DAPP-BQ. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie. HTS Report. Joris van Doorn ID Datum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DAPP-BQ. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie. HTS Report. Joris van Doorn ID Datum"

Transcriptie

1 DAPP-BQ Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie HTS Report ID Datum Standaard

2 DAPP-BQ Inleiding 2 / 36 INLEIDING De DAPP-BQ is een dimensionale vragenlijst voor persoonlijkheidsstoornissen. De dimensionale opzet gaat ervan uit dat de dimensies die gemeten worden bij iedereen aanwezig zijn, maar variëren in ernst. De vragenlijst onderscheidt 18 dimensies, die zijn verdeeld over vier domeinen: Emotionele disregulatie, Niet-sociaal gedrag, Inhibitie en Compulsiviteit. In dit rapport wordt op basis van zelfrapportage het hele spectrum aan pathologische persoonlijkheidskenmerken in kaart gebracht. De antwoorden op de vragenlijst zijn vergeleken met de normgroep: Nederlandse populatie, mannen. Structuur van dit rapport Profielformulier Schaalscores Schaalinformatie Iteminformatie Antwoordstatistieken Extra invoervelden Het interpreteren van testresultaten is voorbehouden aan gekwalificeerde professionals met voldoende kennis van het gebruik en de van psychologische tests. Volg altijd de richtlijnen van de desbetreffende beroepsvereniging.

3 DAPP-BQ Profielformulier 3 / 36 PROFIELFORMULIER Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie Standaard Emotionele disregulatie Achterdochtigheid Affectieve labiliteit Cognitieve vervorming Identiteitsproblemen Narcisme Onderdanigheid Onveilige hechting Passieve agressiviteit Sociale vermijding Zorgelijkheid Niet-sociaal gedrag Behoefte aan prikkels Dominantie Gedragsproblemen Hardvochtigheid Inhibitie Geslotenheid Intimiteitsproblemen Compulsiviteit Compulsiviteit Overig Zelfbeschadiging Sociale wenselijkheid Sociale wenselijkheid

4 DAPP-BQ Schaalscores 4 / 36 SCHAALSCORES Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie Standaard Emotionele disregulatie Schaalscores Ruwe score Normscore Achterdochtigheid Affectieve labiliteit Cognitieve vervorming Identiteitsproblemen Narcisme Onderdanigheid Onveilige hechting Passieve agressiviteit Sociale vermijding Zorgelijkheid Niet-sociaal gedrag Behoefte aan prikkels Dominantie Gedragsproblemen Hardvochtigheid Inhibitie Geslotenheid Intimiteitsproblemen Compulsiviteit Compulsiviteit Overig Zelfbeschadiging Sociale wenselijkheid Sociale wenselijkheid 23 30

5 DAPP-BQ Schaalinformatie 5 / 36 SCHAALINFORMATIE Achterdochtigheid Ruwe score 39 Normscore 80 Sterk achterdochtige personen wantrouwen anderen en zijn extreem gespitst op de mogelijkheid slachtoffer te worden van bedrog of verraad of anderszins schade te ondervinden. Zij wantrouwen de bedoelingen van anderen en zoeken in alledaagse situaties en interacties naar verborgen betekenissen die de ware bedoeling van degenen met wie zij te maken hebben onthullen. Dit wantrouwen gaat gepaard met een staat van extreme waakzaamheid: personen met een hoge score zijn immer op hun hoede en voorzichtig in hun contacten met anderen en zijn altijd op zoek naar signalen die erop duiden dat anderen bijbedoelingen hebben of plannen smeden om hen op enigerlei wijze te schaden. Dergelijke gedragingen leiden tot substantiële problemen op interpersoonlijk vlak, vanwege de afstandelijke, vijandige houding jegens anderen die ermee gepaard gaat.

6 DAPP-BQ Schaalinformatie 6 / 36 Affectieve labiliteit Ruwe score 50 Normscore 90 De twee hoofdkenmerken van emotionele expressie die met deze trek worden geassocieerd zijn intensiteit van gevoelens en het snel ontstaan van geëmotioneerdheid. Personen die hoog scoren op deze schaal hebben vaak intense, sterk reactieve emoties, raken snel geëmotioneerd en vertonen onvoorspelbare stemmingswisselingen. De emotionele ervaringen zijn in veel gevallen weinig gedifferentieerd, met als gevolg onbestemd, maar intens leed waarin bijvoorbeeld verdriet en boosheid kunnen samengaan. Aangezien individuen met een hoge score voor Affectieve labiliteit snel geëmotioneerd raken, zijn zij vaak ook ongeduldig en prikkelbaar. Boosheid kan snel ontstaan en uit zich in hevige, oncontroleerbare aanvallen. Alledaagse situaties leiden al snel tot het ontstaan van emoties die de interpretatie van gebeurtenissen en omstandigheden kleuren, waardoor affectief labiele personen vaak moeite hebben om tot -emotionele of neutrale interacties met anderen te komen. Zelfs een simpel huis-, tuin- en keukengesprek krijgt daardoor vaak al een emotionele lading. De trek wordt dan ook geassocieerd met problemen op het inter-persoonlijke vlak en spanningen in relaties. In de ogen van anderen vertonen de personen in kwestie vaak emotionele overreacties op gebeurtenissen van relatief weinig belang. Ze hebben ook de neiging de emotionele betekenis van gebeurtenissen te overdrijven of verkeerd in te schatten. Verder zijn veel personen die hoog scoren op deze schaal overgevoelig: zij ervaren de meeste prikkels als hevig en indringend. Die overgevoeligheid speelt ook een rol in inter-persoonlijke situaties: de bedoelde personen beleven ook de mensen om hen heen vaak als overweldigend en indringend. De overgevoeligheid versterkt zowel de intensiteit als reactiviteit van emoties.

7 DAPP-BQ Schaalinformatie 7 / 36 Cognitieve vervorming Ruwe score 42 Normscore 90 De schaal is gericht op beoordeling van een groot aantal kenmerken van instabiele en gestoorde cognitieve processen. Het hoofdkenmerk, tevens de meest elementaire uiting van cognitieve disfunctie, is moeite met logisch denken en probleemoplossing, met als gevolg gevoelens van verwarring en problemen met georganiseerd denken. Dit treedt met name vaak op wanneer de persoon in kwestie bijzonder angstig of van streek is. Personen die hoog scoren op deze schaal hebben vaak ook ongebruikelijke of zonderlinge ideeën en gedachten. Verder vertonen velen van hen ook kenmerken van schizotypisch gestoord cognitief functioneren en quasipsychotische trekken. Daarbij kan het gaan om ervaringen als waanachtig denken, ongewone perceptuele ervaringen en milde betrekkingsideeën. Ook bestaat de neiging milde paranoïde gedachten te ontwikkelen, hoewel het inzicht in de aard van die gedachten in de meeste gevallen gestoord is. Bij personen die in hoge mate andere trekken van het domein emotionele disregulatie vertonen, met name Affectieve labiliteit, kan ook sprake zijn van een predispositie voor het ontwikkelen van korte stresspsychosen of kortstondige psychotische episoden. Bij sommige individuen treedt ook depersonalisatie of derealisatie op.

8 DAPP-BQ Schaalinformatie 8 / 36 Identiteitsproblemen Ruwe score 47 Normscore 90 Een hoge score kan wijzen op ernstige persoonlijkheidspathologie. Hoofdkenmerk voor deze schaal is een slecht ontwikkeld zelf- of identiteitsbesef. De zelfstructuur van de betrokkene is labiel en instabiel, hetgeen leidt tot wisselende percepties van de eigen persoon en anderen. Zij ontberen het besef van persoonlijke continuïteit en eenheid dat kenmerkend is voor adaptief functioneren. De concepties van het zelf wisselen bij hen van situatie tot situatie en van relatie tot relatie, waardoor zij het gevoel kunnen hebben dat het zelf uit meerdere, sterk van elkaar verschillende delen bestaat. Een diffuus, instabiel identiteitsbesef gaat vaak gepaard met gevoelens van leegheid en verveling. Personen die hoog scoren op deze schaal lijken ook weinig plezier te ontlenen aan ervaringen of relaties. Zij zijn onveranderlijk pessimistisch en somber gestemd over de toekomst, benadrukken negatieve aspecten en houden sterk vast aan negatieve overtuigingen, vooral die betreffende het zelf. De pessimistische component heeft belangrijke klinische implicaties; uit klinische waarnemingen blijkt namelijk dat die component de motivatie voor behandeling ondermijnt en suïcidale gedachten versterkt.

9 DAPP-BQ Schaalinformatie 9 / 36 Narcisme Ruwe score 49 Normscore 90 Personen die hoog scoren op narcisme hebben de neiging hun prestaties, talenten en persoonlijke kwaliteiten te overdrijven. Zij zijn gepreoccupeerd met fantasieën over onbegrensde successen, macht, genialiteit, schoonheid of bewondering. Ook menen zij bepaalde rechten te hebben: zij vinden zichzelf bijzonder en menen op grond daarvan dat zij anders dan anderen behandeld dienen te worden en dat voor hen alleen het allerbeste goed genoeg is. Ook hunkeren zij vaak naar bewondering, die, zo menen zij, volledig gerechtvaardigd is. Zij vertonen vaak theatraal en overdreven gedrag en geen ervan in de schijnwerpers te staan. In sociale situaties hebben zij vaak de neiging eigen kwaliteiten groter voor te stellen dan ze zijn en op te scheppen over geleverde prestaties. Worden hun opvattingen over henzelf erkend en bevestigd, dan voelen zij zich vaak gekwetst en kunnen zij in woede ontsteken. In inter-persoonlijke relaties hebben zij de neiging anderen te idealiseren (met name wanneer dit in positieve zin op henzelf afstraalt), maar idealisering slaat snel om in teleurstelling wanneer de ander op enigerlei wijze aan de verwachtingen voldoet.

10 DAPP-BQ Schaalinformatie 10 / 36 Onderdanigheid Ruwe score 47 Normscore 90 Onderdanigheid is een belangrijke component van afhankelijkheid, naast onveilige hechting. Personen die hoog scoren op deze schaal stellen zich vaak volgzaam op en zijn weinig assertief. Zij hebben grote behoefte aan advies van en geruststelling door anderen en denken vaak dat zij het zonder steun en begeleiding van anderen kunnen redden. In relaties nemen zij een onderdanige houding aan en maken zij zichzelf en hun behoeften ondergeschikt aan de behoeften van de ander. Vaak betekent dit dat zij zich zeer veel moeite getroosten om anderen gunstig te stemmen. Zij zijn bang anderen te ergeren en vrezen vooral dat zij de boosheid van anderen opwekken. Zij hebben dan ook de neiging snel met wensen of verzoeken van anderen in te stemmen en stellen zich in relaties nogal volgzaam op. Zij vinden het moeilijk voor zichzelf en hun eigen belangen, wensen en behoeften op te komen. Veel onderdanige personen komen in ongelijkwaardige afhankelijkheidsrelaties terecht waarin zij misbruik en intimidatie voor lief nemen om te voorkomen dat de relatie tot een einde komt. Afhankelijkheid komt ook tot uitdrukking in een sterke behoefte aan advies van en geruststelling door anderen bij alle gedragslijnen en in een hoog niveau van beïnvloedbaarheid, ten gevolge waarvan uitspraken en suggesties van anderen al snel overgenomen worden.

11 DAPP-BQ Schaalinformatie 11 / 36 Onveilige hechting Ruwe score 43 Normscore 70 Intense angst om betekenisvolle personen te verliezen of daarvan gescheiden te worden kan betrekking hebben op de angst voor een scheiding of voor overlijden. Doorgaans betreft het echter angst voor afwijzing of verlating. Iedere vorm van scheiding of dreigende scheiding roept een sterke reactie en fel verzet op. Personen die hoog scoren op onveilige hechting zijn naar hun gevoel voor hun welzijn afhankelijk van anderen, en effectieve coping is bij hen vaak afhankelijk van de fysieke aanwezigheid van een hechtingsfiguur. Zij zoeken in tijden van stress en verdriet vaak anderen op en ervaren het maken van contact met betekenisvolle personen in dit soort situaties als dringend noodzakelijk. Zij kunnen er ook goed tegen alleen te zijn. Zij doen alles wat mogelijk is om alleen-zijn te voorkomen en plannen vaak tal van uiteenlopende activiteiten om die situatie te vermijden.

12 DAPP-BQ Schaalinformatie 12 / 36 Passieve agressiviteit Ruwe score 29 Normscore 20 Personen die hoog scoren op Passieve agressiviteit weigeren te doen wat anderen van hen vragen of verwachten. Voortdurend komen zij verplichtingen na en beantwoorden zij aan gestelde verwachtingen. Zelfs alledaagse taken voeren ze tijdig en naar tevredenheid uit. Een belangrijk kenmerk van Passieve agressiviteit is dat de weerstand passief tot uitdrukking komt. Over het algemeen hebben opstandige personen een laag niveau van activiteit, gebrek aan ambitie, initiatiefloosheid en de neiging zaken op hun beloop te laten. Deze mix van gedragingen leidt tot een algemeen gebrek aan organisatie in de manier waarop alledaagse taken worden aangepakt, met als gevolg dat zij dingen vaak op tijd af krijgen, vergeten dingen te doen, expres fouten lijken te maken en gebeurtenissen plannen of voorbereiden. Deze gedragingen leiden doorgaans tot significante inter-persoonlijke problemen, omdat ze voor anderen een bron van ergernis en frustratie vormen. Verder is er vaak sprake van weerzin tegen gezagsdragers, die doorgaans tot uiting komt in passief verzet tegen adequate uitvoering van gezagsvoorschriften.

13 DAPP-BQ Schaalinformatie 13 / 36 Sociale vermijding Ruwe score 47 Normscore 90 Deze schaal houdt verband met de neiging de meeste vormen van sociaal contact en sociale interactie te vermijden. Personen die hoog scoren op deze schaal hebben weinig sociale contacten, leven geïsoleerd, zijn weinig sociabel en houden afstand in inter-persoonlijke relaties. Zij ontlenen geen plezier of voldoening aan sociale contacten, gaan op eigen initiatief dergelijke contacten aan en houden anderen op gepaste afstand. Zij wijzen mogelijkheden voor sociaal contact stelselmatig af en kiezen voor activiteiten en situaties waarbij geen andere mensen betrokken zijn. Gevolg is dat zij doorgaans weinig vrienden hebben. Veel van de hier bedoelde personen vinden van zichzelf dat zij over beperkte sociale vaardigheden beschikken; zij voelen zich ongemakkelijk in het sociaal verkeer omdat zij goed weten welk gedrag zij geacht worden te vertonen. De problemen worden versterkt door de angst in sociale omgevingen gekwetst, vernederd of in verlegenheid gebracht te worden. Veel van de hier bedoelde personen voelen zich diep ongelukkig met hun beperkte sociale leven en zouden ondanks alle problemen graag tot betere vriendschappelijke relaties willen komen.

14 DAPP-BQ Schaalinformatie 14 / 36 Zorgelijkheid Ruwe score 48 Normscore 90 Personen met een hoge score voor deze schaal zijn vermoedelijk chronische piekeraars die altijd van het ergste uitgaan en de wereld als beangstigend en bedreigend ervaren. Gevolg is dat zij zich tot het uiterste gespannen voelen. Hun lage drempel voor het waarnemen van bedreigingen leidt ertoe dat zij zich voortdurend zorgen maken over de meest uiteenlopende tegenslagen en negatieve gebeurtenissen die kunnen optreden. Om die reden zijn zij huiverig voor verandering en voelen ze zich op hun gemak in ongebruikelijke situaties of omstandigheden die zij eerder hebben meegemaakt. De bezorgdheid en angst worden versterkt door de neiging te piekeren over onaangename ervaringen en pijnlijke gebeurtenissen. Piekeren in de hier bedoelde betekenis heeft geen verband met obsessief-compulsieve gedachten of gedragingen, maar heeft betrekking op de moeite die de betrokkene heeft om pijnlijke en onaangename gedachten en gevoelens van zich af te zetten. Iemand met OCD daarentegen moet een bepaalde handeling verrichten (dwangmatige rituelen) om de gedachte dat er anders iets vreselijks gebeurt te neutraliseren en van zich af te zetten. Personen die hoog scoren op Zorgelijkheid zijn ook besluiteloos, omdat zij bang zijn foute beslissingen te nemen. Verder ontwikkelen zij hevige schuldgevoelens vanwege relatief onbelangrijke zaken. Iemand met een sterke neiging tot zorgelijkheid of piekeren heeft moeite om de anticipatie op negatieve toekomstige gebeurtenissen van zich af te zetten.

15 DAPP-BQ Schaalinformatie 15 / 36 Behoefte aan prikkels Ruwe score 42 Normscore 60 Personen die hoog scoren op deze dimensie hebben een zucht naar sensatie. Zij zijn immer op zoek naar spanning en opwinding zonder zich om de gevolgen van hun daden te bekommeren. Zij hebben behoefte aan afwisseling en kunnen goed tegen alledaagsheid of routine. De behoefte aan opwinding leidt tot roekeloos gedrag en daden waarbij onnodig risico s worden genomen. Zij kennen hun eigen beperkingen en hebben de neiging de realiteit van persoonlijk gevaar te ontkennen. Verder zijn zij impulsief. Veel van wat zij doen, doen zij zonder vooropgezet plan, en zij houden nauwelijks rekening met de gevolgen van hun handelen. Hun impulsiviteit doet hen eerdere ervaringen vergeten, waardoor deze personen de indruk wekken te leren van hun fouten. Dominantie Ruwe score 39 Normscore 40 Personen die hoog scoren op Dominantie tonen overheersend gedrag en een vijandige attitude in inter-persoonlijke relaties. Ook vertonen ze een hoog niveau van agressie. Zij zijn uiterst kritisch en wijzen anderen graag op hun fouten, hetgeen in sommige gevallen ontaardt in schelden. Verder geen zij ervan de lakens uit te delen, en zij treden dan ook als leider op. Zij houden ervan invloed op anderen uit te oefenen en voelen zich gefrustreerd wanneer zij het voor het zeggen hebben. Deze trek is ook geassocieerd met een starre cognitieve stijl: zij hebben vaste ideeën en verwachtingen en houden vast aan hun eigen opvattingen en denkbeelden, ook wanneer zij geconfronteerd worden met nieuwe, afwijkende informatie.

16 DAPP-BQ Schaalinformatie 16 / 36 Gedragsproblemen Ruwe score 55 Normscore 99 Deze dimensie bestrijkt de gedragscomponent van psychopathie en is gericht op beoordeling van de neiging tot geweld, waaronder herhaalde daden van fysieke geweld, het gebruik van geweld bij boosheid en het hanteren van bedreiging en intimidatie. Ook drugsgebruik, waaronder overmatig gebruik van alcohol, komt in dit onderdeel van de vragenlijst aan de orde. Hoge scores worden verder geassocieerd met een voorgeschiedenis van antisociaal gedrag in de jeugdjaren en tijdens de adolescentie, en met een neiging tot het schenden van sociale normen en het ondernemen van illegale activiteiten. Personen die hoog scoren op gedragsproblemen hebben ook moeite met gezag, en velen van hen geen ervan gezagsdragers te tarten.

17 DAPP-BQ Schaalinformatie 17 / 36 Hardvochtigheid Ruwe score 50 Normscore 99 Een hoge score voor deze schaal wijst op een gebrek aan empathie en het ontbreken van medelijden. Personen die een hoge score realiseren staan onverschillig tegenover of voelen zelfs minachting voor de gevoelens en het welbevinden van anderen. Zij hebben de neiging anderen koud en zakelijk te benaderen, hen als louter objecten te zien die ze ten eigen bate kunnen aanwenden. Verder kenmerken zij zich door een cynische attitude jegens anderen, maar zij kunnen ook charmant en innemend zijn wanneer zij menen dat zij daar voordeel bij kunnen hebben. Personen met een hoge score ontberen ook vrijwel ieder gevoel van morele verplichting jegens anderen of de samenleving. Hun interacties met anderen worden hoofdzakelijk bepaald door eigenbelang en een egocentrische perceptie van de wereld waarin de eigen standpunten, belangen en zorgen centraal staan. Bij het vervullen van behoeften en het nastreven van doelen wordt doorgaans nauwelijks rekening gehouden met anderen. Gevolg is dat dergelijke personen onverantwoordelijk gedrag vertonen waar het gaat om het nakomen van persoonlijke verplichtingen. Zij hebben een gebrek aan empathie en tonen doorgaans weinig emotionele sensitiviteit voor de gevoelens, de zorgen en het welbevinden van anderen. Zij besteden nauwelijks aandacht aan de gevolgen die hun daden voor anderen kunnen hebben. Verder is er de neiging anderen te manipuleren en voor eigen voordeel te gebruiken, en ook is vaak de overtuiging aanwezig dat anderen gemakkelijk te manipuleren of te bedriegen zijn. Mensen die hoog op deze schaal scoren hebben daarnaast sadistische neigingen: zij kunnen er genoegen in scheppen anderen te vernederen en te kleineren en zijn vaak gefascineerd door geweld en kwelling.

18 DAPP-BQ Schaalinformatie 18 / 36 Geslotenheid Ruwe score 42 Normscore 50 Personen die hoog scoren op deze dimensie tonen geen gevoelens, positieve noch negatieve. Zij vertonen ook onder sterk emotionerende omstandigheden weinig reactie en proberen dergelijke situaties zoveel mogelijk te vermijden. Gevolg is dat zij vaak overkomen als afstandelijk, geremd, kil en emotieloos. Zij zijn ook uiterst voorzichtig met het onthullen van persoonlijke informatie en stellen alles in het werk om te voorkomen dat zij per ongeluk informatie over zichzelf prijsgeven. Een ander kenmerk is dat dergelijke personen niemand nodig hebben en aan zichzelf genoeg hebben; zij streven ernaar onafhankelijk te blijven en wenden zich zelden voor hulp of steun tot anderen. Intimiteitsproblemen Ruwe score 53 Normscore 99 Personen die hoog scoren op deze schaal vertonen in algemene zin angst voor intimiteit en reageren op die angst door nauwe relaties te vermijden. Ook wanneer zij stress ervaren of van streek zijn wenden deze personen zich voor hulp en ondersteuning tot anderen. Zij zouden echter graag willen dat zij anders zouden zijn en wel nauwe relaties konden aangaan. Het onvermogen zich aan anderen te binden leidt bij sommigen tot distress. Anderen daarentegen maken zich daarover geen zorgen en hebben weinig behoefte om te veranderen. De angst voor de nabijheid van anderen strekt zich vaak uit tot seksuele relaties. Personen bij wie dat het geval is hebben angst voor dat soort relaties en ontlenen weinig plezier aan seksuele ervaringen met anderen.

19 DAPP-BQ Schaalinformatie 19 / 36 Compulsiviteit Ruwe score 44 Normscore 30 Personen die hoog scoren op deze schaal zijn gesteld op structuur en gaan gedisciplineerd, systematisch te werk bij hun dagelijkse activiteiten. Wanorde en onduidelijkheid zorgen voor onrust. Zij zijn gepreoccupeerd met nauwkeurigheid, details en schema s, onder meer ten aanzien van punctualiteit en properheid. Ook zijn zij consciëntieus en hebben ze een sterk ontwikkeld plichtsbesef. Zij zijn uiterst betrouwbaar en voeren hun taken grondig en nauwgezet uit. Zelfbeschadiging Ruwe score 29 Normscore 95 De schaal voor zelfbeschadiging bestaat uit twee delen. Het eerste deel bestaat uit items waarmee het optreden van opzettelijk zelfbeschadigend gedrag zoals zelfmutilatie (zichzelf snijden, slaan of verbranden) en het nemen van overdoses drugs gemeten wordt. Dergelijke daden vinden hoofdzakelijk plaats wanneer de betrokkene in een staat van distress of dysforie verkeert. Zij worden dan ook vaak waargenomen bij personen met een hoog niveau van Affectieve labiliteit. Het tweede deel bestaat uit items die gedachten aan suïcide meten. Stress en distress lokken ook gedachten aan suïcide uit, en die gedachten worden vaak chronisch.

20 DAPP-BQ Schaalinformatie 20 / 36 Sociale wenselijkheid Ruwe score 23 Normscore 30 Bij een percentielscore van 95 of hoger moet er ernstig rekening mee worden gehouden dat de respondent mogelijk sociaal wenselijke antwoorden heeft gegeven. De antwoorden zijn dan weinig betrouwbaar.

21 DAPP-BQ Iteminformatie 21 / 36 ITEMINFORMATIE Nr Item (verkorte weergave) Antwoord Punten Achterdochtigheid 18 Ik denk dat andere mensen steeds proberen mij beet te nemen 25 Ik ben altijd op mijn hoede voor wat anderen mij zouden kunnen aandoen 30 Ik let op kleine dingen die zullen bewijzen dat mijn argwaan terecht was 38 Als mensen iets aardigs voor me doen, vraag ik me vaak af wat hun werkelijke bedoelingen zijn 49 Ik heb het gevoel dat veel mensen precies het moment afwachten om me eens flink te pakken en wel en wel en wel (4) Eerder wel dan 89 Ik ben er zeker van dat iemand wat op me tegen heeft (1) Helemaal 123 Ik weet dat er heel wat mensen zijn die er op wachten om een streek met me uit te halen en wel 150 Als mensen mij hun hulp aanbieden, word ik achterdochtig 166 Ik ben altijd op mijn hoede voor mensen die mij zouden kunnen verleiden tot een misstap en wel en wel 170 Ik ben voortdurend op mijn hoede voor mogelijk gevaar (2) Eerder 185 Ik heb vaak het gevoel dat mensen er op uit zijn om me te pakken te nemen en wel 261 Ik ben me bewust van elke kleine verandering in mijn omgeving (1) Helemaal 270 Ik kijk voortdurend uit naar tekenen die op gevaar duiden en wel 283 Ik voel dat er overal vijandigheid jegens mij is (2) Eerder Affectieve labiliteit 4 In emotioneel opzicht heb ik vaak 'ups' en 'downs' 19 Ik laat mijn gevoelens heel nadrukkelijk zien (2) Eerder 47 Ik neig ertoe om overdreven te reageren op kleine (4) Eerder wel problemen dan 55 Mijn ervaringen zijn soms zo intens dat het bijna pijn doet (1) Helemaal 57 Ik verlies gemakkelijk mijn geduld (2) Eerder 64 Nu en dan raak ik overweldigd door gevoelens en moet (4) Eerder wel ik mijn hart uitstorten dan Tijd (sec.)

22 DAPP-BQ Iteminformatie 22 / 36 Nr Item (verkorte weergave) Antwoord Punten Affectieve labiliteit 73 Mijn stemmingen zijn erg onvoorspelbaar en wel 93 Ik word woedend als ik moet wachten 147 Ik ervaar veel dingen zo intens dat ze me bijna (4) Eerder wel overweldigen dan 188 Ik ben bijna altijd emotioneel (2) Eerder 192 Ik raak heel wat vaker geïrriteerd dan andere mensen (1) Helemaal weten 193 Kleine dingen hebben invloed op mijn emoties 197 Ik schijn woede sterker te beleven dan andere mensen (2) Eerder 208 Mijn stemming kan plotseling omslaan en wel 227 Ik ben altijd een beetje prikkelbaar geweest 230 Ik ben overgevoelig: ik voel de dingen te scherp aan (2) Eerder Cognitieve vervorming 2 Ik heb vaak het gevoel alsof ik echt besta en wel 17 Ik vraag me soms af of de dingen om me heen echt zijn (2) Eerder of verbeelding 20 Ik heb soms het gevoel dat de dingen om mij heen onwerkelijk zijn 52 Als ik erg gestrest ben, lijk ik gedurende korte tijd de band met de realiteit te verliezen 70 Als ik erg overstuur ben, is het net alsof ik stemmen in mijn hoofd hoor schreeuwen en wel (1) Helemaal 102 Af en toe voel ik mij enkele dagen verward en wel 118 In een gesprek met anderen moet ik me voortdurend (2) Eerder voor de geest halen wat het hoofdonderwerp van onze conversatie is 125 Mensen zeggen me wel eens dat ik helemaal spoor (2) Eerder 176 Vertrouwde dingen komen mij soms onbekend of onwezenlijk voor en wel 181 Ik schijn langer dan andere mensen te moeten denken over antwoorden op simpele vragen 225 Als ik onder grote druk sta, vind ik het moeilijk om helder te denken 238 Als ik veel problemen heb vind ik het moeilijk om helder te denken en wel (2) Eerder Tijd (sec.)

23 DAPP-BQ Iteminformatie 23 / 36 Nr Item (verkorte weergave) Antwoord Punten Cognitieve vervorming 245 De wereld komt mij soms onwerkelijk voor (2) Eerder 248 Ik krijg soms het gevoel dat mensen rakelings langs me (2) Eerder heen gaan terwijl er in werkelijkheid niemand is 257 Ik houd geluiden soms ten onrechte voor de stemmen van mensen 287 Ik heb wel eens het gevoel gehad dat wat me overkwam echt gebeurde Identiteitsproblemen (2) Eerder (2) Eerder 3 Geen van de dingen die ik doe geeft me veel voldoening (2) Eerder 7 Ik ge eigenlijk nooit ergens van (4) Eerder wel dan 29 Ik vind mijn leven maar saai 62 Ik denk dat het leven leuk is (2) Eerder 79 Ik kan zo geen van dingen als andere mensen (4) Eerder wel dan 135 Het voelt alsof er een grote leegte in mij is (2) Eerder 148 Ik heb het gevoel dat dingen ooit positief voor mij (2) Eerder zullen uitwerken 171 Ik voel me snel verveeld (1) Helemaal 195 Zelfs als alles goed met mij gaat, neig ik er nog toe het ergste te denken en wel 199 Ik heb een duidelijk beeld van mijn eigen identiteit (4) Eerder wel dan 262 Ik maak me zorgen dat ik mijn gevoel wie ik ben kwijt zal raken 264 Ik voel dat mijn leven vol interessante dingen is en wel 267 Ik heb vaak het gevoel dat ik erg weinig heb om naar uit (4) Eerder wel te kijken dan 284 Er zijn vaak momenten dat ik me erg leeg voel (1) Helemaal 285 Zelfs als dingen ogenschijnlijk goed gaan, weet ik dat zij slecht zullen uitpakken en wel 290 Ik ben onzeker over wie ik nu eigenlijk ben (2) Eerder Narcisme 34 Ik ben alleen werkelijk tevreden als mensen erkennen hoe bijzonder ik ben (2) Eerder Tijd (sec.)

24 DAPP-BQ Iteminformatie 24 / 36 Nr Item (verkorte weergave) Antwoord Punten Narcisme 39 Dat andere mensen mij accepteren is heel belangrijk voor mij 61 Ik heb een grote behoefte om te weten of mensen goed over me denken 68 Ik heb de meeste energie om dingen te doen nadat anderen mij bewonderd hebben 71 Het ligt op mijn weg om een beroemd of belangrijk persoon te worden 92 Ik droom ervan dat mensen naar me opkijken en me bewonderen 97 Ik houd ervan om in het middelpunt van de belangstelling te staan (2) Eerder (4) Eerder wel dan en wel en wel 103 Ik vind het belangrijk dat andere mensen mij opmerken (1) Helemaal 106 Ik voel me het gelukkigst als alle ogen op mij gericht zijn en wel 143 Ik word heel angstig bij de gedachte dat iemand me (2) Eerder mag 146 In mijn verbeelding stel ik mij voor belangrijker zaken voor elkaar te krijgen dan wie dan ook in de wereld 151 Er is iets in mij dat hunkert naar de bewondering van andere mensen 160 Ik kan mij bijzonder goed overgeven aan dagdromen waarin ik macht uitoefen en succesvol ben 169 Ik heb mensen nodig die me verzekeren dat ze goed over me denken (2) Eerder en wel 191 Ik fantaseer er over ooit heel succesvol te zijn (2) Eerder 242 Ik houd ervan dingen dramatischer te laten uitkomen (2) Eerder Onderdanigheid 1 Ik geef meestal toe als ik onder druk gezet word (4) Eerder wel dan 16 Gewoonlijk stem ik in met wat andere mensen (4) Eerder wel voorstellen dan 48 Ik stem in met wat andere mensen willen, zelfs al is het wat ik zelf wil 50 In een discussie eindig ik gewoonlijk met in te stemmen met andermans standpunt 53 Ik aarzel om gezichtspunten naar voren te brengen waarvan ik denk dat niemand ze deelt 77 Ik probeer andere mensen beslissingen voor mij te laten nemen (4) Eerder wel dan (2) Eerder (2) Eerder 124 Ik heb mensen nodig die me vertellen wat ik moet doen (1) Helemaal Tijd (sec.)

25 DAPP-BQ Iteminformatie 25 / 36 Nr Item (verkorte weergave) Antwoord Punten Onderdanigheid 133 Zonder advies van andere mensen twijfel ik aan mijn vermogen om de juiste dingen te doen 152 Ik neig ertoe om de verlangens van andere mensen in te willigen en wel 155 Ik neig ertoe om mensen blindelings te geloven (4) Eerder wel dan 177 Ik vind het moeilijk om weerstand te bieden aan mensen (1) Helemaal met overredingskracht 205 Mensen maken vaak misbruik van mij (1) Helemaal 213 Ik word gemakkelijk door andere mensen voor de gek (2) Eerder gehouden 220 Ik kan me zo gemakkelijk assertief gedragen naar andere mensen toe (4) Eerder wel dan 224 Ik laat mensen over me heen lopen (1) Helemaal 256 Ik voel me onzeker over mijn beslissingen totdat ik ze (4) Eerder wel natrek bij andere mensen dan Onveilige hechting 42 Ik vind het vreselijk om van iemand van wie ik houd gescheiden te zijn, zelfs al is het maar voor een paar dagen 59 Ik voel me echt alleen veilig als de persoon waar ik het meest van houd dicht bij me is 78 Ik ben van streek als de persoon die mij het dierbaarst is een paar dagen weg is 80 Ik ben geneigd om die persoon met wie ik mij heel erg verbonden voel overal te volgen, als ik mij zorgen maak 112 Ik voel me pas echt op mijn gemak als er iemand is die mij gezelschap houdt 161 Als dingen misgaan, wil ik graag bij de persoon zijn waar ik erg aan gehecht ben 180 Als iemand met wie ik erg intiem ben weg is, tel ik de uren tot diens terugkeer (4) Eerder wel dan (1) Helemaal (1) Helemaal (2) Eerder (1) Helemaal (4) Eerder wel dan (4) Eerder wel dan 187 Ik word angstig als ik enige tijd alleen moet doorbrengen 189 Ik moet mezelf dwingen om door te gaan als de persoon aan wie ik het meest gehecht ben een tijdje weg is en wel 198 Ik probeer voortdurend mensen om mij heen te hebben 200 Ik word boos als de persoon die me het meest dierbaar (2) Eerder is zijn of haar tijd ergens anders doorbrengt dan bij mij 221 Alleen al de gedachte dat de persoon die me het meest dierbaar is me zou kunnen verlaten vervult me met paniek (2) Eerder Tijd (sec.)

26 DAPP-BQ Iteminformatie 26 / 36 Nr Item (verkorte weergave) Antwoord Punten Onveilige hechting 229 Ik raak in paniek als ik gescheiden word van de mensen van wie ik houd 252 Bij problemen neig ik me vast te klemmen aan hen die me het dierbaarst zijn 269 Als ik gescheiden ben van degenen van wie ik houd, beeld ik me in dat er allerlei vreselijke dingen gebeuren 279 Ik maak me zorgen om afgewezen te worden door de persoon van wie ik houd Passieve agressiviteit 10 Ik neem me zoveel dingen per dag voor dat ik vaak s af krijg 51 Gewoonlijk ben ik het laatste klaar als ik met anderen uitga (2) Eerder en wel (2) Eerder (2) Eerder (1) Helemaal (1) Helemaal 83 Ik maak een warboel van mijn leven (1) Helemaal 88 Ik werk heel langzaam aan taken die ik leuk vind (2) Eerder 101 Als ik iets moet doen waar ik echt geen zin in heb, stel (2) Eerder ik het uit in de hoop dat het meer hoeft 107 Ik besteed veel tijd aan het praten over hoeveel ik nog moet doen, zonder er aan te beginnen (1) Helemaal 132 Ik stel mijzelf vrijwel nooit iets ten doel (4) Eerder wel dan 138 Ik doe vaak dingen die andere mensen van me (1) Helemaal verwachten 159 Ik laat me door het leven gewoon meevoeren (1) Helemaal 201 Ik schijn geen kracht te hebben om dingen te voltooien (1) Helemaal 228 Er zijn dagen dat ik helemaal s doe omdat ik maar (1) Helemaal op gang kom 235 Het is me teveel moeite om ook maar ergens warm voor te lopen (2) Eerder 239 Het lukt me vaak om dingen op tijd af te krijgen (2) Eerder 271 Als ik terugkijk op een dag, moet ik meestal toegeven (2) Eerder dat ik veel gedaan heb 274 Dingen die heel wat inspanning vereisen vergeet ik vaak zogenaamd 282 Als ik bezig ben met een taak waarin ik geen zin heb, word ik gemakkelijk afgeleid Sociale vermijding 24 Ik voel me erg zeker van mezelf in het gezelschap van anderen (2) Eerder en wel Tijd (sec.)

27 DAPP-BQ Iteminformatie 27 / 36 Nr Item (verkorte weergave) Antwoord Punten Sociale vermijding 28 Ik weet wat ik tegen andere mensen moet zeggen (4) Eerder wel dan 32 De meeste tijd breng ik alleen door (2) Eerder 41 Op feestjes of bijeenkomsten neig ik ernaar om mensen (1) Helemaal te ontlopen 54 Ik ben een erg verlegen iemand (2) Eerder 74 In iedere groep maak ik me zorgen dat ze me buiten (2) Eerder zullen sluiten of zullen afwijzen 87 Ik vind het moeilijk om iemand met wie ik praat recht in de ogen te kijken 129 Ik praat alleen maar met mensen als het echt anders kan (2) Eerder 140 Mijn grootste vrees is door iemand afgewezen te worden (4) Eerder wel dan 175 Als het even mogelijk is vermijd ik mensen (2) Eerder 202 Ik pieker over mensen die me aardig vinden en wel 216 Ik benijd mensen met veel vrienden en kennissen en wel 222 Ik zou willen dat ik makkelijker vrienden kon maken 253 Mensen maken me zenuwachtig 278 Ik weet nooit hoe ik me moet gedragen als er andere mensen bij zijn en wel 280 Ik zou willen dat ik gezelliger met andere mensen kon omgaan Zorgelijkheid 13 Ik kan me vreselijk schuldig voelen, zelfs over iets heel onbelangrijks 40 Soms kan ik aan s anders denken dan aan hoe schuldig ik me voel (1) Helemaal en wel 58 Mijn problemen lijken mij altijd de baas te worden 67 Mijn geheugen is als een plaat met een kras: steeds (1) Helemaal komen dezelfde zorgen terug 95 Ik vind het zo moeilijk om een beslissing te nemen dat ik dingen gedaan krijg (2) Eerder 110 Kleine incidenten blijven door mijn hoofd spoken en wel 117 Ik verander vaak van opvattingen (4) Eerder wel dan Tijd (sec.)

28 DAPP-BQ Iteminformatie 28 / 36 Nr Item (verkorte weergave) Antwoord Punten Zorgelijkheid 131 Ik voel me bijna altijd wel ergens schuldig over (2) Eerder 162 Ik maak me altijd zorgen over iets (2) Eerder 167 Ik maak me zorgen of ik wel de juiste beslissing heb (4) Eerder wel genomen dan 173 Ik kan mijzelf er toe zetten om meer aan mijn problemen te denken 190 Ik heb me altijd veel zorgen gemaakt over kleine dingen (4) Eerder wel dan 209 Zelfs als ik een beslissing heb genomen, krijg ik vaak (2) Eerder het gevoel alsof het nog echt beslist is 215 Mijn hele leven ben ik een piekeraar geweest (4) Eerder wel dan 255 Ik tob veel over fouten die ik vroeger gemaakt heb (1) Helemaal 272 Ik voel me vaak schuldig, zelfs als ik weet wat ik (1) Helemaal fout heb gedaan Behoefte aan prikkels 5 Als ik risico's neem, let ik nooit op gevaar (1) Helemaal 22 Ik sla waarschuwingen het liefst in de wind door alleen (4) Eerder wel maar te handelen en over de gevolgen na te denken dan 91 Een activiteit als parachute springen trekt me bijzonder aan 94 Omdat ik ervan houd om dingen spontaan te doen, vind ik het moeilijk om plannen te maken 105 Ik doe vaak dingen impulsief, zelfs al weet ik dat ik er later spijt van krijg (2) Eerder (1) Helemaal (2) Eerder 121 Ik doe vaak dingen impulsief (2) Eerder 142 Als ik aan een leuke ervaring denk, denk ik eerder aan (2) Eerder spannende dan aan rustige dingen om te doen 144 Ik houd van veel variatie in mijn dagelijkse leven en wel 149 Zodra ik de kans krijg doe ik spannende dingen (1) Helemaal 154 Ik doe riskante dingen waarvan ik weet dat ik ze (2) Eerder eigenlijk kan 158 Ik houd ervan om een beetje met gevaar te spelen (2) Eerder 164 Ik ben voortdurend uit op sensatie 207 De dingen die ik het liefste doe, doe ik in een opwelling (4) Eerder wel dan Tijd (sec.)

29 DAPP-BQ Iteminformatie 29 / 36 Nr Item (verkorte weergave) Antwoord Punten Behoefte aan prikkels 212 Ik vermijd het om onnodige risico's te nemen (1) Helemaal 250 Ik neem risico's die anderen roekeloos vinden (4) Eerder wel dan 277 Gewoonlijk handel ik eerst en denk pas later na over de (2) Eerder gevolgen Dominantie 12 Ik vertel anderen graag wat ze moeten doen (2) Eerder 37 In elke opvatting die van de mijne verschilt ontdek ik (2) Eerder gewoonlijk wat deugt 45 Ik vind meestal dat alleen mijn opvattingen juist zijn en wel 82 Ik probeer in posities terecht te komen waarin ik gezag (2) Eerder kan uitoefenen 120 Ook als iemand anders de leiding heeft, vind ik het nog moeilijk om het over te nemen 130 Ik houd ervan mensen te helpen door op hun fouten te wijzen 139 Ik beschouw het als mijn plicht om andere mensen op hun fouten te wijzen 183 Ik ge ervan om tegen anderen te zeggen: 'Dat heb ik je toch gezegd' (1) Helemaal en wel (1) Helemaal 217 Ik sta er gewoonlijk op dat mijn standpunt wordt gehoord (2) Eerder 241 Ik aarzel om iemand een uitbrander te geven als diegene het verdient en wel 243 In groepen neig ik ertoe om de leiding te nemen bij het organiseren van iets 249 Ik daag graag mensen uit (1) Helemaal 254 Als ik eenmaal mijn mening heb gevormd vind ik het (2) Eerder moeilijk te geloven dat ik fout zou kunnen zitten 260 Ik aarzel anderen er op te wijzen als ze het bij het verkeerde eind hebben (2) Eerder 275 Ik redetwist vaak met mensen (1) Helemaal 276 Als ik eenmaal een gevolgtrekking heb gemaakt, houd (4) Eerder wel ik er van als anderen me proberen te overtuigen dat dan deze onjuist is Gedragsproblemen 27 Ik heb vaak te veel alcohol gedronken (1) Helemaal 96 Als regels me goed uitkomen, houd ik mij er aan (4) Eerder wel dan Tijd (sec.)

30 DAPP-BQ Iteminformatie 30 / 36 Nr Item (verkorte weergave) Antwoord Punten Gedragsproblemen 109 Bij tijden dronk ik zoveel alcohol dat ik mij later meer kon herinneren wat er om mij heen gebeurd was 141 Een aantal keren ben ik door alcohol in problemen geraakt 145 In teamsporten is er volgens mij s op tegen om je tegenstanders pijn te doen 156 Als ik het met iemand oneens ben, dreig ik soms met geweld 168 Ik zou iets doen wat bij de wet verboden is als ik wist dat ik gesnapt zou worden (2) Eerder (1) Helemaal en wel (2) Eerder 179 Het komt vaak voor dat ik overmatig alcohol drink 184 Ik dreig ermee om mensen te slaan als ik boos word 210 Sinds mijn tienerjaren ben ik bij veel vechtpartijen betrokken geweest 211 Als kind heb ik vuurtjes gestookt die eigendommen van anderen hebben beschadigd en wel 223 Als kind en als jonge tiener stal ik vaak dingen en wel 231 Toen ik nog jonger was gaf ik vaak af op kleinere kinderen en wel 237 Ik heb dingen achterover gedrukt die van mij zijn en wel 273 Toen ik jong was beschadigde ik vaak met opzet dingen die van mij waren 286 Mijn gewelddadigheid maakt mensen bang Hardvochtigheid 9 Ik sta er maar zelden bij stil als ik iemand gekwetst heb 69 Als ik iemand tegen zou komen die ik interessanter of (2) Eerder aantrekkelijker vind, dan zou ik aarzelen om mijn huidige relatie te beëindigen 76 Als ik iemands portemonnee zou vinden, zou ik me schuldig voelen het geld te houden 85 Mijn eigen welzijn is belangrijker dan het welzijn van anderen 104 Ik neig ertoe om in bijna alles wat ik doe eerst aan mijzelf te denken 114 Als ik werkelijk iets nodig heb, vind ik het erg om een ander te gebruiken om er aan te komen 128 Om in het leven vooruit te komen moet je te veel met anderen rekening houden (2) Eerder (4) Eerder wel dan (2) Eerder (1) Helemaal Tijd (sec.)

31 DAPP-BQ Iteminformatie 31 / 36 Nr Item (verkorte weergave) Antwoord Punten Hardvochtigheid 137 Ik geloof dat de meeste mensen iemand zouden bedriegen om vooruit te komen (2) Eerder 165 Ik doe zelden iets om iemand bij een probleem te helpen (1) Helemaal 194 Het maakt me s uit of mijn daden iemand anders (2) Eerder problemen opleveren 206 Ik probeer bevriend te raken met mensen die nuttig kunnen zijn 219 Soms vind ik het plezierig om te zien als andere mensen in verlegenheid raken 236 Het is belangrijker dat ik krijg wat ik wil dan om eerlijk te zijn (2) Eerder (4) Eerder wel dan 246 Ik voel minachting voor teerhartige mensen (4) Eerder wel dan 268 Het doet me s als vrienden mij over hun problemen vertellen 281 Ik vind het leuk als mensen bang voor me zijn (4) Eerder wel dan Geslotenheid 8 Ik vind het moeilijk om mijn genegenheid voor andere mensen te uiten 21 Ik vind het onplezierig om met anderen over mijzelf te praten 26 Ik vermijd situaties waarin mensen mij laten merken dat ze me aardig vinden 44 Ik voel me geheel op mijn gemak als ik mijn gevoelens laat zien (2) Eerder (1) Helemaal (2) Eerder 56 Ik reageer als iemand mij boos maakt (4) Eerder wel dan 66 Ik deel zelden mijn problemen met anderen (2) Eerder 90 Ik let heel goed op wat ik doe en zeg, zodat niemand al (4) Eerder wel te veel over mij te weten komt dan 100 Als mensen me boos maken onderdruk ik snel mijn gevoelens (4) Eerder wel dan 108 Ik laat vaak mijn gevoelens zien (4) Eerder wel dan 113 Het valt me moeilijk om iemand zonder omwegen te (4) Eerder wel vertellen dat ik kwaad op hem of haar ben dan 174 Ik laat andere mensen zien dat ik boos ben (4) Eerder wel dan 182 Ik probeer gesprekken te vermijden over mijn warme (2) Eerder gevoelens naar andere mensen 232 Ik ben voorzichtig over wat ik over mezelf vertel, zelfs onder goede vrienden (4) Eerder wel dan Tijd (sec.)

32 DAPP-BQ Iteminformatie 32 / 36 Nr Item (verkorte weergave) Antwoord Punten Geslotenheid 234 Anderen vinden het moeilijk om te begrijpen wat ik voel (1) Helemaal 240 Ik vind het moeilijk om andere mensen om hulp te (1) Helemaal vragen 251 Ik vind het erg om andere mensen om hulp te vragen Intimiteitsproblemen (2) Eerder 11 Ik ge echt van seks (4) Eerder wel dan 15 Als ik geen intieme relatie zou hebben, zou ik er vurig (1) Helemaal naar verlangen 43 Seks is belangrijk in mijn leven (2) Eerder 46 Ik heb het gevoel dat ik van niemand kan houden (2) Eerder 81 Ik begin aan zeer intieme persoonlijke relaties en wel 126 Ik vind het heerlijk om seksueel opgewonden te zijn (4) Eerder wel dan 136 Intieme relaties zijn erg belangrijk in mijn leven 153 Ik ge van zeer hechte relaties (1) Helemaal 196 Ik heb niemand nodig om van te houden (1) Helemaal 204 De liefde bedrijven vind ik heel aangenaam 214 Ik raak zelden of nooit seksueel opgewonden 218 Ik heb intieme relaties nodig (1) Helemaal 226 Ik probeer me aan niemand te binden (4) Eerder wel dan 265 Als er niemand in mijn leven was zou ik wensen iemand (2) Eerder dichtbij me te hebben 288 Ik wil graag mijn leven met iemand delen (1) Helemaal 289 Ik voel me op mijn gemak in intieme relaties (4) Eerder wel dan Compulsiviteit 6 Ik doe mijn taken doorgaans systematisch, stap voor stap 14 Ik doe mijn taken grondig, zelfs als niemand anders ze ooit onder ogen krijgt 23 Als ik dingen op hun plek zie staan, voel ik een bijna onweerstaanbare drang om ze terug te zetten (2) Eerder (2) Eerder Tijd (sec.)

33 DAPP-BQ Iteminformatie 33 / 36 Nr Item (verkorte weergave) Antwoord Punten Compulsiviteit 35 Ik doe alles naar mijn beste vermogen (1) Helemaal 36 Ik probeer alle dingen precies op hun plaats te houden (4) Eerder wel dan 65 Ik doe alles grondig en wel 84 In alles wat ik doe, geef ik me helemaal (4) Eerder wel dan 116 Ik voel me het gelukkigst als ik mijn tijd zorgvuldig (1) Helemaal gepland heb 122 Ik besteed veel tijd om er zeker van te zijn dat alles precies zo is als het hoort 157 Ik ben uren bezig om alles zo nauwkeurig mogelijk te doen 163 Ik meet dingen altijd nauwkeurig op en vertrouw nooit op schattingen 172 Ik doe mijn best, zelfs als anderen dat van mij verwachten (4) Eerder wel dan (2) Eerder en wel 178 Als het een troep is moet ik het onmiddellijk opruimen (2) Eerder 233 Ik houd ervan om dingen planmatig aan te pakken (2) Eerder 244 Ik let graag op kleine details (1) Helemaal 258 Wanorde kan ik verdragen en wel Zelfbeschadiging 31 Een eind aan mijn leven maken lijkt mij soms de enige uitweg 60 Wanneer ik me wanhopig voel, krijgt het idee een eind aan mijn leven te maken de overhand 72 Als ik erg verdrietig ben kan ik alleen maar denken een eind aan mijn leven te maken 86 Als alles me tegen zit, lijkt zelfdoding voor mij de enige oplossing 99 Ik heb een overdosis aan medicijnen ingenomen, toen ik erg van streek was (2) Eerder (2) Eerder en wel (1) Helemaal 111 Ik heb een poging tot zelfdoding ondernomen (2) Eerder 115 Ik besteed veel tijd aan het nadenken over hoe ik een eind aan mijn leven kan maken en wel 134 Ik heb mijzelf opzettelijk met een voorwerp geslagen (1) Helemaal 186 Ik heb verschillende manieren gevonden waarop ik (1) Helemaal mijzelf opzettelijk kan verwonden Tijd (sec.)

34 DAPP-BQ Iteminformatie 34 / 36 Nr Item (verkorte weergave) Antwoord Punten Zelfbeschadiging 247 Het idee om mezelf te doden koester ik nu al heel wat jaren 259 Ik heb meer dan eens geprobeerd mijn leven te beëindigen 266 Het idee een eind aan mijn leven te maken zit bij mij steeds in mijn achterhoofd Sociale wenselijkheid en wel (1) Helemaal 33 Ik spreek altijd de waarheid en wel 63 Ik heb nog nooit iemand bedrogen (1) Helemaal 75 Ik doe soms net alsof ik ziek ben om ergens onderuit te (1) Helemaal komen 98 Ik verlies nooit mijn geduld (2) Eerder 119 Als mensen mij naar mijn mening vragen, ben ik altijd eerlijk en wel 127 Ik probeer soms iemand iets betaald te zetten, eerder dan te vergeven en te vergeten 203 Ik raak soms geïrriteerd door mensen die mij om een gunst vragen 263 Als ik van werk of school met ziekteverlof ben, ben ik altijd echt ziek en wel (2) Eerder (2) Eerder Tijd (sec.) Aantal ontbrekende antwoorden 0 Totale tijdsduur 00:00

35 DAPP-BQ Antwoordstatistieken 35 / 36 ANTWOORDSTATISTIEKEN Antwoordverdeling 1 20 % 2 31 % 3 17 % 4 17 % 5 16 %

36 DAPP-BQ Extra invoervelden 36 / 36 EXTRA INVOERVELDEN Naam invoerveld Functie Hoogst genoten opleiding dit invoerveld is leeg dit invoerveld is leeg Inhoud

DAPP-BQ Standaard. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie. Elizabeth Smit

DAPP-BQ Standaard. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie. Elizabeth Smit DAPP-BQ Standaard Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie ID 4589-17 Datum 05.11.2014 DAPP-BQ Inleiding 2 / 21 INLEIDING De DAPP-BQ is een dimensionale vragenlijst voor persoonlijkheidsstoornissen.

Nadere informatie

DAPP-BQ Screening. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie. Elizabeth Smit

DAPP-BQ Screening. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie. Elizabeth Smit DAPP-BQ Screening Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie ID 4589-17 Datum 05.11.2014 DAPP-BQ Inleiding 2 / 20 INLEIDING De DAPP Screening is de verkorte versie van de DAPP-BQ, een dimensionale

Nadere informatie

DAPP-BQ. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum

DAPP-BQ. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum HTS Report DAPP-BQ Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie ID 5105-7038 Datum 19.07.2017 Standaard INLEIDING DAPP-BQ 2/29 Inleiding De DAPP-BQ is een dimensionale vragenlijst voor persoonlijkheidsstoornissen.

Nadere informatie

DAPP-BQ. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum

DAPP-BQ. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum HTS Report DAPP-BQ Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie ID 5105-7038 Datum 20.07.2017 Screening INLEIDING DAPP-BQ 2/22 Inleiding De DAPP Screening is de verkorte versie van de DAPP-BQ,

Nadere informatie

DAPP-BQ. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie. HTS Report. Karel Janssen ID Datum Screening

DAPP-BQ. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie. HTS Report. Karel Janssen ID Datum Screening DAPP-BQ Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie HTS Report ID 255-257 Datum 20.01.2016 Screening DAPP-BQ Inleiding 2 / 19 INLEIDING De DAPP Screening is de verkorte versie van de DAPP-BQ,

Nadere informatie

FEEL-KJ. Vragenlijst over emotieregulatie bij kinderen en jongeren. HTS Report. Joris van Doorn ID 5107-5881 Datum 04.04.2016.

FEEL-KJ. Vragenlijst over emotieregulatie bij kinderen en jongeren. HTS Report. Joris van Doorn ID 5107-5881 Datum 04.04.2016. FEEL-KJ Vragenlijst over emotieregulatie bij kinderen en jongeren HTS Report ID 5107-5881 Datum 04.04.2016 Zelfrapportage FEEL-KJ Inleiding 2 / 27 INLEIDING De FEEL-KJ brengt de strategieën in kaart die

Nadere informatie

DAPP-SF-A. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie Adolescentenversie. HTS Report. Marloes ID Datum

DAPP-SF-A. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie Adolescentenversie. HTS Report. Marloes ID Datum HTS Report DAPP-SF-A Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie Adolescentenversie ID 2625-20549 Datum 07.12.2017 Zelfrapportage INLEIDING DAPP-SF-A 2/25 Inleiding De DAPP-SF-A is een dimensionale

Nadere informatie

HTS Report STAXI-2. Vragenlijst over boosheid. Simon Janzen ID Datum Zelfrapportage. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report STAXI-2. Vragenlijst over boosheid. Simon Janzen ID Datum Zelfrapportage. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam STAXI-2 Vragenlijst over boosheid HTS Report ID 255-237 Datum 16.11.2015 Zelfrapportage STAXI-2 Inleiding 2 / 11 INLEIDING De STAXI-2 is een vragenlijst waarmee op basis van zelfrapportage diverse aspecten

Nadere informatie

HTS Report STAXI-2. Vragenlijst over boosheid. Jeroen de Vries ID Datum Zelfrapportage. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report STAXI-2. Vragenlijst over boosheid. Jeroen de Vries ID Datum Zelfrapportage. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam STAXI-2 Vragenlijst over boosheid HTS Report ID 15890-3155 Datum 18.07.2017 Zelfrapportage INLEIDING STAXI-2 2/9 Inleiding De STAXI-2 is een vragenlijst waarmee op basis van zelfrapportage diverse aspecten

Nadere informatie

HTS Report NEO-FFI-3. Persoonlijkheidsvragenlijst. Jeroen de Vries ID Datum Zelfrapportage. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report NEO-FFI-3. Persoonlijkheidsvragenlijst. Jeroen de Vries ID Datum Zelfrapportage. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam NEO-FFI-3 Persoonlijkheidsvragenlijst HTS Report ID 15890-3155 Datum 18.07.2017 Zelfrapportage INLEIDING NEO-FFI-3 2/8 Inleiding Dit rapport beschrijft de scores van de kandidaat op de NEO-FFI-3 persoonlijkheidsvragenlijst.

Nadere informatie

SIPP persoonlijkheidsvragenlijst

SIPP persoonlijkheidsvragenlijst SIPP persoonlijkheidsvragenlijst Deze vragenlijst bestaat uit een aantal stellingen. Deze stellingen hebben betrekking op de laatste 3 maanden. Door per stelling aan te geven in hoeverre u het hier bent,

Nadere informatie

FEEL-KJ. Vragenlijst over emotieregulatie bij kinderen en jongeren. HTS Report. Julia de Vries ID Datum

FEEL-KJ. Vragenlijst over emotieregulatie bij kinderen en jongeren. HTS Report. Julia de Vries ID Datum HTS Report FEEL-KJ Vragenlijst over emotieregulatie bij kinderen en jongeren ID 5105-7036 Datum 20.07.2017 Zelfrapportage INLEIDING FEEL-KJ 2/20 Inleiding De FEEL-KJ brengt de strategieën in kaart die

Nadere informatie

DESSA. Vragenlijst over sociaal-emotionele competenties. HTS Report. Liesbeth Bakker ID Datum Ouderversie

DESSA. Vragenlijst over sociaal-emotionele competenties. HTS Report. Liesbeth Bakker ID Datum Ouderversie DESSA Vragenlijst over sociaal-emotionele competenties HTS Report ID 5107-7085 Datum 10.11.2017 Ouderversie Informant: Mevrouw Bakker Ouder INLEIDING DESSA 2/23 Inleiding De DESSA is een vragenlijst waarmee

Nadere informatie

FEEL-E. Vragenlijst over emotieregulatie bij volwassenen. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum

FEEL-E. Vragenlijst over emotieregulatie bij volwassenen. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum FEEL-E Vragenlijst over emotieregulatie bij volwassenen HTS Report ID 5105-7035 Datum 20.07.2017 Zelfrapportage INLEIDING FEEL-E 2/15 Inleiding De FEEL-E brengt de strategieën in kaart die volwassenen

Nadere informatie

HTS Report NEO-PI-3. Persoonlijkheidsvragenlijst. Jeroen de Vries ID Datum Basisrapport. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report NEO-PI-3. Persoonlijkheidsvragenlijst. Jeroen de Vries ID Datum Basisrapport. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam NEO-PI-3 Persoonlijkheidsvragenlijst HTS Report ID 15890-3155 Datum 18.07.2017 Basisrapport NEO-PI-3 Inleiding 2 / 22 INLEIDING Dit rapport bevat de scores op de NEO-PI-3 persoonlijkheidsvragenlijst. De

Nadere informatie

FEEL-E. Vragenlijst over emotieregulatie bij volwassenen. HTS Report. Simon Janzen ID 4589-2 Datum 11.11.2015. Zelfrapportage

FEEL-E. Vragenlijst over emotieregulatie bij volwassenen. HTS Report. Simon Janzen ID 4589-2 Datum 11.11.2015. Zelfrapportage FEEL-E Vragenlijst over emotieregulatie bij volwassenen HTS Report ID 4589-2 Datum 11.11.2015 Zelfrapportage FEEL-E Inleiding 2 / 14 INLEIDING De FEEL-E brengt de strategieën in kaart die volwassenen gebruiken

Nadere informatie

TSCYC. Vragenlijst over traumasymptomen bij jonge kinderen. HTS Report. Julia de Vries ID Datum Ouderversie

TSCYC. Vragenlijst over traumasymptomen bij jonge kinderen. HTS Report. Julia de Vries ID Datum Ouderversie TSCYC Vragenlijst over traumasymptomen bij jonge kinderen HTS Report ID 15890-3156 Datum 18.07.2017 Ouderversie Informant: Jeroen de Vries Vader INLEIDING TSCYC 2/8 Inleiding De TSCYC is een vragenlijst

Nadere informatie

HTS Report DESIGMA - A. Design a Matrix. Tom Billiet ID Datum Advanced 1. Editie. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report DESIGMA - A. Design a Matrix. Tom Billiet ID Datum Advanced 1. Editie. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam HTS Report DESIGMA - A Design a Matrix ID 5107-4177 Datum 31.01.2017 Advanced 1. Editie DESIGMA - A Inleiding 2 / 10 INLEIDING Structuur van dit rapport Interpretatie Profielformulier Schaalscores Schaalinformatie

Nadere informatie

HiPIC. Hiërarchische persoonlijkheidsvragenlijst voor kinderen. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum Nederlandse versie

HiPIC. Hiërarchische persoonlijkheidsvragenlijst voor kinderen. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum Nederlandse versie HiPIC Hiërarchische persoonlijkheidsvragenlijst voor kinderen HTS Report ID 5105-7035 Datum 20.07.2017 Nederlandse versie Informant: Vader INLEIDING HiPIC 2/24 Inleiding Dit rapport bevat de scores op

Nadere informatie

DESSA. Vragenlijst over sociaal-emotionele competenties. HTS Report. Liesbeth Bakker ID Datum

DESSA. Vragenlijst over sociaal-emotionele competenties. HTS Report. Liesbeth Bakker ID Datum DESSA Vragenlijst over sociaal-emotionele competenties HTS Report ID 5107-7085 Datum 10.11.2017 Leerkrachtversie Informant: Jan Jansen Leerkracht INLEIDING DESSA 2/23 Inleiding De DESSA is een vragenlijst

Nadere informatie

AGRESSIE. Basis emoties. Basis emoties. Agressie - sociologisch. Agressie - biologisch. Agressie en psychiatrie 16-3-2014

AGRESSIE. Basis emoties. Basis emoties. Agressie - sociologisch. Agressie - biologisch. Agressie en psychiatrie 16-3-2014 Basis emoties AGRESSIE en psychiatrische stoornissen Angst Verdriet Boosheid Verbazing Plezier Walging Paul Ekman Basis emoties Psychofysiologische reactie op een prikkel Stereotype patroon van motoriek,

Nadere informatie

HTS Report. Positiviteitstest. Jeroen de Vries ID Datum Zelfrapportage. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report. Positiviteitstest. Jeroen de Vries ID Datum Zelfrapportage. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam PT Positiviteitstest HTS Report ID 15890-3155 Datum 18.07.2017 Zelfrapportage PT Inleiding 2 / 8 INLEIDING De Positiviteitstest is een vragenlijst die op basis van zelfrapportage in kaart brengt in hoeverre

Nadere informatie

HTS Report VK+ Vragenlijst over veerkracht. Jeroen de Vries ID Datum Zelfrapportage. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report VK+ Vragenlijst over veerkracht. Jeroen de Vries ID Datum Zelfrapportage. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam VK+ Vragenlijst over veerkracht HTS Report ID 5105-7038 Datum 20.07.2017 Zelfrapportage INLEIDING VK+ 2/10 Inleiding De VK+ is een vragenlijst die op basis van zelfrapportage de mentale veerkracht van

Nadere informatie

TSCYC Ouderversie. Vragenlijst over traumasymptomen bij jonge kinderen. Jeroen de Groot. ID 256-18 Datum 24.12.2014. Informant:

TSCYC Ouderversie. Vragenlijst over traumasymptomen bij jonge kinderen. Jeroen de Groot. ID 256-18 Datum 24.12.2014. Informant: TSCYC Ouderversie Vragenlijst over traumasymptomen bij jonge kinderen ID 256-18 Datum 24.12.2014 Informant: Mieke de Groot-Aerts moeder TSCYC Inleiding 2 / 10 INLEIDING De TSCYC is een vragenlijst die

Nadere informatie

HiPIC. Hiërarchische persoonlijkheidsvragenlijst voor kinderen. HTS Report. Jacob Jones ID 256-123 icode 123456 Datum 25.11.2014. Nederlandse versie

HiPIC. Hiërarchische persoonlijkheidsvragenlijst voor kinderen. HTS Report. Jacob Jones ID 256-123 icode 123456 Datum 25.11.2014. Nederlandse versie HiPIC Hiërarchische persoonlijkheidsvragenlijst voor kinderen HTS Report ID 256-123 icode 123456 Datum 25.11.2014 Nederlandse versie Informant: Billie père HiPIC Inleiding 2 / 19 INLEIDING Dit rapport

Nadere informatie

General information of the questionnaire

General information of the questionnaire General information of the questionnaire Name questionnaire: Adult Temperament Questionnaire Original author: Rothbart, Ahadi, & Evans Translated by: Hartmann & Rothbart Date version: 2001 Language: Nederlands

Nadere informatie

Borderlinepersoonlijkheidsstoornis en behandeling (MBT)

Borderlinepersoonlijkheidsstoornis en behandeling (MBT) Borderlinepersoonlijkheidsstoornis en behandeling (MBT) Wat is een borderlinepersoonlijkheidsstoornis Kenmerken: krampachtig proberen te voorkomen om feitelijk of vermeend in de steek gelaten te worden.

Nadere informatie

AGRESSIE. Basis emoties. Basis emoties. Basis emoties 28-3-2012. Angst Verdriet Boosheid Verbazing Plezier Walging Paul Ekman

AGRESSIE. Basis emoties. Basis emoties. Basis emoties 28-3-2012. Angst Verdriet Boosheid Verbazing Plezier Walging Paul Ekman Basis emoties AGRESSIE en psychiatrische sen Angst Verdriet Boosheid Verbazing Plezier Walging Paul Ekman Basis emoties Basis emoties Psychofysiologische reactie op een prikkel Stereotype patroon van motoriek,

Nadere informatie

Rapportage. Vertrouwelijk. De volgende tests zijn afgenomen: Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens. D. Emo. Naam.

Rapportage. Vertrouwelijk. De volgende tests zijn afgenomen: Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens. D. Emo. Naam. Rapportage De volgende tests zijn afgenomen: Test Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens Persoonlijkheidstest (MPT-BS) Status Voltooid Voltooid Voltooid Vertrouwelijk Naam Datum onderzoek Emailadres

Nadere informatie

THE INVENTORY OF PERSONALITY ORGANISATION (IPO)

THE INVENTORY OF PERSONALITY ORGANISATION (IPO) THE INVENTORY OF PERSONALITY ORGANISATION (IPO) John F. Clarkin, Pamela A. Foelsch, & Otto F. Kernberg IPO 001 Version (10/1/0 revised) Geautoriseerde Nederlandse vertaling april 00 Theo Ingenhoven, Frans

Nadere informatie

HTS Report NEO-PI-3. Persoonlijkheidsvragenlijst. Stefan Bergmann ID Datum Basisrapport. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report NEO-PI-3. Persoonlijkheidsvragenlijst. Stefan Bergmann ID Datum Basisrapport. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam NEO-PI-3 Persoonlijkheidsvragenlijst HTS Report ID 256-1 Datum 05.09.2014 Basisrapport NEO-PI-3 Profielformulier 3 / 41 PROFIELFORMULIER Persoonlijkheidsvragenlijst Basisrapport Neuroticisme 144 6 Neuroticisme

Nadere informatie

VK+ Zelfrapportage. Vragenlijst over veerkracht. Henk Smit

VK+ Zelfrapportage. Vragenlijst over veerkracht. Henk Smit VK+ Zelfrapportage Vragenlijst over veerkracht ID 255-17 Datum 26.05.2015 VK+ Inleiding 2 / 9 INLEIDING De VK+ is een vragenlijst die op basis van zelfrapportage de mentale veerkracht van volwassenen in

Nadere informatie

Vragenlijst over stressreducerende activiteiten

Vragenlijst over stressreducerende activiteiten P³ Vragenlijst over stressreducerende activiteiten HTS Report ID 5107-5881 Datum 04.04.2016 Zelfrapportage P³ Inleiding 2 / 7 INLEIDING De P³ is een vragenlijst die op basis van zelfrapportage in kaart

Nadere informatie

Signaalkaart Jongeren

Signaalkaart Jongeren Signaalkaart Jongeren Naam: Mike de Boer Inhoudsopgave Inleiding... 3 Signaalkaart Mike... 5 Toelichting op de uitslag... 6 Pagina 2 van 8 Inleiding Op 14 maart 2014 heeft Mike de Boer de Signaalkaart

Nadere informatie

HTS Report DESIGMA - A. Design a Matrix. Jeroen de Vries ID Datum Advanced 1. Editie. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report DESIGMA - A. Design a Matrix. Jeroen de Vries ID Datum Advanced 1. Editie. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam HTS Report DESIGMA - A Design a Matrix ID 5105-7038 Datum 20.07.2017 Advanced 1. Editie DESIGMA - A Inleiding 2 / 9 INLEIDING Structuur van dit rapport Interpretatie Profielformulier Schaalscores Schaalinformatie

Nadere informatie

SRS-A. Screeningslijst voor autismespectrumstoornissen bij volwassenen. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum

SRS-A. Screeningslijst voor autismespectrumstoornissen bij volwassenen. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum HTS Report SRS-A Screeningslijst voor autismespectrumstoornissen bij volwassenen ID 15890-3155 Datum 18.07.2017 Informantenversie Informant: Liesbeth Bakker Vriendin INLEIDING SRS-A 2/6 Inleiding De SRS-A

Nadere informatie

Zelfbeschadiging inventarisatie en behandeling

Zelfbeschadiging inventarisatie en behandeling 1 Zelfbeschadiging inventarisatie en behandeling Over de eerste keer dat je jezelf beschadigde 1. ik deed het omdat ik het wilde en van plan was 2. het gebeurde toevallig/per ongeluk 3. leek gewoon te

Nadere informatie

1. Ik merk vaak dat ik probeer iets te bereiken wat op de een of andere manier op een mislukking uitloopt. -----

1. Ik merk vaak dat ik probeer iets te bereiken wat op de een of andere manier op een mislukking uitloopt. ----- Test: Je persoonlijke afweerprofiel Met de volgende test kun je bepalen welk afweermechanisme je het meest gebruikt. Iedereen gebruikt alle afweervormen, maar er bestaan verschillen in de frequentie waarmee

Nadere informatie

DSM-5 Persoonlijkheidsvragenlijst [ PID-5-NL ]

DSM-5 Persoonlijkheidsvragenlijst [ PID-5-NL ] [ PID-5-NL ] Paul van der Heijden, Theo Ingenhoven, Han Berghuis & Gina Rossi (2014) Naam Dit is een lijst met eigenschappen die mensen over zichzelf zouden kunnen zeggen. Wij zijn geïnteresseerd in hoe

Nadere informatie

BRIEF. Vragenlijst executieve functies voor 5- tot 18-jarigen. HTS Report. Julia de Vries ID Datum

BRIEF. Vragenlijst executieve functies voor 5- tot 18-jarigen. HTS Report. Julia de Vries ID Datum BRIEF Vragenlijst executieve functies voor 5- tot 18-jarigen HTS Report ID 5107-7039 Datum 18.07.2017 Leerkrachtversie Informant: Liesbeth Bakker Leerkracht BRIEF Inleiding 2 / 10 INLEIDING De BRIEF is

Nadere informatie

CDI-2. Screeningsvragenlijst voor depressie bij kinderen en jongeren. HTS Report. Meisje Test ID 255-303 Datum 26.04.2016.

CDI-2. Screeningsvragenlijst voor depressie bij kinderen en jongeren. HTS Report. Meisje Test ID 255-303 Datum 26.04.2016. HTS Report CDI-2 Screeningsvragenlijst voor depressie bij kinderen en jongeren ID 255-303 Datum 26.04.2016 Oudervragenlijst Informant: Ouder Test Moeder CDI-2 Inleiding 2 / 7 INLEIDING De CDI-2 is een

Nadere informatie

Ik stel veel 'doe-ik-het-goed' vragen. Ik weet hoe ik mezelf kan verbeteren, maar het lukt mij nog niet.

Ik stel veel 'doe-ik-het-goed' vragen. Ik weet hoe ik mezelf kan verbeteren, maar het lukt mij nog niet. Leerdoelen a.d.h.v. rubrics Rubrics voor het onderwijs Deze rubrics zijn door ons verzameld, geschreven of herschreven. Met vriendelijke groet, Team Vierkantgoed Rubric Optie 1 Optie 2 Optie 3 Optie 4

Nadere informatie

Testuitslag SCL-90-R

Testuitslag SCL-90-R Testuitslag SCL-90-R Afgenomen op: 5-4-13 15:32:37 Gekozen normgroep: SCL90 De gewone bevolking/'normalen' (normgroep 2) SCL-90-Schaal Ruwe score Normscore ANG - Angst 33 Zeer hoog AGO - Agorafobie 10

Nadere informatie

Emotionele Balans. Een aantal psychologische stromingen onderscheiden tot wel acht basis of kern emoties.

Emotionele Balans. Een aantal psychologische stromingen onderscheiden tot wel acht basis of kern emoties. Emotionele Balans Werken met kern emoties in hulpverlenings en coaching processen Achtergrond informatie 1 Als het hulpverlenings proces zich richt op gevoelens, zijn het vaak niet de eigenlijke gevoelens

Nadere informatie

BRIEF. Vragenlijst executieve functies voor 5- tot 18-jarigen. HTS Report. Julia de Vries ID Datum Zelfrapportageversie

BRIEF. Vragenlijst executieve functies voor 5- tot 18-jarigen. HTS Report. Julia de Vries ID Datum Zelfrapportageversie BRIEF Vragenlijst executieve functies voor 5- tot 18-jarigen HTS Report ID 5107-7039 Datum 18.07.2017 Zelfrapportageversie BRIEF Inleiding 2 / 10 INLEIDING De BRIEF is een vragenlijst waarmee executieve

Nadere informatie

Pijnkliniek AZ Klina. Dr. M. Dingens Dr. B. Ickx Dr. K. Lauwers

Pijnkliniek AZ Klina. Dr. M. Dingens Dr. B. Ickx Dr. K. Lauwers Dr. M. Dingens Dr. B. Ickx Dr. K. Lauwers Pijnkliniek AZ Klina Augustijnslei 100 2930 Brasschaat Secretariaat Pijnkliniek bereikbaar: elke werkdag tussen 9u en 13u en tussen 14u en 17u, behalve woensdagnamiddag,

Nadere informatie

Bevolking Nederland en Vlaanderen, Mannen en Vrouwen

Bevolking Nederland en Vlaanderen, Mannen en Vrouwen Pagina 2 van 17 Naam: Maarten de Boer Afnamedatum: 16.12.2011 09:28 Normgroep: Bevolking Nederland en Vlaanderen, Mannen en Vrouwen Pagina 3 van 17 NEO-PI-R Uitgebreide interpretatie van de resultaten

Nadere informatie

VERLIES VAN EEN DIERBARE INFORMATIE OVER ROUWVERWERKING FRANCISCUS VLIETLAND

VERLIES VAN EEN DIERBARE INFORMATIE OVER ROUWVERWERKING FRANCISCUS VLIETLAND VERLIES VAN EEN DIERBARE INFORMATIE OVER ROUWVERWERKING FRANCISCUS VLIETLAND Verlies lijden en verdriet hebben Verlies lijden is iets dat de meeste van ons op een bepaald moment in hun leven meemaken en

Nadere informatie

VRAGENLIJSTEN. Verlatingsangst - Pagina 57. Wantrouwen en Misbruik - Pagina 79

VRAGENLIJSTEN. Verlatingsangst - Pagina 57. Wantrouwen en Misbruik - Pagina 79 Verlatingsangst - Pagina 57 1 Ik ben vaak bang dat de mensen die me dierbaar zijn me zullen verlaten 2 Ik klamp me aan mensen vast omdat ik bang ben om in de steek gelaten te worden 3 Er zijn te weinig

Nadere informatie

TOOLKIT ROUW EN VERDRIET

TOOLKIT ROUW EN VERDRIET TOOLKIT ROUW EN VERDRIET ALS JE IEMAND DICHTBIJ VERLIEST. Rouwen: een werkwoord waarvan je de betekenis pas leert kennen als je voor het eerst iemand verliest die veel voor jou betekende. Misschien wil

Nadere informatie

PT Zelfrapportage. Positiviteitstest. Luise Moysen

PT Zelfrapportage. Positiviteitstest. Luise Moysen PT Zelfrapportage Positiviteitstest ID 32768 Datum 03.02.2015 PT Interpretatie 4 / 11 Positiviteit en Positieve oriëntatie Deze twee algemene schalen meten een cognitieve, algemene en constante gerichtheid

Nadere informatie

Een dierbare verliezen en daarover verdriet hebben

Een dierbare verliezen en daarover verdriet hebben Een dierbare verliezen en daarover verdriet hebben Verlies lijden is iets dat de meesten van ons op een bepaald moment in het leven meemaken. Dit kan een ingrijpende ervaring zijn. Het kan moeilijk zijn

Nadere informatie

CSBI. Vragenlijst over seksueel gedrag bij jonge kinderen. HTS Report. Julia de Vries ID Datum

CSBI. Vragenlijst over seksueel gedrag bij jonge kinderen. HTS Report. Julia de Vries ID Datum CSBI Vragenlijst over seksueel gedrag bij jonge kinderen HTS Report ID 5107-7039 Datum 18.07.2017 Informantenversie Informant: Jeroen Vader INLEIDING CSBI 2/8 Inleiding De CSBI is een seksuele gedragsvragenlijst.

Nadere informatie

BRIEF-A. Vragenlijst executieve functies voor volwassenen. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum

BRIEF-A. Vragenlijst executieve functies voor volwassenen. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum BRIEF-A Vragenlijst executieve functies voor volwassenen HTS Report ID 5107-7038 Datum 18.07.2017 Informantenversie Informant: Liesbeth Bakker Vrouw BRIEF-A Inleiding 2 / 11 INLEIDING De BRIEF-A is een

Nadere informatie

CRE-W. Instrument over creatief denken in organisaties. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum Basisrapport

CRE-W. Instrument over creatief denken in organisaties. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum Basisrapport CRE-W Instrument over creatief denken in organisaties HTS Report ID 5107-7038 Datum 18.07.2017 Basisrapport INLEIDING CRE-W 2/7 Inleiding De CRE-W is een vragenlijst die de mate van creatief denken van

Nadere informatie

SIVT. Sociale informatieverwerkingstest. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum SIVT voor adolescenten (13-17) 1.

SIVT. Sociale informatieverwerkingstest. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum SIVT voor adolescenten (13-17) 1. SIVT Sociale informatieverwerkingstest HTS Report ID 3348-850 Datum 28.03.2019 SIVT voor adolescenten (13-17) 1. Editie INLEIDING SIVT 2/21 Inleiding De SIVT is een test om de sociale informatieverwerking

Nadere informatie

Het verlies van een dierbare

Het verlies van een dierbare Het verlies van een dierbare Het Zorgpad Stervensfase is gebaseerd op de Liverpool Care Pathway for the dying patient (LCP). De LCP is door het Erasmus MC Rotterdam en het IKNL locatie Rotterdam integraal

Nadere informatie

Spreekbeurt Nederlands Zelfmoord

Spreekbeurt Nederlands Zelfmoord Spreekbeurt Nederlands Zelfmoord Spreekbeurt door een scholier 1352 woorden 20 januari 2004 7 336 keer beoordeeld Vak Nederlands Inleiding: Ik doe mijn spreekbeurt over zelfmoord. Ik vind het geen leuk

Nadere informatie

De schalen van de DAPP en persoonlijkheidsstoornissen van de DSM

De schalen van de DAPP en persoonlijkheidsstoornissen van de DSM De schalen van de DAPP en persoonlijkheidsstoornissen van de DSM In de twee meest gebruikte classificatiesystemen voor psychische stoornissen, de DSM en ICD, worden de criteria voor een diagnose per stoornis

Nadere informatie

Omgaan met onaangepast gedrag in het Sociaal Raadsliedenwerk en Schuldhulpverlening. Sjaak Boon www.bureauboon.nl

Omgaan met onaangepast gedrag in het Sociaal Raadsliedenwerk en Schuldhulpverlening. Sjaak Boon www.bureauboon.nl Omgaan met onaangepast gedrag in het Sociaal Raadsliedenwerk en Schuldhulpverlening Sjaak Boon www.bureauboon.nl Sombere stemming Verminderde interesse in activiteiten Duidelijke gewichtsvermindering Slecht

Nadere informatie

ZELFINVULLIJST DEPRESSIEVE SYMPTOMEN (INVENTORY OF DEPRESSIVE SYMPTOMATOLOGY: IDS-SR) 1 (In te vullen door patiënt)

ZELFINVULLIJST DEPRESSIEVE SYMPTOMEN (INVENTORY OF DEPRESSIVE SYMPTOMATOLOGY: IDS-SR) 1 (In te vullen door patiënt) ZELFINVULLIJST DEPRESSIEVE SYMPTOMEN (INVENTORY OF DEPRESSIVE SYMPTOMATOLOGY: IDS-SR) 1 (In te vullen door patiënt) Naam:.. Datum: - - Kruis bij elke vraag het antwoord aan dat de afgelopen zeven dagen

Nadere informatie

...de draad weer oppakken

...de draad weer oppakken ...de draad weer oppakken Na de schok... Volwassenen Informatie voor volwassenen die betrokken zijn geweest bij een schokkende gebeurtenis Betrokken raken bij een schokkende gebeurtenis, dat laat niemand

Nadere informatie

NEO-FFI-3 Zelfrapportage

NEO-FFI-3 Zelfrapportage NEO-FFI-3 Zelfrapportage Persoonlijkheidsvragenlijst Stefan Bergmann ID 32768 Datum 07.04.2014 NEO-FFI-3 Profielformulier 3 / 13 PROFIELFORMULIER Persoonlijkheidsvragenlijst Zelfrapportage Nederlandse

Nadere informatie

YPI Versie 3.0. Instructie

YPI Versie 3.0. Instructie YPI Versie 3.0 Instructie Deze vragenlijst bestaat uit een aantal beweringen die gaan over hoe jij denkt en voelt over verschillende onderwerpen. Lees elke bewering goed door en bepaal hoe goed de bewering

Nadere informatie

Een dierbare verliezen

Een dierbare verliezen Patiënteninformatie Een dierbare verliezen Informatie over het verlies van een dierbare en de gevoelens die u daarover kunt hebben Een dierbare verliezen Informatie over het verlies van een dierbare en

Nadere informatie

Hoe verwerk je een. schokkende gebeurtenis? Informatie voor ouders

Hoe verwerk je een. schokkende gebeurtenis? Informatie voor ouders Hoe verwerk je een schokkende gebeurtenis? Informatie voor ouders Niemand is echt voorbereid op een schokkende gebeurtenis en als het gebeurt heeft dat voor iedereen ingrijpende gevolgen. Als kinderen

Nadere informatie

Vul de lijst op uw gevoel in en sta derhalve niet te uitgebreid stil bij elke afzonderlijke opmerking/uitspraak.

Vul de lijst op uw gevoel in en sta derhalve niet te uitgebreid stil bij elke afzonderlijke opmerking/uitspraak. Vragenlijst transactionele analyse Inleiding Deze vragenlijst is ontworpen om u als hulpmiddel te dienen bij het analyseren van het eigen gedrag en het vergroten van de zelfkennis op dat gebied. De lijst

Nadere informatie

SRS-2. Screeningslijst voor autismespectrumstoornissen. HTS Report. Julia de Vries ID Datum

SRS-2. Screeningslijst voor autismespectrumstoornissen. HTS Report. Julia de Vries ID Datum SRS-2 Screeningslijst voor autismespectrumstoornissen HTS Report ID 15890-3156 Datum 18.07.2017 Informantenrapportage over 4- tot 18-jarigen Informant: Jeroen de Vries Vader INLEIDING SRS-2 2/7 Inleiding

Nadere informatie

DIS-Q VRAGENLIJST. Voorbeeld In welke mate is de volgende uitspraak op U van toepassing. Ik kan moeilijk een beslissing nemen.

DIS-Q VRAGENLIJST. Voorbeeld In welke mate is de volgende uitspraak op U van toepassing. Ik kan moeilijk een beslissing nemen. DIS-Q VRAGENLIJST Deze vragenlijst bestaat uit twee delen. Het eerste deel bevat enkele algemene vragen over uw achtergrond. In het tweede deel wordt U gevraagd aan te geven in welke mate de volgende ervaringen

Nadere informatie

FEEL-KJ. Vragenlijst over emotieregulatie bij kinderen en jongeren. HTS Report. David-Jan Punt ID 256-4 Datum 27.08.2014.

FEEL-KJ. Vragenlijst over emotieregulatie bij kinderen en jongeren. HTS Report. David-Jan Punt ID 256-4 Datum 27.08.2014. FEEL-KJ Vragenlijst over emotieregulatie bij kinderen en jongeren HTS Report ID 256-4 Datum 27.08.2014 Zelfrapportage FEEL-KJ Profielformulier 3 / 27 PROFIELFORMULIER Vragenlijst over emotieregulatie bij

Nadere informatie

LPFS SR NL. Instructies: Lees de volgende stellingen aandachtig en omcirkel in welke mate elke uitspraak op u van toepassing is:

LPFS SR NL. Instructies: Lees de volgende stellingen aandachtig en omcirkel in welke mate elke uitspraak op u van toepassing is: LPRS SR NL Pagina1 LPFS SR NL Naam/ID: Instructies: Lees de volgende stellingen aandachtig en omcirkel in welke mate elke uitspraak op u van toepassing is: niet waar Een beetje waar Vaak waar 1 Ik kan

Nadere informatie

CSBI. Vragenlijst over seksueel gedrag bij jonge kinderen. HTS Report. Liesje Lot ID Datum Informantenversie

CSBI. Vragenlijst over seksueel gedrag bij jonge kinderen. HTS Report. Liesje Lot ID Datum Informantenversie CSBI Vragenlijst over seksueel gedrag bij jonge kinderen HTS Report ID 15890-38 Datum 24.06.2016 Informantenversie Informant: Elisabeth Moeder CSBI Inleiding 2 / 7 INLEIDING De CSBI is een seksuele gedragsvragenlijst.

Nadere informatie

Hieronder staan 80 uitspraken. Kruis aan of je het er mee eens bent of juist niet. Sla geen uitspraken over.

Hieronder staan 80 uitspraken. Kruis aan of je het er mee eens bent of juist niet. Sla geen uitspraken over. Leerstijl test Vragenlijst leerstijl Hieronder staan 80 uitspraken. Kruis aan of je het er mee eens bent of juist niet. Sla geen uitspraken over. Eens 1. Ik heb uitgesproken ideeën over recht, onrecht,

Nadere informatie

WANNEER VERTEL JE HET AAN JE KINDEREN? Als de beslissing om te gaan scheiden eenmaal genomen is, dan kun je dit het beste zo snel mogelijk aan de

WANNEER VERTEL JE HET AAN JE KINDEREN? Als de beslissing om te gaan scheiden eenmaal genomen is, dan kun je dit het beste zo snel mogelijk aan de OVER EN UIT OVER EN UIT Welkom bij de e-training Over en uit. In deze training leer je beter om te gaan met je scheiding. Je leert hoe je het beste het nieuws van de scheiding aan je kind kan vertellen,

Nadere informatie

Pijncentrum AZ Klina. Dr. M. Dingens Dr. B. Ickx Dr. K. Lauwers Dr. L. Van Gestel

Pijncentrum AZ Klina. Dr. M. Dingens Dr. B. Ickx Dr. K. Lauwers Dr. L. Van Gestel Dr. M. Dingens Dr. B. Ickx Dr. K. Lauwers Dr. L. Van Gestel Pijncentrum AZ Klina Augustijnslei 100 2930 Brasschaat Secretariaat: 03/650.51.10, 9u-13u en 14u-17u Woensdag 9u-13u en Vrijdag 9u-15u secretariaatpijncentrum@klina.be

Nadere informatie

Cliënt Zelf-Beoordeling gebaseerd op de START. Kwetsbare punten

Cliënt Zelf-Beoordeling gebaseerd op de START. Kwetsbare punten Cliënt Zelf-Beoordeling gebaseerd op de START Cliënt: DEEL 1 Datum: Kwetsbare punten - Kwetsbare punten zijn dingen (in uzelf en in uw leven) die er voor kunnen zorgen dat het niet goed met u gaat, en

Nadere informatie

We gebruiken in deze vragenlijst de term psychische klachten. Maar neem gerust een andere term in gedachten als je die beter vindt.

We gebruiken in deze vragenlijst de term psychische klachten. Maar neem gerust een andere term in gedachten als je die beter vindt. Een stigma kan gezien worden als een stempel met negatieve lading dat mensen met psychische aandoeningen opgedrukt krijgen door de omgeving of maatschappij. Dit wordt door velen zo ervaren. Wat ook voorkomt

Nadere informatie

NA DE SCHOK INFORMATIE VOOR OUDERS

NA DE SCHOK INFORMATIE VOOR OUDERS NA DE SCHOK INFORMATIE VOOR OUDERS Betrokken raken bij een schokkende gebeurtenis laat niemand onberoerd. Je bent er meestal niet op voorbereid en als het gebeurt kan dat ingrijpende gevolgen hebben voor

Nadere informatie

W E S WORK EXPERIENCE SCAN

W E S WORK EXPERIENCE SCAN W E S WORK EXPERIENCE SCAN AYA THUISZORG ZorgDNA Computerweg 24 3542 DR UTRECHT T 030-820 03 63 E info@zorgdna.nl, INHOUDSOPGAVE HET RAPPORT HOOFDSTUK 1 - OVERZICHT VAN DE DIMENSIES BRONNEN VAN STRESS

Nadere informatie

SRS-A. Screeningslijst voor autismespectrumstoornissen bij volwassenen. HTS Report. Elizabeth Smit ID Datum Zelfrapportageversie

SRS-A. Screeningslijst voor autismespectrumstoornissen bij volwassenen. HTS Report. Elizabeth Smit ID Datum Zelfrapportageversie HTS Report SRS-A Screeningslijst voor autismespectrumstoornissen bij volwassenen ID 255-2 Datum 15.01.2016 Zelfrapportageversie SRS-A Profielformulier 3 / 9 PROFIELFORMULIER Screeningslijst voor autismespectrumstoornissen

Nadere informatie

Borderline Symptomen Lijst 95 (BSL-95)

Borderline Symptomen Lijst 95 (BSL-95) Borderline Symptomen Lijst 95 (BSL-95) Code: Datum:.. 2 0 Lees alsjeblieft onderstaande instructie door, alvorens de vragenlijst in te vullen. In de onderstaande tabel staan problemen en klachten, die

Nadere informatie

BRIEF. Vragenlijst executieve functies voor 5- tot 18-jarigen. HTS Report. Otto Peterszoon ID icode TE9Q Datum

BRIEF. Vragenlijst executieve functies voor 5- tot 18-jarigen. HTS Report. Otto Peterszoon ID icode TE9Q Datum BRIEF Vragenlijst executieve functies voor 5- tot 18-jarigen HTS Report ID 255-199 icode TE9Q Datum 03.10.2015 Ouderversie Informant: Roelofsen moeder BRIEF Interpretatie 3 / 11 INTERPRETATIE De BRIEF

Nadere informatie

HTS Report IST. Intelligentie Structuur Test. Jeroen de Vries ID Datum Standaard. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report IST. Intelligentie Structuur Test. Jeroen de Vries ID Datum Standaard. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam IST Intelligentie Structuur Test HTS Report ID 5105-7035 Datum 20.07.2017 Standaard INLEIDING IST 2/20 Inleiding De Intelligentie Structuur Test (IST) is een veelzijdig inzetbare intelligentietest voor

Nadere informatie

Borderline in het gezin. Koos Krook, sr. preventiefunctionaris GGZ Midden Brabant

Borderline in het gezin. Koos Krook, sr. preventiefunctionaris GGZ Midden Brabant Borderline in het gezin. Koos Krook, sr. preventiefunctionaris GGZ Midden Brabant Inleiding - Stellingen. - Ontstaan psychiatrische aandoeningen. - Wat zien naastbetrokkenen. - Invloed van borderline op

Nadere informatie

Wat er ook aan de hand is, de gevolgen zijn hetzelfde. Je bent een aantal lichamelijke functies, die je voorheen als vanzelfsprekend aannam, kwijt.

Wat er ook aan de hand is, de gevolgen zijn hetzelfde. Je bent een aantal lichamelijke functies, die je voorheen als vanzelfsprekend aannam, kwijt. Hoofdstuk 7 Emoties Nu is het tijd om door te gaan. Je hebt je dwarslaesie, je bent hopelijk klaar met al de medische dingen, nu is het tijd om ook je gevoelens aandacht te geven. Dus: ga lekker zitten,

Nadere informatie

Hoe verwerk je een. schokkende gebeurtenis? Informatie voor leerkrachten

Hoe verwerk je een. schokkende gebeurtenis? Informatie voor leerkrachten Hoe verwerk je een schokkende gebeurtenis? Informatie voor leerkrachten Niemand is echt voorbereid op een schokkende gebeurtenis en als het gebeurt heeft dat ingrijpende gevolgen. Als leerkrachten samen

Nadere informatie

INSCHATTING VAN RELATIECONFLICTEN 1

INSCHATTING VAN RELATIECONFLICTEN 1 INSCHATTING VAN RELATIECONFLICTEN 1 Doel Doel is om bij de start van relatiebegeleiding deze vragenlijst af te nemen om een zicht te krijgen over waar de conflicten zitten maar ook om partnergeweld te

Nadere informatie

Borderline. Als gevoelens en gedrag snel veranderen. Deze folder is voor doven en slechthorenden die meer willen weten over borderline

Borderline. Als gevoelens en gedrag snel veranderen. Deze folder is voor doven en slechthorenden die meer willen weten over borderline ggz voor doven & slechthorenden Borderline Als gevoelens en gedrag snel veranderen Deze folder is voor doven en slechthorenden die meer willen weten over borderline Herkent u dit? Bij iedereen gaat wel

Nadere informatie

Een dierbare verliezen. Informatie voor nabestaanden

Een dierbare verliezen. Informatie voor nabestaanden 00 Een dierbare verliezen Informatie voor nabestaanden Deze folder is bedoeld voor nabestaanden. U leest hierin over de gevoelens die u kunt ervaren, en hoe u in deze moeilijke tijd goed voor uzelf kunt

Nadere informatie

Terrorisme en dan verder

Terrorisme en dan verder Terrorisme en dan verder Hoe kunt u omgaan met de gevolgen van een aanslag? - Ga zo veel mogelijk door met uw normale dagelijkse activiteiten. Dat geeft u het gevoel dat u de baas bent over de situatie.

Nadere informatie

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben IK WIJZER Ik wil graag weten wie ik ben Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Copyright DilemmaManager B.V. Pagina 2 van 8 1 Inleiding Hallo Ruben, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer.

Nadere informatie

hechting, bindingsangst en bindingsdrang

hechting, bindingsangst en bindingsdrang hechting, bindingsangst en bindingsdrang Stel dat je in het eerste jaar van je relatie een snoepje in een pot doet na elke keer dat je seks hebt. Na het eerste jaar haal je een snoepje úit diezelfde pot

Nadere informatie

Zelfbeschadiging; wat kun jij doen om te helpen?

Zelfbeschadiging; wat kun jij doen om te helpen? Zelfbeschadiging; wat kun jij doen om te helpen? Familie of naaste zijn van iemand die zichzelf beschadigt kan erg moeilijk zijn. Iemand van wie je houdt doet zichzelf pijn en het lijkt alsof je niks kunt

Nadere informatie

Antreum RAPPORT PF. Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 01 Sep 2011. de heer Consultant

Antreum RAPPORT PF. Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 01 Sep 2011. de heer Consultant RAPPORT PF Van: Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 01 Sep 2011 Normgroep: Advies de heer Consultant 1. Inleiding Persoonlijke flexibiliteit is uw vermogen om met grote uitdagingen en veranderingen

Nadere informatie

2. a. Ik probeer een compromis te bereiken. b. Ik doe pogingen om zowel mijn eigen als de ander zijn belangen te behartigen.

2. a. Ik probeer een compromis te bereiken. b. Ik doe pogingen om zowel mijn eigen als de ander zijn belangen te behartigen. Omgaan met conflicten (Thomas Kilmann) Inleiding Dit practicum heeft tot doel om vast te stellen hoe u zich in conflictsituaties gedraagt. 'Conflictsituaties' zijn situaties, waarin de belangen van twee

Nadere informatie

Persoonlijkheidstesten

Persoonlijkheidstesten Persoonlijkheidstesten De gratis korte persoonlijkheid test De eerste test die ik heb gemaakt is een gratis test. Deze test bestaat uit één vraag waar wordt gevraagd een van de negen figuren te kiezen.

Nadere informatie

Ik-Wijzer Naam: Sander Geleynse Datum: 27 januari 2016

Ik-Wijzer Naam: Sander Geleynse Datum: 27 januari 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Hallo Sander, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer. Hierin staat wat jij belangrijk vindt en wat je minder belangrijk vindt.

Nadere informatie

In welke mate drukt iemand een stempel op de omgeving en hoe onafhankelijk stelt iemand zich op.

In welke mate drukt iemand een stempel op de omgeving en hoe onafhankelijk stelt iemand zich op. Definities van de factoren en schalen van de WPV Invloed: In welke mate drukt iemand een stempel op de omgeving en hoe onafhankelijk stelt iemand zich op. 1. Status: Gedreven zijn maatschappelijk het hoogst

Nadere informatie

Rouw en Verdriet bij Ouderen. Marie-Christine Adriaensen CGG Brussel - Elder

Rouw en Verdriet bij Ouderen. Marie-Christine Adriaensen CGG Brussel - Elder Rouw en Verdriet bij Ouderen Marie-Christine Adriaensen CGG Brussel - Elder Ouder worden: spontane ongewilde onomkeerbare veranderingen Fysieke veranderingen - Gezondheid - Mobiliteit - Fysieke capaciteiten

Nadere informatie