Curriculum Vitae Suzanne Deutekom

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Curriculum Vitae Suzanne Deutekom"

Transcriptie

1 Curriculum Vitae Suzanne Deutekom Persoonlijke gegevens: Naam: Suzanne Deutekom-Parent Geboortedatum: Burgerlijke stand: Gehuwd, kinderen Adres: Planetenplein CR Sassenheim Mobiel nummer: Relevante werkervaring: 1/1/2011 heden zelfstandig adviseur, Deutekom Advies 1/8/2007 1/1/2011 senior-adviseur, Kees Parent Consultancy 1/8/2000-1/8/2007 adviseur/ consultant, E&S Advies & Management 1/1/1996-1/8/2000 beleidsmedewerker onderwijs, Gemeente Voorhout 1/1/1996-1/10/1997 beleidsmedewerker onderwijs, Gemeente Sassenheim Zie ook selectie van werkzaamheden en resultaten.

2 Opleiding 1989: Vwo-diploma, Ommelandercollege Appingedam 1990: Propedeuse Pedagogiek, Rijksuniversiteit Groningen. 1995: Doctoraal onderwijskunde, Rijksuniversiteit Groningen, specialisaties: onderwijsbeleid, onderwijsrecht, bestuur openbaar onderwijs, onderwijs en emancipatie : Diverse vakinhoudelijke cursussen op het terrein van onderwijshuisvesting, achterstandsbeleid, onderwijsfinanciën, personeel. Bezoeken relevante congressen, conferenties. 2000: Training schriftelijke communicatie, Bestuursacademie : Diverse werkgerelateerde workshops en trainingen, thema s o.a.: - methoden van beleidsanalyse, leren onderhandelen, adviesvaardigheden, NLP, Human Dynamics, strategieontwikkeling, organisatiemodellen, actuele onderwijsthema s. - collegiale intervisie, maandelijks. 2007: Training projectmatig creëren (Bos & Harting) Relevante congressen, m.n. op gebied van toezicht houden en besturen in het onderwijs, workshop feedback geven, MBA in één dag, tweemaandelijkse intervisie, Ja-maarseminar.

3 Belangrijkste Competenties Analytisch, mijn van nature nieuwsgierige instelling en kritische houding komen me bij mijn werkzaamheden goed van pas. Het in korte tijd helder maken van een situatie en/of (oorzaken van) een probleem, door o.a. het benaderen van sleutelfiguren, documentenanalyse en het stellen van de juiste vragen is een van mijn sterke kanten. Ik beleef de laatste jaren steeds meer plezier aan het ontwerpen en uitvoeren van (cultuur- en organisatie)onderzoek. Sensitief, ik neem niet zomaar iets als vanzelfsprekend aan, maar bekijk een probleem vanuit verschillende gezichtspunten. Ik ben me bewust van en als dat nodig is kan ik mij goed verplaatsen in de positie van verschillende partijen. In veranderingsprocessen (bijv. bestuurlijke fusie basisscholen, reorganisaties, visieontwikkeling), bij het begeleiden van teams en het afnemen van interviews is het belangrijk behoeften en gevoelens van anderen te onderkennen en te doorgronden. Ik heb gemerkt anderen intuïtief goed aan te voelen, wat een positief effect heeft gehad op het verdere verloop van trajecten. Flexibel, snel schakelen, door mijn werkervaring als interim-beleidsmedewerker op afdelingen onderwijs, stafbureaus en het gelijktijdig werken aan verschillende opdrachten van uiteenlopende aard, lukt het me om makkelijk te switchen tussen verschillende activiteiten die afwisselend en snel na elkaar om aandacht vragen. Ik kan goed omgaan met de informatie die in zo n situatie op me afkomt en pik daar het belangrijkste uit. Ik werk me snel in in nieuwe situaties. Schriftelijke communicatie, ik heb plezier in en hecht belang aan het aanbrengen van samenhang in teksten en in het schrijven van duidelijke, leesbare rapportages. Dat komt o.a. van pas bij het doen van onderzoek en het uitbrengen van adviezen, bij het vertalen van uitkomsten van brainstormsessies, studiedagen, maar ook in contacten met bijvoorbeeld medezeggenschapsraden en onderwijspersoneel. Voor deze partijen heb ik veel samenvattingen van ingewikkelde beleidsnotities en wet- en regelgeving moeten schrijven in begrijpelijke taal. In veranderingsprocessen is het met het oog op het creëren van draagvlak erg belangrijk om alle partijen zo adequaat en volledig mogelijk te informeren. Het maken van nieuwsbrieven, informatiebulletins, e.d. gaat me gemakkelijk af.

4 Selectie van werkzaamheden en resultaten 2009-heden Visie- en organisatieontwikkeling - Adviseren van schoolbesturen PO en VO over wijzigingen in de bestuursstructuur met het oog op scheiding van toezicht en besturen. O.a. verzorgen van workshops over good governance, mogelijkheden van scheiding toezicht-bestuur, opstellen van heldere notities met verschillende bestuurlijke scenario s, opstellen van statuten voor one- en twotierconstructie, bestuursfilosofie, profielen, aanpassen managementstatuut, e.d. E.e.a. heeft geleid tot besluitvorming over wijziging van de bestuurlijke structuur. - Verzorgen van workshops governance voor schooldirecteuren: inzicht geboden en discussie aangegaan over actuele ontwikkelingen en rol van directeuren op met name het gebied van horizontale verantwoording. - Voorbereiden en begeleiden van diverse bijeenkomsten van personeel en van het MT van een klein schoolbestuur PO bij het invoeren van een nieuwe managementstructuur, het invoeren van de functiemix en het ontwikkelen van onderdelen van het integraal personeelsbeleid. Diverse stukken aangeleverd, beleidskeuzes duidelijk in beeld gebracht, informatie verstrekt en bestuursvoorstellen gemaakt die geleid hebben tot goed afgewogen en zorgvuldig genomen besluiten. Onderzoek: - Opzetten en uitvoeren van breed oudertevredenheidsonderzoek op basisscholen. Door middel van gesprekken en het uitvoeren van online tevredenheidsonderzoek in een rapportage conclusies getrokken over de mate van tevredenheid van ouders en voorstellen gedaan voor verbetering/ verdere ontwikkeling. - opzetten en uitvoeren van onderzoek naar professionele cultuur op enkele basisscholen, inclusief concreet plan van aanpak met oog op verdere schoolontwikkeling.

5 Schaalvergroting en verzelfstandiging openbaar onderwijs - Diverse ondersteunende werkzaamheden bij de verzelfstandiging van het openbaar onderwijs en de fusie tussen twee scholen voor voortgezet onderwijs in een grote gemeente. De ondersteuning bestond vooral uit het opstellen van diverse informatieve documenten, opstellen van statuten, overdrachtsakte, het opstellen van profielen en advertentieteksten voor de werving en selectie van Raad van Toezicht en College van Bestuur, het helder maken van (de gevolgen) van specifieke wet- en regelgeving op het gebied van bestuurlijke en institutionele fusie. - Adviseren van een klein schoolbestuur bij onderhandelingen met de gemeente in een verzelfstandigingstraject, wat o.a. heeft geleid tot meer zorgvuldigheid in het overdrachtstraject en een hogere bruidsschat; Overig: - interim-beleidsadviseur op het stafbureau van een schoolbestuur voor primair onderwijs. Diverse thema s, o.a. functiemix, gesprekscyclus, verzuimbeleid, ontwikkelen kindcentra. - Op afroep beschikbaar zijn als adviseur voor algemeen directeuren en schoolbesturen in het primair onderwijs op diverse terreinen, o.a.: o ondersteuning bieden en leveren van second opinion bij strategische beleidsplannen, jaarverslagen; o adviseren over interpretatie en toepassing van wet- en regelgeving; o sparren over implementatie van diverse onderdelen van het Integraal Personeelsbeleid. o schrijven van voorstellen en memo s aan gemeenten in verband met wijzigingen in bestuurlijke structuur (overgang naar Raad van Toezicht-model en one tiermodel ) o schrijven schoolplan SBO-school

6 Overig: - Schrijven van een overdrachtsdocument vanuit het perspectief van en door middel van uitvoerige gesprekken met de directeur-bestuurder van een middelgroot schoolbestuur voor primair- en voortgezet onderwijs. In het overdrachtsdocument heb ik in heldere taal een beschrijving van de organisatie gegeven en daarin duidelijk gemaakt hoe de directeur-bestuurder in die context opereert. Het overdrachtsdocument is door verschillende partijen binnen de organisatie positief ontvangen. - Brede beleidsondersteuning van de algemeen directeur van een schoolbestuur PO; - Herinrichten, herschrijven en actualiseren van het bestuurlijke Vademecum, bestemd voor schooldirecteuren en leerkrachten PO. - Opstellen tekstueel gedeelte jaarplan en jaarverslag schoolbestuur PO. Beknopt overzicht werkzaamheden Begeleiden van schoolteams in intervisiebijeenkomsten (geleide intervisie). - Visie- en organisatieontwikkeling: voorbereiden van studiedagen, opstellen van visiedocumenten op basis van gevoerde discussie in het team, verzorgen van workshops over besturen op hoofdlijnen en missie/ visie, ondersteunen van schoolbestuur VO bij ontwikkeling visie door middel van feedback geven op bestaande inzichten en analyseren bestaande visie- en beleidsdocumenten. - Schrijven lesmodules Hogeschool/ PABO. Schrijven van hoofdlijnen lesprogramma s minoren, inclusief opdrachten en toetsen. Thema s: Onderwijs en onderzoek, Onderwijs en internationalisering. - Diverse onderzoeken: quickscan op verschillende basisscholen, onderzoek naar governance-aspecten bij een groot schoolbestuur. Concrete adviezen voor verbetering, evaluatie GOA-beleid, haalbaarheidsonderzoeken naar toekomst schoolbesturen, uitvoeren lumpsumscans inclusief rapportage en plan van aanpak.

7 Beknopt overzicht werkzaamheden Verzelfstandigingstrajecten openbaar primair onderwijs, schaalvergrotingstraject openbaar- katholiek primair onderwijs: Onderzoek, begeleiding en advisering van bestuur in oprichting, praktische voorbereiding van de fusie (besluitvormingstraject, notariële traject). - Ondersteuning bij inrichten regionale afdeling lokaal onderwijs voor 5 gemeenten: lokale onderwijstaken geïnventariseerd, functies beschreven, benodigde formatie berekend, inhoudelijke helpdesk medewerkers afdeling lokaal onderwijs, sparringpartner sectorhoofd welzijn/ onderwijs. - Kwartiermaker verzelfstandigings- en bestuurlijk fusietraject 10 openbare basisscholen: besluitvorming voorbereiden, partijen bij elkaar brengen, regelen notarieel traject, ondersteunen bestuur in oprichting. - ( Interim-)beleidsmedewerker afdeling onderwijs verschillende gemeenten, o.a. adviseren van college van B&W en gemeenteraad binnen brede onderwijsterrein (openbaar onderwijs, huisvesting, lokaal onderwijsbeleid, brede schoolontwikkeling), contacten met maatschappelijk veld - in het bijzonder schoolbesturen, directeuren en vertegenwoordigers van jeugd- en welzijnsinstellingen.

Curriculum Vitae Suzanne Deutekom. Algemeen

Curriculum Vitae Suzanne Deutekom. Algemeen 1 Curriculum Vitae Suzanne Deutekom Algemeen Sinds 2011 zelfstandig adviseur, ondersteuner en sparringpartner van schoolbestuurders en toezichthouders. Gespecialiseerd in governance, maar in mijn opdrachten

Nadere informatie

Curriculum Vitae Suzanne Deutekom. Algemeen

Curriculum Vitae Suzanne Deutekom. Algemeen 1 Curriculum Vitae Suzanne Deutekom Algemeen Sinds 2011 zelfstandig adviseur en sparringpartner van schooldirecteuren, MR-en, bestuurders en toezichthouders in het onderwijs. Gespecialiseerd in bestuurlijke

Nadere informatie

Artikel 7 Opdracht Stichting Onderwijs Primair heeft de opdracht uitgewerkt naar vijf kernwaarden:

Artikel 7 Opdracht Stichting Onderwijs Primair heeft de opdracht uitgewerkt naar vijf kernwaarden: Concretisering Code Goed Bestuur voor Onderwijs Primair Inleiding De leden van de PO-Raad hebben in 2010 de Code Goed Bestuur vastgesteld als leidraad voor goed bestuur in het primair onderwijs. Het bestuur

Nadere informatie

HUIDIG WERKTERREIN WERKERVARING. Hilbert de Vries. 5271 HS St Michielsgestel. post@hilbertdevries.nl

HUIDIG WERKTERREIN WERKERVARING. Hilbert de Vries. 5271 HS St Michielsgestel. post@hilbertdevries.nl Naam: Geboortedatum: Adres: Telefoon: Mobiel nummer E- mail: Hilbert de Vries 12 mei 1962 Van den Berghstraat 2 5271 HS St Michielsgestel 073-5516615 06-28704075 post@hilbertdevries.nl HUIDIG WERKTERREIN

Nadere informatie

Strategisch Beleidsplan t Startnest

Strategisch Beleidsplan t Startnest Strategisch Beleidsplan t Startnest 2017-2021 Pagina 1 Inleiding In het strategisch beleidsplan (SBP), opgesteld en vastgesteld door het bestuur na instemming door de MR, wordt beschreven wat de korte

Nadere informatie

Naar een Raad van Toezicht. Vereniging voor Gereformeerd Voortgezet Onderwijs voor Westelijk Nederland

Naar een Raad van Toezicht. Vereniging voor Gereformeerd Voortgezet Onderwijs voor Westelijk Nederland Naar een Raad van Toezicht Vereniging voor Gereformeerd Voortgezet Onderwijs voor Westelijk Nederland April 2011 0 Inhoud Naar een Raad van Toezicht... 0 1. Waarom een Raad van Toezicht- model?... 2 2.

Nadere informatie

STICHTING PRIMAIR ONDERWIJS ZUNDERT. 4/11/2018 Vacature Bestuurder SPOZ

STICHTING PRIMAIR ONDERWIJS ZUNDERT. 4/11/2018 Vacature Bestuurder SPOZ STICHTING PRIMAIR ONDERWIJS ZUNDERT 4/11/2018 Vacature Bestuurder SPOZ Stichting Primair Onderwijs Zundert Voor meer Informatie over de functie Niek Flipse, interim-bestuurder Telefoon (06) 21 71 25 50

Nadere informatie

Functieprofiel. VOORZITTER EN LID RAAD VAN TOEZICHT Fidarda - SKOD

Functieprofiel. VOORZITTER EN LID RAAD VAN TOEZICHT Fidarda - SKOD bezoekadres Stationsstraat 29 a 9401 KW Assen postadres Postbus 479 9400 AL Assen telefoon (0592) 30 84 58 fax (0592) 33 15 35 e-mail info@ypsylon.nl KvK Friesland 56.48.77.54 www.ypsylon.nl Functieprofiel

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Deel A Kengetallen en terugblik op het afgelopen schooljaar. Deel B Doelstellingen en jaarplan. Inleiding. School. 1.

Inhoudsopgave. Deel A Kengetallen en terugblik op het afgelopen schooljaar. Deel B Doelstellingen en jaarplan. Inleiding. School. 1. Inhoudsopgave Inleiding School Deel A Kengetallen en terugblik op het afgelopen schooljaar 1. Leerlinggegevens 1.1 Algemene gegevens 1.2 Gegevens m.b.t. passend onderwijs 2. Toezicht Onderwijsinspectie

Nadere informatie

Functiebeschrijving Directeur PO

Functiebeschrijving Directeur PO Functiebeschrijving Directeur PO Functie-informatie: Functienaam Salarisschaal Werkterrein Activiteiten Directeur Conform CAO Management -> Overig management Beleid voorbereiden, ontwikkelen, implementeren

Nadere informatie

Functieprofiel Locatiedirecteur

Functieprofiel Locatiedirecteur Functieprofiel Locatiedirecteur Functie-informatie Functienaam Locatiedirecteur Organisatie INOS Stichting Katholiek Onderwijs Breda Salarisschaal 11 Indelingsniveau Vb FUWASYS-advies 11 - Vb Werkterrein

Nadere informatie

4. Zelf ervaren te werken met het schooljaarplan 5. Vragen en mogelijkheden de producten in te kijken

4. Zelf ervaren te werken met het schooljaarplan 5. Vragen en mogelijkheden de producten in te kijken Kwaliteit in Beweging Stichting Op Kop Agenda 1. Introductie 2. Kwaliteit in Beweging 3. Invoering van de methodiek en ervaringen binnen Stichting Op Kop 4. Zelf ervaren te werken met het schooljaarplan

Nadere informatie

Medezeggenschap verzilveren

Medezeggenschap verzilveren Steven van Slageren Medezeggenschap verzilveren 2 maart 2010 OR-ervaring niet meenemen in je loopbaan is een vorm van kapitaalsvernietiging Medezeggenschap verzilveren Stappenplan/spoorboekje/handleiding:

Nadere informatie

PROFIEL BELEIDSMEDEWERKER SAMENWERKINGSVERBAND PRIMAIR ONDERWIJS DE MEIERIJ

PROFIEL BELEIDSMEDEWERKER SAMENWERKINGSVERBAND PRIMAIR ONDERWIJS DE MEIERIJ @ PROFIEL BELEIDSMEDEWERKER SAMENWERKINGSVERBAND PRIMAIR ONDERWIJS DE MEIERIJ Maart 2017 voor meer informatie over de functie: Dhr. B. Wesseldijk directeur-bestuurder telefoon 06-14331004 Mevr. M. Maas

Nadere informatie

LID COLLEGE VAN BESTUUR

LID COLLEGE VAN BESTUUR FUNCTIEPROFIEL LID COLLEGE VAN BESTUUR STICHTING KATHOLIEK PROTESTANT CHRISTELIJK ONDERWIJS (SKPO) Inhoudsopgave 1 Stichting Katholiek Protestant Christelijk Onderwijs 3 De organisatie 3 Kernwaarden 3

Nadere informatie

FUWA-PO functiebeschrijving. Functie-informatie Functienaam Schooldirecteur

FUWA-PO functiebeschrijving. Functie-informatie Functienaam Schooldirecteur FUWA-PO functiebeschrijving Functie-informatie Functienaam Schooldirecteur Organisatie Stichting RESPONZ Salarisschaal 12 (=DC) Werkterrein Management -> Schoolmanagement Datum 18-01-2011 FUWASYS-versie

Nadere informatie

Profiel Raad van Toezicht

Profiel Raad van Toezicht Profiel Raad van Toezicht De Holding OPO Furore en PCBO Smallingerland e.o. gaan met ingang van 1 januari 2019 een duurzame bestuurlijke samenwerking aan in de vorm van een Holding. OPO Furore en PCBO

Nadere informatie

Op basis van de huidige statuten dient een dergelijke wijziging goedgekeurd te worden door u als gemeenteraad.

Op basis van de huidige statuten dient een dergelijke wijziging goedgekeurd te worden door u als gemeenteraad. Adviesnota Raad Raadsvergadering d.d. : 19 februari 2014 Agendapunt : 15 Onderwerp : Voorstel tot instemming met de statutenwijziging van Stichting PrimAH Portefeuillehouder : wethouder H.J. Dijkstra Datum

Nadere informatie

Competentiemanagement in zorg en welzijn Als kwaliteit van medewerkers telt

Competentiemanagement in zorg en welzijn Als kwaliteit van medewerkers telt Competentiemanagement in zorg en welzijn Als kwaliteit van medewerkers telt potaard e Auteur: Annelies Kooiman Eindredactie: Afdeling communicatie Fotografie: istock Vormgeving: Ontwerpburo Suggestie &

Nadere informatie

Profiel. Strategisch HR adviseur. 8 december 2015. Opdrachtgever Stichting Openbaar Onderwijs Noord

Profiel. Strategisch HR adviseur. 8 december 2015. Opdrachtgever Stichting Openbaar Onderwijs Noord Profiel Strategisch HR adviseur 8 december 2015 Opdrachtgever Stichting Openbaar Onderwijs Noord Voor meer informatie over de functie Erik Frieling, adviseur Leeuwendaal Telefoon (070) 414 27 00 evt. mobielnummer

Nadere informatie

Functieprofiel voorzittend directeur organisatorische eenheid (OE)

Functieprofiel voorzittend directeur organisatorische eenheid (OE) Functieprofiel voorzittend directeur organisatorische eenheid (OE) Functie-informatie Functienaam Voorzitter directeur organisatorische eenheid (OE) Organisatie INOS Stichting Katholiek Onderwijs Breda

Nadere informatie

Organisatie: Samenwerkingsverband Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard)

Organisatie: Samenwerkingsverband Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard) Functie-informatie Functienaam: Directeur samenwerkingsverband Organisatie: Samenwerkingsverband 28.05 Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard) Werkterrein: Management

Nadere informatie

Bijlage taak-functieomschrijving schoolleider

Bijlage taak-functieomschrijving schoolleider Bijlage taak-functieomschrijving schoolleider Schoolleider DA De schoolleider legt verantwoording af aan het bestuur. In het managementstatuut zijn (gedetailleerd) de taken en bevoegdheden van de schoolleider

Nadere informatie

TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT

TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT PROFIELSCHETS TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT SPECIFIEK PROFIEL: EXPERTISE IN ORGANISATIEONTWIKKELING EN HRM SPECIFIEK PROFIEL: EXPERTISE IN ONDERNEMERSCHAP (BEDRIJFSLEVEN) OPENBARE SCHOLENGROEP VLAARDINGEN

Nadere informatie

AANSLUITING PO-VO VIA ELEKTRONISCHE LEEROMGEVING (ELO)

AANSLUITING PO-VO VIA ELEKTRONISCHE LEEROMGEVING (ELO) PROCESBESCHRIJVING AANSLUITING PO-VO AANSLUITING PO-VO VIA ELEKTRONISCHE LEEROMGEVING (ELO) LEERLINGEN VAN GROEP 8 IN HET PO MAKEN KENNIS MET HET WERKEN IN EEN ELEKTRONISCHE LEEROMGEVING (ELO) ZOALS DIE

Nadere informatie

Profielschets. Manager Financiën. Omnivera GWZ. ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ

Profielschets. Manager Financiën. Omnivera GWZ. ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ Profielschets Manager Financiën Omnivera GWZ ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ Adviseurs ERLY: drs. Lilian Vos Telefoonnummer: 035 543 00 88 Omnivera GWZ Omnivera

Nadere informatie

ONDERWIJS MAAK JE SAMEN SCHOOLPLAN LIGHT. Het meest compacte schoolplan gericht op duurzame organisatieontwikkeling. Een product van: SCHOOLPLAN LIGHT

ONDERWIJS MAAK JE SAMEN SCHOOLPLAN LIGHT. Het meest compacte schoolplan gericht op duurzame organisatieontwikkeling. Een product van: SCHOOLPLAN LIGHT SCHOOLPLAN LIGHT Het meest compacte schoolplan gericht op duurzame organisatieontwikkeling 2018 2022 Een product van: INHOUDSOPGAVE 1. De school en haar omgeving 3 Wie zijn wij? Korte biografie. 2. Uitgangspunten

Nadere informatie

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud Jaarplan MR OBS Gieten 2014-2015 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Visie... 2 3. Missie... 2 4. Verkiezingen... 4 5. Overleg... 4 6. Taakverdeling... 5 7. Communicatie... 5 8. Activiteitenplanning 2014-2015...

Nadere informatie

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS Graag vertel ik u in deze brochure over Leiders van Morgen, een Management Development (MD) netwerk dat october 2010 van start gaat. Voor meer

Nadere informatie

Hoofd Personeel & Organisatie

Hoofd Personeel & Organisatie Organisatie- en functieprofiel Hoofd Personeel & Organisatie Stichting Eenbes Basisonderwijs Sollicitatieprocedure Informatie: Neem contact op met Rien Fait, tel. 06-53 41 53 56; rien.fait@beteor.nl. Sollicitatie:

Nadere informatie

Functiebeschrijving- en waardering Onderwijsgroep Amersfoort

Functiebeschrijving- en waardering Onderwijsgroep Amersfoort Functie-informatie Functienaam Directeur Speciaal Onderwijs Organisatie Cluster-4 onderwijs Salarisschaal 15 Indelingsniveau Ve Fuwasys-advies 15 - Ve Werkterrein Management -> Directie/bestuur Activiteiten

Nadere informatie

Implementeren en formuleren van het personeels- en organisatiebeleid en het adviseren hierin.

Implementeren en formuleren van het personeels- en organisatiebeleid en het adviseren hierin. HRM Adviseur Omgevingsdienst West-Holland Leiden Startdatum 1-2-2019 Einddatum 31-12-2019 Optie tot verlenging ja Aantal uur per week 24,00 1. DOEL VAN DE AFDELING Het bieden van ondersteuning, zoals secretariële

Nadere informatie

Het rapport is tot stand gekomen na gesprekken met betrokkenen. De lijst van betrokkenen maakt onderdeel uit van dit rapport.

Het rapport is tot stand gekomen na gesprekken met betrokkenen. De lijst van betrokkenen maakt onderdeel uit van dit rapport. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 13G200183 503016 / 503016 ONDERWERP Onderzoeksrapport OSG. L. de Jong SAM Lie AGENDANUMMER BELEIDSPROGRAMMA/FACETAGENDA 01

Nadere informatie

Bijlage: Uitkomsten tevredenheidsonderzoek Besturenraad 2011, rechte tellingen

Bijlage: Uitkomsten tevredenheidsonderzoek Besturenraad 2011, rechte tellingen Bijlage: Uitkomsten tevredenheidsonderzoek Besturenraad 2011, rechte tellingen Vult u deze enquête in voor een school of voor een schoolbestuur? Tot welke sector behoort uw school? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

(G)MR Scan. werkwijze. Naar verdere professionalisering van medezeggenschap

(G)MR Scan. werkwijze. Naar verdere professionalisering van medezeggenschap (G)MR Scan Naar verdere professionalisering van medezeggenschap werkwijze Het is de bedoeling dat deze scan aan de MR, deelraad of GMR van een organisatie een snel beeld geeft over de professionaliteit.

Nadere informatie

Functiebeschrijving Manager Kwaliteitsbeleid

Functiebeschrijving Manager Kwaliteitsbeleid Functiebeschrijving Manager Kwaliteitsbeleid Binnen O2A5 staat een belangrijke verandering voor de deur, namelijk de invoering van zgn. onderwijsteams. Voor een succesvolle implementatie van deze organisatieverandering

Nadere informatie

Beslisnotitie ALV d.d. 13 juni 2018

Beslisnotitie ALV d.d. 13 juni 2018 Beslisnotitie ALV d.d. 13 juni 2018 Van : Bestuur Datum : 27 mei 2018 Onderwerp : Wijziging van Statuten, Huishoudelijk reglement en Bestuursreglement annex Managementstatuut, ter introductie van een nieuwe

Nadere informatie

Functieprofiel Beleidsadviseur Functieprofiel titel Functiecode 00

Functieprofiel Beleidsadviseur Functieprofiel titel Functiecode 00 1 Functieprofiel Beleidsadviseur Functieprofiel titel Functiecode 00 Doel Ontwikkelen, implementeren en evalueren van beleid en adviseren op één of meerdere aandachtsgebieden/beleidsterreinen ten behoeve

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN NIEUWS VAN- EN VOOR PLATEAU OPENBAAR ONDERWIJS ASSEN AAN: PERSONEEL / DIRECTIES / GMR / MEDEWERKERS BUREAU ONDERWIJS / BESTUUR

NIEUWSBULLETIN NIEUWS VAN- EN VOOR PLATEAU OPENBAAR ONDERWIJS ASSEN AAN: PERSONEEL / DIRECTIES / GMR / MEDEWERKERS BUREAU ONDERWIJS / BESTUUR NIEUWSBULLETIN website: www.plateau-assen.nl NIEUWS VAN- EN VOOR PLATEAU OPENBAAR ONDERWIJS ASSEN AAN: PERSONEEL / DIRECTIES / GMR / MEDEWERKERS BUREAU ONDERWIJS / BESTUUR JAARGANG 13, nr. 7. DATUM: 26

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 11RU00 Obs De Lijster

Schoolondersteuningsprofiel. 11RU00 Obs De Lijster Schoolondersteuningsprofiel 11RU00 Obs De Lijster Inhoudsopgave Inhoud Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 8 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

MOVARE Hoofd Personeel, Onderwijs en Kwaliteit Kerkrade

MOVARE Hoofd Personeel, Onderwijs en Kwaliteit Kerkrade Organisatie- en functieprofiel MOVARE Hoofd Personeel, Onderwijs en Kwaliteit Kerkrade Versie 01/04/2015 Sollicitatieprocedure Informatie: Neem contact op met Ernie Baelde, tel. 06-12 58 71 90; ernie.baelde@beteor.nl,

Nadere informatie

Stichting Hindoe Onderwijs Nederland

Stichting Hindoe Onderwijs Nederland Stichting Hindoe Onderwijs Nederland Vacature voor: directeur basisonderwijs. Het bestuur van Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) is op zoek naar een directeur om met ingang van het nieuwe schooljaar

Nadere informatie

Functiebeschrijving en -waardering

Functiebeschrijving en -waardering Functiebeschrijving en -waardering Directeur opvang nieuwkomers 14 maart 2016 Opdrachtgever opdrachtgever Kenmerk Kenmerk/initialen Adviseur(s) J.L.P. Bustin Projectnummer projectnummer Functie informatie

Nadere informatie

MANAGEMENTSTATUUT p. 1

MANAGEMENTSTATUUT p. 1 MANAGEMENTSTATUUT p. 1 Preambule Dit managementstatuut regelt zowel de verhouding tussen Stichtingsbestuur en management alsook de verhouding tussen het management onderling. Het Stichtingsbestuur ziet

Nadere informatie

Jaarplan 2015 2016. Basisschool St. Catharina Haastrecht

Jaarplan 2015 2016. Basisschool St. Catharina Haastrecht Jaarplan 2015 2016 Basisschool St. Catharina Haastrecht Voorwoord In dit Jaarplan wordt een concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven. De beleidsvoornemens hebben veelal een directe link met

Nadere informatie

FUNCTIEHANDBOEK PROTESTANTS CHRISTELIJK PRIMAIR ONDERWIJS LELYSTAD

FUNCTIEHANDBOEK PROTESTANTS CHRISTELIJK PRIMAIR ONDERWIJS LELYSTAD FUNCTIEHANDBOEK PROTESTANTS CHRISTELIJK PRIMAIR ONDERWIJS LELYSTAD FUNCTIE-INFORMATIE Functienaam Stafmedewerker P&O Codering PCPO09-103 Organisatie PCPO Lelystad Salarisschaal 10 Indelingsniveau Va FUWASYS-advies

Nadere informatie

Evenredige verdeling man / vrouw bij het Veenplaspersoneel

Evenredige verdeling man / vrouw bij het Veenplaspersoneel Evenredige verdeling man / vrouw bij het Veenplaspersoneel Opgesteld : maart 2006 Vastgesteld : juni 2006 0 Inhoudsopgave Inleiding 2 2005 vergeleken met 1999 2 Genomen maatregelen vanaf 1999 3 Nieuwe

Nadere informatie

Voor stichting SOM zijn in ieder geval de volgende invalshoeken van belang:

Voor stichting SOM zijn in ieder geval de volgende invalshoeken van belang: Profiel Bestuur Uitgangspunten Het algemene belang van stichting SOM staat bij de leden voorop De leden onderschrijven de visie en de missie van stichting SOM De leden onderschrijven de grondslag en de

Nadere informatie

Managementstatuut. t Baken De Horn De Werkschuit De Toermalijn Piet de Springer. www.obswijk.nl

Managementstatuut. t Baken De Horn De Werkschuit De Toermalijn Piet de Springer. www.obswijk.nl t Baken De Horn De Werkschuit De Toermalijn Piet de Springer www.obswijk.nl Inhoudsopgave Preambule 3 Artikel 1. Definities 3 Artikel 2. Vaststelling en wijziging van het managementstatuut 4 Artikel 3.

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Onderzoek Verzelfstandiging Openbaar Voortgezet Onderwijs Stichting Dunamare Reg.nummer: 2013/33791

Raadsstuk. Onderwerp: Onderzoek Verzelfstandiging Openbaar Voortgezet Onderwijs Stichting Dunamare Reg.nummer: 2013/33791 Raadsstuk Onderwerp: Onderzoek Verzelfstandiging Openbaar Voortgezet Onderwijs Stichting Dunamare Reg.nummer: 2013/33791 1. Inleiding Op 1 november 2012 heeft de raad aangenomen de motie onderzoek gevolgen

Nadere informatie

De Jutter juridische onderwijsinrichting op Vlieland. 12 juni 2017, Vlieland Saskia Laseur en Jochem Streefkerk

De Jutter juridische onderwijsinrichting op Vlieland. 12 juni 2017, Vlieland Saskia Laseur en Jochem Streefkerk De Jutter juridische onderwijsinrichting op Vlieland 12 juni 2017, Vlieland Saskia Laseur en Jochem Streefkerk Aanleiding en doel Het onderwijs op Vlieland kent een kleine schaal en is om die reden ook

Nadere informatie

Reglement werving en selectie leden Raad van Toezicht

Reglement werving en selectie leden Raad van Toezicht Reglement werving en selectie leden Raad van Toezicht Het reglement Werving en Selectie is vastgesteld en ondertekend d.d. 10 december 2012 te Purmerend S.J.P. van Geldorp voorzitter RvT SPOOR P. Tange

Nadere informatie

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan Het Spectrum Nesselande MR Jaarplan 2015-2016 N. Lagerwerf 9/14/2015 Contents 1. Algemeen... 2 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 2 3. Activiteiten ten behoeve regelingen en beleidsplannen... 3 4.

Nadere informatie

Bestuursstatuut...4. Begripsbepalingen...4 Artikel 1...4

Bestuursstatuut...4. Begripsbepalingen...4 Artikel 1...4 Bestuursstatuut Datum : 3 maart 2008 Herzien : - Status : Definitief CvB : 19/05/2008 KD-PO : n.v.t. KD-VO : n.v.t. PMR : n.v.t. MR : n.v.t. GMR : n.v.t. RvT : n.v.t. Door : Bestuur De Basis en Willem

Nadere informatie

JAARVERSLAG Implementatie van passende ondersteuning in de dagelijkse praktijk 15 MAART 2017

JAARVERSLAG Implementatie van passende ondersteuning in de dagelijkse praktijk 15 MAART 2017 JAARVERSLAG 2016 Implementatie van passende ondersteuning in de dagelijkse praktijk 15 MAART 2017 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD SAMENWERKINGSVERBAND PASSEND ONDERWIJS PO WESTELIJKE MIJNSTREEK Terlindenweg 18,

Nadere informatie

Gezocht: Krachtige Stafmedewerker Financiën

Gezocht: Krachtige Stafmedewerker Financiën Gezocht: Krachtige Stafmedewerker Financiën Voel jij je aangetrokken tot de dynamische ontwikkelingen binnen Primair Onderwijs? Ben jij de krachtige, financiële duizendpoot die behalve het opstellen van

Nadere informatie

Jaarplan o.b.s. De Boomhut 2015-2016

Jaarplan o.b.s. De Boomhut 2015-2016 Jaarplan o.b.s. De Boomhut 2015-2016 Inleiding Elk jaar stellen wij als team van o.b.s. De Boomhut gezamenlijk een jaarplan op. Vanuit de evaluatie van het vorige jaarplan, gekoppeld aan de strategische

Nadere informatie

PROFIEL. Lid Raad van Toezicht profiel Onderwijs. Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland

PROFIEL. Lid Raad van Toezicht profiel Onderwijs. Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland PROFIEL Lid Raad van Toezicht profiel Onderwijs Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers Senior consultant Amersfoort, november 2015 Organisatie & context Het

Nadere informatie

RPCZ zoekt: onderwijsadviseurs m/v!

RPCZ zoekt: onderwijsadviseurs m/v! RPCZ zoekt: onderwijsadviseurs m/v! Teamleden van RPCZ werken aan een gezamenlijke ambitie. Deze is gebaseerd op passie, creativiteit, respect, vertrouwen, relatie en plezier. Onze ambitie is om in Zeeland

Nadere informatie

Profiel. Voorzitter Raad van Toezicht. 21 april Opdrachtgever Sophia Stichting

Profiel. Voorzitter Raad van Toezicht. 21 april Opdrachtgever Sophia Stichting Profiel Voorzitter Raad van Toezicht 21 april 2016 Opdrachtgever Sophia Stichting Voor meer informatie over de functie Marcel ten Berge, adviseur Leeuwendaal Telefoon (088) 00 868 00 Voor sollicitatie

Nadere informatie

Ontdek je wereld. Koersplan THUIS IN DE WERELD. Hoogen Dries 3, 5051 WK Goirle

Ontdek je wereld. Koersplan THUIS IN DE WERELD. Hoogen Dries 3, 5051 WK Goirle Ontdek je wereld Koersplan 2019-2023 THUIS IN DE WERELD Hoogen Dries 3, 5051 WK Goirle 013-530 25 48 info@edu-ley.nl www.edu-ley.nl Betekenis geven aan ambities Missie: Waar staan onze scholen voor? Edu-Ley

Nadere informatie

Functieprofiel Bestuurslid IEKC Lichtenvoorde

Functieprofiel Bestuurslid IEKC Lichtenvoorde Functieprofiel Bestuurslid IEKC Lichtenvoorde Inhoudsopgave 1. IEKC (Integraal Educatief Kind Centrum) Lichtenvoorde... 2 1.1 De structuur... 2 1.2 De organisatie van het IEKC... 3 1.3 Ambitie, visie en

Nadere informatie

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden Bijlage a Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden De functie van de Raad van Commissarissen. In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden

Nadere informatie

Accent Organisatie Advies

Accent Organisatie Advies Accent Organisatie Advies Professionalisering van het intern toezicht Proposities voor RvC / RvT Frank van Egeraat Januari 2017 Context Vele voorbeelden van falend intern toezicht, zowel in de private

Nadere informatie

Managementstatuut VO - PO

Managementstatuut VO - PO Managementstatuut VO - PO Versie 10-10-2017 1 Basis Wet en regelgeving Statuten art. 6 lid 3 WVO art. 32c / WPO art. 31 CAO-VO / CAO-PO Archief CvB CA 1.0 Van toepassing op/voor Gehele scholengroep Over-

Nadere informatie

Gezocht: Coördinator voor Samenwerkingsverband Passend Onderwijs PO Eindhoven (30-07)

Gezocht: Coördinator voor Samenwerkingsverband Passend Onderwijs PO Eindhoven (30-07) Gezocht: Coördinator voor Samenwerkingsverband Passend Onderwijs PO Eindhoven (30-07) Hebt u affiniteit met Passend Onderwijs? Hebt u aantoonbare ervaring met bovenschoolse werkzaamheden of bent u werkzaam

Nadere informatie

Reglement werving en selectie leden Raad van Toezicht 1

Reglement werving en selectie leden Raad van Toezicht 1 Reglement werving en selectie leden Raad van Toezicht 1 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. stichting : de in de gemeente Zaanstad gevestigde stichting voor openbaar onderwijs

Nadere informatie

Een eigentijdse HRM- scan door Gidsen HR advies WAT IS HET DOEL EN INHOUD VAN DEZE SCAN?

Een eigentijdse HRM- scan door Gidsen HR advies WAT IS HET DOEL EN INHOUD VAN DEZE SCAN? Een eigentijdse HRM- scan door Gidsen HR advies WAT IS HET DOEL EN INHOUD VAN DEZE SCAN? Met behulp van deze scan wordt de stand van zaken van het Personeelsbeleid in kaart gebracht. De HRM - scan is met

Nadere informatie

Profieldocument voorzitter Raad van Toezicht. Stichting Scholengroep Primato. Hengelo (O)

Profieldocument voorzitter Raad van Toezicht. Stichting Scholengroep Primato. Hengelo (O) Profieldocument voorzitter Raad van Toezicht Stichting Scholengroep Primato Hengelo (O) Hengelo, 19 Januari 2016 Inhoudsopgave 1. Informatie over Stichting Scholengroep Primato 2 1.1. Organisatie 1.2.

Nadere informatie

Beleidsmedewerker Onderwijs

Beleidsmedewerker Onderwijs Horizon College Beleidsmedewerker Onderwijs Sector BMO Alkmaar C70) Afdeling Communicatie en Onderwijs (C&O) Contract: Vervanging wegens zwangerschapsverlof Periode: 1 mei 2015 tot 1 oktober 2015 Omvang:

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Hergen Datema. Personalia. Profiel. Opleiding

Curriculum Vitae. Hergen Datema. Personalia. Profiel. Opleiding Curriculum Vitae Hergen Datema Personalia Naam: Hergen Datema Adres: Noorderbinnensingel 70 9712 XG GRONINGEN Mobiel: 06-21250721 Mail: h.datema@artefaction.nl Geboortedatum: 13 oktober 1973 Burgerlijke

Nadere informatie

Profiel. Controller (0,8 fte) 1 maart 2019

Profiel. Controller (0,8 fte) 1 maart 2019 Profiel Controller (0,8 fte) 1 maart 2019 Stichting Stichting Samenwerkende Basisscholen Alkemade Watergang 1b 2377 BT Oude Wetering T 071 331 1767 E nancyvandermeer@ssba.net Inhoudsopgave Stichting Samenwerkende

Nadere informatie

Profiel toezichthoudend bestuurders Stichting OCA

Profiel toezichthoudend bestuurders Stichting OCA Profiel toezichthoudend bestuurders Stichting OCA 1. Organisatieschets Stichting OCA verzorgt sinds 1 augustus 2017 het speciaal basisonderwijs in Almelo. De stichting is tot stand gekomen na de fusie

Nadere informatie

Profielbeschrijving Voorzitter College van Bestuur. Pagina 1

Profielbeschrijving Voorzitter College van Bestuur. Pagina 1 Profielbeschrijving Voorzitter College van Bestuur Pagina 1 Contactgegevens Stichting Hervormde Scholen De Drieslag Lange Voren 88 3773 AS Barneveld info@dedrieslag.nl www.dedrieslag.nl Datum 28-01-2015

Nadere informatie

Toezichtskader SBO De Vlieger

Toezichtskader SBO De Vlieger Toezichtskader SBO De Vlieger 12 april 2017 Op 1 augustus 2015 is stichting De Vlieger opgericht; sindsdien functioneert SBO De Vlieger als een zelfstandige school met een eigen directeur-bestuurder en

Nadere informatie

Curriculum Vitae Eva van de Pas

Curriculum Vitae Eva van de Pas Curriculum Vitae Eva van de Pas Profiel Na een carrière van 10 jaar in diverse HR functies in profit en non profit organisaties, ben ik sinds 2005 werkzaam als interim HR professional. Vanuit mijn visie

Nadere informatie

Actieplan 2006 Ondernemingsraad Oasen

Actieplan 2006 Ondernemingsraad Oasen Actieplan 2006 Ondernemingsraad Oasen Ondernemingsraad Gouda 1 maart 2006 Adviseren en instemmen 1 maart 2006 Actieplan 2006 Ondernemingsraad Oasen 2 1 Adviseren De ondernemingsraad heeft in het kader

Nadere informatie

Toezichtkader RSV Breda VO Inleiding.

Toezichtkader RSV Breda VO Inleiding. Toezichtkader RSV Breda VO 3003. Inleiding. In het toezichtkader van de Inspectie voor het Onderwijs is onder kwaliteitsaspect management en organisatie de indicator 2.6. als volgt beschreven: Het samenwerkingsverband

Nadere informatie

Profiel- en situatieschets

Profiel- en situatieschets Profiel- en situatieschets Werving en selectie bestuurder SWV PO en SWV VO Zoetermeer Amsterdam, juni 2019 Marja de Kruif, senior adviseur 1 Wie zoeken wij? De complexiteit van het besturen van beide samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

Beleidsnotitie Werving & Selectie Schooldirecteuren

Beleidsnotitie Werving & Selectie Schooldirecteuren Beleidsnotitie Werving & Selectie Schooldirecteuren Inleiding Het College van Bestuur heeft na vaststelling van het strategisch beleidsplan 2005-2008 dit ter goedkeuring voorgelegd aan de Raad van Toezicht.

Nadere informatie

Studenten en leerkrachten leren praktijkgericht onderzoek doen. Anje Ros, Lector Leren & Innoveren Anja van Wanrooij, Basisschool Het Mozaïek

Studenten en leerkrachten leren praktijkgericht onderzoek doen. Anje Ros, Lector Leren & Innoveren Anja van Wanrooij, Basisschool Het Mozaïek Studenten en leerkrachten leren praktijkgericht onderzoek doen Anje Ros, Lector Leren & Innoveren Anja van Wanrooij, Basisschool Het Mozaïek Tijdschema Inleiding Anje (15 minuten) Praktijk casus Anja (10

Nadere informatie

REGLEMENT COLLEGE VAN BESTUUR

REGLEMENT COLLEGE VAN BESTUUR Stichting Talent Westerveld Drift 1A 7991 AA DWINGELOO Tel. 0521 59 49 44 Email: info@talentwesterveld.nl Website: www.talentwesterveld.nl REGLEMENT COLLEGE VAN BESTUUR Werkveld: Organisatie Beleidslijn:

Nadere informatie

Profieldocument lid Raad van Toezicht. Stichting Scholengroep Primato. Hengelo (O)

Profieldocument lid Raad van Toezicht. Stichting Scholengroep Primato. Hengelo (O) Profieldocument lid Raad van Toezicht Stichting Scholengroep Primato Hengelo (O) Hengelo, 19 Januari 2016 Inhoudsopgave 1. Informatie over Stichting Scholengroep Primato 2 1.1. Organisatie 1.2. Overgang

Nadere informatie

: miriam@termeerstrategischedenkkracht.nl. Privé-omstandigheden : samenwonend, 2 zonen van 15 en 17 jaar

: miriam@termeerstrategischedenkkracht.nl. Privé-omstandigheden : samenwonend, 2 zonen van 15 en 17 jaar Curriculum vitae Persoonsgegevens Naam Voornamen Adres PC en plaats : Termeer : Miriam Henriëtte Helena : Kapelpad 17A : 5688 HS Oirschot Telefoon : (0499) 57 37 08 Mobiele telefoon : 06 51 51 33 53 E-mail

Nadere informatie

Profiel. Controller. 4 februari 2015. Opdrachtgever OSG Schoonoord

Profiel. Controller. 4 februari 2015. Opdrachtgever OSG Schoonoord Profiel Controller 4 februari 2015 Opdrachtgever OSG Schoonoord Voor meer informatie over de functie Vester Reijnders, adviseur Leeuwendaal Telefoon (070) 414 27 00 (06) 21 58 07 20 Voor sollicitatie www.leeuwendaal.nl

Nadere informatie

Jaarverslag 2014-2015. Basisschool St. Catharina Haastrecht

Jaarverslag 2014-2015. Basisschool St. Catharina Haastrecht Jaarverslag 2014-2015 Basisschool St. Catharina Haastrecht Voorwoord In dit Jaarverslag wordt beschreven wat de resultaten zijn van de voornemens die de school beschreven heeft in het Jaarplan. Gekozen

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING LOCATIEDIRECTEUR STICHTING ZML TWOG

FUNCTIEBESCHRIJVING LOCATIEDIRECTEUR STICHTING ZML TWOG FUNCTIEBESCHRIJVING LOCATIEDIRECTEUR STICHTING ZML TWOG FUNCTIE-INFORMATIE Functienaam Codering Organisatie Salarisschaal Indelingsniveau FUWASYS-advies Werkterrein Activiteiten Kenmerkscores Somscore

Nadere informatie

Functie Unitleider Salarisschaal Werkterrein Activiteiten Context

Functie Unitleider Salarisschaal Werkterrein Activiteiten Context Functie Salarisschaal Werkterrein Activiteiten Unitleider LD en evt. arbeidsmarkttoelage Management -> Overig management Beleid mede voorbereiden, ontwikkelen, implementeren en evalueren Coördinatie van

Nadere informatie

Overleg met de Toezichthouder

Overleg met de Toezichthouder Overleg met de Toezichthouder Handreiking Goede Medezeggenschap Handreiking goede medezeggenschap Overleg met de toezichthouder Inleiding Deze handreiking goede medezeggenschap is onderdeel van een reeks

Nadere informatie

Doel resultaat - Opbrengsten passend bij landelijk gemiddelde en analyseren opbrengsten

Doel resultaat - Opbrengsten passend bij landelijk gemiddelde en analyseren opbrengsten Speerpunt 3 Doorgaande leerlijn 2016 2017 1. Waarom Het didactisch handelen van leerkrachten is erop gericht dat kinderen een ononderbroken ontwikkeling kunnen doormaken. Voor die ontwikkeling is een rijke

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE. 1990-1997 VWO, Christelijk Lyceum Apeldoorn Vakken: Engels, Nederlands, Frans, Duits, Economie I, Geschiedenis, Aardrijkskunde

CURRICULUM VITAE. 1990-1997 VWO, Christelijk Lyceum Apeldoorn Vakken: Engels, Nederlands, Frans, Duits, Economie I, Geschiedenis, Aardrijkskunde CURRICULUM VITAE Persoonlijke gegevens Naam: Valk Voornaam: Melissa Adres: Geuzenstraat 37hs Postcode en Woonplaats: 1056 KA Amsterdam Mobiel: 06 45 16 93 45 E-mail: info@sulitsolutions.com Geboortedatum

Nadere informatie

Profiel. College van Bestuur. 16 juni Opdrachtgever Openbaar Basisonderwijs Hoogezand-Sappemeer

Profiel. College van Bestuur. 16 juni Opdrachtgever Openbaar Basisonderwijs Hoogezand-Sappemeer Profiel College van Bestuur 16 juni 2017 Opdrachtgever Openbaar Basisonderwijs Hoogezand-Sappemeer Voor meer informatie over de functie Jeannette van der Vorm, adviseur Leeuwendaal Telefoon (088) 00 868

Nadere informatie

Reglement van de Raad van Toezicht

Reglement van de Raad van Toezicht Van de besluit gelet op richtlijn 23 van de Code Goed Onderwijsbestuur VO d.d. 4 juni 2015 en artikel 11 lid 4 van de statuten van de stichting tot vaststelling van het onderstaande Reglement van de Raad

Nadere informatie

Reglement raad van bestuur SKVOH

Reglement raad van bestuur SKVOH Reglement raad van bestuur SKVOH Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Heerhugowaard Dit Reglement raad van bestuur is opgesteld conform de statuten en maakt deel uit van een samenhangende reeks van

Nadere informatie

Functiemix PCPO Capelle-Krimpen versie 1.1 1/8

Functiemix PCPO Capelle-Krimpen versie 1.1 1/8 FUNCTIEBOEK ( V E R S I E 1. 1 ) Functiemix PCPO Capelle-Krimpen versie 1.1 1/8 I NHOU DSOPGA V E Beschikbare functies binnen de stichting...3 Organisatie...4 Functie-omschrijvingen...5 Functiemix PCPO

Nadere informatie

Ervaar de voordelen van onze. 75 jaar ervaring!

Ervaar de voordelen van onze. 75 jaar ervaring! Ervaar de voordelen van onze 75 jaar ervaring! Jos Klaasse (1956) Jos is fiscalist en ondernemersadviseur. Hij heeft o.a. maatschappen in de financiële en dienstverlenende sector en MKB-ondernemers als

Nadere informatie

Profiel Onderwijsadviseur Schoolontwikkeling met NT2 expertise

Profiel Onderwijsadviseur Schoolontwikkeling met NT2 expertise Profiel Onderwijsadviseur Schoolontwikkeling met NT2 expertise Voor meer informatie over de functie: Teammanagers Schoolontwikkeling & Jonge Kind Telefoon (070) 448 28 28 Sluitingsdatum: 2 november 2018

Nadere informatie

Schoolplan Stichting Katholiek Onderwijs Volendam

Schoolplan Stichting Katholiek Onderwijs Volendam Schoolplan Stichting Katholiek Onderwijs Volendam Primair onderwijs Strategie en beleid 2015-2019 SKOV Schoolplan PO 2015-2019 Pagina 1 Schoolplan Stichting Katholiek Onderwijs Volendam Strategie en beleid

Nadere informatie

Schooljaarplan obs de Skûle 2015-2016

Schooljaarplan obs de Skûle 2015-2016 Jaarplan schooljaar 2015 2016 Jaarplan in plaats van het schoolplan i.v.m. fusie cbs de Wyngert Toegevoegd Jaarplan 2015-2016 van de samenwerkingsschool Drachtstercompagnie Naam school Adres Postcode Telefoon

Nadere informatie