Inhoudsopgave EUCHARISTIEVIERINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoudsopgave EUCHARISTIEVIERINGEN"

Transcriptie

1 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT Sint-Paulusstraat Antwerpen 03/ maandag, dinsdag en donderdag van 10u00 tot 12u00 PASTOOR Paul SCHEELEN dagelijks bereikbaar tussen 09u00 en 10u00 op tel. 03/ (St.Joris) dinsdag en donderdag van 10u15 tot 12u15 St-Paulusstraat 22 Antwerpen pastoor@sint-paulusparochie.be KERKFABRIEK ST.-PAULUS voorzitter Walter Vrinssen tel. 03/ of 0477/ kerkfabrieksintpaulus@skynet.be ONTHAAL - pastoraal gesprek, doop, huwelijk, uitvaart: Pastoor Paul Scheelen 03/ public relations, kerkgebouw en crypte: Walter Vrinssen 0477/ concerten en evenementen: Leo Van achter 0473/ leo.vanachter@skynet.be - toerisme en rondleiding Sint-Paulusvrienden: Robert Vanherp 0495/ Walter Geluyckens 0494/ Kerktoezichter Piet De Smet Inhoudsopgave EUCHARISTIEVIERINGEN Juli-augustus 2 15 AUGUSTUS FEEST VAN MARIA TENHEMELOPNEMING 3 LIED EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP 4 ONDERGEDOMPELD IN GODS LIEFDE 5 VENERABELKAPEL OP BEZINNING BIJ DE KRUISWEG VAN DE STILTE 6 MIA S MIJMERINGEN BIJ DE KRUISWEG VAN DE STILTE 7 MONUMENTALE KERKEN IN ANTWERPEN ONTVINGEN DE EU-PRIJS VOOR CULTUREEL ERFGOED/EUROPA NOSTRA VAN EEN LOODS DURVEN ZIJN VOOR WIE HOPELOOS AANGESPOELD IS IN DEZE STAD PAROCHIALE COÖRDINATIEKALENDER 18 14

2 EUCHARISTIEVIERINGEN in de maand JULI 2011 zo zo zo zo zo 03 10u30 orgelmis voorgegaan door Z.E.H. Hugo Dierick 10 10u30 orgelmis voorgegaan door pastoor Paul Scheelen 17 10u30 orgelmis voorgegaan door Z.E.H. Hugo Dierick 24 10u30 orgelmis voorgegaan door Z.E.H. Louis Soetewey 31 10u30 orgelmis voorgegaan door Z.E.H. Hugo Dierick AUGUSTUS 2011 zo zo 07 10u30 orgel mis voorgegaan door Z.E.H. Jan Schrooten 14 10u30 orgelmis voorgegaan door pastoor Paul Scheelen ma 15 10u30 Tenhemelopneming van Maria - orkestmis voorgegaan door Z.E.H. pastoor Paul Scheelen zo zo 21 10u30 orgelmis voorgegaan door Z.E.H. Louis Soetewey 28 10u30 orgelmis voorgegaan door E.P. Ward Dirven Zoekend naar nectar, zoals wij, allemaal.

3 Maandag 15 augustus feest van Maria Tenhemelopneming. PRIMEUR Op 15 augustus wordt de schitterende DVD aangeboden met de integrale uitvoering van deze Messe Solennelle van Gounod en het aangrijpende O Beata Mater van A. De Boeck. Meer dan twee uur genieten van prachtige beelden en klank. Niet te missen. Om 10u30 plechtige eucharistieviering voorgegaan door pastoor Paul Scheelen. Aanstelling tot kapelheer van de broederschap van O.L.Vrouw van de heilige rozenkrans van de heren Ludo Van Dorsselaer en Hugo Martinet. Uitvoering van de Messe solennelle Ste Cécile van Ch.Gounod, Domine salvum fac van Ch. Gounod en O Beata Mater van A. De Boeck door het koor Kon. Chorale Caecillia orkest en solisten. Aan het orgel Nicolas De Troyer, titularis. Algemene leiding: kapelmeester Frans Dubois

4 LIEF EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP GEDOOPT werden door het Sacrament van het Doopsel opgenomen in onze christelijke geloofsgemeenschap 29 mei Jolien De Keuster 02 juni Mary Pool 19 juni Jana Guetens en Mila Leclef 26 juni Boike Verdyck hartelijk proficiat aan de dopelingen en de familie. GEHUWD 25 juni Peter Willemoons en Mary Pool 09 juli Yannick Vermetten en Ellen Bens hartelijke gelukwensen aan de jonggehuwden en hun familie. OVERLEDEN 26 mei Dimitry Roschanski moge hij voor eeuwig thuis zijn in de hemelse vreugde en vrede van de Heer.

5 ONDERGEDOMPELD IN GODS LIEFDE Op Ons Heer Hemelvaart, werd Mary Pool door het doopsel opgenomen in onze geloofsgemeenschap. Geboren in Kisagani, Congo, heeft ze haar jeugd doorgebracht in Egypte. Als jonge vrouw kwam ze naar België en draagt zorg voor jongeren in een internaat. Wij mochten haar onderdompelen in Gods liefde en onze nabijheid. Haar zalven met Gods indringende Geest tijdens het vormsel. Haar omkleden en vernieuwen. Het Woord van God aanreiken. Het brood en de beker van de Heer, zijn zelfgave schenken ten leve.

6 VENERABELKAPEL OP BEZINNING BIJ DE KRUISWEG VAN DE STILTE Op zaterdag 14 mei jl. ging onze proost en pastoor een vijftiental belangstellenden voor in de Kruisweg der Stilte van Westvleteren die voor de duur van de verbouwingswerken aan de abdij, in onze kerk is opgesteld. Voor de vuist weg (zijn notities waren ergens in de strijd gebleven) toonde hij ons gedurende meer dan anderhalf uur ondermeer aan dat kunst niet steeds met schoonheid moet te maken hebben. Hij trok ook een parallel tussen de kruisweg en onze verrijzenistuin/calvarieberg, de poort van de Veemarkt, de vredesburcht van Scherpenheuvel om uiteindelijk te belanden bij de meest ketterse voorstelling uit de rijke iconografie van Sint Paulus, met name Carravaggio's Madonna van de Rozenkrans. Bedankt pastoor, U hebt ons weer wat leren kijken met ons hart. Dit is tevens een oproep om deze kruisweg zelf eens te gaan zoals dat hoort bij een kruisweg en er over te spreken met vrienden en familie. Er is een noodzakelijke brochure en een prachtig boek over dit kunstwerk te verkrijgen aan de balie bij de poort naar de pandgang.

7 MIA S MIJMERINGEN BIJ DE KRUISWEG VAN DE STILTE De opdracht aan de schilder was : schilder een reeks, welke de monniken doet nadenken, telkens als ze door de kloostergang stappen. Het resultaat is wat in de kerk en in de pandgang tentoongesteld is Het laatste avondmaal, de doodstrijd in het hofje van Olijven Het verraad van Judas Judas kijkt de andere kant op, hij durft zijn slachtoffer niet in de ogen kijken. Hij is als een kameleon, hij verandert van kleur naargelang het hem uitkomt. De man die hem wil aanhouden, is geen grote persoonlijkheid, hij weet dat de Christus gevangen genomen wordt, niet omwille van zijn daden, maar om de lafheid van anderen. Ga ik me ook als een nietige persoon gedragen, als iemand zulk onrecht aangedaan wordt? De verloochening Petrus toont zich niet als een grote persoonlijkheid, maar hij heeft berouw. Vergelijk de gezichten van Judas en van Petrus : Petrus sereen, Judas een tronie. Petrus heeft door zijn berouw en zijn hoop op vergeving, genade gevonden. Judas kan alleen wanhopen. Vind ik de moed, om na elke foute stap, mijn fout te erkennen en durf ik dan om vergiffenis vragen?

8 De bespotting Christus is half dood geslagen, en de twee beulen vinden er nog plezier in ook. Ze lachen en spotten. Christus neemt het kruis op zijn schouders Dit is het begin van het einde. Als God vermoord wordt, uit de wereld verbannen, sterft al het goede met hem, de eerlijkheid, het mededogen, de barmhartigheid..... Maar kijk, aan de dode boom groeit één klein blaadje. Er is dan toch nog hoop? Zoek ik naar een greintje hoop, als voor mij de hele wereld zwart wordt? Wat doe ik als ik iemand gekwetst heb? Trap ik nog eens lekker na? Geef ik misschien een doekje tegen het bloeden? of zal ik trachten de wonde die ik geslagen heb te verzorgen, zodat de pijn vermindert? Simon van Cyrene helpt Jezus het kruis dragen Zijn schouder en de hand die het kruishout vasthoudt zijn opgelegde taken, hij is er toe verplicht, geen ontsnapping mogelijk. Maar kijk de andere hand, een zachte mooie hand, die heel teder de arm van Jezus raakt. Die hand zegt : Jezus, ik help u, ik blijf bij u zolang ge mijn hulp kunt gebruiken, daarop kunt ge rekenen Kan ik het opbrengen, om als ik uit plicht iemand die in zware nood is, help, om eveneens voor een beetje (of veel) menselijke warmte te zorgen, zodat het te dragen kruis minder doorweegt?

9 Jezus ontmoet de wenende vrouwen Jezus zegt : ik heb mijn kruis vrijwillig opgenomen. Ik wist dat Judas mij ging verraden, en dat ik zou veroordeeld worden. Ik wil het kruis dragen omwille van de zondigheid van de wereld : er is oorlog, hongersnood, uitbuiting, uitsluiting, geweld en de lijst is nog veel langer. Dat is de reden van mijn kruis. Wees daarover bedroefd en doe er iets aan. Wat heb ik reeds gedaan om de wereld te verbeteren? Maria en Johannes onder het kruis Jezus zegt : Vrouw zie daar uw zoon, zoon zie daar uw moeder Maar Jezus bedoelt niet Maria ga uitwenen op de schouder van Johannes, en Johannes zorg ervoor dat mijn moeder niets te kort komt Jezus zegt : Vrouwen wees als een moeder voor de wereld, een moeder voert geen oorlog, bant het geweld uit haar leven, beschermt en koestert het leven. Man wees als een zoon voor de wereld : een zoon gaat de strijd niet aan met zijn moeder of met zijn broers, een zoon buit zijn broers niet uit. Als alle vrouwen zijn als een moeder voor de wereld, en alle mannen als zonen, dan zou de wereld er al veel zonniger uitzien. Christus sterft aan het kruis Het is volbracht : Christus heeft de wereld getoond welke weg we moeten bewandelen om van de wereld een plaats te maken, waar iedereen kan leven en gelukkig zijn, waar mensen kunnen open bloeien en in liefde groeien Wat heb ik al gepresteerd om de wereld te verbeteren?

10 Christus is verrezen Christus is het stralend licht van de wereld. Maar nu, 2000 jaar later, wat is er met de wereld gebeurd? Ik durf niet in het licht van de stralende Verrezen Heer te staan. Wat moet ik dagdagelijks doen, om dichter in dat licht te kunnen komen? Wat moet ik in mijn leven veranderen en aanpassen om waardig in het licht van de Verrezen heer te kunnen staan? Ik moet hier nog eens diep en zeer eerlijk over nadenken Mia Dillen

11 MONUMENTALE KERKEN IN ANTWERPEN ONTVINGEN DE EU-PRIJS VOOR CULTUREEL ERFGOED/EUROPA NOSTRA VAN 2011 Dit gebeurde op 10 juni tijdens een ceremonie in het Concertgebouw te Amsterdam en in aanwezigheid van Androulla Vassiliou, EU-Commissaris voor Onderwijs, cultuur, meertaligheid en jeugdzaken, en Plácido Domingo, de wereldbekende tenor en tevens voorzitter van Europa Nostra. Tijdens de ceremonie ontvingen zes van de 27 winnende projecten een hoofdprijs voor een opmerkelijke erfgoedprojecten. Commissaris Vassiliou zei: "Elk van de winnaars vertegenwoordigt het beste van wat Europa heeft bereikt inzake conservatie, onderzoek en onderwijs en is een voorbeeld van de uitzonderlijke bijdragen die individuen en groepen hebben geleverd. Cultureel erfgoed is een essentieel onderdeel van onze culturele diversiteit en gezamenlijke geschiedenis; het brengt het verleden, het heden en de toekomst samen. Dankzij zijn cultureel erfgoed is Europa de meest bezochte toeristische bestemming ter wereld en dit erfgoed draagt aanmerkelijk bij tot de economie van de Unie."

12 "Zonder de vaardigheden en de inspanningen van veel deskundigen en vrijwilligers en zonder de betrokkenheid van de jongeren heeft het Europees erfgoed geen toekomst. Deze prijzen bekronen hun liefde, passie, zorg en engagement voor het behoud van de schoonheid en de ziel van Europa, voegde Plácido Domingo, voorzitter van Europa Nostra, daaraan toe. De 27 winnaars zijn gekozen uit bijna 140 ingediende projecten uit 31 landen. De uiteindelijke keuze is gemaakt door een jury van onafhankelijke deskundigen uit heel Europa. De zes winnaars van de hoofdprijs ontvangen elk euro en een gedenkplaat (als het om een gebouw gaat) of een trofee (als het om een project gaat). Europa Nostra is de stem van het culturele erfgoed in Europa. Het verzamelt en vertegenwoordigt 250 niet-gouvernementele organisaties, 150 partnerorganisaties en 1500 individuele leden uit meer dan 50 landen die zich geëngageerd hebben om het culturele erfgoed en de landschappen van Europa te beschermen. Het voorziet in een netwerk voor dialoog, het huldigt de beste erfgoedprojecten, voert campagne tegen bedreigingen voor kwetsbare gebouwen, locaties en landschappen en voor duurzaam beleid en hoge kwaliteitsnormen voor erfgoed.

13 In juni 2010 werd Plácido Domingo unaniem gekozen tot voorzitter van Europa Nostra door de algemene vergadering voor zijn engagement op dit gebied. De uitreikingsceremonie in Amsterdam maakt deel uit van het jaarlijkse Europees Erfgoedcongres van Europa Nostra. Op gebied van conservatie ontving het Centraal Station van Antwerpen de hoofdprijs Op het vlak van onderwijs, opleiding en bewustmaking werden de Monumentale kerken in Antwerpen de uitverkozenen.

14 EEN LOODS DURVEN ZIJN VOOR WIE HOPELOOS AANGESPOELD IS IN DEZE STAD DE LOODSEN wil vooral mensen oriënteren in het grote aanbod aan welzijnswerken in onze stad, wanneer zij hun vrije tijd aan vrijwilligerswerk willen besteden. Deze inzet vraagt ook wat vorming en kennis van de sociale kaart van Antwerpen en ook hier helpt DE LOODSEN de nieuwe vrijwilliger. De vzw heeft verschillende projecten onder haar coördinatie opgericht waarvan DE OVERZET er een is. DE OVERZET is gegroeid vanuit de noden van vluchtelingenwerk, vooral rond mensen zonder papieren. Sommige mensen vallen overal uit de boot. Artsen Zonder Grenzen krijgt vele mensen zonder papieren over de vloer die ziek zijn en een slechte of geen huisvesting hebben. Voor deze mensen werd in samenwerking met Artsen Zonder Grenzen (AZG), Dokters van de Wereld (DvW), Protestants Sociaal Centrum (PSC), Sociale dienst Bond Zonder Naam (BZN), vluchtelingenwerk De Acht en solidariteitspastoraat De Loodsen in 2007 DE OVERZET opgestart. Sinds 2008 zijn de Gasthuiszusters van Antwerpen een belangrijke partner van DE OVERZET. ZIJ wil een tijdelijke opvang bieden aan zieke vrouwen zonder papieren. Vanuit een veilige rustplek gaan we samen met hen op weg. Op adem komen, goede netwerken uitbouwen, goede medische en sociale hulp krijgen zijn kleine maar belangrijke stappen om het overleven beter aan te kunnen. De kandidaten worden meestal via de samenwerkende organisaties doorgestuurd. De organisaties die kandidaten toevertrouwen blijven verantwoordelijk voor de administratieve en sociale opvolging van hen. DE OVERZET behartigt het pastorale luik. Momenteel wordt het project gedragen door 1 stafmedewerker van De Loodsen en de bijzonder belangrijke vrijwilligers die de praktische dragers zijn.

15 Wij proberen het deze vrouwen en kinderen zo aangenaam mogelijk te maken en daarom gaan wij af en toe met hen op uitstap. Naar Plankendael bijvoorbeeld. Fijn voor jong en oud met een diverse mogelijkheid aan rustplekken waar we dan picknicken en eventjes met elkaar over andere dingen kunnen praten dan de dagelijkse problemen. Ook de vrouwen die ondertussen op hun eigen benen staan worden op zo n uitstap uitgenodigd. Zij voelen zich nog steeds verbonden met DE OVERZET. Eén vrouw die ondertussen verhuisd is noemt ons huis Mamahouse. Welk mooier compliment kunnen wij nog krijgen Samen met de vrijwilligers en de medewerkers van DE LOODSEN maken wij er dan een bijzonder deugddoende dag van. En als de zon dan nog van de partij is heeft een mens echt niet meer nodig om gelukkig te zijn. Met z n 21 hebben we op Pinkstermaandag, 13 juni 2011, een hele dag plezier gehad. We vertrokken met de trein in het Centraal Station, waar we in Mechelen ruilden voor de Likamboté-boot naar het domein. Zeker toen de zon erdoor kwam en wij onze regenjassen over de buggy konden gooien, kwam iedereen in t vorm!

16 Onze vrouwen hadden voor een fantastische picknick gezorgd: een frisse tabouleh met gebakken kippenboutjes en fatailla en als toetje hun ondertussen befaamde pofpof. De dag eindigde met een goede tas koffie en voor de kinderen een lekker ijsje. Vermoeid maar voldaan keerden we terug huiswaarts, per boot én trein. DE LOODSEN is een vzw die zonder enige vorm van subsidie werkt. Onze Coördinator zorgt elk jaar opnieuw onvermoeid en vol enthousiasme voor de nodige fondsen. Mocht u in ons project geïnteresseerd zijn en wilt u ons steunen, dan kan dit via het rekeningnummer IBAN BE van DE LOODSEN. Indien u graag een fiscaal attest ontvangt, doet u dit beter via het rekeningnummer IBAN BE van Caritas Hulpbetoon met vermelding van project Wij danken u hiervoor alvast van harte. Is Antwerpen een écht eindstation in hun zoeken naar menselijkheid?

17

18 JULI zo 03 10u30 Orgelmis COÖRDINATIEKALENDER di 05 16u00 vergadering werkgroep Nocturne 17u30 Vergadering St. Vincentiusconferentie: pastorie wo 06 15u00 Gratis concert door Magdalen College Chapel Choir uit Oxford za 09 14u00 HuwelijkYannick Vermetten en Ellen Bens zo 10 10u30 Orgelmis zo 17 10u30 Orgelmis wo 20 11u00 Gouden jubileum Engelen René en Vermeir Lydia zo 24 10u30 Orgelmis zo 31 10u30 Orgelmis AUGUSTUS di 02 17u30 Vergadering St. Vincentiusconferentie: pastorie 18u30 Parochieteam Za 06 12u00 Doop Celeste Wouters 14u30 Doop Marie Lemense zo 07 10u30 Orgelmis zo 14 10u30 Orgelmis 13u00 Generale repetitie ma 15 10u30 Tenhemelopneming van Maria Orkestmis zo 21 10u30 Orgelmis 15u00 Doop Elias, Kyano en Kino

19 za 22 20u00 Optreden Huelgas Ensemble organisatie AMUZ vr 26 13u30 Engagementviering Augustyn Verwerft / Adriana Verschueren 22u15 Optreden La Colombina & Oltremontano AMUZ zo 28 10u30 Orgelmis 20u00 Optreden La Capella Reial de Catalunya & Hespérion XXI organisatie AMUZ ma 29 19u30 Afbouw tentoonstelling Kerkraad di 30 Afbouw tentoonstelling SEPTEMBER za 03 13u00 Huwelijk Kris Vranken en Sarah Van Leurhaege zo 04 10u30 Orgelmis di 06 17u30 Vergadering St. Vincentiusconferentie za 10 12u00 Huwelijk Klaas Van Raalte en Isabelle Van Houdt zo 11 10u30 Kruisverheffing Koormis za 17 11u00 Huwelijk Emanuel Lenaerts en Desirée Kupers 14u00 Huwelijk Alexander Brzezicha en Elen Miskaryan zo 18 10u30 Dag der zeelieden Koormis za 24 14u00 Huwelijk Bart Nelissen en Karolien Leysen zo 25 10u30 Orgelmis Verantwoordelijk uitgever: P. Scheelen, St.-Paulusstraat 22, Antwerpen JPh.32 Foto s: Piet. De Smet, Paul Scheelen, Christel Celis

Inhoudsopgave EUCHARISTIEVIERINGEN MEI LIEF EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP OPENING TENTOONSTELLING KRUISWEG VAN DE STILTE ERFGOEDDAG ROND ARMOE TROEF

Inhoudsopgave EUCHARISTIEVIERINGEN MEI LIEF EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP OPENING TENTOONSTELLING KRUISWEG VAN DE STILTE ERFGOEDDAG ROND ARMOE TROEF EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK ndag Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 ndag 10u00 weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT Sint-Paulusstraat 22 2000 Antwerpen 03/231.33.21 maandag, dinsdag

Nadere informatie

Inhoudsopgave. EUCHARISTIEVIERINGEN JUNI Hemelvaart - Pinksteren- Petrus en Paulus Sacramentsdag LIEF EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP

Inhoudsopgave. EUCHARISTIEVIERINGEN JUNI Hemelvaart - Pinksteren- Petrus en Paulus Sacramentsdag LIEF EN LEED IN ONZE GEMEENSCHAP EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 zondag 10u00 weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT Sint-Paulusstraat 22 2000 Antwerpen 03/231.33.21 maandag,

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. Eenentwintigste jaargang nr. 9 januari een vredevolle Kersttijd een voorspoedig en gezond 2012

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. Eenentwintigste jaargang nr. 9 januari een vredevolle Kersttijd een voorspoedig en gezond 2012 SINT-PAULUSKRANTJE Eenentwintigste jaargang nr. 9 januari 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.)

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.) Overzicht van een doopviering, waarin de doop wordt gedaan door Nel Hogervorst van Kampen, pastoraal werker. Zij vindt het prettig als er niet zoveel tekst in het boekje staat, omdat zij dan kan improviseren.

Nadere informatie

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk B I J L A G E B I J J A A R B Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in

Nadere informatie

Samen houden we de website up-to-date!

Samen houden we de website up-to-date! Organiseer je een nieuwe (eenmalige of vaker terugkerende) activiteit binnen BOEI 90? Valt er een door jou georganiseerde activiteit uit of verandert er iets in de data hiervan? Laat het weten aan communicatie@boei90.nl!

Nadere informatie

de zon schijnt altijd

de zon schijnt altijd de zon schijnt altijd GEDICHTEN Klara Hobrink Inhoud 1 Achter de wolken 2 Zit men in een diep dal 3 Wat gebeurt er om ons heen? 4 U geeft antwoord 5 Loof de Heer 6 De blijdschap 7 Hem danken 8 Ken je de

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten In de Bijbel Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1.

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1. Uitvaart voorbede Voorganger: Genadige en barmhartige God. U ziet ons hier bijeen in ons verdriet rond het sterven van N. Hij / zij was één van ons, wij zullen hem / haar missen. Geef ons de kracht samen

Nadere informatie

Het sacrament van. Boete en verzoening. Sacramenten

Het sacrament van. Boete en verzoening. Sacramenten Het sacrament van Boete en verzoening Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van

Nadere informatie

Kruiswegoefening voor roepingen tot het priesterschap

Kruiswegoefening voor roepingen tot het priesterschap Kruiswegoefening voor roepingen tot het priesterschap 1. Jezus wordt ter dood veroordeeld. U werd veroordeeld, terwijl Pontius Pilatus wist dat er in U geen schuld was. Uw boodschap werd niet aanvaard,

Nadere informatie

Hand in hand door het leven gaan.

Hand in hand door het leven gaan. Ziekenzalving Hand in hand door het leven gaan. PZ Sancta Maria de pastorale dienst 1 KRUISTEKEN OPENING L: Hartelijk welkom iedereen en dank je wel voor jullie aanwezigheid bij dit sacrament van nabijheid

Nadere informatie

Het sacrament van. Boete en verzoening. Sacramenten

Het sacrament van. Boete en verzoening. Sacramenten Het sacrament van Boete en verzoening Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van

Nadere informatie

Kruisweg in Flanelscenes

Kruisweg in Flanelscenes 1 e statie: Jezus wordt ter dood veroordeeld Kruisweg in Flanelscenes Achtergrond: Interieur T1 = trap (Troonzaal) T3 = paars gordijn (Troonzaal) T4 = 3 pilaren (Troonzaal) 70 = Jezus (ontkleed) 70A =

Nadere informatie

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Marinus den Harder Jennifer Jonker en Lianne Loekie Jochemsen worden gedoopt. Welkom en mededelingen-

Nadere informatie

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren. Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds weer herhaald wordt. Zo is er ook een gebed

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Negentiende jaargang nr. 3 juni EUCHARISTIEVIERINGEN JUNI Sacramentsdag- Petrus en Paulus WEL EN WEE IN ONZE GEMEENSCHAP 3

Inhoudsopgave. Negentiende jaargang nr. 3 juni EUCHARISTIEVIERINGEN JUNI Sacramentsdag- Petrus en Paulus WEL EN WEE IN ONZE GEMEENSCHAP 3 SINT- PAULUS KRANTJE Negentiende jaargang nr. 3 juni 2009 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015 Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes Jaarkalender 2015 JANUARI donderdag 1 januari Feest van de Heilige Moeder Gods 10u00: Plechtige Hoogmis De basiliek wordt gesloten om

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19 PAROCHIE H ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor P Backus Adviseur van de pastoor: mevr A Schoonbroodt Pastorie en parochiesecretariaat: Kerkstraat 8, 6223

Nadere informatie

Samen rond het kruis

Samen rond het kruis Samen rond het kruis Goede Vrijdagviering De Lichtkring 14 april 2017 Inleiding Zingen lied 547 2 Laten wij dan bidden in dit aardse dal, dat de lieve vrede ons bewaren zal, refrein 3 want de aarde vraagt

Nadere informatie

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 7 september 2014 23ste zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 527: Bekleedt u met de nieuwe mens. Begroeting en inleiding P. De genade van God, de liefde van zijn Zoon, Jezus

Nadere informatie

Sint-Jozefparochie - ACTIVITEITENKALENDER

Sint-Jozefparochie - ACTIVITEITENKALENDER SEPTEMBER 2016 01 do KWB wijkmeestervergadering 02 vr 03 za G 18.00 1 04 zo E 09.30 23 ste zondag dhj 05 ma 06 di 07 wo 08 do 09 vr 10 za G 18.00 2 11 zo E 09.30 24 ste zondag dhj 12 ma 20.00 Vormselcatechese:

Nadere informatie

Tekst http://www.kapucijnen.com/liturgie/liturgie05.html foto H. Oude Groote Beverborg Presentatie A. Borgers

Tekst http://www.kapucijnen.com/liturgie/liturgie05.html foto H. Oude Groote Beverborg Presentatie A. Borgers Tekst http://www.kapucijnen.com/liturgie/liturgie05.html foto H. Oude Groote Beverborg Presentatie A. Borgers 1. Jezus wordt ter dood veroordeeld 1. Jezus wordt ter dood veroordeeld 2.Jezus neemt het

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Doopviering Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Welkom Beste, Wij zijn hier samengekomen om de geboorte te vieren van dit nieuwe leven. Dagelijks worden er kinderen geboren,

Nadere informatie

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds herhaald wordt. Zo is er ook een gebed met herhaling:

Nadere informatie

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed Voorhof, 25 augustus 2013 - Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer Orgelspel Welkom en drempelgebed Intochtslied (staande) Tussentijds 3 : 1, 2, 4 en 6 Hier vraagt Hij ons Hem toegewijd te wezen, het

Nadere informatie

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016 Eucharistieviering m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort Vijfde zondag van Pasen 24 april 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Uitnodiging tot de communie Jezus Christus zelf

Nadere informatie

Les 29: Hemelvaart en Pinksteren.

Les 29: Hemelvaart en Pinksteren. Les 29: Dit verhaal kun je lezen in Handelingen 1 en 2 Hemelvaart en Pinksteren. Johannes, wat zei Jezus nou eigelijk precies? Petrus en Johannes zijn op weg naar de tempel. Ze hebben iets geweldigs meegemaakt.

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN Gebedsviering juni 2017 AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN LIED: LICHT DAT ONS AANSTOOT IN DE MORGEN ZJ 825 In ons midden kunnen we verschillende kaarsjes plaatsen, in de vorm van een kruis. Bij het zingen

Nadere informatie

Nu gingen hun de ogen open. Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING. Sint Anna Aalst

Nu gingen hun de ogen open. Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING. Sint Anna Aalst Nu gingen hun de ogen open Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING Sint Anna Aalst I. WOORDDIENST INTREDELIED Wie wil leven, moet zich geven Wie wil leven moet zich geven, moet het wagen op weg te gaan met zijn vragen,

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Eucharistieviering. Geboorte van de H. Johannes de Doper. Johannes is zijn naam. 24 juni 2018

Eucharistieviering. Geboorte van de H. Johannes de Doper. Johannes is zijn naam. 24 juni 2018 Eucharistieviering Geboorte van de H. Johannes de Doper Johannes is zijn naam 24 juni 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Om 12:00 uur begint in de Joriszaal de themabijeenkomst

Nadere informatie

Jezus en jij. Eerste Communieproject - les Jij bent gedoopt

Jezus en jij. Eerste Communieproject - les Jij bent gedoopt Eerste Communieproject - les 9 57 Jezus en jij Jij bent gedoopt In les 8 hebben we geleerd dat Jezus bij ons blijft. Hoe doet Hij dat? Dat kan omdat Hij de KERK heeft gesticht. De kerk is niet alleen een

Nadere informatie

Gebedsdienst dinsdag 20 oktober 1987 Thema: Maria, moeder van liefde. Woord ter inleiding

Gebedsdienst dinsdag 20 oktober 1987 Thema: Maria, moeder van liefde. Woord ter inleiding Gebedsdienst dinsdag 20 oktober 1987 Thema: Maria, moeder van liefde Openingslied God groet u, zoals bloemen Woord ter inleiding De genade van onze Heer Jezus Christus, de liefde van God en de gemeenschap

Nadere informatie

Zestiende jaargang nr. 1 mei EUCHARISTIEVIERINGEN Sint-Pauluskerk Zondag: uur Hoogmis Dinsdag uur Volgens Dominicaanse ritus

Zestiende jaargang nr. 1 mei EUCHARISTIEVIERINGEN Sint-Pauluskerk Zondag: uur Hoogmis Dinsdag uur Volgens Dominicaanse ritus Sint-Paulus Krantje Zestiende jaargang nr. 1 mei 2006 Sponsors: Venerabelkapel S. Pauli, de Kapel van O.L.V. van de H. Rozenkrans en de v.z.w. Sint-Paulusvrienden EUCHARISTIEVIERINGEN Sint-Pauluskerk Zondag:

Nadere informatie

De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje

De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje Deze rozenkrans mag je inkleuren, of elke keer dat je een Weesgegroet Maria en Onze Vader hebt gebeden kan je een bijpassende kraal inkleuren. De Weesgegroetkralen

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Aan Tafel [VBW-themalied] De allergrootste Koning de allergrootste Koning Heeft aan jou een vraag: heeft aan jou een vraag Mag ik

Nadere informatie

de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf

de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf kort voordat Hij naar de hemel ging gaf hij zijn leerlingen deze opdracht: trek erop uit en maak alle volken tot mijn

Nadere informatie

Welkom op onze doopviering.

Welkom op onze doopviering. Welkom op onze doopviering. Sint-Lambertusparochie, Beerse P: priester/voorganger C: catechist P of/en M: papa en mama PE en/of ME: peter en meter Begroeting door de catechist Welkom door de ouders P/M

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april 2019 19.30 uur Witte Donderdag 2019 1 Welkom we gaan staan Stil gebed Openingslied: Psalm 118 vers 1 Bemoediging en Groet Gebed om ontferming Samenzang:

Nadere informatie

Een boekje over God. voor jou!

Een boekje over God. voor jou! Een boekje over God voor jou! Dit boekje is voor jou. Het gaat over God. Weet jij Wie God is? Wat zie je buiten? Buiten zijn allemaal mooie dingen. Kijk maar omhoog. Je ziet kleine en grote wolken. Soms

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. Vooraf rustige muziek. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

MIDDAGGEBED bij de KRUISWEGSTATIES. met orgelimprovisaties door Geerten van de Wetering

MIDDAGGEBED bij de KRUISWEGSTATIES. met orgelimprovisaties door Geerten van de Wetering MIDDAGGEBED bij de KRUISWEGSTATIES met orgels door Geerten van de Wetering KLOOSTERKERK GOEDE VRIJDAG 19 april 2019 12.30u VOORGANGER: ds. Rienk Lanooy ORGANIST: Geerten van de Wetering - 3 - DREMPELGEBED:

Nadere informatie

Raphaël Exodus Kerk. foto H. Oude Groote Beverborg Tekst BATAVIA CRUSIS uitgeverij Abdij van Berne, Heeswijk

Raphaël Exodus Kerk. foto H. Oude Groote Beverborg Tekst BATAVIA CRUSIS uitgeverij Abdij van Berne, Heeswijk Raphaël Exodus Kerk foto H. Oude Groote Beverborg Tekst BATAVIA CRUSIS uitgeverij Abdij van Berne, Heeswijk Statie 1 Jezus wordt ter dood veroordeeld Wij zagen hem als een verstoteling, door God geslagen

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

Eucharistieviering. Eerste zondag na Pinksteren Feestdag van de allerheiligste Drieëenheid. 22 mei 2016

Eucharistieviering. Eerste zondag na Pinksteren Feestdag van de allerheiligste Drieëenheid. 22 mei 2016 Eucharistieviering Eerste zondag na Pinksteren Feestdag van de allerheiligste Drieëenheid 22 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 829 INLEIDING Genade

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Welkom. Opwekking 771. Gebed. Opwekking 630. Voor de dienst speelt de band: Breng ons samen (Sela)

Welkom. Opwekking 771. Gebed. Opwekking 630. Voor de dienst speelt de band: Breng ons samen (Sela) Voor de dienst speelt de band: Breng ons samen (Sela) Welkom Opwekking 771 Wij zijn gekomen voor een ontmoeting met U en wij verlangen met heel ons hart naar meer van U. Wat geweldig dat U hier bent! Heer,

Nadere informatie

Een veelkleurig mozaïek!

Een veelkleurig mozaïek! Orde voor de eredienst op zondag 24 juni 2018 in de Wilhelminakerk Een veelkleurig mozaïek! Voorganger: ds. Peter van den Berg Organist: Jan Meurs Lector: Marieke Gersdorf Ambtsdrager: Fred Heidinga OM

Nadere informatie

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij:

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij: 2 Papa Mama Peter Meter.... Pastoor Reneerkens De volgende mensen zijn er ook bij: 3 BEGROETING EN WELKOMSTWOORD Alles went, zeggen we wel eens, zelfs het wonder wat altijd weer opnieuw gebeurt, wordt

Nadere informatie

Stramien voor een nooddoop

Stramien voor een nooddoop Stramien voor een nooddoop Beste ouder(s), Jullie hebben gevraagd om jullie kindje nu te dopen. Het wordt een nooddoop jullie kindje is in nood. Haar/zijn leventje is bedreigd, de toekomst is onzeker.

Nadere informatie

Orde van dienst Goede Vrijdag

Orde van dienst Goede Vrijdag Orde van dienst Goede Vrijdag 30 maart 2018 Toelichting bij de bloemschikking Vandaag staan we stil bij het lijden en de kruisdood van Jezus. Het kruis is vandaag daarom omwikkeld met prikkeldraad. Het

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 23e jaargang nr. 6 oktober 2013 MARIAPROCESSIE EN SCHELDEWIJDING 2 EUCHARISTIEVIERINGEN 4

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 23e jaargang nr. 6 oktober 2013 MARIAPROCESSIE EN SCHELDEWIJDING 2 EUCHARISTIEVIERINGEN 4 SINT-PAULUSKRANTJE 23e jaargang nr. 6 oktober 2013 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 22e jaargang nr. 5 september 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN SEPTEMBER 2 LIEF EN LEED IN ONZE GELOOFSGEMEENSCHAP 3

SINT-PAULUSKRANTJE. Inhoudsopgave. 22e jaargang nr. 5 september 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN SEPTEMBER 2 LIEF EN LEED IN ONZE GELOOFSGEMEENSCHAP 3 SINT-PAULUSKRANTJE 22e jaargang nr. 5 september 2012 EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10u30 Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18u00 - zondag 10u00 - weekdagen 18u00 PAROCHIESECRETARIAAT

Nadere informatie

Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 841 INLEIDING Genade zij u en vrede van God onze Vader,

Nadere informatie

EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag u Hoogmis. WIJKKAPEL Londenstraat 44. weekdagen u

EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag u Hoogmis. WIJKKAPEL Londenstraat 44. weekdagen u SINT PAULUSKRANTJE EUCHARISTIEVIERINGEN SINT-PAULUSKERK zondag 10.30 u Hoogmis WIJKKAPEL Londenstraat 44 zaterdag 18.00 u zondag 10.00 u weekdagen 18.00 u PAROCHIESECRETARIAAT Sint-Paulusstraat 22 2000

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

IN GESPREK MET Nieuwe Testament

IN GESPREK MET Nieuwe Testament IN GESPREK MET Nieuwe Testament Ontdekkingsreis 11: Jezus, Gods Zoon Goed nieuws! Keziah en haar moeder en vader (Alison en Peter) lezen samen dit bijbelverhaal. De 7 jaar oude Keziah heeft allerlei vragen

Nadere informatie

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne Meditatieviering zondag 21 mei 2017 Theresiagemeenschap Borne Els van der Lugt Voelen we ons verbonden? Opening/welkom Zang: Licht dat ons aanstoot GvL 489 blz.530 Openingsgebed God, wij kunnen en mogen

Nadere informatie

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017 School Gezinsdienst Prinses Julianakerk Scheveningen Zondag 5 februari 2017 Thema: Heb je naaste lief! Voorganger: Arjo van der Steen Organist: Frans van Riessen Het verloop van de dienst Welkom Zingen:

Nadere informatie

Het kwade dat ik niet wil

Het kwade dat ik niet wil DHet kwade dat ik niet wil Het kwade dat ik niet wil HMensen zijn innerlijk verdeeld. We doen het goede, maar niet ten einde toe. We zeggen ja maar het is ja en nee. De apostel Paulus had scherp oog voor

Nadere informatie

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 20 juli 2014 16de zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 777: Nu mag uw land onder uw glimlach liggen. Begroeting en inleiding Van harte welkom in deze zomerse zondagsviering.

Nadere informatie

n de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. AMEN

n de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. AMEN GEBEDEN n de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. AMEN nze Vader, die in de hemelen zijt, geheiligd zij Uw naam. Uw Rijk Kome, Uw wil geschiede op aarde als in de hemel. Geef ons heden

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar (naam) Gezang 121: 1 (schoollied) >

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar (naam) Gezang 121: 1 (schoollied) > Mededelingen De bloemen gaan vandaag naar (naam) Gezang 121: 1 (schoollied) > God, die was en is en komt, leg een lied in onze mond, dat de hele wereld hoort, want nabij ons is uw woord. Ontferm U, Heer.

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

Groet Welkom in dit huis van ontmoeting en gebed.

Groet Welkom in dit huis van ontmoeting en gebed. Protestantse gemeente te Markelo, Martinuskerk Witte Donderdag, 3 april 07 Viering heilig avondmaal Organist: Henk Langenkamp Ouderling: Henk Bolink Voorganger: Marten Dijkstra Orgelspel Welkom Zingen:

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 25 juni 2017

Baalderdienst Zondag 25 juni 2017 Baalderdienst Zondag 25 juni 2017 Orde voor de Baalderdienst Voorganger: Muziek: ds. Wim van der Wel Nu je Onderweg Band Voor de dienst: U kent mij als geen ander God kent jou vanaf het begin Te zingen

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 Zijn wij in U één, samen op uw wegen, dan wordt ons tot zegen lachen en geween. DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk.

Nadere informatie

Welkom Openingsgebed

Welkom Openingsgebed Viering Theresia geloofsgemeenschap zondag 1 juni 2014 Welkom Openingsgebed God van leven, wij bidden U: open onze oren om Uw stem te verstaan. Dat wij ons geroepen weten tot dienstbaarheid niet omwille

Nadere informatie

Welkom door de priester-moderator en/of leider van de avond

Welkom door de priester-moderator en/of leider van de avond Welkom door de priester-moderator en/of leider van de avond 1 Zie dia 2 Maria is de patrones van ons bisdom, Een patroonheilige, zo leert ons de kerkgeschiedenis, is een heilige die ons tot voorbeeld is

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal?

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wanneer herdenken we de kruisiging en dood van Jezus? Welke liturgische

Nadere informatie

Ontmoetingskerk zondag 22 februari e zondag in de Veertigdagentijd

Ontmoetingskerk zondag 22 februari e zondag in de Veertigdagentijd Ontmoetingskerk zondag 22 februari 205 e zondag in de Veertigdagentijd Dienst van Schrift en Tafel Johannes 9 God wint, dat kun je zien voorganger: ds. Hans van Walsum lector: Marja van der Feest / organist:

Nadere informatie

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart.

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart. Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de meester knielen wil, en vol liefde als een knecht, elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie

Nadere informatie

Zondag 25, vraag en antwoord 65, 66, 67 en 68.

Zondag 25, vraag en antwoord 65, 66, 67 en 68. Voor 16 jaar en ouder! Zondag 25 Zondag 25 gaat over de Sacramenten. Zondag 25, vraag en antwoord 65, 66, 67 en 68. Vraag 65 : Aangezien dan alleen het geloof ons Christus en al Zijn weldaden deelachtig

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A)

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Intredelied: ZJ 748: Mijn hart zingt voor de Heer. Begroeting P. Van harte welkom aan iedereen in deze viering. Wij vieren vandaag

Nadere informatie

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Hartelijk welkom Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Vader van de schepping, volvoer uw eeuwige plan. Maak ons een generatie die overwinnen kan. Heer, laat uw koninkrijk komen, waar heel de schepping

Nadere informatie

14:15 uur 7-jun. Ds H D Bondt. Opw 708 : Efeze 2 : Opw 174 : Opw 717 : Opw 698 : Opw 616 : Opw 347 : Opw 733 :

14:15 uur 7-jun. Ds H D Bondt. Opw 708 : Efeze 2 : Opw 174 : Opw 717 : Opw 698 : Opw 616 : Opw 347 : Opw 733 : 14:15 uur 7-jun Ds H D Bondt Opw 708 : Efeze 2 : 4-10 Opw 174 : Opw 717 : Opw 698 : Opw 616 : Opw 347 : Opw 733 : Opwekking 708 - Hoe groot is uw trouw Kom, zing voor de Heer, die eeuwig regeert, die nooit

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

In de nieuwe wereld. Willem de Bondt

In de nieuwe wereld. Willem de Bondt In de nieuwe wereld Willem de Bondt Welkom Om de liefde die ik zoek Kom ik wel bij jou En kom ik toch nog even niet Dan wil ik zo graag van je horen Dat ik welkom ben Om de liefde die ik met je deel Kom

Nadere informatie

Eucharistie met ziekenzalving

Eucharistie met ziekenzalving Intredelied: Eucharistie met ziekenzalving Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn. Jij maar alleen, jij met je vrienden, jij met je last, verborgen pijn: vrede, genade, God om

Nadere informatie

Zalig zijn de armen van geest; want hunner is het Koninkrijk der hemelen. Mattheüs 5:3

Zalig zijn de armen van geest; want hunner is het Koninkrijk der hemelen. Mattheüs 5:3 Bijbelrooster 13 november t/m 19 november Thema: Zalig zijn Dinsdag 13 november De armen van geest Zalig zijn de armen van geest; want hunner is het Koninkrijk der hemelen. Mattheüs 5:3 Dat het koninkrijk

Nadere informatie

Het kerkgebouw Huis van God

Het kerkgebouw Huis van God Het kerkgebouw Huis van God Tekenwaarde TTemidden van vele andere gebouwen die worden gebruikt voor bewoning en bedrijvigheid is een kerk de ruimte voor de ontmoeting met God. Kerken staan meestal op een

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor de SIEN-dienst op zondag 6 november 2016 Thema: Dank je wel! Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 15.00 uur Pianist: Henk Dubbink Voorganger: ds. Kees Benard = = =

Nadere informatie

DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI Oecumenische viering in Het Schip. Thema: Het woord is aan jou!

DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI Oecumenische viering in Het Schip. Thema: Het woord is aan jou! DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI 2016 Oecumenische viering in Het Schip Thema: Het woord is aan jou! Voorgangster: Pastor Evelien Reeuwijk m.m.v. Bel Canto o.l.v. Mirjam Bastiaanse orgel: Cor van Kooten

Nadere informatie

Want Hij had oog voor mij

Want Hij had oog voor mij Roepingenzondag 2016 Want Hij had oog voor mij 12 Gebeden om roepingen 2016-2017 Ten geleide Het gebed voor nieuwe roepingen is het gebed voor alle tijden dat Jezus ons heeft opgedragen. Te bidden voor

Nadere informatie

Maandag 1 januari Nieuwjaarsdag

Maandag 1 januari Nieuwjaarsdag Maandag 1 januari Nieuwjaarsdag Lezen: Matteüs 3:7-17 Uit de hemel klonk een stem: Dit is mijn geliefde Zoon, in Hem vind ik vreugde. (vs. 17) Ieder mens heeft van tijd tot tijd bevestiging nodig. Het

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

- tijd om terug te kijken - tijd om vooruit te kijken

- tijd om terug te kijken - tijd om vooruit te kijken Oud/Nieuw - tijd om terug te kijken - tijd om vooruit te kijken Een moment om even uit de hectiek van alledag te stappen en van een afstand naar je leven te kijken en te onderzoeken welke plek God daarin

Nadere informatie

Samen met Jezus op weg

Samen met Jezus op weg Samen met Jezus op weg KERK & WERELD Korte Schipstraat 16 2800 Mechelen Tekst: Myrjam De Keyser 1. De laatste keer samen Jezus en zijn leerlingen willen graag het paasfeest vieren. Daarvoor zijn ze naar

Nadere informatie