Breien en haken voor beginners

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Breien en haken voor beginners"

Transcriptie

1 Breien en haken voor beginners Doelgroep Hobby & Vrije Tijd Wil je graag starten met breien en/of haken maar weet je niet goed hoe, dan ben je bij ons meer dan welkom. Wat leer je bij ons: Breien: opzet, rechts en averechts breien, tricotsteek Haken: ketting haken, half vaste, vaste, half stokje, stokje Deze technieken leer je via eenvoudige handwerkjes: sjaal, pannenlap, GSM-zakje, serviettenring, Aanleren van de basistechnieken Eenvoudige handwerkjes maken Samen zijn, een gezellig ontspannend handwerkmoment Breien of haken van een werkstuk volgens voorbeeld en bijhorend stappenplan. Iedereen die graag wil leren breien en /of haken. Max. 4 deelnemers Donderdag van 13u15-14u30 Locatie Gebouw 7 keuken 1 Praktisch We werken in een open module, je kan instappen als er een plaats vrij is. Voor de handwerkjes die je maakt, kan je eventueel een keuze maken uit het beperkt aanbod van wol. Hiervoor betaal je een kleine bijdrage. Je kan ook zelf wol voorzien.

2 Breien en haken, een stapje verder Hobby & vrije tijd Heb je enige ervaring in het haken en/of breien. Beheers je volgende technieken: Breien: opzet, rechts en averechts breien, tricotsteek Haken: ketting haken, vaste, stokje Maak kennis om een stapje verder te gaan in het handwerken. Je kan kiezen uit een aanbod uitgewerkte voorbeelden, een keuze maken uit één van de aanwezige patronen of boeken, of zelf een patroon voorzien. Ervaringen uitwisselen i.v.m. haken en /of breien. Kennis verruimen, aanleren van nieuwe technieken/patronen. Samen zijn, een gezellig ontspannend handwerkmoment. Doelgroep Locatie Praktisch Haken of breien van een werkstuk volgens voorbeeld en bijhorend stappenplan. Handwerken gebaseerd op instructies uit boek of tijdschrift, al dan niet zelf meegebracht. Iedereen die enige kennis heeft in het haken en /of breien, en graag een extra techniek of patroon wil uitproberen. Max. 6 deelnemers Dinsdagnamiddag van 15u00 tot 16u15 Gebouw 5 afdeling Kadans T3 We werken in een open module, je kan instappen als er een vrije plaats is. Maak je een handwerk gebaseerd op één van de voorbeeldwerkstukken, dan kan je eventueel een keuze maken uit het beperkte aanbod van wol. Hiervoor betaal je een kleine bijdrage. Je kan ook zelf wol voorzien. Breng je zelf je eigen patroon mee, voorzie dan best de aangepaste wol en breinaalden of haaknaalden. en Kadans

3 Ik ben terug aan het haken en breien geslagen en door de begeleiding die ik gekregen heb, heb ik reeds en sjaal voor mijn kleinkind kunnen maken. Dit maakt me trots. Ik ervaar tijdens dit moment heel veel vriendschap en gezelligheid en het tasje koffie erbij maakt het af. Het is aangenaam om in de groep te zitten, iets maken van jezelf. Maar ook het zien groeien bij de anderen van hun project is tof. Het samenzitten en het tasje koffie erbij zorgen voor een gezellige sfeer tijdens dit moment. Na een val van de trap met als gevolg een gat in mijn hoofd en een flinke hersenbloeding ben ik beland op Kadans, een afdeling voor personen met een niet aangeboren hersenletsel. Ik heb hier de aangeboden therapieën gevolgd, waarbij ik keuze had tussen verschillende VLOT-momenten op dinsdag en donderdagnamiddag. Ik heb koken in 30 minuten en breien en haken, een stapje verder gevolgd. Deze twee therapieën waren voor mij bekend en verworven terrein. Bij breien en haken maak je een eigen keuze van werkstukken. Ik kon hier zelfstandig werken. Dit heeft me ook aangezet om me aan te sluiten bij een breinamiddag in mijn dorp. Hier heb ik dan mijn sociale contacten terug kunnen uitbreiden. Deze beide therapieën gingen me goed af. Ik ben nu aan het afbouwen en kom alleen de dinsdag nog op dagverpleging.

4 Fotografie Hobby & vrije Tijd Elke week wordt er een bepaald onderwerp besproken waarrond we gaan werken. Dan gaan we op stap om rond dit thema foto s te maken. Nadien worden deze foto s op de computer getoond en besproken. Af en toe gaan we op locatie om foto s te nemen of te bekijken. Het technisch aspect van foto s maken komt hier niét aan bod. Interessante en creatieve beelden leren maken Anders leren kijken naar de werkelijkheid Licht leren zien De reeds opgedane theorie in de praktijk brengen Leren van elkaar Inzicht krijgen in de mogelijkheden van een digitale camera Genieten We werken elke week rond een bepaald thema. Voorbeelden hiervan: kleur, structuur, natuur, zwart-wit, reflecties, In deel één gaan we praktisch aan de slag en nemen we foto s rond dit onderwerp. Tijdens het tweede deel van de sessie gaan we onze foto s op de computer bekijken. Ongeveer één maal per maand gaan we op locatie om foto s te nemen of bekijken we het werk van andere fotografen. Het is ook mogelijk om een selectie van je eigen foto s mee te nemen om in groep te tonen en bespreken. Er wordt van je verwacht dat je reeds met je camera overweg kan. Doelgroep Iedereen die interesse heeft in fotografie en/of over wil bijleren. Iedereen die al een beetje weet hoe je met een camera moet werken. Locatie Max. 8 deelnemers Dinsdag van 13u15-16u15 Gebouw 2 - Oaselokaal DVT Praktisch Je kan instappen wanneer je wil Het inschrijven voor deze module is mogelijk Een eigen camera meebrengen is zeker een meerwaarde (vergeet niet USB-kabeltje mee te nemen!), maar extra toestellen zijn aanwezig op DVT Het is niet toegestaan om foto s van elkaar te nemen o.w.v. privacy redenen Indien je heel weinig of geen ervaring in fotografie hebt, is het aan te raden de module Ken je camera eerst te volgen

5 Mijn interesse voor fotografie was helemaal weggevallen door mijn burn-out, mijn depressie. Door deel te nemen aan deze VLOT-module is de interesse in fotografie terug aangewakkerd. Ik heb terug zin gekregen om te fotograferen. Zelfs buiten het VLOT trek ik er nu dikwijls op uit in de natuur om foto s te nemen. Heel leuk zijn de uitstapjes die regelmatig worden georganiseerd in de module. De therapeute zorgt wekelijks voor heel interessante VLOTsessies. De sessies worden met passie gegeven. Samen met anderen gaan we aan de slag om rond een onderwerp te fotograferen, zowel in theorie en praktijk.

6 Ken je camera! Hobby & Vrije Tijd Je leert in kleine groep- de belangrijkste eigenschappen van je camera kennen, zodat je hem beter kan gebruiken. Ook enkele basisbegrippen van de fotografie komen aan bod. Basisbegrippen fotografie leren kennen Inzicht krijgen in de mogelijkheden van een digitale camera (bij voorkeur die van jezelf) Als je een camera hebt, maar niet goed weet wat deze allemaal kan, dan zit je met deze module op de juiste plaats. Je leert je camera gebruiken en komt te weten wat de mogelijkheden ervan zijn. door middel van voorbeelden leer je in foto s de fouten te herkennen die vaak gemaakt worden door fout cameragebruik. Onderwerpen die aan bod komen: sluitertijd en diafragma, witbalans, ISO-waarde,. Elke week komt er een ander thema aan bod. Er is steeds ruimte voor vragen. Deze module loopt over een periode van 6 weken. Het is mogelijk om daarna de module fotografie te volgen om je verder te bekwamen in het creatieve aspect van de fotografie. Doelgroep Iedereen die interesse heeft in fotografie Iedereen die zijn eigen camera wil leren kennen Locatie Max. 4 deelnemers Donderdag van 13u15-14u30 Gebouw 2 - Oaselokaal DVT Praktisch Je kan instappen wanneer je wil. Na 6 weken is de module afgelopen. Een eigen camera meebrengen is zeker een meerwaarde (vergeet niet USB-kabeltje mee te nemen!), maar geen noodzaak. Er zijn enkele camera s beschikbaar op DVT. De module is voor de absolute beginner: voorkennis is dus niét nodig.

7 Kleiatelier Doelgroep Hobby & vrije Tijd Klei is een materiaal dat een zekere uitstraling heeft. Het werken met klei nodigt uit tot creëren, leert je dat je meer in je hebt dan je denkt, geeft voldoening en wekt waardering op. Er wordt steeds gewerkt naar een eindproduct. Er is geen voorkennis vereist. Plezier en voldoening vinden in het werken met de materie klei. Omgaan met het hier en nu. De techniek van klei wordt gestructureerd aangeleerd. Stap voor stap leer je de mogelijkheden en beperkingen van de materie kennen. Gebruik van mallen zorgt ervoor dat mislukkingen beperkt blijven. Potvormen en gebruiksvoorwerpen staan dicht bij de dagelijkse leefwereld. je reeds ervaring hebt, kunnen moeilijkere technieken aan bod komen en kan er meer geëxperimenteerd worden. Het eindresultaat blijft belangrijk. Eigen gemaakte producten kunnen gekocht worden aan de prijs van het gebruikte materiaal. Je bent op zoek naar nieuwe uitdagingen en je werkt graag met je handen. Je kent al dan niet de mogelijkheden van klei en je wil werken naar een afgewerkt product. Je wil uw vaardigheden ontdekken en succeservaringen opdoen? Je bent op zoek naar een manier om je problemen los te laten. Max. 8 deelnemers Dinsdag en donderdag 13u30-16u00 Locatie Gebouw 7 Kleiatelier, Tracé 7 Praktisch We werken in een open module. Je kan instappen als er plaats vrij is. Kies je voor deze module dan vragen we een engagement voor minimaal 6 weken.

8 Vlechten met pitriet Doelgroep Hobby & vrije tijd In dit atelier hanteren we de techniek van het (manden)vlechten. Er is geen voorkennis vereist, je maakt kennis met pitriet en zijn eigenschappen. Er wordt steeds gewerkt naar een eindproduct. Je kan hier op maat ontdekken welke ruime mogelijkheden pitriet biedt en of het vlechten voor jou een meerwaarde kan zijn. De belangrijkste basisprincipes van het vlechten worden stapsgewijs aangeleerd en uitgeprobeerd. De eigen interesse wordt nadien besproken. Er is de mogelijkheid om voor jezelf (of eigen omgeving, familie) iets te maken of er kan meegewerkt worden aan bestellingen. je reeds ervaring hebt, kunnen moeilijkere technieken en afwerkingen aan bod komen. Naast het vlechten is vernis- en kleurwerk van de manden nog een belangrijke nevenactiviteit. Ook dit doe je zelf hier. Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging en je werkt graag met je handen. Je kent al dan niet de mogelijkheden van pitriet en wil werken naar een afgewerkt product. Je bent op zoek naar ontspanning, in een rustige omgeving. Je bent op zoek naar een manier om je problemen los te (leren) laten. Max. 7 deelnemers Dinsdag en/of donderdag van 13u30 16u00 Locatie Gebouw 7 Rietatelier, Tracé 7 Praktisch We werken in een open module, waar je kan instappen als er een plaats vrij is. Kies je voor deze module, dan vragen we een engagement van minimaal 6 weken. Je betaalt de kostprijs van het verwerkte materiaal.

9 Nog tijdens mijn verblijf op Oever werd ons de VLOT kaft voorgelegd, maar daar had ik op dat moment absoluut geen behoefte aan. Ik heb wel een korte rondleiding gehad, en toen is me wel duidelijk geworden dat, indien ik met VLOT zou starten, dat dan met rietvlechten zou zijn. Pas toen ik na vele weken op Rif binnen kwam, kon ik mezelf zover brengen om met VLOT te beginnen. Rietvlechten dus. En daar heb ik tot op de dag van vandaag geen moment spijt van gehad. VLOT was voor mij DE mogelijkheid om mijn gepieker opzij te zetten. Doordat je zo gefocust bent op hetgeen je op dat moment aan het doen bent, je moet je echt concentreren, ging dat eigenlijk vanzelf. Al na de tweede of derde keer begon ik echt uit te kijken naar die halve dagen. Ze gaven me rust in mijn hoofd. Al de andere dingen die ik gewoonlijk deed, zoals lezen, een film kijken, breien, haken daar kon ik mij niet op concentreren, dat lukte me gewoon niet. Maar bij rietvlechten was dat geen probleem. Iets nieuws aanleren en het graag doen zijn twee motivatiepijlers. Anders zou ik het niet volgehouden hebben denk ik. In het begin was ik echt bezig met het rietvlechten alleen. Maar geleidelijk aan kon je ook het contact met de anderen appreciëren. Het werden aangename momenten. Ook dat aspect, dat contact, kon mijn gedachten verzetten, want er werd over van alles en nog wat gepraat, behalve de miserie waar we allemaal mee kampten. Na geruime tijd werd het zelfs leuk en konden we echt genieten. Maar ook tijdens donkere moeilijke dagen waren het voor mij die VLOT momenten die ik kon blijven volhouden. Al de andere therapieën werden te zwaar, ik kon het niet meer aan. Maar ik zou het verschrikkelijk gevonden hebben indien ik eens een keer niet kon gaan rietvlechten. Je leert er ook je grenzen kennen en leggen/verleggen. Je kan uitdagingen aangaan, iets nieuws proberen, en dan met de steun en hulp van de therapeuten lukt het toch. Zit je vast dan brachten ze al eens wat tips waardoor je toch weer verder kon. Wat voor mij ook niet onbelangrijk is, is de betrokkenheid van de therapeuten. Sowieso een warm onthaal vanaf dag 1, op een heel gewone en zeker ook geduldige manier werden dingen en zaken uitgelegd, je kon het 3-4 keer achter mekaar vragen, niets was te veel. Er werd ook wel geregeld gevraagd hoe het met je ging. En begrip was er zeker als je je slecht voelde. Bij moeilijke momenten kon je met je problemen bij hen terecht. Niets moet, geen druk, geen verwachtingen als het niet ging kon je je gerust eventjes terug trekken, om daarna weer aan te sluiten. Of in het slechtste geval vroeger stoppen en terug gaan naar de afdeling. De therapeuten verwittigden dan de afdeling dat het niet zo goed ging en dat ik vroeger terug kwam.

10 Voorlezen voor volwassenen Doelgroep Locatie Hobby & vrije tijd Voorlezen aan volwassenen: Hoewel zelf lezen een ontspannende activiteit is, vraagt deze ook vaak veel concentratie. Als je concentratie door verschillende omstandigheden niet optimaal is, kan deze ontspannende activiteit een moeilijke inspanning worden. Voorgelezen worden kan dan toch die ontspanning brengen. Je wordt meegenomen in een verhaal en moet alleen maar ontvangen. Er kunnen in overleg boeken gekozen worden. Aan het begin van elke bijeenkomst zal de therapeut een samenvatting geven van wat er tot nu toe is voorgelezen en aan het einde van de sessie kan er een momentje zijn om luisterervaringen te delen. Tot rust komen Kunnen ontvangen van een verhaal, zonder dat er iets wordt verwacht. Op een rustige manier werken aan het verbeteren van concentratie Zich even kunnen losmaken van het eigen verhaal en opgaan in een ander verhaal Verbeeldingsvermogen stimuleren Er wordt in groep een boek gekozen en dit wordt door de therapeut in delen voorgelezen. Er wordt telkens aan de start van de bijeenkomst een samenvatting van de vorige keer gegeven en op het einde is er een kort momentje om de luisterervaringen te delen. Voorlezen voor volwassenen is toegankelijk voor veel mensen. Iedereen die affiniteit heeft met verhalen en literatuur. Min. 3 en Max. 10 deelnemers Dinsdag van 15u00-16u15 Gebouw 4 - dramalokaal

11 Wat met je vrije tijd binnenshuis? Doelgroep Locatie Praktisch Hobby & vrije tijd Ben je op zoek naar een zinvolle vrije tijdsinvulling om binnenshuis, dan kan deze module je handvaten bieden. Samen gaan we op zoek naar verschillende mogelijkheden om vrije tijd binnenshuis uit te voeren. Met binnenshuis bedoelen we je thuis of een andere woonvorm waar je toekomst ligt. Eigen interesses ontdekken qua vrije tijdsinvulling binnenshuis. Eigen mogelijkheden ontdekken qua vrije tijdsinvulling binnenshuis. Ervaringen opdoen qua vrije tijdsinvulling binnenshuis. Het is een open module waarin u steeds kan instappen als er plaats is. Tijdens de eerste sessie zal je een vragenlijst invullen om na te gaan wat je interessegebieden zijn. Nadien is er de mogelijkheid verschillende zaken uit te proberen die binnen jou interessegebied liggen. Binnen de aanwezige groep zal elke deelnemer zijn eigen invulling hebben. Als u aangeeft te stoppen met de module en u heeft interessante dingen ontdekt zal er samen met begeleiding bekeken worden hoe u dit binnen u dagelijkse leven kan uitvoeren. Iedereen die op zoek is naar een zinvolle vrije tijdsbesteding binnenshuis. Mensen die niet willen of kunnen deelnemen aan clubactiviteiten en dus op zoek zijn naar dingen om binnenshuis zelfstandig uit te voeren. Max. 5 deelnemers Dinsdagnamiddag van 13u15 tot 14u30 of donderdagnamiddag van 13u15 tot 14u30 Gebouw 5 Kadans T3 Open module Elke sessie duurt 1u15 en Kadans

12 Tijdens deze sessie heb ik de kans gehad om verschillende activiteiten uit te proberen, gaande van tekenen, verschillende denksportactiviteiten enz., Deze sessies ervaar ik positief, een moment om te ontspannen. Het is aangenaam dat iedereen met zijn eigen activiteit kan bezig zijn, zo ontdek je wat je persoonlijk al dan niet ligt. Bij mindere momenten mag je gewoon aanwezig zijn of je activiteit aanpassen aan de mogelijkheden van het moment. Tijdens dit moment heb ik zaken ontdekt die ik nog niet kende en waarvan ik op voorhand soms dacht dat het niet haalbaar was. Maar met veel geduld, inzet en moed heeft de begeleiding mij geholpen waardoor ik de dingen geleerd heb en nu kan. Ik heb technieken geleerd die ik nu in mijn vrije momenten op mijn kamer of salon doe.

Breien en haken voor beginners

Breien en haken voor beginners Breien en haken voor beginners Hobby & Vrije Tijd Wil je graag starten met breien en/of haken maar weet je niet goed hoe, dan ben je bij ons meer dan welkom. Wat leer je bij ons: Breien: opzet, rechts

Nadere informatie

Breien en haken, een stapje verder

Breien en haken, een stapje verder Breien en haken, een stapje verder Hobby & Vrije tijd Heb je enige ervaring in het haken en/of breien. Beheers je volgende technieken: Breien: opzet, rechts en averechts breien, tricotsteek Haken: ketting

Nadere informatie

Breien en haken voor beginners

Breien en haken voor beginners Breien en haken voor beginners Hobby & vrije Tijd Wil je graag starten met breien en/of haken maar weet je niet goed hoe, dan ben je bij ons meer dan welkom. Wat leer je bij ons: Breien: opzet, rechts

Nadere informatie

Semi industrieel atelier

Semi industrieel atelier Semi industrieel atelier Domein Omschrijving Doelstelling Methodiek Doelgroep Aantal deelnemers Wanneer Arbeid & activatie Je voelt dat arbeid een gedeelte is dat bij het leven hoort en je wilt deze zinvolle

Nadere informatie

Arbeidsgerichte vorming

Arbeidsgerichte vorming Arbeidsgerichte vorming Arbeid en activatie De nadruk ligt op het geven van informatie en ervaringen uitwisselen in het zoeken naar (vrijwilligers)werk en/of opleiding. Mogelijke thema s die aan bod kunnen

Nadere informatie

Arbeidsgerichte vorming met behulp van multimedia

Arbeidsgerichte vorming met behulp van multimedia Arbeidsgerichte vorming met behulp van multimedia Arbeid en activatie Moet je bepaalde office programma s gebruiken in je werk maar schiet je kennis hierin tekort of heb je hier opfrissing in nodig? Wil

Nadere informatie

Gezond koken in 30 minuten

Gezond koken in 30 minuten Gezond koken in 30 minuten Heb jij vaak weinig tijd of heb je niet steeds evenveel zin om te koken? Wil je toch zelf een maaltijd klaarmaken én gezond eten? Nieuwe producten leren kennen? Dan is deze module

Nadere informatie

Communicatie. Optimaliseren van de communicatievaardigheden.

Communicatie. Optimaliseren van de communicatievaardigheden. Communicatie Doelstelling Communicatie is zeer belangrijk in het dagelijkse leven. Bijna in alle activiteiten wordt hierop beroep gedaan. Uit onderzoek blijkt dat er heel wat mensen zijn die hiermee problemen

Nadere informatie

6 In Beeld. Bieke Depoorter

6 In Beeld. Bieke Depoorter 6 In Beeld Bieke Depoorter De 25-jarige fotografe Bieke Depoorter uit Ingooigem besloot pas in het laatste jaar middelbaar, tot verrassing van velen, om fotografie te gaan studeren. Ze trok naar het Kask

Nadere informatie

Dialogen website Motiveren tot rookstop

Dialogen website Motiveren tot rookstop Dialogen website Motiveren tot rookstop Dialoog verandertaal uitlokken en versterken Goedemorgen. Heeft u problemen gehad sinds uw vorige controle? Ja, eigenlijk wel. Mijn tanden zijn sterk verkleurd.

Nadere informatie

Beeldend werken: De lijn van het zijn.

Beeldend werken: De lijn van het zijn. Beeldend werken: De lijn van het zijn. Open atelier, een ontmoeting op ervaringsniveau. In het werken met vellen papier of delen er van, met nabijheid of afstand, met figuur en achtergrond, met punten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Jukebox. Hobby & Vrije Tijd. Domein

Jukebox. Hobby & Vrije Tijd. Domein Jukebox Aantal deelnemers Jukebox is een uurtje waarin we in groep muziek beluisteren. Eenmaal per maand kiezen we muziek van een bepaalde zanger of musicus of kiezen we een bepaald muziekgenre. We spelen

Nadere informatie

Lisa Van Damme. Ik hou ervan om het juiste moment af te wachten!

Lisa Van Damme. Ik hou ervan om het juiste moment af te wachten! 2 portfolio Lisa Van Damme Lisa Van Damme begon, geïnspireerd door sociaal geëngageerde fotografen, op 17-jarige leeftijd aan een studie fotografie. Voor haar is fotografie meer dan een doel; het is eerst

Nadere informatie

Op cursus met KEI-JONG vzw zeker iets voor jou...!?

Op cursus met KEI-JONG vzw zeker iets voor jou...!? Op cursus met KEI-JONG vzw zeker iets voor jou...!? Op cursus met KEI-JONG vzw is... op stap gaan bijleren nieuwe mensen Bijleren op een plezante manier. Nieuwe dingen uitproberen. Nieuwe mensen leren

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Verslag stage ID-dance

Verslag stage ID-dance Verslag stage ID-dance 1 Gabriëlle van Tussenbroek, 4D Inhoud Motivatie (pagina 3) Algemene gegevens (pagina 4) Gesprek werkplanning (pagina 5) Verloop stageperiode (pagina 6) Afsluitende beschouwing en

Nadere informatie

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt Ben jij zo iemand die actief is en veel interesses heeft en daardoor ook veel bezigheden en spullen heeft?

Nadere informatie

Reflectiegesprekken met kinderen

Reflectiegesprekken met kinderen Reflectiegesprekken met kinderen Hierbij een samenvatting van allerlei soorten vragen die je kunt stellen bij het voeren van (reflectie)gesprekken met kinderen. 1. Van gesloten vragen naar open vragen

Nadere informatie

Titel van deze les: Tristan Logeer à la Flip de Beer

Titel van deze les: Tristan Logeer à la Flip de Beer Titel van deze les: Tristan Logeer à la Flip de Beer Uitdaging: alle Denkwolk onderwerp: alle Vakgebied(en): pshycho educatie en SEO Doelgroep (OB/MB/BB): OB/MB Maker: Katy Lips, Janieke van den Brink

Nadere informatie

Creatieve Ateliers voorjaar 2015

Creatieve Ateliers voorjaar 2015 Creatieve Ateliers voorjaar 2015 Rita Lauwerier Schapendries 63 9700 Oudenaarde 0486/99 96 45 Winkeltje open woe: 13u30-18 uur Vrijdag en zaterdag 10 uur tot 18 uur ritalauwerier@hotmail.com Creatief Atelier:

Nadere informatie

( Wat? ) Deze opdracht kan je helpen om je goede voornemens in praktijk te brengen.

( Wat? ) Deze opdracht kan je helpen om je goede voornemens in praktijk te brengen. Veranderen? Dat kan! ( Wat? ) Deze opdracht kan je helpen om je goede voornemens in praktijk te brengen. ( Waarom? ) Datgene doen wat je jezelf hebt voorgenomen, is dikwijls niet makkelijk om ook effectief

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

Cursusgids 2016 Den Helder & Schagen

Cursusgids 2016 Den Helder & Schagen MEE & de Wering Cursusgids 2016 Den Helder & Schagen 1 Weerbaarheid & sociale vaardigheden Voor kinderen van 9 12 jaar (basisschool) Het hoofddoel van de cursus Ho, tot hier en niet verder! is het bevorderen

Nadere informatie

Uit de burn-out Therapiegroep werkstresshantering

Uit de burn-out Therapiegroep werkstresshantering Uit de burn-out Therapiegroep werkstresshantering Albert Schweitzer ziekenhuis mei 2009 pavo 0202 Inleiding Als u last heeft van een burn-out door stress op het werk kunt u de therapiegroep werkstresshantering

Nadere informatie

Creacafé. Je kan hier vrij naartoe komen et terug vertrekken. Er staat steeds een tasje koffie of thee voor iedere bezoeker klaar.

Creacafé. Je kan hier vrij naartoe komen et terug vertrekken. Er staat steeds een tasje koffie of thee voor iedere bezoeker klaar. Creacafé Hobby & vrije tijd Het creacafé is een vrije activiteit waarbij iedereen kan aansluiten. We hebben ter plaatse creatief materiaal, waar je gratis gebruik van kan maken. Hiernaast kan je ook gewoon

Nadere informatie

2010 Marco Honkoop NLP coaching & training

2010 Marco Honkoop NLP coaching & training 2010 Marco Honkoop NLP coaching & training Introductie Dit ebook is gemaakt voor mensen die meer geluk in hun leven kunnen gebruiken. We kennen allemaal wel van die momenten dat het even tegen zit. Voor

Nadere informatie

STELLING HET SOCIALE LEVEN VAN JONGEREN ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE JEZELF OP MSN TE ZETTEN.

STELLING HET SOCIALE LEVEN VAN JONGEREN ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE JEZELF OP MSN TE ZETTEN. HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE EMAILADRES DOOR TE GEVEN. ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER JEZELF OP MSN TE ZETTEN. IK ZOU, NAAST MIJN NAAM OOK DE STRAAT WAAR IK WOON DOORGEVEN. DAT IS GEEN GEHEIM! IK VIND

Nadere informatie

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur Proficiat! Dit is de meest geweldige beslissing die je kon nemen om jouw business te doen uitgroeien van een zaadje (lees: passie) naar een tuin vol bloemen (lees : fulltime inkomen). Echt waar. Dit wordt

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

Vragen gesteld in het evaluatieformulier + Antwoorden

Vragen gesteld in het evaluatieformulier + Antwoorden Verslag Studenten Evaluatie Videoproject Door Tonny Mulder, a.b.mulder@uva.nl, 26 sept 213 De studenten van de opleidingen Biologie, Biomedische Wetenschappen en Psychobiologie krijgen in het 1 ste jaar

Nadere informatie

IMPACT OP PARTICIPATIE EN AUTONOMIE (IPA) VRAGENLIJST. M. Cardol m.cardol@nivel.nl

IMPACT OP PARTICIPATIE EN AUTONOMIE (IPA) VRAGENLIJST. M. Cardol m.cardol@nivel.nl IMPACT OP PARTICIPATIE EN AUTONOMIE (IPA) VRAGENLIJST M. Cardol m.cardol@nivel.nl Laatste update: augustus 2004 IPA Vragenlijst : 'Impact op Participatie en Autonomie' In deze vragenlijst worden een aantal

Nadere informatie

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN E-blog HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN In talent & groei Het is belangrijk om je talent goed onder woorden te kunnen brengen. Je krijgt daardoor meer kans om het werk te

Nadere informatie

Spel: Wat heb ik geleerd dit jaar?

Spel: Wat heb ik geleerd dit jaar? Spel: Wat heb ik geleerd dit jaar? Inleiding Traditioneel staat de decembermaand in het teken van jaaroverzichten en top 100 of top 2000 lijstjes. Allemaal bedoeld om terug te kijken op het afgelopen jaar.

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Digitale camera Voorwoord Ik doe mijn werkstuk over de digitale camera, omdat mij dat wel interessant lijkt. Verder leek het mij een onderwerp wat niemand zou kiezen en waar de meeste kinderen niet veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Op dinsdagnamiddag 2 september 2014 beleefden we samen met onze klas (7CZR) een aangenaam stadspel in Aalst. De zon was van de partij en iedereen

Nadere informatie

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30 Workshops! Meer creativiteit in je werk Interactieve bijeenkomsten vormgeven Ideeën voor promotie van jouw onderneming Nieuwe producten voor jouw bedrijf Creatieve werkvormen (serie van 4 workshops) Wegens

Nadere informatie

De Glamourshoot. Een shoot boeken.

De Glamourshoot. Een shoot boeken. De Glamourshoot Mooie glamourfoto's voorbij zien komen en nu ook interesse voor zo'n shoot voor jezelf? Hartsikke leuk! We maken er een gezellige ochtend of middag van en we maken een prachtige serie portretten.

Nadere informatie

informatie voor cliënten

informatie voor cliënten Colofon Redactie: Jose Schilderinck, Frank Nijhuis en Gerdi Verkerk Contact en algemene vragen: Postadres 820, 7550 AV Hengelo t. 088 777 60 00 e. info@ambiq.nl i. www.ambiq.nl Concept en ontwerp: Vanille

Nadere informatie

Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010

Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010 Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010 De Gemiva-SVG Groep heeft ruim 900 vrijwilligers die op zeer uiteenlopende momenten hun diensten verlenen bij activiteiten voor mensen met een

Nadere informatie

Ik wilde een opdracht ontwikkelen voor leerlingen die voldoet aan de uitgangspunten van competentiegericht leren.

Ik wilde een opdracht ontwikkelen voor leerlingen die voldoet aan de uitgangspunten van competentiegericht leren. 1/5 Fase 1: Wat wilde ik bereiken? Handelen/ ervaring opdoen Ik wilde een opdracht ontwikkelen voor leerlingen die voldoet aan de uitgangspunten van competentiegericht leren. De opdracht wilde ik zo ontwikkelen,

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

- Heeft u een draaiboek? Houd u daar dan ook aan. - Goede en juiste opnamen maken de montage eenvoudiger

- Heeft u een draaiboek? Houd u daar dan ook aan. - Goede en juiste opnamen maken de montage eenvoudiger De methodiek Enkele algemene tips vooraf: - Heeft u een draaiboek? Houd u daar dan ook aan - Goede en juiste opnamen maken de montage eenvoudiger - Heb ik voldoende opnamen? Maar ook niet te veel! - Beoordeel

Nadere informatie

Vragenlijst leerlingen Eureka! Oberon & Eureka!, januari 2012

Vragenlijst leerlingen Eureka! Oberon & Eureka!, januari 2012 Vragenlijst leerlingen Eureka! Oberon & Eureka!, januari 2012 Toelichting Beste leerling, Jij zit in de Eureka!-klas. We zijn benieuwd naar jouw mening. Die kun je geven in deze vragenlijst. Die bestaat

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk Dalfsen ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Dalfsen zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie

Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken

Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken - 2 - Weer huiswerk? Nee, deze keer geen huiswerk, maar een boekje óver huiswerk! Wij (de meesters en juffrouws) horen jullie wel eens mopperen als je huiswerk opkrijgt.

Nadere informatie

Thema In en om het huis.

Thema In en om het huis. http://www.edusom.nl Thema In en om het huis. Les 22. Een huis zoeken Wat leert u in deze les? Praten over uw huis Informatie over het vinden van een nieuwe woning Praten over wat afgelopen is Veel succes!

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS)

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Stel dat dat (te grote wonder) gebeurt, ik betwijfel of dat zal gebeuren, maar stel je voor dat, wat zou je dan doen dat je nu niet doet? (p36)

Nadere informatie

In Beeld 15 Kurt Van der Elst Theater heeft de naam de snelst vervliegende kunst te zijn. Fotografie van theater, tenzij als getuigenis van een voorstelling, is meestal nog een graad slechter af. Het boek

Nadere informatie

Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen. Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs!

Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen. Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs! Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs! Welkom! Allereerst bedankt voor het downloaden van deze planner! Deze planner gaat jou helpen om SLiM te plannen. Je gaat leren

Nadere informatie

Vragenlijst Depressie

Vragenlijst Depressie Vragenlijst Depressie Deze vragenlijst bestaat uit een aantal uitspraken die in groepen bij elkaar staan (A t/m U). Lees iedere groep aandachtig door. Kies dan bij elke groep die uitspraak die het best

Nadere informatie

OBSERVATIE. Hoe kom je in een creatieve mindset? De observatie van een kunstenaar en hoe hij aan zijn creativiteit komt. Robbert Kooiman G&I 1-C

OBSERVATIE. Hoe kom je in een creatieve mindset? De observatie van een kunstenaar en hoe hij aan zijn creativiteit komt. Robbert Kooiman G&I 1-C OBSERVATIE Hoe kom je in een creatieve mindset? De observatie van een kunstenaar en hoe hij aan zijn creativiteit komt Robbert Kooiman G&I 1-C Contents Inleiding... 2 Covert of Overt... 2 Analyse... 3

Nadere informatie

Spreekbeurt, en werkstuk

Spreekbeurt, en werkstuk Spreekbeurt, krantenkring en werkstuk Dit boekje is van: Datum spreekbeurt Datum krantenkring Inleverdatum werkstukken Werkstuk 1: 11 november 2015 Werkstuk 2: 6 april 2016 Bewaar dit goed! Hoe bereid

Nadere informatie

Dagbesteding Bijzonder

Dagbesteding Bijzonder Dagbesteding Bijzonder Bijzonder biedt dagbesteding met een kleinschalig karakter. Hierdoor is er veel tijd voor persoonlijke aandacht, en sta je als mens centraal. De cliënt moet zich hier thuis en beschermd

Nadere informatie

De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet?

De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet? TIPS VOOR DE EXAMENS De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet? Wat moet je doen? 1. Lees de tekst op

Nadere informatie

Week 1 CAL Ersboda-poncho

Week 1 CAL Ersboda-poncho Week 1 CAL Ersboda-poncho Omdat er vraag was naar een echt ronde Southbay omslagdoek, bedacht ik ook een ècht ronde, de Ersboda sjaal ;) Ersboda betekent Echt Ronde SouthBay OmsalgDoek Anne-marie, en het

Nadere informatie

Evaluatie vormingsprogramma 'Agressie in de Ouderenzorg'

Evaluatie vormingsprogramma 'Agressie in de Ouderenzorg' Evaluatie vormingsprogramma 'Agressie in de Ouderenzorg' Organisatie Preventief Omgaan met Agressie Datum 20/04/2012 Plaats t Roodhof Oostkamp Globaal gemiddelde 4.8 / 5 Aantal deelnemers 21 personen 1.

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Aperture 3 Basistraining door Cees Rijnen

Aperture 3 Basistraining door Cees Rijnen In balans Aperture 3 Basistraining door Cees Rijnen Cees Rijnen www.ceesrijnen.nl cees@avbeeldvorming.nl Basis training Aperture 3 Een training voor elke fotograaf in het gebruik van de allernieuwste versie

Nadere informatie

Sociaal programma. aandacht voor elk lid

Sociaal programma. aandacht voor elk lid Sociaal programma aandacht voor elk lid De ZLTO is een vereniging, een club van en voor boeren en tuinders en hun families. Ooit ontstaan als een beweging van boeren die elkaar hielpen en samen activiteiten

Nadere informatie

Vaktherapie en groepstrainingen bij De Hoenderloo Groep

Vaktherapie en groepstrainingen bij De Hoenderloo Groep Vaktherapie en groepstrainingen bij De Hoenderloo Groep Therapie en training, iets voor jou? Als je bij De Hoenderloo Groep komt wonen, heb je vaak al veel meegemaakt in je leven. Het valt niet altijd

Nadere informatie

Taalles werkt! Een fotoserie in het kader van de Week van de Alfabetisering 2013

Taalles werkt! Een fotoserie in het kader van de Week van de Alfabetisering 2013 Taalles werkt! Een fotoserie in het kader van de Week van de Alfabetisering 2013 Deze fotoserie is ontwikkeld in het kader van de Week van de Alfabetisering 2013. In Utrecht wonen zo n 30.000 mensen die

Nadere informatie

Jenaplanschool Lindekring. brengt de wereld dichterbij. Liesmortel 19, 5435 XH St.Agatha. 0485-311611 info@lindekring.nl www.lindekring.

Jenaplanschool Lindekring. brengt de wereld dichterbij. Liesmortel 19, 5435 XH St.Agatha. 0485-311611 info@lindekring.nl www.lindekring. Liesmortel 19, 5435 XH St.Agatha. 0485-311611 info@lindekring.nl www.lindekring.nl In het kleine dorp St.Agatha vindt u een school van de toekomst. Jenaplanschool Lindekring brengt de wereld dichterbij

Nadere informatie

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen?

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen? Stap 6. Changes only take place through action Dalai Lama Wat ga je doen? Jullie hebben een ACTiePlan voor het experiment gemaakt. Dat betekent dat je een nieuwe rol en andere ACTies gaat uitproberen dan

Nadere informatie

Advies en steun voor uw kind en uzelf

Advies en steun voor uw kind en uzelf Advies en steun voor uw kind en uzelf Voor advies en steun aan ouders en hun kinderen Informatie advies cursussen Als u of uw kind psychische klachten heeft of problemen ervaart met alcohol of drugs, heeft

Nadere informatie

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse en ook: wil ik werken, of door naar een (passende) hbo-opleiding? Optie 1: Een vraag die ieder mens zich vroeg of laat stelt: wat wil

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek onder vrijwilligers Gelre ziekenhuizen

Tevredenheidsonderzoek onder vrijwilligers Gelre ziekenhuizen ALGEMENE VRAGEN 1. Op welke locatie doet u vrijwilligerswerk? Gelre ziekenhuizen Apeldoorn Gelre ziekenhuizen Zutphen beide locaties 2. Hoe bent u in aanraking gekomen met vrijwilligerswerk bij Gelre ziekenhuizen?

Nadere informatie

Welke krachten en drempels ervaren deelnemers door de workshops van Artability in Thessaloniki?

Welke krachten en drempels ervaren deelnemers door de workshops van Artability in Thessaloniki? 7. Bijlage Resultaten enquête Welke krachten en drempels ervaren deelnemers door de workshops van Artability in Thessaloniki? 1. Waarom ben je aan het project begonnen? (Για ποιό λόγο ξεκίνθςεσ να ςυμμετζχεισ

Nadere informatie

Evaluatie Weerbaarheidtraining voor volwassenen Koekkoek & Co

Evaluatie Weerbaarheidtraining voor volwassenen Koekkoek & Co Evaluatie Weerbaarheidtraining voor volwassenen Koekkoek & Co 76 respondenten Cijfer algehele training 7 8 9 10 De deelnemers hadden beschikking over lesbrieven, hierin stond informatie over de bijeenkomsten

Nadere informatie

De drijfveren zijn ontwikkeld en aangeleverd door Coert-Jan Tomassen van CJT for Sales: Coert-Jan Tomassen info@cjtforsales.com www.cjtforsales.

De drijfveren zijn ontwikkeld en aangeleverd door Coert-Jan Tomassen van CJT for Sales: Coert-Jan Tomassen info@cjtforsales.com www.cjtforsales. Drijfveren Tool 1.0 Carolien van Herrikhuyzen www.cforcycling.nl www.cforcycling.com carolien@cforcycling.nl Om wat handvaten te hebben voor een gesprek met ons begeleidingsteam bij het formuleren van

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Omgaan met gedrag op Basisschool De Bareel

Omgaan met gedrag op Basisschool De Bareel 1. Uitgangspunten gedrag Omgaan met gedrag op Basisschool De Bareel Schooljaar 2013 Inhoud 2. Preventief handelen om te komen tot gewenst gedrag 3. Interventies om te komen tot gewenst gedrag 4. Stappenplan

Nadere informatie

Juf Sabine en juf Maaike

Juf Sabine en juf Maaike Je moet daar heel wat voor kunnen: - Je moet goed kunnen lezen - En ook goed begrijpen wat je leest - Je moet goed kunnen opzoeken - En goed kunnen kiezen wat je wel en niet nodig hebt. - Je moet je verhaal

Nadere informatie

Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen.

Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen. Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen. Om iets te bereiken moet je actie ondernemen. Je moet vanuit jezelf iets doen. Om iets te doen moet je gemotiveerd zijn. Je zou dus kunnen stellen dat

Nadere informatie

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf.

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Les 1 Werk en inkomen (1) Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Evert en Monica -2 Rijbewijs Monica is jarig.

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 FLIPPEN Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 Verantwoording: Opleiding: Media Vormgeven School: Media college Amsterdam Jaar: 1 Projectomschrijving: Het maken van

Nadere informatie

Young People Coaching Experience

Young People Coaching Experience Hét loopbaanprogramma voor Young Professionals Young People Coaching Experience In 5 stappen naar je ideale baan! Ga jij met tegenzin naar je werk? Heb je er genoeg van om werk te doen dat niet bij je

Nadere informatie

Gelukskoffercoaching. Ik kan in drie woorden vertellen wat ik geleerd heb: I love me. Wael, 11 jaar. Gelukkig zijn kun je leren!

Gelukskoffercoaching. Ik kan in drie woorden vertellen wat ik geleerd heb: I love me. Wael, 11 jaar. Gelukkig zijn kun je leren! Gelukkig zijn kun je leren! Gelukskoffercoaching Missie GELUKKIG ZIJN KUN JE LEREN Gelukskoffercoaching wil kinderen op jonge leeftijd positief ondersteunen in hun individuele emotionele ontwikkeling.

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken!

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! Dé expert in praktische apotheektrainingen E-PAPER Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! 1 Inhoudsopgave De cliënt en ik 3 Weet jij nog waarom je in de apotheek wilde

Nadere informatie

De 5 stappen om goede voornemens te laten slagen

De 5 stappen om goede voornemens te laten slagen De 5 stappen om goede voornemens te laten slagen Op 1 januari worden volop goede voornemens gemaakt. We willen stoppen met roken, afvallen, meer bewegen, gezonder leven en ga zo maar door. Afvallen is

Nadere informatie

Portret van H. Gerealiseerd door H. en Linde Stael In samenwerking met het SIHO

Portret van H. Gerealiseerd door H. en Linde Stael In samenwerking met het SIHO Portret van H. Gerealiseerd door H. en Linde Stael In samenwerking met het SIHO Dit portret gaat over H., een vrouw die met een evoluerende spierziekte nog lang voor de klas heeft gestaan in het lager

Nadere informatie

Voorwoord. Martin Sykes www.storiesthatmovemountains.com www.facebook.com/storiesthatmovemountains www.overtuigenmetstorytelling.

Voorwoord. Martin Sykes www.storiesthatmovemountains.com www.facebook.com/storiesthatmovemountains www.overtuigenmetstorytelling. Voorwoord Ik was al vijf jaar bezig met het ontwikkelen en toepassen van de ideeën in dit boek voordat ik ze in 2006 voor het eerst in het openbaar presenteerde tijdens de zevende jaarlijkse Europese conferentie

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

VoorleesExpress. Samen met ouders aan de slag. Praktische tips

VoorleesExpress. Samen met ouders aan de slag. Praktische tips VoorleesExpress Samen met ouders aan de slag Praktische tips Samen met ouders aan de slag Ouders betrekken bij het voorlezen Je gaat straks via de VoorleesExpress twintig weken voorlezen bij een of meerdere

Nadere informatie

Het praktische gebruik van de computer

Het praktische gebruik van de computer Het praktische gebruik van de computer Wil je een brief typen of iets opzoeken, maar heb je de computer nog maar weinig van dichtbij bekeken? Praten je kinderen ook over Twitter of Facebook en hoor je

Nadere informatie

Doe Gelukkiger. Marco Honkoop NLP coaching & training

Doe Gelukkiger. Marco Honkoop NLP coaching & training 1 Inhoudsopgave 1. Introductie... 3 2. Je goed voelen om niets... 5 2.1 Gevoel trainen... 6 2.2 Strategie goed voelen... 7 3. Goede beslissingen nemen... 9 3.1 Strategie goede beslissingen nemen... 10

Nadere informatie

De meeste van onze camera s beschikken over de instelmogelijkheid: AUTO de camera past zelf de gevoeligheid aan 50-100 - 200 300 400 (iso)

De meeste van onze camera s beschikken over de instelmogelijkheid: AUTO de camera past zelf de gevoeligheid aan 50-100 - 200 300 400 (iso) Bij de analoge fotografie hadden we de gevoeligheid van de film die we dan aanpasten naargelang datgene dat we gingen fotograferen: veel licht versus weinig licht, binnenopnames zonder flits, zelfs het

Nadere informatie

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg Stap 6: Deel 2 6.2.1 Dealen met afleiding onderweg In het tweede deel van jullie experiment ga je verder met het ondernemen van ACTies die je met de anderen hebt afgesproken te doen. Daarnaast krijg je

Nadere informatie

Interessen: Wat vind ik leuk?

Interessen: Wat vind ik leuk? Interessen: Wat vind ik leuk? Opdracht 1: Zet een kruisje bij de punten die je leuk vindt om te doen. Omcirkel vervolgens drie punten die je het allerleukst vindt om te doen. Ik vind het leuk om iets van

Nadere informatie

Rotaryclub Eindhoven-Welschap. Cursus solliciteren. Jan-Marc Luchies Ton Tangena

Rotaryclub Eindhoven-Welschap. Cursus solliciteren. Jan-Marc Luchies Ton Tangena Rotaryclub Eindhoven-Welschap Cursus solliciteren Jan-Marc Luchies Ton Tangena Introductie Deze cursus is samengesteld om het vrijwilligerspunt Eindhoven te ondersteunen vanuit de Rotary Welschap Enkele

Nadere informatie

ZOMERKAMPEN. Hof Ter Couter

ZOMERKAMPEN. Hof Ter Couter ZOMERKAMPEN Hof Ter Couter 2015 Beste ouder, Ook in 2015 staat Hof Ter Couter alweer met zomerkampen klaar. In deze brochure stellen we alle kampen even aan u voor. Paardrijden is een mooie sport, waarbij

Nadere informatie

De leerkracht voorziet papier, enveloppes en eventueel materiaal om de enveloppes te versieren.

De leerkracht voorziet papier, enveloppes en eventueel materiaal om de enveloppes te versieren. LESFICHE - Brief van de getuige Lesonderwerp De leerlingen schrijven een brief aan zichzelf om te openen op het moment dat ze hun rijbewijs behalen. Ze houden de brief zelf bij of geven hem aan hun ouders

Nadere informatie

Coalitielid met hart en ziel

Coalitielid met hart en ziel Coalitielid met hart en ziel Samenwerken vind ik belangrijk omdat... Peter Rooze 29 januari 2011 Teambuilding en samenwerking. Resultaten: 1. Kennismaking met - motieven van - collega s. 2. Betere samenwerking.

Nadere informatie

Bijlage Stoere Schildpadden

Bijlage Stoere Schildpadden Bijlage Stoere Schildpadden Deze bijlage hoort bij de beschrijving van de interventie Stoere Schildpadden, zoals die is opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies. Meer informatie: www.nji.nl/jeugdinterventies

Nadere informatie

LUPUS: HOE GA JE ER MEE OM? Workshop voor de Lupus Patiënten Groep op zaterdag 7 november 2009 door Ditta van Dijk, MSc.

LUPUS: HOE GA JE ER MEE OM? Workshop voor de Lupus Patiënten Groep op zaterdag 7 november 2009 door Ditta van Dijk, MSc. LUPUS: HOE GA JE ER MEE OM? Workshop voor de Lupus Patiënten Groep op zaterdag 7 november 2009 door Ditta van Dijk, MSc. Twee thema s Ik, mijn ziekte en de buitenwereld Piekeren De oplossingsgerichte methode

Nadere informatie