Ontmoet de NEPROM. ontwikkelaars van een mooi en duurzaam Nederland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ontmoet de NEPROM. ontwikkelaars van een mooi en duurzaam Nederland"

Transcriptie

1 Ontmoet de NEPROM ontwikkelaars van een mooi en duurzaam Nederland

2

3 Ontmoet de NEPROM ontwikkelaars van een mooi en duurzaam Nederland De Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen [NEPROM] heeft ruim 60 leden: projectontwikkelaars, ontwikkelende bouwbedrijven, beleggers en woningcorporaties. Het zijn professionele bedrijven, die een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de gebouwde omgeving in Nederland. Zij doen dat echter niet alleen: samenwerking met andere partijen is essentieel. Met de consumenten en eindgebruikers van projecten, maar ook met overheden en maatschappelijke organisaties. De NEPROM bevordert deze samenwerking, door kennisontwikkeling en -uitwisseling. Uiteraard komen we ook op voor de belangen van onze leden: constructief en met respect voor andere disciplines in ons vakgebied. Wienke Bodewes (Amvest, voorzitter NEPROM): De NEPROM heeft een kleinschalige en slagvaardige organisatie. De professionaliteit is groot. De lijnen naar de leden zijn kort en we mobiliseren kennis op alle niveaus. De specialisten uit de bedrijven worden snel bij elkaar gebracht en nieuwe inzichten worden onder alle leden verspreid en gedeeld. De benadering is zeer open source.

4 Ton Hillen (Heijmans Vastgoed & Woningbouw, bestuurslid NEPROM): Bij onze vereniging zijn alle toonaangevende bedrijven aangesloten: projectontwikkelaars, ontwikkelende beleggers en bouw bedrijven, woningcorporaties. Die pluriformiteit maakt onze boodschap sterker en genuanceerder. Inzicht in de markt De leden van de NEPROM bepalen in belangrijke mate het aanzien van Nederland. Het totale investeringsvolume van de NEPROM-leden bedraagt circa 7 miljard euro per jaar. Van alle nieuwbouwwoningen in Nederland wordt de helft door onze leden ontwikkeld. In de kantoren (65 procent) en winkelcentra (75 procent) is dat aandeel nog hoger. Ze geven vorm aan onze woon-, werk- en leef omgeving voor huidige en toekomstige generaties. Marktleider zijn betekent ook dat we onze verantwoordelijkheid nemen in het volgen van die markt. Met eigen onderzoek wordt inzicht gegeven in actuele ontwikkelingen in de kantoor-, winkel- en woningmarkt.

5 Markt en maatschappij: samen op weg Projectontwikkeling is geen vak dat solitair wordt bedreven. Wij werken voor de samenleving en hebben die samenleving ook nodig om het goede project op de goede locatie te realiseren. Consumenten hebben daar ideeën over, maar ook omwonenden, overheden, financiers, maatschappelijke organisaties en anderen. Door visies te bundelen, wordt de basis gelegd voor het goede programma. Onze leden staan op lokaal en regionaal niveau met deze partijen in nauw contact. Er ontstaan nieuwe en onverwachte coalities. Op landelijk niveau geldt dat evenzeer voor de NEPROM: Den Haag en Brussel hebben geen geheimen voor ons en we werken nauw samen met collega-verenigingen. Rudy Stroink (TCN): Verknopen is het sleutelbegrip voor de toekomst. Het vak projectontwikkeling gaat nog intensiever het gesprek aan met disciplines als landschapsarchitectuur en stedenbouw. Dat geldt ook voor de interactie met consumenten, maatschappelijke instellingen en niet te vergeten overheden. Eveline Keizer (Bouwinvest): Samenwerking wordt steeds belangrijker. Om de risico s bij grotere gebiedsontwikkelingen te verkleinen, maar vooral en dat is heel inspirerend en leerzaam om de eindgebruiker steeds vroeger in het proces van concept/vastgoedontwikkeling te betrekken. Vooral als je te maken hebt met verschillende eindgebruikers: al hun wensen en eisen moeten goed op elkaar worden afgestemd. Bij deze partijen zit veel kennis; door die aan te boren neemt de kwaliteit ontegenzeggelijk toe. En daarmee van het gebied op termijn.

6 Daan van der Vorm (VORM Ontwikkeling, bestuurslid NEPROM): De ruimtelijke ordening van Nederland heeft te lang weinig prioriteit gehad, daar moet verandering in komen. We staan voor grote vraagstukken. Daarbij moet de integraliteit van de ruimtelijke ordening veel scherper benadrukt worden, bijvoorbeeld in de samenhang met infrastructuur. Te lang zijn dat gescheiden sectoren geweest. De kracht van Nederland Het belang van een hoogwaardige ingerichte woon-, werk- en leefomgeving is evident. Ruimtelijke kwaliteit versterkt onze internationale concurrentiepositie. Aantrekkelijke gebieden trekken bewoners en bedrijven aan. De leden van de NEPROM richten in toenemende mate complete gebieden in. Zij hanteren daarbij een brede blik en verknopen allerlei disciplines, van architectuur en stedenbouw tot en met landschaps inrichting en infrastructuur. Ons speelveld wordt daardoor steeds breder: naast het vertrouwde rood worden groen en blauw steeds belangrijker.

7

8

9 Denken en doen vanuit de klant Projecten zijn succesvol wanneer de samenleving ze omarmt en ze naadloos aansluiten op de wensen van gebruikers in de markt. Van een ontwikkelaar vraagt dat een goed oog voor ontwikkelingen aan de vraagzijde van de markt. Niet om die één op één te vertalen in stenen, maar als vertrekpunt voor een creatief proces. In dat creatieve proces speelt ook de eigen kunde als opdrachtgever een belangrijke rol. Oftewel: gaan staan op een plek en dromen wat daar komen gaat. En die droom vervolgens samen met de klant verder vormgeven. Irene Ponec (Ymere): We zien de maatschappij als opdrachtgever. Daarom willen we buiten gebaande paden kunnen gaan. Niet de eentweetjes van ontwikkelaars en ambtenaren, maar een veel opener planproces. Meer samen werken met maatschappelijke instellingen om gezamenlijk een traject in te gaan waarvan het eindbeeld vaak nog niet precies vast staat. Op die manier ontstaat veel meer ruimte voor creativiteit en daarmee voor kwaliteit.

10 Onno Dwars (Volker Wessels Vastgoed): Mede doordat de NEPROM zich heeft aangesloten bij het Lenteakkoord is duurzaamheid in ons bedrijf in een stroomversnelling gekomen. Niet meer denken vanuit bedreigingen, maar duurzaamheid als kans zien en verbinden met ons dagelijks denken en doen. In veel projecten gaan we ook al verder dan het Lente-akkoord en krijgt duurzaamheid een veel bredere invulling dan alleen energie. Duurzaamheid is een van de belangrijke pijlers van onze projecten. Nicole Maarsen (Maarsen Groep, bestuurslid NEPROM): Ontwikkelen, exploitatie, herontwikkelen, exploitatie. de professionele ontwikkelaars en investeerders zullen de levenscycli van gebouwen en gebieden in toenemende maten moeten incorporeren in het ontwikkelproces. Duurzaamheid vertaalt zich naar de mogelijkheden van tweede, derde en ook vierde verhuur van een gebouw. Voor nu en voor later Duurzaamheid wordt door de leden van de NEPROM breed ingevuld. Uiteraard spelen energiegebruik en het verantwoord omgaan met milieu en grondstoffen een belangrijke rol. Maar duurzaamheid heeft in onze visie ook een belangrijke sociaaleconomische component: hoe maken we een leefomgeving waarin het prettig wonen, werken en recreëren is voor huidige en toekomstige generaties? En hoe maken we duurzame business, wetend dat de energieprijzen alleen maar verder zullen stijgen en creativiteit dus beloond wordt? De NEPROM heeft in 2008 het Lente-akkoord Energiebesparing Nieuwbouw mede ondertekend en werkt vanuit die verantwoordelijkheid hard aan de verdere professionalisering van haar leden op dit terrein.

11 Terug naar de stad De afgelopen halve eeuw moest er veel worden gebouwd en snel. Dat gebeurde veelal in de wei. De nieuwe generatie projecten is anders: kleiner van omvang, gemengder qua programma en meer gelegen in de steden en dorpen. Een uitdagende opgave, die om aandacht en inzet vraagt van alle betrokkenen de projectontwikkelaars van de NEPROM incluis en om nieuwe kennis en kunde. Niet alleen in conceptueel opzicht, maar ook procesmatig: hoe kan met bestaande belangen het beste rekening worden gehouden en hoe zorgen we voor financieel haalbare plannen? Friso de Zeeuw (Bouwfonds, bestuurslid NEPROM): De leden van de NEPROM leveren een significante bijdrage aan de daadwerkelijke invulling van de ambitie om meer in de stad te ontwikkelen. Kijk naar de projecten die voor de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling zijn ingediend: dat zijn grotendeels binnenstedelijke locaties.

12 Wienke Bodewes (Amvest, voorzitter NEPROM): Integriteit is voor onze leden van het grootste belang. Onze leden staan voor een bepaalde mores. Het lidmaatschap van de NEPROM moet een kwaliteitskeurmerk worden, waaraan de buitenwereld direct kan aflezen welke attitude en welk gedrag daarmee verbonden zijn. NEPROM als keurmerk Projectontwikkelaars die lid willen zijn van de NEPROM, moeten van aantoonbaar goed gedrag zijn. Wij spreken onze leden aan op drie kernwaarden: zorgvuldigheid, integriteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid. De NEPROM Gedragscode maakt duidelijk aan welke regels onze leden zich moeten houden. Het onderschrijven van de code is voorwaarde voor lidmaatschap van de vereniging en een onafhankelijke commissie ziet toe op de naleving. Wanneer partijen over de schreef gaan treedt het NEPROM-bestuur handelend op, met als doel een blijvende gedragsverandering. De komende jaren werken we toe naar een situatie waarin het lidmaatschap van onze vereniging wordt gezien als een keurmerk. Niet alleen in de wereld van de professionals, maar ook in het contact tussen onze leden en de samenleving.

13

14

15 Een nieuwe wereld Projectontwikkeling is ontstaan als vak en zelfstandige discipline na de Tweede Wereldoorlog, toen de wederopbouw in Nederland met vereende krachten ter hand werd genomen. Voor die tijd was de inrichting van de gebouwde omgeving vooral het speelveld van gemeenten, woningcorporaties en particulieren. De projectontwikkelaar manifesteerde zich met succes als nieuwe partij die voor eigen rekening en risico vastgoedprojecten tot stand kon brengen. Daarbij intensief samenwerkend met consumenten, ondernemers, overheden, ontwerpers en andere partijen als een spin in het web. Een nieuwe vereniging In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw nam het aantal projectontwikkelaars snel toe. In 1974 werd de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen [NEPROM] opgericht. De vereniging is gevestigd in Voorburg

16 en kent een bestuur, een aantal vaste commissies, een uitgebreid en inhoudelijk netwerk en een bureau. De leden van de NEPROM zijn in Nederland gevestigde rechtspersonen, die zich hoofdzakelijk of uitsluitend bezig houden met de ontwikkeling van onroerend goed. De NEPROM hanteert toelatingscriteria voor het lidmaatschap. Deze hebben betrekking op vakkennis, financiële stabiliteit en moraliteit. Nieuwe leden moeten de Gedragscode van de NEPROM ondertekenen. Daarmee accepteren zij een aantal door de NEPROM geformuleerde gedragsregels. Voor en met elkaar De kennisontwikkeling en -uitwisseling tussen onze leden maakt van de NEPROM een bijzondere vereniging. De lijnen zijn kort en rondom nieuwe ontwikkelingen en thema s wordt snel input vanuit de leden verzameld, gebundeld en verder verspreid. Binnen de vereniging functioneert een aantal vaste Commissies, die een en ander coördineren. De Commissie Woningmarkt, de Commissie Commercieel Vastgoed, de Commissie Professionalisering, de Commissie Duurzaam en de Juridische Commissie adviseren gevraagd en ongevraagd het Bestuur van de NEPROM over relevante

17 ontwikkelingen. De Commissie Professionalisering bewaakt tevens de kwaliteit van de door de NEPROM aangeboden opleidingen. De onafhankelijke Gedragscode Commissie bewaakt de naleving van de gedragscode van de vereniging en ontwikkelt moresprudentie op dit vlak. In het kader van de kennisontwikkeling houdt het bureau van de NEPROM een groot aantal onderwerpen bij op de website Indien nodig wordt onderzoek uitgezet en worden bijeenkomsten georganiseerd en publicaties uitgegeven. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod komen zijn de ontwikkeling van de detailhandel, flora & fauna, constructieve veiligheid en het Groene Hart. Last but not least geeft de NEPROM het eigen magazine PRO uit, waarin het vak projectontwikkeling van diverse kanten wordt belicht. Bijzondere aandacht wordt besteed indachtig de doelstelling van de vereniging aan de samenwerking tussen publiek en privaat. Rob de Jong (Leyten, bestuurslid NEPROM): Uit enthousiasme voor het vak ben ik bestuurslid van de NEPROM geworden. Om bij te dragen aan verdere professionaliteit, transparantie en toepasbare duurzaamheidoplossingen. Nu meer dan ooit nodig! Bart van Breukelen (Synchroon, bestuurslid NEPROM): De NEPROM heeft meer dan ooit een belangrijke taak in het overeind houden van het ambacht dat projectontwikkeling is. De afgelopen twintig jaar hebben we veel bereikt door opleiding en professionalisering: die erfenis moet bewaakt worden.

18 INFO Bezoekadres: Huize Middenburg Westeinde AE Voorburg Postadres: Postbus AP Voorburg T F E info@neprom.nl I COLOFON Uitgave: NEPROM Redactie: Studio Platz [Kees de Graaf], Groningen Fotografie: Nadine van den Berg, Luuk Kramer, Lisette van de Pavoordt, Kees Rutten, Marie-Cécile Thijs, Absoluut Designers Vormgeving: Drukwerk: NPN Drukkers, Breda

19

20

Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven!

Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven! Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven! Postbus 711 3900 AS Veenendaal Kerkewijk 26 3901 EG Veendaal (T) 0318-55 19 60 (F) 0318-55 19 61 (M) info@ingeniousvastgoed.nl (I) www.ingeniousvastgoed.nl Haar

Nadere informatie

leergang projectontwikkeling

leergang projectontwikkeling Inleiding Professionalisering van het vak is in alle NEPROM-opleidingen hét uitgangspunt Een goede samenwerking tussen overheid en smaatschappijen bevorderen, staat bij de NEPROM hoog op de agenda. Daarnaast

Nadere informatie

1.G - DE MAKELAAR ALS NIEUWBOUWSPECIALIST

1.G - DE MAKELAAR ALS NIEUWBOUWSPECIALIST 1.G - DE MAKELAAR ALS NIEUWBOUWSPECIALIST Anke Bodewes, voorzitter vakgroep NVM Wonen Neprom Dag van de Projectontwikkeling Den Bosch, 15 mei 2014 met lef en liefde ontwikkelen SYNCHROON Zoetermeer 15

Nadere informatie

Zondag Ontwikkeling. Profiel. Over Zondag Ontwikkeling. ...gelooft in mogelijkheden, niet in beperkingen

Zondag Ontwikkeling. Profiel. Over Zondag Ontwikkeling. ...gelooft in mogelijkheden, niet in beperkingen Zondag Ontwikkeling...gelooft in mogelijkheden, niet in beperkingen Zondag Ontwikkeling is altijd op zoek naar betere oplossingen op het gebied van wonen en commercieel vastgoed. Ons streven is om snel

Nadere informatie

POSITION PAPER GEDRAGSCODE

POSITION PAPER GEDRAGSCODE POSITION PAPER GEDRAGSCODE DE BNA GEDRAGSCODE: WAARDEVOL VOOR ZOWEL OPDRACHTGEVER, SAMENLEVING ALS ARCHITECTENBRANCHE ZELF Integriteit en transparantie zijn onderscheidende kernmerken voor modern ondernemerschap.

Nadere informatie

ontwikkeling wordt een begrip

ontwikkeling wordt een begrip ontwikkeling wordt een begrip Ambitieus en nieuwsgierig Vooraan in de bus, met de neus tegen het raam. Niet geheel zonder risico. Want wie iets groots wil verrichten, moet weten waar het gebeurt. Wat mensen

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling. De mens is de maat der dingen

Gebiedsontwikkeling. De mens is de maat der dingen dromen denken doen Gebiedsontwikkeling Wij realiseren bouwrijpe grond voor particulieren, projectmatige woningbouw en bedrijventerreinen. In onze visie is prettig leven een gevoel dat dagelijks wordt gevoed

Nadere informatie

advies, management, verhuur, (her)ontwikkeling, taxaties en bemiddeling SAMEN MEER WAARDE

advies, management, verhuur, (her)ontwikkeling, taxaties en bemiddeling SAMEN MEER WAARDE advies, management, verhuur, (her)ontwikkeling, taxaties en bemiddeling SAMEN MEER WAARDE SAMENMEERWAARDE WPM Groep staat voor ruim 20 jaar visie, kennis en ervaring op het gebied van advies, ontwikkeling

Nadere informatie

Markt functioneert nu mondjesmaat, er is meer potentieel dan nu wordt gerealiseerd, want:

Markt functioneert nu mondjesmaat, er is meer potentieel dan nu wordt gerealiseerd, want: Marktanalyse Markt functioneert nu mondjesmaat, er is meer potentieel dan nu wordt gerealiseerd, want: Onbekendheid gebouweigenaren & gebruikers met de mogelijkheden en winst die te behalen valt Ondoorzichtige

Nadere informatie

Buro Ontwerp & Omgeving Velperweg MB Arnhem (026)

Buro Ontwerp & Omgeving Velperweg MB Arnhem (026) Buro Ontwerp & Omgeving Velperweg 157 6824 MB Arnhem (026) 443 26 63 Wij zijn Buro Ontwerp & Omgeving Wij zijn een partner voor bedrijven, overheden en ondernemende burgers bij het realiseren van ruimtelijke

Nadere informatie

DE CONSUMENT AAN HET STUUR. Stichting SIR-55 Tel. 040 242 32 23 info@sir-55.nl. www.sir-55.nl. www.sir-55.nl

DE CONSUMENT AAN HET STUUR. Stichting SIR-55 Tel. 040 242 32 23 info@sir-55.nl. www.sir-55.nl. www.sir-55.nl DE CONSUMENT AAN HET STUUR Stichting SIR-55 Tel. 040 242 32 23 info@sir-55.nl www.sir-55.nl www.sir-55.nl SIR-55 CREËERT BETROKKEN BEWONERS Wie zijn medioren? Medioren zijn actieve, vitale en maatschappelijk

Nadere informatie

Actuele vacatures. Adviseurs voor Ruimte en Strategie

Actuele vacatures. Adviseurs voor Ruimte en Strategie Actuele vacatures Vind jij deze opgave leuk? Centrumgebieden veranderen. In de gemiddelde winkelstraat in Nederland is het aantal bezoekers in 10 jaar tijd met 20% gedaald. De uitdaging is om centrumgebieden

Nadere informatie

KOOI. Bouwen met. Special! 40 pagina s vakwerk van Bouwen met Kooi. Kooi 65 jaar vakmanschap. Tevreden & ontzorgen Wij leveren turnkey vakwerk

KOOI. Bouwen met. Special! 40 pagina s vakwerk van Bouwen met Kooi. Kooi 65 jaar vakmanschap. Tevreden & ontzorgen Wij leveren turnkey vakwerk Bouwen met KOOI nr 1 DECEMBER 2010 Special! 40 pagina s vakwerk van Kooi 65 jaar vakmanschap Tevreden & ontzorgen Wij leveren turnkey vakwerk 2. BOUWEN MET KOOI BOUWEN MET KOOI 3. korte lijnen. Dat is

Nadere informatie

Masterclass Conceptontwikkeling

Masterclass Conceptontwikkeling opleiding 2018-2019 Masterclass Conceptontwikkeling Doel van alle NEPROM-opleidingen: professionalisering van het vak! Een goede samenwerking tussen overheid en projectontwikkelingsmaatschappijen bevorderen,

Nadere informatie

Bestedingskader middelen Stedelijke Herontwikkeling

Bestedingskader middelen Stedelijke Herontwikkeling Bestedingskader middelen Stedelijke Herontwikkeling Inleiding Stedelijke herontwikkeling Voor de ruimtelijke ontwikkeling van Utrecht is de Nieuwe Ruimtelijke Strategie opgesteld die in 2012 door de Raad

Nadere informatie

Verslag Startbijeenkomst Tuinen van Genta 10 Oktober.

Verslag Startbijeenkomst Tuinen van Genta 10 Oktober. Verslag Startbijeenkomst Tuinen van Genta 10 Oktober. De startbijeenkomst werd gehouden in De Toerist aan de Teteringsedijk 145. Aanwezig waren circa 35 omwonenden, waaronder enkele ondernemers van het

Nadere informatie

De waterschappen als publieke opdrachtgever

De waterschappen als publieke opdrachtgever De waterschappen als publieke opdrachtgever (periode 2014-2016) Voor iedereen die met de waterschappen te maken krijgt als opdrachtgever voor de realisatie van, of het beheer en onderhoud aan, (waterschaps)werken,

Nadere informatie

Actuele vacatures. Adviseurs voor Ruimte en Strategie

Actuele vacatures. Adviseurs voor Ruimte en Strategie Actuele vacatures Vind jij deze opgave leuk? Centrumgebieden veranderen. In de gemiddelde winkelstraat in Nederland is het aantal bezoekers in 10 jaar tijd met 20% gedaald. De uitdaging is om centrumgebieden

Nadere informatie

Leve het werkmilieu. ZEE EVENT 10/11/10 Jeanet van Antwerpen Partner-bestuurder

Leve het werkmilieu. ZEE EVENT 10/11/10 Jeanet van Antwerpen Partner-bestuurder Leve het werkmilieu ZEE EVENT 10/11/10 Jeanet van Antwerpen Partner-bestuurder Opbouw Context: zekerheden van de toekomst Duurzaamheid gebiedsontwikkeling en werkmilieus Sturingsknoppen: ruimtelijk, financieel,

Nadere informatie

VVG Congres Visie op de toekomst vanuit de markt

VVG Congres Visie op de toekomst vanuit de markt Visie op de toekomst vanuit de markt Peter van der Gugten Algemeen directeur, Proper-Stok Ontwikkelaars, Ede Proper-Stok sterkt de stad Kennis Creativiteit - Innovatie én Ondernemerschap Waar is in NL

Nadere informatie

ALLES IN HUIS. GEEN ZORGEN.

ALLES IN HUIS. GEEN ZORGEN. ALLES IN HUIS. GEEN ZORGEN. Inhoud ALLES IN HUIS. GEEN ZORGEN. 4 Arnoud van Raak (eigenaar ARRA Management): Door een geïntegreerde aanpak van commercieel beheer, technisch beheer en volledige administratieve

Nadere informatie

PROFIEL Ook het integraal samenwerken in BIM, dat we al sinds 2006 doen voor projecten van allerlei schaalgroottes, in elke fase en op het hoogste uit

PROFIEL Ook het integraal samenwerken in BIM, dat we al sinds 2006 doen voor projecten van allerlei schaalgroottes, in elke fase en op het hoogste uit PROFIEL Ons architectenbureau is opgericht in 1910 en gevestigd in de Van Nellefabriek in Rotterdam, ontworpen door de grondleggers van ons bureau, architecten Brinkman en Van der Vlugt. Sinds 2014 is

Nadere informatie

Onderwijs. Huisvesting die kennis in beweging brengt

Onderwijs. Huisvesting die kennis in beweging brengt Onderwijs Huisvesting die kennis in beweging brengt Onderwijs Huisvesting die kennis in beweging brengt Wat is de essentie van een onderwijsgebouw? En wat gebeurt daar precies? De core business van onderwijs

Nadere informatie

TU Delft. TU Delft Delft ZELFVERKLARING. Code Verantwoordelijk Marktgedrag ^ ^ ^ ^ ^ Delft University of Technology. Technische Universiteit Delft

TU Delft. TU Delft Delft ZELFVERKLARING. Code Verantwoordelijk Marktgedrag ^ ^ ^ ^ ^ Delft University of Technology. Technische Universiteit Delft TU Delft Delft University of Technology Technische Universiteit Delft ZELFVERKLARING TU Delft Delft University of Technology ^ ^ ^ ^ ^ Code Verantwoordelijk Marktgedrag Pag./van 1/5 De TU Delft verklaart

Nadere informatie

Inbo Bouwkunde. Ketensamenwerking De ultieme vorm van werken in multidisciplinair teamverband is voor ons ketensamenwerking. Een samenwerkingsvorm

Inbo Bouwkunde. Ketensamenwerking De ultieme vorm van werken in multidisciplinair teamverband is voor ons ketensamenwerking. Een samenwerkingsvorm Ketensamenwerking Inbo Bouwkunde Inbo Bouwkunde heeft talentvolle professionals die ambities hebben om landelijke en stedelijke gebieden in te richten. Onze kracht is om in een professionele omgeving,

Nadere informatie

Strategie in Beweging. Koersnotitie. versie 4

Strategie in Beweging. Koersnotitie. versie 4 Strategie in Beweging Koersnotitie versie 4 Onze Opdracht Het Waartoe zijn wij hier in Alphen aan den Rijn en omgeving? Voor welk vraagstuk zijn wij het antwoord? 1. Wij zijn een stichting voor primair

Nadere informatie

snel dan voorzien. In de komende jaren zal, afhankelijk van de (woning)marktontwikkeling/

snel dan voorzien. In de komende jaren zal, afhankelijk van de (woning)marktontwikkeling/ 2 Wonen De gemeente telt zo n 36.000 inwoners, waarvan het overgrote deel in de twee kernen Hellendoorn en Nijverdal woont. De woningvoorraad telde in 2013 zo n 14.000 woningen (exclusief recreatiewoningen).

Nadere informatie

Bouw en projectontwikkeling

Bouw en projectontwikkeling Bouw en projectontwikkeling Bouw en projectontwikkeling Bouw en projectontwikkeling Het slagen van een bouwproject staat of valt bij een goede samenwerking tussen partijen. Bouw Bouwen is samenwerken.

Nadere informatie

Vacature Project manager

Vacature Project manager C W Vacature Project manager Loop jij warm voor projectmanagement en innovatie? January 2017 Loop jij warm voor Projectmanagement en Innovatie? Wil jij jezelf ontwikkelen binnen een jonge Fintech organisatie

Nadere informatie

Info & Verkoop. Site Peutiebos - Aarschotseweg 50, 1800 Peutie. URBIS GROUP Keizer Karelstraat 103 9000 Gent. Tel.: 09 233 15 30 Fax: 09 233 17 29

Info & Verkoop. Site Peutiebos - Aarschotseweg 50, 1800 Peutie. URBIS GROUP Keizer Karelstraat 103 9000 Gent. Tel.: 09 233 15 30 Fax: 09 233 17 29 Site Peutiebos - Aarschotseweg 50, 1800 Peutie Info & Verkoop URBIS GROUP Keizer Karelstraat 103 9000 Gent Tel.: 09 233 15 30 Fax: 09 233 17 29 info@urbis.be www.urbis.be www.peutiebos.be Voorwoord Geachte

Nadere informatie

Strategisch Beleidsplan BGN

Strategisch Beleidsplan BGN Strategisch Beleidsplan BGN 2017-2025 Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) info@gewichtsconsulenten.nl www.gewichtsconsulenten.nl Inhoud 1. Introductie en achtergrond... 3 2. Missie en

Nadere informatie

Lanenbuurt Elst Nieuwbouw 110 woningen. Giesbers-Arnhem Bouw

Lanenbuurt Elst Nieuwbouw 110 woningen. Giesbers-Arnhem Bouw PROFIEL Giesbers Groep Sporthal de Streepen Sint-Oedenrode Nieuwbouw sporthal met cultureel en maatschappelijk cluster BeLeef Buitendijks Uithoorn, Legmeer-West Woongebied 34 woningen Lanenbuurt Elst Nieuwbouw

Nadere informatie

Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018

Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 2 Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 pakjeruimte.nl zelfbouw@rotterdam.nl facebook.com/zb010 pinterest.com/pakjeruimte Programma zelfbouw rotterdam 2015-2018

Nadere informatie

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor De opleiding interior design & Styling - hbo bachelor Mensen zien hun omgeving steeds meer als een verlengstuk van hun persoonlijkheid.

Nadere informatie

GEDRAGSCODE PUBLIEK OPDRACHTGEVER- SCHAP

GEDRAGSCODE PUBLIEK OPDRACHTGEVER- SCHAP GEDRAGSCODE PUBLIEK OPDRACHTGEVER- SCHAP Het Opdrachtgeversforum in de bouw is een netwerkorganisatie van (semi-)publieke opdrachtgevers in de bouw en infrastructuur. Deelnemers zijn: de Alliantie, Dienst

Nadere informatie

Het Wie, Wat en Hoe vanwelzorg in 2012

Het Wie, Wat en Hoe vanwelzorg in 2012 Het Wie, Wat en Hoe vanwelzorg in 2012 En hoe de puzzelstukjes Of hoe de puzzelstukjes precies in elkaar precies passen in elkaar passen Onze Visie Wie we willen zijn in 2012 1 1 Als marktleider in het

Nadere informatie

Samen bouwen aan. kinderopvang. Esbi Huis neemt u alle bouwzorg uit handen

Samen bouwen aan. kinderopvang. Esbi Huis neemt u alle bouwzorg uit handen Samen bouwen aan kinderopvang Esbi Huis neemt u alle bouwzorg uit handen Bij Esbi Huis treft u alles onder één dak Door de toenemende vraag naar kinderopvang is er in veel gemeentes een structureel tekort

Nadere informatie

Wie zijn we. Impuls / Partners bestaat uit: Dion Steenbergen project- en proces management. Toine Janssen juridisch advies, PPS en contractvorming

Wie zijn we. Impuls / Partners bestaat uit: Dion Steenbergen project- en proces management. Toine Janssen juridisch advies, PPS en contractvorming Wie zijn we Impuls / Partners heeft jarenlange ervaring met ruimtelijke vraagstukken. Op alle schaalgroottes. Voor overheden, wooncoörporaties en marktpartijen. Wij hebben een passie voor complexe vraagstukken.

Nadere informatie

G r o e n d o o r r o o d. groen ROOD ROOD

G r o e n d o o r r o o d. groen ROOD ROOD G r o e n d o o r r o o d groen ROOD ROOD Inleiding De ruimtelijke vraagstukken in ons land veranderen van aard. Ze worden integraler, complexer en vragen om innovatieve oplossingen. Het gaat niet langer

Nadere informatie

Beleggers in gebiedsontwikkeling

Beleggers in gebiedsontwikkeling Beleggers in Incentives en belemmeringen voor een actieve rol van institutionele beleggers bij de herontwikkeling van binnenstedelijke gebieden P5 presentatie april 2015 Pelle Steigenga Technische Universiteit

Nadere informatie

VDB advocaten NOTARISSEN. zo zien wij het. Over de organisatie

VDB advocaten NOTARISSEN. zo zien wij het. Over de organisatie VDB advocaten NOTARISSEN. zo zien wij het. Over de organisatie Hoe SCHERP mag advies zijn? VDB Advocaten Notarissen. Zo zien wij het. Onze juridische adviezen geven scherp aan wat de grenzen van het speelveld

Nadere informatie

SAMEN BOUWEN VLAANDEREN

SAMEN BOUWEN VLAANDEREN aan ZEEUWS- VLAANDEREN Samen bouwen Dit is de gezamenlijke visie van Clavis, Woonstichting Hulst en Woongoed Zeeuws- Vlaanderen op de sociale volkshuisvesting in Zeeuws-Vlaanderen. Ons motto: samen bouwen.

Nadere informatie

Te koop. Lawickse Allee, Wageningen

Te koop. Lawickse Allee, Wageningen Te koop Lawickse Allee, Wageningen Diverse nieuwbouw mogelijkheden Bouwkavels vanaf 600 m ² Parkmanagement www.dtz.nl In Wageningen wordt een nieuw plan gerealiseerd: Rijn Businesspark. Bij de gebiedsontwikkeling

Nadere informatie

Gedragscode Publiek Opdrachtgeverschap. Het Opdrachtgeversforum in de bouw

Gedragscode Publiek Opdrachtgeverschap. Het Opdrachtgeversforum in de bouw Gedragscode Publiek Opdrachtgeverschap Het Opdrachtgeversforum in de bouw Het Opdrachtgeversforum in de bouw is een netwerkorganisatie van (semi-)publieke opdrachtgevers in de bouw en infrastructuur. Deelnemers

Nadere informatie

Het verpleeghuis van de toekomst is geen verpleeghuis :10

Het verpleeghuis van de toekomst is geen verpleeghuis :10 Het verpleeghuis van de toekomst is geen verpleeghuis 05-06-2019 12:10 Vergeet de klassieke voorbeelden, vergeet het denken vanuit de bekende zorgsystemen en denken vanuit het geld. Het verpleeghuis van

Nadere informatie

SNS PROFIEL 2010 PROPE RTYFI NA NCE

SNS PROFIEL 2010 PROPE RTYFI NA NCE SNS PROPE RTYFI NA NCE 1 GEWOR TELDIN NEDER LAND SVAST GOED DE FEITEN SPREKEN VOOR ZICH. De Nederlandse vastgoedbranche heeft de afgelopen tijd een moeilijke periode doorgemaakt. De ergste economische

Nadere informatie

TOVERSTRALEN werken aan een duurzaam ontspannen samenleving Stedenbouw - Landschap - Architectuur

TOVERSTRALEN werken aan een duurzaam ontspannen samenleving Stedenbouw - Landschap - Architectuur Studiereis Oosterheem TOVERSTRALEN werken aan een duurzaam ontspannen samenleving Stedenbouw - Landschap - Architectuur NAWOORD 11.10.2013 Nawoord bij Zoetermeer excursie De belangrijkste vraag is nu of

Nadere informatie

Stedenbouw en Landschap

Stedenbouw en Landschap Woonwijk De Bem Zevenaar Voormalig stedenbouwkundigplan Stedenbouwkundigplan TOPIA achtertuin woonpad voortuin parkeerhof achtertuin openbare ruimte voortuin achtertuin achterpad Voormalig prototype verkaveling

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

CAPITAL VALUE. TRANSACTIES TAXATIES ADVIES

CAPITAL VALUE. TRANSACTIES TAXATIES ADVIES CAPITAL VALUE. TRANSACTIES TAXATIES ADVIES Capital Value is specialist en marktleider op de Nederlandse woningbeleggingsmarkt Voor al uw vastgoedvraagstukken Wij begeleiden institutionele en particuliere

Nadere informatie

Voorstel ontwikkeling duurzaamheidsparagraaf Zoetermeer. 1. Inleiding

Voorstel ontwikkeling duurzaamheidsparagraaf Zoetermeer. 1. Inleiding Voorstel ontwikkeling duurzaamheidsparagraaf Zoetermeer 1. Inleiding Zoetermeer wil zich de komende jaren ontwikkelen tot een top tien gemeente qua duurzaam leefmilieu. In het programma duurzaam Zoetermeer

Nadere informatie

Zeeuws Energieakkoord. Energiebesparing in de particuliere woningvoorraad

Zeeuws Energieakkoord. Energiebesparing in de particuliere woningvoorraad Zeeuws Energieakkoord Energiebesparing in de particuliere woningvoorraad Aanleiding SER-ENERGIEAKOORD Een besparing van het finale energieverbruik met gemiddeld 1,5 procent per jaar; 100 PJ aan energiebesparing

Nadere informatie

Alle voorkomende werkzaamheden betreffende het plannen, voorbereiden, uitvoeren en afronden van een huwelijksdag.

Alle voorkomende werkzaamheden betreffende het plannen, voorbereiden, uitvoeren en afronden van een huwelijksdag. Deze gedragscode beschrijft het vakgebied van weddingplanner en verwoordt een aantal principes en regels die leden van de BWPN als uitgangspunten onderschrijven bij hun dagelijks werk. Uitgangspunt is

Nadere informatie

MVGM BEDRIJFSHUISVESTING DÉ VASTGOEDREGISSEUR

MVGM BEDRIJFSHUISVESTING DÉ VASTGOEDREGISSEUR MVGM BEDRIJFSHUISVESTING DÉ VASTGOEDREGISSEUR VOORWOORD 2 VOORWOORD ONAFHANKELIJK EN RESULTAATGERICHT ADVIES OP MAAT Met plezier en trots wil ik u graag met deze brochure kennis laten maken met ons bedrijf:

Nadere informatie

Werklocaties. Nota Kantoren Rotterdam samengevat. 19 juni 2019

Werklocaties. Nota Kantoren Rotterdam samengevat. 19 juni 2019 Werklocaties Nota Kantoren Rotterdam samengevat 19 juni 2019 2 Ruimtelijkeconomisch beleid voor kantoren in Rotterdam Voor een aantrekkelijke, economisch sterke stad is er evenwicht nodig tussen zowel

Nadere informatie

Bouwen met. Woningbouw special! 48 pagina s vakwerk. Kooi 70 jaar vakmanschap. Tevreden & ontzorgen. van Bouwen met Kooi. Wij leveren turnkey vakwerk

Bouwen met. Woningbouw special! 48 pagina s vakwerk. Kooi 70 jaar vakmanschap. Tevreden & ontzorgen. van Bouwen met Kooi. Wij leveren turnkey vakwerk Bouwen met I O KO NR 2. 2014 Woningbouw special! 48 pagina s vakwerk van Kooi 70 jaar vakmanschap Tevreden & ontzorgen Wij leveren turnkey vakwerk Bouwbedrijf Appingedam 2. BOUWEN MET KOOI BOUWEN MET KOOI

Nadere informatie

ruimte scheppen slim transformeren accuraat ontwerpen samen bouwen nieuwsgierig blijven bewust maken selectie projecten:

ruimte scheppen slim transformeren accuraat ontwerpen samen bouwen nieuwsgierig blijven bewust maken selectie projecten: Ruimte pvanb architecten ontwikkelt visies en strategieën die ruimte en nieuwe kansen bieden. De werkwijze van het bureau is erop gericht de wensen van betrokken partijen te verbinden en heldere kaders

Nadere informatie

Vastgoed met visie. Strategie voor maatschappelijk vastgoed

Vastgoed met visie. Strategie voor maatschappelijk vastgoed Vastgoed met visie Strategie voor maatschappelijk vastgoed Onze adviseurs Samen met u komen wij tot de beste vastgoedstrategie Iedereen heeft bijna dagelijks te maken met maatschappelijk vastgoed. En dat

Nadere informatie

Passage HB Waddinxveen

Passage HB Waddinxveen Passage 53 2741 HB Waddinxveen Over van t Hof Vastgoed heeft voor iedereen een andere waarde. Voor ondernemers is het een plek om hun ambities te realiseren. Voor overheden is het een middel voor maatschappelijke

Nadere informatie

Vacatures. Adviseurs voor Ruimte en Strategie

Vacatures. Adviseurs voor Ruimte en Strategie Vacatures Vind jij deze opgave leuk? Centrumgebieden vormen het hart van onze steden en dorpen. Teruglopende bezoekersaantallen en faillissementen van grote winkelketens als Sissy-Boy, Coolcat, Intertoys

Nadere informatie

Blauwhoed en Juli grijpen kans historische vesting Brielle te completeren :03

Blauwhoed en Juli grijpen kans historische vesting Brielle te completeren :03 Blauwhoed en Juli grijpen kans historische vesting Brielle te completeren 24-05-2016 17:03 Een bijzondere ontwikkelopgave aan de monumentale vestingswallen in Brielle: de transformatie van een markante

Nadere informatie

Samenwerken aan een gezonde business

Samenwerken aan een gezonde business Samenwerken aan een gezonde business The Greenery 2 Gezonde ideeën The Greenery is een internationaal groente- en fruitbedrijf. We leveren jaarrond een compleet en dagvers assortiment verse groente en

Nadere informatie

Veranderend speelveld. een nieuw vertrekpunt op een veranderend speelveld

Veranderend speelveld. een nieuw vertrekpunt op een veranderend speelveld Veranderend speelveld een nieuw vertrekpunt op een veranderend speelveld Martin Stijnenbosch economisch geograaf; docent Universiteit Utrecht (1975 1990); STOGO (1984 2012); Hanze Hogeschool (2013- nu)

Nadere informatie

Echt thuis. Ondernemingsplan 2011-2015

Echt thuis. Ondernemingsplan 2011-2015 Echt thuis Ondernemingsplan 2011-2015 2 INLEIDING Mooiland is een woningcorporatie met circa 27.000 woningen verspreid over ruim 150 gemeenten in heel Nederland. Daarmee zijn wij een van de twintig grootste

Nadere informatie

Wij zijn Brabantse Waard

Wij zijn Brabantse Waard Wij zijn Brabantse Waard Gastvrij wonen Inhoudsopgave 3 Wie is Brabantse Waard 4 Een organisatie met een transparante structuur 5 Onze missie en visie 5 Doelstellingen waarin de gast centraal staat 6 Onze

Nadere informatie

Intentieverklaring. Ontwikkeling innovatiecluster met composieten in de bouw

Intentieverklaring. Ontwikkeling innovatiecluster met composieten in de bouw Intentieverklaring Ontwikkeling innovatiecluster met composieten in de bouw 19 november 2014 1 Partijen: 1. Royal HaskoningDHV Nederland B.V., vertegenwoordigd door mevrouw I. Siebrand-Oosterhuis, Business

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT EN LID RAAD VAN TOEZICHT (profiel bedrijfsvoering)

FUNCTIEPROFIEL. VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT EN LID RAAD VAN TOEZICHT (profiel bedrijfsvoering) FUNCTIEPROFIEL VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT EN LID RAAD VAN TOEZICHT (profiel bedrijfsvoering) April 2016 DE ORGANISATIE Stichting is een onafhankelijke Nederlandse stichting die zich wereldwijd richt

Nadere informatie

Wat kan het Watertorenberaad betekenen voor u? en. Antoinette van Heijningen (Urbancore)

Wat kan het Watertorenberaad betekenen voor u? en. Antoinette van Heijningen (Urbancore) Wat kan het Watertorenberaad betekenen voor u? en Wat kunt u betekenen voor het Watertorenberaad? Antoinette van Heijningen (Urbancore) W Wie zijn het? Amvest, Proper Stok Groep, Blauwhoed, Dura Vermeer,

Nadere informatie

groene expertise open blik de juiste combinatie van kennis en disciplines

groene expertise open blik de juiste combinatie van kennis en disciplines Groener leven groener leven Mensen houden van groen. Of we nu binnen werken, buiten sporten of in de natuur tot rust komen. We kunnen niet zonder, want groen draagt op allerlei manieren bij een gezonde

Nadere informatie

Functieprofiel. VOORZITTER EN LID RAAD VAN TOEZICHT Fidarda - SKOD

Functieprofiel. VOORZITTER EN LID RAAD VAN TOEZICHT Fidarda - SKOD bezoekadres Stationsstraat 29 a 9401 KW Assen postadres Postbus 479 9400 AL Assen telefoon (0592) 30 84 58 fax (0592) 33 15 35 e-mail info@ypsylon.nl KvK Friesland 56.48.77.54 www.ypsylon.nl Functieprofiel

Nadere informatie

Veranderend speelveld. een nieuw vertrekpunt op een veranderend speelveld

Veranderend speelveld. een nieuw vertrekpunt op een veranderend speelveld Veranderend speelveld een nieuw vertrekpunt op een veranderend speelveld vastgoed Kenmerken vastgoed grondgebonden lange levensduur en dus lange terugverdientijd beleggingsvorm nodig om in de toekomst

Nadere informatie

ANBO THEMA-ONTBIJT. Wonen. Dinsdag 7 oktober 2014, Sociëteit De Witte, Den Haag

ANBO THEMA-ONTBIJT. Wonen. Dinsdag 7 oktober 2014, Sociëteit De Witte, Den Haag ANBO THEMA-ONTBIJT Wonen Dinsdag 7 oktober 2014, Sociëteit De Witte, Den Haag Impressie van het Woonontbijt van ANBO. Op 7 oktober heeft ANBO in de Sociëteit de Witte in Den Haag een ontbijt georganiseerd,

Nadere informatie

Wij bundelen onze kennis en krachten om mensen met een woonwens én locaties met elkaar te verbinden.

Wij bundelen onze kennis en krachten om mensen met een woonwens én locaties met elkaar te verbinden. Wij bundelen onze kennis en krachten om mensen met een woonwens én locaties met elkaar te verbinden. Ieder mens woont ergens en heeft verstand van wonen. En niet iedereen wil op dezelfde manier of plek

Nadere informatie

Infra n Parkeren n Water n Industrie n Energie. BAM Civiel flexibel denken, flexibel bouwen

Infra n Parkeren n Water n Industrie n Energie. BAM Civiel flexibel denken, flexibel bouwen BAM Civiel flexibel denken, flexibel bouwen De maatschappelijke aandacht voor mens en milieu neemt steeds meer toe. Klimaatveranderingen, milieuvervuiling en de toenemende schaarste aan grondstoffen baren

Nadere informatie

ORO ziet kansen. Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand

ORO ziet kansen. Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand ORO ziet kansen Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand ORO is er voor alle mensen met een verstandelijke beperking in de regio Zuidoost

Nadere informatie

Rizoem mijmert over Groningen

Rizoem mijmert over Groningen Rizoem mijmert over Groningen Visie op een onverdeelde stad Wie eenmaal in Groningen is geweest, gunt deze stad een plekje in zijn hart. Een stad die bol staat van nationale en internationale evenementen,

Nadere informatie

Voorwoord. In deze brochure geven wij u inzicht in de branche en de rol van NLingenieurs als haar vertegenwoordiger.

Voorwoord. In deze brochure geven wij u inzicht in de branche en de rol van NLingenieurs als haar vertegenwoordiger. Voorwoord De Nederlandse advies- en ingenieursbranche levert innovatieve en duurzame oplossingen voor de Nederlandse en internationale samenleving. De branche is bepalend geweest voor het ontstaan van

Nadere informatie

Ambitiedocument Bensdorp

Ambitiedocument Bensdorp Ambitiedocument Bensdorp september 2013 Voorwoord Bensdorp, verleden en toekomst verbonden De cacao- en chocoladefabriek Bensdorp en Bussum zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al bijna 150 jaar maakt

Nadere informatie

Ons hoogste doel. Dit is onze missie

Ons hoogste doel. Dit is onze missie 20 19 23 Dit is onze missie Ons hoogste doel Ieder kind moet veilig, gezond, gelukkig en kansrijk op kunnen groeien. Onze scholen spelen daarin een essentiële rol. Wij bieden een prettige, veilige en duurzame

Nadere informatie

BRUGGENSINGEL-NOORD BB AMERSFOORT

BRUGGENSINGEL-NOORD BB AMERSFOORT BRUGGENSINGEL-NOORD 29 3823BB AMERSFOORT Bijzondere architectuur, opvallende kenmerken, midden in het groen en over het water gebouwd. DIT IS HET! Deze woning is van bijzondere architectuur met een zeer

Nadere informatie

Visie op een onverdeelde stad

Visie op een onverdeelde stad PUBLICATIE / JULI 2016 Rizoem mijmert over Groningen... Visie op een onverdeelde stad Wie eenmaal in Groningen is geweest, gunt deze stad een plekje in zijn hart. Een stad die bol staat van nationale en

Nadere informatie

CORPORATE VENTURING MANAGER

CORPORATE VENTURING MANAGER #VACATURE CORPORATE VENTURING MANAGER De opkomst van e-commerce en de versnippering van het offline winkelaanbod hebben het traditionele winkellandschap drastisch verstoord. Commercieel vastgoedbeheerder

Nadere informatie

REGENBOOG ED AMERSFOORT DÉ FAVORIETE MAKELAAR

REGENBOOG ED AMERSFOORT DÉ FAVORIETE MAKELAAR REGENBOOG 16 2824 ED AMERSFOORT DÉ FAVORIETE MAKELAAR 2017 U wilt STIJLVOL WONEN in een bijzonder appartement met een GRANDIOOS UITZICHT over water- en parklandschap? Dan is dit uw kans! Een PERFECT ONDERHOUDEN

Nadere informatie

Verslag Circulair Café 12 oktober 2017

Verslag Circulair Café 12 oktober 2017 Verslag Circulair Café 12 oktober 2017 2 Het Rijksbrede programma Nederland Circulair in 2050 ontwikkelt een aantal transitieagenda s om de circulaire economie vorm te geven. Wat is de rol van gemeenten

Nadere informatie

Daarom gaan we intensiever en meer vroegtijdig met elkaar samenwerken om deze delta zo adaptief mogelijk te maken.

Daarom gaan we intensiever en meer vroegtijdig met elkaar samenwerken om deze delta zo adaptief mogelijk te maken. Convenant Klimaatadaptief Bouwen in Zuid-Holland Afspraken Why We hebben te maken met klimaatveranderingen en de gevolgen daarvan hebben een grote impact op de maatschappij. Het is van groot belang dat

Nadere informatie

Uniek. ONTWIKKELAAR: Epicurus Centrum Projecten Soestdijkerstraatweg 86a 1213 XH Hilversum 0031 (0)

Uniek. ONTWIKKELAAR: Epicurus Centrum Projecten Soestdijkerstraatweg 86a 1213 XH Hilversum 0031 (0) EIGENAAR: Kroonenberg Groep Schiphol Boulevard 181 Postbus 7538 1118 BG Schiphol 0031 (0)20 5 788 788 ONTWIKKELAAR: Epicurus Centrum Projecten Soestdijkerstraatweg 86a 1213 XH Hilversum 0031 (0)35 642

Nadere informatie

Allround in vastgoedmanagement en -advies

Allround in vastgoedmanagement en -advies Allround in vastgoedmanagement en -advies Samen waardegroei creëren en stimuleren. Daar gaan wij voor Amstelius Vastgoed Amstelius is een onafhankelijk allround kantoor voor vastgoedmanagement en -advies.

Nadere informatie

HERONTWIKKELING MOLENWAL

HERONTWIKKELING MOLENWAL STARTNOTITIE HERONTWIKKELING MOLENWAL (VOORMALIGE BUSREMISE) Maart 2011 Gemeente Oudewater Sector REV 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1 INLEIDING... 3 2 PLANGEBIED... 4 2.1 HET PLANGEBIED... 4 2.2 PROGRAMMA...

Nadere informatie

Kiezen, Delen én Doen Samen voor een sterke woningmarkt. platform woningcorporaties noord-holland noord

Kiezen, Delen én Doen Samen voor een sterke woningmarkt. platform woningcorporaties noord-holland noord Kiezen, Delen én Doen Samen voor een sterke woningmarkt platform woningcorporaties noord-holland noord Voorwoord Op 15 december 2011 is door ruim 20 corporaties uit de subregio s Noordkop, West-Friesland,

Nadere informatie

Herontwikkeling WC in kwetsbare wijken Arjan de Vries

Herontwikkeling WC in kwetsbare wijken Arjan de Vries Herontwikkeling WC in kwetsbare wijken Arjan de Vries Herontwikkeling WC in kwetsbare wijken Synchroon Trends in boodschappenland Het grotere geheel Van Hogendorpkwartier Uitdagingen VHK Succesfactoren

Nadere informatie

Onderwijs Totaal Polis

Onderwijs Totaal Polis Onderwijs Totaal Polis Eén verzekeringspolis voor onderwijsinstellingen Alle denkbare verzekeringen gebundeld Eén aanspreekpunt Jaarlijks automatische optimalisering van polisvoorwaarden En: Heldere en

Nadere informatie

Locatiesynergie. (de noodzaak van) verknopen bij de herontwikkeling van stationslocaties

Locatiesynergie. (de noodzaak van) verknopen bij de herontwikkeling van stationslocaties Locatiesynergie (de noodzaak van) verknopen bij de herontwikkeling van stationslocaties Inhoud 2 < Waardeketens < Multidisciplinaire benadering < Meerwaarde van samenhang < Samenhang door samenwerking

Nadere informatie

Omdat bouwen teamwork is

Omdat bouwen teamwork is Omdat bouwen teamwork is Nijhuis Bouw Innovatie en duurzaamheid komen bij Nijhuis samen. Wij bouwen niet alleen huizen, ook leefbare wijken en gebieden waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Ontwikkelen

Nadere informatie

Centrumplanscan. Voor snel inzicht in de potentie van uw centrumgebied

Centrumplanscan. Voor snel inzicht in de potentie van uw centrumgebied Centrumplanscan Voor snel inzicht in de potentie van uw centrumgebied 2012 Introductie Akro Consult Project- en procesmanagement Gebieds- en vastgoedontwikkeling Specialistische kennis binnen bureau: planeconomie,

Nadere informatie

Van Beek. Grip op energie

Van Beek. Grip op energie Van Beek Grip op energie Van Beek: grip op energie Van Beek is specialist in het vertalen van meetgegevens naar concrete managementinformatie en adviezen. Wij doen dit bij uiteenlopende bedrijfsprocessen,

Nadere informatie

Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord

Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord Participatiebijeenkomst 12 april2018 Programma Introductie (19.30 19.40) Presentatie: historie, ruimtelijke kaders en selectieproces (19.40 19.55) Doel van de

Nadere informatie

De KRACHT van Seniorenwelzijn in de samenleving. De KRACHT ligt in het goed kijken naar mensen... in plaats van vrijwilligersvacatures in te vullen

De KRACHT van Seniorenwelzijn in de samenleving. De KRACHT ligt in het goed kijken naar mensen... in plaats van vrijwilligersvacatures in te vullen Inhoud 2 pagina 3 pagina 7 pagina 9 pagina 11 pagina 13 pagina 15 pagina 17 pagina 19 pagina 20 Pagina 21 Pagina 22 Pagina 23 De KRACHT van werken in de wijk De KRACHT van Seniorenwelzijn in de samenleving

Nadere informatie

Gereedschap voor succes

Gereedschap voor succes Gereedschap voor succes magazine voor maximaal buurtgeluk met kunst & cultuur 1 2 Gereedschap voor succes in buurtcultuur Succes! Kunst in de buurt brengt bewoners dichter bij elkaar en verbindt talenten.

Nadere informatie

Haagse Woningbouwopgave. Peter van der Gugten Heijmans Vastgoed Commissie Ruimte Den Haag 14 september 2017

Haagse Woningbouwopgave. Peter van der Gugten Heijmans Vastgoed Commissie Ruimte Den Haag 14 september 2017 Haagse Woningbouwopgave Peter van der Gugten Heijmans Vastgoed Commissie Ruimte Den Haag 14 september 2017 HEIJMANS De activiteiten van Heijmans op het gebied van Wonen, Werken en Verbinden zijn georganiseerd

Nadere informatie