Extra in het Premium abonnement is het gebruik van Pro-Biotic-6. Hiermee bent u verzekerd van een voldoende aanbod van immuniteit-bevorderende

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Extra in het Premium abonnement is het gebruik van Pro-Biotic-6. Hiermee bent u verzekerd van een voldoende aanbod van immuniteit-bevorderende"

Transcriptie

1 Premium abonnement: Extra in het Premium abonnement is het gebruik van Pro-Biotic-6. Hiermee bent u verzekerd van een voldoende aanbod van immuniteit-bevorderende darmbacteriën. Supplementen in het abonnement: Ultra Vitamin Caps + Cal-Mag-Complete + Pro-Biotic-6 Duur van het abonnement: 6 maanden (3 x (1 x Ultra Vitamin Caps + 1 x Cal-Mag-Comple + 1 x Pro-Biotic-6)) Kosten van het abonnement: 281,10 (: 180 = 1,56 per dag!) Verzendkosten: U heeft geen verzendkosten Beëindiging abonnement: Stopt automatisch na 6 maanden Ultra Vitamin Caps: Vitaminen: (per 2 capsules) Vitamine A (6 mg) is een essentiële Antioxidant en helpt gezonde ogen, huid, haren, nagels, botten, tanden en slijmvliezen te behouden en is belangrijk voor het immuunsysteem. Een tekort kan leiden tot bijvoorbeeld minder seksueel verlangen en een verminderde aanmaak van sperma. Vitamine C (250 mg) is een belangrijke Antioxidant en kan preventief werken bij hart- en vaatziekten, Is belangrijk voor het algemene welbevinden, vetverbranding, immuun functies, de aanmaak van collageen, zenuwen, concentratie, omgang met stress en slaap. Een overschot wordt uitgescheiden. Vitamine D3 (25 mcg) is belangrijk voor gezonde botten, tangen en gewrichten, bloedomloop, immuunsysteem, aanmaak van hormonen, zenuwen, hart en spieren en regelt de Calcium- en fosfaathuishouding. Vitamine E (100 mg) is een zeer belangrijke Antioxidant en draagt bij aan een goede functie van de cellen. Is belangrijk voor een gezond bloedbeeld, de doorbloeding, de ogen en het bereiken van een hoge leeftijd. Verbeterd de zuurstofverwerking, werkt preventief tegen arteriosclerose en ontstekingsreacties en neemt deel aan de aanmaak van spieren en andere weefsels. Vitamine B1 (Thiamine)(50 mg) heeft een centrale betekenis bij de koolhydraatstofwisseling en daarmee oor het omzetten van voedsel in energie. Is goed voor het hart, de vertering, pijnvermindering, wondheling zenuwen, spierbeweging en groei.

2 Vitamine B2 (Riboflavine) (50 mg) is belangrijk voor de stofwisseling, alsook voor het hart, spieren,bindweefsel, gezonde zenuw- en verteringssystemen, slaap en een normale hersenfunctie. Vitamine B3 (Niacine) (50 mg) is zowel belangrijk bij de stofwisseling alsook voor het hart, spieren, bindweefsel, gezonde zenuw- en verteringssystemen, slaap en een normale hersenfunctie. Vitamine B5 (Panthoteenzuur) (50 mg) speelt een belangrijke rol bij de energieproductie, de vetverwerking, doorbloeding, huis en haren, ontwikkeling van het centrale zenuwstelsel, concentratie en stressafweer. Vitamine B6 (Pyridoxine) (50 mg) is belangrijk bij de eiwit- vet en koolhydraatverwerking, de aanmaak van rode bloedlichaampjes, het immuunsysteem, zenuwen, zichtvermogen, bloedsuikerspiegel, Hart, spieren, bloedomloop en haargroei. Vitamine B11 (Foliumzuur) (400 mcg) is noodzakelijk voor de bloedaanmaak, celgroei, hersenen, leverfunctie, maag- darmbeweging en krachtig haar. Extra belangrijk voor de zwangere vrouw. Vitamine B12 (Cyanocobalamine) (50 mcg) bevorderd de levensvreugde, een positieve reactie op stress, energiestofwisseling, hersenen en zenuwsysteem, groei, aanmaak van rode bloedcellen, botopbouw en vetverwerking. Biotine ( 50 mcg) is belangrijk bij de koolhydraat- eiwit en vetzuurstofwisseling, spiercellen, bloedsuikerspiegel, energie voor de hersenen- en zenuwcellen, huid, nagels en voorkomt vroegtijdige vergrijzing en haaruitval. Choline (50 mg) is belangrijk bij de vetverwerking, vertering, vetzuurstofwisseling van de bloedomloop, haren en huid, ogen, spieren, zenuwen en verwekken van kinderen. Inositol (50 mg) is belangrijk voor de slaap, vertering, vetzuurstofwisseling, bloedsomloop, haren en huid, ogen, spieren, zenuwen en de vruchtbaarheid. PABA (50 mg) is het schoonheidsvitamine voor huid, haren en nagels. Amerikaanse onderzoekers zijn van mening dan Paba de aanmaak van rimpels en grijs haar voorkomen kan. Het concentreert zich in de huidcellen en werkt beschermend tegen UV straling. Het activeert de darmflora en beschermt de darmwand. Mineralen: Calcium (50 mg) is belangrijk bij het opbouwen en behouden van botten, tanden en collageen vezels. Is belangrijk voor de samenwerking van spieren en zenuwen, hersenen en hart. Calciumtekorten door bijvoorbeeld overmatig zweten bij lichamelijke activiteit kan tot spierkrampen leiden. Bij sterke tekorten kan het zelfs tot hartritmestoringen leiden. Magnesium (7 mg) is onderdeel van talrijke enzymen en onontbeerlijk in de eiwit- vet en koolhydraat stofwisseling. Ook de botten, spieren en zenuwen hebben Magnesium nodig. IJzer (10 mg) bindt zuurstof aan de rode bloedlichaampjes, is onderdeel van enzymen en wordt voor de groei gebruikt.

3 Koper (25 mcg) is onderdel van vele enzymen. Is belangrijk bij de bloed- en bot aanmaak en ondersteunt de stofwisseling. Jodium (225 mcg) is belangrijk voor het functioneren van de schildklier. Het wordt in de schildklierhormonen ingebouwd die bij het reguleren van de stofwisseling en de lichaamstemperatuur betrokken zijn. Zink (15 mg) is onderdeel en activator van vele enzymen. Is belangrijk voor haren, huid en groei. Mangaan (6 mg) is een levensbelangrijk sporenelement. Het activeert enzymen en is betrokken bij de koolhydraat en vetzuurstofwisseling. Belangrijk voor een normale botontwikkeling, gewrichtsgroei, bloedaanmaak, vertering en ondersteunt de productie van sekshormonen. Kalium (20 mg) is betrokken bij de regulering van de vochthuishouding van de cellen, de zenuwactiviteit, de eiwitopname en de koolhydraat verwerking en activeert enzymen. Selenium ( 50 mcg) is een belangrijke Antioxidant en beschermt de cellen tegen Vrije radicalen en oxidatieve stress alsook omgeving- en stralingsbelasting. Is tevens belangrijk bij de ontgifting en heeft een immuun stimulerende werking. Chroom (50 mcg) stimuleert de enzymen in de koolhydraat, vet en koolhydraatstofwisseling. Molybdeen (50 mcg) activeert enzymen van de koolhydraat- vet en ijzerstofwisseling en bevordert daardoor het ontgiften. Speciale bio-actieve stoffen: Betaïne (10 mg) is onderdeel van het maagsap en belangrijk bij de verteringsfunctie van de maag. Glutaminezuur (10 mg) is brandstof voor de hersenen en bouwsteen van verschillende neurotrans-mitters. Glutamine kan de leercapaciteit en het concentratievermogen verbeteren, voor een evenwichtige stemming en een verkwikkende slaap zorgen. Kiezelaarde (Silicium) (10 mg) bevat vele essentiële sporenelementen die voor het gezond houden van het totale organisme nodig zijn. De meest zichtbare werking van kiezelaarde is wel de uiterlijke verbetering van ons lichaam: de huid, haren en nagels. Het zorgt voor de Calcium en Magnesium opname in de botten. Citrus Bioflavonoïden (25 mg), Rutine (25 mg) en Hesperidine (5 mg) behoren tot de groep Bioflavonoïden die vroeger ook wel Vitamine P genoemd werden. Ze werken synergetisch met Vitamine C en zorgen voor een betere opname. Ze remmen de afgifte van Histamine in het lichaam. Ze werken ontgiftend, verbeteren de doorbloeding, Antioxidatief en anti allergisch. Inname: 1 x daags 1 capsule bij de maaltijd.

4 Cal-Mag-Complete: (Per 2 tabletten) Wat zijn mineralen en spoorelementen: Net als vitaminen kunnen mineralen niet door het lichaam zelf geproduceerd worden, maar moeten bijvoorbeeld door voeding of drinkwater toegevoegd worden. Belangrijk is niet alleen de hoeveelheid die je dagelijks tot je moet nemen, maar ook de verhoudingen tot elkaar. Mineralen en spoorelementen hebben belangrijke functies in een organisme. Vooral atleten en oudere mensen hebben een verhoogde behoefte aan mineraalstoffen. Calcium (1000 mg) is een van de meest voorkomende mineraalstof in het lichaam. Het vormt de botten en houdt ze sterk. 99% van het calcium wordt in de botten en tanden opgeslagen. De resterende 1% bevindt zich in het bloed en weefsel. Zonder dit ene procent zouden spieren niet in staat zijn zich aan te spannen, bloed zou niet stollen en zenuwen zouden geen boodschappen door kunnen geven. Als er niet genoeg calcium opgenomen wordt, ontrekt het lichaam het benodigde Calcium direct uit de botten. Tot 30 jaar worden botten sneller opgebouwd dan afgebroken. Daarna breekt men sneller botten af dan dat er opgebouwd worden. Als het lichaam gedurende enige jaren meer botten afbreekt dan opbouwt, om het benodigde Calcium te verkrijgen, worden deze poreus en breekbaar. Daaruit volgt dan de bottenziekte osteoporose. Vooral vrouwen verliezen na de overgang vrij veel botmassa. Magnesium (500 mg) is voor het grootste gedeelte in het lichaam opgeslagen. Het is voor een gezonde botopbouw en een gezond gebit ontzettend belangrijk. Magnesium is voor de vorming van bot- eiwit- en vetzuuropbouw, de celopbouw, de activering van B-vitamines, bloedstolling en ontwikkeling van ATP (de brandstof van het lichaam) nodig. Het wordt ook voor de afscheiding van insuline gebruikt en de insuline productie. Het risico van een minerale onbalans, komt bij producten die een Calcium-Magnesium verhouding van 2:1 hebben, zoals Cal-Mag- Complete, niet voor. Zink (22,5 mg)behoort tot de essentiële spoorelementen en heeft in het lichaam ontelbare functies. Het is betrokken bij de ontwikkeling van meer dan 200 enzymen. Zink is vooral belangrijk voor de groei, de eiwitstofwisseling en het afweersysteem en wondheling. Een andere belangrijke rol speelt zink bij de stofwisselingen van vitamine A en B en eveneens de essentiële vetzuren. Vitamine D3 (10 mcg) is vooral voor de gezondheid van de huid en de botten belangrijk. Ook een functie is de calcium opname uit de darm, de calciumafgifte in de botten en het in stand houden van de calciumwaarde in het bloed. Opdat de mens zich met een gezond skelet bewegen kan, heeft het lichaam vanaf de geboorte tot aan de dood absoluut vitamine D nodig. Het speelt vooral bij de stofwisseling van de mineralen calcium en fosfaat een belangrijke rol, daarom is het ook essentieel voor de botopbouw. Het helpt bij het reguleren van de calcium opbouw evenals afbraak en voorkomt dat er teveel calcium uit de botten ontrokken word. Nieuwe onderzoeken wijzen uit dat vitamine D en calcium ook op latere leeftijd bijdragen aan gezonde botten. Vooral oudere mensen hebben vaak een tekort aan vitamine D. Jodium (150 mcg) tekort kan tot een vergroting van de schildklier leiden, wordt dit te laat erkend en behandeld, dan helpt vaak alleen nog een operatie. Door op tijd en regelmatig het jodiumgehalte op peil te houden zijn deze ingrepen in de meeste gevallen te vermijden.

5 Kalium (95 mg) is het op drie na het meest voorkomende element in het lichaam. Het is bijna alleen in het binnenste van de cellen aanwezig en is voor het functioneren zeer belangrijk. Het is voor het functioneren van de hart- en bloedsomloop, zenuwprikkels en spiersamentrekkingen, nieren, enzymen en vooral voor de energieproductie nodig. Het reguleert bovendien de balans tussen zuren en basen. Een tekort kan een reeks van storingen in het lichaam veroorzaken, daartoe behoren bijvoorbeeld vermoeidheid en stemmingswisselingen, het kan ook obstipatie, duizeligheid, spierzwakte, hartstoornissen en bloedsomloop problemen veroorzaken. Koper (3 mg) is een essentieel spoorelement en helpt mee bij het functioneren van minstens 16 enzymen. Het is onder andere voor de verstrengeling van de twee bindweefseleiwitten, collageen en elasticine verantwoordelijk. Deze zorgen voor de structuur en elasticiteit van botten, banden, kraakbeen, bindweefsel en bloedvaten. Een tekort kan leiden tot breuken van bloedvaten, osteoporose, bot- en gewrichtsafwijkingen. 40% van het Mangaan (2 mg) in het lichaam bevindt zich in de botten. Verder vindt je mangaan in de lever, nieren, alvleesklier, in de spieren en in het haarpigment. Het speelt een belangrijke rol bij de opbouw van het bindweefsel in het lichaam, maar ook bij de gezonde ontwikkeling en lichaamsgroei, bij het ontgiften van het organisme en bij de versterking van de afweerfuncties. Chroom (200 mcg) betekent vrij vertaald kleur. Zijn naam dankt dit spoorelement aan de mooi gekleurde chroomzouten. Chroom speelt bij de opname van koolhydraten een zeer belangrijke rol. Met name bij de opname van suiker. Afhankelijk daarvan heeft chroom invloed op de vetzuur- stofwisseling. Chroom zorgt ervoor dat het Ldl-cholesterol maar ook het totale cholesterolgehalte verlaagt en het goede Hdl-cholesterol verhoogt. In het lichaam komt chroom vooral voor in de lever, de milt, botten, vet en spieren, waarvan op latere leeftijd de concentratie chroom minder wordt. Selenium (100 mcg) bevindt zich hoofdzakelijk in de bloedplaatjes, nieren, lever en klierweefsel. De hoofdfunctie van selenium is om de cellen te beschermen tegen schadelijke blootstelling en giftige invloeden. Verder beschermt het deze voor vrije radicalen en oxidatieve stress maar ook voor milieu en stralingsblootstelling. Bovendien biedt het bescherming tegen trombose en stabiliseert het de trombocyten, versterkt het immuunsysteem en kan vroegtijdige ouderdom tegengaan. Vooral op latere leeftijd is het belangrijk om voldoende selenium binnen te krijgen, omdat het zoveel belangrijke beschermende functies heeft. Molybdeen (100 mcg) is eveneens een essentieel spoorelement. Ongeveer 8 tot 10mg molybdeen bevindt zich in het menselijk lichaam. 60 % hiervan bevindt zich in het skelet, de rest verdeelt zich over de lever, longen, nieren en de huid. Molybdeen is nodig voor de stofwisseling van zwavel-houdende aminozuren en urinezuren. Bovendien draagt het bij aan de opslag van fluoriden en kan daarom cariës/tandbederf tegengaan. De hoeveelheid aan molybdeen in levensmiddelen wisselt zeer sterk, aangezien het afhankelijk is van de hoeveelheid molybdeen die er in de grond aanwezig is. Daarom is aanvulling van het spoorelement molybdeen aan te raden. Bromelaine (50 mg) draagt in het algemeen bij aan de bescherming tegen hart- en vaatziekten, omdat het een natuurlijke bloedverdunner is. Maar ook voor de spieren kan bromelaine zeer nuttig zijn. Het kan ontstekingen in weefsels en gewrichten verminderen. Ook pijn kan verminderen en genezingsprocessen kunnen versneld worden. Bij jicht kan bromelaine ervoor zorgen dat zwellingen en pijn in de gewrichten afnemen. Afweerprocessen van het immuunsysteem kunnen door bromelaine versterkt worden en de uitbreiding van kankercellen kunnen geremd worden.

6 Glutamine (100 mg) is een aminozuur, dat in het menselijke lichaam het grootste aandeel heeft. De hoogste concentratie bevindt zich in het bloed en in het spierweefsel. Daar wordt het om energie te verkrijgen afgebroken. Glutamine is de belangrijkste bron voor de celenergie. Vooral bij zware lichamelijke inspanning versterkt glutamine het immuunsysteem. Verder kan glutamine in de lever in glucose omgezet worden, wat de bloedsuikerspiegel in het lichaam stabiliseren kan. Inname: 1 x daags 1 tablet bij de maaltijd. Pro-Biotic-6: PB-6 is een Pro-Bioticum met gegarandeerd minimaal 3 miljard bacteriën per capsule die de 6 belangrijkste stammen van gezonde bacteriën bevatten. Deze stammen zijn: Lactobaccilus Acidophilus: 2,700 miljard Lactobaccilus Plantarum: Lactobaccilus Casei: Bifidobacterium Longum: 1,500 miljard 1,200 miljard 0,300 miljard Streptococcus Thermophilus: 0,240 miljard Lactobaccilus Brevis: 0,060 miljard Inname: 1 capsule voor het slapen. *****

Extra in dit abonnement is uzelf verzekeren van een optimale bescherming tegen de gevaarlijke en niets ontziende Vrije radicalen.

Extra in dit abonnement is uzelf verzekeren van een optimale bescherming tegen de gevaarlijke en niets ontziende Vrije radicalen. Top abonnement: Extra in dit abonnement is uzelf verzekeren van een optimale bescherming tegen de gevaarlijke en niets ontziende Vrije radicalen. Supplementen in het abonnement: Ultra Vitamin Caps + Cal-Mag-Complete

Nadere informatie

Ingrediënten: Vitaminen, mineralen, bioflavonoïden, enzymen, aminozuren, plantenextracten, capsule (gelatine), glucosamine 2KCl (schaaldieren).

Ingrediënten: Vitaminen, mineralen, bioflavonoïden, enzymen, aminozuren, plantenextracten, capsule (gelatine), glucosamine 2KCl (schaaldieren). Multi Man 120 tabletten Verkoopprijs 34,95 Multivitaminen en mineralen complex voor de man Geavanceerde multivitaminen en mineralen complex op orthomoleculair basis, speciaal geformuleerd voor de man.

Nadere informatie

Multi Iron 120 tabletten Verkoopprijs 36,95

Multi Iron 120 tabletten Verkoopprijs 36,95 Multi Iron 120 tabletten Verkoopprijs 36,95 Multivitaminen en mineralen complex Geavanceerde multi vitaminen en mineralen spectrum op orthomoleculair basis, extra versterkt op Ijzer. IJzer is een belangrijk

Nadere informatie

Vitamine E Vitamine E draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Vitamine E Vitamine E draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress multihealth complete - vervolg 30 tabletten Functie afzonderlijke ingrediënten: Vitamine E Vitamine E draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress Vitamine B1 Thiamine draagt bij tot

Nadere informatie

Ingrediënten: Vitaminen, mineralen, capsule (gelatine), anti-klontermiddel (magnesiumstearaat, siliciumdioxide).

Ingrediënten: Vitaminen, mineralen, capsule (gelatine), anti-klontermiddel (magnesiumstearaat, siliciumdioxide). Multi Sport 120 Capsules Verkoopprijs 19,95 Multivitaminen en mineralen complex voor de sporter Geavanceerde multi vitaminen en mineralen spectrum op orthomoleculair basis, speciaal geformuleerd voor de

Nadere informatie

Ingrediënten: Vitaminen, mineralen, bioflavonoïden, enzymen, aminozuren, plantenextracten, capsule (gelatine), glucosamine 2KCl (schaaldieren).

Ingrediënten: Vitaminen, mineralen, bioflavonoïden, enzymen, aminozuren, plantenextracten, capsule (gelatine), glucosamine 2KCl (schaaldieren). Multi Vrouw 120 tabletten Verkoopprijs 34,95 Multivitaminen en mineralen complex voor de vrouw Geavanceerde multivitaminen en mineralen complex op orthomoleculair basis, speciaal geformuleerd voor de vrouw.

Nadere informatie

Online nascholingsinstituut voor de gezondheidszorg

Online nascholingsinstituut voor de gezondheidszorg CURSUS VOEDING EN VOEDINGSSUPPLEMENTEN - SAMENVATTING VITAMINEN FUNCTIE KOMT VOOR IN vitamine A (retinol) provitamine A (bètacaroteen) vitamine B1 (thiamine) vitamine B2 (riboflavine) vitamine B3 (niacine)

Nadere informatie

S C H I J F V A N V I J F

S C H I J F V A N V I J F SCHIJF VAN VIJF DE SCHIJF VAN VIJF, GOED VOOR JE LIJF! V o o r i e d e r e e n i s e e n v o e d i n g s k e u z e v a n b e l a n g w a a r a l l e b e n o d i g d e voedingsstoffen in zitten. Dit zijn

Nadere informatie

GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 4. Gezonde voeding

GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 4. Gezonde voeding GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 4 Gezonde voeding 1 INLEIDING Thema 3 hoofdstuk Gezonde voeding blz. 149 Onderwerpen: -Persoonlijke verschillen -Voeding en levensfasen -Voedingsmiddelen en voedingsstoffen -Richtlijnen

Nadere informatie

vitamineralize yourself!

vitamineralize yourself! vitamineralize yourself! met ontdek de voordelen van het retard effect vitaminen en mineralen Folium zuur Niacine fem support hair potency hematinic sport potency stress complex total complex Vertraagde

Nadere informatie

De 27 onmisbare vitaminen en mineralen

De 27 onmisbare vitaminen en mineralen Page 1 of 5 De 27 onmisbare vitaminen en mineralen zaterdag 05 september 2009 Wist je dat een kiwi in verhouding veel meer vitamine C bevat dan een sinaasappel? Week&nd start het nieuwe schooljaar gezond,

Nadere informatie

BEWAAR ADVIES Donker, afgesloten, koel en buiten bereik van jonge kinderen.

BEWAAR ADVIES Donker, afgesloten, koel en buiten bereik van jonge kinderen. GEBRUIK 3 capsules per dag in te nemen met een glas water. Houdt u aan de aanbevolen dagelijkse dosering. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Voor het behoud van een

Nadere informatie

de voedingskundige samenstelling + onderbouwing

de voedingskundige samenstelling + onderbouwing de voedingskundige samenstelling + onderbouwing algemene informatie van de drinkvoeding, waarop de hoeveelheden van de ingrediënten zijn gebaseerd: Volledige voeding; drinkvoeding wordt zes keer op een

Nadere informatie

Multi Senergy + 120 tabletten Verkoopprijs 38,95

Multi Senergy + 120 tabletten Verkoopprijs 38,95 Multi Senergy + 120 tabletten Verkoopprijs 38,95 Multivitaminen en mineralen complex Geavanceerde multivitaminen en mineralen spectrum op orthomoleculair basis. Multi Senergy+ biedt een zeer brede, structurele

Nadere informatie

gezond zijn, gezond blijven met vitamines en mineralen

gezond zijn, gezond blijven met vitamines en mineralen gezond zijn, gezond blijven met vitamines en mineralen Vitamines en mineralen: we kunnen geen dag zonder We weten dat we ze elke dag nodig hebben. Maar wat zijn het nu eigenlijk? Vitamines en mineralen

Nadere informatie

Mineralen basisch mineralen complex

Mineralen basisch mineralen complex Mineralen basisch mineralen complex Zuur-base in balans! Draagt bij tot een gezond zuur-base evenwicht * Vegan Gentechvrij Lactosevrij Glutenvrij *Zink Ben jij zuur? Jouw gezondheid op lange termijn Onze

Nadere informatie

Nut & Veiligheid vitamines en mineralen. Informatiegids voor consumenten. Jouw antwoord op de meestgestelde

Nut & Veiligheid vitamines en mineralen. Informatiegids voor consumenten. Jouw antwoord op de meestgestelde Jouw antwoord op de meestgestelde vragen & een handig overzicht met alle vitamines en mineralen Nut & heid vitamines en mineralen Informatiegids voor consumenten Met extra vitamines en mineralen het optimale

Nadere informatie

Q-Plus. Vlug vermoeid, minder vitaal, snel ziek? Het lichaam vraagt Q-Plus 40 / 240

Q-Plus. Vlug vermoeid, minder vitaal, snel ziek? Het lichaam vraagt Q-Plus 40 / 240 Q-Plus Vlug vermoeid, minder vitaal, snel ziek? Het lichaam vraagt Q-Plus Q-Plus 240 mg: Co-enzym Q10 (240 mg), magnesiumoxide (110 mg) Q-Plus 40 mg: Maltodextrine (200 mg), magnesiumoxide (110 mg), Co-enzym

Nadere informatie

Noten en gedroogde zuidvruchten passen in een gezond voedingspatroon

Noten en gedroogde zuidvruchten passen in een gezond voedingspatroon Noten en gedroogde zuidvruchten passen in een gezond voedingspatroon Noten, rozijnen, gedroogde pruimen en andere gedroogde zuidvruchten bevatten veel gezonde vetten, vezels, vitamines en mineralen. Uit

Nadere informatie

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen Voedingssupplementen Een nieuwe productlijn is geboren, om voor u te zorgen! De wereld wordt steeds hectischer en veeleisender. Zo wordt ook de omgeving steeds schadelijker voor ons lichaam en ons gezonde

Nadere informatie

Ontzuren en ontgiften

Ontzuren en ontgiften BODY & MIND M A S S A G E P R A K T I J K Ontzuren en ontgiften Verzuring Verzuring betekent letterlijk het zuurder worden van iets. Ons lichaam is verzuurd als het zuurgehalte, ph-waarde, van ons lichaam

Nadere informatie

Orthomoleculaire suppletie

Orthomoleculaire suppletie Inhoudsopgave Orthomoleculaire suppletie Bereik een optimale gezondheid Inhoudsopgave Les 1. Basisprincipes orthomoleculaire wetenschap Over deze cursus Het belang van goede voeding Orthomoleculaire voeding

Nadere informatie

TEAMWORK! Voedingsstoffen werken beter in teamverband. Complexformules van VitOrtho en NOW voor uw gemak

TEAMWORK! Voedingsstoffen werken beter in teamverband. Complexformules van VitOrtho en NOW voor uw gemak TEAMWORK! Voedingsstoffen werken beter in teamverband Complexformules van VitOrtho en NOW voor uw gemak TEAMWORK! Voedingsstoffen werken beter in teamverband Voordelen Slikgemak: alle zinvolle stoffen

Nadere informatie

Nut & Veiligheid vitamines en mineralen

Nut & Veiligheid vitamines en mineralen Jouw antwoord op de meestgestelde vragen & een handig overzicht met alle vitamines en mineralen Nut & heid vitamines en mineralen Informatiegids voor consumenten Met extra vitamines en mineralen het optimale

Nadere informatie

vitamines & mineralen onmisbaar voor een goede gezondheid

vitamines & mineralen onmisbaar voor een goede gezondheid vitamines & mineralen onmisbaar voor een goede gezondheid Vitamines en mineralen: we kunnen geen dag zonder We weten dat we ze elke dag nodig hebben. Maar wat zijn het eigenlijk? Vitamines en mineralen

Nadere informatie

gezond zwanger met vitamines en mineralen

gezond zwanger met vitamines en mineralen gezond zwanger met vitamines en mineralen Vitamines en mineralen: we kunnen geen dag zonder We weten dat we ze elke dag nodig hebben. Maar wat zijn het nu eigenlijk? Vitamines en mineralen zijn voedingsstoffen

Nadere informatie

Gezond met vitamines. en mineralen

Gezond met vitamines. en mineralen Gezond met vitamines en mineralen Een bron van informatie over wat jij nodig hebt Met handig overzicht van alle vitamines en mineralen 2 Wat jij wilt weten over vitamines en mineralen Ontdek wat jij nodig

Nadere informatie

LifePak + 9 functies in 1 formule

LifePak + 9 functies in 1 formule LifePak + 9 functies in 1 formule Eén product voor Europa Vereenvoudigde uitleg voor EMEAactiviteiten Verbeterde formule Een uitgebreid voedings- en wellnessprogramma dat gebruik maakt van vernieuwende

Nadere informatie

Belangrijke functies van vitale celstoffen

Belangrijke functies van vitale celstoffen Vitale celstofsynergieën (de synergie tussen bepaalde vitale stoffen zoals, vitamines en andere micronutriënten) voor de verzorging van de lichaamscellen Hoofdstuk 3 Belangrijke functies van vitale celstoffen

Nadere informatie

Vitamines en mineralen : nuttig, nodig of platte commercie? Info dag Obesitas

Vitamines en mineralen : nuttig, nodig of platte commercie? Info dag Obesitas Vitamines en mineralen : nuttig, nodig of platte commercie? Info dag Obesitas Donderdag 21 juni 2018 Waarom supplementen? Waarom supplementen? Vitamines en mineralen vormen de bouwstenen van ons lichaam.

Nadere informatie

Vitamines en mineralen

Vitamines en mineralen Vitamines en mineralen Is het nodig om extra vitamines en mineralen te slikken of krijg ik voldoende binnen via mijn voeding? Als we de reclame mogen geloven is er altijd wel een reden om vitaminepillen

Nadere informatie

Een handvol pompoenzaden per dag: goed op bijten. Pompoenpitten zijn lekker in yoghurt, slaatjes, brood of gebak, pastagerechten,...

Een handvol pompoenzaden per dag: goed op bijten. Pompoenpitten zijn lekker in yoghurt, slaatjes, brood of gebak, pastagerechten,... Toepassingen van pompoenpitten Werkt mee aan de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed door zink Dragen bij tot een normale vruchtbaarheid en voortplanting door zink Goed voor je blaas

Nadere informatie

van baby naar peuter met vitamines en mineralen

van baby naar peuter met vitamines en mineralen van baby naar peuter met vitamines en mineralen Vitamines en mineralen: we kunnen geen dag zonder We weten dat we ze elke dag nodig hebben. Maar wat zijn het nu eigenlijk? Vitamines en mineralen zijn voedingsstoffen

Nadere informatie

MijnCoach Voedingsleer

MijnCoach Voedingsleer MijnCoach Voedingsleer MijnCoach: Voedingsleer Pagina 1 Inhoudsopgave Basis Voedingsleer... 3 Energie... 3 Voedingswaarden... 3 Vet... 4 Eiwit... 4 Koolhydraten... 4 Vezels... 5 Natrium... 5 Vitaminen...

Nadere informatie

Aanbevolen Dagelijks Hoeveelheden (ADH) voor zwangeren

Aanbevolen Dagelijks Hoeveelheden (ADH) voor zwangeren Pagina 1 / 5 Aanbevolen Dagelijks Hoeveelheden (ADH) voor zwangeren Energie Energie De basaal stofwisseling neemt tijdens de zwangerschap geleidelijk toe. Aan het eind van de zwangerschap is de basaal

Nadere informatie

el Mare gebruiksaanwijzing

el Mare gebruiksaanwijzing el Mare gebruiksaanwijzing el Mare Omega-3 El Mare is een serie voedingssupplementen met Omega-3 vetzuren (EPA/DHA) uit visolie en Omega-6 vetzuren aangevuld met andere ingrediënten in een zodanige samenstelling

Nadere informatie

5,7. Werkstuk door Een scholier 1706 woorden 6 april keer beoordeeld. Mineralen:

5,7. Werkstuk door Een scholier 1706 woorden 6 april keer beoordeeld. Mineralen: Werkstuk door Een scholier 1706 woorden 6 april 2005 5,7 29 keer beoordeeld Vak Biologie Mineralen: Tweeëntwintig mineralen zoals ijzer, fosfor, magnesium, kalium, natrium, chroom en zink zijn onmisbaar

Nadere informatie

Dogscare. Buys Ballotstraat 18 4462 AP Goes 0113-213455 info@dogscare.nl K.v.K. 22060497

Dogscare. Buys Ballotstraat 18 4462 AP Goes 0113-213455 info@dogscare.nl K.v.K. 22060497 Dogscare Buys Ballotstraat 18 4462 AP Goes 0113-213455 info@dogscare.nl K.v.K. 22060497 D a t a s h e e t DOG LOVERS GOLD Ingrediënten: Alle geselecteerde ingrediënten van de allerhoogste kwaliteit zijn.

Nadere informatie

BEWEGING EN VOEDING VOOR OUDEREN

BEWEGING EN VOEDING VOOR OUDEREN BEWEGING EN VOEDING VOOR OUDEREN BELANG VAN BEWEGEN Lichamelijk inactief, gevolgen? Actieve geest Wat gebeurt er als je beweegt? HERSENEN INDELING HERSENEN GEHEUGEN EN EMOTIONELE LADING HERSENCELLEN WAT

Nadere informatie

Metabolism Support. Metabole ondersteuning. Ingrediënten. Natuurlijke cholesterolverlager SUPPORTING A HEALTHY LIFESTYLE

Metabolism Support. Metabole ondersteuning. Ingrediënten. Natuurlijke cholesterolverlager SUPPORTING A HEALTHY LIFESTYLE Metabolism Support Draagt bij aan een normaal cholesterolgehalte, heeft een gunstige invloed op de vethuishouding en de stofwisseling Metabolism Support draagt bij aan de instandhouding van een normaal

Nadere informatie

Product informatiegids VOEDINGSSUPPLEMENTEN

Product informatiegids VOEDINGSSUPPLEMENTEN 1 Product informatiegids VOEDINGSSUPPLEMENTEN Inleiding Een goede voeding is belangrijk voor je lichaam. Voedingssupplementen kunnen een belangrijke aanvulling zijn. Je lichaam verdient immers een goede

Nadere informatie

Basissuppletie Advies Product Eigenschappen Past in een vegetarisch dieet Allergenen Inhoud en dosering. 401 Vitamine D3.

Basissuppletie Advies Product Eigenschappen Past in een vegetarisch dieet Allergenen Inhoud en dosering. 401 Vitamine D3. De kracht van AOV De natuur geeft ons de ingrediënten voor een gezonde geest en een gezond lichaam. Dat is de kracht van de natuur. En van AOV. Want AOV gebruikt in de producten alleen vitaminen, mineralen

Nadere informatie

Gezonde Leefstijl: Alcohol

Gezonde Leefstijl: Alcohol Gezonde Leefstijl: Alcohol 1 Onderwerpen Cijfers en feiten Alcohol in je lichaam Ziektes door Alcohol Alcohol in de praktijk Alcohol en overgewicht Tips Alcoholgebruik Vragen 2 Cijfers en feiten 1) Ruim

Nadere informatie

Dia 1. Dia 2 Wat is voeding: Dia 3. Voeding - Alles over voeding - Voeding in de praktijk - Voedingsschema. Koolhydraten

Dia 1. Dia 2 Wat is voeding: Dia 3. Voeding - Alles over voeding - Voeding in de praktijk - Voedingsschema. Koolhydraten Dia 1 Voeding - Alles over voeding - Voeding in de praktijk - Voedingsschema Dia 2 Wat is voeding: Voeding = alle organische stoffen die je als mens of organisme nodig hebt om energie op te wekken in je

Nadere informatie

MELATONINE. Het natuurlijke slaapmiddel

MELATONINE. Het natuurlijke slaapmiddel MELATONINE Het natuurlijke slaapmiddel Wat is Melatonine Melatonine is een hormoon dat in de pijnappelklier (epifyse) geproduceerd wordt uit serotonine (neurotransmitter betrokken bij stemming en pijn)

Nadere informatie

Etos Multi immuun bruistablet mandarijn Etos Zink tabletten

Etos Multi immuun bruistablet mandarijn Etos Zink tabletten boost jezelf! Met de wintermaanden voor de deur kun je wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Etos lanceert daarom een geheel vernieuwde lijn op het gebied van vitamines, mineralen en supplementen

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding 6 plantaardige methodes om je hele lichaam te verjongen Zoals je misschien wel weet ben ik een voorstander van natuurlijke voeding, voeding die onbewerkt is, het liefst rechtstreeks van de biologische

Nadere informatie

Kyani Sunrise bevat veel gezondheid bevorderende vitaminen en mineralen, waaronder:

Kyani Sunrise bevat veel gezondheid bevorderende vitaminen en mineralen, waaronder: Kyani Sunrise bevat veel gezondheid bevorderende vitaminen en mineralen, waaronder: Wilde Alaska blauwe bes (hoofdingrediënt) Zitten boordevol voedingsstoffen, zoals anthocyanen, een krachtige flavonoïde

Nadere informatie

Fysiologie / spijsvertering

Fysiologie / spijsvertering Fysiologie / spijsvertering Onder de fysiologie vallen bij de sportmassage de volgende onderdelen: Celleer/cytologie Weefselleer/histologie Stofwisseling/metabolisme Spijsvertering Hart, bloedvaten en

Nadere informatie

WELLNESS CATFOOD DOG & CAT WELLNESS DOGFOOD HI-TEC BALANCED NUTRITION

WELLNESS CATFOOD DOG & CAT WELLNESS DOGFOOD HI-TEC BALANCED NUTRITION WELLNESS CATFOOD DOG & CAT WELLNESS DOGFOOD HI-TEC BALANCED NUTRITION NL 2 WELLNESS CATFOOD Wellness WELLNESS KITTEN WELLNESS ADULT WELLNESS SENSITIVE King Qualifood is een divisie van de firma Natural

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Welke noten zijn gezond, onderzoek gezonde vetten Noten zijn gezond en rijk aan gezonde, onverzadigde vetten die je helpen om af te vallen! Eet 20 gram noten per dag voor je gezondheid en krijg daardoor

Nadere informatie

Cosmetica en huidverzorgingsproducten: deze bevatten vaak allerlei chemische bestanddelen zoals geur- en kleurstoffen waar je huid niet tegen kan

Cosmetica en huidverzorgingsproducten: deze bevatten vaak allerlei chemische bestanddelen zoals geur- en kleurstoffen waar je huid niet tegen kan 1 Huidproblemen ontstaan vaak als reactie op een tekort aan vitamines en mineralen, vergiftigingen, oxidatieve stress of ontstekingsprocessen in je lichaam. De belangrijkste oorzaken zijn: Voeding: gluten,

Nadere informatie

Uw spieren en gewrichten SOEPEL IN BEWEGING. Over voeding en ondersteunende supplementen

Uw spieren en gewrichten SOEPEL IN BEWEGING. Over voeding en ondersteunende supplementen Uw spieren en gewrichten SOEPEL IN BEWEGING Over voeding en ondersteunende supplementen Soepele spieren en gewrichten houden? Blijf in beweging Iedereen wil zo lang mogelijk fit blijven; het liefst zitten

Nadere informatie

ARGI+ Sporten met Forever

ARGI+ Sporten met Forever ARGI+ Sporten met Forever Sporten met de natuurlijke boost van ARGI+ ARGI+ is een uniek supplement voor actieve sporters die hun lichaam dat beetje extra willen geven voor optimale prestaties. ARGI+ heeft

Nadere informatie

gezond zwanger met vitamines en mineralen

gezond zwanger met vitamines en mineralen gezond zwanger met vitamines en mineralen Vitamines en mineralen: we kunnen geen dag zonder We weten dat we ze elke dag nodig hebben. Maar wat zijn het nu eigenlijk? Vitamines en mineralen zijn voedingsstoffen

Nadere informatie

TOP 10 GEZONDE GEFERMENTEERDE GROENTE

TOP 10 GEZONDE GEFERMENTEERDE GROENTE TOP 10 GEZONDE GEFERMENTEERDE GROENTE Hoewel u gefermenteerde levensmiddelen in de supermarkt kunt kopen, zijn deze meestal gepasteuriseerd op hoge temperatuur waardoor de nodige vriendelijke bacteriën

Nadere informatie

zwanger worden, zwanger zijn new care supplements omdat je meer dan ooit met je lichaam bezig bent

zwanger worden, zwanger zijn new care supplements omdat je meer dan ooit met je lichaam bezig bent zwanger worden, zwanger zijn new care supplements omdat je meer dan ooit met je lichaam bezig bent 2 Zowel voor, tijdens als na je zwangerschap ben je meer dan ooit bezig met je lichaam. Je investeert

Nadere informatie

1) Rijk aan vitaminen & mineralen. 2) Rijk aan essentiële onverzadigde vetzuren & aminozuren. 3) Bevat krachtige adoptogene eigenschappen voor de huid

1) Rijk aan vitaminen & mineralen. 2) Rijk aan essentiële onverzadigde vetzuren & aminozuren. 3) Bevat krachtige adoptogene eigenschappen voor de huid 1) Rijk aan vitaminen & mineralen 2) Rijk aan essentiële onverzadigde vetzuren & aminozuren 3) Bevat krachtige adoptogene eigenschappen voor de huid 4) Draagt bij tot het behoud van de gezondheid van de

Nadere informatie

Afvallen zonder honger. supplementenwijzer

Afvallen zonder honger. supplementenwijzer Afvallen zonder honger supplementenwijzer Waarom deze supplementenwijzer Bij behandeling is aanpassing van voeding het allerbelangrijkste component Het ondersteunen van voedingsveranderingen kan met behulp

Nadere informatie

BLESSURE PROTOCOLLEN

BLESSURE PROTOCOLLEN BLESSURE PROTOCOLLEN VOEDING EN SUPPLETIE BIJ DE MEEST VOORKOMENDE BLESSURES BLESSURE PROTOCOLLEN VOEDING EN SUPPLETIE BIJ DE MEEST VOORKOMENDE BLESSURES UITGANGSPUNT BIJ IEDER PROTOCOL IS HET GEBRUIK

Nadere informatie

Wat is het verschil tussen vitamines en mineralen?

Wat is het verschil tussen vitamines en mineralen? Vitaminen Wat zijn het? Kleine organische (levende natuur) stoffen. Onmisbaar/ noodzakelijk voor groei en ontwikkeling Op vitamine D na, kan ons lichaam geen vitamines maken. Er bestaan 13 vitamines. Oorsprong

Nadere informatie

Zeekraal. Beoordeling voedingswaarde en gezondheidsclaims. 11 september 2012

Zeekraal. Beoordeling voedingswaarde en gezondheidsclaims. 11 september 2012 Zeekraal Beoordeling en gezondheidsclaims 11 september 2012 Auteur: Dr. Stephan Peters Voedingscentrum Den Haag 2/16 1. Samenvatting Zeekraalmonsters (9 stuks) zijn geanalyseerd door Nutricontrol. Het

Nadere informatie

HYPOALLERGENIC DIET VOOR DE HOND

HYPOALLERGENIC DIET VOOR DE HOND HYPOALLERGENIC DIET VOOR DE HOND Bij de behandeling van voedselovergevoeligheid zal uw dierenarts uw hond een speciale dieetvoeding voorschrijven. Royal Canin Hypoallergenic Diet is speciaal ontwikkeld

Nadere informatie

Bij het uitscheiden helpen de nieren om de samenstelling van je bloed constant te houden. Uitscheiding is het

Bij het uitscheiden helpen de nieren om de samenstelling van je bloed constant te houden. Uitscheiding is het Samenvatting door R. 1946 woorden 10 maart 2016 7 37 keer beoordeeld Vak Methode Biologie Nectar Bio samenvatting H9 9.1 WAT WORDT ER BINNENIN JE LICHAAM GEREGELD? Je lichaam probeert vanbinnen om constant

Nadere informatie

Hoe krijgen we het toch weer voor elkaar?

Hoe krijgen we het toch weer voor elkaar? I feel great Druk, druk, druk Wie kent dat gevoel niet? Nog zoveel te doen, in zo weinig tijd. Een leuke, maar drukke baan. Het gezin en de familie die je aandacht verdienen. Je vrienden, je hobby s, kortom:

Nadere informatie

Breedmax : Een zeer volledig voedingssupplement met duidelijk wetenschappelijke achtergrond

Breedmax : Een zeer volledig voedingssupplement met duidelijk wetenschappelijke achtergrond : Een zeer volledig voedingssupplement met duidelijk wetenschappelijke achtergrond In het wild eten vogels naast zaden ook insecten, larven, bloemknoppen, fruit, bladeren, boomschors, groenvoer en aarde.

Nadere informatie

VOEDINGSSUPPLEMENTEN

VOEDINGSSUPPLEMENTEN VOEDINGSSUPPLEMENTEN EEN NIEUWE PRODUCTLIJN IS GEBOREN, OM VOOR U TE ZORGEN! De hectische wereld wordt steeds veeleisender. Zo wordt ook de omgeving steeds schadelijker voor ons lichaam en gezonde leven.

Nadere informatie

Zeezout, een geschenk van Poseidon

Zeezout, een geschenk van Poseidon Zeezout, een geschenk van Poseidon 1 Colofon ISBN: 978 90 8954 035 5 1e druk 2008 2008 Paul & Lilian de Graaf Exemplaren zijn te bestellen via de boekhandel, de gezondheidswinkels of rechtstreeks bij de

Nadere informatie

zuiver presteren en het beste uit jezelf halen extra ondersteuning met voedingssupplementen

zuiver presteren en het beste uit jezelf halen extra ondersteuning met voedingssupplementen zuiver presteren en het beste uit jezelf halen extra ondersteuning met voedingssupplementen 2 New Care Supplements levert voedingssupplementen die jou kunnen helpen om gezond en fit te blijven Als topsporter

Nadere informatie

De kracht van AOV Natuurlijk zonder toevoegingen

De kracht van AOV Natuurlijk zonder toevoegingen Natuurlijk van De kracht van AOV De natuur geeft ons de ingrediënten voor een gezonde geest en een gezond lichaam. Dat is de kracht van de natuur. En van AOV. Want AOV gebruikt in de producten alleen vitaminen,

Nadere informatie

Eiwitten. Voeding en Welzijn

Eiwitten. Voeding en Welzijn Eiwitten Voeding en Welzijn Vandaag Mindmap Maak een mindmap Wat weet je allemaal over eiwitten? Filmpje Filmpje Wat is je opgevallen in het filmpje? Wat wist je nog niet? Opdracht Pak ons voedsel erbij.

Nadere informatie

New Care Supplements ouder worden. gezond en vitaal blijven en een goede conditie behouden

New Care Supplements ouder worden. gezond en vitaal blijven en een goede conditie behouden New Care Supplements ouder worden gezond en vitaal blijven en een goede conditie behouden 2 New Care Supplements ouder worden gezond en vitaal blijven en een goede conditie behouden Wanneer je ouder wordt,

Nadere informatie

SPIJSVERTERINGSKLACHTEN

SPIJSVERTERINGSKLACHTEN DE VOEDINGSSUPPLEMENTEN VAN ALFA AAN JE GEZONDHEID BOUW JE ELKE DAG SPIJSVERTERINGSKLACHTEN ONDERSTEUNING VAN EEN VLOTTE MAAGWERKING DE SPIJSVERTERING, EEN INGEWIKKELD PROCES De spijsvertering bestaat

Nadere informatie

SKIN CARE DIET VOOR DE HOND

SKIN CARE DIET VOOR DE HOND SKIN CARE DIET VOOR DE HOND Voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling van huidaandoeningen. Vaak zal uw dierenarts daarom een speciale dieetvoeding voorschrijven, zoals Skin Care Diet van Royal

Nadere informatie

zuiver presteren en het beste uit jezelf halen extra ondersteuning met voedingssupplementen

zuiver presteren en het beste uit jezelf halen extra ondersteuning met voedingssupplementen zuiver presteren en het beste uit jezelf halen extra ondersteuning met voedingssupplementen 2 New Care Supplements levert voedingssupplementen die jou kunnen helpen om gezond en fit te blijven Als topsporter

Nadere informatie

Natural Omega 3+ Support

Natural Omega 3+ Support Natural Omega 3+ Support EPA en DHA (minstens 250 mg per dag) dragen bij aan de ondersteuning van schone bloedvaten en een gezond hart. DHA ondersteunt bij een dergelijke dosering de geheugenfunctie en

Nadere informatie

Acne. ter ondersteuning bij puistjes gedurende de puberteit (B6) Adem, slecht. verbetert conditie tandvlees. Adhd. bij innerlijke onrust.

Acne. ter ondersteuning bij puistjes gedurende de puberteit (B6) Adem, slecht. verbetert conditie tandvlees. Adhd. bij innerlijke onrust. Acne Bèta caroteen ter ondersteuning bij puistjes gedurende de puberteit (B6) voedt en beschermt de huid ter ondersteuning bij puistjes gedurende de puberteit (B6) ter ondersteuning bij puistjes gedurende

Nadere informatie

Systeem antwoord op de behoefte DIEET SUPPLEMENTEN. 5 unieke programma's

Systeem antwoord op de behoefte DIEET SUPPLEMENTEN. 5 unieke programma's Systeem antwoord op de behoefte DIEET SUPPLEMENTEN 5 unieke programma's Gebrek aan vitamine C Snel vermoeid Gebrek aan eetlust Pijn in botten en spieren Bloedarmoede Rood en bloedend tandvlees Zwak immuunsysteem

Nadere informatie

Disclosure belangen spreker

Disclosure belangen spreker Disclosure belangen spreker Wondzorg Symposium 14 oktober 2014 (potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Sponsoring of onderzoeksgeld Honorarium of

Nadere informatie

ANALLERGENIC DIET VOOR DE HOND

ANALLERGENIC DIET VOOR DE HOND ANALLERGENIC DIET VOOR DE HOND Bij de behandeling van voedselovergevoeligheid zal uw dierenarts uw hond een speciale dieetvoeding voorschrijven. Royal Canin Anallergenic Diet is speciaal ontwikkeld voor

Nadere informatie

Welke stoffen zitten er in chocolade en wat is de invloed hiervan op de hersenen?

Welke stoffen zitten er in chocolade en wat is de invloed hiervan op de hersenen? Welke stoffen zitten er in chocolade en wat is de invloed hiervan op de hersenen? In elke chocolade soort zitten delen van de cacaovrucht, of het nou het cacaopoeder of de cacaoboter is. Tegelijkertijd

Nadere informatie

Bij hoeveel procent vochtverlies gaat de sportprestatie achteruit? Ong. 1% Bart van der Meer WM/SM theorie les 11 Amice

Bij hoeveel procent vochtverlies gaat de sportprestatie achteruit? Ong. 1% Bart van der Meer WM/SM theorie les 11 Amice Bij hoeveel procent vochtverlies gaat de sportprestatie achteruit? Ong. 1% Bart van der Meer WM/SM theorie les 11 Amice Bij hoeveel procent vochtverlies krijg je een dorstsignaal? Ong. 2% Bewerkt door

Nadere informatie

ALEURON NUTRIENT. Graan en gezondheid. Volkoren

ALEURON NUTRIENT. Graan en gezondheid. Volkoren ALEURON NUTRIENT Graan en gezondheid Graanproducten worden al meer dan 10.000 jaar gegeten. Tarwe, rijst en maïs zijn wereldwijd de meest gegeten volkoren granen, gevolgd door haver, rogge en gerst. Deze

Nadere informatie

g e c o n c e n t r e e r d e v o e d i n g s s u p p l e m e n t e n EquiForcE

g e c o n c e n t r e e r d e v o e d i n g s s u p p l e m e n t e n EquiForcE g e c o n c e n t r e e r d e v o e d i n g s s u p p l e m e n t e n EquiForce EquiForce - geconcentreerde voedingssupplementen powered by HAVENS g e c o n c e n t r e e r d e v o e d i n g s s u p p

Nadere informatie

CALM DIET VOOR DE KAT

CALM DIET VOOR DE KAT Wanneer uw kat last heeft van stress of een stressvolle situatie wordt verwacht, kan uw dierenarts een speciale dieetvoeding voorschrijven. Calm Diet van Royal Canin is speciaal ontwikkeld voor katten

Nadere informatie

Vitamine B12 Brood Glucose Biefstuk Fruitsap Proteïnen Kiwi Zetmeel Calcium Broccoli

Vitamine B12 Brood Glucose Biefstuk Fruitsap Proteïnen Kiwi Zetmeel Calcium Broccoli Toetsvragen voedingsleer 1. Voedingsmiddel of voedingsstof? Kruis het juiste antwoord aan! Voedingsmiddel Voedingsstof Vitamine B12 Brood Glucose Biefstuk Fruitsap Proteïnen Kiwi Zetmeel Calcium Broccoli

Nadere informatie

OUDER worden is onvermijdelijk...

OUDER worden is onvermijdelijk... OUDER worden is onvermijdelijk... Maar gewrichten kunnen JONG blijven. Gratis info! Alles over gewrichten... Gewrichtspijn bij honden Ouder worden is onvermijdelijk We willen allemaal dat je hond fit,

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Hart en vaatziekten bestrijden en voorkomen met vitamine C Een goedkope en effectieve aanpak van hart en vaatziekten is heel goed mogelijk. En dan niet met farmaceutische middelen, die eigenlijk alleen

Nadere informatie

Slimme voeding. Banaan Vezelrijk Vitamine A,B,C en E

Slimme voeding. Banaan Vezelrijk Vitamine A,B,C en E Slimme voeding Appels (biologische) Verlaagt de glucose opname Verkleint het risico op astma Stimuleert de werking van de alvleesklier Vertraagt de stofwisseling van koolhydraten Verlaagt de kans op hart-

Nadere informatie

Energie op je bord, voedsel tegen vermoeidheid In de herfst worden we sneller moe dan in het warme seizoen. Welke producten verlossen ons van de

Energie op je bord, voedsel tegen vermoeidheid In de herfst worden we sneller moe dan in het warme seizoen. Welke producten verlossen ons van de Energie op je bord, voedsel tegen vermoeidheid In de herfst worden we sneller moe dan in het warme seizoen. Welke producten verlossen ons van de vermoeidheid? Gezond eten, wil niet enkel zeggen voedsel

Nadere informatie

Meer-in-1. multi s met actieve B-vitaminen GEAVANCEERDE VOEDINGSSUPPLEMENTEN MET EEN GEZONDE PRIJS

Meer-in-1. multi s met actieve B-vitaminen GEAVANCEERDE VOEDINGSSUPPLEMENTEN MET EEN GEZONDE PRIJS GEAVANCEERDE VOEDINGSSUPPLEMENTEN MET EEN GEZONDE PRIJS Waarom een multi? De bijzondere eigenschappen van alle VitOrtho voedingssupplementen Optimaal opneembare voedingsstoffen 100% natuurlijk en zuiver

Nadere informatie

Bijeenkomst PN DA. Hans Smeets. Adviseur DLV plant BV

Bijeenkomst PN DA. Hans Smeets. Adviseur DLV plant BV Bijeenkomst PN DA Jongenelen oktober 2013 Hans Smeets. Adviseur DLV plant BV Waarom een grondanalyse? Inzicht krijgen in de beschikbare voeding voor de plant; Hoofdelementen; Sporenelementen; ph van de

Nadere informatie

Diabetic. Waarschuwing Het Diabetic dieet is niet geschikt voor pups, teven tijdens dracht en lactatie en honden met een verhoogde energie-behoefte.

Diabetic. Waarschuwing Het Diabetic dieet is niet geschikt voor pups, teven tijdens dracht en lactatie en honden met een verhoogde energie-behoefte. DIABETIC DIET VOOR DE HOND Voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling van diabetes mellitus. Daarom zal uw dierenarts uw hond meestal een speciale dieetvoeding voorschrijven zoals Royal Canin

Nadere informatie

GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 3. Gezonde voeding

GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 3. Gezonde voeding GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 3 Gezonde voeding 1 INLEIDING Thema 3 hoofdstuk Gezonde voeding blz. 149 Onderwerpen: -Persoonlijke verschillen -Voeding en levensfasen -Voedingsmiddelen en voedingsstoffen -Richtlijnen

Nadere informatie

Vitaminen en mineralen. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Vitaminen en mineralen. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Vitaminen en mineralen Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Vitaminen 3 Mineralen 4 Voeding 4 Dagelijkse behoefte 4 Wanneer extra vitaminen gebruiken

Nadere informatie

Ontdek wat magnesium voor jou kan doen

Ontdek wat magnesium voor jou kan doen Ontdek wat magnesium voor jou kan doen Welk profiel past bij jou? Zwanger Vermoeid of stress Sporter Actief blijven Maag- en darmproblemen Informatiewijzer magnesium Magnesium; een veelzijdig mineraal

Nadere informatie

TRADITIE VEILIG ORIGINEEL

TRADITIE VEILIG ORIGINEEL TRADITIE VEILIG ORIGINEEL Deciniatuur werkt met producten uit het Bioradix-gamma als basis voor de fytotherapie of plantengeneeskunde. Tijdens de therapie versterkt u uw gezondheid door extracten van planten

Nadere informatie

J-ixX. Vrij bewegen met de nieuwe generatie krachtige, natuurlijke producten voor soepele gewrichten en spieren.

J-ixX. Vrij bewegen met de nieuwe generatie krachtige, natuurlijke producten voor soepele gewrichten en spieren. J-ixX Vrij bewegen met de nieuwe generatie krachtige, natuurlijke producten voor soepele gewrichten en spieren. Verleg uw grenzen met J-ixX Vrij bewegen met de nieuwe generatie krachtige, natuurlijke producten

Nadere informatie

Optimalegezondheid.com 2015 JULI 1 14 GEZONDE RECEPTEN

Optimalegezondheid.com 2015 JULI 1 14 GEZONDE RECEPTEN Optimalegezondheid.com 2015 15 JULI GEZONDE RECEPTEN 1 14 GEZONDE RECEPTEN INTRODUCTIE Merk jij het ook al? Dat je meer zin hebt in frisse ingrediënten en daardoor haast automatisch gezonder eet? Dit is

Nadere informatie

De lever bij kat en hond

De lever bij kat en hond De lever bij kat en hond Veterinary Diet DE LEVER BIJ KAT EN HOND Leveraandoeningen komen relatief vaak voor bij katten en honden. De afgelopen jaren is er grote vooruitgang geboekt in het achterhalen

Nadere informatie