algemene informatie Cultuurdienst

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "algemene informatie Cultuurdienst"

Transcriptie

1 algemene informatie Cultuurdienst algemeen: Openingsuren: ma 9-12 u. en u. F di 9-12 u. en u. woe 9-12 u. en u. do 9-12 u. en u. vrij 9-12 u. en u. adres: GC t Groenendal Pastorie Munte Brandegems Ham 5 Munteplein Merelbeke 9820 Merelbeke (Munte) contact: administratie inhoudelijk Veerle Tuypens Sarah Uytterhaegen T veerle.tuypens@merelbeke.be sarah.uytterhaegen@merelbeke.be Elk jaar maakt de er met veel goesting werk van om in gemeenschapscentrum t Groenendal een cultureel aanbod voor de scholen aan te bieden. Elke keer kiezen we dan ook voor sterke hedendaagse culturele producten waarmee we de leerlingen en hun leerkrachten verrassen en laten proeven van cultuur.

2 Dit schooljaar zijn er eens geen projecten, maar ze komen er wel aan! Mogen wij hier dan ook een OPROEP doen? Wij kijken uit naar jullie reacties! Cultuurgangmakers Op elke school zijn er altijd gangmakers, dus ook voor cultuur! Graag willen wij jou leren kennen om te horen wat bij jullie cultureel leeft en waar jullie van dromen en waar wij elkaar daarin misschien wel kunnen vinden. Idee: opstart van een werkgroep / denktank rond cultuur: de nodigt een paar maal per jaar geïnteresseerde leerkrachten uit om culturele projecten te bespreken. Intergenerationele projecten In 2017 richt de zich helemaal op jongeren en ouderen en waar ze elkaar tegen komen, waar ze elkaar vinden, met andere woorden: we gaan intergenerationeel! Wat doen jullie al op school met / voor en door ouderen (met opa s en oma s of met een rusthuis Waar wij alvast mee bezig zijn. Een project rond verhalen uitwisselen tussen jong en oud; wat hebben de jongeren aan de ouderen te vertellen en wat vertellen de ouderen aan de jongeren?! een project i.s.m. Dominique Collet (actrice, Kopergietery) - najaar 2017 The Sound of Music met The Singhing Zussen Dipika en Jyoti Singh Jong en oud genieten samen van de film Jong en oud zingen samen de pannen van het dak Opstart najaar 2017 Adopteer eens een straat schooljaar De gemeentelijke dienst archief werkt aan een boek waarin alle straten van Merelbeke worden toegelicht / verklaard. Dit boek zou een aanzet kunnen zijn om met de Merelbeekse schoolkinderen aan de slag te gaan rond erfgoed en omgeving: waarom draagt deze straat deze naam, welke oude en nieuwe huizen staan er (wat is oud en wat is nieuw), wie heeft er gewoond? Wat vind je van de straat, wat valt je er op, wat vind je er leuk, wat zou je er aan wijzigen We maken het DNA van de straten en leren elkaar kennen. Rondleiding, fotoproject, verhaal, architectuur, ruimtelijk.

3 INSCHRIJVEN We verwachten de inschrijvingen voor schoolvoorstellingen ten laatste op vrijdag 15 september 2016 in onze mailbox. Gelieve bij de inschrijving rekening te houden met andere schoolactiviteiten. Inschrijven kan via met de mededeling: Inschrijving cultureel aanbod gc t Groenendal Theater School: naam en Leerkracht: naam en Klasgegevens: leerjaar en aantal leerlingen Theater: Titel en voorkeur dag en uur Cultuurgangmakers Ben je een cultuurgangmaker en wens je graag meer informatie om eventueel mee te werken? Bezorg ons dan jouw naam en adres. Projecten jong en oud samen Werken oud en jong op jouw school/in jouw klas al samen? Bezorg ons dan: De naam van jouw project met korte inhoud Gegevens van de contactpersoon (naam, telefoonnummer en adres) Jullie intergenerationele ideeën/dromen: Projecten rond straten/erfgoed Hebben jullie interesse in dit project of werken jullie in de klas al rond erfgoed en straten? Bezorg ons dan jouw naam en adres. Voeg volgende informatie toe aan jouw inschrijving: KOSTPRIJS Kleuteronderwijs: 5 euro per leerling Lager onderwijs: 6 euro per leerling Secundair onderwijs: 6 of 8 euro per leerling Leerkrachten volgen gratis mee. Andere begeleiders en ouders betalen hetzelfde tarief als de leerlingen.

4 BEVESTIGEN VAN INSCHRIJVING De zal de gegevens vóór vrijdag 20 oktober 2016 verwerken. Hierbij proberen wij aan ieders wensen te voldoen. De inschrijving is pas definitief wanneer je een bevestigingsmail ontvangt. Wijzigingen zijn slechts mogelijk tot een week na het ontvangen van de bevestiging. Hierna zal je, bij annulering, de volle prijs moeten betalen, tenzij een andere groep de plaats inneemt. Wij bevestigen de inschrijving zowel naar het algemeen adres van de school als naar het individueel mailadres van de leerkracht zodat we zeker zijn dat beide van elkaar op de hoogte zijn. Wij verwachten ook van beide een bevestiging terug. AANKOMST Omdat de voorstelling op tijd zou kunnen beginnen, willen wij je vragen om tien minuten op voorhand aan te komen. Zo kunnen de leerlingen rustig hun jassen ophangen en plaats nemen in de zaal. LESMAP Als het gezelschap een bijzondere omkadering in de vorm van een lesmap aanbiedt bij de voorstelling, sturen we die bij bevestiging mee aan elke leerkracht. BETALING Na de voorstelling krijgt de school een factuur toegestuurd. Zoals steeds zullen wij het aantal aanwezige leerlingen voor de voorstelling noteren. Wij blijven de service geven om niet te moeten betalen voor afwezige kinderen; om dit te beperken, rekenen wij minimaal 90% van het aantal ingeschreven leerlingen aan. Wij sturen een gedetailleerde factuur op naar de directie van de school. De leerkrachten wonen de voorstellingen gratis bij. Ouders en andere begeleiding dienen dezelfde bijdrage als de leerlingen te betalen. Onze schoolprogrammering vindt plaats met de steun van:

5 theater stap De Bank doelgroep: eerste en tweede jaar secundair kostprijs: 6 per leerling datum: maandag 17 oktober 2016 locatie: gc t Groenendal om 14 uur Brandegems Ham 5, Merelbeke duur: 90 minuten meer info: De Bank is het verhaal van een man. Hij vond zijn plek op een bank in het stadspark en kijkt van daar dag na dag naar de wereld. Alles lijkt rustig. Voorbijgangers komen en gaan, blijven soms even, wisselen een paar woorden Maar de bank blijkt ook een plek om te wachten. Op iemand van lang geleden. Iemand die nooit komt maar er altijd is. (Paul Verrept) Luc Nuyens en Frank Dierens hebben al meermaals samen gespeeld bij o.a. de Roovers en FroeFroe. Reeds geruime tijd koesterden ze de wens een voorstelling te maken en het podium te delen met de spelers van Theater Stap. Speciaal voor Theater Stap schreef Paul Verrept een tekst. Een tekst over een buitenstaander, iemand die aan de zijlijn van het leven zit en toekijkt, zonder dat hij volwaardig aan dat leven deelneemt. Iemand die ooit wel de kans heeft gekregen of misschien ook niet. Iemand die de liefde heeft gevoeld als een lichte aanraking, als een rimpeling die gaandeweg is weggetrokken aan zijn horizon. Of toch niet. Stessel en Bovée sprokkelden samen met de Stappers materiaal voor vormgeving en muziek. De productie werd geselecteerd voor Het Theaterfestival 2015 door de kinderjury. Nagesprek met Frank Dierens, Merelbeeks acteur, kan. Familievoorstelling op zondag 16 oktober 2016 om uur. Bankzitter Frank Dierens en verteller Luc Nuyens lieten hun spelers zelf hun vleugels uitslaan. Het geeft een heel natuurlijke vorm van expressionisme, best een unieke kijkervaring. Het maakt van Dierens ook de gast op scène, in plaats van de hoofdrol. Als een jongetje achter twee ronde brillenglazen blijft hij zitten, terwijl het leven hem feestelijk passeert. De Bank is Stap op zijn knapst. (Wouter Hillaert De Standaard)

6 tweelicht en zoon Don Quichot?! doelgroep: eerste en tweede jaar kostprijs: 6 per leerling secundair onderwijs locatie: gc t Groenendal datum: donderdag 23 februari 2017 Brandegems Ham 5, Merelbeke om 10 en 14 uur meer info: duur: 60 minuten De schijnbare avonturen van Don Quichot en Sancho Panza. Voor dromers en dromedarissen. Don Quichot?! is een boeiende en gelaagde voorstelling met enerzijds de vele grappige avonturen van de vernuftige edelman Don Quichot en zijn knecht Sancho Panza en anderzijds, zonder dat de thematiek expliciet aan bod komt in de voorstelling, de ziekte van Alzheimer waaraan Fons/Don Quichot lijdt. Fons is een Don Quichot. In zijn hoofd. Maar zijn hoofd jeukt en krabben helpt niet. Op zijn ziekenkamer gaat hij op zoek naar grote avonturen. Dokter Sancho probeert hem daarin te volgen. Schijnbare avonturen met meisjes en schapen, molens en wieken, prinsessen en soldaten, herbergen en kastelen maken van de twee mannen twee vrienden. Net zoals knecht Sancho in het echte verhaal niet altijd raad weet met het gedrag van zijn meester, wordt ook dokter Sancho door Don Fons regelmatig op het verkeerde been geplaatst wanneer hij mensen en voorwerpen herdefinieert Een Tweelicht & Zoon-voorstelling vol schim en schijn, vol lol en gein. Trailer via:

7 buiten de schooluren Podium & expo KIES en Kom! doelgroep: eerste, tweede, derde, vierde, vijfde locatie: gc t Groenendal en zesde jaar secundair onderwijs Brandegems Ham 5, Merelbeke periode: seizoen meer info: kostprijs: 10,00 De nodigt leerlingen van het secundair onderwijs en hun leerkrachten ook graag uit bij het reguliere aanbod. In de UIT podiumkrant lees je het aanbod van muziek-, theater- en humorvoorstellingen. Er is ook een uitgebreid filmaanbod. Wij zijn ervan overtuigd dat ze gesmaakt zullen worden! Wij geven hier enkele suggesties. PINGPONG van Tableau nr. 1 donderdag 6 april en uur De komedie over drie taxichauffeurs die deelnemen aan een plaatselijke pingpongcompetitie zorgt voor een spetterende theatervoorstelling. D-Day in de pingpong eredivisie. Alles is nog mogelijk! Pingpong, not a game for boys! Het spel wordt een zaak van leven en dood. Niks voor broekventjes! Er is maar één optie: niet verliezen, anders volgt degradatie! Maar achter de paletten en balletjes schuilt het echte spel. Een spel dat niet op tafelniveau wordt gespeeld. Kunnen ze de druk aan? Deze vlijmscherpe komedie krijgt haar Nederlandstalig debuut in de allernieuwste productie van Tableau Nr. 1. Een komedie die ons onderdompelt in een wereld waarin competitie een obsessie wordt, waar drie wanhopige mannen met elkaar wedijveren. Van en met: Bert Cosemans, Bart Van Avermaet, Bill Barberis.

8 WACHTEN OP GODOT van Ensemble Leporello zaterdag 6 mei uur Dé klassieker van Samuel Beckett, vanonder het stof gehaald. Wachten op Godot is vele jaren niet meer opgevoerd in ons land. Regisseur Dirk Opstaele, maakte een nieuwe - geautoriseerde - vertaling en brengt een uitgelezen cast van scènebeesten samen: Geert Vermeulen (ex-nieuwe Snaar), Karel Creemers (Circus Ronaldo), Gordon Wilson (Ensemble Leporello, The Primitives) en Jonas Van Thielen (De laatste show, reportageprogramma Ten Oorlog en de tv-serie Vriendinnen). De absurditeit en uitzichtloosheid van de wereld, gecombineerd met een clowneske onmacht dit adequaat in taal uit te drukken, vormen de kracht en het geheim van het legendarische stuk. De onbeholpen pogingen van de wachtenden om de tijd te verdrijven en de hoop levend te houden zijn even lachwekkend als in-droevig. Het tot in de komma s verfijnde samenspel van de acteurs - Leporello s handelsmerk - slalomt tussen tragiek, waanzin en dolkomische slapstick. Bij Leporello wordt Wachten op Godot een goed geolied spelmechaniekje, een frisse partituur van pauzes, felle uithalen en onverwachte choreografieën. - De Standaard 17/3/16 THE SMOKY MIDNIGHT GANG, een Swingjazz avond met initiatie Lindy Hop vrijdag 3 maart uur in Jeugdcentrum Molenhoek Na de swingende en succesvolle editie in 2014 verwelkomen we opnieuw The Smoky Midnight Gang. Een zevenkoppige band in de spirit en de stijl van de Jump & Jivebands uit de jaren Voor hun repertoire gingen ze voornamelijk op zoek naar de roots of rock n roll en de originele Rhythm & Blues van kort na WO II. Verwacht je aan een swingende liveband en stevige liveact met dansers die het publiek meesleuren in een passionele trip doorheen swingland! Voor het optreden nodigen we je uit voor een initiatie Lindy Hop met ervaren dansers Sep en Leni zodat je tijdens en na het optreden lekker kan meeswingen.

9 16-18, DE VOLGENDJAARCONFÉRENCE van Walter Baele donderdag 30 maart 2017 om uur Wacht niet op de eindejaarsconferences. Vanaf nu is er de unieke volgendjaarsconférence van Walter Baele. Daarin vertelt hij nu al wat er gebeurt in 2016 tot en met Over nieuwe trends, de evoluties in 3D-printen, uitburgeringscursussen, de doorbraak van de Speedy Pass of de Tweede Wereldoorlog die overgedaan moet worden wegens procedurefouten. En wat gebeurt er met Elio Di Rupo? Of Koning Filip? Neemt de vorst een sabbatjaar? is een show zijn tijd ver vooruit, met nieuwe en bekende typetjes en spraakmakende imitaties. Wekelijks schittert Walter Baele tegen de sterren op in het gelijknamig televisieprogramma.

10 Tentoonstellingen doelgroep: eerste, tweede, derde, vierde, vijfde meer info: en zesde jaar secundair onderwijs locatie GC : gc t Groenendal kostprijs: gratis Brandegems Ham 5, Merelbeke groep: per klas locatie Pastorie : Pastorie Munte duur: 90 minuten Munteplein 6, Merelbeke (Munte) De / GC t Groenendal organiseert ook tal van tentoonstellingen. Tijdens seizoen zijn er twee tentoonstellingen die eruit springen en ook scholen zouden kunnen interesseren. Recht uit het hart is de verzamelnaam voor zes bijzondere kunstexpo s in de sfeer van Art Brut of Outsider Art. Deze termen duiden kunst aan die buiten het professionele kunstcircuit valt. Het zijn hedendaagse en spontane werken recht uit het hart - gemaakt door personen uit instellingen, met een handicap of door gewone mensen zoals jij en ik, meestal autodidacten, die speels en creatief in hun eigen persoonlijke werk onbedwingbaar hun weg gaan. Kom kijken en geniet van sterk authentiek werk. 1. ERWIN CLAEYS GC, van 14 september tot 14 november 2016 Erwin Claeys schildert thuis, zijn inspiratie komt uit zijn onmiddellijke omgeving zijn grootvader en vader waren schilders - of van de grote meesters zoals Van Gogh. Dit is de eerste keer dat Erwin zijn werk met de wereld zal delen. Hij vraagt zich af of het goed genoeg is,... Kom kijken en geniet van sterk authentiek werk. 2. BROEDER EBERGISTE - orto-agogisch centrum Pastorie, van 15 oktober tot 23 oktober 2016 Kunstvlinder is een werkgroep van het OC Broeder Ebergiste, die hun cliënten de kans bieden om hun creativiteit te uiten en te ontplooien. Dit resulteert in unieke kunstwerken.

11 3. CHRISTOFORUSGEMEENSCHAP Pastorie, van 1 tot 9 oktober 2016 De 18 bewoners van deze gemeenschap stellen tentoon. Dat de wereld van de kunsten een universele taal is, maken ze in deze gemeenschap waar. Voortdurend zijn ze er projectmatig aan het werk met schilderen, musiceren, theater Als oefening in het waarnemen, in het zichzelf uiten, in zich in te leven waarbij wordt vermeden dat ze verstarren in de eigen eenzijdigheid. Het proces staat voorop dat dan ook therapeutisch kan werken. En ze gaan nog een stap verder, waardoor het kunstzinnige een kans biedt om via innerlijk kracht tot beweging te komen. Om uit de eigen begrensdheid te komen, of net omgekeerd, om vanuit het onbegrensde tot een omhulling te komen. Kunst geeft zo een kans tot verdere ontwikkeling, het wordt helende kunst. Ieder van de bewoners heeft een eigen kunstwerk. Dus kun je zeggen dat het een groep van individuen wordt voor de Christoforusgemeenschap. In de Christoforusgemeenschap Munte wonen en werken volwassenen met een verstandelijke beperking VERZORGINGSTEHUIS DE WADE (PC CARITAS) Pastorie, 29 oktober tot 6 november 2016 Ann, Francine, Nathalie en Gereld stellen tentoon. Elk lopen ze een individueel parcours, elk vanuit hun eigen ideeën. Hun werken zijn een reflectie vanuit hun invalshoek (inspiratie/doel/uitdrukking geven aan/kleuren/hoe komen ideeën tot stand). Een brainstorm over de titel Recht uit het hart vormde de aanleiding voor een aantal groepswerken. Zo ontstond er een boek waarin iedereen die wou iets kon schrijven. Een donkere kamer waarin verleidelijke dromen tot uiting kwamen. Schorten waar men zijn creativiteit kon op botvieren. Harten in alle formaten. Titels voor schilderijen. Een kijkdoos, enzoverder.

12 5. ONTMOETINGSHUIS DE KLIK (PC CARITAS) GC, van 16 november 2016 tot 10 januari 2017 Een creatieve projectweek bij De Klik in maart 2016, bracht een boost van creativiteit en inspiratie voort. De begeleiders zetten daar dan ook volop verder op in. De zin en kans om met deze werken ook naar buiten te komen, wordt nu werkelijkheid HENRI DE COCKER EN KINDERTEKENINGEN Pastorie, van 26 november tot 4 december 2016 Henri De Cocker ( ) maakt als enige professionele schilder deel uit van deze reeks. Hij vulde zijn eigen collectie en werk immers op een boeiende wijze aan met kindertekeningen. Hij was erg geïntrigeerd door de creatieve capaciteiten van kinderen. Hij initieerde schoolkinderen in de jaren in de schilderkunst. Hij werkte er rond de thema s die je ook in zijn eigen werk terug vindt, nl. christelijke thema s, het huwelijk. Tijdens de hele tentoonstellingsperiode zie je in de Pastorie een kleine selectie werken van de zes exposanten. Voor meer werk van elk, bezoek de individuele expo s. Je kan de hele periode ook aan de slag in de Pastorie: de benedenruimte is ingericht als creatief atelier, dus schuif aan bij de werktafels, op dinsdag en donderdag van tot 16 u. vinden workshops plaats i.s.m. Atelier 71 en de Vrijetijdsateliers. Iedereen welkom! Gratis, wel vooraf inschrijven.

13 PROCESSIES IN VLAANDEREN van Chris Walraed, fotografie Pastorie, van 13 mei tot 11 juni 2017 De Muntse fotograaf Chris Walraed reisde gedurende jaren Vlaanderen rond om de processies in Vlaanderen op foto vast te leggen. Je krijgt een uniek beeld van een verloren gegane traditie. Onze jongeren kennen deze stoeten eigenlijk niet meer. Chris kan er heel boeiend over vertellen en de kinderen / jongeren meetrekken in een andere wereld. Ook grootouders zijn welkom om mee te komen en eventueel aan te vullen met eigen verhalen uit hun jeugd.

algemene informatie Cultuurdienst

algemene informatie Cultuurdienst algemene informatie Cultuurdienst algemeen: Openingsuren: ma 9-12 u. en 14-16 u. F 09 210 35 81 di 9-12 u. en 14-16 u. woe 9-12 u. en 14-17 u. do 9-12 u. en 14-16 u. vrij 9-12 u. en 14-16 u. adres: GC

Nadere informatie

algemene informatie Cultuurdienst

algemene informatie Cultuurdienst algemene informatie Cultuurdienst algemeen: Openingsuren: ma 9-12 u. en 14-16 u. F 09 210 35 81 di 9-12 u. en 14-16 u. woe 9-12 u. en 14-17 u. do 9-12 u. en 14-16 u. vrij 9-12 u. en 14-16 u. adres: GC

Nadere informatie

algemene informatie Cultuurdienst

algemene informatie Cultuurdienst algemene informatie Cultuurdienst algemeen: Openingsuren: ma 9-12 u. en 14-16 u. F 09 210 35 81 di 9-12 u. en 14-16 u. woe 9-12 u. en 14-17 u. do 9-12 u. en 14-16 u. vrij 9-12 u. en 14-16 u. adres: GC

Nadere informatie

algemene informatie Cultuurdienst

algemene informatie Cultuurdienst algemene informatie Cultuurdienst algemeen: Openingsuren: ma 9-12 u. en 14-16 u. F 09 210 35 81 di 9-12 u. en 14-16 u. woe 9-12 u. en 14-17 u. do 9-12 u. en 14-16 u. vrij 9-12 u. en 14-16 u. adres: GC

Nadere informatie

algemene informatie Cultuurdienst

algemene informatie Cultuurdienst algemene informatie Cultuurdienst algemeen: Openingsuren: ma 9-12 u. F 09 210 35 81 di 9-12 u. woe 9-12 u. en 14-17 u. do 9-12 u. vrij 9-12 u. adres: GC t Groenendal Pastorie Munte Brandegems Ham 5 Munteplein

Nadere informatie

algemene informatie Cultuurdienst

algemene informatie Cultuurdienst algemene informatie Cultuurdienst algemeen: Openingsuren: ma 9-12 u. en 14-16 u. F 09 210 35 81 di 9-12 u. en 14-16 u. woe 9-12 u. en 14-17 u. do 9-12 u. en 14-16 u. vrij 9-12 u. en 14-16 u. adres: GC

Nadere informatie

algemene informatie Cultuurdienst T ma 9-12 u. F di 9-12 u. woe 9-12 u. en u.

algemene informatie Cultuurdienst T ma 9-12 u. F di 9-12 u. woe 9-12 u. en u. algemene informatie Cultuurdienst algemeen: Openingsuren: ma 9-12 u. F 09 210 35 81 di 9-12 u. woe 9-12 u. en 14-17 u. do 9-12 u. vrij 9-12 u. adres: GC t Groenendal Pastorie Munte Brandegems Ham 5 Munteplein

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL. beknopte studiegids. opties/uurroosters/ studiemogelijkheden. voor alle info: dans@samwdlier.net

INHOUDSTAFEL. beknopte studiegids. opties/uurroosters/ studiemogelijkheden. voor alle info: dans@samwdlier.net opties/uurroosters/ voor alle info: studiemogelijkheden WOORD kunst Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans wdlier.be - 2500 LIER Gasthuisvest 50, 2500 Lier - Tel. (03)480 45 79 - Fax (03)488 60

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 1 1 2016-2017 2 NIEUWS BESTE STUDENT Het academieteam staat vanaf 2 september helemaal voor u klaar, uitgerust en enthousiast om u mee te nemen naar de ongemeen boeiende wereld van

Nadere informatie

Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor.

Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. STAPPENPLAN LEES DE FESTIVALGIDS Zo weet je wat het project inhoudt en wat je te wachten staat. www.stressfactor.be/organisator/2016 OVERTUIG JE MEDELEERLINGEN Jij bent vast niet de enige die een festival

Nadere informatie

Roostervrij Aanstaande vrijdag hebben de groepen 1 tot en met 4 een roostervrije dag. We wensen jullie een fijn lang weekend toe.

Roostervrij Aanstaande vrijdag hebben de groepen 1 tot en met 4 een roostervrije dag. We wensen jullie een fijn lang weekend toe. Jaargang 5 nr 11 11 november 2014 Eilenbergstraat 258 5011 EC Tilburg 013-4551292 info@stelaertshoeve.nl www.stelaertshoeve.nl Nieuwsbrief voor ouders van basisschool Stelaertshoeve in MFA De Symfonie.

Nadere informatie

KrokusKiXs jaar

KrokusKiXs jaar 2018 KrokusKiXs 3-12 jaar ikoen Balen Kinderopvang krokusvakantie bij Kikoen Balen Kikoen Balen biedt opvang van 6u30 tot 18u30 aan kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Geef voor de middagpauze een lunchpakket

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Voor seizoenskaarthouders december 2012

Nieuwsbrief 2. Voor seizoenskaarthouders december 2012 Nieuwsbrief 2 Voor seizoenskaarthouders december 2012 Beste seizoenskaarthouder, De moduleperiode 5 nov 9 dec zit er (bijna) op! Tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Met deze brief houd ik jou als seizoenskaarthouder

Nadere informatie

1. Het verhaal Circus Orpheus. 5. Vraaggesprek na de voorstelling

1. Het verhaal Circus Orpheus. 5. Vraaggesprek na de voorstelling LESBRIEF INHOUD 1. Het verhaal Circus Orpheus 2. Thema 3. Speelstijl van Theatergroep Dolle Maandag 4. Vooraf 5. Vraaggesprek na de voorstelling 6. Zelf spelen Benodigdheden voor de les : een grote doek

Nadere informatie

algemene informatie Wist je dat?

algemene informatie Wist je dat? algemene informatie contact: openingsuren: ma 9-12 u. di 9-12 u. woe 9-12 u. en 14-19.30 u. adres: Gemeentehuis Merelbeke do 9-12 u. Hundelgemsesteenweg 353 vrij 9-12 u. 9820 Merelbeke Het aanbod in deze

Nadere informatie

tauberbach LESBRIEF VOOR LEERKRACHTEN DEEL II: NAVERWERKING

tauberbach LESBRIEF VOOR LEERKRACHTEN DEEL II: NAVERWERKING tauberbach LESBRIEF VOOR LEERKRACHTEN DEEL II: NAVERWERKING Chris Van der Burght!! OPGELET!! Wij gaan er bij Publiekswerking steeds van uit dat er geen vaststaande antwoorden zijn op onderstaande vragen.

Nadere informatie

Docentenhandleiding Educatieprogramma

Docentenhandleiding Educatieprogramma Docentenhandleiding Educatieprogramma Hoe, wat & waar Primair Onderwijs groep 3 t/m 6 Inhoud Het Dordrechts Museum..p.3 Algemene doelstelling programma...p.3 Aansluiting bij kerndoelen. p.3,4 Programma:Hoe,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DECEMBER

NIEUWSBRIEF DECEMBER NIEUWSBRIEF DECEMBER 1 1 IN DE KIJKER: Werken van gedetineerden 2 FACEBOOK.COM/STUDENTENACADEMIEOUDENAARDE Wil je voortdurend op de hoogte blijven van alle nieuwtjes binnen de academie? Neem dan een kijkje

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Beste kunstenaars, web-leden en sympathisanten van Art from love We zijn terug, volledig opgeladen om het najaar tegemoet te gaan. In de maand september starten de cursussen

Nadere informatie

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur Beste leerlingen, Jullie zijn geïnformeerd over het masterclassprogramma voor periode 1. In dit boekje kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses over gaan en hoe en wanneer je je kunt inschrijven.

Nadere informatie

TONEEL IN DE WOEKER Schooljaar

TONEEL IN DE WOEKER Schooljaar TONEEL IN DE WOEKER Schooljaar 2016-2017 2 Beste directie, Beste leerkracht, Scholen beginnen steeds vroeger met de planning van het volgend schooljaar en daar willen wij graag op anticiperen. Wij zijn

Nadere informatie

DANS INHOUDSTAFEL. beknopte studiegids. voor alle info:

DANS INHOUDSTAFEL. beknopte studiegids. voor alle info: Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Gasthuisvest 50, 2500 Lier - Tel. (03)480 45 79 e-mail: info@samwdlier.net - www.samwdlier.be filialen in Berlaar, Boechout, Lint, Malle, Nijlen, Ranst en

Nadere informatie

Welkom in mijn Museum

Welkom in mijn Museum Docentenhandleiding Educatieprogramma Welkom in mijn Museum Primair Onderwijs groep 3 en 4 Inhoud Het Dordrechts Museum p.3 Algemene doelstelling programma p.3 Aansluiting bij kerndoelen p.3,4 Programma:

Nadere informatie

1 e rapport mee. Vanaf 14.30 uur start de voorjaarsvakantie Start 1 e schooldag na de vakantie

1 e rapport mee. Vanaf 14.30 uur start de voorjaarsvakantie Start 1 e schooldag na de vakantie NIEUWSBRIEF nummer 4, Januari-februari 2015 Kalender December Ma 2 & di 3 feb Activiteiten De kinderen uit groep 1 t/m 8 zijn vrij. De leerkrachten hebben twee studiedagen. De kinderen uit de Cobogroepen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GBS DE SCHAKEL

NIEUWSBRIEF GBS DE SCHAKEL 25 januari 2019 NIEUWSBRIEF GBS DE SCHAKEL Actie «Warmste Week» Vooreerst willen wij alle ouders, grootouders, vrienden en sympathisanten bedanken voor de bijdrage tijdens de acties voor «de warmste week»

Nadere informatie

LESMATERIAAL DE KONING ZONDER SCHOENEN

LESMATERIAAL DE KONING ZONDER SCHOENEN LESMATERIAAL DE KONING ZONDER SCHOENEN LESMATERIAAL 4Hoog DE KONING ZONDER SCHOENEN INTRO Beste leerkracht, beste ouder, binnenkort komen jullie kijken naar De koning zonder schoenen. Als theatermakers

Nadere informatie

Educatie aanbod Biënnale Gelderland 16

Educatie aanbod Biënnale Gelderland 16 Educatie aanbod Biënnale Gelderland 16 Beste docent, Bij deze brengen wij u graag op de hoogte van ons educatieve aanbod voor scholen tijdens Biënnale Gelderland 2016. De Biënnale Gelderland wordt afwisselend

Nadere informatie

algemene informatie Ook voor de Merelbeekse scholen is er een boeiend erfgoedaanbod!

algemene informatie Ook voor de Merelbeekse scholen is er een boeiend erfgoedaanbod! algemene informatie contact: dienst erfgoed openingsuren: T 09 210 32 92 ma 9-12 u. di 9-12 u. woe 9-12 u. adres: Gemeentehuis Merelbeke do 9-12 u. Hundelgemsesteenweg 353 vrij 9-12 u. 9820 Merelbeke Waarvoor

Nadere informatie

Zoals jullie weten, zet het Inspirocollege volop in op talenturen.

Zoals jullie weten, zet het Inspirocollege volop in op talenturen. Talenturen 2 de jaar Voorwoord Beste leerling, Zoals jullie weten, zet het Inspirocollege volop in op talenturen. Wij vinden het immers belangrijk dat je niet alleen met je neus in de boeken zit, maar

Nadere informatie

VOORBEREIDING OP BEZOEK AAN DE MUSICAL SOLDAAT VAN ORANJE. Een project over Soldaat van Oranje kan uit verschillende onderdelen bestaan :

VOORBEREIDING OP BEZOEK AAN DE MUSICAL SOLDAAT VAN ORANJE. Een project over Soldaat van Oranje kan uit verschillende onderdelen bestaan : VOORBEREIDING OP BEZOEK AAN DE MUSICAL SOLDAAT VAN ORANJE Een project over Soldaat van Oranje kan uit verschillende onderdelen bestaan : - het lezen van het boek Soldaat van Oranje en het maken van de

Nadere informatie

Jouw klas in de bib.

Jouw klas in de bib. SCHOOLJAAR 2019-2020 Jouw klas in de bib. Ons gratis aanbod voor het kleuter- en lager onderwijs in Haacht en Boortmeerbeek. Workshops, auteursbezoeken en lezingen op maat van kinderen en leerkrachten.

Nadere informatie

Vredescentrum. AANBOD BASISONDERWIJS Schooljaar

Vredescentrum. AANBOD BASISONDERWIJS Schooljaar Vredescentrum AANBOD BASISONDERWIJS Schooljaar 2017-2018 1 Vredescentrum van de provincie en stad Antwerpen vzw Het Vredescentrum voor de vrienden. Het Vredescentrum is al 30 jaar lang een enthousiaste

Nadere informatie

Villanella & Club Kathoorn

Villanella & Club Kathoorn LESMAP Villanella & Club Kathoorn Beste leerkracht, Binnenkort komt u met uw leerlingen naar de voorstelling Luchtfietsers kijken. Wij hopen dat jullie er samen van genieten. Hieronder vindt u achtergrondinformatie

Nadere informatie

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING?

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING? STEDELIJK MUSEUM FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D WAT IS BEWEGING? AMSTERDAM WELKOM! Het Stedelijk, Nederlands grootste museum voor moderne en hedendaagse

Nadere informatie

Scholing en evenementen

Scholing en evenementen ACADEMIE Scholing en evenementen 2018-2019 Beste collega, Met gepaste trots presenteren wij het scholingsaanbod van de Collage Academie 2018-2019. Professionalisering is belangrijk als je op school stappen

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 9 14 december 2014 December: de maand van STILTE Een moment de tijd nemen voor jezelf. Om je naar binnen te richten

Nadere informatie

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Schilderspraktijken. Ary Lamme, Ary Scheffer aan het werk in het atelier, 1851. Primair Onderwijs groep 7 en 8

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Schilderspraktijken. Ary Lamme, Ary Scheffer aan het werk in het atelier, 1851. Primair Onderwijs groep 7 en 8 Docentenhandleiding Educatieprogramma Schilderspraktijken Ary Lamme, Ary Scheffer aan het werk in het atelier, 1851 Primair Onderwijs groep 7 en 8 Inhoud Het Dordrechts Museum...p. 3 Algemene doelstelling

Nadere informatie

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap!

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Beste ouder Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Ingrid Van Roy & Rose Vanhese Directeurs Basisonderwijs SCHOOLKALENDER volledig

Nadere informatie

Maandag 16 oktober tot en met zondag 22 oktober: Herfstvakantie

Maandag 16 oktober tot en met zondag 22 oktober: Herfstvakantie BIJZONDERHEDEN KOMENDE WEKEN Vr 6-10 Ma 9-10 Kinderraad Creamiddag Kinderboekenweek Di 10-10 Wo 11-10 Do 12-10 Vr 13-10 Afsluiting Kinderboekenweek: 12.15-12.30 uur - tentoonstelling Maandag 16 oktober

Nadere informatie

KAAIKRANT Februari 2017

KAAIKRANT Februari 2017 Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Deinze Kaaistraat 9-11, 9800 Deinze Tel.: (09) 381 55 50 Fax: (09) 386 46 25 E-mail: info@olvdeinze.be Website: www.olvdeinze.be KAAIKRANT Februari 2017 EETFESTIJN 5 februari

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

over horizontaliteit en verticaliteit

over horizontaliteit en verticaliteit 6 tot 21 oktober 2019 The Gallery in Genk over horizontaliteit en verticaliteit met steun van Een tentoonstellig over... Uiteraard over een landschap... of over een portret! Misschien wel een portret in

Nadere informatie

Letterenhuis. Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE. Workshop voor 3de graad TSO/BSO. Info voor de leerkracht

Letterenhuis. Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE. Workshop voor 3de graad TSO/BSO. Info voor de leerkracht Letterenhuis Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE Workshop voor 3de graad TSO/BSO Info voor de leerkracht Het Letterenhuis Het Letterenhuis bewaart de archieven van schrijvers

Nadere informatie

Fellenoortje mei 2019

Fellenoortje mei 2019 Fellenoortje mei 2019 Beste ouders/verzorgers, Het schooljaar is al bijna weer voorbij. Met elkaar zijn we bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar 2019-2020. In dit Fellenoortje lees je

Nadere informatie

Activiteiten voor scholen in de Nederlandstalige bibliotheek De Boekenmolen Schooljaar 2015-2016

Activiteiten voor scholen in de Nederlandstalige bibliotheek De Boekenmolen Schooljaar 2015-2016 Activiteiten voor scholen in de Nederlandstalige bibliotheek De Boekenmolen Schooljaar 2015-2016 Tentoonstelling Binnen spelen, buiten spelen September 2 e en 3 e graad Deze tentoonstelling van vtbkultuur

Nadere informatie

Nieuwsbrief De SLOEP juni 2015

Nieuwsbrief De SLOEP juni 2015 Nieuwsbrief De SLOEP juni 2015 De lucht kleurt blauw, de vogels fluiten uit volle borst, de warme lentebries streelt onze gezichten Het is bijna zover, de zomer is in aantocht! Jammer genoeg betekent dit

Nadere informatie

Nieuwsbrief twintigste jaargang, 22 april 2016, nummer 12

Nieuwsbrief twintigste jaargang, 22 april 2016, nummer 12 Agenda Nieuwsbrief 2015-2016 twintigste jaargang, 22 april 2016, nummer 12 Ma. 25 apr. t/m zon. 8 mei Meivakantie Zon. 15 mei Ma. 16 mei Woe. 18 mei Woe 25 mei Do. 26 mei Vrij. 27 mei Zon. 29 mei Potgrondactie

Nadere informatie

Regina Pacis Hove. Algemeen Secundair Onderwijs 1

Regina Pacis Hove. Algemeen Secundair Onderwijs 1 Regina Pacis Hove Algemeen Secundair Onderwijs 1 Dag zesdeklasser Volgend jaar ga je naar het eerste jaar secundair onderwijs. Er staat je een leerrijke en boeiende tijd te wachten, met nieuwe ervaringen

Nadere informatie

September Van de directie

September Van de directie September 2017 Van de directie Het nieuwe schooljaar is gestart en het is meteen ook lekker weer om binnen te zitten. De kinderen zijn inmiddels al aardig gewend aan hun nieuwe leerkracht en onze groepen

Nadere informatie

Academie Merksem. Welkom op de vrije infosessie.

Academie Merksem. Welkom op de vrije infosessie. Academie Merksem Welkom op de vrije infosessie. Maandag 6 oktober, tussen 17 en 18u30 in Brecht Woensdag 8 oktober, tussen 18 en 19u30 in Merksem Dinsdag 14 oktober, tussen 18 en 19u30 in Sint Job Academie

Nadere informatie

Spes Nostra. leeft. bruist coacht luistert beweegt inspireert. leert. Heidi Denys Pieter Dhuyvetter Frederik Tack. Zie je t zitten in t Spes?

Spes Nostra. leeft. bruist coacht luistert beweegt inspireert. leert. Heidi Denys Pieter Dhuyvetter Frederik Tack. Zie je t zitten in t Spes? HEULE Spes Nostra Spes Nostra Zie je t zitten in t Spes? leeft leert bruist coacht luistert beweegt inspireert Volgens mijn broer is het hier bère! Het directieteam heet je welkom! Heidi Denys Pieter Dhuyvetter

Nadere informatie

Periode: Meivakantiezomervakantie

Periode: Meivakantiezomervakantie . Periode: Meivakantiezomervakantie Inschrijvingsvoorwaarden NSA De Watermolen Inschrijvingen geschiedt per kind per activiteit. Bij onvoldoende aanmeldingen voor een cursus heeft de organisatie altijd

Nadere informatie

5 lessen voor maar 5!!!

5 lessen voor maar 5!!! Aanbod naschoolse activiteiten Brede school Heemse 5 lessen voor maar 5!!! Toneelspelen Ontdek t! Lijkt het je leuk om op een podium te staan? Je in te leven in een ander? Een persoon of een typetje te

Nadere informatie

BEZOEK Toneel/ cabaret/ musical

BEZOEK Toneel/ cabaret/ musical BEZOEK Toneel/ cabaret/ musical kijkwijzer BIJLAGE: CHECKLIST Naam : Klas Let op de extra informatie ; Artikelen / flyers / foto s / recensie / informatie over de voorstelling / theater Bewaar het kaartje

Nadere informatie

PROJECTOPROEP

PROJECTOPROEP 14.03.2020 PROJECTOPROEP Museum Night Fever, is de museumnacht van Brussel. En wees gerust, het is cooler dan het lijkt! Musea zijn tijdens MNF niet alleen laat open, maar MNF vormt ook dé gelegenheid

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE 3-15 maart 2013

PROGRAMMABOEKJE 3-15 maart 2013 PROGRAMMABOEKJE 3-15 maart 2013 Wapenen tegen borstkanker... Gezond zijn is belangrijk voor iedereen. Ook voor jou! Draag zorg voor jezelf en geniet van het leven. Maak tijd voor jezelf en let op je gezondheid.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FEBRUARI

NIEUWSBRIEF FEBRUARI NIEUWSBRIEF FEBRUARI 1 1 IN DE KIJKER: Filiaal Eine 2 NIEUWS FILMVERTONING Jef Cornelis maakte tussen 1963 en 1997 voor de BRT tientallen films, kunstenaarsdocumentaires, en kunstprogramma's. Zijn werk

Nadere informatie

Voorwoord Kinderen, tieners, jongeren en ouders,

Voorwoord Kinderen, tieners, jongeren en ouders, 2017 1 Voorwoord Kinderen, tieners, jongeren en ouders, De buitenschoolse kinderopvang, sportdienst en jeugddienst bieden tijdens de verschillende vakanties opvang, grabbelpas, speelpleinwerking, sportkampen

Nadere informatie

Tekst en inhoud valt onder verantwoordelijkheid van de inzender -----

Tekst en inhoud valt onder verantwoordelijkheid van de inzender ----- Tekst en inhoud valt onder verantwoordelijkheid van de inzender De klompenactie komt er weer aan! ----- Op woensdagavond 21 november van 17.00 uur tot 20.00 uur kunt u iemand aan de deur verwachten met

Nadere informatie

Lesbrief Schaap met laarsjes. Deel 1. Theater Anna s Steen

Lesbrief Schaap met laarsjes. Deel 1. Theater Anna s Steen Lesbrief Schaap met laarsjes Deel 1 Theater Anna s Steen Lesbrief : Schaap met Laarsjes Binnenkort ga je met je klas naar de theatervoorstelling Schaap met laarsjes van Theater Anna s Steen. Schaap met

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie

Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht Een stevige basis voor cultuurparticipatie inhoudsopgave Voorwoord 5 1 Schoolabonnement 7 2 Kunstprojecten voor alle groepen 9 3 Kunsteducatieproject voor

Nadere informatie

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Kijk je rijk. Primair Onderwijs groep 5 en 6

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Kijk je rijk. Primair Onderwijs groep 5 en 6 Docentenhandleiding Educatieprogramma Kijk je rijk Primair Onderwijs groep 5 en 6 Inhoud Het Dordrechts Museum p.3 Algemene doelstelling programma p.3 Aansluiting bij kerndoelen p.3 Programma Kijk je rijk

Nadere informatie

KEIK Concept en regie: Spel: Live muziek en spel: Compositie: Kostuums: Vormgeving: Film:

KEIK Concept en regie: Spel: Live muziek en spel: Compositie: Kostuums: Vormgeving: Film: LESMAP KEIK INTRO CREDITS Voor veel kleuters zal KEIK de eerste theaterervaring zijn. Kinderen moeten zich veilig voelen om van de voorstelling te kunnen genieten, daarom is het belangrijk dat ze voorbereid

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jozefschool

Nieuwsbrief Jozefschool November 2015 Belangrijke data 30 november: Algemene ledenvergadering OV 4 december: Sinterklaasviering. Let op de brief die u hierover nog krijgt. 17 december: De kinderen zijn allemaal om 12.00 uur uit.

Nadere informatie

Jeugd & Vrede organiseert ook dit jaar weer verschillende spetterende zomerkampen. Ga jij ook mee?

Jeugd & Vrede organiseert ook dit jaar weer verschillende spetterende zomerkampen. Ga jij ook mee? Jeugd & Vrede organiseert ook dit jaar weer verschillende spetterende zomerkampen Voor het vierde jaar op rij organiseert Jeugd & Vrede vzw weer kampen voor talloze lieve kindjes Jeugd & Vrede is misschien

Nadere informatie

Project groepen 3-4B en 4A Schip ahoy.. Theaterbezoek groep 3 en 4:

Project groepen 3-4B en 4A Schip ahoy.. Theaterbezoek groep 3 en 4: In dit Blaadje: Project groepen 3-4B en 4A Schip ahoy..... 1 Theaterbezoek groep 3 en 4:... 1 Lentekriebels... 2 Inschrijving Avondvierdaagse... 2 Open- deur- ochtend... 2 Ouderbedankochtend 2015... 2

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 4 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Kanjertraining Zoals u ongetwijfeld weet werken we op school van groep 1 t/m 8 met

Nadere informatie

VACATURES Shalom Creatief

VACATURES Shalom Creatief VACATURES Creatief Atelier zoekt 2 rechterhanden Creatief bezig zijn voor ca. 4 uur per week Ben je actief met hout of kan je goed schilderen? Dan zijn wij op zoek naar jou. We zoeken twee actieve, creatieve

Nadere informatie

Inhoud week 29 1. Laatste nieuwtjes van de Buut 2. September en oktober kalender 3. Schoolreis nieuws 4. Bedankje 5. CKC nieuws 6.

Inhoud week 29 1. Laatste nieuwtjes van de Buut 2. September en oktober kalender 3. Schoolreis nieuws 4. Bedankje 5. CKC nieuws 6. Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57 Email: info@debuut.unicoz.nl Website: www.debuut.unicoz.nl 19-07-2013 Nr. 43 Inhoud week 29 1. Laatste nieuwtjes van de Buut 2. September en oktober kalender

Nadere informatie

& JEUGDMUZIEKATELIER OOSTKAMP BEELDENDE KUNST MUZIEK WOORDKUNST-DRAMA INFO LESSEN CON SERVA TORIUM ACADEMIE BRUGGE DKO

& JEUGDMUZIEKATELIER OOSTKAMP BEELDENDE KUNST MUZIEK WOORDKUNST-DRAMA INFO LESSEN CON SERVA TORIUM ACADEMIE BRUGGE DKO & JEUGDATELIER WOORDKUNST-DRAMA INFO LESSEN 2019-2020 CON SERVA TORIUM ACADEMIE WOORDKUNST - DRAMA Ontdek de vele mogelijkheden van de Kunstacademie Oostkamp. De Stedelijke Academie Brugge en het Stedelijk

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016

Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016 www.ocmwgeraardsbergen.be Gasthuisstraat 26 9500 GERAARDSBERGEN Tel 054 43 20 02 Gsm 0479 73 85 19 Een organisatie van het Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016 ALLE ACTIVITEITEN en UITSTAPPEN dienen

Nadere informatie

Onderwijsbrochure Het Nieuwe Instituut Rotterdam. Voor de ontwerpers van morgen

Onderwijsbrochure Het Nieuwe Instituut Rotterdam. Voor de ontwerpers van morgen Onderwijsbrochure Rotterdam Voor de ontwerpers van morgen Inhoud Aangenaam kennis te maken 4 5 Onderwijs in 6 Foto-impressie 7 Programma s 11 Docent aan het woord: Tessa Smal 12 Boekingsinformatie 13 Educatie

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

V O O R J A A R 2 0 1 6

V O O R J A A R 2 0 1 6 WWW.CCSINT-NIKLAAS.BE FAMILIE V O O R J A A R 2 0 1 6 We Document Art Metro Boulot Dodo NEVSKI PROSPEKT 5-8 zondag 15 januari 2016-15u - Een onopmerkelijke en ietwat wereldvreemde man, Herman, komt thuis

Nadere informatie

60-jarig jubileum Buurtvereniging Catsop. Nieuwsbrief

60-jarig jubileum Buurtvereniging Catsop. Nieuwsbrief 60-jarig jubileum Buurtvereniging Catsop Nieuwsbrief Feestweekend: zaterdag 2 & zondag 3 september 2017 Voorwoord Beste buurtleden Herinnert u zich nog de middenpagina s in kleur in ons bulletin van december

Nadere informatie

DE VELDHOVENSE REVUE 2016

DE VELDHOVENSE REVUE 2016 DE VELDHOVENSE REVUE 2016 auditie informatiepakket in het theater willen mensen verrast worden, met iets dat ze verwachten Tristan Bernard WELKOM Voor je ligt het auditie informatiepakket van De Veldhovense

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 30 20 juli t/m 26 juli

Zomeraanbod - programma week 30 20 juli t/m 26 juli Zomeraanbod - programma week 30 20 juli t/m 26 juli Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Workshop bestaand

Nadere informatie

Improving peoples lives!

Improving peoples lives! Improving peoples lives! Opdrachtomschrijving zie ook http://philips.braintrigger.nl Improving peoples lives betekent verbeter het leven van mensen. Daar gaat deze opdracht ook over. Maar meer specifiek:

Nadere informatie

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier!

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier! Beste ouder(s)/verzorger(s), Begin februari starten wij weer met een nieuw blok Naschoolse Activiteiten in Maarssenbroek. Het vorig blok zijn alle aangeboden activiteiten doorgegaan en het zou mooi zijn

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

De Vliegeraar informeert. Nieuwsbrief 3 :

De Vliegeraar informeert. Nieuwsbrief 3 : De Vliegeraar informeert. Nieuwsbrief 3 : 2017-2018 Beste ouders, Dit jaar luidt ons jaarthema : Wees wijs, speel wijs! Dit thema slaat enorm aan. We merken dat er opvallend minder conflictsituaties voorkomen

Nadere informatie

Sprekende Portretten

Sprekende Portretten Docentenhandleiding Sprekende Portretten Sprekende Portretten Jacob Cuyp, Michiel Pompe van Slingelandt, 1649 Primair Onderwijs Groep 4 t/m 8 Inhoud Het Dordrechts Museum...p. 3 Algemene doelstelling programma..

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection 1 Beste docent, Binnenkort gaat u samen met uw klas naar de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection. Deze lesbrief

Nadere informatie

Hartelijk welkom aan Amaury en Alexander! Hopelijk voelen ze zich snel thuis bij ons op school (en in hun klasje)!

Hartelijk welkom aan Amaury en Alexander! Hopelijk voelen ze zich snel thuis bij ons op school (en in hun klasje)! 1. Nieuwe instappertjes K0 Na de krokusvakantie breidt onze zonnekindfamilie alweer uit! Dan verwelkomen we met veel plezier 2 nieuwe instappertjes in K0! Hartelijk welkom aan Amaury en Alexander! Hopelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 september 2017

Nieuwsbrief 28 september 2017 Geen school Nieuwsbrief 28 september 2017 Vrijdag 29 september is er géén school wegens facultatieve verlofdag. Woensdag 11 oktober is er géén school wegens pedagogische studiedag voor de leerkrachten.

Nadere informatie

het vlasmuseum presenteert kortrijks kantatelier

het vlasmuseum presenteert kortrijks kantatelier het vlasmuseum presenteert kortrijks kantatelier programma 2013-2014 1 Inhoud Vrij Kantatelier p. 4 Basisopleiding p. 5 Dagopleiding beginners p. 5 Dagopleiding gevorderden p. 6 Avondopleiding beginners

Nadere informatie

Studio de Bakkerij Bergweg EM Rotterdam LESBRIEF. LIEVE ASSEPOESTER.

Studio de Bakkerij Bergweg EM Rotterdam LESBRIEF.  LIEVE ASSEPOESTER. Inhoud Inleiding Pagina 2 Kijken naar theater Pagina 3 Lesopdrachten middenbouw Pagina 4 Lesopdrachten bovenbouw Pagina 6 Nagesprek middenbouw Pagina 8 Nagesprek bovenbouw Pagina 9 Pagina 1 Inleiding U

Nadere informatie

HOTEL MALARIA LESBRIEF VOOR LEERKRACHTEN DEEL II: NAVERWERKING

HOTEL MALARIA LESBRIEF VOOR LEERKRACHTEN DEEL II: NAVERWERKING HOTEL MALARIA LESBRIEF VOOR LEERKRACHTEN DEEL II: NAVERWERKING!! OPGELET!! Wij gaan er bij Publiekswerking steeds van uit dat er geen vaststaande antwoorden zijn op onderstaande vragen. De associaties

Nadere informatie

Studio de Bakkerij Bergweg EM Rotterdam LESBRIEF. LIEVE ASSEPOESTER.

Studio de Bakkerij Bergweg EM Rotterdam LESBRIEF.  LIEVE ASSEPOESTER. Inhoud Inleiding Pagina 2 Kijken naar theater Pagina 3 Lesopdrachten middenbouw Pagina 4 Lesopdrachten bovenbouw Pagina 6 Nagesprek middenbouw Pagina 8 Nagesprek bovenbouw Pagina 9 Pagina 1" Inleiding

Nadere informatie

programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families

programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families Rondleidingen, ateliers, stages, voordrachten, familie-activiteiten... Hoe maak je van een museumbezoek een inspirerende ervaring?

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 Schooljaar juni 2016

Nieuwsbrief 18 Schooljaar juni 2016 Nieuwsbrief 18 Schooljaar 15 16 8 juni 2016 AGENDA Activiteit maandag 6 t/m 10 t/m vrijdag juni gr 1 t/m 8 Toneelproject dinsdag 14 juni gr 6,7,8 Bezoek aan Kröller Muller woensdag 15 juni gr 8 Kennismakingsdag

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt.

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt. l o o h c s h g i H O V M@ Wat is Highschool? Op school vergroot je je kennis en leer je vaardigheden binnen verschillende vakken als Nederlands, biologie, wiskunde en geschiedenis. Dat programma is voor

Nadere informatie

vrijdag 2/ u. Erwin Bohyn en Koen Vandenberghe 1u (volw.)

vrijdag 2/ u. Erwin Bohyn en Koen Vandenberghe 1u (volw.) Vertelkunst Van Stoel tot Stoel Vertelkunst Vlaanderen ging bij deze derde editie van De Gouden Stoel op zoek naar bekend en (nog) onbekend verteltalent. Aan de hand van twee voorrondes werden acht vertellers

Nadere informatie

Klaar voor de toekomst! HEULE. Spes Nostra

Klaar voor de toekomst! HEULE. Spes Nostra Klaar voor de toekomst! HEULE Spes Nostra Spes Nostra Zie je t zitten in t Spes? leeft leert bruist coacht luistert beweegt inspireert Volgens mijn broer is het hier bère! Het directieteam heet je welkom!

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF

NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF Maandag 1 Dinsdag 2 Woensdag 3 Donderdag 4 Vrijdag 5 Zaterdag 6 Zondag 7 Maandag 8 Dinsdag 9 Woensdag 10 Donderdag

Nadere informatie