Informatie over de Hippische opleidingen van Groenhorst Barneveld:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie over de Hippische opleidingen van Groenhorst Barneveld:"

Transcriptie

1 Informatie over de Hippische opleidingen van Groenhorst Barneveld: Algemeen Groenhorst Barneveld biedt nagenoeg alle in Nederland bestaande opleidingen in de paardenhouderij aan. Deze opleidingen worden op verschillende niveaus en leerwegen aangeboden. Zo bieden wij voor ieder wat wils op het brede terrein van de paardenhouderij. De werkgelegenheid in de sector paardenhouderij is stabiel. Er is een grote vraag naar paardenspecialisten. Dat zijn mensen die niet alleen kennis hebben van het paard en de verzorging daarvan, maar ook van bijvoorbeeld het runnen van een stal en de regelgeving die daar bij hoort. Ervaring in de sector noodzakelijk! Werken in de paardenhouderij is vrij zwaar. Om te kunnen beslissen of je dit werk aankunt, is het noodzakelijk dat je enkele weken ervaring hebt met het fulltime werken op een paardenbedrijf. Voorbeelden van functies waar onze leerlingen in terecht komen: Medewerker op manege, handelsstal, hengstenhouderij, stoeterij etc. Bedrijfsleider op een manege Paardenhouder, paardenfokker Groom (professionele paardenverzorger) Ruiter Africhter van jonge paarden Instructeur Trainer Stamboekmedewerker Medewerker paardenkliniek Dierenartsassistent paardenkliniek Voorlichten en verkopen van paardenvoeders, paardenbenodigdheden etc. of in ruitersportzaak Hoefsmid Leerlingen kunnen kiezen uit de volgende opleidingen: Paardensport en -houderij opleiding Niveau 2: Medewerker paardenhouderij (2 jaar, BOL en BBL) Vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij (3 jaar, BOL en BBL) Niveau 4: Bedrijfsleider paardensport en -houderij niveau 4 (3 jaar, BOL) Bedrijfsleider paardensport en -houderij sprint, speciaal voor havisten (2 jaar, BOL) Rijvaardigheid Binnen de opleidingen paardensport en -houderij niveau 3 en niveau 4, zit het diploma aspirant instructeur (vooropleiding instructeur). Je mag daarmee gedurende drie jaar gediplomeerd les geven op bedrijven met een veiligheidscertificaat. Het minimale startniveau voor deze opleidingen is F6 niveau FNRS. Rijvaardigheidsfilm (alleen niveau 3 en niveau 4 paardensport en -houderij) Voorafgaand aan de opleiding beoordelen onze instructeurs jouw rijniveau aan de hand van een film. Deze film geeft een indicatie van jouw rijniveau. Op basis van deze film krijg je een advies over de meest geschikte opleiding. Na aanmelding krijg je via de mail een instructie over de aan te leveren film. Aanbeveling instructeur ORUN of NHB Deurne Naast het inleveren van een film ontvangen wij graag een aanbevelingsbrief van een instructeur (ORUN of NHB Deurne). Ook hierover volgt na aanmelding een instructie.

2 Instructeursopleiding Instructeur paardensport en -houderij (3 jaar, BOL). Bij voldoende belangstelling start er ook een BBL opleiding niveau 3 (3 jaar). Niveau 4: Instructeur/bedrijfsleider paardensport en -houderij (4 jaar, BOL). De instructeursopleidingen worden deels op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo (KNHS) gegeven en deels in Barneveld. Tijdens deze opleiding behaal je het instructeursdiploma basissport of wedstrijdsport. Toelatingsvoorwaarden: Eigen paard (min 1.60) Met paard minimaal L+2 dressuur & B+2 springen of L+2 springen & B+2 dressuur Met pony minimaal in één discipline M/Z en in een andere discipline B/L Wekelijks in staat zijn je paard mee te nemen naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo Regelmatig KNHS wedstrijd rijden Een toelatingsrijtest Hoefsmidopleiding Hoefsmid (3 jaar, BOL en BBL) Vaardigheid is erg belangrijk. Zorg dat je voorafgaand aan de opleiding al ervaring op doet. Voor deze opleiding moet je ook materialen aanschaffen. Extra diploma dierenartsassistent? Wil je naast je diploma Bedrijfsleider paardensport en -houderij ook een diploma dierenartsassistent behalen? Dat kan! Je doet dan eerst de niveau 4 opleiding Bedrijfsleider paardensport en -houderij (3 jaar) en daarna de opleiding Paraveterinair niveau 4 verkort (2 jaar). Na 5 jaar heb je dan twee diploma s. Bijzonderheden van onze Hippische opleidingen Sinds augustus 2016 geven wij alle praktijklessen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Voor de opleidingen paardensport en -houderij (niveau2, 3 en 4)maken wij gebruik van de schoolpaarden op het Nationaal Hippisch Centrum. Je hebt dus geen eigen paard nodig. Voor leerlingen met een Havo diploma bieden we een verkorte niveau 4 opleiding aan (2 jaar). We bieden de mogelijkheid tijdens de opleidingen paardensport en -houderij extra erkenningen te behalen, zoals ruiterbewijs, menbewijs, BHV/EHBO. (bij voldoende deelname) De vooropleiding voor gediplomeerd ORUN instructeur (aspirant-instructeur) zit in de opleiding paardensport en -houderij (niveau 3 en 4). Voor de opleiding paardensport en -houderij (niveau 3 en niveau 4) is rijervaring op F6 niveau gewenst. Voor de opleidingen Instructeur paardensport en -houderij en Instructeur/bedrijfsleider paardensport en -houderij is een eigen paard nodig van minimaal Tijdens de opleidingen Instructeur paardensport en -houderij en Instructeur/bedrijfsleider paardensport en -houderij behaal je het instructeursdiploma basissport of wedstrijdsport, afhankelijk van jouw rijniveau.

3 Meest gestelde vragen over de Paardensport en -houderij opleidingen Is er pensionstalling in Barneveld? Er is mogelijkheid om je paard in de omgeving te stallen. Dit is wel op eigen initiatief. Je kunt een advertentie plaatsen in de Barneveldse krant of informeren bij de KNHS. Kamer en kostadressen in Barneveld? Bij inschrijving is er een digitale lijst met kamer- en kostadressen te verkrijgen. Heb je een eigen laptop nodig? Ja, een eigen laptop is verplicht. Hoeveel gaan we rijden tijdens de opleiding? In alle leerjaren van de paardensport en -houderij opleidingen en worden rijlessen aangeboden. Een uitzondering hierop is de niveau 2 BBL-opleiding. In welke opleiding(en) haal je een instructeursdiploma? In de Paardensport en -houderij opleidingen op niveau 3 en niveau 4 haal je de vooropleiding voor gediplomeerd ORUN instructeur (aspirantinstructeur). (Haal je de vooropleiding niet, dan haal je ook het diploma paardensport en houderij niet. Je kunt dan uitstromen met een diploma Dierverzorging.) In de Instructeur paardensport en -houderij opleidingen haal je het instructeursdiploma basissport of wedstrijdsport. Kun je deze opleiding ook doen als je niet fit bent? Uit welzijnsoogpunt willen we dat niet alleen onze paarden fit zijn en een goede conditie hebben, maar ook onze leerlingen. Ruiterfitheid is dan ook een belangrijk onderdeel in onze opleiding. Ook moet je zelfstandig aan je conditie werken. Wanneer je als ruiter dusdanig zwaar bent dat dit het welzijn en de gezondheid van de paarden schaadt, kan en mag je niet op onze schoolpaarden rijden. Heb je rijervaring nodig voor niveau 2? Voor de niveau 2 opleiding heb je geen rijervaring nodig. Mocht je willen doorstromen van niveau 2 naar niveau 3 dan geldt de rijervaring wel. Hoe vaak ga je naar de KNHS? Voor de opleiding paardensport en -houderij ga je gemiddeld één dag per week naar het Nationaal Hippisch Centrum. Kun je deze opleiding combineren met de opleiding Paraveterinair? Na de opleiding Bedrijfsleider paardensport en -houderij kun je doorstromen naar de opleiding Paraveterinair (dierverzorging). Daar kun je dan de verkorte opleiding Paraveterinair doen (2 jaar). Je behaalt dan twee diploma s in 5 jaar. Doorstromen naar het HBO? Wil je doorstromen naar het HBO, dan kun je een doorstroompakket voor het HBO volgen. Dit biedt de mogelijkheid om verkort een diploma te behalen bij een verwante HBO. Op welk niveau kun je de opleiding Hoefsmid doen? Je kunt deze opleiding alleen op niveau 3 doen. Je kunt daarbij kiezen uit BOL of BBL.

4 Meest gestelde vragen over de Instructeursopleidingen Wat zijn de toelatingsvoorwaarden voor de Instructeursopleidingen? Toelatingsvoorwaarden: Eigen paard (min 1.60) Klinisch gezond Geschikt voor dressuur- en springlessen (of twee paarden, één voor springen en één voor dressuur) Betrouwbaar in de omgang en onder het zadel Het paard of de pony wordt door de instructeurs gekeurd als geschikt of ongeschikt als opleidingspaard Met paard minimaal L+2 dressuur & B+2 springen of L+2 springen & B+2 dressuur Met pony minimaal in één discipline M/Z en in een andere discipline B/L Wekelijks in staat zijn je paard mee te nemen naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo Regelmatig KNHS wedstrijd rijden Een toelatingsrijtest op de KNHS (deze is bindend) waarbij je je eigen paard meeneemt voor zowel dressuur als springen (spring- of veelzijdigheidszadel). Deze rijtest vindt plaats op dinsdag 30 mei vanaf 13:00. Iedere leerling krijgt een intake- en motivatiegesprek Hoe zit het met de stagebedrijven voor de Instructeursopleidingen? Leerlingen van de Instructeursopleidingen lopen stage op een sporthandelsstal waar ze ook de mogelijkheid hebben om hun rijniveau te verbeteren. Het stagebedrijf moet een SBB goedgekeurd bedrijf zijn (samenwerkingsorganisatie beroepsonderwijs bedrijfsleven). Je moet de mogelijkheid hebben om onder begeleiding ervaring op te doen met rijden, springen, instructie geven, longeren, enzovoort. Je bedrijf moet door je mentor en de instructeurs als geschikt bevonden worden Wat leer je bij de Instructeursopleidingen? Het verbeteren van je eigen rijvaardigheid, didactiek, rijtechniek, ruiterfitheid, lesgeven en coachen, exterieur en beweging, parcoursbouw, ziekteleer, enzovoort. Wat kun je worden met de Instructeursopleidingen? Mogelijke beroepen zijn: ruiter, instructeur, trainer, medewerker op een sportstal, stalmanager (niveau 4). Moet je een eigen paard hebben voor de Instructeursopleidingen? Ja, je moet een eigen paard of leenpaard tot je beschikking hebben (gezond en geschikt volgens de instructeurs). Hier moet je ook wedstrijden mee te kunnen rijden. Je mag één paard meenemen voor beide disciplines (dressuur/springen) of één paard per discipline. Ook moet je de mogelijkheid hebben om het paard minimaal twee dagen per week mee te nemen naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Welke dagen zijn de leerlingen van de Instructeur paardensport en -houderij opleiding in Ermelo en welke dagen in Barneveld en welke dagen op stage? 1 e jaars BOL: ma Barneveld, di en wo Ermelo en do en vrij stage (onder voorbehoud) 1 e jaars BBL: ma Barneveld, di Ermelo en wo t/m vrij stage 2 e jaars BOL: ma Barneveld, di en wo Ermelo, do en vrij Barneveld en minimaal 1x een blokstage van 7/8 weken 2 e jaars BBL: ma Barneveld, di ochtend Ermelo en wo t/m vrij stage De tijden van de rijlessen variëren per blok en kunnen in verband met evenementen op het KNHS centrum ook tussentijds variëren. Op dit moment kunnen zowel paard als ruiter van dinsdag op woensdag blijven logeren op de KNHS. Hier zijn kosten aan verbonden (zie volgende vraag). Wat is het kostenplaatje voor de Instructeursopleidingen? Indicatie van de kosten voor de stalling van het paard:

5 Paarden kunnen door ouders worden gebracht en gehaald. Stalling KNHS centrum: 27,50 per dag bij losse reserveringen Bij reservering voor één overnachting per week gedurende het gehele schooljaar: 950,00 Indicatie voor de kosten van de overnachting(en) voor de leerling: De kosten voor een losse overnachting op het KNHS centrum bedragen 13,00 per nacht Bij reservering voor één overnachting per week gedurende het gehele schooljaar: 600,00 Zie ook de kostenindicatie. Welk diploma heb je na deze opleiding? Je hebt straks een volwaardig mbo diploma (niveau 3 of niveau 4) én een instructeursopleiding basissport allround of instructeur wedstrijdsport. Aan welke eisen moet een stageplek voldoen? Het stagebedrijf moet een SBB goedgekeurd bedrijf zijn (samenwerkingsorganisatie beroepsonderwijs bedrijfsleven). Passend bij het juiste crebo De praktijkopleider (POL) moet een niveau 4 instructeur (wedstrijdsportinstructeur) zijn. Het stagebedrijf moet goedgekeurd worden door de mentor en de instructeurs. Leerlingen moeten op het bedrijf moeten regelmatig (onder begeleiding) kunnen rijden. Hoe kom ik aan een geschikt stagebedrijf? Via je eigen sportnetwerk en via het netwerk van je sportmentoren en instructeurs. Dit mag niet op een familiebedrijf zijn. Hoe schrijf ik mij in? Inschrijven gaat via een aanmeldingsformulier. Instructeur paardensport en -houderij opleiding: zet op het aanmeldingsformulier een kruisje bij: Niveau 3 vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij. Zet hierachter dat je de instructeurs opleiding in Ermelo wilt volgen. Na aanmelding word je uitgenodigd voor een intake- en motivatiegesprek op het Groenhorst in Barneveld en een AMN-test Bij de rijtest op het KNHS centrum neem je een portfolio mee

Welkom op de opendag van Groenhorst Barneveld. Hippische opleidingen

Welkom op de opendag van Groenhorst Barneveld. Hippische opleidingen Welkom op de opendag van Groenhorst Barneveld Hippische opleidingen Groenhorst Barneveld Groenhorst Barneveld 2000 leerlingen Dierverzorging Hippische opleidingen 400 leerlingen Veehouderij Groen, Grond

Nadere informatie

Open dag Hippische opleidingen

Open dag Hippische opleidingen Open dag Hippische opleidingen Aeres MBO Barneveld 2000 leerlingen Aeres MBO Barneveld Dierverzorging Hippische opleidingen 300-400 lln. hippisch Veehouderij Groen, Grond & Infra 12 september 2017 2 Onze

Nadere informatie

Welkom bij Groenhorst Barneveld. Hippische opleidingen

Welkom bij Groenhorst Barneveld. Hippische opleidingen Welkom bij Groenhorst Barneveld Hippische opleidingen Groenhorst Barneveld Groenhorst Barneveld 1900 leerlingen Dierverzorging Hippische opleidingen 400 leerlingen Veehouderij Groen, Grond en Infra Onze

Nadere informatie

mbo paard Altijd de specialisatie die jóu past: Paardenhouderij Paardensport Professioneel partner van paarden

mbo paard Altijd de specialisatie die jóu past: Paardenhouderij Paardensport Professioneel partner van paarden mbo paard 2015 2016 Altijd de specialisatie die jóu past: Paardenhouderij Paardensport Professioneel partner van paarden mbo paard Help zelf je toekomst in het zadel Zijn (wedstrijd)paarden je lust en

Nadere informatie

Paard.zone Paardenhouderij. Paardensport. Hoefsmid. is de nieuwe naam van AOC Oost & Groene Welle.

Paard.zone Paardenhouderij. Paardensport. Hoefsmid. is de nieuwe naam van AOC Oost & Groene Welle. Paard.zone 2018-2019 Paardenhouderij Paardensport Hoefsmid is de nieuwe naam van AOC Oost & Groene Welle. Inhoud INHOUD PAARD.ZONE ONS ONDERWIJS DE PRAKTIJK IN KIES ZELF PAARD.ZONE Werken met paarden en

Nadere informatie

mbo paard Altijd de specialisatie die jóu past: Hoefsmid Paardenhouderij Paardensport Professioneel partner van paarden

mbo paard Altijd de specialisatie die jóu past: Hoefsmid Paardenhouderij Paardensport Professioneel partner van paarden mbo paard 2017 2018 Altijd de specialisatie die jóu past: Hoefsmid Paardenhouderij Paardensport Professioneel partner van paarden mbo paard Help zelf je toekomst in het zadel Zijn (wedstrijd)paarden je

Nadere informatie

mbo paard Altijd de specialisatie die jóu past: Hoefsmid Paardenhouderij Paardensport Professioneel partner van paarden

mbo paard Altijd de specialisatie die jóu past: Hoefsmid Paardenhouderij Paardensport Professioneel partner van paarden mbo paard 2016 2017 Altijd de specialisatie die jóu past: Hoefsmid Paardenhouderij Paardensport Professioneel partner van paarden mbo paard Help zelf je toekomst in het zadel Zijn (wedstrijd)paarden je

Nadere informatie

Wat maak jij. Paardenhouderij. morgen mee MBO

Wat maak jij. Paardenhouderij. morgen mee MBO Wat maak jij morgen mee MBO Morgen is groen bij AOC Oost Morgen is groen bij AOC Oost. En dat is maar goed ook. We hebben een groene wereld nodig, waarin jij en je omgeving goed kunnen leven. Daar zijn

Nadere informatie

Paard.zone Paardenhouderij. Paardensport. Hoefsmid. is de nieuwe naam van AOC Oost & Groene Welle.

Paard.zone Paardenhouderij. Paardensport. Hoefsmid. is de nieuwe naam van AOC Oost & Groene Welle. Paard.zone 2020-2021 Paardenhouderij Paardensport Hoefsmid is de nieuwe naam van AOC Oost & Groene Welle. Inhoud INHOUD ZONE.COLLEGE PAARD.ZONE LES OP MANEGE PRAKTIJK ALTIJD DICHTBIJ 3 HAAL JE BESTE BINNENSTE

Nadere informatie

Manege Instructeur KNHS OPLEIDINGEN. Inhoudsopgave. KNHS Opleidingen De manege instructeursopleidingen. Aspirant Manege Instructeurs

Manege Instructeur KNHS OPLEIDINGEN. Inhoudsopgave. KNHS Opleidingen De manege instructeursopleidingen. Aspirant Manege Instructeurs KNHS Opleidingen 018 Manege Instructeur KNHS OPLEIDINGEN pagina KNHS Opleidingen 018 Het vinden van goed opgeleid en gemotiveerd personeel is niet altijd even gemakkelijk. Veel enthousiaste instructeurs

Nadere informatie

mbo paardenhouderij Professioneel partner van paarden

mbo paardenhouderij Professioneel partner van paarden mbo paardenhouderij 2014 2015 Professioneel partner van paarden mbo paardenhouderij Help zelf je toekomst in het zadel Zijn paarden je lust en je leven? Dan is er goed nieuws! Met de opleiding Paardenhouderij

Nadere informatie

Opleidingsbrochure. Dier Hippische opleidingen Veehouderij Groen, Grond & Infra

Opleidingsbrochure. Dier Hippische opleidingen Veehouderij Groen, Grond & Infra 2018-2019 Opleidingsbrochure Dier Hippische opleidingen Veehouderij Groen, Grond & Infra Inhoud Onze campus 4 Kosten van de opleiding 10 Onze opleidingen Dier 12 Hippische opleidingen 20 Veehouderij 30

Nadere informatie

INFOBLAD Dier & Welzijn

INFOBLAD Dier & Welzijn INFOBLAD Dier & Welzijn MBO-paardenhouderij Opleidingsinformatie Paarden zijn je lust en je leven. Je houdt ervan om ze te verzorgen en met ze te gaan rijden. Heb jij een passie voor paarden en wil je

Nadere informatie

INFOBLAD - Dier & Welzijn

INFOBLAD - Dier & Welzijn INFOBLAD - Dier & Welzijn MBO-paardenhouderij Opleidingsinformatie Paarden zijn je lust en je leven. Je houdt ervan om ze te verzorgen en met ze te gaan rijden. Heb jij een passie voor paarden en wil je

Nadere informatie

Welkom bij Dierverzorging

Welkom bij Dierverzorging Welkom bij Dierverzorging Groenhorst Barneveld Deze presentatie is vanaf 23 januari te downloaden via www.opendagbarneveld.nl Groenhorst Barneveld Groenhorst Barneveld Dierverzorging Paard Veehouderij

Nadere informatie

Instructeursopleiding

Instructeursopleiding Instructeursopleiding KNHS OPLEIDINGEN 9 Instructeursopleidingen pagina 2 Instructeursopleidingen 9 Paardensport is jouw passie. Je voelt je er thuis. Je hebt jarenlang hard gewerkt en dat loont. Je wordt

Nadere informatie

Talent voor groei. Welkom bij Dierverzorging. Deze presentatie is vanaf 12 maart s middags te downloaden via

Talent voor groei. Welkom bij Dierverzorging. Deze presentatie is vanaf 12 maart s middags te downloaden via Talent voor groei Welkom bij Dierverzorging Deze presentatie is vanaf 12 maart s middags te downloaden via www.opendagbarneveld.nl Aeres MBO Barneveld Aeres MBO Barneveld Dierverzorging Hippisch Veehouderij

Nadere informatie

INSTRUCTEURSOPLEIDING

INSTRUCTEURSOPLEIDING INSTRUCTEURSOPLEIDING INSTRUCTEURSOPLEIDING 2 3 VOOROPLEIDING (ASPIRANT INSTRUCTEUR) INSTRUCTEUR BASISSPORT / INSTRUCTEUR WEDSTRIJDSPORT / TRAINER VRIJSTELLINGEN / EVC TRAJECT Instructeursopleidingen

Nadere informatie

Instructeursopleiding

Instructeursopleiding Instructeursopleiding KNHS OPLEIDINGEN Instructeursopleidingen pagina 2 Instructeursopleidingen Paardensport is jouw passie. Je voelt je er thuis. Je hebt jarenlang hard gewerkt en dat loont. Je wordt

Nadere informatie

Welkom bij Dierverzorging havo instroom

Welkom bij Dierverzorging havo instroom Welkom bij Dierverzorging havo instroom Groenhorst Barneveld Deze presentatie is vanaf 23 januari te downloaden via www.opendagbarneveld.nl Groenhorst Barneveld Groenhorst Barneveld Dierverzorging Paard

Nadere informatie

KNHS-OPLEIDINGEN INSTRUCTEURSOPLEIDING

KNHS-OPLEIDINGEN INSTRUCTEURSOPLEIDING KNHS-OPLEIDINGEN INSTRUCTEURSOPLEIDING KLIK HIER VOOR JE KEUZE >> ASPIRANT- INSTRUCTEUR (VOOROPLEIDING) / INSTRUCTEUR BASISSPORT / INSTRUCTEUR WEDSTRIJDSPORT / EVC TRAJECT 2 3 De opleidingen van de KNHS

Nadere informatie

Informatieavond. studiekeuze

Informatieavond. studiekeuze Informatieavond studiekeuze Wat wil je later worden? Elk domein / vakgebied heeft een aantal opleidingen Sector Economie Domein / vakgebied economie en administratie handel en ondernemerschap horeca en

Nadere informatie

aanmelden. Mike, Bianca, Ron en Evelien onderweg naar een groene mbo-opleiding. agribusiness bloem & styling

aanmelden. Mike, Bianca, Ron en Evelien onderweg naar een groene mbo-opleiding. agribusiness bloem & styling Aanmelden 2017-2018 agribusiness bloem & styling dier groen & techniek voeding & gezondheid Mike, Bianca, Ron en Evelien onderweg naar een groene mbo-opleiding aanmelden 2017-2018 Groen licht voor succes!

Nadere informatie

Instructeursopleiding

Instructeursopleiding sopleiding sopleidingen Manege- Overzicht opleidingen 1 Opleiding Manege Overzicht opleidingen 18 ORUN 1 Voorwaarden voor deelname 0 Varianten en startdatum EVC 3 Opbouw EVC-traject KNHS OPLEIDINGEN sopleidingen

Nadere informatie

Paardenverzorger. Laat jezelf zien. Hippische Opleidingen (Animal Friends*) niveau 2

Paardenverzorger. Laat jezelf zien. Hippische Opleidingen (Animal Friends*) niveau 2 Hippische Opleidingen (Animal Friends*) niveau 2 Paardenverzorger LEERWEG DUUR PLAATS BOL 2 jaar Raalte* * Raalte: Zwolsestraat 63a Het paard is een uniek dier. Het dier is een topatleet van nature, maar

Nadere informatie

Medewerker Ruitersportzaak

Medewerker Ruitersportzaak Hippische Opleidingen (Animal Friends*) niveau 3 Medewerker Ruitersportzaak LEERWEG DUUR PLAATS BOL 3 jaar* Raalte** * Of 1 jaar na het behalen van het diploma Paardenverzorger op niveau 2 ** Raalte: Zwolsestraat

Nadere informatie

PAARD&OPLEIDINGEN INSTRUCTEURSOPLEIDING & OFFICIAL OPLEIDING

PAARD&OPLEIDINGEN INSTRUCTEURSOPLEIDING & OFFICIAL OPLEIDING PAARD&OPLEIDINGEN INSTRUCTEURSOPLEIDING & OFFICIAL OPLEIDING INSTRUCTEURSOPLEIDING 2 VOOROPLEIDING (ASPIRANT INSTRUCTEUR) INSTRUCTEUR BASISSPORT / INSTRUCTEUR WEDSTRIJDSPORT / TRAINER VRIJSTELLINGEN /

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * EXTRA VAKANTIE EDITIE * NIEUWSBRIEF * OVERIGE ACTIVITEITEN

* NIEUWSBRIEF * EXTRA VAKANTIE EDITIE * NIEUWSBRIEF * OVERIGE ACTIVITEITEN * NIEUWSBRIEF * EXTRA VAKANTIE EDITIE * NIEUWSBRIEF * Hoewel het weer pas dit weekend op lenteweer gaat lijken is het aan het einde van deze maand al weer meivakantie en niet lang daarna kunnen we ons

Nadere informatie

MBO-opleidingen. van MBO Maasland

MBO-opleidingen. van MBO Maasland MBO-opleidingen van MBO Maasland 2018 2019 MBO Maasland ligt in Midden-Delfland, tussen Rotterdam en Den Haag. Het Midden-Delflands landschap ligt als een regio van rust, ruimte en groene bedrijvigheid

Nadere informatie

dier Mandy Kuijper onderweg naar een groene opleiding *dierenartsassistent *dierverzorging *paardenhouderij *paraveterinair

dier Mandy Kuijper onderweg naar een groene opleiding *dierenartsassistent *dierverzorging *paardenhouderij *paraveterinair aanpakker praktisch verantwoordelijk dieren verzorgen anderen helpen Afwisseling overzicht houden observeren problemen oplossen Mandy Kuijper onderweg naar een groene opleiding dier *dierenartsassistent

Nadere informatie

MBO-opleidingen. Lentiz MBO Maasland. Dé mbo-opleiding bij jou in de buurt! in Maasland LENTIZ MBO MAASLAND / 1

MBO-opleidingen. Lentiz MBO Maasland. Dé mbo-opleiding bij jou in de buurt! in Maasland LENTIZ MBO MAASLAND / 1 MBO-opleidingen Lentiz MBO Maasland Dé mbo-opleiding bij jou in de buurt! in Maasland LENTIZ MBO MAASLAND / 1 Onze MBO-opleidingen Outdoor Activities BOL, NIVEAU 3, 4 4 Hovenier BBL/BOL, NIVEAU 2, 3, 4

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

Alles over dierverzorging leer je in Barneveld

Alles over dierverzorging leer je in Barneveld Alles over dierverzorging leer je in Barneveld Welkom bij Veehouderij melkvee pluimvee varkens Presentatie downloaden op www.opendagbarneveld.nl Alles over dierverzorging leer je in Barneveld Groenhorst

Nadere informatie

Lentiz mbo-opleidingen 2016-2017. Jouw MBO in de regio! MBO Maasland

Lentiz mbo-opleidingen 2016-2017. Jouw MBO in de regio! MBO Maasland Lentiz mbo-opleidingen 2016-2017 MBO Maasland JOUW KANSEN LIGGEN HIER! Lentiz MBO Maasland ligt in Midden-Delfland, tussen Rotterdam en Den Haag. Het Midden-Delflands landschap ligt als een regio van rust,

Nadere informatie

Reglement Licenties Hippische Instructie en Officials

Reglement Licenties Hippische Instructie en Officials Reglement Licenties Hippische Instructie en Officials Inleiding De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) hanteert een licentiesysteem voor instructeurs en officials in de paardensport.

Nadere informatie

WELKOM OP HET VMBO MAASLAND.

WELKOM OP HET VMBO MAASLAND. WELKOM OP HET VMBO MAASLAND www.lentiz.nl/vmbo-maasland Hallo leerlingen uit groep 8! Dit is een heel belangrijk jaar. Je zit nu in de laatste groep van de basisschool en volgend jaar ga je naar het voortgezet

Nadere informatie

aanmelden. Mike, Bianca, Ron en Evelien onderweg naar een groene mbo-opleiding. agribusiness bloem & styling

aanmelden. Mike, Bianca, Ron en Evelien onderweg naar een groene mbo-opleiding. agribusiness bloem & styling Aanmelden 2016-2017 agribusiness bloem & styling dier groen & techniek voeding & gezondheid Mike, Bianca, Ron en Evelien onderweg naar een groene mbo-opleiding aanmelden 2016-2017 Groen licht voor succes!

Nadere informatie

Talent voor groei. Welkom bij Dierverzorging havo instroom. Deze presentatie is vanaf 12 maart s middags te downloaden via

Talent voor groei. Welkom bij Dierverzorging havo instroom. Deze presentatie is vanaf 12 maart s middags te downloaden via Talent voor groei Welkom bij Dierverzorging havo instroom Deze presentatie is vanaf 12 maart s middags te downloaden via www.opendagbarneveld.nl AERES MBO Barneveld Aeres MBO Barneveld Dierverzorging Hippisch

Nadere informatie

Instructeur Paardensport & -Houderij

Instructeur Paardensport & -Houderij niveau 4 NIEUW! Instructeur Paardensport & -Houderij LEERWEG DUUR PLAATS BOL 3 jaar Raalte* * Raalte: Zwolsestraat 63a Ben jij gek op paardensport en wil je paard en ruiter helpen betere prestaties te

Nadere informatie

Groen en cultuurtechniek (loonwerk)

Groen en cultuurtechniek (loonwerk) Talent voor groei Hartelijk welkom bij de voorlichting Groen en cultuurtechniek (loonwerk) Arbeidsmarkt Bedrijfsleider loonbedrijf Medewerker techniek Planner Agrarisch loonwerk ZZP er Groenvoorziening

Nadere informatie

Instructeursopleiding

Instructeursopleiding Instructeursopleiding KNHS OPLEIDINGEN Opbouw EVC-traject 1 Instructeursopleidingen pagina 2 Instructeursopleidingen Paardensport is jouw passie. Je voelt je er thuis. Je hebt jarenlang hard gewerkt en

Nadere informatie

mbo dierverzorging Waak over het welzijn van dieren

mbo dierverzorging Waak over het welzijn van dieren mbo dierverzorging 2016 2017 Waak over het welzijn van dieren mbo dierverzorging Dieren verdienen jouw zorg Vind jij dieren al je hele leven geweldig? Dan is er goed nieuws! Met de opleiding Dierverzorging

Nadere informatie

Voltijdse dagopleiding manegehouder africhter

Voltijdse dagopleiding manegehouder africhter Voltijdse dagopleiding manegehouder africhter Kies je voor een opleiding bij SYNTRA Midden-Vlaanderen, dan kan je rekenen op een professionele opleiding die steeds vertrekt vanuit de praktijk. Je krijgt

Nadere informatie

mbo dierverzorging Waak over het welzijn van dieren

mbo dierverzorging Waak over het welzijn van dieren mbo dierverzorging 2017 2018 Waak over het welzijn van dieren mbo dierverzorging Dieren verdienen jouw zorg Vind jij dieren al je hele leven geweldig? Dan is er goed nieuws! Met de opleiding Dierverzorging

Nadere informatie

Brochure Jaaropleiding Klassieke Rijkunst Voor eigenaren

Brochure Jaaropleiding Klassieke Rijkunst Voor eigenaren Brochure Jaaropleiding Klassieke Rijkunst Voor eigenaren 2018/2019 In deze brochure vind je algemene informatie over de Jaaropleiding Klassieke Rijkunst voor eigenaren van de School voor Mens en Paard.

Nadere informatie

Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans. Leliestraat 37-2860 St-Katelijne-Waver

Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans. Leliestraat 37-2860 St-Katelijne-Waver Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans Leliestraat 37-2860 St-Katelijne-Waver zomer 2016 Overzicht Juli Zaterdag Zondag 1 2 3 4 Funkamp 5 Funkamp 6 Funkamp 7 Funkamp 8 Funkamp 9 10 11 12 13 14 15

Nadere informatie

Dierenhouderij en -verzorging

Dierenhouderij en -verzorging Dierenhouderij en -verzorging Onderwijs 2012-2013 Deze factsheet bevat specifieke informatie over het middelbaar beroepsonderwijs voor de dierenhouderij en -verzorging. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

Nadere informatie

FLOWER DESIGN. Wellantcollege MBO Aalsmeer Wellantcollege Linnaeus MBO Amsterdam. 2010-2011 Flower Design, Bloem en Interieur:

FLOWER DESIGN. Wellantcollege MBO Aalsmeer Wellantcollege Linnaeus MBO Amsterdam. 2010-2011 Flower Design, Bloem en Interieur: FLOWER DESIGN Wellantcollege MBO Aalsmeer Wellantcollege Linnaeus MBO Amsterdam 2010-2011 Flower Design, Bloem en Interieur: - Medewerker Bloembinden (niv.2) BBL - Vakbekwaam Medewerker Bloembinden (niv.3)

Nadere informatie

Ruimtelijke Onderbouwing Wolddijk 50

Ruimtelijke Onderbouwing Wolddijk 50 Ruimtelijke Onderbouwing Wolddijk 50 Het plan De initiatiefnemers hebben enkele jaren geleden middels een wijzigignsplan de bestemming van dit perceel veranderd van wonen naar agrarisch aanverwant bedrijf.

Nadere informatie

NRPS SUBLI CUP ERMELO

NRPS SUBLI CUP ERMELO ERMELO NRPS (V51040) 17-9-2016 Marian De Ruiter VP0077545 0577-401150 Status: Gesloten Outdoor Pony en Paard 3 Openstelling: Stamboek/Ras/Type Selectiewedstrijd: Nee Inschrijven Start inschrijven: 28-7-2016

Nadere informatie

Animal Friends. Dierverzorging MBO - BOL 2007-2008

Animal Friends. Dierverzorging MBO - BOL 2007-2008 2007-2008 ANIMAL FRIENDS MBO - BOL Animal Friends Dierverzorging In Nederland is er naast huisdieren zoals honden, katten, vogels en vissen ook een groot aantal andere inheemse en uitheemse dieren. Elk

Nadere informatie

Aantal deelnemers paardensport 2013-2014: 293. Meest gevolgde niveau: 4

Aantal deelnemers paardensport 2013-2014: 293. Meest gevolgde niveau: 4 PAARDENSPORT Onderwijs 2013-2014 Deze factsheet bevat specifieke informatie over het middelbaar beroepsonderwijs voor de paardensport. Onderwerpen die aan bod komen zijn: aantal deelnemers, aantal gediplomeerden

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Oktober 2018

Nieuwsbrief: Oktober 2018 Nieuwsbrief: Oktober 2018 Evenementen in september Vereniging nieuws Bakbezetting *De ze informatie kunt u tevens op de website van het HCE vinden. Gedurende de zomermaanden wordt overwegend gebruik gemaakt

Nadere informatie

3 VMBO pre-examenjaar. Het kiezen van een vervolgopleiding

3 VMBO pre-examenjaar. Het kiezen van een vervolgopleiding 3 VMBO pre-examenjaar Het kiezen van een vervolgopleiding Leerplichtige leeftijd: Samenvatting v.d. belangrijkste wet- en regelgeving in de Leerplichtwet 1969: Alle kinderen tussen de 5 en 16 jaar die

Nadere informatie

14YD Lentiz. MBO Factsheet Convenantjaar Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers - versie 1 Uitgave: februari 2019

14YD Lentiz. MBO Factsheet Convenantjaar Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers - versie 1 Uitgave: februari 2019 YD Lentiz MBO Factsheet Convenantjaar 7 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers versie Uitgave: februari Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over Lentiz. De tabellen zijn gebaseerd

Nadere informatie

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij Cohort: Start in 2017 Leerweg: BOL Niveau: 3

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij Cohort: Start in 2017 Leerweg: BOL Niveau: 3 Studievoortgangsregeling Opleiding: Vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij Cohort: Start in 2017 Leerweg: BOL Niveau: 3 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 De totstandkoming van het (bindend) studieadvies...

Nadere informatie

Bedrijfsleider Paardensport & -Houderij

Bedrijfsleider Paardensport & -Houderij niveau 4 Bedrijfsleider Paardensport & -Houderij LEERWEG DUUR PLAATS BOL 3 jaar Raalte* * Raalte: Zwolsestraat 63a Binnen een manegebedrijf houd jij het overzicht. Jij weet precies wie wat doet, je controleert

Nadere informatie

0) Heeft u in het verleden ooit wel eens een FNRS Ruiterpaspoort gehad?

0) Heeft u in het verleden ooit wel eens een FNRS Ruiterpaspoort gehad? 0) Heeft u in het verleden ooit wel eens een FNRS Ruiterpaspoort gehad? nee ja ja, die heb ik nog steeds. Let op voor u hebben we de vragenlijst voor FNRS Ruiterpaspoorthouders ontwikkeld. Verlaat deze

Nadere informatie

Talent voor groei. Welkom bij Veehouderij. melkvee pluimvee varkens

Talent voor groei. Welkom bij Veehouderij. melkvee pluimvee varkens Talent voor groei Welkom bij Veehouderij melkvee pluimvee varkens Aeres MBO Barneveld Aeres MBO Barneveld Dierverzorging Hippisch Veehouderij Groen en cultuurtechniek Grootste MBO opleider in Nederland

Nadere informatie

MANEGENIEUWS. In dit nummer: Ponyweekend

MANEGENIEUWS. In dit nummer: Ponyweekend Manege De Eilandruiters 1 oktober 2017 Editie 1, Nr. 3 MANEGENIEUWS Ponyweekend 22/23/24 September was het ponyweekend met dit jaar circus als thema. Er waren een speurtocht en buitenrit georganiseerd,

Nadere informatie

Lentiz mbo-opleidingen JOUW MBO IN DE REGIO! MBO Maasland

Lentiz mbo-opleidingen JOUW MBO IN DE REGIO! MBO Maasland Lentiz mbo-opleidingen 2017-2018 JOUW MBO IN DE REGIO! MBO Maasland JOUW KANSEN LIGGEN HIER! Lentiz MBO Maasland ligt in Midden-Delfland, tussen Rotterdam en Den Haag. Het Midden-Delflands landschap ligt

Nadere informatie

Informatie avond 3 mavo SCHOOLJAAR 2010-2011

Informatie avond 3 mavo SCHOOLJAAR 2010-2011 Informatie avond 3 mavo SCHOOLJAAR 2010-2011 Hartelijk welkom Gerard Rozing verantwoordelijk voor 3 mavo Wendy van der Laan en Miranda Bult Decanen Mavo/Havo Programma Stand van zaken 3 mavo Het decanaat

Nadere informatie

Welkom! Leerlingen bij ouders zitten. Mobiele telefoon a.u.b. uit.

Welkom! Leerlingen bij ouders zitten. Mobiele telefoon a.u.b. uit. Welkom! Leerlingen bij ouders zitten. Mobiele telefoon a.u.b. uit. Mededelingen Overgangsrichtlijnen van klas 2 naar 3; Determinatie: keuze kader-, basis beroepsgerichte Leerweg; of gemengde Leerweg. Zorg

Nadere informatie

Lesgeven aan kinderen

Lesgeven aan kinderen Lesgeven aan kinderen Lesopbouw en les voorbereiding improvisatie voorbereiding Een goede planning is het halve werk!!!!! Omdat: Planning over langere termijn ( FNRS ruiterplan) Doelgericht te werk gaan

Nadere informatie

Je voelt je snel thuis op het Sondervick

Je voelt je snel thuis op het Sondervick Je voelt je snel thuis op het Sondervick ik op het Sondervick jij op het Sondervick wij op het Sondervick Voor de toekomstige brugklasser Het Sondervick College Welkom bij het Sondervick College! Misschien

Nadere informatie

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Bedrijfsleider paardensport en -houderij Cohort: Start in 2018 Leerweg: BOL Niveau: 4

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Bedrijfsleider paardensport en -houderij Cohort: Start in 2018 Leerweg: BOL Niveau: 4 Studievoortgangsregeling Opleiding: Bedrijfsleider paardensport en -houderij Cohort: Start in 2018 Leerweg: BOL Niveau: 4 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 De totstandkoming van het (bindend) studieadvies...

Nadere informatie

EXAMENPLAN Vaststellingsdatum examenplan. Naam kwalificatiedossier. Studiejaar diplomering. Crebonr. kwalificatie. Crebonr. Kwalificatiedossier

EXAMENPLAN Vaststellingsdatum examenplan. Naam kwalificatiedossier. Studiejaar diplomering. Crebonr. kwalificatie. Crebonr. Kwalificatiedossier EXAMENPLAN 2017 Naam kwalificatiedossier Crebonr. Kwalificatiedossier Leerweg Cohort Startdatum Naam kwalificatie Crebonr. kwalificatie Niveau Studiejaar diplomering Vaststellingsdatum examenplan Paardensport

Nadere informatie

mbo dierverzorging Waak over het welzijn van dieren

mbo dierverzorging Waak over het welzijn van dieren mbo dierverzorging 2014 2015 Waak over het welzijn van dieren mbo dierverzorging Dieren verdienen jouw zorg Vind jij dieren al je hele leven geweldig? Dan is er goed nieuws! Met de opleiding Dierverzorging

Nadere informatie

Wat maak jij. morgen mee MBO. Veehouderij

Wat maak jij. morgen mee MBO. Veehouderij Wat maak jij morgen mee MBO Morgen is groen bij AOC Oost Morgen is groen bij AOC Oost. En dat is maar goed ook. We hebben een groene wereld nodig, waarin jij en je omgeving goed kunnen leven. Daar zijn

Nadere informatie

SCHOOLJAAR Verder na de derde klas. Voor ouders en leerlingen van de derde klas vmbo-tl. Marga Kloosterman, decaan

SCHOOLJAAR Verder na de derde klas. Voor ouders en leerlingen van de derde klas vmbo-tl. Marga Kloosterman, decaan OPENBARE SCHOLENGEMEENSCHAP VOOR VWO HAVO VMBO POSTBUS 9109 1800 GC ALKMAAR TEL.: 072 56 25 000 FAX: 072 56 20 599 SCHOOLJAAR 2018-2019 Verder na de derde klas Voor ouders en leerlingen van de derde klas

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Doet Programma Welkom Voorstellen aanwezigen Algemene informatie Teamleider dhr. Verstappen Sectordirecteur dhr. Spijkers Informatie door de decaan Informatie van de mentoren Programma Decaan LOB

Nadere informatie

Opleidingsbrochure

Opleidingsbrochure Opleidingsbrochure 2014 2015 Inhoud Welkom bij Groenhorst Almere 3 Algemeen 4 Animal 6 Dierverzorging: - Medewerker Dierverzorging Niveau 2 8 - Dierverzorger Recreatiedieren Niveau 3 9 - Ondernemer/manager

Nadere informatie

Informatieavond 3 mavo. Schooljaar 2014-2015

Informatieavond 3 mavo. Schooljaar 2014-2015 Informatieavond 3 mavo Schooljaar 2014-2015 Hartelijk welkom Meneer de Beer, teamleider Mevrouw Poelman, leerlingcoördinator Wendy van der Laan, decaan Mavo Programma Decanaat Sector en pakketkeuze Middelbaar

Nadere informatie

Sociaal-maatschappelijk dienstverlener

Sociaal-maatschappelijk dienstverlener Sociaal-maatschappelijk dienstverlener Als sociaal maatschappelijk begeleider bevorder je de zelfstandigheid van mensen die het moeilijk hebben in onze maatschappij. Dit doe je door ze advies en informatie

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Stichting Manege Onder de Linde. Helomareed 4 9244 GH Beetsterwaag 0512 389297 www.manegeonderdelinde.nl info@manegeonderdelinde.

Jaarverslag 2011. Stichting Manege Onder de Linde. Helomareed 4 9244 GH Beetsterwaag 0512 389297 www.manegeonderdelinde.nl info@manegeonderdelinde. Stichting Manege Onder de Linde Jaarverslag 2011 Stichting Manege Onder de Linde Helomareed 4 9244 GH Beetsterwaag 0512 389297 www.manegeonderdelinde.nl info@manegeonderdelinde.nl Inleiding Voor u ligt

Nadere informatie

Bedrijfsleider/Manager Paardenbedrijf

Bedrijfsleider/Manager Paardenbedrijf Hippische Opleidingen (Animal Friends*) niveau 4 Bedrijfsleider/Manager Paardenbedrijf LEERWEG DUUR PLAATS BOL 3 jaar* Raalte** * Of 1 jaar na het behalen van het diploma Medewerker Paardenbedrijf op niveau

Nadere informatie

de Maartenruiters stevig in het zadel!

de Maartenruiters stevig in het zadel! de Maartenruiters stevig in het zadel! Visie en plannen 2012-2015 1 juli 2012 J. Reitsma J. Boonstra H. Holwerda M. Lycklama à Nijeholt Inleiding Voor jullie ligt het beleidsplan van de Maartenruiters.

Nadere informatie

Het is weer mogelijk op te geven voor de rijderscursus. De rijderscursus is alleen toegankelijk voor leden van Kring West Brabant.

Het is weer mogelijk op te geven voor de rijderscursus. De rijderscursus is alleen toegankelijk voor leden van Kring West Brabant. 1 04-10-2015 Beste Kringleden, Het is weer mogelijk op te geven voor de rijderscursus. De rijderscursus is alleen toegankelijk voor leden van Kring West Brabant. Deelnemers, zowel pony s als paarden kunnen

Nadere informatie

welkom op onze open dag! programma locatie De Sumpel 4-6 Almelo woensdag 1 februari uur

welkom op onze open dag! programma locatie De Sumpel 4-6 Almelo woensdag 1 februari uur welkom op onze open dag! programma locatie De Sumpel 4-6 Almelo woensdag 1 februari 2017 15.00-21.00 uur vind de opleiding die bij je past, ga de uitdaging aan en haal het beste uit jezelf! Bij ROC van

Nadere informatie

Toelatingsbeleid mbo toelating voor schooljaar

Toelatingsbeleid mbo toelating voor schooljaar Toelatingsbeleid mbo toelating voor schooljaar 2018-2019 Status: Definitief Opgesteld door: Afdeling Kwaliteit & Onderwijs Geaccordeerd door: Werkgroep toelating mbo Vastgesteld door: Studentenraad Datum

Nadere informatie

Groenhorst Almere, voor een succesvolle toekomst

Groenhorst Almere, voor een succesvolle toekomst Opleidingsbrochure 2015 2016 Animal: Dierverzorging Paardenhouderij Outdoor: Groene Ruimte Natuur & Leefomgeving Design: Flowers & Art Styling & Design Science: Toegepaste Biologie Groenhorst Almere, voor

Nadere informatie

Welkom. disclaimer 1

Welkom. disclaimer 1 Welkom disclaimer 1 Klas 2 Dus: onderdelen zijn verplicht en moeten voldoende worden afgerond disclaimer 4 MBO kent twee leerwegen: BOL = beroepsopleidende leerweg; het praktijkgedeelte: 20% - 60% van

Nadere informatie

MBO-opleidingen. Lentiz MBO Barendrecht. Dé mbo-opleiding bij jou in de buurt! in Barendrecht LENTIZ MBO BARENDRECHT / 1

MBO-opleidingen. Lentiz MBO Barendrecht. Dé mbo-opleiding bij jou in de buurt! in Barendrecht LENTIZ MBO BARENDRECHT / 1 MBO-opleidingen Lentiz MBO Barendrecht Dé mbo-opleiding bij jou in de buurt! in Barendrecht LENTIZ MBO BARENDRECHT / 1 Welk niveau is het? In de beroepsopleidende leerweg (BOL) ga je voltijds naar school.

Nadere informatie

ED 5-14. Graafschap College JURIDISCHE DIENSTVERLENING. Opleidingen. Juridische dienstverlening

ED 5-14. Graafschap College JURIDISCHE DIENSTVERLENING. Opleidingen. Juridische dienstverlening JURIDISCHE DIENSTVERLENING ED 5-14 Graafschap College Opleidingen Juridische dienstverlening 2014-2015 Jouw advies helpt mensen verder Ben je hulpvaardig en kun je goed met mensen omgaan? Lijkt het je

Nadere informatie

Aanvragen startpassen (in 2016)

Aanvragen startpassen (in 2016) Met ingang van 1 januari 2016 kunnen ruiters die via een FNRS-manege lid zijn van de KNHS een startpas aanvragen. Hiermee biedt u uw ruiters de mogelijkheid om deel te nemen aan de KNHS-wedstrijdsport

Nadere informatie

2018/2019. Brochure Jaaropleiding Natural Horsemanship Voor eigenaren

2018/2019. Brochure Jaaropleiding Natural Horsemanship Voor eigenaren Brochure Jaaropleiding Natural Horsemanship Voor eigenaren 2018/2019 In deze brochure vind je algemene informatie over de Jaaropleiding Natural Horsemanship voor eigenaren van de School voor Mens en Paard.

Nadere informatie

kiezen ontdekken doen

kiezen ontdekken doen kiezen ontdekken doen op vmbo-, mavo-, havo/vwo- en mbo-niveau met een praktische, versnelde opleiding naar het hbo Tot 2011 vmbo De Kring, sector Landbouw breed Leerwegen: bbl (+lwoo) kbl gl Sinds 2004

Nadere informatie

Informatie Brochure Leergang paardenwelzijn WELZIJNSADVISEUR

Informatie Brochure Leergang paardenwelzijn WELZIJNSADVISEUR Informatie Brochure Leergang paardenwelzijn WELZIJNSADVISEUR LEERGANG PAARDENWELZIJN Wordt de beste welzijnsadviseur van je eigen paard Paardenwelzijn in Nederland, steeds vaker een onderwerp van gesprek.

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE TRENDS & PAARDRIJDEN

MAATSCHAPPELIJKE TRENDS & PAARDRIJDEN WELKOM MAATSCHAPPELIJKE TRENDS & PAARDRIJDEN 1. Sinds 1975 omvang van vrije tijd met 3 uur/week gekrompen vrije tijdsbesteding steeds belangrijker 2. Sporten van binnen naar buiten 3. Behoefte aan zelfontplooiing

Nadere informatie

Welkom Na 4 jaren Lauwers College 2014

Welkom Na 4 jaren Lauwers College 2014 Welkom Na 4 jaren Lauwers College 2014 Inleiding en doelstelling Ouders / decaan Wanneer aanmelden? Welke school is beter? Opdracht 1 Nieuw in 2014: Bij niet wettelijk toelaatbare studenten Entree- opleiding

Nadere informatie

Theorie april CBR/Ruiterbewijs

Theorie april CBR/Ruiterbewijs Theorie april CBR/Ruiterbewijs Certificaat Buitenrijden Het CBR is de opleiding voor het buitenrijden, en staat voor Certificaat Buitenrijden. Om plezierig en vooral ook veilig een buitenrit te kunnen

Nadere informatie

Adviesrapport. Onderzoek naar gewenste vaardigheden en competenties Instructeur en medewerker paardensport/-houderij

Adviesrapport. Onderzoek naar gewenste vaardigheden en competenties Instructeur en medewerker paardensport/-houderij Onderzoek naar gewenste vaardigheden en competenties Instructeur en medewerker paardensport/-houderij Aanbevelingen voor het goed opleiden van instructeur/paardentrainer/medewerker paardensport/-houderij

Nadere informatie

Beste (ouder van een) paardensportliefhebber,

Beste (ouder van een) paardensportliefhebber, Beste (ouder van een) paardensportliefhebber, U ontvangt deze uitnodiging omdat u rijdt op een FNRS Ruitersportcentrum. De FNRS (Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra) voert een belangrijk marktonderzoek

Nadere informatie

Wat kun je na deze opleiding? Hoe leer je?

Wat kun je na deze opleiding? Hoe leer je? ASSISTENT VERKOOP/RETAIL Als assistent verkoop/retail begroet je klanten, wijst ze de weg in de winkel en je beantwoordt eventuele vragen. Ook pak je het gekochte artikel in of legt bestellingen klaar.

Nadere informatie

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro INFORMATIEAVOND INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 Dinsdag 1 september 2015 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Thema avond ouders 28 september 3. Inrichting

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Doet Programma Welkom Voorstellen aanwezigen Algemene informatie Teamleider dhr. vd Boogaard Sectordirecteur dhr. Spijkers Informatie door de decaan Informatie door mentoren in lokaal Programma Decaan

Nadere informatie

4 VMBO examenjaar. Het kiezen van een vervolgopleiding

4 VMBO examenjaar. Het kiezen van een vervolgopleiding 4 VMBO examenjaar Het kiezen van een vervolgopleiding Het is bijna 1 maart. Oriëntatie op wat uw zoon/dochter hierna gaat doen: Lessen in de praktijkrichting en 1 dag in de week op stage Bezoek de MBO-Onderwijsmarkt

Nadere informatie

Voltijdse dagopleiding zelfstandig instructeur paardrijden

Voltijdse dagopleiding zelfstandig instructeur paardrijden Voltijdse dagopleiding zelfstandig instructeur paardrijden #tsjakka www.pact-opleidingen.be Minstens 60% van je opleiding ben je aan de slag in een leerbedrijf. 1 of 2 dagen les van ervaren docenten op

Nadere informatie

Welkom. voorlichtingsavond leerjaar 3 VMBO-TL

Welkom. voorlichtingsavond leerjaar 3 VMBO-TL Welkom voorlichtingsavond leerjaar 3 VMBO-TL Programma Eerste deel van de avond» Algemeen: leerjaar 3 Vmbo-TL» Regelementen en PTA» Onderweg naar kiezen : schooldecaan Vmbo-TL Laatste deel van de avond»

Nadere informatie

Wellantcollege MBO Aalsmeer Wellantcollege Linnaeus MBO Amsterdam. 2010-2011 Stedelijk Groen & Natuurbeheer:

Wellantcollege MBO Aalsmeer Wellantcollege Linnaeus MBO Amsterdam. 2010-2011 Stedelijk Groen & Natuurbeheer: Stedelijk Groen & Natuurbeheer Wellantcollege MBO Aalsmeer Wellantcollege Linnaeus MBO Amsterdam 2010-2011 Stedelijk Groen & Natuurbeheer: - Assistent natuur en groen (niv.1) BBL - Medewerker Buitenruimte

Nadere informatie