In werk vind je erkenning. In de natuur vind je jezelf.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In werk vind je erkenning. In de natuur vind je jezelf."

Transcriptie

1 Bijenhuis 3.0

2 In werk vind je erkenning. In de natuur vind je jezelf.

3 Inhoud Over ons De blik vooruit Maatschappelijk gezien Alles over bijen Andere tijden Het nieuwe Bijenhuis Planning en Feiten Colofon

4 Over ons De Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) verbindt imkerend Nederland. Met ruim leden zijn we verreweg de grootste imkerorganisatie in het land. De vereniging bestaat uit meer dan 200 regionale afdelingen met elk hun eigen bestuur. Het merendeel van de leden is actief bijenhouder met gemiddeld tien volken. De vereniging is gevestigd in het Bijenhuis in Wageningen. We treden op als ambassadeur en als belangenbehartiger van imkers. De vereniging informeert en draagt kennis over, zowel intern naar leden als extern naar publiek en media. Daarnaast ondersteunen we leden en afdelingen met informatiemateriaal en organiseren we landelijke evenementen en studiedagen. Veel van die activiteiten vinden momenteel gedecentraliseerd en willekeurig op tal van locaties in het land plaats.

5 bijenhuis opening feestelijke 1970 De blik vooruit! Het Bijenhuis is ruim veertig jaar geleden gebouwd met een ander doel dan anno 2013 gewenst is. De huidige indeling is niet meer geschikt vanwege toegenomen winkelverkopen, en staat ook de gewenste functie van ontmoetingscentrum in de weg. De exporuimte met levende bijen is beperkt toegankelijk en maakt onvoldoende deel uit van de totale toegankelijke ruimte. Inrichting en ruimte van de kantoren voor personeel zijn ontoereikend en voldoen niet aan de ARBOmaatstaven. In 2012, in het Jaar van de Bij, zijn plannen ontwikkeld voor een grondige renovatie van het Bijenhuis. In dit boekje meer over de bedoeling van deze plannen en hoe ze kunnen worden gerealiseerd. Modern centrum De NBV wil haar Bijenhuis versterken als bindmiddel voor en informatiecentrum van de vereniging. Het moet een vanzelfsprekende, centrale en goed geoutilleerde ontmoetingsplaats worden: een cursuscentrum en vergaderlocatie voor bestuur, diverse commissies en werkgroepen. De gelijknamige winkel met imkermaterialen biedt service aan de leden en maakt deel uit van een bezoek aan het Bijenhuis. Voor geïnteresseerden wordt het nieuwe Bijenhuis een prachtige plek om kennis te nemen van heden en verleden van de bijenhouderij en te ervaren wat het is om imker te zijn. Het zal meer ruimte bieden om groepen bezoekers te ontvangen, zowel scholieren als volwassenen.

6 Maatschappelijk gezien de kerstversiering extra kleur geven. De schattingen van de bijdrage van bijen aan de economie lopen uiteen van 1 tot 4 miljard euro, afhankelijk van de factoren die worden meegeteld in het totaal. PASSEND IN HET TIJDSBEELD De hernieuwde aandacht voor bijen in het algemeen en honingbijen in het Meer dan een eeuw geleden was het houden van bijen nog een serieuze neveninkomstenbron en verdiende men aan honingoogst en bijenwas. In de 21e eeuw is daarvan in ons land nauwelijks nog sprake. Het is vooral de fascinatie voor de honingbij die mensen doet besluiten imker te worden. Vaak gaat die fascinatie over van ouder op kind of grootouder op kleinkind. Voor een aantal imkers groeit het houden van bijen uit tot een professie. Als imker neem je met je honingbijen - bewust of niet deel aan de bestuiving van bloeiende gewassen. Honingbijen zijn niet alleen van groot belang als schakel in de biodiversiteit, ze spelen ook een essentiële rol in het ontstaan van ons voedsel. De jaarlijkse bloei van miljoenen fruitbomen, bessenstruiken en aardbeienplanten levert zoveel mooie vruchten op dankzij duizenden bijenvolken in de nabijheid. Die volken worden daar door imkers tijdens de bloeiperiode neergezet. Zo helpen bijen en imkers mee aan het vergroten van de oogst en aan de variatie in onze dagelijkse maaltijden en die van bijvoorbeeld vogels en kleine zoogdieren. Bijen worden ook in kassen ingezet - bijvoorbeeld bij de teelt van paprika s - en ze zijn van nut in de zaad- en sierteelt. Dankzij bijen dragen hulsttakken mooie rode bessen, die bijzonder als gevolg van de grootschalige sterfte doet veel mensen besluiten zich in het houden van bijen te verdiepen. Het Jaar van de Bij in 2012 heeft een enorme golf van belangstelling teweeggebracht, ook onder jongeren. Het imago van de imkerij is drastisch veranderd: waren imkers voorheen gericht op het oogsten van honing, tegenwoordig zijn ze zich vooral bewust van hun omgeving en de natuur en het belang van bijen daarin. Dat de NBV meegaat in die verandering is niet meer dan logisch. De basiscursussen die op tientallen plaatsen onder auspiciën van de NBV worden georganiseerd zijn al enige jaren achtereen volgeboekt. Mede hierdoor treedt er een welkome jongere generatie toe tot het imkersgilde.

7 Alles over bijen Wat is er mooier om wat te weten te komen over het wonderlijke leven van honingbijen dan op een plek die daarmee is doordrenkt. Bijenhuis 3.0 biedt de bezoeker op velerlei wijze inzage in de huidige imkerij. Het prikkelt de zintuigen door de geur van honing en was. Op mooie dagen klinkt het weldadige gezoem van honingbijen, die inen uitvliegen vanuit bijenkasten in de bijenstand in aangrenzende tuin, beplant met talloze soorten drachtplanten. BUITEN NAAR BINNEN Het vernieuwingsplan voorziet in een ruim opgezette winkel met imkergereedschappen en materialen voor het houden van bijen. De aparte exporuimte in de huidige situatie wordt geïntegreerd in het totaal van de nieuwe opzet van de winkel. Zo gaat de historie deel uitmaken van de actualiteit. Het bijenvolk in de glazen kast vliegt vanuit het expo- en restauratiegedeelte heen en weer op zoek naar nectar en stuifmeel. Een grote glazen schuifwand verbindt de bezoekers met het buitenleven van de honingbij door ruim zicht op de bijentuin. GROTE GROEPEN WELKOM De opzet van Bijenhuis 3.0 is erop gericht dat schoolklassen, ook voor voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs, en groepen volwassenen er een leerzame tijd kunnen doorbrengen. In de filmzaal op de eerste verdieping is gelegenheid voor een beeldend relaas. Vrijwilligers aangesloten bij de NBV -allen ervaren imker- vertellen over hun hobby en demonstreren hoe het bijenhouden jaarrond in zijn werk gaat. DAGJE UIT Het Bijenhuis is van alle gemakken voorzien om een plezierige en leerzame tijd door te brengen, ook voor de imker en zijn of haar gezin of vrienden. De restauratieruimte is voorzien van automaten met verschillende dranken en spijzen. Desgewenst kan voor een lunch worden gezorgd.

8 Andere tijden Van suikerschuur naar imkercentrum Het Bijenhuis aan de Grintweg in Wageningen is niet alleen onder imkers een begrip, maar ook ver daarbuiten bij velen die wel eens te maken hebben gehad met het houden van bijen. Het goed gesitueerde gebouw biedt sinds 1970 onderdak aan de vereniging, imkerwinkel, werkplaatsen en een expositieruimte annex vergaderzaal. Het grootste deel van het pand bestaat uit opslagruimte: berekend op bulkinkoop van suiker voor de inwintering van bijenvolken. Die grootschalige inkoop is echter al lang verleden tijd. Sinds de bouw is er aan de inrichting nauwelijks iets veranderd of aangepast aan de eisen van deze tijd. MODERN EN TOEGANKELIJK Begrippen als sleets, ondoelmatig en ruimteverspillend zijn momenteel van toepassing op het interieur. De huidige indeling staat de ontwikkeling van de vereniging in de weg in een tijd waarin de maatschappelijke aandacht voor bijen en de bijenhouderij enorm is toegenomen. Na realisatie van de voorgenomen interne verbouwing voldoen de kantoren en werkplaatsen aan de isolatie- en ARBO-eisen. Alle ruimten, inclusief sanitair zijn gelijkvloers en daarmee goed toegankelijk voor mindervaliden. De grote vergader/ filmzaal op de eerste verdieping is bereikbaar met een trap of een lift. De parkeerplaats voor het gebouw biedt ruimte aan circa vijftig auto s en ook met een plaats voor een touringcar is rekening gehouden.

9

10 METAALBEWERKING WASVERWERKING BALIE VLONDER MET HONINGSLINGERS HOUTBEWERKING WINKEL BEGANDE GROND OPSLAGHAL KANTOOR EXPEDITIE & SUIKERDEPOT KANTOREN & VERGADEREN TERRAS EXPOSITIE, GLAZEN BIJENKAST, PRATEN EN RESTAURATIE OPSLAG VERGADERZAAL WONING OPSLAGHAL

11 Ontmoeten Afspreken voor een vergadering in dit centraal in het land gelegen Bijenhuis wordt vanzelfsprekend. Er is plaats en gelegenheid naar keuze, ook voor meerdere bijeenkomsten tegelijkertijd. In de pauze even de benen strekken in de riante bijentuin. Of na afloop nog even winkelen of op een mooie dag napraten op het terras in de tuin; maakt het Bijenhuis extra aantrekkelijk. VAN 2 TOT 120 PERSONEN De opzet voorziet in diverse mogelijkheden voor overleg: voor een paar personen te midden van de roering van de winkel tot enkele rustige gespreksruimten en een vergaderzaal met een capaciteit van maximaal 120 stoelen. Deze grote zaal is multifunctioneel. Hij kan als geheel worden gebruikt, maar ook door middel van scheidingswanden desgewenst in tweeën of drieën worden gedeeld. De entree is afgescheiden van de kantoren en de winkel. Daardoor is de ruimte ook buiten kantooruren beschikbaar. COMFORT De grote zaal is standaard voorzien van up-to-date projectieapparatuur, zodat het meenemen van slechts een USB-stick met daarop de presentatie voldoende is. WIFI is overal in het gebouw beschikbaar. Voorzieningen voor het gebruiken van een smakelijke en verantwoorde lunch zijn aanwezig. Voor catering zijn er goede afspraken met leveranciers in de buurt.

12 Ledenservice Een imker moet over allerlei materialen kunnen beschikken om zijn of haar hobby te kunnen uitoefenen. De service van de vereniging blijft een middel om de achterban te binden. Dat is nu al zo en WEB-WINKEL Het bestellen via internet is niet meer weg te denken en de omvang daarvan op het totaal neemt jaarlijks toe. Medewerkers leggen in de drukke weken vele kilometers af tussen kantoor, winkel en magazijn om al die bestellingen bijeen te zoeken en gereed te maken voor verzending. Verre van handig. in de vernieuwde opzet zal dat nog veel meer het geval zijn. De ruime indeling en het daglicht dat van verschillende kanten binnenkomt, maken het verblijf aantrekkelijker. Niemand zal een bezoeker erop aankijken als die een halve dag loopt te dwalen tussen de materialen en uiteindelijk met een gevulde winkelwagen bij de kassa belandt. OP VOORRAAD Met twee keer zoveel vloeroppervlak wordt het presenteren van de artikelen in de winkel eenvoudiger. Alles ligt onder handbereik, ook het merendeel van de voorraden die voorheen in het magazijn lagen opgeslagen. Depothouders en andere grotere afnemers kunnen al het materiaal, ook in grotere hoeveelheden zelf bijeen zoeken. Winkelmedewerkers helpen graag, maar hoeven niet meer telkens het magazijn in om voorraden aan te vullen. BIJ-ZAKEN Naast imkerartikelen krijgen in de nieuwe opzet allerlei zaken die niet direct met de imkerij te maken hebben meer ruimte en aandacht. Denk daarbij aan een ruim aanbod: van nestgelegenheden voor solitaire bijen tot honingproducten voor de inwendige mens en voor de verzorging van de huid. In de 3.0-uitvoering komt alles in één ruimte bijeen. Dat levert veel winst op. Winkelmedewerkers werken aan een ruime balie voorzien van alle benodigde apparatuur, waarachter zij bestellingen afhandelen en met klanten kunnen afrekenen. Op die manier is er altijd iemand in de winkel aanwezig en aanspreekbaar voor vragen.

13 Werken en fabriceren Naast ontmoetingscentrum en imkerwinkel is onder het dak van het Bijenhuis het ledensecretariaat van de NBV ondergebracht, evenals het redactiesecretariaat van het tijdschrift. Het loskoppelen van kantoor en winkel levert een kwaliteitsverbetering op met betrekking tot de uitvoering van de afzonderlijke taken van de medewerkers. Het kantoorgedeelte biedt rustige werken overlegruimten, waarbij er ook is gedacht aan werkplekken voor tijdelijke medewerkers en stagiaires. De houtwerkplaats waar bijenkasten met kwaliteitskeur worden vervaardigd, voldoet en blijft onveranderd. De ruimte voor wasverwerking is echter verouderd en zal in de nabijheid van en zichtbaar vanuit de winkel een nieuwe plek krijgen.

14 Planning en feiten 2014 Februari Inrichting en voltooiing April Feestelijke heropening Situering in het land EN relatie met de omgeving Het Bijenhuis staat in een groene landelijke omgeving aan de noordoostzijde van Wageningen aan de kant van Ede/Bennekom. Wageningen University & Research centre bevindt zich in de directe omgeving. De centrale ligging, dicht bij de A12 maakt het Bijenhuis goed bereikbaar vanuit alle windstreken. Bijvoorbeeld in 50 minuten vanuit Zwolle, 55 minuten vanuit Eindhoven en 60 minuten vanuit Amsterdam April Plan voorleggen ter goedkeuring aan leden Mei Vergunningen en offertes September Aanbesteding Oktober Start verbouwing

15 Bijenhuis 3.0 Nederlandse Bijenhouders Vereniging Grintweg 273, Wageningen Wageningen, maart 2013 Advies en vormgeving Berci Florian, Cooper Feldman Planteam Jan Dommerholt, NBV Jeroen Vorstman, NBV Bert Willigenburg, NBV Bart van Rossum, Cooper Feldman Tekst Frank Moens, NBV Beelden Bob Custers, Vocus Architecten Frank Moens, NBV Henk van der Giessen, Van der Giessen en partners AISPIX by Image Source, Shutterstock Diego Cervo, Shutterstock Cluckva, Shutterstock Aubord Dulac, Shutterstock Igor Kolos, Shutterstock NEDERLANDSE BIJENHOUDERSVERENIGING Druk Drukkerij Atlas BV, Soest

GROENE LOPER VECHTDAL, OMMEN

GROENE LOPER VECHTDAL, OMMEN GROENE LOPER VECHTDAL, OMMEN ROUTE 15 km 20 17 De Groene Loper verbindt groene initiatieven, zo ook in het Vechtdal. Ontdek in Ommen een aantal plekken waar gezamenlijk is gewerkt aan het vergroten van

Nadere informatie

Bijenhuis 3.0 Plannen en concretisering vernieuwbouw NBV Verenigingsgebouw en Imkerwinkel

Bijenhuis 3.0 Plannen en concretisering vernieuwbouw NBV Verenigingsgebouw en Imkerwinkel Bijenhuis3.0 Plannenenconcretiseringvernieuwbouw NBVVerenigingsgebouwenImkerwinkel Achtergronden,overwegingen,uiteenzettingen, chronologischoverzicht,financieringsplan De eerste en volgende versie De eerste

Nadere informatie

De Bij hoort erbij. 10 juni 2015 Probus 1 Maastricht Guus Gerards

De Bij hoort erbij. 10 juni 2015 Probus 1 Maastricht Guus Gerards . 10 juni 2015 Probus 1 Maastricht Guus Gerards Wat heb ik met bijen. Als klein jongetje al met mieren en bijen bezig. Grote tuin met fruitbomen Kortom, de natuur en het behoud ervan is mij lief Einstein

Nadere informatie

Maak uw activiteiten beschikbaar voor sponsoring!!

Maak uw activiteiten beschikbaar voor sponsoring!! Maak uw activiteiten beschikbaar voor sponsoring!! PASSEN DEZE ACTIVITEITEN BIJ DIE VAN UW REGIO? GEEF ZE OP VOOR WWW.LANDSCHAPS VEILING.NL ONTVANG STEUN, WORD ZICHTBAAR & BEREIKBAAR! Landschapsveiling.nl

Nadere informatie

1. werken aan. biodiversiteit ACTIES

1. werken aan. biodiversiteit ACTIES 1. werken aan biodiversiteit Biodiversiteit is een sleutelwoord in ons denken. Drachtplanten en de bijenweide hebben alle aandacht van de NBV. We ondersteunen en verwezenlijken plannen van de gemeenten,

Nadere informatie

JHK Architecten DE BLEEK 1

JHK Architecten DE BLEEK 1 JHK Architecten DE BLEEK 1 Colofon De Waal Beheer O.G. Euclideslaan 2 3584 BN UTRECHT 030-266 14 24 www.dewaalbeheer.nl JHK Architecten JHK Architecten Hondiuslaan 44 3502 GH Utrecht 030-2964060 www.jhk.nl

Nadere informatie

Imkervereniging de korenbloem. Bart Bakker Jan Breembroek

Imkervereniging de korenbloem. Bart Bakker Jan Breembroek Wees erbij! Imkervereniging de korenbloem Bart Bakker Jan Breembroek 1 Imkervereniging de korenbloem Gemeente Renkum plus stukje Betuwe 50 leden 102 jaar oud Bestuur: Bart Bakker Jan-Joris van Kampen Jan

Nadere informatie

Cursusgids bijenteeltonderwijs. voor de. Opleiding Leraar Bijenteelt 2016-2017

Cursusgids bijenteeltonderwijs. voor de. Opleiding Leraar Bijenteelt 2016-2017 Cursusgids bijenteeltonderwijs voor de Opleiding Leraar Bijenteelt 2016-2017 De Nederlandse BijenhoudersVereniging (NBV) is een landelijke vereniging van bijenhouders, gehuisvest in het Bijenhuis in Wageningen.

Nadere informatie

Pulsar Locatieverhuur

Pulsar Locatieverhuur Pulsar Locatieverhuur Gastvrijheid voor groepen en arrangementen Pulsar Locatieverhuur is hét adres wanneer je als trainer of team natuur, rust en een persoonlijke benadering zoekt. Als opleidingscentrum

Nadere informatie

Inhoud Inleiding Doelgroep Relatieschema Opzet van de lescyclus Algemeen doel van de lescyclus...

Inhoud Inleiding Doelgroep Relatieschema Opzet van de lescyclus Algemeen doel van de lescyclus... Inhoudsopgave Inhoud Inleiding... 3 1. Doelgroep... 4 2. Relatieschema... 4 3. Opzet van de lescyclus... 5 3.1. Algemeen doel van de lescyclus... 5 3.2. De doelstellingen... 5 4. Relatie met de kerndoelen...

Nadere informatie

Cursusgids bijenteeltonderwijs

Cursusgids bijenteeltonderwijs Afdeling : Naam cursist : Cursusgids bijenteeltonderwijs voor Bestuivingcursus 2009 De Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) is een landelijke vereniging van bijenhouders, gehuisvest in het Bijenhuis

Nadere informatie

Cursusgids bijenteeltonderwijs

Cursusgids bijenteeltonderwijs Afdeling : Naam cursist : Cursusgids bijenteeltonderwijs Voor de Opleiding bijenteeltleraar A 2008 De Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) is een landelijke vereniging van bijenhouders, gehuisvest

Nadere informatie

De Teekenschool. Kerkewijk 69, Veenendaal

De Teekenschool. Kerkewijk 69, Veenendaal De Teekenschool Kerkewijk 69, Veenendaal Het Branche Informatiecentrum ligt op ongeveer 5 minuten loopafstand van station Veenendaal- Centrum (met rechtstreekse treinverbinding Amsterdam met Utrecht CS).

Nadere informatie

Landbouwmuseum Tiengemeten

Landbouwmuseum Tiengemeten Landbouwmuseum Tiengemeten Cultuureducatiepakket Basisscholen Landbouw Tiengemeten Landbouwmuseum Tiengemeten Cultuureducatiepakket Basisscholen Landbouw Museum Tiengemeten Tekst: Landbouw Museum Fotografie:

Nadere informatie

Bijen zijn geen bijzaak. Tips en weetjes voor een bijenvriendelijke omgeving

Bijen zijn geen bijzaak. Tips en weetjes voor een bijenvriendelijke omgeving Bijen zijn geen bijzaak Tips en weetjes voor een bijenvriendelijke omgeving De bijen hebben het vandaag bijzonder moeilijk. In Vlaanderen verdween de voorbije jaren haast 40 procent van de bijenkolonies.

Nadere informatie

zoekt gepassioneerde creatieve geesten en bedrijven Ben jij erbij?

zoekt gepassioneerde creatieve geesten en bedrijven Ben jij erbij? zoekt gepassioneerde creatieve geesten en bedrijven Ben jij erbij? De nieuwe Creative Cube. Beste vriend en/of relatie, Na 5 jaar met zeer veel plezier gewerkt te hebben in Creative Cube aan de Delftsestraat

Nadere informatie

NIJVERDAL Handelsweg 18

NIJVERDAL Handelsweg 18 BIJZONDERHEDEN: Bedrijfshal met kantoorruimte en riant woonhuis naast elkaar gelegen (inh. ca. 700 m³). Zowel op de verdieping als de begane grond is het bedrijfsgedeelte direct vanuit de woning te bereiken.

Nadere informatie

Huizen. Basisschool in de buurt. Ruime woonkamer. Nabij park gelegen. Op loopafstand van winkelcentrum. Geheel voorzien van kunststof kozijnen

Huizen. Basisschool in de buurt. Ruime woonkamer. Nabij park gelegen. Op loopafstand van winkelcentrum. Geheel voorzien van kunststof kozijnen Huizen vanhendriks Angoulemehof 8, 5627 LH Eindhoven Ruime woonkamer Nabij park gelegen Op loopafstand van winkelcentrum Basisschool in de buurt Geheel voorzien van kunststof kozijnen H51 H51 Kenmerken

Nadere informatie

Eerste Landelijke Open Imkerijdag 10 en 11 juli Enquêteverslag

Eerste Landelijke Open Imkerijdag 10 en 11 juli Enquêteverslag Eerste Landelijke Open Imkerijdag 1 en 11 juli 21 Enquêteverslag Eerste Landelijke Open Imkerijdag 1 en 11 juli 21 Enquêteverslag Eerste Landelijke Open Imkerijdag 1 en 11 juli 21 De informatie in deze

Nadere informatie

Waar fruit wordt gegeten heeft een bij gezeten.

Waar fruit wordt gegeten heeft een bij gezeten. Waar fruit wordt gegeten heeft een bij gezeten. Deltaplan Duurzame en vitale bijenhouderij in Nederland Nederlandse BijenhoudersVereniging Grintweg 273, 6704 AP Wageningen tel: 0317-422422 - fax:0317-424180

Nadere informatie

Interieur kantoorruimte te Tubbergen

Interieur kantoorruimte te Tubbergen Interieur kantoorruimte te Tubbergen Projectnummer: 09-292 Deze kantoorruimte staat aan de rand van het industrieterrein in Tubbergen. De indeling van deze kantoorruimte is zorgvuldig ontworpen naar de

Nadere informatie

De Teekenschool. Kerkewijk 69, Veenendaal. PRV1301-01 brochure6.indd 1 11-02-14 15:42

De Teekenschool. Kerkewijk 69, Veenendaal. PRV1301-01 brochure6.indd 1 11-02-14 15:42 De Teekenschool Kerkewijk 69, Veenendaal PRV1301-01 brochure6.indd 1 11-02-14 15:42 Welkom Wie binnenkomt in de klassieke villa van ProVoet ziet meteen de authentieke details van het monumentale pand.

Nadere informatie

Klantcase: De Willemswerf: Kneppelhout & Korthals Advocaten

Klantcase: De Willemswerf: Kneppelhout & Korthals Advocaten Klantcase: De Willemswerf: Kneppelhout & Korthals Advocaten DE WILLEMSWERF: KNEPPELHOUT & KORTHALS ADVOCATEN Lianne Laurijssens en Jan Beijers FACILICOM IS ALTIJD GOED BEREIKBAAR EN DENKT MET ONS MEE Het

Nadere informatie

poort 58 hasselt luxeappartementen

poort 58 hasselt luxeappartementen poort 58 hasselt luxeappartementen een solide bouwpartner Met Kolmont Woonprojecten kiest u voor een sterke partner waarmee u in alle vertrouwen kunt werken. Dit familiebedrijf ontwikkelt al tientallen

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking 1 Er zíjn in zorg Ieder mens is uniek. Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak wat meer hulp nodig om hun eigen,

Nadere informatie

Waalre: Vlasrootlaan 1 Vraagprijs: k.k. Vlasrootlaan 1

Waalre: Vlasrootlaan 1 Vraagprijs: k.k. Vlasrootlaan 1 Waalre: Vlasrootlaan 1 Vraagprijs: 1.395.000 k.k. Vlasrootlaan 1 Omschrijving TOPLOCATIE! Residentieel wonen te Waalre in een van de mooiste lanen van zuid-oost Brabant. Deze grootse en uitstekend onderhouden

Nadere informatie

WAANDERS IN DE BROEREN. Inzending ARC Interieur 2013

WAANDERS IN DE BROEREN. Inzending ARC Interieur 2013 WAANDERS IN DE BROEREN Inzending ARC Interieur 2013 INZENDING ARC INTERIEUR 2013 PROJECTGEGEVENS OPDRACHT Waanders In de Broeren - Dhr. W. Waanders LOCATIE Achter de Broeren 1-3 Zwolle OMSCHRIJVING renovatie

Nadere informatie

Korenbloem 25 Noordwijkerhout. Voor meer informatie kunt u altijd even binnenlopen of raadpleeg onze site. www.larosmakelaardij.nl of www.funda.

Korenbloem 25 Noordwijkerhout. Voor meer informatie kunt u altijd even binnenlopen of raadpleeg onze site. www.larosmakelaardij.nl of www.funda. Korenbloem 25 Noordwijkerhout Voor meer informatie kunt u altijd even binnenlopen of raadpleeg onze site www.larosmakelaardij.nl of www.funda.nl Deze riante 2-onder-1 kap woning met een woonoppervlakte

Nadere informatie

Hofman Dujardin Architecten. Hofman Dujardin Architecten BarentsKrans

Hofman Dujardin Architecten. Hofman Dujardin Architecten BarentsKrans Hofman Dujardin Architecten BarentsKrans Receptie balie in ontmoetingsgebied Atrium met bibliotheek Nieuw huis voor gerenommeerd advocaten- en notariskantoor Het gebouw stamt uit 1950 en heeft een vloeroppervlak

Nadere informatie

Pension 32 bedden Pinzgau Salzburgerland Oostenrijk 1.080.000

Pension 32 bedden Pinzgau Salzburgerland Oostenrijk 1.080.000 Pension 32 bedden Pinzgau Salzburgerland Oostenrijk 1.080.000 nabij goed skigebied - gerenoveerd - ruim eigen appartement - loopafstand centrum - goede omzet - 2 seizoenengebied Goedlopend pension met

Nadere informatie

Cursusgids bijenteeltonderwijs

Cursusgids bijenteeltonderwijs Afdeling : Naam cursist : Cursusgids bijenteeltonderwijs voor De kennismakingcursus De Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) is een landelijke vereniging van bijenhouders, gehuisvest in het Bijenhuis

Nadere informatie

Praktijkhandboek voor de basiscursus bijenteelt. Deel 3 : De organisatie en de docent

Praktijkhandboek voor de basiscursus bijenteelt. Deel 3 : De organisatie en de docent Praktijkhandboek voor de basiscursus bijenteelt Deel 3 : De organisatie en de docent De Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) is een landelijke vereniging van bijenhouders, gehuisvest in het Bijenhuis

Nadere informatie

Concurrentieanalyse. Max Valkenborg: Romek Dijk: Guy Hupperetz: Jordan van Kilsdonk:

Concurrentieanalyse. Max Valkenborg: Romek Dijk: Guy Hupperetz: Jordan van Kilsdonk: Concurrentieanalyse Max Valkenborg: 3320839 Romek Dijk: 3199762 Guy Hupperetz: 3322289 Jordan van Kilsdonk: 3314340 Concurrentie analyse Seats2meet Seats2meet verhuurd flexplekken. Een van de belangrijke

Nadere informatie

Woonoppervlakte 134 m 2 Vraagprijs ,- kosten koper TE KOOP. Wilhelminalaan 52 Susteren

Woonoppervlakte 134 m 2 Vraagprijs ,- kosten koper TE KOOP. Wilhelminalaan 52 Susteren Woonoppervlakte 134 m 2 Vraagprijs 319.000,- kosten koper TE KOOP Wilhelminalaan 52 Susteren ALGEMEEN Vrijstaand woonhuis met garage, carport en een diepe tuin op het zuiden Ligging Dit vrijstaand woonhuis

Nadere informatie

Europees vuilbroed. Bijenziekten

Europees vuilbroed. Bijenziekten Bijenziekten Europees vuilbroed tekst en fotografie Mari van Iersel bijenhouden 2012 oktober # 11 Uitgezakte verpapte larven Europees vuilbroed is een bijenziekte die sinds enkele jaren regelmatig ontdekt

Nadere informatie

Bestuiving = instandhouding van soorten

Bestuiving = instandhouding van soorten Bestuivers vandaag? Bestuiving = instandhouding van soorten MiNa Raad Wuustwezel 17.06.2013 2 Bestuiving van de natuurlijke flora DIENT DE VOORTPLANTING Bestuiving van cultuurgewassen DIENT (o.a.) DE PRODUCTIE

Nadere informatie

BusinessparkEvents. Gezamenlijk een Open Huis. deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk. Gezamenlijk een Open Huis

BusinessparkEvents. Gezamenlijk een Open Huis. deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk. Gezamenlijk een Open Huis BusinessparkEvents deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk Businesspark events Met ons concept Businesspark events bieden wij de mogelijkheid om een 'gezamenlijk' Open Huis te organiseren voor

Nadere informatie

TE HUUR: Beukenrodelaan 2 K 3941 ZP Doorn - P/M. Landgoed Beukenrode Doorn. Patist Makelaardij en Taxatiebureau

TE HUUR: Beukenrodelaan 2 K 3941 ZP Doorn - P/M. Landgoed Beukenrode Doorn. Patist Makelaardij en Taxatiebureau TE HUUR: Beukenrodelaan 2 K 3941 ZP Doorn - P/M Landgoed Beukenrode Doorn Patist Makelaardij en Taxatiebureau 2 patistmakelaardij.nl "Sparrenhof", 2K Fraai gelegen Kantoorgebouw bestaande uit 2 verdiepingen

Nadere informatie

Verbrughweg Lienden 11

Verbrughweg Lienden 11 Verbrughweg Lienden 11 Interessant woonwinkelpand (beleggings-/investeringsobject) met vele mogelijkheden. Intro Op dit moment zijn er in dit woon-/winkelpand een algemene ruimte, penthouse, twee keer

Nadere informatie

Te koop: Penthouse in Hof van Leede Burgemeester Ketelaarstraat 15m WARMOND. Vraagprijs k.k.

Te koop: Penthouse in Hof van Leede Burgemeester Ketelaarstraat 15m WARMOND. Vraagprijs k.k. Te koop: Penthouse in Hof van Leede Burgemeester Ketelaarstraat 15m WARMOND Vraagprijs 2.940.000 k.k. Penthouse 245 m2, exclusief terrassen en dubbele garage Stel u bent op zoek naar een plek aan het water,

Nadere informatie

te koop koopsom k.k. Markt 95 WESTKAPELLE

te koop koopsom k.k. Markt 95 WESTKAPELLE te koop Markt 95 WESTKAPELLE koopsom 695.000 k.k. - BEDRIJFSMAKELAARS - Van links naar rechts Jeroen Visser Mark Visser Diana Sinke Koos Schreuder Stephany Bor Bedrijfsmakelaars Molenwater 97 4331 SG Middelburg

Nadere informatie

2 twee-onder-één-kap woningen

2 twee-onder-één-kap woningen 2 twee-onder-één-kap woningen Baakwoning Inleiding Op de plek waar vroeger de kassenteelt floreerde, in het groene gebied vlakbij het centrum van s-gravenzande, bouwt Lithos bouw & ontwikkeling een tweetal

Nadere informatie

Straalmanstraat 24 Nijmegen

Straalmanstraat 24 Nijmegen Straalmanstraat 24 Nijmegen Vraagprijs 445.000,= k.k. Royale bovenwoning te koop aan de Straalmanstraat 24 te Nijmegen Kolmeijer ERA Makelaars Nijmegen 6522 AC Nijmegen 024-3609552 wonen@kolmeijernijmegen.nl

Nadere informatie

17 oktober 2013 Hub Maar

17 oktober 2013 Hub Maar 17 oktober 2013 Hub Maar Agenda Roverij, Bijenpaviljoen Vaeshartelt, Winter APK, Imkeravond november, Koninginnen symposium Lieteberg, Heinsberg: Dr. Pia Aumeier, Studiedag Horst, Studiegroep Pollen, Ambrosiusavond,

Nadere informatie

Brochure. Oude Arnhemse Bovenweg 16 A - Doorn. Vraagprijs 739.000,-- k.k.

Brochure. Oude Arnhemse Bovenweg 16 A - Doorn. Vraagprijs 739.000,-- k.k. Brochure Oude Arnhemse Bovenweg 16 A - Doorn Vraagprijs 739.000,-- k.k. Omschrijving Oude Arnhemse Bovenweg 16 A - Doorn Voor diegenen die op zoek zijn naar het 'gevoel van vrij wonen in het buitengebied'

Nadere informatie

Cursusgids bijenteeltonderwijs

Cursusgids bijenteeltonderwijs Afdeling : Naam cursist : Cursusgids bijenteeltonderwijs voor De vervolgcursus De Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) is een landelijke vereniging van bijenhouders, gehuisvest in het Bijenhuis in

Nadere informatie

Den Haag Bij voorbeeld. Initiatiefvoorstel voor bijvriendelijk handelen

Den Haag Bij voorbeeld. Initiatiefvoorstel voor bijvriendelijk handelen Den Haag Bij voorbeeld Initiatiefvoorstel voor bijvriendelijk handelen Inleiding Bijensterfte neemt wereldwijd en in Nederland alarmerend toe. Door het grootschalige gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen

Nadere informatie

TE KOOP Saksische boerderij t Loeg 4 Anderen Drenthe. Vraagprijs: 925.000,- k.k. www.reliplan.nl

TE KOOP Saksische boerderij t Loeg 4 Anderen Drenthe. Vraagprijs: 925.000,- k.k. www.reliplan.nl TE KOOP Saksische boerderij t Loeg 4 Anderen Drenthe Vraagprijs: 925.000,- k.k. www.reliplan.nl 2 Object Object Dit unieke object betreft een Saksische boerderij uit 1793 Ligging Midden in het idyllische

Nadere informatie

werken & vergaderen op de mooiste locatie van Eindhoven

werken & vergaderen op de mooiste locatie van Eindhoven work%space%for%professionals% werken & vergaderen op de mooiste locatie van Eindhoven Igluu Eindhoven work%space%for%professionals% een bruisende werkomgeving voor professionals met ambitie! professionele

Nadere informatie

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Luxe keuken en sanitair. Tuin op het zuiden. Kant en klaar. Hartje Jordaan. Rijksmonument

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Luxe keuken en sanitair. Tuin op het zuiden. Kant en klaar. Hartje Jordaan. Rijksmonument Huizen van Hoekstra & van Eck Lindenstraat 61 hs, 1015 KW Amsterdam Tuin op het zuiden Hartje Jordaan Kant en klaar Luxe keuken en sanitair Rijksmonument H13 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud

Nadere informatie

Interieur kantoor SBR. Rotterdam

Interieur kantoor SBR. Rotterdam Interieur kantoor SBR Rotterdam datum: 2007 projectnummer: 783 project: Interieur SBR Rotterdam onderdeel: presentatie opdrachtgever: Stichting Bouw Research Arconiko architecten Postbus 399, 3000 AJ Rotterdam

Nadere informatie

Drachtverbetering!!! Van het grootste belang!!!!! Aat Rietveld,

Drachtverbetering!!! Van het grootste belang!!!!! Aat Rietveld, Drachtverbetering!!! Van het grootste belang!!!!! Aat Rietveld, yoga.riet@ziggo.nl Wat kan een imker doen?? Luisteren naar de argumenten en motieven van anderen. Voorlichting geven. Netwerken. Samenwerken

Nadere informatie

Basiscursus Bijenhouden 2016/2017

Basiscursus Bijenhouden 2016/2017 Naam cursist : Basiscursus Bijenhouden 2016/ Cursusgids Cursusgids basiscursus bijenhouden 1 Inhoudsopgave 1 Inhoud van de cursus 3 2 Organisatie 4 2.1 Wie organiseert deze cursus? 4 2.2 Wie is verantwoordelijke

Nadere informatie

Voor een magische familiedag of een spetterend feest

Voor een magische familiedag of een spetterend feest Voor een magische familiedag of een spetterend feest Welkom in Attractiepark Toverland U heeft vast wel eens met vrienden of familie Toverland bezocht. Maar wist u al dat Toverland ook diverse aantrekkelijke

Nadere informatie

Groen-moet-je-doenDag 2014 (bestuur) Tuinenpark Ons Buiten. Groen-moet-je-doenDag 2014

Groen-moet-je-doenDag 2014 (bestuur) Tuinenpark Ons Buiten. Groen-moet-je-doenDag 2014 Mei2014 Groen-moet-je-doenDag 2014 (bestuur) Groen-moet-je-doenDag komt er weer aan! Op zondag 15 juni wel te verstaan. Het thema dit jaar is Groen en Gezondheid. Op 40 locaties in Utrecht gaan tuinen,

Nadere informatie

Cursusgids vervolgcursus 1. georganiseerd door. Bijenhouders vereniging Utrecht e.o.

Cursusgids vervolgcursus 1. georganiseerd door. Bijenhouders vereniging Utrecht e.o. Cursusgids vervolgcursus 1 georganiseerd door Bijenhouders vereniging Utrecht e.o. Henk Verver 2012 1 Soms wordt nog de verouderde term gevorderden cursus voor deze cursus gebruikt Inleiding De Bijenhouders

Nadere informatie

GARAGE ROTTERDAM. Remy Meijers Bemuurde Weerd oz 17 3514 AN Utrecht 030 2763732 BGG Paul Geerts: 06 51297490

GARAGE ROTTERDAM. Remy Meijers Bemuurde Weerd oz 17 3514 AN Utrecht 030 2763732 BGG Paul Geerts: 06 51297490 GARAGE ROTTERDAM Interieurarchitect Remy Meijers verbouwde een voormalige Volkswagen garage in Rotterdam tot tentoonstellingsruimte. Zowel de oorspronkelijke functie als de bouwstijl dienden als inspiratie

Nadere informatie

Heilige Geeststraat 1, Roermond

Heilige Geeststraat 1, Roermond Heilige Geeststraat 1, Roermond Algemene informatie Straat: Heilige Geeststraat 1 Postcode: 6041GB Stad: Roermond Perceeloppervlakte: 116 m² Woonoppervlakte: 234 m² Volume: 632 m³ Bouwjaar: 1881 Type:

Nadere informatie

Winkelruimte in historische winkelstraat! Kerkstraat 35 IJsselstein ,= per maand exl. btw

Winkelruimte in historische winkelstraat! Kerkstraat 35 IJsselstein ,= per maand exl. btw Winkelruimte in historische winkelstraat! Kerkstraat 35 IJsselstein 1.450,= per maand exl. btw Kenmerken Kerkstraat 35 Bouwjaar ±1906-1930 Hoofdbestemming Winkel/horeca Front breedte ±4,40 m Vloeroppervlakte

Nadere informatie

Atrium28. Brengt mensen en ambities samen. Storkstraat 12, Leusden

Atrium28. Brengt mensen en ambities samen. Storkstraat 12, Leusden Atrium28 Brengt mensen en ambities samen Storkstraat 12, Leusden algemeen Brengt mensen en ambities samen Atrium28 doet haar naam alle eer aan. Open, representatief, praktisch, een tikkeltje theatraal,

Nadere informatie

Liempdseweg 30, Sint-Oedenrode

Liempdseweg 30, Sint-Oedenrode Liempdseweg 30, Sint-Oedenrode Liempdseweg 30, Sint-Oedenrode Als uw droom werkelijkheid wordt...! De ligging van de droom Aan de rand van Sint-Oedenrode ligt in het Dommeldal in een prachtige parkachtige

Nadere informatie

Ruimte voor beleving. CineMec. congres. Centraal in Nederland aan de A12. Perfect bereikbaar. 9 zalen / 2300 stoelen. Eigen parkeerterrein

Ruimte voor beleving. CineMec. congres. Centraal in Nederland aan de A12. Perfect bereikbaar. 9 zalen / 2300 stoelen. Eigen parkeerterrein CineMec congres Ruimte voor beleving Centraal in Nederland aan de A12 Perfect bereikbaar 9 zalen / 2300 stoelen Eigen parkeerterrein Uw presentatie groot op het scherm Satellietverbinding met de hele wereld

Nadere informatie

De Weissenseifener hangkorf een alternatief

De Weissenseifener hangkorf een alternatief De Weissenseifener hangkorf een alternatief Schrijver: Günther Mancke Coverontwerp: Günther Mancke Illustraties: Günther Mancke Foto s: zie verwijzingen achterin ISBN: 9789463428736 Eerste Nederlandse

Nadere informatie

Bijenhoudersvereniging St Ambrosius Boxtel

Bijenhoudersvereniging St Ambrosius Boxtel januari In deze maand zijn de hommelkoninginnen nog in hun winterslaap. februari Op een warme dag komt een hommelkoningin uit haar schuilplaats en gaat op zoek naar voedsel. Als het kouder wordt moet ze

Nadere informatie

NBV Activiteitenplan. Activiteitenplan 2015/VS/NBV/v01

NBV Activiteitenplan. Activiteitenplan 2015/VS/NBV/v01 NBV Activiteitenplan Inhoudsopgave Voorwoord Pijler 1 Dienstverlening & ondersteuning 3 Pijler 2 Informatievoorziening, communicatie & PR 5 Pijler 3 Pijler 4 Onderwijs, Natuurbeheer & Bijengezondheid Algemeen

Nadere informatie

!pet projectinrichters. binnenkomer. unigarant hoogeveen

!pet projectinrichters. binnenkomer. unigarant hoogeveen binnenkomer unigarant hoogeveen aanmeren... de ontvangstbalie is als een eiland in de hal geplaatst - de ruimte faciliteert zo een ontmoeting op basis van gelijkwaardigheid. uitgangspunt bij unigarant

Nadere informatie

TE KOOP. diepeveenmakelaars.nl. Veenendaal Buurtlaan west 28. Inzetprijs* : 299.900,- k.k.

TE KOOP. diepeveenmakelaars.nl. Veenendaal Buurtlaan west 28. Inzetprijs* : 299.900,- k.k. TE KOOP diepeveenmakelaars.nl Veenendaal Buurtlaan west 28 Aan huis werken of heeft u bijvoorbeeld een hobby die veel ruimte vraagt? Dan is deze nette jaren '30 2-ONDER- 1-KAPWONING met grote MULTIFUNCTIONELE

Nadere informatie

Uitnodiging. Bijeenkomst van imkers. Even bijpraten! Diploma-uitreiking, film en een goed gesprek met imkers onder elkaar: Maandag 15 november 2010

Uitnodiging. Bijeenkomst van imkers. Even bijpraten! Diploma-uitreiking, film en een goed gesprek met imkers onder elkaar: Maandag 15 november 2010 November 2010 2 Uitnodiging Bijeenkomst van imkers Even bijpraten Diploma-uitreiking, film en een goed gesprek met imkers onder elkaar: Maandag 15 november 2010 Ons Huis Herman Kuykstraat 11 Geldermalsen

Nadere informatie

Boterdijk 176 De Kwakel. Voor meer informatie kunt u altijd even binnenlopen of raadpleeg onze site. www.larosmakelaardij.nl of www.funda.

Boterdijk 176 De Kwakel. Voor meer informatie kunt u altijd even binnenlopen of raadpleeg onze site. www.larosmakelaardij.nl of www.funda. Boterdijk 176 De Kwakel Voor meer informatie kunt u altijd even binnenlopen of raadpleeg onze site www.larosmakelaardij.nl of www.funda.nl Deze sfeervolle en goed onderhouden 2-onder-1 kap is gelegen op

Nadere informatie

TE KOOP. Interesse in deze woning? Haakakker EZ Mierlo k.k. Bel +31 (0) of ga naar

TE KOOP. Interesse in deze woning? Haakakker EZ Mierlo k.k. Bel +31 (0) of ga naar TE KOOP Haakakker 23 5731 EZ Mierlo 725.000 k.k. Interesse in deze woning? Bel +31 (0)492 548 935 of ga naar www.vanderduimmakelaardij.nl KENMERKEN Prijs 725.000 k.k. Postcode 5731 EZ Ligging Aan rustige

Nadere informatie

Schetsontwerp juni Paviljoen Nederlandse Bijenhoudersvereniging Floriade 2012

Schetsontwerp juni Paviljoen Nederlandse Bijenhoudersvereniging Floriade 2012 Paviljoen Nederlandse Bijenhoudersvereniging Floriade Venlo 2012 Schetsontwerp juni 2010 Nederlandse Bijenhoudersvereniging Floriade Venlo 2012 De Floriade : een wereldtuinbouwtentoonstelling die een

Nadere informatie

Huizen. Vernieuwde badkamer en keuken. Centrum van Aalst. Zonnig balkon. Fiets afstand van centrum Eindhoven. Ruime woonkamer

Huizen. Vernieuwde badkamer en keuken. Centrum van Aalst. Zonnig balkon. Fiets afstand van centrum Eindhoven. Ruime woonkamer Huizen vanhendriks Den Hof 124, 5582 JZ Waalre Centrum van Aalst Zonnig balkon Fiets afstand van centrum Eindhoven Vernieuwde badkamer en keuken Ruime woonkamer H51 H51 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

KAS BANK. Klant: KAS BANK. Locatie: Amsterdam, Nederland. Product: Common Ground, Monochrome. Aantal m2: 9.563 m2

KAS BANK. Klant: KAS BANK. Locatie: Amsterdam, Nederland. Product: Common Ground, Monochrome. Aantal m2: 9.563 m2 KAS BANK Klant: KAS BANK Locatie: Amsterdam, Nederland Product: Common Ground, Monochrome Aantal m2: 9.563 m2 Toegevoegde services: ReEntry TacTilesTM KAS BANK, een nieuw begin KAS BANK, opgericht in

Nadere informatie

Keizerpoort terug op de kaart

Keizerpoort terug op de kaart Keizerpoort terug op de kaart Toegangspoort tot de Gentse stadskern Tussen Brusselsesteenweg en De Keizerpoort of Brusselsepoort is de verdwenen stadspoort die de zuidoostelijke toegang tot de stadskern

Nadere informatie

Gramserweg 107 te AUSTERLITZ Prijs k.k.

Gramserweg 107 te AUSTERLITZ Prijs k.k. Gramserweg 107 te AUSTERLITZ Prijs 650.000 k.k. Omschrijving: Gramserweg 107 Austerlitz Mooie vrijstaande woning met een fors bijgebouw, nu in gebruik als garage-werkplaats, met een tuinschuur en een inpandig

Nadere informatie

Over bijen als bestuivers en het voortbestaan van soorten

Over bijen als bestuivers en het voortbestaan van soorten NBV-lezing Biodiversiteit. Over bijen als bestuivers en het voortbestaan van soorten Inleiding. Deze lezing is ontwikkeld om hen die niet zo vaardig zijn in het maken van (Power Point)- presentaties toch

Nadere informatie

5-kamer appartement, Kaprun, Salzburgerland, Oostenrijk

5-kamer appartement, Kaprun, Salzburgerland, Oostenrijk 5-kamer appartement, Kaprun, Salzburgerland, Oostenrijk 441.585 zeer zonnig - ruim balkon - mooi uitzicht - op loopafstand van skigebied Maiskogel en het centrum van Kaprun - geschikt voor toeristische

Nadere informatie

BOUWKUNDIGE STAND VAN ZAKEN (D.D. 28-05-2014) MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM KABZEEL TE APPINGEDAM

BOUWKUNDIGE STAND VAN ZAKEN (D.D. 28-05-2014) MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM KABZEEL TE APPINGEDAM BOUWKUNDIGE STAND VAN ZAKEN (D.D. 28-05-2014) MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM KABZEEL TE APPINGEDAM Fase 1 In het afgelopen jaar is in de 1 e fase het casco van de Gereformeerde kerk en de voormalige pastorie

Nadere informatie

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 6 januari 2014 Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 1. Opening / wie zijn wij Marc Reijs opent de informatieavond en heet iedereen van harte welkom. Foolen & Reijs Vastgoed BV (FRV) houd zich bezig

Nadere informatie

vanaf SCHOOLSTRAAT 8-8A 5241 VB ROSMALEN

vanaf SCHOOLSTRAAT 8-8A 5241 VB ROSMALEN SCHOOLSTRAAT 8-8A 5241 VB ROSMALEN vanaf 370.000 Twee nieuw gerealiseerde ruime twee-onder-een-kap-woningen met parkeerplaats voor twee auto s en bijzonder mooie uitbouw. Op unieke locatie midden in Rosmalen.

Nadere informatie

Soepel samenwerken met SBM Offshore

Soepel samenwerken met SBM Offshore Soepel samenwerken met SBM Offshore Eind vorig jaar besloot SBM Offshore het hoofdkantoor te verplaatsen naar Schiphol. In acht weken tijd werd het pand verbouwd. In diezelfde korte tijd moest ook de facilitaire

Nadere informatie

Wat is een vlinderidylle?

Wat is een vlinderidylle? M E M O Datum: 7 november 2016 Onderwerp: Vlinderidylles in de gemeente Gilze en Rijen De Vlinderstichting heeft, samen met de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) en financieel gesteund door de Postcodeloterij,

Nadere informatie

K.K. STOBBENKAMP CN OOTMARSUM. Bouwjaar: 1972/ 2009 Oppervlakte perceel: 771 m2 Inhoud: 832 m3 Woonopp.: ca 190 m3

K.K. STOBBENKAMP CN OOTMARSUM. Bouwjaar: 1972/ 2009 Oppervlakte perceel: 771 m2 Inhoud: 832 m3 Woonopp.: ca 190 m3 STOBBENKAMP 37 7631 CN OOTMARSUM 474.000 K.K. Bouwjaar: 1972/ 2009 Oppervlakte perceel: 771 m2 Inhoud: 832 m3 Woonopp.: ca 190 m3 Voor meer informatie: www. keupink.nl/ www. funda.nl INLEIDING STOBBENKAMP

Nadere informatie

Meetings & Events HAL HARDENBERG GORINCHEM VENRAY. De event- en partyplanners van Evenementenhal Gorinchem. Evenementen

Meetings & Events HAL HARDENBERG GORINCHEM VENRAY. De event- en partyplanners van Evenementenhal Gorinchem. Evenementen Meetings & Events De event- en partyplanners van Evenementenhal Gorinchem Evenementen HAL HARDENBERG GORINCHEM VENRAY Introductie Gorinchem Eén contactpersoon van A tot Z Pas tevreden als u dat ook bent!

Nadere informatie

Subsidiereglement ter bevordering van de bijenpopulatie

Subsidiereglement ter bevordering van de bijenpopulatie Subsidiereglement ter bevordering van de bijenpopulatie Artikel 1 - Doel Bijen vliegen van bloem tot bloem om nectar op te halen. Hierdoor nemen ze telkens een klein beetje stuifmeel met zich mee, waardoor

Nadere informatie

Collierstraat 37, Almere

Collierstraat 37, Almere Collierstraat 37, Almere Kenmerken Overdracht Vraagprijs 400.000 k.k. Aangeboden sinds 07-03-2019 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling Aantal

Nadere informatie

Cursus gevorderden. Les1 4 oktober 2012 Sint Ambrosius Oirschot/ De Beerzen. Introductie en bijenwoningen.

Cursus gevorderden. Les1 4 oktober 2012 Sint Ambrosius Oirschot/ De Beerzen. Introductie en bijenwoningen. Cursus gevorderden. Les1 4 oktober 2012 Sint Ambrosius Oirschot/ De Beerzen. Introductie en bijenwoningen. Les 1. Koffie/thee en kennismaken. Theorie, praktijk, diploma en afspraken. De NBV. Wat wil je

Nadere informatie

Ontmoeten Concentreren Communiceren Faciliteren

Ontmoeten Concentreren Communiceren Faciliteren Ontmoeten Concentreren Communiceren Faciliteren Waterschap Rivierenland heeft niet zomaar een nieuw kantoorgebouw. Naast de fraaie architectuur en de duurzame bouw is het interieur precies toegesneden

Nadere informatie

Tijd voor jouw volgende stap?

Tijd voor jouw volgende stap? Tijd voor jouw volgende stap? GO EAST. Met: 26 stadsvilla s Park, Privacy & Plezier: Perfect! 1 of 2 eigen parkeerplekken achter je woning Dichtbij het centrum én aan het Oosterpark? GO EAST. GRONINGEN

Nadere informatie

Handelsplein 56, 3071 PR Rotterdam ,- k.k.

Handelsplein 56, 3071 PR Rotterdam ,- k.k. , 3071 PR Rotterdam 300.000,- k.k. Omschrijving Ga terug in de tijd door deze unieke woonbeleving met een rijk historisch verhaal! Deze TWEE-LAAGSE loft van c.a. 110m2 is uniek door het contrast tussen

Nadere informatie

Palmstraat 35 Oss. ERA Makelaardij PLUS s-hertogenbosch 073-750 28 68

Palmstraat 35 Oss. ERA Makelaardij PLUS s-hertogenbosch 073-750 28 68 Palmstraat 35 Oss Bouwjaar: 1930 Inhoud woning: ca. 410 m³ Perceeloppervlakte: 544 m² Aanvaarding: in overleg Makelaar: Koen Lantsheer ERA Makelaardij PLUS s-hertogenbosch 073-750 28 68 ERA-makelaars hebben

Nadere informatie

Oosterwal AR Lochem T naobers in de stad

Oosterwal AR Lochem T naobers in de stad naobers in de stad Oosterwal 18 7241 AR Lochem T 0573 25 66 55 gudula@zorggroepsintmaarten.nl naobers in de stad Welkom. Noabers in de stad Gudula is een modern woonzorgcentrum en onderdeel van Zorggroep

Nadere informatie

Modern appartement met zeer groot dakterras!

Modern appartement met zeer groot dakterras! Modern appartement met zeer groot dakterras! Voorstraat 63A Utrecht 450.000,- k.k. Voorstraat 63A, Utrecht Kenmerken Voorstraat 63A Bouw Soort woning Modern 3-kamerappartement Bouwjaar 2000 Soort dak Isolatie

Nadere informatie

Goed afgewerkt hoekappartement in het centrum van IJsselstein! Vicarielaan 112 E IJsselstein ,= k.k.

Goed afgewerkt hoekappartement in het centrum van IJsselstein! Vicarielaan 112 E IJsselstein ,= k.k. Goed afgewerkt hoekappartement in het centrum van IJsselstein! Vicarielaan 112 E IJsselstein 186.500,= k.k. Kenmerken Vicarielaan 112 E Bouw Soort woning Galerijflat Bouwjaar 2008 Soort dak Isolatie Plat

Nadere informatie

Altijd en overal licht

Altijd en overal licht SINGELWONINGEN - 1 Welkom in je nieuwe huis Altijd en overal licht Ashok Bhalotra is een architect van wereldfaam. Als architectstedenbouwkundige ontwierp hij in binnen- en buitenland voor tientallen beeldbepalende

Nadere informatie

Prima bedrijfsruimte van ca. 105 m² en met terras in een schitterend pand in Oud-Zuid!

Prima bedrijfsruimte van ca. 105 m² en met terras in een schitterend pand in Oud-Zuid! Prima bedrijfsruimte van ca. 105 m² en met terras in een schitterend pand in Oud-Zuid! Jacob Obrechtstraat 13 in Amsterdam Algemeen: Staat dit adres straks met trots op uw verhuisbericht naar uw cliënten?

Nadere informatie

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Badkamer met ligbad/ whirlpool. 1160m² eigen grond. Helft van stolpboerderij. Op loopafstand van het IJsselmeer

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Badkamer met ligbad/ whirlpool. 1160m² eigen grond. Helft van stolpboerderij. Op loopafstand van het IJsselmeer Huizen van Hoekstra & van Eck Lageweg 19 a, 1628 JS Hoorn 1160m² eigen grond Op loopafstand van het IJsselmeer Helft van stolpboerderij Badkamer met ligbad/ whirlpool Lichte living met vide H14 Kenmerken

Nadere informatie

Angeldragers Honingbij Solitairebij Hommel Wesp

Angeldragers Honingbij Solitairebij Hommel Wesp Insecten Angeldragers Honingbij - Geel en bruin van kleur - Angel met weerhaakjes bij alle werkbijen - Koningin legt eitjes - Leven in kolonie (in de zomer: 30.000-70.000) in een kast of een korf - De

Nadere informatie

Zonnepanelen aanbieden aan je medewerkers Stap voor stap

Zonnepanelen aanbieden aan je medewerkers Stap voor stap Zonnepanelen aanbieden aan je medewerkers Stap voor stap Foto: Willem Mes In dit plan kun je stap voor stap lezen hoe je via een Zon-Privé actie eenvoudig zonne - panelen kunt aanbieden aan je medewerkers.

Nadere informatie

Logistieke Hub Amsterdam

Logistieke Hub Amsterdam A5 Logistieke Hub Amsterdam A5 N200 Het groene opslag- en distributiepunt aan de rand van Amsterdam, vanwaar goederen met duurzaam vervoer door de stadspoort gaan en waar orders van webwinkels worden afgehandeld.

Nadere informatie