Vanuit de directie TREFWOORD. Beste ouders/verzorgers,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vanuit de directie TREFWOORD. Beste ouders/verzorgers,"

Transcriptie

1 CBO Het Kompas Jol EZ Heerenveen S C H O O L J A A R M A A R T Directeur: Bartele van der Veer directeur.hetkompas@ cbo-meilan.nl TREFWOORD Week 11 t/m 13 (13 t/m 31 maart) Beperkt Kalender Maart April 22 Open Dag 14 Goede Vrijdag, vrij 22 Grote rekendag 17 2e Paasdag Schoonmaakweek 18 Eindtoets gr 8 21 Koningsspelen 24 apr-5 mei Meivakantie Inhoud: Over leven met beperkingen, over werken aan zelfstandigheid en vrijheid. Bijbel: De kromme vrouw en het jonge meisje (Matteüs 9); De mismaakte hand (Marcus 3); De melaatse (Matteüs 8); De blinde (Lucas 18); De dove (Marcus 7). Week 14 en 15 (3 t/m 14 april) Opstaan tegen onrecht (paasthema) Inhoud: Over verzet tegen onrecht en je niet klein laten krijgen; over opstaan en opkomen voor wat van waarde is. Bijbel: Intocht Jeruzalem (Lucas 19); Laatste Avondmaal (Lucas 22); Voor Pilatus (Lucas 22 en 23); Jezus dood (Lucas 23); Opstanding (Lucas 24). Vanuit de directie Beste ouders/verzorgers, Ouderbetrokkenheid vinden wij als school belangrijk. Wij werken er alle dagen aan om dit zo goed mogelijk vorm en inhoud te geven. Het doel van deze ouderbetrokkenheid is uiteindelijk het welzijn van uw kind op onze school. Wanneer de relatie tussen school en ouders betreffende de omgang met elkaar en de inhoud van de leerontwikkelingen goed is, heeft dit ook een positieve uitwerking op uw kind. Wij willen hier geregeld extra aandacht aan geven. Zo hebben we onlangs een ouderavond georganiseerd over de Kanjertraining. Daarin gaf de directeur van de Kanjertraining, dhr. Bart Riet, een uitermate boeiend en helder verhaal over de uitgangspunten van deze training. De aanwezige ouders waren zeer enthousiast over deze avond. We hadden echter wel veel meer ouders verwacht op deze avond. Een groot aantal hadden zich helaas niet afgemeld en dus bleven we aan het eind van de avond toch met heel veel extra koffie en koek achter. Nu is dat nog niet zo erg voor een keer, maar wel het feit dat het jammer was dat zoveel mensen zulke goede informatie hebben gemist. We roepen daarom alle ouders op om de volgende keer wel aanwezig te zijn en al kan dan b.v. maar één van de twee, dan hebben we toch nog een zaal met zo n 80 ouders. Dat zou wel mooi zijn!

2 P A G I N A 2 Vervolg vanuit de directie Om de ouderbetrokkenheid ook meer visueel te maken hebben we vanuit de regiegroep ouderbetrokkenheid gebrainstormd over een passend logo waarin dit tot uitdrukking komt. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een ontwerp van één van onze ouders, Alice Postma. Binnenkort komt deze in school te hangen. U ziet hier alvast een afbeelding. Het logo symboliseert de verbondenheid van school-kind-ouders; je kunt het niet alleen, de kracht zit in het samenwerken waarbij we het kind centraal stellen. Met vriendelijke groet, Bartele van der Veer. Sociale media en het maken van foto s Sociale media en het maken van foto s in en rondom de school. Over dit thema is zo langzamerhand al heel wat gezegd en geschreven. Onze Stichting CBO Meilân heeft onlangs een beleidsprotocol Gebruik internet en sociale media vastgesteld. Deze is ook van toepassing voor onze school. U kunt deze vinden op de site van CBO Meilân onder het kopje Beleid. In dit beleidsprotocol wordt vaak gesproken over de positie van leraren en leerlingen t.a.v. dit onderwerp, maar op bepaalde onderdelen geldt dit natuurlijk ook voor de ouders wanneer die hiermee in aanraking komen. Even een paar fragmenten uit dit beleidsprotocol: Sociale media zoals Twitter, Instagram, Facebook, YouTube en Linkedin bieden de mogelijkheid om te laten zien dat je trots bent op je school en kunnen bijdragen aan een positief imago van onze school. Van belang is te beseffen dat je met berichten op sociale media (onbewust) positief bent over de school en betrokkenen. Om deze reden moet bewust met sociale media worden omgegaan. Essentieel is dat gebruikers van sociale media fatsoensnormen, de identiteit en doelstellingen van CBO Meilan in acht houden, de nieuwe mogelijkheden met een positieve instelling benaderen.

3 P A G I N A 3 Vervolg sociale media De school vertrouwt erop dat zijn medewerkers, leerlingen, ouders/ verzorgers en andere betrokkenen verantwoord zullen omgaan met sociale media en heeft dit protocol opgesteld om een ieder die bij de school betrokken is of zich daarbij betrokken voelt daarvoor richtlijnen te geven. 1. Leerlingen en medewerkers (klas-gerelateerd) is toegestaan om tijdens de lessen actief te zijn op sociale media met toestemming van de leerkracht. 2. Het is toegestaan om kennis en informatie over school, medewerkers en leerlingen te delen, mits dit geen vertrouwelijke of persoonlijke informatie betreft en andere betrokkenen niet schaadt. 3. De betrokkene is persoonlijk verantwoordelijk voor de inhoud welke hij of zij publiceert op de sociale media. 4. Elke betrokkene dient zich ervan bewust te zijn dat de gepubliceerde teksten en uitlatingen voor onbepaalde tijd openbaar zullen zijn, ook na verwijdering van het bericht. 5. Het is voor betrokkenen niet toegestaan om foto, film en geluidsopnamen van schoolgerelateerde situatie op de school- en/of persoonlijke sociale media te zetten tenzij degene die afgebeeld of hoorbaar zijn hier uitdrukkelijk toestemming voor plaatsing hebben gegeven. 6. Het is medewerkers niet toegestaan om met een privéaccount vrienden te worden met leerlingen op sociale media. 7. Alle betrokkenen nemen de fatsoensnormen in acht. (bijvoorbeeld: mensen pesten, kwetsen, stalken, bedreigen, zwartmaken of anderszins beschadigen) Als fatsoensnormen worden overschreden dan neemt de school passende maatregelen. MOBIELE TELEFOONS, SMARTPHONES EN OVERIGE INFORMATIE- EN COMMUNICATIEMIDDELEN DOOR LEERLINGEN Mobiele telefoons (waaronder smartphones met of zonder camerafunctie danwel andere functies zoals internet), danwel andere informatie- en communicatiemiddelen mogen in en om de school gebruikt worden wanneer de leerkracht het gebruik toestaat. Bedoeling is dat het toestel functioneel ingezet wordt voor onderwijsactiviteiten. Dit geldt ook tijdens schoolactiviteiten die elders plaatsvinden. Het maken van opnamen (geluid, video, foto s en dergelijke) is zowel in en om de school als tijdens schoolactiviteiten elders te allen tijde verboden, tenzij met schriftelijke toestemming van de directie. We hopen dat u de moeite wilt nemen om dit protocol eens door te lezen. Wat betreft de lengte, 6 pagina s, hoeft u het niet te laten.

4 P A G I N A 4 Mijn reis naar Malawi In de meivakantie ga ik een 15-daagse reis maken naar Malawi, als Wordteacher. Dit wordt georganiseerd door Edukans en de groep waar ik mee reis bestaat uit 23 leerkrachten, studenten en schoolleiders. Edukans is de ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs. Wereldwijd gaan 263 miljoen kinderen en jongeren niet naar school of ze stoppen voortijdig. Edukans gelooft dat talent niet verloren mag gaan en probeert met projecten onderwijs wereldwijd te waarborgen en te verbeteren. Malawi is één van de armste landen ter wereld. Hoewel 87% van de kinderen naar de basisschool gaat, is de schooluitval nog steeds gigantisch. Slechts een derde van de kinderen gestart in groep 1, blijft op school tot groep 8. Overvolle klassen van meer dan 100 kinderen per lokaal en een schrijnend gebrek aan goed opgeleide leraren zorgen dat de kwaliteit van het onderwijs niet goed is. Edukans werkt vanaf 2013 samen met zeven scholen op het platteland in de districten Mzimba South, Lilongwe Rural East en Chikwawa. Op deze scholen ziet Edukans een stijging van het aantal leerlingen dat toegang heeft tot onderwijs. Ook is het aantal meisjes dat naar school gaat gestegen. Daarnaast is de kwaliteit van de leraren sterk verbeterd, onder andere door bijscholing. Het doel van de reis is beter onderwijs in Malawi. Dit doen we onder andere door het geven van workshops, feedback aan de leerkrachten en gesprekken met de schoolleiders. Mijn groep reist naar Chikwawa. Ik kijk erg uit naar deze reis en de ervaringen die ik op zal doen. In de periode vooraf heb ik een drietal trainingsdagen waar ik ook persoonlijke doelen opstel. Een mooie combinatie: iets doen voor de kinderen en leerkrachten in Chikwawa en daarnaast inspiratie opdoen voor mijn eigen lessen. Voor deze reis wil ik graag sponsorgeld ophalen, daarom heb ik een actiepagina Wat ook erg leuk is: tijdens mijn reis kun je mijn avonturen ook volgen via deze website. Ik wil graag het Kompas betrekken in mijn reis, door mijn ervaringen te delen, maar ook door van tevoren een sponsoractie op te zetten. Hierover krijgt u nog bericht. Nynke Obbink (leerkracht groep 8)

5 P A G I N A 5 Spaardoel 2017 Het Kompas gaat sparen voor het nieuwe goede doel van 2017! Het Kompas kiest per kalenderjaar een nieuw goed doel waar we actie voor voeren, en waar we voorlichting/les over geven om de kinderen te leren wat er allemaal speelt in de wereld en ze te laten kennismaken met verschillende landen en problematieken. Even voor de duidelijkheid: Dit oneven jaar is er weer een doel buiten Nederland aan de beurt. In de even jaren voeren we altijd actie voor een goed doel binnen Nederland. We kiezen steeds voor doelen die een kalenderjaar lang lopen, die kleinschalig zijn, die goed aansluiten bij de beleving van basisschoolkinderen en waar we bij voorkeur direct contact kunnen onderhouden met de hulpverleners. Dat is voor het doel van 2017 heel goed gelukt!!! (beeld van de helpende hand) Het is het laatste jaar waarin Ietie Douma in de goede doelen commissie zit. Daarom is het extra aardig om een doel in Sri Lanka te kiezen. Het land waar haar dochter Shanika geboren is en nog niet zo lang geleden is geweest en waar ze kennis maakte met mevrouw Barathi van het kindertehuis Visaka in Kalutara. Ze kreeg daar een rondleiding en was enorm onder de indruk. Ze hoorde daar ook dat een Nederlandse stichting daar hielp. Het Kompas kiest daarom voor: Stichting Kinderhulp Sri Lanka Stichting Kinderhulp Sri Lanka stelt zich ten doel om direct hulp te verlenen aan kinderen en hun omgeving door met sponsorgeld ter plaatse, goederen, voeding en/of materialen aan te kopen. Vooral kinderen en zeer arme gezinnen zijn vaak de dupe van de problematiek in het land en de gevolgen daarvan. De stichting zorgt, vanuit een kleinschalig particulier initiatief, al sinds 1995 voor enkele kindertehuizen, scholen en een ziekenhuisje in Sri Lanka om de nood iets te verzachten. Binnen de projecten kiezen wij voor: Kindertehuis Visaka in Kalutara. Hier wonen ± 45 meisjes in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar, die door omstandigheden thuis niet meer kunnen wonen. Dit tehuis ondersteunt de stichting sinds december Door sponsoring kunnen zij deze meisjes een leefbare omgeving aanbieden, extra lessen geven en voor goede voeding zorgen. Riet Sprangers en haar man, zelf verbonden met Sri Lanka door de adoptie van twee dochters, nu nog tot eind maart in Sri Lanka, gaan de kinderen op onze school informeren. De uitnodiging en de precieze datum is nog niet bekend. Ze zullen het nodige laten zien en natuurlijk met verhalen komen! We hopen op een goed jaar en enthousiaste medewerking!!! De goede doelen commissie. Ietie Douma Elly Vegt

6 P A G I N A 6 Open dag en rekendag Op woensdag 22 maart hebben we onze Open dag voor nieuwe ouders. De tijden zijn van 8.30 uur tot uur. Nieuwe ouders en belangstellenden kunnen deze ochtend vrijblijvend op school rondkijken en informatie vragen aan directie, leraren en kinderen. Ouders die niet in de gelegenheid zijn om op deze ochtend te komen, kunnen altijd later een afspraak maken met de schoolleiding. Toevallig hebben we ook op deze morgen onze jaarlijkse rekendag. Hierbij gaan al onze leerlingen in de units werken. Dat betekent dat alle kinderen groepsdoorbrekend gaan werken op verschillende locaties binnen en buiten de lokalen. Het thema van deze rekendag is Meten, Bewegen en Construeren.

Protocol Sociale Media

Protocol Sociale Media Protocol Sociale Media Versie 011212 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3 2. Uitgangspunten 3 3. Doelgroep en reikwijdte 3 4. Sociale media in de school / 3 A. Voor alle gebruikers B. Voor medewerkers tijdens

Nadere informatie

Protocol Sociale Media Inleiding Uitgangspunten Doelgroep en reikwijdte Sociale media in de school... 4

Protocol Sociale Media Inleiding Uitgangspunten Doelgroep en reikwijdte Sociale media in de school... 4 Protocol Sociale Media Stg. PCOK april 2013 Inhoud Protocol Sociale Media... 3 Inleiding... 3 Uitgangspunten... 3 Doelgroep en reikwijdte... 3 Sociale media in de school... 4 A. Voor alle gebruikers (medewerkers,

Nadere informatie

Protocol Sociale Media

Protocol Sociale Media Protocol Sociale Media Inleiding Sociale media zoals Instagram, Twitter, Facebook, YouTube en LinkedIn zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij en dus ook niet bij iedereen die betrokken is bij

Nadere informatie

Richtlijn. Social Media

Richtlijn. Social Media Richtlijn Social Media Versie november 2015 S 1. Inhoud 2. Inleiding... 3 2.1. Uitgangspunten... 3 2.2. Doelgroep en reikwijdte... 3 3. Social Media op school... 4 3.1. Voor alle gebruikers (medewerkers,

Nadere informatie

BELEID omgang sociale media

BELEID omgang sociale media BELEID omgang sociale media Versie 30 November 2016 INLEIDING Het doel van dit document is het bieden van heldere richtlijnen voor medewerkers en leerlingen(met hun ouders/verzorgers). Dit betreft helderheid

Nadere informatie

Protocol Sociale Media De Ark

Protocol Sociale Media De Ark Protocol Sociale Media De Ark Schoolspecifiek protocol. 2016-2020 Versie: Januari 2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Uitgangspunten... 3 Doelgroep en reikwijdte... 3 Voor de gebruikers (leerlingen en ouders/verzorgers)...

Nadere informatie

CSG Calvijn. Protocol Social Media

CSG Calvijn. Protocol Social Media CSG Calvijn Protocol Social Media Sociale media zoals Twitter, Facebook, YouTube, WhatsApp en LinkedIn bieden de mogelijkheid om te laten zien dat je trots bent op je school en kunnen een bijdrage leveren

Nadere informatie

Protocol Sociale Media Stichting Samenwerkende Basisscholen Alkemade

Protocol Sociale Media Stichting Samenwerkende Basisscholen Alkemade Protocol Sociale Media Stichting Samenwerkende Basisscholen Alkemade Protocol Sociale Media SSBA Pagina 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Uitgangspunten... 3 Doelgroep en reikwijdte... 3 Sociale media in

Nadere informatie

Protocol Sociale Media Dr. Schaepmanstichting, mail- en internetgebruik zoals gebruikt wordt op de Schothorst

Protocol Sociale Media Dr. Schaepmanstichting, mail- en internetgebruik zoals gebruikt wordt op de Schothorst Internetprotocol Binnen de dr. Schaepmanstichting is een internetprotocol van kracht. Dit internetprotocol wordt jaarlijks onder de aandacht gebracht in het team en is te lezen op onze website: www.deschothorst.nl

Nadere informatie

SOCIAL MEDIA PROTOCOL

SOCIAL MEDIA PROTOCOL SOCIAL MEDIA PROTOCOL Onderwerp Social Media protocol Van Hans Huizer, algemeen directeur Datum 14 maart 2017 Datum evaluatie Juni 2018 INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD... 2 2. UITGANGSPUNTEN... 2 3. ACTUELE

Nadere informatie

Schoolprotocol sociale media

Schoolprotocol sociale media Schoolprotocol sociale media De Vrijheit 2016-2020 protocol sociale media Besproken team d.d. juni 2016 Instemming MR d.d. november 2016 Vastgesteld d.d. Bekend gemaakt d.d. Handtekening: 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Protocol Sociale Media SKOW

Protocol Sociale Media SKOW Protocol Sociale Media SKOW Inleiding Sociale media zoals Hyves, Twitter, Facebook, YouTube en LinkedIn bieden de mogelijkheid om te laten zien dat je trots bent op je school en kunnen een bijdrage leveren

Nadere informatie

Protocol Sociale Media en elektronische informatie- en communicatiemiddelen (EIC-middelen) zoals internet, en mobiele telefoons.

Protocol Sociale Media en elektronische informatie- en communicatiemiddelen (EIC-middelen) zoals internet,  en mobiele telefoons. Protocol Sociale Media en elektronische informatie- en communicatiemiddelen (EIC-middelen) zoals internet, e-mail en mobiele telefoons. Inleiding Sociale media zoals Twitter, Facebook, YouTube, Instagram

Nadere informatie

GEDRAGSREGELS SOCIALE MEDIA

GEDRAGSREGELS SOCIALE MEDIA GEDRAGSREGELS SOCIALE MEDIA Algemeen 1. Sociale media zoals Twitter, Facebook, YouTube en LinkedIn bieden de mogelijkheid om te laten zien dat je trots bent op je school en kunnen een bijdrage leveren

Nadere informatie

Social Mediaprotocol

Social Mediaprotocol Social Mediaprotocol Versie: februari 2014 Voorgenomen besluit : maart 2014 Behandeld in MR : juni 2014 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Social media... 4 1.1 Algemeen... 4 1.2 Inzet social media op het

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Uitgangspunten De gedragscode Gevolgen en sancties voor medewerkers en leerlingen

Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Uitgangspunten De gedragscode Gevolgen en sancties voor medewerkers en leerlingen Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Wat zijn sociale media? 3 Uitgangspunten 4 De gedragscode 5 Voor de leerlingen 5 Voor de medewerkers 5 Voor de ouders/verzorgers 6 Gevolgen en sancties voor medewerkers

Nadere informatie

Protocol gebruik van Internet en Sociale Media

Protocol gebruik van Internet en Sociale Media Protocol gebruik van Internet en Sociale Media Aanpassing: 17 mei 2016: protocol gebruik internet en sociale media Besproken in kenniskring ICT Besproken in directeurenoverleg: 7 juni 2016 Alle aanpassingen

Nadere informatie

Gerardusschool Klingerveld 6 Postbus 97 5750 AB DEURNE telefoon: 0493 314144 e-mail: gerardusschool@prodas.nl www.bs-gerardus.nl

Gerardusschool Klingerveld 6 Postbus 97 5750 AB DEURNE telefoon: 0493 314144 e-mail: gerardusschool@prodas.nl www.bs-gerardus.nl Gerardusschool Klingerveld 6 Postbus 97 5750 AB DEURNE telefoon: 0493 314144 e-mail: gerardusschool@prodas.nl www.bs-gerardus.nl Deurne, 03-06-2015 Nummer 18 Beste ouders, graag maken wij u attent op het

Nadere informatie

Beleid Social Media Januari 2016

Beleid Social Media Januari 2016 Beleid Social Media Januari 2016 Beleid Social Media Tabijn januari 2016 Ten einde verantwoord om te gaan met Social Media op de Tabijn scholen hanteren we het volgende beleid: Alle scholen hanteren het

Nadere informatie

Gedragscode Social Media Dunamare Onderwijsgroep

Gedragscode Social Media Dunamare Onderwijsgroep Gedragscode Social Media Dunamare Onderwijsgroep Bestemd voor: - leerlingen en hun ouders/verzorgers - medewerkers van Dunamare Onderwijsgroep - leden College van Bestuur en Raad van Toezicht Geplaatst

Nadere informatie

Protocol Sociale Media

Protocol Sociale Media Bezoekadres Blikkenburgerlaan 2 3703 CV Zeist Postadres Postbus 16 3700 AA Zeist T 030 698 21 40 F 030 698 21 80 www.osgs.nl info@osgs.nl KvK 30250155 Datum Onderwerp Protocol Contactpersoon P. van de

Nadere informatie

Protocol Sociale Media O2A5

Protocol Sociale Media O2A5 1 Protocol Sociale Media O2A5 Inleiding Sociale media geeft de mogelijkheid te laten zien dat men trots is op de school. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan een positief imago van de scholen van

Nadere informatie

Schoolveiligheidsplan

Schoolveiligheidsplan Schoolveiligheidsplan Onderdeel: (sociale) media SVP 013 Versie 1.0 Inleiding Klassieke media zoals kranten, radio en tv en sociale media zoals Twitter, Facebook, YouTube en LinkedIn bieden de mogelijkheid

Nadere informatie

... W. Broos/werkgroep PR en communicatie

... W. Broos/werkgroep PR en communicatie 20 maart 2014.................................................................. Gebruik social media W. Broos/werkgroep PR en communicatie Naam notitie/procedure/afspraak Eigenaar/portefeuillehouder Gebruik

Nadere informatie

Stichting Cambium College voor Openbaar Voortgezet Onderwijs. Protocol Social Media

Stichting Cambium College voor Openbaar Voortgezet Onderwijs. Protocol Social Media Stichting Cambium College voor Openbaar Voortgezet Onderwijs Datum behandeling Directie 9 oktober 2017 Datum instemming MR 15 december 2017 Ingangsdatum 1 januari 2018 Inleiding Social Media zijn niet

Nadere informatie

ONZE KINDEREN LEREN OMGAAN MET SOCIALE MEDIA

ONZE KINDEREN LEREN OMGAAN MET SOCIALE MEDIA ONZE KINDEREN LEREN OMGAAN MET SOCIALE MEDIA Het Brederocollege moedigt haar personeelsleden aan dat zij over voldoende kennis beschikken om de kinderen de benodigde sociale media vaardigheden aan te leren

Nadere informatie

Protocol social media Groenhorst Praktijkonderwijs, vmbo en mbo

Protocol social media Groenhorst Praktijkonderwijs, vmbo en mbo Protocol social media Groenhorst Praktijkonderwijs, vmbo en mbo Groenhorst Stafdienst Telefonisch bereikbaar op 088 0207020 Vastgesteld: 10 september 2013 2 Protocol social media Groenhorst Inhoudsopgave

Nadere informatie

Protocol Social Media Dr. Schaepmanstichting

Protocol Social Media Dr. Schaepmanstichting Protocol Social Media Dr. Schaepmanstichting Inleiding Sociale media zoals Twitter, Facebook, YouTube en LinkedIn bieden de mogelijkheid om te laten zien dat je trots bent op je school en kunnen een bijdrage

Nadere informatie

GEDRAGSREGELS SOCIALE MEDIA

GEDRAGSREGELS SOCIALE MEDIA GEDRAGSREGELS SOCIALE MEDIA Algemeen 1. Sociale media zoals Twitter, Facebook, YouTube en LinkedIn bieden de mogelijkheid om te laten zien dat je trots bent op je school en kunnen een bijdrage leveren

Nadere informatie

Reglement Sociale Media Leerlingen

Reglement Sociale Media Leerlingen Reglement Sociale Media Leerlingen Sociale media zijn niet meer weg te denken uit de moderne samenleving. Ook in het leven van leerlingen en ouders of voogden spelen sociale media een belangrijke rol.

Nadere informatie

Protocol sociale media SCOL Primair Onderwijs en Voortgezet Onderwijs

Protocol sociale media SCOL Primair Onderwijs en Voortgezet Onderwijs Protocol sociale media SCOL Primair Onderwijs en Voortgezet Onderwijs Vastgesteld door het College van Bestuur: 13 februari 2019 Instemming GMR Primair Onderwijs: 29 januari 2019 Instemming GMR Voortgezet

Nadere informatie

november 2014 NOTA Protocol Sociale Media

november 2014 NOTA Protocol Sociale Media november 2014 NOTA Protocol Sociale Media mr.drs. A.F.M. van Noort voorzitter College van Bestuur Status: definitief GMR: september & oktober 2014 Directieberaad: mei & oktober 2014 INHOUDSOPGAVE Pag.

Nadere informatie

Vanuit de directie TREFWOORD. Kalender. Beste ouders/verzorgers,

Vanuit de directie TREFWOORD. Kalender. Beste ouders/verzorgers, CBO Het Kompas Jol 38 8446 EZ Heerenveen www.hetkompas-meilan.nl S C H O O L J A A R 2 0 1 5-2 0 1 6 2 5 F E B R U A R I 2 0 1 6 Directeur: Bartele van der Veer directeur.hetkompas@ cbo-meilan.nl TREFWOORD

Nadere informatie

Protocol Digitale Media 2012

Protocol Digitale Media 2012 Protocol Digitale Media 2012 1 Inleiding Het CCNV wil samen met alle betrokkenen, optimaal gebruik maken van digitale media en heeft daarom dit protocol ontwikkeld. Onder digitale media verstaan we in

Nadere informatie

Social Media Protocol VPCO De Viermaster

Social Media Protocol VPCO De Viermaster Social Media Protocol VPCO De Viermaster Versie 1.0 Totstandkoming en evaluatie Social Media Protocol Datum Behandeld in directieoverleg 4 maart 2014 Advies/instemming GMR Vastgesteld Bestuur Publicatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2016

Nieuwsbrief februari 2016 Bijlage: protocol sociale media en internetgebruik Nieuwsbrief februari Website: Zoals u misschien al heeft gezien zijn er technische problemen met onze website. Wij waren al bezig met het laten ontwerpen

Nadere informatie

Protocol social media

Protocol social media Protocol social media Voorwoord Sociale media is een onlosmakelijk onderdeel van de huidige samenleving en de leefomgeving van leerlingen, hun ouders/verzorgers, personeelsleden en andere belanghebbenden

Nadere informatie

Code computergebruik - leerlingen 2014-2015

Code computergebruik - leerlingen 2014-2015 Code computergebruik - leerlingen 2014-2015 Tabor College houdt zich aan de Code Computergebruik. Deze geldt ook voor jou. In de praktijk betekent het dat als je regels van de code niet nakomt, je account

Nadere informatie

Sociale media reglement leerlingen Elan Onderwijsgroep januari 2018

Sociale media reglement leerlingen Elan Onderwijsgroep januari 2018 Sociale media reglement leerlingen Elan Onderwijsgroep januari 2018 Naam Elan Onderwijsgroep Van Directie en ICT beheer/veiligheidsfunctionaris Ondersteunend Ouderraad (OR), Medezeggenschapsraad (MR) en/of

Nadere informatie

N U M M E R 1 4. Denkt u eraan dat u uw zoon of dochter een bord, beker en bestek, voorzien van naam en groep, meegeeft op 19 of 20 december?

N U M M E R 1 4. Denkt u eraan dat u uw zoon of dochter een bord, beker en bestek, voorzien van naam en groep, meegeeft op 19 of 20 december? Nieuwsbrief N U M M E R 1 4 1 4 D E C E M B E R 2 0 1 7 Nieuwe leerlingen inschrijven Heeft u een zoon/dochter die 4 jaar wordt of kent u iemand die een school zoekt voor zijn/ haar kind, dan kunt u nu

Nadere informatie

Reglement Sociale media Leerlingen

Reglement Sociale media Leerlingen Reglement Sociale media Leerlingen Oktober 2018 NAAM REGLEMENT SOCIALE MEDIA LEERLINGEN VAN Directeur-bestuurder en MT DOCUMENTEIGENAAR Bert Wolthuis ONDERSTEUNEND Werkgroep Privacy en Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

9 Nationaal schoolontbijt 22 Kerstviering 13 KSG dienst 26 Kerstvakantie. 16 Actie Lightwise. 23 Sinterklaassprookje. Vanuit de directie

9 Nationaal schoolontbijt 22 Kerstviering 13 KSG dienst 26 Kerstvakantie. 16 Actie Lightwise. 23 Sinterklaassprookje. Vanuit de directie CBO Het Kompas Jol 38 8446 EZ Heerenveen www.hetkompas-meilan.nl S C H O O L J A A R 2 0 1 6-2 0 1 7 0 3 N O V E M B E R 2 0 1 6 Directeur: Bartele van der Veer directeur.hetkompas@ cbo-meilan.nl TREFWOORD

Nadere informatie

Welkom op school. Evy de Man Merel van Gog Nienke Heijkoop. Belangrijke data:

Welkom op school. Evy de Man Merel van Gog Nienke Heijkoop. Belangrijke data: Algemeen Oproep In verband met de verhuizing van groep 1a en 2a naar Landgoed Driessen, is er een ouderpaar die graag in contact zou willen komen met andere ouders om een mogelijke pool op te zetten, voor

Nadere informatie

Internetprotocol SBO Diekmaat

Internetprotocol SBO Diekmaat Hoofdstuk 7 Internetprotocol SBO Diekmaat 7.1 Inleiding De kinderen van onze school kunnen gebruik maken van internet. Wij hebben ervoor gekozen de kinderen deze mogelijkheid te bieden. Jonge kinderen

Nadere informatie

Waar we voor staan en Waarnaar we ons gedragen We hebben een voorbeeldfunctie

Waar we voor staan en Waarnaar we ons gedragen We hebben een voorbeeldfunctie Waar we voor staan en Waarnaar we ons gedragen We hebben een voorbeeldfunctie Kernwaarden Binnen Primenius draait alles om de kinderen, om de kwaliteit van hun leven op school en de vorming van een hecht

Nadere informatie

Protocol internet en sociale media op school. Dockinga College J.J. Boumanschool Inspecteur Boelensschool Schiermonnikoog

Protocol internet en sociale media op school. Dockinga College J.J. Boumanschool Inspecteur Boelensschool Schiermonnikoog Protocol internet en sociale media op school Dockinga College J.J. Boumanschool Inspecteur Boelensschool Schiermonnikoog Inleiding Sociale media spelen een belangrijke rol in het leven van leerlingen en

Nadere informatie

Online protocol. Internetgebruik en Social Media

Online protocol. Internetgebruik en Social Media Online protocol Internetgebruik en Social Media Versie: september 2018 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 3 2 Reglement... 4 Toepassing... 4 Uitgangspunten... 4 Sancties bij overtreding... 4 DNS-veiligheid-shield

Nadere informatie

Reglement internet en sociale media op SCOH scholen en peuterscholen

Reglement internet en sociale media op SCOH scholen en peuterscholen Reglement internet en sociale media op SCOH scholen en peuterscholen VERSIE 0.1 Inleiding Sociale media spelen een belangrijke rol in het leven van leerlingen en onderwijzend personeel. Het gebruik van

Nadere informatie

Social Media. Richtlijnen. Social Media: richtlijnen 1

Social Media. Richtlijnen. Social Media: richtlijnen 1 Social Media Richtlijnen Social Media: richtlijnen 1 1 Voorwoord Dit document voorziet in richtlijnen voor het gebruik van internet en Social Media binnen Kits Primair. Het is bestemd voor medewerkers,

Nadere informatie

Toestemming publicatie foto s en video s

Toestemming publicatie foto s en video s Toestemming publicatie foto s en video s Beste ouder/verzorger, Op onze school laten wij u met foto s en video s zien waar we mee bezig zijn. Opnames worden gemaakt tijdens verschillende gelegenheden.

Nadere informatie

Reglement Sociale media Medewerkers

Reglement Sociale media Medewerkers Reglement Sociale media Medewerkers Oktober 2018 NAAM REGLEMENT SOCIALE MEDIA MEDEWERKERS VAN Directeur-bestuurder en MT DOCUMENTEIGENAAR Bert Wolthuis ONDERSTEUNEND Werkgroep Privacy en Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Beleidsplan mediawijsheid en Internet Protocol

Beleidsplan mediawijsheid en Internet Protocol Beleidsplan mediawijsheid en Internet Protocol Vastgesteld 3 juli 2017 1. Inleiding In het onderwijs hebben we dagelijks te maken met verschillende vormen van mediagebruik. Om dit toenemend gebruik te

Nadere informatie

Protocol Social Media

Protocol Social Media Protocol Social Media Inleiding Social media zijn een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Onder

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Heemzicht. Sociale media reglement Woonzorgcentrum Heemzicht. Document YSNP 43058: Reglement Sociale Media medewerkers Revisie 3.

Woonzorgcentrum Heemzicht. Sociale media reglement Woonzorgcentrum Heemzicht. Document YSNP 43058: Reglement Sociale Media medewerkers Revisie 3. Van Beleidsafdeling Ondersteunend Aan Betreft Woonzorgcentrum Heemzicht Directie en ICT beheer Medezeggenschapsraad (MR), Ondernemingsraad (OR) en/of Overlegorgaan Medewerkers Sociale media reglement Woonzorgcentrum

Nadere informatie

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief maart 2018

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief maart 2018 Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief maart 2018 Op facebook plaatsen wij elke week updates over onze school! Belangrijke data: 14 maart Week van het geld in groep 7 & 8 14 maart MR vergadering 21 maart Open

Nadere informatie

Protocol over het gebruik van elektronische informatie- en communicatiemiddelen op r.-k. basisschool Sint Bavo

Protocol over het gebruik van elektronische informatie- en communicatiemiddelen op r.-k. basisschool Sint Bavo Protocol over het gebruik van elektronische informatie- en communicatiemiddelen op r.-k. basisschool Sint Bavo Versie 15-8-18 Inleiding Algemeen Wij, r.-k. basisschool Sint Bavo vallend onder de Stichting

Nadere informatie

ROC Leeuwenborgh. Gedragscode computergebruik en gebruik van Sociale Media

ROC Leeuwenborgh. Gedragscode computergebruik en gebruik van Sociale Media ROC Leeuwenborgh Gedragscode computergebruik en gebruik van Sociale Media Documentstatus Datum: Aard wijziging: Door: Toelichting: 26 februari 2013 Bert Wetzels Instemming OR Deze gedragscode geeft de

Nadere informatie

Social Media Protocol

Social Media Protocol Social Media Protocol (Onderdeel van het Privacyreglement VSNON) Vastgestelde versie 1.0 d.d. 22 mei 2018 Vastgesteld door de bestuurder na instemming door de gemeenschappelijke medezeggenschap Inleiding

Nadere informatie

4 De omgang met leerlingen, ouders, collega s en externe partners

4 De omgang met leerlingen, ouders, collega s en externe partners Vademecum juni 2014 Inhoud 1 Inleiding 2 Wie vallen er onder de code? 3 Algemene uitgangspunten 4 De omgang met leerlingen, ouders, collega s en externe partners 5 Scheiding werk en privé 6 Relatiegeschenken

Nadere informatie

Mediawijsheid en Internet Protocol

Mediawijsheid en Internet Protocol Mediawijsheid en Internet Protocol In ontwikkeling 1. Inleiding Kinderen moeten mediawijs worden gemaakt om ervoor te zorgen dat ze met behulp van media zichzelf kunnen uiten en kunnen meedoen in de samenleving.

Nadere informatie

Beleid Jong Leren ten aanzien van het gebruik van Internet, Sociale Media en BYOD. Gebruik je gezond verstand

Beleid Jong Leren ten aanzien van het gebruik van Internet, Sociale Media en BYOD. Gebruik je gezond verstand Beleid Jong Leren ten aanzien van het gebruik van Internet, Sociale Media en BYOD Gebruik je gezond verstand Beleid Jong Leren ten aanzien van het gebruik van Internet/Sociale Media en BYOD Om verantwoord

Nadere informatie

Omgaan met Digitale Media

Omgaan met Digitale Media Omgaan met Digitale Media September 2017 Organisatie van de leerlingenzorg CBS De Akker Inhoud: Inleiding... 3 Uitgangspunten... 3 Richtlijnen... 4 Schoolwebsite... 4 E-mail... 5 Mobiele telefoons... 5

Nadere informatie

Van de directie TREFWOORD. Beste ouders,

Van de directie TREFWOORD. Beste ouders, CBO Het Kompas Jol 38 8446 EZ Heerenveen www.hetkompas-meilan.nl S C H O O L J A A R 2 0 1 7-2 0 1 8 1 N O V E M B E R 2 0 1 7 Directeur: Ineke van der Werf directeur.hetkompas@ cbo-meilan.nl TREFWOORD

Nadere informatie

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 14 en 15 (3 t/m 14 april): opstaan tegen onrecht (Paasthema)

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 14 en 15 (3 t/m 14 april): opstaan tegen onrecht (Paasthema) Intro Geachte ouders/ verzorgers, Geachte ouders verzorgers Nu we naar Pasen toe werken, zit er alweer een flink gedeelte van het schooljaar op. Eind april start de meivakantie en daarna komen de schoolreizen.

Nadere informatie

Tegen de achtergrond van deze risico s wordt van medewerkers en leerlingen verantwoord gebruik van de elektronische communicatiemiddelen verwacht.

Tegen de achtergrond van deze risico s wordt van medewerkers en leerlingen verantwoord gebruik van de elektronische communicatiemiddelen verwacht. ICT- en internetreglement OSG Sevenwolden Inleiding Het gebruik van ICT-middelen is zowel voor medewerkers als leerlingen noodzakelijk om hun werk of studie goed te kunnen doen. Bij ICT-middelen kan gedacht

Nadere informatie

Social media protocol. Versie: oktober 2015 Maaike van Adrichem

Social media protocol. Versie: oktober 2015 Maaike van Adrichem Social protocol Versie: oktober 2015 Auteur: Maaike van Adrichem Inhoud Inleiding...2 Toepassingen van...3 Toepassing bij profilering...3 Toepassing in onderwijs...3 Toepassing in communicatie...3 Richtlijnen

Nadere informatie

Beleidsplan mediawijsheid en Internet Protocol

Beleidsplan mediawijsheid en Internet Protocol In ontwikkeling 1. Inleiding In het onderwijs hebben we dagelijks te maken met verschillende vormen van mediagebruik. Om dit toenemend gebruik te reguleren is het wenselijk een aantal afspraken en keuzes

Nadere informatie

Internet op school De kinderen van onze school kunnen gebruik maken van internet.

Internet op school De kinderen van onze school kunnen gebruik maken van internet. Mediaprotocol Internet op school De kinderen van onze school kunnen gebruik maken van internet. Het gebruik van Internet Kinderen maken gebruik van internet ter verrijking van het onderwijs: om informatie

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 4 nr. 8 31 maart 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!

Nadere informatie

Jaargang 3 nummer 8-4 september 2015

Jaargang 3 nummer 8-4 september 2015 Jaargang 3 nummer 8-4 september 2015 Algemeen nieuws De kop is er af! Het schooljaar is alweer twee weken oud. Namens het team van de Noord willen we alle ouders en leerlingen een goed schooljaar toewensen.

Nadere informatie

I N F O R M AT I E V E O U D E R AV O N D 3 1 O K T O B E R

I N F O R M AT I E V E O U D E R AV O N D 3 1 O K T O B E R I N F O R M AT I E V E O U D E R AV O N D 3 1 O K T O B E R 2 0 1 7 PROGRAMMA VAN VANAVOND 1. Welkom door Willem Melis (Directeur) 2. Protocollen door Yvonne Frijters en Kirsten van Engelen (Intern Begeleiders)

Nadere informatie

Protocol internet, computers en social media

Protocol internet, computers en social media Protocol internet, computers en social media KVK 40480196 Administratienummer 30015-09IP Breeschotenlaan 26 3951 VL Maarn 0343 44 23 58 www.deladder.nl directeur@deladder.nl Inhoud 1. Inleiding... 3 2.

Nadere informatie

Vanuit de directie. Beste ouders/verzorgers,

Vanuit de directie. Beste ouders/verzorgers, CBO Het Kompas Jol 38 8446 EZ Heerenveen www.hetkompas-meilan.nl S C H O O L J A A R 2 0 1 5-2 0 1 6 1 0 D E C E M B E R 2 0 1 5 Directeur: Bartele van der Veer Directeur.hetkompas@ cbo-meilan.nl TREFWOORD

Nadere informatie

Dag Datum Onderwerp Tijd. Woensdag 22 maart Margedag groep 1 t/m 8 (team heeft Bindingsdag) Hele dag vrij

Dag Datum Onderwerp Tijd. Woensdag 22 maart Margedag groep 1 t/m 8 (team heeft Bindingsdag) Hele dag vrij NIEUWSBRIEF No. 7 7 maart 2017 Jaargang 2016/2017 Agenda Dag Datum Onderwerp Tijd Woensdag 22 maart Margedag groep 1 t/m 8 (team heeft Bindingsdag) Hele dag vrij Donderdag 23 maart Koffieochtend, om 8.15

Nadere informatie

Protocol bij gebruik internet en sociale media. obs De Barkentijn

Protocol bij gebruik internet en sociale media. obs De Barkentijn Protocol bij gebruik internet en sociale media obs De Barkentijn Beschrijving van afspraken rondom het gebruik van Internet en Sociale Media op de Barkentijn 1-9-2017 Gebruik internet O.B.S. De Barkentijn

Nadere informatie

Schoolgegevens

Schoolgegevens Adresgegevens school: Christelijke Basisschool Het Kompas Jol 38, 8446 EZ Heerenveen Telefoonnr.: 0513 627 022 E-mail: directeur.hetkompas@cbo-meilan.nl Internet: www.hetkompas-meilan.nl Directeur: Ineke

Nadere informatie

INTEGRITEITSCODE JAN VAN BRABANT COLLEGE. gelet op de gegeven instemming van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van 14 april 2014;

INTEGRITEITSCODE JAN VAN BRABANT COLLEGE. gelet op de gegeven instemming van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van 14 april 2014; INTEGRITEITSCODE JAN VAN BRABANT COLLEGE Het bestuur van de Stichting Openbaar Onderwijs Jan van Brabant; gelet op de gegeven instemming van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van 14 april 2014;

Nadere informatie

Kalender. Nr. 13, 20 maart 2019

Kalender. Nr. 13, 20 maart 2019 Nr. 13, 20 maart 2019 Kalender Woensdag 27 maart: studiedag, alle leerlingen vrij (staat wat onduidelijk op de schoolkalender) Donderdag 4 april: 17.30-18.30 uur presentatie/afsluiting themaweken Helden

Nadere informatie

Nummer maart 2017

Nummer maart 2017 Nummer 27 22 maart 2017 Elke woensdag: Koffie-uurtje voor ouders 8.30-9.30 uur: Er is altijd een gastheer/ -vrouw aanwezig vanuit de AC Elke woensdag, donderdag en vrijdag: fruitdag 22 maart: Grote Rekendag

Nadere informatie

Trefwoord Week 13: Beperkt Inhoud: Over leven met beperkingen, over werken aan zelfstandigheid en vrijheid.

Trefwoord Week 13: Beperkt Inhoud: Over leven met beperkingen, over werken aan zelfstandigheid en vrijheid. Nieuwsbrief woensdag 29 maart In deze nieuwsbrief aandacht voor o.a: Nieuwe leden activiteitencommissie Broodactie Pasen Koningsspelen Woensdag 29 maart Lente een prachtig seizoen. Het leven krijgt weer

Nadere informatie

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar.

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar. INFO 2015 - Elfde jaargang Kornak Nieuws schooljaar 2015-. Nummer: 0 Datum: 21-08-2015 Beste ouders/verzorgers, Welkom weer in het nieuwe schooljaar. We zijn blij dat iedereen weer veilig en gezond terug

Nadere informatie

Don Bosco Halle Technisch Instituut / Centrum Leren & Werken. Deze nota maakt deel uit van het informatieveiligheid- en privacybeleid (IVPB).

Don Bosco Halle Technisch Instituut / Centrum Leren & Werken. Deze nota maakt deel uit van het informatieveiligheid- en privacybeleid (IVPB). COMMUNICATIEBELEID Don Bosco Onderwijscentrum VZW voor: Don Bosco Halle Technisch Instituut / Centrum Leren & Werken Deze nota maakt deel uit van het informatieveiligheid- en privacybeleid (IVPB). Versie

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF FEBRUARI 2016

INFORMATIEBRIEF FEBRUARI 2016 INFORMATIEBRIEF FEBRUARI 2016 Website: http://julianaschool-sneek.nl Email: js@palludara.nl Geachte ouders/verzorgers, In deze Informatiebrief wil ik u informeren over de volgende zaken: Personele zaken:

Nadere informatie

Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden. Gedragsprotocol

Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden. Gedragsprotocol Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden. Gedragsprotocol 2017-2018 Voorwoord 1 Wat verstaan wij onder grensoverschrijdend gedrag? 2 Hoe wordt gewerkt aan het voorkomen van grensoverschrijdend

Nadere informatie

Pasen is het feest van volop leven, zoals in dit gedicht voor de onderbouw:

Pasen is het feest van volop leven, zoals in dit gedicht voor de onderbouw: KERNNIEUWS MAART 2017 E-mail van de school: Website: cbsdekern@vcomog.nl www.cbsdekern.nl Pasen is het feest van volop leven, zoals in dit gedicht voor de onderbouw: De knoppen staan op springen en ergens

Nadere informatie

COMMUNICATIEBELEID. Don Bosco Onderwijscentrum VZW voor: Don Bosco Groenveld Groenveldstraat 44, 3001 Heverlee

COMMUNICATIEBELEID. Don Bosco Onderwijscentrum VZW voor: Don Bosco Groenveld Groenveldstraat 44, 3001 Heverlee COMMUNICATIEBELEID Don Bosco Onderwijscentrum VZW voor: Don Bosco Groenveld Groenveldstraat 44, 3001 Heverlee Deze nota maakt deel uit van het informatieveiligheid- en privacybeleid (IVPB). Versie Datum

Nadere informatie

Protocol sociale media

Protocol sociale media Protocol sociale media Bestuur scholengemeenschap voor vmbo havo atheneum gymnasium school voor praktijkonderwijs Protocol i.v.m. veranderende wetgeving (de Algemene Verordening Gegevensbescherming), met

Nadere informatie

Ouderbetrokkenheid. It takes a village to raise a child. Agenda. Extra Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger,

Ouderbetrokkenheid. It takes a village to raise a child. Agenda. Extra Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, It takes a village to raise a child Agenda 3 juli Wenmiddag alle leerlingen 27 aug. Eerste schooldag 10 sept. Startgesprekken 13 sept. Startgesprekken Ouderbetrokkenheid Beste ouder/verzorger, In deze

Nadere informatie

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1 Aug. 2013 Vanuit de directie Beste ouders en verzorgers, De kop is er af! Vol enthousiasme zijn we gestart. Hopelijk heeft u dat ook zo ervaren.. Een nieuw schooljaar, nieuwe kinderen, een nieuwe juf/meester

Nadere informatie

Gedragsregels

Gedragsregels Gedragsregels 2017-2018 Gedragsregels Hoort iedereen erbij Letten we op ons taalgebruik en praten we beleefd Werken we samen met iedereen Houden we rekening met anderen Komen we op voor een ander Gebruiken

Nadere informatie

Email: directie.kompas@cogdrenthe.nl - twitter: kompasassen

Email: directie.kompas@cogdrenthe.nl - twitter: kompasassen Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief zal verschijnen op vrijdag 6 maart 2015. De nieuwsbrief staat ook op onze site www.kompasassen.nl. Mailadressen De ouders die hun mailadres

Nadere informatie

koef lits ipads en formatieproblemen

koef lits ipads en formatieproblemen koef lits nieuws voor alle medewerkers van de stichting K.O.E. 7 STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS ENSCHEDE BOUWSTEEN VOOR DE TOEKOMST april 2013 ipads en formatieproblemen In de GMR kwam deze week naar voren

Nadere informatie

Jaarkalender

Jaarkalender Jaarkalender 018-019 Geachte ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de schoolkalender van schooljaar 018-019. In deze kalender staan belangrijke data voor Bloei. Iedere maand komt onze nieuwsbrief uit, houdt

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER EERSTE LEERJAAR 20.. / 20..

AANMELDINGSFORMULIER EERSTE LEERJAAR 20.. / 20.. AANMELDINGSFORMULIER EERSTE LEERJAAR 20.. / 20.. De Tender Harderwijkerweg 1-B 6952 AA Dieren 0313 422 765 infodetender@hetrhedens.nl Dieren Doesburgsedijk 7 6953 AK Dieren 0313 490 900 infodieren@hetrhedens.nl

Nadere informatie

Nijsgjirrich. Nieuwsbrief 14 van CBS De Tarissing

Nijsgjirrich. Nieuwsbrief 14 van CBS De Tarissing Nijsgjirrich Nieuwsbrief 14 van CBS De Tarissing 2018 Paasviering April 4 Jubileumavond CBO Meilan. 9 Groep 678 voorstelling Tryater Leeuwarden 9 tot 25 Projectweek 13 groep 3 In the Spotlight. 16 weekopening

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 13. Pasen

Nieuwsbrief Nr. 13. Pasen Nieuwsbrief Nr. 13 Belangrijke data 30 maart Goede vrijdag ( alle kinderen vrij!) 2 april 2 e paasdag 5 april Groep 7: Theoretisch verkeersexamen 9 12 april Buurtsportcoaches op ons plein 12 april Schoolreis

Nadere informatie

De Schoolklapper nummer 12. Periode: 4 maart t/m 18 maart 2015

De Schoolklapper nummer 12. Periode: 4 maart t/m 18 maart 2015 cdbsjonglaren@conod.nl, Ludinge 6, 9471 JD, Zuidlaren. 050-4092079. www.jonglaren.nl De Schoolklapper nummer 12. Periode: 4 maart t/m 18 maart 2015 Schaken: Enige weken geleden is het schoolschaakkampioenschap

Nadere informatie

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s),

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), +9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Terug in de tijd! Vandaag zijn onze leerlingen op een wel hele bijzondere manier begonnen met de projectweek Terug in de tijd!. Enkele leerkrachten gingen namelijk

Nadere informatie

Toestemming gebruik beeldmateriaal

Toestemming gebruik beeldmateriaal Toestemming gebruik beeldmateriaal Rotterdam, 17 september 2019, Beste ouder/verzorger, Nieuwe Europese wetgeving die met ingang van 25 mei 2018 van kracht is, stelt strenge regels aan het beschermen van

Nadere informatie

Belangrijke data. Beste ouders en verzorgers, 22 maart MR overleg

Belangrijke data. Beste ouders en verzorgers, 22 maart MR overleg Belangrijke data 22 maart MR overleg 22 maart Oversteekproject groepen 1 / 2 29 maart Paasviering 30 maart Goede Vrijdag 2 april 2 e Paasdag 4 april Oversteekproject groepen 3 4 9 april Fotograaf april

Nadere informatie