RAAMOVEREENKOMST WAGENPARK LEASE SW-BEDRIJVEN EN GELIEERDE ORGANISATIES CEDRIS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RAAMOVEREENKOMST WAGENPARK LEASE SW-BEDRIJVEN EN GELIEERDE ORGANISATIES CEDRIS"

Transcriptie

1 RAAMOVEREENKOMST WAGENPARK LEASE SW-BEDRIJVEN EN GELIEERDE ORGANISATIES.. - CEDRIS

2 Pagina 1 INHOUDSOPGAVE Pagina artikel 1, begrippen... 3 artikel 2, onderwerp van de raamovereenkomst... 4 artikel 3, opdrachtverstrekking en aanvaarding... 5 artikel 4, duur en beëindiging van de raamovereenkomst... 5 artikel 5, deelname... 6 artikel 6, operationel lease... 6 artikel 7, leveringsprogramma... 7 artikel 8, prijzen wagens... 8 artikel 9, kortingen... 8 artikel 10, kosten rijklaar maken... 9 artikel 11, rob... 9 artikel 12, gegarandeerde restwaarden artikel 13, financiering artikel 14, administratie en beheer artikel 15, verzekering artikel 16, brandstofpas artikel 17, winterbanden / all-season banden artikel 18, overige optionele componenten artikel 19, tussentijds of later inleveren artikel 20, inlevering van de wagens artikel 21, accountmanagement artikel 22, evaluatie en managementinformatie artikel 23, managementinformatie opdrachtgever artikel 24, managementinformatie sw-bedrijven en gelieerde organisaties artikel 25, sroi artikel 26, controle artikel 27, overige verplichtingen opdrachtnemer artikel 28, geheimhouding artikel 29, aansprakelijkheid artikel 30, facturering en betalingsvoorwaarden artikel 31, toepasselijke voorwaarden en geschillen bijlage 1 sw-bedrijven en gelieerde organisaties bijlage 2 kortingen bijlage 3 klasse-indeling bijlage 4 rob-prijzen en gegarandeerde restwaarden bijlage 5 concept leasecontract per wagen bijlage 6 innameprotocol wagens bijlage 7 sroi bijlage 8 voorbeeld bewerkersovereenkomsten voor meldplicht datalekken bijlage 9 klachtenregeling bijlage 10 bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bijlage 11 algemene inkoopvoorwaarden voor leveringen en diensten vng... 40

3 Pagina 2 DE ONDERGETEKENDEN 1. Cedris, gevestigd en kantoorhoudend te 3527 LA Utrecht aan de Koningin Wilhelminalaan 3, vertegenwoordigd door haar directeur, de heer J.J. de Haan, en de Commissie Gezamenlijke Inkoop, vertegenwoordigd door haar portefeuillehouder Wagenpark, de heer H.A.P.J.M. Bool MBA, hierna te noemen Opdrachtgever ; 2.., gevestigd en kantoorhoudend te aan de.., te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar, de heer/mevrouw, hierna te noemen "Opdrachtnemer"; Ondergetekenden, hierna gezamenlijk te noemen "Partijen". NEMEN HET VOLGENDE IN AANMERKING A. De SW-bedrijven wensen Wagens te leasen. B. In het kader van het landelijk project Wagenpark lease SW-bedrijven en Gelieerde organisaties" heeft Opdrachtgever een aanbesteding uitgebracht voor het leasen van Wagens. C. Opdrachtgever heeft een Europese openbare aanbesteding uitgevoerd, conform de AW en het aanbestedingsbesluit geldend vanaf 1 juli D. Op 9 september 2016 is de aankondiging gedaan bij TenderNed, met kenmerk en is het Bestek uitgebracht met besteknummer review 9. E. Opdrachtnemer heeft op 2016 een inschrijving ingediend. F. De aanbesteding heeft geleid tot gunning van de Opdracht aan één inschrijver, te weten de Opdrachtnemer. G. Partijen leggen in deze Raamovereenkomst de voorwaarden vast waaronder Opdrachtnemer de Wagens leaset aan de SW-bedrijven en Gelieerde organisaties. H. Opdrachtnemer is bereid en gehouden de Wagens te leasen overeenkomstig de uit deze Raamovereenkomst voortvloeiende voorwaarden.

4 Pagina 3 VERKLAREN TE ZIJN OVEREENGEKOMEN ALS VOLGT Artikel 1, Begrippen In deze Raamovereenkomst worden de navolgende begrippen met een hoofdletter geschreven. Onder deze begrippen wordt verstaan: All-season banden: AW: Bijlagen: Cedris: Commissie Gezamenlijke Inkoop: banden die geschikt zijn voor alle weersomstandigheden; aanbestedingswet 2012, geldig vanaf 1 juli 2016; houdende herziene regels omtrent aanbestedingen (gewijzigde aanbestedingswet 2012) Stb. 2016, 241, inclusief wijzigingen; de Bijlagen 1 tot en met 11, die van dit Bestek onlosmakelijk deel uitmaken; de landelijke vereniging voor sociale werkgelegenheid en re-integratie; commissie van de brancheorganisatie Cedris, die de collectieve inkoopprojecten coördineert; Europese aanbesteding: aanbesteding op basis van de gewijzigde Aanbestedingswet 2012 geldend van 1 juli 2016 en het aanbestedingsbesluit; Gegarandeerde restwaarde: Gelieerde organisatie(s): Leasecontract per wagen: Opdracht: Opdrachtnemer: Opdrachtgever: Partijen: restwaarde van een Wagen die door Opdrachtnemer wordt gegarandeerd; door SW-bedrijven zijn of worden diverse samenwerkingsverbanden, met publieke- en private organisaties gesloten, zoals de samenwerking met de gemeentelijke sociale diensten en Werkbedrijven en partnerships die samenwerken met SW-bedrijven; overeenkomst per geleverde Wagen waarin de voorwaarden en financiële condities van een Wagen zijn vastgelegd; opdracht verstrekt door de Opdrachtgever aan de Opdrachtnemer voor het leasen van Wagens; de Inschrijver aan wie de Opdracht in het kader van dit Bestek is gegund; Cedris, gevestigd en kantoorhoudend te 3527 LA Utrecht aan de Koningin Wilhelminalaan 3; Opdrachtgever en Opdrachtnemer;

5 Pagina 4 Projectgroep: Raamovereenkomst: ROB: SW-bedrijven: Wagenpark: Wagens: Winterbanden: de groep bestaat uit functionarissen van de SW-bedrijven die de Inschrijvingen mede zal beoordelen. In de commissie is zowel inhoudelijke als procedurele deskundigheid vertegenwoordigd; de tussen de SW-bedrijven en Opdrachtnemer afgesloten overeenkomst waarin de voorwaarden en financiële condities zijn opgenomen voor Wagenpark lease; Reparatie, Onderhoud en Banden; de juridische entiteit die de producten afneemt. De Sociale werkvoorziening bedrijven zoals vermeld in Bijlage 1; Wagens van SW-bedrijven en Gelieerde organisaties; bestelwagens (tot kg), 9-persoonsbussen, personenwagens; banden die geschikt zijn voor winterse omstandigheden. Artikel 2, Onderwerp van de Raamovereenkomst 2.1 Onderwerp van de Raamovereenkomst is het leasen van Wagens conform de omschrijving in deze Raamovereenkomst en de hieronder vermelde bescheiden: 1. Bestek Wagenpark lease SW-bedrijven en Gelieerde organisaties, review 9; 2. 2 e en 1 e nota van inlichtingen; 3. Inschrijving van Opdrachtnemer van 2016; 4. nadere schriftelijke werkafspraken; 5. algemene inkoopvoorwaarden voor leveringen en diensten VNG (Bijlage 11). 2.2 In geval van strijdigheid tussen deze Raamovereenkomst en de daarvan deel uitmakende bescheiden geldt de volgende rangorde: 1. Raamovereenkomst; 2. algemene inkoopvoorwaarden voor leveringen en diensten VNG; 3. nadere schriftelijke werkafspraken; 4. 2 e en 1 e nota van inlichtingen; 5. Bestek Wagenpark lease SW-bedrijven en Gelieerde organisaties, review 9; 6. Inschrijving van Opdrachtnemer van Indien op grond van lager gerangschikte bescheiden hogere eisen worden gesteld aan de Opdrachtnemer, gelden steeds die hogere eisen, tenzij in de hoger gerangschikte bescheiden expliciet is aangegeven dat, en ten aanzien van welk specifiek onderdeel, de lagere eisen gelden. 2.3 Opdrachtnemer verplicht zich deze Raamovereenkomst gedurende de looptijd uit te voeren.

6 Pagina 5 Artikel 3, Opdrachtverstrekking en aanvaarding 3.1 Opdrachtgever verstrekt in het kader van het landelijk project Wagenpark lease SW-bedrijven en Gelieerde organisaties aan Opdrachtnemer de Opdracht tot het leveren van Wagenpark lease, gelijk Opdrachtnemer deze Opdracht van de Opdrachtgever aanvaardt, onder de in deze Raamovereenkomst neergelegde voorwaarden. Artikel 4, Duur en beëindiging van de Raamovereenkomst 4.1 De Raamovereenkomst treedt in werking op 1 januari 2017 en wordt aangegaan voor een periode van vier jaar. De Raamovereenkomst eindigt van rechtswege op 31 december Opdrachtgever kan de Raamovereenkomst eenzijdig onder gelijkblijvende voorwaarden tweemaal verlengen met één jaar, tot en met 31 december Voor 1 juli 2020 zal Opdrachtgever de Opdrachtnemer in kennis stellen of gebruik zal worden gemaakt van de verlenging tot en met 31 december Voor 1 juli 2021 zal Opdrachtgever de Opdrachtnemer in kennis stellen of gebruik zal worden gemaakt van de verlenging tot en met 31 december Onverminderd alle andere rechten tot ontbinding heeft Opdrachtgever het recht de Raamovereenkomst met onmiddellijke ingang schriftelijk, zonder nadere ingebrekestelling, te ontbinden indien Opdrachtnemer niet voldoet aan wettelijke vereisten voor de uitoefening van de werkzaamheden die onderwerp zijn van deze Raamovereenkomst. 4.3 Partijen zijn gerechtigd, zonder enige aanmaning of ingebrekestelling, buiten rechte deze Raamovereenkomst onmiddellijk en terstond geheel of gedeeltelijk zonder opzegtermijn te beëindigen door middel van een aangetekend schrijven indien: 1. de wederpartij (voorlopige) surseance van betaling aanvraagt of aan haar (voorlopige) surseance van betaling wordt verleend; 2. de wederpartij faillissement aanvraagt of in staat van faillissement geraakt; 3. de wederpartij haar onderneming liquideert; 4. de wederpartij haar huidige onderneming staakt; 5. op een aanmerkelijk deel van het vermogen van de wederpartij beslag wordt gelegd dan wel deze anderszins niet langer in staat moet worden geacht de Raamovereenkomst na te kunnen komen; 6. er sprake is van een ernstige toerekenbare tekortkoming in de nakoming van deze Raamovereenkomst en deze niet is hersteld binnen drie weken na datum van een aangetekend schrijven van de andere Partij waarin de betreffende Partij op de desbetreffende nalatigheid is gewezen en in gebreke is gesteld; 7. de wederpartij de belangen of de goede naam van de andere Partij schaadt. 4.4 Indien een situatie zoals genoemd in artikel 4.3 sub 6 en/of 7 zich voordoet zullen Partijen in overleg treden. Indien een der Partijen in gebreke blijft zulks overleg te plegen, zullen alle voorvloeiende kosten voor rekening komen van de in gebreke blijvende Partij.

7 Pagina 6 Artikel 5, Deelname 5.1 Opdrachtgever heeft een Raamovereenkomst met Opdrachtnemer gesloten en stelt Opdrachtnemer in staat Wagens te leasen aan de SW-bedrijven en Gelieerde organisaties. 5.2 De SW-bedrijven en Gelieerde organisaties bepalen onverplicht zelfstandig of en welke Wagens zij wensen te leasen van Opdrachtnemer. 5.3 Indien Opdrachtnemer aan een van de SW-bedrijven of Gelieerde organisaties een offerte uitbrengt voor het leasen van Wagens tegen gunstigere financiële condities dan in deze Raamovereenkomst vastgelegd, dan is Opdrachtnemer verplicht deze gunstigere financiële condities onmiddellijk toe te passen voor alle SW-bedrijven en Gelieerde organisaties. Artikel 6, Operationel lease 6.1 De Wagens worden op basis van een full operational lease constructie, op basis van gesloten calculatie met inzicht, afgenomen. Onder full operational lease wordt verstaan een leasevorm waarbij de Wagen juridisch en economisch in eigendom is van de Opdrachtnemer en het gebruiksrecht bij de SW-bedrijven en Gelieerde organisaties ligt. Binnen de Raamovereenkomst zijn de SW-bedrijven en Gelieerde organisaties vrij in de te kiezen Wagen, duur, jaarkilometrage en kostencomponenten van het Leasecontract per wagen. 6.2 Opdrachtnemer hanteert de kortingen per merk en type Wagen zoals vastgelegd in Bijlage Opdrachtnemer hanteert de ROB en Gegarandeerde restwaarden voor de Wagens zoals deze zijn ingedeeld in de 9 klassen, zoals vastgelegd in Bijlage 3 en Opdrachtnemer hanteert de condities voor financiering, zoals vastgelegd in artikel 13 en de kosten voor administratie en beheer zoals vastgelegd in artikel De SW-bedrijven en Gelieerde organisaties hebben de mogelijkheid onderstaande financiële componenten optioneel in het leasetarief op te nemen: Winterbanden/All-season banden (artikel 17); vervangend vervoer na 24 uur (artikel 18); 24 uurs hulpverlening Nederland (artikel 18); verzekering (artikel 15); schadeafhandeling (artikel 18); premiebetaling verzekering (artikel 18); brandstofpas (artikel 16); verwijderen belettering (artikel 18). 6.6 Opdrachtnemer geeft bij alle calculaties (zoals meer niet beperkt tot offerte, afleverings- en hercalculaties en eindafrekeningen) volledig inzicht in alle componenten die het leasetarief bepalen. De Wagens worden geleased onder een operational lease constructie op basis van gesloten calculatie met inzicht.

8 Pagina Opdrachtnemer zal, indien gewenst door het SW-bedrijf of Gelieerde organisaties, het verbruik per wagen dat het SW-bedrijf of Gelieerde organisatie hanteert als normverbruik in de calculatie van de Wagen opnemen. 6.8 Opdrachtnemer zendt bij aanpassingen van de calculaties een gedetailleerde uitleg, zowel de reden als de financiële consequenties, van de aanpassingen naar het SW-bedrijf en Gelieerde organisatie. 6.9 De SW-bedrijven en Gelieerde organisaties betalen een vast maandelijks leasebedrag per Wagen De Wagens worden voor het merendeel zakelijk gebruikt. Een aantal Wagens wordt daarnaast privé gebruikt De Wagens worden geleased via Opdrachtnemer. De SW-bedrijven en Gelieerde organisaties bepalen door welke merkdealer de Wagens worden afgeleverd en onderhouden Per geleasde Wagen wordt door de Opdrachtnemer een Leasecontract opgesteld, zie Bijlage 5. Het Leasecontract per wagen wordt door Opdrachtnemer opgesteld en door partijen ondertekend De looptijd van het Leasecontract per Wagen is maximaal 8 jaar. De SW-bedrijven en Gelieerde organisaties bepalen zelf de looptijd en het geschatte jaarkilometrage Het Leasecontract per wagen kan doorlopen na het einde van de looptijd van de Raamovereenkomst. In dat geval blijven de voorwaarden van de Raamovereenkomst van toepassing gedurende de looptijd van het Leasecontract per wagen, inclusief het recht om de looptijd te verlengen of te verkorten volgens de bij de aflevering van de Wagen geldende financiële condities. Artikel 7, Leveringsprogramma 7.1 Opdrachtnemer kan alle merken en type Wagens leveren die in Nederland via de officiële kanalen worden geïmporteerd waarbij het programma van Opdrachtnemer minimaal bestaat uit bestelwagens, 9-persoonsbussen en personenwagens. Dit geldt tevens voor Wagens voorzien van alternatieve aandrijving zoals hybride en elektrische Wagens. Deze hoeven op dit moment nog niet leverbaar te zijn. 7.2 Opdrachtgever heeft de Wagens ingedeeld in 9 verschillende klassen, zoals onderstaand vermeld: grote gesloten bestelwagens; middelgrote gesloten bestelwagens; grote pick-up bestelwagens; middelgrote pick-up bestelwagens; kleine bestelwagens; 9-persoonsbussen; grote personenwagens; middelgrote personenwagens; kleine personenwagens.

9 Pagina In Bijlage 3 is de indeling in de 9 verschillende klassen nader gespecificeerd. 7.4 Alle Wagens zijn van het meest recente model en van het laatste bouwjaar en voldoen aan de fabriek specificaties, behoudens de noodzakelijke aanpassing voortvloeiende uit de Nederlandse wettelijke voorschriften zodat Nederlandse kentekens door de RDW worden afgegeven. 7.5 Alle Wagens inclusief opties en accessoires voldoen aan de van toepassing zijnde Nederlandse wettelijke voorschriften en waar van toepassing goedgekeurd te zijn door de RDW. Artikel 8, Prijzen Wagens 8.1 Opdrachtnemer hanteert de officiële actuele prijslijsten, zoals deze in Nederland door de fabrikant/importeur van het merk worden uitgegeven en gepubliceerd op haar website. Hierbij worden de volgende prijzen, exclusief btw, vermeld: netto catalogusprijs; bpm (indien van toepassing); opties; bpm over opties (indien van toepassing); accessoires. 8.2 Toekomstig te introduceren Wagens zullen in een klasse-indeling 1 tot en met 9 worden ingepast. Indien opvolgers van bepaalde Wagens, ofwel modificaties van bestaande Wagens, worden geïntroduceerd blijven de financiële condities, kortingen, ROB en Gegarandeerde restwaarden, onveranderd gehandhaafd. Bij het niet nakomen van deze voorwaarden, zal het SW-bedrijf en de Gelieerde organisatie een sanctie opleggen van het verschil in de financiële condities. Artikel 9, Kortingen 9.1 De kortingen worden berekend over de netto catalogusprijzen van de Wagens en de opties en de accessoires op basis van de officiële actuele prijslijsten, zoals deze in Nederland door de fabrikant/importeur van het merk worden uitgegeven en gepubliceerd op haar website. 9.2 De kortingen blijven ongewijzigd gedurende de looptijd van de Raamovereenkomst. 9.3 Indien gedurende de looptijd van de Raamovereenkomst nieuwe landelijke actiemodellen worden geïntroduceerd, wordt minimaal één maand voor de introductie, door de Opdrachtnemer de prijs bekend gemaakt en wordt overleg gevoerd met de Opdrachtgever over de voorgestelde kortingen en dient hierover vooraf overeenstemming te zijn tussen Partijen. 9.4 De kortingen van de huidige landelijke actiemodellen worden in de Inschrijving opgenomen. 9.5 Indien door Opdrachtnemer op bijvoorbeeld verouderde modellen in de loop van de Raamovereenkomst landelijk extra kortingen worden gegeven, dan gelden deze extra kortingen eveneens voor de SW-bedrijven en Gelieerde organisaties. Opdrachtnemer communiceert deze extra kortingen aan Opdrachtgever en de SW-bedrijven en Gelieerde organisaties.

10 Pagina 9 Artikel 10, Kosten rijklaar maken 10.1 De Wagens worden rijklaar afgeleverd. De kosten rijklaar maken, leges, registratiekosten en verwijderingsbijdrage zijn conform de officiële actuele prijslijsten, zoals deze in Nederland door de fabrikant/importeur van het merk worden gepubliceerd op haar website Aflevering van een wagen dient op een locatie naar keuze van de SW-bedrijven en Gelieerde organisaties te geschieden. Daarbij wordt tevens uitleg en instructie over het gebruik van de Wagen, opties en/of accessoires gegeven. Artikel 11, ROB 11.1 De Opdrachtnemer zorgt ervoor dat voor alle SW-bedrijven en Gelieerde organisaties in Nederland voldoende gevestigde onderhoudslocaties/servicepunten voor Wagens beschikbaar zijn of een haal- en brengservice De Wagens worden gedurende de looptijd van het Leasecontract per wagen onderhouden en gerepareerd. Hieronder valt: alle onderhoud volgens voorschrift van de fabrikant, inclusief alle daarbij benodigde middelen en materialen; apk-keuringen en alle onderhoud, dat daaruit voortvloeit, inclusief alle daarbij benodigde middelen en materialen; hulp bij pech onderweg gedurende de looptijd van de ROB en alle onderhoud, dat daaruit voortvloeit, inclusief alle daarbij benodigde middelen en materialen; vervanging van banden wanneer het profiel is afgenomen tot een diepte van 2 millimeter, ongeacht de kilometrage op dat moment. Voor winterbanden geldt dat het profiel een minimale diepte van 4 millimeter heeft; de SW-bedrijven en Gelieerde organisaties zijn verplicht de Wagens te laten onderhouden volgens de bij de Wagen geleverde onderhoudsinstructies van de fabrikant; voor het laten uitvoeren van onderhoud en niet-spoedeisende reparaties zullen de SW-bedrijven en Gelieerde organisaties een telefonische afspraak maken; de mogelijkheid wordt geboden om het onderhoud aan de Wagens desgewenst buiten de reguliere werktijden uit te voeren; bij schade aan een Wagen zal de schade hersteld worden door de Opdrachtnemer c.q. de verzekeraar of een door het SW-bedrijf of Gelieerde organisatie te selecteren erkend schade- en herstelbedrijf Tot de ROB-verplichtingen van Opdrachtnemer behoort niet het herstel van technische storingen, die het gevolg zijn van door Opdrachtnemer overtuigend aan te tonen onjuist gebruik van de Wagen, en die te voorkomen waren. Wanneer zich een dergelijke situatie voordoet wordt het SW-bedrijf of de Gelieerde organisatie geïnformeerd voordat de reparatie wordt uitgevoerd. Het SW-bedrijf of Gelieerde organisatie moet uitdrukkelijk toestemming geven voor het uitvoeren van deze reparaties. Bij twijfel kan het SW-bedrijf of Gelieerde organisatie de expertise inroepen van een onafhankelijke adviseur, wiens oordeel bindend is.

11 Pagina De ROB-prijzen per kilometer zijn onderverdeeld in categorieën jaarkilometrages: tot en met kilometer; tot en met kilometer; tot en met kilometer; tot en met kilometer; tot en met kilometer; tot en met kilometer; tot en met kilometer; tot en met kilometer; tot en met kilometer; tot en met kilometer; tot en met kilometer; tot en met kilometer; tot en met kilometer; tot en met kilometer de jaarkosten ROB worden berekend door de ROB-prijs per kilometer, op basis van het aantal jaren en geschatte jaarkilometrage, te vermenigvuldigen met het geschatte jaarkilometrage Zes maanden voor het einde van de contractperiode van een Wagen, zal de Opdrachtnemer het betrokken SW-bedrijf of Gelieerde organisatie informeren dat de contractperiode afloopt en de ROB eindigt Indien een SW-bedrijf of Gelieerde organisatie besluit de looptijd van het Leasecontract per wagen te wijzigen zal de ROB-prijs per kilometer opnieuw worden vastgesteld op basis van de nieuwe looptijd en het jaarkilometrage, zoals vastgelegd in Bijlage Bij einde van de looptijd van het Leasecontract per wagen wordt de werkelijk verreden kilometrage vastgesteld Bij overschrijding van het vastgelegde aantal kilometers zullen deze door Opdrachtnemer gefactureerd worden volgens de in Bijlage 4 vastgelegde ROB-prijs per kilometer behorend bij het werkelijk verreden kilometrage Bij onderschrijding van het vastgelegde aantal kilometers zullen deze door Opdrachtnemer gecrediteerd worden volgens de in Bijlage 4 vastgelegde ROB-prijs per kilometer behorend bij het werkelijk verreden kilometrage Binnen 30 dagen na einde looptijd van het Leasecontract per wagen zal de facturering of de creditering door Opdrachtnemer plaatsvinden.

12 Pagina 11 Artikel 12, Gegarandeerde restwaarden 12.1 De Gegarandeerde restwaardepercentages zijn vastgelegd in categorieën jaarkilometrages: tot en met kilometer; tot en met kilometer; tot en met kilometer; tot en met kilometer; tot en met kilometer; tot en met kilometer; tot en met kilometer; tot en met kilometer; tot en met kilometer; tot en met kilometer; tot en met kilometer; tot en met kilometer; tot en met kilometer; tot en met kilometer Op basis van het restwaardepercentage wordt het restwaardebedrag vastgesteld. In het Leasecontract per wagen worden de looptijd in het aantal maanden en het aantal kilometers vermeld. Het Leasecontract per wagen eindigt als het aantal maanden, of het totaalkilometrage is bereikt. Indien een SW-bedrijf of Gelieerde organisatie besluit de looptijd van het Leasecontract per wagen te wijzigen zal het restwaardebedrag opnieuw worden vastgesteld op basis van de nieuwe looptijd en het jaarkilometrage, zoals wordt vastgelegd in Bijlage De Gegarandeerde restwaarde wordt berekend over de netto catalogusprijs van de Wagen (bij personenwagens inclusief bpm), inclusief opties en accessoires. De restwaarde is gelijk aan de netto cataloguswaarde van de Wagen (bij personenwagens inclusief bpm) inclusief opties en accessoires van de Wagen (exclusief btw) vermenigvuldigd met het restwaardepercentage. De Gegarandeerde restwaarden zijn exclusief de kosten van rijklaar maken Het restwaardepercentage en het restwaardebedrag worden door Opdrachtnemer gegarandeerd en vastgelegd in het Leasecontract per wagen Opdrachtnemer zal zes maanden voor einde contractdatum van de Wagen, het betreffende SW-bedrijf of Gelieerde organisatie informeren over de afloop van de contractperiode Carrosserieaanpassingen en accessoires vallen onder de Gegarandeerde restwaarde. Het betreft in ieder geval: city Box of vergelijkbare opbouw met laadlift op een chassis cabine respectievelijk plancher cabine; custom-made opbouw op een chassis cabine respectievelijk plancher cabine (bijvoorbeeld voor fietsentransport en dergelijke); dakventilator (al dan niet mechanisch) in gesloten bestel; imperial; laadkraan in pick-up (bijvoorbeeld Maxilift); lat-om-lat betimmering en vloerplaat in een gesloten bestel; ombouw tot dubbele cabine;

13 Pagina 12 open laadbak (al dan niet kippend) op een chassis cabine respectievelijk plancher cabine; parkeersensoren; side-bars; tot dierenambulance omgebouwde gesloten bestel; trekhaak; veegvuilopbouw (al dan niet kippend) op een chassis cabine respectievelijk plancher cabine; zwaaibalk Overige, achteraf door het SW-bedrijf of Gelieerde organisatie, aangebrachte accessoires vallen niet onder de Gegarandeerde restwaarde en blijven eigendom van het SW-bedrijf of Gelieerde organisatie als de accessoires zonder schade kunnen worden verwijderd In voorkomende gevallen kan in onderling overleg een restwaarde voor de achteraf door het SW-bedrijf of Gelieerde organisatie aangebrachte accessoires worden overeengekomen, die wordt vastgelegd in een addendum bij het Leasecontract per wagen. SW-bedrijven hebben de mogelijkheid de Wagen inclusief, de achteraf aangebrachte accessoires in te leveren, zonder meer- of minderkosten De Wagens worden ingeleverd zonder verdere leaseverplichting. Artikel 13, Financiering 13.1 Voor de financiering van de Wagens hanteert Opdrachtnemer de rente op de Europese kapitaalmarkt IRS, looptijd van 4 jaar, bron Wallich & Matthes, met een door Inschrijver te offreren opslag van..%punt. Deze opslag is vast gedurende de looptijd van de Raamovereenkomst Bij een offerteaanvraag voor het Leasecontract per wagen, heeft de hierin gecalculeerde rente een geldigheidsduur van drie maanden. Artikel 14, Administratie en beheer 14.1 De administratie en het beheer van het Wagenpark wordt door Opdrachtnemer uitgevoerd voor een vast bedrag van. per maand per Wagen. Onderstaand zijn de werkzaamheden vastgelegd die minimaal uitgevoerd worden: verwerking aanvragen; advisering; leasecontract opmaak; facturering; Reparatie Onderhoud Banden; afhandeling bekeuringen; bemiddeling hulpverlening binnen- en buitenland; inname einde contract en eindafrekening; schadeafhandeling (indien optioneel afgenomen); verzekering (indien optioneel afgenomen); verstrekken managementinformatie.

14 Pagina 13 Artikel 15, Verzekering 15.1 Voor de verzekeringen heeft het merendeel van de SW-bedrijven een polis met een verzekeringsmaatschappij gesloten. Deze SW-bedrijven willen optioneel de schadeafhandeling inclusief de betaling van de premie via de Opdrachtnemer laten lopen Een aantal SW-bedrijven of Gelieerde organisaties wenst de Wagens via de Opdrachtnemer te verzekeren. Opdrachtnemer offreert de verzekeringspremies. De Wagens zijn/worden minimaal verzekerd voor WA Casco Opdrachtgever heeft de mogelijkheid om via de Opdrachtnemer Wagens te kunnen verzekeren voor: wettelijke aansprakelijkheid; casco; rechtsbijstand (rb); ongevallen inzittenden (oi); schadeverzekering inzittenden (svi) Indien Wagens worden verzekerd via Opdrachtnemer worden in ieder geval de dekkingen WA en Casco afgenomen Het verzekerde bedrag voor wettelijke aansprakelijkheid risico dient in haar totaliteit minimaal ,- per gebeurtenis te bedragen, te verdelen over zaakschade ,- en letselschade , De eigen risico s per gebeurtenis bedragen voor Wettelijke aansprakelijkheid 0,- en voor Casco 500, Bij de ongevallen inzittendenverzekering zijn de uitkeringsbedragen: uitkering bij overlijden maximaal ,-; uitkering bij blijvende invaliditeit maximaal ,-. Artikel 16, Brandstofpas 16.1 Het SW-bedrijf en Gelieerde organisatie kan zowel een brandstofpas gebruiken die door Opdrachtnemer wordt verstrekt als een brandstofpas uit een eigen contract van het SW-bedrijf of Gelieerde organisatie. In beide gevallen kan het SW-bedrijf en Gelieerde organsiatie ervoor kiezen om de brandstof in het leasetarief op te nemen danwel er buiten te houden De SW-bedrijven en Gelieerde organisaties kunnen bepalen van welke producten en diensten de brandstofpashouder gebruik mag maken De kosten van de Brandstofpas bedragen per maand.

15 Pagina 14 Artikel 17, Winterbanden / All-season banden 17.1 SW-bedrijven en Gelieerde organisaties hebben de mogelijkheid in aanvulling op de ROB om banden te gebruiken, die geschikt zijn voor rijden onder winterse omstandigheden. Dit kan op twee manieren: gebruik van All-season banden, voorzien van een snowflaketeken; gecombineerd gebruik van zomer- en Winterbanden, waarbij gewisseld wordt in november en maart De kosten voor All-season banden, voorzien van een snowflaketeken, bedragen.. per maand De kosten voor Winterbanden bedragen.. per maand. Hierbij zijn de twee wisselingen per jaar en de opslag van de niet in gebruik zijnde banden opgenomen. Artikel 18, Overige optionele componenten 18.1 De kosten voor vervangend vervoer, na 24 uur, bedragen.. per maand De kosten voor 24 uurs hulpverlening Nederland bedragen.. per maand De kosten voor premiebetaling verzekering bedragen.. per maand De kosten voor schadeafhandeling bedragen.. per maand De kosten voor verwijderen van belettering bedragen eenmalig.. na inlevering van de Wagen. Artikel 19, Tussentijds of later inleveren 19.1 De bedrijfsvoering van de SW-bedrijven en Gelieerde organisaties is onderhevig aan politieke en externe invloeden, waardoor werkzaamheden en de inzet van Wagens kunnen wijzigen. Het is toegestaan om Wagens tussentijds terug te leveren zonder verdere verplichting aan Opdrachtnemer. Per SW-bedrijf of Gelieerde organisatie kan maximaal 5% van het totaal aantal Leasecontracten per wagen voortijdig beëindigen zonder dat daar aan Opdrachtnemer een vergoeding verschuldigd is Daarnaast is het voor de SW-bedrijven en Gelieerde organisaties mogelijk de Wagens langer door te rijden Indien de SW-bedrijven besluiten de looptijd van het Leasecontract per wagen te wijzigen zal het Gegarandeerde restwaardepercentage en het restwaardebedrag en de ROB-prijs, volgens de vastgelegde methodiek, opnieuw worden berekend en worden vastgelegd Wanneer dergelijke mutaties zich voordoen na beëindiging van de Raamovereenkomst gelden de voorwaarden van de beëindigde Raamovereenkomst.

16 Pagina 15 Artikel 20, Inlevering van de Wagens 20.1 Nadat het aantal maanden of het totaal aantal kilometers in het Leasecontract per wagen is bereikt wordt de Wagen ingeleverd bij de Opdrachtnemer. De dag van inlevering van de Wagen geldt voor de berekening van het aantal maanden/dagen Het daadwerkelijk aantal verreden kilometers wordt vastgesteld en vergeleken met het in het Leasecontract per wagen vastgestelde aantal kilometers Werkwijze afrekening ROB: Het daadwerkelijk aantal verreden kilometers wordt vermenigvuldigd met de ROB-prijs per kilometer zoals vastgelegd in de categorie jaarkilometrage, zoals vastgelegd in Bijlage 4. De kosten ROB die in het Leasecontract per wagen zijn vastgelegd worden hiermee verrekend. Het verschil wordt door Opdrachtnemer gefactureerd c.q. gecrediteerd Werkwijze afrekening Gegarandeerde restwaarde: Indien het daadwerkelijk aantal verreden kilometers in een andere categorie jaarkilometrage valt wordt de Gegarandeerde restwaarde herberekend, zoals vastgelegd in Bijlage 4. De Wagen wordt schadevrij ingeleverd. Rijschades, als lichte steenslag of oppervlakkige krassen, die ontstaan door normaal gebruik en passen bij de kilometerstand van de in te leveren Wagen, worden niet op de restwaarde in mindering gebracht. De richtlijnen voor schades die bij inname worden geconstateerd zijn als Bijlage 6 bijgevoegd Van iedere Wagen waarvan het Leasecontract per wagen afloopt, laat Opdrachtnemer voor eigen rekening door een onafhankelijk expert een innamerapport opstellen Wordt geen overeenstemming bereikt over de hoogte van de schade dan zal in onderling overleg een andere onafhankelijke expert worden aangesteld die conform de daarvoor gebruikelijke taxatiemethode het schadebedrag bepaalt. De uitkomst is bindend. De kosten voor taxatie worden door Opdrachtnemer en het SW-bedrijf of Gelieerde organisatie gedeeld Belettering wordt binnen één week na het innemen van de Wagen verwijderd. Artikel 21, Accountmanagement 21.1 Opdrachtnemer benoemt voor de SW-bedrijven en Gelieerde organisaties een vaste accountmanager met een vaste vervanger. De accountmanager en de vaste vervanger zijn op de hoogte van de in de Raamovereenkomst vastgelegde voorwaarden. De accountmanager beschikt over voldoende senioriteit en communicatieve vaardigheden en heeft een brede productkennis De accountmanager voert periodiek overleg met de SW-bedrijven en Gelieerde organisaties op tactisch en operationeel niveau. De betrokken accountmanager beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift en is rechtstreeks telefonisch bereikbaar Opdrachtnemer heeft voor de SW-bedrijven en Gelieerde organisaties een vaste binnendienstmedewerker met een vaste vervanger.

17 Pagina 16 Artikel 22, Evaluatie 22.1 Opdrachtnemer evalueert minimaal tweemaal per jaar kosteloos op strategisch niveau de dienstverlening met Opdrachtgever. Hierbij wordt de dienstverlening besproken en vindt besluitvorming plaats. Artikel 23, Managementinformatie Opdrachtgever 23.1 De Opdrachtnemer zal gedurende de looptijd van de Raamovereenkomst halfjaarlijks, uiterlijk op 31 januari en 31 juli, en voor het eerst op 31 juli 2017, aan de Opdrachtgever managementinformatie zenden bestaande uit een overzicht van op kenteken gestelde Wagens: merk; type en uitvoering; netto cataloguswaarde per Wagen, opties en accessoires; kopieën Leasecontracten per wagen De Opdrachtnemer zal gedurende de looptijd van de Raamovereenkomst de Opdrachtgever jaarlijks, voor 1 januari van ieder jaar, een actueel overzicht zenden van de matrixen waarin de geïndexeerde prijzen ROB zijn vastgelegd van de in de Raamovereenkomst vastgelegde klasseindeling. Artikel 24, Managementinformatie SW-bedrijven en Gelieerde organisaties 24.1 De Opdrachtnemer zal gedurende de looptijd van de Raamovereenkomst digitaal per SW-bedrijf en Gelieerde organisatie onderstaande informatie online, niet ouder dan een dag, beschikbaar stellen: merk; type en uitvoering; opties en accessoires; netto cataloguswaarde per Wagen, opties en accessoires; looptijden, ingangsdatum en beëindigingsdatum per Wagen; jaarkilometrage; afwijkingen werkelijke kilometers ten opzichte van contractkilometers (bij afwijking in het jaarkilometrage van meer dan 25% wordt hiervan melding gemaakt); fiscale waarde; leasetarief; brandstofverbruik; schadestatistieken, indien de verzekering via de Opdrachtnemer loopt; btw privégebruik; kostenplaats; modificaties en nieuwe Wagens; prijswijzigingen; actiemodellen;

18 Pagina 17 rapportage van het aantal werkplaatsbezoeken en reparaties die buiten het reguliere onderhoud vallen; adviezen aangaande gebruik van de Wagens en/of de noodzaak tot eerder stopzetten of verlengingsmogelijkheden voor de inzet van de Wagens; alle relevante informatie voor wagenparkbeheerders Daarnaast zendt de Opdrachtnemer jaarlijks een voorstel hoe structurele besparingen gerealiseerd kunnen worden. Artikel 25, SROI 25.1 In het kader van SROI zal de Opdrachtnemer werkzaamheden laten uitvoeren door SW-bedrijven. In Bijlage 7 is het plan van aanpak SROI van Opdrachtnemer vastgelegd Opdrachtnemer zal jaarlijks achteraf.. procent van de jaarlijkse Contractwaarde aan SROI afnemen bij de deelnemende SW-bedrijven of Gelieerde organisaties. Het af te nemen jaarbedrag aan SROI wordt vastgesteld op basis van de Contractwaarde van het voorgaande kalenderjaar Indien Opdrachtnemer tijdens de looptijd van de Raamovereenkomst jaarlijks niet het conform artikel 25.2 te berekenen bedrag aan SROI afneemt bij de SW-bedrijven en Gelieerde organisaties dan wordt het verschil tussen het aangeboden bedrag SROI en het bedrag dat daadwerkelijk is afgenomen aan Cedris overgemaakt in februari, volgend op het afgesloten kalenderjaar. Cedris zal voor verdeling onder de deelnemende SW-bedrijven en Gelieerde organisaties zorgen. Artikel 26, Controle 26.1 Opdrachtgever is te allen tijde gerechtigd om de wijze van uitvoering van deze Raamovereenkomst te controleren Opdrachtgever is gerechtigd alle mogelijke maatregelen te treffen die haar redelijk voorkomen. Eventuele kosten van de controles worden gedragen door Opdrachtgever, met uitzondering van de situatie waarin de Opdrachtnemer niet aan zijn verplichtingen blijkt te hebben voldaan. In dat geval worden de kosten gedragen door de Opdrachtnemer. Opdrachtnemer is slechts tot vergoeding van kosten gehouden voor zover de kosten aantoonbaar en redelijkerwijs gemaakt zijn. Artikel 27, Overige verplichtingen Opdrachtnemer 27.1 Opdrachtnemer garandeert dat hij voldoet en blijft voldoen aan alle wettelijke bepalingen en voorschriften, en beschikt en blijft beschikken over alle vereiste vergunningen, beschikkingen en verklaringen, ten aanzien van de dienstverlening en ondernemerschap Opdrachtnemer stelt een bewerkersovereenkomst voor Meldplicht Datalekken op met de SWbedrijven en Gelieerde organisaties. Een voorbeeld bewerkersovereenkomst is als Bijlage 8 bijgevoegd Opdrachtnemer zal klachten behandelen conform haar klachtenregeling, zie Bijlage 9.

19 Pagina Indien Opdrachtnemer bij de uitvoering van de Opdracht gebruik maakt van derde partijen dan zal Opdrachtnemer de regie daarover voeren en jegens Opdrachtgever volledig garant staan voor de juiste uitvoering van de Opdracht en de naleving van de Raamovereenkomst en de daaruit voortvloeiende Leasecontracten per wagen. Artikel 28, Geheimhouding 28.1 De Informatie kan in elke vorm, mondeling of schriftelijk, worden verstrekt Partijen merken hierbij de Informatie aan als vertrouwelijk, tenzij beide Partijen bepaalde Informatie expliciet als niet vertrouwelijk hebben aangemerkt Het is Partijen niet toegestaan Informatie van de wederpartij beschikbaar te stellen, te kopiëren of anderszins te gebruiken of te verspreiden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van wederpartij Partijen bij deze Raamovereenkomst zullen alle Informatie die zij ontvangen, inclusief deze Raamovereenkomst, geheim houden en niet in enige vorm meedelen of beschikbaar stellen aan derden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de wederpartij Partijen zullen de Informatie uitsluitend bekend maken aan hun personeel voor zover deze daarvan kennis dient te nemen voor de uitvoering van de Raamovereenkomst. Partijen zullen hun geheimhoudingsplicht ten aanzien van de Informatie integraal opleggen aan hun personeel Partijen zijn tot geheimhouding van de Informatie gehouden totdat de verstrekte gegevens van openbare bekendheid zijn geworden, buiten toedoen of nalaten van de Partij die de Informatie heeft ontvangen of indien een Partij daartoe, op grond van wet of regelgeving of een bindende beslissing van een bevoegde rechter of van een andere bevoegde overheidsinstantie is gehouden. In dergelijke gevallen zal de Partij die de Informatie aan derden bekend wil maken, de andere Partij hieromtrent vooraf op de hoogte stellen en, waar mogelijk, de inhoud van de openbaarmaking met de andere Partij afstemmen Opdrachtnemer verplicht zich de Informatie op geen enkele wijze, in gewijzigde noch in ongewijzigde vorm, in exploitatie te nemen of toe te passen voor een ander doel dan voor de levering van Wagenpark lease, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de wederpartij. Indien het gebruik van de Informatie door de ontvanger resulteert in rechten van intellectueel eigendom of soortgelijke aanspraken zal de ontvanger van de betreffende Informatie deze rechten en/of aanspraken om niet overdragen aan de Partij die de Informatie heeft verstrekt Na beëindiging van deze Raamovereenkomst zullen Partijen de aan de wederpartij ter beschikking gestelde Informatie op eerste verzoek retourneren of vernietigen Externe communicatie door de Opdrachtnemer kan alleen plaatsvinden na goedkeuring door de Opdrachtgever.

20 Pagina 19 Artikel 29, Aansprakelijkheid 29.1 Indien Opdrachtnemer tekortschiet in de nakoming van één of meer van haar verplichtingen uit deze Raamovereenkomst, dan zal de Opdrachtgever haar deswege in gebreke stellen, tenzij nakoming van de desbetreffende verplichtingen reeds blijvend onmogelijk is, in welk geval de Opdrachtnemer onmiddellijk in gebreke is. De ingebrekestelling zal schriftelijk per aangetekende post geschieden waarbij aan de tekortschietende Partij een redelijke termijn van drie weken zal worden gegund om alsnog haar verplichtingen na te komen. Deze termijn heeft het karakter van een fatale termijn In het geval Opdrachtnemer, ook na aanmaning van wederpartij middels aangetekend schrijven, waarbij een redelijke termijn voor nakoming wordt gesteld, niet voldoet aan zijn verplichting tot nakoming van de genoemde voorwaarden en verplichtingen, is Opdrachtgever, onverminderd zijn verdere rechten, gerechtigd dit verzuim na voorafgaande kennisgeving op kosten van de Opdrachtnemer te verhelpen, hetzij door derden te laten verhelpen. De Opdrachtnemer is verplicht hieraan zijn medewerking te verlenen en desgewenst op eerste verzoek de daarvoor benodigde Informatie te verstrekken Indien Opdrachtnemer geheel of gedeeltelijk tekortschiet in de nakoming van zijn verplichting(en) uit hoofde van de Raamovereenkomst, is hij tegenover de SW-bedrijven en Gelieerde organisaties aansprakelijk voor vergoeding van de door de SW-bedrijven en Gelieerde organisaties geleden en te lijden schade, waaronder begrepen door SW-bedrijven gemaakte kosten ter beperking van haar schade De aansprakelijkheid van Opdrachtnemer is beperkt tot vergoeding van het bedrag waarvoor Opdrachtnemer verzekerd is, conform artikel De aansprakelijkheid van Partijen strekt niet tot vergoeding van indirecte schade, waaronder begrepen bedrijfsschade, winstderving en/of stagnatieschade Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor niet, onvolledige of onjuiste naleving van deze Raamovereenkomst voor zover zij zich gerechtvaardigd kan beroepen op overmacht. Opdrachtnemer kan zich niet beroepen op overmacht ingeval de niet-nakoming te wijten is aan een door haar ingeschakelde derde, tenzij deze derde zich gerechtvaardigd kan beroepen op overmacht en Opdrachtnemer zich heeft ingespannen de gevolgen van de overmachtssituatie voor Opdrachtgever zoveel mogelijk te beperken Opdrachtnemer heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten met een dekking van minimaal ,- per gebeurtenis met een maximum van tenminste ,- per jaar conform de verzekeringspolis die als Bijlage 10 is bijgevoegd De in dit artikel 29 gestelde beperkingen in de aansprakelijkheid van Opdrachtnemer vervallen in geval er sprake is van opzet, grove schuld of nalatigheid van de Opdrachtnemer.

21 Pagina 20 Artikel 30, Facturering en betalingsvoorwaarden 30.1 Per SW-bedrijf of Gelieerde organisatie worden maandelijks achteraf, met een verzamelfactuur, de leasetarieven gefactureerd. Op de factuur wordt de kostenplaats vermeld Het SW-bedrijf of Gelieerde organisatie heeft zonder extra kosten de keuze om de facturen per post of digitaal in de vorm van xls, pdf of ubl bestand te ontvangen. Tevens kunnen de facturen door het SW-bedrijf of Gelieerde organisatie worden gedownload Bij inlevering van de Wagen wordt het daadwerkelijk verreden aantal maanden en kilometers opgenomen en verrekend, zoals wordt opgenomen in Bijlage De betalingstermijn bedraagt 30 dagen na factuurdatum Het SW-bedrijf of Gelieerde organisatie heeft de keuze om de facturen middels een incasso te voldoen of zelf betaalbaar te stellen Overschrijding van een betalingstermijn door een van de SW-bedrijven of Gelieerde organisatie of niet-betaling door haar van (een) factu(u)r(en) op grond van vermoede onjuistheid van die factu(u)r(en) of van ondeugdelijkheid van de gefactureerde prestaties, geeft Opdrachtnemer niet het recht zijn prestaties op te schorten c.q. te beëindigen Het SW-bedrijf of Gelieerde organisatie maakt zo spoedig mogelijk de vermeende onjuistheid van de factu(u)r(en) of de vermeende ondeugdelijkheid van de gefactureerde prestatie aan Opdrachtnemer schriftelijk kenbaar. Nader onderling overleg over de ontstane situatie zal plaatsvinden en Partijen zullen naar redelijkheid en billijkheid handelen Er worden geen overige kosten in rekening gebracht. Artikel 31, Toepasselijke voorwaarden en geschillen 31.1 Op deze Raamovereenkomst is uitsluitend Nederlands recht van toepassing Alle geschillen (daaronder begrepen die welke slechts door één der Partijen als zodanig worden beschouwd) die naar aanleiding van deze Raamovereenkomst tussen Partijen mochten ontstaan en die niet door minnelijk overleg blijken te kunnen worden opgelost, zullen aanhangig worden gemaakt bij de bevoegde rechter te Utrecht Op deze Raamovereenkomst zijn de algemene inkoopvoorwaarden voor leveringen en diensten VNG van toepassing zoals bijgevoegd in Bijlage 11. Bij geschillen over de uitleg van deze Raamovereenkomst gaat de inhoud van deze Raamovereenkomst boven de algemene inkoopvoorwaarden van de VNG en worden bij strijdigheid de betreffende bepalingen uit de algemene inkoopvoorwaarden buiten beschouwing gelaten, tenzij op grond van deze algemene inkoopvoorwaarden hogere eisen aan de Opdrachtnemer worden gesteld Wijzigingen op deze Raamovereenkomst, en aanvullingen daarop, zijn slechts geldig voor zover deze, na onderling overleg, door Partijen schriftelijk zijn vastgelegd.

22 Pagina Indien en voor zover één of meer van de bepalingen in deze Raamovereenkomst onverbindend zijn of worden, dan blijven de overige bepalingen in deze Raamovereenkomst onverkort van kracht. Partijen verbinden zich alsdan om de niet-verbindende bepalingen te vervangen door bepalingen die wel verbindend zijn en die zoveel mogelijk aansluiten bij het doel en de strekking van de niet-verbindende bepalingen Opdrachtnemer kan haar rechten en/of verplichtingen uit deze Raamovereenkomst enkel aan derden overdragen na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Opdrachtgever. Aldus overeengekomen, in drievoud opgemaakt en ondertekend te Utrecht op Cedris Commissie Gezamenlijke Inkoop.. J.J. de Haan, H.A.P.J.M. Bool MBA,, directeur portefeuillehouder

23 Pagina 22 BIJLAGE 1 SW-BEDRIJVEN EN GELIEERDE ORGANISATIES SW-bedrijf Plaatsnaam Deelname Wagenpark koop Deelname Wagenpark lease Huidig aantal wagens koop!go Oosterhout Ja 82 Huidig aantal leasewagens Ability Uithuizen Ja 21 Alescon Hoogeveen 70 AM Match Hoofddorp Ja 46 Amfors groep Amersfoort 124 ATEA-groep Breda 67 Atlant Groep Helmond Ja 55 Avres Gorinchem 38 Baanbrekers Waalwijk 24 Baanstede Purmerend Ja Ja 82 BIGA groep Zeist Ja Ja 45 BWRI Sappemeer 21 CAPARIS Drachten Concern voor Werk N.V. Emmeloord 59 Coöperatie Denekamp 5 DinkellandWerkt! DCW Enschede 36 De Betho Goes Ja 67 De Risse Groep Weert 4 De Zuidhoek Zierikzee 18 Delta Zutphen 38 Dethon Terneuzen Ja 151 Diamant-groep Tilburg Ja 211 Drechtwerk Dordrecht 157 DSW Rijswijk en Zoetermeer Ja 27 Omstreken DZB Leiden Leiden 60 EMCO-groep Emmen 61 Emma Safety Shoes BV Maastricht Ja Ja 10 Empatec Sneek Ja Ja 80 Ergon Eindhoven Ja 145 Felua-groep Apeldoorn 80 Ferm Werk Woerden Ja 24 Fivelingo Appingedam Ja Ja 25 Gemeente Ameland Hollum 5

24 Pagina 23 SW-bedrijf Plaatsnaam Deelname Wagenpark koop Deelname Wagenpark lease Huidig aantal wagens koop Gemeente Goeree- Middelharnis 33 Overflakkee / Webego Haeghe Groep Den Haag 80 Huidig aantal leasewagens Hameland Groenlo 77 IBN Uden 254 iederz Groningen 50 IJmond Werkt! Beverwijk 39 7 IMpact Kampen Ja 16 Inclusief Groep NV Nunspeet Ja Ja 73 5 INTOS Heijen 11 IW4 Veenendaal Ja Ja 25 Laborijn Doetinchem Ja Ja 25 LARCOM Ommen Ja Ja 68 MareGroep Voorhout Ja 57 MTB Maastricht Ja 49 NEF Dokkum Ja Ja 17 NLW Groep NV Venray 51 Noorderkwartier n.v. Schagen 46 NoordWestGroep NV Steenwijk 33 Novatec Tolbert 44 Orionis Walcheren Middelburg 86 Pantar Diemen Ja 210 Paswerk Cruquius Ja 63 Patijnenburg Naaldwijk 17 PAUW Bedrijven Breukelen Ut 43 Permar WS Ede Gld Ja Ja 69 Presikhaaf Bedrijven Arnhem Ja Ja 91 Promen Gouda Ja Ja 77 Proson B.V. Ermelo 5 Reestmond Meppel 26 Rotterdam Werk & Rotterdam 80 Inkomen Sallcon Deventer Ja Ja 33 Soweco N.V. Almelo Ja Ja 57 Stichting Werkprojecten Oldenzaal 5 Oldenzaal Stroomopwaarts Maassluis Ja Ja 46

25 Pagina 24 SW-bedrijf Plaatsnaam Deelname Wagenpark koop Deelname Wagenpark lease Huidig aantal wagens koop SWA Alphen ad Rijn Ja Ja 34 SWB Hengelo Ov Ja 118 Huidig aantal leasewagens Synergon / Gemeente Oldambt Winschoten Ja 99 Tomingroep B.V. Hilversum Ja UW Holding BV Utrecht Ja Ja 81 Vixia bv Sittard Ja 91 WAA groep nv Venlo 55 Wedeka-bedrijven Stadskanaal 108 Weener XL Den Bosch Ja 55 Welplaat Spijkenisse 15 Werkbedrijf De Bolder Den Burg Ja Ja 8 WerkBedrijf Rijk van Nijmegen 52 Nijmegen WerkSaam Westfriesland Hoorn Nh Ja Ja 43 Werkse! Delft Ja Ja 39 Werkzaak Rivierenland Geldermalsen Ja Ja 63 Westrom Roermond 47 Wezo Groep Holding NV Zwolle Ja Ja 51 WIHW Oud Beijerland 14 WNK Personeelsdiensten Alkmaar Ja 40 WOZL Heerlen 35 WSD-Groep Boxtel Ja 51 WVK-groep Bladel Ja 60 WVS-groep Roosendaal Ja Ja 255

26 Pagina 25 Gelieerde organisaties: Gelieerde organisatie Plaatsnaam Deelname Wagenpark koop Deelname Wagenpark lease Huidig aantal wagens koop Huidig aantal leasewagens Alreno bouw Beilen 30 Cycloon Zwolle 10 Het Groenbedrijf B.V. Deventer Ja Ja 59 Intergarde-Polygarde Maastricht Ja Ja 15 Monsdal Arnhem 30 Stadswerk SW Alkmaar Ja Ja 40 Stichting Noppes Purmerend 10 De SW-branche is volop in beweging. Diverse samenwerkingsverbanden, met publieke- en private organisaties zijn of worden in de toekomst gesloten. Door de toekomstige veranderde wetgeving en de wijziging van de doelgroep ontstaan samenwerkingsverbanden tussen SW-bedrijven en Gelieerde organisaties. Voorbeelden van Gelieerde organisaties zijn gemeentelijke sociale diensten, werkbedrijven en partnerships die samenwerken met SW-bedrijven. Deze en toekomstige samenwerkingsverbanden kunnen gebruik maken van de op te stellen Raamovereenkomst.

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLROUND BACKOFFICE

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLROUND BACKOFFICE Artikel 1 Definities 1. In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Allround Backoffice: de gebruiker van deze algemene voorwaarden, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

De Gemeente Landgraaf, kantoorhoudende te Landgraaf, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

De Gemeente Landgraaf, kantoorhoudende te Landgraaf, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd PARTIJEN: De Gemeente Landgraaf, kantoorhoudende te Landgraaf, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door Burgemeester mr, RJ.H. Vlecken, hierna te noemen 'opdrachtgever' EN Ernst & Young Accountants

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Hendriks Project Support

Algemene voorwaarden Hendriks Project Support Artikel 1 Definities 1. In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Hendriks Project Support: de gebruiker van deze algemene voorwaarden, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân (Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân Perceel 2 ademluchtcilinders en dienstverlening Veiligheidsregio Fryslân EN Versie 0.2

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko PM Dordrecht KvKnr hierna te noemen de opdrachtnemer.

ALGEMENE VOORWAARDEN. Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko PM Dordrecht KvKnr hierna te noemen de opdrachtnemer. ALGEMENE VOORWAARDEN Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko 97 3315 PM Dordrecht KvKnr. 51657023 hierna te noemen de opdrachtnemer. Artikel 1. Toepasselijkheid 1. Deze algemene voorwaarden zijn,

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ;

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ; Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: 18830000-6; Juni 2016 De ondergetekenden: De Gemeenschappelijke

Nadere informatie

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ICT Hardware Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Heerhugowaard De ondergetekenden: Datum: 26 januari 2016 Dossier: 0320-412 26 januari 2016-1 - 1., gevestigd te Heerhugowaard,

Nadere informatie

OVEREENKOMST BETREFFENDE LEVERING VAN VERPLEEG- EN VERZORGINGSARTIKELEN VOOR KORAAL GROEP. tussen

OVEREENKOMST BETREFFENDE LEVERING VAN VERPLEEG- EN VERZORGINGSARTIKELEN VOOR KORAAL GROEP. tussen OVEREENKOMST BETREFFENDE LEVERING VAN VERPLEEG- EN VERZORGINGSARTIKELEN VOOR KORAAL GROEP tussen Koraal Groep Valkstraat 14 Postbus 5109, 6130 PC SITTARD vertegenwoordigd door de heer mr. drs. R.W.M. Quik

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden het Perspectief, financieel & strategisch management

Algemene Voorwaarden het Perspectief, financieel & strategisch management Algemene Voorwaarden het Perspectief, financieel & strategisch management Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij

Nadere informatie

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. Algemene Voorwaarden Interim Recruitment Recruvisie Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Definities 1.1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. 1.2. DIGI HR: DIGI HR. 1.3. Opdrachtgever:

Nadere informatie

Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties

Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties De ondergetekenden: A. Nova College statutair gevestigd te Haarlem en kantoorhoudende te Haarlem aan de Buitenrustlaan 9 te Haarlem, te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen

Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen Algemene Voorwaarden van Dienstverlening SPOOR 3 BV Artikel 1. Definities Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen Opdrachtgever: de

Nadere informatie

Overeenkomst. inzake. receptiedienstverlening. tussen. Stichting Nuffic. Opdrachtnemer

Overeenkomst. inzake. receptiedienstverlening. tussen. Stichting Nuffic. Opdrachtnemer Overeenkomst inzake receptiedienstverlening tussen Stichting Nuffic en Opdrachtnemer Contractnummer Datum : contractnummer : datum Pagina 1 van 5 OVEREENKOMST Ondergetekenden: Stichting Nuffic, gevestigd

Nadere informatie

1.3 Toepasselijkheid van algemene of andere voorwaarden van de opdrachtgever wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.

1.3 Toepasselijkheid van algemene of andere voorwaarden van de opdrachtgever wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen. Artikel 1 Aanbieding en overeenkomst 1.1 In deze overeenkomst wordt onder opdrachtgever verstaan: degene die een offerte van MIO Advies, gevestigd te Duiven, hierna MIO Advies, ontvangt of degene met MIO

Nadere informatie

(concept)raamovereenkomst. inzake. de dienstverlening met betrekking tot het opleiden, trainen en oefenen van BHV en EHBO c.a.

(concept)raamovereenkomst. inzake. de dienstverlening met betrekking tot het opleiden, trainen en oefenen van BHV en EHBO c.a. Pagina 1 van 6 Bijlage 3. (concept)raamovereenkomst inzake de dienstverlening met betrekking tot het opleiden, trainen en oefenen van BHV en EHBO c.a. met kenmerk BHV.ca.ICZ/2015/HS ten behoeve van Inkoopcentrum

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Snoep.it v1.2 1/5

Algemene voorwaarden Snoep.it v1.2 1/5 1. Aanbieding en overeenkomst (a) Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten tot het verrichten van diensten door Snoep.IT, hierna aangeduid als Opdrachtnemer,

Nadere informatie

ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer

ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 74414860 Offerte: een aanbieding (schriftelijk of per mail) van Bart Jansen Advies

Nadere informatie

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN, MEER- EN MINDER WERK

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN, MEER- EN MINDER WERK ALGEMENE VOORWAARDEN De hierna volgende Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Surlinio B.V, ingeschreven bij de KvK Haaglanden onder nummer 60691611. ARTIKEL

Nadere informatie

Wagenpark koop SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: , review 7

Wagenpark koop SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: , review 7 Nota van Inlichtingen Wagenpark koop SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbesteding Wagenpark koop SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: 2016-025, review 7

Nadere informatie

De Veiligheidsregio Haaglanden. <Naam bedrijf> Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk

De Veiligheidsregio Haaglanden. <Naam bedrijf> Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk De Veiligheidsregio Haaglanden en Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk Paraaf Opdrachtnemer: Paraaf Opdrachtgever: 1 Raamovereenkomst Bedrijfsmaatschappelijk

Nadere informatie

KWALITEIT IN CONSULTANCY

KWALITEIT IN CONSULTANCY Algemene voorwaarden ARTIKEL 1. Aanbieding en overeenkomst 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten tot het verrichten van diensten door, hierna aangeduid

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1: algemeen Deze algemene voorwaarden, betalings- en leveringsvoorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder 65879880. Deze voorwaarden zijn van kracht vanaf

Nadere informatie

Hierna beiden gezamenlijk aan te duiden als Partijen en afzonderlijk als Partij

Hierna beiden gezamenlijk aan te duiden als Partijen en afzonderlijk als Partij De ondergetekenden: 1. De Onderzoeksraad voor Veiligheid, gevestigd te Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door mw. mr. C.A.J.F. Verheij, Secretaris Directeur, hierna te noemen 'Opdrachtgever',

Nadere informatie

Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening

Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening Stenden Hogeschool - Vertrouwelijk Contractnummer/kenmerk: De ondergetekenden: Stichting Stenden Hogeschool,

Nadere informatie

ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN WERVING & SELECTIE FLEXURANCE B.V.

ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN WERVING & SELECTIE FLEXURANCE B.V. ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN WERVING & SELECTIE FLEXURANCE B.V. Voor het uitvoeren van Werving & Selectie opdrachten door Flexurance B.V., verder te noemen Flexurance in het kader van een overeenkomst

Nadere informatie

Hopmans re-integratie & advies DE WEG NAAR WERK

Hopmans re-integratie & advies DE WEG NAAR WERK LEVERINGSVOORWAARDEN Artikel 1 Aanbieding en overeenkomst 1.1 In deze overeenkomst wordt onder opdrachtgever verstaan: degene die een offerte van Hopmans reintegratie & advies, gevestigd te Nijmegen, ontvangt

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Veiligescholen.nl

Algemene Voorwaarden Veiligescholen.nl Algemene Voorwaarden Veiligescholen.nl Definities 1.1 Overeenkomst: de overeenkomst tussen opdrachtnemer en opdrachtgever met betrekking tot de levering van diensten. 1.2 Opdrachtgever: de partij die de

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Deelneming Stichting Adiona AV2018

Algemene Voorwaarden Deelneming Stichting Adiona AV2018 Algemene Voorwaarden Deelneming Stichting Adiona AV2018 De Algemene Voorwaarden zijn op 17 september 2018 vastgesteld door het bestuur van Stichting Adiona en van toepassing op de Deelneming. Artikel 1.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Jan de Boer Tuinontwerp & Adviesbureau

Algemene voorwaarden Jan de Boer Tuinontwerp & Adviesbureau Algemene voorwaarden Jan de Boer Tuinontwerp & Adviesbureau Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor levering diensten door 3 Ster Advies

Algemene voorwaarden voor levering diensten door 3 Ster Advies Algemene voorwaarden voor levering diensten door Van: gevestigd en kantoorhoudende te 7827 RG, Emmen, Drieteenspecht 4, hierna te noemen: Artikel 1: Definities 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan

Nadere informatie

Conceptovereenkomst Arbeidsmatige Activering kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Contractnummer:<xxx>

Conceptovereenkomst Arbeidsmatige Activering kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Contractnummer:<xxx> Conceptovereenkomst Arbeidsmatige Activering kenmerk 1100152515 Gemeente Utrecht en Contractnummer: Gemeente Utrecht Interne Bedrijven Inkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Artikel 1 : Toepasselijkheid van de voorwaarden Artikel 3: Uitvoering van de overeenkomst Artikel 2: Offertes

Algemene voorwaarden Artikel 1 : Toepasselijkheid van de voorwaarden Artikel 3: Uitvoering van de overeenkomst Artikel 2: Offertes Algemene voorwaarden Artikel 1 : Toepasselijkheid van de voorwaarden 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes en overeenkomsten met betrekking tot het leveren van goederen en/of het verrichten

Nadere informatie

(Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030

(Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030 (Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030 tussen Gemeente Waterland en naam Opdrachtnemer De ondergetekenden, De gemeente Waterland, rechtsgeldig vertegenwoordigd door Lucia Martha Brigitta Catharina Wagenaar-Kroon,

Nadere informatie

Overeenkomst voor accountancydiensten

Overeenkomst voor accountancydiensten Overeenkomst voor accountancydiensten DE ONDERGETEKENDEN: 1. [ Naam Opdrachtnemer], gevestigd te [ adres ] en geregistreerd in het handelsregister onder nummer [ KvKnr ] (hierna te noemen: Opdrachtnemer

Nadere informatie

Voorwaarden Planh Jobcoaching BV Bij ondertekening van de offerte gaat de opdrachtgever akkoord met de leveringsvoorwaarden.

Voorwaarden Planh Jobcoaching BV Bij ondertekening van de offerte gaat de opdrachtgever akkoord met de leveringsvoorwaarden. Voorwaarden Planh Jobcoaching BV Bij ondertekening van de offerte gaat de opdrachtgever akkoord met de leveringsvoorwaarden. 1. Onderzoek, begeleiding, rapportages en advisering, vinden plaats in opdracht

Nadere informatie

Algemene voorwaarden SpaaQ versie

Algemene voorwaarden SpaaQ versie Algemene voorwaarden SpaaQ versie 1.0 2016 Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtgever: degene die, alleen of gezamenlijk en niet in de uitoefening van een beroep

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN SCHOONENBERG RE-INTEGRATIE

ALGEMENE VOORWAARDEN SCHOONENBERG RE-INTEGRATIE Artikel 1 Aanbieding en overeenkomst 1.1 In deze overeenkomst wordt onder opdrachtgever verstaan: degene die een offerte van Schoonenberg Re-integratie, gevestigd te Nijmegen, hierna Schoonenberg Reintegratie,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Onderzoek & Innovatie Groep (OIG)*

Algemene Voorwaarden Onderzoek & Innovatie Groep (OIG)* Algemene Voorwaarden Onderzoek & Innovatie Groep (OIG)* Definities 1.1 Overeenkomst: de overeenkomst tussen opdrachtnemer en opdrachtgever met betrekking tot de levering van diensten. 1.2 Opdrachtgever:

Nadere informatie

7. In geval van strijdigheid tussen de Algemene Leveringsvoorwaarden en enige overeenkomst, dan prevaleren de bepalingen in de overeenkomst.

7. In geval van strijdigheid tussen de Algemene Leveringsvoorwaarden en enige overeenkomst, dan prevaleren de bepalingen in de overeenkomst. ALGEMENE VOORWAARDEN REVIVENDO versie 2013 Artikel 1 Toepasselijkheid en totstandkoming 1. In deze overeenkomst wordt onder opdrachtgever verstaan: degene die een offerte, of aanbieding van Revivendo BV,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Pijnzorg Actief

Algemene Voorwaarden Pijnzorg Actief Algemene Voorwaarden Pijnzorg Actief Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtnemer: Pijnzorg Actief die deze algemene voorwaarden gebruikt voor het aanbieden van

Nadere informatie

Wagenpark lease SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: , review 9

Wagenpark lease SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: , review 9 Nota van Inlichtingen Wagenpark lease SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbesteding Wagenpark lease SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: 2016-030, review

Nadere informatie

All-Insure. Algemene Voorwaarden. Algemene Voorwaarden

All-Insure. Algemene Voorwaarden. Algemene Voorwaarden All-Insure Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden INHOUDSOPGAVE ALGEMENE VOORWAARDEN 1. Definities 2 2. Toepasselijkheid 2 3. Inhoud en uitvoering van de werkzaamheden 2 4. Vergoedingen en betaling

Nadere informatie

Voor zover daar in onderlinge overeenstemming niet schriftelijk van is afgeweken, zijn onderstaande algemene voorwaarden van toepassing.

Voor zover daar in onderlinge overeenstemming niet schriftelijk van is afgeweken, zijn onderstaande algemene voorwaarden van toepassing. Algemene voorwaarden AD Support Van toepassing op de opdrachten aan en overeenkomsten met AD Support, arbeidsdeskundig diensten en re-integratie, gevestigd te Termunten hierna te noemen opdrachtnemer.

Nadere informatie

Gemeente Utrecht. Overeenkomst Beloningsmaatregel A2 Utrecht Bereikbaar kenmerk 17 SO 08

Gemeente Utrecht. Overeenkomst Beloningsmaatregel A2 Utrecht Bereikbaar kenmerk 17 SO 08 Overeenkomst Beloningsmaatregel A2 Utrecht Bereikbaar kenmerk 17 SO 08 Gemeente Utrecht, StadsOntwikkeling en ARS Traffic & Transport Technology B.V. Gemeente Utrecht Partijen: 1. De gemeente Utrecht,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. 1. Definities

Algemene voorwaarden. 1. Definities 1 Algemene voorwaarden Louis van Woerden Algemene voorwaarden 1. Definities 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. LOUIS VAN WOERDEN: Louis van Woerden Advies en Training, eenmanszaak

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V.

Algemene Voorwaarden Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V. Algemene Voorwaarden Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V. Artikel 1 Algemene bepalingen a. Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V.: Het Innovatiecentrum b. Gebruiker: Degene met

Nadere informatie

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden:

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden: Model inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons De ondergetekenden: 1. SBB, gevestigd te Zoetermeer, vertegenwoordigd door , de heer/mevrouw

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Onze algemene voorwaarden en privacy policy zijn te downloaden op

Algemene voorwaarden. Onze algemene voorwaarden en privacy policy zijn te downloaden op 1/5 Algemene voorwaarden Van toepassing op de opdrachten aan: Entry Specialist in ondernemen, gevestigd te Leiden, Hierna te noemen opdrachtnemer A Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. van. Rijnmondse Glas Centrale B.V. hierna te noemen RGC. gevestigd en kantoorhoudende te Dordrecht

ALGEMENE VOORWAARDEN. van. Rijnmondse Glas Centrale B.V. hierna te noemen RGC. gevestigd en kantoorhoudende te Dordrecht 1. Definities ALGEMENE VOORWAARDEN van Rijnmondse Glas Centrale B.V. hierna te noemen RGC gevestigd en kantoorhoudende te Dordrecht 1.1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: AV : de onderhavige

Nadere informatie

Toepasselijkheid en totstandkoming van overeenkomst

Toepasselijkheid en totstandkoming van overeenkomst Artikel 1. Toepasselijkheid en totstandkoming van overeenkomst 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten, rechtsbetrekkingen en offertes met of van Martijn Wesseling gevestigd

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeenteraad 30 mei 2013 10

Raadsvoorstel. Gemeenteraad 30 mei 2013 10 Af r MAASDRIEL Raadsvoorstel Gemeenteraad 30 mei 2013 10 Kerkdriel, 11 april 2013 Onderwerp Benoeming accountant Beslispunten 1. Instemmen met de uitkomst van de regionale Europese aanbesteding accountantscontrole;

Nadere informatie

Willy's Wereld. Algemene voorwaarden

Willy's Wereld. Algemene voorwaarden Willy's Wereld Algemene voorwaarden Artikel 1 Algemeen 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke opdracht, vervolgopdracht, offerte en overeenkomst, alsmede op elke rechtsbetrekking als

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN 1 ALGEMENE VOORWAARDEN Opgesteld door: 2 ALGEMENE VOORWAARDEN FRIETFEEST.NL, gevestigd te Sint-Oedenrode, ingeschreven in het handelsregister onder nummer 17223508 verder te noemen FF. Artikel 1: Definities.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN JIPRODUCTIES

ALGEMENE VOORWAARDEN JIPRODUCTIES ALGEMENE VOORWAARDEN JIPRODUCTIES In deze algemene voorwaarden komen een aantal termen voor waarvan de betekenis hieronder beschreven staat. : de gebruiker van deze algemene voorwaarden., gevestigd aan

Nadere informatie

Artikel 1 In deze Algemene Voorwaarden hebben de hieronder genoemde woorden de betekenis die daarachter staat vermeld:

Artikel 1 In deze Algemene Voorwaarden hebben de hieronder genoemde woorden de betekenis die daarachter staat vermeld: Algemene Voorwaarden Be-Responsible Artikel 1 In deze Algemene Voorwaarden hebben de hieronder genoemde woorden de betekenis die daarachter staat vermeld: 1.1 Be-Responsible te Hilversum, KvK nummer 56328699

Nadere informatie

Contractsduur, uitvoering en wijziging overeen-komst

Contractsduur, uitvoering en wijziging overeen-komst artikel 1. Algemeen 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst tussen Juncto juridisch advies en training, hierna te noemen: Juncto, en een Opdrachtgever waarop

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst. Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar

Concept raamovereenkomst. Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar Concept raamovereenkomst Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar Contractnummer CONH2015 Raamovereenkomst voor de postbezorging

Nadere informatie

Deze Algemene Voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam.

Deze Algemene Voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam. Algemene Voorwaarden Artikel 1. Definities Dienstverlener Dienst dienst kan zijn: Gezondheidsmanager Klant Werknemer Opdracht Contract Bots BodyWorks, gevestigd te Amsterdam die dienst die vermeld wordt

Nadere informatie

Kreeksehaven 61 3077 AG Rotterdam The Netherlands KVK: 53596285 BTW: NL850942135B01. Algemene Voorwaarden. Artikel 5. Uitvoering van de overeenkomst

Kreeksehaven 61 3077 AG Rotterdam The Netherlands KVK: 53596285 BTW: NL850942135B01. Algemene Voorwaarden. Artikel 5. Uitvoering van de overeenkomst Kreeksehaven 61 3077 AG Rotterdam The Netherlands KVK: 53596285 BTW: NL850942135B01 Algemene Voorwaarden Artikel 1. Definities 1.1 Anno 90: Besloten Vennootschap, gevestigd te Rotterdam en ingeschreven

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST SERVICEOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid [NAAM], statutair gevestigd en kantoorhoudende aan de [adres] te [(postcode)] [plaats], ten deze rechtsgeldig

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Administratiekantoor Van Bavel m.i.v. 01-01-2017 Artikel 1. Toepasselijkheid. De voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst gesloten tussen Administratiekantoor Van Bavel

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN RECONSTRUTIES TENNET

ALGEMENE VOORWAARDEN RECONSTRUTIES TENNET ALGEMENE VOORWAARDEN RECONSTRUTIES TENNET PAGINA 1 van 10 PAGINA 2 van 10 Inhoud Artikel 1: Definities 3 Artikel 2: De Overeenkomst 4 Artikel 3: Algemene Voorwaarden 4 Artikel 4: Wijzigingen 4 Artikel

Nadere informatie

CONCEPT Raamovereenkomst Schuldhulpverlening zelfstandig ondernemers kenmerk 13.WI.043. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

CONCEPT Raamovereenkomst Schuldhulpverlening zelfstandig ondernemers kenmerk 13.WI.043. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx CONCEPT Raamovereenkomst Schuldhulpverlening zelfstandig ondernemers kenmerk 13.WI.043 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tot levering. Hulp bij het huishouden 2016

Uitvoeringsovereenkomst tot levering. Hulp bij het huishouden 2016 Pagina 1 van 5 Uitvoeringsovereenkomst tot levering Hulp bij het huishouden 2016 Partijen: Gemeente Mook en Middelaar, gevestigd aan Raadhuisplein 6 te Mook te deze ingevolge het bepaalde in artikel 171

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden 1

Algemene Voorwaarden 1 Algemene Voorwaarden 1 Artikel 1 Algemeen Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, werkzaamheden, offertes en overeenkomsten tussen OM Beleidsadvies en de opdrachtgever. De toepasselijkheid

Nadere informatie

Door een opdracht te verstrekken aan P.F. Kamstra Recycling B.V. gaat de opdrachtgever akkoord met de algemene voorwaarden.

Door een opdracht te verstrekken aan P.F. Kamstra Recycling B.V. gaat de opdrachtgever akkoord met de algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden P.F. Kamstra Recycling B.V. Artikel 1. Verbindendheid Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aangegane overeenkomsten met en uitgevoerde werkzaamheden door P.F. Kamstra

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1. Definities. In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Westermeijer Sporttherapie & Sportmassage

Algemene Voorwaarden. Artikel 1. Definities. In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Westermeijer Sporttherapie & Sportmassage Algemene Voorwaarden Artikel 1. Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Dienstverlener: Westermeijer Sporttherapie & Sportmassage gevestigd op de Kooilaan 1A, 2665 KR Bleiswijk. Dienstverlening:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Dockbite B.V.

Algemene Voorwaarden Dockbite B.V. Algemene Voorwaarden Dockbite B.V. Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. -

Nadere informatie

2.1 Partijen zullen aan elkaar al die informatie verschaffen, welke nodig is of bevorderlijk is voor een goed verloop van de werkzaamheden.

2.1 Partijen zullen aan elkaar al die informatie verschaffen, welke nodig is of bevorderlijk is voor een goed verloop van de werkzaamheden. DE ONDERGETEKENDEN, OPDRACHTGEVER [Naam en functie gevolmachtigde] van de Algemene Rekenkamer, handelend namens de Algemene Rekenkamer, daartoe gemachtigd door de secretaris van de Algemene Rekenkamer

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. van European Management and Sales Services, hierna te noemen E.M.S.S. gevestigd en kantoorhoudende te Dordrecht

ALGEMENE VOORWAARDEN. van European Management and Sales Services, hierna te noemen E.M.S.S. gevestigd en kantoorhoudende te Dordrecht ALGEMENE VOORWAARDEN van European Management and Sales Services, hierna te noemen E.M.S.S. gevestigd en kantoorhoudende te Dordrecht 1. Definities 1.1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen:

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen: Voorbeeld overeenkomst van opdracht Partijen: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (naam) B.V., gevestigd te (adres), rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam), hierna te noemen Opdrachtgever

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. 1. Algemeen

ALGEMENE VOORWAARDEN. 1. Algemeen ALGEMENE VOORWAARDEN De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Office Support SG Arnhem B.V. gevestigd en kantoorhoudende te Arnhem, gedeponeerd ter Griffie van de arrondissementsrechtbank

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Algemene Voorwaarden Wervi ng en Selectie Fiscale Arena

INHOUDSOPGAVE. Algemene Voorwaarden Wervi ng en Selectie Fiscale Arena INHOUDSOPGAVE Algemene Voorwaarden Wervi ng en Selectie Fiscale Arena Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Werkingssfeer

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN DEKONINGSCHRIJFT. 1. Begrippen In deze Algemene Voorwaarden en de overeenkomsten van DeKoningschrijft wordt verstaan onder:

ALGEMENE VOORWAARDEN DEKONINGSCHRIJFT. 1. Begrippen In deze Algemene Voorwaarden en de overeenkomsten van DeKoningschrijft wordt verstaan onder: ALGEMENE VOORWAARDEN DEKONINGSCHRIJFT 1. Begrippen In deze Algemene Voorwaarden en de overeenkomsten van DeKoningschrijft wordt verstaan onder: Persoon: Klant: Opdrachtnemer: Opdracht: Overeenkomst: iedere

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN BIJ DE UITVOERING VAN OPDRACHTEN RAINMEN B.V. Artikel 1: Toepasselijkheid

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN BIJ DE UITVOERING VAN OPDRACHTEN RAINMEN B.V. Artikel 1: Toepasselijkheid ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN BIJ DE UITVOERING VAN OPDRACHTEN RAINMEN B.V. Artikel 1: Toepasselijkheid 1.1 Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, opdrachten en

Nadere informatie

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016 Gemeente Assen (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering 1 oktober 2016 Pagina : 1 van 5 Versie : 0.1 concept OVEREENKOMST Dwanginvordering gemeente Assen De ondergetekenden: De gemeente Assen, gevestigd

Nadere informatie

SCHOONMAAKOVEREENKOMST

SCHOONMAAKOVEREENKOMST SCHOONMAAKOVEREENKOMST met toepassing van de AVSN 2008 deel A en B Partijen: A. Omroep Brabant Mediafaciliteiten CV gevestigd en kantoor houdende te Son, aan Science Park Eindhoven 5550 (5692 EL) rechtsgeldig

Nadere informatie

1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: TerZake : de gebruiker van de algemene voorwaarden; Opdrachtgever: de wederpartij van TerZake.

1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: TerZake : de gebruiker van de algemene voorwaarden; Opdrachtgever: de wederpartij van TerZake. Algemene voorwaarden voor dienstverlening Artikel 1. Definities 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: TerZake : de gebruiker van de algemene voorwaarden; Opdrachtgever: de wederpartij van

Nadere informatie

Artikel 1 Algemeen Artikel 2 Totstandkoming van de overeenkomst Artikel 3 Duur van de overeenkomst Artikel 4 Uitvoering van de opdracht

Artikel 1 Algemeen Artikel 2 Totstandkoming van de overeenkomst Artikel 3 Duur van de overeenkomst Artikel 4 Uitvoering van de opdracht Artikel 1 Algemeen In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Opdrachtgever: de partij die de opdracht tot de werkzaamheden geeft. 2. Opdrachtnemer: Avazo Administratie & Advies. 3. Deze Algemene

Nadere informatie

Administratiekantoor Bouw-Mouw

Administratiekantoor Bouw-Mouw ALGEMENE VOORWAARDEN Administratiekantoor Bouw-Mouw Zoomweg 55 8071 EH Nunspeet Inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel 08147387 Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1. Deze voorwaarden gelden

Nadere informatie

Dit zijn de Algemene Voorwaarden van BinnenBuiten Advies. BinnenBuiten Advies is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer

Dit zijn de Algemene Voorwaarden van BinnenBuiten Advies. BinnenBuiten Advies is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer ALGEMENE VOORWAARDEN Dit zijn de Algemene Voorwaarden van BinnenBuiten Advies. BinnenBuiten Advies is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 66809932 1. Definities In deze Algemene Voorwaarden

Nadere informatie

Algemene voorwaarden CUTECH B.V.

Algemene voorwaarden CUTECH B.V. Algemene voorwaarden CUTECH B.V. Algemene voorwaarden CUTECH BV 1-7 8-4-2005 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Algemene bepalingen...3 Artikel 1. Toepasselijkheid...3 Artikel 2. Offerten...3 Artikel 3. Wijzigen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden PH&A Salaris en Advies

Algemene Voorwaarden PH&A Salaris en Advies Algemene Voorwaarden PH&A Salaris en Advies Artikel 1. Definities a) Opdrachtgever: De natuurlijk persoon of de rechtspersoon die aan Opdrachtnemer de Opdracht heeft gegeven tot het verrichten van Werkzaamheden.

Nadere informatie

Model-overeenkomst voor onderzoeksopdrachten

Model-overeenkomst voor onderzoeksopdrachten Model-overeenkomst voor onderzoeksopdrachten De ondergetekenden: Het College voor zorgverzekeringen, gevestigd te Diemen, aan de Eekholt 4, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer drs. R.G.P.

Nadere informatie

Raamovereenkomst 'Betonnen rioolbuizen en -putten', kenmerk 14.SW.139. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

Raamovereenkomst 'Betonnen rioolbuizen en -putten', kenmerk 14.SW.139. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx Raamovereenkomst 'Betonnen rioolbuizen en -putten', kenmerk 14.SW.139 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Websitescanner Willibrorduslaan 81 KvK: hierna te noemen: gebruiker

Algemene Voorwaarden Websitescanner Willibrorduslaan 81 KvK: hierna te noemen: gebruiker Algemene Voorwaarden Websitescanner Willibrorduslaan 81 KvK: 70476748 hierna te noemen: gebruiker Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN TRAININGEN

ALGEMENE VOORWAARDEN TRAININGEN ALGEMENE VOORWAARDEN TRAININGEN 1 Algemene voorwaarden Trainingen Artikel 1 Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a - Studio Zuidas BV: Het management, medewerkers en freelance

Nadere informatie

2.4 Alle werkzaamheden worden door 2directIT uitgevoerd op basis van nacalculatie.

2.4 Alle werkzaamheden worden door 2directIT uitgevoerd op basis van nacalculatie. ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN Artikel 1 Toepassingsgebied 1.1 Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing bij opdrachten aan en op alle aanbiedingen en overeenkomsten waarbij 2directIT partij

Nadere informatie

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 1 Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 tussen 1.De Staat der Nederlanden, Ministerie van Defensie gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van De Jong Assurantiën cv en/of De Jong & Bouterse bv, behorend bij de Overeenkomst tot het verrichten van diensten

Algemene Voorwaarden van De Jong Assurantiën cv en/of De Jong & Bouterse bv, behorend bij de Overeenkomst tot het verrichten van diensten Algemene Voorwaarden van De Jong Assurantiën cv en/of De Jong & Bouterse bv, behorend bij de Overeenkomst tot het verrichten van diensten Artikel 1 Algemeen 1.1 In de Algemene Voorwaarden wordt verstaan

Nadere informatie

Overeenkomst Juridische dienstverlening kenmerk INK/POJ/ Gemeente De Bilt en xxx

Overeenkomst Juridische dienstverlening kenmerk INK/POJ/ Gemeente De Bilt en xxx Overeenkomst Juridische dienstverlening kenmerk INK/POJ/042013 Gemeente De Bilt en xxx Overeenkomst voor de Juridische dienstverlening Perceel 1: Perceel 2: Perceel 3: Perceel 4: arbeids- en ambtenarenrecht

Nadere informatie

CONCEPT Raamovereenkomst Bewegwijzering Stadskantoor kenmerk 13.POS.106. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

CONCEPT Raamovereenkomst Bewegwijzering Stadskantoor kenmerk 13.POS.106. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx CONCEPT Raamovereenkomst Bewegwijzering Stadskantoor kenmerk 13.POS.106 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres

Nadere informatie

Artikel 1; Algemeen. Artikel 2; Prijzen en betalingen. Artikel 3; Aansprakelijkheid

Artikel 1; Algemeen. Artikel 2; Prijzen en betalingen. Artikel 3; Aansprakelijkheid Artikel 1; Algemeen 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Mediation Nederland en op alle rechtsverhoudingen die daaruit voortvloeien. 1.2 Afwijkingen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Stichting Salvage

Algemene voorwaarden Stichting Salvage Algemene voorwaarden Stichting Salvage 30 augustus 2010 ALGEMENE VOORWAARDEN Stichting Salvage, Prins Willem Alexanderlaan 701, 7311 ST Apeldoorn Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 Deze voorwaarden zijn van

Nadere informatie

LICENTIEOVEREENKOMST

LICENTIEOVEREENKOMST LICENTIEOVEREENKOMST Ondergetekenden: 1. [NAAM ARCHITECT(ENBUREAU)], geboren op [ ] te [ ], wonende te [ ] aan de [ ]/ gevestigd en kantoorhoudende aan de [ ] te [ ], (ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Monteban ICT

Algemene voorwaarden Monteban ICT Algemene voorwaarden Monteban ICT Artikel 1 Algemeen 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst tussen Monteban ICT, hierna te noemen gebruiker, en een wederpartij

Nadere informatie

1.2 Door het verstrekken van de opdracht accepteert de opdrachtgever deze voorwaarden.

1.2 Door het verstrekken van de opdracht accepteert de opdrachtgever deze voorwaarden. Leveringsvoorwaarden Artikel 1 Geldigheid van deze voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en op alle overeenkomsten tot uitvoering van werkzaamheden of het leveren van

Nadere informatie

van: DrawBridge54 Nederland, Zaagmolen 2, 3962 GA Wijk bij Duurstede, KvK 30248637

van: DrawBridge54 Nederland, Zaagmolen 2, 3962 GA Wijk bij Duurstede, KvK 30248637 ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DIENSTVERLENING van: DrawBridge54 Nederland, Zaagmolen 2, 3962 GA Wijk bij Duurstede, KvK 30248637 Artikel 1 Toepasselijkheid 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten

Nadere informatie

DAN VVE BEHEER EN ADMINISTRATIES B.V. Gevestigd en kantoorhoudende te Rotterdam, Ebenhaezerstraat 33, 3083 RD.

DAN VVE BEHEER EN ADMINISTRATIES B.V. Gevestigd en kantoorhoudende te Rotterdam, Ebenhaezerstraat 33, 3083 RD. Algemene Voorwaarden voor dienstverlening. DAN VVE BEHEER EN ADMINISTRATIES B.V. Gevestigd en kantoorhoudende te Rotterdam, Ebenhaezerstraat 33, 3083 RD. Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden

Nadere informatie