DAPP-BQ. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie. HTS Report. Karel Janssen ID Datum Screening

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DAPP-BQ. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie. HTS Report. Karel Janssen ID Datum Screening"

Transcriptie

1 DAPP-BQ Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie HTS Report ID Datum Screening

2 DAPP-BQ Inleiding 2 / 19 INLEIDING De DAPP Screening is de verkorte versie van de DAPP-BQ, een dimensionale vragenlijst voor persoonlijkheidsstoornissen. De dimensionale opzet gaat ervan uit dat de dimensies die gemeten worden bij iedereen aanwezig zijn, maar variëren in ernst. De vragenlijst onderscheidt 18 dimensies, die zijn verdeeld over vier domeinen: Emotionele disregulatie, Niet-sociaal gedrag, Inhibitie en Compulsiviteit. In dit rapport wordt op basis van zelfrapportage het hele spectrum aan pathologische persoonlijkheidskenmerken in kaart gebracht. De antwoorden op de vragenlijst zijn vergeleken met de normgroep: Nederlandse populatie, mannen. Structuur van dit rapport Profielformulier Schaalinformatie Antwoordstatistieken Het interpreteren van testresultaten is voorbehouden aan gekwalificeerde professionals met voldoende kennis van het gebruik en de toepassing van psychologische tests. Volg altijd de richtlijnen van de desbetreffende beroepsvereniging.

3 DAPP-BQ Profielformulier 3 / 19 PROFIELFORMULIER Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie Screening Emotionele disregulatie Achterdochtigheid Affectieve labiliteit Cognitieve vervorming Identiteitsproblemen Narcisme Onderdanigheid Onveilige hechting Passieve agressiviteit Sociale vermijding Zorgelijkheid Niet-sociaal gedrag Behoefte aan prikkels Dominantie Gedragsproblemen Hardvochtigheid Inhibitie Geslotenheid Intimiteitsproblemen Compulsiviteit Compulsiviteit Overig Zelfbeschadiging

4 4 / 19 SCHAALINFORMATIE Achterdochtigheid Ruwe score 23 Sterk achterdochtige personen wantrouwen anderen en zijn extreem gespitst op de mogelijkheid slachtoffer te worden van bedrog of verraad of anderszins schade te ondervinden. Zij wantrouwen de bedoelingen van anderen en zoeken in alledaagse situaties en interacties naar verborgen betekenissen die de ware bedoeling van degenen met wie zij te maken hebben onthullen. Dit wantrouwen gaat gepaard met een staat van extreme waakzaamheid: personen met een hoge score zijn immer op hun hoede en voorzichtig in hun contacten met anderen en zijn altijd op zoek naar signalen die erop duiden dat anderen bijbedoelingen hebben of plannen smeden om hen op enigerlei wijze te schaden. Dergelijke gedragingen leiden tot substantiële problemen op interpersoonlijk vlak, vanwege de afstandelijke, vijandige houding jegens anderen die ermee gepaard gaat.

5 5 / 19 Affectieve labiliteit Ruwe score 23 Normscore 70 De twee hoofdkenmerken van emotionele expressie die met deze trek worden geassocieerd zijn intensiteit van gevoelens en het snel ontstaan van geëmotioneerdheid. Personen die hoog scoren op deze schaal hebben vaak intense, sterk reactieve emoties, raken snel geëmotioneerd en vertonen onvoorspelbare stemmingswisselingen. De emotionele ervaringen zijn in veel gevallen weinig gedifferentieerd, met als gevolg onbestemd, maar intens leed waarin bijvoorbeeld verdriet en boosheid kunnen samengaan. Aangezien individuen met een hoge score voor Affectieve labiliteit snel geëmotioneerd raken, zijn zij vaak ook ongeduldig en prikkelbaar. Boosheid kan snel ontstaan en uit zich in hevige, oncontroleerbare aanvallen. Alledaagse situaties leiden al snel tot het ontstaan van emoties die de interpretatie van gebeurtenissen en omstandigheden kleuren, waardoor affectief labiele personen vaak moeite hebben om tot niet-emotionele of neutrale interacties met anderen te komen. Zelfs een simpel huis-, tuin- en keukengesprek krijgt daardoor vaak al een emotionele lading. De trek wordt dan ook geassocieerd met problemen op het inter-persoonlijke vlak en spanningen in relaties. In de ogen van anderen vertonen de personen in kwestie vaak emotionele overreacties op gebeurtenissen van relatief weinig belang. Ze hebben ook de neiging de emotionele betekenis van gebeurtenissen te overdrijven of verkeerd in te schatten. Verder zijn veel personen die hoog scoren op deze schaal overgevoelig: zij ervaren de meeste prikkels als hevig en indringend. Die overgevoeligheid speelt ook een rol in inter-persoonlijke situaties: de bedoelde personen beleven ook de mensen om hen heen vaak als overweldigend en indringend. De overgevoeligheid versterkt zowel de intensiteit als reactiviteit van emoties.

6 6 / 19 Cognitieve vervorming Ruwe score 20 Normscore 95 De schaal is gericht op beoordeling van een groot aantal kenmerken van instabiele en gestoorde cognitieve processen. Het hoofdkenmerk, tevens de meest elementaire uiting van cognitieve disfunctie, is moeite met logisch denken en probleemoplossing, met als gevolg gevoelens van verwarring en problemen met georganiseerd denken. Dit treedt met name vaak op wanneer de persoon in kwestie bijzonder angstig of van streek is. Personen die hoog scoren op deze schaal hebben vaak ook ongebruikelijke of zonderlinge ideeën en gedachten. Verder vertonen velen van hen ook kenmerken van schizotypisch gestoord cognitief functioneren en quasipsychotische trekken. Daarbij kan het gaan om ervaringen als waanachtig denken, ongewone perceptuele ervaringen en milde betrekkingsideeën. Ook bestaat de neiging milde paranoïde gedachten te ontwikkelen, hoewel het inzicht in de aard van die gedachten in de meeste gevallen niet gestoord is. Bij personen die in hoge mate andere trekken van het domein emotionele disregulatie vertonen, met name Affectieve labiliteit, kan ook sprake zijn van een predispositie voor het ontwikkelen van korte stresspsychosen of kortstondige psychotische episoden. Bij sommige individuen treedt ook depersonalisatie of derealisatie op.

7 7 / 19 Identiteitsproblemen Ruwe score 19 Een hoge score kan wijzen op ernstige persoonlijkheidspathologie. Hoofdkenmerk voor deze schaal is een slecht ontwikkeld zelf- of identiteitsbesef. De zelfstructuur van de betrokkene is labiel en instabiel, hetgeen leidt tot wisselende percepties van de eigen persoon en anderen. Zij ontberen het besef van persoonlijke continuïteit en eenheid dat kenmerkend is voor adaptief functioneren. De concepties van het zelf wisselen bij hen van situatie tot situatie en van relatie tot relatie, waardoor zij het gevoel kunnen hebben dat het zelf uit meerdere, sterk van elkaar verschillende delen bestaat. Een diffuus, instabiel identiteitsbesef gaat vaak gepaard met gevoelens van leegheid en verveling. Personen die hoog scoren op deze schaal lijken ook weinig plezier te ontlenen aan ervaringen of relaties. Zij zijn onveranderlijk pessimistisch en somber gestemd over de toekomst, benadrukken negatieve aspecten en houden sterk vast aan negatieve overtuigingen, vooral die betreffende het zelf. De pessimistische component heeft belangrijke klinische implicaties; uit klinische waarnemingen blijkt namelijk dat die component de motivatie voor behandeling ondermijnt en suïcidale gedachten versterkt.

8 8 / 19 Narcisme Ruwe score 30 Normscore 95 Personen die hoog scoren op narcisme hebben de neiging hun prestaties, talenten en persoonlijke kwaliteiten te overdrijven. Zij zijn gepreoccupeerd met fantasieën over onbegrensde successen, macht, genialiteit, schoonheid of bewondering. Ook menen zij bepaalde rechten te hebben: zij vinden zichzelf bijzonder en menen op grond daarvan dat zij anders dan anderen behandeld dienen te worden en dat voor hen alleen het allerbeste goed genoeg is. Ook hunkeren zij vaak naar bewondering, die, zo menen zij, volledig gerechtvaardigd is. Zij vertonen vaak theatraal en overdreven gedrag en genieten ervan in de schijnwerpers te staan. In sociale situaties hebben zij vaak de neiging eigen kwaliteiten groter voor te stellen dan ze zijn en op te scheppen over geleverde prestaties. Worden hun opvattingen over henzelf niet erkend en bevestigd, dan voelen zij zich vaak gekwetst en kunnen zij in woede ontsteken. In inter-persoonlijke relaties hebben zij de neiging anderen te idealiseren (met name wanneer dit in positieve zin op henzelf afstraalt), maar idealisering slaat snel om in teleurstelling wanneer de ander op enigerlei wijze niet aan de verwachtingen voldoet.

9 9 / 19 Onderdanigheid Ruwe score 28 Onderdanigheid is een belangrijke component van afhankelijkheid, naast onveilige hechting. Personen die hoog scoren op deze schaal stellen zich vaak volgzaam op en zijn weinig assertief. Zij hebben grote behoefte aan advies van en geruststelling door anderen en denken vaak dat zij het zonder steun en begeleiding van anderen niet kunnen redden. In relaties nemen zij een onderdanige houding aan en maken zij zichzelf en hun behoeften ondergeschikt aan de behoeften van de ander. Vaak betekent dit dat zij zich zeer veel moeite getroosten om anderen gunstig te stemmen. Zij zijn bang anderen te ergeren en vrezen vooral dat zij de boosheid van anderen opwekken. Zij hebben dan ook de neiging snel met wensen of verzoeken van anderen in te stemmen en stellen zich in relaties nogal volgzaam op. Zij vinden het moeilijk voor zichzelf en hun eigen belangen, wensen en behoeften op te komen. Veel onderdanige personen komen in ongelijkwaardige afhankelijkheidsrelaties terecht waarin zij misbruik en intimidatie voor lief nemen om te voorkomen dat de relatie tot een einde komt. Afhankelijkheid komt ook tot uitdrukking in een sterke behoefte aan advies van en geruststelling door anderen bij alle gedragslijnen en in een hoog niveau van beïnvloedbaarheid, ten gevolge waarvan uitspraken en suggesties van anderen al snel overgenomen worden.

10 10 / 19 Onveilige hechting Ruwe score 21 Intense angst om betekenisvolle personen te verliezen of daarvan gescheiden te worden kan betrekking hebben op de angst voor een scheiding of voor overlijden. Doorgaans betreft het echter angst voor afwijzing of verlating. Iedere vorm van scheiding of dreigende scheiding roept een sterke reactie en fel verzet op. Personen die hoog scoren op onveilige hechting zijn naar hun gevoel voor hun welzijn afhankelijk van anderen, en effectieve coping is bij hen vaak afhankelijk van de fysieke aanwezigheid van een hechtingsfiguur. Zij zoeken in tijden van stress en verdriet vaak anderen op en ervaren het maken van contact met betekenisvolle personen in dit soort situaties als dringend noodzakelijk. Zij kunnen er ook niet goed tegen alleen te zijn. Zij doen alles wat mogelijk is om alleen-zijn te voorkomen en plannen vaak tal van uiteenlopende activiteiten om die situatie te vermijden.

11 11 / 19 Passieve agressiviteit Ruwe score 30 Personen die hoog scoren op Passieve agressiviteit weigeren te doen wat anderen van hen vragen of verwachten. Voortdurend komen zij verplichtingen niet na en beantwoorden zij niet aan gestelde verwachtingen. Zelfs alledaagse taken voeren ze niet tijdig en naar tevredenheid uit. Een belangrijk kenmerk van Passieve agressiviteit is dat de weerstand passief tot uitdrukking komt. Over het algemeen hebben opstandige personen een laag niveau van activiteit, gebrek aan ambitie, initiatiefloosheid en de neiging zaken op hun beloop te laten. Deze mix van gedragingen leidt tot een algemeen gebrek aan organisatie in de manier waarop alledaagse taken worden aangepakt, met als gevolg dat zij dingen vaak niet op tijd af krijgen, vergeten dingen te doen, expres fouten lijken te maken en gebeurtenissen niet plannen of voorbereiden. Deze gedragingen leiden doorgaans tot significante inter-persoonlijke problemen, omdat ze voor anderen een bron van ergernis en frustratie vormen. Verder is er vaak sprake van weerzin tegen gezagsdragers, die doorgaans tot uiting komt in passief verzet tegen adequate uitvoering van gezagsvoorschriften.

12 12 / 19 Sociale vermijding Ruwe score 19 Deze schaal houdt verband met de neiging de meeste vormen van sociaal contact en sociale interactie te vermijden. Personen die hoog scoren op deze schaal hebben weinig sociale contacten, leven geïsoleerd, zijn weinig sociabel en houden afstand in inter-persoonlijke relaties. Zij ontlenen geen plezier of voldoening aan sociale contacten, gaan op eigen initiatief dergelijke contacten niet aan en houden anderen op gepaste afstand. Zij wijzen mogelijkheden voor sociaal contact stelselmatig af en kiezen voor activiteiten en situaties waarbij geen andere mensen betrokken zijn. Gevolg is dat zij doorgaans weinig vrienden hebben. Veel van de hier bedoelde personen vinden van zichzelf dat zij over beperkte sociale vaardigheden beschikken; zij voelen zich ongemakkelijk in het sociaal verkeer omdat zij niet goed weten welk gedrag zij geacht worden te vertonen. De problemen worden versterkt door de angst in sociale omgevingen gekwetst, vernederd of in verlegenheid gebracht te worden. Veel van de hier bedoelde personen voelen zich diep ongelukkig met hun beperkte sociale leven en zouden ondanks alle problemen graag tot betere vriendschappelijke relaties willen komen.

13 13 / 19 Zorgelijkheid Ruwe score 19 Personen met een hoge score voor deze schaal zijn vermoedelijk chronische piekeraars die altijd van het ergste uitgaan en de wereld als beangstigend en bedreigend ervaren. Gevolg is dat zij zich tot het uiterste gespannen voelen. Hun lage drempel voor het waarnemen van bedreigingen leidt ertoe dat zij zich voortdurend zorgen maken over de meest uiteenlopende tegenslagen en negatieve gebeurtenissen die kunnen optreden. Om die reden zijn zij huiverig voor verandering en voelen ze zich niet op hun gemak in ongebruikelijke situaties of omstandigheden die zij niet eerder hebben meegemaakt. De bezorgdheid en angst worden versterkt door de neiging te piekeren over onaangename ervaringen en pijnlijke gebeurtenissen. Piekeren in de hier bedoelde betekenis heeft geen verband met obsessief-compulsieve gedachten of gedragingen, maar heeft betrekking op de moeite die de betrokkene heeft om pijnlijke en onaangename gedachten en gevoelens van zich af te zetten. Iemand met OCD daarentegen moet een bepaalde handeling verrichten (dwangmatige rituelen) om de gedachte dat er anders iets vreselijks gebeurt te neutraliseren en van zich af te zetten. Personen die hoog scoren op Zorgelijkheid zijn ook besluiteloos, omdat zij bang zijn foute beslissingen te nemen. Verder ontwikkelen zij hevige schuldgevoelens vanwege relatief onbelangrijke zaken. Iemand met een sterke neiging tot zorgelijkheid of piekeren heeft moeite om de anticipatie op negatieve toekomstige gebeurtenissen van zich af te zetten.

14 14 / 19 Behoefte aan prikkels Ruwe score 25 Personen die hoog scoren op deze dimensie hebben een zucht naar sensatie. Zij zijn immer op zoek naar spanning en opwinding zonder zich om de gevolgen van hun daden te bekommeren. Zij hebben behoefte aan afwisseling en kunnen niet goed tegen alledaagsheid of routine. De behoefte aan opwinding leidt tot roekeloos gedrag en daden waarbij onnodig risico s worden genomen. Zij kennen hun eigen beperkingen niet en hebben de neiging de realiteit van persoonlijk gevaar te ontkennen. Verder zijn zij impulsief. Veel van wat zij doen, doen zij zonder vooropgezet plan, en zij houden nauwelijks rekening met de gevolgen van hun handelen. Hun impulsiviteit doet hen eerdere ervaringen vergeten, waardoor deze personen de indruk wekken niet te leren van hun fouten. Dominantie Ruwe score 25 Normscore 70 Personen die hoog scoren op Dominantie tonen overheersend gedrag en een vijandige attitude in inter-persoonlijke relaties. Ook vertonen ze een hoog niveau van agressie. Zij zijn uiterst kritisch en wijzen anderen graag op hun fouten, hetgeen in sommige gevallen ontaardt in schelden. Verder genieten zij ervan de lakens uit te delen, en zij treden dan ook als leider op. Zij houden ervan invloed op anderen uit te oefenen en voelen zich gefrustreerd wanneer zij het niet voor het zeggen hebben. Deze trek is ook geassocieerd met een starre cognitieve stijl: zij hebben vaste ideeën en verwachtingen en houden vast aan hun eigen opvattingen en denkbeelden, ook wanneer zij geconfronteerd worden met nieuwe, afwijkende informatie.

15 15 / 19 Gedragsproblemen Ruwe score 25 Normscore 99 Deze dimensie bestrijkt de gedragscomponent van psychopathie en is gericht op beoordeling van de neiging tot geweld, waaronder herhaalde daden van fysieke geweld, het gebruik van geweld bij boosheid en het hanteren van bedreiging en intimidatie. Ook drugsgebruik, waaronder overmatig gebruik van alcohol, komt in dit onderdeel van de vragenlijst aan de orde. Hoge scores worden verder geassocieerd met een voorgeschiedenis van antisociaal gedrag in de jeugdjaren en tijdens de adolescentie, en met een neiging tot het schenden van sociale normen en het ondernemen van illegale activiteiten. Personen die hoog scoren op gedragsproblemen hebben ook moeite met gezag, en velen van hen genieten ervan gezagsdragers te tarten.

16 16 / 19 Hardvochtigheid Ruwe score 32 Normscore 99 Een hoge score voor deze schaal wijst op een gebrek aan empathie en het ontbreken van medelijden. Personen die een hoge score realiseren staan onverschillig tegenover of voelen zelfs minachting voor de gevoelens en het welbevinden van anderen. Zij hebben de neiging anderen koud en zakelijk te benaderen, hen als louter objecten te zien die ze ten eigen bate kunnen aanwenden. Verder kenmerken zij zich door een cynische attitude jegens anderen, maar zij kunnen ook charmant en innemend zijn wanneer zij menen dat zij daar voordeel bij kunnen hebben. Personen met een hoge score ontberen ook vrijwel ieder gevoel van morele verplichting jegens anderen of de samenleving. Hun interacties met anderen worden hoofdzakelijk bepaald door eigenbelang en een egocentrische perceptie van de wereld waarin de eigen standpunten, belangen en zorgen centraal staan. Bij het vervullen van behoeften en het nastreven van doelen wordt doorgaans nauwelijks rekening gehouden met anderen. Gevolg is dat dergelijke personen onverantwoordelijk gedrag vertonen waar het gaat om het nakomen van persoonlijke verplichtingen. Zij hebben een gebrek aan empathie en tonen doorgaans weinig emotionele sensitiviteit voor de gevoelens, de zorgen en het welbevinden van anderen. Zij besteden nauwelijks aandacht aan de gevolgen die hun daden voor anderen kunnen hebben. Verder is er de neiging anderen te manipuleren en voor eigen voordeel te gebruiken, en ook is vaak de overtuiging aanwezig dat anderen gemakkelijk te manipuleren of te bedriegen zijn. Mensen die hoog op deze schaal scoren hebben daarnaast sadistische neigingen: zij kunnen er genoegen in scheppen anderen te vernederen en te kleineren en zijn vaak gefascineerd door geweld en kwelling.

17 17 / 19 Geslotenheid Ruwe score 28 Personen die hoog scoren op deze dimensie tonen geen gevoelens, positieve noch negatieve. Zij vertonen ook onder sterk emotionerende omstandigheden weinig reactie en proberen dergelijke situaties zoveel mogelijk te vermijden. Gevolg is dat zij vaak overkomen als afstandelijk, geremd, kil en emotieloos. Zij zijn ook uiterst voorzichtig met het onthullen van persoonlijke informatie en stellen alles in het werk om te voorkomen dat zij per ongeluk informatie over zichzelf prijsgeven. Een ander kenmerk is dat dergelijke personen niemand nodig hebben en aan zichzelf genoeg hebben; zij streven ernaar onafhankelijk te blijven en wenden zich zelden voor hulp of steun tot anderen. Intimiteitsproblemen Ruwe score 23 Personen die hoog scoren op deze schaal vertonen in algemene zin angst voor intimiteit en reageren op die angst door nauwe relaties te vermijden. Ook wanneer zij stress ervaren of van streek zijn wenden deze personen zich voor hulp en ondersteuning niet tot anderen. Zij zouden echter graag willen dat zij anders zouden zijn en wel nauwe relaties konden aangaan. Het onvermogen zich aan anderen te binden leidt bij sommigen tot distress. Anderen daarentegen maken zich daarover geen zorgen en hebben weinig behoefte om te veranderen. De angst voor de nabijheid van anderen strekt zich vaak uit tot seksuele relaties. Personen bij wie dat het geval is hebben angst voor dat soort relaties en ontlenen weinig plezier aan seksuele ervaringen met anderen.

18 18 / 19 Compulsiviteit Ruwe score 27 Normscore 70 Personen die hoog scoren op deze schaal zijn gesteld op structuur en gaan gedisciplineerd, systematisch te werk bij hun dagelijkse activiteiten. Wanorde en onduidelijkheid zorgen voor onrust. Zij zijn gepreoccupeerd met nauwkeurigheid, details en schema s, onder meer ten aanzien van punctualiteit en properheid. Ook zijn zij consciëntieus en hebben ze een sterk ontwikkeld plichtsbesef. Zij zijn uiterst betrouwbaar en voeren hun taken grondig en nauwgezet uit. Zelfbeschadiging Ruwe score 19 Normscore 99 De schaal voor zelfbeschadiging bestaat uit twee delen. Het eerste deel bestaat uit items waarmee het optreden van opzettelijk zelfbeschadigend gedrag zoals zelfmutilatie (zichzelf snijden, slaan of verbranden) en het nemen van overdoses drugs gemeten wordt. Dergelijke daden vinden hoofdzakelijk plaats wanneer de betrokkene in een staat van distress of dysforie verkeert. Zij worden dan ook vaak waargenomen bij personen met een hoog niveau van Affectieve labiliteit. Het tweede deel bestaat uit items die gedachten aan suïcide meten. Stress en distress lokken ook gedachten aan suïcide uit, en die gedachten worden vaak chronisch.

19 DAPP-BQ Antwoordstatistieken 19 / 19 ANTWOORDSTATISTIEKEN Antwoordverdeling 1 1 % 2 13 % 3 49 % 4 37 % 5 0 %

DAPP-BQ Standaard. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie. Elizabeth Smit

DAPP-BQ Standaard. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie. Elizabeth Smit DAPP-BQ Standaard Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie ID 4589-17 Datum 05.11.2014 DAPP-BQ Inleiding 2 / 21 INLEIDING De DAPP-BQ is een dimensionale vragenlijst voor persoonlijkheidsstoornissen.

Nadere informatie

DAPP-BQ Screening. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie. Elizabeth Smit

DAPP-BQ Screening. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie. Elizabeth Smit DAPP-BQ Screening Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie ID 4589-17 Datum 05.11.2014 DAPP-BQ Inleiding 2 / 20 INLEIDING De DAPP Screening is de verkorte versie van de DAPP-BQ, een dimensionale

Nadere informatie

DAPP-BQ. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum

DAPP-BQ. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum HTS Report DAPP-BQ Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie ID 5105-7038 Datum 20.07.2017 Screening INLEIDING DAPP-BQ 2/22 Inleiding De DAPP Screening is de verkorte versie van de DAPP-BQ,

Nadere informatie

DAPP-BQ. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum

DAPP-BQ. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum HTS Report DAPP-BQ Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie ID 5105-7038 Datum 19.07.2017 Standaard INLEIDING DAPP-BQ 2/29 Inleiding De DAPP-BQ is een dimensionale vragenlijst voor persoonlijkheidsstoornissen.

Nadere informatie

DAPP-BQ. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie. HTS Report. Joris van Doorn ID Datum

DAPP-BQ. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie. HTS Report. Joris van Doorn ID Datum DAPP-BQ Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie HTS Report ID 5107-5881 Datum 04.04.2016 Standaard DAPP-BQ Inleiding 2 / 36 INLEIDING De DAPP-BQ is een dimensionale vragenlijst voor persoonlijkheidsstoornissen.

Nadere informatie

DAPP-SF-A. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie Adolescentenversie. HTS Report. Marloes ID Datum

DAPP-SF-A. Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie Adolescentenversie. HTS Report. Marloes ID Datum HTS Report DAPP-SF-A Dimensionale assessment van persoonlijkheidspathologie Adolescentenversie ID 2625-20549 Datum 07.12.2017 Zelfrapportage INLEIDING DAPP-SF-A 2/25 Inleiding De DAPP-SF-A is een dimensionale

Nadere informatie

HTS Report STAXI-2. Vragenlijst over boosheid. Simon Janzen ID Datum Zelfrapportage. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report STAXI-2. Vragenlijst over boosheid. Simon Janzen ID Datum Zelfrapportage. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam STAXI-2 Vragenlijst over boosheid HTS Report ID 255-237 Datum 16.11.2015 Zelfrapportage STAXI-2 Inleiding 2 / 11 INLEIDING De STAXI-2 is een vragenlijst waarmee op basis van zelfrapportage diverse aspecten

Nadere informatie

HTS Report STAXI-2. Vragenlijst over boosheid. Jeroen de Vries ID Datum Zelfrapportage. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report STAXI-2. Vragenlijst over boosheid. Jeroen de Vries ID Datum Zelfrapportage. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam STAXI-2 Vragenlijst over boosheid HTS Report ID 15890-3155 Datum 18.07.2017 Zelfrapportage INLEIDING STAXI-2 2/9 Inleiding De STAXI-2 is een vragenlijst waarmee op basis van zelfrapportage diverse aspecten

Nadere informatie

HTS Report NEO-FFI-3. Persoonlijkheidsvragenlijst. Jeroen de Vries ID Datum Zelfrapportage. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report NEO-FFI-3. Persoonlijkheidsvragenlijst. Jeroen de Vries ID Datum Zelfrapportage. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam NEO-FFI-3 Persoonlijkheidsvragenlijst HTS Report ID 15890-3155 Datum 18.07.2017 Zelfrapportage INLEIDING NEO-FFI-3 2/8 Inleiding Dit rapport beschrijft de scores van de kandidaat op de NEO-FFI-3 persoonlijkheidsvragenlijst.

Nadere informatie

HTS Report NEO-PI-3. Persoonlijkheidsvragenlijst. Jeroen de Vries ID Datum Basisrapport. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report NEO-PI-3. Persoonlijkheidsvragenlijst. Jeroen de Vries ID Datum Basisrapport. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam NEO-PI-3 Persoonlijkheidsvragenlijst HTS Report ID 15890-3155 Datum 18.07.2017 Basisrapport NEO-PI-3 Inleiding 2 / 22 INLEIDING Dit rapport bevat de scores op de NEO-PI-3 persoonlijkheidsvragenlijst. De

Nadere informatie

FEEL-KJ. Vragenlijst over emotieregulatie bij kinderen en jongeren. HTS Report. Julia de Vries ID Datum

FEEL-KJ. Vragenlijst over emotieregulatie bij kinderen en jongeren. HTS Report. Julia de Vries ID Datum HTS Report FEEL-KJ Vragenlijst over emotieregulatie bij kinderen en jongeren ID 5105-7036 Datum 20.07.2017 Zelfrapportage INLEIDING FEEL-KJ 2/20 Inleiding De FEEL-KJ brengt de strategieën in kaart die

Nadere informatie

FEEL-KJ. Vragenlijst over emotieregulatie bij kinderen en jongeren. HTS Report. Joris van Doorn ID 5107-5881 Datum 04.04.2016.

FEEL-KJ. Vragenlijst over emotieregulatie bij kinderen en jongeren. HTS Report. Joris van Doorn ID 5107-5881 Datum 04.04.2016. FEEL-KJ Vragenlijst over emotieregulatie bij kinderen en jongeren HTS Report ID 5107-5881 Datum 04.04.2016 Zelfrapportage FEEL-KJ Inleiding 2 / 27 INLEIDING De FEEL-KJ brengt de strategieën in kaart die

Nadere informatie

FEEL-E. Vragenlijst over emotieregulatie bij volwassenen. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum

FEEL-E. Vragenlijst over emotieregulatie bij volwassenen. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum FEEL-E Vragenlijst over emotieregulatie bij volwassenen HTS Report ID 5105-7035 Datum 20.07.2017 Zelfrapportage INLEIDING FEEL-E 2/15 Inleiding De FEEL-E brengt de strategieën in kaart die volwassenen

Nadere informatie

FEEL-E. Vragenlijst over emotieregulatie bij volwassenen. HTS Report. Simon Janzen ID 4589-2 Datum 11.11.2015. Zelfrapportage

FEEL-E. Vragenlijst over emotieregulatie bij volwassenen. HTS Report. Simon Janzen ID 4589-2 Datum 11.11.2015. Zelfrapportage FEEL-E Vragenlijst over emotieregulatie bij volwassenen HTS Report ID 4589-2 Datum 11.11.2015 Zelfrapportage FEEL-E Inleiding 2 / 14 INLEIDING De FEEL-E brengt de strategieën in kaart die volwassenen gebruiken

Nadere informatie

TSCYC. Vragenlijst over traumasymptomen bij jonge kinderen. HTS Report. Julia de Vries ID Datum Ouderversie

TSCYC. Vragenlijst over traumasymptomen bij jonge kinderen. HTS Report. Julia de Vries ID Datum Ouderversie TSCYC Vragenlijst over traumasymptomen bij jonge kinderen HTS Report ID 15890-3156 Datum 18.07.2017 Ouderversie Informant: Jeroen de Vries Vader INLEIDING TSCYC 2/8 Inleiding De TSCYC is een vragenlijst

Nadere informatie

HTS Report. Positiviteitstest. Jeroen de Vries ID Datum Zelfrapportage. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report. Positiviteitstest. Jeroen de Vries ID Datum Zelfrapportage. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam PT Positiviteitstest HTS Report ID 15890-3155 Datum 18.07.2017 Zelfrapportage PT Inleiding 2 / 8 INLEIDING De Positiviteitstest is een vragenlijst die op basis van zelfrapportage in kaart brengt in hoeverre

Nadere informatie

DESSA. Vragenlijst over sociaal-emotionele competenties. HTS Report. Liesbeth Bakker ID Datum Ouderversie

DESSA. Vragenlijst over sociaal-emotionele competenties. HTS Report. Liesbeth Bakker ID Datum Ouderversie DESSA Vragenlijst over sociaal-emotionele competenties HTS Report ID 5107-7085 Datum 10.11.2017 Ouderversie Informant: Mevrouw Bakker Ouder INLEIDING DESSA 2/23 Inleiding De DESSA is een vragenlijst waarmee

Nadere informatie

SRS-A. Screeningslijst voor autismespectrumstoornissen bij volwassenen. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum

SRS-A. Screeningslijst voor autismespectrumstoornissen bij volwassenen. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum HTS Report SRS-A Screeningslijst voor autismespectrumstoornissen bij volwassenen ID 15890-3155 Datum 18.07.2017 Informantenversie Informant: Liesbeth Bakker Vriendin INLEIDING SRS-A 2/6 Inleiding De SRS-A

Nadere informatie

HiPIC. Hiërarchische persoonlijkheidsvragenlijst voor kinderen. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum Nederlandse versie

HiPIC. Hiërarchische persoonlijkheidsvragenlijst voor kinderen. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum Nederlandse versie HiPIC Hiërarchische persoonlijkheidsvragenlijst voor kinderen HTS Report ID 5105-7035 Datum 20.07.2017 Nederlandse versie Informant: Vader INLEIDING HiPIC 2/24 Inleiding Dit rapport bevat de scores op

Nadere informatie

HiPIC. Hiërarchische persoonlijkheidsvragenlijst voor kinderen. HTS Report. Jacob Jones ID 256-123 icode 123456 Datum 25.11.2014. Nederlandse versie

HiPIC. Hiërarchische persoonlijkheidsvragenlijst voor kinderen. HTS Report. Jacob Jones ID 256-123 icode 123456 Datum 25.11.2014. Nederlandse versie HiPIC Hiërarchische persoonlijkheidsvragenlijst voor kinderen HTS Report ID 256-123 icode 123456 Datum 25.11.2014 Nederlandse versie Informant: Billie père HiPIC Inleiding 2 / 19 INLEIDING Dit rapport

Nadere informatie

HTS Report DESIGMA - A. Design a Matrix. Tom Billiet ID Datum Advanced 1. Editie. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report DESIGMA - A. Design a Matrix. Tom Billiet ID Datum Advanced 1. Editie. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam HTS Report DESIGMA - A Design a Matrix ID 5107-4177 Datum 31.01.2017 Advanced 1. Editie DESIGMA - A Inleiding 2 / 10 INLEIDING Structuur van dit rapport Interpretatie Profielformulier Schaalscores Schaalinformatie

Nadere informatie

De schalen van de DAPP en persoonlijkheidsstoornissen van de DSM

De schalen van de DAPP en persoonlijkheidsstoornissen van de DSM De schalen van de DAPP en persoonlijkheidsstoornissen van de DSM In de twee meest gebruikte classificatiesystemen voor psychische stoornissen, de DSM en ICD, worden de criteria voor een diagnose per stoornis

Nadere informatie

HTS Report VK+ Vragenlijst over veerkracht. Jeroen de Vries ID Datum Zelfrapportage. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report VK+ Vragenlijst over veerkracht. Jeroen de Vries ID Datum Zelfrapportage. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam VK+ Vragenlijst over veerkracht HTS Report ID 5105-7038 Datum 20.07.2017 Zelfrapportage INLEIDING VK+ 2/10 Inleiding De VK+ is een vragenlijst die op basis van zelfrapportage de mentale veerkracht van

Nadere informatie

SRS-2. Screeningslijst voor autismespectrumstoornissen. HTS Report. Julia de Vries ID Datum

SRS-2. Screeningslijst voor autismespectrumstoornissen. HTS Report. Julia de Vries ID Datum SRS-2 Screeningslijst voor autismespectrumstoornissen HTS Report ID 15890-3156 Datum 18.07.2017 Informantenrapportage over 4- tot 18-jarigen Informant: Jeroen de Vries Vader INLEIDING SRS-2 2/7 Inleiding

Nadere informatie

DESSA. Vragenlijst over sociaal-emotionele competenties. HTS Report. Liesbeth Bakker ID Datum

DESSA. Vragenlijst over sociaal-emotionele competenties. HTS Report. Liesbeth Bakker ID Datum DESSA Vragenlijst over sociaal-emotionele competenties HTS Report ID 5107-7085 Datum 10.11.2017 Leerkrachtversie Informant: Jan Jansen Leerkracht INLEIDING DESSA 2/23 Inleiding De DESSA is een vragenlijst

Nadere informatie

TSCYC Ouderversie. Vragenlijst over traumasymptomen bij jonge kinderen. Jeroen de Groot. ID 256-18 Datum 24.12.2014. Informant:

TSCYC Ouderversie. Vragenlijst over traumasymptomen bij jonge kinderen. Jeroen de Groot. ID 256-18 Datum 24.12.2014. Informant: TSCYC Ouderversie Vragenlijst over traumasymptomen bij jonge kinderen ID 256-18 Datum 24.12.2014 Informant: Mieke de Groot-Aerts moeder TSCYC Inleiding 2 / 10 INLEIDING De TSCYC is een vragenlijst die

Nadere informatie

CSBI. Vragenlijst over seksueel gedrag bij jonge kinderen. HTS Report. Julia de Vries ID Datum

CSBI. Vragenlijst over seksueel gedrag bij jonge kinderen. HTS Report. Julia de Vries ID Datum CSBI Vragenlijst over seksueel gedrag bij jonge kinderen HTS Report ID 5107-7039 Datum 18.07.2017 Informantenversie Informant: Jeroen Vader INLEIDING CSBI 2/8 Inleiding De CSBI is een seksuele gedragsvragenlijst.

Nadere informatie

HTS Report DESIGMA - A. Design a Matrix. Jeroen de Vries ID Datum Advanced 1. Editie. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report DESIGMA - A. Design a Matrix. Jeroen de Vries ID Datum Advanced 1. Editie. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam HTS Report DESIGMA - A Design a Matrix ID 5105-7038 Datum 20.07.2017 Advanced 1. Editie DESIGMA - A Inleiding 2 / 9 INLEIDING Structuur van dit rapport Interpretatie Profielformulier Schaalscores Schaalinformatie

Nadere informatie

VK+ Zelfrapportage. Vragenlijst over veerkracht. Henk Smit

VK+ Zelfrapportage. Vragenlijst over veerkracht. Henk Smit VK+ Zelfrapportage Vragenlijst over veerkracht ID 255-17 Datum 26.05.2015 VK+ Inleiding 2 / 9 INLEIDING De VK+ is een vragenlijst die op basis van zelfrapportage de mentale veerkracht van volwassenen in

Nadere informatie

BRIEF. Vragenlijst executieve functies voor 5- tot 18-jarigen. HTS Report. Julia de Vries ID Datum Zelfrapportageversie

BRIEF. Vragenlijst executieve functies voor 5- tot 18-jarigen. HTS Report. Julia de Vries ID Datum Zelfrapportageversie BRIEF Vragenlijst executieve functies voor 5- tot 18-jarigen HTS Report ID 5107-7039 Datum 18.07.2017 Zelfrapportageversie BRIEF Inleiding 2 / 10 INLEIDING De BRIEF is een vragenlijst waarmee executieve

Nadere informatie

BRIEF. Vragenlijst executieve functies voor 5- tot 18-jarigen. HTS Report. Julia de Vries ID Datum

BRIEF. Vragenlijst executieve functies voor 5- tot 18-jarigen. HTS Report. Julia de Vries ID Datum BRIEF Vragenlijst executieve functies voor 5- tot 18-jarigen HTS Report ID 5107-7039 Datum 18.07.2017 Leerkrachtversie Informant: Liesbeth Bakker Leerkracht BRIEF Inleiding 2 / 10 INLEIDING De BRIEF is

Nadere informatie

AGRESSIE. Basis emoties. Basis emoties. Agressie - sociologisch. Agressie - biologisch. Agressie en psychiatrie 16-3-2014

AGRESSIE. Basis emoties. Basis emoties. Agressie - sociologisch. Agressie - biologisch. Agressie en psychiatrie 16-3-2014 Basis emoties AGRESSIE en psychiatrische stoornissen Angst Verdriet Boosheid Verbazing Plezier Walging Paul Ekman Basis emoties Psychofysiologische reactie op een prikkel Stereotype patroon van motoriek,

Nadere informatie

BRIEF-A. Vragenlijst executieve functies voor volwassenen. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum

BRIEF-A. Vragenlijst executieve functies voor volwassenen. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum BRIEF-A Vragenlijst executieve functies voor volwassenen HTS Report ID 5107-7038 Datum 18.07.2017 Informantenversie Informant: Liesbeth Bakker Vrouw BRIEF-A Inleiding 2 / 11 INLEIDING De BRIEF-A is een

Nadere informatie

CRE-W. Instrument over creatief denken in organisaties. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum Basisrapport

CRE-W. Instrument over creatief denken in organisaties. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum Basisrapport CRE-W Instrument over creatief denken in organisaties HTS Report ID 5107-7038 Datum 18.07.2017 Basisrapport INLEIDING CRE-W 2/7 Inleiding De CRE-W is een vragenlijst die de mate van creatief denken van

Nadere informatie

SRS-A. Screeningslijst voor autismespectrumstoornissen bij volwassenen. HTS Report. Elizabeth Smit ID Datum Zelfrapportageversie

SRS-A. Screeningslijst voor autismespectrumstoornissen bij volwassenen. HTS Report. Elizabeth Smit ID Datum Zelfrapportageversie HTS Report SRS-A Screeningslijst voor autismespectrumstoornissen bij volwassenen ID 255-2 Datum 15.01.2016 Zelfrapportageversie SRS-A Profielformulier 3 / 9 PROFIELFORMULIER Screeningslijst voor autismespectrumstoornissen

Nadere informatie

CSBI. Vragenlijst over seksueel gedrag bij jonge kinderen. HTS Report. Liesje Lot ID Datum Informantenversie

CSBI. Vragenlijst over seksueel gedrag bij jonge kinderen. HTS Report. Liesje Lot ID Datum Informantenversie CSBI Vragenlijst over seksueel gedrag bij jonge kinderen HTS Report ID 15890-38 Datum 24.06.2016 Informantenversie Informant: Elisabeth Moeder CSBI Inleiding 2 / 7 INLEIDING De CSBI is een seksuele gedragsvragenlijst.

Nadere informatie

FEEL-KJ. Vragenlijst over emotieregulatie bij kinderen en jongeren. HTS Report. David-Jan Punt ID 256-4 Datum 27.08.2014.

FEEL-KJ. Vragenlijst over emotieregulatie bij kinderen en jongeren. HTS Report. David-Jan Punt ID 256-4 Datum 27.08.2014. FEEL-KJ Vragenlijst over emotieregulatie bij kinderen en jongeren HTS Report ID 256-4 Datum 27.08.2014 Zelfrapportage FEEL-KJ Profielformulier 3 / 27 PROFIELFORMULIER Vragenlijst over emotieregulatie bij

Nadere informatie

Bevolking Nederland en Vlaanderen, Mannen en Vrouwen

Bevolking Nederland en Vlaanderen, Mannen en Vrouwen Pagina 2 van 17 Naam: Maarten de Boer Afnamedatum: 16.12.2011 09:28 Normgroep: Bevolking Nederland en Vlaanderen, Mannen en Vrouwen Pagina 3 van 17 NEO-PI-R Uitgebreide interpretatie van de resultaten

Nadere informatie

Rapportage. Vertrouwelijk. De volgende tests zijn afgenomen: Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens. D. Emo. Naam.

Rapportage. Vertrouwelijk. De volgende tests zijn afgenomen: Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens. D. Emo. Naam. Rapportage De volgende tests zijn afgenomen: Test Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens Persoonlijkheidstest (MPT-BS) Status Voltooid Voltooid Voltooid Vertrouwelijk Naam Datum onderzoek Emailadres

Nadere informatie

HTS Report SRS-A. Screeningslijst voor autismespectrumstoornissen bij volwassenen. Profielvergelijking. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report SRS-A. Screeningslijst voor autismespectrumstoornissen bij volwassenen. Profielvergelijking. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam HTS Report Screeningslijst voor autismespectrumstoornissen bij volwassenen INLEIDING 2/12 Inleiding Metingen / Personen Naam Leeftijd Geslacht Test Datum Tijdsduur Lijnstijl 42;0 m 18.07.2017 0.078 18.07.2017

Nadere informatie

AGRESSIE. Basis emoties. Basis emoties. Basis emoties 28-3-2012. Angst Verdriet Boosheid Verbazing Plezier Walging Paul Ekman

AGRESSIE. Basis emoties. Basis emoties. Basis emoties 28-3-2012. Angst Verdriet Boosheid Verbazing Plezier Walging Paul Ekman Basis emoties AGRESSIE en psychiatrische sen Angst Verdriet Boosheid Verbazing Plezier Walging Paul Ekman Basis emoties Basis emoties Psychofysiologische reactie op een prikkel Stereotype patroon van motoriek,

Nadere informatie

HTS Report IST. Intelligentie Structuur Test. Jeroen de Vries ID Datum Standaard. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report IST. Intelligentie Structuur Test. Jeroen de Vries ID Datum Standaard. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam IST Intelligentie Structuur Test HTS Report ID 5105-7035 Datum 20.07.2017 Standaard INLEIDING IST 2/20 Inleiding De Intelligentie Structuur Test (IST) is een veelzijdig inzetbare intelligentietest voor

Nadere informatie

PT Zelfrapportage. Positiviteitstest. Luise Moysen

PT Zelfrapportage. Positiviteitstest. Luise Moysen PT Zelfrapportage Positiviteitstest ID 32768 Datum 03.02.2015 PT Interpretatie 4 / 11 Positiviteit en Positieve oriëntatie Deze twee algemene schalen meten een cognitieve, algemene en constante gerichtheid

Nadere informatie

SIVT. Sociale informatieverwerkingstest. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum SIVT voor adolescenten (13-17) 1.

SIVT. Sociale informatieverwerkingstest. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum SIVT voor adolescenten (13-17) 1. SIVT Sociale informatieverwerkingstest HTS Report ID 3348-850 Datum 28.03.2019 SIVT voor adolescenten (13-17) 1. Editie INLEIDING SIVT 2/21 Inleiding De SIVT is een test om de sociale informatieverwerking

Nadere informatie

Diagnostische bronnen

Diagnostische bronnen Diagnostische bronnen Testinformatie MMPI-2 Observatie Testattitude Validiteit Inhoudschalen Empirische schalen HL-schalen, suppl. Schalen Kritieke items Klinische informatie Anamnese Biografie Somatiek

Nadere informatie

HTS Report NEO-PI-3. Persoonlijkheidsvragenlijst. Stefan Bergmann ID Datum Basisrapport. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report NEO-PI-3. Persoonlijkheidsvragenlijst. Stefan Bergmann ID Datum Basisrapport. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam NEO-PI-3 Persoonlijkheidsvragenlijst HTS Report ID 256-1 Datum 05.09.2014 Basisrapport NEO-PI-3 Profielformulier 3 / 41 PROFIELFORMULIER Persoonlijkheidsvragenlijst Basisrapport Neuroticisme 144 6 Neuroticisme

Nadere informatie

CDI-2. Screeningsvragenlijst voor depressie bij kinderen en jongeren. HTS Report. Meisje Test ID 255-303 Datum 26.04.2016.

CDI-2. Screeningsvragenlijst voor depressie bij kinderen en jongeren. HTS Report. Meisje Test ID 255-303 Datum 26.04.2016. HTS Report CDI-2 Screeningsvragenlijst voor depressie bij kinderen en jongeren ID 255-303 Datum 26.04.2016 Oudervragenlijst Informant: Ouder Test Moeder CDI-2 Inleiding 2 / 7 INLEIDING De CDI-2 is een

Nadere informatie

HTS Report IST-A. Intelligentie Structuur Test Assessmentversie. John Doe ID Datum Standaard. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report IST-A. Intelligentie Structuur Test Assessmentversie. John Doe ID Datum Standaard. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam IST-A Intelligentie Structuur Test Assessmentversie HTS Report ID 256-1 Datum 25.02.2015 Standaard IST-A Inleiding 2 / 12 INLEIDING De IST-A is de verkorte versie van de Intelligentie Structuur Test (IST);

Nadere informatie

IST Standaard. Intelligentie Structuur Test. meneer 1

IST Standaard. Intelligentie Structuur Test. meneer 1 IST Standaard Intelligentie Structuur Test ID 4589-1031 Datum 25.03.2015 IST Inleiding 2 / 12 INLEIDING De Intelligentie Structuur Test (IST) is een veelzijdig inzetbare intelligentietest voor jongeren

Nadere informatie

BRIEF. Vragenlijst executieve functies voor 5- tot 18-jarigen. HTS Report. Otto Peterszoon ID icode TE9Q Datum

BRIEF. Vragenlijst executieve functies voor 5- tot 18-jarigen. HTS Report. Otto Peterszoon ID icode TE9Q Datum BRIEF Vragenlijst executieve functies voor 5- tot 18-jarigen HTS Report ID 255-199 icode TE9Q Datum 03.10.2015 Ouderversie Informant: Roelofsen moeder BRIEF Interpretatie 3 / 11 INTERPRETATIE De BRIEF

Nadere informatie

NEO-FFI-3 Zelfrapportage

NEO-FFI-3 Zelfrapportage NEO-FFI-3 Zelfrapportage Persoonlijkheidsvragenlijst Stefan Bergmann ID 32768 Datum 07.04.2014 NEO-FFI-3 Profielformulier 3 / 13 PROFIELFORMULIER Persoonlijkheidsvragenlijst Zelfrapportage Nederlandse

Nadere informatie

Vragenlijst over stressreducerende activiteiten

Vragenlijst over stressreducerende activiteiten P³ Vragenlijst over stressreducerende activiteiten HTS Report ID 5107-5881 Datum 04.04.2016 Zelfrapportage P³ Inleiding 2 / 7 INLEIDING De P³ is een vragenlijst die op basis van zelfrapportage in kaart

Nadere informatie

MMPI-2 Code type 1-2/2-1

MMPI-2 Code type 1-2/2-1 Code type 1-2/2-1 somatische klachten, drankproblemen, communiceert ziekte, zorgen over gezondheid, angst, onrust, gedeprimeerd, ongelukkig introvert, verlegen, twijfelzucht, wantrouwend, hypochonder,

Nadere informatie

BRIEF-A. Vragenlijst executieve functies voor volwassenen. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum Zelfrapportageversie

BRIEF-A. Vragenlijst executieve functies voor volwassenen. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum Zelfrapportageversie BRIEF-A Vragenlijst executieve functies voor volwassenen HTS Report ID 5107-7038 Datum 18.07.2017 Zelfrapportageversie BRIEF-A Inleiding 2 / 11 INLEIDING De BRIEF-A is een vragenlijst waarmee executieve

Nadere informatie

Borderlinepersoonlijkheidsstoornis en behandeling (MBT)

Borderlinepersoonlijkheidsstoornis en behandeling (MBT) Borderlinepersoonlijkheidsstoornis en behandeling (MBT) Wat is een borderlinepersoonlijkheidsstoornis Kenmerken: krampachtig proberen te voorkomen om feitelijk of vermeend in de steek gelaten te worden.

Nadere informatie

Emotionele Balans. Een aantal psychologische stromingen onderscheiden tot wel acht basis of kern emoties.

Emotionele Balans. Een aantal psychologische stromingen onderscheiden tot wel acht basis of kern emoties. Emotionele Balans Werken met kern emoties in hulpverlenings en coaching processen Achtergrond informatie 1 Als het hulpverlenings proces zich richt op gevoelens, zijn het vaak niet de eigenlijke gevoelens

Nadere informatie

E book Persoonlijkheidsstoornissen

E book Persoonlijkheidsstoornissen E book Persoonlijkheidsstoornissen Praktijk Meta Bosheuvel 5 5683 AS Best info@praktijkmeta.nl Persoonlijkheidsstoornissen Definitie Wat is een persoonlijkheidsstoornis nu eigenlijk? In officiële termen

Nadere informatie

Persoonlijkheidsstoornissen

Persoonlijkheidsstoornissen Persoonlijkheidsstoornissen Naast een aantal psychiatrische ziekten, die dan op as I van het DSM systeem worden gecodeerd, kennen we ook een aantal persoonlijkheidsstoornissen, die dan op as II worden

Nadere informatie

gedrag bij NAH (een kwestie van persoonlijkheid of toch niet?) Hennie Snoeren van Deel 1: Training-coaching En GGzBreburg

gedrag bij NAH (een kwestie van persoonlijkheid of toch niet?) Hennie Snoeren van Deel 1: Training-coaching En GGzBreburg Afwijkend gedrag bij NAH (een kwestie van persoonlijkheid of toch niet?) Hennie Snoeren van Deel 1: Training-coaching En GGzBreburg GEDRAG Onder gedrag verstaan we: De acties of de reacties van een persoon

Nadere informatie

HTS Report NVE. Nederlandse vragenlijst voor eetgedrag. meneer 3 ID 255-126 Datum 15.01.2016. Zelfrapportage. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report NVE. Nederlandse vragenlijst voor eetgedrag. meneer 3 ID 255-126 Datum 15.01.2016. Zelfrapportage. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam NVE Nederlandse vragenlijst voor eetgedrag HTS Report ID 255-126 Datum 15.01.2016 Zelfrapportage NVE Inleiding 2 / 6 INLEIDING De NVE is een vragenlijst die op basis van zelfrapportage de belangrijkste

Nadere informatie

W E S WORK EXPERIENCE SCAN

W E S WORK EXPERIENCE SCAN W E S WORK EXPERIENCE SCAN AYA THUISZORG ZorgDNA Computerweg 24 3542 DR UTRECHT T 030-820 03 63 E info@zorgdna.nl, INHOUDSOPGAVE HET RAPPORT HOOFDSTUK 1 - OVERZICHT VAN DE DIMENSIES BRONNEN VAN STRESS

Nadere informatie

DESSA. Vragenlijst over sociaal-emotionele competenties. HTS Report. Otto Peterszoon ID Datum Leerkrachtversie

DESSA. Vragenlijst over sociaal-emotionele competenties. HTS Report. Otto Peterszoon ID Datum Leerkrachtversie DESSA Vragenlijst over sociaal-emotionele competenties HTS Report ID 256-4 Datum 07.10.2014 Leerkrachtversie Informant: Neeltje Smit Leerkracht DESSA Interpretatie 3 / 20 INTERPRETATIE De DESSA biedt informatie

Nadere informatie

InFoP 2. Informatie voor Familieleden omtrent Psychose. Inhoud. Inleiding

InFoP 2. Informatie voor Familieleden omtrent Psychose. Inhoud. Inleiding Informatie voor Familieleden omtrent Psychose InFoP 2 Inhoud Introductie Module I: Wat is een psychose? Module II: Psychose begrijpen? Module III: Behandeling van psychose de rol van medicatie? Module

Nadere informatie

Borderline in het gezin. Koos Krook, sr. preventiefunctionaris GGZ Midden Brabant

Borderline in het gezin. Koos Krook, sr. preventiefunctionaris GGZ Midden Brabant Borderline in het gezin. Koos Krook, sr. preventiefunctionaris GGZ Midden Brabant Inleiding - Stellingen. - Ontstaan psychiatrische aandoeningen. - Wat zien naastbetrokkenen. - Invloed van borderline op

Nadere informatie

BRIEF-A. Vragenlijst executieve functies voor volwassenen. HTS Report. Elizabeth Smit ID Datum Zelfrapportageversie

BRIEF-A. Vragenlijst executieve functies voor volwassenen. HTS Report. Elizabeth Smit ID Datum Zelfrapportageversie BRIEF-A Vragenlijst executieve functies voor volwassenen HTS Report ID 255-83 Datum 23.06.2015 Zelfrapportageversie 3 / 12 INTERPRETATIE De BRIEF-A is binnen het diagnostisch proces te gebruiken als onderdeel

Nadere informatie

DSM-5: Nieuw, maar ook beter? Arq Herfstsymposium vrijdag 25 november 2016

DSM-5: Nieuw, maar ook beter? Arq Herfstsymposium vrijdag 25 november 2016 DSM-5: Nieuw, maar ook beter? Arq Herfstsymposium vrijdag 25 november 2016 Psychotrauma en stressorgerelateerde stoornissen Marloes de Kok, GZ-psycholoog Marthe Schneijderberg, orthopedagoog Psychotrauma

Nadere informatie

Informatie voor Familieleden omtrent Psychose. InFoP 2. Inhoud

Informatie voor Familieleden omtrent Psychose. InFoP 2. Inhoud Informatie voor Familieleden omtrent Psychose InFoP 2 Inhoud Introductie Module I: Wat is een psychose? Module II: Psychose begrijpen? Module III: Behandeling van psychose de rol van medicatie? Module

Nadere informatie

Signaalkaart Jongeren

Signaalkaart Jongeren Signaalkaart Jongeren Naam: Mike de Boer Inhoudsopgave Inleiding... 3 Signaalkaart Mike... 5 Toelichting op de uitslag... 6 Pagina 2 van 8 Inleiding Op 14 maart 2014 heeft Mike de Boer de Signaalkaart

Nadere informatie

TMA Talentenanalyse. Kandidaat-rapportage samenvatting. Demo Kandidaat 29 augustus 2011

TMA Talentenanalyse. Kandidaat-rapportage samenvatting. Demo Kandidaat 29 augustus 2011 TMA Talentenanalyse Kandidaat-rapportage samenvatting Demo Kandidaat 29 augustus 2011 Waddenring 24 2993 VE Barendrecht T 0180 848044 I www.priman.nl E info@priman.nl Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3 2. Betekenis

Nadere informatie

Persoonlijkheidsstoornissen in DSM-5. M.A. Louter

Persoonlijkheidsstoornissen in DSM-5. M.A. Louter Persoonlijkheidsstoornissen in DSM-5 M.A. Louter 6-9-2016 2 Casusbespreking Ivo Croon, 32 jaar Doorverwezen voor psychisch onderzoek door werkgever Leek bij sollicitatie gekwalificeerd (2 diploma s) Echter:

Nadere informatie

Colofon. Dit e-book is een uitgave van Stichting Gezondheid. Teksten: Stichting Gezondheid

Colofon.  Dit e-book is een uitgave van Stichting Gezondheid. Teksten: Stichting Gezondheid Colofon Dit e-book is een uitgave van Stichting Gezondheid Teksten: Stichting Gezondheid Vormgeving: Michael Box (Internet Marketing Nederland) Correspondentie: Stichting Gezondheid (Stefan Rooyackers)

Nadere informatie

Omgaan met onaangepast gedrag in het Sociaal Raadsliedenwerk en Schuldhulpverlening. Sjaak Boon www.bureauboon.nl

Omgaan met onaangepast gedrag in het Sociaal Raadsliedenwerk en Schuldhulpverlening. Sjaak Boon www.bureauboon.nl Omgaan met onaangepast gedrag in het Sociaal Raadsliedenwerk en Schuldhulpverlening Sjaak Boon www.bureauboon.nl Sombere stemming Verminderde interesse in activiteiten Duidelijke gewichtsvermindering Slecht

Nadere informatie

Cover Page. The handle http://hdl.handle.net/1887/22989 holds various files of this Leiden University dissertation

Cover Page. The handle http://hdl.handle.net/1887/22989 holds various files of this Leiden University dissertation Cover Page The handle http://hdl.handle.net/1887/22989 holds various files of this Leiden University dissertation Author: Pouw, Lucinda Title: Emotion regulation in children with Autism Spectrum Disorder

Nadere informatie

Testuitslag SCL-90-R

Testuitslag SCL-90-R Testuitslag SCL-90-R Afgenomen op: 5-4-13 15:32:37 Gekozen normgroep: SCL90 De gewone bevolking/'normalen' (normgroep 2) SCL-90-Schaal Ruwe score Normscore ANG - Angst 33 Zeer hoog AGO - Agorafobie 10

Nadere informatie

Referenties. As I vs. As II DSM-IV-TR. Persoonlijkheidsstoornissen 3 Clusters. Algemene kenmerken van een persoonlijkheidsstoornis

Referenties. As I vs. As II DSM-IV-TR. Persoonlijkheidsstoornissen 3 Clusters. Algemene kenmerken van een persoonlijkheidsstoornis Referenties Sprey, A. (2002). Praktijkboek persoonlijkheidsstoornissen. Diagnostiek, cognitieve gedragstherapie en therapeutische relatie. Houten/Diegem: Bohn Stafleu Van Loghum. Persoonlijkheidsstoornissen:

Nadere informatie

BRIEF-P. Vragenlijst executieve functies voor 2- tot 5-jarigen. HTS Report. Julia de Vries ID Datum

BRIEF-P. Vragenlijst executieve functies voor 2- tot 5-jarigen. HTS Report. Julia de Vries ID Datum BRIEF-P Vragenlijst executieve functies voor 2- tot 5-jarigen HTS Report ID 5107-7039 Datum 18.07.2017 Ouderversie Informant: Jeroen de Vries Vader BRIEF-P Inleiding 2 / 10 INLEIDING De BRIEF-P is een

Nadere informatie

Scelta is onderdeel van

Scelta is onderdeel van DSM 5 PERSOONLIJKHEIDSSTOORNISSEN Lucas Goessens, psychiater Annika Cornelissen, klinisch psycholoog SECTIE II (categoraal perspectief) Cluster A Paranoïde PS Schizoïde PS Schizotypische PS Cluster B Antisociale

Nadere informatie

Chronisch, herhaald suicidaal gedrag bij borderline-patienten. Bert van Luyn Brugge, Plenaire middagsessie

Chronisch, herhaald suicidaal gedrag bij borderline-patienten. Bert van Luyn Brugge, Plenaire middagsessie Chronisch, herhaald suicidaal gedrag bij borderline-patienten Bert van Luyn Brugge, Plenaire middagsessie 1445-1615 Verschillende vormen van (chronisch) suïcidaal gedrag Suicidale Phenotypen 1. reactief,

Nadere informatie

SRS Informantenrapportage

SRS Informantenrapportage SRS Informantenrapportage Screeningslijst voor autismespectrumstoornissen ID 4589-11 Datum 19.09.2014 Informant: Tineke moeder SRS Profielformulier 3 / 9 PROFIELFORMULIER Screeningslijst voor autismespectrumstoornissen

Nadere informatie

Samenvatting Dit proefschrift beschrijft een aantal onderzoeken op het gebied van gehechtheid en psychosociaal functioneren in de volwassenheid. In hoofdstuk 1 wordt een overzicht gegeven van de gehechtheidstheorie.

Nadere informatie

Individuele verschillen in. persoonlijkheidskenmerken. Een genetisch perspectief

Individuele verschillen in. persoonlijkheidskenmerken. Een genetisch perspectief N Individuele verschillen in borderline persoonlijkheidskenmerken Een genetisch perspectief 185 ps marijn distel.indd 185 05/08/09 11:14:26 186 In de gedragsgenetica is relatief weinig onderzoek gedaan

Nadere informatie

Persoonlijkheidsstoornissen

Persoonlijkheidsstoornissen Persoonlijkheidsstoornissen PAUL VAN DER HEIJDEN MIRIAM VAN VESSEM Inhoud 1. Wat is een persoonlijkheidsstoornis? 2. Hoe vaak komt het voor? 3. Hoe stellen we een persoonlijkheidsstoornis vast? 4. Wat

Nadere informatie

Proefles Business Assistant - Secretary Management Institute - Dania van Damme

Proefles Business Assistant - Secretary Management Institute - Dania van Damme Positief beïnvloeden van gedrag Inzicht in gedrag en invloed uitoefenen met behulp van de roos van Leary Leary heeft in 1957 een model ontworpen waarmee relaties tussen mensen in kaart kunnen worden gebracht:

Nadere informatie

NEO-PI-3 Klinisch rapport

NEO-PI-3 Klinisch rapport NEO-PI-3 Klinisch rapport Persoonlijkheidsvragenlijst Stefan Bergmann ID 32768 Datum 23.05.2014 4 / 26 Neuroticisme T-score Zeer laag Laag Gemiddeld Hoog Zeer hoog 60 Neuroticisme Reactief. Neigt naar

Nadere informatie

Persoonlijkheidsstoornissen Oude wijn, oude zakken? Geert Lefevere klinisch psycholoog

Persoonlijkheidsstoornissen Oude wijn, oude zakken? Geert Lefevere klinisch psycholoog DSM-5 Persoonlijkheidsstoornissen Oude wijn, oude zakken? Geert Lefevere klinisch psycholoog AZ Sint-Jan Brugge AV 28-11-2014 Is er nieuws? Nee DSM-5 = DSM-IV: definitie A. duurzaam patroon van innerlijke

Nadere informatie

Reeks 11. Psychiatrie op volwassen leeftijd

Reeks 11. Psychiatrie op volwassen leeftijd Reeks 11 Psychiatrie op volwassen leeftijd Psychiatrische aandoeningen Wanneer ben je ziek en wat is normaal? Hoe wordt een diagnose gesteld? Symptomen van de meest voorkomende ziektebeelden Angst Depressie

Nadere informatie

Geweld is het vernietigen of schade toebrengen aan mensen, de natuur of aan dingen/

Geweld is het vernietigen of schade toebrengen aan mensen, de natuur of aan dingen/ Samenvatting door Jasmijn 918 woorden 27 juni 2016 6,8 4 keer beoordeeld Vak Methode Levensbeschouwing Zin in zin Godsdienst/ levensbeschouwing samenvatting hoofdstuk 5 geweld. Geweld is het vernietigen

Nadere informatie

SIPP persoonlijkheidsvragenlijst

SIPP persoonlijkheidsvragenlijst SIPP persoonlijkheidsvragenlijst Deze vragenlijst bestaat uit een aantal stellingen. Deze stellingen hebben betrekking op de laatste 3 maanden. Door per stelling aan te geven in hoeverre u het hier bent,

Nadere informatie

BIP Basisrapport. Werkgerelateerde persoonlijkheidsvragenlijst. Elizabeth Smit

BIP Basisrapport. Werkgerelateerde persoonlijkheidsvragenlijst. Elizabeth Smit BIP Basisrapport Werkgerelateerde persoonlijkheidsvragenlijst ID 4589-17 Datum 05.11.2014 BIP Inleiding 2 / 20 INLEIDING De BIP is een werkgerelateerde persoonlijkheidsvragenlijst die zich richt op persoonlijkheidsdimensies

Nadere informatie

HTS Report. d2-r. Aandachts- en concentratietest. Jeroen de Vries ID Datum Standaard. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report. d2-r. Aandachts- en concentratietest. Jeroen de Vries ID Datum Standaard. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam d2-r Aandachts- en concentratietest HTS Report ID 5107-7038 Datum 18.07.2017 Standaard d2-r Inleiding 2 / 16 INLEIDING De d2-r is een instrument voor het meten van de visuele selectieve aandacht, snelheid

Nadere informatie

Pijncentrum AZ Klina. Dr. M. Dingens Dr. B. Ickx Dr. K. Lauwers Dr. L. Van Gestel

Pijncentrum AZ Klina. Dr. M. Dingens Dr. B. Ickx Dr. K. Lauwers Dr. L. Van Gestel Dr. M. Dingens Dr. B. Ickx Dr. K. Lauwers Dr. L. Van Gestel Pijncentrum AZ Klina Augustijnslei 100 2930 Brasschaat Secretariaat: 03/650.51.10, 9u-13u en 14u-17u Woensdag 9u-13u en Vrijdag 9u-15u secretariaatpijncentrum@klina.be

Nadere informatie

LPFS SR NL. Instructies: Lees de volgende stellingen aandachtig en omcirkel in welke mate elke uitspraak op u van toepassing is:

LPFS SR NL. Instructies: Lees de volgende stellingen aandachtig en omcirkel in welke mate elke uitspraak op u van toepassing is: LPRS SR NL Pagina1 LPFS SR NL Naam/ID: Instructies: Lees de volgende stellingen aandachtig en omcirkel in welke mate elke uitspraak op u van toepassing is: niet waar Een beetje waar Vaak waar 1 Ik kan

Nadere informatie

General information of the questionnaire

General information of the questionnaire General information of the questionnaire Name questionnaire: Adult Temperament Questionnaire Original author: Rothbart, Ahadi, & Evans Translated by: Hartmann & Rothbart Date version: 2001 Language: Nederlands

Nadere informatie

K-LCM: De Child Life Chart Method Scoreformulier voor ouders dagelijks vooruitblikkend K-LCM

K-LCM: De Child Life Chart Method Scoreformulier voor ouders dagelijks vooruitblikkend K-LCM K-LCM: De Child Life Chart Method Scoreformulier voor ouders dagelijks vooruitblikkend K-LCM 1 Inhoud: Lijst met symptomen en behandeling...3 Registratie symptomen van Life Chart.4 Aanwijzigingen om Life

Nadere informatie

Overspannen test: vragenlijst voor een duidelijke diagnose De volgende vragenlijst is speciaal ontworpen om stressklachten en overspannenheid in

Overspannen test: vragenlijst voor een duidelijke diagnose De volgende vragenlijst is speciaal ontworpen om stressklachten en overspannenheid in Overspannen test: vragenlijst voor een duidelijke diagnose De volgende vragenlijst is speciaal ontworpen om stressklachten en overspannenheid in kaart te brengen. Het gaat om klachten die te maken kunnen

Nadere informatie

NEO-PI-3. Werkgerelateerd persoonlijkheidsprofiel. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum Kandidatenrapport

NEO-PI-3. Werkgerelateerd persoonlijkheidsprofiel. HTS Report. Jeroen de Vries ID Datum Kandidatenrapport NEO-PI-3 Werkgerelateerd persoonlijkheidsprofiel HTS Report ID 15890-3155 Datum 18.07.2017 Kandidatenrapport NEO-PI-3 Inleiding 2 / 12 INLEIDING Het NEO-PI-3 werkgerelateerde persoonlijkheidsprofiel Probleemoplossing

Nadere informatie

MOEILIJKE MENSEN? HTTP://WWW.YOUTUBE.COM/WATCH?V=GGHL0QQUXVU&FEATURE=REL ATED. Bernard Kloostra en Alie Schenk, Frontlijnteam 19-04-2012

MOEILIJKE MENSEN? HTTP://WWW.YOUTUBE.COM/WATCH?V=GGHL0QQUXVU&FEATURE=REL ATED. Bernard Kloostra en Alie Schenk, Frontlijnteam 19-04-2012 MOEILIJKE MENSEN? HTTP://WWW.YOUTUBE.COM/WATCH?V=GGHL0QQUXVU&FEATURE=REL ATED Bernard Kloostra en Alie Schenk, Frontlijnteam 19-04-2012 Moeilijke mensen, ze zijn overal. In je huis, in je buurt, op je

Nadere informatie

TH-PI Performance Indicator. Best Peter Assistant

TH-PI Performance Indicator. Best Peter Assistant Best Peter Assistant TH-PI Performance Indicator Dit rapport werd gegenereerd op 11-11-2015 door White Alan van Brainwave Ltd.. De onderliggende data dateren van 10-03-2015. OVER DE PERFORMANCE INDICATOR

Nadere informatie

General Personality Disorder. A study into the Core Components of Personality Pathology J.G. Berghuis

General Personality Disorder. A study into the Core Components of Personality Pathology J.G. Berghuis General Personality Disorder. A study into the Core Components of Personality Pathology J.G. Berghuis SAMENVATTING General Personality Disorder H. Berghuis Hoofdstuk 1 is de inleiding van dit proefschrift.

Nadere informatie