Knuffelpoli groep 3. Agenda. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 16 juni 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Knuffelpoli groep 3. Agenda. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 16 juni 2017"

Transcriptie

1 16 juni 2017 Knuffelpoli groep 3 De leerlingen van groep 3 zijn maandag naar de Knuffelpoli van het Medisch Centrum Leeuwarden geweest. Zij lieten allemaal hun meegebrachte zieke knuffel onderzoeken, eventueel behandelen en hebben ook een ambulance heel goed bekeken. Het was een zeer geslaagde ochtend! De ouders die het vervoer hebben verzorgd, worden heel hartelijk bedankt! Agenda Website App Twitter Facebook Portaal OV MR Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Nieuwsbrief

2 16 juni 2017 pagina 2 Prikactie 27 juni #Jaarplanning Wij zijn op dit moment druk aan de slag met de planning voor komend schooljaar. De activiteiten die wij plannen, zijn direct zichtbaar in het ouderportaal. Wij willen aangeven dat de data voor komend schooljaar nog onder voorbehoud zijn en dus ook nog gewijzigd kunnen worden. #Verkiezingen De medezeggenschapsraad is voor komend schooljaar op zoek naar een nieuw lid voor de oudergeleding. In de nieuwsbrief van volgende week staat meer informatie over de taak van de medezeggenschapsraad en de verkiezingen die uitgeschreven zullen worden. Wellicht heeft u er de laatste tijd al het een en ander over gehoord: Leerkrachten van basisscholen maken zich ernstig zorgen over de toekomst van het onderwijs en de toekomst van uw kinderen. In deze brief leggen we u uit waarom wij ons zorgen maken en vragen wij u om uw steun en hulp. De hoge werkdruk en de lage salarissen hebben er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat veel leerkrachten zijn gestopt en dat weinig jongeren nog kiezen voor het beroep van leerkracht. Dit heeft als gevolg dat we inmiddels kampen met een lerarentekort dat in de aankomende jaren zal gaan groeien. In de afgelopen maanden hebben leerkrachten van de actiegroep PO in actie (PO = primair onderwijs), de vakbonden (AOb, CNV Onderwijs, AVS en FvOv) en de werkgeversorganisatie PO-raad hard gewerkt om deze problematiek aan te kaarten bij de politieke partijen in Den Haag. Helaas heeft dit nog niet geleid tot verbetering. Niks doen is echter geen optie. Het is vijf voor twaalf! Prikactie op 27 juni PO in actie heeft daarom besloten om op dinsdag 27 juni een prikactie te organiseren. Veel basisscholen in Nederland gaan die dag een uur later open dan normaal. Ambion, en daarmee ook onze school, ondersteunt deze prikactie en wij starten die dag dus om 9.30 uur met de les. Wilt u meer weten over de problemen waar het primair onderwijs mee kampt, dan bent u welkom om met ons hierover in gesprek te gaan. Wel willen wij u er op wijzen dat de leerkrachten, in het kader van de prikactie, geen toezicht houden op de kinderen op het plein en in de school. Petitie Daarnaast willen we u vragen om uw stem te laten horen voor goed onderwijs. U kunt dit doen door de petitie te ondertekenen op Elke stem telt, dus brengt u dit ook gerust onder de aandacht bij vrienden, familie en kennissen. Deze petitie wordt op dinsdag 27 juni aangeboden in Den Haag aan premier Mark Rutte. Het lerarentekort is een breed maatschappelijk probleem en iedereen gaat de gevolgen voelen als we nu niet als één front laten horen dat we ons zorgen maken en investeringen opeisen. Zo maken we het prachtige vak van leerkracht weer aantrekkelijk voor jonge mensen met onderwijspassie en wenden we een lerarentekort af. Maar zorgen we er ook voor dat de kwaliteit van onderwijs voor de huidige en toekomstige generaties kinderen niet in gevaar komt. Wij hopen dat wij ook op uw steun mogen rekenen. Minionskaarten ruilen

3 16 juni 2017 pagina 3 Oud papier Voor het ophalen van oud papier wordt een beroep op ouders gedaan. De hulpouders worden zowel op de dinsdag- als donderdagavond om uur verwacht bij de voormalige Juf Boeremaskoalle aan de Jokwei (route Akkrum-Oost/Nes) en bij de voormalige Burgemeester Thalenschool aan de Ombocht, (route Centrum-Zuid en route Leppebuorren). Er is een coördinator aanwezig. De indeling is als volgt: Route en datum Hulpouders Coördinator OV Route Leppebuourren Ouders van Benjamin de Vries Dinsdag 27 juni Ouders van Liede de Vries Natasja Route Centrum-Zuid Ouders van Mart de Vries Dinsdag 11 juli Ouders van Mare Voolstra Grytsje Route Leppebuorren Omrin Dinsdag 25 juli - Route Akkrum-Oost/Nes Omrin Donderdag 27 juli - Route Centrum-Zuid Omrin Dinsdag 8 augustus - Route Leppebuorren Omrin Dinsdag 22 augustus - Route Akkum-Oost/Nes Omrin Donderdag 24 augustus - Wanneer je verhinderd bent, vragen wij je zelf voor vervanging te zorgen door onderling te ruilen. Wij willen je vragen deze wijzigingen door te geven aan de contactpersoon, Anke Steensma-Bunt (telefoon , sweltsje@zonnet.nl). Rekenspel Groep 5/6 deed donderdag op het dakterras het "Vaderdagrekenspel" van "Met sprongen vooruit...". Studiedag 26 juni Zoals op de jaarkalender vermeld staat, is er op maandag 26 juni een studiedag voor het team. Alle leerlingen hebben op deze dag vrij. Dit betekent dat de leerlingen een extra lang weekend hebben, waarin ook de Akkrumer Merke valt. De leerkrachten gaan deze dag aan de slag met het maken van de plannen voor het nieuwe schooljaar en het opstarten van het project LeerKRACHT, een programma om met het team het onderwijs op school iedere dag een beetje beter te maken.

4 16 juni 2017 pagina 4 Gezonde School Naschoolse SportActiviteiten Actuele informatie en voorlichting over sport, bewegen en gezonde voeding Voor de kinderen van de groepen 3 en 4 van obs Akkrum en Ds. Hasperschool is er dinsdagmiddag weer een activiteit na schooltijd georganiseerd. Onder leiding van korfbaltrainsters Trea en Windy van korfbalvereniging Mid-Fryslân hebben de kinderen weer veel geleerd over deze mooie sport. De kinderen hebben verschillende oefeningen gedaan, zoals schieten op de korf, blokjesroofspel en samenspelen. Na deze intensieve oefeningen was het tijd om te genieten van een appeltje en wat drinken. Dit werd mede mogelijk gemaakt door meester Sjorick van de kinderopvang SKF. Nadat het eten en drinken op was, hebben we teams gemaakt en een echte korfbalwedstrijd gespeeld. Rugby De leerlingen van de groepen 5 en 6 kunnen meedoen met naschools rugby. De rugbyclub uit Heerenveen zal deze training verzorgen. Op dinsdag 27 juni van uur tot uur zijn de leerlingen welkom. De ouders/verzorgers van de groep 5 en 6 kunnen zich via onderstaande link aanmelden: Waterfeest Tot slot zullen we het naschoolse schoolsportjaar afsluiten met een groot waterfeest! Dinsdag 11 juli van uur tot uur. De ouders/verzorgers van de groepen 3 t/m 8 kunnen zich aanmelden via deze link: Voedingsbeleid Er wordt in de samenleving veel gesproken over voeding. Het is duidelijk dat er veel aandacht is voor een gezonde leefstijl en dat bewegen en voeding daarbij een belangrijke rol spelen. De basisscholen in Akkrum hebben begin 2017 het vignet Gezonde school uitgereikt gekregen voor het onderdeel Sport en bewegen. In het kader van de Gezonde School vinden wij het ook belangrijk om na te denken over hoe wij op school met eten en drinken omgaan. Wij krijgen vaker vragen van ouders over hoe wij met gezonde voeding omgaan en we hoorden via de ouderbijeenkomsten en de vragenlijst eerder dit schooljaar ook dat veel ouders behoefte hebben aan informatie over gezonde voeding.

5 16 juni 2017 pagina 5 De primaire verantwoordelijkheid voor wat kinderen te eten en te drinken krijgen, ligt bij de ouders. Wij vinden wel dat de school een stimulerende en inspirerende rol kan spelen bij het bevorderen van gezonde voeding. In ons voedingsbeleid hebben we daarom een aantal richtlijnen opgenomen voor wat wij het liefst zien dat de leerlingen meenemen naar school voor in de pauze en tijdens de lunch. Daarnaast vinden we het onze taak om ook bij activiteiten die door school georganiseerd worden gezonde voeding te stimuleren. Hoe we dit willen doen, is ook in dit voedingsbeleid beschreven. Het voedingsbeleid zullen we vanaf komend schooljaar gaan gebruiken, maar is nu al op de website van onze school te raadplegen door op het rode blokje te klikken. In de komende nieuwsbrieven zullen we iedere keer een onderdeel van het voedingsbeleid verder belichten. Gezonde traktaties Femke uit groep 7/8 was deze week jarig en trakteerde op een feestelijke aardbeiensmoothie! Denise uit groep 1/2B deelde op haar verjaardag ook een heerlijke en gezonde traktatie uit! Van de medezeggenschapsraad Dinsdag 13 juni heeft de Medezeggenschapsraad weer vergaderd. Herman Gebben heeft ons bijgepraat over verschillende ontwikkelingen, onder andere de resultaten van de Centrale Eindtoets Basisonderwijs, de stand van zaken rondom het aansluiten van de school op een snelle internetverbinding via coaxkabel of glasvezel en over het scholingsprogramma LeerKRACHT. Dit programma heeft tot doel het onderwijs continu te verbeteren. Met ingang van volgend schooljaar zal het team starten met dit scholingsprogramma. Naar alle waarschijnlijkheid wordt er dinsdag 27 juni landelijk gestaakt in het primair onderwijs. De verwachting is dat veel scholen, waaronder obs Akkrum, op deze dag het eerste uur niet open zullen gaan. Wat bijzonder is aan deze staking dat zowel de werknemers (de leerkrachten) als de werkgevers (de schoolbesturen) achter deze stakingsactie staan. We hebben gesproken over de redenen en noodzaak voor deze staking. Als reden wordt genoemd: het lerarentekort, de vervangingsproblematiek, de werkdruk en de salariëring. In het belang van goed onderwijs aan onze kinderen voor nu en in de toekomst begrijpen wij deze staking. Een ander punt wat wij bespraken was de conceptgroepsindeling voor het komend schooljaar. Wij bespraken het proces dat heeft geleid tot de nieuwe groepsindeling en welke afwegingen hierbij aan de orde zijn geweest.

6 16 juni 2017 pagina 6 Heb jij een mening over onze school? Praat mee en stel je kandidaat als lid van de Medezeggenschapsraad! De zittingsperiode van Karin van Laer als lid van de medezeggenschapsraad namens de ouders zit er aan het eind van dit schooljaar op. Wil jij meepraten over de ontwikkelingen binnen obs Akkrum? Zoals bijvoorbeeld het voedingsbeleid, de formatieverdeling of het pedagogisch beleid? Stel je kandidaat als lid voor de medezeggenschapsraad! Wil je meer informatie, neem dan gerust contact op met Christophe Meijer ( ), Karin van Laer ( ) of Windy Koolwijk ( ). Meer informatie over de kandidaatstelling en verkiezingsprocedure lees je in de nieuwsbrief van volgende week. Insectenhotels De kinderen van groep 5/6 hebben vanmiddag allemaal een insectenhotel voor in hun tuin gemaakt. Erg leuk om te maken! Formatie en groepsindeling komend schooljaar De afgelopen periode is er achter de schermen al veel gesproken over de formatie en groepsindeling voor komend schooljaar. Binnen Ambion is gekeken naar de beschikbare budgetten op basis van de leerlingenprognoses voor komend schooljaar, binnen het team is gesproken over de te vormen groepen en dit is uiteraard ook gedeeld en besproken met de medezeggenschapsraad. Afgelopen dinsdag is er tijdens de vergadering van de medezeggenschapsraad voor de tweede keer over de formatie gesproken en zijn de te vormen groepen vastgesteld. Op basis van het aantal leerlingen dat wij op 1 oktober 2017 zullen hebben, kunnen wij komend schooljaar tien groepen vormen. We zijn tot de volgende groepen gekomen: Groep 1/2 Groep 2/3 Groep 3 Groep 4 Groep 4/5 Groep 5/6 Groep 6 Groep 7 Groep 7/8 Groep 8

7 16 juni 2017 pagina 7 In de loop van het schooljaar zal het door instroom van nieuwe leerlingen mogelijk zijn een elfde groep op te starten. Deze groepsindeling betekent dat we de groepen opnieuw zullen moeten samenstellen. Van de huidige groep 7/8 vertrekt de halve klas naar het voortgezet onderwijs. We zullen daarom een nieuwe groep 7/8 gaan samenstellen, waarbij het voor de hand ligt de leerlingen die nu in de combinatiegroep zitten niet automatisch weer in een combinatiegroep te plaatsen. Doordat er een aantal nieuwe combinatiegroepen ontstaat, zullen meerdere groepen opnieuw ingedeeld moeten worden. De komende weken gebruiken wij om de groepen zo goed en zorgvuldig mogelijk samen te stellen. We maken daarbij gebruik van een protocol: Protocol groepsindeling Het indelen van de groepen voor het nieuwe schooljaar is altijd een ingewikkelde klus. Er spelen allerlei zaken mee die meegewogen moeten worden om tot een zo goed mogelijke groepsindeling te komen. Hieronder geven wij aan hoe wij tot de groepsindelingen komen. Uitgangspunten bij het samenstellen van groepen Het streven is een evenwichtige verdeling te krijgen in een groep: van jongens/meisjes, jongsten/ oudsten, zonder leerproblemen/met leerproblemen, zonder gedragsproblemen/met gedragsproblemen (een willekeurige volgorde). Er wordt rekening gehouden met de sociale omgang en patronen binnen de groep. Broertjes en zusjes worden in principe niet bij elkaar in de klas geplaatst. Een uitzondering hierop kunnen tweelingen zijn; hierbij wordt zorgvuldig afgewogen of het beter is om de kinderen wel of niet bij elkaar te plaatsen. Het streven is om een leerling niet langer dan twee jaar bij dezelfde leerkracht te plaatsen, maar dat is niet altijd mogelijk. Leerkrachten kunnen naar een andere bouw gaan, leerkrachten kunnen vertrekken en er is natuurlijk het feit dat we jaarlijks moeten bepalen welke groepen er geformeerd gaan worden in verband met het aantal kinderen en het aantal beschikbare leerkrachten. Doordat het aantal groepen per schooljaar kan verschillen, kan het voorkomen dat leerjaren gesplitst of samengevoegd moeten worden. Ook dan spelen de sociale omgang en patronen binnen de groep een belangrijke rol. Werkwijze totstandkoming groepsindeling De leerkrachten doen een voorstel voor een groepsindeling na overleg met andere collega s. Dit voorstel wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de intern begeleider en de directie. Daarna gaat het voorstel, eventueel voorzien van wijzigingsvoorstellen, terug naar de leerkrachten. Zij stellen na bestudering van de voorstellen van de intern begeleider en de directie de conceptindeling vast. Dit conceptvoorstel wordt centraal besproken met leerkrachten, intern begeleider en directeur. Uit dit overleg volgt een definitieve klassenindeling die via een brief aan de ouders bekend gemaakt wordt. Wanneer ouders naar aanleiding van deze indeling vragen hebben, kunnen ze deze stellen aan de leerkracht van hun kind(eren). Zodra de groepsindelingen gemaakt zijn en de verdeling van de groepsleerkrachten over de groepen afgerond is, zullen wij de ouders hierover inlichten. Musical groep 8 De leerlingen en leerkrachten van groep 8 zijn inmiddels al druk aan de slag met het inoefenen van de afscheidsmusical. De afscheidsavond wordt gehouden op dinsdag 18 juli. De leerkrachten zijn op zoek naar ouders die willen helpen bij het maken van het decor en alle andere rekwisieten voor de musical. Lijkt je dit leuk, geef je dan op door op het gele blokje te klikken en vervolgens een te versturen. Alvast bedankt!

8 16 juni 2017 pagina 8 Uit de school geklapt Groep 3 Het hoogtepunt van deze week was toch wel naar de knuffelpoli in het MCL. Hier zijn we maandag 12 juni naartoe geweest. Alle kinderen namen een knuffel mee en deze werden daar verzorgd. De knuffels kregen gips, prikjes, verband en er werden röntgenfoto s gemaakt. Tot slot mochten we de ambulance van binnen en van buiten bekijken en aan het eind kregen de kinderen een lekker ijsje! Hieronder de reacties van de kinderen: Ik vont het leukste van de knuffelpoolie de knuffels Sjoerd Ik vond het leukste de knufel en de röntgenfoto s bekijken Bjarne De knufol heeft ferbant! Dedmer Het gips om doen, rontgenfoto s, de dokter helpen de knuffel meeten en de knuffel weegen Brecht De zuster helpen het gipsen met de dokter, het meeten rontgenfoto s, de ziereene van de ambulanse, de knuffels knufelen en ijsje eeten bij de knuffelpolie zijn Isabelle

9 16 juni 2017 pagina 9 Het was leuk. Mijn knuffel heet coco coco vont het ook leuk maar het aler leukste vont ik het gips want dat mog je selv doen het gips is nu al droog en de dokter was ook heel lief Sophie Reuzenaar Ik vond het heel leuk wand ik mogt gips om doen en dat was leuk heel erg leuk en ik mogd ook een plijster om doen en dat was heel leuk en mijn knuffel is ook leuk Sophie Doting Ik nam vlekje mee ik vond het leuk dat het oor er aan is mijn kneffol had een prikje en mijn kneffol moest op het röntgennapera ligen en zei de hond had een tand doorgeslikt en ik vond het leuk Moniek Ik vont het heel erg leuk omdat mijn knuffel Razzi een tant in zijn buik hat ik en razzie wij fonde het leukst het prikken. Het ziekenhuis in leeuwarden heet mcl van Berber Het alerleukst vont ik de fotos maken en ook helpen en ook het gips om doen en ook de knufelpolie Maud Ik vin de leukste de leeuw en ik vin de knuffel en ook met de auto vin ik leuk en ook verband om mijn knuffel Hamedah Dat ze vbant om mijn knuffel om deet en ik mogt het febant om doen en ik mogt de plijsur om doen. Iris Ik von de röntgenfootoo leuk en dat er gips om mogt en dat de sirene aan gon en het swaaj ligt gon aan en mijn knufel heet olifantje Ruben De verbant om mijn knuvol Sjonnie Ik vond de knuffel en de ambulance het leukst Daisy Dat mijn knufel beeter en het is lief dat ik de hanscoen kreeg en dat ik ook een balon kreeg Tristan

10 16 juni 2017 pagina 10 Ik vond het aler leukst dat mijn knufel mee gong en dat was mijn olievant Wolter Wat ik het leukste font was ales en het was heel litersant en het was heel leuk Veronique Wat ik het leukste van de knuffelpoli de röntgenfoto s te be kijken van Ylse Ik vont het leukste de röntgenfoto s Marit Ik vont de knuvelpolie leuk en de siereeene vont ik leuk en de leeuw Julian en snekdar Ik vont het leuk dat we een ijsje kregen, ik vont het leuk dat er een leeuw was en ik vont het leuk dat se snoepjes hadden. Fenna Ik vont het leuk en ik vont ales leuk ik vot het aleleukst de ambulance. Patrick Ik vont het verbant luik de pleister is mooi. Meilan Dat ze gips en verbant om mun knuffel en rontgenfoto s. Richelle De ambulanse is het leukst. Stefan Ik ben niet naar de knuffelpoli geweest, maar ik heb deze week wel een prachtig bouwwerk gemaakt van kapla. Het is een weg met garages voor onze auto s. van Ivar

Verjaardag juf Grietsje en juf Marieke

Verjaardag juf Grietsje en juf Marieke 9 juni 2017 Verjaardag juf Grietsje en juf Marieke Afgelopen dinsdag hebben stagejuf Marieke en juf Grietsje hun verjaardag in groep 5/6 gevierd. We hebben een smiley gemaakt van eierkoeken, windmolentjes

Nadere informatie

Woordenboekles groep 8

Woordenboekles groep 8 24 mei 2017 Woordenboekles groep 8 Maandag kregen de leerlingen van groep 8 een woordenboekles van Anne Dykstra. Hij liet de leerlingen verschillende woorden opzoeken; elk goed antwoord leverde 10 punten

Nadere informatie

Kamp groep 8. Agenda. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 14 juli 2017

Kamp groep 8. Agenda. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 14 juli 2017 Kamp groep 8 14 juli 2017 De leerlingen van groep 8 zijn dinsdag, woensdag en donderdag op kamp geweest naar Vlieland. Zij hebben daar een paar heel leuke dagen beleefd en hebben het ook met het weer best

Nadere informatie

Presentatie. Rapportavonden. Agenda. 5 februari 2016

Presentatie. Rapportavonden. Agenda. 5 februari 2016 Presentatie 5 februari 2016 De leerlingen van obs Akkrum maken bij een spreekbeurt, krantenkring of boekbespreking regelmatig gebruik van een zelfgemaakte presentatie. Er wordt vaak veel tijd en energie

Nadere informatie

Kindpakket: sport/muziek/schoolreis/verjaardag

Kindpakket: sport/muziek/schoolreis/verjaardag 2 juni 2017 Kindpakket: sport/muziek/schoolreis/verjaardag Het kan voorkomen dat je als ouder(s) te weinig geld hebt om je kind (of kinderen) mee te laten doen aan bijvoorbeeld schoolreisje, sport, muziekles

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwe schooljaar. Concert wijkmuziekschool. 16 juni 2017

Nieuwsbrief. Nieuwe schooljaar. Concert wijkmuziekschool. 16 juni 2017 16 juni 2017 Nieuwsbrief Nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Wij zijn dit nieuwe schooljaar volop aan het inrichten en willen daarin elke dag een beetje beter zijn. Na een analyse

Nadere informatie

Rapportavonden. Kamp groepen 8. Agenda. 8 juli 2016

Rapportavonden. Kamp groepen 8. Agenda. 8 juli 2016 Rapportavonden 8 juli 2016 Op maandag 4 en dinsdag 5 juli hebben de laatste rapportavonden van dit schooljaar plaatsgevonden. Wij willen de ouders bedanken voor de prettige gesprekken die er gevoerd zijn.

Nadere informatie

Afscheid groep 8. Agenda. Zaterdag. Vrijdag. Zondag. Maandag. 21 juli 2017

Afscheid groep 8. Agenda. Zaterdag. Vrijdag. Zondag. Maandag. 21 juli 2017 Afscheid groep 8 21 juli 2017 De leerlingen van groep 8 hebben afgelopen dinsdagavond afscheid genomen van obs Akkrum. Zij deden dit door de musical Niet te filmen op te voeren voor ouders en andere familieleden.

Nadere informatie

Belangrijke data: Personeel. In actie voor beter onderwijs!

Belangrijke data: Personeel. In actie voor beter onderwijs! Belangrijke data: 21 juni 2017 Intentieverklaring tekenen met Kentalis. 23 juni 2017 Juffen-dag 27 juni 2017 Actie voor beter onderwijs! www.profront.nl 30 juni 2017 Rapporten mee Week 27 10-minuten gesprekken

Nadere informatie

Afscheid groepen 8. Agenda. 19 juni 2015

Afscheid groepen 8. Agenda. 19 juni 2015 19 juni 2015 Afscheid groepen 8 De leerlingen van groep 8A en 8B zijn aan hun laatste dagen op obs Akkrum bezig; na de zomervakantie gaan zij naar verschillende scholen voor voortgezet onderwijs. De afgelopen

Nadere informatie

Schooljaar Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp Vrijdag 16 juni 2017 tel

Schooljaar Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp Vrijdag 16 juni 2017 tel Schooljaar 2016 2017 Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp info@julianaschool.net Vrijdag 16 juni 2017 tel. 0548-636000 www.julianaschool.net Nummer 37 Inhoud Kreet van de week Oudergebedsgroep Algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Versieren hal door oudervereniging

Versieren hal door oudervereniging 15 januari 2016 Versieren hal door oudervereniging De oudervereniging van obs Akkrum en de activiteitencommissie van de CBS Ds. Hasperschool hebben hun creatieve handen weer laten wapperen. De kerstsfeer

Nadere informatie

Theoretisch verkeersexamen

Theoretisch verkeersexamen 7 april 2017 Theoretisch verkeersexamen De leerlingen van groep 8 hebben gisteren het theoretisch verkeersexamen gemaakt. Tijdens het examen was het doodstil in de klas en werd er heel geconcentreerd gewerkt.

Nadere informatie

Studiereis Londen. Agenda. 23 januari 2016

Studiereis Londen. Agenda. 23 januari 2016 23 januari 2016 Studiereis Londen Herman Gebben is op dit moment samen met alle schooldirecteuren van scholennetwerk De Basis in Londen voor een studiereis. Op woensdag hebben zij een conferentie bijgewoond,

Nadere informatie

Tentoonstelling Kinderboekenweek

Tentoonstelling Kinderboekenweek 13 oktober 2017 Tentoonstelling Kinderboekenweek Gistermiddag werd de Kinderboekenweek op obs Akkrum afgesloten met een tentoonstelling. Veel vaders en moeders, maar ook oma s en opa s, kwamen kijken wat

Nadere informatie

Vragenlijsten. Agenda. 5 juni 2015

Vragenlijsten. Agenda. 5 juni 2015 Vragenlijsten 5 juni 2015 In de nieuwsbrief was afgelopen vrijdag te lezen dat er een fout in ParnasSys zat waardoor het niet mogelijk was om vragenlijsten in te vullen en te versturen via het ouderportaal.

Nadere informatie

Studiedag team. Informatie schoolreisjes en -kampen. Agenda. 24 juni 2016

Studiedag team. Informatie schoolreisjes en -kampen. Agenda. 24 juni 2016 Studiedag team 24 juni 2016 Het team van obs Akkrum heeft vandaag een studiedag gehouden waarbij onder andere is gesproken over het schoolplan voor de komende vier jaar en hoe wij ons als school in deze

Nadere informatie

Contactavonden. Totempalen Pleinfeest. Agenda. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 16 september 2016

Contactavonden. Totempalen Pleinfeest. Agenda. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 16 september 2016 Contactavonden 16 september 2016 Op maandag 26 en dinsdag 27 september vinden de eerste contactavonden van dit schooljaar plaats. Bij deze eerste contactavond zullen vooral de ouders aan het woord zijn,

Nadere informatie

Bezoek boerderij groep 1/2B

Bezoek boerderij groep 1/2B 4 mei 2017 Bezoek boerderij groep 1/2B De leerlingen van groep 1/2B hebben woensdagochtend de boerderij van klasgenoot Bjorn bezocht. De leerlingen hebben het melken geoefend, hebben in een tractor gezeten

Nadere informatie

Fitness- en judolessen

Fitness- en judolessen 3 februari 2017 Fitness- en judolessen Deze week waren er twee verschillende bijzondere sportintroductielessen. Op maandag verzorgde Switch Akkrum een aantal KidsFit-lessen voor de bovenbouw waarbij de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Moet Je Weten jaargang 24, nummer juni 2017

Nieuwsbrief Moet Je Weten jaargang 24, nummer juni 2017 Nieuwsbrief Moet Je Weten jaargang 24, nummer 18 13 juni 2017 ALGEMEEN Agenda 12 juni: start toetsweken gr. 3 t/m 6 13 juni: MJW 18 16 juni: spelletjesmiddag gr. 1-2A 13.30 u 19 juni: toetsweek; bogaviering

Nadere informatie

MONCHY MAGAZINE 13 JULI MONCHY-DE SPIL Lupinestraat GD Arnhem Tel TERUGKIJKEN. Mail

MONCHY MAGAZINE 13 JULI MONCHY-DE SPIL Lupinestraat GD Arnhem Tel TERUGKIJKEN. Mail MONCHY MAGAZINE 13 JULI 2017 TERUGKIJKEN Vlak voor de vakantie kijken we nog een keertje achterom. In de eerste plaats hebben we afscheid moeten nemen van een aantal kinderen, die ons zeer dierbaar waren.

Nadere informatie

Knuffelpoli groepen 3

Knuffelpoli groepen 3 19 juni 2015 Knuffelpoli groepen 3 De leerlingen van de groepen 3 van obs Akkrum gingen maandag naar de Knuffelpoli van het Medisch Centrum Leeuwarden. Alle leerlingen hadden een zieke of gewonde knuffel

Nadere informatie

De BINK Beekgraaf Informatie Nieuws Krant Nr juni 2017

De BINK Beekgraaf Informatie Nieuws Krant Nr juni 2017 De BINK Beekgraaf Informatie Nieuws Krant Nr. 9 16 juni 2017 Nieuws van De Beekgraaf Ouderbetrokkenheid Eén van de pijlers van ons jaarplan is, zoals u weet, ouderbetrokkenheid. En als we het dan over

Nadere informatie

Zeilen. Koningsspelen. Agenda. 1 mei 2015

Zeilen. Koningsspelen. Agenda. 1 mei 2015 Zeilen 1 mei 2015 Na de vakantie, op maandag 11 mei, gaat groep 6B zeilen, groep 6A gaat op woensdag 13 mei zeilen. We vertrekken om 9.00 uur vanaf school, de kinderen moeten gewoon om 8.30 uur op school

Nadere informatie

Studiedag team. Agenda. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 24 maart 2017

Studiedag team. Agenda. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 24 maart 2017 Studiedag team 24 maart 2017 Terwijl de leerlingen vandaag op hun vrije dag ongetwijfeld van het mooie voorjaarsweer hebben genoten, zaten de teamleden van obs Akkrum voor de verandering zelf eens in de

Nadere informatie

Lampions groep 4 t/m 6

Lampions groep 4 t/m 6 4 november 2016 Lampions groep 4 t/m 6 Vandaag werden er in groep 4 tot en met 6 lampions geknutseld. De leerlingen konden verschillende typen lampions kiezen en werden bij het knutselen geassisteerd door

Nadere informatie

Contactavond 28 november

Contactavond 28 november 18 november 2016 Contactavond 28 november Op maandag 28 november wordt er een contactavond gehouden. Deze contactavond hebben wij vorig schooljaar ingesteld omdat de periode tussen het kennismakingsgesprek

Nadere informatie

Bovenstaande pictogrammen verraden al iets over de inhoud. NIEUWSBRIEF. OBS "Roxenisse" Julianaweg AN Melissant

Bovenstaande pictogrammen verraden al iets over de inhoud. NIEUWSBRIEF. OBS Roxenisse Julianaweg AN Melissant NIEUWSBRIEF OBS "Roxenisse" Julianaweg 4 3248 AN Melissant 0187-601951 www.obsroxenisse.nl info@obsroxenisse.nl Nummer 27 19-06-2017 Schoolnieuws algemeen: Juf Conny Juf Conny gaat een nieuwe uitdaging

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 26 september 2017 Nr. 5

Nieuwsbrief Dinsdag 26 september 2017 Nr. 5 Nieuwsbrief Dinsdag 26 september 2017 Nr. 5 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Elke dinsdag om 8.15 uur is er Ouderkamer. Woensdag 27 september 18.30 uur MR-vergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 19, 23 juni 2017

Nieuwsbrief Nummer 19, 23 juni 2017 Nieuwsbrief Nummer 19, 23 juni 2017 Belangrijke data Dinsdag 27 juni Piekdag, alle leerlingen zijn vrij Vrijdag 30 juni Rapport 2 Dinsdag 4 juli Rapportgesprekken Donderdag 6 juli Rapportgesprekken Vrijdag

Nadere informatie

Praktisch verkeersexamen

Praktisch verkeersexamen 12 mei 2017 Praktisch verkeersexamen De leerlingen van groep 8 deden vandaag het praktisch verkeersexamen. Zij moesten vanaf school een fietsroute afleggen door Akkrum. Onderweg stonden verschillende vrijwilligers

Nadere informatie

WEEK juni 2017 AGENDA Oversteekexamen Veiling- en ouderbedankavond start zomervakantie Feestelijke opening school

WEEK juni 2017 AGENDA Oversteekexamen Veiling- en ouderbedankavond start zomervakantie Feestelijke opening school WEEK 24 15 juni 2017 Groenewegje 1 - Lochem T 0573 252430 www.poolsterscholen.nl propschool@poolsterscholen.nl Facebook: Gproplochem Twitter: @gproplochem STAKING Wellicht heeft u er de laatste tijd al

Nadere informatie

Techniekmiddag groep 4 t/m 8

Techniekmiddag groep 4 t/m 8 20 mei 2016 Techniekmiddag groep 4 t/m 8 In groep 4 tot en met 8 werd gistermiddag een techniekmiddag gehouden. In alle lokalen konden verschillende activiteiten gedaan worden. De leerlingen konden zelf

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø

Nieuwsbrief Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø Nieuwsbrief Jaargang 14 nummer 18 16-6-2017 Inhoud Van de directie Actie 27 juni Kangoeroeklas Nieuws uit de onderbouw Nieuws uit de middenbouw Nieuws uit de bovenbouw Zomerfeest Agenda Van de directie

Nadere informatie

Ouderinfo juni Voorjaarsevenement. Werken in thema's. Schoolreisjes 1-2, en 7

Ouderinfo juni Voorjaarsevenement. Werken in thema's. Schoolreisjes 1-2, en 7 BS De Krommen Hoek Jaargang 2016-2017 08 juni 2017 Ouderinfo 10 Voorjaarsevenement Vrijdag 19 mei organiseerde de evenementencommissie het voorjaarsevenement. Deze activiteit kent een jaarlijkse herhaling

Nadere informatie

Uitreiking vignet Gezonde School

Uitreiking vignet Gezonde School 27 januari 2017 Uitreiking vignet Gezonde School Op woensdag 25 januari om 14.00 uur kregen de beide basisscholen in Akkrum het vignet Gezonde School Sport & Bewegen uitgereikt. De wethouder van de gemeente

Nadere informatie

Paashaas op bezoek. Agenda. 24 maart 2016

Paashaas op bezoek. Agenda. 24 maart 2016 24 maart 2016 Paashaas op bezoek Vandaag kwam de paashaas op bezoek op obs Akkrum. De leerlingen van groep 1 tot en met 4 gingen onder leiding van de paashaas paaseieren zoeken. Dit was een groot succes!

Nadere informatie

Tentoonstelling Atelier in School

Tentoonstelling Atelier in School 16 december 2016 Tentoonstelling Atelier in School De leerlingen van groep 7, 7/8 en 8 hebben de afgelopen weken lessen gevolgd in het kader van Atelier in School. De leerlingen gingen aan de slag rondom

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief Juni-juli 2017

Obs t Montferland Nieuwsbrief Juni-juli 2017 Obs t Montferland Nieuwsbrief Juni-juli 2017 UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS Agenda: juni en juli maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 12 13 14 15 Rapport mee 16 17 18 19

Nadere informatie

Nummer februari 2019

Nummer februari 2019 Nummer 20 28 februari 2019 De agenda staat op onze website www.spectrumpeize.nl Kijk daar ook voor de vakanties en de vrije dagen. Maandag 03 juni onderwijsdag, leerlingen vrij Dinsdag 11 juni teamdag,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Participatie avond. Jaarkalender. Inhoudsopgave. Contact

NIEUWSBRIEF. Participatie avond. Jaarkalender. Inhoudsopgave. Contact NIEUWSBRIEF 22 september 2017 Inhoudsopgave Participatie avond Jaarkalender Staking Dit ben ik Spelletjesmiddag Castricum 1967 Juf Mia Stemmen Fieldtrip Participatie avond Afgelopen maandag stond de eerste

Nadere informatie

Agenda. Kerstvakantie. Hoera geslaagd

Agenda. Kerstvakantie. Hoera geslaagd Datum: 24-11-2017 Agenda 5 december 2017 Sinterklaasviering: Continurooster groepen 1 t/m 8 eten op school en zijn om 14.15 uur vrij. 6 december 2017 Studiedag, alle kinderen zijn vrij. 13 december 2017

Nadere informatie

Voor beide afdelingen Over drie weken lente!

Voor beide afdelingen Over drie weken lente! Nieuwsbrief 5 28 februari 2019 Voor beide afdelingen Over drie weken lente! Voor u ligt de nieuwsbrief voor maart en april. Het eerste zonnige weekend hebben we al gehad en de voorjaarsvakantie is aantocht.

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF Nr. 18 d.d. 16 juni Tel: Website:

INFORMATIEBRIEF Nr. 18 d.d. 16 juni Tel: Website: INFORMATIEBRIEF Nr. 18 d.d. 16 juni 2017 Tel: 013-4689466 E-Mail: obs.de.blaak@opmaat-scholen.nl Website: www.obsdeblaak.nl Beste ouders/verzorgers, In deze informatiebrief: Groepen en leerkrachten schooljaar

Nadere informatie

Centrale Eindtoets Basisonderwijs. Agenda. Maandag. Donderdag. Dinsdag. Woensdag. Vrijdag. 21 april 2017

Centrale Eindtoets Basisonderwijs. Agenda. Maandag. Donderdag. Dinsdag. Woensdag. Vrijdag. 21 april 2017 21 april 2017 Centrale Eindtoets Basisonderwijs De leerlingen van groep 8 hebben afgelopen dinsdag, woensdag en donderdag de Centrale Eindtoets Basisonderwijs gemaakt. Iedere ochtend maakten zij een flink

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber www.obsdeeiber.nl Jaargang 31, nummer11 19-06-2019 Vruchtbare grond: Juf Rozemarijn en juf Hedwig zijn beide zwanger! Dat vinden we natuurlijk fantastisch nieuws. Gefeliciteerd!

Nadere informatie

Verkleedfeest groepen 1, 2 en 3

Verkleedfeest groepen 1, 2 en 3 26 februari 2016 Verkleedfeest groepen 1, 2 en 3 Vandaag werd er door de leerkrachten een gezellige dag voor de leerlingen van groep 1, 2 en 3 georganiseerd. Ze mochten verkleed op school komen, er werd

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

belangrijke data... 9 juni 2017 nr. 34

belangrijke data... 9 juni 2017 nr. 34 belangrijke data..... 9 juni 2017 nr. 34 Vrij 16 juni Project Politie in groep 8 Din 20 juni Olympische Sportdag groep 3 t/m 6 Woe 21 juni Nationaal Ballet op bezoek groep 6 en 8 Don 22 juni Sportdag groep

Nadere informatie

Kalender aanvullingen. Dierendag 4 oktober. Huiswerk. Afsluiting Kinderboekenweek 13 oktober. Start gesprekken

Kalender aanvullingen. Dierendag 4 oktober. Huiswerk. Afsluiting Kinderboekenweek 13 oktober. Start gesprekken Tel school: 361357 mail: vlinderhof@obsdevlinderhof.nl 22-09-2017 Kalender aanvullingen Wijziging op de kalender: het verkeersexamen staat op dinsdag 29 mei het is verplaatst naar donderdag 5 april. 12

Nadere informatie

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken! Agenda.

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken! Agenda. Sinterklaasfeest 5 december 2014 Vandaag was het eindelijk zover: Sinterklaas en zijn Pieten brachten een bezoek aan obs Akkrum! Toen om 8.30 uur alle leerlingen en een groot aantal ouders op het plein

Nadere informatie

27 juni: Prikactie -onze school begint een uur later!

27 juni: Prikactie -onze school begint een uur later! I n l e i d i n g Wellicht heeft u er de laatste tijd al het een en ander over gehoord; leerkrachten van basisscholen maken zich ernstig zorgen over de toekomst van het onderwijs en de toekomst van uw

Nadere informatie

Kerstviering. Agenda. Zaterdag. Zondag. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 23 december Eerste dag kerstvakantie

Kerstviering. Agenda. Zaterdag. Zondag. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 23 december Eerste dag kerstvakantie Kerstviering 23 december 2016 Agenda Website App Twitter Facebook Portaal OV MR Zaterdag 24-12 Eerste dag kerstvakantie Zondag 08-01 Laatste dag kerstvakantie Maandag 09-01 Eerste schooldag 2017 08.30

Nadere informatie

Tekeningen Sinterklaas

Tekeningen Sinterklaas 20 november 2015 Tekeningen Sinterklaas In de verschillende groepen wordt deze periode uiteraard veel gewerkt over Sinterklaas en Zwarte Piet. Dit varieert van het schrijven van gedichten in de bovenbouw

Nadere informatie

Kanjerdag! Korfbaltoernooi groep 4 t/m 8

Kanjerdag! Korfbaltoernooi groep 4 t/m 8 Nieuwsbrief 15 september 2017 dinsdag 19 september Infoavond groep 7 en 8 woensdag 20 september Kanjerdag! Korfbaltoernooi groep 4 t/m 8 donderdag 21 september Informatieavond groep 3 t/m 5 vrijdag 22

Nadere informatie

Nieuwe website. Schoolgids digitaal. Agenda. 5 juli 2014

Nieuwe website. Schoolgids digitaal. Agenda. 5 juli 2014 Nieuwe website 5 juli 2014 Sinds eergisteren is de nieuwe website van onze school online gezet. De website is helemaal aangepast aan het ontwerp van de websites van de scholen die zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Verhalen van It Bûthûsbankje

Verhalen van It Bûthûsbankje 15 april 2016 Verhalen van It Bûthûsbankje Deze week vond er een uniek project plaats op onze school. Het Akkrumer Dream Theater heeft het project It Bûthûsbankje opgezet. Afgelopen maandag waren groep

Nadere informatie

Deze keer in de nieuwsbrief

Deze keer in de nieuwsbrief Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Tel. 0342-415635 info@plantijn.org www.plantijn.org schooljaar 2017-2018 vrijdag 15 juni Deze keer in de nieuwsbrief Suikerfeest op school Vervoer gezocht kamp Afscheid

Nadere informatie

Landelijke prikactie primair onderwijs, dinsdag 27 juni schooldeur tot 9:30 uur gesloten

Landelijke prikactie primair onderwijs, dinsdag 27 juni schooldeur tot 9:30 uur gesloten NIEUWSBRIEF 19, JAARGANG 13 12 juni 2017 website: www.kindercampusking.nl mail: school@kindercampusking.nl telefoon: 020-6417799, voor ziekmeldingen: 020-7670366 Geachte ouder(s), Deze week gaan we op

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 juni 2017

Nieuwsbrief 12 juni 2017 Nieuwsbrief 12 juni 2017 Kalender website 14-06: Mediatheek. Tuinonderhoud 18.30-20.30 uur. 15-06: Kinderen tot 12.00 uur naar school! 18-06: Vaderdag. 19-06: Schoolfotograaf. 21-06 t/m 23-06: Schoolkamp

Nadere informatie

Schaakles. Agenda. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 13 januari 2017

Schaakles. Agenda. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 13 januari 2017 Schaakles 13 januari 2017 De leerlingen van groep 5 tot en met 8 kregen vanmiddag schaakles van leden van Streekschaakvereniging Mid-Fryslân. De leerlingen waren zeer enthousiast en geconcentreerd aan

Nadere informatie

Nr. 20 > 21 juni. Uit t Kompas

Nr. 20 > 21 juni. Uit t Kompas Basisschool t Kompas Prinses Christinastraat 4 3615 AG Westbroek 0346-281475 info@kompaswestbroek.nl Nr. 20 > 21 juni Uit t Kompas Geachte ouder(s)/verzorger(s), Deze keer een nieuwskrant met weinig nieuws

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Hasselbraam

Nieuwsbrief De Hasselbraam Nieuwsbrief De Hasselbraam nr. 34 14 juni 2017 Agenda Uitgelicht 15 juni Studiemiddag, alle kinderen s middags vrij Landelijke prikactie onderwijs lees verder Musical groep 8 Lees verder 16 juni Studiedag,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2-21 sept. 2017

Nieuwsbrief 2-21 sept. 2017 Nieuwsbrief 2-21 sept. 2017 Bijlages: - Informatie aan van de Jeugdgezondheidszorg voor het schooljaar 2017-2018 - Enquête ouderhulp 2017-2018 (herhaling) - Voorstellen MR en MR-leden - Persbericht vakantieschool.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS "De Schutse" 105 jaar Plezier, ontwikkeling, professioneel

Nieuwsbrief CBS De Schutse 105 jaar Plezier, ontwikkeling, professioneel Nieuwsbrief CBS "De Schutse" 105 jaar Plezier, ontwikkeling, professioneel 201 7-06- 16 Jaargang 105,nummer 21 M.R.Tetelepta Passie en talent Nieuws Inhoud Passie en talent 1 Nieuws uit de groep 2 Nieuws

Nadere informatie

Prikactie 27 juni. Agenda. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 23 juni 2017

Prikactie 27 juni. Agenda. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 23 juni 2017 23 juni 2017 Prikactie 27 juni De hoge werkdruk en de lage salarissen hebben er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat veel leerkrachten zijn gestopt en dat weinig jongeren nog kiezen voor het beroep van

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Kinderboekenweek: Bibbers in je buik!

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Kinderboekenweek: Bibbers in je buik! Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 18 september 2017 Jaargang 24 nr. 3 IN DIT NUMMER 1.

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 Nieuwsbrief juni 2018 AGENDA Week 26: Kind-ouderleerkrachtgesprekken groepen 3 t/m 7 Woensdag 27 juni: Kennismakingsmorgen: kennis maken met de nieuwe leerkracht(en) en groep: 10.30u tot 12.00u. Vrijdag

Nadere informatie

Als de ouders die komen helpen een aantal dozen en doosjes willen meenemen om in te pakken en op te hangen, zou dit helemaal geweldig zijn.

Als de ouders die komen helpen een aantal dozen en doosjes willen meenemen om in te pakken en op te hangen, zou dit helemaal geweldig zijn. Sint Maarten 14 november 2014 In alle groepen zijn de afgelopen weken lampions gemaakt, zodat de leerlingen op 11 november allemaal konden meedoen aan Sint Maarten. De ouders die op vrijdagmiddag bij groep

Nadere informatie

Sinterklaassprookje groep 5

Sinterklaassprookje groep 5 24 november 2017 Sinterklaassprookje groep 5 De leerlingen van groep 5 gingen afgelopen woensdag naar het Sinterklaassprookje Klein Duimpje en de huilende reus in het Posthuistheater in Heerenveen. Vijf

Nadere informatie

Bijdrage Rabobank Coöperatiefonds voor plein

Bijdrage Rabobank Coöperatiefonds voor plein 30 juni 2017 Bijdrage Rabobank Coöperatiefonds voor plein CBS Ds. Hasperschool en obs Akkrum hebben een bijdrage gekregen van 2.500,00 vanuit het Coöperatiefonds van Rabobank HeerenveenZuidoost Friesland.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 12 september 2017

Nieuwsbrief Dinsdag 12 september 2017 Nieuwsbrief Dinsdag 12 september 2017 Nr. 3 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Elke dinsdag om 8.15 uur is er Ouderkamer. Vrijdag 15 september Groep 1/2 vrij Maandag 18

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12.

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12. Nieuwsbrief 30 mei 2017 Vanuit de directie: Belangrijke data Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de een na laatste nieuwsbrief. Dat betekent dat we het einde van het schooljaar al naderen. Nog

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer juni Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders,

Jannemanneke. Nummer juni Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders, Jannemanneke Schooljaar 2016-2017 Nummer 18 12 juni 2017 Inhoud 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 5. Jarig in juni 6. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage Voorwoord Beste ouders, Zoals u al

Nadere informatie

WEEKBERICHT. Agenda DI13 DI20. WO14 Directeur aanwezig WO21 DO15 DO22 VR16 VR23. Algemeen nieuws. Jaargang 25 Nummer

WEEKBERICHT. Agenda DI13 DI20. WO14 Directeur aanwezig WO21 DO15 DO22 VR16 VR23. Algemeen nieuws. Jaargang 25 Nummer WEEKBERICHT Jaargang 25 Nummer 38 09-06-2017 Jhr. M.W.C. de Jongestraat 26 7891 KN Klazienaveen 0591-312366 www.sthenricusschool.nl sthenricusschool@primenius.nl Agenda MA12 MA19 DI13 DI20 WO14 WO21 DO15

Nadere informatie

Weekbericht schooljaar

Weekbericht schooljaar r.k.b.s. de Hoeksteen directeur: Anja Reckers Hoofdkanaal O.Z. 86 teamleider: Truida Oosting 7881 CN Emmer Compascuum e-mail:hoeksteen@primenius.nl tel: 0591-352677 https://www.rkbsdehoeksteen.nl Weekbericht

Nadere informatie

Wij wensen alle leerlingen een heel leerzaam en prettig schooljaar toe en rekenen wederom op een goede samenwerking met de ouders.

Wij wensen alle leerlingen een heel leerzaam en prettig schooljaar toe en rekenen wederom op een goede samenwerking met de ouders. Start schooljaar 1 september 2017 Nog een paar dagen en dan gaat het schooljaar 2017-2018 van start. Deze week zijn veel teamleden al druk in de weer geweest om de lokalen in te richten, werkboeken, schriften

Nadere informatie

Paashaas op school. Voorbereiding musicals groep 8. Agenda. 2 april 2015

Paashaas op school. Voorbereiding musicals groep 8. Agenda. 2 april 2015 2 april 2015 Paashaas op school Vandaag is de paashaas op school geweest. De leerlingen van groep 5 tot en met 8 vonden toen ze op school kwamen een paashaas van chocolade in hun vak. De leerlingen van

Nadere informatie

Schoolreisjes. Agenda. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 7 juli 2017

Schoolreisjes. Agenda. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 7 juli 2017 Schoolreisjes 7 juli 2017 Deze week zijn er veel groepen op schoolreis geweest. De groepen 1, 2 en 3 gingen naar de Drentse Koe, groep 4 naar het Kameleondorp en de groepen 5 en 6 naar Duinenzathe. Het

Nadere informatie

22 juni

22 juni Basisschool Het Molenven Wiekendje Koninginnelaan 1c 5263 DP Vught info@molenven.nl Wiekendje@molenven.nl 22 juni 2017 2016-2017 Interessante informatie: 28 juni: Zomerfeest 7 juli: Musical en eindfeest

Nadere informatie

Maandag 10 t/m vrijdag 14 september 2018

Maandag 10 t/m vrijdag 14 september 2018 Maandag 10 t/m vrijdag 14 september 2018 In deze Weekbrief > Agenda > Verjaardagen > Week in beeld > Ouderkamer > Medezeggenschapsraad > Raadpleging schooltijden > Rooster > Schoolstart: regels en afspraken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 26 t/m 30 juni 2017

Nieuwsbrief 26 t/m 30 juni 2017 Nieuwsbrief 26 t/m 30 juni 2017 26-06 MR-vergadering 20:00 uur 29-06 D N OVERKANTDAG 30-06 Groep 1 t/m 8 vrij 03-07 2 e Rapport Er zijn geen nieuwe leerlingen deze week. 04-07 10-minuten-gesprekken Gr.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen NIEUWSBRIEF Agenda 14 maart Maart 2016 Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen 15 maart Basisschool Sint Liborius Open dag voor nieuwe ouders van 09.00-15.00 uur 18 maart Techniek groep 8 22 maart De

Nadere informatie

Kinderboekenweek: Raar maar waar

Kinderboekenweek: Raar maar waar 16 oktober 2015 Kinderboekenweek: Raar maar waar Vandaag is de Kinderboekenweek op obs Akkrum afgesloten. De verschillende groepen hebben allemaal over één boek gewerkt en hebben per groep een grote poster

Nadere informatie

Laatste plaatsen voor de naschoolse activiteit handbal groep 3-5

Laatste plaatsen voor de naschoolse activiteit handbal groep 3-5 Schooljaar 2018-2019 nieuwsbrief 28 september 2018 Overstap naar het voortgezet onderwijs Op woensdag 31 oktober van 08:45 tot 09:45 uur vindt er een informatieochtend plaats voor de ouders van de groepen

Nadere informatie

AGENDA nr. 19 NIEUWS. JARIG Lisa Oskam 24 juni groep 5/6 Nanou Lazoe 27 juni groep 3. Dinsdag 27 juni Donderdag 29 juni GMR-vergadering

AGENDA nr. 19 NIEUWS. JARIG Lisa Oskam 24 juni groep 5/6 Nanou Lazoe 27 juni groep 3. Dinsdag 27 juni Donderdag 29 juni GMR-vergadering AGENDA nr. 19 Dinsdag 20 juni schoonmaakavond Woensdag 21 juni inloopochtend Maandag 26 juni studiedag Dinsdag 27 juni staken Donderdag 29 juni GMR-vergadering Vrijdag 30 juni rapporten mee Vrijdag 30

Nadere informatie

In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017

In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017 Nr. 36 maandag 10 juli 2017 In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017 Belangrijke data Maandag, dinsdag donderdag: Verkort rooster, school om 14.00

Nadere informatie

De ouders die hebben geholpen bij het vervoer van de leerlingen willen we heel hartelijk bedanken voor hun hulp!

De ouders die hebben geholpen bij het vervoer van de leerlingen willen we heel hartelijk bedanken voor hun hulp! 17 juni 2016 Studiedag 24 juni Op de jaarkalender staat aangegeven dat er op vrijdag 24 juni een studiedag voor het team gehouden wordt. Dit betekent dat de leerlingen van alle groepen komende vrijdag

Nadere informatie

Wij verwachten dat alle kinderen deze dag sportief gekleed op school zullen verschijnen.

Wij verwachten dat alle kinderen deze dag sportief gekleed op school zullen verschijnen. Nieuwsbrief 19 Week 27 en 28 30 juni t/m 14 juli In deze nieuwsbrief o.a.: Sportdag Studiedag Vacature MR Prikactie PO Verhuizen Nieuws uit de peuterspeelzaal De vakantiebieb KALENDER 30-06 Nieuwsbrief

Nadere informatie

Bezoek E-Lab CLC groep 7

Bezoek E-Lab CLC groep 7 20 januari 2017 Bezoek E-Lab CLC groep 7 De leerlingen van groep 7 brachten afgelopen woensdag een bezoek aan het E-Lab CLC in Oudeschoot. Zij gingen onder andere aan de slag met robots, programmeren en

Nadere informatie

t Pakkertje Week 26, juni Nie uw sbrie f van cbs De Akke r Algemeen nieuws

t Pakkertje Week 26, juni Nie uw sbrie f van cbs De Akke r Algemeen nieuws Week 26, 2 6-30 juni 20 17 Jaargang 1, nummer 33 Nie uw sbrie f van cbs De Akke r Goudenregenstraat 75 778 3 AB Gramsbergen Algemeen nieuws Telefoon: 0524 5 613 67 E-mail: deakker@akkergramsbergen.nl Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak  nieuwsbrief teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond Nieuwsbrief nr. 6 28 januari 2011 kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer Maandag 31 januari 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond 1 tot en met 3 februari Cito toets groep

Nadere informatie

Nazorg nesten met Vogelwacht

Nazorg nesten met Vogelwacht 22 mei 2015 Nazorg nesten met Vogelwacht De leerlingen van groep 5A gingen afgelopen dinsdag met vrijwilligers van de Vogelwacht het weiland in om nazorg te plegen aan de vogelnesten. Een erg leuk en leerzaam

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer: 30 juni 015 Nieuwsbrief In dit nummer: Zomerfeest Op woensdag 1 juli a.s. houden wij weer ons jaarlijkse Zomerfeest, dit jaar met als thema Wildlife. In verband met een gezamenlijk programma zullen de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 november 2018

Nieuwsbrief 12 november 2018 Nieuwsbrief 12 november 2018 Basisschool De Tragellijn Lobith 0316-541390 Locatie Willibrordus Spijk 0316-541578 directie@tragellijn.nl info@tragellijn.nl Algemeen Ontwikkeling Integraal Kind Centrum De

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie Agenda: 19 september Prinsjesdag 26 september Klassenavond groep 3/4 en groep 7/8 (aanvang 3/4: 19.00 uur) (aanvang 7/8: 19.30 uur) 27 september Klassenavond groep 1/2 en groep 5/6 (aanvang 19.30 uur)

Nadere informatie

Nieuwsbrief KinderCampus Noord

Nieuwsbrief KinderCampus Noord KINDERCAMPUS NOORD JAARGANG 7 NUMMER 5 6 JULI 2018 Nieuwsbrief KinderCampus Noord School voor jonge avonturiers die hun wereld willen ontdekken! Vakantiebiebapp Heeft u hem al gedownload? De vakantiebiebapp!

Nadere informatie

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur.

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur. Nieuwsbrief 23 juni 2017 Goedemiddag In de vijf weken dat ik werkzaam ben voor De Kameleon heb ik ervaren dat er, naast het uitzien naar de nieuwe school en de start van De Kameleon, ook onrust is bij

Nadere informatie

Wanneer er onverhoopt wijzigingen of aanvullingen zijn op de agenda wordt u hiervan, door de leerkracht van uw kind, op de hoogte gebracht.

Wanneer er onverhoopt wijzigingen of aanvullingen zijn op de agenda wordt u hiervan, door de leerkracht van uw kind, op de hoogte gebracht. 21 e jaargang nummer 18 23 juni 2017 AGENDA 26 juni excursie haven groep 6K en R 27 juni gespreksavond (niet verplicht) 28 juni teamstudiedag (alle kinderen vrij) 3 juli afscheidsavond gr.8r 4 juli 12.00u

Nadere informatie