i. Inhoudsopgave Competitie Reglement

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "i. Inhoudsopgave Competitie Reglement"

Transcriptie

1 i. Inhoudsopgave 0 - Definities Algemene Bepalingen Organisatie van de wedstrijden Tallen competitie Promotie- en degradatieregeling Toekenning percentagescores Kampioenschappen en Trofeeën Uitslagberekening bij gebruik van de BM Ordebepalingen Protesten Slotbepalingen Samenvattende toelichting bij artikel 9.3 (Gang van zaken bij het indienen van een protest).. 13 Definitie van Hoogst Ongebruikelijke Methoden. 14 Definitie van Bruine Stickerconventies en gewoonten. 14 Sluiersignalen. 14 Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 26 oktober Pagina: 1/14.

2 0. Definities ALV - Algemene Ledenvergadering. BCAN - Bridge Club Alkmaar Noord. BM - BridgeMate. Dit is een apparaat, waarmee contracten en de behaalde resultaten per spel aan tafel kunnen worden ingevoerd, die vervolgens draadloos in het geheugen van de computer worden opgeslagen. Aan het einde van de zitting worden de scores ingelezen en wordt de einduitslag berekend. Combipaar - Twee leden, elk deel uitmakend van een vast, in de clubcompetitie uitkomend paar, al dan niet uit verschillende lijnen, die voor één of meerdere competitiezittingen samen spelen. De artikelen 5.3, 5.4, 5.5 of 5.6 van dit CR kunnen van toepassing zijn. CR - van BCAN Driemanschap - Een partnerschap dat uit 3 BCAN-leden bestaat, die wisselend met elkaar in competitieverband samenspeelt. Voor een driemanschap geldt de invallerregeling alleen, wanneer met een invaller van buiten BCAN wordt gespeeld, omdat 2 leden van het driemanschap niet beschikbaar zijn. Een driemanschap heeft dezelfde rechten als een paar. HHR - HuisHoudelijk Reglement van BCAN Invallend paar - Een paar, al dan niet lid van BCAN, dat een vast paar in de lopende competitieronde één of meerdere zittingen vervangt. Artikel 5.6 van dit CR is van toepassing. Invaller - Een speler, al dan niet lid van BCAN, die een lid van een vast spelend paar in de lopende competitieronde één of meerdere zittingen vervangt. De artikelen 2.13 en 5.7 van dit CR zijn van toepassing. NBB - Nederlandse Bridge Bond. Paar - Een partnerschap dat uit 2 BCAN-leden bestaat. Waar in dit CR paar staat, kan ook driemanschap worden gelezen. TC - Technische Commissie van BCAN. WBF - World Bridge Federation. WL - Wedstrijd Leider. Daar waar gesproken wordt over hij of hem, wordt ook zij of haar bedoeld. Daar waar gesproken wordt over BCAN worden de zittingen van de woensdagavond en de donderdagmiddag bedoeld. 1. Algemene Bepalingen Artikel 1.1. Voor alle competitiezittingen zijn de Spelregels voor Wedstrijdbridge en het Wedstrijdreglement van de NBB van toepassing voor zover daar in dit CR niet van wordt afgeweken.. Artikel 1.2. De TC als bedoeld in artikel 5.1. van het HHR houdt ten minste 3 maal per jaar een vergadering. Artikel 1.3. Taken van de TC zijn onder meer: a. het werk van de WL te steunen b. al of niet gevraagd, advies uit te brengen aan het bestuur over alle zaken die verband houden met de wedstrijden Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 26 oktober Pagina: 2/14.

3 Artikel 1.4. De adviezen van de TC mogen nimmer ingaan tegen de bepalingen in de statuten en reglementen van de NBB. Artikel 1.5. Bij onregelmatigheden of handelingen die of in strijd zijn met of die niet zijn voorzien in dit Competitie Reglement en/of de Spelregels voor Wedstrijdbridge van de NBB, beslist de WL. Hij kan een arbitrale score toekennen. Artikel 1.6. De eindverantwoordelijkheid voor alle handelingen van de TC en WL ligt bij het bestuur. 2. Organisatie van de wedstrijden Artikel 2.1. De TC stelt een wedstrijdprogramma samen. Na overleg tussen wedstrijdleiding en bestuur wordt het al dan niet gewijzigde programma aan de ledenvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het programma kan alle door de NBB toegestane wedstrijdvormen bevatten. Artikel 2.2. Een competitieperiode bestaat uit tenminste vijf zittingen. Een zitting bestaat uit tenminste zes ronden. Een ronde bestaat uit twee of meer spellen. Op advies van TC kan het bestuur besluiten hiervan af te wijken. Artikel 2.3. De indeling geschiedt per competitieperiode naar sterkte, waarbij rekening wordt gehouden met de laatst gerealiseerde eindstand. Artikel 2.4. Indien een lid tijdelijk niet in staat is met een ander lid een vast paar te vormen, dan zijn voorlopig alle bepalingen in dit reglement op dit lid van toepassing. Het lid heeft de plicht binnen een in artikel 2.6 vast te stellen tijdslimiet een vast paar te vormen, teneinde zijn rechten te behouden. Artikel 2.5. Indien een lid gedurende twee volledige competitieperioden niet in staat blijkt met een ander lid een vast paar te vormen, wordt hij niet meer in het competitieverband opgenomen. Artikel 2.6. Indien twee leden die geen vast paar vormen, in één competitieperiode drie of meer wedstrijden samen spelen en dit spelverband in de volgende competitieperiode(n) voortzetten, worden zij voor toepassing van dit reglement tijdelijk aangemerkt als een vast paar voor die competitieperiode(n). Artikel 2.7. Indien een lid als bedoeld in de artikelen 2.5 en 2.6 van dit CR alsnog met een ander lid een vast paar vormt, moet dit nieuwe paar genoegen nemen met elke plaatsing. Deze plaatsing mag geen nadelige gevolgen hebben voor andere paren. Als regel spelen zij in de lijn waaruit beide leden komen. Komt één der leden uit een lagere lijn, dan zal het nieuwe paar als regel in deze lagere lijn worden geplaatst. Artikel 2.8 van dit CR 2 e zin kan van toepassing zijn. Artikel 2.8. Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 26 oktober Pagina: 3/14.

4 Paren welke in het begin of in de loop van het seizoen toetreden, worden in de laagste lijn ingedeeld. Indien echter de speelsterkte daartoe aanleiding geeft, kan op advies van de WL het bestuur besluiten, paren in een hogere lijn in te delen. Artikel 2.9. Paren die zich in de loop van een competitieperiode als lid aanmelden, hebben recht op een gemiddelde score van 50% over de reeds gespeelde zittingen, met een maximum van twee zittingen. Zij komen slechts in aanmerking voor promotie en/of meesterpunten, indien zij minimaal de competitieperiode minus twee zittingen aanwezig waren. Artikel Indien men op een zitting verhinderd is, dient men dit zo spoedig mogelijk via het webformulier op de website van BCAN op te geven Behoudens calamiteiten en/of plotselinge ziekte is het uiterste tijdstip van afmelden woensdagmiddag uur voor de woensdagzitting of donderdagmorgen voor uur voor de donderdagzitting. Artikel Bij tijdig bericht van verhindering wordt aan dat paar een score van 45% toegekend. Artikel Een score van 30% wordt toegekend, wanneer: a. het afbericht niet tijdig is gegeven overeenkomstig artikel 2.10 van dit CR 2 e zin. b. geen afbericht is gegeven. c. men weg gaat of weg blijft, omdat men het niet eens is met de beslissing van de wedstrijdleiding. Artikel Indien een speler van een vast paar verhinderd is aan een wedstrijd in competitieverband deel te nemen, is de overblijvende speler gerechtigd met een invaller te spelen. Deze invaller behoeft geen lid van BCAN te zijn. Wel is vooraf toestemming van de wedstrijdleiding nodig om met deze invaller te mogen spelen. Wordt de toestemming geweigerd en kan niet tijdig voor een andere invaller worden gezorgd, dan is artikel 2.11 van dit CR van toepassing. Voor de toekenning van percentages is artikel 5.7 van dit CR van toepassing. Artikel Indien een speler van een vast paar verhinderd is zorgt deze of zijn partner in principe zelf voor een invaller. Het spelen met een invaller moet minimaal een half uur vóór aanvang van de eerste speelronde aan de WL worden gemeld. Artikel 2.13 van dit CR is van toepassing. Artikel Indien een speler van een vast paar verhinderd is en deze noch zijn partner voor een invaller kan zorgen, moet dit conform artikel 2.10 van dit CR tijdig via het webformulier op de website BCAN Zie artikel 5 voor de toekenning van percentages. Artikel Afhankelijk van de afmeldingen en de opkomst kan de wedstrijdleiding besluiten een paar in een naast hogere of naast lagere lijn te plaatsen. Tegen dit besluit is geen beroep mogelijk. Artikel Indien een paar te laat komt tijdens de eerste speelronde, wordt op de BM het resultaat NG (Niet Gespeeld) ingevoerd. Dit betekent voor beide paren dat zij hun eigen gemiddelde krijgen. Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 26 oktober Pagina: 4/14.

5 Blijkt echter dat het te laat komen door eigen schuld is, dan wordt op de einduitslag een scorevermindering van 1% toegepast. Is het paar, of één van de spelers daarvan, na het verstrijken van de eerste ronde nog niet aanwezig, dan wordt een stilzitschema in de computer ingevoerd en de BM voor de betreffende lijn opnieuw ingesteld. Het invoeren van dit schema zal direct na de eerste speelronde plaatsvinden. De zitting zal worden voortgezet, zodra alles op de nieuwe situatie is ingesteld. Indien het betreffende paar of de niet aanwezige partner alsnog verschijnt na het invoeren van het stilzitschema, speelt dit paar buiten mededinging mee tegen het stilzittende paar voor een score van 40%, tenzij er duidelijk aantoonbaar sprake is van overmacht. In dat geval krijgt het te late paar een score van 45%, alsof het paar zich tijdig heeft afgemeld. Artikel Er wordt met een klok gespeeld. Een ronde van 4 spellen duurt 30 minuten, inclusief 2 minuten voor het wisselen. Het doel van de klok is, dat men enigszins in de gaten kan houden of men in het juiste tempo speelt. Zo dit het geval is, is men op 5 minuten -sein met het laatste spel van deze ronde bezig. Wanneer men 2 minuten voor het einde van de ronde nog met het laatste spel moet beginnen, mag men dit spel niet meer in deze ronde spelen. Op de BM wordt voorlopig ingevuld dat dit spel niet is gespeeld. Dit betekent, dat beide paren op dit spel hun eigen gemiddelde van de zitting krijgen. Artikel De tweede competitieperiode geldt als selectiecriterium voor afvaardiging naar de districtsparen wedstrijden, zolang de regeling bij het district van kracht blijft. In bijzondere gevallen kan het bestuur hiervan afwijken Tallen Competitie Artikel 3.1. Het bestuur stelt leden die dit willen, in staat om deel te nemen aan de door het district NH georganiseerde 4-tallen competitie. Artikel 3.2. Een 4-tal dient te bestaan uit 3 paren, te weten 2 paren van het vaste 4-tal en een vast reserve paar. Artikel 3.3. Wanneer een 4-tallen wedstrijd samenvalt met de reguliere clubcompetitie, krijgen de 2 paren die aan deze wedstrijd deelnemen voor de competitie hun eigen gemiddelde, vermeerderd met 2% als bonus voor de bereidheid om BC Alkmaar Noord in het district te willen vertegenwoordigen. Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 26 oktober Pagina: 5/14.

6 4. Promotie- en degradatieregeling Artikel 4.1. Aan het einde van elke competitieperiode wordt een eindstand opgemaakt. Deze eindstand is gebaseerd op de som van de in deze periode behaalde percentages. 20% van het aantal spelende paren promoveert en 20% degradeert. Hierbij wordt rekening gehouden met de gemiddelde lijngrootte. Het aantal wordt naar beneden afgerond. De TC kan in bijzondere gevallen het bestuur voorstellen, hiervan af te wijken. Artikel 4.2. Delen twee of meer paren een promotieplaats, dan promoveert het paar dat de meeste wedstrijden volledig is opgekomen en het meest constant heeft gespeeld. Delen twee of meer paren een degradatieplaats, dan degradeert het paar dat de minste wedstrijden volledig is opgekomen en in deze periode de laagste score heeft gehaald. In alle andere gevallen beslist het lot. Artikel 4.3. Om voor promotie in aanmerking te kunnen komen, moet een partnerschap minimaal de 50% plus 1 zitting per periode in de oorspronkelijke samenstelling hebben gespeeld. Dit komt er op neer dat men bij een periode van 5, 6 of 7 zittingen maximaal 2 zittingen afwezig mag zijn, dan wel dat men niet met de eigen partner speelt. Artikel 4.4. Promotie mag niet geweigerd worden. Artikel 4.5. Ten aanzien van degradatie gelden geen beperkingen. Artikel 4.6. Een paar dat tevoren weet, dat het van een competitieperiode 50% of meer van de te spelen wedstrijden afwezig is, mag zich voor de aanvang van die periode terugtrekken. Hierdoor behoudt dit paar zijn plaats in de betreffende lijn. Van deze mogelijkheid mag een paar slechts éénmaal per seizoen gebruik maken. Artikel 4.7. De TC kan aan het bestuur voorstellen in geval van bijzondere omstandigheden, de degradatie van een paar op te heffen. Het bestuur beslist en deelt deze beslissing aan de leden mede. 5. Toekenning percentagescores Artikel 5.1. Indien een vast paar uit een lagere lijn in een hogere lijn moet spelen, ontvangt dit paar de gemaakte score vermeerderd met 5%. Het paar ontvangt echter nooit minder dan 50%. Artikel 5.2. Indien een vast paar uit een hogere lijn in een lagere lijn moet spelen, ontvangt dit paar de gemaakte score met een minimum van 45% en een maximum van 60%. Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 26 oktober Pagina: 6/14.

7 Artikel 5.3. Indien minstens één van de spelers van een combipaar in een hogere lijn moet spelen, is artikel 5.1 van dit CR van toepassing op beide spelers. Artikel 5.4. Indien minstens één van de spelers van een combipaar in een lagere lijn moet spelen, is artikel 5.2 van dit CR van toepassing op beide spelers. Artikel 5.5. Indien beide spelers van een combipaar in een lagere lijn moeten spelen, is artikel 5.2 van dit CR van toepassing. Artikel 5.6. Indien een combipaar bestaat uit spelers uit dezelfde lijn, dan spelen zij voor de werkelijke score met een minimum van 45%. Artikel 5.7. Een paar gevormd door een overblijvende speler en een invaller van buiten de club of een invallend paar dat door het vaste paar is geregeld, speelt altijd in de lijn van het vaste paar en ontvangt de werkelijk gemaakte score met een minimum van 45% en een maximum van 55%. Indien de wedstrijdleiding in plaats van het vaste paar voor de invaller(s) heeft gezorgd, zal het vaste paar de werkelijk gemaakte score met een minimum van 45% en een maximum van 50% ontvangen. Artikel 5.8. Om een lid in de gelegenheid te stellen een invaller te regelen, zorgt de wedstrijdleiding voor een invallerslijst op de website ( van BCAN. Deze invallerslijst bevat de namen, telefoonnummers en speelsterkte van de betreffende personen. Uiteraard mag een lid ook ieder andere bridger (m/v) meenemen als invaller. Artikel 5.9. Een lid dat met een zelf geregelde invaller bridget, dient de naam en eventueel bondsnummer van deze persoon via het webformulier op de website BCAN op te geven. 6. Kampioenschappen en Trofeeën Artikel 6.1. Clubkampioenschap Artikel Voor het clubkampioenschap komt in aanmerking het paar van de A-lijn dat in het afgelopen seizoen: a. vier van de vijf perioden eerste in de A-lijn is geworden, of b. de hoogste totaalscore (alle percentages van vijf perioden bij elkaar opgeteld) heeft behaald, mits deze score op één periode na, geheel in de A-lijn is behaald. Het paar moet de laatste periode in de A-lijn hebben gespeeld en niet in de degradatiezone eindigen. Bovendien mag men maximaal 40% van de competitie zittingen in het betreffende seizoen afwezig zijn geweest of met een invaller hebben gespeeld. Op de eventueel in de B-lijn behaalde score wordt een aftrek toegepast van 5% per zitting. Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 26 oktober Pagina: 7/14.

8 Artikel De clubkampioenen van de woensdag en de donderdag ontvangen een wisselbeker, waarin de namen van het kampioenspaar zijn gegraveerd. Deze beker moet aan het einde van het volgende seizoen worden ingeleverd. De wisselbeker blijft altijd eigendom van BCAN. Ter herinnering aan het behalen van dit clubkampioenschap ontvangen de spelers van het partnerschap, zo zij dit wensen, ieder een herinneringstrofee. Artikel 6.2. Slemkampioenschap Artikel Voor het slemkampioenschap komt in aanmerking het paar dat de meeste slempunten heeft verzameld, ongeacht in welke lijn dit paar speelt. Artikel De slempunten worden als volgt bepaald: - geboden en gemaakt klein slem in een kleurcontract : 3 slempunten - geboden en gemaakt klein slem in een SA-contract : 5 slempunten - geboden en NIET gemaakt klein slem contract : 0 slempunten - geboden en gemaakt groot slem in een kleurcontract : 6 slempunten - geboden en gemaakt groot slem in een SA-contract : 8 slempunten - geboden en NIET gemaakt groot slem contract : 0 slempunten Artikel Hebben twee of meer paren aan het einde van de competitie een gelijk aantal slempunten behaald, dan is het paar met de hoogste Matchpunten(MP)-score winnaar. Hebben twee of meer paren tevens een gelijke MP-score, dan beslist het lot. Artikel De slemkampioenen van de woensdag en de donderdag ontvangen een wisselbeker, waarin de namen van het kampioenspaar zijn gegraveerd. Deze beker moet aan het einde van het volgende seizoen worden ingeleverd. De wisselbeker blijft altijd eigendom van BCAN. Ter herinnering aan het behalen van dit slemkampioenschap ontvangen de spelers van het partnerschap, zo zij dit wensen, ieder een herinneringstrofee. Artikel 6.3. Piet Kruisman Wissel Trofee (PKWT) De PKWT is een trofee dat op de slotdrive wordt uitgereikt. Deze slotdrive wordt in 2 of 3 lijnen gespeeld met gedupliceerde spellen, zodat er een topintegrale uitslag kan worden opgemaakt. Het paar dat uitsluitend uit BCAN leden bestaat en dat in deze topintegrale uitslag het hoogst eindigt, is winnaar van de PKWT. Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 26 oktober Pagina: 8/14.

9 7. Uitslagberekening bij gebruik van de BM Artikel 7.1. Aan iedere tafel zijn de Noord-Zuid spelers belast met de bediening van de BM en zijn dus verantwoordelijk voor het op correcte wijze invullen van de contracten en de resultaten. Na beëindiging van ieder spel controleert de Oost of West speler of de gegevens juist zijn ingevuld. Wordt de invoer geweigerd of zijn er andere problemen (bijv: een betwiste score die is geaccepteerd), dan dient de WL te worden gewaarschuwd De spelers kunnen zonder tussenkomst van de WL de invoer van het gespeelde contracten aanpassen tot de laatste invoer van de ronde is geaccepteerd (EINDE RONDE op de BM). Mocht toch blijken dat na het verschijnen van EINDE RONDE een foutieve score van een van de spellen is ingevoerd dan wordt hiervan melding gemaakt bij de WL. WL zal een correctie in de computer doorvoeren als beide partijen hier toestemming voor geven. Artikel 7.2. Alleen de door de TC aangestelde rekenaars mogen het toetsenbord van de computer bedienen. Iedere andere speler die ongevraagd toch dit toetsenbord aanraakt of op enig andere wijze het werken met de computer bemoeilijkt, krijgt 1% scorevermindering. Artikel 7.3. Ingeval van een ernstige computerstoring of een storing aan de BM zal de WL of een ander geautoriseerd lid de BM op zijn eigen computer uitlezen. Op de eerstvolgende zitting wordt de uitslag bekend gemaakt en kunnen op verzoek persoonlijke overzichten worden verkregen. Artikel 7.4. Om de uitslag te kunnen controleren, kan ieder deelnemend paar een persoonlijk overzicht vragen. Het bijhouden van de persoonlijke score kan bij deze controle van nut zijn. Daartoe kunnen op verzoek scoreboekjes beschikbaar worden gesteld. Artikel 7.5. Indien direct na het bekendmaken van de uitslag een verschil wordt geconstateerd tussen de aangegeven scores op het persoonlijk overzicht en de stellige beweerde score van een paar, zal de WL beide betrokken paren horen en zo mogelijk een juiste score bepalen. Indien één van beide paren niet gehoord kan worden, ligt de bewijslast bij het protesterende paar. Dit paar dient de dag volgend op de zitting vóór 20:00 uur de WL van zijn bevindingen op de hoogte stellen. Wanneer geen overeenstemming bereikt kan worden, geldt de score zoals aangegeven op het persoonlijk overzicht. 8. Ordebepalingen Artikel 8.1. De gidsbriefjes moeten vijf minuten vóór aanvang van de zitting zijn afgehaald. De wedstrijd-leiding kan het te laat komen bestraffen met een aftrek van 0,5%. Zie ook artikel 2.17 van dit CR. Artikel 8.2. Indien de kaarten per tafel geschud moeten worden, dient dit gezamenlijk met tenminste één persoon van het tegenpaar te geschieden. De boards worden in de goede windrichting op tafel gelegd en blijven tijdens het bieden en spelen op dezelfde plaats liggen. Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 26 oktober Pagina: 9/14.

10 Artikel 8.3. Het tonen van tenminste één deugdelijk ingevulde systeemkaart is verplicht. Dit geldt eveneens voor een invallend paar of wanneer men met een invaller speelt. Daarom resulteert, ingeval de WL aan tafel wordt geroepen vanwege een dispuut over een bieding of een speelwijze, het niet kunnen tonen van tenminste één deugdelijk ingevulde systeemkaart, in een 1,0% scorevermindering. Bovendien krijgt de tegenstander, ingeval van een meningsverschil over de mogelijke betekenis van een bieding, het voordeel van de twijfel en krijgen zij de meest eerlijke gunstigste al dan niet kunstmatige score en de overtredende partij de meest eerlijke ongunstigste score. Na afloop van de zitting wordt hierover in de protestcommissie (PC) beslist. De PC bestaat uit de aanwezige leden van de TC. Artikel 8.4. Voor de clubcompetitie zijn zogenoemde Bruine Stickerconventies en Hoogst Ongebruikelijke Methoden niet toegestaan. Artikel 8.5. Alvorens met het spelen te beginnen, dient men zich ervan te overtuigen, dat aan de juiste tafel en in de juiste windrichting plaatsgenomen is, dat tegen het juiste paar wordt gespeeld, dat de juiste spellen worden gespeeld en dat men het juiste aantal speelkaarten heeft. Artikel 8.6. De Noord of Zuid speler is verantwoordelijk voor het zorgvuldig invoeren van de scores met behulp van de BM en/of voor het zorgvuldig invullen van de reizende scorekaart en de Oost of West speler is verantwoordelijk voor de controle ervan. Artikel 8.7. Iedere speler, behalve de dummy tijdens het spelen, is verplicht om bij een onregelmatigheid tijdens het bieden of spelen, een arbiter in te schakelen of te raadplegen. De arbiter heeft het recht in alle onvoorziene gevallen te beslissen, waarbij conform artikel 8.1. van het HHR beroep bij het bestuur kan worden aangetekend. Artikel 8.8. Een scorevermindering van 0,5% wordt toegekend aan het paar waarvan een speler: a. de kaarten verkeerd in het board heeft gestoken of in de verkeerde windrichting heeft gespeeld. b. niet vóór en na het spelen zijn kaarten heeft geteld of tijdens het spel tot de ontdekking komt dat het aantal kaarten geen dertien bedraagt. Wanner geen gebruik gemaakt wordt van de BM, geldt tevens: c. tijdens of vóór het spelen de bijbehorende reizende scorekaart inziet. Dit geldt ook voor de dummy. d. de reizende scorekaart niet goed invult of niet goed controleert. Beide paren verbeuren 0,5% per onjuist ingevuld spel. Bij gebruik van de BM geldt bovendien: e. wanneer de Noord of Zuid speler de score accordeert zodat de Oost of West speler de score niet meer kan controleren, dient direct de WL gewaarschuwd te worden. Deze kan vóór het einde van de ronde nog de score wissen, zodat deze opnieuw kan worden ingevoerd. Nadat de ronde reeds is afgesloten, kan de correctie pas in de computer worden gedaan. f. wanneer de Oost speler het contract, de score en/of het spelend paar heeft geaccordeerd terwijl dit niet terecht is, dient direct de WL gewaarschuwd te worden. Deze kan vóór het einde van de ronde Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 26 oktober Pagina: 10/14.

11 nog de score wissen, zodat deze opnieuw kan worden ingevoerd. Nadat de ronde reeds is afgesloten, kan de correctie pas in de computer worden gedaan. g. Indien door het niet afsluiten van een speelronde (zowel de Noord- als de Oost speler hebben niet geconstateerd dat EINDE RONDE door de BM is gemeld) in de daarop volgende ronde een speler/paar kennis neemt van het op dit spel behaalde resultaat, dient onmiddellijk de WL of arbiter van de betreffende lijn te worden ontboden. Deze zal de ronde alsnog afsluiten. Aan de betreffende paren wordt op dit spel een arbitraire score van 60%-60% toegekend, omdat dit spel buiten hun schuld onspeelbaar is geworden. De paren die de fout veroorzaakt hebben, krijgen elk 1,0% scorevermindering. Artikel 8.9. Bij iedere (vermeende) onregelmatigheid is men verplicht de assistentie van een arbiter in te roepen. Wordt dit verzuimd, dan verspeelt men het recht op een rechtzetting van de onregelmatigheid.. Artikel Wanneer spelers in de volgende ronde voordat het bieden begint, constateren dat de ene speler meer dan 13 kaarten heeft en een andere speler minder dan 13 kaarten heeft, wordt dit spel voor de gehele zitting geannuleerd, zodat er geen sprake kan zijn van uitslagvervalsing. Dit wordt achteraf in het NBB-Rekenprogramma gecorrigeerd, voordat de uitslag wordt berekend. De paren die voor deze narigheid verantwoordelijk zijn, krijgen beiden een arbitrale score van 40%. Artikel Wanneer tijdens het bieden of spelen geconstateerd wordt dat een hand geen 13 kaarten bevat, wordt dat spel als niet gespeeld beschouwd en krijgt het betreffende paar een arbitrale score van 40%. Het niet overtredende paar krijgt een arbitrale score van 60%. Wordt tijdens het spelen bij beide paren geconstateerd, dat een speler niet het vereiste aantal van13 kaarten heeft, wordt het spel als niet gespeeld beschouwd en krijgen beide paren een arbitrale score van 40%. Voorts wordt dit spel voor de gehele zitting geannuleerd, zodat er geen sprake kan zijn van uitslagvervalsing. Dit wordt achteraf in het NBB-Rekenprogramma gecorrigeerd, voordat de uitslag wordt berekend. De paren die voor deze narigheid verantwoordelijk zijn, krijgen beiden een arbitrale score van 40% Artikel Na afloop van de laatste speelronde aan een tafel (bij gebruik van de BM hoeft dat niet persé de laatste ronde van de zitting te zijn) zijn de Noord-Zuid spelers verantwoordelijk voor: a. het inleveren van de BM op een tafel bij de computer. b. het inleveren van de reizende scorekaarten (geen BM) bij degenen die met het uitrekenen ervan belast zijn. c. het inleveren van de tafelborden, boards en biedingboxen. Artikel a. De voorlopige uitslag wordt direct aansluitend aan de zitting door de WL bekend gemaakt. Protesten tegen deze uitslag kunnen tot uiterlijk een half uur na deze bekendmaking en met redenen omkleed bij de WL worden ingediend. Zie voor computerstoringen artikel 7.3 van dit CR. b. De definitieve uitslag staat op de website. Tegen deze uitslag kan protest worden aangetekend. Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 26 oktober Pagina: 11/14.

12 Artikel Men dient zich aan de bridgetafel altijd hoffelijk te gedragen tegenover de partner, de tegenstanders en de eventueel aan tafel ontboden arbiter of WL (Artikelen 74 en 91 van de NBB-Spelregels (zie laatste pagina van dit CR)). Onhoffelijk gedrag kan leiden tot een berisping, een schorsing en uiteindelijk royement. 9. Protesten Artikel 9.1. Protesten tegen arbitrale beslissingen dienen bij de Protestcommissie (PC) te worden ingediend. De PC bestaat uit aanwezige leden van de TC. Artikel 9.2. De protesterende partij dient een bedrag van 15,- protestgeld te storten. Dit protestgeld zal worden terugbetaald, indien de protesterende partij in het gelijk wordt gesteld. Artikel 9.3. Een protest zal worden behandeld in overeenstemming met de richtlijnen van de WBF. De integrale tekst van deze gedragslijn is onder meer gepubliceerd in de WEKO-wijzer nr. 77 (voorjaar 2000)* * zie ook de samenvattende toelichting bij artikel 9.3 aan het einde van dit reglement. 10. Slotbepalingen Artikel In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de WL met de mogelijkheid van beroep bij het bestuur. Artikel Dit CR is in werking getreden op 26 oktober 2016 na goedkeuring door de ALV. Hiermee komt het voorgaande CR van 11 december 2013 te vervallen. 0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0 Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 26 oktober Pagina: 12/14.

13 Samenvattende toelichting bij artikel Het protest dient in een parenwedstrijd de instemming te hebben van beide spelers van het protesterende paar en bij viertallen bepaalt de captain van het team of een protest wordt ingediend, ongeacht de wensen van de spelers. De gang van zaken na het indienen van een protest is als volgt: 1. Er wordt een standaard protestformulier ingevuld waarin beide partijen en de betrokken WL de gang van zaken omschrijven en aangeven tegen welke arbitrale beslissing wordt geprotesteerd. 2. Nadat alle partijen zich akkoord hebben verklaard met de inhoud van het protestformulier, wordt dit door alle betrokkenen ondertekend (beide paren en de WL of zijn plaatsvervanger). 4. Het bestuur van BCAN stelt vervolgens een protestcomité samen van minimaal 3 en maximaal 5 personen, in overeenstemming met de richtlijnen van de WBF (één of meer sterke spelers, één lid met een goede kennis van de spelregels en één of meer leden met een brede bridge-ervaring). 5. Het protestcomité zal binnen één maand, doch uiterlijk vóór het begin van de nieuwe competitie-zitting, uitspraak doen en de betrokken partijen hiervan schriftelijk op de hoogte stellen. Indien één van de betrokken partijen zich niet bij de beslissing van het protestcomité kan neerleggen, bestaat de mogelijkheid om opnieuw in protest te gaan bij de landelijke autoriteit (NBB). De betreffende stukken, alsmede een protestgeld zoals genoemd in artikel 6 van het Protestreglement van de NBB, dienen dan aan het protestcomité van de NBB te worden toegestuurd. De behandeling van een dergelijk protest zal aanmerkelijk meer tijd in beslag nemen (minimaal enkele maanden) dan een protest bij een plaatselijk comité. Tegen de uitspraak van de NBB kan alleen geprotesteerd worden, indien er sprake is van een procedurefout. 0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0 ARTIKEL 74 Optreden en fatsoen A. Juiste houding 1. Een speler behoort zich altijd hoffelijk te gedragen. 2. Een speler behoort zorgvuldig iedere opmerking of handeling te vermijden, die ergernis of verlegenheid zou kunnen veroorzaken bij een andere speler of het genoegen van het spel zou kunnen verstoren. 3. Iedere speler behoort steeds op dezelfde correcte wijze te bieden en te spelen. B. Fatsoen Uit oogpunt van fatsoen behoort een speler niet: 1. onvoldoende aandacht aan het spel te besteden; 2. ongevraagd commentaar te leveren tijdens het bieden en spelen; 3. een kaart klaar te houden voordat hij aan de beurt is; 4. het spelen onnodig te rekken (bijv.: doorspelen terwijl hij weet dat alle slagen zeker voor hem zijn) met het oog de tegenstander van zijn stuk te brengen; 5. de WL te ontbieden en hem toe te spreken op een voor deze of voor andere spelers onhoffelijke wijze. ARTIKEL 91 Bestraffen of schorsen A. Bevoegdheid van de wedstrijdleider Bij het uitoefenen van zijn taak om orde en discipline te handhaven, is de WL bevoegd disciplinaire straffen, uitgedrukt in punten, op te leggen of een deelnemer voor de duur van de zitting of een gedeelte daarvan te schorsen. De beslissing van de WL in dit geval is definitief en kan niet herroepen worden door een protestcomité (zie artikel 93B3). B. Recht van uitsluiting De WL is bevoegd om een speler om enigerlei reden uit te sluiten, waarbij hij goedkeuring behoeft van de toernooiorganisator. Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 26 oktober Pagina: 13/14.

14 Definitie van Hoogst Ongebruikelijke Methoden Een methode is hoogst ongebruikelijk als ze één of meer van de volgende kenmerken heeft: 1. een openingspas belooft de kracht van een normale opening op éénniveau en de speler die past kan 12 HCP (High Card Points) of meer hebben; 2. een openingsbod op éénniveau kan volgens afspraak zwakker zijn dan pas; 3. een openingsbod op éénniveau kan volgens afspraak zwakker zijn dan 8 HCP; 4. een openingsbod op éénniveau geeft volgens afspraak a. lengte of kortheid aan in een aangeduide kleur, of b. lengte in een aangeduide kleur of lengte in een andere kleur aan. Definitie van Bruine Stickerconventies en -gewoonten De onderstaande conventies of afspraken zijn Bruine Sticker als ze één van de volgende kenmerken hebben: 1. Een openingsbod van 2 tot en met 3 dat a. volgens afspraak zwakker kan zijn dan 10 HCP én b. niet ten minste een vierkaart in een bekende kleur belooft. Uitzondering - Het bod heeft meerdere mogelijke betekenissen en voor alle zwakke betekenissen is er minimaal een gemeenschappelijke vierkaart bekend. Alle handen die niet die gemeenschappelijke vierkaart bevatten, moeten ten minste 13 HCP bevatten. (Uitleg: als alle zwakke betekenissen ten minste een vierkaart in een bekende kleur bevatten en de sterke betekenissen ten minste 13 HCP bevatten, is het geen Bruine Stickerconventie.) - Een 2 - of 2 -openingsbod dat een zwakke twee in een hoge kleur belooft, met of zonder de mogelijkheid van een sterke hand, zoals is beschreven in het WBF Conventions Booklet. 2. Een volgbod na een natuurlijke kleuropening op éénniveau dat niet ten minste een vierkaart in een bekende kleur belooft tenzij dat sterk is. 3. Elke "zwakke" opening op twee- of drieniveau die twee kleuren belooft maar volgens afspraak gedaan kan worden met drie of minder kaarten in één van de kleuren. 4. Psychologische biedingen waarvan het gebruik door het gebruikte biedsysteem wordt beschermd of vereist. Geen van de voorgaande beperkingen is van kracht als het gaat om conventionele verdedigingen tegen sterke conventionele openingen (zoals een Precisie 1 -opening) of verdedigingen tegen Hoogst Ongebruikelijke Methoden of Bruine Stickerconventies. Sluiersignalen Aanvullend op de beperkingen in biedsystemen en -conventies hierboven genoemd, mogen spelers geen signaleermethoden gebruiken die een boodschap of boodschappen bevatten die voor de leider niet te begrijpen zijn omdat de sleutel alleen beschikbaar is voor de tegenspelers (m.a.w.: sluiersignalen zijn niet toegestaan). Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 26 oktober Pagina: 14/14.

COMPETITIEREGLEMENT Inhoud

COMPETITIEREGLEMENT Inhoud COMPETITIEREGLEMENT Inhoud Afkortingen en definities... 2 1. Algemene bepalingen... 2 2. Organisatie van de wedstrijden... 2 3. Promotie- en degradatieregeling... 5 4. Toekenning percentagescores... 6

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. Status :

WEDSTRIJDREGLEMENT. Status : WEDSTRIJDREGLEMENT Status : Geaccordeerd in Algemene Leden Vergadering d.d. 2 september 2013 Hoofdstuk 1 Algemene Bepalingen Artikel 1.1 De Technische Commissie ( TC) bestaat uit minimal drie en maximaal

Nadere informatie

Bijlage Agendapunt 4 COMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGECLUB "MAG DAT" TE HEEZE

Bijlage Agendapunt 4 COMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGECLUB MAG DAT TE HEEZE Bijlage Agendapunt 4 COMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGECLUB "MAG DAT" TE HEEZE 1. Algemeen Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de Spelregels voor Wedstrijdbridge, vastgesteld door de Nederlandse

Nadere informatie

Deze competities zullen worden gespeeld volgens de regels van de NBB uitgave 2017, het Competitiereglement en Wedstrijdreglement van de NBB.

Deze competities zullen worden gespeeld volgens de regels van de NBB uitgave 2017, het Competitiereglement en Wedstrijdreglement van de NBB. Artikel 1 NBB reglement Deze competities zullen worden gespeeld volgens de regels van de NBB uitgave 2017, het Competitiereglement en Wedstrijdreglement van de NBB. Artikel 2 Systeemkaarten A. Per paar

Nadere informatie

Wedstrijdreglement van BC 3 Sans-Atout.

Wedstrijdreglement van BC 3 Sans-Atout. Wedstrijdreglement van BC 3 Sans-Atout. Het wedstrijdreglement omvat naast algemene afspraken en bepalingen de nodige regelingen voor het spelen van parencompetitie, viertallencompetitie, topintegraalcompetitie

Nadere informatie

CEES VARKEVISSER TROFEE WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGEDISTRICT LEIDEN E.O.

CEES VARKEVISSER TROFEE WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGEDISTRICT LEIDEN E.O. CEES VARKEVISSER TROFEE 2017 WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGEDISTRICT LEIDEN E.O. Artikel 1 NBB reglement Deze competitie zal worden gespeeld volgens de regels van de NBB uitgave 2017, het Competitiereglement

Nadere informatie

Wedstrijdreglement BC 80,

Wedstrijdreglement BC 80, I Afkortingen en begrippen NBB: Nederlandse Bridge Bond. TC: Technische Commissie van BC 80. Parencompetitie: totaal aantal clubavonden van deze competitievorm in het seizoen. Viertallencompetitie: totaal

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE BRIDGECLUB "'t HUUFKE"

WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE BRIDGECLUB 't HUUFKE WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE BRIDGECLUB "'t HUUFKE" Organisatie 1. De speelavonden beginnen om 20.00 uur. De deelnemers dienen op een zodanig tijdstip aanwezig te zijn dat daadwerkelijk om 20.00 uur

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT VERENIGING BRIDGECLUB 'OOST BRABANT' I BEGRIPS- EN ALGEMENE BEPALINGEN.

WEDSTRIJDREGLEMENT VERENIGING BRIDGECLUB 'OOST BRABANT' I BEGRIPS- EN ALGEMENE BEPALINGEN. WEDSTRIJDREGLEMENT VERENIGING BRIDGECLUB 'OOST BRABANT' I BEGRIPS- EN ALGEMENE BEPALINGEN. In dit reglement wordt aangeduid met: de vereniging: de bridgeclub "Oost Brabant" te Oss, geregistreerd bij de

Nadere informatie

Competitiereglement Bridgevereniging Adriaan Pauw

Competitiereglement Bridgevereniging Adriaan Pauw Competitiereglement Bridgevereniging Adriaan Pauw Algemeen Artikel 1: 1. De organisatie en inrichting van de competities *) van de vereniging zijn een taak van de Technische Commissie (hierna T.C.) 2.

Nadere informatie

Technisch Reglement Larsheim Bridge, 12 februari 2015 blad 1

Technisch Reglement Larsheim Bridge, 12 februari 2015 blad 1 Technisch Reglement Larsheim Bridge, 12 februari 2015 blad 1 Algemene bepalingen Art. 1 Wedstrijden, georganiseerd door de bridgeclub "Larsheim", worden gespeeld volgens de spelregels voor wedstrijdbridge

Nadere informatie

Artikel A6. Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de spelregels zoals vastgesteld door de NBB en dit reglement.

Artikel A6. Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de spelregels zoals vastgesteld door de NBB en dit reglement. Bridge Reglementen Hoofdstuk A - Algemeen - Artikel A1 / A11 Hoofdstuk B - Programma - Artikel B1 / B3 Hoofdstuk C - Scores, lijnen - Artikel C1 / C3 Hoofdstuk D - Vervangende scores, promotie en degradatie

Nadere informatie

Wedstrijdreglement vastgesteld 5 september 2016 Pagina 1

Wedstrijdreglement vastgesteld 5 september 2016 Pagina 1 WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE BC 'T HUUFKE Aanvangstijdstip 1. De speelavonden beginnen om 20.00 uur. De deelnemers dienen op een zodanig tijdstip aanwezig te zijn dat daadwerkelijk om 20.00 uur met

Nadere informatie

CLUBCOMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT

CLUBCOMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL I-1 a. Spelregels voor wedstrijdbridge alsmede het wedstrijdreglement (aanvulling op de spelregels) zijn, voor zover bindend

Nadere informatie

Wedstrijdreglement N.R.B.V. Beter Zicht

Wedstrijdreglement N.R.B.V. Beter Zicht Wedstrijdreglement N.R.B.V. Beter Zicht Definities NBB: Nederlandse Bridgebond Vereniging: Niet-Rokers Bridge Vereniging Beter Zicht Bestuur: Zoals bedoel in artikel 18 van het Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

Algemene Bepalingen Tenzij aangegeven geldt het reglement voor zowel paren als viertal wedstrijden.

Algemene Bepalingen Tenzij aangegeven geldt het reglement voor zowel paren als viertal wedstrijden. Competitie reglement Algemene Bepalingen Tenzij aangegeven geldt het reglement voor zowel paren als viertal wedstrijden. Artikel 1: Begrippen Begrippen welke in dit reglement gebruikt worden zijn als volgt

Nadere informatie

Bridge Club Zuidlaren

Bridge Club Zuidlaren Bridge Club Zuidlaren Competitie-reglement 1. Indeling in groepen 2. Afmelden en verhindering 3. Spelen in een andere groep 4. Promotie/degradatie 5. Systeemkaarten 6. Speeltempo 7. Algemeen 8. Spelregels

Nadere informatie

Technisch clubreglement

Technisch clubreglement Technisch clubreglement Technisch clubreglement Blad 1 van 12 Inhoud: 1. Definities 3 2. Basisafspraken.. 4 3. Afdeling woensdag.. 6 4. Afdeling maandag.. 10 5. Zomercompetitie 11 6. Slotbepaling 12 Technisch

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Artikel 1. Opstellen wedstrijdreglement en speelplan Artikel 2. Wekelijkse speelavond

Wedstrijdreglement. Artikel 1. Opstellen wedstrijdreglement en speelplan Artikel 2. Wekelijkse speelavond Wedstrijdreglement. Artikel 1. Opstellen wedstrijdreglement en speelplan De T(echnische) C(ommissie) stelt het wedstrijdreglement en het speelplan op. Tijdens de algemene ledenvergadering worden ze ter

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE B.C. DE HONNEUR. VASTGESTELD DOOR HET BESTUUR D.D. 1 februari 2014.

WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE B.C. DE HONNEUR. VASTGESTELD DOOR HET BESTUUR D.D. 1 februari 2014. WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE B.C. DE HONNEUR. VASTGESTELD DOOR HET BESTUUR D.D. 1 februari 2014. Technische commissie De voorzitter van de Technische Commissie (TC) is lid van het bestuur. De TC wordt gevormd

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Bridgeclub B.Z.R ( Bridgen Zonder Rook ) Wijchen

Wedstrijdreglement. Bridgeclub B.Z.R ( Bridgen Zonder Rook ) Wijchen Wedstrijdreglement Bridgeclub B.Z.R ( Bridgen Zonder Rook ) Wijchen Algemeen Art. 1. 1.1 Dit reglement is gebaseerd op art. 18 van de statuten en op art. 1 van het huishoudelijk reglement van B.Z.R. Art.

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT INHOUDSOPGAVE

COMPETITIEREGLEMENT INHOUDSOPGAVE COMPETITIEREGLEMENT Bridgeclub "Stania" Augustus 2017 INHOUDSOPGAVE Pag. 1. Algemeen...2 2. Competitie...2 3. Samenstelling van de paren...2 4. Ranking...3 5. Groepsindeling...3 6. Clubkampioenschap...3

Nadere informatie

REGLEMENT PARENCOMPETITIE BRIDGE

REGLEMENT PARENCOMPETITIE BRIDGE REGLEMENT PARENCOMPETITIE BRIDGE Societeit De Hereeniging Deventer, afd. Bridge Laatste wijziging: september 2018 Inhoudsopgave Definities... 2 1. Algemeen... 2 2. Competitie... 2 3. Zitting... 4 4. Scoreberekening...

Nadere informatie

PARENCOMPETITIES WEDSTRIJDREGLEMENT

PARENCOMPETITIES WEDSTRIJDREGLEMENT PARENCOMPETITIES 2018-2019 WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGEDISTRICT LEIDEN E.O. Inhoud Wijzigingen 2018... 3 Algemeen... 4 Artikel 1 Toelating tot de competities... 4 Opzet competities... 5 Artikel 2 Driemanschappen...

Nadere informatie

Competitie Reglement. Artikel 1: Toepassing van definities

Competitie Reglement. Artikel 1: Toepassing van definities Competitie Reglement Artikel 1: Toepassing van definities Het reglement is van toepassing bij alle door de vereniging georganiseerde interne parenwedstrijden waaraan leden van de vereniging en invallers

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGE VEGHEL 77

WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGE VEGHEL 77 WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGE VEGHEL 77 I. COMPETITIE 1 A. Club kampioenschap Het club kampioenschap bestaat uit: Meerdere series met zittingen paren bridge. Meerdere zittingen met butler bridge B. Kalender

Nadere informatie

INHOUD. LBC - Landsmeerse Bridge Club. Wedstrijd- en Competitie-Reglement. Doel van het Reglement. Algemene bepalingen

INHOUD. LBC - Landsmeerse Bridge Club. Wedstrijd- en Competitie-Reglement. Doel van het Reglement. Algemene bepalingen INHOUD LBC - Landsmeerse Bridge Club Wedstrijd- en Competitie-Reglement Doel van het Reglement Het reglement geeft richtlijnen om in een speel-seizoen de wedstrijden voor het club-kampioenschap te organiseren.

Nadere informatie

Bridge Vereniging Lienden. Wedstrijd Reglement

Bridge Vereniging Lienden. Wedstrijd Reglement DE WEDSTRIJDLEIDING Artikel 1 De leiding van de wedstrijden is in handen van de wedstrijdleider. Tijdens de wedstrijd dienen de leden de aanwijzingen van de wedstrijdleider strikt op te volgen. DE WEDSTRIJDLEIDER

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Bridgeclub Deurne 66

Wedstrijdreglement Bridgeclub Deurne 66 Wedstrijdreglement Bridgeclub Deurne 66 Afdeling A Algemeen Artikel 1 De competitiewedstrijden worden gespeeld volgens de "Spelregels voor wedstrijdbridge", de reglementen van de N.B.B. en dit reglement.

Nadere informatie

BC Hoog Laag. Competitie- en Wedstrijdreglement

BC Hoog Laag. Competitie- en Wedstrijdreglement BC Hoog Laag Competitie- en Wedstrijdreglement Artikel 1 Het bestuur stelt de wedstrijdagenda op legt deze ter bespreking voor aan de algemene ledenvergadering. Het bestuur is bevoegd gedurende het speelseizoen

Nadere informatie

1 Algemeen 2 Competitie Parenwedstrijden Feestelijke drives 3 Ranking

1 Algemeen 2 Competitie Parenwedstrijden Feestelijke drives 3 Ranking 1 Algemeen Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de Spelregels voor Wedstrijdbridge, vastgesteld door de Nederlandse Bridgebond (NBB), en het door de NBB vastgestelde Wedstrijdreglement (aanvulling

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. van de Seniorenbridgeclub KRAS Den Hoorn

WEDSTRIJDREGLEMENT. van de Seniorenbridgeclub KRAS Den Hoorn WEDSTRIJDREGLEMENT van de Seniorenbridgeclub KRAS Den Hoorn Den Hoorn, juli 2012 Gewijzigd op 24 januari 2014: artikel 2, Taken van de wedstrijdleider Inhoudsopgave Artikel 1... 3 Artikel 2 - Leiding...

Nadere informatie

Regeling Bruine Stickerconventies en Hoogst Ongebruikelijke Methoden met ingang van 1 september 2013

Regeling Bruine Stickerconventies en Hoogst Ongebruikelijke Methoden met ingang van 1 september 2013 Regeling Bruine Stickerconventies en Hoogst Ongebruikelijke Methoden met ingang van 1 september 2013 Inleiding Onderstaande regelingen gelden voor alle wedstrijden die door de NBB worden georganiseerd

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT voor de interne parencompetitie van de Westlandse Bridge Club te Naaldwijk

COMPETITIEREGLEMENT voor de interne parencompetitie van de Westlandse Bridge Club te Naaldwijk Competitiereglement WBC, versie 17 maart 2016 COMPETITIEREGLEMENT voor de interne parencompetitie van de Westlandse Bridge Club te Naaldwijk Ingegaan op 1 augustus 1996. Herzien op 22 februari 2007, op

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. Tabel voor ratinglijst.

WEDSTRIJDREGLEMENT. Tabel voor ratinglijst. WEDSTRIJDREGLEMENT Artikel 1 Algemeen 1. Het wedstrijdreglement van de Bridgeclub Zutphen is gebaseerd op het Wedstrijdreglement van de Nederlandse Bridge Bond (NBB) en bevat aanvullende bepalingen voor

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT BC DE BOERDERIE

WEDSTRIJDREGLEMENT BC DE BOERDERIE 1 Algemeen 1.1 Clubcompetitie: Serie zittingen voor clubleden waarover een gemiddelde score per paar wordt bijgehouden. 1.2 Zomercompetitie: Serie zittingen voor clubleden en belangstellenden waarover

Nadere informatie

Bridgeclub Wateringen

Bridgeclub Wateringen Bridgeclub Wateringen COMPETITIEREGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd, ALV, bestuur dd oktober 2014 V7 1. ALGEMEEN 1.1 Dit reglement geldt voor de interne competitie van de Bridgeclub Wateringen (BCW). 1.2

Nadere informatie

BRIDGE ZONDER NICOTINE WEDSTRIJDREGLEMENT. Uitgave september 2016.

BRIDGE ZONDER NICOTINE WEDSTRIJDREGLEMENT. Uitgave september 2016. BZN BRIDGE ZONDER NICOTINE WEDSTRIJDREGLEMENT Uitgave september 2016. 1 INTERNE CLUBCOMPETITIE... 3 ARTIKEL 1. COMMISSIES.... 3 ARTIKEL 2. SPEELAVOND - AANVANG... 3 ARTIKEL 3. COMPETITIESCHEMA.... 3 ARTIKEL

Nadere informatie

Bridgeclub "De Vlissingse Fles" SPEELREGLEMENT

Bridgeclub De Vlissingse Fles SPEELREGLEMENT Bridgeclub "De Vlissingse Fles" SPEELREGLEMENT Art 1 ORGANISATIE 1. Het bestuur organiseert elk speelseizoen, in overleg met de technische commissie, hierna de T.C. genoemd, de interne competities. Deze

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Wedstrijdreglement BC De Vriendschap, oktober 2013, pagina 1

Wedstrijdreglement. Wedstrijdreglement BC De Vriendschap, oktober 2013, pagina 1 Wedstrijdreglement Algemene bepalingen Art.1 Doel van dit reglement is het vastleggen van een correcte gang van zaken op de verschillende soorten speelavonden van Bridgeclub De Vriendschap. Art.2 BC De

Nadere informatie

REGLEMENT PARENCOMPETITIES DISTRICT UTRECHT NBB (zoals van kracht per 1 aug 2012)

REGLEMENT PARENCOMPETITIES DISTRICT UTRECHT NBB (zoals van kracht per 1 aug 2012) 1 # 6 REGLEMENT PARENCOMPETITIES DISTRICT UTRECHT NBB (zoals van kracht per 1 aug 2012) 1 Reglementen 1.1 Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen van het District Utrecht en: - de internationale

Nadere informatie

Oostzaanse Bridgeclub (OBC) Secretaris: Rietschoot 236 telefoon: / WS OOSTZAAN

Oostzaanse Bridgeclub (OBC) Secretaris: Rietschoot 236 telefoon: / WS OOSTZAAN Competitiereglement Laddercompetitie 2017 2018 Het competitieseizoen 2017 2018 bestaat uit een laddercompetitie van 34 speelavonden, eindigende met een clubkampioen en kampioenen in de B- en de C- lijn

Nadere informatie

Een door het Bestuur ingestelde en door haar benoemde commissie, bestaande uit een aantal leden welke het Bestuur adviseert omtrent wedstrijdzaken.

Een door het Bestuur ingestelde en door haar benoemde commissie, bestaande uit een aantal leden welke het Bestuur adviseert omtrent wedstrijdzaken. Artikel 1 Toepassing van definities Het wedstrijdreglement is van toepassing bij alle door de vereniging georganiseerde interne wedstrijden waaraan leden van de vereniging en invallers deelnemen. Voor

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT BC DE BOERDERIE oud opmerkingen. - Begintijd vervroegd - 10 i.p.v. 15 minuten voor start aanwezig zijn

WEDSTRIJDREGLEMENT BC DE BOERDERIE oud opmerkingen. - Begintijd vervroegd - 10 i.p.v. 15 minuten voor start aanwezig zijn WEDSTRIJDREGLEMENT BC DE BOERDERIE 2017-2018 oud opmerkingen Artikel 1 Tijd en plaats van de zittingen 1. Tenzij anders aangegeven, worden de zittingen gehouden in het speellokaal in t Volbert. 2. Tenzij

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Bridgeclub Het Twentse Ros ALGEMEEN

Wedstrijdreglement Bridgeclub Het Twentse Ros ALGEMEEN Artikel 1. Opkomst Wedstrijdreglement Bridgeclub Het Twentse Ros ALGEMEEN Leden dienen op het vastgestelde tijdstip aanwezig te zijn. Aan leden die op dat tijdstip niet aanwezig zijn, kunnen door de WL

Nadere informatie

Technisch reglement voor het seizoen 2014/2015

Technisch reglement voor het seizoen 2014/2015 Technisch reglement voor het seizoen 2014/2015 1. ALGEMENE BEPALINGEN. 1.1 Spelregels: Alle wedstrijden, georganiseerd door of namens B.C. Groen Wit worden gespeeld volgens de geldende spelregels van de

Nadere informatie

REGLEMENT PARENCOMPETITIE Bridgeclub Heksentoer Oudewater

REGLEMENT PARENCOMPETITIE Bridgeclub Heksentoer Oudewater REGLEMENT PARENCOMPETITIE Bridgeclub Heksentoer Oudewater 1. Dit reglement is van toepassing op de parencompetitie met ingang van het seizoen 2016/2017 2. De parencompetitie wordt gespeeld op de dinsdag

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Bridge-Club SANS-TABAC

Wedstrijdreglement Bridge-Club SANS-TABAC Wedstrijdreglement Bridge-Club SANS-TABAC Afkortingen en definities... 1 A. ALGEMEEN... 2 Artikel A1 Deelclubs... 2 Artikel A2 Toepasselijke reglementen... 2 Artikel A3 Niet-leden... 2 Artikel A4 Systeemkaarten

Nadere informatie

Viertallencompetitie Tweede Divisie

Viertallencompetitie Tweede Divisie Viertallencompetitie Tweede Divisie 2018-2019 van de Nederlandse Bridge Bond Utrecht, juli 2018 Dit document bevat: 1. Aanvullende bepalingen A. Competitiestructuur B. Organisatie van de wedstrijden C.

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT BC STIPPENT

WEDSTRIJDREGLEMENT BC STIPPENT WEDSTRIJDREGLEMENT BC STIPPENT Versie november 2015 HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 - Toepassing wedstrijdreglement Dit reglement is, naast de Spelregels voor wedstrijdbridge van de N.B.B.,

Nadere informatie

Clubwedstrijdreglement BRIDGE september 2014

Clubwedstrijdreglement BRIDGE september 2014 Clubwedstrijdreglement BRIDGE 82 4 september 2014 Inhoud 1. Algemene bepalingen en begrippen Artikel 1.1. Algemeen 4 Artikel 1.2. Begrippen 4 a) Wedstrijdleiding 4 b) Wedstrijden 4 c) Overige begrippen

Nadere informatie

LBC - Wedstrijd-Reglement. LBC - Landsmeerse Bridge Club. Wedstrijd- en Competitie-Reglement. Begrippen & Definities. Doel van het Reglement

LBC - Wedstrijd-Reglement. LBC - Landsmeerse Bridge Club. Wedstrijd- en Competitie-Reglement. Begrippen & Definities. Doel van het Reglement LBC - Landsmeerse Bridge Club Wedstrijd- en Competitie-Reglement Begrippen & Definities Speel-seizoen Wedstrijd-Planning Competitie-Wedstrijd Ladder-Competitie Competitie-Ronde Periode Wedstrijd Speel-Ronde

Nadere informatie

Iedereen die naast golf ook een liefhebber is van het bridgespel nodigen wij uit in te schrijven voor de bridgecompetitie 2016-2017.

Iedereen die naast golf ook een liefhebber is van het bridgespel nodigen wij uit in te schrijven voor de bridgecompetitie 2016-2017. Ook komend seizoen gaat GCH weer bridgen! Iedereen die naast golf ook een liefhebber is van het bridgespel nodigen wij uit in te schrijven voor de bridgecompetitie 2016-2017. Er zal gespeeld worden op

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Bridgeclub Zomerzorg. Seizoen 2008/2009:

Wedstrijdreglement Bridgeclub Zomerzorg. Seizoen 2008/2009: Wedstrijdreglement Bridgeclub Zomerzorg Seizoen 2008/2009: De volgende Etiquette dienen tijdens de clubavonden in acht te worden genomen (de spelers die op de Noord en Oost plaats zitten zijn verantwoordelijk

Nadere informatie

Ingaande 1 september 2018 met bijlage protestcommissie. Begripsbepaling pag. 2. I. 1 Algemeen pag Invallersregeling pag.

Ingaande 1 september 2018 met bijlage protestcommissie. Begripsbepaling pag. 2. I. 1 Algemeen pag Invallersregeling pag. WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGECLUB WILHELMINAPARK Ingaande 1 september 2018 met bijlage protestcommissie Inhoudsopgave Begripsbepaling pag. 2 I. 1 Algemeen pag. 2 1 2 2 Invallersregeling pag. 3 3 4 3 Spelen

Nadere informatie

1.2 Toepasselijkheid NBB-reglementen Er wordt gespeeld volgens de spelregels en reglementen van de Nederlandse Bridgebond ( NBB ).

1.2 Toepasselijkheid NBB-reglementen Er wordt gespeeld volgens de spelregels en reglementen van de Nederlandse Bridgebond ( NBB ). COMPETITIEREGLEMENT 2018 1. ALGEMEEN 1.1 Definities Dit reglement is opgesteld door de Technische Commissie ( TECO ) en geldt voor de interne competities van Bridgeclub Nieuwstadt 2000 ( BCN ). 1.2 Toepasselijkheid

Nadere informatie

Met een aantal initiatiefnemers in de vorm van een Bestuur is er dus nu sprake van een heuse club die haar naam waar maakt!

Met een aantal initiatiefnemers in de vorm van een Bestuur is er dus nu sprake van een heuse club die haar naam waar maakt! Historie Bridgeclub Gezelligheid Troef! is ontstaan vanuit de behoefte om bridge te kunnen spelen op een zeer ontspannen wijze op de dag. Steeds meer mensen haken af om s avonds de deur uit te willen,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB LEENDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB LEENDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB LEENDE Vastgesteld in ALV september 2017 Inhoudsopgave: INFORMATIE OVER DE SPEELAVONDEN : 1) Ledenbestand 2) Bridgekalender 3) Organisatie van de competitie en lijnindeling

Nadere informatie

Reglement Paren Competitie Bleiswijkse Bridge Club

Reglement Paren Competitie Bleiswijkse Bridge Club Reglement Paren Competitie Bleiswijkse Bridge Club Indeling van de competitie 1. Indeling van de lijnen geschiedt na toepassing van promotie en degradatie volgens het bereikte resultaat uit de voorgaande

Nadere informatie

REGLEMENT PARENCOMPETITIES DISTRICT UTRECHT NBB (zoals van kracht per 1 sept 2018)

REGLEMENT PARENCOMPETITIES DISTRICT UTRECHT NBB (zoals van kracht per 1 sept 2018) 1 # 7 REGLEMENT PARENCOMPETITIES DISTRICT UTRECHT NBB (zoals van kracht per 1 sept 2018) 1 Reglementen... 1 2 Lidmaatschap NBB... 2 3 Deelname... 2 4 Plaatsingsrechten... 2 5 Driemanschap... 3 6 Deelnameverplichting...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement en Competitiereglement van Algemene Bridge Club Doetinchem

Huishoudelijk Reglement en Competitiereglement van Algemene Bridge Club Doetinchem en Competitiereglement van Algemene Bridge Club Doetinchem A.B.C.D. 23 nov. 53 ALGEMENE BR IDGECLUB DOETINCHEM Versie 2018 van de vereniging A.B.C.D. Op een speciale vergadering, na de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Algemene regels: De regels zijn verdeeld over A(algemeen) P (paren) en V (viertallen)

Wedstrijdreglement. Algemene regels: De regels zijn verdeeld over A(algemeen) P (paren) en V (viertallen) Wedstrijdreglement De regels zijn verdeeld over A(algemeen) P (paren) en V (viertallen) Algemene regels: Artikel A1 De wedstrijden worden gespeeld volgens de geldende spelregels, het competitiereglement

Nadere informatie

1.1 Dit reglement geldt voor de interne competitie van de Bridgeclub Wateringen (BCW).

1.1 Dit reglement geldt voor de interne competitie van de Bridgeclub Wateringen (BCW). E-mail: Website: NBB-clubnr. info@bridgewat.nl www.bridgewat.nl 22023, sinds 1991 COMPETITIEREGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd, ALV, bestuur dd april 2016 V9 1. ALGEMEEN 1.1 Dit reglement geldt voor de

Nadere informatie

Regels voor de rangschikking van viertallen voor de districts- en bondscompetities

Regels voor de rangschikking van viertallen voor de districts- en bondscompetities Intern reglement En Regels voor de rangschikking van viertallen voor de districts- en bondscompetities Bridge Bond Nijmegen Uitgave augustus 2002 REGLEMENT Regels voor de interne competities (artikel 6

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGECLUB SCHOLLEVAAR

WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGECLUB SCHOLLEVAAR WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGECLUB SCHOLLEVAAR 1. Organisatie Dit wedstrijdreglement is van toepassing op alle wedstrijden die onder de verantwoordelijkheid van Bridgeclub Schollevaar gehouden worden. De vereniging

Nadere informatie

Oostzaanse Bridgeclub (OBC) Secretaris: Rietschoot 236 telefoon: / WS OOSTZAAN

Oostzaanse Bridgeclub (OBC) Secretaris: Rietschoot 236 telefoon: / WS OOSTZAAN Competitiereglement Laddercompetitie 2016 2017 Het competitieseizoen 2016 2017 bestaat uit een laddercompetitie van 34 speelavonden eindigende met een clubkampioen en kampioenen in de B- en de C- lijn

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGEVERENIGING ALERT CULEMBORG. BV Alert, versie maart / 9

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGEVERENIGING ALERT CULEMBORG. BV Alert, versie maart / 9 HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGEVERENIGING ALERT CULEMBORG 2017 BV Alert, versie maart 2017 1 / 9 I N H O U D 1. Algemeen... 3 1.1. Instelling vaste commissies:... 3 1.2. Technische commissie (TC):... 3

Nadere informatie

Commissiereglement van Bridgeclub Spijkenisse

Commissiereglement van Bridgeclub Spijkenisse Commissiereglement van Bridgeclub Spijkenisse Opgericht op 10 september 1964 Gevestigd te Spijkenisse Commissiereglement BC Spijkenisse d.d. 28 april 2014 Pagina 1 Index: Artikel 1 Algemeen Artikel 2 Vaste

Nadere informatie

BRIDGECLUB LIMMEN REGLEMENTEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT REGLEMENT LIDMAATSCHAP REGLEMENT VAN ORDE WEDSTRIJDREGLEMENT REGLEMENT BONDSACTIVITEITEN

BRIDGECLUB LIMMEN REGLEMENTEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT REGLEMENT LIDMAATSCHAP REGLEMENT VAN ORDE WEDSTRIJDREGLEMENT REGLEMENT BONDSACTIVITEITEN BRIDGECLUB LIMMEN REGLEMENTEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT REGLEMENT LIDMAATSCHAP REGLEMENT VAN ORDE WEDSTRIJDREGLEMENT REGLEMENT BONDSACTIVITEITEN bijgewerkt september 2014 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE

Nadere informatie

BRIDGESPELREGELS. Elke speler dient voldoende aandacht aan elk spel te geven en geen ongevraagd commentaar te leveren.

BRIDGESPELREGELS. Elke speler dient voldoende aandacht aan elk spel te geven en geen ongevraagd commentaar te leveren. BRIDGESPELREGELS ALGEMEEN Spelregels zijn er niet in eerste plaats om straf uit te delen, maar om schade te herstellen en ervoor te zorgen dat de volgende paren geen voor of nadeel van iemands vergissing

Nadere informatie

Leiderdorpse B.C. Speelreglement

Leiderdorpse B.C. Speelreglement Leiderdorpse B.C. Speelreglement In de bijlage vindt u een aantal praktische aspecten en invulling van deze speelreglementen. Hoofdstuk 1: Definities en algemene bepalingen Artikel 1.1 In dit reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB LEENDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB LEENDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB LEENDE Inhoudsopgave: OVER DE INFO SPEELAVONDEN 1) Ledenbestand 2) Bridgekalender 3) Indeling in rondes 4) Indeling competitieavond 5) Indeling in de lijnen A B C 6)

Nadere informatie

Algemene Aanvullende Bepalingen BridgeBond 1 / 6

Algemene Aanvullende Bepalingen BridgeBond 1 / 6 Algemene aanvullende bepalingen BridgeBond Deze algemene aanvullende bepalingen zijn van toepassing op wedstrijden die door het bondsbestuur worden georganiseerd. 1. Spelregels voor wedstrijdbridge 2017

Nadere informatie

III. Over de organisatie van en deelname aan de interne competitie. Artikel 5 t/m 19

III. Over de organisatie van en deelname aan de interne competitie. Artikel 5 t/m 19 Speelreglement. Inhoudsopgave I. Begrippen II. Algemeen Artikel 1 t/m 4 III. Over de organisatie van en deelname aan de interne competitie. Artikel 5 t/m 19 IV. Over de deelname aan de Bonds- en districtsviertallenwedstrijden.

Nadere informatie

EXAMEN CLUBLEIDER A (CLA)

EXAMEN CLUBLEIDER A (CLA) EXAMEN CLUBLEIDER A (CLA) U hebt voor het examen 2 uur de tijd. 10.00 uur 12.00 uur De opgaven 1 t/m 18 gaan over organisatie en rekenen. De opgaven 19 t/m 30 gaan over de spelregels. Opgave 1-16 éénpuntsvragen.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCW

Huishoudelijk Reglement BCW Huishoudelijk Reglement BCW Artikel 1: Algemeen Bridgevereniging BC Weert (verder omschreven als vereniging): opgericht op `19 juni 1969, als fusieclub van BCW (opgericht 27 augustus 1952) en BCL (opgericht

Nadere informatie

Reglement Beker van Vlaanderen FINALE

Reglement Beker van Vlaanderen FINALE Reglement Beker van Vlaanderen 20178 FINALE A. REGLEMENT De Beker van Vlaanderen wordt gespeeld onder het eigen reglement, dat te raadplegen is op de website van de VBL of aan te vragen is op het secretariaat

Nadere informatie

W E D S T R I J D R E G L E M E N T

W E D S T R I J D R E G L E M E N T W E D S T R I J D R E G L E M E N T (aanvulling op de spelregels) VAN DE NEDERLANDSE BRIDGE BOND ingaande 24 mei 1961 geheel gewijzigd 1 september 1995 gewijzigd 1 september 1997 gewijzigd 1 september

Nadere informatie

Viertallencompetitie Meesterklasse en Eerste Divisie

Viertallencompetitie Meesterklasse en Eerste Divisie Viertallencompetitie Meesterklasse en Eerste Divisie 2018-2019 van de Nederlandse Bridge Bond Utrecht, juli 2018 Dit document bevat: 1. Algemene bepalingen A. Competitiestructuur B. Organisatie van de

Nadere informatie

t Robbertje Een nieuw initiatief IN DIT NUMMER

t Robbertje Een nieuw initiatief IN DIT NUMMER Bridgeclub De Robber 4 april 2018 Jaargang 1, editie 1 t Robbertje Een nieuw initiatief Statutair gezien heeft BC de Robber tot doel het bridgespel in de meest uitgebreide zin des woords te bevorderen.

Nadere informatie

WEDSTRIJD REGLEMENT BC SPIJKENISSE

WEDSTRIJD REGLEMENT BC SPIJKENISSE WEDSTRIJD REGLEMENT van BC SPIJKENISSE Inclusief Reglement Slemkampioenschap (Dirk Wuister trofee) Vastgesteld in de algemene ledenvergadering van 23 oktober 2006. Laatstelijk gewijzigd 26 januari 2015

Nadere informatie

Arbitrage na 53 kaarten

Arbitrage na 53 kaarten Arbitrage na Datum: maandag 20 november 2017 Club: BC Waddinxveen (5017) Lijn: C Ronde: 1 Spel: 12 Samenvatting In een board waren aanwezig. Dit werd bemerkt tijdens het spelen, terwijl de kaarten in die

Nadere informatie

Competitiereglement SV Amsterdam West

Competitiereglement SV Amsterdam West Competitiereglement SV Amsterdam West Algemeen 1. Hij=zij; hem=haar; speler=speelster; zijn=haar; tegenstander=lid. 2. Er wordt per computer ingedeeld. De wedstrijdleiding mag ook handmatig indelen. 3.

Nadere informatie

P R O T E S T R E G L E M E N T

P R O T E S T R E G L E M E N T P R O T E S T R E G L E M E N T VAN DE NEDERLANDSE BRIDGE BOND ingaande 1 september 1997 gewijzigd 1 september 2002 gewijzigd 1 september 2004 geheel gewijzigd 1 september 2009 gewijzigd 1 september 2018

Nadere informatie

BRIDGECLUB de HANK SPEELREGLEMENT

BRIDGECLUB de HANK SPEELREGLEMENT BRIDGECLUB de HANK SPEELREGLEMENT Vastgesteld: 15-8-2017 Inhoudsopgave 1 Doel van het reglement...3 2 Speelkalender...3 3 Deelname...3 4 Wekelijkse aan- en afwezigheid van de deelnemers...3 5 Annuleren

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. versie september 2018 INHOUD

Wedstrijdreglement. versie september 2018 INHOUD 1 Wedstrijdreglement versie september 2018 INHOUD Algemeen Artikel 1 Pagina 2 Wedstrijdleiding Artikel 2 Pagina 2 Wedstrijden Zittingen Artikel 3 Pagina 2 en 3 Inschrijvingen Artikel 4 Pagina 3 Indeling

Nadere informatie

W E D S T R I J D R E G L E M E N T

W E D S T R I J D R E G L E M E N T W E D S T R I J D R E G L E M E N T (aanvulling op de spelregels) VAN DE NEDERLANDSE BRIDGE BOND ingaande 24 mei 1961 geheel gewijzigd 1 september 1995 gewijzigd 1 september 1997 gewijzigd 1 september

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 (zie artikel 11 van de statuten) De taken van de bestuursleden zijn als volgt: a. De voorzitter leidt de vergaderingen en verzorgt de algemene leiding van de vereniging.

Nadere informatie

Welkom. Kaderdag van. 14 november District Noord en Midden Limburg. Op de

Welkom. Kaderdag van. 14 november District Noord en Midden Limburg. Op de Welkom Op de Kaderdag van District Noord en Midden Limburg 14 november 2015 1 Presentatie: Gedrag aan de bridgetafel Door : Leo Stehmann 2 Waarom deze presentatie op de Kaderdag? 3 Wat gaan we behandelen?

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. Inhoud. BridgeVrienden Wassenaar. Begrippen: bladzijde 1. Algemene bepalingen: artikel 1 t/m 3. Het spelen: artikel 4

WEDSTRIJDREGLEMENT. Inhoud. BridgeVrienden Wassenaar. Begrippen: bladzijde 1. Algemene bepalingen: artikel 1 t/m 3. Het spelen: artikel 4 WEDSTRIJDREGLEMENT BridgeVrienden Wassenaar Inhoud Begrippen: bladzijde 1 Algemene bepalingen: artikel 1 t/m 3 Het spelen: artikel 4 Reglementaire scores bij verhindering: artikel 5 t/m 9 Langdurige verhindering:

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE BRIDGE CLUB CULBERTSON TE GELDROP

WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE BRIDGE CLUB CULBERTSON TE GELDROP WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE BRIDGE CLUB CULBERTSON TE GELDROP Dit Wedstrijdreglement is aangenomen op de Algemene Ledenvergadering van 26 augustus 2008 en treedt in werking per 26 augustus 2008. Wijziging

Nadere informatie

Competitiereglement van BC S.A.N.S. Medemblik

Competitiereglement van BC S.A.N.S. Medemblik Competitiereglement van BC S.A.N.S. Medemblik Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 1 Definities Bestuur : het bestuur van de Bridgeclub S.A.N.S. te Medemblik, overeenkomstig de Statuten van de vereniging. Wedstrijdleider(s)

Nadere informatie

EXAMEN CLUBLEIDER A (CLA)

EXAMEN CLUBLEIDER A (CLA) EXAMEN CLUBLEIDER A (CLA) U hebt voor het examen 2 uur de tijd. 11.00 uur 13.00 uur De opgaven 1 t/m 18 gaan over organisatie en rekenen. De opgaven 19 t/m 30 gaan over de spelregels. Opgave 1-16 Opgave

Nadere informatie

2. Speelgelegenheden Meesterklasse en Nationaal Denksportcentrum Den Hommel, Eerste Divisie Kennedylaan 9, 3533 KH Utrecht,

2. Speelgelegenheden Meesterklasse en Nationaal Denksportcentrum Den Hommel, Eerste Divisie Kennedylaan 9, 3533 KH Utrecht, Hieronder vind je alle informatie over de open bondsparencompetitie 2018-2019. a. Programma, speelgelegenheden, leiding b. Algemene bepalingen c. Toelating en aanmelding a. Programma 1. Speeldata De competitie

Nadere informatie

Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg.

Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg. Bijlage 1 Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg. Hoofdstuk 14. Gerechtigdheid tot spelen recreantencompetitie 14.1 Speelgerechtigdheid 1. Dames en heren welke lid zijn van een

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT BC Dongen. Versie 1 Vastgesteld 25 oktober 2014 Versie 2 Wijziging 1 vastgesteld 18 mei 2015

WEDSTRIJDREGLEMENT BC Dongen. Versie 1 Vastgesteld 25 oktober 2014 Versie 2 Wijziging 1 vastgesteld 18 mei 2015 Inleiding. WEDSTRIJDREGLEMENT BC Dongen. Versie 1 Vastgesteld 25 oktober 2014 Versie 2 Wijziging 1 vastgesteld 18 mei 2015 1. Om de leden van BC Dongen (BCD) de gelegenheid te geven om in competitieverband

Nadere informatie

Kaderdag M&M Nieuwe Spelregels

Kaderdag M&M Nieuwe Spelregels Kaderdag M&M Nieuwe Spelregels 2 september 2017 Bert Hendrix Programma Introductie De belangrijkste wijzigingen Pauze Vervolg belangrijkste wijzigingen Voorbeelden artikel 23 Slotopmerkingen Introductie

Nadere informatie

Technische Commissie: het gebruik van de Bridgemate

Technische Commissie: het gebruik van de Bridgemate Technische Commissie: het gebruik van de Bridgemate Bij onze bridgeclub gebruiken we voor het invoeren van scores aan de bridgetafel de BridgeMate II. In de afgelopen periode zijn op dit apparaatje een

Nadere informatie

STATUTEN EN REGLEMENTEN

STATUTEN EN REGLEMENTEN STATUTEN EN REGLEMENTEN van de Bridge Club Heeg BCH opgericht 21 september 1989 1. Statuten art 1. De vereniging, verder club genoemd, draagt de naam Bridge Club Heeg BCH en is gevestigd te Heeg. De club

Nadere informatie