* NIEUWSBRIEF * EXTRA VAKANTIE EDITIE * NIEUWSBRIEF * OVERIGE ACTIVITEITEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "* NIEUWSBRIEF * EXTRA VAKANTIE EDITIE * NIEUWSBRIEF * OVERIGE ACTIVITEITEN"

Transcriptie

1 * NIEUWSBRIEF * EXTRA VAKANTIE EDITIE * NIEUWSBRIEF * Hoewel het weer pas dit weekend op lenteweer gaat lijken is het aan het einde van deze maand al weer meivakantie en niet lang daarna kunnen we ons al gaan verheugen op de zomervakantie! Natuurlijk hebben wij ook dit jaar in de vakanties heel veel leuke activiteiten gepland tussen de paarden en pony s en om jullie alvast een beetje in vakantie stemming te brengen kunnen jullie in deze nieuwsbrief lezen wat er in de vakanties allemaal te doen is! Wil je je nu al opgeven voor één van de activiteiten dan kan dit door het sturen van een mailtje naar info@manegedemustang.nl. Ook kun je het prikbord in de kantine in de gaten houden en je naam op de inschrijflijst zetten zodra deze opgehangen is! OVERIGE ACTIVITEITEN PINKSTERWEDSTRIJD Op maandag 20 mei is het 2 e pinksterdag, de dag waarop traditiegetrouw de jaarlijkse pinksterwedstrijd door ons wordt georganiseerd! Ook dit jaar zullen wij deze gezellige wedstrijd waar echt iedere Mustanger aan mee kan doen weer organiseren. Jong, oud, beginnende of ver gevorderde ruiter, eigen paard of pony of manege paard of pony, het maakt niet uit, inschrijven is vanaf nu mogelijk! Wil je meedoen met deze gezellige wedstrijd? Vraag dan nu aan je instructeur of instructrice of ze je naam op de inschrijflijst willen zetten! Kosten per proef: Manegepaard/pony 12,50 Eigen paard/pony 10,-

2 MEIVAKANTIE FREESTYLE CURSUS NIVEAU 1 VOOR KINDEREN Op 2 en 3 mei organiseren wij een Freestyle cursus niveau 1 voor kinderen. Tijdens deze tweedaagse cursus zullen er verschillende onderdelen uit de Freestyle methode aan bod komen. Op dag één zullen we beginnen met een stukje theorie en daarna gaan we loswerken. We zetten in de rijbaan twee ringen uit en laten de pony s loslopen. We gaan dan kijken wat het natuurlijk gedrag is en hoe we dit met onze lichaamstaal kunnen beïnvloeden en hoe we leider kunnen worden over een paard of pony. Dag twee staat in het teken van grondwerk en een schrik en obstakelparcours. s Ochtends doen we dit naast de pony en s middags op de pony. Tijdens het parcours is het belangrijk dat de pony genoeg vertrouwen in jou heeft zodat hij alle hindernissen durft te nemen samen met jou! Aan het einde van dag 2 is het tijd voor het examen. Je mag zelf kiezen of je dit rijdend of aan de hand wilt doen, misschien zelfs zonder zadel?! Als het examen met goed gevolg is afgelegd krijgen de deelnemers het diploma Freestyle niveau 1 uitgereikt. Hiermee kunnen de kinderen verder naar de cursus Freestyle niveau 2 die wij deze zomer ook zullen gaan aanbieden. Deze cursus is erg leuk voor kinderen die: * het paard en zijn gedrag beter willen leren kennen. * zich zekerder willen voelen in het bijzijn van een paard * beter willen begrijpen waarom een paard op een bepaalde manier reageert * beter willen communiceren met het paard * 2 dagen heel veel plezier willen beleven zowel naast als op het paard! Datum en tijd: Donderdag 2 en vrijdag 3 mei van tot uur Kosten: 45,- deelname met eigen pony of 50,- voor deelname met een manegepony (dit zijn prijzen p.p. voor 2 dagen en zijn inclusief drinken, lunch en iets lekkers na afloop) Deze cursus kan door iedereen gevolgd worden want het examen kan ook aan de hand worden afgenomen. Veel ervaring met paarden is dus niet noodzakelijk!

3 ZOMERVAKANTIE DE I WANNA BE DAGEN! Tijdens de I wanna be dagen kun je 2 dagen lang meemaken hoe het is om te werken met paarden. Misschien wil je later wel instructeur worden, of dierenarts of hoefsmid? Of lijkt het je gewoon leuk om 2 dagen op de manege door te brengen tussen al onze paarden en pony s? Schrijf je dan nu in en doe mee met deze gezellige maar vooral leerzame dagen! We bieden in de zomervakantie 3 verschillende I wanna be dagen aan; Op ma 29 en di 30 juli beginnen wij met de I wanna be: dierenarts dagen Op ma 5 en di 6 augustus volgen de I wanna be: hoefsmid dagen Op ma 12 en di 13 augustus sluiten we af met de I wanna be: groom dagen Wat gaan we precies doen tijdens deze dagen? De eerste dag is iedere week hetzelfde. Op de eerste dag zul je zien hoe het er op een manege aan toe gaat. s Ochtends zullen we met elkaar op stal werken, we gaan uitmesten, opstrooien, hooi voeren en vegen. Ook zullen we de paarden van de wei halen. Van het harde werken op stal krijg je honger en daarom gaan we tussen de middag gezellig met elkaar lunchen. Na het middageten gaan we paardrijden maar dat is niet alles, ook zullen we allemaal gaan lesgeven, net als een echte instructeur met microfoon, midden in de rijbaan! Aan het einde van de dag zullen we klusjes gaan doen in en om de stallen. Op een manege is er altijd wel iets te doen dus we zullen ons zeker niet vervelen! De tweede dag is elke week anders; * Dag 2 van de I wanna be: dierenarts dagen beginnen we met een stuk theorie over de gezondheid van een paard, als dierenarts moet je immers kunnen zien wanneer een paard ziek is. Ook krijg je 1 uur rijles en krijgen we s middags bezoek van een echte dierenarts die samen met ons paarden gaat keuren om te zien of ze gezond zijn! Ook kun je vragen stellen aan de dierenarts! * Dag 2 van de I wanna be: hoefsmid dagen beginnen we met een stuk theorie over de benen en hoeven van een paard en de verzorging daarvan, als hoefsmid moet je daar alles over weten! Ook krijg je 1 uur rijles en krijgen we s middags bezoek van een echte hoefsmid, we kijken hoe een hoefsmid werkt en kunnen vragen stellen! *Dag 2 van de I wanna be: groom dagen zullen we de hele dag druk in de weer zijn met poetsen, wassen, invlechten, zadels schoonmaken en zelfs het inladen in een trailer komt aan bod! Ook krijg je 1 uur rijles en behandelen we een stukje theorie over de gezondheid van een paard! Tijden: De I wanna be dagen duren van 8.30 uur tot uur Kosten: De kosten voor de I wanna be dagen bedragen 49,95 per persoon (Deze kosten zijn inclusief een lekkere lunch, onbeperkt limonade, een koek en een zakje chips)

4 ZOMERVAKANTIE PONYKAMP Ook dit jaar organiseren wij weer een leuk, leerzaam en super gezellig ponykamp vol paardenplezier! We zullen veel tijd besteden aan het paardrijden en de verzorging van de paarden en pony s maar natuurlijk zullen we ook leuke dingen gaan doen zonder pony s! Ook eten en slapen we de hele week op de manege! Wat kun je deze week allemaal verwachten: * Veel paardrijden: springen, dressuur, buitenrit voor de gevorderde ruiters en een binnen-buitenrit voor de beginnende ruiters. * Paarden en pony s verzorgen * Veel spellen met en zonder de pony s zowel op het manegeterrein als in het bos * Spooktocht * Zwemmen bij mooi weer * Filmavond * Heel veel lol! * Gezellige begeleiding * En nog heel veel meer! Voor wie? Dit ponykamp is met name geschikt voor kinderen van 7 t/m 15 jaar. Het niveau maakt niet uit, of je nu een gevorderde ruiter bent of nog nooit op een pony hebt gezeten, iedereen is van harte welkom! Wanneer? Van zondagochtend 21 juli t/m vrijdagavond 26 juli 2013 Kosten: Manegepony 295,- Pensionpony 265,- Eigen pony elders gestald 305,- (incl. stalling all-in) Heb jij zin om een gezellige week op de manege door te brengen? Schrijf je dan nu in want vol=vol!

5 ZOMERVAKANTIE LEASE PONY VOOR ÉÉN WEEK Wil jij deze vakantie het liefst op de rug van jouw lievelingspony doorbrengen?! Dat kan!!! Deze zomervakantie is het namelijk mogelijk om je lievelingspony te leasen! Naast je eigen wekelijkse groepsles mag je die week nog een extra groepsles meerijden en krijg je die week ook nog een half uur privéles! Natuurlijk mag je die week lekker met de pony kroelen, mag je poetsen en wassen en zorgen wij ervoor dat jouw lieveling het uur voor of na jouw les vrij is zodat je altijd kunt opzadelen óf afzadelen!!! Het is in de laatste 5 weken van de zomervakantie mogelijk om een pony voor één week te leasen, de kosten bedragen 47,50 voor één week. ZOMERVAKANTIE THEMALESSEN Ook dit jaar organiseren wij in de zomervakantie een aantal themalessen. 6 weken lang zullen er per week 2 lessen worden gegeven met een speciaal thema zoals bijvoorbeeld springlessen, leflessen, voltigelessen enz! Deelname aan deze lessen kost 12,- per les met uitzondering van de voltigeles, deze kost 10,-. Ook pensionklanten kunnen aan deze lessen deelnemen, de lessen met een eigen paard/pony kosten 6,- Binnenkort zullen wij op het prikbord een inschrijflijst voor de themalessen ophangen, houd het prikbord dus goed in de gaten!

6 HERFSTVAKANTIE TRAININGSWEEK In de herfstvakantie organiseren wij een trainingsweek. Deze leerzame week staat helemaal in het teken van wedstrijd rijden. 4 dagen lang zullen we ons helemaal verdiepen in het rijden van proeven en alles wat daar bij komt kijken. Deze week is geschikt voor zowel de FNRS wedstrijdruiter als de gevorderde KNHS ruiter want de groepen worden ingedeeld naar aanleiding van kunnen. Wat kun je deze week zoal verwachten: - elke dag proefgerichte lessen in kleine groepen - het wedstrijd klaarmaken van je pony (toiletteren) - proef rijden op video met nabespreking - theorie (uitleg over oefeningen, reglementen, omgaan met spanning) - ruiteroefeningen, we trainen ons paard maar we vergeten daarbij vaak onszelf De conditie en spieren van de ruiter zijn minstens zo belangrijk om goed te kunnen rijden! - hoe los ik fouten op tijdens mijn proef - zelf proeven jureren - de week wordt afgesloten met het rijden van een proef, deze wordt door een jury beoordeeld en op video opgenomen. Na de proef evaluatie met de jury. - de proeven die zijn opgenomen krijg je mee naar huis samen met het protocol met daarop duidelijke aanwijzingen! Wanneer: 21,22,24 en 25 oktober van tot Kosten: Pensionpaard/pony 195,- voor 4 dagen inclusief lunch Manegepaard/pony 215,- voor 4 dagen inclusief lunch

7 OVERIGE ACTIVITEITEN Natuurlijk zullen wij ook buiten de vakanties leuke activiteiten en cursussen organiseren, hieronder een overzicht! BUITENRITTEN Deze zomer zullen wij weer buitenritten organiseren. Zodra de data hiervoor bekend zijn zullen wij inschrijflijsten ophangen op het prikbord in de kantine. Om mee te mogen op buitenrit moet je minimaal in het bezit zijn van een CBR 1 certificaat! OVERIGE ACTIVITEITEN FNRS CERTIFICATEN BUITENRIJDEN Het duurt nog even maar deze zomer zullen wij weer een aantal buitenritten gaan organiseren. Heel leuk natuurlijk om niet altijd in de rijbanen te rijden en ook eens een buitenritje ter afwisseling te kunnen maken! Wel is het verstandig om je daar goed op voor te bereiden. Tijdens een buitenrit kom je immers hele andere situaties tegen dan in de rijbanen op de manege! Om ruiters voor te bereiden op het veilig en verantwoord maken van een buitenrit heeft de FNRS het Certificaat Buitenrijden ontwikkeld. Dit certificaat bestaat uit 3 deelcertificaten, CBR 1, CBR 2 en CBR 3. Ben je geslaagd voor alle deelcertificaten dan ben je in het bezit van het FNRS ruiterbewijs! Op heel veel manege s in Nederland mag je zonder ruiterbewijs niet buitenrijden, bij ons heb je minimaal CBR 1 nodig om mee te mogen rijden met de buitenritten. Dit jaar is het mogelijk bij ons het FNRS ruiterbewijs te behalen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld alleen CBR 1 te behalen of alleen CBR 2 of 3 als je die nog nodig hebt. Wij hebben dit jaar op onderstaande data CBR examens ingepland; * CBR 1 examen: zaterdagavond 11 mei * CBR 2 examen: zondag 7 juli (bij voldoende aanmeldingen) * CBR 3 examen: zondag 8 september (bij voldoende aanmeldingen) Bij elk examen hoort zowel een theorie-examen als een praktijkexamen. Hieronder zullen wij kort beschrijven wat de minimale eisen zijn en natuurlijk welke kosten hieraan zijn verbonden. Voor alle certificaten geldt dat de deelnemer in het bezit dient te zijn van een geldig ruiterpaspoort en minimaal lesniveau 4 moet hebben behaald. CBR 1: (maximaal 12 deelnemers) Voor dit examen staat geen minimale leeftijd. CBR 1 bestaat uit: * Praktijkexamen op stal * Praktijkexamen rijden * Theorie-examen De praktijk zal in de reguliere lessen worden behandeld en hier hoef je dus geen extra lessen voor te nemen. Om de theorie goed voor te bereiden heb je wel het boek Buitenrijden met plezier nodig, kosten voor het boek bedragen 15,- Om je theorie te halen moet je 20 van de 25 vragen goed hebben, heb je moeite met lezen, dan helpen we je hierbij!

8 Kosten examen CBR 1: (incl. certificaat en sticker in ruiterpaspoort maar excl. theorieboek) Manegepaard/pony: 25,- Eigen paard/pony van buitenaf: 22,50 Pensionpaard/pony: 20,- Ruiters vanaf 14 jaar met een eigen paard of pony kunnen ook instromen bij CBR2! CBR 2: (min. 5/max. 12 aanmeldingen) Voor dit examen staat geen minimale leeftijd CBR 2 bestaat uit: * 1 praktijkles ter voorbereiding op het praktijkexamen (datum nog niet bekend) * 1 praktijkles op stal ter voorbereiding op het praktijkexamen (datum nog niet bekend) * Theorie en praktijkexamen op zondag 7 juli Bij CBR 1 kunnen we nog soepel zijn en eventuele her-examens afnemen. Bij CBR 2 is dit niet mogelijk aangezien een examinator van buitenaf het examen komt afnemen. Dit geldt voor zowel de praktijk als de theorie-examens. Let op: Deelname aan de praktijklessen zijn verplichte onderdelen van deze cursus. Kun je hierbij niet aanwezig zijn dan kun je ook geen examen doen. Examens worden alléén aangevraagd als alle kosten vooraf zijn voldaan en je in het bezit bent van een actief ruiterpaspoort! Kosten examen CBR 2: (incl. certificaat en sticker in ruiterpaspoort maar excl. theorieboek) Manegepaard/pony: 50,- Eigen paard/pony van buitenaf: 45,- Pensionpaard/pony: 40,- CBR 3 (het FNRS ruiterbewijs): (min. 5/max. 12 aanmeldingen) Wanneer je 12 jaar of ouder bent op de dag van het examen en je bent in het bezit van een geldig CBR 2 examen dan mag je op voor het FNRS ruiterbewijs! CBR 3 bestaat uit: * 1 praktijkles ter voorbereiding op het praktijkexamen (datum nog niet bekend) * 1 theorieles ter voorbereiding op het praktijkexamen (datum nog niet bekend) * 1 buitenrit ter voorbereiding op het praktijkexamen (datum nog niet bekend) * Oefenexamen (datum nog niet bekend) * Theorie en praktijkexamen op zondag 8 september Net als bij het CBR 2 examen komt een examinator van buitenaf het examen voor CBR 3 afnemen. Dit geldt voor zowel de praktijk als de theorie-examens. Let op: Deelname aan de praktijklessen zijn verplichte onderdelen van deze cursus. Kun je hierbij niet aanwezig zijn dan kun je ook geen examen doen. Examens worden alléén aangevraagd als alle kosten vooraf zijn voldaan en je in het bezit bent van een actief ruiterpaspoort! Kosten examen CBR 3: (incl. ruiterbewijs maar excl. theorieboek) Manegepaard/pony: 95,- Eigen paard/pony van buitenaf: 85,- Pensionpaard/pony: 75,- De totale kosten voor het behalen van het ruiterbewijs (Dit is dus CBR 1, CBR 2 en CBR 3) komen hiermee op: Manegepaard/pony: 170,- Eigen paard/pony van buitenaf: 152,50 Pensionpaard/pony: 135,- (deze kosten zijn exclusief het theorieboek á 15,-)

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

Uitleg Certificaat BuitenRijden en FNRS Ruiterbewijs voor ruiters

Uitleg Certificaat BuitenRijden en FNRS Ruiterbewijs voor ruiters Uitleg Certificaat BuitenRijden en FNRS Ruiterbewijs voor ruiters Versie: januari 2012 De opleiding Leer buitenrijden met plezier is ontwikkeld om ruiters op een plezierige en veilige manier op te leiden

Nadere informatie

Wedstrijdrijden Ruitersportcentrum & Kampeerboerderij Dé ontmoetingsplaats voor iedereen!

Wedstrijdrijden Ruitersportcentrum & Kampeerboerderij Dé ontmoetingsplaats voor iedereen! Wedstrijdrijden Ruitersportcentrum & Kampeerboerderij Dé ontmoetingsplaats voor iedereen! 2 Wedstrijdrijden bij Manege Thielen Beste ruiter, Leuk dat jij ook wilt deelnemen aan de wedstrijden bij Manege

Nadere informatie

D-proeven rijden. Beoordeling

D-proeven rijden. Beoordeling D-proeven rijden Tijdens het leren paardrijden gaat het voornamelijk om het plezier en het onder de knie krijgen van de rijvaardigheid. Als je de basis geleerd hebt, is het leuk om te laten zien wat je

Nadere informatie

Voorwoord door Ilsa Derks

Voorwoord door Ilsa Derks Via deze nieuwsbrief willen wij u informeren over enkele vernieuwingen en aanpassingen binnen de manege daarnaast brengen wij ook enkele mededelingen en nieuwsberichten. Ieder kwartaal komt er een nieuwsbrief

Nadere informatie

Dressuur wedstrijden. Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool. Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16. Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar

Dressuur wedstrijden. Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool. Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16. Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar 2016 Dressuur wedstrijden Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16 Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar 7-8-2016 Dressuurwedstrijden 1. Inleiding Op de manege

Nadere informatie

Februari 2016 Ponyverzorgdagen krokusvakantie FNRS wedstrijden Ruiterbewijs Ponykamp Pony Carrousel Pas de Deux wedstrijd Zitcompetitie

Februari 2016 Ponyverzorgdagen krokusvakantie FNRS wedstrijden Ruiterbewijs Ponykamp Pony Carrousel Pas de Deux wedstrijd Zitcompetitie Subscribe Share Past Issues Februari 2016 Ponyverzorgdagen krokusvakantie FNRS wedstrijden Ruiterbewijs Ponykamp Pony Carrousel Pas de Deux wedstrijd Zitcompetitie Ponyverzorgdagen Krokusvakantie Er zijn

Nadere informatie

ZOMERKAMPEN. Hof Ter Couter

ZOMERKAMPEN. Hof Ter Couter ZOMERKAMPEN Hof Ter Couter 2015 Beste ouder, Ook in 2015 staat Hof Ter Couter alweer met zomerkampen klaar. In deze brochure stellen we alle kampen even aan u voor. Paardrijden is een mooie sport, waarbij

Nadere informatie

FNRS proeven \ Diplomarijden. FNRS proeven \ Promotiepunten

FNRS proeven \ Diplomarijden. FNRS proeven \ Promotiepunten FNRS proeven \ Diplomarijden Algemeen Diplomarijden is speciaal door de FNRS ontwikkeld om ook ruiters zonder eigen paard of pony proeven te laten rijden. De proeven mogen dus op verschillende paarden

Nadere informatie

Je kunt je tot 2 december opgeven. Deelname kost 10,-

Je kunt je tot 2 december opgeven. Deelname kost 10,- November 2015 G - Spooktocht - Springwedstrijd - Lessen tijdens feestdagen - Uitleg nieuwsbrief zaterdag - Pinnen - CBR 2 - Opzadelles - Voltige wedstrijd - Vragen? - Even voorstellen: Tamara - Vrijwilligercoordinator

Nadere informatie

Nieuwbrief stal Agnes

Nieuwbrief stal Agnes Nieuwbrief stal Agnes April 2018 Jaargang 2, nummer 7 Inhoud: Stal Agnes weer getraind in BHV Eind maart hebben Agnes en Annika weer hun BHV training gehad! Ze zijn dus weer op alle situaties voorbereid.

Nadere informatie

Marije van der Leeuw 2013 Alle rechten voorbehouden Manegekrant 1

Marije van der Leeuw 2013 Alle rechten voorbehouden Manegekrant 1 Marije van der Leeuw 2013 Alle rechten voorbehouden Manegekrant 1 Disclaimer Bij het samenstellen van het E-book voor manegeruiters niveau 1 is grote zorg besteed aan de juistheid van de informatie. Ik

Nadere informatie

Pas de Deux wedstrijd

Pas de Deux wedstrijd Subscribe Share Past Issues Translate Maart 2016 Pas de Deux wedstrijd Nieuwe FNRS en KNHS proeven Engelse versie Website Ontwikkelingskaarten FNRS wedstrijden Zitcompetitie Zomer Ponykamp Pas de Deux

Nadere informatie

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand!

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand! STAL T REELAER NIEUWSBRIEF Interessante informatie: De nieuwe cross hindernissen zijn inmiddels in gebruik genomen. Op 17 april is het lente concours. Nog niets te doen in de mei vakantie? Kijk op pagina

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 13 April 2017

NIEUWSBRIEF 13 April 2017 NIEUWSBRIEF 13 April 2017 In deze nieuwsbrief vind je meer info over het volgende: Eerste wedstrijd Zomercompetitie Rhino - voorzorgsmaatregelen Dak / week dicht Paaswedstrijd Selfie / Knutselen Ongemakken

Nadere informatie

Inleiding. Hallo paardrijliefhebbers!

Inleiding. Hallo paardrijliefhebbers! ZOMERKAMPEN 2017 2 Inleiding Hallo paardrijliefhebbers! Ook in 2017 zorgt 't Saedelhof voor zomerkampen. We organiseren maar liefst zes kampen: elk met een specifieke doelgroep - afhankelijk van leeftijd

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 12 Maart 2017

NIEUWSBRIEF 12 Maart 2017 NIEUWSBRIEF 12 Maart 2017 In deze nieuwsbrief vind je meer info over het volgende: Paaswedstrijd Vrij rijden Ponykamp en Trainingskampweek Inhaallessen Verbouwing... Rust rondom de bak Paaswedstrijd Voor

Nadere informatie

Overzicht data verschillende activiteiten 2019

Overzicht data verschillende activiteiten 2019 Januari Overzicht data verschillende activiteiten 2019 2,3 en 4 Pannenkoekenritten; gezellige buitenrit en wel van te voren doorgeven. Kosten 25,- pp 5 Oliebollenspringen; Speel je spel!! Leuke springwedstrijd.

Nadere informatie

Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen.

Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen. Update 27-3-2012 Lieve mensen, Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen. Vorige week op 18-3-2012 werd Lady ziek. Zij heeft koliek gekregen (buikpijn) en daar zijn we

Nadere informatie

Meer informatie over de inhoud van deze kampen vind je verder in de brochure.

Meer informatie over de inhoud van deze kampen vind je verder in de brochure. ZOMERKAMPEN 2018 2 Inleiding Hallo paardrijliefhebbers! Ook in 2018 zorgt 't Saedelhof voor zomerkampen. We organiseren dit jaar vier kampen: elk met een specifieke doelgroep - afhankelijk van leeftijd

Nadere informatie

Theorie april CBR/Ruiterbewijs

Theorie april CBR/Ruiterbewijs Theorie april CBR/Ruiterbewijs Certificaat Buitenrijden Het CBR is de opleiding voor het buitenrijden, en staat voor Certificaat Buitenrijden. Om plezierig en vooral ook veilig een buitenrit te kunnen

Nadere informatie

MANEGENIEUWS. In dit nummer:

MANEGENIEUWS. In dit nummer: Manege De Eilandruiters 1 september 2017 Editie 1, Nr. 2 MANEGENIEUWS De nieuwsbrief Op de site Misschien heb je het al gezien, maar de nieuwsbrief verschijnt ook elke maand op de site van De Eilandruiters.

Nadere informatie

Inleiding. Hallo paardrijliefhebbers!

Inleiding. Hallo paardrijliefhebbers! ZOMERKAMPEN 2016 2 Inleiding Hallo paardrijliefhebbers! Ook in 2016 zorgt 't Saedelhof voor zomerkampen. Dit jaar hebben we echter een aantal wijzigingen doorgevoerd. We organiseren deze keer geen twee,

Nadere informatie

MANEGENIEUWS. In dit nummer: Ponyweekend

MANEGENIEUWS. In dit nummer: Ponyweekend Manege De Eilandruiters 1 oktober 2017 Editie 1, Nr. 3 MANEGENIEUWS Ponyweekend 22/23/24 September was het ponyweekend met dit jaar circus als thema. Er waren een speurtocht en buitenrit georganiseerd,

Nadere informatie

Overzicht data verschillende activiteiten 2019

Overzicht data verschillende activiteiten 2019 Januari Overzicht data verschillende activiteiten 2019 2,3 en 4 Pannenkoekenritten; gezellige buitenrit en wel van te voren doorgeven. Kosten 25,- pp 5 Oliebollenspringen; Speel je spel!! Leuke springwedstrijd.

Nadere informatie

Balans & Paard. Opleiding Communicatief paardrijden

Balans & Paard. Opleiding Communicatief paardrijden Balans & Paard Opleiding Communicatief paardrijden Balans & Paard Communicatief paardrijden Opleiding tot begrijpend omgaan en trainen van paarden In deze opleiding leer je over hoe het paard denkt, leeft

Nadere informatie

Nieuwbrief stal Agnes

Nieuwbrief stal Agnes Nieuwbrief stal Agnes Maart 2018 Jaargang 2, nummer 6 Inhoud: Hight Tea & High Beer! Wat is een Bixie-parcours? Vrijwilligers in beeld Spreekbeurt over paarden? Tips en verbeterpunten gevraagd! Stuur je

Nadere informatie

INSCHRIJVEN INSCHRIJFGELD

INSCHRIJVEN INSCHRIJFGELD INSCHRIJVEN 1. Het is belangrijk om niet in een te moeilijke proef te starten! Eerst overleg je in de les met je instructeur in welke klasse je mag starten en welke pony s/paarden je eventueel als voorkeur

Nadere informatie

Hallo mogen wij ons even voorstellen

Hallo mogen wij ons even voorstellen Hallo mogen wij ons even voorstellen Wij zijn Verkeersschool Janssen en bedanken je voor het benaderen van informatie over jou rijopleiding. Denk je nog steeds dat het behalen van je rijbewijs duur en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsweetjes. Koetsentocht. Vrijwilligers gezocht. Manege gesloten A G E N D A

Nieuwsbrief. Nieuwsweetjes. Koetsentocht. Vrijwilligers gezocht. Manege gesloten A G E N D A A G E N D A 01-08 t/m 05-08 ponykamp 5 03-08 t/m 23-08 zomervakantie manege gesloten 22-08 t/m 26-08 trainingskamp jeugd. 06-09 Koetsentocht 11-10 F-proevendag 7-11 Lampionnentocht Nieuwsbrief J A A R

Nadere informatie

Stapsgewijs meer plezier in paardrijden!

Stapsgewijs meer plezier in paardrijden! Stapsgewijs meer plezier in paardrijden! Lesplan De Goudse Manege Mei 2019 Starten met paardrijden/ Niveau 0 Jeugd in de leeftijd van 4 t/m 5 jaar: Zondagochtend ponywandelen vanaf 6 t/m 9 jaar: Startersles

Nadere informatie

Actualiteiten & Informatie

Actualiteiten & Informatie Manege Thielen Oude lijn 7 5032 PC Tilburg tel. 0161 222724 email: info@manegethielen.nl www.manegethielen.nl Recreatie & Paardensport Actualiteiten & Informatie De vakantie is weer voorbij, de lessen

Nadere informatie

Informatie F-Proeven. Het team van Stal Sibma. Websites

Informatie F-Proeven. Het team van Stal Sibma. Websites Informatie F-Proeven Stal Sibma organiseert wedstrijden volgens het systeem van de FNRS. In deze folder kun je lezen hoe wij die wedstrijden organiseren, wat de spelregels zijn en hoe je mee kunt doen.

Nadere informatie

Karper praat Januari 2017

Karper praat Januari 2017 Karper praat Januari 2017 Welkomswoord! Droevig nieuws! Barney heeft een groot deel van zijn leven op de Karperhoeve door gebracht. Wanneer hij precies op de Karperhoeve is gekomen kan ik helaas niet terug

Nadere informatie

Het motor rijbewijs. Als je op theorie-examen gaat heb je nodig:

Het motor rijbewijs. Als je op theorie-examen gaat heb je nodig: Het motor rijbewijs Motorrijden is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en niet zonder reden. Door de toegenomen verkeersdrukte kiezen steeds meer mensen er voor om de motor voor woon werk verkeer

Nadere informatie

Horsemanship Ervarings Cursus. Leer te werken in harmonie met je paard!

Horsemanship Ervarings Cursus. Leer te werken in harmonie met je paard! Horsemanship Ervarings Cursus Leer te werken in harmonie met je paard! Wat houdt het in? De Horsemanship Ervarings Cursus is voor iedereen die wil leren in harmonie met zijn/haar paard te werken, zowel

Nadere informatie

Nieuwsbrief Open dag

Nieuwsbrief Open dag Like, & Deel de manege waarland facebookpagina. https://www.facebook.com/manege.waarland? Nieuwboerweg 10, 1738 BB Waarland Tel (0226) 422 590 E-mail info@manegewaarland.com www.manegewaarland.com Nieuwsbrief

Nadere informatie

FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde

FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde Wedstrijddagen: De wedstrijden staan vermeld in de activiteiten kalender. Inschrijving: Inschrijven kan in de kantine bij het personeel of via de mail. Let op: Vol = Vol

Nadere informatie

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer.

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer. Beste leden, Voor jullie weer een nieuwe nieuwsbrief, met nieuws en ouds! Rhinopneumonie Zoals jullie allemaal wellicht al weten hebben we de lessen hervat nadat de KNHS meldde dat er na zaterdag 3 maart

Nadere informatie

Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans. Leliestraat St-Katelijne-Waver

Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans. Leliestraat St-Katelijne-Waver Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans Leliestraat 37-2860 St-Katelijne-Waver zomer 2018 Overzicht Juli Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Externe Fun kamp

Nadere informatie

Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans. Leliestraat 37-2860 St-Katelijne-Waver

Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans. Leliestraat 37-2860 St-Katelijne-Waver Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans Leliestraat 37-2860 St-Katelijne-Waver zomer 2016 Overzicht Juli Zaterdag Zondag 1 2 3 4 Funkamp 5 Funkamp 6 Funkamp 7 Funkamp 8 Funkamp 9 10 11 12 13 14 15

Nadere informatie

Wedstrijdreglement FNRS-ruiteropleidingen

Wedstrijdreglement FNRS-ruiteropleidingen Wedstrijdreglement FNRS-ruiteropleidingen Algemeen Tijdens een F-proeven wedstrijd kun je laten zien wat je hebt geleerd tijdens je paardrijlessen. De proeven worden beoordeeld door juryleden die door

Nadere informatie

Voor iedereen die een les wilt rijden, of met zijn paard er een keer uit wilt. Grijp deze leuke kans aan, om mee te lessen.

Voor iedereen die een les wilt rijden, of met zijn paard er een keer uit wilt. Grijp deze leuke kans aan, om mee te lessen. Volgende onderneming! De volgende is, 11 April! Voor iedereen die een les wilt rijden, of met zijn paard er een keer uit wilt. Grijp deze leuke kans aan, om mee te lessen. De lessen lopen als volgt: Het

Nadere informatie

Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans. Leliestraat St-Katelijne-Waver

Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans. Leliestraat St-Katelijne-Waver Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans Leliestraat 37-2860 St-Katelijne-Waver Planning zomer 2017 Overzicht Juli Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 1 2 3 Funkamp 4 Funkamp

Nadere informatie

Proefgericht rijden. Thema November 2018

Proefgericht rijden. Thema November 2018 Proefgericht rijden Thema November 2018 Proeven rijden Als het paardrijden tijdens de lessen goed gaat en je wilt meer uitdaging in het rijden, kan je beginnen met het rijden van proeven. Met een eigen

Nadere informatie

Dressuur wedstrijden. Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool. Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16. Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar

Dressuur wedstrijden. Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool. Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16. Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar 2016 Dressuur wedstrijden Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16 Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar 6-11-2016 Dressuurwedstrijden 1. Inleiding Op de manege

Nadere informatie

Fijne vakantie allemaal! Juli Gespot! Sientje en Anne in de Penny! Superleuk! Bijna vakantie!

Fijne vakantie allemaal! Juli Gespot! Sientje en Anne in de Penny! Superleuk! Bijna vakantie! Juli 2016 G Gespot! Sientje en Anne in de Penny! Superleuk! In dit nummer: - Bijna vakantie! - Nieuw inhaalbeleid - Springles nieuwe stijl! - Vacature kantinemedewerker - Paardenjaar 2016-2017 - Privélessen

Nadere informatie

Verkeerschool Kees de Vaan Grote Kerkstraat 33 4261BB Wijk en Aalburg Tel. 0416-693068 Fax. 0416-695305 www.keesdevaan.nl

Verkeerschool Kees de Vaan Grote Kerkstraat 33 4261BB Wijk en Aalburg Tel. 0416-693068 Fax. 0416-695305 www.keesdevaan.nl Verkeerschool Kees de Vaan Grote Kerkstraat 33 4261BB Wijk en Aalburg Tel. 0416-693068 Fax. 0416-695305 www.keesdevaan.nl Je rijbewijs is een eenmalige investering waarvan je jou leven lang profijt kunt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER De zomer is aangebroken en daarmee voor de vereniging een wat rustiger periode. Dat betekent niet dat er op de manege niets te doen is! Afgelopen

Nadere informatie

Bloso sportlessen najaar 2015. BLOSO-sportcentrum De Gaverbeek, Waregem. Sportlessen september - december 2015

Bloso sportlessen najaar 2015. BLOSO-sportcentrum De Gaverbeek, Waregem. Sportlessen september - december 2015 SPORTLESSEN BLOSO-sportcentrum De Gaverbeek, Waregem Sportlessen september - december 2015 De inschrijvingen starten pas op dinsdag 25 augustus 2015 rond 11h00. Schrijf je online in via www.bloso.be rubriek

Nadere informatie

HET AUTORIJBEWIJS. Als je op examen gaat heb je nodig: Legitimatie (paspoort of identiteitskaart). Bevestiging van de reservering (niet verplicht).

HET AUTORIJBEWIJS. Als je op examen gaat heb je nodig: Legitimatie (paspoort of identiteitskaart). Bevestiging van de reservering (niet verplicht). HET AUTORIJBEWIJS Het rijbewijs B is het meest gewilde rijbewijs en daar hoort natuurlijk een goede opleiding bij. Hieronder vind je informatie over de theorie en over de praktijk. Heb je na het lezen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsweetjes. Uitslag Groepsdressuur Jeugd 23 februari A G E N D A. Op zondag 23 februari vond de groepsdressuur voor de jeugd plaats.

Nieuwsbrief. Nieuwsweetjes. Uitslag Groepsdressuur Jeugd 23 februari A G E N D A. Op zondag 23 februari vond de groepsdressuur voor de jeugd plaats. A G E N D A 03-03 t/m 05-03 Manege gesloten (Carnaval) 05-04 Theorieles F- proef 06-04 F-proevendag 21-04 Manege gesloten (Tweede Paasdag) 26-04 Manege gesloten (Koningsdag) 26-04 t/m 28-04 ponykamp 1

Nadere informatie

Sportschool Venendaal. Lente Info. 29 april t/m 5 mei 2013

Sportschool Venendaal. Lente Info. 29 april t/m 5 mei 2013 Lente Info 29 april t/m 5 mei 2013 IN GOEDE CONDITIE VOOR DE ZOMER: AQUA & SLANK FIT CURSUS QUICK FIT CURSUS HATHA YOGA SPINNING AQUA-ROBICS FITNESS ZONNEBANK MASSAGE BODY SHAPE VOOR VROUWEN HEREN CONDITIE

Nadere informatie

Clubnieuws 3 20 Mei 2009

Clubnieuws 3 20 Mei 2009 Opgericht 14 september 1973 Clubnieuws 3 20 Mei 2009 Graag verwelkomen wij als nieuw lid: Tessa Schakel, Amber Linssen Lisette Kroneman Heel veel paardenplezier!!! Van harte gefeliciteerd 5 juni Antoinet

Nadere informatie

Manege Instructeur KNHS OPLEIDINGEN. Inhoudsopgave. KNHS Opleidingen De manege instructeursopleidingen. Aspirant Manege Instructeurs

Manege Instructeur KNHS OPLEIDINGEN. Inhoudsopgave. KNHS Opleidingen De manege instructeursopleidingen. Aspirant Manege Instructeurs KNHS Opleidingen 018 Manege Instructeur KNHS OPLEIDINGEN pagina KNHS Opleidingen 018 Het vinden van goed opgeleid en gemotiveerd personeel is niet altijd even gemakkelijk. Veel enthousiaste instructeurs

Nadere informatie

Stalreglement Manege t Schijndelse Woud. Op stal

Stalreglement Manege t Schijndelse Woud. Op stal Stalreglement Manege t Schijndelse Woud Vanaf 1 oktober 2015 Op stal Het is verboden te roken in de buurt van de stallen, op het paard en in de kantine. Op stal moet het rustig zijn. Er mag niet worden

Nadere informatie

Lesgeven aan kinderen

Lesgeven aan kinderen Lesgeven aan kinderen Lesopbouw en les voorbereiding improvisatie voorbereiding Een goede planning is het halve werk!!!!! Omdat: Planning over langere termijn ( FNRS ruiterplan) Doelgericht te werk gaan

Nadere informatie

Horsemanship 6 maanden Traject

Horsemanship 6 maanden Traject Horsemanship 6 maanden Traject Word de perfecte partner voor jouw paard! Balanced Horsemanship Yannick de Mûelenaere 0479394815 y.demuelenaere@hotmail.com www.horsemanshipyannick.com Wil je een betere

Nadere informatie

22 juli Op weg naar de top. Is deze nieuwsbrief niet goed te zien? Klik hier om het online te bekijken

22 juli Op weg naar de top. Is deze nieuwsbrief niet goed te zien? Klik hier om het online te bekijken Is deze nieuwsbrief niet goed te zien? Klik hier om het online te bekijken Op weg naar de top Aanbiedingen pensionklant van de maand Massagecursus Paardenverkiezing Weekend open dag Grote schoonmaak Automatische

Nadere informatie

G 9 april paardenvoetbalwedstrijd

G 9 april paardenvoetbalwedstrijd Maart 2017 G 9 april paardenvoetbalwedstrijd In dit nummer: - Paardenvoetbaltournooi - Zitles cursus - Ruiteropleiding Zilver - Super G - Jaarzegels ruiterpaspoort - Berichtje Janneke - Vacature woensdag

Nadere informatie

HERFSTVAKANTIE 2014 CLUBTRAININGEN

HERFSTVAKANTIE 2014 CLUBTRAININGEN Ruiterschool Rodeberg Rodebergstraat, 21 8954 Westouter-Heuvelland www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be: Voor al uw vragen HERFSTVAKANTIE 2014 CLUBTRAININGEN

Nadere informatie

Januari Het is winter, mooi he! 2017 is begonnen!!

Januari Het is winter, mooi he! 2017 is begonnen!! Januari 2017 G Het is winter, mooi he! In dit nummer: - 2017 is begonnen! - Nl- Doet - Springwedstrijd - Nieuw menu - Zircompetitie - Zitcompetitie extra lessen - Gratis workshop voorlezer - Telefoons

Nadere informatie

Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door:

Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door: Cursussen bij Dressuurstal (Website: www.cursustotaal.nl) Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door: Nel Koekkoek, sportpsycholoog, GZ- psycholoog BIG Marie-José Hulsman

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste leden, Instructie. Oktober 2012

Nieuwsbrief. Beste leden, Instructie. Oktober 2012 Beste leden, Oktober 2012 In deze nieuwsbrief nieuws over de instructie, het viertal, het najaarsconcours en de clubkampioenschappen. Ook is er nieuws uit de inspanningscommissie, die een sessie videospringen

Nadere informatie

Wie o wie wordt er dit jaar paard van het jaar!

Wie o wie wordt er dit jaar paard van het jaar! Oktober 2016 G In dit nummer: - Horse Boy - Zitcompetitie - Programma Open Dag 2 oktober - Herfst buitenrit - Tas gevonden - Opzadelcursus - Inhaallessen - Agenda Wie o wie wordt er dit jaar paard van

Nadere informatie

BREVETAFNAME 2016 INFORMATIE VOOR DEELNEMERS

BREVETAFNAME 2016 INFORMATIE VOOR DEELNEMERS BREVETAFNAME 2016 INFORMATIE VOOR DEELNEMERS Inhoud Inleiding 2 Examens en proeven: - Welke proeven moet ik afleggen en hoe zien die proeven eruit? - Welke bewijzen moet ik zeker meebrengen op de examendag?

Nadere informatie

Karper praat November/December 2016

Karper praat November/December 2016 Karper praat November/December 2016 Welkomstwoord! Welkom winter! Pietengym! In de laatste week dat de sint in ons land was, is er weer heel fanatiek meegedaan door de kinderen met de pietengym. Het waren

Nadere informatie

Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans. Leliestraat St-Katelijne-Waver

Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans. Leliestraat St-Katelijne-Waver Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans Leliestraat 37-2860 St-Katelijne-Waver zomer 2019 Overzicht Juli Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * CLINIC LES Wij wensen alle Mustangers een gelukkig, liefdevol en gezond 2013! ACTIVITEITEN 13 januari KNHS springwedstrijd 20 januari Clinic door Jules Jansen

Nadere informatie

FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde

FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde FNRS wedstrijden bij RSC Zeewolde Wedstrijddagen: De wedstrijden staan vermeld in de activiteiten kalender. Inschrijving: Inschrijven kan in de kantine bij het personeel of via de mail. Let op: Vol = Vol

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 2013

NIEUWSBRIEF JUNI 2013 NIEUWSBRIEF JUNI 2013 Ruiterclub Genk vzw Kattevennen 12, 3600 Genk secretariaat@ruiterclubgenk.be www.ruiterclubgenk.be Beste clubleden Veel plezier met het doornemen van onze nieuwsbrief voor de maand

Nadere informatie

G Pjotter en veulen Juultje

G Pjotter en veulen Juultje Mei- Juni 2017 G Pjotter en veulen Juultje In dit nummer: - Pjotter - Nieuwe paardenjaar - Veileigheid bij mooi weer - Warm weer programma - Sponsor bijzondere ruiters - Ponykamp vrijwilligers - Bodywarmers

Nadere informatie

Nieuws van de activiteiten commissie

Nieuws van de activiteiten commissie Kop hoofdartikel Opgericht 14 september 1973 MEI 2012 CLUBNIEUWS 28 JAAARGANG 3 Nieuws van de activiteiten commissie 1 e Onderlinge springwedstrijd, pionnenactiviteit en tweedehands markt zaterdag 26 mei

Nadere informatie

Alle reguliere PONY-lessen vervallen vanaf 15 juli tot en met 25 augustus 2019!

Alle reguliere PONY-lessen vervallen vanaf 15 juli tot en met 25 augustus 2019! Zomervakantie 2019 Alle reguliere PONY- vervallen vanaf 15 juli tot en met 25 augustus 2019! NIET inschrijven, is NIET rijden! Je mag je zomer inhalen in de periode 01-05-2019 tot en met 31 oktober 2019;

Nadere informatie

Je eerste rijles? Natuurlijk BIJ BLOM!

Je eerste rijles? Natuurlijk BIJ BLOM! Je eerste rijles? Natuurlijk BIJ BLOM! Binnenkort ga je jouw eerste rijles nemen, helemaal leuk! Kies vooral een rijschool die bij je past. Wij maken die keuze graag wat makkelijker voor je! Elk jaar leiden

Nadere informatie

Ik ben Blitz. Ik ben een pony die in alle lessen loopt, de gevorderde ruiter kan veel van mij leren omdat ik goed trainbaar ben en dressuur en springe

Ik ben Blitz. Ik ben een pony die in alle lessen loopt, de gevorderde ruiter kan veel van mij leren omdat ik goed trainbaar ben en dressuur en springe Ik ben Blitz. Ik ben een pony die in alle lessen loopt, de gevorderde ruiter kan veel van mij leren omdat ik goed trainbaar ben en dressuur en springen leuk vind. Ik luister goed en werk hard als je mij

Nadere informatie

Boerderij op IJburg Gids

Boerderij op IJburg Gids Boerderij op IJburg Gids 2016-2017 INHOUDSOPGAVE PONYMAATJES VOLTIGE RIJLESSEN LEASEPONY LESSEN VOOR VOLWASSENEN HORSE AGILITY CLUB PONYKAMP TIENERLESSEN HORSE BOY DAGBESTEDING & ANDERE ZORGACTIVITEITEN

Nadere informatie

Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart 2009.

Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart 2009. Page 1 of 5 Bob van Asselt Van: Nieuwsbrief [nieuwsbrief@onderdekastanje.nl] Verzonden: dinsdag 16 maart 2010 21:33 Onderwerp: Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart 2010 Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart

Nadere informatie

Horsemanship en Rijkunst

Horsemanship en Rijkunst Horsemanship en Rijkunst Janet Bos Monique de Rijk Een solide basis voor u en uw paard begint bij een goed contact, plus de juiste fysieke ontwikkeling van uw paard. En dát leert u allemaal tijdens de

Nadere informatie

3. Je examen moet binnen twee weken nadat je dat aangevraagd en betaald hebt door de rijschool bij het CBR zijn aangevraagd.

3. Je examen moet binnen twee weken nadat je dat aangevraagd en betaald hebt door de rijschool bij het CBR zijn aangevraagd. ALGEMENE VOORWAARDEN van Pieters Rijopleidingen Per 1 augustus 2009 Artikel 1 De rijschool moet zich aan de volgende afspraken houden: 1. Je krijgt theorie- en praktijkles van een rij-instructeur die aan

Nadere informatie

Karper praat Februari 2017

Karper praat Februari 2017 Karper praat Februari 2017 Welkomstwoord! Nederlandse Kampioenschappen! 3 Maart jl. start Inez van Waalwijk in de Nederlands Kampioenschappen in Ermelo. En wat voor start, als eerste om 9 uur binnen komen

Nadere informatie

Hulswitweg47G BG Haarlem Tel: Whatsapp: Web:rijschool023.nl

Hulswitweg47G BG Haarlem Tel: Whatsapp: Web:rijschool023.nl Hulswitweg47G 054 2031BG Haarlem Tel:023-7854052 Whatsapp:06-23236393 Email:info@rij023.nl Web:rijschool023.nl Page1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Welkom bij Rijschool 023... 2 Introductie autorijbewijs

Nadere informatie

Ponykamp 1: 02-05 t/m 04-05 Ponykamp voor jeugdruiters tussen de 7 en 10 jaar. Max. 10 kinderen. Kosten: 150,-

Ponykamp 1: 02-05 t/m 04-05 Ponykamp voor jeugdruiters tussen de 7 en 10 jaar. Max. 10 kinderen. Kosten: 150,- A G E N D A Nieuwsbrief 01-02 Groepsdressuur jeugd 16-02 t/m 18-02 manege gesloten i.v.m. Carnaval 22-03 F-proevendag 06-04 Manege gesloten i.v.m. Pasen 27-04 Manege gesloten i.v.m. Koningsdag 02-05 t/m

Nadere informatie

Noordenveldweg 102, 9497 PA Donderen Post adres: Jozef israelplein 8-2, 9718 EN Groningen.

Noordenveldweg 102, 9497 PA Donderen Post adres: Jozef israelplein 8-2, 9718 EN Groningen. Algemene voorwaarden Stal Royaal Leaseovereenkomst Artikel 1: Definities A. Stal Royaal: Eigenaar van het lease paard/pony, zelfstandig bedrijf dat paardrijlessen verzorgd op locatie Noordenveldweg 102,

Nadere informatie

De Bosmanege. 2015 In de vakantie. Diplomarijden en oefenspring en dressuurwedstrijden. Lease van een pony of paard (tijdens de vakantie?

De Bosmanege. 2015 In de vakantie. Diplomarijden en oefenspring en dressuurwedstrijden. Lease van een pony of paard (tijdens de vakantie? Juni 2015 Jaargang 1, nummer 2 De Bosmanege Froukje Stuiver 2015 In de vakantie Tijdens een terugblik naar de afgelopen maanden kunnen we met trots zeggen dat we met z n allen zeer veel gedaan hebben en

Nadere informatie

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a.

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. Nieuwsbrief VPG De Samenhang samen gaan wij het maken! Jaargang 12, Nummer 51, December 2013 SAMENSPRAAK In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. De voorzitter aan het woord... 3 3. FNRS Wedstrijd

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Deze opleidingen worden door Groei Direct verzorgt!

Deze opleidingen worden door Groei Direct verzorgt! Informatiebrochure Kader opleidingen CWO Deze opleidingen worden door Groei Direct verzorgt! 1 Woord vooraf CWO opleidingslocaties (watersportverenigingen en vaarscholen) willen goede en enthousiaste instructeurs

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Augustus 2012. Beste leden, Bedankt! Secretariaat: Jantien Bussink, Larenseweg 38, 7475 PW Markelo, 0613594963

Nieuwsbrief. Augustus 2012. Beste leden, Bedankt! Secretariaat: Jantien Bussink, Larenseweg 38, 7475 PW Markelo, 0613594963 Augustus 2012 Beste leden, Bijgaand een nieuwe nieuwsbrief! We hebben een drukke agenda deze maand, met allerlei hippische activiteiten! Zo is er de dressuuroefenavond aanstaande woensdag, worden zaterdag

Nadere informatie

Kom je feestje vieren bij Stal Krireina!!

Kom je feestje vieren bij Stal Krireina!! Kom je feestje vieren bij Stal Krireina!! Algemeen Wil je een feestje vieren met pony s bij Stal Krireina lees dan deze brochure door zodat je weet wat je wilt en kunt gaan doen. De feestjes worden alleen

Nadere informatie

Je rijbewijs halen, ook als je autisme of ADHD, hebt. Het Kan!

Je rijbewijs halen, ook als je autisme of ADHD, hebt. Het Kan! Uitgebreid Artikel Rijles, autisme, adhd Je rijbewijs halen, ook als je autisme of ADHD, hebt. Het Kan! Inleiding Tegenwoordig kun je al starten met lessen als je 16,5 jaar bent. Iedere jongere wil wel

Nadere informatie

Theorie Lesmateriaal (boeken) 22,50 Theorie examen CBR 40,- Online theoriecursus

Theorie Lesmateriaal (boeken) 22,50 Theorie examen CBR 40,- Online theoriecursus Bromfiets opleidingen Bromfiets opleidingen Prijzen Theorie Lesmateriaal (boeken) 22,50 Theorie examen CBR 40,- Online theorie cursus 35,- Praktijk Rijles (per uur) 44,- Rijles (per 1½ uur) 66,- Praktijk

Nadere informatie

DE HINNIKBODE. De nieuwsbrief van Hippisch Centrum Velsen Periode april 2013

DE HINNIKBODE. De nieuwsbrief van Hippisch Centrum Velsen Periode april 2013 DE HINNIKBODE De nieuwsbrief van Hippisch Centrum Velsen Periode april 2013 Vrijdag 29 maart Goede Vrijdag, de lessen gaan gewoon door!! Als je op deze dag helaas niet kan rijden, vergeet dan niet je les

Nadere informatie

Luxaflex FNRS Zitcompetitie Goed zitten is de basis

Luxaflex FNRS Zitcompetitie Goed zitten is de basis Luxaflex FNRS Zitcompetitie 2011 Goed zitten is de basis Wanneer zit je goed op je paard? Tijdens de zitcompetitie wordt een speciale zitproef gereden waarbij de jury let op de houding en zit van de ruiter

Nadere informatie

Dressuur wedstrijden 2018 / Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool. Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16

Dressuur wedstrijden 2018 / Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool. Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16 2018 / 2019 Dressuur wedstrijden Pony wedstrijden: t/m groep 8 basisschool Junioren wedstrijden: middelbare school t/m 16 Senioren wedstrijden: vanaf 16 jaar Opleiding Brons & Zilver 25-11-2018 Dressuurwedstrijden

Nadere informatie

3. Je examen aanvraag wordt binnen 2 weken na ontvangst van betaling gedaan bij CBR.

3. Je examen aanvraag wordt binnen 2 weken na ontvangst van betaling gedaan bij CBR. ALGEMENE VOORWAARDEN van Vekeersschool Heuvelland. Artikel 1 De rijschool moet zich aan de volgende afspraken houden: 1. Je krijgt praktijkles van een rij-instructeur die aan de eisen voldoet van de Wet

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lr & Pc de Woudruiters

Nieuwsbrief Lr & Pc de Woudruiters Nieuwsbrief Lr & Pc de Woudruiters November, December 2016, Januari, februari, maart 2017 Halloween - Voltige wedstrijd - Springwedstrijd - Voorselectie kampioenschappen - Onderlinge wedstrijden - Nieuwjaarsreceptie

Nadere informatie

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF FEBRUARI Reminder: In de voorjaarsvakantie, van 18 t/m 26 februari, gaan de lessen niet door!

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF FEBRUARI Reminder: In de voorjaarsvakantie, van 18 t/m 26 februari, gaan de lessen niet door! HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2017 Reminder: In de voorjaarsvakantie, van 18 t/m 26 februari, gaan de lessen niet door! In plaats daarvan op zaterdag 25 februari de workshopdag! Zie verderop in

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsweetjes. Uitslag F-proeven: 6 april A G E N D A. Volwassenen: 1. Lisenka Hubers met Bo. 2. Shannen Sibering met Zyloma

Nieuwsbrief. Nieuwsweetjes. Uitslag F-proeven: 6 april A G E N D A. Volwassenen: 1. Lisenka Hubers met Bo. 2. Shannen Sibering met Zyloma A G E N D A 28-04 t/m 04-05 kijklessen Nieuwsbrief 29-04 t/m 02-05 ponykamp 2 J A A R G A N G 2, N R. 5 M E I 25-05 VA, A- & OSproevendag 29-05 Manege gesloten (Hemelvaartsdag) 09-06 Manege gesloten (Tweede

Nadere informatie