Bornem is super! Samen maken we het nog beter...

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bornem is super! Samen maken we het nog beter..."

Transcriptie

1 Bornem is super! Samen maken we het nog beter...

2 een geluckig Bornem voor iedereen! Stem gerust voor meerdere kandidaten op onze lijst. Zo heeft uw stem nog meer waarde. Elke stem is immers een volwaardige stem. 1 DE BOECK Luc 2 DE BRUYN Greet 3 HOOFD Dirk 4 BOEYKENS Bernadette 5 VAN RANST Tom 6 MESSELIS Mark 7 PAUWELS Liesje 8 VAN RANST Kevin 9 NAUWELAERTS Myriam 10 DEVOLDER Lieve 11 VANDECASTEELE Michel 12 VERBERCKT Elke 13 COOLS Hilde 14 MYS Frea 15 MEYERS Barbara 16 DE NIJN Tom 17 GOSSE Lesly 18 VERHAVERT Inneke 19 BRUGGEMAN Björn 20 MICHIELS Nathalie 21 DE MAEYER Ivan 22 VERBERCKT Eddy 23 PAUWELS Manon 24 DE CLERCQ Jef 25 DE RYCK Monique 26 VERMIJLEN Vital 27 VAN DEN BERGHE Gil De ploeg van uw burgemeester Luc De boeck

3 Sterk bestuur voor Bornem Een goed beleid wordt niet alleen gevoerd door het schepencollege. Overleg met de raadsleden, een goede wisselwerking met de ambtenarij en een echte betrokkenheid van de diverse adviesraden zijn even belangrijk. Heeft u nog vragen? Stel ze gerust! Betrokken raadsleden Wij willen alle raadsleden nauwer bij het beleid betrekken. Per beleidsdomein worden er commissies opgericht die projecten van bij de aanvang mee zullen begeleiden. Ondersteunende adviesraden Bij de samenstelling van de adviesraden wordt gezocht naar mensen met een algemene visie op het beleid. Deze raden zullen tijdig over de nodige informatie beschikken om gefundeerde adviezen af te leveren. Op de manier willen we deze raden ook proactief laten werken. Dienstverlening Wij blijven investeren in kwaliteitsvol personeel en zoeken naar de meest geschikte oplossing voor de uitbreiding van de openingsuren van onze gemeentelijke diensten. Voor het doorgeven van correcte informatie aan de inwoners maken we gebruik van diverse kanalen: van de klassieke brief tot onze website en de sociale media. Rekening houdend met de gewijzigde financiële situaties van de gemeentebesturen moet er door de diensten meer projectmatig gewerkt worden en worden er ramingen gemaakt van de exploitatiegevolgen van investeringen. Gemeente en OCMW nauwer naar elkaar In deze legislatuur willen we werken aan een verregaande samenwerking tussen gemeente en OCMW. Ondersteunende diensten worden geïntegreerd en we trachten te komen tot één loket als onthaalfunctie voor eenvoudige inlichtingen of beperkte dossierafhandelingen.

4 Voor jong én oud Wie in Bornem woont, moet kunnen beschikken over faciliteiten: wie jong is, wie gaat werken en wie geniet van een welverdiende rust. Blijven investeren in jeugd Wij blijven de jeugdverenigingen ondersteunen inzake huisvesting, kampvervoer,... Samen met steunpunt jeugd komen we tot een groen speelweefsel waarbij alle speeltuinen in kaart worden gebracht en opgevolgd. Initiatieven naar de inrichting van een binnenspeeltuin kunnen op onze steun rekenen in de zoektocht naar een geschikte locatie. Organisatoren van fuiven zullen nuttige tips krijgen in een fuifkoffer. De jeugddienst wordt uitgebouwd tot een dienst die verantwoordelijk is voor alles wat met jeugd te maken heeft. Alle vormen van kinderopvang worden van daaruit opgevolgd. Indien er nood is aan bijkomende opvang voorziet de gemeente in de nodige middelen. Verschillende opvoedingsinitiatieven worden verder georganiseerd en samen met Kind en Gezin bouwen we het Huis van het Kind in Bornem uit. Respect voor senioren Het seniorenbeleid moet aan bod komen in alle aspecten van de gemeentelijke dienstverlening. Daarom stellen we een seniorenconsulent aan die samen met de seniorenraad adviezen verstrekt rond de noden van de senioren. Omdat het belangrijk is dat senioren zo lang mogelijk thuis wonen zal er via een seniorentelefoon, via de verdere uitbouw van het sterbezoekersteam en van het dienstencentrum en door de inplanting van nieuwe BIC s (buurtinformatiecentra) gezorgd worden dat zij niet in een isolement terecht komen. Door nauw overleg met de betrokken actoren wordt er een lokaal woonzorgbeleidsplan opgesteld om de problematiek van de wachtlijsten aan te pakken. Naast bestaande initiatieven willen we daarom assistentiewoningen voorzien waar senioren zelfstandig kunnen wonen en hen op eenvoudig verzoek zorg wordt geboden.

5 Sociaal Bornem Via een goed sociaal beleid willen we er voor zorgen dat iedereen mee is in Bornem. Alle actoren blijven we met elkaar in contact brengen via de Welzijnsraad zodat er tussen hen een goede wisselwerking blijft bestaan. CD&V Bornem gelooft in de kracht van goed bestuur: beslissingen nemen voor het welzijn van iedereen! Gezondheid Een goede gezondheid is de basis van een goed sociaal beleid. Door samenwerking met het Lokaal Gezondheidsoverleg en door een inclusief beleid willen we het label Gezonde gemeente bekomen. Preventieve acties blijven we ondersteunen. Bornem moet een hartvriendelijke gemeente worden: we geven infosessies aan de bevolking en gaan na waar bijkomende defibrillatoren nuttig kunnen zijn. Als gemeente schrijven we ons in voor de FITBUS van de provincie en zorgen we dat ook kansengroepen aangespoord worden om deel te nemen aan preventie. Zorg De zorginstellingen mogen blijven rekenen op onze steun. Samen willen we de dag van de zorg in Bornem nog meer bekend maken bij de bevolking. Specifieke aandacht gaat naar minder mobiele mensen in het kader van toegankelijkheid van gebouwen en gebruik van materialen. De mantelzorgpremie wordt geëvalueerd samen met de actoren van de Welzijnsraad. Armoede Verdoken armoede willen we via OCMW en politie opsporen. Mensen moeten op eenvoudige en duidelijke wijze op de hoogte gebracht worden van beschikbare hulp en dienstverlening. Sociaal over de grenzen heen We willen ons blijven inzetten voor mensen buiten onze grenzen. De inspanningen in het kader van ontwikkelingssamenwerking worden even intensief verder gezet: de samenwerking met Nquthu in Zuid- Afrika wordt nauwlettend opgevolgd en de vierdepijlerorganisaties blijven steun krijgen net zoals de Wereldwinkel.

6 Wonen in Bornem Via de oprichting van een gemeentelijk woonloket zullen we onze inwoners beter kunnen informeren rond alles wat met wonen te maken heeft. Door overleg met notarissen en immo-kantoren willen we een databank maken van beschikbare huur- en koopwoningen. Sociale woningbouw In de sociale woningbouw wordt in de komende legislatuur de huur- en koopsector in één maatschappij samengebracht. Met de herziening van ons gemeentelijk ruimtelijk structuurplan hebben we de basis gelegd om in de komende jaren betaalbare en kwaliteitsvolle woningen alsook sociale kavels aan te bieden aan onze inwoners. Samen met de bouwmaatschappijen maken we plannen voor nieuwe huur - en koopwoningen. Bij de uitwerking van de sociale woningbouw gaat er specifieke aandacht naar alleenstaanden en mensen met een beperking. Daarnaast willen we een regeling uitwerken waarbij er gedurende maximaal 9 jaar sociale woningen worden aangeboden aan personen jonger dan 35 jaar met een inkomen dat hoger is dan de grenzen in het sociaal huurbesluit. Via ons woonloket spreken we eigenaars aan om hun panden ter beschikking te stellen van het sociaal verhuurkantoor. Hierdoor kunnen we ook ingrijpen in de kwaliteit van het woonaanbod in Bornem. Reglementering Wij maken middelen vrij voor de handhaving inzake ruimtelijke ordening. Op die manier willen we een voorbeeld stellen en mensen aanmoedigen de voorschriften te respecteren. We blijven werken aan een kwaliteitsvol woonbeleid. Er zullen gemeentelijke verordeningen worden opgesteld rond de problematiek van de hoogbouw in de gemeente waarbij er naar gestreefd zal worden om dorpsgezichten te bewaren. Dat Bornem een gemeente is waar het goed is om te wonen, te werken en te leven, daar wil CD&V blijven voor zorgen.

7 Bornem leeft In Bornem valt er altijd iets te beleven! Daarom is het belangrijk in de komende jaren verder te investeren, zowel in de gemeentelijke infrastructuur als in de gebouwen van de verenigingen. Onderhouden en renoveren waar nodig, nieuwe inspanningen waar noodzakelijk om mee te blijven met de wijzigende behoeften van mensen en verenigingen. Verenigingen Wij blijven investeren in de werking van onze vele verenigingen en het engagement van de vele vrijwilligers. Door de oprichting van een centrale evenementendienst verbeteren we de service voor hen en door de aanschaf van een podiumwagen ontstaat er ruimte voor nieuwe activiteiten. We gaan na hoe onze subsidies optimaal kunnen worden aangewend en blijven de buurtfeesten ondersteunen. Cultureel leven Wij willen inwoners maximaal betrekken bij het cultureel leven. Door de toegangsdrempel tot diverse organisaties laag te houden maar ook via familiekaarten, knipoogcheques en samenwerking met De Schakel willen we nog meer mensen betrekken bij het cultureel leven. Bornem wil ook de voortrekker zijn van een globaal Klein-Brabants erfgoedbeleid en zal daarover met eigen musea overleg plegen. Sporten is gezond Naast een goed onderhoud van bestaande accommodaties onderzoeken we de nood aan een bijkomende sporthal en zorgen we bij aanhoudend vriesweer voor een schaatspiste in het Breeven. Met de sportclubs overleggen we over de nood aan nieuwe lokalen en terreinen. In nauw overleg met de ruiterclubs wordt het dossier van de ruiterhal opnieuw op de agenda geplaatst. Tenslotte gaan we na of er initiatieven nodig zijn voor nieuwe sporten. Toerisme is een troef We stellen een RUP (Ruimtelijk Uitvoeringsplan) op over alle toeristische aspecten in onze gemeente met bijzondere aandacht voor het watertoerisme. Het dossier van het veer over de Oude Schelde wordt verder onderhandeld en er wordt een toekomstvisie uitgewerkt op de Bornemse kinderboerderij.

8 Economisch Bornem Bornem moet een gemeente blijven waar economische activiteiten welkom zijn. De evenwichtige combinatie van ondernemen, wonen, ruimte voor recreatie en natuurbeleving moet het uithangbord blijven van de gemeente. Winkelhart van Klein-Brabant Wij blijven ons inzetten voor een nauwe band met de verschillende winkels in onze gemeente. Samen met de handelaars maken we een winkelbeleidsplan op dat zorgt voor een gevarieerd en kwalitatief winkelaanbod. Door allerlei acties en het voortwerken aan een horecavriendelijke gemeente moet ons centrum levendig blijven. Via een goede bewegwijzering naar de randparkings en door de toegang tot de overdekte parkeergarage gratis te houden, willen we de bezoekers gastvrij ontvangen. Daarnaast gaan we na hoe we door dienstverlenende taken de winkels buiten het centrum en in de deelgemeenten extra kunnen ondersteunen. We onderzoeken hoe we via ambulante handel, automaten, alternatieve vormen van winkelen kunnen stimuleren. Bedrijfsvriendelijke gemeente We maken werk van een aanspreekpunt voor alle bedrijven binnen de gemeente. Samen met de bedrijven gaan we na onder welke vorm dit best wordt georganiseerd en welke taken er van dit contact kunnen worden verwacht. De minder hinder -aanpak bij openbare werkzaamheden moet in de komende jaren extra aandacht krijgen naar inwoners en zeker naar bedrijven toe. Voor de heraanleg van de N16 installeren we een klankbordgroep zodat deze werkzaamheden geen negatieve invloed hebben op de dagdagelijkse activiteiten van bedrijven en inwoners. Tenslotte gaan we na hoe bedrijfsbelastingen meer ondernemingsvriendelijk kunnen worden hervormd. De sterke economische basis van Bornem, met ruimte voor ondernemen, wonen, recreatie en genieten, wil CD&V versterken.

9 Groen Bornem Bornem is een groene gemeente en dat willen we zo houden. Een goed milieubeleid kan je echter pas voeren door er samen aan te werken. Een belangrijk aandachtspunt wordt de netheid van onze gemeente: acties rond aanpak van zwerfvuil worden voortgezet en als gemeente investeren we in de werking van onze netheidsploegen. Samen met de bedrijven zoeken we naar de meest geschikte oplossing voor een duurzaam afvalbeheer. Water Blijvende aandacht wordt besteed aan de missing links van de riolering en een goed onderhoud van de bestaande installaties. Gevoelige plaatsen inzake wateroverlast in de gemeente worden aangepakt, waarbij veel belang wordt gehecht aan een goed onderbouwd grachtenbeleid. Groen in de gemeente In ons straatbeeld moet voldoende groen aanwezig blijven. Gebruiksvriendelijk onderhoud van groenelementen wordt vooropgesteld en via het systeem van groene peters betrekken we ook de burger dichter bij het groene karakter van de gemeente. Door bloemen in het straatbeeld aan te brengen, zowel in het centrum als in de deelgemeenten, fleuren we de gemeente op. Energie We gaan verder met acties zoals info rond energiepremies en energieaudits. We analyseren onze eigen gebouwen kritisch qua energieverbruik en maken een masterplan openbare verlichting rekening houdend met milieu én veiligheid. Land- en tuinbouw Naast aandacht voor biologische landbouw willen we steun geven aan bedrijven die hun activiteiten uitbreiden met thuisverkoop en hoevetoerisme. Nieuwe initiatieven als plukboerderijen kunnen op onze steun rekenen en met de sector maken we duidelijke afspraken over afbakening van landbouwgebieden. CD&V Bornem wil ook in de toekomst over de natuurlijke troeven in onze gemeente blijven waken.

10 Patrimonium bewaren Een omvangrijk patrimonium moet onderhouden worden zowel naar gebouwen als naar wegen toe. Hier niet in investeren wreekt zich op lange termijn. Daarom moeten we in de komende 6 jaar keuzes maken om onze inwoners een aangenaam en veilig gevoel te geven. Gebouwen Een belangrijk aandachtspunt blijft voor onze partij het cultuurcentrum Ter Dilft. Dit gebouw heeft nood aan een opknapbeurt en daarom blijven we voorstander van de geplande renovatie en uitbreiding. Een nieuwe centrale inkomhal, een uitnodigende cafetaria, een optimale polyvalente zaal, bijkomende mogelijkheden voor de academie en ruimte voor de creatie van een belevenisbibliotheek zijn de uitgangspunten in dit dossier. Hiermee willen we de vooraanstaande rol van Ter Dilft bevestigen naar de toekomst toe en ook zorgen voor voldoende ruimte om te kunnen komen tot de oprichting van een Klein- Brabantse kunstacademie. Wegen Een meerjarenplan wordt opgesteld voor onderhoud en herstel van de wegen, voet- en fietspaden, waarbij ook veel aandacht zal gaan naar het juiste gebruik van materialen. Door samen met de nutsmaatschappijen een herstelfonds op te richten willen we een duidelijk kader maken voor herstellingen na werkzaamheden. De publieke open ruimte in Bornem willen we opwaarderen rekening houdend met de financiële mogelijkheden van de gemeente. Er wordt een toekomstplan opgesteld om na te gaan wanneer welke straten, pleinen of toegangspoorten worden heraangelegd. In overleg met de parochiale verantwoordelijken zal er ook een visie worden ontwikkeld rond de toekomst van de Bornemse kerken. Het is belangrijk om te zorgen voor een patrimonium dat aan de Bornemnaars een aangenaam en veilig gevoel geeft.

11 Veilig Bornem Wij willen dat Bornem in de toekomst een veilige gemeente blijft. Onze inwoners moeten zich vlot en veilig kunnen verplaatsen. Speciale aandacht zal daarbij gaan naar de zachte weggebruiker en het inrichten van het openbaar domein. Een goede samenwerking tussen beleid en veiligheidsdiensten moet er over waken dat de beschikbare middelen nuttig worden aangewend ten voordele van de Bornemnaar. *STOP: stappers, trappers, openbaar vervoer en personenwagen **PIT: paramedisch interventieteam Verkeer Wij kiezen inzake mobiliteit voor het STOP*-principe en passen infrastructuur, snelheid en veiligheid aan elkaar aan. Veilige oversteekplaatsen en voldoende rustpunten worden aangelegd voor voetgangers. Fietsers kunnen rekenen op een grondig onderhoud van de fietspaden waarbij bermen tijdig en regelmatig worden gemaaid. Schoolgaande kinderen krijgen een schoolfietskaart met de veiligste route en via fietscontroles zorgen we voor veilige fietsen. Om een fietsvriendelijke gemeente te zijn plaatsen we fietspompen in openbare ruimten en breiden we de fietsstallingen uit. Inzake openbaar vervoer maken we werk van een vlotte verbinding naar de deelgemeenten en bedrijventerreinen en stemmen we bus en trein op elkaar af. Een grondige evaluatie van de belbus en het realiseren van een busverbinding met Temse zijn de prioriteiten in ons overleg met De Lijn. Een veilig gevoel Door aandacht te hebben voor het opfleuren van buurten, aangepast straatmeubilair en verantwoorde verlichting pakken we het subjectief onveiligheidsgevoel aan. Daarnaast moet de politie zich toespitsen op de aanpak van echte snelheidsduivels, het asociaal parkeren en preventie rond inbraken in woningen en bedrijven. Inzake inbraakpreventie informeren we burgers maximaal en gaan we na of via stedenbouwkundige voorschriften de beveiliging verhoogd kan worden. De wijkagent moet het aanspreekpunt zijn voor veilige en leefbare wijken. Het brandweerkorps zal verder worden opgeleid en zijn kazerne vernieuwd en we pleiten voor een erkenning van de dienst 100 als PIT**-team. Voor uw veiligheid besteedt CD&V nog meer aandacht aan kleine criminaliteit en alle vormen van overlast.

12 Voor een warm Bornem! Een uitgebreide versie van dit CD&V-programma vind je op onze website www. bornem.cdenv.be of kan je krijgen op eenvoudig verzoek aan We hebben onze beloftes van 2006 waargemaakt. Vandaag hebben we een nieuwe boodschap. CD&V staat met een gemotiveerde groep en een duidelijk programma voor u klaar. Bornem is een gemeente met een sterk uitgebreide infrastructuur ten dienste van onze inwoners. In de komende jaren moeten we dit patrimonium onderhouden en verbeteren waar nodig. Dit moet gebeuren in maximaal overleg met de gebruikers en rekening houdend met de financiële mogelijkheden van de gemeente. Dit betekent echter niet dat we niets meer mogen of kunnen realiseren: stilstaan is immers achteruitgaan en met Bornem willen we een voortrekkersrol blijven vervullen. Bij het uitwerken van ons programma zullen we ook rekening houden met de beperkingen van ruimte en milieu. Ondernemen en wonen zijn belangrijk maar ook respect voor de natuurlijke omgeving dragen we hoog in ons vaandel. Een Bornem dat leeft is immers ook een Bornem waar mensen genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft. Respect voor alle factoren is altijd de grondslag geweest van ons beleid en zal dat ook blijven. Om dit alles te realiseren rekenen wij ook op u. Als bestuur willen wij in de komende jaren nog meer dan vroeger inzetten op communicatie en overleg. Zo willen we ons programma tot een goed einde brengen voor u. Verkiezingsdrukwerk Gemeenteraadsverkiezingen vu: Liesje Pauwels, Boomstraat 69 B3, 2880 Bornem

Bornem is echt super! Kijk en lees zelf...

Bornem is echt super! Kijk en lees zelf... Bornem is echt super! Kijk en lees zelf... gemeentehuis Beleid en vrijwilligers samen voor Bornem Kloosterheide de Balans De voorbije jaren hebben beleidsmensen weer nauw samengewerkt met de vele verenigingen

Nadere informatie

een geluckig een geluckig Bornem Bornem voor iedereen! voor iedereen! cd&v programma

een geluckig een geluckig Bornem Bornem voor iedereen! voor iedereen! cd&v programma een geluckig een geluckig Bornem Bornem voor iedereen! voor iedereen! cd&v programma 14.10.12 Met glans geslaagd! Onder impuls van ere-burgemeester Jo van Eetvelt en uw burgemeester Luc de boeck heeft

Nadere informatie

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Postnummer + (deel)gemeente Naam seniorenvereniging Contactpersoon 1 Algemene informatie 1. Onder hoeveel mensen is de enquête verspreid?

Nadere informatie

Speerpunt 1: een aantrekkelijker Hamme

Speerpunt 1: een aantrekkelijker Hamme een aantrekkelijker een veiliger een Vlaamser Hamme Speerpunt 1: een aantrekkelijker Hamme 1. Het imago van Hamme als sterk verouderde gemeente moet omgezet worden naar een landelijke gemeente met leefbare

Nadere informatie

Seniorenbeleidsplan

Seniorenbeleidsplan Seniorenbeleidsplan 2018-2023 1 Inhoudsopgave Inleiding 1. Pensioenen 2. Armoede 3. Participatie,betrokkenheid en inspraak 4. Veiligheid 5. Mobiliteit 6. Zorg op maat 2 Inhoudsopgave 7. Bouwen, wonen en

Nadere informatie

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.»

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.» MORTSEL DE WEG VOORUIT Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel. Winkelen? Dan moet je in Mortsel zijn! Mortsel heeft veel troeven in handen om de winkelkern toekomstbestendig te maken.

Nadere informatie

Beleidsverklaring 15 thema s u als inwoner

Beleidsverklaring 15 thema s u als inwoner Beste inwoner, Wij stellen u graag onze Beleidsverklaring voor. Een mooi woord om te zeggen hoe we onze gemeente willen besturen de volgende 6 jaar. We werken rond 15 thema s. In deze folder leest u een

Nadere informatie

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK BEN ER KLAAR VOOR MOOIE DINGEN KUNNEN DOEN Ann is psychiatrisch verpleegkundige van opleiding en voelt een grote

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO Groot-Lochristi heeft zich - naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012 - gebogen over

Nadere informatie

Zemst maart 2014 Bart Coopman

Zemst maart 2014 Bart Coopman Strategische Meerjarenplanning Zemst 2013-2018 28 maart 2014 Bart Coopman Joke Bruggeman Wat is de SMJP? Legt vast wat het bestuur de komende legislatuur wenst te verwezenlijken Opgebouwd uit beleidsdoelstellingen,

Nadere informatie

Resultaten Vragenlijst

Resultaten Vragenlijst Resultaten Vragenlijst - Aanpassing dienstverlening van De Lijn (meer bussen, bussen moeten DOOR Smeerebbe- Vloerzegem i.p.v. erlangs) - Organiseren van sport- en culturele activiteiten - Activiteiten

Nadere informatie

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum:

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum: ENQUÊTE BEVOLKING Status: Afgesloten Begindatum: 10-07-2013 Einddatum: 02-09-2013 Live: 55 dagen Vragen: 33 Talen: nl Panelgrootte: 700 Bounced: 0 (0%) Geweigerd: 0 (0%) Gedeeltelijk geantwoord: 0 (0%)

Nadere informatie

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers.

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. EENS Bredene heeft nood aan een veilig mobilitietsplan dat aandacht heeft voor de zwakke weggebruiker. Bij

Nadere informatie

samen 4 Ed. Geraardsbergen oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Geraardsbergen oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Geraardsbergen lijsttrekker Onderwijs, welzijn, cultuur en ontspanning: dat zijn mijn prioriteiten. Ik zet mij in voor onderwijs: niet alleen

Nadere informatie

Aandachtspunten t.a.v. de PROVINCIES. 2. Mobiliteit Ouderen willen zich overal kunnen verplaatsen, ook bij beperking van de persoonlijke mobiliteit.

Aandachtspunten t.a.v. de PROVINCIES. 2. Mobiliteit Ouderen willen zich overal kunnen verplaatsen, ook bij beperking van de persoonlijke mobiliteit. OOK Vlaams OUDEREN OVERLEG KOMITEE vzw - Vlaamse OUDERENRAAD Aandachtspunten t.a.v. de PROVINCIES 1. Informatie en communicatie Ouderen willen de diensten en taken van de provincie beter kennen. 2. Mobiliteit

Nadere informatie

Open Vld wil milieuvriendelijke maatregelen nemen om de. doorstroming over de hoofdassen en leiden de vrachtwagens rond Hulshout.

Open Vld wil milieuvriendelijke maatregelen nemen om de. doorstroming over de hoofdassen en leiden de vrachtwagens rond Hulshout. in t kort In de Herenbossen is het heerlijk fietsen, maar in de woongebieden moet je goed uitkijken. Open Vld wil dat onze kinderen veilig op school geraken. Daarom gaan we investeren in verkeersveiligheid.

Nadere informatie

Speerpunt 2018 Ruimtelijke Ordening. Ruimtelijke - Ordening

Speerpunt 2018 Ruimtelijke Ordening. Ruimtelijke - Ordening Ruimtelijke - Ordening 1 2 Woord vooraf Een gemeente die zijn Ruimtelijke Ordening serieus neemt, streeft ernaar dat dit gedragen wordt door de meerderheid van zijn inwoners. Om draagkracht te verkrijgen

Nadere informatie

Programma Bestuur en communicatie

Programma Bestuur en communicatie Programma 2013 2018 Bestuur en communicatie Goede communicatie loopt in twee richtingen. Momenteel gebeurt dit bijna uitsluitend van gemeentebestuur naar inwoners. De andere richting willen we de volgende

Nadere informatie

BBC. Informatievergadering Beleids- en Beheerscyclus 15 oktober 2013

BBC. Informatievergadering Beleids- en Beheerscyclus 15 oktober 2013 BBC Informatievergadering Beleids- en Beheerscyclus 15 oktober 2013 Algemene diensten Een professionele, open organisatie Een professionele, open organisatie Beleidsdoelstelling 1: Laagdrempelige, klantvriendelijke

Nadere informatie

Beleidsplan legislatuur 2007-2012

Beleidsplan legislatuur 2007-2012 Beleidsplan legislatuur 2007-2012 1. Verkeer mobiliteit Herinrichting Schanslaan Verkeerssituatie watertoren: herinrichting met als doel de veiligheid voor fietsers en voetgangers te verhogen en bijkomend

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma sp.a Sint Gillis Waas. 10 puntenplan

Verkiezingsprogramma sp.a Sint Gillis Waas. 10 puntenplan Verkiezingsprogramma sp.a Sint Gillis Waas 10 puntenplan Inleiding. Sint-Gillis-Waas is een goede gemeente om in te wonen. De typische elementen die onze gemeente kenmerken, namelijk de rust, de goede

Nadere informatie

Meerjarenplan Zutendaal 2014-2019 Overzicht beleidsdoelstellingen en actieplannen

Meerjarenplan Zutendaal 2014-2019 Overzicht beleidsdoelstellingen en actieplannen Meerjarenplan Zutendaal 2014-2019 Overzicht beleidsdoelstellingen en actieplannen BD = beleidsdoelstelling AP = actieplan Vet = prioritaire doelstelling Gewone opmaak = overig beleid De beleidsdoelstellingen

Nadere informatie

De Grote Wommelgemse Enquête

De Grote Wommelgemse Enquête De Grote Wommelgemse Enquête Doel De enquête is opgezet als een papieren enquête die peilt naar de tevredenheid van de inwoners, die inzicht wil krijgen hoe de bevolking haar gemeente ziet en die antwoorden

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Sint-Niklaasheeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over

Nadere informatie

Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep dienstverlening.

Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep dienstverlening. Werkgroep dienstverlening 23.03.2013 Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep dienstverlening. 1) Algemeen: burgerzaken en communicatie Onthaaldag voor nieuwe inwoners Koppeling

Nadere informatie

TREMELO-BAAL» DE WEG VOORUIT. Thuis in Tremelo-Baal»

TREMELO-BAAL» DE WEG VOORUIT. Thuis in Tremelo-Baal» TREMELO-BAAL DE WEG VOORUIT Thuis in Tremelo-Baal Mensen verbinden Onze verenigingen, scholen, zorginstellingen, handelaars, buurtcomités... moeten we alle kansen geven en steunen waar kan en nodig (via

Nadere informatie

De weg vooruit voor alle 5 Ottenburg, Neerijse, Sint-Agatha-Rode, Loonbeek en Huldenberg

De weg vooruit voor alle 5 Ottenburg, Neerijse, Sint-Agatha-Rode, Loonbeek en Huldenberg VERKIEZINGSPROGRAMMA 2018 CD&V Huldenberg De weg vooruit voor alle 5 Ottenburg, Neerijse, Sint-Agatha-Rode, Loonbeek en Huldenberg - ZORG - ONDERWIJS - ONDERWEG / OMGEVING ZORG De weg vooruit voor alle

Nadere informatie

Verankering milieu, groen en duurzaamheid in het gemeentelijk beleid 2014-2019. Regionaal overleg 6 oktober 2014

Verankering milieu, groen en duurzaamheid in het gemeentelijk beleid 2014-2019. Regionaal overleg 6 oktober 2014 Verankering milieu, groen en duurzaamheid in het gemeentelijk beleid 2014-2019 Regionaal overleg 6 oktober 2014 Meerjarenplanning 2014-2019: milieu & duurzaamheid 1. De BBC: situering 2. Basis: bestuursakkoord

Nadere informatie

Marke Thuis in de Stad-prijs

Marke Thuis in de Stad-prijs Marke 2010 2030 Thuis in de Stad-prijs Vooraf : Open dorpsraad ivm KMO Plannen omtrent inrichting bedrijventerrein Inplanten woongebieden Herinrichting R8 Bezordgheid van de Markenaren : zit er voldoende

Nadere informatie

DE KRACHT VAN VERANDERING

DE KRACHT VAN VERANDERING STEM N-VA Beste inwoners van Kortemark, De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 staan voor de deur. N-VA Kortemark is een nieuwe partij die voor de eerste maal de handschoen opneemt. De voorbije

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen Kaderprogramma ANDERS! Anders dan gewoon, gewoon anders, gewoon spirit!

Gemeenteraadsverkiezingen Kaderprogramma ANDERS! Anders dan gewoon, gewoon anders, gewoon spirit! ANDERS! Anders dan gewoon, gewoon anders, gewoon spirit! Inleiding Spirit Hageland, de overkoepelende spiritwerking in de driehoek Tienen Diest Aarschot, wil u vandaag een eerste stand van zaken meegeven

Nadere informatie

ESSEN CENTRUM WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND CENTRUM!

ESSEN CENTRUM WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND CENTRUM! ESSEN CENTRUM WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND CENTRUM! Op 14 oktober gaat het over onze straten, onze pleintjes, onze speelveldjes, onze wijken. N-VA/PLE staat met een sterke ploeg

Nadere informatie

BOOM» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom.»

BOOM» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom.» BOOM DE WEG VOORUIT Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom. Wie lokaal shopt, schopt leven in de buurt! Boom, een bruisende handelskern in het hart van de Rupelstreek. Waar Bomenaars

Nadere informatie

Infovergadering adviesraden WOONBELEIDSPLAN WOONPLUS LWW. Wetteren 16 mei 2017

Infovergadering adviesraden WOONBELEIDSPLAN WOONPLUS LWW. Wetteren 16 mei 2017 Infovergadering adviesraden WOONBELEIDSPLAN WOONPLUS LWW Wetteren 16 mei 2017 Verwelkoming Infovergadering adviesraden 16 mei 2017 2 Agenda 1. Verwelkoming 2. Toelichting bij de opmaak van een woonbeleidsplan

Nadere informatie

platteland en pit inbegrepen

platteland en pit inbegrepen platteland en pit inbegrepen platteland en pit inbegrepen de visie van CD&V op de toekomst van Heist-op-den-Berg Platteland met pit in de kern is voor CD&V geen loze slogan. Het is een echte toekomstvisie.

Nadere informatie

Beleidsdomein economie in de gemeente. Pieter Van Sande Stafmedewerker VVSG

Beleidsdomein economie in de gemeente. Pieter Van Sande Stafmedewerker VVSG Beleidsdomein economie in de gemeente Pieter Van Sande Stafmedewerker VVSG 24.09.2009 Dienst lokale economie? Welke gemeente heeft een dienst lokale economie? Wat doet die dienst lokale economie? Lokale

Nadere informatie

Erik Jacobs. De kracht van verandering. Lijsttrekker. Beste inwoner van Kontich-Waarloos,

Erik Jacobs. De kracht van verandering. Lijsttrekker. Beste inwoner van Kontich-Waarloos, Beste inwoner van Kontich-Waarloos, N-VA belooft u verandering. In dit boekje presenteren enkele van onze kandidaten u graag onze belangrijkste standpunten. Zo weet u hoe we de verandering concreet zullen

Nadere informatie

Leeftijd. Woonplaats

Leeftijd. Woonplaats Er namen 453 inwoners deel aan de enquête. Leeftijd 6 36 15 18 25 16-24 jaar 25-34 jaar 35-44 jaar 45-65 jaar 65-plus Woonplaats 34 26 4 6 10 5 15 Anzegem Gijzelbrechtegem Heirweg Ingooigem Kaster Tiegem

Nadere informatie

LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN

LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN Een klare kijk op de toekomst! Gewoon doen! geboren en getogen Wachtebekenaar! 45 jaar, gehuwd en papa van drie kinderen zelfstandig verzekeringsmakelaar & syndicus Politiek:

Nadere informatie

VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS

VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS Respons per geslacht Respons per leeftijd ruimtelijke ordening wonen - milieu HELDERGEM: MOOI DORP natuur - aangenaam om wonen ruimtelijke

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008

PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008 Aanwezig : Damen E. voorzitter. Segers D., Sterckx D. deskundigen. Stessens J., Iemants M., Breugelmans

Nadere informatie

MEERJARENPLAN Gemeente Kampenhout. Gemeentebestuur Kampenhout Gemeentehuisstraat Kampenhout NIS code: 23038

MEERJARENPLAN Gemeente Kampenhout. Gemeentebestuur Kampenhout Gemeentehuisstraat Kampenhout NIS code: 23038 Gemeentebestuur Kampenhout Gemeentehuisstraat 16 1910 Kampenhout NIS code: 23038 Rapporteringsperiode 2014-2019 MEERJARENPLAN 2014-2019 Meerjarenplan 2014-2019 De organieke decreten bepalen dat het meerjarenplan

Nadere informatie

De 3 beloftes van Dirk Claes

De 3 beloftes van Dirk Claes http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen2012/vlaams-brabant/rotselaar/dvp De 3 beloftes van Dirk Claes Rock Werchter Rock Werchter is van groot belang voor onze verenigingen. Met het nieuwe Ruimtelijke

Nadere informatie

Gezonde Gemeente 2020 Grimbergen

Gezonde Gemeente 2020 Grimbergen Gezonde Gemeente 2020 Grimbergen 30 11 2017 1 boodschap vanuit de voltallige Vlaamse preventiesector: Zet in op preventieve gezondheidszorg! DE GEZONDHEIDS KLOOF Voorbeelden van hoe een gemeente zichzelf

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Zonnebeke van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Zonnebeke van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Zonnebeke van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? De UNIZO afdelingen Zonnebeke en Passendale hebben zich, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

bestuur goed stassen 1 jos

bestuur goed stassen 1 jos SamenvoorKruibeke goed bestuur *ontbreken op de foto: Kristof Van de Vyver, Iris Sinnaeve en Jeannine Cap Een echt bestuur voor een financieel gezond Kruibeke doe je niet alleen, niet als individu, ook

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Poperinge van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Poperinge van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Poperinge van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? De UNIZO-afdelingen van Poperinge hebben zich gebogen over de vraag wat verwachten de ondernemers van

Nadere informatie

Wauters. Hoe geeft u volmacht?

Wauters. Hoe geeft u volmacht? 2 An Wauters 42 jaar Emiel Opdebeecklaan 39, Keerbergen an.wauters@telenet.be 0484 67 11 19 tekent, droomt en geniet van de natuur Er is nog zoveel meer mogelijk in Keerbergen Na een periode van ziekte

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Koksijde van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Koksijde van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Koksijde van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Koksijde heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag

Nadere informatie

Samen voor jouw Toekomst!

Samen voor jouw Toekomst! Verkiezingsprogramma SGP Zederik 2014 2018 Jongeren editie Samen voor jouw Toekomst! Een principiële keus, voor nu en later V e r k i e z i n g s p r o g r a m m a S G P Z e d e r i k 2 0 1 4 2018 Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Iedereen Burgemeester

Iedereen Burgemeester Iedereen Burgemeester 11 juli 2011, Maarkedal Voornaamste resultaten Tevredenheid gemeentelijke diensten en communicatie Voornaamste resultaten RESPONDENTEN 4 Woonplaats Deelgemeente 4 3 3 2 142 respondenten

Nadere informatie

Gezondheidsmatrix strategieën & beleidsdomeinen.

Gezondheidsmatrix strategieën & beleidsdomeinen. Gezondheidsmatrix strategieën & beleidsdomeinen www.gezondegemeente.be Lokale acties integraal aanpakken De gezondheidsmatrix ken je al? Dit is een variant ervan. Het helpt je op weg naar een meer integrale

Nadere informatie

De Vlaamse regering heeft op 25 juni 2010 een besluit goedgekeurd betreffende de beleids- en beheerscyclus (BBC)van de provincies, de gemeenten en de

De Vlaamse regering heeft op 25 juni 2010 een besluit goedgekeurd betreffende de beleids- en beheerscyclus (BBC)van de provincies, de gemeenten en de De Vlaamse regering heeft op 25 juni 2010 een besluit goedgekeurd betreffende de beleids- en beheerscyclus (BBC)van de provincies, de gemeenten en de OCMW s met regels voor de financiële aspecten van de

Nadere informatie

samen 4 Ed. Oudenaarde oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Oudenaarde oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Oudenaarde lijsttrekker Jean-Pierre Wonen is ook in het zuiden van onze provincie, m.a.w. in de Vlaamse Ardennen niet goedkoper geworden. Integendeel.

Nadere informatie

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe Bevraging aan de inwoners van Alveringem Beste inwoner, Het meerjarenplan moet worden opgemaakt voor de periode 2014-2020. In zo n meerjarenplan staat wat het bestuur allemaal zou willen en moeten kunnen

Nadere informatie

GALMAARDEN I I nr. 2 juli 2017

GALMAARDEN I   I nr. 2 juli 2017 Geef uw mening over Galmaarden op de binnenpagina s GALMAARDEN galmaarden@n-va.be I www.n-va.be/galmaarden I nr. 2 juli 2017 V.U.: RUDY THIEBAUT, FLIETERKOUTER 29, 1570 TOLLEMBEEK N-VA trekt met uw programma

Nadere informatie

Resultaten Enquête. Omgevingsanalyse dia 1

Resultaten Enquête. Omgevingsanalyse dia 1 Resultaten Enquête Omgevingsanalyse 5-7-2018 dia 1 www.londerzeel.be Demografische gegevens Geslacht (deelnemers enquête) Geslacht (cijfers uit bevolkingsregister) 5-7-2018 dia 2 Demografische gegevens

Nadere informatie

Een gemeente besturen wil zeggen : - een toekomstvisie uitwerken - Zele verder doen groeien - Zele vooruit

Een gemeente besturen wil zeggen : - een toekomstvisie uitwerken - Zele verder doen groeien - Zele vooruit Samen Vooruit! Open Vld Zele gaat samen met de Zelenaars Zele verder vooruit duwen. Het is goed wonen, werken en leven in Zele. Dit moet zo blijven. Open Vld wil hier de komende jaren verder aan werken.

Nadere informatie

Concept raadsprogramma Gemeente Muiden 2002 2006 - dd. 16 april 2002

Concept raadsprogramma Gemeente Muiden 2002 2006 - dd. 16 april 2002 Concept raadsprogramma Gemeente Muiden 2002 2006 - dd. 16 april 2002 Intergemeentelijke samenwerking Samenwerken of samenvoeging met andere gemeenten Het uitvoeren van een onderzoek naar de 2002 2003 -

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar? UNIZO Groot-Ieper heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag Wat

Nadere informatie

Advies van de Aalsterse Jeugdraad met betrekking tot het behoud van Jeugdhuis Jome in Gijzegem.

Advies van de Aalsterse Jeugdraad met betrekking tot het behoud van Jeugdhuis Jome in Gijzegem. Advies van de Aalsterse Jeugdraad met betrekking tot het behoud van Jeugdhuis Jome in Gijzegem. Initiatief: Aanleiding: Gericht aan: Datum: 9 mei 2010 Adviesnummer: 2010/1 Jeugdraad Aalst in samenwerking

Nadere informatie

DORP inzicht VOOR en DOOR bewoners. Voorstelling resultaten 18/11/2007

DORP inzicht VOOR en DOOR bewoners. Voorstelling resultaten 18/11/2007 DORP inzicht VOOR en DOOR bewoners Voorstelling resultaten 18/11/2007 Inleiding Historisch overzicht van het project Dorp inzicht Dorp inzicht Oosteeklo De werkgroep Inleiding Met dank aan: Iedereen die

Nadere informatie

65+ EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND ESSEN!

65+ EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND ESSEN! 65+ EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND ESSEN! Het is in Essen goed wonen, goed leven. Ook voor 60 ers, 70 ers, 80 ers, 90 ers en zelfs voor 100-jarigen! Dat goed gevoel willen we versterken. Waar

Nadere informatie

Structuurplan Herne. PRESENTATIE GRS Herne

Structuurplan Herne. PRESENTATIE GRS Herne PRESENTATIE GRS Herne Wat komt aan bod: Wat is een gemeentelijk ruimtelijk structuurplan? Hoe past het gemeentelijk structuurplan in het structuurplan van de provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse overheid?

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Koekelare van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Koekelare van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Koekelare van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Koekelare heeft zich gebogen over de vraag; wat verwachten de ondernemers van onze gemeente van

Nadere informatie

GEMEENTELIJK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN STATIONSOMGEVING WATERFRONT FASE 1,

GEMEENTELIJK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN STATIONSOMGEVING WATERFRONT FASE 1, PROVINCIE OOST - VLAANDEREN GEMEENTE TEMSE GEMEENTELIJK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN STATIONSOMGEVING WATERFRONT FASE 1, PARTIËLE HERZIENING BPA SCHAUSELBROEK STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 2 april 2009

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 42. Het stadsbestuur van Oudenaarde wil de bestaande stedenbouwkundige plannen voor de ruime stationsomgeving nu updaten.

NIEUWSBRIEF 42. Het stadsbestuur van Oudenaarde wil de bestaande stedenbouwkundige plannen voor de ruime stationsomgeving nu updaten. NIEUWSBRIEF 42 HOOP DOET LEVEN VOOR DE STATIONSBUURT Even terug naar 2011. In dat jaar maakte de NMBS (met een flinke financiële steun van de stad) reeds een plan op voor het station en het stationsplein.

Nadere informatie

Meerjarenplan. Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016

Meerjarenplan. Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016 Meerjarenplan Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016 Inleiding Dit meerjarenplan is het vervolg op het meerjarenplan 2009 2012. Veel uit het vorige plan is gerealiseerd, maar er zijn ook projecten

Nadere informatie

Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen Gemeente Naam vereniging Contactpersoon Formulier terugbezorgen (adres) Terugbezorgen tegen (datum) 1 Algemene informatie 1. In welke straat

Nadere informatie

ESSEN HEIKANT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HEIKANT

ESSEN HEIKANT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HEIKANT ESSEN HEIKANT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HEIKANT Op 14 oktober gaat het over onze straten, onze bossen, onze speelveldjes, onze wijk. Over Heikant. N-VA/PLE staat met een sterke

Nadere informatie

MUNTE BRUIST. Resultaten Bewonersbevraging. 14 maart 2010

MUNTE BRUIST. Resultaten Bewonersbevraging. 14 maart 2010 MUNTE BRUIST Resultaten Bewonersbevraging 14 maart 2010 Jullie boodschap 1. Muntenaars zijn fier op hun dorp 2. Ga behoedzaam om met de open ruimte 3. Muntenaars snakken naar beter openbaar vervoer 4.

Nadere informatie

GEMEENTELIJK RUIMTELIJK STRUCTUURPLAN ASSENEDE. ONTWERP GRS Bindend deel

GEMEENTELIJK RUIMTELIJK STRUCTUURPLAN ASSENEDE. ONTWERP GRS Bindend deel GEMEENTELIJK RUIMTELIJK STRUCTUURPLAN ASSENEDE ONTWERP GRS Bindend deel Identificatienummer : 104792414/kja Datum Status/beschrijving revisie Paraaf 21.05.2007 Voorontwerp GRS 2007 jpa 20.03.2008 Ontwerp

Nadere informatie

Een stem voor N-VA is een garantie voor een nieuwe wind door Maaseik. De N-VA zal loyaal samenwerken om onze stad op het goede spoor te krijgen.

Een stem voor N-VA is een garantie voor een nieuwe wind door Maaseik. De N-VA zal loyaal samenwerken om onze stad op het goede spoor te krijgen. Veilig thuis in een welvarend Maaseik 1.Een klaar en duidelijk beleid Een stem voor N-VA is een garantie voor een nieuwe wind door Maaseik. De N-VA zal loyaal samenwerken om onze stad op het goede spoor

Nadere informatie

Overzicht gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening - GECORO

Overzicht gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening - GECORO Overzicht gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening - GECORO Door de invoering van het decreet ruimtelijke ordening moeten alle gemeenten een adviescommissie voor ruimtelijke ordening oprichten.

Nadere informatie

Overzicht van de belangrijkste resultaten van de bevraging Sleutelfiguren Meetjesland-centrum (2012)

Overzicht van de belangrijkste resultaten van de bevraging Sleutelfiguren Meetjesland-centrum (2012) 1 Bijlage 3: Overzicht van de belangrijkste resultaten van de bevraging Sleutelfiguren Meetjesland-centrum (2012) 1.Inleiding In het kader van het zonaal veiligheidsplan 2014-2016 heeft de politiezone

Nadere informatie

Masterplan Slachthuissite - Noordschippersdok PARTICIPATIEMOMENT PROJECTDEFINITIE

Masterplan Slachthuissite - Noordschippersdok PARTICIPATIEMOMENT PROJECTDEFINITIE Masterplan Slachthuissite - Noordschippersdok 04.06.2014 PARTICIPATIEMOMENT PROJECTDEFINITIE Agenda Waarom een masterplan? Waar staan we nu? Wat is een projectdefinitie? Wat staat er in de projectdefinitie?

Nadere informatie

ESSEN WILDERT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND WILDERT

ESSEN WILDERT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND WILDERT ESSEN WILDERT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND WILDERT Op 14 oktober gaat het over onze straten, onze pleintjes, onze school, onze speelveldjes, onze wijk. Over Wildert. N-VA/PLE

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 0/01/013 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester. Een voorstemmer wordt

Nadere informatie

Jaarverslag seniorenbeleid District Deurne 2004

Jaarverslag seniorenbeleid District Deurne 2004 Jaarverslag seniorenbeleid District Deurne 2004 Februari 2005 Han Van den Kieboom Seniorenconsulente district Deurne Inhoudstabel Inhoudstabel 2 Inleiding 3 1 Dienstverlening 3 1.1 De aangepaste sociale

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Houthulst heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag

Nadere informatie

Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen.

Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen. RANST DE WEG VOORUIT Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen. CD&V/ WIJRanst, wie zijn WIJ? CD&V is naast een politieke partij een brede beweging die actief is in Ranst om er een goede leefomgeving

Nadere informatie

ONS PROGRAMMA:

ONS PROGRAMMA: ONS PROGRAMMA: 2019-2024 SAMEN-LEVEN 1 2 3 4 5 Sylke PEX Sven VERELST Sarah DE KEYSER Guy DE BEUGHER Björn CLOOTS WIJ WILLEN U ERBIJ CD&V kiest resoluut voor een samenleving waar iedereen erbij hoort.

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Vleteren van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Vleteren van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Vleteren van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Vleteren heeft zich gebogen over de vraag; wat verwachten de ondernemers van onze gemeente van het

Nadere informatie

Partners. Waar bent u naar op zoek? Home > Organisatie > Partners

Partners. Waar bent u naar op zoek? Home > Organisatie > Partners AA Waar bent u naar op zoek? ZOEKEN Home > Organisatie > Partners Partners OCMW's in de regio Plaatselijk werkgelegenheidsagentschap Boom POD Maatschappelije Integratie bouwt betaalbare en kwaliteitsvolle

Nadere informatie

Kindvriendelijke ruimte en mobiliteit. Carl Hanssens Schepen voor mobiliteit, economie en werk

Kindvriendelijke ruimte en mobiliteit. Carl Hanssens Schepen voor mobiliteit, economie en werk Kindvriendelijke ruimte en mobiliteit Carl Hanssens Schepen voor mobiliteit, economie en werk 5/05/2015 Profiel Sint-Niklaas 1 van de 13 Vlaamse centrumsteden Kernstad en 3 deelgemeenten 74.000 inwoners

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Turnhout van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Turnhout van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Turnhout van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Turnhout heeft zich, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, gebogen over de vraag

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. okale artij ergeijk

Verkiezingsprogramma. okale artij ergeijk Verkiezingsprogramma okale artij ergeijk 2018-2022 Inleiding. De Lokale Partij Bergeijk is een onafhankelijke partij, die de belangen van alle inwoners van de gemeente Bergeijk wil behartigen. LPBergeijk

Nadere informatie

Bobby, de superheld! Preventiedienst Hasselt

Bobby, de superheld! Preventiedienst Hasselt Bobby, de superheld! Preventiedienst Hasselt Sinds: januari 2015 Eva Prouvé 011/23 94 66 eva.prouve@hasselt.be Preventiedienst stad Hasselt Groenplein 1 3500 Hasselt 1.1 De werking en algemene beschrijving

Nadere informatie

Actieplan 1 Informatie- en preventiebeleid naar de Zeelse bevolking toe op het vlak van o.m. (kinder)armoede, gezondheid, participatie

Actieplan 1 Informatie- en preventiebeleid naar de Zeelse bevolking toe op het vlak van o.m. (kinder)armoede, gezondheid, participatie DEEL ARMOEDEBESTRIJDING Actieplan 1 Informatie- en preventiebeleid naar de Zeelse bevolking toe op het vlak van o.m. (kinder)armoede, gezondheid, participatie Actie 1 : Het OCMW zorgt er, zelfstandig of

Nadere informatie

COMMUNICATIE Transparant beleid met in- en uitspraak.

COMMUNICATIE Transparant beleid met in- en uitspraak. Pagina 1/15 COMMUNICATIE Transparant beleid met in- en uitspraak. De website van de Gemeente Zandhoven dient toegankelijk te zijn en te worden voor alle Zandhovenaren met volledige informatie van en over

Nadere informatie

Actieplan verkeersveiligheid Ledegem

Actieplan verkeersveiligheid Ledegem Actieplan verkeersveiligheid Ledegem Er moet de nadruk worden gelegd op het creëren en behouden van een veiligheidscultuur in de gemeente Ledegem. De grootste vraag waarop het actieplan verkeersveiligheid

Nadere informatie

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID.

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID. MIDDEN TUSSEN DE MENSEN De uitgangspunten van het CDA Koggenland zijn helder: je wilt werken voor je brood, je ziet om naar elkaar en je laat de wereld knap achter voor je kinderen. Het CDA staat voor

Nadere informatie

OOK IN MOEILIJK FINANCIËLE TIJDEN EEN STERK DIENSTVERLENEND BELEID VOEREN OP MAAT VAN ALLE INWONERS VAN HAMONT-ACHEL EN DIT ZONDER BELASTINGVERHOGING

OOK IN MOEILIJK FINANCIËLE TIJDEN EEN STERK DIENSTVERLENEND BELEID VOEREN OP MAAT VAN ALLE INWONERS VAN HAMONT-ACHEL EN DIT ZONDER BELASTINGVERHOGING OOK IN MOEILIJK FINANCIËLE TIJDEN EEN STERK DIENSTVERLENEND BELEID VOEREN OP MAAT VAN ALLE INWONERS VAN HAMONT-ACHEL EN DIT ZONDER BELASTINGVERHOGING Gezonde financiën. Besparen waar het kan, investeren

Nadere informatie

BUGGENHOUT» DE WEG VOORUIT. De weg vooruit naar een Buggenhout waar iedereen mee is.»

BUGGENHOUT» DE WEG VOORUIT. De weg vooruit naar een Buggenhout waar iedereen mee is.» BUGGENHOUT DE WEG VOORUIT De weg vooruit naar een Buggenhout waar iedereen mee is. De weg vooruit naar auto s en fietsers die elkaar (graag) zien Niets is zo belangrijk als een veilige schoolomgeving.

Nadere informatie

Intro. Doel. Uitgangspunten. Actoren. Concept Gespreksavond Mobiliteit Gooik

Intro. Doel. Uitgangspunten. Actoren. Concept Gespreksavond Mobiliteit Gooik Concept Gespreksavond Mobiliteit Gooik Intro In het kader van het traject Dorpsspiegel dat in Gooik door Samenlevingsopbouw werd opgezet, kwamen een aantal vragen rond mobiliteit naar boven. Samenlevingsopbouw

Nadere informatie

Kindvriendelijk wonen. Genk

Kindvriendelijk wonen. Genk Kindvriendelijk wonen Genk 20.03.2018 1 VOORSTELLING WOONZO Woonzo is 1 van de 9 Limburgse sociale huisvestingsmaatschappijen en werd opgericht in 1922. Woonzo is actief in vijf gemeenten: Tongeren, Borgloon,

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan De Pinte Bindende Bepalingen

Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan De Pinte Bindende Bepalingen Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan De Pinte Bindende Bepalingen Technum Afdeling Ruimtelijke Planning Leiepark 18 9051 Gent T 09 240 09 11 F 09 240 09 00 INHOUD 1 OPVOLGING, OVERLEG EN SAMENWERKING...

Nadere informatie

Slochteren: niet aan grenzen gebonden. Programma 2014-2018 Gemeenteraadsverkiezingen

Slochteren: niet aan grenzen gebonden. Programma 2014-2018 Gemeenteraadsverkiezingen Slochteren: niet aan grenzen gebonden Programma 2014-2018 Gemeenteraadsverkiezingen Afdeling PvdA Slochteren Slochteren, oktober 2013 Slochteren: niet aan grenzen gebonden Voor u ligt waarschijnlijk het

Nadere informatie

Gezamenlijke commissie Welzijn. Gezonde stad Mechelen 2025

Gezamenlijke commissie Welzijn. Gezonde stad Mechelen 2025 Gezamenlijke commissie Welzijn Gezonde stad Mechelen 2025 De weg naar een succesvol lokaal gezondheids-beleid én hoe Logo Mechelen jullie op weg kan zetten. (Wat is het?) Een Gezonde Stad is een Stad

Nadere informatie

Budgetten Werking inzake omgeving en veiligheid Exploitatie Investeringen Liquiditeiten

Budgetten Werking inzake omgeving en veiligheid Exploitatie Investeringen Liquiditeiten DOELSTELLINGENNOTA 2016 Prioritaire doelstellingen budget 2016 Gemeente De Panne 8660 De Panne Secretaris: Veerle Van Ackere Financieel beheerder: Evelien Broucke Prioritair beleid Strategische doelstelling:

Nadere informatie