succesfactoren van een CRM project

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "succesfactoren van een CRM project"

Transcriptie

1 8 succesfactoren van een CRM project

2 Over dit ebook Een CRM project is een hele uitdaging waarbij u best niet over één dag ijs gaat. Foute keuzes en een verkeerde projectaanpak kunnen een verlies van tijd en middelen betekenen. U wil uiteraard vermijden dat de oplossing niet aan uw doelstellingen en verwachtingen voldoet. Gebaseerd op onze ervaring leest u in dit ebook wat de belangrijkste succesfactoren voor een geslaagd CRM project zijn.

3 #1. Weet wat u met CRM wil doen CRM wordt al te vaak gezien als een apart project voor sales, marketing of IT terwijl de impact zich over de volledige breedte van de organisatie uitstrekt. De illusie dat CRM uw bedrijf automatisch beter maakt is gauw gewekt. CRM is eerder een strategie en middel om te focussen op de klant. Wat u met het systeem doet bepaalt grotendeels het succes. Formuleer uw bedrijfsdoelstellingen. Beschrijf uw verwachtingen in termen van functionaliteit en stel een budget voorop. Voorbereiding Denk op voorhand na over wat u met CRM wil doen. Een goede voorbereiding is essentieel. Voorzie daarom dus voldoende tijd om de scope 1 van het project af te bakenen. Tijdens de voorbereiding brengt u de huidige werking van uw onderneming in kaart en stelt u zich voor hoe u in de toekomst wil werken. Welke taken wil u automatiseren om efficiënter te werken? Welke prestatieindicatoren wil u zien in een rapport? We maakten het volgende mee: een klant wou enorm veel functionaliteiten afdekken met CRM in de aanvangsfase, daardoor werd het onderscheid tussen hoofd en bijzaak onduidelijk. Creëer focus door prioriteiten duidelijk te stellen. Met een efficiënt stappenplan behoudt u controle over uw CRM project. Leg de krijtlijnen van het project vast en maak een lijst met de must-haves en nice-to-haves. Als deze lijst heel omvangrijk zou blijken, probeer dan niet alles tegelijk te realiseren. CRM laat immers toe om de oplossing modulair en in verschillende fases uit te bouwen. In een eerste fase focust men best op de 1 Scope: De volledige beschrijving van de CRM oplossing die gerealiseerd dient te worden met alle functievereisten.

4 business critical zaken en kan u de quick wins meenemen. In volgende fases kan u verder uitbreiden en verfijnen. Diagnostiek Als u moeite heeft om de doelstellingen duidelijk af te lijnen kan het nuttig zijn om een diagnostiek te laten uitvoeren door de CRM partner van uw keuze. Een diagnostiek brengt uw huidige werkwijze in kaart en schetst de manier waarop uw organisatie efficiënter kan functioneren. Het resultaat van een CRM diagnostiek is de blauwdruk van de meest ideale CRM oplossing.

5 #2. Samenwerken met een CRM partner Teamwerk Een CRM project draait om samenwerking tussen de klant en de CRM partner. Een succesvol project steunt niet op een leverancier-klant verhouding. U staat aan dezelfde kant. Om de vooropgestelde doelen (scope, tijd en budget) te realiseren is het noodzakelijk dat iedereen in team samenwerkt. Daartoe zijn communicatie en transparantie erg belangrijk. Alleen door samenwerking behaalt men het beste resultaat. Ook de keuze van de partner speelt een rol. Kies een partner waarbij u zich comfortabel voelt. Kies voor een ervaren partner met CRM als core business. Gestructureerd project Goed project management (b.v. op basis van Microsoft Sure Step of de Agile/Scrum methode) zorgt voor een gestructureerde aanpak van uw project met focus op kwaliteit. Een ervaren CRM partner helpt u bovendien door een realistisch beeld te schetsen van de mogelijkheden op basis van het voorziene budget binnen een afgebakend tijdskader.

6 #3. Communiceer duidelijk over de voordelen van CRM Het heeft geen zin om een CRM project door te voeren wanneer er geen draagvlak voor bestaat. Communicatie is dé manier om dat draagvlak te creëren binnen elke afdeling van uw organisatie. Zet alle neuzen in dezelfde richting door het CRM project ruim genoeg op voorhand aan te kondigen en regelmatig te communiceren over de vorderingen. Leg uit aan uw medewerkers dat CRM een antwoord biedt op hun specifieke werkuitdagingen. Focus daarbij op de voordelen die elk type gebruiker zal hebben ( What s in it for me? ). Zet correcte verwachtingen en los deze ook in. Gebeurt de uitrol van CRM in verschillende fasen? Maak dan werk van een roadmap die iedereen begrijpt. Wees duidelijk over de reden(en) waarom u CRM implementeert. Een succesvol CRM project dient in de eerste plaats getrokken te worden door het voltallige management, dat op haar beurt dient bij te dragen aan een draagvlak binnen de volledige onderneming.

7 #4. Interne begeleiding van het project Stabiliteit van het projectteam Stel binnen uw organisatie een intern projectteam samen dat de nodige tijd kan investeren om het CRM project te begeleiden. Doorgaans is de tijdsinvestering langs de zijde van de klant 1,5 X groter dan deze van de implementatiepartner. De stabiliteit van het team is enorm belangrijk. Kort na de analyse werden bij een klant twee mensen uit het projectteam vervangen. Na de eerste uitrolfase van het project klopte de interne visie over de doelstellingen van CRM niet meer. We organiseerden een alignment meeting waarin we de initiële opzet van het project opnieuw uitlegden. Wanneer leden van het team tijdens het project vervangen worden kan dit er voor zorgen dat de oorspronkelijke scope wijzigt omwille van andere visies. Indien zoiets gebeurt is het belangrijk dat men intern opnieuw aftoetst wat men wil bereiken. Licht meteen ook uw partner in van deze wijzigingen. Zo n wijziging heeft vaak ook een impact op het volledige project. Hoe zwaar die impact is zal blijken uit bijkomende analyse.

8 Kies de juiste personen Zet de juiste personen op de juiste plaats. Kennis en ervaring is een onontbeerlijk element in het slagen van het project. Binnen het project team dient iedereen zijn/haar rol en verantwoordelijkheden te kennen. U kan b.v. subject matter experts (SME s) aanduiden. Dit zijn personen die de werking van (een onderdeel van) uw organisatie en de specifieke werkingsprocessen in detail kennen. SME s zijn sleutelpersonen binnen uw onderneming die in staat zijn om zelfstandig na te denken over de optimalisering van de huidige werkingsprocessen. Dit kunnen zowel managers als uitvoerend personeel zijn. Voldoende kennis over de werking van het CRM systeem is noodzakelijk om zich te kunnen voorstellen hoe CRM ingezet kan worden om de huidige manier van werken te verbeteren. De SME s zullen bevraagd worden om input te geven over de gewenste werking van het CRM systeem. Zij ontvangen bij de start van het project een functionele training waarbij ze de bouwstenen van CRM aanleren. Met deze kennis zullen zij zich kunnen voorstellen hoe de gewenste oplossing zal werken en er uit zal zien. Duid binnen uw eigen organisatie een verantwoordelijke aan die het project zal trekken. Ga op zoek naar een enthousiast persoon die oog heeft voor detail, een analytische kijk heeft en bovendien goed kan communiceren. Hij/zij volgt het volledige CRM project van heel nabij op en is het eerste aanspreekpunt tussen uw organisatie en uw CRM partner. Hierdoor verloopt de communicatie tussen beide partijen gestroomlijnd.

9 Stel binnen uw organisatie ook een persoon aan als CRM administrator. Deze persoon heeft bij voorkeur een (semi-)technisch profiel. Het is de bedoeling dat deze persoon de verantwoordelijkheid opneemt over het dagelijks beheer van uw CRM oplossing binnen uw eigen organisatie. Uiteraard krijgt deze persoon hiervoor de nodige training van uw CRM leverancier. Uw nieuwe CRM administrator is ook het technische aanspreekpunt voor uw CRM partner.

10 Volg het project nauwgezet op Het project team plant op regelmatige tijdstippen overlegmomenten met de CRM partner tijdens stuurgroep vergaderingen. In alle openheid bekijkt u tijdens deze vergadering de status van het CRM project t.o.v. het voorziene budget en de planning. Zijn er eventueel bijsturingen nodig op inhoudelijk of technisch vlak? Wat loopt er goed en wat minder goed? Welke zijn de mogelijke risico s waarmee moet rekening gehouden worden? Dit is de gelegenheid om dergelijke zaken te bespreken. Ook de menselijke aspecten van de samenwerking komen hier aan bod met als bedoeling alle mogelijke plooien glad te strijken.

11 #5. Focus tijdens het ontwerp op gebruiksvriendelijkheid Gebruiksvriendelijkheid is de achillespees van elke software applicatie. De ervaring van de gebruiker staat centraal. Ontwerp daarom een oplossing die bruikbaar en performant is. Maak steeds de afweging tussen uw rapporteringsbehoefte en de administratieve last die er tegenover staat voor de gebruikers. Zorg voor een evenwichtige balans. Maak uw CRM oplossing zo gebruiksvriendelijk mogelijk. Pas het KISS (Keep IT Simple, Stupid) principe toe. Toon b.v. niet meer knoppen of opties dan nodig om verwarring te vermijden. Hou rekening met het aantal klikken dat een gebruiker zal moeten uitvoeren voor een bepaalde actie.

12 #6. Kies de juiste CRM technologie Kies voor een CRM platform dat evolueert en innoveert. Een CRM oplossing met een actieve gebruikers en developers community (zoals b.v. Microsoft Dynamics) is klaar voor de toekomst en blijft dus renderen op langere termijn. Ga op weg met deze vragen: Welke CRM leveranciers bieden zowel oplossingen in de cloud of on premise (of beiden)? Bestaan er verticale oplossingen voor uw sector zodat u met een voorsprong kan starten? Maak een budgetraming: wat zal de verwachte jaarlijkse totaalkost zijn van het CRM systeem?

13 #7. Voorzie voldoende training en ondersteuning Het is belangrijk dat uw medewerkers een degelijke opleiding ontvangen zodat zij het doel van CRM kennen, weten wat verwacht wordt en weten hoe de software werkt. Enkel als uw CRM systeem op een consistente manier gebruikt wordt benut u het volledige potentieel van uw CRM oplossing. Voorzie dus voldoende tijd voor opleiding. Tijdens een training leert iedereen de richtlijnen om op een consistente manier met CRM te werken. Het belang van gebruikersopleiding mag niet onderschat worden. De kwaliteit van uw CRM gegevens hangt samen met het niveau waarop uw gebruikers het systeem beheersen. Bovendien is opleiding enorm belangrijk om de omschakeling naar de nieuwe manier van werken vlot te laten verlopen. Zorg er voor dat uw gebruikers na de go live kunnen terugvallen op een vorm van ondersteuning (b.v. een basishandleiding, hulp van de CRM administrator, helpdesk, ).

14 Voor specifieke CRM training kan u terecht bij uw CRM partner. Bij aanvang van het project is het aangewezen een functionele training te volgen die de basisprincipes van CRM toelicht. Zo verkrijgt u inzicht in de functionele werking van het systeem en kan u mee nadenken over toepassingsmogelijkheden voor uw organisatie. Medewerkers die het dagelijkse beheer zullen opnemen volgen een administrator training waarin ze de meer technische kant van CRM leren kennen. Ze worden getraind tot super-user. Train-the-trainer principe Als CRM partner raadt Net IT het train-the-trainer principe aan. Deze opleidingsvorm laat toe om iemand klaar te stomen tot lesgever die de kennis kan verspreiden binnen uw organisatie. Ideaal is de trainer iemand die goed weet hoe mensen momenteel werken en kan antwoorden op vragen rond de nieuwe werkmethode in het CRM systeem. Vergeet ook niet om op regelmatige tijdstippen opfriscursussen te organiseren voor uw werknemers. Voor nieuwe werknemers voorziet u best een specifiek opleidingstraject.

15 #8. Een succesvolle implementatie stopt niet aan de go live Evalueer de oplossing Na de go live van uw CRM systeem is het belangrijk dat u een evaluatieperiode van minstens 6 maand in acht neemt. Laat u niet meteen leiden door commentaren van medewerkers op bepaalde functionaliteiten. Zij moeten gedurende een bepaalde periode de kans krijgen om met de tool te werken zoals deze werd opgeleverd. Gedurende deze periode lijst u de feedback op. Na grondige evaluatie kan dan beslist worden om bepaalde zaken in het systeem aan te passen. Investeer in de toekomst Omdat de noden en uitdagingen van uw onderneming steeds in beweging zijn is het niet ondenkbaar dat u op termijn processen wil aanpassen of nieuwe onderdelen wil toevoegen in uw CRM systeem. Een goed afgebakende scope laat toe om snel en eenvoudig uit te breiden en nieuwe automatisaties toe te voegen. Uw bedrijf groeit en CRM groeit met u mee op uw eigen tempo.

16 Wil u meer weten over CRM? Vertel ons uw verhaal. Wij helpen u graag verder.

Whitepaper ERP Succesvol ERP implementeren

Whitepaper ERP Succesvol ERP implementeren Whitepaper ERP Succesvol ERP implementeren Citrien Procesconsult Braamweg 77 3768 CE SOEST T 06 14 27 19 97 W www.roaldvanderheide.nl E info@roaldvanderheide.nl Vraagstelling Hoe vergroot je de kans op

Nadere informatie

Whitepaper ERP Vreemde ogen

Whitepaper ERP Vreemde ogen Whitepaper ERP Vreemde ogen Citrien Procesconsult Braamweg 77 3768 CE SOEST T 06 14 27 19 97 W www.roaldvanderheide.nl E info@roaldvanderheide.nl Vraagstelling Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie

Nadere informatie

Whitepaper ERP Succesvol ERP implementeren

Whitepaper ERP Succesvol ERP implementeren Whitepaper ERP Succesvol ERP implementeren Citrien Procesconsult Braamweg 77 3768 CE SOEST T 06 14 27 19 97 W www.roaldvanderheide.nl E info@roaldvanderheide.nl Vraagstelling Hoe vergroot je de kans op

Nadere informatie

Whitepaper. Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie te vergroten. ..het effect van vreemde ogen.. VERTROUWELIJK. www.implementatie-erp.

Whitepaper. Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie te vergroten. ..het effect van vreemde ogen.. VERTROUWELIJK. www.implementatie-erp. Whitepaper Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie te vergroten..het effect van vreemde ogen.. VERTROUWELIJK W E www.implementatie-erp.nl info@opdic.nl Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie

Nadere informatie

HOE DE KANS OP EEN SUCCESVOLLE ERP- IMPLEMENTATIE TE VERGROTEN

HOE DE KANS OP EEN SUCCESVOLLE ERP- IMPLEMENTATIE TE VERGROTEN WHITEPAPER HOE DE KANS OP EEN SUCCESVOLLE ERP- IMPLEMENTATIE TE VERGROTEN..HET EFFECT VAN VREEMDE OGEN.. Copyright 2014 OPDIC W www.implementatie-erp.nl E info@implementatie-erp.nl Hoe de kans op een succesvolle

Nadere informatie

doel bereikt zelfsturing inrichten veiligheid fundament Behoeftepiramide van een "Social Business"

doel bereikt zelfsturing inrichten veiligheid fundament Behoeftepiramide van een Social Business Behoeftepiramide van een "" (Naar analogie piramide van Maslow) Maslow rangschikte de volgens hem universele behoeften van de mens in een hiërarchie. Volgens zijn theorie zou de mens pas streven naar bevrediging

Nadere informatie

6. Project management

6. Project management 6. Project management Studentenversie Inleiding 1. Het proces van project management 2. Risico management "Project management gaat over het stellen van duidelijke doelen en het managen van tijd, materiaal,

Nadere informatie

Praktische hulp bij de keuze van een ERP pakket in de Bouw. Peter Van Damme

Praktische hulp bij de keuze van een ERP pakket in de Bouw. Peter Van Damme Praktische hulp bij de keuze van een ERP pakket in de Bouw Peter Van Damme 1. Abc DigiBouw 2. Wat is ERP 3. Valkuilen 4. Methodiek en stappenplan 5. Conclusie 6. Hulpmiddelen Agenda ABC DigiBouw Advies

Nadere informatie

Doeltreffende CRM

Doeltreffende CRM Doeltreffende CRM Microsoft CRM on premise, wat nu? In het verleden zijn veel organisaties met Microsoft CRM begonnen in een on premise omgeving. Maar nu Microsoft alles op alles zet om de CRM-gebruikers

Nadere informatie

10 implementatie. Tips voor een succesvolle ERP-

10 implementatie. Tips voor een succesvolle ERP- 10 implementatie Tips voor een succesvolle ERP- 1 Heb een game plan Voorbereiding is de sleutel. Check met het management wat er mogelijk is en wanneer dat het beste past. Verdeel het project in blokken

Nadere informatie

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE ontwikkelt en verkoopt zetmeelproducten op wereldwijde schaal. Het verkoopteam werkte met een gefragmenteerde CRM (Customer Relationship

Nadere informatie

Portfoliomanagement software van Thinking Portfolio

Portfoliomanagement software van Thinking Portfolio Portfoliomanagement software van Thinking Portfolio Eenvoudig in gebruik Snelle implementatie Betrouwbaar in de cloud Vast maandbedrag Onbeperkt aantal gebruikers PMO Portfoliomanagement Programma s en

Nadere informatie

DIGITAL WORKPLACE TOOLKIT. stap voor or stap op weg naar een digitale werkplek

DIGITAL WORKPLACE TOOLKIT. stap voor or stap op weg naar een digitale werkplek DIGITAL WORKPLACE TOOLKIT stap voor or stap op weg naar een digitale werkplek DIGITAL WORKPLACE TOOLKIT stap voor stap op weg naar een digitale werkplek Fijn dat u samen met VanRoey.be op digitale reis

Nadere informatie

Microsoft Dynamics CRM & Integrated Innovation

Microsoft Dynamics CRM & Integrated Innovation Microsoft Dynamics CRM & Integrated Innovation 22 mei 2008 Qurius Page 1 Agenda Uitdagingen People Ready Business Integrated Innovation Case: FNV Bondgenoten Qurius en samenvatting Qurius Page 2 Uitdagingen

Nadere informatie

De cloud die gebouwd is voor uw onderneming.

De cloud die gebouwd is voor uw onderneming. De cloud die gebouwd is voor uw onderneming. Dit is de Microsoft Cloud. Elke onderneming is uniek. Van gezondheidszorg tot de detailhandel, van fabricage tot financiële dienstverlening: geen twee ondernemingen

Nadere informatie

Turn Knowledge into Workplace Performance

Turn Knowledge into Workplace Performance Turn Knowledge into Workplace Performance Agenda Agenda 1. Introductie 2. Business issues bij software implementaties of upgrades 3. tts oplossing Veranderingen Problemen vanuit bedrijfsperspectief Veranderingsprocessen

Nadere informatie

Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO

Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO Een eenvoudige en toegankelijke oplossing Thinking Portfolio is een snel te implementeren software applicatie. Een krachtig web-based hulpmiddel

Nadere informatie

Portal Planning Process

Portal Planning Process BROCHURE Portal Planning Process SAMENWERKEN AAN EEN WAARDEVOL PORTAAL BROCHURE PORTAL PLANNING PROCESS 2 Axians PORTAL PLANNING PROCESS BROCHURE Inhoud Introductie 4 3 Portal Planning Process 5 4 Uitdagingen

Nadere informatie

Zakelijke coaching vragenlijst Document. Voor bedrijf: Door: Datum:

Zakelijke coaching vragenlijst Document. Voor bedrijf: Door: Datum: Zakelijke coaching vragenlijst Document Voor bedrijf: Door: Datum: Inhoud Instructies Bedrijfs onderzoek 1. De verwachtingen in het bedrijf 2. Uitdagingen en mogelijkheden met inzicht op verwachting 3.

Nadere informatie

Nimva. Sociale Business Efficiënte e-marketing

Nimva. Sociale Business Efficiënte e-marketing Sociale Business Efficiënte e-marketing Hedendaagse business draait om vertrouwen. De technologische evolutie van internet, sociale media, mobiele toestellen hebben de klantenrelaties verschoven van controle

Nadere informatie

Training Projectmanagement

Training Projectmanagement Training Projectmanagement Projectmanagement, sturen op resultaat Binnen jullie organisatie werken jullie veel met projecten. Jij bent projectleider, of je maakt deel uit van een speciaal opgesteld projectteam.

Nadere informatie

Toelichting bij onze werkwijze

Toelichting bij onze werkwijze Toelichting bij onze werkwijze GMI group Helpdesk Referentie: IDH_20120713_HDP_V2.0 Datum: 23 juli 2015 COLOFON TITEL Een toelichting bij onze werkwijze GMI group Helpdesk UITGEVER GMI group N.V. De Pintelaan

Nadere informatie

StrategyLAB. Online tools voor co-creatie van visie en strategie en monitoren van uitvoering

StrategyLAB. Online tools voor co-creatie van visie en strategie en monitoren van uitvoering StrategyLAB Online tools voor co-creatie van visie en strategie en monitoren van uitvoering Anticipeer op verandering StrategyLAB is hét online platform voor het ontwikkelen en realiseren van visie en

Nadere informatie

Arrix Optimus, de SharePoint specialist Deel meer, doe meer!

Arrix Optimus, de SharePoint specialist Deel meer, doe meer! Arrix Optimus, de SharePoint specialist Deel meer, doe meer! brochure.indd 1 07-02-12 11:02 brochure.indd 2 07-02-12 11:02 Arrix Optimus, de SharePoint specialist Deel meer, doe meer! Arrix optimus is

Nadere informatie

Business Case KENNISPORTAAL VOOR NEUTRAAL ZIEKENFONDS VLAANDEREN

Business Case KENNISPORTAAL VOOR NEUTRAAL ZIEKENFONDS VLAANDEREN Business Case KENNISPORTAAL VOOR NEUTRAAL ZIEKENFONDS VLAANDEREN Bij het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen (NZVL) staan klantenadviseurs over heel Vlaanderen dagelijks een heleboel klanten te woord. Zij

Nadere informatie

Meerwaarde met Online Marketing Expertise

Meerwaarde met Online Marketing Expertise Meerwaarde met Online Marketing Expertise Webinar 26 mei 2015 Wat leer je in dit webinar? Nieuwe ontwikkelingen bij zelfstandig ondernemers De meest gestelde vraag door ondernemers Hoe je als VA daarop

Nadere informatie

Communicatie bij implementatie

Communicatie bij implementatie Communicatie bij implementatie Hoe je met een duidelijk communicatieplan software-implementaties positief beïnvloedt Een software systeem implementeren heeft, naast de nodige technische uitdagingen, ook

Nadere informatie

Tal van redenen waarom CRM bij u wel slaagt!

Tal van redenen waarom CRM bij u wel slaagt! Als je de persberichten mag geloven, mislukken er vele CRM projecten. Enige nuancering is wel op zijn plaats, want misschien moeten we niet spreken van mislukken maar van het niet voldoen van het resultaat

Nadere informatie

OpenText RightFax. Intuitive Business Intelligence. Whitepaper. BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax

OpenText RightFax. Intuitive Business Intelligence. Whitepaper. BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax OpenText RightFax Intuitive Business Intelligence Whitepaper BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax Beschrijving van de oplossing, functionaliteit & implementatie Inhoud 1 Introductie 2 Kenmerken

Nadere informatie

PRAKTISCHE RICHTLIJNEN

PRAKTISCHE RICHTLIJNEN PRAKTISCHE RICHTLIJNEN Wandels EEN WANDELMEETING DOE JE ZOALS JIJ ZELF HET BESTE INSCHAT. JIJ KENT JOUW COLLEGA S, TYPE MEETINGS EN OMGEVING NATUURLIJK HET BEST! ALS JE GRAAG EEN AANTAL RICHTLIJNEN WIL

Nadere informatie

Maakt draagvlak meetbaar V2.0

Maakt draagvlak meetbaar V2.0 Maakt draagvlak meetbaar V2.0 Wat is de impact als jouw verandertrajecten niet het gewenste voordeel leveren? Investering? Concurrentiepositie? Imago? Loopbaan? Klanten? Het succes van projecten wordt

Nadere informatie

Caag CRM. info@caagcrm.nl www.caagcrm.nl. Informatie Brochure

Caag CRM. info@caagcrm.nl www.caagcrm.nl. Informatie Brochure Caag CRM info@caagcrm.nl www.caagcrm.nl Informatie Brochure Over Ons Caag CRM is een cloud- based software onderneming. Onze kracht ligt in het ontwikkelen van slimme software oplossingen gebaseerd op

Nadere informatie

1. Work Breakdown Structure en WBS Dictionary

1. Work Breakdown Structure en WBS Dictionary 1. Work Breakdown Structure en WBS Dictionary CUSTOMER migratie Management Technische Transitie Meetings Status Reporting Administratie Technisch Upgegrade Systemen (3-tier) Delta Analyse & Functioneel

Nadere informatie

UW BEDRIJFSPROCESSEN ONZE SOFTWARE-OPLOSSING BEDRIJFSSOFTWARE OP BASIS VAN MICROSOFT DYNAMICS NAV VOOR DE VOLGENDE BRANCHES

UW BEDRIJFSPROCESSEN ONZE SOFTWARE-OPLOSSING BEDRIJFSSOFTWARE OP BASIS VAN MICROSOFT DYNAMICS NAV VOOR DE VOLGENDE BRANCHES UW BEDRIJFSPROCESSEN ONZE SOFTWARE-OPLOSSING BEDRIJFSSOFTWARE OP BASIS VAN MICROSOFT DYNAMICS NAV VOOR DE VOLGENDE BRANCHES MARITIEM PRODUCTIE OLIE & GAS Wie is Logic Vision? Logic Vision is dé softwareleverancier

Nadere informatie

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen E-resultaat aanpak Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen 2010 ContentForces Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Kleine veranderingen Grote resultaten

Kleine veranderingen Grote resultaten FileMaker Developer Conference 2017 Presenter Series Kleine veranderingen Grote resultaten Een stappenplan om de perfecte gebruikersinterface te maken Martha Zink, Soliant Consulting, Inc. FileMaker Developer

Nadere informatie

SDG ROADMAP DUURZAAM ONDERNEMEN IN PRAKTIJK

SDG ROADMAP DUURZAAM ONDERNEMEN IN PRAKTIJK SDG ROADMAP DUURZAAM ONDERNEMEN IN PRAKTIJK 1 SDG ROADMAP DUURZAAM ONDERNEMEN AAN DE HAND VAN DUURZAME ONTWIKKELINGSDOELSTELLINGEN Duurzaam en succesvol ondernemen gaan hand in hand en versterken elkaar.

Nadere informatie

Kickstart-aanpak. Een start maken met architectuur op basis van best practices.

Kickstart-aanpak. Een start maken met architectuur op basis van best practices. Kickstart-aanpak Een start maken met architectuur op basis van best practices. www.theunitcompany.com Kickstart-aanpak Soms is net dat extra duwtje in de rug nodig om te komen waar je wilt zijn. In onze

Nadere informatie

smartops people analytics

smartops people analytics smartops people analytics Introductie De organisatie zoals we die kennen is aan het veranderen. Technologische ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden zorgen dat onze manier van werken verandert. Waar veel

Nadere informatie

Wanneer wordt veranderen een succes?

Wanneer wordt veranderen een succes? Wanneer wordt veranderen een succes? Inhoud 1. Iedereen 100% tevreden?...2 2. Hoe als manager een veranderingsproces optimaal ondersteunen?... 2 Inzicht in het veranderingsproces... 3 Een externe partner

Nadere informatie

Scaled agile in de praktijk: welke modellen zijn er en wat werkt het beste in jouw situatie?

Scaled agile in de praktijk: welke modellen zijn er en wat werkt het beste in jouw situatie? Scaled agile in de praktijk: welke modellen zijn er en wat werkt het beste in jouw situatie? Nothing beats an agile team! Lang leve het agile team dat zich tijdens elke sprint verder verbetert. Maar wat

Nadere informatie

SAP Customer Success Story Farmaceutica Retail & distributie Multipharma. Meer daadkracht dankzij gestroomlijnde BI-oplossingen

SAP Customer Success Story Farmaceutica Retail & distributie Multipharma. Meer daadkracht dankzij gestroomlijnde BI-oplossingen Meer daadkracht dankzij gestroomlijnde BI-oplossingen Multipharma Sector Farmaceutica Producten en diensten Retail en distributie Website multipharma.yours.be SAP oplossingen SAP BusinessObjects Business

Nadere informatie

Geef nieuwe medewerkers een vliegende start met deze onboarding-tips (+ gratis checklist)

Geef nieuwe medewerkers een vliegende start met deze onboarding-tips (+ gratis checklist) Geef nieuwe medewerkers een vliegende start met deze onboarding-tips (+ gratis checklist) Flashback! Blik eens even terug op de allereerste werkdag van jouw loopbaan. Werd je warm ontvangen? Kon je rustig

Nadere informatie

De SolidWorks QuickStart Module

De SolidWorks QuickStart Module SolidWorks 3D CAD software biedt intuïtieve oplossingen voor alle aspecten van uw designproces. De SolidWorks producten kunnen worden toegepast binnen de hele organisatie. De SolidWorks QuickStart Module

Nadere informatie

Interne audits, het rendement

Interne audits, het rendement Interne audits, het rendement HKZ Kwaliteitsdag Olav Kloek 8 april 2014 SAFER, SMARTER, GREENER Strategie van de organisatie Herontwerp van organisaties, door: Nieuw financieringsstelsel Zelfsturende/zelfregulerende

Nadere informatie

Tickets.com - introductie

Tickets.com - introductie Tickets.com - introductie Tickets.com, voorheen Select Ticketing Systems, is een fusie van een aantal kaartverkoopsysteemleveranciers en bestaat in Nederland sinds 1993. [leverancier] Tegenwoordig is Tickets.com

Nadere informatie

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Financieel Management

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Financieel Management Exact Synergy Enterprise Krachtiger Financieel Management 1 Inleiding Waar gaat het om? Makkelijke vragen zijn vaak het moeilijkst te beantwoorden. Als het hectische tijden zijn, moet u soms veel beslissingen

Nadere informatie

BUSINESS INTELLIGENCE

BUSINESS INTELLIGENCE BUSINESS INTELLIGENCE IT is peoples business Inhoudsopgave 1 HET TEAM 2 ONZE DIENSTEN 3 BI VOLWASSENHEIDS MODEL 4 DE NIVEAUS Start klein Groei Professionaliseer Wees bepalend Voor meer informatie of een

Nadere informatie

ICT als aanjager van de onderwijstransformatie

ICT als aanjager van de onderwijstransformatie ICT als aanjager van de onderwijstransformatie ICT als aanjager van de onderwijstransformatie Technologische innovatie biedt het onderwijs talloze mogelijkheden. Maar als we die mogelijkheden echt willen

Nadere informatie

Procestool; sleutel tot succes?

Procestool; sleutel tot succes? Procestool; sleutel tot succes? Gerard Hebenaar Gerard Hebenaar Adviesgilde 1 Even voorstellen.. Gerard Hebenaar Bedrijfskunde Adviesvaardigheden 15 jaar ervaring in de consultancy Verkoop en advies van

Nadere informatie

Klaar voor de cloud! Stap voor stap naar cloudtransformatie

Klaar voor de cloud! Stap voor stap naar cloudtransformatie Klaar voor de cloud! Stap voor stap naar cloudtransformatie Stap mee in de cloudrevolutie Cloud is vandaag in volle expansie. Sinds de popularisering van de technologie de laatste jaren, heeft cloud de

Nadere informatie

CRM Super Users. Onmisbaar in uw organisatie! Super Users waarborgen de continuïteit van uw CRM

CRM Super Users. Onmisbaar in uw organisatie! Super Users waarborgen de continuïteit van uw CRM CRM Super Users Onmisbaar in uw organisatie! Super Users waarborgen de continuïteit van uw CRM Bij iedere organisatie komt het moment voor dat er snel een aanpassing nodig is in het CRM systeem om verder

Nadere informatie

Het CRM 100% succes boek. Hoe zorg je voor een succesvolle implementatie van Microsoft Dynamics CRM Online

Het CRM 100% succes boek. Hoe zorg je voor een succesvolle implementatie van Microsoft Dynamics CRM Online Het CRM 100% succes boek Hoe zorg je voor een succesvolle implementatie van Microsoft Dynamics CRM Online Managementsamenvatting Een succesvolle CRM implementatie heeft niets met techniek te maken maar

Nadere informatie

VERSTERK UW MEDEWERKERS. BEGIN BIJ UW WERKPLEK. Met Realdolmen eenvoudig naar maximale efficiëntie en productiviteit.

VERSTERK UW MEDEWERKERS. BEGIN BIJ UW WERKPLEK. Met Realdolmen eenvoudig naar maximale efficiëntie en productiviteit. VERSTERK UW MEDEWERKERS. BEGIN BIJ UW WERKPLEK. Met Realdolmen eenvoudig naar maximale efficiëntie en productiviteit. Om competitief te blijven in een sterk veranderend bedrijfsklimaat, zet u als vooruitstrevende

Nadere informatie

Implementatie eboard. Nederlandse Board gebruikersdag. Fred Elgers, Hoofd Controlling

Implementatie eboard. Nederlandse Board gebruikersdag. Fred Elgers, Hoofd Controlling Implementatie eboard Nederlandse Board gebruikersdag Fred Elgers, Hoofd Controlling Agenda Introductie Aanleiding CPM Selectieproces Projectaanpak Resultaten Toekomst 2 Introductie Persoonlijk Fred Elgers

Nadere informatie

Hoe ondernemend is jouw OR?

Hoe ondernemend is jouw OR? Hoe ondernemend is jouw OR? WORKSHOP OR IMPULSE 2015 WWW.OOSTERHOORNMZ.NL 1 Wensen bestuurder en OR Bestuurders krijgen graag input van de OR OR wil graag vroeg bij bepaalde onderwerpen worden betrokken

Nadere informatie

samen beslissen Het 10-stappenplan voor U wilt aan de slag met samen beslissen in de praktijk, waar begint u dan en op welke zaken kunt u letten?

samen beslissen Het 10-stappenplan voor U wilt aan de slag met samen beslissen in de praktijk, waar begint u dan en op welke zaken kunt u letten? Het 10-stappenplan voor samen beslissen U wilt aan de slag met samen beslissen in de praktijk, waar begint u dan en op welke zaken kunt u letten? Hier vindt u een stappenplan dat kan helpen bij de implementatie

Nadere informatie

Blended Learning met Canvas. De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten

Blended Learning met Canvas. De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten Blended Learning met Canvas De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten Als opleider weet u als geen ander hoe belangrijk het is om kennis snel en succesvol over te dragen. Daarnaast wilt

Nadere informatie

Ontwikkelvoorstel stappenplan

Ontwikkelvoorstel stappenplan Ontwikkelvoorstel stappenplan Over DTT DTT opereert op het snijvlak van creativiteit en techniek, een bijzondere en specialistische combinatie. Daarom treden wij naar voren als expert en adviseur. Als

Nadere informatie

Zijn ERP Systemen log?

Zijn ERP Systemen log? Zijn ERP Systemen log? Intelligent op weg Waar gaat het om? ERP is een verzamelnaam voor toepassingen welke door organisaties worden gebruikt ter ondersteuning van de primaire bedrijfsprocessen. Een aantal

Nadere informatie

Het Nieuwe Leren in IT projecten

Het Nieuwe Leren in IT projecten Het Nieuwe Leren in IT projecten Verandermanagement Projectmanagement Het Nieuwe Leren Training Strategie Documentatie & elearning In context, op de werkplek De uitdaging Organisaties worden uitgedaagd

Nadere informatie

Met RPA van Bluepond bereikt u meer met uw bestaande team

Met RPA van Bluepond bereikt u meer met uw bestaande team Nu ook voor het MKB Met RPA van Bluepond bereikt u meer met uw bestaande team Als MKB-ondernemer ligt uw focus op gezonde groei. Maar vaak gaat die groei gepaard met meer interne processen, meer administratie,

Nadere informatie

Microsoft Dynamics CRM geeft Qurius Europees inzicht in sales en opportunities

Microsoft Dynamics CRM geeft Qurius Europees inzicht in sales en opportunities Microsoft Dynamics CRM geeft Qurius Europees inzicht in sales en opportunities Qurius heeft met Microsoft Dynamics CRM een kwaliteitsslag weten te maken. De onderlinge vestigingen communiceren nu beter

Nadere informatie

SugarCRM Commercial open source CRM software

SugarCRM Commercial open source CRM software SugarCRM Commercial open source CRM software Tom Symoens Wat is CRM? CRM is een bedrijfsstrategie met als doel het identificeren, werven en behouden van klanten. CRM vertrekt van de relatie met uw klanten,

Nadere informatie

BAM Bouw en Vastgoed Nederland Project Online en edison365 Projects implementatie

BAM Bouw en Vastgoed Nederland Project Online en edison365 Projects implementatie BAM Bouw en Vastgoed Nederland Project Online en edison365 Projects implementatie Introductie Odysseus heeft eind 2017 / begin 2018 Project Online en edison365 Projects bij BAM Bouw en Vastgoed Nederland

Nadere informatie

HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT

HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT Exact Online CASE STUDY HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY HOE TENSING BINNEN 1 JAAR 180 GRADEN DRAAIDE Tensing, een mobility en Geo- ICT software

Nadere informatie

Evaluatie eerste fase. Pilot CES en HR. Performance management

Evaluatie eerste fase. Pilot CES en HR. Performance management Evaluatie eerste fase Pilot CES en HR Performance management 1. Inleiding Onderstaand leest u de evaluatie van de pilot performance management bij CES en HR. We willen weten of we met de implementatie

Nadere informatie

DE CRM CHECKLIST. de kracht van inzicht

DE CRM CHECKLIST. de kracht van inzicht DE CRM CHECKLIST de kracht van inzicht Inleiding Om een CRM traject een succes te maken is het de crux om te weten waar je naartoe wilt (beoogde situatie) en wat de huidige situatie is. Pas dan kun je

Nadere informatie

Moderne vormen van samenwerken Maarten Groeneveld

Moderne vormen van samenwerken Maarten Groeneveld Moderne vormen van samenwerken Maarten Groeneveld Samenwerken Het moderne kantoor met Office 365 Maarten Groeneveld ICT Adviseur - ICT Architectuur - Sourcing - Business & IT Alignment 1. Introductie Visie

Nadere informatie

Project Portfolio Management. Doing enough of the right things

Project Portfolio Management. Doing enough of the right things Project Portfolio Management Doing enough of the right things BPUG, Hilversum, 24 juni, 2015 Inhoud 1 2 3 4 Introductie Het belang van portfolio management Project portfolio management volgens MoP 3a 3b

Nadere informatie

!"#$%&'(%)&*+$,)-./.0

!#$%&'(%)&*+$,)-./.0 !"#$%&'(%)&*+$,)-./.0 Leiderschap is het individuele vermogen om richting te geven en anderen er toe aan te zetten om samen op een efficiënte manier, de vooropgezette doelen te realiseren. Zorgzaam leiderschap

Nadere informatie

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus 7 5 6 3 4 2 1 E-book In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus Inleiding Het doel van de HR-cyclus is: medewerkers ondersteunen in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van

Nadere informatie

VAN DUIZEND BLOEMEN NAAR EEN HORTUS BOTANICUS Het Portaal 21 januari 2010 sambo~ict Coen Free Faraday van der Linden Maarten van den Dungen

VAN DUIZEND BLOEMEN NAAR EEN HORTUS BOTANICUS Het Portaal 21 januari 2010 sambo~ict Coen Free Faraday van der Linden Maarten van den Dungen VAN DUIZEND BLOEMEN NAAR EEN HORTUS BOTANICUS Het Portaal 21 januari 2010 sambo~ict Coen Free Faraday van der Linden Maarten van den Dungen Missie-Visie Het succes van de leerling is de reden van ons bestaan.

Nadere informatie

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels.

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels. KENNETH NIEUWEBOER M arketing is meer dan het ontwikkelen van een logo en het bewaken van je huisstijl. Als er een goede strategie achter zit, levert marketing een wezenlijke bijdrage aan het rendement

Nadere informatie

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau CONTINUOUS VALUE DELIVERY We zorgen ervoor dat u in elke volwassenheidsfase van uw digitale platform snel en continu waarde kunt toevoegen voor eindgebruikers.

Nadere informatie

SPORT FRYSLÂN. Informatiemanager Allard Donker: IK WIL COLLEGA S STIMULEREN ZELF ZAKEN OP TE PAKKEN EN DE VOORDELEN VOOR HUN WERK LATEN ERVAREN.

SPORT FRYSLÂN. Informatiemanager Allard Donker: IK WIL COLLEGA S STIMULEREN ZELF ZAKEN OP TE PAKKEN EN DE VOORDELEN VOOR HUN WERK LATEN ERVAREN. SPORT FRYSLÂN Informatiemanager Allard Donker: IK WIL COLLEGA S STIMULEREN ZELF ZAKEN OP TE PAKKEN EN DE VOORDELEN VOOR HUN WERK LATEN ERVAREN. INHOUDSOPGAVE EEN AGILE PROJECTAANPAK 3 INLEIDING 3 4 EEN

Nadere informatie

Met Microsoft Dynamics CRM kan Cyclomedia zijn expansieplannen uitvoeren

Met Microsoft Dynamics CRM kan Cyclomedia zijn expansieplannen uitvoeren Met Microsoft Dynamics CRM kan Cyclomedia zijn expansieplannen uitvoeren Bij CycloMedia was een snelle implementatie van Microsoft Dynamics CRM noodzakelijk om de sterke groei en expansie naar het buitenland

Nadere informatie

Planning opstellen. Dag van de projectleider 09/10/2014

Planning opstellen. Dag van de projectleider 09/10/2014 Planning opstellen Dag van de projectleider 09/10/2014 Intro Eric Duton Programmamanager / Projectleider Ervaring binnen Vlaamse overheid Agenda Soorten planningen Plannen vanuit Planningswijze Resources

Nadere informatie

SolidWorks QuickStart Algemene informatie

SolidWorks QuickStart Algemene informatie SolidWorks QuickStart Algemene informatie SolidWorks 3D CAD software biedt intuïtieve oplossingen voor alle aspecten van uw designproces. De SolidWorks producten kunnen worden toegepast binnen de hele

Nadere informatie

VERGADER TIPS VOOR TEAM MEETINGS VERSIE /09/2018 SAM VERHOEVE

VERGADER TIPS VOOR TEAM MEETINGS VERSIE /09/2018 SAM VERHOEVE VERGADER TIPS VOOR TEAM MEETINGS VERSIE 3.1 23/09/2018 SAM VERHOEVE Inhoud Dé 10 tips die vergaderen simpeler maken.... 2 Gebruik 4 vaste onderwerpen: cijfers, klanten, medewerkers & werking.... 3 Cijfers...

Nadere informatie

ERP SUCCESVOL IMPLEMEN- TEREN IN 10 STAPPEN WHITEPAPER

ERP SUCCESVOL IMPLEMEN- TEREN IN 10 STAPPEN WHITEPAPER ERP SUCCESVOL IMPLEMEN- TEREN IN 10 STAPPEN De wereld van vandaag wordt gekenmerkt door de snelle ontwikkeling van nieuwe technologieën en disruptieve marktomstandigheden. Deze ontwikkelingen hebben verregaande

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Applicatiebeheerder. Graad B1-B3

Functiebeschrijving. Applicatiebeheerder. Graad B1-B3 Functiebeschrijving Applicatiebeheerder Graad B1-B3 1 1 Applicatiebeheerder 1.1 Rol Als applicatiebeheerder ben je het aanspreekpunt voor het ontwerp, beheer en de instandhouding van de toegewezen applicaties.

Nadere informatie

ACTIEFICHES. Een goed begrip van je huidige (probleem)situatie laat toe om gerichter te innoveren.

ACTIEFICHES. Een goed begrip van je huidige (probleem)situatie laat toe om gerichter te innoveren. ACTIEFICHES Stap 1: Analyseer je innovatiemogelijkheden Een goed begrip van je huidige (probleem)situatie laat toe om gerichter te innoveren. Voldoende steun en middelen zijn essentieel om via innovatie

Nadere informatie

integrating your business

integrating your business integrating your business Codit is een IT expert in business integratie en levert wereldwijd diensten in consultancy, technologie en managed services. Door de integratie van een centraal technologisch

Nadere informatie

Business Workflow innovaties in SAP S/4 HANA

Business Workflow innovaties in SAP S/4 HANA Business Workflow innovaties in SAP S/4 HANA Op dit moment vindt er wereldwijd een technologie gebaseerde bedrijfsrevolutie plaats die op het eerste gezicht geen grenzen kent. Met zeer grote snelheid worden

Nadere informatie

een functioneringsgesprek verschilt naar aard en doel van een evaluatie of beoordelingsgesprek

een functioneringsgesprek verschilt naar aard en doel van een evaluatie of beoordelingsgesprek Het functioneringsgesprek Wat Een functioneringsgesprek is een periodiek gesprek tussen de medewerker en de direct leidinggevende over het werk (inhoud en uitvoering van het werk, werksfeer en werkomstandigheden)

Nadere informatie

DE 7 STAPPEN TOT SUCCES- VOL ITSM.

DE 7 STAPPEN TOT SUCCES- VOL ITSM. WHITEPAPER DE 7 STAPPEN TOT SUCCES- VOL ITSM. MPROOF.NL 2 MPROOF.NL GEGARANDEERDE RESULTATEN VOOR UW SERVICEORGANISATIE. IT Service Management implementeren is een omvangrijke klus. Het geheim is een naadloze

Nadere informatie

Referentiecase Triade. Van strategie naar een succesvolle SharePoint implementatie

Referentiecase Triade. Van strategie naar een succesvolle SharePoint implementatie Referentiecase Triade Van strategie naar een succesvolle SharePoint implementatie Over Triade Triade levert in Flevoland en omgeving gehandicaptenzorg, jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg. In 1981

Nadere informatie

Hoeveel budget moet ik uittrekken voor een Field Service Automation project?

Hoeveel budget moet ik uittrekken voor een Field Service Automation project? Hoeveel budget moet ik uittrekken voor een Field Service Automation project? Slechts 10 per maand per gebruiker, geen verborgen kosten, onmiddellijk ROI eenmaal u online een aantal field force automation

Nadere informatie

Careware succesvol uitrollen: hoe dat je dat?

Careware succesvol uitrollen: hoe dat je dat? Careware succesvol uitrollen: hoe dat je dat? Een 7 stappenplan voor een doordachte implementatie Dellaertweg 9C 2316 WZ Leiden Tel. 071-523 2604 Versie 1.0 d.d. 01-10-2014 www.helpline-bv.nl contact@helpline-bv.nl

Nadere informatie

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION STORAGE AUTOMATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE EEN EFFECTIEVE EN KOSTENEFFICIËNTE OPLOSSING VOOR DATAGROEI De druk op systeembeheerders

Nadere informatie

ISS verbetert grip op de organisatie met Microsoft Dynamics AX

ISS verbetert grip op de organisatie met Microsoft Dynamics AX ISS verbetert grip op de organisatie met Microsoft Dynamics AX Met Microsoft Dynamics AX verbetert het Institute of Social Studies zijn backofficeprocessen. Rapportages zijn nu direct beschikbaar en hoeven

Nadere informatie

Automated Engineering White Paper Bouw & Infra

Automated Engineering White Paper Bouw & Infra Automated Engineering White Paper Bouw & Infra Inhoudsopgave 1. Introductie 2 2. Wat is automated engineering? 3 3. Wanneer is Automated Engineering zinvol? 3 4. Wat zijn de stappen om een ontwerpproces

Nadere informatie

Arcadis Case Study. In tien weken, medewerkers in tien landen verbonden met nieuw intranet

Arcadis Case Study. In tien weken, medewerkers in tien landen verbonden met nieuw intranet Arcadis Case Study In tien weken, 6.000 medewerkers in tien landen verbonden met nieuw intranet Over Arcadis Arcadis is wereldwijd toonaangevend als ontwerp- en consultancyfirma voor de natuurlijke en

Nadere informatie

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW 18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW Versie: 1 Datum 21 april 2016 Auteur Peter Stolk Centric Projectportaal Bouw 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Actuele informatie cruciaal 3 SharePoint

Nadere informatie

Richtlijnen voor het ontwerpen een Intranetportal Door Bas Fockens

Richtlijnen voor het ontwerpen een Intranetportal Door Bas Fockens Richtlijnen voor het ontwerpen een Intranetportal Door Bas Fockens Copyright Datacon www.datacon.nl Wat is een intranetportal? Een intranet is een online gepersonaliseerde en geïntegreerde toegang tot

Nadere informatie

Aanbesteding implementatie, beheer en onderhoud van Microsoft Dynamics 365 for Operations

Aanbesteding implementatie, beheer en onderhoud van Microsoft Dynamics 365 for Operations Aanbesteding implementatie, beheer en onderhoud van Microsoft Dynamics 365 for Operations Bijlage 6: Mijlpalen project Versie: v1.0 Datum: 17-3-2017 Bijlage 6. Mijlpalen project V0.2 Inhoudsopgave 1. 2.

Nadere informatie

7 Aandachtspunten om een verkeerde CRM software selectie te voorkomen

7 Aandachtspunten om een verkeerde CRM software selectie te voorkomen 7 Aandachtspunten om een verkeerde CRM software selectie te voorkomen Organisaties die zich op dit moment (opnieuw) in een CRM software selectie traject begeven, hebben een grote uitdaging. Daar waar vroeger

Nadere informatie

Big Data: wat is het en waarom is het belangrijk?

Big Data: wat is het en waarom is het belangrijk? Big Data: wat is het en waarom is het belangrijk? 01000111101001110111001100110110011001 Hoeveelheid 10x Toename van de hoeveelheid data elke vijf jaar Big Data Snelheid 4.3 Aantal verbonden apparaten

Nadere informatie