Ondersteuningsreglement cultuur-, sport- en jeugdwerking.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ondersteuningsreglement cultuur-, sport- en jeugdwerking."

Transcriptie

1 Ondersteuningsreglement cultuur-, sport- en jeugdwerking. Deel 1:Gemeenschappelijke uitgangspunten 1.1 Algemene voorwaarden en doelstellingen. Art.1 Het gemeentebestuur kiest voor een ondersteuningsbeleid dat bestaat uit structurele en projectmatige dienstverlening en subsidiëring en van toepassing is op de hele vrijetijdssector, zijnde cultuur, jeugd en sport Dit ondersteuningsbeleid wordt geregeld door een door de gemeenteraad goedgekeurd ondersteuningsreglement en beheerd binnen de perken van de goedgekeurde begrotingskredieten van het betreffende dienstjaar. Art. 2 Het gemeentebestuur vraagt voor elk subsidie- en dienstenreglement in de brede context vooraf advies aan de door de gemeenteraad erkende adviesraden, zijnde de cultuurraad, de jeugdraad, de sportraad en de beheerraad Vrijetijd. Art.3 Het ondersteuningsreglement is van toepassing op Ternatse verenigingen en bestemd voor Ternatse individuele initiatieven met een gemeenschapsdoel die werkzaam zijn in de culturele materies opgesomd in de wet van 28/01/74 betreffende het Cultuurpact en de goedgekeurde statuten van de cultuurraad, de sportraad en de jeugdraad en die beantwoorden aan de vooropgestelde algemene doelstellingen (art.6). Voor een Ternatse vereniging dient 50% van haar leden woonachtig te zijn in Ternat. Art.4 Een vereniging of individu kan lid worden van de adviesraden na indiening van een aanvraag die bestaat uit: identificatie, doel van de vereniging of persoonlijke motivering en structuur van de vereniging. Dit dossier wordt jaarlijks geactualiseerd. Elke vereniging kan maar lid worden indien minstens 50 % van haar activiteiten plaatsvinden in Ternat (bijlage 1: aanvraagformulier) en de maatschappelijke zetel van de vereniging zich bevindt in Ternat. Art.5 Een fusieclub die haar werking in minimum 2 gemeenten (inclusief gemeente Ternat) uitvoert kan een aanvraag tot lidmaatschap bij een adviesraad indienen mits het voorleggen van een erkenning van de club door elke gemeente waar de fusieclub haar werking plaatsvindt. Tevens dient de maatschappelijke zetel zich in één van deze gemeenten te bevinden. Art. 6 Dit ondersteuningsreglement heeft tot doel: - dat het verenigingsleven, binnen de materiële, logistieke en financiële mogelijkheden, zijn maatschappelijke en culturele rol kan vervullen met oog voor de vele vrijwilligers die zich hierbij inzetten. - de samenwerking te bevorderen tussen verenigingen en andere organisaties, diensten en instellingen - maatschappelijke en culturele kwaliteitsbevordering en dynamiek te stimuleren - partnership te bevorderen tussen gemeente, vereniging en individueel initiatief; gemeenschapsdienst krijgt hierbij zijn minimale concrete invulling.

2 1.2 Structurele ondersteuning Art.7 De structurele ondersteuning is bedoeld voor de basiswerking. Deze vorm van ondersteuning is continu en voorspelbaar. De structurele ondersteuning kan bestaan uit: - materiële, logistieke en infrastructurele dienstverlening (gemeentelijke dienstverlening, art 8) - vormingssubsidie (art 9) - verblijfssubsidies voor jeugdwerking(art. 10) - energiesubsidie (art. 11) Art.8 De gemeentelijke dienstverlening bestaat uit het ter beschikking stellen van materialen, diensten of voorzieningen aan de lokale verenigingen, initiatieven en/of individuen (art.3 en art.5). 8.1 de uitleendienst: ter beschikking stellen van materiaal (audiovisueel materiaal, didactisch materiaal, feestmateriaal volgens goedgekeurd gebruikersreglement (bijlage 2: lijst van beschikbaar materiaal en gebruikersreglement) 8.2. ter beschikking stellen van gemeentelijke infrastructuur: Uitgangspunten: vergaderen in de vergaderlokalen is gratis voor Ternatse inwoners (= aanvrager). Activiteiten in de polyvalente zaal (CC), de balletzaal(cc), de schouwburg(cc), de tentoonstellingsruimte (CC), JC Puls en de sportzalen (SC), de danszaal (SC), de voetbalvelden(sc), de tennisvelden(sc) en het beachvolleybalterrein(sc) zijn niet gratis. 3 basiscriteria m.b.t. de aanvrager: o Ternatse clubs/verenigingen, Ternatse inwoners en Ternatse scholen o Niet-Ternatse clubs/verenigingen, niet-ternattenaren en niet-ternatse scholen o Commerciële organisaties (Deel 3: overzicht gemeentelijke infrastructuur die ter beschikking staat met aangepaste huurtarieven en gebruikersreglement) 8.3. ter beschikking stellen van publiciteitskanalen, promotie informatieborden Verenigingen en individuele initiatieven kunnen gebruik maken van door de gemeente geplaatste informatieborden voor het aankondigen van hun activiteiten. (volgens politiereglement: wie, tekstrestricties, procedure, timing) Opnemen van de activiteiten in het gemeentelijk informatieblad dat driemaandelijks verschijnt Aankondiging van activiteiten op de gemeentelijke website ter beschikking stellen van personeel/klusjesploeg Er kan personeel ter beschikking gesteld worden bij uitzonderlijke activiteiten: hulp bij opbouw van tenten, tribune, podia, dranghekken, signalisatie en afhalen van afval, nadat het afval door de organisator werd gecentraliseerd. De aanvraag dient ten laatste 2 maanden voorafgaand aan de activiteit ingediend te worden bij het college van burgemeester en schepenen.

3 art.9 Vormingssubsidies De vormingssubsidie kan uitgekeerd worden voor het systematisch verwerven en geven van kennis, vaardigheden en waarden van de betrokkenen bij een erkende vereniging of individueel initiatief. De vormingssubsidie kan toegekend worden voor: 9.1 kadervorming: cursussen, opleidingen, studiedagen,workshops, waarbij de vorming een meerwaarde betekent voor de vereniging of de gemeenschap. De subsidie bestaat uit 75% van de kostprijs van de gevolgde vorming, die ten laste valt van de vereniging of het individu met een maximum van 125 per gevolgde vorming. De kostprijs wordt bewezen door een bewijs van betaling. Deze vormingssubsidie wordt uitgereikt aan: - de vereniging waar de persoon actief is - de persoon die de vorming volgt 9.2. een vormingsactiviteit die relevant is voor de werking van de vereniging en die als hoofddoel heeft te informeren en te sensibiliseren. Voor zover er geen gemeentelijk initiatief wordt genomen door de gemeentelijke diensten wordt 75% van de kostprijs, bewezen door een bewijs van betaling, met een maximum van 125 per gevolgde vorming gesubsidieerd. Deze vormingsactiviteit dient ten laatste 2 maanden voor de activiteit voorafgegaan te worden door een vormingsaanvraag op basis waarvan de subsidierelevantie (informeren, sensibiliseren of gemeentelijk initiatief) kan bepaald worden. Deze vormingssubsidie wordt uitgereikt aan: - de vereniging waar de persoon actief is 9.3. De vormingssubsidies kunnen toegekend worden na het indienen van een subsidieaanvraag (inhoud, duur, prijs van de gevolgde vorming, eventueel vormingsorganisatie..) en na het indienen van een attest waaruit blijkt dat de vorming werd gevolgd, gestaafd door de nodige financiële stukken (bijlage 5: aanvraagformulier vorming). De subsidieaanvraag moet ten laatste twee maanden na de vormingsactiviteit ingediend worden volgens de bestaande procedure De vormingssubsidie wordt geplafonneerd tot maximum 5 goedgekeurde aanvragen op jaarbasis per tak of per afdeling van de vereniging. De vormingssubsidie wordt per individu geplafonneerd tot maximum 3 goedgekeurde aanvragen op jaarbasis De vormingsaanvragen worden ingediend bij de cultuur-, sport- of jeugddienst. Art. 10 Verblijfssubsidies voor jeugdinitiatieven 10.1 Kampen en stages: Elk georganiseerd, particulier jeugdinitiatief,dat voldoet aan de bepalingen, kan beroep doen op subsidies voor kampen of meerdaagse stages, conform aan de andere punten uit dit reglement. De jeugddienst of de sportdienst evalueert de subsidieaanvraag en beslist over de ontvankelijkheid van deze aanvraag, rekening houdend met de vooropgestelde kredieten. Elke organisatie kan per jaar slechts voor 1 kamp of voor 1 meerdaagse stage een subsidieaanvraag indienen.

4 Een kamp of stage duurt minstens 4 opeenvolgende nachten en heeft plaats tijdens een vakantieperiode. Alle deelnemers die lid zijn van de vereniging en niet ouder zijn dan 18 jaar en de begeleiding van het kamp of de stage komen in aanmerking. De subsidie voorziet een forfaitaire toelage per kamp of stage van 250. De subsidie voorziet ook een dagvergoeding van 2,10 per persoon, per overnachting. Dit bedrag is bedoeld als tussenkomst in de verblijfsonkosten én de vervoersonkosten. De dagvergoeding wordt jaarlijks met 5% verhoogd (vb. 2010: 2,20) De subsidieaanvraag moet ten laatste twee maanden na het kamp of de stage ingediend worden volgens de bestaande procedure bij de cultuur-, sport- of jeugddienst Weekends Enkel een georganiseerd, particulier jeugdinitiatief dat voldoet aan de bepalingen, kan beroep doen op weekendsubsidies, conform aan de andere punten uit dit reglement. De jeugddienst of de sportdienst evalueert de subsidieaanvraag en beslist over de ontvankelijkheid van deze aanvraag, rekening houdend met de vooropgestelde kredieten. Een weekend duurt minimum twee dagen en één overnachting en maximum 4 dagen en 3 opeenvolgende overnachtingen. Elke organisatie kan per tak of per afdeling 1 weekend per jaar organiseren voor haar jeugdleden en hiervoor een subsidieaanvraag indienen bij de cultuur, sport- of jeugddienst. Alle deelnemers die bekend staan als lid van de vereniging en niet ouder zijn dan 18 jaar en de begeleiding van het weekend komen in aanmerking. De subsidie voorziet een forfaitair bedrag van 40 per weekend. De subsidie voorziet ook een dagvergoeding van 1 per persoon per overnachting. De dagvergoeding wordt jaarlijks met 5% verhoogd (vb. 2010: 1,05) Art. 11 Energiesubsidie Elk georganiseerd, particulier initiatief dat voldoet aan de bepalingen kan beroep doen op deze subsidie, conform aan de bepalingen van dit reglement. 1. De subsidie geldt enkel voor de verenigingen die zelf instaan voor de betaling van hun energiefactuur én voor infrastructuur die exclusief is voorbehouden voor de aanvragende vereniging. 2. De subsidie voorziet in een deelname van 75% van de energiefacturen (elektriciteitbrandstof-water) van de verenigingen met een maximum van 1000 per jaar. Voor verenigingen die exclusief gehuisvest zijn in gemeentelijke infrastructuur wordt 50% van de factuur terugbetaald met een maximum van 5000 per jaar/per site.

5 3. Facturen van het lopende kalenderjaar kunnen ten laatste ingediend worden op 31 januari van het volgende kalenderjaar Projectondersteuning Art 12 Een project is een doelgerichte activiteit, beperkt in tijd, ruimte, geld, met vastomlijnde doelstellingen, doelgroepen, middelen en methoden. Art 13 Projectsubsidie kan toegekend worden voor activiteiten die zich niet beperken tot de reguliere werking van de vereniging/groep of die de werking van de vereniging/groep overstijgen en het vrijetijdsbeleid mee invullen en verrijken. De doelgroep dient ruimer te zijn dan de eigen leden. Een project dient aan één of meerdere bovengenoemde doelstellingen te beantwoorden (hoofdstuk 1, art 6). De projectsubsidie kan aangevraagd worden door: - alle verenigingen - individuele initiatieven met een gemeenschapsdoel - samenwerkingverband tussen erkende verenigingen, organisaties, diensten en instellingen, individuen.. - de erkende adviesraden Het bedrag van de projectsubsidie wordt toegekend in verhouding tot de omvang en de kost van het ingediende project (realistisch, haalbare en evenwichtige begroting) en binnen de perken van de kredieten daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting. Projecten worden ingedeeld in 4 categorieën: Cat.1: 250 : De projectsubsidie wordt toegekend voor activiteiten, initiatieven of projecten die de ontplooiing en de maatschappelijke participatie van volwassenen, kinderen of jongeren willen bevorderen op cultureel, educatief of sportief vlak. Cat.2: 500: De projectsubsidie wordt toegekend voor activiteiten, initiatieven of projecten die de ontplooiing en de maatschappelijke participatie van volwassenen, kinderen of jongeren willen bevorderen op cultureel, educatief of sportief vlak. Het project is vernieuwend op één van volgende vlakken: instrumenteel, doelgroep, methodisch, samenwerking Cat.3: 750: De projectsubsidie wordt toegekend voor activiteiten, initiatieven of projecten die de ontplooiing en de maatschappelijke participatie van volwassenen, kinderen of jongeren willen bevorderen op cultureel, educatief en sportief vlak. Het project is vernieuwend op verschillende vlakken: instrumenteel, doelgroep, methodisch, samenwerking Het project betekent een meerwaarde voor de gemeente (uitstraling). Cat.4: Uitzonderlijk project: De projectsubsidie wordt toegekend voor activiteiten, initiatieven en projecten die de ontplooiing en de maatschappelijke participatie van volwassenen, kinderen of jongeren willen bevorderen op cultureel, educatief of sportief vlak. Het project is vernieuwend op verschillende vlakken: instrumenteel, doelgroep, methodisch, samenwerking Het project betekent een meerwaarde voor de gemeente (uitstraling) en heeft een regionaal bereik. Deze projecten zijn van uitzonderlijke grootte en worden ad nominatim voorzien in de gemeentebegroting.

6 Art De projectsubsidies kunnen toegekend worden: - na het indienen van een projectaanvraag (identiteit van de organisatie, doelstellingen, gedetailleerde omschrijving van de activiteiten, gedetailleerde begroting, timing, en promotieplan of bekendmaking) - de projectsubsidie kan uitbetaald worden na goedkeuring van de projectaanvraag. - na afloop van het project dient een duidelijk verslag worden ingediend (evaluatieverslag en financieel verslag, gestaafd met alle facturen en kwijtschriften voor de gekregen projectsubsidie), binnen de twee maanden na afloop van het project De projectaanvraag wordt ingediend bij de cultuur-, sport- of jeugddienst. Door de administratie wordt een gemotiveerd voorstel geformuleerd aan de cultuur-, sport- of jeugdraad, die de projectaanvraag, vergezeld van een gemotiveerd advies, voorlegt aan het college van burgemeester en schepenen of aan de gemeenteraad. Art. 15 Projectaanvragen dienen ten laatste 2 maanden voorafgaand aan de start van het project aangevraagd te worden. Het gemeentebestuur verbindt er zich toe, na advies, uitsluitsel te verlenen ten aanzien van de projectaanvraag maximaal 1 maand na indiening van de aanvraag. Van deze termijnen kan bij hoogdringendheid worden afgeweken. 1.4 Infrastructuursubsidies: Art. 16 Bij de bouw van nieuwe vrijetijdsinfrastructuur subsidieert het bestuur maximum 49% op basis van een gemotiveerd dossier en binnen de beschikbare kredieten. Op basis van de prioriteiten, opgenomen in het vrijetijdsbeleidsplan. De aanvrager is bouwheer. Deel 2: sectorspecifieke richtlijnen 2.1 Sport: sectorspecifieke richtlijnen Sport voor Allen Decreet - Impulssubsidie Sportspecifiek subsidiereglement Het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders in de Ternatse sportverenigingen Art. 17 Een sportvereniging moet voldoen aan volgende subsidievoorwaarden: 1. Elke sportvereniging die een jeugdopleiding aan zijn leden aanbiedt, en die erkend is door het gemeentebestuur en aangesloten is bij een erkende Vlaamse sportfederatie. (aangesloten bij een erkende Vlaamse sportfederatie is van toepassing vanaf 1/1/2010) 2. Elke sportvereniging heeft minstens 5 jeugdleden die de sport binnen de sportvereniging beoefenen; 3. Elke sportvereniging kan minimum 1 jaar werking bewijzen; 4. De sportvereniging is geen club van beroepssporters of heeft geen commercieel oogmerk; 5. de subsidieaanvragen vallen terug op het voorgaande werkjaar van club. Dit kan per club verschillen zijnde van 1 januari tot 31 december of van 1 juni tot en met 31 mei;

7 6. de sportclub kan een subsidieaanvraag indienen tot en met 1 juni (postdatum of datum ontvangst op de sportdienst is van toepassing), aanvragen die ontvangen worden na 1 juni kunnen geen aanspraak maken op subsidies voor het betrokken jaar; 7. de sportspecifieke subsidieformulieren kunnen bekomen worden bij de gemeentelijke sportdienst of kunnen via de website worden gedownload vanaf 1 juli van het huidige jaar; 8. sportverenigingen welke opgehouden hebben te bestaan, kunnen geen subsidies meer ontvangen. 9. elke sportvereniging moet beschikken over een bank- of postrekening op naam van de sportvereniging. 10. van elke sportvereniging wordt verwacht in eer en geweten het subsidieformulier in te vullen. Bij het opgeven van foutieve gegevens vervalt dat jaar het recht op het ontvangen van subsidie. 11. enkel volledig ingevulde dossiers komen in aanmerking voor subsidiering. Art. 18 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, worden aan de erkende jeugdsportverenigingen subsidies verleend volgens de normen en voorwaarden die hierna worden vastgesteld. Art. 19 De subsidie wordt verdeeld op basis van een puntensysteem. Vooreerst wordt de waarde in geld van één punt berekend. Dit gebeurt door het totale bedrag van de werkingstoelagen te delen door de som van het totale aantal punten behaald door de rechthebbende sportverenigingen. Dan wordt het totale aantal punten vermenigvuldigd met de waarde van 1 punt. 1. Het subsidieformulier zal bij het indienen vergezeld zijn van: a. De sporttechnische diploma s van de in de vereniging actieve sportgekwalificeerde jeugdsportbegeleiders. b. Opsomming van de trainingsuren + vermelding van de locatie en naam van de jeugdsportbegeleider + behaald diploma. c. Naam, gegevens en diploma van de jeugdsportcoördinator d. Bewijs van deelname aan vormingen en bijscholingen. 2. De sportverenigingen moeten zich onderwerpen aan eventuele controlemaatregelen. 3. De sportverenigingen aanvaarden verantwoording af te leggen overeenkomstig de Wet van 14 november 1983, die stelt dat de sportvereniging de subsidie moet gebruiken voor het doel waarvoor de subsidie is toegekend. 4. De sportdienst stelt de nominatieve lijst van de subsidies volgens puntensysteem vast die toe te kennen zijn aan de sportverenigingen. De lijst wordt ter advies aan de sportraad en voor goedkeuring aan het college van burgemeester en schepenen of de gemeenteraad voorgelegd. 5. Voor de berekening van de subsidie worden volgende punten toegekend: 1 aantal actieve sportgekwalificeerde jeugdsportbegeleiders in de vereniging. (uitgezonderd jeugdsportcoördinator) Per jeugdsportbegeleider/trainingsuur met een VTS-initiator diploma of gelijkgesteld 2 ptn Per jeugdsportbegeleider /trainingsuur met een bachelor LO diploma 3 ptn Per jeugdsportbegeleider/trainingsuur met een VTS-trainer B diploma of gelijkgesteld 4 ptn Per jeugdsportbegeleider/trainingsuur met een Master LO diploma 5 ptn Per jeugdsportbegeleider/trainingsuur met een VTS-trainer A 6 ptn 2 jeugdsportcoördinator (=JSC) met een sportgekwalificeerd diploma (min. VTS initiator). Sportgekwalificeerde JSC zonder diploma jeugdsportcoördinator 5 ptn Sportgekwalificeerde JSC met diploma jeugdsportcoördinator 10 ptn

8 3 volgen van een vorming zonder examen door uw sportgekwalificeerde jeugdsportbegeleider of georganiseerd door een erkende instanties,per vorming 2 ptn 4 volgen van cursus/opleiding met examen door de sportgekwalificeerde jeugdsportbegeleider, georganiseerd door een erkende instantie per opleiding 5 ptn Art. 20 Na indiening van het sportspecifieke subsidieaanvraag maakt de sportdienst voor 1 juli, na advies van de sportraad en goedkeuring van het college van burgemeester en schepenen of de gemeenteraad, een lijst over van de subsidiebedragen die zullen worden toegekend aan de sportvereniging Jeugd Art. 21 Infrastructuursubsidies Elk georganiseerd, particulier jeugdwerkinitiatief, dat voldoet aan de bepalingen, kan beroep doen op deze subsidie, conform aan de bepalingen van dit reglement en binnen de perken van de kredieten daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting. De subsidieaanvraag heeft enkel betrekking tot onderhouds-, herstellings- en veiligheidswerken, indien de eigen werking door het optredend defect hinder ondervindt. Dus exploitatiekosten als zijnde elektriciteits-, verwarmings-, huurkosten en dergelijke, komen niet in aanmerking voor deze subsidie. Voor herstellings- of onderhoudswerken met een bedrag boven de 5500 moet de organisatie eerst het aanvraagdossier insturen met 3 bestekken. Indien de organisatie toch reeds overgaat tot de herstellings- of onderhoudswerken zonder positief advies, doet zij dit volledig op eigen risico. Voor een dossier onder de 5500 dient de vereniging een aanvraagdossier met geraamde kosten in bij de jeugddienst. De aanvragen worden behandeld binnen het beschikbare begrotingskrediet. Subsidiebedragen: 1. structurele werken (aan vloeren, plafonds, muren, deuren, ramen,...): 50 % van het bedrag indien men de werken laat uitvoeren en 70 % van het bedrag indien men de werken zelf uitvoert. Maximumsubsidie: werken aan installaties (elektriciteit-, gas-, water- of sanitaire installaties: 50 % van het bedrag indien men de werken laat uitvoeren en 70 % van het bedrag indien men de werken zelf uitvoert. Maximumsubsidie: onderhoudswerken (verfwerken aan buitenmuren, ramen of buitendeuren,...): 50 % van het bedrag indien men de werken laat uitvoeren en 70 % van het bedrag indien men de werken zelf uitvoert. Maximumsubsidie: vervangingswerken (kapotte dakgoten, beschadigde deuren,...): 50 % van het bedrag indien men de werken laat uitvoeren en 70 % van het bedrag indien men de werken zelf uitvoert. Maximumsubsidie: toevoegingswerken die noodzakelijk zijn voor de verdere werking van de vereniging (plaatsen van bijkomende verwarmingselementen of nieuwe deuren): 50 % van het bedrag indien men de werken laat uitvoeren en 70 % van het bedrag indien men de werken zelf uitvoert. Maximumsubsidie: preventiewerken (werken om vandalisme en diefstal te voorkomen zoals luiken, poorten, hekken,...): 50 % van het bedrag indien men de werken laat uitvoeren en 100 % van het bedrag indien men de werken zelf uitvoert. Maximumsubsidie: 1250.

9 7. werken voor de brandveiligheid (brandblusapparaten, noodverlichting, pictogrammen e.d.): gemeentelijke lokalen: 100% van het bedrag, niet-gemeentelijke lokalen: 50% van het bedrag, waarbij ernaar gestreefd wordt de eigenaar van de lokalen de overige 50% te laten bijdragen. Maximumsubsidie: Art.22 Investeringssubsidie Elk georganiseerd jeugdwerkinitiatief dat voldoet aan de bepalingen van het decreet van 14 februari 2003 komt in aanmerking voor onderstaande subsidie. Deze subsidie geldt voor aankopen van duurzaam materiaal, die gelet op de activiteiten van de vereniging een structurele materiaalverbetering teweegbrengen. De subsidie bedraagt 75 % van de aankoopprijs van het materiaal met een maximum van 500 per vereniging per jaar. Art.23 Veiligheidsmateriaal Elk georganiseerd jeugdwerkinitiatief, dat voldoet aan de bepalingen van het decreet van 14 februari 2003 komt in aanmerking voor onderstaande subsidie: 1. Onder veiligheidsmateriaal wordt verstaan materiaal dat de veiligheid van de leden en eigendommen van de jeugdverenigingen of de individuele Ternatse jeugd verhoogt: materiaal voor brandveiligheid (brandblussers, branddekens, brandwerende vuilbakken en verf ), materiaal voor verkeersveiligheid rond de lokalen en op tochten (signalisatie, fluovestjes ), materiaal voor inbraakpreventie. 2. De keuze van materiaal wordt voorgedragen door de jeugdraad, na consultatie van de noden van de jeugdverenigingen. 3. Eén maal per jaar koopt het gemeentebestuur het materiaal aan en wordt het geschonken aan de jeugdverenigingen. 4. De jeugddienst volgt de keuze, de aankoop en de administratieve opvolging op. Art. 24 Ledenvervoer met bus Enkel een georganiseerd jeugdwerkinitiatief, dat voldoet aan de bepalingen van het decreet van 14 februari 2003, kan 1 maal per jaar gebruik maken van gratis busvervoer voor zijn leden onder de volgende voorwaarden: 1. De jongerenorganisatie dient minstens één maand op voorhand een schriftelijke aanvraag in bij de jeugddienst die op haar beurt het College van Burgemeester en Schepenen hiervan op de hoogte brengt. 2. Het vervoer geldt enkel voor de leden, in het kader van de normale werking en onder begeleiding. 3. De verplaatsingen kunnen alleen in België. 4. De jeugddienst staat in voor de reservatie bij een busmaatschappij en de administratieve opvolging van deze reservatie. Art. 25 Vervoer materiaal i.k.v. jaarlijks kamp Enkel een georganiseerd jeugdwerkinitiatief, dat voldoet aan de bepalingen van het decreet van 14 februari 2003, kan 1 maal per jaar gebruik maken van gratis materiaalvervoer (incl. chauffeur) naar en van de kampplaats onder de volgende voorwaarden:

10 1. De jongerenorganisatie dient voor 1 juni van het jaar waarin het kamp plaatsvindt een schriftelijke aanvraag in bij de jeugddienst die op haar beurt het College van Burgemeester en Schepenen hiervan op de hoogte brengt. 2. Het vervoer geldt enkel voor het materiaal en de bagage in het kader van het kamp. 3. De verplaatsingen kunnen alleen in België. 4. De jeugddienst staat in voor de reservatie bij een verhuurfirma en de administratieve opvolging van deze reservatie. Deel 3: Gebruikstarieven 3.1 CULTURELE INFRASTRUCTUUR: POLYVALENTE ZAAL (prijs per uur, TERNAT BUITEN TERNAT COMMERCIEEL max 4 uur) Vergadering Vormende activiteit Gemeenschapsvormende activiteit POLYVALENTE ZAAL (prijs per dag) Activiteiten zonder keuken/eten in de zaal: - studiedagen - kwissen - presentaties Begrafenis met keuken (zonder 65 personeel) Activiteiten met keuken/beperkt eten in de zaal: - kleine etentjes - recepties - clubfeesten Cafetaria met keuken Activiteiten met keuken/uitgebreider eten in de zaal - pannenkoek - kaas & wijn - spaghetti - privéfeesten (doop, verjaardag, trouw, ) 1 dag 2 dagen Eetfestijnen 1 dag 2 dagen 3 dagen VERGADERLOKALEN (per uur) Vergadering gratis 5 15 Vormende activiteit gratis 5 15 Gemeenschapsvormende activiteiten gratis 5 15 Cultuurspreidende activiteit gratis 5 15 TENTOONSTELLINGSRUIMTE per dag) (prijs

11 Educatieve tentoonstellingen gratis 1 dag weekend week week, 2 weekends weken, 3 weekends BALLETZAAL (per uur) Vormende activiteit Gemeenschapsvormende activiteiten Cultuurspreidende activiteit SCHOUWBURG (techniek TERNAT BUITEN TERNAT COMMERCIEEL inbegrepen) Studiedagen/presentaties/ Podiumactiviteit Creatief werk van eigen vereniging 1 optreden 2 optredens 3 optredens 4 optredens Repetitiedagen Op- en afbraakdagen (zonder techniek) Rustdagen tussen voorstellingen Repetities zonder techniek 6 25 BROODJES: 6 (3 broodjes + beleg naar keuze + koffie) 1 (koffiekoek) 3.2 SPORTINFRASTRUCTUUR ZWEMBAD Individueel Volwassenen (14 jaar en ouder) 2,00 Kinderen - 3 jaar Gratis Kinderen vanaf 3 jaar 1,50 Volwassenen gezinsbond (kaart) en C.J.P. pas 1,50 Kinderen gezinsbond (kaart) 1,20 Gepensioneerden 1,50 Schoolzwemmen voor Ternatse scholen (per lln) 1,00 Schoolzwemmen voor niet-ternatse scholen (per lln) 1,50 Groepszwemmen (min.10pers.) Volwassenen 1,50 Kinderen 1,20 Tienbeurtenkaart (12 maanden geldig, persoonlijk of in gezinsverband) Volwassenen 16,00 Kinderen 12,50 Volwassenen gezinsbond en CJP pas 14,00 Kinderen gezinsbond 11,00 Gepensioneerden 14,00 Aankoop nieuwe kaart 3,00 Verminderingskaarten moeten spontaan worden getoond bij aankoop van een ticket

12 Toebehoren Badmuts 2,00 Zwemdiploma 1,00 Zwemluier 1,00 Gebruik zwembad door verenigingen Ternatse verenigingen/inwoners/scholen 15,00/u Niet Ternatse verenigingen/scholen 30,00/u Bedrijven/commerciële doeleinden 50,00/u Sporthal 1/2 Ternatse verenigingen/inwoners/scholen 4,00/u 1/2 Niet-Ternatse club/inwoners/scholen 15,00/u 1/2 Bedrijven/commerciële activiteiten 25,00/u 1/1 Ternatse verenigingen/scholen 6,00/u 1/1 Niet-Ternatse club/inwoners/scholen 25,00/u 1/1 Bedrijven/commerciële activiteiten 40,00/u 1/2 Genodigde door Topspin ( binnenterrein) 4,00/u Tarief sportzaal horizon = tarief ½ zaal sporthal Danszaal 1/1 Ternatse clubs /inwoners 4,00/u 1/1 Niet Ternatse clubs/inwoners 15,00/u 1/1 Bedrijven/commerciële activiteiten 30,00/u Gevechtsportzaal 1/1 Ternatse clubs /inwoners 4,00/u 1/1 Niet Ternatse clubs/inwoners 15,00/u 1/1 Bedrijven/commerciële activiteiten 30,00/u Buitenterreinen tennis 1/1 Ternatse clubs /inwoners 4,00/u 1/1 Niet Ternatse clubs/inwoners 15,00/u 1/1 Bedrijven/commerciële activiteiten 30,00/u Voetbalterreinen aan het sportcentrum Ternatse verenigingen/inwoners 15,00/u Niet-Ternatse clubs/inwoners 30,00/u Bedrijven/ commerciële activiteiten 45,00/u Beachterreinen (per veld) Ternatse verenigingen/inwoners 3,00/u Niet-Ternatse clubs 8,00/u Bedrijven/ commerciële activiteiten 15,00/u Dagprijs Ternatse verenigingen/inwoners (9u-17u) 15/dag Dagprijs niet Ternatse verenigingen/inwoners (9u-17u) 30/dag Dagprijs bedrijven/commerciële activiteiten (9u- 17u) 50/dag Huur beachtennisracket 2,50/pallet Vergaderzaal 1/1 Ternatse clubs /inwoners/scholen gratis 1/1 Niet Ternatse clubs/inwoners/scholen 5,00/u 1/1 Bedrijven/commerciële activiteiten 15,00/u

13 3.3 JEUGDINFRASTRUCTUUR FUIVEN/BALS/ OPTREDENS GEMEENSCHAPSVORMENDE EN CULTUURSPREIDENDE ACTIVITEITEN VERGADERINGEN OVERIGE ACTIVITEITEN CAT PER DAG PER UUR (met een max. van 4 opeenvolgende uren)/per DAG PER UUR (met een max. van 4 opeenvolgende uren)/per DAG PER DAG /50 4/ /200 15/ /300 30/ Cat. 1: alle Ternatse verenigingen erkend door het JBP, jaarplan of jaarlijkse verantwoordingsnota door de jeugdraad goedgekeurde jeugdinitiatieven van individuele jongeren, Ternatse scholen en initiatieven van voogdijoverheden andere Ternatse verenigingen en privé-initiatieven Cat.2: verenigingen en privé-personen van buiten Ternat Cat.3: bedrijven Extra dag opbouw in het jeugdcentrum: 50 Deel 4: Algemene Slotbepalingen Art. 27 De uitbetaling van de subsidies gebeurt op last van het College van burgemeester en schepenen tot een bedrag van maximum 1250 en op last van de Gemeenteraad voor bedragen hoger dan Art. 28 De gemeentelijke dienstverlening zoals omschreven in dit reglement wordt georganiseerd door de cultuurdienst, de sportdienst of de jeugddienst. Art. 29 Bij het niet aanwenden van de financiële ondersteuning voor de gestelde doelstellingen zal het College van burgemeester en schepenen deze gelden terugvorderen. Art. 30 Facturen, die niet betaald worden, geven recht op uitsluiting van het gebruik van dit reglement door het College van Burgemeester en Schepenen. Art.31 Het College van Burgemeester en Schepenen kan ten allen tijde controle uitoefenen op het correct hanteren van dit reglement. Art.32 Deel 1 en deel 2 van dit ondersteuningsreglement zijn van toepassing vanaf 1 januari Art. 33 De gebruikstarieven van de vrijetijdsinfrastructuur,opgenomen in dit ondersteuningsreglement, zijn van toepassing vanaf 1 september Goedgekeurd op de gemeenteraad d.d. 29 december 2008.

Ondersteuningsreglement cultuur-, sport- en jeugdwerking

Ondersteuningsreglement cultuur-, sport- en jeugdwerking VERANTWOORDELIJKE UITGEVER: RONALD PARYS EN HET SCHEPENCOLLEGE Ondersteuningsreglement cultuur-, sport- en jeugdwerking Gemeente Ternat 2 Voorwaarden en doelstelling Doelstelling Het gemeentebestuur kiest

Nadere informatie

Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem

Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Alle door het Gemeentebestuur erkende sportverenigingen (d.m.v. het erkenningreglement) kunnen

Nadere informatie

Reglement betreffende de impulssubsidies voor sportverenigingen

Reglement betreffende de impulssubsidies voor sportverenigingen Reglement betreffende de impulssubsidies voor sportverenigingen Deel I algemene bepalingen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, voorzien op de gemeentebegroting en goedgekeurd door de hogere overheid,

Nadere informatie

IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN

IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN Artikel 1: IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN Elke Zultse sportvereniging die een jeugdopleiding aan zijn leden aanbiedt, erkend

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR DE DIRECTE FINANCIELE ONDERSTEUNING

ALGEMEEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR DE DIRECTE FINANCIELE ONDERSTEUNING ALGEMEEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR DE DIRECTE FINANCIELE ONDERSTEUNING A. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden subsidies

Nadere informatie

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen financieel

Nadere informatie

Subsidiereglement erkende sportverenigingen gemeente Assenede

Subsidiereglement erkende sportverenigingen gemeente Assenede Subsidiereglement erkende sportverenigingen gemeente Assenede Dit reglement werd opgesteld in het kader van het decreet van 06.07.2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid.

Nadere informatie

Subsidiereglement: impulssubsidie 1

Subsidiereglement: impulssubsidie 1 Subsidiereglement: Impulssubsidie Verhoging van de sportkwalificatie van de jeugdsportbegeleiders en de jeugdsportcoördinatoren in de sportverenigingen Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad

Nadere informatie

PRIJSLIJST (incl. BTW) GEBRUIK SPORTACCOMMODATIE (geldig vanaf 01/01/2015)

PRIJSLIJST (incl. BTW) GEBRUIK SPORTACCOMMODATIE (geldig vanaf 01/01/2015) TMVW Stropstraat 1 9000 GENT BTW BE 0200.068.636 TEL: 09 / 240.02.10 SITE SPORT EN JEUGD P. Van Cauwelaertstraat 40 1740 TERNAT TEL: 02 / 582.05.01 - sport@ternat.be PRIJSLIJST (incl. BTW) GEBRUIK SPORTACCOMMODATIE

Nadere informatie

1. Algemene bepalingen

1. Algemene bepalingen GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende de subsidiëring van verhoging van de sportkwalificatie van de jeugdsportbegeleiders en de jeugdsportcoördinatoren in de sportverenigingen 2014-2019 Artikel 1 1. Algemene

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN

REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN - Gelet op het advies van de gemeentelijke Sportraad in zitting van 25 november 2008; - Gelet op de beraadslaging van de gemeenteraad

Nadere informatie

30% van de totale subsidie is voor het actief werken met gekwalificeerde

30% van de totale subsidie is voor het actief werken met gekwalificeerde GEMEENTELIJK REGLEMENT TOT SUBSIDIËRING VAN ERKENDE SPORTVERENIGINGEN VOOR KWALITEITSVOLLE JEUGDSPORTBEGELEIDING EN STRUCTURELE SAMENWERKINGEN (JEUGDSPORT- en SAMENWERKINGSSUBSIDIES) ARTIKEL 1 Binnen de

Nadere informatie

Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van sportverenigingen

Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van sportverenigingen SUBSIDIEREGLEMENT Werking van Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van I. Algemene voorwaarden Artikel 1: Binnen de perken van de daartoe door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE ASSENEDE

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE ASSENEDE SUBSIDIEREGLEMENT VAN DE SPORTVERENIGINGEN A.l NAAR DE OVERHEID Om toe te laten een evenwichtige, doelmatige, rechtvaardige en verantwoorde subsidieregeling uit te bouwen. Om een evolutie van het gemeentelijk

Nadere informatie

Subsidiereglement Impulssubsidie. Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen;

Subsidiereglement Impulssubsidie. Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Subsidiereglement Impulssubsidie Gelet op artikel 42, 1 en 3, Gemeentedecreet; Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Gelet op het

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Binnen de perken van de

Nadere informatie

IMPULSSUBSIDIES

IMPULSSUBSIDIES IMPULSSUBSIDIES 2014-2019 GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het stimuleren van sportverenigingen tot professionalisering met een bijzonder accent op kwaliteitsvolle jeugdsportbegeleiding en eventueel tot

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider

Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider Subsidiereglement 2014 2019 Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider Dit subsidiereglement kwam tot stand in het kader van het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN DE KAMPENHOUTSE SPORTVERENIGINGEN IMPULSSUBSIDIES

REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN DE KAMPENHOUTSE SPORTVERENIGINGEN IMPULSSUBSIDIES 1 REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN DE KAMPENHOUTSE SPORTVERENIGINGEN IMPULSSUBSIDIES Het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders in de sportverenigingen. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN

Nadere informatie

GEMEENTELIJK IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT

GEMEENTELIJK IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTELIJK IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT VERHOGING VAN DE SPORTKWALIFICATIE VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN DE JEUGDSPORTCOÖRDINATOREN IN DE SPORTVERENIGINGEN Definities: Jeugdsportbegeleider (JSB): Een sporttechnische

Nadere informatie

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDSPORTBEGELEIDING SPORTVERENIGINGEN

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDSPORTBEGELEIDING SPORTVERENIGINGEN Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDSPORTBEGELEIDING SPORTVERENIGINGEN 1 Algemene bepalingen: 2014-2019 VERHOGEN VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGSPORTBEGELEIDING Voor de toepassingen van dit reglement

Nadere informatie

Art. 3. Als werkingsjaar geldt de periode van 1 augustus tot en met 31 juli.

Art. 3. Als werkingsjaar geldt de periode van 1 augustus tot en met 31 juli. GEMEENTELIJK REGLEMENT IFV HET STIMULEREN VAN PEPINGSE SPORTVERENIGINGEN TOT PROFESSIONALISERING EN KWALITATIEVE UITBOUW 1 GEMEENTELIJK REGLEMENT IFV HET STIMULEREN VAN PEPINGSE SPORTVERENIGINGEN TOT PROFESSIONALISERING

Nadere informatie

Subsidiereglement Impulssubsidie 2009-2013 te Maarkedal

Subsidiereglement Impulssubsidie 2009-2013 te Maarkedal Subsidiereglement Impulssubsidie 2009-2013 te Maarkedal Strategische doelstelling: Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleiders en jeugdsportcoördinatoren in de sportverenigingen, aangesloten bij

Nadere informatie

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09)

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09) Gemeentebestuur Sint-Laureins Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09)218 76 40 Fax (09)379 07 77 Reglement inzake betoelaging jeugdwerkverenigingen Art. 1 Toelagen inzake het volgen van kadervorming

Nadere informatie

Subsidiereglement Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen;

Subsidiereglement Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Subsidiereglement 2014-2019 Gelet op artikel 42, 1 en 3, Gemeentedecreet; Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Gelet op het decreet

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen

Nadere informatie

Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME

Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME Gemeentelijke Sportdienst Hamme Sporthal Meulenbroek Kaaiplein 32 9220 Hamme Tel: 052/47 63 74 Fax: 052/47 29 03 e-mail: sportdienst@hamme.be Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME Artikel 1:

Nadere informatie

Erkende sportvereniging: een sportvereniging die aangesloten is bij een erkende Vlaamse sportfederatie en die erkend is door het stadsbestuur

Erkende sportvereniging: een sportvereniging die aangesloten is bij een erkende Vlaamse sportfederatie en die erkend is door het stadsbestuur REGLEMENT BETREFFENDE DE IMPULSSUBSIDIE VOOR HET VERHOGEN VAN HET AANTAL EN DE KWALITEIT VAN JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN VAN JEUGDSPORTCOÖRDINATOREN IN ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Artikel 1: doel en duur van

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1.1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen Art. 1.1.1. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer. Art.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS ARTIKEL 1 ALGEMEEN Binnen de perken van de kredieten daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, kunnen aan de recreatiesportclubs, erkend door het gemeentebestuur,

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN

REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN - Gelet op het advies van de gemeentelijke Sportraad in zitting van 06 september 16; - Gelet op de beraadslaging van de gemeenteraad

Nadere informatie

Reglement tot verlenen van impulssubsidies van de Vlaamse gemeenschap.

Reglement tot verlenen van impulssubsidies van de Vlaamse gemeenschap. Reglement tot verlenen van impulssubsidies van de Vlaamse gemeenschap. HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Voor de toepassing van het reglement wordt verstaan onder: Jeugdsport: sportparticipatie

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid; Laatste aanpassing : 06-07-2015 Goedkeuring GR 31 augustus 2015 Reglement sportsubsidie 2015-2019 voor clubs van de gemeente Temse beleidsprioriteit 2, m.b.t. het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Sportdienst Pittem Egemstraat 47 8740 Pittem 051 46 03 80 sportdienst@pittem.be GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Thema: Artikel 1 Het

Nadere informatie

I. ALGEMENE VOORWAARDEN

I. ALGEMENE VOORWAARDEN GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT : IMPULSSUBSIDIE VOOR KWALITEITSVOLLE JEUGDOPLEIDING EN BEGELEIDING I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op artikel 764/332-02/002

Nadere informatie

Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies

Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies Artikel 1: Krediet Voor zover er een krediet in de begroting wordt ingeschreven, kan het gemeentebestuur een basis-, project-

Nadere informatie

Reglement impulssubsidie

Reglement impulssubsidie GEMEENTELIJK REGLEMENT VOOR DE IMPULSSUBSIDIE VAN PEPINGSE SPORTVERENIGINGEN 1 Reglement impulssubsidie 2009-2013 De kwaliteit van de jeugdsportbegeleider verhogen in de sportverenigingen aangesloten bij

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR OVERIJSE BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2008

GEMEENTEBESTUUR OVERIJSE BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2008 GEMEENTEBESTUUR OVERIJSE BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2008 IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET VERHOGEN VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDER IN SPORTVERENIGINGEN VOOR DE PERIODE

Nadere informatie

REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES BIERBEEK Reglement Impulssubsidie Goedgekeurd op de gemeenteraad van 1 juli

REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES BIERBEEK Reglement Impulssubsidie Goedgekeurd op de gemeenteraad van 1 juli REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES BIERBEEK 2010-2013 Reglement Impulssubsidie 2010-2013. Goedgekeurd op de gemeenteraad van 1 juli 2010 1 Reglement Impulssubsidie 2010-2013. Goedgekeurd op de gemeenteraad van

Nadere informatie

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet DATUM BESLISSING: 17 december 2015 DATUM BEKENDMAKING: 21 december 2015 Artikel 1: de wijzigingen binnen het subsidiereglement

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT

SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse

Nadere informatie

PRIJSLIJST (incl. BTW) GEBRUIK SPORTACCOMMODATIE (geldig vanaf 01/01/2016)

PRIJSLIJST (incl. BTW) GEBRUIK SPORTACCOMMODATIE (geldig vanaf 01/01/2016) A. ZWEMBAD Tarief Ternat/Liedekerke Tarief niet-inwoners Individueel zwemmen - volwassenen vanaf 12 jaar 3,00 4,00 - kinderen < 12 jaar 1,50 2,00 - mindervalide 1,50 2,00 - schoolzwemmen (per ll) 1,50

Nadere informatie

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16/12/2013 Bekendgemaakt op 19/12/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities

Nadere informatie

Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard

Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard De raad, Gelet op het decreet d.d. 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief

Nadere informatie

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN 1 SPORTSUBSIDIE 2014-2019 Algemene bepalingen: Voor de toepassingen van dit reglement wordt verstaan onder: Trainer: sporttechnisch

Nadere informatie

1.1. Jeugdsport: sportparticipatie van kinderen en jongeren tot en met 18 jaar op 1 januari van het burgerlijk jaar.

1.1. Jeugdsport: sportparticipatie van kinderen en jongeren tot en met 18 jaar op 1 januari van het burgerlijk jaar. GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM REGLEMENT IMPULSSUBSIDIE 2009-2013 (gecoördineerd in zitting van het college van burgemeester en schepenen van 30 maart 2011) Artikel 1: Definities 1.1. Jeugdsport: sportparticipatie

Nadere informatie

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Doel van de subsidie Het gemeentebestuur keert, binnen de perken van het bedrag vermeld onder de actie ACT- 102/Ondersteuning gemeenschapsvormende initiatieven/0719-00/6493000

Nadere informatie

Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011

Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011 Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011 De gemeente Kalmthout voorziet in een subsidiereglement

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN OUDENBURGSE SPORTVERENIGINGEN MET EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDWERKING

REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN OUDENBURGSE SPORTVERENIGINGEN MET EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDWERKING REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN OUDENBURGSE SPORTVERENIGINGEN MET EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDWERKING Artikel 1. Dit reglement regelt de subsidiëring van de sportverenigingen die beschikken over een kwaliteitsvolle

Nadere informatie

Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen

Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, worden aan de erkende sportclubs uit Kluisbergen, die een aanvraagdossier

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN Goedgekeurd door de gemeenteraad 27 oktober 2011 Art. 1. Toelagen inzake het volgen van kadervorming Art. 1.1. Binnen de betoelaging van de Vlaamse regering, volgens

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT 2014 2019 Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen I. Algemene voorwaarden Artikel 1 Jaarlijks voorziet de gemeenteraad een krediet op het gemeentelijk

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE KWALITEITSVERHOGING VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOÖRDINATOREN VOOR SPORT- VERENIGINGEN AANGESLOTEN BIJ EEN ERKENDE VLAAMSE SPORTFEDERATIE HOOFDSTUK

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITIEIT VAN DE JEUGDOPLEIDING IN ERKENDE SPORTVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITIEIT VAN DE JEUGDOPLEIDING IN ERKENDE SPORTVERENIGINGEN SUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITIEIT VAN DE JEUGDOPLEIDING IN ERKENDE SPORTVERENIGINGEN 1. DOEL Voor een termijn die eindigt op 31/12/2019, verleent de gemeente Willebroek, binnen de perken

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie en overschotten Heistse sportverenigingen

Reglement werkingssubsidie en overschotten Heistse sportverenigingen Reglement werkingssubsidie en overschotten Heistse sportverenigingen Binnen de perken van de kredieten goedgekeurd op de begroting van de gemeente worden subsidies verleend volgens de normen en voorwaarden

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN KAPRIJKE

SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN KAPRIJKE SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN KAPRIJKE Artikel 1 Een sportvereniging is een vereniging, die zich structureel en duurzaam heeft georganiseerd, waarin individueel of in ploegverband activiteiten met

Nadere informatie

Gelet op de Panathlonverklaring over de ethiek in de jeugdsport, die de rechten van het kind in de sport centraal stelt;

Gelet op de Panathlonverklaring over de ethiek in de jeugdsport, die de rechten van het kind in de sport centraal stelt; 3.2. Het subsidiereglement - impulssubsidie De gemeenteraad, Met toepassing van de nieuwe Gemeentewet, in openbare zitting vergaderd; Gelet op het Decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact;

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas projecten mogelijk maken of versterken

Nadere informatie

NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN

NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Nijlen, goedkeuring gemeenteraad 5 oktober 00 NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES 009-03 VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Artikel. ALGEMENE BEPALINGEN Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Gemeentebestuur Buggenhout De Pit, Platteput 14 B-9255 Buggenhout Tel. 052 33 84 53 fax 052 33 95 87 www.buggenhout.be sportdienst@buggenhout.be Dexia 777-5940664-72 sportdienst SUBSIDIEREGLEMENT VOOR

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT SPORT MOERBEKE-WAAS

SUBSIDIEREGLEMENT SPORT MOERBEKE-WAAS SUBSIDIEREGLEMENT SPORT MOERBEKE-WAAS HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. De sportverenigingen die al dan niet lid zijn van de gemeentelijke sportraad maar een werking ontplooien op het grondgebied

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN Art. 1.1. Art. 1.2. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer.

Nadere informatie

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld:

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: Reglement beleidssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN Artikel 1: aard Binnen de perken door de gemeenteraad op

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van de Kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging

Subsidiereglement ter ondersteuning van de Kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging Subsidiereglement ter ondersteuning van de Kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging A. Algemene voorwaarden Artikel 1 Binnen de perken van de daartoe door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde

Nadere informatie

Subsidiereglement verhoging van kwaliteit van de jeugdsportbegeleider voor Lierse sportverenigingen

Subsidiereglement verhoging van kwaliteit van de jeugdsportbegeleider voor Lierse sportverenigingen Subsidiereglement verhoging van kwaliteit van de jeugdsportbegeleider voor Lierse Verhoging van de sportkwalificatie van de jeugdsportbegeleiders en de jeugdsportcoördinatoren in de aangesloten bij een

Nadere informatie

REGLEMENT SUBSIDIERING VAN JEUGDWERKINITIATIEVEN

REGLEMENT SUBSIDIERING VAN JEUGDWERKINITIATIEVEN Gezien om gevoegd te worden bij het besluit van de gemeenteraad van 24 juni 2014 betreffende de goedkeuring van het gemeentelijk subsidiereglement van jeugdwerkinitiatieven. REGLEMENT SUBSIDIERING VAN

Nadere informatie

De in dit reglement bedoelde subsidies worden uitbetaald binnen de perken van de jaarlijks door de gemeenteraad op het budget vastgelegde kredieten.

De in dit reglement bedoelde subsidies worden uitbetaald binnen de perken van de jaarlijks door de gemeenteraad op het budget vastgelegde kredieten. SUBSIDIE REGLEMENT SPORTVERENIGINGEN Deel I : Algemene bepalingen Art. 1 : De doelstelling van dit reglement is kwaliteitsvolle begeleiding binnen de sportverenigingen te ondersteunen en zo bij te dragen

Nadere informatie

Het subsidiereglement impulssubsidie wordt als volgt vastgesteld:

Het subsidiereglement impulssubsidie wordt als volgt vastgesteld: Reglement impulssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement impulssubsidie 2010-2013 wordt als volgt vastgesteld: Subsidiereglement impulssubsidie 2010-2013: het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders

Nadere informatie

Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding

Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding GEMEENTERAAD: 00-00-0000 BEKENDMAKING: 00-00-0000 Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil

Nadere informatie

Subsidiereglement Sportverenigingen

Subsidiereglement Sportverenigingen Subsidiereglement Sportverenigingen HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN Artikel 1: Definities Sportvereniging: groepering van mensen die zich structureel en duurzaam heeft georganiseerd met als primaire doelstelling

Nadere informatie

Subsidiereglement Impulssubsidie 2014-2019. Thema:

Subsidiereglement Impulssubsidie 2014-2019. Thema: Subsidiereglement Impulssubsidie 2014-2019 Thema: Verhoging van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders en de jeugdsportcoördinatoren in de sportverenigingen aangesloten bij een erkende Vlaamse sportfederatie

Nadere informatie

Subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten

Subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten Binnen het in het budget voorziene en goedgekeurde bedrag (1419/4/3/7/9 steun voor erkende socio-culturele verenigingen en 1419/4/3/6/4 Ondersteuning

Nadere informatie

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

Erkennings- en subsidiereglement voor het plaatselijk jeugdwerk

Erkennings- en subsidiereglement voor het plaatselijk jeugdwerk StadLier Erkennings- en subsidiereglement voor het plaatselijk jeugdwerk Algemene bepalingen Erkenningsvoorwaarden Werkingssubsidie Kadervorming Subsidie voor plaatselijke vormings- en informatieprojecten

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Aanwezig: Burgemeester Schepenen Raadsleden Secretaris Roger Gabriëls Stijn Raeymaekers, Frans Witvrouwen, Hugo Cambré, Machteld Ledegen Freddy Kerkhofs, Jan

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

Werkingssubsidies Lierse sportverenigingen

Werkingssubsidies Lierse sportverenigingen Werkingssubsidies Lierse sportverenigingen Algemene voorwaarden Artikel 1 Binnen de perken van de daartoe door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden subsidies uitgekeerd aan sportverenigingen.

Nadere informatie

Subsidiereglement sportverenigingen

Subsidiereglement sportverenigingen Subsidiereglement sportverenigingen Hoofdstuk 1 - Algemene bepalingen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, worden door het College van Burgemeester

Nadere informatie

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning 1 Artikel 1 - Doel Binnen de perken van het jaarlijks in de begroting voorziene en goedgekeurde

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas

Nadere informatie

Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013

Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013 Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013 Artikel 1 Met ingang van 1 januari 2014 kunnen alle jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT Goedgekeurd door de gemeenteraad 19 december 2013 Sportvereniging: Adres:. Contactpersoon: KWALITEITSCRITERIA (deel 1) A. Voor de trainers die jeugdreeksen begeleiden

Nadere informatie

b) Als we niet inspelen op deze kans verliezen we ons recht op de overgangssubsidies van de Vlaamse Gemeenschap

b) Als we niet inspelen op deze kans verliezen we ons recht op de overgangssubsidies van de Vlaamse Gemeenschap Vaststelling van een subsidiereglement impulssubsidie 2009-2013 voor meer en hoger sportgekwalificeerde en jeugdsportcoördinatoren, actief in meer erkende sportverenigingen. a) Zoals voorzien in het sportbeleidsplan

Nadere informatie

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE

Nadere informatie

Subsidiereglement jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 juni 2019

Subsidiereglement jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 juni 2019 Subsidiereglement jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 juni 2019 Algemene bepalingen Binnen de perken van de daartoe door de gemeenteraad goedgekeurde kredieten op de begroting, voorziet het

Nadere informatie

Gemeente Destelbergen Reglement voor de subsidiëring van de jeugdsportverenigingen via de impulssubsidie

Gemeente Destelbergen Reglement voor de subsidiëring van de jeugdsportverenigingen via de impulssubsidie Gemeente Destelbergen Reglement voor de subsidiëring van de jeugdsportverenigingen via de impulssubsidie WAAROM DIT SUBSIDIEREGLEMENT? Om de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider te verhogen in de sportverenigingen,

Nadere informatie

Subsidieaanvraag erkende sportverenigingen gemeente Assenede 2017

Subsidieaanvraag erkende sportverenigingen gemeente Assenede 2017 Subsidieaanvraag erkende sportverenigingen gemeente Assenede 2017 Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het subsidiereglement erkende sportverenigingen, zoals goedgekeurd door de gemeenteraad van 29.04.2015.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTERING JEUGDSPORTBEGELEIDING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT

SUBSIDIEREGLEMENTERING JEUGDSPORTBEGELEIDING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT SUBSIDIEREGLEMENTERING JEUGDSPORTBEGELEIDING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende

Nadere informatie

Zitting van 22 december 2008

Zitting van 22 december 2008 UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 22 december 2008 Aanwezig : G. Naeyaert, voorzitter, N. De Cuyper, burgemeester, P. Vanthournout, A. Verhelst, W. Depoorter, L. Denolf, E.

Nadere informatie

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs 1) Omschrijving - Binnen de perken van de kredieten goedgekeurd op de begroting van de gemeente Heist-op-den-Berg,

Nadere informatie

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland.

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Art.1. Iedere sportvereniging kan onder bepaalde voorwaarden erkend worden door de sportraad van Heuvelland.

Nadere informatie

Gelet op het advies van de gemeentelijke jeugdraad d.d. 2 oktober 2004;

Gelet op het advies van de gemeentelijke jeugdraad d.d. 2 oktober 2004; De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 9 juni 1993 houdende de subsidiëring van gemeentebesturen en de Vlaamse gemeenschapscommissie inzake het voeren van een jeugdwerkbeleid gewijzigd op 6 juli 2003;

Nadere informatie

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009)

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Wat Binnen de perken van

Nadere informatie

CULTUURRAAD HERNE SUBSIDIEREGLEMENT

CULTUURRAAD HERNE SUBSIDIEREGLEMENT CULTUURRAAD HERNE SUBSIDIEREGLEMENT Cultuurdienst Centrum 17 1540 Herne 1 02 397 11 60 cultuur@herne.be Dit reglement werd goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de Cultuurraad d.d. 15 juni 2015.

Nadere informatie

Een werkingsjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het daaropvolgende jaar. De procedure voor het verkrijgen van subsidies verloopt als volgt :

Een werkingsjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het daaropvolgende jaar. De procedure voor het verkrijgen van subsidies verloopt als volgt : Subsidiereglement voor erkende sportverenigingen van de gemeente Wetteren 1. Algemene voorwaarden Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad goedgekeurde kredieten worden subsidies uitgekeerd

Nadere informatie

Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding

Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding Artikel. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas, binnen de perken van het jaarlijks

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel JEUGDSPORTSUBSIDIE VOOR DE KWALITEITSVERHOGING VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDING. Met medewerking van de Vlaamse Gemeenschap

Gemeente Rijkevorsel JEUGDSPORTSUBSIDIE VOOR DE KWALITEITSVERHOGING VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDING. Met medewerking van de Vlaamse Gemeenschap Gemeente Rijkevorsel JEUGDSPORTSUBSIDIE VOOR DE KWALITEITSVERHOGING VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDING Met medewerking van de Vlaamse Gemeenschap Decreet 6 juli 2012, houdende het stimuleren en subsidiëren van

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT JEUGDSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN

GEMEENTELIJK REGLEMENT JEUGDSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN ARTIKEL 1. ALGEMENE BEPALINGEN Dit reglement is van toepassing in het kader van het lokaal sportbeleid van de Vlaamse Overheid en de gemeente Nijlen. Binnen de perken van het meerjarenplan 2014-2019 verleent

Nadere informatie