algemene informatie Cultuurdienst

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "algemene informatie Cultuurdienst"

Transcriptie

1 algemene informatie Cultuurdienst algemeen: Openingsuren: ma 9-12 u. en u. F di 9-12 u. en u. woe 9-12 u. en u. do 9-12 u. en u. vrij 9-12 u. en u. adres: GC t Groenendal Pastorie Munte Brandegems Ham 5 Munteplein Merelbeke 9820 Merelbeke (Munte) contact: administratie inhoudelijk Veerle Tuypens Sarah Uytterhaegen T veerle.tuypens@merelbeke.be sarah.uytterhaegen@merelbeke.be Elk jaar maakt de er met veel goesting werk van om in gemeenschapscentrum t Groenendal een cultureel aanbod voor de scholen aan te bieden. Elke keer kiezen we dan ook voor sterke hedendaagse culturele producten waarmee we de leerlingen en hun leerkrachten verrassen en laten proeven van cultuur.

2 Dit schooljaar zijn er eens geen projecten, maar ze komen er wel aan! Mogen wij hier dan ook een OPROEP doen? Wij kijken uit naar jullie reacties! Cultuurgangmakers Op elke school zijn er altijd gangmakers, dus ook voor cultuur! Graag willen wij jou leren kennen om te horen wat bij jullie cultureel leeft en waar jullie van dromen en waar wij elkaar daarin misschien wel kunnen vinden. Idee: opstart van een werkgroep / denktank rond cultuur: de nodigt een paar maal per jaar geïnteresseerde leerkrachten uit om culturele projecten te bespreken. Intergenerationele projecten In 2017 richt de zich helemaal op jongeren en ouderen en waar ze elkaar tegen komen, waar ze elkaar vinden, met andere woorden: we gaan intergenerationeel! Wat doen jullie al op school met / voor en door ouderen (met opa s en oma s of met een rusthuis Waar wij alvast mee bezig zijn. Een project rond verhalen uitwisselen tussen jong en oud; wat hebben de jongeren aan de ouderen te vertellen en wat vertellen de ouderen aan de jongeren?! een project i.s.m. Dominique Collet (actrice, Kopergietery) - najaar 2017 The Sound of Music met The Singhing Zussen Dipika en Jyoti Singh Jong en oud genieten samen van de film Jong en oud zingen samen de pannen van het dak Opstart najaar 2017 Adopteer eens een straat schooljaar De gemeentelijke dienst archief werkt aan een boek waarin alle straten van Merelbeke worden toegelicht / verklaard. Dit boek zou een aanzet kunnen zijn om met de Merelbeekse schoolkinderen aan de slag te gaan rond erfgoed en omgeving: waarom draagt deze straat deze naam, welke oude en nieuwe huizen staan er (wat is oud en wat is nieuw), wie heeft er gewoond? Wat vind je van de straat, wat valt je er op, wat vind je er leuk, wat zou je er aan wijzigen We maken het DNA van de straten en leren elkaar kennen. Rondleiding, fotoproject, verhaal, architectuur, ruimtelijk.

3 INSCHRIJVEN We verwachten de inschrijvingen voor schoolvoorstellingen ten laatste op vrijdag 15 september 2016 in onze mailbox. Gelieve bij de inschrijving rekening te houden met andere schoolactiviteiten. Inschrijven kan via met de mededeling: Inschrijving cultureel aanbod gc t Groenendal Theater School: naam en Leerkracht: naam en Klasgegevens: leerjaar en aantal leerlingen Theater: Titel en voorkeur dag en uur Cultuurgangmakers Ben je een cultuurgangmaker en wens je graag meer informatie om eventueel mee te werken? Bezorg ons dan jouw naam en adres. Projecten jong en oud samen Werken oud en jong op jouw school/in jouw klas al samen? Bezorg ons dan: De naam van jouw project met korte inhoud Gegevens van de contactpersoon (naam, telefoonnummer en adres) Jullie intergenerationele ideeën/dromen: Projecten rond straten/erfgoed Hebben jullie interesse in dit project of werken jullie in de klas al rond erfgoed en straten? Bezorg ons dan jouw naam en adres. Voeg volgende informatie toe aan jouw inschrijving: KOSTPRIJS Kleuteronderwijs: 5 euro per leerling Lager onderwijs: 6 euro per leerling Secundair onderwijs: 6 of 8 euro per leerling Leerkrachten volgen gratis mee. Andere begeleiders en ouders betalen hetzelfde tarief als de leerlingen.

4 BEVESTIGEN VAN INSCHRIJVING De zal de gegevens vóór vrijdag 20 oktober 2016 verwerken. Hierbij proberen wij aan ieders wensen te voldoen. De inschrijving is pas definitief wanneer je een bevestigingsmail ontvangt. Wijzigingen zijn slechts mogelijk tot een week na het ontvangen van de bevestiging. Hierna zal je, bij annulering, de volle prijs moeten betalen, tenzij een andere groep de plaats inneemt. Wij bevestigen de inschrijving zowel naar het algemeen adres van de school als naar het individueel mailadres van de leerkracht zodat we zeker zijn dat beide van elkaar op de hoogte zijn. Wij verwachten ook van beide een bevestiging terug. AANKOMST Omdat de voorstelling op tijd zou kunnen beginnen, willen wij je vragen om tien minuten op voorhand aan te komen. Zo kunnen de leerlingen rustig hun jassen ophangen en plaats nemen in de zaal. LESMAP Als het gezelschap een bijzondere omkadering in de vorm van een lesmap aanbiedt bij de voorstelling, sturen we die bij bevestiging mee aan elke leerkracht. BETALING Na de voorstelling krijgt de school een factuur toegestuurd. Zoals steeds zullen wij het aantal aanwezige leerlingen voor de voorstelling noteren. Wij blijven de service geven om niet te moeten betalen voor afwezige kinderen; om dit te beperken, rekenen wij minimaal 90% van het aantal ingeschreven leerlingen aan. Wij sturen een gedetailleerde factuur op naar de directie van de school. De leerkrachten wonen de voorstellingen gratis bij. Ouders en andere begeleiding dienen dezelfde bijdrage als de leerlingen te betalen. Onze schoolprogrammering vindt plaats met de steun van:

5 keski.e.space Hedendaagse dans Raaklijnen doelgroep: derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar kostprijs: 6 per leerling periode: mei-juni 2017 locatie: gc t Groenendal concrete data volgen later Brandegems Ham 5, Merelbeke duur: minuten meer info: Een publiek, een vierkante ruimte, veel gekleurde meetkundige vormen. Dat is de bijzondere wereld waarbinnen de drie dansers van Raaklijnen op zoek gaan naar de ruimte tussen mensen. De afstand tussen hen en jou in, tussen jullie onderling. Is het een arm, een voet of een vinger? Ben je dichtbij of net ver weg? En hoe voel je je daarbij? Je deelt en verdeelt de speelruimte samen met de dansers. Zij zijn je gids. De bewegingen wijzen de weg. Zo ervaar je Raaklijnen vanuit verschillende posities met telkens een nieuwe blik. De voorstelling is een spel om te kijken, om samen te beleven. Raaklijnen wil kinderen en hun ouders (of begeleiders) laten proeven van eigentijdse dans. Deze voorstelling zonder woorden maar boordevol lichaamstaal laat het publiek de ruimte tussen individuen voelen. Ontdek samen met de dansers de verbondenheid tussen mensen en de invloed van anderen op je eigen manier van zijn. Raaklijnen is één grote vormenstudie. Er zijn de gele, oranje en rode bollen en lijnen waarmee een constructivistisch ballet wordt opgevoerd. Daarnaast mag/moet je als publiek al van bij aankomst meespelen, wandelen en bewegingen uitvoeren waarbij je kijkhouding constant verandert. De sfeer is zo veilig en rustig dat het nooit onprettig wordt om als publiek actief mee te werken. De soundscape en de kleine handelingen die je samen uitvoert, prikkelen je zintuigen. En de kids? Die vonden het fantastisch: dansers die op enkele centimeters naast je tegen de grond zoeven, de bewegingen die je zelf mag doen (Cobra Filip Thielens) keski.e.space maakt verrassende dansvoorstellingen voor een jong publiek. Daarbij speelt de ruimte / locatie altijd een belangrijke rol.

6 Katrien Oosterlinck maakte op vraag van het gezelschap een nieuwe creatie waarbij beeld en dans zeer nauw verweven worden met de ruimte en het publiek. Oosterlincks praktijk vormt een multidisciplinaire mix van dans, performance, videokunst, lichaamswerk, workshops en tekenkunst. Op het kruispunt van die verschillende domeinen ligt een persoonlijke interesse in het lichaam, zijn bewegingen en zijn interactie met de ruimte en andere lichamen. Intermenselijke relaties staan steeds centraal. Een beeldend reflectiemoment na de voorstelling. We starten met een korte associatieronde waarin ieder zijn impressie over de voorstelling geeft en gaan in gesprek over de titel: Wat betekent Raaklijnen? Heb jij de lijnen gezien? Wat betekenen ze, waarover denk je dat het gaat? Dan worden deelnemers ingeleid in het maken van de collages in de beeldtaal van Raaklijnen! Ieder kiest een stickerkleur en vorm voor zichzelf, voor familieleden, vrienden en andere belangrijke figuren in hun leven zoals leraars, collega s, klasgenoten, buren,... Hiermee brengen de leerlingen hun persoonlijk gevoelsbeeld over hun sociale omgeving in kaart. De beelden spreken meestal voor zich. De maker mag steeds zelf kiezen of hij/zij zijn/haar verhaal bij de collage vertelt of niet. Trailer via

7 theater stap De Bank doelgroep: derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar kostprijs: 6 per leerling datum: maandag 17 oktober 2016 locatie: gc t Groenendal om 14 uur Brandegems Ham 5, Merelbeke duur: 90 minuten meer info: De Bank is het verhaal van een man. Hij vond zijn plek op een bank in het stadspark en kijkt van daar dag na dag naar de wereld. Alles lijkt rustig. Voorbijgangers komen en gaan, blijven soms even, wisselen een paar woorden Maar de bank blijkt ook een plek om te wachten. Op iemand van lang geleden. Iemand die nooit komt maar er altijd is. (Paul Verrept) Luc Nuyens en Frank Dierens hebben al meermaals samen gespeeld bij o.a. de Roovers en FroeFroe. Al geruime tijd koesterden ze de wens een voorstelling te maken en het podium te delen met de spelers van Theater Stap. Speciaal voor Theater Stap schreef Paul Verrept een tekst. Een tekst over een buitenstaander, iemand die aan de zijlijn van het leven zit en toekijkt, zonder dat hij volwaardig aan dat leven deelneemt. Iemand die ooit wel de kans heeft gekregen of misschien ook niet. Iemand die de liefde heeft gevoeld als een lichte aanraking, als een rimpeling die gaandeweg is weggetrokken aan zijn horizon. Of toch niet. Stessel en Bovée sprokkelden samen met de Stappers materiaal voor vormgeving en muziek. De productie werd geselecteerd voor Het Theaterfestival 2015 door de kinderjury. Nagesprek met Frank Dierens, Merelbeeks acteur, kan. Familievoorstelling op zondag 16 oktober 2016 om uur. Bankzitter Frank Dierens en verteller Luc Nuyens lieten hun spelers zelf hun vleugels uitslaan. Het geeft een heel natuurlijke vorm van expressionisme, best een unieke kijkervaring. Het maakt van Dierens ook de gast op scène, in plaats van de hoofdrol. Als een jongetje achter twee ronde brillenglazen blijft hij zitten, terwijl het leven hem feestelijk passeert. De Bank is Stap op zijn knapst. (Wouter Hillaert De Standaard)

8 theater tiret Roepie Roepie doelgroep: derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar kostprijs: 6 per leerling datum: vrijdag 17 maart 2017 locatie: gc t Groenendal om 10 en uur Brandegems Ham 5, Merelbeke duur: 60 minuten meer info: Het bloedstollende relaas van een zoektocht naar de meest beruchte en legendarische aller vogels: de Roepie Roepie. Dit dier werd veelvuldig beschreven en bezongen door wie hem van haar noch pluimen kent. Tot op vandaag, want hij is hier en hij is er nu. Hij is er speciaal voor jullie! Roepie Roepie wordt een muzikale roadmovie-opspeed, een kwetterende rollercoaster vol poppen en spetterend belevingstheater, waarbij de artiesten en poppen van Theater Tieret erg dicht op de huid van het publiek spelen. Opgelet: tot in de kleinste hoekjes schuilen verrassingen (en misschien ook vogels). Roepie Roepie is een theatraal feest voor (ornithol-) ogen en oren, langsheen muzikale zijpaden en krinkelende winkelende waterlopen. Een plezierige theaterbelevenis voor vol- en halfwassenen en andere rare vogels. Pas op, of achter je vliegt Concept, spel & live-muziek: Vik Noens, Pat Riské, Joost Van den Branden Poppen: Patrick Maillard Workshop mogelijk op maandag 6 maart 2017

algemene informatie Cultuurdienst

algemene informatie Cultuurdienst algemene informatie Cultuurdienst algemeen: Openingsuren: ma 9-12 u. en 14-16 u. F 09 210 35 81 di 9-12 u. en 14-16 u. woe 9-12 u. en 14-17 u. do 9-12 u. en 14-16 u. vrij 9-12 u. en 14-16 u. adres: GC

Nadere informatie

algemene informatie Cultuurdienst

algemene informatie Cultuurdienst algemene informatie Cultuurdienst algemeen: Openingsuren: ma 9-12 u. en 14-16 u. F 09 210 35 81 di 9-12 u. en 14-16 u. woe 9-12 u. en 14-17 u. do 9-12 u. en 14-16 u. vrij 9-12 u. en 14-16 u. adres: GC

Nadere informatie

algemene informatie Cultuurdienst

algemene informatie Cultuurdienst algemene informatie Cultuurdienst algemeen: Openingsuren: ma 9-12 u. en 14-16 u. F 09 210 35 81 di 9-12 u. en 14-16 u. woe 9-12 u. en 14-17 u. do 9-12 u. en 14-16 u. vrij 9-12 u. en 14-16 u. adres: GC

Nadere informatie

algemene informatie Cultuurdienst

algemene informatie Cultuurdienst algemene informatie Cultuurdienst algemeen: Openingsuren: ma 9-12 u. F 09 210 35 81 di 9-12 u. woe 9-12 u. en 14-17 u. do 9-12 u. vrij 9-12 u. adres: GC t Groenendal Pastorie Munte Brandegems Ham 5 Munteplein

Nadere informatie

RAAKLIJNEN is aanbevolen voor kinderen vanaf 7 jaar en hun (groot)ouders en leerkrachten Duur voorstelling: 45 min.

RAAKLIJNEN is aanbevolen voor kinderen vanaf 7 jaar en hun (groot)ouders en leerkrachten Duur voorstelling: 45 min. RAAKLIJNEN Hedendaagse dansvoorstelling voor gezinnen Een publiek, een vierkante ruimte, veel gekleurde meetkundige vormen. Dat is de bijzondere wereld waarbinnen de drie dansers van RAAKLIJNEN op zoek

Nadere informatie

algemene informatie Cultuurdienst

algemene informatie Cultuurdienst algemene informatie Cultuurdienst algemeen: Openingsuren: ma 9-12 u. en 14-16 u. F 09 210 35 81 di 9-12 u. en 14-16 u. woe 9-12 u. en 14-17 u. do 9-12 u. en 14-16 u. vrij 9-12 u. en 14-16 u. adres: GC

Nadere informatie

algemene informatie Cultuurdienst

algemene informatie Cultuurdienst algemene informatie Cultuurdienst algemeen: Openingsuren: ma 9-12 u. en 14-16 u. F 09 210 35 81 di 9-12 u. en 14-16 u. woe 9-12 u. en 14-17 u. do 9-12 u. en 14-16 u. vrij 9-12 u. en 14-16 u. adres: GC

Nadere informatie

V O O R J A A R 2 0 1 6

V O O R J A A R 2 0 1 6 WWW.CCSINT-NIKLAAS.BE FAMILIE V O O R J A A R 2 0 1 6 We Document Art Metro Boulot Dodo NEVSKI PROSPEKT 5-8 zondag 15 januari 2016-15u - Een onopmerkelijke en ietwat wereldvreemde man, Herman, komt thuis

Nadere informatie

algemene informatie Cultuurdienst T ma 9-12 u. F di 9-12 u. woe 9-12 u. en u.

algemene informatie Cultuurdienst T ma 9-12 u. F di 9-12 u. woe 9-12 u. en u. algemene informatie Cultuurdienst algemeen: Openingsuren: ma 9-12 u. F 09 210 35 81 di 9-12 u. woe 9-12 u. en 14-17 u. do 9-12 u. vrij 9-12 u. adres: GC t Groenendal Pastorie Munte Brandegems Ham 5 Munteplein

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand februari: het openbaar vervoer. Voetgangersexamen:

VERKEER. Actiepunt maand februari: het openbaar vervoer. Voetgangersexamen: Klaverblad februari 2017 VERKEER Actiepunt maand februari: het openbaar vervoer Voetgangersexamen: Op donderdag 16 maart is het voetgangersexamen voor de leerlingen van het 4de leerjaar. Om alles vlot

Nadere informatie

Lesbrief Schaap met laarsjes. Deel 1. Theater Anna s Steen

Lesbrief Schaap met laarsjes. Deel 1. Theater Anna s Steen Lesbrief Schaap met laarsjes Deel 1 Theater Anna s Steen Lesbrief : Schaap met Laarsjes Binnenkort ga je met je klas naar de theatervoorstelling Schaap met laarsjes van Theater Anna s Steen. Schaap met

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 4 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Kanjertraining Zoals u ongetwijfeld weet werken we op school van groep 1 t/m 8 met

Nadere informatie

Overijse Overlegt. Samen dromen & denken over de toekomst van onze gemeente. Leidraad voor grotere toekomsttafel

Overijse Overlegt. Samen dromen & denken over de toekomst van onze gemeente. Leidraad voor grotere toekomsttafel Overijse Overlegt Samen dromen & denken over de toekomst van onze gemeente Leidraad voor grotere toekomsttafel Leidraad voor een toekomsttafel 6 tot 14 personen 30 tot 60 min (afhankelijk van aantal deelnemers)

Nadere informatie

Docentenhandleiding Educatieprogramma

Docentenhandleiding Educatieprogramma Docentenhandleiding Educatieprogramma Hoe, wat & waar Primair Onderwijs groep 3 t/m 6 Inhoud Het Dordrechts Museum..p.3 Algemene doelstelling programma...p.3 Aansluiting bij kerndoelen. p.3,4 Programma:Hoe,

Nadere informatie

Gentse Feesten in het Belfort

Gentse Feesten in het Belfort Gentse Feesten in het Belfort Doorlopend aanbod Bezoek aan het Belfort Het Belfort is doorlopend open van 10u tot 18u en vrij te bezoeken. Prijs: 5 / 3,75 voor jongeren en senioren / Gratis voor kinderen

Nadere informatie

Spot 2+ La Baracca (Italië)

Spot 2+ La Baracca (Italië) l e s b ri ef Spot 2+ La Baracca (Italië) 4811 TL Breda +31 (0)76-515 49 84 F facebook.com/ stiltefestival techniek@destilte.nl Nieuwe Huizen 41 E info@destilte.nl +31(0)6-11 62 32 91 afdeling educatie

Nadere informatie

Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor.

Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. STAPPENPLAN LEES DE FESTIVALGIDS Zo weet je wat het project inhoudt en wat je te wachten staat. www.stressfactor.be/organisator/2016 OVERTUIG JE MEDELEERLINGEN Jij bent vast niet de enige die een festival

Nadere informatie

AUGUSTUS. ergens op de vlakte. naverwerking lesmap voor leraren

AUGUSTUS. ergens op de vlakte. naverwerking lesmap voor leraren AUGUSTUS ergens op de vlakte naverwerking lesmap voor leraren !! OPGELET!! Wij gaan er bij Publiekswerking steeds van uit dat er geen vaststaande antwoorden zijn op onderstaande vragen. De associaties

Nadere informatie

DANS MET MIJ! LESBRIEF

DANS MET MIJ! LESBRIEF DANS MET MIJ! LESBRIEF De voorstellingen van Hofplein, laten verwonderen, zijn fantasierijk en nemen het publiek mee naar de wereld van de verbeelding. HOFPLEIN ROTTERDAM Hofplein Rotterdam is al 30 jaar

Nadere informatie

KEIK Concept en regie: Spel: Live muziek en spel: Compositie: Kostuums: Vormgeving: Film:

KEIK Concept en regie: Spel: Live muziek en spel: Compositie: Kostuums: Vormgeving: Film: LESMAP KEIK INTRO CREDITS Voor veel kleuters zal KEIK de eerste theaterervaring zijn. Kinderen moeten zich veilig voelen om van de voorstelling te kunnen genieten, daarom is het belangrijk dat ze voorbereid

Nadere informatie

algemene informatie Wist je dat?

algemene informatie Wist je dat? algemene informatie contact: openingsuren: ma 9-12 u. di 9-12 u. woe 9-12 u. en 14-19.30 u. adres: Gemeentehuis Merelbeke do 9-12 u. Hundelgemsesteenweg 353 vrij 9-12 u. 9820 Merelbeke Het aanbod in deze

Nadere informatie

boks lesmap Muzikale dansvoorstelling voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar 1 Boks lesmap Theater De Spiegel

boks lesmap Muzikale dansvoorstelling voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar 1 Boks lesmap Theater De Spiegel boks Muzikale dansvoorstelling voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar lesmap 1 Boks lesmap Theater De Spiegel Lieve vrienden van het theater, Theater De Spiegel maakt interactief, beeldend en muzikaal theater

Nadere informatie

Inhoud week 29 1. Laatste nieuwtjes van de Buut 2. September en oktober kalender 3. Schoolreis nieuws 4. Bedankje 5. CKC nieuws 6.

Inhoud week 29 1. Laatste nieuwtjes van de Buut 2. September en oktober kalender 3. Schoolreis nieuws 4. Bedankje 5. CKC nieuws 6. Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57 Email: info@debuut.unicoz.nl Website: www.debuut.unicoz.nl 19-07-2013 Nr. 43 Inhoud week 29 1. Laatste nieuwtjes van de Buut 2. September en oktober kalender

Nadere informatie

LESMAP VINKENSLAG. opdracht: help de vogels op de speelplaats en maak voor hen een voederplaats.

LESMAP VINKENSLAG. opdracht: help de vogels op de speelplaats en maak voor hen een voederplaats. LESMAP VINKENSLAG Welkom op de voorstelling 'Vinkenslag'. Op de volgende bladzijden vind je, en en over de voorstelling om rechtstreeks in de klas te gebruiken. Paragrafen voorzien van een groen bolletje

Nadere informatie

MOMOTARO. Beste, Barbara Beel en Sarah Beel www.casablancavzw.be

MOMOTARO. Beste, Barbara Beel en Sarah Beel www.casablancavzw.be Beste, Momotaro is een eeuwenoud Japans verhaal. Het vertelt over een kleine perzikjongen en over groot geluk, over vrienden en vijanden en over hoe je samen sterk, moedig en wijs kan zijn. Het verhaal

Nadere informatie

Kalender. Willibrordus Nieuwsbrief schooljaar november nr. 4

Kalender. Willibrordus Nieuwsbrief schooljaar november nr. 4 Willibrordus Nieuwsbrief schooljaar 2018-2019 9 november nr. 4 Kalender Do. 15-11 Groep 4 Kinderboerderij Vr. 16-11 Groep 1 en 2 hele dag vrij. Zo. 18-11 Sint in Venlo Do. 22-11 Studiemiddag 2 alle kinderen

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL. beknopte studiegids. opties/uurroosters/ studiemogelijkheden. voor alle info: dans@samwdlier.net

INHOUDSTAFEL. beknopte studiegids. opties/uurroosters/ studiemogelijkheden. voor alle info: dans@samwdlier.net opties/uurroosters/ voor alle info: studiemogelijkheden WOORD kunst Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans wdlier.be - 2500 LIER Gasthuisvest 50, 2500 Lier - Tel. (03)480 45 79 - Fax (03)488 60

Nadere informatie

Maandbulletin september 2018

Maandbulletin september 2018 Maandbulletin september 2018 SCHOOLJAAR 2018-2019 NR. 2 Beste ouders / verzorgers, Beste kinderen en ouders/ verzorgers, Na een fijne zomervakantie zijn we het jaar op 20 augustus lekker ingesprongen.

Nadere informatie

DE VAKANTIE KOMT ERAAN!

DE VAKANTIE KOMT ERAAN! 2014 DE VAKANTIE KOMT ERAAN! Academie Beeldende Kunsten Anderlecht Atheneum Brussel Basisschool De Kleurdoos Brussels Boxing Academy Buurtsport Brussel Chicago Circus Zonder Handen CVO Brussel De Markten

Nadere informatie

openend woord kruisteken Dag kinderen, samen zijn we al bijna 2 maanden op stap. Om op stap te trekken doen we best de juiste schoenen aan.

openend woord kruisteken Dag kinderen, samen zijn we al bijna 2 maanden op stap. Om op stap te trekken doen we best de juiste schoenen aan. Pagina1 Wat nooit verloren gaat, is de herinnering aan een school die tijd en ruimte maakt voor emoties en relaties. Waar kinderen, jongeren en volwassenen leren leven en leren werken aan kwaliteit van

Nadere informatie

Voorwoord. Inhoud. Het bib-team. Beste leerkracht

Voorwoord. Inhoud. Het bib-team. Beste leerkracht Voorwoord Beste leerkracht Je ziet het goed: dit schooljaar presenteert de bibliotheek een brochure voor het secundair onderwijs! Dit schooljaar wil de bib er namelijk meer dan ooit werk van maken om een

Nadere informatie

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerlingen

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerlingen Jobbank Zuiddag 2012 Handleiding voor leerlingen Inhoudstafel Account aanmaken Job zoeken in de jobbank Je wordt aanvaard voor een job Post je job op Facebook Je wordt geweigerd voor een job Een werkgever

Nadere informatie

Roostervrij Aanstaande vrijdag hebben de groepen 1 tot en met 4 een roostervrije dag. We wensen jullie een fijn lang weekend toe.

Roostervrij Aanstaande vrijdag hebben de groepen 1 tot en met 4 een roostervrije dag. We wensen jullie een fijn lang weekend toe. Jaargang 5 nr 11 11 november 2014 Eilenbergstraat 258 5011 EC Tilburg 013-4551292 info@stelaertshoeve.nl www.stelaertshoeve.nl Nieuwsbrief voor ouders van basisschool Stelaertshoeve in MFA De Symfonie.

Nadere informatie

Voorafgaand aan de voorstelling worden de kinderen voorbereid op het bezoek aan het theater en krijgen ze een korte inleiding.

Voorafgaand aan de voorstelling worden de kinderen voorbereid op het bezoek aan het theater en krijgen ze een korte inleiding. LESBRIEF VOOR DE VOORSTELLING Voorafgaand aan de voorstelling worden de kinderen voorbereid op het bezoek aan het theater en krijgen ze een korte inleiding. De inleiding op de voorstelling gebeurt middels

Nadere informatie

Lesmap bij de voorstelling

Lesmap bij de voorstelling Lesmap bij de voorstelling Vòòr de voorstelling Voorbereiding op het theaterbezoek Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en hun achtergrond, kan het nuttig zijn om het theaterbezoek met hen voor

Nadere informatie

Vakantiegids. 2,5 16 jaar Alle activiteiten voor kinderen en jongeren in Kampenhout georganiseerd door de jeugd -en sportdienst

Vakantiegids. 2,5 16 jaar Alle activiteiten voor kinderen en jongeren in Kampenhout georganiseerd door de jeugd -en sportdienst Vakantiegids 2,5 16 jaar 2017 Alle activiteiten voor kinderen en jongeren in Kampenhout georganiseerd door de jeugd -en sportdienst 1. GCV Sportpret in samenwerking met gemeente Kampenhout Locatie: alle

Nadere informatie

Lichtbende TUTU projectietheater (Nederland)

Lichtbende TUTU projectietheater (Nederland) lesbrief Lichtbende TUTU projectietheater (Nederland) bovenbouw (groep 5 t/m 8) www.stiltefestival.com E info@destilte.nl F facebook.com/ stiltefestival TUTU vertelt het verhaal van een kind dat haar dromen

Nadere informatie

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 22 november INFO 5

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 22 november INFO 5 I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l 22 november 2 018 INFO 5 IN DEZE INFO BELANGRIJKE DATA Tijdens de klassenpresentatie De Vreedzame Kinderraad

Nadere informatie

Handleiding Webshop Vrije Tijd Kortemark. Hier kan je reserveren voor: - Een activiteit: workshops, huiskamerconcerten, sportactiviteiten, lezingen,

Handleiding Webshop Vrije Tijd Kortemark. Hier kan je reserveren voor: - Een activiteit: workshops, huiskamerconcerten, sportactiviteiten, lezingen, Handleiding Webshop Vrije Tijd Kortemark Hier kan je reserveren voor: - Een activiteit: workshops, huiskamerconcerten, sportactiviteiten, lezingen, pag. 2 - Een zaal: sportzalen, voetbal- en tennispleinen,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DECEMBER

NIEUWSBRIEF DECEMBER NIEUWSBRIEF DECEMBER 1 1 IN DE KIJKER: Werken van gedetineerden 2 FACEBOOK.COM/STUDENTENACADEMIEOUDENAARDE Wil je voortdurend op de hoogte blijven van alle nieuwtjes binnen de academie? Neem dan een kijkje

Nadere informatie

Scholing en evenementen

Scholing en evenementen ACADEMIE Scholing en evenementen 2018-2019 Beste collega, Met gepaste trots presenteren wij het scholingsaanbod van de Collage Academie 2018-2019. Professionalisering is belangrijk als je op school stappen

Nadere informatie

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan Advent vieren en beleven tweede graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Paletin oktober 2015. Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie

Paletin oktober 2015. Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie Paletin oktober 2015 Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie Data: Maandag 5 oktober: Dag van de leraar 20.00 MR-vergadering Woensdag 7 oktober Start Kinderboekenweek Raar maar waar Woensdag 14

Nadere informatie

warm nest. dagvoorstellingen kleuteronderwijs. DE WARANDE TURNHOUT

warm nest. dagvoorstellingen kleuteronderwijs. DE WARANDE TURNHOUT 2018-2019 warm nest dagvoorstellingen kleuteronderwijs DE WARANDE TURNHOUT www.warande.be 014 41 69 91 Podium Theater Stap tu tu wo 10 okt 10.30 uur do 11 okt vr 12 okt duur: 40 minuten educatie: niet

Nadere informatie

In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal.

In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal. Thema 1 De groep? Dat zijn wij! overzicht van de lessen De groep? Dat zijn wij! In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal. Les 1 Daar ben ik weer! In deze eerste les na de zomervakantie

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2017

Activiteitenplanning Juni 2017 Activiteitenplanning Juni 2017 Do 1 NM: zwemmen Olifantjes- Vr 2 Besteldag soep Besteldag soep + warme maaltijd Speelplaats opruimen: 1B Za 3 Zo 4 Pinksteren Pinksteren Ma 5 Pinkstermaandag geen school

Nadere informatie

Twee maanden, net geen negen weken. 62 dagen, 1488 uren, minuten, seconden.

Twee maanden, net geen negen weken. 62 dagen, 1488 uren, minuten, seconden. Twee maanden, net geen negen weken. 62 dagen, 1488 uren, 89 280 minuten, 5 356 800 seconden. Vakantie dus. Grote vakantie. Genieten, zingen en dansen. Je laten verrassen en je op sleeptouw laten nemen.

Nadere informatie

tauberbach LESBRIEF VOOR LEERKRACHTEN DEEL II: NAVERWERKING

tauberbach LESBRIEF VOOR LEERKRACHTEN DEEL II: NAVERWERKING tauberbach LESBRIEF VOOR LEERKRACHTEN DEEL II: NAVERWERKING Chris Van der Burght!! OPGELET!! Wij gaan er bij Publiekswerking steeds van uit dat er geen vaststaande antwoorden zijn op onderstaande vragen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

11e jaargang, nummer 14

11e jaargang, nummer 14 11e jaargang, nummer 14 Maandag 29 april tot en met vrijdag 10 mei : meivakantie Maandag 20 mei: Tweede Pinksterdag: alle leerlingen vrij Maandag 3 juni en dinsdag 4 juni: studiedagen: alle leerlingen

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

INFO! februari 2016. Nationale Voorleesdagen

INFO! februari 2016. Nationale Voorleesdagen INFO! Uitslag Gemeentelijke voorleeswedstrijd Op zaterdag 23 januari heeft namens onze school Maybritt Bomers meegedaan aan de kwartfinale voorleeswedstrijd bij bibliotheek te Didam. Ze heeft heel mooi

Nadere informatie

Villanella & Club Kathoorn

Villanella & Club Kathoorn LESMAP Villanella & Club Kathoorn Beste leerkracht, Binnenkort komt u met uw leerlingen naar de voorstelling Luchtfietsers kijken. Wij hopen dat jullie er samen van genieten. Hieronder vindt u achtergrondinformatie

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. talent ben je zelf

Praktijkonderwijs. talent ben je zelf Praktijkonderwijs talent ben je zelf open dagen zaterdag 26 januari 10:00-13:00 uur zaterdag 2 februari 10:00-13:00 uur School-in-bedrijf woensdag 16 januari woensdag 23 januari woensdag 30 januari Wat

Nadere informatie

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht Nieuwsbrief 28 september 2018 Beste ouders, Ziehier de info voor de maand oktober. Kalender oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe

Nadere informatie

Toneel! voor kinderen

Toneel! voor kinderen kom op Toneel! voor kinderen Is hofplein iets voor jou? Schrijf je in voor 1 mei www.jeugdtheaterschoolhofplein.nl DE JeugdTHEATERSCHOOL Thuis spelen zingen en dansen is natuurlijk leuk maar nog leuker

Nadere informatie

Docent HET HOUTEN HUIS

Docent HET HOUTEN HUIS HET HOUTEN HUIS Docent IN DE KLAS Muziek van beneden Het Houten Huis is het beeldend muziektheatergezelschap van het Noorden. Jullie gaan onze theatervoorstelling Muziek van Beneden bezoeken. Dit is een

Nadere informatie

& JEUGDMUZIEKATELIER OOSTKAMP BEELDENDE KUNST MUZIEK WOORDKUNST-DRAMA INFO LESSEN CON SERVA TORIUM ACADEMIE BRUGGE DKO

& JEUGDMUZIEKATELIER OOSTKAMP BEELDENDE KUNST MUZIEK WOORDKUNST-DRAMA INFO LESSEN CON SERVA TORIUM ACADEMIE BRUGGE DKO & JEUGDATELIER WOORDKUNST-DRAMA INFO LESSEN 2019-2020 CON SERVA TORIUM ACADEMIE WOORDKUNST - DRAMA Ontdek de vele mogelijkheden van de Kunstacademie Oostkamp. De Stedelijke Academie Brugge en het Stedelijk

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

In dit bulletin: Ouderavond: Een kijkje in de keuken, met blik op de toekomst 2.0!

In dit bulletin: Ouderavond: Een kijkje in de keuken, met blik op de toekomst 2.0! 19 jan. 2018 Voor de kalender: 22 jan. Voorleesontbijt KDV/PA/groep 1-2-3 24 jan. Ouderavond: Een kijkje in de keuken 2.0 ; 19.30 uur loc. MWW 19, 24, 26 jan. Groepen 6 Excursie Textielmuseum 9 feb. Carnaval

Nadere informatie

Buitenschoolse Kinderopvang Roefels

Buitenschoolse Kinderopvang Roefels 4BKO Roefels Buitenschoolse Kinderopvang Roefels Opvanglocatie : Berlaar Centrum Domein Kinderland Ballaarweg 1 (ingang via Dr. Van der Borghtstraat) 2590 BERLAAR 03 482 08 08 Wat bieden we aan? We knutselen,

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Schoolkalender

In deze nieuwsbrief. Schoolkalender regel van de week Ik sluit niemand buiten en help anderen. belangrijke data 1 september informatieavond leren lezen 1 september start inschrijven kennismakingsgesprekken via Digiduif vanaf 7 september

Nadere informatie

Lesmap Wij ook HETGEVOLG WIJ OOK

Lesmap Wij ook HETGEVOLG WIJ OOK WIJ OOK Spel: Jason Van Laere en Marjan De Schutter Tekst & Regie: Stijn Van de Wiel Scenografie: Jan Strobbe Camera, Montage: Dries Segers Dramaturgie: Bram Verschueren 1 7+ Ik ben ik. Jason. Dat is mijn

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94 Inhoud Inleiding 7 deel 1 lees- en kijkbio Hoofdstuk 1 Verhalen vertellen 10 Hoofdstuk 2 Zelf verhalen vertellen 12 Hoofdstuk 3 Voorlezen 16 Hoofdstuk 4 Verhalen lezen 18 Hoofdstuk 5 Verhalen in boeken

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie juli 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Kamp 6 Spektakeldagen 7 Damcomité 8 Vooruitblik 9 Fotopagina 10 Programma spelnamiddag 12

Nadere informatie

P A A S - E N Z O M E R V A K A N T I E

P A A S - E N Z O M E R V A K A N T I E 1ste t.em. 6de leerjaar THE MAKAMPE N P A A S - E N Z O M E R V A K A N T I E Wat? Studio organiseert originele themakampen voor kinderen vanaf het 1ste leerjaar t.e.m. het 6de leerjaar. Elke kampweek

Nadere informatie

LEES DIT STARTPAKKET OVERTUIG EEN LEERKRACHT. Heb jij een toffe leerkracht die graag initiatief neemt? Betrek hem bij jullie team!

LEES DIT STARTPAKKET OVERTUIG EEN LEERKRACHT. Heb jij een toffe leerkracht die graag initiatief neemt? Betrek hem bij jullie team! STAPPENPLAN LEES DIT STARTPAKKET Zo weet je wat het project inhoudt en wat je te wachten staat. www.stressfactor.be/leerling OVERTUIG JE MEDELEERLINGEN Jij bent vast niet de enige die een festival op school

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling. In de VERTE. Malou van Sluis Judith Sleddens

Lesbrief bij de voorstelling. In de VERTE. Malou van Sluis Judith Sleddens Lesbrief bij de voorstelling In de VERTE & Malou van Sluis Judith Sleddens 2 Introductie Binnenkort gaat u met uw klas naar de voorstelling In de verte : een fantasierijke voorstelling van twee enthousiaste

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE LEERKRACHT. Beste leerkracht,

INFORMATIE VOOR DE LEERKRACHT. Beste leerkracht, INFORMATIE VOOR DE LEERKRACHT Beste leerkracht, Ook dit jaar organiseren we opnieuw de PEP- dagen. Proeven en proberen in het secundair onderwijs. In dit document vind je alle nuttige informatie. HET CONCEPT

Nadere informatie

GBS TERVUREN. Zesdejaars maken hun schoolkrant. Lichting van

GBS TERVUREN. Zesdejaars maken hun schoolkrant. Lichting van GBS TERVUREN TERVUREN www.gbs-tervuren.be Vrijdag 29 juni 2012 V Zesdejaars maken hun schoolkrant. De leerlingen van het 6 de leerjaara krijgen een krant van hen, voor hen en door hen. Als afsluiter van

Nadere informatie

Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor.

Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. STAPPENPLAN LEES DIT STARTPAKKET Zo weet je wat het project inhoudt en wat je te wachten staat. Nog vragen? Stuur ons gerust een berichtje via Messenger (Nicolas van StressFactor) of onze Facebook/Instagram!

Nadere informatie

Doppenactie voor KNGF

Doppenactie voor KNGF In dit Blaadje Doppenactie voor KNGF... 2 Cultuurmenu... 2 Oproep verkeersregelaar. Herhaalde oproep!... 3 Carnaval 2019 A k jou nie aar... 4 De agenda van de maand januari... 4 1 Doppenactie voor KNGF

Nadere informatie

Witte Donderdag. Toneelstukje 1: Het feest begint.

Witte Donderdag. Toneelstukje 1: Het feest begint. Witte Donderdag Aandachtspunt: de toneelstukjes zijn gemaakt voor een klas van ongeveer 24 kinderen. Als er meer kinderen zijn, kunnen bij alle toneelstukjes extra kinderen meespelen. Alleen toneelstukje

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Welkom in mijn Museum

Welkom in mijn Museum Docentenhandleiding Educatieprogramma Welkom in mijn Museum Primair Onderwijs groep 3 en 4 Inhoud Het Dordrechts Museum p.3 Algemene doelstelling programma p.3 Aansluiting bij kerndoelen p.3,4 Programma:

Nadere informatie

Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s),

Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), Redactie T. Paping Schooljaar 2018 2019, nummer 01, 19 oktober 2018 Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), En dan is het alweer bijna vakantie. Ik weet niet of u het ook merkt, maar de weken lijken

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw In opdracht van het gemeentebestuur van Machelen organiseert Infano vzw de vooren naschoolse kinderopvang in de school van uw kind. In deze brochure

Nadere informatie

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier!

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier! Beste ouder(s)/verzorger(s), Begin februari starten wij weer met een nieuw blok naschoolse activiteiten (NSA). In het vorige blok zijn alle aangeboden activiteiten doorgegaan en het zou mooi zijn dat in

Nadere informatie

KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar

KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar Zomervakantie 2013 Een organisatie van gemeentebestuur Sint-Gillis-Waas TIJDELIJKE VERHUIS JEUGDDIENST Deze zomer verhuist de jeugddienst tijdelijk naar

Nadere informatie

Aan alle kandidaten Eindjury / Bronzen Arsène 2012-2013. VERSLAG vergadering eindjury - maandag 4 februari 2013 BELANGRIJK

Aan alle kandidaten Eindjury / Bronzen Arsène 2012-2013. VERSLAG vergadering eindjury - maandag 4 februari 2013 BELANGRIJK Aan alle kandidaten Eindjury / Bronzen Arsène 2012-2013 Gemeentelijke 12-13 JURY en ARSEN verslag vergad VERSLAG vergadering eindjury - maandag 4 februari 2013 BELANGRIJK Vergeet a.u.b. niet het strookje

Nadere informatie

Eerst en vooral. heet ik jullie. van harte. Welkom. in het. leerjaar

Eerst en vooral. heet ik jullie. van harte. Welkom. in het. leerjaar Eerst en vooral heet ik jullie van harte Welkom in het leerjaar 1. Welkom Ik ben juf Sarah en ik kijk er enorm naar uit om dit schooljaar samen met jullie kinderen heel wat nieuwe dingen te leren. In de

Nadere informatie

Sprekende Portretten

Sprekende Portretten Docentenhandleiding Sprekende Portretten Sprekende Portretten Jacob Cuyp, Michiel Pompe van Slingelandt, 1649 Primair Onderwijs Groep 4 t/m 8 Inhoud Het Dordrechts Museum...p. 3 Algemene doelstelling programma..

Nadere informatie

Lesbrief met leuke opdrachten voor bij de voorstelling Dag Meneer van Dalen

Lesbrief met leuke opdrachten voor bij de voorstelling Dag Meneer van Dalen Lesbrief met leuke opdrachten voor bij de voorstelling Dag Meneer van Dalen Emiel de Jong namens tg Graasland Beste docent, U komt binnenkort met uw klas kijken naar de voorstelling Dag Meneer Van Dalen

Nadere informatie

belangrijke data... 8 april 2016 nr. 28

belangrijke data... 8 april 2016 nr. 28 belangrijke data..... 8 april 2016 nr. 28 Woe 13 april Open ochtend 10.00 12.00 uur. Don 14 april Bibliotheek bezoek groep 8, 10.00 uur Don 14 april Rode Loper : Lichtmobile gr. 4 Don 14 april Boerderij

Nadere informatie

HOTEL MALARIA LESBRIEF VOOR LEERKRACHTEN DEEL II: NAVERWERKING

HOTEL MALARIA LESBRIEF VOOR LEERKRACHTEN DEEL II: NAVERWERKING HOTEL MALARIA LESBRIEF VOOR LEERKRACHTEN DEEL II: NAVERWERKING!! OPGELET!! Wij gaan er bij Publiekswerking steeds van uit dat er geen vaststaande antwoorden zijn op onderstaande vragen. De associaties

Nadere informatie

JURKEN VOOR JONGENS LESBRIEF THEATER HOFPLEIN EDUCATIE

JURKEN VOOR JONGENS LESBRIEF THEATER HOFPLEIN EDUCATIE JURKEN VOOR JONGENS LESBRIEF THEATER HOFPLEIN EDUCATIE 'DE VOORSTELLINGEN VAN HOFPLEIN ROTTERDAM WORDEN GESPEELD MÉT JONGEREN, VÓÓR JONGEREN.' HOFPLEIN ROTTERDAM Hofplein Rotterdam richt zich op theater

Nadere informatie

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen!

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen! Harpflash 8 november 2013 2013 is het jaar van het voorlezen! Daarom en om leesplezier bij jong en oud te bevorderen organiseren wij volgende week (van 12 t.e.m. 15 november) een heuse voorleesweek! Tijdens

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Met vriendelijke groet, Anda Ciere

NIEUWSBRIEF. Met vriendelijke groet, Anda Ciere NIEUWSBRIEF Openbare Basisschool De Arcade Octavialaan 61 www.basisschool-de-arcade.nl 2314 BN Leiden info@obsdearcade.nl 15 juni 2018 Jaargang 13, nummer 19 Beste ouders, Helaas kan ik u nog geen mededelingen

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE LEERKRACHT. Beste leerkracht,

INFORMATIE VOOR DE LEERKRACHT. Beste leerkracht, INFORMATIE VOOR DE LEERKRACHT Beste leerkracht, Ook dit jaar organiseren we opnieuw de PEP- dagen. Proeven en proberen in het secundair onderwijs. In dit document vind je alle nuttige informatie. HET CONCEPT

Nadere informatie

vtbkultuur Scherpenheuvel-Zichem 01-02-03. 2015 Nummer 5 En we zijn weer vertrokken! De feestdagen zijn verteerd. Het nieuwe jaar zijn we al gewoon.

vtbkultuur Scherpenheuvel-Zichem 01-02-03. 2015 Nummer 5 En we zijn weer vertrokken! De feestdagen zijn verteerd. Het nieuwe jaar zijn we al gewoon. vtbkultuur Scherpenheuvel-Zichem 01-02-03. 2015 Nummer 5 Verantwoordelijke uitgever: Ingrid Callebaut En we zijn weer vertrokken! De feestdagen zijn verteerd. Het nieuwe jaar zijn we al gewoon. In januari

Nadere informatie

Sinte-Lutgartinstituut Beringen Je bent welkom!

Sinte-Lutgartinstituut Beringen Je bent welkom! Sinte-Lutgartinstituut Beringen Je bent welkom! Het leven op onze school Welkom in onze school, in Sinte- Lutgartinstituut! Samen met jou en je ouders willen we je vandaag kennis laten maken met onze studierichtingen

Nadere informatie

MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 7 en 8

MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 7 en 8 MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 7 en 8 Inleiding In groep 7 of 8 komen leerlingen vaak voor de tweede keer met hun klas naar het van Abbemuseum. Bij het eerste bezoek, in groep 5 of 6, hebben ze

Nadere informatie

1. In november zegt Ben Correct

1. In november zegt Ben Correct Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be 1. In november zegt Ben Correct 2. Woensdag = fruitdag We vinden het fantastisch dat

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

Lesbrief: Lekker ontspannen? Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen?

Lesbrief: Lekker ontspannen? Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Lesbrief: Lekker ontspannen? Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Niks is fijner dan je prettig en ontspannen voelen. Dit

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie