegen zit. Voor

Nadere informatie

Psychologische begeleiding, ruimer dan een gesprek. Informatiebrochure

Psychologische begeleiding, ruimer dan een gesprek. Informatiebrochure Psychologische begeleiding, ruimer dan een gesprek Informatiebrochure 2 Omgaan met de ziekte kanker gaat gepaard met extra stress. Zorgen over de diagnose, de operatie, de bijwerkingen van de behandeling,

Nadere informatie

Dagbehandeling voor mensen met NAH

Dagbehandeling voor mensen met NAH Dagbehandeling voor mensen met NAH Je doet het niet alleen, je voelt je gesterkt door de anderen. Stilstand is achteruitgang. (George) Het is mogelijk dat u tegen een aantal zaken aanloopt in het dagelijks

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

6 In Beeld. Bieke Depoorter

6 In Beeld. Bieke Depoorter 6 In Beeld Bieke Depoorter De 25-jarige fotografe Bieke Depoorter uit Ingooigem besloot pas in het laatste jaar middelbaar, tot verrassing van velen, om fotografie te gaan studeren. Ze trok naar het Kask

Nadere informatie

het vlasmuseum presenteert kortrijks kantatelier

het vlasmuseum presenteert kortrijks kantatelier het vlasmuseum presenteert kortrijks kantatelier programma 2013-2014 1 Inhoud Vrij Kantatelier p. 4 Basisopleiding p. 5 Dagopleiding beginners p. 5 Dagopleiding gevorderden p. 6 Avondopleiding beginners

Nadere informatie

Interview met JOEP. Waar zijn je mutsen allemaal naartoe verzonden? De échte JOEP-mutsen zijn over de hele wereld verzonden.

Interview met JOEP. Waar zijn je mutsen allemaal naartoe verzonden? De échte JOEP-mutsen zijn over de hele wereld verzonden. 6 Interview met JOEP Interview met JOEP ---------------------- 7 Kun je iets over jezelf vertellen? Ik ben van jaargang 2000 en ga naar de havo. Ik sport veel en graag en heb een passie voor extreme sporten

Nadere informatie

Cursusgids 2016 Den Helder & Schagen

Cursusgids 2016 Den Helder & Schagen MEE & de Wering Cursusgids 2016 Den Helder & Schagen 1 Weerbaarheid & sociale vaardigheden Voor kinderen van 9 12 jaar (basisschool) Het hoofddoel van de cursus Ho, tot hier en niet verder! is het bevorderen

Nadere informatie

Huiswerk op de Sint Josephschool.

Huiswerk op de Sint Josephschool. Huiswerk op de Sint Josephschool. Informatiebrochure voor ouders / verzorgers. Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op de Sint Josephschool. We hopen

Nadere informatie

Overzicht Groepsaanbod. Mindfulness Chronische pijn Instapgroep Kerngroep SOVA Weerbaarheid Angst en depressie

Overzicht Groepsaanbod. Mindfulness Chronische pijn Instapgroep Kerngroep SOVA Weerbaarheid Angst en depressie Overzicht Groepsaanbod Mindfulness Chronische pijn Instapgroep Kerngroep SOVA Weerbaarheid Angst en depressie Waarom een groep of cursus? Waarom in een groep? Het kan zijn dat je het zelf prettiger vindt

Nadere informatie

Ontdek je kracht voor de leerkracht

Ontdek je kracht voor de leerkracht Handleiding les 1 Ontdek je kracht voor de leerkracht Voor je ligt de handleiding voor de cursus Ontdek je kracht voor kinderen van groep 7/8. Waarom deze cursus? Om kinderen te leren beter in balans te

Nadere informatie

Basiscursus Mindfulness

Basiscursus Mindfulness Basiscursus Mindfulness Locatie Basiscursus mindfulness (bestaat uit 8sessies) Ervaringsgerichte basistraining van mindfulness. 8 wekelijkse bijeenkomsten met oefeningen en nabesprekingen, dagelijks individueel

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE FAALVAARDIGHEID

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE FAALVAARDIGHEID STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE FAALVAARDIGHEID Frequent falen inzetten als tool voor innovatie, verandering en verbetering Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze

Nadere informatie

Intervisie. Helpende Z&W versnelde leerroute. ROC Mondriaan, School voor Zorg en Welzijn, Leiden

Intervisie. Helpende Z&W versnelde leerroute. ROC Mondriaan, School voor Zorg en Welzijn, Leiden Intervisie Helpende Z&W versnelde leerroute ROC Mondriaan, School voor Zorg en Welzijn, Leiden Reflecteren Eén van de definities van reflecteren: Reflecteren is het terugblikken op je handelen, nadenken

Nadere informatie

Werkboek Nieuwjaarsbezinning

Werkboek Nieuwjaarsbezinning Werkboek Nieuwjaarsbezinning Tel je zegeningen over 2017 en voed je verlangen voor 2018 Met de Nieuwjaarsbezinning neem je de tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te blikken naar het

Nadere informatie

W W W. A S T R I D V A N R E N S. N L

W W W. A S T R I D V A N R E N S. N L M I N I - C U R S U S S t a r t e n m e t Y o g a - Y O G A I S F O R E V E R Y - B O D Y - W W W. A S T R I D V A N R E N S. N L Astrid van Rens - 2016 Het gaat niet om hoeveel je doet, maar om de aandacht

Nadere informatie

WORKSHOPS EN TRAININGEN NAJAAR 2013. Georganiseerd door STUVO-KAHO Technologiecampus in samenwerking met STUVO-LUCA

WORKSHOPS EN TRAININGEN NAJAAR 2013. Georganiseerd door STUVO-KAHO Technologiecampus in samenwerking met STUVO-LUCA WORKSHOPS EN TRAININGEN NAJAAR 2013 Georganiseerd door STUVO-KAHO Technologiecampus in samenwerking met STUVO-LUCA Uitstelgedrag te lijf: doe het nu! * Blijf je taken voor je uitschuiven? * Begin je pas

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Omdat u belangrijk bent! Omdat jij belangrijk bent! 1 Zorgt u langdurig en onbetaald voor een naaste die extra hulp nodig heeft? Zorgt u bijvoorbeeld voor een ouder, partner,

Nadere informatie

U bent van harte welkom!

U bent van harte welkom! Seizoen 2017-2018 U bent van harte welkom! In dit boekje vindt u alle activiteiten die georganiseerd worden in de Hanzeborg voor het seizoen September 2017 September 2018. Het kan zijn dat er wijzigingen

Nadere informatie

BUDGETGROEP BIZ OOST-VLAANDEREN

BUDGETGROEP BIZ OOST-VLAANDEREN BUDGETGROEP BIZ OOST-VLAANDEREN 1 Budgetgroepen BIZ (BudgetInZicht) Oost-Vlaanderen, een samenwerkingsverband tussen OCMW s, CAW s en verenigingen waar armen het woord nemen, heeft sinds enkele jaren een

Nadere informatie

ben ik nu een voorstander van alles onder controle willen houden, tot op het bot alles uitdokteren, plannen, uitmeten en berekenen?

ben ik nu een voorstander van alles onder controle willen houden, tot op het bot alles uitdokteren, plannen, uitmeten en berekenen? kramp oh kramp lees voor soms moet het ook gewoon, je krampachtig aan iets vastklampen. zo hard dat het je bijna verlamt, zo kortzichtig, dat je er je blik op de wereld door verliest. that s where the

Nadere informatie

Young People Coaching Experience

Young People Coaching Experience Hét loopbaanprogramma voor Young Professionals Young People Coaching Experience In 5 stappen naar je ideale baan! Ga jij met tegenzin naar je werk? Heb je er genoeg van om werk te doen dat niet bij je

Nadere informatie

Stap 7 Nabespreking met het slachtoffer en nabespreking met de steungroepleden (apart)

Stap 7 Nabespreking met het slachtoffer en nabespreking met de steungroepleden (apart) Handleiding No Blame Stappenplan No Blame Stap 1 Gesprek met het slachtoffer Stap 2 Organiseer een bijeenkomst met de steungroep Stap 3 Uitleg probleem Stap 4 Deel de verantwoordelijkheid Stap 5 Ideeën

Nadere informatie

Bijlage 6 uit het schoolreglement

Bijlage 6 uit het schoolreglement Bijlage 6 uit het schoolreglement Visietekst huistaken Sint-Paulus, De Deynestraat / Rerum Novarumplein Gent Inleiding Met een visietekst willen we de fundamentele ideeën formuleren van het huistakenbeleid

Nadere informatie

#Gevoelsbeleving #IKontwikkeling #AANgaan

#Gevoelsbeleving #IKontwikkeling #AANgaan Gezinskaraktercoach gespecialiseerd in de ontwikkelingsfase van 9-jarige kinderen die over veel meer gaat dan 9-jarige kinderen #Gevoelsbeleving #IKontwikkeling #AANgaan In dit e-book krijg je van mij

Nadere informatie

Thema 2 Interpersoonlijk functioneren: Twee kernkwadranten van Ofman

Thema 2 Interpersoonlijk functioneren: Twee kernkwadranten van Ofman Thema 2 Interpersoonlijk functioneren: Twee kernkwadranten van Ofman Mijn vijf kaarten/ kernkwadranten uit het spel van Ofman waren: Inlevingsvermogen, doelgericht, open, geduldig, behulpzaam. Hier heb

Nadere informatie

Hulpvragen Signs of Success

Hulpvragen Signs of Success Hulpvragen Signs of Success Signs of Success is een vragende benadering. Je probeert verandering bij de jongere en zijn netwerk op gang te brengen door vragen te stellen. In deze tool vind je een bonte

Nadere informatie

Samenwerken. Samenwerken. Samenwerken. Samenwerken. Dit kan ik al goed... Dit kan ik al goed... Hier moet ik nog aan werken...

Samenwerken. Samenwerken. Samenwerken. Samenwerken. Dit kan ik al goed... Dit kan ik al goed... Hier moet ik nog aan werken... Kiezen: wanneer wil ik samenwerken? Soms kom je echt verder door samen te werken maar soms heb je de rust nodig iets juist alleen voor jezelf te doen. Ik kan uitleggen waarom ik kies voor samenwerken.

Nadere informatie

Verenigingen. Zorgcentrum de Schutse te Sint Annaland

Verenigingen. Zorgcentrum de Schutse te Sint Annaland Verenigingen Zorgcentrum de Schutse te Sint Annaland Sint Annaland, januari 2008 Inhoud 1. Inleiding 1.1. Aanmelden 1.2. Kosten 2. De verenigingen 2.1. Koersbal 2.2. Kaarten maken 2.3. Handwerken 2.4.

Nadere informatie

Wie de schoen past. Kaleidoscoop op het ROC ASA, voor studenten opleiding onderwijsassistent en SPW

Wie de schoen past. Kaleidoscoop op het ROC ASA, voor studenten opleiding onderwijsassistent en SPW Wie de schoen past Kaleidoscoop op het ROC ASA, voor studenten opleiding onderwijsassistent en SPW Het ROC ASA in Amsterdam heeft de afgelopen drie jaar het programma Kaleidoscoop ingevoerd. Daardoor volg

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Je gezond voelen Fitheid Klachten en pijn Slapen Eten Conditie Bewegen

Je gezond voelen Fitheid Klachten en pijn Slapen Eten Conditie Bewegen Je gezond voelen Fitheid Klachten en pijn Slapen Eten Conditie Bewegen Zorgen voor jezelf Je grenzen kennen Kennis van gezondheid Omgaan met tijd Omgaan met geld Kunnen werken Hulp kunnen vragen Onthouden

Nadere informatie

Aanbod Huiswerkbegeleiding Educatief Centrum de IJssel Apeldoorn 2015-16

Aanbod Huiswerkbegeleiding Educatief Centrum de IJssel Apeldoorn 2015-16 Aanbod Huiswerkbegeleiding Educatief Centrum de IJssel Apeldoorn 2015-16 Huiswerkbegeleiding voor leerlingen van het Voortgezet onderwijs Wat bieden wij aan? - Geschikte ruimte waar kinderen in alle rust

Nadere informatie

nieuwe yoga Breien is het

nieuwe yoga Breien is het Breien is het nieuwe yoga De dames van Breiclub Bottles komen in de even weken samen in café Bottles op de Driesprong in Rosmalen. Rond de twaalf deelnemers haken en breien erop los. En uiteraard wordt

Nadere informatie

Liever assertiever op het werk

Liever assertiever op het werk Waarom een assertiviteitstraining? Voor veel mensen is het niet gemakkelijk om in een werkomgeving bijvoorbeeld voor de eigen mening uit te komen, neen te zeggen, om te gaan met de boosheid van een collega

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Omdat u belangrijk bent! Omdat jij belangrijk bent! 1 Zorgt u langdurig en onbetaald voor een naaste die extra hulp nodig heeft? Zorgt u bijvoorbeeld voor een ouder, partner,

Nadere informatie

NA AR DE TOP V E R E N I G I N G 3. 0 U P D AT E J E W E R K I N G C U LT U U R N E T W E R K K E M P E N 2 3 F E B R U A R I

NA AR DE TOP V E R E N I G I N G 3. 0 U P D AT E J E W E R K I N G C U LT U U R N E T W E R K K E M P E N 2 3 F E B R U A R I MET JE TEAM NA AR DE TOP V E R E N I G I N G 3. 0 U P D AT E J E W E R K I N G C U LT U U R N E T W E R K K E M P E N 2 3 F E B R U A R I 2 0 1 9 THE SKY IS THE LIMIT. OOK VOOR JOUW VERENIGING! THE SKY

Nadere informatie

Persoonlijke praatkaartjes en gezellige gezinspraatjes

Persoonlijke praatkaartjes en gezellige gezinspraatjes Persoonlijke praatkaartjes en gezellige gezinspraatjes p welke momenten hebben jullie als gezin aandacht voor elkaar? anneer is er tijd om even rustig samen te praten? ijdens het eten aan tafel wisselen

Nadere informatie

Profileringstool Innerspective BV April 2018

Profileringstool Innerspective BV April 2018 01 TALENT AAN ZET! Profileringstool Innerspective BV April 2018 Auteur: Wout Plevier SLiM! Talent-ontwikkeling Innerspective BV 02 WAAROM TALENT SLIM! AAN ZET? De maatschappij gaat steeds sneller. Organisaties

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2019-2020 Cursus/workshop Aantal lessen Aanvang Kosten p.p Keramische vormgeving 25 x 3u 16 sept 2019 397,50 Later instromen gedurende de cursus mogelijk. middag/avond

Nadere informatie

Het poppenproject N II RAT RADA

Het poppenproject N II RAT RADA Het poppenproject N II RAT RADA DIT IS WAT JE NODIG HEBT: Haaknaald 2,0 mm of 2,5 mm Breinaalden 3,0 mm een borduur- of stopnaald 3 verschillende garens geschikt voor haaknaald 2,5 mm een ander garen geschikt

Nadere informatie

Patroon Een zee van kleur

Patroon Een zee van kleur Patroon Een zee van kleur Ik heb mijn eigen deken gemaakt van Cool Wool van Lana Grossa. Voor de hoofdkleur heb ik nr 125 gebruikt. De kleuren en volgorde van de stokjestoeren zijn 477,594, 2007, 537,

Nadere informatie

Doelstellingen van de training Weerbaarheid. Definitie van de hoofddoelstelling voor de training:

Doelstellingen van de training Weerbaarheid. Definitie van de hoofddoelstelling voor de training: Doelstellingen van de training Weerbaarheid Definitie van de hoofddoelstelling voor de training: Het bereiken van de verborgen vaardigheden en persoonlijke kracht van de persoon om daardoor een ontwikkelingsproces

Nadere informatie

voor leerlingen Pesten op het werk VRAGEN EN OPDRACHTEN

voor leerlingen Pesten op het werk VRAGEN EN OPDRACHTEN voor leerlingen Pesten op het werk VRAGEN EN OPDRACHTEN Bladzijde 5 Waarom dit boekje? Lees de tekst goed. Beantwoord dan de onderstaande vragen. 1 Waar gaat het boekje over?... 2 Door wie kun je op het

Nadere informatie

Vrije activiteiten Seizoendecoratie maken Vrij tekenen en schilderen

Vrije activiteiten Seizoendecoratie maken Vrij tekenen en schilderen Vrije activiteiten Seizoendecoratie maken Ben je op donderdagnamiddag vrij en knutsel je graag in groep? Elke donderdagnamiddag maken we decoratie om ons centrum op te vrolijken. We werken steeds rond

Nadere informatie

Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap

Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap Zelfleiderschap is dat je jezelf aanstuurt. Je doet wat jij belangrijk, waardevol, leuk of interessant vindt. Je kiest je eigen weg en je zorgt goed voor jezelf.

Nadere informatie

Het gymnasium: iets voor jou?

Het gymnasium: iets voor jou? Het gymnasium: iets voor jou? Stel jezelf eens de vraag... Ben ik nieuwsgierig? Heb ik een brede belangstelling? Hou ik van onderzoeken? Ben ik gek op cultuur? Houd ik van nieuwe dingen leren? Ben ik kritisch?

Nadere informatie

Hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen?

Hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen? Sessie 7 Hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen? Hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen? Goed voor jezelf zorgen begint met het ontwikkelen van een bewuste respons op die situaties in je leven waarvan

Nadere informatie