SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 22e jaargang nr. 5 september 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN SEPTEMBER 2 LIEF EN LEED IN ONZE GELOOFSGEMEENSCHAP 3

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 22e jaargang nr. 5 september 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN SEPTEMBER 2 LIEF EN LEED IN ONZE GELOOFSGEMEENSCHAP 3"

Transcriptie

1 SINT-PAULUSKRANTJE 22e jaargang nr. 5 september 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT Sint-Paulusstraat Antwerpen 03/ maandag, dinsdag en donderdag van 10u00 tot 12u00 PASTOOR Paul SCHEELEN dagelijks bereikbaar tussen en 10u30 op tel. 03/ (St.Joris) dinsdag en donderdag van 10u45 tot 12u45 St-Paulusstraat 22 Antwerpen pastoor@sint-paulusparochie.be KERKFABRIEK ST.-PAULUS voorzitter Walter Vrinssen tel. 03/ of 0477/ kerkfabrieksintpaulus@skynet.be ONTHAAL - pastoraal gesprek, doop, huwelijk, uitvaart: Pastoor Paul Scheelen 03/ public relations, kerkgebouw en crypte: Walter Vrinssen 0477/ concerten en evenementen: Leo Van achter 0473/ leo.vanachter@skynet.be - toerisme en rondleiding Sint-Paulusvrienden: Robert Vanherp 0495/ Walter Geluyckens 0494/ Inhoudsopgave EUCHARISTIEVIERINGEN SEPTEMBER 2 LIEF EN LEED IN ONZE GELOOFSGEMEENSCHAP 3 OP 7 OKTOBER: TRADITIONELE PROCESSIE MET SCHELDEWIJDING 4 EEN BOURGONDISCH BEELD 5 DE LOODSEN (STADSPASTORAAL ANTWERPEN) 8 INSPIRERENDE DISCOURS: JAN DECOCK DOOD- GELUKKIG- LEVEN 9 RELIGIEUZE NUMISMATIEK 10 PAROCHIALE COÖRDINATIEKALENDER 12 NOCTURNE 13 - Kerktoezichter Piet De Smet

2 EUCHARISTIEVIERINGEN SEPTEMBER 2012 zo 02/09 10u30 Orgelmis voorgegaan door Z.E.Kan. Jan Schrooten zo 09/09 10u30 Koormis voorgegaan door pastoor Paul Scheelen zo 16/09 10u30 Orgelmis voorgegaan door Z.E.H. Louis Soetewey zo 23/09 10u30 Koormis voorgegaan door pastoor Paul Scheelen zo 30/09 10u30 Orgelmis voorgegaan door Z.E.H. Louis Soetewey zondag 9 september feest van de Heilig Kruisverheffing. De eucharistieviering van 10u30 wordt voorgegaan door pastoor Paul Scheelen. Muzikale omlijsting door het vocaal ensemble A Ladies. Zij brengen onder meer werken van Franz Schubert, Cesar Franck en C. M. Schonberg. zondag 23 september jaarlijkse plechtigheid voor De dag van de zeelieden. Om 10u30 plechtige eucharistieviering voorgegaan door pastoor Paul Scheelen, in concelebratie met Jos Van Hoof hoofdaalmoezenier van Apostolatus Maris en aalmoezenier van de haven en zeelieden - Jorgedy Bago havenaalmoezenier van Apostolatus Maris - Dirk Demaeght nationaal aalmoezenier van de zeevisserijsector Lode Carlier gedelegeerde van de bisschop voor de havenpastoraal Willy Schuurmans hoofdaalmoezenier van de Marine b.d. Uitvoering van de Missa Brevis van Léo Délibes door het koor Camerata Vocale o.l.v. Maria Michel. Verder ook nog werken van Camille Saint Saëns, Jos Mertens en Felix Mendelssohn. Aan het orgel Nicolas De Troyer titularis.

3 LIEF EN LEED IN ONZE GELOOFSGEMEENSCHAP GEDOOPT werden door het Sacrament van het Doopsel opgenomen in onze christelijke geloofsgemeenschap op 28 juli 2012: Wolf en Beau Vranken op 19 augustus 2012 : Livia Hauk Wij wensen de ouders en de familie hartelijk proficiat. GEHUWD beloofden elkaar eeuwige trouw op 7 juli Tim Peeters en Leen Cuypers op 14 juli Hansi Ombregt en Sophie Janssens op 14 juli Jean-Paul Van Damme en Kato Aerts op 28 juli Wim Vranken en Isabel Vanderlinden op 28 juli Romain Montfort en Laie Lee Onze oprechte gelukwensen aan de jonggehuwden en hun familie OVERLEDEN Op 4 juli overleed Karel De Ruytter, in de plechtige uitvaartdienst van 12 juli namen wij afscheid. Op 11 juli overleed Simone Engels, wij namen afscheid tijdens de uitvaartliturgie van 8 juli. op 19 juli overleed Maria Ver Asselt, de plechtige uitvaartdienst had plaats op 28 juli. op 10 augustus overleed Carolina Van De Pas, tijdens de uitvaartliturgie van 17 augustus namen wij afscheid. Mogen zij voor eeuwig thuis zijn in de hemelse vreugde en vrede van de Heer.

4 Op 7 oktober as. traditionele processie met Scheldewijding, in aanwezigheid van monseigneur Johan Bonny, bisschop van Antwerpen. Om 10.30U pontificale eucharistieviering met de uitvoering van de Orgelsolomesse van W.A.Mozart door koor, soli en orkest. In de processie worden verschillende historische Mariabeelden meegedragen. Het processiecomité is nog op zoek naar dragers om het beeld van O.L.Vrouw van de Rozenkrans in al haar pracht mee te dragen. Men zegge het voort.

5 EEN BOURGONDISCH BEELD In juli heb ik wat vakantie genoten in Bourgondië. De kaas was heerlijk, de Nuits St.-George niet te versmaden en de culturele uitstraling van het religieuze erfgoed indringend. Heel opvallend in de Bourgondische kerkelijke traditie is het lieve Vrouwenbeeld met Jezus op de linker heup, het dichtst bij het hart. Het Jezuskind heeft dan vaak een vogeltje in z n hand dat venijnig pikt in z n wijsvinger. Zoekend naar troost streelt zijn ander hand de wang van Maria. Hoe schitterend hebben dertiende eeuwse kunstenaars de broosheid van Gods aanwezigheid in deze wereld uitgehouwen. Liefde beantwoord met een beet en Maria die in haar leven niets anders gekend heeft dan de vraag: hoe zal dat geschieden?. Het was een homilie van onze Bisschop Johan, die mij hielp om dit beeld beter te begrijpen. Want hij vertelde hoe Maria, vanaf het allereerste moment geconfronteerd werd met de broosheid van Gods diepste bedoeling. De vrucht van haar ja woord, nergens welkom ook al werd Hij verwacht. Geen plaats om je kind te laten geboren worden, de vlucht voor stampende laarzen: kwetsbaarheid vanaf het begin. Ze beleefde alles wat ge-beurde met haar Zoon, en later met de leerlingen, getekend door broosheid. Ze voelde zich geroepen om het broze leven te beschermen. En de kunstenaars hakten in steen hoe een troost zoekend handje de wang van Maria streelde zoals zoveel gelovigen, verwachtend en hopend, een kaarsje aansteken.

6 Enkele maanden geleden volgde ik met een stadsgids in Antwerpen een tocht rond de vele Mariabeelden in onze straten. De gids wist de plaatsen, kende de data en de stadslegenden. Wat hij niet door had was hoe elk Mariabeeld een andere aspect van haar worsteling met levensvragen en met de breekbaarheid van het leven vertolkt. Hier trapt zij op een slang, daar doorklieven zwaarden haar boezem. Soms kijkt ze schuin langs ons heen en presenteert zij haar zoon als enige weg tot waarachtig leven. Dan weer is zij één en al glimlach of een moeder die haar kind knuffelend tegen zich trekt. Kunstenaars getuigden van haar vertrouwen dat ondanks tegenkantingen en onmacht alles goed zou komen omdat God er mee te maken had. De beelden van de worsteling met het leven en het samenleven, het kwaad, het onrecht, de kanker die ons overvalt. Broosheid die mensen verlamt, doet afhaken. Tegelijkertijd tonen kunstenaars hoe precies die broosheid de deur is waarlangs God ons ontmoet en ondersteunt. De blik van Maria is naar je gericht met de vraag: langs welke invalshoek mag ik, uw God, uw diepste Levensbron zijn binnen in jouw bestaan. Het zal wel niet langs je sterkste kant zijn want daar ben je vooral met je zelf begaan. Misschien mag ik jou, mensenkind, benaderen langs je broze kant, langs je aarzelen, je littekens. Daar waar je leven barsten vertoont wil ik helen, nieuwe kansen scheppen.

7 Niet op het einde van haar leven maar aan het prille begin legt Lucas een lied van levensvreugde in haar mond. Geen lofzang op de goede dingen in het leven en de ondraaglijke lichtheid van het bestaan. Een lied dat onrecht, armoede, overheersing niet schuwt. Een lied dat de werkelijkheid niet verbloemt om blij te zijn. Haar vreugde ligt in het besef dat zij meewerkt met een God die grote dingen doet aan kleine mensen. Het besef dat God haar nodig heeft. En altijd opnieuw, tot op onze dagen, zijn er gelovigen geweest die het kleine, het gebrokene, dat wat niet belangrijk is in onze maatschappij, optillen en laten rusten op hun heup, dicht bij het hart. Zij beseffen hoe verlangen naar liefde vaak gepikt, gebeten en gepijnigd wordt zoals bij dat Jezus kind. Maar ze vertrouwen er op dat God hen nodig heeft om midden de zorgen van een samenleving, een economische crisis, midden onmacht in relaties maar ook op wereldvlak, hun wang aan te reiken. Het Magnificat overspant als een regenboog hun leven. En nog altijd springen kinderen van vreugde op in hun schoot. Paul Scheelen

8 DE LOODSEN (STADSPASTORAAL ANTWERPEN) Op woensdag 20 juni 2012 gingen de studenten van Harmattan op bezoek naar de Zoo in Antwerpen. Voor het einde van een schooljaar kon dit wel tellen: met z'n 94 trokken ze samen op pad. Gelukkig was er weinig volk in de Zoo en kon de groep op een rustige manier genieten van al dat moois. een foto om de sfeer tussen al die nationaliteiten te voelen... niet inschrijven in het huis van het Nederlands. Ondertussen zoeken we nog iemand om Nederlandse les te geven! Heel wat mensen van vreemde nationaliteit vertoeven in onze stad, willen Nederlands leren, maar hebben (nog) geen geldige verblijfspapieren en kunnen zich daarom Vanuit de Loodsen bieden wij de mogelijkheid om met vrijwillig(st)ers Nederlandse les te krijgen, gedurende één of twee sessies per week. Wij zijn op dit moment op zoek naar nog één vrijwilliger die Nederlands wil geven op dinsdagvoormiddag ( tussen 9.30u en 11u.)aan mensen die reeds wat Nederlands kennen. Wij kunnen lesmateriaal aanbieden en zorgen voor de accommodatie. De vrijwilligster, die voorheen deze lessen gaf is bereid om de nieuwe persoon wat in te werken. Het leslokaal bevindt zich op de St. Jacobsmarkt 43 en er kunnen maximaal 18 cursisten zijn. De lessen beginnen de derde week van september en er wordt geen les gegeven tijdens de schoolvakanties. Het gaat om onbetaald vrijwilligerswerk, maar we weten uit ervaring dat degenen die les volgen steeds zeer dankbaar zijn om de kansen die ze krijgen. Heb je er zin in of wil je wat meer informatie, neem dan gerust contact op met Annemie Luyten of Christel Celis op nr. 03/ of stuur een mailtje: info@deloodsen.be

9

10 RELIGIEUZE NUMISMATIEK Wie op 15 augustus aanwezig was tijdens de plechtige eucharistieviering heeft zeker gezien dat op de mooie voorpagina van het programmablaadje links onder een afbeelding stond van een medaille. Deze is afkomstig uit mijn verzameling devotionalia en meer bepaald uit tal van medailles religieuze numismatiek genoemd. Het is een afbeelding van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans, met op de andere zijde (niet afgebeeld op het programmablaadje) een voorstelling van de Heilige Dominicus, dus zeer van toepassing op deze bijzondere feestdag van Maria in onze kerk die vroeger een abdijkerk was van de Dominicanen. Graag wil ik dit voorwerp meer toelichten: Beschrijving van de voorkant : Afbeelding van Onze Lieve Vrouw van de Heilige Rozenkrans, Maria zit neer met het Jezuskind op haar linker knie. Allebei bieden ze een Rozenkrans aan. Op de rand staat vermeld: Reg(ina) S(anta) R(osario). Onderaan staat het woord ROMA, wat er op wijst dat deze medaille vervaardigd werd in Rome. Keerzijde: Afbeelding van de Heilige Dominicus ten halven lijve naar links met in de rechterhand een lelietak en in zijn linkerhand een opengeslagen boek, vermoedelijk draagt hij een rozenkrans aan de linker arm maar dat is niet helemaal duidelijk. Op de rand staat : S(ancte) Domenice.

11 Deze medaille werd gemaakt uit zilver, ze dateren is niet zo eenvoudig aangezien er geen jaartal of stempels van de maker op voorkomen. Toch wil ik een poging wagen en vermoedelijk werd ze gemaakt in de 18 de eeuw toen Paus Clemens XII het feest van de Heilige Rozenkrans vastlegde op de eerste zondag van oktober in het jaar Aan Dominicus zouden wij de rozenkransdevotie te danken hebben, vandaar zijn beeltenis op de keerzijde. Hierna toon ik jullie een gelijkaardige medaille maar dan in een meer luxueuze uitvoering. Ze werd namelijk geplaatst in een zilveren omkadering met een mooie strik die tevens dienst doet als oog om ze te kunnen dragen. Voorzijde : Onze lieve Vrouw van de Rozenkrans met het kindje Jezus op haar rechterknie. Beiden geven een rozenkrans. Opschrift : Reg(ina) Sacr(a) Ros(ario) in de afsnede onder een horizontale basislijn: Roma. Keerzijde: Heilige Dominicus ten halven lijve naar rechts met in zijn linker hand een lelietak, in de linkerhand een boek. Hier is tevens duidelijk de rozenkrans te zien. Opschrift: Sancte Dominic(us). Ook deze medaille en omkadering zijn gemaakt van zilver en zijn te dateren in de 18 de eeuw, zoals hierboven vermeld. Ik vind het fijn om eens iets te kunnen schrijven over mijn verzameling en sta altijd open voor eventuele opmerkingen en aanvullingen die u mag richten aan de uitgever. Jean Marie Wielemans.

12 PAROCHIALE COÖRDINATIEKALENDER SEPTEMBER za 01 11u00 Huwelijk Philips Sixte & Alexandra Verschaeren zo 02 10u30 Orgelmis 15u00 Concert mmv. Kantaduri organisatie Amuz di 04 17u30 Vergadering Sint Vincentiusconferentie (pastorie) 19u30 Vergadering processiecomité op de pastorie za 08 11u00 Huwelijk Thierry Martinet & Heleni De Cleir 13u30 Huwelijk Esmoreit De Neef & Kaatje Bijtebier 15u30 Huwelijk Quentin Plaetevoet & Natalie Matthieu zo 09 10u30 Koormis Feest van Heilig Kruisverheffing met doop van Hiroko Yamazaki za 15 16u00 Huwelijk Björn Govaerts & Florence Van Wabeke zo 16 10u30 Orgelmis 14u30 Doop van Raymond en Manon Wirtz za 22 11u00 Huwelijk Jan Krynen & Deborah Frederico zo 23 10u30 Dag der zeelieden Koormis 12u15 Doop van Marie-Fleur Vilain ma 24 18u00 Parochieteam wo 26 19u00 Debatavond ivm toekomst Sint-Paulusparochie za 29 11u00 Huwelijk Uribe - Vandersteen zo 30 10u30 Orgelmis OKTOBER ma 01 19u30 Kerkraad di 02 10u30 Vergadering werkgroep Nocturne 17u30 Vergadering Sint-Vincentiusconferentie za 06 11u00 Huwelijk Jeroen Croenen & Iris Claeys zo 07 10u30 Feest van O.L.Vrouw van de Rozenkrans - Orkestmis Processie en Scheldewijding zo 14 10u30 Orgelmis zo 21 10u30 Slotplechtigheid 4(50) jaar bisdom Antwerpen met uitvoering van de Krönungsmesse van W.A.Mozart za 27 11u00 Doop van Thomas Clöckner 15u00 Concert Kingston Chamber Orchestra gratis inkom

13 Verantwoordelijk uitgever: P. Scheelen, St.-Paulusstraat 22, Antwerpen Foto s: SP, Wim Strecker, Piet De Smet, J.M. Wielemans

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 22e jaargang nr. 6 oktober 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 22e jaargang nr. 6 oktober 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKRANTJE 22e jaargang nr. 6 oktober 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. Eenentwintigste jaargang nr. 9 januari een vredevolle Kersttijd een voorspoedig en gezond 2012

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. Eenentwintigste jaargang nr. 9 januari een vredevolle Kersttijd een voorspoedig en gezond 2012 SINT-PAULUSKRANTJE Eenentwintigste jaargang nr. 9 januari 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 23e jaargang nr. 6 oktober 2013 MARIAPROCESSIE EN SCHELDEWIJDING 2 EUCHARISTIEVIERINGEN 4

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 23e jaargang nr. 6 oktober 2013 MARIAPROCESSIE EN SCHELDEWIJDING 2 EUCHARISTIEVIERINGEN 4 SINT-PAULUSKRANTJE 23e jaargang nr. 6 oktober 2013 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Negentiende jaargang nr. 3 juni EUCHARISTIEVIERINGEN JUNI Sacramentsdag- Petrus en Paulus WEL EN WEE IN ONZE GEMEENSCHAP 3

Inhoudsopgave. Negentiende jaargang nr. 3 juni EUCHARISTIEVIERINGEN JUNI Sacramentsdag- Petrus en Paulus WEL EN WEE IN ONZE GEMEENSCHAP 3 SINT- PAULUS KRANTJE Negentiende jaargang nr. 3 juni 2009 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 22e jaargang nr. 3 mei 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN JUNI 2 LIEF EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP 3

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 22e jaargang nr. 3 mei 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN JUNI 2 LIEF EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP 3 SINT-PAULUSKRANTJE 22e jaargang nr. 3 mei 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT Sint-Paulusstraat

Nadere informatie

Zestiende jaargang nr. 1 mei EUCHARISTIEVIERINGEN Sint-Pauluskerk Zondag: uur Hoogmis Dinsdag uur Volgens Dominicaanse ritus

Zestiende jaargang nr. 1 mei EUCHARISTIEVIERINGEN Sint-Pauluskerk Zondag: uur Hoogmis Dinsdag uur Volgens Dominicaanse ritus Sint-Paulus Krantje Zestiende jaargang nr. 1 mei 2006 Sponsors: Venerabelkapel S. Pauli, de Kapel van O.L.V. van de H. Rozenkrans en de v.z.w. Sint-Paulusvrienden EUCHARISTIEVIERINGEN Sint-Pauluskerk Zondag:

Nadere informatie

Inhoudsopgave EUCHARISTIEVIERINGEN MEI LIEF EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP OPENING TENTOONSTELLING KRUISWEG VAN DE STILTE ERFGOEDDAG ROND ARMOE TROEF

Inhoudsopgave EUCHARISTIEVIERINGEN MEI LIEF EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP OPENING TENTOONSTELLING KRUISWEG VAN DE STILTE ERFGOEDDAG ROND ARMOE TROEF EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK ndag Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 ndag 10u00 weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT Sint-Paulusstraat 22 2000 Antwerpen 03/231.33.21 maandag, dinsdag

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. Eenentwintigste jaargang nr. 7 november 2011 EUCHARISTIEVIERINGEN NOV. 2 ALLERHEILIGEN 2

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. Eenentwintigste jaargang nr. 7 november 2011 EUCHARISTIEVIERINGEN NOV. 2 ALLERHEILIGEN 2 SINT-PAULUSKRANTJE Eenentwintigste jaargang nr. 7 november 2011 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis Inhoudsopgave WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 23e jaargang nr. 2 mei 2013 EUCHARISTIEVIERINGEN 2 WAT MOETEN AL DIE ENGELEN 3 IN SINT-PAULUS?

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 23e jaargang nr. 2 mei 2013 EUCHARISTIEVIERINGEN 2 WAT MOETEN AL DIE ENGELEN 3 IN SINT-PAULUS? SINT-PAULUSKRANTJE 23e jaargang nr. 2 mei 2013 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis Inhoudsopgave WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

Inhoudsopgave. EUCHARISTIEVIERINGEN JUNI Hemelvaart - Pinksteren- Petrus en Paulus Sacramentsdag LIEF EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP

Inhoudsopgave. EUCHARISTIEVIERINGEN JUNI Hemelvaart - Pinksteren- Petrus en Paulus Sacramentsdag LIEF EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 zondag 10u00 weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT Sint-Paulusstraat 22 2000 Antwerpen 03/231.33.21 maandag,

Nadere informatie

Sint-Paulus Krantje Zeventiende jaargang nr. 6 oktober 2007

Sint-Paulus Krantje Zeventiende jaargang nr. 6 oktober 2007 Sint-Paulus Krantje Zeventiende jaargang nr. 6 oktober 2007 De uitgave van het Sint-Paulus Krantje wordt gesponsord door Venerabelkapel S. Pauli, de Kapel van O.L.V. van de H. Rozenkrans en de v.z.w. Sint-Paulusvrienden

Nadere informatie

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X HEILIGE PIUS X Zaterdag 4 maart. H. Casimirus 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Zlm. Louis Van Gool. Zondag 5 maart. Eerste Zondag van de Veertigdagentijd. 11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Bertha

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Negentiende jaargang nr. 6 oktober EUCHARISTIEVIERINGEN oktober 2 O.-L.-V ROUW VAN DE ROZENKRANS 2

Inhoudsopgave. Negentiende jaargang nr. 6 oktober EUCHARISTIEVIERINGEN oktober 2 O.-L.-V ROUW VAN DE ROZENKRANS 2 SINT- PAULUS KRANTJE Negentiende jaargang nr. 6 oktober 2009 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Achttiende jaargang nr. 11 maart 2009 EUCHARISTIEVIERINGEN MAART 2 VASTEN 2009 MET DE BEELDEN VAN EGINO G.

Inhoudsopgave. Achttiende jaargang nr. 11 maart 2009 EUCHARISTIEVIERINGEN MAART 2 VASTEN 2009 MET DE  BEELDEN VAN EGINO G. SINT-PAULUSKRANTJE Achttiende jaargang nr. 11 maart 2009 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.)

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.) Overzicht van een doopviering, waarin de doop wordt gedaan door Nel Hogervorst van Kampen, pastoraal werker. Zij vindt het prettig als er niet zoveel tekst in het boekje staat, omdat zij dan kan improviseren.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. EUCHARISTIEVIERINGEN september 2 ZONDAG 11 SEPTEMBER 2 FEEST VAN DE HEILIG KRUISVERHEFFING. ZONDAG 18 SEPTEMBER DAG DER ZEELIEDEN 2

Inhoudsopgave. EUCHARISTIEVIERINGEN september 2 ZONDAG 11 SEPTEMBER 2 FEEST VAN DE HEILIG KRUISVERHEFFING. ZONDAG 18 SEPTEMBER DAG DER ZEELIEDEN 2 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT Sint-Paulusstraat 22 2000 Antwerpen 03/231.33.21

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Inhoudsopgave EUCHARISTIEVIERINGEN

Inhoudsopgave EUCHARISTIEVIERINGEN EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT Sint-Paulusstraat 22 2000 Antwerpen 03/231.33.21

Nadere informatie

Stramien voor een nooddoop

Stramien voor een nooddoop Stramien voor een nooddoop Beste ouder(s), Jullie hebben gevraagd om jullie kindje nu te dopen. Het wordt een nooddoop jullie kindje is in nood. Haar/zijn leventje is bedreigd, de toekomst is onzeker.

Nadere informatie

Eucharistievieringen

Eucharistievieringen Sint-Paulus Krantje Zestiende jaargang nr. 9 Januari 2007 Sponsors: Venerabelkapel S. Pauli, de Kapel van O.L.V. van de H. Rozenkrans en de v.z.w. Sint-Paulusvrienden Sint-Pauluskerk Eucharistievieringen

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Twintigste jaargang nr. 8 december 2010 EUCHARISTIEVIERINGEN DECEMBER JAAR SINT-ELOOI 2 FEEST HEILIGE LUCIA 3

Inhoudsopgave. Twintigste jaargang nr. 8 december 2010 EUCHARISTIEVIERINGEN DECEMBER JAAR SINT-ELOOI 2 FEEST HEILIGE LUCIA 3 SINT-PAULUSKRANTJE Twintigste jaargang nr. 8 december 2010 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE voor het doopsel van meerdere kinderen In dit boekje vind je een 15-tal voorbeelden van belofte-formules die je als ouders kan uitspreken tijdens de doopviering van je kind.

Nadere informatie

Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit.

Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit. Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit. In de linker kolom zie je hieronder de data, uren en kerken waarop gedoopt wordt. In de rechterkolom zie je dat bij elke doopdatum een voorbereidingsavond hoort. Daar

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Sint-Paulus Krantje Zestiende jaargang nr. 7 oktober 2006

Sint-Paulus Krantje Zestiende jaargang nr. 7 oktober 2006 Sint-Paulus Krantje Zestiende jaargang nr. 7 oktober 2006 Sponsors: Venerabelkapel S. Pauli, de Kapel van O.L.V. van de H. Rozenkrans en de v.z.w. Sint-Paulusvrienden EUCHARISTIEVIERINGEN Sint-Pauluskerk

Nadere informatie

Sint-Paulus Krantje Achtiende jaargang nr. 5 oktober 2008

Sint-Paulus Krantje Achtiende jaargang nr. 5 oktober 2008 Sint-Paulus Krantje Achtiende jaargang nr. 5 oktober 2008 Eucharistievieringen Sint-Pauluskerk Zondag: 10.30 uur Hoogmis Wijkkapel Londenstraat 44: Zaterdag: 18.00 uur Zondag: 10.00 uur Weekdagen: 18.00

Nadere informatie

dinsdag uur Completen

dinsdag uur Completen dinsdag 19.00 uur Completen U bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze gebedsdienst. Bij de zang van de monniken kunt u aansluiting zoeken op zachte toon. Completen De completen zijn het laatste

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Twintigste jaargang nr. 9 januari 2011 EUCHARISTIEVIERINGEN. Januari en februari 2

Inhoudsopgave. Twintigste jaargang nr. 9 januari 2011 EUCHARISTIEVIERINGEN. Januari en februari 2 SINT-PAULUSKRANTJE Twintigste jaargang nr. 9 januari 2011 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Laten wij even in stilte onze pijn, onze moeite en ons zoeken verwoorden.

Laten wij even in stilte onze pijn, onze moeite en ons zoeken verwoorden. Bij Maria met verdriet terecht kunnen. We kunnen met onze pijn, met ons verdriet bij Maria terecht. We kunnen in gebed verwoorden wat het ons moeilijk maakt. We staan er op die manier niet meer alleen

Nadere informatie

Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat.

Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. Hartelijk welkom Laat het feest zijn in de huizen Opwekking 553 Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. In de bergen,

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. Eenentwintigste jaargang nr. 6 oktober EUCHARISTIEVIERINGEN september 2

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. Eenentwintigste jaargang nr. 6 oktober EUCHARISTIEVIERINGEN september 2 SINT-PAULUSKRANTJE Eenentwintigste jaargang nr. 6 oktober 2011 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman

Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman Heer, U laat mij veilig wonen. Ik hoef niet bang te zijn, ik kan rustig slapen. Psalm 4 vers 9 Dankdienst voor het leven van Alex Arthur Landman

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19 PAROCHIE H ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor P Backus Adviseur van de pastoor: mevr A Schoonbroodt Pastorie en parochiesecretariaat: Kerkstraat 8, 6223

Nadere informatie

Sint-Paulus Krantje Achtiende jaargang nr. 5 september 2008

Sint-Paulus Krantje Achtiende jaargang nr. 5 september 2008 Sint-Paulus Krantje Achtiende jaargang nr. 5 september 2008 Eucharistievieringen Sint-Pauluskerk Zondag: 10.30 uur Hoogmis Wijkkapel Londenstraat 44: Zaterdag: 18.00 uur Zondag: 10.00 uur Weekdagen: 18.00

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

tv-mis 18 december de zondag van de advent

tv-mis 18 december de zondag van de advent onze-lieve-vrouw van goede bijstand kreta, kritsa, panagía kerá, fresco ca. 1400 tv-mis 18 december 2016 4de zondag van de advent 16 1 zending en zegen slotlied een nieuw marialied t. m. steehouder m.de

Nadere informatie

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015 Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes Jaarkalender 2015 JANUARI donderdag 1 januari Feest van de Heilige Moeder Gods 10u00: Plechtige Hoogmis De basiliek wordt gesloten om

Nadere informatie

zondag 18 juni 2017 doop en belijdenis Muziek Aansteken kaarsen en Lichtlied NLB 216: 1

zondag 18 juni 2017 doop en belijdenis Muziek Aansteken kaarsen en Lichtlied NLB 216: 1 zondag 18 juni 2017 doop en belijdenis Muziek Aansteken kaarsen en Lichtlied NLB 216: 1 Welkom Stilte Bemoediging: V Onze hulp is in de naam van de Heer G Die hemel en aarde gemaakt heeft Drempelgebed

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 18 dd 06-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 10 mei: Zesde paaszondag: Dat mijn vreugde in u moge zijn en uw vreugde volkomen wordt (Joh. 15, 09-17).

Nadere informatie

Belijdenisdienst Pinksteren. Feest van de Geest!

Belijdenisdienst Pinksteren. Feest van de Geest! Liturgie zondag 4 juni 2017 Belijdenisdienst Pinksteren Feest van de Geest! Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Tijn Bouw met medewerking van True Colors Welkom en mededelingen- ouderling van

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

Welkom Openingsgebed

Welkom Openingsgebed Viering Theresia geloofsgemeenschap zondag 1 juni 2014 Welkom Openingsgebed God van leven, wij bidden U: open onze oren om Uw stem te verstaan. Dat wij ons geroepen weten tot dienstbaarheid niet omwille

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. 24e jaargang nr. 2 mei EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44

SINT-PAULUSKRANTJE. 24e jaargang nr. 2 mei EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 SINT-PAULUSKRANTJE 24e jaargang nr. 2 mei 2014 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT Sint-Paulusstraat

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Twintigste jaargang nr. 1 april EUCHARISTIEVIERINGEN april 2 WEL EN WEE IN ONZE GEMEENSCHAP 2 VIERING VAN DE GOEDE WEEK 3

Inhoudsopgave. Twintigste jaargang nr. 1 april EUCHARISTIEVIERINGEN april 2 WEL EN WEE IN ONZE GEMEENSCHAP 2 VIERING VAN DE GOEDE WEEK 3 SINT-PAULUSKRANTJE Twintigste jaargang nr. 1 april 2010 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis Inhoudsopgave WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Negentiende jaargang nr. 10 februari 2010 EUCHARISTIEVIERINGEN FEBRUARI 2 LICHTMISVIERING 2

Inhoudsopgave. Negentiende jaargang nr. 10 februari 2010 EUCHARISTIEVIERINGEN FEBRUARI 2 LICHTMISVIERING 2 SINT-PAULUSKRANTJE Negentiende jaargang nr. 10 februari 2010 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

zondag 30 oktober 2016 In deze dienst wordt Noa Sophie van de Bunt gedoopt

zondag 30 oktober 2016 In deze dienst wordt Noa Sophie van de Bunt gedoopt zondag 30 oktober 2016 In deze dienst wordt Noa Sophie van de Bunt gedoopt Voorganger: Ds. Margriet va de Bunt Organist: Tijn Bouw Welkom en mededelingendoor de ambtsdrager van dienst Lied Vrede voor jou

Nadere informatie

EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag u Hoogmis. WIJKKAPEL Londenstraat 44. weekdagen u

EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag u Hoogmis. WIJKKAPEL Londenstraat 44. weekdagen u SINT PAULUSKRANTJE EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10.30 u Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18.00 u zondag 10.00 u weekdagen 18.00 u PAROCHIESECRETARIAAT Sint-Paulusstraat 22 2000

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 dd 08-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan: Dit is mijn welbeminde Zoon, luistert naar

Nadere informatie

VORMSEL EN EERSTE COMMUNIE KOMEN ER AAN HOOGDAGEN IN ONZE PAROCHIES

VORMSEL EN EERSTE COMMUNIE KOMEN ER AAN HOOGDAGEN IN ONZE PAROCHIES HEILIGE PIUS X Zaterdag 13 mei. O. L. Vrouw van Fatima. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 14 mei. Vijfde Paaszondag.11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Jos Van Ginneken; Zlm.

Nadere informatie

Ds. Corrie Pronk van de Protestantse gemeente Boornbergum Kortehemmen

Ds. Corrie Pronk van de Protestantse gemeente Boornbergum Kortehemmen Thema en lezingen voor de Laatste zondag van het kerkelijk jaar, de zondagen van Advent en voor Kerstmorgen. SYMBOLISCH BLOEMSCHIKKEN: LAATSTE ZONDAG KERKELIJK JAAR 26 NOVEMBER 2017 Thema: Een open deur:

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Doopviering Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Welkom Beste, Wij zijn hier samengekomen om de geboorte te vieren van dit nieuwe leven. Dagelijks worden er kinderen geboren,

Nadere informatie

Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette?

Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette? Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette? Waarmee vullen bedevaarders hun flessen aan de grot van Lourdes? Welke twee gebeden bid

Nadere informatie

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds herhaald wordt. Zo is er ook een gebed met herhaling:

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 22e jaargang nr. 10 februari 2013 EUCHARISTIEVIERINGEN FEBRUARI 2 BROEDERSCHAP O.L.

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 22e jaargang nr. 10 februari 2013 EUCHARISTIEVIERINGEN FEBRUARI 2 BROEDERSCHAP O.L. SINT-PAULUSKRANTJE 22e jaargang nr. 10 februari 2013 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis Inhoudsopgave WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

O E CU M E N I S C H E V I E R I N G. 17 januari 2016 zondag 2 e na Epifanie

O E CU M E N I S C H E V I E R I N G. 17 januari 2016 zondag 2 e na Epifanie O E CU M E N I S C H E V I E R I N G 17 januari 2016 zondag 2 e na Epifanie Raad van Kerken Brielle Sint-Catharijnekerk voorganger ds. Tineke Flim leden van de Raad van Kerken Brielle Jeannet Schröder,

Nadere informatie

50e JAARGANG NO 25 vrijdag 18 juli 2014

50e JAARGANG NO 25 vrijdag 18 juli 2014 OOS NUUTS PERIODIEK GENHOUTER PAROCHIEBLAD Berichten, mededelingen en advertenties vóór maandagavond 20.00 uur digitaal bezorgen op: redactie@sint-hubertus-genhout.nl Bankrekening: NL17RABO0104906510 o.v.v.

Nadere informatie

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren. Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds weer herhaald wordt. Zo is er ook een gebed

Nadere informatie

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1.

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1. Uitvaart voorbede Voorganger: Genadige en barmhartige God. U ziet ons hier bijeen in ons verdriet rond het sterven van N. Hij / zij was één van ons, wij zullen hem / haar missen. Geef ons de kracht samen

Nadere informatie

Sint-Paulus Krantje Zestiende jaargang nr. 8 november 2006

Sint-Paulus Krantje Zestiende jaargang nr. 8 november 2006 Sint-Paulus Krantje Zestiende jaargang nr. 8 november 2006 Sponsors: Venerabelkapel S. Pauli, de Kapel van O.L.V. van de H. Rozenkrans en de v.z.w. Sint-Paulusvrienden EUCHARISTIEVIERINGEN Sint-Pauluskerk

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 16 dd 20-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 april: Vijfde paaszondag: Een nieuw gebod geef ik u (Joh. 13, 31-35). Maandag 25 april: H. Marcus,

Nadere informatie

Vormsel Heilige Kruisverheffing

Vormsel Heilige Kruisverheffing Vormsel Heilige Kruisverheffing Dinsdag 19 mei was er ook voor de vormelingen van de H. Kruisverheffing een wake. In een eerste deeltje werden de voorbije catechesebijeenkomsten kort opgeroepen. Daarna

Nadere informatie

EEN ZALIG EN GELUKKIG NIEUWJAAR!!! HEILIGE PIUS X

EEN ZALIG EN GELUKKIG NIEUWJAAR!!! HEILIGE PIUS X HEILIGE PIUS X Zaterdag 31 december. H. Silvester. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 1 januari. Feest van de Moeder Gods. 11.15 u. Plechtige hoogmis, verzorgd door ons

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

WEES NIET BANG. m.m.v. het kerkkoor van de Oude Jeroenskerk o.l.v. Jaco van Leeuwen en Regina van Leeuwen

WEES NIET BANG. m.m.v. het kerkkoor van de Oude Jeroenskerk o.l.v. Jaco van Leeuwen en Regina van Leeuwen WEES NIET BANG Welkom in de Oude Jeroenskerk voor het feest van Pinksteren op zondag 15 mei 2016 in de Protestantse Gemeente te Noordwijk m.m.v. het kerkkoor van de Oude Jeroenskerk o.l.v. Jaco van Leeuwen

Nadere informatie

Zondag 10 juni 2018 Doopdienst van Lise Noëlle den Butter Kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Jan Quakkelaar.

Zondag 10 juni 2018 Doopdienst van Lise Noëlle den Butter Kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Jan Quakkelaar. Zondag 10 juni 2018 Doopdienst van Lise Noëlle den Butter Kinderdienst Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Jan Quakkelaar Thema: Water INTOCHT Binnenkomst kerkenraad We zijn even stil en bereiden ons

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Beloftevol land! Tijdens het openingslied en de intredeprocessie draagt de lector een hak mee en plaatst deze voor de lezenaar.

Nadere informatie

Pinksteren Hemelvaart en Pinksteren * Beate Heinen

Pinksteren Hemelvaart en Pinksteren * Beate Heinen Pinksteren 2017 Hemelvaart en Pinksteren * Beate Heinen Goede Herderkerk * 4 juni 2017 m.m.v. de Protestantse Cantorij o.l.v. Theo Strik Nico Fierloos, orgel * ds. Huub Smeets, voorganger Voor de dienst:

Nadere informatie

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 26 mei 2019, 17.00 uur Voorbereiding en medewerking: de mensen van Bijbelgespreksgroep Schouwenoord Organist Mar van der Veer Dominee

Nadere informatie

Donderdag 14 mei 2015 Hemelvaart

Donderdag 14 mei 2015 Hemelvaart Donderdag 14 mei 2015 Hemelvaart Bij Lucas 24 : 36 53 Als mensen willen zeggen dat iets écht onmogelijk is, als iets ongeloofwaardig is dan horen we ze wel eens zeggen: Ja hoor, als Pasen en Pinksteren

Nadere informatie

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde:

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Geliefden in de Here Jezus Christus. God heeft de doop ingesteld om ons en onze kinderen zijn verbond te verzegelen. In dat geloof en niet uit gewoonte

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk B I J L A G E B I J J A A R B Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. 23e jaargang nr. 11 maart EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44

SINT-PAULUSKRANTJE. 23e jaargang nr. 11 maart EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 SINT-PAULUSKRANTJE 23e jaargang nr. 11 maart 2014 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

Sint-Paulus Krantje Achtiende jaargang nr. 7 november 2008

Sint-Paulus Krantje Achtiende jaargang nr. 7 november 2008 Sint-Paulus Krantje Achtiende jaargang nr. 7 november 2008 Eucharistievieringen Sint-Pauluskerk Zondag: 10.30 uur Hoogmis Wijkkapel Londenstraat 44: Zaterdag: 18.00 uur Zondag: 10.00 uur Weekdagen: 18.00

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Welkom! Verbonden 1 Ouders; Johan Harlaar & Marjolein Katsma Minke Harlaar Kyaro Jan Johannes Maathuis Ouders; Marcel Huisman & Marieke Maathuis 2 Orde voor de Baalderdienst

Nadere informatie

n de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. AMEN

n de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. AMEN GEBEDEN n de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. AMEN nze Vader, die in de hemelen zijt, geheiligd zij Uw naam. Uw Rijk Kome, Uw wil geschiede op aarde als in de hemel. Geef ons heden

Nadere informatie

EUCHARISTIEVIERING SINT-PAULUSKERK zondag 10.30 u

EUCHARISTIEVIERING SINT-PAULUSKERK zondag 10.30 u EUCHARISTIEVIERING SINT-PAULUSKERK zondag 10.30 u PASTOOR Paul SCHEELEN Onthaal, pastoraal gesprek, doop, huwelijk, uitvaart pastoor@sint-paulusparochie.be 0476/34 69 12 PAROCHIESECRETARIAAT Sint-Paulusstraat

Nadere informatie

Avondwake. Mientje van Dijk - van Halteren. Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld

Avondwake. Mientje van Dijk - van Halteren. Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld Avondwake Mientje van Dijk - van Halteren Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld 1 2 Begroeting Tijdens begroeting steken zusjes van Mientje kaarsen aan: Nel, Joke, Corry, Marjan en

Nadere informatie

1. Priester: Licht en leven vinden we bij God, want Hij wil niet dat de mens

1. Priester: Licht en leven vinden we bij God, want Hij wil niet dat de mens Voorbede Na de homilie van de diaken of de priester volgt de Voorbede. In de Voorbede bidden we als geloofsgemeenschap voor de intenties die in ons hart zijn. Uiteraard gaan de beden in het geval van een

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Aan Tafel [VBW-themalied] De allergrootste Koning de allergrootste Koning Heeft aan jou een vraag: heeft aan jou een vraag Mag ik

Nadere informatie

Preek bij de uitvaart van monseigneur Bluyssen

Preek bij de uitvaart van monseigneur Bluyssen Preek bij de uitvaart van monseigneur Bluyssen In de wereld, maar niet van de wereld Broeders en zusters, de Kerk is in de wereld, maar niet van de wereld. Immers, Jezus Christus zit aan de rechterhand

Nadere informatie

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij:

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij: 2 Papa Mama Peter Meter.... Pastoor Reneerkens De volgende mensen zijn er ook bij: 3 BEGROETING EN WELKOMSTWOORD Alles went, zeggen we wel eens, zelfs het wonder wat altijd weer opnieuw gebeurt, wordt

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 22e jaargang nr. 11 maart 2013 EUCHARISTIEVIERINGEN MAART 2 DE GOEDE WEEK IN DE SINT-PAULUSKERK

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 22e jaargang nr. 11 maart 2013 EUCHARISTIEVIERINGEN MAART 2 DE GOEDE WEEK IN DE SINT-PAULUSKERK SINT-PAULUSKRANTJE 22e jaargang nr. 11 maart 2013 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis Inhoudsopgave WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

Rome-impressies van enkele misdienaars en begeleiders.

Rome-impressies van enkele misdienaars en begeleiders. Rome-impressies van enkele misdienaars en begeleiders. Bij gelegenheid van 450(50)jaar bisdom Antwerpen trokken we, als misdienaarsgroep van veertien in een groep van in totaal 500 antwerpse pelgrims,

Nadere informatie

Welkom door de priester-moderator en/of leider van de avond

Welkom door de priester-moderator en/of leider van de avond Welkom door de priester-moderator en/of leider van de avond 1 Zie dia 2 Maria is de patrones van ons bisdom, Een patroonheilige, zo leert ons de kerkgeschiedenis, is een heilige die ons tot voorbeeld is

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

Zondag Trinitatis 15 juni Lezingen: Exodus 34: 4-9 en Mattheüs 28 : 16-20

Zondag Trinitatis 15 juni Lezingen: Exodus 34: 4-9 en Mattheüs 28 : 16-20 Zondag Trinitatis 15 juni 2014 Lezingen: Exodus 34: 4-9 en Mattheüs 28 : 16-20 Ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik had wel de neiging om af te haken, om het leesrooster voor deze zondag maar terzijde

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten

Nadere informatie

VERWERKINGSVORM HOMILIES ROMEBEDEVAART 5 DE AANZET

VERWERKINGSVORM HOMILIES ROMEBEDEVAART 5 DE AANZET VERWERKINGSVORM HOMILIES ROMEBEDEVAART 5 DE AANZET De laatste dag van onze bedevaart vierden we eucharistie in de Basiliek van Santa Maria Maggiore. Graag testen we in de woordzoekers op de volgende bladzijden

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Week 21-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VORMSELVIERING op onze parochies Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Vandaag is een nieuwe dag die ik beginnen mag en ik ben klaar

Nadere informatie

Plechelmusbasiliek - Oldenzaal

Plechelmusbasiliek - Oldenzaal De oudste delen van het bestaande gebouw dateren uit het midden en de tweede helft van de 12 e eeuw. Rond 1150 werd de kerk vervangen door een nieuw gebouw in romaanse stijl. De belangrijkste restauratie

Nadere informatie

Gebedsdienst dinsdag 8 oktober 1991 Thema: Maria, bid voor ons, dat wij Gods groet vernemen en elkaar begroeten.

Gebedsdienst dinsdag 8 oktober 1991 Thema: Maria, bid voor ons, dat wij Gods groet vernemen en elkaar begroeten. Gebedsdienst dinsdag 8 oktober 1991 Thema: Maria, bid voor ons, dat wij Gods groet vernemen en elkaar begroeten. Openingslied 205 Het Weesgegroet (couplet 1 en 2) Openingswoord Een groet aan u, die hier

Nadere informatie

Filippenzen 1. Begin van de brief

Filippenzen 1. Begin van de brief Filippenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Filippi 1 Dit is een brief van Paulus, aan alle mensen in de stad Filippi die dankzij Jezus Christus bij God horen. De brief is ook voor de

Nadere informatie

Kerstnachtdienst op 24 december 2014 in de Vloedschuur

Kerstnachtdienst op 24 december 2014 in de Vloedschuur Kerstnachtdienst op 24 december 2014 in de Vloedschuur Cantorij komt binnen met Hanaqpanach een oud kerstlied van gechristianiseerde Indianen uit 1631. Hemelse vreugde, duizenden malen zullen wij u lof

Nadere informatie

GEBEDEN AMEN. beland. zodat ik niet in moeilijkheid. Leid mij veilig aan Uw hand, vandaan. gaan, haal me daar dan vlug. Mocht ik verkeerde wegen

GEBEDEN AMEN. beland. zodat ik niet in moeilijkheid. Leid mij veilig aan Uw hand, vandaan. gaan, haal me daar dan vlug. Mocht ik verkeerde wegen ijn lieve engel, bewaar en help mij altijd goed. God heeft U aan mij gegeven, als een helper in dit leven. Mocht ik verkeerde wegen gaan, haal me daar dan vlug vandaan. Leid mij veilig aan Uw hand, zodat

Nadere informatie