Freezed frames herstellen met AVIQuick en VirtualDub

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Freezed frames herstellen met AVIQuick en VirtualDub"

Transcriptie

1 Freezed frames herstellen met AVIQuick en VirtualDub Voorbereidingen: -Maak een kopietje of een textje van de gegevens die Gspot geeft over de Avi. -Check op freezed frames met VirtualDub-MP3-Freeze -Rip de audio (NOTE: Dit kan ook erna, als je het originele bestandje maar bewaart!) -Download en installeer AVIQuick. Als je freezed frames hebt gevonden met VirtualDub-MP3-Freeze, moet je de range bepalen van deze stukken met freezed frames, omdat dit tussen twee keyframes in moet zitten: -Laad je film -"Edit" ---> Go to... (vul iets minder dan het laagst gevonden getal in) -Druk op play...je krijgt een waarschuwing. -Klik op OK -Nu één keer de "keyframe back" aanklikken en deze waarde opschrijven (Een keyframe is een beeld in de avi waarin het volledige frame als volledig plaatje voorkomt, vanaf daar bevatten de opvolgende frames alleen de veranderingen in het beeld, tot het volgende keyframe, vandaar dat je altijd op een keyframe moet scheiden) -"Edit"---> Go to... (hoogste getal van de serie "bad frames") -Druk één keer op "keyframe forward" en deze waarde ook opschrijven -Als er nog zo'n serie van slechte frames is herhaal je de gevolgde stappen Je krijgt nu bijvoorbeeld deze waarden: Freezed: => Freezed: => Maak nu een lijstje, dat je later nodig hebt, als volgt: Part 1: Part 2: (Freezed) Part 3: Part 4: (Freezed) Part 5: [Laatste frame], bij mij dus Je deelt de film dus op in stukken, waarvan sommige geen freezes hebben (dus meestal het begin, de stukken tussen twee series freezes in en meestal ook aan het eind), en andere wel (dus de waarden die je hebt verkregen bij het stuk over de keyframes). Maak alvast mappen met de naam Part 2 en 4, dus de mappen van stukken video met freezed frames, in b.v. een tijdelijke en makkelijk bereikbare plek op je HD. Dit lijstje hebben we nu nodig in VirtualDub. Open je video bestand, selecteer Video =>Direct stream copy en Audio =>No audio. Nu gaan we de film in stukken knippen: -Selecteer je eerste deel, dus selecteer frame 0 als start en (bij mij) frame 5134 al einde, met Edit =>Go to en Nu wordt er een stuk op je slider blauw.

2 Ga nu naar File =>Save as avi, en sla dit bestandje op als Part avi in je hoofdmap voor de film. die je eerder al gemaakt hebt. Ga nu weer terug naar het hoofdvenster, zorg dat wordt geselecteerd, en sla dit op als Part (Freezed) in de submap Part 2. Stukken zonder freezes sla je dus op als Part # - [Frame start]-[frame end], in de hoofdmap, en stukken met freezes sla je dus op als Part # - [Frame start]-[frame end] (Freezed) in een aparte map in je hoofdmap, namelijk Part #. Ga hiermee door tot je laatste stuk. Je hebt nu (in mijn voorbeeld) 5 bestanden, 3 zonder freezes in een hoofdmap en 2 met freezes in de submappen Part 2 en Part 4. De stukken zonder freezes hoeven we nu niet meer mee te doen, die komen in een later stuk weer aan bod. Open nu het programmatje AVIQuick : Selecteer: Create a project from an existing AVI file en druk op Volgende :

3 Selecteer je eerste freezing-part (Part 2 dus), en selecteer je destinatie voor je bmpbestanden die gaan ontstaan. Maak hier dezelfde map van als waarin Part 2 -.avi staat (map Part 2 dus), en noem het frame.bmp. Druk nu op volgende. Je krijgt dit scherm: Als dit klaar is (een nieuw scherm opent), sluit je het programmatje af. Als er nog meer stukken met freezes zijn doe je bovenstaande handelingen opnieuw. Als je nu in de map Part 2 kijkt zie je bijvoorbeeld het volgende:

4 Je ziet dat het programmatje frame 1 en 10 en 100 achter elkaar heeft gezet! Dit komt doordat AVIQuick er geen 001, 002 etc van gemaakt heeft. Dit hoef je toch niet te veranderen. Open nu VirtualDub: File => Open video file =>en selecteer je eerste bmp-bestandje in je map Part 2, dus Frame1.bmp. VirtualDub zet nu alle frames achter elkaar en maakt er een filmpje van! Druk op play om te kijken of het vloeiend loopt (afgezien van de groene en roze blokken die er soms kunnen ontstaan door freezes in films), en check door even op > te drukken of het het juiste aantal frames heeft (dus part 2 is =148 frames -> Checken en het klopt). Selecteer nu Audio =>No audio, en Video =>Full processing mode. Selecteer dan Video =>Frame rate:

5 Verander je frame rate in die van je film (zie Gspot). Indien er cijfers achter de komma staan (NTSC), scheidt deze dan met een punt! Druk nu op Video =>Compression: Selecteer hier de Video-codec van je film die uit Gspot volgde. Als je deze niet kunt vinden moet je even naar de FOURCC code rechts kijken. Er staat bij mij in Gspot bijvoorbeeld DivX 3 Low-motion als video codec. Deze staat echter niet in het rijtje hierboven. DivX ;-) MPEG-4 Low-Motion echter wel. Als ik rechts kijk zie ik dat deze dezelfde FOURCC code heeft als de film, zoals blijkt uit Gspot. Ik moet dus deze

6 codec gebruiken. Druk als je je videocodec hebt geselecteerd op configure. Je krijgt iets als dit (voorbeeld = DivX ;-) MPEG-4 Low-Motion): Het meeste kun je zo laten als het is, maar de Data Rate (=aantal kbps) moet je veranderen in die van je film. Druk nu op OK, en in het scherm eronder weer op KB. Check nog even of video op full processing mode staat en audio op no audio. Sla nu het bestandje op ( File =>Save as avi) in dezelfde directory (= Part 2 ), en noem het hetzelfde als je originele bestandje ( Part (Freezed) ), maar vervang Freezed door Fixed (wordt dus Part (Fixed) ). Druk nu op opslaan. Even wachten en je hebt je gefixte Part 2! Doe hetzelfde als hierboven met alle andere stukken met freezed frames erin.

7 Verplaats nu alle -(Fixed) bestandjes naar je hoofdmap. Je krijgt nu zoiets: Deze bestandjes moeten natuurlijk samengevoegd worden! Hierdoor was het zo belangrijk dat je de codering, de framerate en de bitrate gelijk stelde aan de film, omdat VirtualDub alleen bestanden kan samenvoegen met dezelfde codering, framerate, bitrate en resolutie (ook audio-kwaliteit/codec etc, maar gezien we overal No Audio hebben geselecteerd hebben we hier geen last van). Samenvoegen gaat als volgt: -Open je part 1 ( File =>open video file) -Druk nu in File op Append avi segment, selecteer deel 2, en druk op openen: Je part 2 wordt er nu achter geplakt (als je hier problemen mee hebt (foutmelding): zie verderop!*). Doe nu hetzelfde met de volgende delen (In de goede volgorde!). Uiteindelijk zit nu je hele film weer achter elkaar. Controleer dit even door op > te drukken en te kijken naar het framenummer onderin. Als dit hetzelfde is als het totaal aantal frames in de originele film is alles goed, anders heb je iets fout gedaan (delen

8 dubbel geplakt, in eerdere stadia per ongeluk een frame te weinig in je video bestand etc.) Het is een heel gedoe om uit te zoeken wat je fout hebt gedaan, maar als je deze handleiding hebt gevolgd zal dat waarschijnlijk niet het geval zijn. Ook kun je beter nog even de overgangen tussen stukken controleren (Met video =>Go to, invullen vlak voor einde van een deel, en op play drukken), om te voorkomen dat je er pas bij het bekijken van je film achterkomt dat je deel 3 en 4 hebt omgewisseld! Het enige wat je nu nog hoeft te doen is Video =>Direct stream copy kiezen en Audio => No audio. Even opslaan als nieuw.avi-bestand met dezelfde naam als je originele film, maar nu met iets van (Fixed) erachteraan. Als VirtualDub na een paar minuten klaar is heb je een film zonder freezes (check dit eventueel nog even in VirtualDub MP3 Freeze, om er zeker van te zijn (Openen, dan Video =>Check video stream for freezes)), en zonder geluid. Je hoeft nu alleen nog maar even het geluid er weer in te zetten met VirtualDub (het geluid heb je nml al van je originele film geript, als je de handleiding gevolgd hebt), of je laat het eruit als je je.avi wilt omzetten naar een VCD. *Je kunt echter ook problemen hebben met het bijeenvoegen van je stukjes film! Je krijgt dan na append avi segment en het openen van het stukje dat je wilt toevoegen, zo n soort foutmelding (kan ook andere tekst bevatten): Er zijn verschillende dingen die mis kunnen zijn: 1. De resolutie wijkt af 2. De codering wijkt af 3. De bitrate wijkt af 4. De audio wijkt af 5. De framerate wijkt af (zoals in de foutmelding hierboven). De eerste 4 problemen zullen niet ontstaan als je deze handleiding gevolgd hebt. Je hebt de resolutie namelijk niet aangepast, de codering en de bitrate overal (ook bij de niet freezende delen; je hebt hier namelijk met direct stream copy al voor gezorgd) hetzelfde ingesteld als die van je originele film, en overal bij audio No audio geselecteerd. Indien je wel één van de eerste 4 problemen hebt zul je de stukjes met freezes moeten hercoderen, zodat ze wel op deze punten aansluiten op deel 1 (laad deel 1 even in Gspot en doe alles met hetzelfde in je coderingsproces). Probleem 5 (dus de foutmelding hierboven) komt echter wel vaak voor, omdat Virtual Dub soms de framerate niet helemaal goed instelt. Je kunt nu natuurlijk de framerate wijzigen met VirtualDub in de direct stream copy mode, met de framerate aangepast, maar makkelijker is het programmmatje FPS setter:

9 Open FPS setter, en open bij Open AVI je bestandje waarvan je de framerate wilt aanpassen ( Part 2 (Fixed).avi ): Typ nu bij New framerate de goede framerate van je film in, zoals uit Gspot bleek. Mijn film is NTSC FILM, dus 23,976 fps. Bij hele getallen kun je in FPS setter gewoon de framerate vervangen, bijvoorbeeld bij PAL door er 25 overheen te typen, maar bij gebroken framerates (NTSC) kan dit niet. Je moet dan het deel achter de. selecteren en overtypen met, in mijn geval, 976: Druk nu op Set Framerate, doe hetzelfde met andere delen van je film die ook de verkeerde framerate hebben, en sluit FPS Setter af en ga weer naar VirtualDub. Als het goed is kun je nu wel zonder (framerate) problemen alles achter elkaar plakken (Methode: zie hierboven). Guide by Psycho!

Audio repareren d.m.v. BeSliced & GoldWave

Audio repareren d.m.v. BeSliced & GoldWave Audio repareren d.m.v. BeSliced & GoldWave Het volgende probleem komt nog wel eens voor: Na het omzetten van je MP3 of je AC3 naar uncompressed WAV, blijkt je audio korter te zijn dan je video. Je audio

Nadere informatie

Handleiding Pivot docent Wendy Bruins www.wisemice.nl versie 1.2 december 2008

Handleiding Pivot docent Wendy Bruins www.wisemice.nl versie 1.2 december 2008 1 Handleiding Pivot Stickfigure Animator Maak je eigen animated gifjes en laat je poppetje bewegen zoals jij wilt. Je kunt je Pivot invoegen in een mailtje, je website of laten verschijnen op je desktop.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2 Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 23-11-2010 Inhoudsopgave Wat gaan we doen?...3 Wat hebben we nodig?...3 Downloaden van het programma:...3 Het programma registreren

Nadere informatie

Monteren van een STOP MOTION filmpje ADOBE PREMIER Stap 1: Hoe start je een nieuw project.

Monteren van een STOP MOTION filmpje ADOBE PREMIER Stap 1: Hoe start je een nieuw project. Monteren van een STOP MOTION filmpje ADOBE PREMIER Stap 1: Hoe start je een nieuw project. Vooraleer we beginnen met de software te gebruiken is het beter om alle programma s die we niet nodig hebben af

Nadere informatie

Het verwijderen van screenteksten, serials, subs etc.

Het verwijderen van screenteksten, serials, subs etc. Het verwijderen van screenteksten, serials, subs etc. Veel films worden al eerder op DVD uitgebracht dan voor het publiek. Deze zogenaamde screeners worden meestal gemaakt voor commissies/organisaties

Nadere informatie

DVDFab 8.2.2.6 -> http://www.dvdfab.com/download.htm (Helaas niet gratis maar trial)

DVDFab 8.2.2.6 -> http://www.dvdfab.com/download.htm (Helaas niet gratis maar trial) De 3D tv en 3D Blu-Ray speler komen in opkomst,maar de mogelijkheden staan nog in de kinderschoenen. Ik ga hier de meest populaire bestanden bewerken. Voor een 3D Blu-ray is een speciale 3D Blu-ray speler

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: whisper380-computerhulp Datum: 27-9-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Het programma downloaden:... 3 Het installeren van het programma:... 4 Het programma

Nadere informatie

voor stagiares door stagiares

voor stagiares door stagiares voor stagiares door stagiares inhoud 1. Tefeloon nummers 2. instellingen en opslaan Naamgeving en opslaan nieuw project of basis project beeldkrant Projecten en Sequence settings Sequence settings SD Sequence

Nadere informatie

adobe Premiére Pro CC?

adobe Premiére Pro CC? Hoe maak je een stopmotion in adobe Premiére Pro CC? MULTIMEDIATECHNOLOGIE OPDRACHT TECHNIEK Academiejaar 2013-2014 Studente: Stefanie Rondelez, 1 GMB Lector: Mevr. Ann Audenaert INHOUDSTAFEL --> Stap

Nadere informatie

Film monteren met Windows Live Moviemaker

Film monteren met Windows Live Moviemaker Film monteren met Windows Live Moviemaker Als je losse stukjes film (shots) hebt opgenomen is het nog niet klaar. Je moet die losse stukjes nog aan elkaar plakken tot één geheel: monteren. Hoe je dat doet

Nadere informatie

Installeren van het programma:

Installeren van het programma: Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp.net Datum: 20-2-2011 Inhoudsopgave Installeren van het programma:...3 Configureren van het programma:...7 Mappen aanmaken:...9 Groepen

Nadere informatie

Converteren van video s

Converteren van video s Converteren van video s Mario Somers Juni 0 In de huidige maatschappij volstaat het niet meer om een videofilm op DV of tape te plaatsen om uit te wisselen met anderen. De evolutie van internet, streaming

Nadere informatie

1 van 8 22-2-2012 20:43

1 van 8 22-2-2012 20:43 1 van 8 22-2-2012 20:43 Garmin Basecamp is een gratis software programma van Garmin. Het vergelijkbaar met mapsource, echter met de nieuwe toestellen (oregon, dakota en gpsmap 62) heeft het een aantal

Nadere informatie

Handleiding Windows Movie Maker

Handleiding Windows Movie Maker Handleiding Windows Movie Maker Bent u van plan om een animatiefilmpje te maken in Windows Movie Maker? Maar u weet niet meer precies hoe dit moet? In deze handleiding staat het nog eens stap voor stap

Nadere informatie

Welk programma gebruiken we? Om onze foto s te verkleinen gebruiken we het programma IrfanView. Het icoontje van IrfanView ziet er als volgt uit:

Welk programma gebruiken we? Om onze foto s te verkleinen gebruiken we het programma IrfanView. Het icoontje van IrfanView ziet er als volgt uit: Inleiding Om het laden op de website vlot te laten verlopen zijn er enkele afspraken gemaakt m.b.t. tot het formaat van een foto. Het formaat van een foto gaan we MAXIMUM instellen op 640 * 480 pixels.

Nadere informatie

DVD Ondertitel tutorial

DVD Ondertitel tutorial 1 DVD Ondertitel tutorial Deze tutorial bestaat uit 4 delen. Deze tutorial is enkel bestemd voor de leden van De delen: Deel 1 Ondertitels rippen Deel 2 Ondertitels vertalen Deel 3 Ondertitels terugplaatsen

Nadere informatie

Handleiding. Handleiding FTP. Anne-Martine Gielis. Op basis van 'Handleiding FTP gebruik' door Iman Abdullatif van de EFA. Inleiding...

Handleiding. Handleiding FTP. Anne-Martine Gielis. Op basis van 'Handleiding FTP gebruik' door Iman Abdullatif van de EFA. Inleiding... FTP Anne-Martine Gielis Op basis van ' FTP gebruik' door Iman Abdullatif van de EFA Inleiding... 1 FTP-account... 1 WS_FTP... 1 Downloaden... 1 Installeren... 1 Verbinding maken... 2 Eerste keer... 2 Een

Nadere informatie

Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl

Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl [Geef tekst op] 1. Inloggen Ga naar: http://www.rallykaart.nl/g2 Klik rechtsboven op Inloggen Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in dat u van ons hebt ontvangen en

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

Pinnacle studio 14. Workshop

Pinnacle studio 14. Workshop Pinnacle studio 14 Workshop Inhoud De interface... 2 Project... 2 Film samenstellen... 4 Overgangen... 4 Titels... 5 Geluid... 6 Filmfragmenten aanpassen.... 7 Menu s Maken... 9 DVD s Branden... 11 De

Nadere informatie

We geven hier weer waar u wat vindt op de CD, voor het gebruik thuis.

We geven hier weer waar u wat vindt op de CD, voor het gebruik thuis. PC-Radio Express thuis Bij veel PC-Radio gebruikers bestaat de wens om ook thuis met het systeem aan de slag te gaan. Het is prettig als de databank eens geraadpleegd kan worden, bijvoorbeeld om te controleren

Nadere informatie

Foto & Film bewerking

Foto & Film bewerking Foto & Film bewerking Leren werken met : - - Windows Movie Maker - Youtube Workshop deel 1: De te nemen stappen: - Zorg voor materiaal om te monteren. Individueel een filmpje maken op basis van script

Nadere informatie

HANDLEIDING DVD REBUILDER

HANDLEIDING DVD REBUILDER HANDLEIDING DVD REBUILDER Na de succesvolle installatie van DVD Rebuilder waarin we ook reeds het Work path en Destination map(pen) hebben ingesteld wordt het tijd om de configuratie van DVD Rebuilder

Nadere informatie

En soms geven we aan bepaalde plaatjes leuke effecten en meer is het echt niet!

En soms geven we aan bepaalde plaatjes leuke effecten en meer is het echt niet! Kerst creatie (beginners) Download hier je materialen. We gaan vandaag een kerstcreatie maken in de Gimp. Het is in feite niet moeilijk als je de stappen maar goed volgt. Eigenlijk is het een kwestie van

Nadere informatie

Mijn Dreambox Als Multimedia Center

Mijn Dreambox Als Multimedia Center Mijn Dreambox Als Multimedia Center Een uitgebreide handleiding over hoe maak ik van mijn dreambox een multi media center. Dus we gaan ervan uit dat je jou dreambox wil gaan gebruiken voor de volgende

Nadere informatie

VIDEO UPLOADEN EN DELEN IN KALTURA BIJ ICLON LERARENOPLEIDING

VIDEO UPLOADEN EN DELEN IN KALTURA BIJ ICLON LERARENOPLEIDING VIDEO UPLOADEN EN DELEN IN KALTURA BIJ ICLON LERARENOPLEIDING Karel Roos ICLON Wassenaarseweg 62a, Leiden V1.0 Inhoud Inleiding... 2 Screencast... 2 Film uploaden naar My Media in Kaltura... 2 Procedure

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp Versie: 2.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Datum: 23-8-2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Het programma Downloaden:... 3 De installatie:... 4 De programma s op een rij... 8 Internet:... 9 DVD &

Nadere informatie

Ondertitels toevoegen aan films

Ondertitels toevoegen aan films Ondertitels toevoegen aan films Je eigen subtitels met SubMagic 21 december 2009 Intro Laten we meteen duidelijk zijn: SubMagic op zich is uitstekend geschikt voor wie een avi-filmpje eigen ondertitels

Nadere informatie

Instructies voor aanpassen wandelroutes op openstreetmap.org

Instructies voor aanpassen wandelroutes op openstreetmap.org Instructies voor aanpassen wandelroutes op openstreetmap.org Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Wandelroutes op openstreetmap... 2 3. Opzoeken van een route op waymarkedtrails.org... 3 Naar Openstreetmap...

Nadere informatie

Frostwire handleiding. Inleiding. Voor- en nadelen van Frostwire. Installatie van Frostwire

Frostwire handleiding. Inleiding. Voor- en nadelen van Frostwire. Installatie van Frostwire Frostwire handleiding Welkom bij de handleiding van Frostwire, een programma om te downloaden via Peer 2 Peer (P2P). Wat komt er aan bod in deze handleiding? Inleiding Voor- en nadelen van Frostwire Installatie

Nadere informatie

2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen?

2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen? Appendix B. Beeldmateriaal en Blackboard 1. Inleiding...1 2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen?...1 3. Het formaat van een afbeelding wijzigen...2 4. Een afbeelding comprimeren...4 5. Een uitsnede

Nadere informatie

EXPORTEREN UIT FINAL CUT

EXPORTEREN UIT FINAL CUT EXPORTEREN UIT FINAL CUT vanuit FCE/FCP naar DVD of YouTube (Gebaseerd op Izzy Video en Lynda.com) WORKFLOW - FINAL CUT EXPRESS Maak altijd een full-size ongecomprimeerde versie van de film aan (QuickTime

Nadere informatie

Pinnacle video bewerking

Pinnacle video bewerking Pinnacle video bewerking Klik op dit icoontje op het bureaublad Klik daarna hier op Selecteer je gemaakte filmpje. Nu zie jouw film in verschillende scènes verschijnen. Sleep nu de scène die jij wil gebruiken

Nadere informatie

Camtasia Studio 4: filmpjes bewerken en video opnemen.

Camtasia Studio 4: filmpjes bewerken en video opnemen. Camtasia Studio 4: filmpjes bewerken en video opnemen. Handleiding van Auteur: dapunt Juli 2007 handleiding: Camtasia Studio 4: filmpjes bewerken en video opnemen. Camtasia Studio 4: filmpjes bewerken

Nadere informatie

Cool Edit handleiding voor gebruikers

Cool Edit handleiding voor gebruikers Cool Edit handleiding voor gebruikers 1 Programma opnemen op MP3 Opnemen van een bandprogramma in mp3 kan in beide studio s. Dit doe je met het programma Cool Edit Pro. Dubbelklik op het volgende icoontje

Nadere informatie

QUICK GUIDE. MODEL: Sony NEX-FS700. SPECIFICATIES: Videokwaliteit. Frame rate 1920 x 1080 60i, 50i, 30p, 25p, 24p (16:9)

QUICK GUIDE. MODEL: Sony NEX-FS700. SPECIFICATIES: Videokwaliteit. Frame rate 1920 x 1080 60i, 50i, 30p, 25p, 24p (16:9) QUICK GUIDE MODEL: Sony NEX-FS700 SPECIFICATIES: Videokwaliteit HD: MPEG-4 AVC/H.264 (AVCHD) SD: MPEG-2 PS Frame rate 1920 x 1080 60i, 50i, 30p, 25p, 24p (16:9) 1280 x 720 60p, 50p (16:9) Sensorgrootte

Nadere informatie

Screencast-O-Matic HANDLEIDING

Screencast-O-Matic HANDLEIDING Screencast-O-Matic HANDLEIDING Inhoud 1 Inleiding 3 2 Stap voor stap 3 3 Conclusie 9 4 Meer info 10 4.1 Hulp nodig? 10 4.2 Vragen en opmerkingen 10 4.3 Trefwoordenlijst 10 4.4 Lijst met afbeeldingen 10

Nadere informatie

Wilt u zelf vector kaarten maken voor uw garmin kijk dan op GPS-info.nl/custom_maps.php.

Wilt u zelf vector kaarten maken voor uw garmin kijk dan op GPS-info.nl/custom_maps.php. SOFTWARE > GARMIN CUSTOM MAPS Met de laatste Firmware van de Garmin Colorado, oregon en dakota kunt uzelf jpg kaarten laden in de gps. De eerste informatie stond al op GPS-info.nl/nieuws, toch heb ik een

Nadere informatie

Handleiding installeren en wijzigen emailhandtekening

Handleiding installeren en wijzigen emailhandtekening Handleiding installeren en wijzigen emailhandtekening Inleiding Met behulp van een script kun je automatisch een handtekening plaatsen onder al je emailberichten. Je bericht komt er dan zo uit te zien:

Nadere informatie

Installatie app. voor Android en IOS

Installatie app. voor Android en IOS Installatie app voor Android en IOS Installatie van de gdmss Lite / idmss Lite app Android: Ga naar Google Play Zoek naar gdmss. Kies dan voor gdmss Lite, deze is gratis en biedt genoeg functies voor de

Nadere informatie

Nieuw units maken in Age of Myhology Een beknopte handleiding door Pharaoh

Nieuw units maken in Age of Myhology Een beknopte handleiding door Pharaoh Nieuw units maken in Age of Myhology Een beknopte handleiding door Pharaoh RTSholland Aom Editor forum: http://members.lycos.nl/rtsholland/phpbb2/viewforum.php?f=18 Wat is een mod? Een mod (afkorting van

Nadere informatie

Een quiz plaatsen op je website

Een quiz plaatsen op je website Een quiz plaatsen op je website Om de deelnemers een beetje na te laten denken kan je een quiz toevoegen op je site. Dat doe je op de volgende manier: a. Een quiz aanmaken Ga naar je eigen pagina en klik

Nadere informatie

Initiatie Movie Maker

Initiatie Movie Maker Initiatie Movie Maker Wat is Movie Maker? Windows Movie Maker is een computerprogramma dat toelaat video-bestanden te bewerken. Het wordt standaard bij de besturingssystemen Windows XP, Windows ME en Windows

Nadere informatie

Je hebt voordat we beginnen de volgende programma s nodig:

Je hebt voordat we beginnen de volgende programma s nodig: Hierbij eventjes een korte handleiding voor het draaien van shoutcast 1.9.8 server op een Linux OS. Deze handleiding is speciaal gemaakt voor shoutcast 1.9.8 omdat in shoutcast 2.0 nogal wat wijzingen

Nadere informatie

Basisinstructie GameMaker 8.0

Basisinstructie GameMaker 8.0 Basisinstructie GameMaker 8.0 Startscherm Gamemaker De onderstaande afbeelding toont het startscherm van Gamemaker. De betekenis van de belangrijkste symbolen in de menubalk zijn weergegeven. Het toevoegen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Training MANUAL DE USUARIO NAC SPORT ELITE Version 1.3.400 Nacsport Training wwww.nacsport.com 1 Index 1- AFBEELDINGEN 2- OEFENINGEN 3- TRAINING 4- KALENDER Nacsport Training wwww.nacsport.com

Nadere informatie

ANIMATIE S MAKEN Les 1 Les 2 Les 3 Les 4

ANIMATIE S MAKEN Les 1 Les 2 Les 3 Les 4 ANIMATIE S MAKEN Les 1: uitleg animatie maken, verhaal maken en storyboard Les 2: foto s maken voor de animatie Les 3: foto s aanpassen en een gif bestand maken Les 4: filmpje bewerken met MovieMaker en

Nadere informatie

Het snelstarthandboek van Kdenlive. Deze handleiding is afgeleid van de KDE UserBase Kdenlive/Manual/QuickStart page. Vertaler: Ronald Stroethoff

Het snelstarthandboek van Kdenlive. Deze handleiding is afgeleid van de KDE UserBase Kdenlive/Manual/QuickStart page. Vertaler: Ronald Stroethoff Deze handleiding is afgeleid van de KDE UserBase Kdenlive/Manual/QuickStart page. Vertaler: Ronald Stroethoff 2 Inhoudsopgave 1 Snelstart 5 1.1 Een nieuw project starten.................................

Nadere informatie

Intranet. Handleiding voor redacteurs, nieuwsberichten.

Intranet. Handleiding voor redacteurs, nieuwsberichten. Dit document bevat een 15 stappenplan waarbij cursisten worden getraind om binnen de SharePoint omgeving (interne) berichten te kunnen plaatsen voorzien van een overzichtsafbeelding en afbeeldingen voor

Nadere informatie

Indien het programma niet geïnstalleerd staat kun je het hier downloaden: http://windows.microsoft.com/nl-be/windows-live/essentials

Indien het programma niet geïnstalleerd staat kun je het hier downloaden: http://windows.microsoft.com/nl-be/windows-live/essentials 1 Inleiding Windows Live Movie Maker is een gratis programma waarmee je eenvoudig zelf filmpjes kunt monteren. Die filmpjes kunnen samengesteld worden uit foto s, video- en geluidsfragmenten. Je zelfgemaakte

Nadere informatie

Inhoudsopgave VOORBEREIDING... 3 HANDELINGEN OM DE CAMERA FILMKLAAR TE MAKEN:... 5 OPNAMETECHNIEK... 9 CAMERAVIEW... 11

Inhoudsopgave VOORBEREIDING... 3 HANDELINGEN OM DE CAMERA FILMKLAAR TE MAKEN:... 5 OPNAMETECHNIEK... 9 CAMERAVIEW... 11 1 Inhoudsopgave VOORBEREIDING... 3 HANDELINGEN OM DE CAMERA FILMKLAAR TE MAKEN:... 5 OPNAMETECHNIEK... 9 CAMERAVIEW... 11 2 Voorbereiding Voordat je begint met filmen moet er een aantal zaken geregeld

Nadere informatie

Beknopte handleiding SQ Vieuw software

Beknopte handleiding SQ Vieuw software Beknopte handleiding SQ Vieuw software Het startscherm met de verschillende opties: - Logger Set-up : het programmeren van de datalogger naar een gewenste configuratie - Download Data: het halen van data

Nadere informatie

MADASTER PLATFORM. IFC export in BIM software. Archicad 21 & Revit 2019

MADASTER PLATFORM. IFC export in BIM software. Archicad 21 & Revit 2019 MADASTER PLATFORM IFC export in BIM software Archicad 21 & Revit 2019 Juni 2018 Inleiding Deze handleiding dient ter ondersteuning van het importeren van uw gebouw naar het Madaster platform. Om u bestand

Nadere informatie

INSTALLATIEGIDS IP CAMERA BABYFOON VERSIE FEBRUARI 2015

INSTALLATIEGIDS IP CAMERA BABYFOON VERSIE FEBRUARI 2015 INSTALLATIEGIDS IP CAMERA BABYFOON VERSIE FEBRUARI 2015 INHOUD Modellen... 1 In de doos... 1 Installatie IP Camera Babyfoon... 2 Stap 1: aansluiten... 2 Stap 2: software downloaden... 2 Stap 3: software

Nadere informatie

Samenvoegen met Word en Excel 2010

Samenvoegen met Word en Excel 2010 Samenvoegen met Word en Excel 2010 Inhoudsopgave Samenvoegen Word-Excel / Mailingen... 2 Tip Samenvoegvelden automatisch markeren... 4 Tip Installeer PDF-creator... 7 Tip Sla het Word-document en Excel-document

Nadere informatie

Dit is een artikel uit de Peter van Olmen serie: Handleidingen Voor Iedereen AUDACITY HANDLEIDING. Voor audacity versie 1.2.6

Dit is een artikel uit de Peter van Olmen serie: Handleidingen Voor Iedereen AUDACITY HANDLEIDING. Voor audacity versie 1.2.6 AUDACITY HANDLEIDING Voor audacity versie 1.2.6 Inhoudsopgave 1.1: Installatie 1.2: Mp3 bestanden mogelijk maken 2.1: Een bestand openen 2.2: Uitleg knoppen 2.3: Een deel selecteren 2.4: Verwijderen 2.5:

Nadere informatie

Nvu Gebruikers Gids. Website lessen door Jan Jansen Webdesign. Een handleiding voor het programma Nvu voor Windows. 16 - Windowscommander

Nvu Gebruikers Gids. Website lessen door Jan Jansen Webdesign. Een handleiding voor het programma Nvu voor Windows. 16 - Windowscommander Nvu Gebruikers Gids Website lessen door Jan Jansen Webdesign Een handleiding voor het programma Nvu voor Windows 16 - Windowscommander Windows Commander is een programma met veel mogelijkheden, wij beperken

Nadere informatie

Over video bewerking met Premiere 6.5 & Premiere Pro

Over video bewerking met Premiere 6.5 & Premiere Pro Over video bewerking met Premiere 6.5 & Premiere Pro Letters willekeurig in een titel laten opkomen. Dit wordt mijn titel Open PhotoShop 'File' 'New' in de preset kies je voor 'Pal D1/DV 720x576 (with

Nadere informatie

DVD Shrink. www.jritservice.nl Voor meer vragen en uitleg zie onderdeel jritservice

DVD Shrink. www.jritservice.nl Voor meer vragen en uitleg zie onderdeel jritservice DVD Shrink www.jritservice.nl Voor meer vragen en uitleg zie onderdeel jritservice . Inhoudsopgave. INHOUDSOPGAVE. DISCLAIMER 3. HOOFDSCHERM EN TIPS 4. DE KOPIËREN DVD OPENEN EN ANALYSEREN 4. EEN DVD IN

Nadere informatie

Introductieles Videometen met Coachthuis

Introductieles Videometen met Coachthuis Introductieles Videometen met Coachthuis Inleiding Neem zelf een film op en verricht hieraan metingen. Stapsgewijs leer je hoe dit moet en wat er voor nodig is. Deze handleiding is als volgt opgebouwd:

Nadere informatie

VIDEO-EDITING PREMIERE PRO

VIDEO-EDITING PREMIERE PRO VIDEO-EDITING PREMIERE PRO Filmpjes downloaden Maak een speciale map aan waarin je de te bewerken filmpjes plaatst. Filmpje vanaf je telefoon Download rechtstreeks door middel van je telefoonkabel of mail

Nadere informatie

Material Editor. Materialen koppelen. Materialen kunnen aan een vlak worden toegekend via de Material Editor. TMC Nederland 1

Material Editor. Materialen koppelen. Materialen kunnen aan een vlak worden toegekend via de Material Editor. TMC Nederland 1 Material Editor Materialen koppelen Materialen kunnen aan een vlak worden toegekend via de Material Editor. TMC Nederland 1 Er zijn standaard materiaal bibliotheken klaar gezet. Deze kunt u bekijken via

Nadere informatie

De maker van deze pagina aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan, wel is deze met de grootste zorg samengesteld

De maker van deze pagina aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan, wel is deze met de grootste zorg samengesteld custom maps gebruiken in mapsource De maker van deze pagina aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan, wel is deze met de grootste zorg samengesteld Bij deze handleiding ga ik er vanuit

Nadere informatie

Een stop-motion film maken

Een stop-motion film maken Naam: Een stop-motion film maken 1. Wat is een stop-motion? Voor je een stop-motion film kan maken, moet je weten wat een stop-motion film is. Dit is immers geen gewone film. Hoe maak je een (gewone) film?

Nadere informatie

Ga met uw telefoon naar de onderstaande link om de Xmeye app te downloaden of zoek in de app store naar Xmeye.

Ga met uw telefoon naar de onderstaande link om de Xmeye app te downloaden of zoek in de app store naar Xmeye. Download met uw telefoon of tablet de Xmeye app: Ga met uw telefoon naar de onderstaande link om de Xmeye app te downloaden of zoek in de app store naar Xmeye. Xmeye: Xmeye app voor Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobile.myeye&hl=nl

Nadere informatie

Hippo-handleiding Homepage Inhoudsopgave

Hippo-handleiding Homepage Inhoudsopgave Hippo-handleiding Homepage Inhoudsopgave Homepage... 2 Onderdelen Homepage... 3 Homepage header aanmaken... 4 Header koppelen aan de homepage (home)... 9 Oud nieuws vervangen op de homepage (home)... 11

Nadere informatie

7. Je bericht in Nieuws & acties aanpassen

7. Je bericht in Nieuws & acties aanpassen 7. Je bericht in Nieuws & acties aanpassen Deze instructie is geschreven om een bericht aan te passen in de categorie Nieuws & acties. Het plaatsen en wijzigen van berichten op deze pagina gaat op een

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING SKELLET Kompellaan 11, 3600 Genk, België Inhoudsopgave 1 Software downloaden... 2 2 Software installeren... 3 3 SketchUp instellen voor Skellet... 5 3.1 Template instellen... 5

Nadere informatie

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond Frontpage Express is het meest eenvoudige programma voor het maken van je homepage. Is het programma niet geïnstalleerd op je PC, dan is het te downloaden en daarna te installeren. We zullen nu een aantal

Nadere informatie

Protocol Balance bord

Protocol Balance bord Protocol Balance bord Inleiding Het Balance board is een apparaat waarmee je nauwkeurig de balans kan testen en trainen met behulp van visuele feedback. Het is dan ook ideaal voor patiënten met neurologische

Nadere informatie

HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX

HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX 1 Inhoud Algemene informatie... 3 1. Eerste Gebruik... 3 2. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk 7 3. Streambox verbinden met internetkabel... 8 4. Schermverhouding aanpassen...

Nadere informatie

Handleiding invoeren van referenties in RefWorks

Handleiding invoeren van referenties in RefWorks Handleiding invoeren van referenties in RefWorks Met RefWorks kun je een eigen lijst aanleggen van alle bronnen die je hebt geraadpleegd, zodat je er in je tekst naar kunt verwijzen. Maar hoe krijg je

Nadere informatie

Uw eigen tekst en foto s op uw site bijhouden

Uw eigen tekst en foto s op uw site bijhouden Uw eigen tekst en foto s op uw site bijhouden Voorbereiding U heeft een cd ontvangen met een aantal bestanden erop. O.a. de website, dreamweaver en 2 tekstbestanden genaamd s/n en inloggegevens. De website

Nadere informatie

Animatie. Korte opdrachten. Tekst Geluid Beeld

Animatie. Korte opdrachten. Tekst Geluid Beeld Animatie Korte opdrachten Tekst Geluid Beeld 1 Tekstanimatie Tekstlagen - Maak een Nieuw bestand: 800 px breed 200 px hoog 72 dpi kleur RGB. - Geef de achtergrond een kleur of verloop die je leuk vindt.

Nadere informatie

Videoclub Bedum. Video-instellingen

Videoclub Bedum. Video-instellingen Videoclub Bedum Video-instellingen Videoclub Bedum Video-instellingen Welke gebruik je en wat betekent dat? Afspraak: Afspraak: De Videoclub Bedum filmt Afspraak: De Videoclub Bedum filmt in Full HD Full

Nadere informatie

Foto s op DVD met Magix

Foto s op DVD met Magix Inhoudsopgave: 1 Inleiding... 7 2 Leer c.q. opdracht(en) 1e Cursusdag... 7 2.1 Installeren van Magix Foto s op CD en DVD, versie 8.... 7 2.2 Opdracht 1, Installeren programma... 7 2.3 Enkele Tips... 7

Nadere informatie

Databank: Geboorten in Vlaanderen Handleiding bij het omzetten van gegevens

Databank: Geboorten in Vlaanderen Handleiding bij het omzetten van gegevens Handleiding bij het omzetten van gegevens Hans Bekaert, Cecile Goethals en Herman Callaert Nadat de steekproef getrokken is wil je (een deel van) die data overbrengen naar je GRM. Dat kan op verschillende

Nadere informatie

Baltie. Modes 1 en 2. Dubbelklik op de snelkoppeling van Baltie. Klik op Modes 1. Building. Klik op Scene Open/New...: Zoek je eigen map op.

Baltie. Modes 1 en 2. Dubbelklik op de snelkoppeling van Baltie. Klik op Modes 1. Building. Klik op Scene Open/New...: Zoek je eigen map op. Baltie Modes 1 en 2 Dubbelklik op de snelkoppeling van Baltie Klik op Modes 1. Building Klik op Scene Open/New...: Zoek je eigen map op. Vul achter Bestandsnaam de schoolcode + initialen + de naam van

Nadere informatie

I. Vorming 1 (12/04/2012) 1. Werken met een tekstverwerker p2 2. Mappenstructuur op een computer p6 3. Externe USB- stick gebruiken p10

I. Vorming 1 (12/04/2012) 1. Werken met een tekstverwerker p2 2. Mappenstructuur op een computer p6 3. Externe USB- stick gebruiken p10 INHOUDSTAFEL De inhoudstafel blijft in eerste instantie nog beperkt. Deze zal gestaag aangroeien en zal pas compleet zijn na de laatste vormingssessie. Het doel is om in de eerste sessie, samen met de

Nadere informatie

Reader Opslag videodata

Reader Opslag videodata Reader Opslag videodata 1. Inleiding: Bij het opslaan van bestanden op de verschillende vormen van digitale opslagmedia, moet je met de volgende aspecten rekening houden: Waar ga je het bestand voor gebruiken?

Nadere informatie

Tomra 820 InTouch. Promotie film maken Donatie ontvanger aanmaken

Tomra 820 InTouch. Promotie film maken Donatie ontvanger aanmaken Tomra 820 InTouch Promotie film maken Donatie ontvanger aanmaken Tomra Systems Apeldoorn 09.05.2012 2 Tomra 820 InTouch Promotie film maken Donatie ontvanger aanmaken Er is gebruik gemaakt van freeware

Nadere informatie

Admin handleiding. Essentius Dropbox handleiding. Pagina 1

Admin handleiding. Essentius Dropbox handleiding. Pagina 1 Admin handleiding Dropbox kun je vanaf elke computer met een internetverbinding gebruiken. Met behulp van een e- mailadres maak je je eigen dropbox aan. Dropbox stelt gratis 2 gb opslagruimte ter beschikking,

Nadere informatie

Rijksoverheidsvideo. Handleiding. Aanleveren van items aan Rijksoverheidsvideo. Inhoud:

Rijksoverheidsvideo. Handleiding. Aanleveren van items aan Rijksoverheidsvideo. Inhoud: Rijksoverheidsvideo Handleiding Aanleveren van items aan Rijksoverheidsvideo Versie 2 (juni 2009) Inhoud: 1. Naamtitels p.2 2. Ondertiteling (bij vertaling) p.4 3. Technische aanleverspecificaties p.5

Nadere informatie

Handleiding. Semanur Yilmaz Consumentenbelangen. 14 maart 2016

Handleiding. Semanur Yilmaz Consumentenbelangen. 14 maart 2016 Handleiding Semanur Yilmaz Consumentenbelangen 14 maart 2016 Inhoudsopgave Algemeen Taal instellen Onderdelen van Outlook E-mail Mail verzenden Mail verplaatsen naar map E-mail aan team/ manager Automatisch

Nadere informatie

ANIMATIE EIGEN NAAM. F Fo Fon Fons FonsG FonsGo FonsGoo FonsGoos FonsGoose FonsGoosen. Achtergrond Ontwerp een passende achtergrond bij je eigen naam.

ANIMATIE EIGEN NAAM. F Fo Fon Fons FonsG FonsGo FonsGoo FonsGoos FonsGoose FonsGoosen. Achtergrond Ontwerp een passende achtergrond bij je eigen naam. ANIMATIE EIGEN NAAM Opdracht 1 Ontwerp een animatie met je eigen naam op een achtergrond en plaats er passende muziek bij. Probeer de muziek en de animatie op elkaar af te stemmen. Tekstlagen - Formaat

Nadere informatie

PIXresizer. Deel 1 Installatie

PIXresizer. Deel 1 Installatie PIXresizer Deel 1 Installatie Als je via onderstaande link geen onmiddellijke download kan doen gaan we het programma eerst opslaan in een nieuw aangemaakte map op een drive naar keuze. Ik heb hiervoor

Nadere informatie

Werkinstructie MailPoet door Paulien Kuiken AF Zoetermeer

Werkinstructie MailPoet door Paulien Kuiken AF Zoetermeer Werkinstructie MailPoet 2018-04 door Paulien Kuiken AF Zoetermeer 1. Inloggen 2. Nieuwsbrief maken/dupliceren 3. Nieuwsbrief regelmatig opslaan 4. Tekstvelden aanpassen/vullen 5. Tekstvelden en afscheidingen

Nadere informatie

Maak een fotoverhaal

Maak een fotoverhaal Maak een fotoverhaal Uw foto s aaneensmeden tot een leuk filmpje. U doet het met Photo Story 3, een gratis programma van Microsoft. Hiermee maakt u in een handomdraai een prachtige multimediapresentatie

Nadere informatie

Sick Beard installeren en configureren voor gebruik in combinatie met SABnzbd+...

Sick Beard installeren en configureren voor gebruik in combinatie met SABnzbd+... pagina 1 van 6 Sick Beard installeren en configureren voor gebruik in combinatie met SABnzbd+ (Windows) Introductie Sick Beard is een stukje software wat heel wat werk uit handen kan nemen. Het weet welke

Nadere informatie

Foto Diaclub Kunst Ligt v.z.w

Foto Diaclub Kunst Ligt v.z.w K foto-diaclub unst igt Lvzw p.a. Dhondt Paul Tel : 09/344.06.78 e - mail : Kunst-ligt@pandora.be Assenedesteenweg 85 GSM : 0488/24.43.99 Bank : Argenta 979/0283272/37 9060 Zelzate http://www.bloggen.be/kunstligt/

Nadere informatie

Handleiding OPMAATVULLER (sluit aan bij OpMaatVuller versie 2.3)

Handleiding OPMAATVULLER (sluit aan bij OpMaatVuller versie 2.3) Handleiding OPMAATVULLER (sluit aan bij OpMaatVuller versie 2.3) Inhoud van deze handleiding: Introductie: de OpMaatVuller: Stap 1: De oude bestanden laden Stap 2: De nieuwe bestanden laden Stap 3: Oude

Nadere informatie

Handleiding Powerpoint presentatie

Handleiding Powerpoint presentatie Handleiding Powerpoint presentatie U opent Microsoft Powerpoint. U kiest voor bestand, nieuw en klikt op lege presentatie. U ziet dan bovenstaand scherm. Om breedbeeld in te stellen klikt u op beeld, normaal,

Nadere informatie

Een gestructureerde werkmethode voor foto en video projecten

Een gestructureerde werkmethode voor foto en video projecten Een gestructureerde werkmethode voor foto en video projecten Regelmatig wordt ik om hulp gevraagd omdat mensen de bestanden die ze opgeslagen hebben niet meer kunnen vinden of dat een programma een melding

Nadere informatie

Handleiding bij de Booktest Generator

Handleiding bij de Booktest Generator Handleiding bij de Booktest Generator Het programma voor het maken van toetsen bij boeken. (c) 2005/2009 Visiria Uitgeversmaatschappij Twisk Inleiding Onze dank voor het aanvragen van de Booktest Generator.

Nadere informatie

Geluidsbewerking met AUDACITY

Geluidsbewerking met AUDACITY Geluidsbewerking met AUDACITY Dit is de eenvoudige handleiding voor het project Be-Mobile. Niet alles wordt uitgelegd want het is een uitgebreid (en soms ingewikkeld) programma. AUDACITY is een gratis

Nadere informatie

Handleiding EasyCap Video adapter:

Handleiding EasyCap Video adapter: Handleiding EasyCap Video adapter: Gefeliciteerd met uw aankoop! U kunt nu al uw oude video banden digitaal opslaan en bewerken. De EasyCAP Video adapter kan hoge kwaliteit video beelden en audio geluid

Nadere informatie

BEHEER ONLINEHANDELSBEURS BALEN

BEHEER ONLINEHANDELSBEURS BALEN BEHEER ONLINEHANDELSBEURS BALEN http://www.onlinehandelsbeurs.be/balen/beheer stap 1. aanmelden Stap 2. Profiel 1 Stap 3. Stand Het resultaat van profiel en stand Uw logo Type verkoper Extra pagina s (stap

Nadere informatie

Comic Life: Maak een fotostrip in de klas

Comic Life: Maak een fotostrip in de klas Comic Life: Maak een fotostrip in de klas Wat ga je doen? Je gaat een fotostrip maken met het programma Comic Life. Hiermee kun je gemakkelijk je eigen verhaal construeren. In het programma kun je per

Nadere informatie

Aan te raden Kodi addons voor films en series? Ice Films Exodus ccloudtv (stream diverse TV zenders uit het buitenland)

Aan te raden Kodi addons voor films en series? Ice Films Exodus ccloudtv (stream diverse TV zenders uit het buitenland) Waar vind je de geïnstalleerde addons? Bij het openen van Kodi zie je bij elke hoofdcategorie (pictures, videos, music etc.) een tabje Addons. Klik hier op om alle geïnstalleerde addons terug te vinden.

Nadere informatie

DOOSJE BEWAAR JE SPULLEN NETJES! Ontwikkeld door

DOOSJE BEWAAR JE SPULLEN NETJES! Ontwikkeld door DOOSJE BEWAAR JE SPULLEN NETJES! MATERIALEN 1 2 3 4 Kies een object waarvoor je een doosje wilt maken en bedenk van welk materiaal je het doosje wilt maken. Zorg dat je beide bij de hand hebt. (1) Om het

Nadere informatie