DVDFab > (Helaas niet gratis maar trial)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DVDFab 8.2.2.6 -> http://www.dvdfab.com/download.htm (Helaas niet gratis maar trial)"

Transcriptie

1 De 3D tv en 3D Blu-Ray speler komen in opkomst,maar de mogelijkheden staan nog in de kinderschoenen. Ik ga hier de meest populaire bestanden bewerken. Voor een 3D Blu-ray is een speciale 3D Blu-ray speler nodig en 3D tv. Voor een 3D MKV half sbs is alleen een medialpayer nodig met 3D tv, of een pc met Rood cyaan 3D bril. Wat we gaan doen is van een 3D Blu-ray de 3D hoofd film rippen naar een goed bewerkbare 3D MKV half sbs.(side by side) met ondertiteling. De benodigdheden: DVDFab > (Helaas niet gratis maar trial) 3Dsubtitler-> Even een aanvulling voor de windows 8 gebruikers. Het programma 3Dsubtitler mag niet staan in Program Files,dit geeft foutmeldingen. Elders zijn er geen problemen. Mkvtoolnix-unicode > Handbrake-> KMPlayer(Rood cyaan 3D bril)-> Rood cyaan 3D bril->

2 Hoofdstuk 1 Een 3D Blu-ray naar een 3D mkv half sbs converteren. Open DVDfab. We gaan eerst wat instellingen doen. Klik op het groene knopje. Kies algemeen,en stel de voorkeur mapjes in.(maak wat werkmapjes) Standaard mag je ook alles laten staan.

3 Kies sporen-> geluid Selecteer een taal,en klik op de verplaats knop. Selecteer Alle Sporen.

4 Kies sporen->ondertiteling. Selecteer Dutch. Klik op OK. Klik op ok. Start DVdFab opnieuw op.

5 Kies Blu-ray 3D Ripper naar MKV. Doe een 3D blu-ray in je speler(die wordt automatisch gedecteerd),of open een 3D blu-ray iso. Klik voor het openen van een iso op het schijfje zoals hier onder.

6 Ga naar het mapje waar die iso zich bevind. Klik op de iso en openen. DVDFab vraagt om de regio code van je Blu-ray disc. Voor het omzetten naar mkv is dit niet belangrijk. Maak je keuze,en klik op ok.

7 DVDFab decteert de iso.

8 Meestal decteert DVDFab de titel van de hoofdfilm,dit is te controleren met de Voorbeeld functie. Selecteer door de juiste titel aan te vinken,en het blauw te laten kleuren met je muis. Selecteer de geluidsporen.er is ook een optie om HD geluid te verwijderen,wat inhoud dat HD geluid van (7.1) naar een normale 5.1 geluid wordt omgezet. Selecteer geen ondertiteling,maar kijk wel of er Nederlandse ondertiteling bij zit. Dit kunnen we later gebruiken.

9 DvdFab heeft een keuze in een paar voor gekauwde profielen gemaakt. Kies "mkv h264 audiocopy 3D" die past het dichts bij ons doel. Klik op"geavanceerde Resolutie Instellingen"

10 Kies 3D Stel alles zoals hier onder in. Klik op OK. Klik op bewerk.

11 Ik verander maar twee dingen. Codeer Methode= Coderen met hoge kwaliteit (2pass) Vaste bitrate = 12300kps (hoge kwaliteit) De rest staat automatisch goed ingesteld. De resolutie is naar hoe de film is,dat kan ook 1920X800 zijn. Klik op OK.

12 Ik zal nog even het Voorbeeldfunctie laten zien. Klik op play links onder in. De film die je gaat rippen loopt. Na goedkeuring stoppen. Klik op start.

13 De bewerking loopt. Als het goed is wordt alles van ssif bestanden gehaald. Klik op voorbeeld, om de voortgang te zien.

14 Na een tijdje is het proces gebeurd. Klik op OK. Klik op klaar.

15 Sluit af. Ondertussen heeft DVDFab het mapje met de geripte 3D MKV half sbs geopend. Klik op MKV voor het resultaat.

16 Alles is in orde,alleen het geluid moet goed onder de taal gezet worden,maar dat komt later.

17 Hoofdstuk 2 Een instelbare ondertiteling maken voor een 3D mkv half sbs. Voor dat we verder gaan is er een ondertiteling nodig in de vorm van een srt bestand. Dit kunnen we doen door het van een Blu-Ray af te rippen(indien aanwezig).hier staat de uitleg De iso moet dan wel eerst gemount worden. Hier staat de uitleg We kunnen het ook downloaden Eventueel synchroniseren met het 3D mkv half sbs bestand.hier staat de uitleg Open 3D-Subtitler. 3D-Subtitler moet gekoppeld worden aan BDSup2 sub exe. BDSup2 sub exe staat in het mapje van 3D-Subtitler. Klik op het mapje.

18 Klik op BDSup2 sub exe. Klik op openen. Als het goed is heb je een srt bestand. Klik op het mapje Input file(srt)

19 Klik op srt. klik op openen. Stel alles zoals hier onder in naar wens. Het instellen van de hoogte van de ondertiteling heeft wel zijn aandacht nodig. Klik op "check input".

20 Je ziet nu een ondertiteling, zoals die is in preview 21:9 (1920X1080 in DVDFab gedecteerd) Klik op preview 16:9 (1920X800 in DVDFab gedecteerd) De ondertiteling staat te laag.

21 Schuif met de balk "Vertical position" naar de gewenste hoogte.dat is 800 ongeveer,en op beeld direct te zien. Dus zo de "Vertical position" instellen preview 16:9 (1920X 800 in DVDFab gedecteerd)=800 preview 21:9 (1920X1080 in DVDFab gedecteerd)=920 Klik op "Save settings".

22 In mij geval staat het op preview 21:9 (1920X1080 in DVDFab gedecteerd)=920 Klik op Convert. 3D-Subtitler maakt een idx/sub bestand voor een 3D mkv half sbs.

23 3D-subtiler is gereed,en kan worden afgesloten.

24 Hoofdstuk 3 Alles mergen en verbeteren tot 1 MKV. Open mkvmerge Gui v3.2.0 die je met MKVtoolnix-unicode mee geinstalleerd hebt. Klik op add. Open in het mapje, 3D mkv half sbs die je met DVDFab gemaakt hebt.

25 Je ziet de inhoud staan. Klik gelijk weer op add. Open in het mapje,idx/sub(vobsub) die je met 3D-Subtitler gemaakt hebt.

26 De inhoud is compleet. Selecteer met je muis het geluid totdat die blauw kleurt. Zet de juiste taal erbij. Zo gaan we heel het rijtje af,ook de ondertiteling.

27 Klik op "Start muxing". Alles wordt nu tot een mooie mkv gemergd.

28 Alles is goed gegaan. klik op ok. Klik op afsluiten.

29 Hoofdstuk4 Inbranden van de ondertiteling in de video. Hoofdstuk 4 is alleen nodig voor mensen die geen ondersteuning hebben voor een3d MKV half sbs met idx/sub ondertiteling. Open HandBrake Klik op "Video File. Open in het het mapje,je 3D mkv half sbs bestand die je in hoofdstuk 3 gemaakt hebt.

30 Bedankt voor de waarschuwing. Klik op OK. Kies in de container: MKV File

31 Kies video Stel alles in, zoals in DVDFab. Kies audio Klik op 'add tracks-> Add all.

32 Selecteer de audio met de muis tot dat die blauw kleurt. Kies het geluid die gelijkwaardig is aan de bron. DTS is DTS Passthru. Kies het geluid die gelijkwaardig is aan de bron. Ac3 is AC3 Passthru.

33 Zo hoort het dan te staan. Kies Subtitles. Klik in het keuze vakje de ondertiteling aan.

34 Klik op add. Selecteer de ondertiteling met de muis tot dat die blauw kleurt. Vink Burned in aan.

35 Selecteer een mapje om op te slaan. Klik op Browse. Geef je bestand een naam. klik op opslaan.

36 Klik op start. Er wordt nu een 3D mkv half sbs gemaakt,met een ingebrande ondertiteling.

37 Bewerking is gereed. Sluit af.

38 Hoofdstuk 5 Afspelen van een 3D mkv half sbs met een rood cyaan 3D bril. Mensen die de 3D mkv half sbs op 3D tv willen bekijken met een media player,moeten kijken naar de instellingen "3D half side by side"in je 3D tv.hier meer daar over E+MELDING+SLUITEN+EN+NIET+MEER+WEERGEVEN We gaan een 3D mkv half sbs met selectbare ondertiteling,die we in hoofdstuk 3 gemaakt hebben,bekijken in KMPlayer met een rood cyaan 3D bril. Open KMPlayer Klik met je rechtermuisknop op het scherm. Klik op "bestand(en) openen.

39 Open het mapje met 3D mkv half sbs uit hoofdstuk 3. Klik op 3D mkv half sbs uit hoofdstuk 3. Klik op openen. Klik met je rechtermuisknop op het scherm. kies 3D screen control -> Left/Right->center kies Color Anaglyph

40 Klik met je rechtermuisknop op het scherm. kies 3D subtitle control -> Left/Right->Middle(Unification) Als het goed is kan nu kijken naar een 3D film met rood cyaan 3D bril.

41 Dit is nog een screen met een ingebrande ondertiteling. Veel 3D plezier.

MKV bestanden met ondertiteling converteren naar dvd formaat

MKV bestanden met ondertiteling converteren naar dvd formaat MKV bestanden met ondertiteling converteren naar dvd formaat Even wat anders nu. Steeds vaker kom ik bestanden in het MKV formaat. Dat is een Matroska multimedia containerformaat, wat zoveel wil zeggen

Nadere informatie

Aan te raden Kodi addons voor films en series? Ice Films Exodus ccloudtv (stream diverse TV zenders uit het buitenland)

Aan te raden Kodi addons voor films en series? Ice Films Exodus ccloudtv (stream diverse TV zenders uit het buitenland) Waar vind je de geïnstalleerde addons? Bij het openen van Kodi zie je bij elke hoofdcategorie (pictures, videos, music etc.) een tabje Addons. Klik hier op om alle geïnstalleerde addons terug te vinden.

Nadere informatie

HANDLEIDING DVD REBUILDER

HANDLEIDING DVD REBUILDER HANDLEIDING DVD REBUILDER Na de succesvolle installatie van DVD Rebuilder waarin we ook reeds het Work path en Destination map(pen) hebben ingesteld wordt het tijd om de configuratie van DVD Rebuilder

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2 Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 23-11-2010 Inhoudsopgave Wat gaan we doen?...3 Wat hebben we nodig?...3 Downloaden van het programma:...3 Het programma registreren

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

MOTIONskin SNELSTARTGIDS. re!nventing stand building systems

MOTIONskin SNELSTARTGIDS. re!nventing stand building systems re!nventing stand building systems Stap 1: verbind de hardware Verbind een netwerkkabel (cat. 5e of hoger) van de netwerkkaart van je pc naar de. Zorg voor een verbinding van minstens 1Gbit/s. Steek de

Nadere informatie

Handleiding Geluidsopname maken

Handleiding Geluidsopname maken Handleiding Geluidsopname maken Document: Handleiding Geluidsopname maken Datum: 6 juli 2015 Versie: 2.0 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 2 Benodigdheden... 3 3 Audacity software

Nadere informatie

Screencast-O-Matic HANDLEIDING

Screencast-O-Matic HANDLEIDING Screencast-O-Matic HANDLEIDING Inhoud 1 Inleiding 3 2 Stap voor stap 3 3 Conclusie 9 4 Meer info 10 4.1 Hulp nodig? 10 4.2 Vragen en opmerkingen 10 4.3 Trefwoordenlijst 10 4.4 Lijst met afbeeldingen 10

Nadere informatie

DVD Ondertitel tutorial

DVD Ondertitel tutorial 1 DVD Ondertitel tutorial Deze tutorial bestaat uit 4 delen. Deze tutorial is enkel bestemd voor de leden van De delen: Deel 1 Ondertitels rippen Deel 2 Ondertitels vertalen Deel 3 Ondertitels terugplaatsen

Nadere informatie

Camtasia Studio 4: filmpjes bewerken en video opnemen.

Camtasia Studio 4: filmpjes bewerken en video opnemen. Camtasia Studio 4: filmpjes bewerken en video opnemen. Handleiding van Auteur: dapunt Juli 2007 handleiding: Camtasia Studio 4: filmpjes bewerken en video opnemen. Camtasia Studio 4: filmpjes bewerken

Nadere informatie

Handleiding Windows Movie Maker

Handleiding Windows Movie Maker Handleiding Windows Movie Maker Bent u van plan om een animatiefilmpje te maken in Windows Movie Maker? Maar u weet niet meer precies hoe dit moet? In deze handleiding staat het nog eens stap voor stap

Nadere informatie

Films downloaden met Firefox Plugin en bekijken op PC en ipad

Films downloaden met Firefox Plugin en bekijken op PC en ipad Films downloaden met Firefox Plugin en bekijken op PC en ipad Software nodig om films te downloaden In dit onderdeel maken we gebruik van de browser FireFox om met behulp van een Plugin (Flash Video Downloader

Nadere informatie

Muziek toevoegen in PowerPoint 2003 1. Doelstelling

Muziek toevoegen in PowerPoint 2003 1. Doelstelling 1. Doelstelling Muziek toevoegen aan een PPT dia, waarbij de muziek net zo lang duurt als de presentatie. 2. Algemene opmerkingen De muziek wordt in de eerste dia ingevoegd, start meteen aan het begin

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: whisper380-computerhulp Datum: 27-9-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Het programma downloaden:... 3 Het installeren van het programma:... 4 Het programma

Nadere informatie

We geven hier weer waar u wat vindt op de CD, voor het gebruik thuis.

We geven hier weer waar u wat vindt op de CD, voor het gebruik thuis. PC-Radio Express thuis Bij veel PC-Radio gebruikers bestaat de wens om ook thuis met het systeem aan de slag te gaan. Het is prettig als de databank eens geraadpleegd kan worden, bijvoorbeeld om te controleren

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MxControlCenter

Gebruikershandleiding MxControlCenter Gebruikershandleiding MxControlCenter Handleiding voor het gebruik van Mxcontrolcenter In deze handleiding wordt er vanuit gegaan dat uw installateur het programma heeft geïnstalleerd en gereed heeft gemaakt

Nadere informatie

H a n d l e i d i n g S O P

H a n d l e i d i n g S O P Handleiding SOP Deel 1: Het Logo Hoe maak ik van een.jpg of ander bestandsformaat een pdf? In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je een logo kan plaatsen op de voorkant van het schoolondersteuningsprofiel.

Nadere informatie

Handleiding onderhoud basisschoolwebsite. Erik Zeeuwen - Versie: 1.2 Februari 2006

Handleiding onderhoud basisschoolwebsite. Erik Zeeuwen - Versie: 1.2 Februari 2006 1 Beste webmeester, Voor u ligt een korte handleiding voor het onderhouden van uw eigen website. Dit onderhoud gaat heel eenvoudig door het aanmaken van documenten in Microsoft Word. Er wordt dan ook verondersteld

Nadere informatie

De Damir Subtitle player

De Damir Subtitle player De Damir Subtitle player De Damir Subtitle player is een plug-in voor Enigma2 satellietontvangers, bedoeld om ondertitels weer te geven bij films op buitenlandse zenders In de Damir Subtitle player zitten

Nadere informatie

ANIMATIE S MAKEN Les 1 Les 2 Les 3 Les 4

ANIMATIE S MAKEN Les 1 Les 2 Les 3 Les 4 ANIMATIE S MAKEN Les 1: uitleg animatie maken, verhaal maken en storyboard Les 2: foto s maken voor de animatie Les 3: foto s aanpassen en een gif bestand maken Les 4: filmpje bewerken met MovieMaker en

Nadere informatie

Installatie en gebruik muziekprogramma NoteWorthy Composer

Installatie en gebruik muziekprogramma NoteWorthy Composer Installatie en gebruik muziekprogramma NoteWorthy Composer Installatie Onder de link NWC downloaden staat een programma nwcsetup.exe. Dit programma moet geinstalleerd worden op de eigen computer. Ga hiervoor

Nadere informatie

#01: #02: #03: Clips maken van video bestanden #04: Importeren #05: #06: Plusje

#01: #02: #03: Clips maken van video bestanden #04: Importeren #05: #06: Plusje XP...Workshop Movie Maker Deel 2 Geimporteeerde video s bewerken met Moviemaker dat is een gratis programma van MS en zit in elke computer bij de programma s... Alle studie materieaal zit bij de CCBS in

Nadere informatie

GV-VMS... 3. Live beelden... 3. Content List... 4. Ontwerp... 4. Inzoomen... 5 PTZ... 5. Opgenomen beelden... 6. Content List... 6. Opzoeken...

GV-VMS... 3. Live beelden... 3. Content List... 4. Ontwerp... 4. Inzoomen... 5 PTZ... 5. Opgenomen beelden... 6. Content List... 6. Opzoeken... GEOVISION VMS INHOUD GV-VMS... 3 Live beelden... 3 Content List... 4 Ontwerp... 4 Inzoomen... 5 PTZ... 5 Opgenomen beelden... 6 Content List... 6 Opzoeken... 6 Object Search... 6 Bewaren... 8 2 GV-VMS

Nadere informatie

Handleiding Op Maat Wizard.

Handleiding Op Maat Wizard. Handleiding Op Maat Wizard. Met de Op Maat Wizard kun je zelf vullingen maken voor de verschillende werkvormen in het Op Maat programma. Wanneer je de software (Speler en Wizard) niet in je bezit hebt,

Nadere informatie

Handleiding galerij.

Handleiding galerij. Handleiding galerij. Inloggen: Allereerst moet je inloggen op de website. Ga hiervoor in de rechterkolom naar beneden naar het menu Log in (onder de buienradar) Vul je gebruikersnaam en password in. Vink

Nadere informatie

Geluid opnemen en bewerken

Geluid opnemen en bewerken Geluid opnemen en bewerken Er kunnen veel redenen zijn waarom je geluid wilt opnemen en bewerken. Misschien wil je een interview houden, misschien moet je een radioprogramma maken of misschien moet je

Nadere informatie

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC.

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. Ik zal je nu stap voor stap vertellen hoe je dat moet doen.

Nadere informatie

Uitleg van het bovenmenu:

Uitleg van het bovenmenu: Windows Media Player Open de media player via alle programma s of via een pictogram op het bureaublad Dit is een voorbeeld hoe het er ongeveer kan zien. Uitleg van het bovenmenu: Nu afspelen Mediabibliotheek

Nadere informatie

1. Algemene informatie Eerste gebruik Streambox koppelen met Wifi Streambox verbinden met internetkabel De afstandsbediening 5

1. Algemene informatie Eerste gebruik Streambox koppelen met Wifi Streambox verbinden met internetkabel De afstandsbediening 5 HANDLEIDING Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 3 2. Eerste gebruik 3 2.1 Streambox koppelen met Wifi 3 2.2 Streambox verbinden met internetkabel 4 3. De afstandsbediening 5 4. Apps installeren 6 5. De

Nadere informatie

Google Drive. Wat is google drive. Wat heb je nodig en wat krijg je. Je aanmelden aan de cloud

Google Drive. Wat is google drive. Wat heb je nodig en wat krijg je. Je aanmelden aan de cloud Google Drive Wat is google drive Google drive is het cloud systeem van google. Je kan er documenten, beelden, films. op kwijt. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van hun online applicaties zoals google

Nadere informatie

Converteren van video s

Converteren van video s Converteren van video s Mario Somers Juni 0 In de huidige maatschappij volstaat het niet meer om een videofilm op DV of tape te plaatsen om uit te wisselen met anderen. De evolutie van internet, streaming

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX

HANDLEIDING STREAMBOX HANDLEIDING STREAMBOX Inhoud 1. Eerste gebruik... 3 2.1 De afstandsbediening... 3 3 De Kodi app openen en gebruiken... 5 4. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk... 6 5. Streambox verbinden met internetkabel...

Nadere informatie

Windows Media Player:

Windows Media Player: Windows Media Player: Afspelen: 1) Map openen van wat je wil afspelen (USB, harde schijf, SD-kaart, ) 2) Dubbelklik op gekozen film (als WMP als standaard staat ingesteld start dit automatisch op). OF

Nadere informatie

HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX

HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX 1 Inhoud Algemene informatie... 3 1. Eerste Gebruik... 3 2. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk 7 3. Streambox verbinden met internetkabel... 8 4. Schermverhouding aanpassen...

Nadere informatie

HANDLEIDING SIMI AKTISYS

HANDLEIDING SIMI AKTISYS LESKIST SPORT EN BEWEGING HANDLEIDING SIMI AKTISYS Deze handleiding hoort bij de leskist Sport en Beweging. Onderdeel van deze leskist is het softwarepakket Simi Aktisys, met de bijbehorende hardware (o.a.

Nadere informatie

Handleiding Pivot docent Wendy Bruins www.wisemice.nl versie 1.2 december 2008

Handleiding Pivot docent Wendy Bruins www.wisemice.nl versie 1.2 december 2008 1 Handleiding Pivot Stickfigure Animator Maak je eigen animated gifjes en laat je poppetje bewegen zoals jij wilt. Je kunt je Pivot invoegen in een mailtje, je website of laten verschijnen op je desktop.

Nadere informatie

Freezed frames herstellen met AVIQuick en VirtualDub

Freezed frames herstellen met AVIQuick en VirtualDub Freezed frames herstellen met AVIQuick en VirtualDub Voorbereidingen: -Maak een kopietje of een textje van de gegevens die Gspot geeft over de Avi. -Check op freezed frames met VirtualDub-MP3-Freeze -Rip

Nadere informatie

DVD Shrink. www.jritservice.nl Voor meer vragen en uitleg zie onderdeel jritservice

DVD Shrink. www.jritservice.nl Voor meer vragen en uitleg zie onderdeel jritservice DVD Shrink www.jritservice.nl Voor meer vragen en uitleg zie onderdeel jritservice . Inhoudsopgave. INHOUDSOPGAVE. DISCLAIMER 3. HOOFDSCHERM EN TIPS 4. DE KOPIËREN DVD OPENEN EN ANALYSEREN 4. EEN DVD IN

Nadere informatie

1 van 8 22-2-2012 20:43

1 van 8 22-2-2012 20:43 1 van 8 22-2-2012 20:43 Garmin Basecamp is een gratis software programma van Garmin. Het vergelijkbaar met mapsource, echter met de nieuwe toestellen (oregon, dakota en gpsmap 62) heeft het een aantal

Nadere informatie

Inhoudsopgave PC Software installeren... 2 BlackBerry back-up maken of terugplaatsen... 7 BlackBerry resetten... 9 BlackBerry Activeren...

Inhoudsopgave PC Software installeren... 2 BlackBerry back-up maken of terugplaatsen... 7 BlackBerry resetten... 9 BlackBerry Activeren... Wanneer bepaalde applicaties niet meer naar behoren functioneren of wanneer je BlackBerry erg traag is, dan kun je het toestel terugzetten naar de fabrieksinstellingen. De telefoon wordt daardoor teruggezet

Nadere informatie

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan.

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan. Handleiding IrfanView IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan. Start IrfanView door te klikken op Start -> Programs -> IrfanView Met IrfanView

Nadere informatie

Handleiding. Thuisgebruik. N@Tschool! elo.nordwincollege.nl

Handleiding. Thuisgebruik. N@Tschool! elo.nordwincollege.nl Handleiding N@Tschool! Thuisgebruik elo.nordwincollege.nl Inhoudsopgave 1.0 Inleiding... 3 2.0 Hoe kan ik thuis inloggen op N@Tschool!... 4 3.0 Stel je browser in voor het gebruik van N@Tschool!... 5 3.1

Nadere informatie

In dit hoofdstuk leggen we stap voor stap uit hoe je XBMC op je pc of laptop installeert.

In dit hoofdstuk leggen we stap voor stap uit hoe je XBMC op je pc of laptop installeert. Handleiding Windows Gefeliciteerd! Vanaf nu kun je op elke gewenst moment je favoriete films en series bekijken vanachter je laptop of pc, helemaal gratis! Nieuwe films en series worden dagelijks toegevoegd

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Verkorte Mediabrowser 2 Gebruiksaanwijzing-stappenplan

Verkorte Mediabrowser 2 Gebruiksaanwijzing-stappenplan Verkorte Mediabrowser 2 Gebruiksaanwijzing-stappenplan Kies C voor een complete DVD montage Schuin gedrukte tekst kan eventueel worden overgeslagen (titels, effecten of achtergrondmuziek zijn niet mogelijk)

Nadere informatie

Instructie voor het maken van een filmpje van een presentatie in Photo Story 3 for windows

Instructie voor het maken van een filmpje van een presentatie in Photo Story 3 for windows Instructie voor het maken van een filmpje van een presentatie in Photo Story 3 for windows 1. Allereerst dien je Photo Story 3 te downloaden van internet via onderstaande site: http://www.microsoft.com/nl-nl/download/details.aspx?id=11132

Nadere informatie

VDAB PLAZA - Handleiding. Inhoud

VDAB PLAZA - Handleiding. Inhoud 1 VDAB PLAZA - Handleiding Inhoud Welke stappen moet je ondernemen om VDAB-plaza te gebruiken? Wat heb je nog nodig? Technische test Contact opnemen met de werkgever Videochat Tekstchat Functionaliteiten

Nadere informatie

Film monteren met Windows Live Moviemaker

Film monteren met Windows Live Moviemaker Film monteren met Windows Live Moviemaker Als je losse stukjes film (shots) hebt opgenomen is het nog niet klaar. Je moet die losse stukjes nog aan elkaar plakken tot één geheel: monteren. Hoe je dat doet

Nadere informatie

Hanwell temperatuur / vocht logger handleiding

Hanwell temperatuur / vocht logger handleiding Hanwell temperatuur / vocht logger handleiding De Hanwell temperatuur / vochtigheid datalogger Hanwell Hanlog32USB software (W200) USB set up communicatie kabel Y055 Verschillende mogelijkheden: -starten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding SmartPSS

Gebruikershandleiding SmartPSS Gebruikershandleiding SmartPSS Index 1. Live-beelden bekijken P3 2. Opgenomen beelden bekijken P8 3. Opgenomen beelden opslaan P15 2 1. Live-beelden bekijken 1. Om Live-beelden te bekijken opent u eerst

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

Hoofdstuk 19: Macro s

Hoofdstuk 19: Macro s Hoofdstuk 19: Macro s 19.0 Inleiding Als je steeds dezelfde actie moet uitvoeren in Excel, dan kan het de moeite waard zijn om in plaats daarvan een macro uit te voeren (afgeleid van het Griekse "μάκρο",

Nadere informatie

HANDLEIDING Windows XP Deel 1

HANDLEIDING Windows XP Deel 1 HANDLEIDING Windows XP Deel 1 Bureaublad en Beeldscherm aanpassen Gemaakt door: De Spanjehelpdesk http://www.spanjehelpdesk.nl Voorwoord Windows XP is het besturingssyteem van uw PC. Het besturingssysteem

Nadere informatie

De maker van deze pagina aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan, wel is deze met de grootste zorg samengesteld

De maker van deze pagina aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan, wel is deze met de grootste zorg samengesteld custom maps gebruiken in mapsource De maker van deze pagina aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan, wel is deze met de grootste zorg samengesteld Bij deze handleiding ga ik er vanuit

Nadere informatie

Kies [Een nieuw verhaal beginnen] en klik op [Volgende >]

Kies [Een nieuw verhaal beginnen] en klik op [Volgende >] Handleiding Photostory 3 Voor je begint: Photo Story 3 is een programma waarmee je een diashow of fotoverslag kunt maken. Je moet dus eerst foto s hebben voordat je met het programma kunt beginnen. Het

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Mogelijkheden om muziek van internet te halen om te gebruiken bij de montage van films.

Mogelijkheden om muziek van internet te halen om te gebruiken bij de montage van films. Mogelijkheden om muziek van internet te halen om te gebruiken bij de montage van films. 1. Downloaden van een Torrent Site 2. Kopen in de itunes Store 3. Muziek gebruiken uit de YouTube Audio Bibliotheek

Nadere informatie

HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX

HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX 1 Inhoud Algemene informatie... 3 1. Eerste Gebruik... 3 2. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk 7 3. Streambox verbinden met internetkabel... 8 4. Schermverhouding aanpassen...

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Tomra 820 InTouch. Promotie film maken Donatie ontvanger aanmaken

Tomra 820 InTouch. Promotie film maken Donatie ontvanger aanmaken Tomra 820 InTouch Promotie film maken Donatie ontvanger aanmaken Tomra Systems Apeldoorn 09.05.2012 2 Tomra 820 InTouch Promotie film maken Donatie ontvanger aanmaken Er is gebruik gemaakt van freeware

Nadere informatie

Workshop Mediaformaten. Inhoudsopgave. 1.0 Introductie. 2.0 Ondersteunde beeldresoluties. 2.1 Algemene HD informatie

Workshop Mediaformaten. Inhoudsopgave. 1.0 Introductie. 2.0 Ondersteunde beeldresoluties. 2.1 Algemene HD informatie 1 Nederlands Workshop Mediaformaten Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 1 2.0 Ondersteunde beeldresoluties... 1 2.1 Algemene HD informatie... 1 2.2 Hoe gaat de hdmedia om met HD?... 2 2.3 Wat nu als ik een

Nadere informatie

Fontys Hogescholen - KLC Sittard

Fontys Hogescholen - KLC Sittard LET OP! Als je je bestanden wilt verzekeren tegen verlies, dan dien je zelf back-ups te maken. Het kan namelijk altijd gebeuren dat een harde schijf crasht of andere onvoorziene gebeurtenissen zich voordoen.

Nadere informatie

adobe Premiére Pro CC?

adobe Premiére Pro CC? Hoe maak je een stopmotion in adobe Premiére Pro CC? MULTIMEDIATECHNOLOGIE OPDRACHT TECHNIEK Academiejaar 2013-2014 Studente: Stefanie Rondelez, 1 GMB Lector: Mevr. Ann Audenaert INHOUDSTAFEL --> Stap

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen?

2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen? Appendix B. Beeldmateriaal en Blackboard 1. Inleiding...1 2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen?...1 3. Het formaat van een afbeelding wijzigen...2 4. Een afbeelding comprimeren...4 5. Een uitsnede

Nadere informatie

HANDLEIDING. Terug zoeken en archiveren met de Mobotix Control Center 2.2

HANDLEIDING. Terug zoeken en archiveren met de Mobotix Control Center 2.2 HANDLEIDING Terug zoeken en archiveren met de Mobotix Control Center 2.2 De event player: Selecteer een camera door het desbetreffende beeld 1 keer aan te klikken met de muis. Rondom het live beeld verschijnt

Nadere informatie

Vul eerst uw naam en e-mailadres in.

Vul eerst uw naam en e-mailadres in. Outlook instellen voor een IMAP e-mail service. Vraag: mijn email-account wordt opgeheven en ik wil alle mail die nu nog op studentenmail staat bewaren. Hoe doe ik dat? U kunt alle mail downloaden op een

Nadere informatie

WORD STARTEN... 4 WORD STOPPEN... 4 OPENEN... 5 OPSLAAN... 6 AFDRUKKEN = PRINTEN... 8 FOUTJE ONGEDAAN MAKEN... 9 KIEZEN MET MUIS...

WORD STARTEN... 4 WORD STOPPEN... 4 OPENEN... 5 OPSLAAN... 6 AFDRUKKEN = PRINTEN... 8 FOUTJE ONGEDAAN MAKEN... 9 KIEZEN MET MUIS... Word 2 WORD STARTEN... 4 WORD STOPPEN... 4 OPENEN... 5 OPSLAAN... 6 AFDRUKKEN = PRINTEN... 8 FOUTJE ONGEDAAN MAKEN... 9 KIEZEN MET MUIS... 10 KIEZEN VAN 1 WOORD... 10 KIEZEN VAN 1 ZIN... 10 KIEZEN VAN

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX PRO

HANDLEIDING STREAMBOX PRO HANDLEIDING STREAMBOX PRO Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 Aansluitingen... 3 2.2 De afstandsbediening... 4 2.3 Internetconnectie installeren... 4 2.4 Schermverhouding aanpassen...

Nadere informatie

Stroomlijn van handelingen binnen Windows movie maker

Stroomlijn van handelingen binnen Windows movie maker . Voorbereiding: 1. Je kunt op meerdere manieren beelden overzetten: a. Sluit je video- of fotocamera aan op de pc (eventueel via een laadstation) b. Sluit een kaartlezer met de geheugenkaart van je camera

Nadere informatie

Wordpress website beheren

Wordpress website beheren Wordpress website beheren gemaakt door: Noppert Websites www.noppertwebsites.nl Wordpress website beheren bladzijde 1 Inhoudsopgave Onderwerp: Inloggen en eerste indruk Pagina aanmaken/bewerken Foto/afbeelding

Nadere informatie

HANDLEIDING PROGRAMMEREN IN PASCAL (LAZARUS)

HANDLEIDING PROGRAMMEREN IN PASCAL (LAZARUS) HANDLEIDING PROGRAMMEREN IN PASCAL (LAZARUS) Vereiste voorkennis Voldoende kennis van het besturingssysteem (in deze handleiding wordt uitgegaan van Windows) De basisprincipes van programmeren Vereiste

Nadere informatie

Workshop freeware. Bas Trimbos. Bas Trimbos 1

Workshop freeware. Bas Trimbos. Bas Trimbos 1 Workshop freeware Bas Trimbos Bas Trimbos 1 1 Voorwoord...3 2 Opdracht 1...4 3 Geluidsbewerking...5 3.1 Easy CD ripper...5 3.2 Goldwave geluidsbewerking...6 4 Converters...9 4.1 Wavesqueezer...9 5 Toetsprogramma's...10

Nadere informatie

Samenvoegen bestanden via gedcom

Samenvoegen bestanden via gedcom Begin met vast te stellen met welke versie die bestanden gemaakt zijn. Zie http://www.deruiter.ch/aldfaer/helpdesk/aldfaer%20versie.pdf Je hebt nu alle bestanden op een gelijk versie niveau en nu kunnen

Nadere informatie

Viewlog Viewlog Interface Functiepaneel Bestanden bewaren Dmv Logboek... 5

Viewlog Viewlog Interface Functiepaneel Bestanden bewaren Dmv Logboek... 5 VIEWLOG HANDLEIDING INHOUD Viewlog... 3 1. Viewlog Interface... 4 1.1 Functiepaneel... 5 2. Bestanden bewaren... 5 2.1 Dmv Logboek... 5 2.2 Dmv Exporteren als AVI of EXE... 6 2.3 Dmv Favorieten... 7 2.4

Nadere informatie

Frostwire handleiding. Inleiding. Voor- en nadelen van Frostwire. Installatie van Frostwire

Frostwire handleiding. Inleiding. Voor- en nadelen van Frostwire. Installatie van Frostwire Frostwire handleiding Welkom bij de handleiding van Frostwire, een programma om te downloaden via Peer 2 Peer (P2P). Wat komt er aan bod in deze handleiding? Inleiding Voor- en nadelen van Frostwire Installatie

Nadere informatie

Handmatig je lokale mailbox migreren

Handmatig je lokale mailbox migreren Handmatig je lokale mailbox migreren Mailbox data locatie opsporen: Start Outlook en ga naar de hoofdmap van de mailbox, klik hier met de rechtermuisknop en kies voor Open File Location of Open bestands

Nadere informatie

HANDLEIDING WINDOWS MOVIE MAKER

HANDLEIDING WINDOWS MOVIE MAKER Handboek Handleiding CinekidStudio Windows Movie Maker HANDLEIDING WINDOWS MOVIE MAKER VERSIE 2.1 VOOR WINDOWS XP COLOFON Auteurs: Karlijn Naaijkens, Vanessa Pattipeilohy Illustraties: Karlijn Naaijkens,

Nadere informatie

Handleiding Kaltura via Blackboard

Handleiding Kaltura via Blackboard Handleiding Kaltura via Blackboard Studenten handleiding Versie 1, mei 2017 Inhoudsopgave Inloggen in Blackboard... 2 My Media... 2 Introductie My Media... 2 My Media: Add New... 5 Add New: Media Upload...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11 Inhoudsopgave Voorwoord...13 Introductie Visual Steps...14 Wat heeft u nodig?...15 Hoe werkt u met dit boek?...16 De volgorde van lezen...17 De cd-rom bij dit boek...17 De schermafbeeldingen...17 Hoe verder

Nadere informatie

Het gebruik van Photo Story 3 voor Windows

Het gebruik van Photo Story 3 voor Windows Het gebruik van Photo Story 3 voor Windows Photo Story is een programma dat een videoshow maakt van je foto s. Hierbij kan je tekst en geluid aan deze voorstelling toevoegen. Deze voorstelling is zeker

Nadere informatie

PowerPoint Instructie. Een presentatie maken met gesproken commentaar

PowerPoint Instructie. Een presentatie maken met gesproken commentaar PowerPoint Instructie Een presentatie maken met gesproken commentaar Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 2. Geluidsinstellingen m.b.t. microfoon in Windows 7... 1 3. Stap voor stap: gesproken commentaar toevoegen...

Nadere informatie

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen?

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hiervoor moeten twee taken uitgevoerd worden. De schermafdruk maken De schermafdruk op het forum plaatsen. I. Een schermafdruk maken: Om een schermafdruk te maken

Nadere informatie

1. Schakel je computer in (verbonden met het internet) en sluit je Reader aan op je computer met de meegeleverde USB-kabel

1. Schakel je computer in (verbonden met het internet) en sluit je Reader aan op je computer met de meegeleverde USB-kabel Sony en bol.com bundelen hun krachten om Digitaal Lezen gemakkelijk en plezierig te maken. De beste Reader met het grootste assortiment aan digitale boeken binnen handbereik! Stap 1: Download de Reader

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc

Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc Heeft U een nieuwe laptop of pc gekocht/gekregen en wilt U Compustam overzetten van Uw oude laptop-pc naar Uw nieuwe laptop -pc Ik ga in

Nadere informatie

Les in Flash nr. 1: Afbeeldingen in een vorm gieten en laten bewegen

Les in Flash nr. 1: Afbeeldingen in een vorm gieten en laten bewegen Les in Flash nr. 1: Afbeeldingen in een vorm gieten en laten bewegen 1. Open een nieuw Flash document en klik op frame 1 van laag 1 zodat deze geselecteerd is. 2. Pak het gereedschap Ovaal en teken in

Nadere informatie

Om snel een printopdracht te printen kun je gebruik maken van Mobiel Printen. Stuur de mail en bijlage(s) naar print@uu.nl.

Om snel een printopdracht te printen kun je gebruik maken van Mobiel Printen. Stuur de mail en bijlage(s) naar print@uu.nl. Directie ITS Information and Technology Services HANDLEIDING Draadloos printen vanaf OS X (Mac) Let op: Deze handleiding is geschikt voor OS X versie 10.7 en hoger. Om snel een printopdracht te printen

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: whisper380-computerhulp Datum: 22-9-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Virtual PC Downloaden:... 3 Welke moet u kiezen?... 3 Hoe weet u welke versie

Nadere informatie

Een webkwestie bouwen in Word 2000

Een webkwestie bouwen in Word 2000 Een webkwestie bouwen in Word 2000 Doel: Met behulp van deze stap-voor-stap beschrijving kunt u geheel zelf een webkwestie als webpagina maken. Beginsituatie: U beheerst de basisprincipes van Word zoals

Nadere informatie

Advies- en BegeleidingsCentrum voor het onderwijs in Amsterdam. Beeld en geluid. Onderdelen uit de workshop Werken met multimedia

Advies- en BegeleidingsCentrum voor het onderwijs in Amsterdam. Beeld en geluid. Onderdelen uit de workshop Werken met multimedia Advies- en BegeleidingsCentrum voor het onderwijs in Amsterdam Beeld en geluid Onderdelen uit de workshop Werken met multimedia ABC Amsterdam OCA onderwijscomputercentrum maart 2002 Deze cursus is eigendom

Nadere informatie

Downloaden van Software.

Downloaden van Software. Downloaden van Software. Op een Computer staan altijd een enorme hoeveel programma's en bestanden, soms erg klein, maar ook hele uitgebreide bestanden. Soms is er behoefte om een ander programma uit te

Nadere informatie

Handleiding. werking app (android) Inhoud. AlarmSecur com. Login 2. Vergrootglas, foto 3. Tandwiel 4. Login scherm 5.

Handleiding. werking app (android) Inhoud. AlarmSecur com. Login 2. Vergrootglas, foto 3. Tandwiel 4. Login scherm 5. AlarmSecur com Handleiding werking app (android) Inhoud Login 2 Vergrootglas, foto 3 Tandwiel 4 Login scherm 5 Direct beeld 6, 7 Video instellingen 8 Gebruikersmanagement 9 Alarmmeldingen 10 1 App settings

Nadere informatie

TECHNISCHE HULPBRON Remote Banner Control

TECHNISCHE HULPBRON Remote Banner Control TECHNISCHE HULPBRON Remote Banner Control Laat marketing zelf logo s, banners en grafische afbeeldingen bijwerken. www.exclaimer.nl Remote Banner Control Met deze functie Dynamic Content (Dynamische inhoud)

Nadere informatie

Scherzando digitaal studeren

Scherzando digitaal studeren Handleiding voor het downloaden vanaf de website Het installeren van de sweetmidiplayer Het gebruik van de sweetmidiplayer Het gebruik van de noteworthy player / plug-in Scherzando digitaal studeren INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Sick Beard installeren en configureren voor gebruik in combinatie met SABnzbd+...

Sick Beard installeren en configureren voor gebruik in combinatie met SABnzbd+... pagina 1 van 6 Sick Beard installeren en configureren voor gebruik in combinatie met SABnzbd+ (Windows) Introductie Sick Beard is een stukje software wat heel wat werk uit handen kan nemen. Het weet welke

Nadere informatie

Handleiding muziek spelen van een tablet.

Handleiding muziek spelen van een tablet. Handleiding muziek spelen van een tablet. Wat heb je nodig: een tablet minimum 8.4 groot (8.4, 9.7, 10.1, 105, 11.6, 12.2 13.3 zijn geschikt) Wanneer je die nog moet aanschaffen kan ik wel raad geven na

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

En soms geven we aan bepaalde plaatjes leuke effecten en meer is het echt niet!

En soms geven we aan bepaalde plaatjes leuke effecten en meer is het echt niet! Kerst creatie (beginners) Download hier je materialen. We gaan vandaag een kerstcreatie maken in de Gimp. Het is in feite niet moeilijk als je de stappen maar goed volgt. Eigenlijk is het een kwestie van

Nadere informatie