Inhoudsopgave. Negentiende jaargang nr. 10 februari 2010 EUCHARISTIEVIERINGEN FEBRUARI 2 LICHTMISVIERING 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoudsopgave. Negentiende jaargang nr. 10 februari 2010 EUCHARISTIEVIERINGEN FEBRUARI 2 LICHTMISVIERING 2"

Transcriptie

1 SINT-PAULUSKRANTJE Negentiende jaargang nr. 10 februari 2010 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT Sint-Paulusstraat Antwerpen 03/ maandag, dinsdag en donderdag van 10u00 tot 12u00 PASTOOR Paul SCHEELEN dagelijks bereikbaar tussen 9u30 en 10u15 op tel. 03/ (St.Joris) dinsdag en donderdag van 10u30 tot 12u30 St-Paulusstraat 22 Antwerpen pastoor@sint-paulusparochie.be KERKFABRIEK ST.-PAULUS voorzitter Walter Vrinssen tel. 03/ of 0477/ kerkfabrieksintpaulus@skynet.be ONTHAAL - pastoraal gesprek, doop, huwelijk, uitvaart: Pastoor Paul Scheelen 03/ Inhoudsopgave EUCHARISTIEVIERINGEN FEBRUARI 2 LICHTMISVIERING 2 BROEDERSCHAP VAN ONZE- LIEVE- VROUW VAN SCHERPENHEUVEL 150 JAAR 4 NIEUWJAARSSPEECH VAN PASTOOR 5 NIEUWJAARSBRIEF VAN W;VRINSSEN VOORZITTER KERKRAAD 8 PAROCHIALE COÖRDINATIEKALENDER 15 SAMEN MET TOETANCHAMON 16 - public relations, kerkgebouw en crypte: Walter Vrinssen 0477/ concerten en evenementen: Leo Van achter 0473/ leo.vanachter@skynet.be - toerisme en rondleiding Sint-Paulusvrienden: Robert Vanherp 0495/ Foto s: C. Jasperse, A. Bertrand, P. Scheelen, W. Strecker Illustratie: De Standaard

2 EUCHARISTIEVIERINGEN LICHTMISVIERING zondag 31 januari 10u30 voorgegaan door pastoor Paul Scheelen De meesten onder ons noemen deze feestdag nog altijd bij de aloude benaming Maria Lichtmis - deze Nederlandse benaming herinnert aan de lichtprocessie, die als een hulde aan Maria werd gezien. In de Kerk van het Westen was dit feest een Mariafeest tot na de liturgiehervorming van het Tweede Vaticaans Concilie in 1969 waarbij de nieuwe (maar oorspronkelijke) benaming van dit feest heringevoerd werd. De huidige liturgische kalender heeft het over de opdracht van de Heer in de tempel, waardoor de klemtoon valt op het Jezus-karakter ervan. Deze Bijbelse gebeurtenis in de tempel wordt door de Kerk herdacht op 2 februari hetzij welgeteld veertig dagen na 25 december de dag van Jezus geboorte. Voor deze gelegenheid worden eveneens de koppels uitgenodigd welke de afgelopen jaren in de Sint-Pauluskerk gehuwd zijn of er hun kindje lieten dopen. Het is een viering met kinderzegen, waarbij de ouders het prille en kwetsbare leven presenteren in de schuchtere seizoenswisseling, om onder de zegen van de Allerhoogste hun kinderen toe te vertrouwen aan Gods liefdebron.

3 FEBRUARI 2010 zondag 07 10u30 Orgelmis voorgegaan door E.P. W. Dirven opening van de viering 150-jarig bestaan van de Broederschap Sint-Elooi in onze parochie zondag 14 10u30 Koormis voorgegaan door Z.E.H. Louis Soetewey jaarlijkse plechtigheid van de Broederschap van Onze Lieve Vrouw van Scherpenheuvel woensdag 17 19u00 ASWOENSDAG - aswijding en oplegging voorgegaan door pastoor Paul Scheelen zondag 21 10u30 Orgelmis voorgegaan door pastoor Paul Scheelen zondag 28 10u30 Orgelmis voorgegaan door Z.E.H. M. Van Bostraeten Zondag 7 februari Orgelmis om 10u30. Officiële opening van 150 jaar Broederschap Sint-Elooi in onze parochie. Na de mis receptie in de Sint- Pauluscrypte. Zondag 14 februari, jaarlijkse plechtigheid van de Broederschap van O.L.Vrouw van Scherpenheuvel sinds 1860 opgericht in onze Sint-Pauluskerk. De eucharistieviering van 10u30 wordt voorgegaan door Z.E.H. Louis Soetewey en muzikaal verzorgd door het koor Musica Vera o.l.v. Kaat Vissenberg. Zij brengen o.a. muziek van Ch.Gounod, John Rutter, G.Fauré en A.L.Webber. Na de mis gelegenheid tot verering van het beeld van Onze Lieve Vrouw van Scherpenheuvel.

4 OVERLEDEN Op 23 december 2009 overleed Maria Romeu Rubio. Moge zij voor eeuwig thuis zijn in de hemelse vreugde en vrede van de Heer. Dit jaar bestaat de Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel 150 jaar en dat vieren wij. Daarom nodigen wij u graag uit op onze jaarlijkse plechtigheid. Deze zal doorgaan op zondag 14 februari 2010 te uur in de Sint-Pauluskerk en voorgegaan worden door Z.E.H. Louis Soetewey. Het koor MUSICA VERA, onder leiding van Kaat Vissenberg, zal deze eucharistie-viering opluisteren. Hierna is er de mogelijkheid om na te praten tijdens een receptie in de crypte. Als prefect is dit jaar de heer Renaat Holthof aangeduid en als onderprefect de heer Mon Goossens. Het lidgeld blijft nog steeds 5 per persoon, te voldoen door overschrijving op rekeningnummer of bij één van de bestuursleden (te vinden bij het gulden boek"). Noteer nu reeds de datum van onze jaarlijkse bedevaart naar Scherpenheuvel in uw agenda: zondag 16 mei 2010.

5 NIEUWJAARSSPEECH VAN Z.E.H. PASTOOR PAUL SCHEELEN. Onlangs in een gesprek vertelde iemand die het kan weten, dat het plaatsen van drie puntjes in een tekst een teken is van een zekere slordigheid. Punt, punt, punt, het hoort niet. Sindsdien probeer ik angstvallig dit soort onvolkomenheid te vermijden. Maar hoe maken we dan de overgang van het jaar 2009 naar 2010? Zetten we gewoon een punt achter vorig jaar met al zijn ups en downs, met mooie momenten en kleine kantjes? En herbeginnen we 2010 helemaal opnieuw? Dat zou niet fair zijn voor al dat vrijwilligerswerk, al die dagen en uren die jullie gestoken hebben in onze gemeenschap. Wanneer ik het intense werk van de Kerkraad nog eens overschouw, de dagen en uren van vergaderen tot zelfs diep in de nacht om de logistiek van deze kerkgemeenschap mogelijk te maken en te behartigen, dan word ik er een beetje stil van. Wanneer ik zie wat de technische ploeg hier steeds weer verwezenlijkt, elke maandag of het groepje rond Leo tussen bloemschikken, elektrische kabels leggen of chauffage herstellen, of het onthaal van de St.-Paulusvrienden gedurende driekwart van het jaar of de inzet van het parochieteam, dan kan je alleen maar dankbaar zijn. Niemand wil er zo maar een punt achter zetten nu wij door de goede samenwerking, parochieteam en kerkraad, tot een nieuw en erg gewaardeerd parochieberaad zijn gekomen. Zelfs geen komma willen we vandaag plaatsen, als een kleine lege vlek in de agenda om daarna weer boordevol activiteiten en planning, amper gevoeld in de nieuwjaarsstress, door te hollen zonder diepe waardering voor het wonder dat hier steeds weer gebeurt. Van jaar tot jaar worden de liturgische vieringen, de koor- en orkestmissen meer en meer gewaardeerd omdat er spirit insteekt zowel artistiek als qua vormgeving en gelovige inhoud. Kapelmeester en ceremoniarius, muziekkapel, liturgische werkgroep en voorganger, onthaal en bloemenschik, gegroeid in samenspel en diepgang.

6 En dit alles maar mogelijk omdat anderen aandacht hebben als parochieteam voor het geheel of anderen voor veiligheid en calamiteiten met een eigen opleiding. Wat zou een parochie zijn zonder een goed draaiend secretariaat met warme aandacht voor mensen? En als we nu achter dit voorbije jaar eens een punt komma zouden plaatsen? Dat kan, maar getuigt dat niet van een soort ingehouden adem, wel iets levendigs, iets nieuws willen beginnen, maar nog niet weten hoe. Een heimwee naar wat voorbij is en een onzekerheid voor wat komen gaat. Wie gaat de opleiding volgen om uitvaartdiensten voor te gaan die voortaan in regel gebedsvieringen zullen worden? Bijna geen enkele parochie in het bisdom heeft zoveel intellectuele capaciteit als St.-Paulus. Maar blijven we niet te veel in het verleden hangen zonder de toekomst op te snuiven? Aan wie van onze gemeenschap zal het bisdom een mandaat kunnen geven als niemand de opleiding volgt die een zevental avonden zal behelzen. De St.-Paulustentoonstelling door meer dan 4000 mensen bezocht en de kleine kersttentoonstelling hebben duidelijk gemaakt dat er ook nood is om de religieuze kracht van deze schitterende kerk te ontplooien voorbij de kunsthistorische achtergrond die slechts een bovenlaag is, belangrijk maar onvolledig. Samen met pastoor Mannaerts starten wij een vorming rond dit project. Het aantal kerkelijke huwelijken stijgt. Wie van u wil dit jaar eens een eerste gesprek met zo n jong koppel op zich nemen en de eerste administratie met hen behartigen. Aan wie van u zou ik mogen vragen om wat gepreks-aandacht te hebben voor de rouw bij verlies. Vaak zeggen jullie dan: wij zouden wel willen maar weten niet hoe? Toch is er volop een vormingsaanbod uitgeschreven op de maat van werkende mensen of overbelaste gepensioneerden. De vorming zelf wordt door onze parochie betaald. Wat wil je nog meer? De enthousiaste kant in ons zegt: laten we een uitroepteken plaatsen achter 2009, dankbaar om al wat we mochten ontvangen, om de mensen die we mochten ontmoeten, de wederkerige relaties, de ondersteuning, het creatieve. Al onze projecten die we mochten uitbouwen, de vriendschap en de mensen die we konden ondersteunen!

7 De onzekere kant in ons zegt: ik verkies voorzichtigheidshalve een vraagteken. Want er is nog zoveel dat niet gedaan is, er is nog pijn en leed dat zwaar om dragen is, en onze sociale ondersteuning, basistaak als gelovige, is nog zo zwak.. Hadden we dus maar die 3 puntjes. Dan kon je die zelf invullen met al wat je lief is of zwaar op de maag ligt. Wij beloven als team en als pastoor in ieder geval om nog een tijdje verder te doen en we wensen ieder van jullie een nieuw jaar vol zegen, met mensen op je weg die echt om jullie geven. En stiekem wou ik dat wij die mensen mochten zijn.

8 NIEUWJAARSBRIEF 2010 van Walter Vrinssen, voorzitter van de Kerkraad Goede middag beste vrienden. Het jaar 2009 is voorbij en we staan aan het begin van In naam van de kerkraad en in mijn persoonlijke naam wil ik jullie een gelukkig, maar vooral een gezond 2010 toewensen. Laat ons de crisis van 2009 maar vergeten en er met frisse moed dit jaar weer tegenaan gaan. Alhoewel,e.e.a zal misschien toch niet zo gemakkelijk gaan. U herinnerd zich misschien nog wel dat ik,in mijn toespraak van vorig jaar, op het einde van mijn nieuwjaarsbrief 4 verschillende wensen had. Wat is hiervan geworden? Wel hier gaan we dan. Onze eerste wens was dat wij vanaf 1 april tot 31 oktober alle toeristen, niet alleen onze mooie kerk konden laten bewonderen, maar ook de Calvarieberg,de Kruiswegkapel en de Pandgang, en dat we aan de balie de bezoekers met een degelijke camerabewaking kunnen in het oog houden, wel dit is meer dan gelukt. De SPV hebben dit jaar meer dan hun best gedaan om alle bezoekers werkelijk op een vriendelijke en professionele te onthalen. Meer dan personen hebben dit jaar de Sint-Pauluskerk bezocht. De tweede wens was dat we de weekkapel terug konden openstellen. Dit is maar gedeeltelijk gelukt. De problemen met onze buur zijn nog niet helemaal opgelost. Vervolgens was er ook nog de wens om alle archief van de muziek en de broederschappen naar de zolder boven het poortgebouw te verhuizen. Dit is gelukt alleen is nog niet alles opgeborgen. Bij de betrokkenen wil ik dan ook aandringen om alles in orde te brengen. De zolder is gekuist en aan het schilderen van de trap is Levanto begonnen. Er is dus geen redenen meer om niet alles af te werken. Alleen het licht in de kelder moet nog geplaatst worden. Voor de goede orde:levanto is o.a.een sociaal tewerkstelling project waarmee de KF in de toekomst meer en meer zal samenwerken. Als laatste was er de wens om van de Sint-Paulus tentoonstelling een succes te maken. Ook dit is meer als gelukt. Onze Z.E.H. Pastoor Paul Scheelen heeft er wel veel werk ingestoken.

9 Het begeleidend boekje Beelden Spreken was gewoonweg schitterend en is trouwens nog te verkrijgen. Ook dank aan de SPV en collega s van Topa om de bezoekers te ontvangen. Alvorens vooruit te kijken naar wat de KF dit jaar van plan is in onze Sint-Paulus parochie past het misschien toch om toch eventjes achterom te kijken naar wat er zo allemaal gebeurt is in het voorbije jaar. Je kunt dit touwens goed volgen op de website van de parochie sintpaulusparochie@skynet.be die ik van harte kan aanbevelen Kerkfabriek Zoals elk jaar wil ik in de eerste plaatst mijn collega s in de kerkraad bedanken voor de goede samenwerking. Jean-Marie Wielemans die voor de centen zorgt, Walter Steenwegen voor het onroerend goed van de KF, Madeleine Manderyck de erfgoed specialiste in het Vlaamse land en natuurlijk oude getrouwe Paul Pasmans de secretaris. Ik mag wel zeggen dat we een echt team zijn geworden. En onze samenwerking is nog plezant ook. Uiteraard gaat mijn dank ook aan Z.E.H.Pastoor Paul Scheelen en Ludo Beersmans die ons steeds met raad en daad bijstaan. Het beheer van een kerkraad wordt almaar moeilijker. We moeten zelfs terug naar de schoolbanken. In totaal hebben we aan 8 studiedagen deelgenomen. We zijn dus een beetje slimmer dan 1 jaar geleden. Ik neem aan dat jullie dat reeds gemerkt hebben.

10 Kerk De restauratie van de kerk fase 8 deel 2 is nu definitief achter de rug en de werken werden opgeleverd. Interessant om weten is dat deze in totaal hebben gekost en volledig werden betaald door de Stad Antwerpen. Glazenier Patrick de Jaeger heeft eindelijk het glasraam boven de gootsteen in het portaal afgewerkt. Aan de weekkapel is nog veel werk,zowel de muren als de verwarming moeten in orde gebracht worden. Ik hoop dat we dit in 2010 kunnen realiseren. De kluis in de achter sacristie is volledig geschilderd, in orde gebracht en terug in gebruik. Alleen de schilderij van Rafael Gorsen moet terug opgehangen worden. Belangrijk om weten is ook dat: Het K.I.K. (Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium ) een analyse gedaan heeft van de 15 schilderijen van de Rozenkrans, het Dispuut en de Kerstnacht,beide schilderijen van Rubens en dat Monumentenwacht Antwerpen een analyse van het klimaat in de kerk en bijgebouwen gedaan heeft, plus ook nog het effect gemeten heeft hiervan op verschillende kunstwerken, Het resultaat van dit onderzoek geeft toch wat te denken over de temperatuur en vochtigheid in de kerk die niet optimaal is. Meer onderzoek is nodig,meten is weten,maar toch zullen we begin dit jaar al enkele kleine maatregelen moeten nemen. Vorig jaar is ook de Grijze Kat,een organisatie die o.a. kinderen opvangt moeten verhuizen van het eilandje naar Borgerhout. Er was nog steeds een band met onze parochie en een gedeelte van hun inventaris die nog eigendom was van de Sint-Pauluskerk is terug in onze inventaris opgenomen. Ik ben dan ook fier u te kunnen melden dat het laatste deel van de volledige inventaris van de Sint-Pauluskerk nu gepubliceerd is, het deel Sint-Paulus info nr.72 is in november 2009 verschenen en de 3 delen de nrs maken nu een geheel. Dank aan Raymond Sirjacobs en zijn medewerkers voor deze realisatie, gewoon schitterend. Ook dank aan de SPV en de medewerkers voor het geleverde werk en de sponsoring van de uitgave. Belangrijk is ook dat de voorzitter van de KF een nieuw bureel gekregen heeft. Modern maar toch passend bij het overige kerkmeubulair.

11 Je moet maar eens komen kijken. Niet allemaal tegelijkertijd,zoveel plaats is er nu ook weer niet. Ik kan spijtig genoeg nog geen drankje aanbieden. Misschien komt dit nog wel. Sint-Paulusvrienden Vorig jaar is de RVB van de S.P.V. gewijzigd. 2 nieuwe bestuurders zijn er bijgekomen,nl. Guido Verdonck en Antoon De Voecht. Oscar Provoost is voorzitter geworden. De samenwerking met de KF is prima,de statuten worden geactualiseerd. Ook de technisch ploeg heeft afgelopen jaar schitterend werk geleverd. Elke maandag zijn ze present, niet allen om koffie te drinken en soms om taart te eten,gewerkt wordt er ook. Ik sta er soms versteld van hoeveel kleiner werkjes er worden uitgevoerd. Voor iemand die zijn handen zo staan is dit soms een wonder. Ik vertelde vorig jaar dat de SPV voor de opslag van de vaandels een constructie hadden in elkaar gestoken om de vaandels horizontaal op te bergen.tot mijn grote verbazing werd op de studiedag in Gent over kerkelijk textiel deze constructie in een power point presentatie als ideale opbergsysteem voorgesteld. Zo zie je maar, Aan verschillende activiteiten werd deelgenomen, zo was er: Het initiatief in maart van de stadscholen met een tentoonstelling in de pandgang de geslaagde deelname aan de erfgoed dag op 26 april Niet alleen voor de SPV maar alle broederschappen waren present. Het was Sint-Paulus op zijn best. Hou de datum van 25 april 2010 maar reeds vrij,het thema is FAKE. De opvang van de buitenlandse studenten in het programma Ars et Fides gedurende 3 weken in de zomer naar aanleiding van de tentoonstelling in de kathedraal Reunie Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Het onthaal bij de Sint-Paulus tentoonstelling die trouwens met 1 maand verlengd werd. De kerststallentocht en de verkoop van de nieuwe schitterende kerstkaarten,productie door Z.E.H. Pastoor waarvoor dank. Maar last but not least het toeristisch seizoen van 1 april t/m 2 november 2009 met zoals reeds eerder gezegd het onthaal van bezoekers.

12 En als kers op de taart de aankoop, installatie en plechtige ingebruikname van de nieuwe ontvangstbalie met camerabewaking op 14 september Een project om werkelijk fier op te zijn. De SPV zijn nu als organisatie erkent door Toerisme Vlaanderen. Toerisme Vlaanderen heeft samen met de vzw MKA en de SPV gezorgd voor de financiering. Dit jaar proberen we om de samenwerking tussen de SPV en Topa (Toerisme Pastoraal Antwerpen ) te optimaliseren. De eerste kontakten zijn reeds gelegd. Z.E.H.Rudy Mannaerts,pastoor van Sint-Andries en ook de bezieler van Topa is met een cursus over Sint-Paulus gestart,ongeveer 8 lesavonden zijn reeds de volgende maanden voorzien. Gedeeltelijk in de kerk,het ander gedeelte in de Waaistraat. Rudy zal ook een werk schrijven over onze kerk genaamd de Sleutel tot Sint- Paulus Dit uitgave is voorzien voor de start van het toeristisch seizoen in Deze sleutels bestaan reeds voor de andere monumentale kerken in Antwerpen. Meer daarover later dit jaar. Ik wil dan ook de voorzitter,de raad van bestuur en de SPV hartelijk bedanken voor het gepresteerde werk en de goede samenwerking. Overige U weet ongetwijfeld dat de KF eigenaar is van verschillende huizen en appartementen. Het onderhouden eventueel herstellen van dit alles vraagt veel werk. Het is niet altijd eenvoudig om de geschikte firma s en mensen te vinden. Je zou zeggen dat dit in de huidige crisis geen probleem is maar de realiteit is anders. Vooral ook omdat de KF als openbare instelling gehouden is aan de geldende wetgeving. Vorig jaar is de KF gestart met verschillende verkavelingen van onze gronden in Edegem. Concreet zullen we dit jaar verschillende gronden verkopen. Alle nodige procedures zijn praktisch rond. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen zich altijd wenden naar een van de leden van de kerkraad. Met de inkomsten van dit alles proberen we de exploitatie kosten van de kerk en het patrimonium gezond d.w.z. positief te houden. Half 2009 zag het er echter,gezien de crisis en de dalende interest voeten, niet zo goed uit. Gelukkig is dank zij de inspanningen van mijn collega s en vooral deze van de penningmeester het tij gekeerd en sluiten de rekeningen van de KF positief af. Calamiteiten en veiligheid Ook aan de veiligheid in de kerk wordt de nodige aandacht besteed. Dat dit nodig is moet ik jullie niet vertellen.

13 Denken we maar aan de brand in Sint Carolus en de diefstal in Brugge. Ook de Stad Antwerpen heeft i.d.v. initiatieven genomen. Concreet werden gedeeltelijk samen met de andere MKA de volgende maatregelen getroffen: Aankoop van de brandblusapparaten en een contract met de leverancier voor de 5 MKA. Aankoop van diverse veiligheid uitrustingen. Duidelijke aanduiding van de nooduitgangen en de evacuatie richtlijnen in de kerk. Toepassen van verschillende procedures o.a. bij die gebeurtenissen in de kerk waar veel volk aanwezig is,bv. de orkestmissen en concerten. In het programmablaadje vindt je tegenwoordig een evacuatieplan Het starten van een lessenreeks over calamiteiten hier in de crypte voor de 5 MKA. Verschillende onder jullie hebben daar aan deelgenomen. Belangrijk is ook dat de KF eind vorig jaar het Agentschap R-O Vlaanderen - Onroerend Erfgoed de opdracht heeft gegeven voor het aanpassen van het bestaande branddetectie en de optimaliseren van de inbraak beveiliging. Het is zelf al zo ver dat onze veiligheidscoördinator de Heer Oscar Provoost al gesolliciteerd wordt door andere KF in Antwerpen, zelfs door de ingenieur van de Stad Antwerpen,om zijn expertitie en de procedures van onze kerk te delen met zijn confraters. Je ziet maar Sint-Paulus zend zijn zonen uit. Ongelukkig is Oscar zelf het slachtoffer geworden van een calamiteit namelijk de eerste sneeuwval en ligt hij nu uitgestrekt met een gebroken heup thuis te wachten op herstel. Van een calamiteit gesproken,dit kan tellen. Oscar was van plan om begin dit jaar met de lessenreeks verder te gaan en o.a. praktische toepassingen te introduceren. Dit zal eventjes moeten wachten. Wij willen hem in ieder geval bedanken voor al zijn werk en wensen hem een vlug herstel toe. Alvorens met mijn nieuwe nieuwjaarsbrief te starten wil ik toch in de eerste plaats Z.E.H. Pastoor Paul Scheelen bedanken voor het vele werk hier in de parochie. Hij heeft buiten die andere parochie,die met de 2 torentjes, nog veel andere bezigheden maar mijnheer pastoor Sint-Paulus is toch iets speciaal en we hopen dat je nog vele jaren onder ons blijft. Ook het parochieteam mag niet vergeten worden. We zijn gestart met een nieuw soort parochieraad waarin alle geledingen van de parochie aanwezig waren. Dit jaar zijn er 3 raden voorzien en ik hoop dat hetzelfde enthousiasme van de eerste vergadering blijvend zal worden verder gezet.

14 Verschillende onder jullie wil ik toch speciaal bedanken voor het vele werk vorig jaar. In de eerste plaats Leo Van achter voor het vele werk bij de organisatie van de concerten en concertmissen en Jos Phlippo voor o.a. het schrijven van de diverse draaiboeken. Dank aan de mensen van de muziek en zeker aan kapelmeester Frans Dubois,organist Nicolas De Troyer en Mieke Deferm. Het programma van de orkest-en koormissen voor 2010 is klaar en wordt binnenkort gepubliceerd. Ook dank aan onze sponsors die dit mogelijk maken. We bedanken ook Leo Janssens en Ward Buys die bijna elke zaterdag in de kerk zorgen dat zelf de kleinste klusjes worden uitgevoerd. De mooie kerststal was hun werk. Dank ook aan Gust Van den Borne en Robert Demets voor hun gewaardeerd advies aan de kerkfabriek in aangelegenheden die te maken hebben met de plannen van de KF in Edegem,met de overheid en alle juridische aspecten daaromtrent. En ook een grote dank aan al die vrouwen en mannen die,soms achter de schermen,het leven hier in de Sint-Paulus parochie zo aangenaam maken. Toch nog een kleine dienstmededeling De KF heeft geoordeeld dat we de samenwerking met onze werknemer Roger Van den Brande moesten beëindigen. Op donderdag 24 december is aan deze samenwerking dan ook een einde gekomen. Het parochieteam en de kerkfabriek zullen zich nu beraden hoe we met e.e.a. verder gaan. We houden jullie wel op verder de hoogte. En zoals vorig jaar zou ik nu ook willen eindigen met een nieuwe nieuwjaarsbrief Hier gaan we dan: Op de derde dag van nieuwe jaar sta ik met mijn wensjes klaar. Ik wens dan ook: We zo vlug mogelijk kunnen starten met de stabilisatie werken en de verder afwerking van het huis in de Zwartzusterstraat nr.9 De verder studie van de stabiliteit en de verticaliteit van het kerkgebouw. De volgende fase v/d orgelrestauratie. De restauratie van de beelden in de Calvarieberg De restauratie van het dak van de sacristie. Een eerste aanzet tot de ontsluiting van de archeologische site achter de crypte. Het inrichten als casco van de ruimte boven de ingang van de kerk en de sacristie. Antwerpen zondag 3 januari 2010 Walter Vrinssen Voorzitter Kerkraad

15 PAROCHIALE COÖRDINATIEKALENDER FEBRUARI 2010 di 02 17u30 Vergadering Sint-Vincentiusconferentie op pastorie zo 07 10u30 Orgelmis - opening viering 150-jaar Sint-Elooi zo 14 10u30 Koormis - Jaarlijkse eucharistieviering Broederschap Onze Lieve Vrouw van Scherpenheuvel ma 15 18u00 Vernieuwde parochieraad in de Sint Pauluscrypte di 16 17u30 Vergadering Sint-Vincentiusconferentie op pastorie wo 17 19u00 Aswoensdag Asoplegging zo 21 10u30 1 zondag van de vasten orgelmis Doop Felix Ponnet ma 22 19u30 Kerkraad zo 28 10u30 2 zondag van de vasten - orgelmis MAART 2010 di 02 17u30 Vergadering Sint-Vincentiusconferentie op pastorie wo 03 18u00 Parochieteam 20u00 Werkgroep liturgie do 04 20u00 Jaarvergadering Venerabelkapel in Sint-Pauluscrypte zo 07 10u30 3 zondag van de vasten orgelmis Doop Floris Van den Vijver za 13 11u00 Huwelijksviering - Van Gogh Dirk en Hiroko 20u00 Benefietconcert - org. Rotary Antwerpen-Ter Beke zo 14 10u30 4 zondag van de vasten - orgelmis di 16 17u30 Vergadering Sint-Vincentiusconferentie op pastorie za 20 11u00 Huwelijksviering De Geyter-Caris zo 21 10u30 5 zondag van de vasten - orgelmis zo 28 10u30 Palmzondag - Palmwijding. Muzikaal opgeluisterd door de Gregorianen di 30 20u00 Passieconcert Der Tod Jesu door Chorale Caecilia wo 31 20u00 Passieconcert Der Tod Jesu door Chorale Caecilia

16 Samen met Toetanchamon Vraag je iemand naar een Egyptische farao, dan antwoordt die steevast: Toetanchamon. Hij is immers de meest gekende. Ik liep in Karnak door wat overblijft van de tempel van Amon. Het was me een raadsel hoe die was gerestaureerd en ik vroeg me af of ze wel de juiste stukken steen op elkaar hadden geplaatst. Een Egyptische tempeldienaar trok aan mijn mouw en fluisterde: Toetanchamon. Waar? vroeg ik. Kom mee wenkte hij. Helemaal achteraan het complex, tussen het puin, leidde hij me naar een prachtig beeld van een zittende farao met naast hem een lege plek op zijn zitbank. Ik maakte er een foto van. Hij deed teken dat ik naast de farao mocht plaatsnemen. Ik maak een foto van sir samen met Toetanchamon stelde hij voor. Ik gaf hem mijn camera en het was duidelijk niet zijn eerste foto die hij maakte. Daarna gaf ik hem een fooi. Hij keek er met een droeve blik naar. Mooie foto van sir met farao Toetanchamon is meer waard zuchtte hij. Gelijk had de man en ik verdubbelde de som. Thuis maakte ik een album met mijn Egyptische foto s. Toen ik een vriend die al enkele keren in Egypte was geweest, mijn album toonde, wees ik trots naar de foto van mij samen met de farao. Eronder had ik geschreven: Jef samen met Toetanchamon. Hebben er niet veel, blufte ik. Hij schaterde het uit. Die foto werd gemaakt door Ameni, een van de tempeldienaars, een gladde jongen. Ik ken hem. Je hebt alleen een fout geschreven. Je zit niet naast Toetanchamon, maar wel naast Toetmosis III. Handige kerel die Ameni. Omdat de toeristen Toetmosis niet kennen, maakt hij er Toetanchamon van. Dat brengt meer fooi op. Naast wie heb ik nu gezeten? Ik weet het niet. Mij om het even. Ik sta goed op de foto. Jef Briels Verantwoordelijk uitgever: P. Scheelen, St.-Paulusstraat 22, Antwerpen

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. Eenentwintigste jaargang nr. 9 januari een vredevolle Kersttijd een voorspoedig en gezond 2012

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. Eenentwintigste jaargang nr. 9 januari een vredevolle Kersttijd een voorspoedig en gezond 2012 SINT-PAULUSKRANTJE Eenentwintigste jaargang nr. 9 januari 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Negentiende jaargang nr. 3 juni EUCHARISTIEVIERINGEN JUNI Sacramentsdag- Petrus en Paulus WEL EN WEE IN ONZE GEMEENSCHAP 3

Inhoudsopgave. Negentiende jaargang nr. 3 juni EUCHARISTIEVIERINGEN JUNI Sacramentsdag- Petrus en Paulus WEL EN WEE IN ONZE GEMEENSCHAP 3 SINT- PAULUS KRANTJE Negentiende jaargang nr. 3 juni 2009 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Achtiende jaargang nr. 10 februari LECTOREN en KANDIDAAT-LECTOREN 2 EUCHARISTIEVIERINGEN FEBRUARI 2 NIEUWJAARSRECEPTIE

Inhoudsopgave. Achtiende jaargang nr. 10 februari LECTOREN en KANDIDAAT-LECTOREN 2 EUCHARISTIEVIERINGEN FEBRUARI 2 NIEUWJAARSRECEPTIE SINT-PAULUSKRANTJE Achtiende jaargang nr. 10 februari 2009 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Achttiende jaargang nr. 11 maart 2009 EUCHARISTIEVIERINGEN MAART 2 VASTEN 2009 MET DE BEELDEN VAN EGINO G.

Inhoudsopgave. Achttiende jaargang nr. 11 maart 2009 EUCHARISTIEVIERINGEN MAART 2 VASTEN 2009 MET DE  BEELDEN VAN EGINO G. SINT-PAULUSKRANTJE Achttiende jaargang nr. 11 maart 2009 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

HOMILIE KERKENPLAN januari 2019

HOMILIE KERKENPLAN januari 2019 HOMILIE KERKENPLAN - 12-13 januari 2019 (Bij het evangelie: Lucas 3, 15-16; 21-22) In het evangelie van vandaag staan twee figuren centraal, ook een beetje tegenover elkaar: Johannes de Doper en Jezus

Nadere informatie

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X HEILIGE PIUS X Zaterdag 4 maart. H. Casimirus 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Zlm. Louis Van Gool. Zondag 5 maart. Eerste Zondag van de Veertigdagentijd. 11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Bertha

Nadere informatie

Inhoudsopgave EUCHARISTIEVIERINGEN MEI LIEF EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP OPENING TENTOONSTELLING KRUISWEG VAN DE STILTE ERFGOEDDAG ROND ARMOE TROEF

Inhoudsopgave EUCHARISTIEVIERINGEN MEI LIEF EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP OPENING TENTOONSTELLING KRUISWEG VAN DE STILTE ERFGOEDDAG ROND ARMOE TROEF EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK ndag Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 ndag 10u00 weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT Sint-Paulusstraat 22 2000 Antwerpen 03/231.33.21 maandag, dinsdag

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19 PAROCHIE H ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor P Backus Adviseur van de pastoor: mevr A Schoonbroodt Pastorie en parochiesecretariaat: Kerkstraat 8, 6223

Nadere informatie

Zestiende jaargang nr. 1 mei EUCHARISTIEVIERINGEN Sint-Pauluskerk Zondag: uur Hoogmis Dinsdag uur Volgens Dominicaanse ritus

Zestiende jaargang nr. 1 mei EUCHARISTIEVIERINGEN Sint-Pauluskerk Zondag: uur Hoogmis Dinsdag uur Volgens Dominicaanse ritus Sint-Paulus Krantje Zestiende jaargang nr. 1 mei 2006 Sponsors: Venerabelkapel S. Pauli, de Kapel van O.L.V. van de H. Rozenkrans en de v.z.w. Sint-Paulusvrienden EUCHARISTIEVIERINGEN Sint-Pauluskerk Zondag:

Nadere informatie

Welkom door de priester-moderator en/of leider van de avond

Welkom door de priester-moderator en/of leider van de avond Welkom door de priester-moderator en/of leider van de avond 1 Zie dia 2 Maria is de patrones van ons bisdom, Een patroonheilige, zo leert ons de kerkgeschiedenis, is een heilige die ons tot voorbeeld is

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 22e jaargang nr. 10 februari 2013 EUCHARISTIEVIERINGEN FEBRUARI 2 BROEDERSCHAP O.L.

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 22e jaargang nr. 10 februari 2013 EUCHARISTIEVIERINGEN FEBRUARI 2 BROEDERSCHAP O.L. SINT-PAULUSKRANTJE 22e jaargang nr. 10 februari 2013 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis Inhoudsopgave WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017 Nieuwsbrief Aflevering 2017-12 December 2017 In deze aflevering: - Geboren. - Kerstpakketten acties. - Kerstvieringen. - Kerst-inn. - Vooraankondiging. - Algemene gegevens. Geboren. Dat geboren mag worden

Nadere informatie

Liturgische kalender

Liturgische kalender Liturgische kalender Mariakerke-centrum: zaterdag 18.00 u. Drongen: zondag 9.00 u. Ekkergem: zondag 11.00 u. MAART 2017 wo 1 19.00 u. aswoensdag: viering Drongen za 4 zo 5 9.00 u. eucharistieviering Drongen

Nadere informatie

Sint-Paulus Krantje Zeventiende jaargang nr. 10 februari 2008

Sint-Paulus Krantje Zeventiende jaargang nr. 10 februari 2008 Sint-Paulus Krantje Zeventiende jaargang nr. 10 februari 2008 Eucharistievieringen Sint-Pauluskerk Zondag: 10.30 uur Hoogmis Wijkkapel Londenstraat 44: Zaterdag: 18.00 uur Zondag: 10.00 uur Weekdagen:

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Twintigste jaargang nr. 8 december 2010 EUCHARISTIEVIERINGEN DECEMBER JAAR SINT-ELOOI 2 FEEST HEILIGE LUCIA 3

Inhoudsopgave. Twintigste jaargang nr. 8 december 2010 EUCHARISTIEVIERINGEN DECEMBER JAAR SINT-ELOOI 2 FEEST HEILIGE LUCIA 3 SINT-PAULUSKRANTJE Twintigste jaargang nr. 8 december 2010 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 23e jaargang nr. 6 oktober 2013 MARIAPROCESSIE EN SCHELDEWIJDING 2 EUCHARISTIEVIERINGEN 4

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 23e jaargang nr. 6 oktober 2013 MARIAPROCESSIE EN SCHELDEWIJDING 2 EUCHARISTIEVIERINGEN 4 SINT-PAULUSKRANTJE 23e jaargang nr. 6 oktober 2013 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

Inhoudsopgave EUCHARISTIEVIERINGEN. februari 2 LIEF EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP 2 DANK AAN DE VELE VRIJWILLIGERS BISSCHOP JOHAN 3

Inhoudsopgave EUCHARISTIEVIERINGEN. februari 2 LIEF EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP 2 DANK AAN DE VELE VRIJWILLIGERS BISSCHOP JOHAN 3 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT Sint-Paulusstraat 22 2000 Antwerpen 03/231.33.21

Nadere informatie

Eucharistievieringen

Eucharistievieringen Sint-Paulus Krantje Zestiende jaargang nr. 9 Januari 2007 Sponsors: Venerabelkapel S. Pauli, de Kapel van O.L.V. van de H. Rozenkrans en de v.z.w. Sint-Paulusvrienden Sint-Pauluskerk Eucharistievieringen

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

EEN ZALIG EN GELUKKIG NIEUWJAAR!!! HEILIGE PIUS X

EEN ZALIG EN GELUKKIG NIEUWJAAR!!! HEILIGE PIUS X HEILIGE PIUS X Zaterdag 31 december. H. Silvester. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 1 januari. Feest van de Moeder Gods. 11.15 u. Plechtige hoogmis, verzorgd door ons

Nadere informatie

De stuurgroep overlegt maandelijks. De coördinator zit de vergadering voor.

De stuurgroep overlegt maandelijks. De coördinator zit de vergadering voor. VIJF JAAR YOT [april 2002 april 2007] I. SITUATIE EN EVOLUTIE 2002-2007 A. Structuur 1. OVERLEGSTRUCTUUR a. DE STUURGROEP Na de realisatie van het architectuurproject in april 2002, krijgt de bestaande

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 22e jaargang nr. 3 mei 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN JUNI 2 LIEF EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP 3

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 22e jaargang nr. 3 mei 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN JUNI 2 LIEF EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP 3 SINT-PAULUSKRANTJE 22e jaargang nr. 3 mei 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT Sint-Paulusstraat

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Negentiende jaargang nr. 6 oktober EUCHARISTIEVIERINGEN oktober 2 O.-L.-V ROUW VAN DE ROZENKRANS 2

Inhoudsopgave. Negentiende jaargang nr. 6 oktober EUCHARISTIEVIERINGEN oktober 2 O.-L.-V ROUW VAN DE ROZENKRANS 2 SINT- PAULUS KRANTJE Negentiende jaargang nr. 6 oktober 2009 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

Inhoudsopgave. EUCHARISTIEVIERINGEN JUNI Hemelvaart - Pinksteren- Petrus en Paulus Sacramentsdag LIEF EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP

Inhoudsopgave. EUCHARISTIEVIERINGEN JUNI Hemelvaart - Pinksteren- Petrus en Paulus Sacramentsdag LIEF EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 zondag 10u00 weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT Sint-Paulusstraat 22 2000 Antwerpen 03/231.33.21 maandag,

Nadere informatie

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF juli en augustus 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekening Parochiekern Sint Jan:

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Twintigste jaargang nr. 1 april EUCHARISTIEVIERINGEN april 2 WEL EN WEE IN ONZE GEMEENSCHAP 2 VIERING VAN DE GOEDE WEEK 3

Inhoudsopgave. Twintigste jaargang nr. 1 april EUCHARISTIEVIERINGEN april 2 WEL EN WEE IN ONZE GEMEENSCHAP 2 VIERING VAN DE GOEDE WEEK 3 SINT-PAULUSKRANTJE Twintigste jaargang nr. 1 april 2010 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis Inhoudsopgave WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2011 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Bibliotheek en kerk onder één dak. Gedeeld gebruik in Hoeseltse parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Maria Middelares, Roger Verjans, voorzitter kerkfabriek

Bibliotheek en kerk onder één dak. Gedeeld gebruik in Hoeseltse parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Maria Middelares, Roger Verjans, voorzitter kerkfabriek Bibliotheek en kerk onder één dak. Gedeeld gebruik in Hoeseltse parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Maria Middelares, Roger Verjans, voorzitter kerkfabriek Ons even voorstellen : wie zijn wij Tonen enkele foto

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

Sint-Paulus Krantje Achtiende jaargang nr. 7 november 2008

Sint-Paulus Krantje Achtiende jaargang nr. 7 november 2008 Sint-Paulus Krantje Achtiende jaargang nr. 7 november 2008 Eucharistievieringen Sint-Pauluskerk Zondag: 10.30 uur Hoogmis Wijkkapel Londenstraat 44: Zaterdag: 18.00 uur Zondag: 10.00 uur Weekdagen: 18.00

Nadere informatie

Sint-Paulus Krantje Zeventiende jaargang nr. 6 oktober 2007

Sint-Paulus Krantje Zeventiende jaargang nr. 6 oktober 2007 Sint-Paulus Krantje Zeventiende jaargang nr. 6 oktober 2007 De uitgave van het Sint-Paulus Krantje wordt gesponsord door Venerabelkapel S. Pauli, de Kapel van O.L.V. van de H. Rozenkrans en de v.z.w. Sint-Paulusvrienden

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

Jaarkalender 2014-2015

Jaarkalender 2014-2015 Inspiratie en betrokkenheid, een leer weg in de liturgie Met kinderen leren vieren Jaarkalender 2014-2015 Voor kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar, hebben de parochies Sint Maarten en Trinitas in Leidschendam

Nadere informatie

Opstandingskerk, 26 november 2017

Opstandingskerk, 26 november 2017 Opstandingskerk, 26 november 2017 Laatste zondag kerkelijk jaar, Symbolische bloemschikking laatste zondag kerkelijk jaar In de bijbel, het boek van verwachting, maar ook van verdriet lezen we in Openbaring

Nadere informatie

Welke ster imponeert ons?

Welke ster imponeert ons? Welke ster imponeert ons? Kerstspecial 2016 Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Haastrecht Schoonhoven Algemene informatie Pastoor J.E.M. van der Mee 0182-382455 vandermee@kerkmail.nl St.

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. Eenentwintigste jaargang nr. 10 februari 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN FEBRUARI 2

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. Eenentwintigste jaargang nr. 10 februari 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN FEBRUARI 2 SINT-PAULUSKRANTJE Eenentwintigste jaargang nr. 10 februari 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. 23e jaargang nr. 10 februari 2014. EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44

SINT-PAULUSKRANTJE. 23e jaargang nr. 10 februari 2014. EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 SINT-PAULUSKRANTJE 23e jaargang nr. 10 februari 2014 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

Kerkelijk initiatief voor sociale huisvesting in Brussel

Kerkelijk initiatief voor sociale huisvesting in Brussel Kerkelijk initiatief voor sociale huisvesting in Brussel Herman COSIJNS, Adjunct van Mgr De Kesel INLEIDING De problematiek van de sociale huisvesting enerzijds en de wens van de Kerk om mee te werken

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. 23e jaargang nr. 11 maart EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44

SINT-PAULUSKRANTJE. 23e jaargang nr. 11 maart EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 SINT-PAULUSKRANTJE 23e jaargang nr. 11 maart 2014 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag u Hoogmis. WIJKKAPEL Londenstraat 44. weekdagen u

EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag u Hoogmis. WIJKKAPEL Londenstraat 44. weekdagen u SINT PAULUSKRANTJE EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10.30 u Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18.00 u zondag 10.00 u weekdagen 18.00 u PAROCHIESECRETARIAAT Sint-Paulusstraat 22 2000

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

Liturgische kalender

Liturgische kalender Liturgische kalender Mariakerke-centrum: zaterdag 18.00 u. Drongen: zondag 9.00 u. Ekkergem: zondag 11.00 u. FEBRUARI 2018 za 3 zo 4 9.00 u. eucharistieviering Drongen 15.30 u. gebedsviering in Drongen

Nadere informatie

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis)

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Intredelied: nr. 530: Zo vriendelijk en veilig als het licht, strofen 1, 2 en 3. Begroeting en openingswoord P. Broeders en

Nadere informatie

Ortelius. Dagorde... Nummer 1. Maandelijkse Vergadering op 3 februari om u 3 maart om u zaal Kring Reuzenpoort te Borgerhout.

Ortelius. Dagorde... Nummer 1. Maandelijkse Vergadering op 3 februari om u 3 maart om u zaal Kring Reuzenpoort te Borgerhout. Ortelius Maandblad Vriendenkring 2e BP Zeescouts Dagorde Nummer 1 Maandelijkse Vergadering op 3 februari om 20.30 u 3 maart om 20.30 u zaal Kring Reuzenpoort te Borgerhout Ingekomen post Napraten over

Nadere informatie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie 1 van 8 26-1-2016 11:59 Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over uw ervaringen met de Thomas a Kempisparochie. Ons doel is beter in beeld te krijgen waar

Nadere informatie

Samen Eucharistie vieren

Samen Eucharistie vieren Samen Eucharistie vieren Presentatie 23 november 2017 Methode OPSTAP 1 Situatieschets catechese 2 Omvorming De Kerk die erop uitgaat is de gemeenschap van missionaire leerlingen die initiatief nemen, die

Nadere informatie

nieuwsbrief 9 TUSSENSTAP: PERSONELE UNIE rene grotenhuis 1 van :45 Nieuwsbrief - september 2017

nieuwsbrief 9 TUSSENSTAP: PERSONELE UNIE rene grotenhuis 1 van :45 Nieuwsbrief - september 2017 nieuwsbrief 9 rene grotenhuis di 19-9-2017 17:01 Aan:Secretariaat Ludgerusparochie ; Nieuwsbrief - september 2017 TUSSENSTAP: PERSONELE UNIE De

Nadere informatie

Sint-Paulus Krantje Zeventiende jaargang nr. 7 november 2007

Sint-Paulus Krantje Zeventiende jaargang nr. 7 november 2007 Sint-Paulus Krantje Zeventiende jaargang nr. 7 november 2007 Eucharistievieringen Sint-Pauluskerk Zondag: 10.30 uur Hoogmis Wijkkapel Londenstraat 44: Zaterdag: 18.00 uur Zondag: 10.00 uur Weekdagen: 18.00

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van Juf Yvonne

NIEUWSBRIEF. Van Juf Yvonne NIEUWSBRIEF Juni 2009 Jaargang 05 Nummer 04 De Gouden Klomp, Van Juf Yvonne Wanneer jullie deze Nieuwsbrief ontvangen loopt het schooljaar alweer ten einde, woensdag 24 en zaterdag 28 juni zijn de laatste

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST Op kerstavond, maandag 24 dec., is er om 20.00u een

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

Langetermijn weersvoorspelling

Langetermijn weersvoorspelling Langetermijn weersvoorspelling Heb je ooit geprobeerd een model te maken of een patroon te volgen en de instructies waren niet duidelijk? Hoe voelde dat? Toen God aan Noach vroeg om een ark te bouwen,

Nadere informatie

Uitleg van het thema. De Bijbel wereldwijd

Uitleg van het thema. De Bijbel wereldwijd Uitleg van het thema De Bijbel wereldwijd Gedicht: Een Boek De buurvrouw heeft een mooi boek met allemaal mooie verhalen Ik wil ook graag zo één mama, ik zal het zelf betalen Verhalen over lang geleden,

Nadere informatie

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015 Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes Jaarkalender 2015 JANUARI donderdag 1 januari Feest van de Heilige Moeder Gods 10u00: Plechtige Hoogmis De basiliek wordt gesloten om

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 12 januari in de Dagkapel 19.00 uur:

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 22e jaargang nr. 5 september 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN SEPTEMBER 2 LIEF EN LEED IN ONZE GELOOFSGEMEENSCHAP 3

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 22e jaargang nr. 5 september 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN SEPTEMBER 2 LIEF EN LEED IN ONZE GELOOFSGEMEENSCHAP 3 SINT-PAULUSKRANTJE 22e jaargang nr. 5 september 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

Vrijwilligers bij het beheer van in situ religieus erfgoed. De Monumentale Kerken Antwerpen als case-studystudy Expertenforum CRKC / Uit de kast Heverlee 23 mei 2013 Monumentale Kerken Antwerpen Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Nadere informatie

Stap voor stap: Vijf jaar ervaring met Open Kerken

Stap voor stap: Vijf jaar ervaring met Open Kerken Stap voor stap: Vijf jaar ervaring met Open Kerken Christiane Huynen Vrijwilligster onthaalploeg O.-L.-Vrouwkerk Mariakerke (Gent) De stappen 2007 Aansluiting bij Open Kerken en bescheiden start met: Deelname

Nadere informatie

Sint-Paulus Krantje Zestiende jaargang nr. 10 februari 2007

Sint-Paulus Krantje Zestiende jaargang nr. 10 februari 2007 Sint-Paulus Krantje Zestiende jaargang nr. 10 februari 2007 Sponsors: Venerabelkapel S. Pauli, de Kapel van O.L.V. van de H. Rozenkrans en de v.z.w. Sint-Paulusvrienden EUCHARISTIEVIERINGEN Sint-Pauluskerk

Nadere informatie

De parochiekerk van Schelderode

De parochiekerk van Schelderode De parochiekerk van Schelderode Met dank aan i.s.m. CRCK (Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur) Met de steun van de Vlaamse overheid, de Provinciale Landbouwkamer, SOM vzw en de Koning Boudewijnstichting

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer januari Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders,

Jannemanneke. Nummer januari Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders, Jannemanneke Schooljaar 2016-2017 Nummer 10 30 januari 2017 Inhoud 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 3. Mededelingen groepen 4. Agenda VO 5. Jarig in februari 6. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage

Nadere informatie

NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven. Uit de pen van de pastoor. Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014

NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven. Uit de pen van de pastoor. Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014 NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014 Uit de pen van de pastoor Wanneer op een zomeravond de lucht dreigend donker wordt en de wind begint op te steken dan weten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman.

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman. Nieuwsbrief Agenda Februari Vr 23 Ma 26 Ma 5 Wo 14 Vr 16 Di 20 Do 22 Do 29 Vr 30 Di 3 Wo 4 Start voorjaarsvakantie Gr. 1-4 12.00u. Gr. 5-8 15.30u. Voorjaarsvakantie t/m vrijdag 2 maart Maart Eerste schooldag

Nadere informatie

Jaarplanner EMS 2019

Jaarplanner EMS 2019 januari 2019 1 di 1-jan Mis in Slenaken EMS EMS 10.45 Nieuwjaarsreceptie in Slenaken parochies EMS wo 2-jan do 3-jan avondmis 19.00 vr 4-jan avondmis 19.00 za 5-jan 18.00 GKZ 19.30 geruild met E (GKZ zaterdag

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 23e jaargang nr. 2 mei 2013 EUCHARISTIEVIERINGEN 2 WAT MOETEN AL DIE ENGELEN 3 IN SINT-PAULUS?

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 23e jaargang nr. 2 mei 2013 EUCHARISTIEVIERINGEN 2 WAT MOETEN AL DIE ENGELEN 3 IN SINT-PAULUS? SINT-PAULUSKRANTJE 23e jaargang nr. 2 mei 2013 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis Inhoudsopgave WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

Vrijwilligersenquête 2014

Vrijwilligersenquête 2014 Vrijwilligersenquête 2014 Geloofsgemeenschap O.L.V. ten Hemelopneming Houten Beste mede-parochiaan, Voor u ligt een vrijwilligersenquête van de Parochie Paus Johannes XXIII - locatie Houten. Door middel

Nadere informatie

Wegwijzertje. Maak het mee! Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: 16 december 2016 Nieuwsbrief nummer 8

Wegwijzertje. Maak het mee! Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: 16 december 2016 Nieuwsbrief nummer 8 Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 16 december 2016 Nieuwsbrief nummer 8 Wegwijzertje Geachte ouders, verzorgers, Komende week vieren we op school met de kinderen het

Nadere informatie

Gelovig afscheid vieren in de parochie Machelen Sint-Gertrudis

Gelovig afscheid vieren in de parochie Machelen Sint-Gertrudis Als een dierbare sterft... Gelovig afscheid vieren in de parochie Machelen Sint-Gertrudis Een geliefde mens verliezen is een pijnlijk en ingrijpend gebeuren. Het afscheid raakt het hart van een gezin of

Nadere informatie

Zondag 9 oktober over de maaltijd van de Heer. Lezing: 1 Korinthe 10 : 14 t/m 17, 11: 17 t/m 26

Zondag 9 oktober over de maaltijd van de Heer. Lezing: 1 Korinthe 10 : 14 t/m 17, 11: 17 t/m 26 Zondag 9 oktober 2016 - over de maaltijd van de Heer Lezing: 1 Korinthe 10 : 14 t/m 17, 11: 17 t/m 26 Vandaag vieren we met elkaar als gemeente avondmaal. Heilig Avondmaal. Eigenlijk gebruik ik die woorden

Nadere informatie

Kerken Bitgum, Ingelum en Marsum overgedragen aan stichtingen

Kerken Bitgum, Ingelum en Marsum overgedragen aan stichtingen Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang AED info Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief

Nadere informatie

LES 2. Invloed van je gezin. Lees. Lees. Maak Maak een voorbeeld van een dier. Leer. Bid Bid dat je een positieve invloed zal.

LES 2. Invloed van je gezin. Lees. Lees. Maak Maak een voorbeeld van een dier. Leer. Bid Bid dat je een positieve invloed zal. Invloed van je gezin De ouders van Debbie gingen scheiden toen zij 6 jaar was. Ze was haar hele leven naar de kerk gegaan-- soms met haar moeder en soms met haar vader, omdat zij een verschillend geloof

Nadere informatie

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Ter gelegenheid van het 50 ste verjaardag van het Tweede Vaticaans Concilie werd door Paus Benedictus XVI het kerkelijke

Nadere informatie

Gemeenschappelijk Parochieteam 5 januari 2010

Gemeenschappelijk Parochieteam 5 januari 2010 Parochie VerrezenHeer Heilig Sacrament Aanwezig: Pastoor Paul Gemeenschappelijk Parochieteam 5 januari 2010 PT Verrezen Heer: Lucia (kosteres), Theo Decker (diaken), Patrick Claes, Arlette Lenaerts, Greta

Nadere informatie

Muziek in Sint-Paulus

Muziek in Sint-Paulus Muziek in Sint-Paulus Elke week muziek in de Antwerpse Sint-Pauluskerk In deze nieuwe jaarkalender zal het u opvallen dat Muziekkapel Sint-Paulus niet enkel haar orkestmissentraditie hoog houdt: er is

Nadere informatie

Beste ouders, bij deze Info 4. Als bijlage de flyer van Hoeksche Waard Actief met tips voor de herfstvakantie. Goed doel

Beste ouders, bij deze Info 4. Als bijlage de flyer van Hoeksche Waard Actief met tips voor de herfstvakantie. Goed doel Info Nr. 4 Dinsdag 3 oktober 2017 Beste ouders, bij deze Info 4. Als bijlage de flyer van Hoeksche Waard Actief met tips voor de herfstvakantie. Goed doel We hadden u beloofd te laten weten welk project

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

Protestantse gemeente Amstelkerk Ouderkerk aan de Amstel

Protestantse gemeente Amstelkerk Ouderkerk aan de Amstel Uw kerkelijke uitvaart Protestantse gemeente Amstelkerk Ouderkerk aan de Amstel Adres: Amstelkerk, Kerkstraat 11, 1191 JB Ouderkerk aan de Amstel Website: www.amstelkerk.net Voor de pastorale begeleiding

Nadere informatie

2015 wordt een magisch jaar. Het jaar waarin De Kleine Tovenaar van start gaat

2015 wordt een magisch jaar. Het jaar waarin De Kleine Tovenaar van start gaat 2015 wordt een magisch jaar. Het jaar waarin De Kleine Tovenaar van start gaat 1. Nieuwjaarswensen 04-01- 2015 Voor elk van jullie wensen we in 2015: honderden magische ontmoetingen duizenden betoverende

Nadere informatie

Dinsdag 4 augustus Waarom niet? Want Demas heeft mij verlaten, hebbende de tegenwoordige wereld lief gekregen. 2 Timotheüs 4:10

Dinsdag 4 augustus Waarom niet? Want Demas heeft mij verlaten, hebbende de tegenwoordige wereld lief gekregen. 2 Timotheüs 4:10 Bijbelrooster 4 augustus t/m 10 augustus Thema: Waarom ga je naar de kerk? Dinsdag 4 augustus Waarom niet? Want Demas heeft mij verlaten, hebbende de tegenwoordige wereld lief gekregen. 2 Timotheüs 4:10

Nadere informatie

INFOAVOND DD 10/9/2018

INFOAVOND DD 10/9/2018 INFOAVOND DD 10/9/2018 VRAAG 1: WAT IS EEN VORMSELTRAJECT : Het vormsel is geen plotse gebeurtenis. het is belangrijk dat kinderen én hun ouders een traject afleggen, letterlijk op weg gaan naar het vormsel.

Nadere informatie

Leidraad voor catechisten

Leidraad voor catechisten Voorbeeld van 3 catechetische samenkomsten na een eucharistieviering met ouders die voor hun kind een initiatiesacrament vragen (doopsel, vormsel, eucharistie/communie) Dit voorbeeld uit het aartsbisdom

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Twintigste jaargang nr. 2 mei 2010 EUCHARISTIEVIERINGEN MEI 2 ONS HEER HEMELVAART 2 PINKSTEREN 3 WEL EN WEE VAN DE PAROCHIE 3

Inhoudsopgave. Twintigste jaargang nr. 2 mei 2010 EUCHARISTIEVIERINGEN MEI 2 ONS HEER HEMELVAART 2 PINKSTEREN 3 WEL EN WEE VAN DE PAROCHIE 3 SINT-PAULUSKRANTJE Twintigste jaargang nr. 2 mei 2010 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

opleidingsinstituut voor geloofsverdieping, catechese en pastoraal

opleidingsinstituut voor geloofsverdieping, catechese en pastoraal opleidingsinstituut voor geloofsverdieping, catechese en pastoraal Allemaal zoeken we naar een zinvol leven. Gelovigen hebben in die zoektocht eigen ankerpunten om met die grote en kleine vragen die het

Nadere informatie

Het verhaal van onze kerststal

Het verhaal van onze kerststal Het verhaal van onze kerststal In dit boekje wordt het verhaal van onze kerststal verteld. Het verhaal gaat over wat er gebeurde toen Jezus geboren werd. Op onze internetpagina is iets meer te zien. Ook

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud:

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud: NIEUWSBRIEF DE BRUG Inhoud: Voorjaarsvakantie Team Bereikbaarheid Privacy Schoolfotograaf PKN 40 dagentijd Muziekschool Opvoedavonden De Prenter Laser gamen in de voorjaarsvakantie Kalender februari Kalender

Nadere informatie

Activiteitenkalender Federatie 2013-2014

Activiteitenkalender Federatie 2013-2014 Activiteitenkalender Federatie 2013-2014 FEDERATIE BRASSCHAAT Info doorgeven. Met deze kalender willen we u informeren over activiteiten die in onze federatie georganiseerd worden en die niet alleen bedoeld

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Achtiende jaargang nr. 9 januari 2009 LICHTMISVIERING, EEN FEEST 2. HOMILIE St.-ELOOIVIERING 3-5

Inhoudsopgave. Achtiende jaargang nr. 9 januari 2009 LICHTMISVIERING, EEN FEEST 2. HOMILIE St.-ELOOIVIERING 3-5 SINT-PAULUSKRANTJE Achtiende jaargang nr. 9 januari 2009 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Huissprokkels. Welkom mei. Huissprokkels maandelijks. Nieuw Nieuw Nieuw!!!

Huissprokkels. Welkom mei. Huissprokkels maandelijks. Nieuw Nieuw Nieuw!!! Nieuwsbrief bewoners mei 2018 Huissprokkels Welkom mei Huissprokkels maandelijks Vanaf nu verschijnt de bewonerskrant huissprokkels maandelijks om je nog beter te informeren over het leven in ons huis.

Nadere informatie

Samen met Jezus op weg

Samen met Jezus op weg Samen met Jezus op weg KERK & WERELD Korte Schipstraat 16 2800 Mechelen Tekst: Myrjam De Keyser 1. De laatste keer samen Jezus en zijn leerlingen willen graag het paasfeest vieren. Daarvoor zijn ze naar

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer, In deze brochure

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Een lezersreactie, die we u niet willen

Nadere informatie

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur)

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur) J a a r g a n g 1 0, n r. 5 2 1 j a n u a r i 2 0 1 5 Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Toename aantal leerlingen: We starten met een derde groep 1/2. Belangrijke data 2 1 2 Informatieavond Vijf

Nadere informatie

Agenda Datum Tijdstip Activiteit

Agenda Datum Tijdstip Activiteit Kom erbij! Nieuwsbrief 6 Zondag 27 januari 2019 Activiteiten voor kinderen en jongeren in de Emmaüsparochie De Burght, Potgieterplein, Uithoorn In de Burght wordt veel voor kinderen georganiseerd. Ook

Nadere informatie

MAKWARIUM NIEUWSBRIEF!

MAKWARIUM NIEUWSBRIEF! Beste MAK-kers, 01 april 009 MAKWARIUM NIEUWSBRIEF! We zijn in de running naar onze tentoonstelling, de hete adem is duidelijk voelbaar in je omgeving! Tijdens de voorbije werkvergaderingen is gebleken

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie