VERBETER JE WEBSITE IN TIEN EENVOUDIGE STAPPEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERBETER JE WEBSITE IN TIEN EENVOUDIGE STAPPEN"

Transcriptie

1 VERBETER JE WEBSITE IN TIEN EENVOUDIGE STAPPEN facebook.com/refreshednl twitter.com/ Handig ebook vol tips, trucs en concrete stappen om zelf je website te verbeteren!

2 Inleiding Je website. Waarschijnlijk het belangrijkste communicatiemiddel van je bedrijf. Het is je visitekaartje, de plek waar je klanten komen, contact met je zoeken en de plek waarop jij uitstraalt en vertelt waar je bedrijf voor staat. Het belang van een goede website is niet te onderschatten. Wellicht twijfel je soms of jouw website wel in orde is. In een blog op schreven we daar al eens eerder over. Mocht je zelf zaken willen aanpakken, dan helpen deze tien stappen je daarbij. We wensen je veel succes en plezier toe bij het optimaliseren van jouw website! Voel je vrij om dit stappenplan verder te delen! Op Twitter, Facebook of via je eigen blog of website; deel er gerust op los! Veel plezier, namens Refreshed, Erik de Ruiter

3 1. Gebruik de juiste foto s Foto s vormen een belangrijk onderdeel van je website. Bezoekers zullen hun eerste indruk baseren op beeld en foto s, niet gelijk op de inhoud van je website. Zorg er dus voor dat de foto s afgestemd zijn op jouw website en jouw bedrijf. Het is verleidelijk om even op Google te gaan zoeken om daar de juiste afbeeldingen te vinden. Of dat gemakkelijk is? Ja. Maar zinvol? Nee, want het zorgt er niet voor dat je website jouw bedrijfsidentiteit uitstraalt. Wil je echt resultaat, dan pak je zelf de camera of huur je een professionele fotograaf in. Dat kost tijd en geld, maar daardoor zorg je wel voor passend beeldmateriaal. Want zeg nou zelf, zulke stockfoto s kunnen toch echt niet meer? Die blonde receptioniste met veel te witte tanden verliest haar geloofwaardigheid. Nee, fotografeer je eigen receptioniste in jouw ontvangstruimte. Dat is passend gebruik maken van foto s! Refreshed advies: verwijder standaard foto s, maar zorg voor leuke, frisse foto s van je bedrijf en medewerkers!

4 2. Zorg voor foutloze teksten De teksten zijn minstens zo belangrijk als de foto s op je website. In je teksten vertel je wat jouw bedrijf doet en is, hoe je de bezoeker kan helpen en zorg je ervoor dat je relevant en nuttig bent én dat de bezoeker zijn aandacht erbij kan houden. Het allerbelangrijkste; zorg voor foutloos Nederlands. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar de praktijk wijst uit dat lang niet alle websites foutloos zijn. Sterker nog; regelmatig kom je nog verkeerd geplaatste d tjes en t tjes tegen. Muggenzifterij? Tja, als je zelfs niet foutloos Nederlands schrijft, hoe betrouwbaar ben je dan in je diensten of producten? Let je daar ook niet op de details? Echt, verkeerde spelling staat gewoon onprofessioneel. Behalve foutloos, zullen je teksten ook prettig leesbaar moeten zijn. Niets is zo vervelend als turend voor je scherm zitten om teksten te moeten lezen. Sterker nog; niemand heeft daar zin in. En dus zullen je teksten ook niet gelezen worden. Zorg dus voor leesbaarheid; gebruik tussenkopjes, genoeg witruimte en zorg voor een duidelijke inrichting. Oh, en gebruik geen achtergrondfoto. Dat leest zo lastig. à d ë t Refreshed advies: dubbelcheck je teksten op spelling, gebruik tussenkopjes, witruimte en zorg voor leesbaarheid.

5 3. Optimaliseer je contactpagina Je bezoekers moeten uiteindelijk natuurlijk contact met je opnemen! Door een goede website moeten ze aangetrokken worden tot jouw product of dienst. Dat contact opnemen moet binnen twee klikken gedaan zijn. Want de meeste mensen zijn online nogal lui. Ze hebben geen zin om te moeten zoeken naar je , je postadres of je telefoonnummer. Nee; alles moet duidelijk en overzichtelijk op één pagina te vinden zijn. Verstop je gegevens niet ergens onderaan op je website, maar maak gewoon een contactpagina aan. En zorg dat die pagina compleet is. Dus postgegevens, adressen, social media pagina s, telefoonnummers en ga zo maar door. En maak het plaatje compleet door een Google Maps kaartje toe te voegen. Kunnen mensen ook gelijk een routebeschrijving naar je bedrijf uitprinten. Refreshed advies: maak één contactpagina die makkelijk vindbaar en compleet is; van telefoonnummers tot social media pagina s.

6 4. Controleer Waarschijnlijk denk je dat al je linkjes, foto s, contactformulieren en filmpjes op je website vlekkeloos werken. Toch is het zinvol om alles, maar dan ook echt alles eens door te lopen. Er is bijna geen website die geen foutjes bevat. Plan een uurtje in je agenda en loop alle linkjes na. Wees niet verbaasd als blijkt dat je website toch een foute of missende link bevat. Een foutje is zo gemaakt en vaak kijk je er zelf makkelijk over heen. Test trouwens niet alleen in je eigen browser. Bekijk en test je website ook eens in Google Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer. Het komt nog wel eens voor dat je website in een andere browser net wat anders weergegeven wordt dan je eigenlijk wil. Let daar dus op! En ben je toch aan het controleren; bekijk ook gelijk even of je een favicon (je logo op een browser-tabblad) hebt en of die ook goed weergegeven wordt. Refreshed advies: check al je linkjes, foto s en formulieren op je website! Plan een uurtje daarvoor in en je zult ongetwijfeld wat tegenkomen.

7 5. Gebruik Google Analytics Hoeveel bezoekers heb jij op je website? Per maand, per week, per dag? En waar komen ze vandaan, welke pagina s bezoeken ze en via welke zoekwoorden zijn je bezoekers bij jouw website terecht gekomen? Allemaal relevante en zinvolle informatie, dat veel leert over je website en inzicht geeft in doelen op je website, bezoekersstromen en de relevantie van je website informatie. Het is heel simpel; je hoeft alleen maar een Google Analytics account aan te maken, de gegenereerde code te plakken in de pagina s waarvan je de statistieken wil bijhouden en vervolgens kun je real-time het gedrag van je bezoekers bijhouden en analyseren. Google Analytics is binnen enkele minuten aangemaakt en absoluut een must voor iedere website eigenaar! Via Analytics kun je weloverwogen beslissingen nemen over je siteontwerp, meer relevant verkeer ontvangen en meer conversies en inkomsten genereren. Refreshed advies: installeer Google Analytics op je website! Zo zorg je voor inzicht in je bezoekers, relevanter verkeer en dus meer conversies en inkomsten.

8 6. Check je SEO (Search Engine Optimalization) Hoog scoren in Google. Waarschijnlijk de wens van iedere ondernemer. Want inderdaad; hoe hoger je scoort in Google, hoe meer bezoekers en hoe meer potentiële klanten. Het is duidelijk dat hoog scoren in Google niet van de ene op de andere dag gebeurt. En natuurlijk, wil je snel hoog scoren dan zul je hulp moeten inschakelen van experts. Maar je kunt zelf ook aan de slag met een aantal basispunten! - Page title: wat staat er boven in je browser als je je site bezoekt? Zorg ervoor dat die titel van iedere pagina op je website anders is en dat je relevante zoekwoorden gebruikt. - Meta description: dit is de beschrijving die verschijnt in Google als jouw website verschijnt. Ook hier geldt; zorg voor een relevante beschrijving met zoekwoorden. De maximum lengte van deze beschrijving is 160 tekens, de rest valt weg bij Google. - Foto naam: elke foto die je gebruikt op je website kun je een naam geven. Ook deze namen neemt Google mee in haar pagina ranking. Gebruik dus ook zoekwoorden in de bestandsnaam van de foto! Wees daarin zo specifiek mogelijk. Staat er een zwarte iphone 4S op de foto? Noem de foto dan niet dc.jpg maar zwarte-iphone-4s.jpg. Refreshed advies: pak de basispunten van SEO zelf aan! Kies de juiste zoekwoorden in je titels en beschrijving en geef foto s ook zoekwoorden mee.

9 7. Zorg voor een snelle website Een website die langzaam laadt is ronduit vervelend. Sterker nog; een groot gedeelte van je bezoekers zal al snel weg klikken. Mensen willen tegenwoordig niet meer wachten. Ze willen nu, direct, meteen geholpen worden. En dus hebben ze geen zin om te wachten. Zorg dus dat je website snel geladen is. En met snel bedoelen we binnen 1,5 seconden. Laadt je website langer, dan loont het de moeite om eens uit te zoeken waarom je website traag is. De laadtijd van je website wordt namelijk ook meegewogen door Google in haar ranking. Via Pingdom Tools of Google Pagespeed Insights kun je al gratis een hoop inzicht krijgen in de laadtijd van je website. Ook zonder die tools kun je alvast nagaan of jouw website voldoet aan de eisen. Heb je grote foto s die je online pas verkleint? Zorg ervoor dat je vóórdat je de foto online zet, hem al verkleint naar het gewenste formaat. Verwijder Flash (dat wordt sowieso al niet meer ondersteund door de meeste tablets) en maak geen gebruik van Silverlight of andere plug-ins die lang moeten laden of waar iets voor geïnstalleerd moet worden. Refreshed advies: check je website op laadtijd. Het kan lonen om afbeeldingen te verkleinen, Flash te verwijderen en zo je ranking in Google te verbeteren.

10 8. Zorg voor consistentie Je moet het de bezoeker op je website zo makkelijk mogelijk maken. Zorg er dus voor dat hij zich thuis voelt op de website, op z n gemak. Dat creëer je al door een eenduidige stijl te hanteren. Niets is zo vervelender als een navigatiemenu dat opeens op een andere plek staat of zelfs verdwenen is. Hetzelfde geldt voor kleurgebruik, lettertype en grootte. Het komt nog wel eens voor dat één pagina een ander font of grootte bevat dan de rest van de website. Let daar op! Als je binnen je website opeens een pagina bezoekt waarin de stijl ook maar iets anders is, dan zorgt dat voor verwarring en haakt je bezoeker af. Sowieso; zorg voor een consistente stijl op je website. Houd het navigatiemenu, foto s, teksten en je tone-of-voice gelijk. Je bezoeker mag geen enkele keer het idee hebben dat hij op een andere website is belandt of in verwarring zijn over waar hij zich op de website bevindt. Refreshed advies: zorg voor een eenduidige lijn op je website. Stem teksten, foto s, menu s en lettertypes op elkaar af en creëer een helder en consistent beeld.

11 9. Houd je website up-to-date Belanden op een website die twee maanden geleden voor het laatst is geüpdatet, dat zorgt voor wat vreemde blikken. Hoe kan het dat er twee maanden niks nieuws op is geplaatst? Betekent dat het bedrijf die tijd niks gedaan heeft? Zijn ze het vergeten? Zomaar wat vragen die bij een bezoeker komen opborrelen. En natuurlijk, jij weet dat het er even bij ingeschoten is, je had het te druk met lopende projecten. Maar weet je bezoeker dat ook? Een website die niet onderhouden wordt; het oogt nogal onprofessioneel. Zorg daarom dat je sowieso elke week wel iets nieuws plaatst. Het hoeft niet eens veel te zijn; een klein berichtje, een blog of fotoreportage. Vergeet niet regelmatig nieuwe content toe te voegen aan je website. Deels omdat het professioneel staat, maar ook omdat Google het waardeert. Gaan Google bots twee keer over je website heen en is er iedere keer iets nieuws te vinden, dan zal dat een positief effect hebben op je pagina ranking. Blijft je website iedere keer hetzelfde; dan zal je ranking dalen. Refreshed advies: zorg voor een eenduidige lijn op je website. Stem teksten, foto s, menu s en lettertypes op elkaar af en creëer een helder en consistent beeld.

12 10. Ga voor inhoud Het allerbelangrijkste: kies voor inhoud! Focus je op relevante inhoud op je website; wat wil je bezoeker vinden? Bied dat dan ook! Ga niet je bezoekers lastig vallen met allerlei onnodige informatie of je website volproppen met zinloze content die jij wel leuk vindt, maar waar je bezoekers niks aan hebben. Bedenk je goed; biedt je website wat de bezoeker wil vinden? Vertel niet alleen over je diensten en hoe goed je wel niet bent; maar geef duidelijk antwoord op de vragen waarmee de bezoeker naar jouw website gaat. Relevantie staat of valt met aansluiting en binding met een doelgroep. Relevante content ontwikkel je vanuit het perspectief van je doelgroep en heeft voor hen waarde. Stel jezelf dus vragen als; wat is de online behoefte van mijn doelgroep, welke informatie willen ze hebben, wat zijn hun verwachtingen en welke zoekwoorden gebruikt de doelgroep? Behalve dat relevantie en juiste inhoud je bezoeker helpt, scoor je ook nog eens bij Google met zulke inhoud. Namelijk; hoe relevanter jouw website is voor de bezoeker, hoe hoger Google het waardeert. Google verschuift namelijk steeds meer van betaalde aandacht naar verdiende aandacht. Refreshed advies: zorg voor een eenduidige lijn op je website. Stem teksten, foto s, menu s en lettertypes op elkaar af en creëer een helder en consistent beeld.

13 Dit ebook is geschreven en ontworpen door Refreshed. Refreshed is een verfrissend communicatiebureau uit Harderwijk. We bouwen websites, ontwerpen printmedia en geven social media en communicatie advies. Deel dit ebook gerust met andere geïnteresseerden, collega s of vrienden! Wil je meer weten over websites bouwen, social media, communicatie advies of Refreshed? Bezoek onze website: of bel Erik via

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

Hoe bouw ik een goede website?

Hoe bouw ik een goede website? Hoe bouw ik een goede website? Inleiding Stel, u heeft een eigen bedrijf en u wilt een website. U hebt gezien dat u zelf een site kunt bouwen met behulp van gratis tools die sommige providers aanbieden.

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO?

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? TECHNESS Whitepaper #1 HOGER IN GOOGLE! SEO GUIDE Let s take the next step and work together! - Techness 2 = TECHNESS - SEO GUIDE Het optimaliseren van een website

Nadere informatie

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten.

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten. SEO Leerdoel: De student kan SEO planmatig toepassen op een mediacampagne criterium goed voldoende onvoldoende SEO advies plan Het SEO adviesplan van de student gaat verder dan een check met de geijkte

Nadere informatie

Zelf een website maken

Zelf een website maken Zelf een website maken Om een website te bouwen heb je drie dingen nodig. 1. De domeinnaam of URL, bijvoorbeeld www.massagepraktijk.nl of www.maakzelfjouwwebsite.nl 2. Een hostingpakket (dat is het huren

Nadere informatie

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl SEO Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Zoekwoorden 5 3. Teksten en landingspagina s 6 4. Metagegevens 8 5.

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 Introductie. SEO is al sinds een aantal jaar een van de belangrijkste online marketing activiteiten. En terecht, want iedereen wil beter gevonden

Nadere informatie

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5 Inhoud Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen... 3 Mijn missie... 3 Wie ben ik?... 4 Help ik moet een blog!... 5 Waarom is bloggen goed voor je onderneming?... 5 Waarom is bloggen goed voor je klanten?...

Nadere informatie

Checklist 12 superslimme puntjes op de i voor jouw website

Checklist 12 superslimme puntjes op de i voor jouw website Checklist 12 superslimme puntjes op de i voor jouw website Loop deze punten na om een website als een pro te krijgen Je website komt niet op de eerste plaats. Jouw klant wel! Jij bent een zelfstandig professional.

Nadere informatie

De Valkeniers. Handleiding DeValkeniers.nl voor leiding, bestuur en andere redacteuren. Versie 1.0. Door Iwan, Jarno, Iris en Erik

De Valkeniers. Handleiding DeValkeniers.nl voor leiding, bestuur en andere redacteuren. Versie 1.0. Door Iwan, Jarno, Iris en Erik De Valkeniers Handleiding DeValkeniers.nl voor leiding, bestuur en andere redacteuren Versie 1.0 Door Iwan, Jarno, Iris en Erik DeValkeniers.nl Handleiding Redacteur DeValkeniers.nl 1 Inhoud DeValkeniers.nl

Nadere informatie

Checklist voor een knallende website

Checklist voor een knallende website Met deze checklist scan je je bedrijfswebsite op een aantal onderdelen. Ontdek de sterke punten van je website en welke punten je nog kunt verbeteren. De checklist maakt je bewust van de zaken die bepalen

Nadere informatie

10 x wijzer in 10 minuten

10 x wijzer in 10 minuten Alle links op de website werken Je hebt dit zelf vast wel eens ervaren. Zo n vervelende 404 Pagina niet gevonden melding als je op een link klikt. Wat doe je dan? Laat me raden je fronst je wenkbrauwen,

Nadere informatie

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN STAPPENPLAN WEBSITE BOUWEN Online ondernemers behalen drie procent meer omzet dan hun offline collega's, zo blijkt uit onderzoek. Een goede reden om als mkb er online aanwezig

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY Dit is de handleiding om op Weebly.com een website te leren maken. De handleiding is verdeeld in 5 hoofdstukken; 1. Aanmelden 2.Weebly werkblad 3. Draggen en Droppen 4.Pagina

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Checklist website bouwen

Checklist website bouwen Checklist website bouwen Je wilt een website voor je bedrijf. Of de bestaande website veranderen. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht van je. Er zijn veel mogelijkheden en je moet in het proces

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST 1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST Yes! Onze checklist. Een (kleine) boozd voor jouw online journey. Wij helpen jou graag een stuk op weg met jouw zoekmachine optimalisatie. In deze handige checklist vind je belangrijke

Nadere informatie

De doe-het-zelf SEO review [checklist]

De doe-het-zelf SEO review [checklist] De doe-het-zelf SEO review [checklist] door admin - 05-29-2012 http://www.itpedia.nl/2012/05/29/de-doe-het-zelf-seo-review-checklist/ website Kijk periodiek onder de motorkap van je Zoals elke SEO-professional

Nadere informatie

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Handleiding voor een goede inrichting van jouw YouTube kanaal. Door Theo de Kleijn Helpt zelfstandig ondernemers met videomarketing Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

301 redirect. 2xCeed BV Brede Englaan 14 1272 GS Huizen 020-7570800

301 redirect. 2xCeed BV Brede Englaan 14 1272 GS Huizen 020-7570800 301 redirect 301 redirect voor behoud SEO ranking Indien je regelmatig aan websites werkt of je website actueel houdt dan kan het voorkomen dat je content van locatie veranderd. Bijvoorbeeld bij het aanmaken

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

6. Indexatie: Zijn de verschillende pagina s binnen de site geïndexeerd door Google?

6. Indexatie: Zijn de verschillende pagina s binnen de site geïndexeerd door Google? PIMPTER WEBSHOP http://www.nailsprinter.com http://www.pimpter.com/ http://www.salonique.com/nail-printers.html http://www.nagelstudiocenc.nl/shop.php http://www.yournail.nl/webwinkel-category-1127889/nagelprinter.html

Nadere informatie

Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren

Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren Er zijn verschillende technieken die je kunt of moet inzetten om een betere positie voor zoektermen te krijgen in Google en andere zoekmachines. On Page

Nadere informatie

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee TenZer niet het eerste idee Online marketing: het belang van internet en je website Workshop 27 oktober 2014 Lead to Sale Creative Photostudio Vallen en opstaan En toen.. TenZer Probeer ervaren ondernemers

Nadere informatie

SEO. voor partners. Hoe komt mijn website hoog in Google?

SEO. voor partners. Hoe komt mijn website hoog in Google? SEO voor partners Hoe komt mijn website hoog in Google?! Welkom bij het Partnerprogramma van bol.com Goed dat je de keuze hebt gemaakt om partner te worden en dat je aan de slag gaat met Affiliate Marketing.

Nadere informatie

TalentNU! Woensdag 27 januari 2010

TalentNU! Woensdag 27 januari 2010 TalentNU! Woensdag 27 januari 2010 Agenda Internet Marketing Strategie Een site maken is geen kunst Gevonden worden is wel een kunst Klanten uit bezoekers: da s pas Kunst! 2 1 Wat wil jij uit deze avond

Nadere informatie

LOKALE SEO EXPERTS. om jouw PRACHTIGE

LOKALE SEO EXPERTS. om jouw PRACHTIGE Ontmoet onze SUPERSLIMME LOKALE SEO EXPERTS om jouw PRACHTIGE WEBSITE te BOOSTEN JOUW LOKALE SEO EXPERTS Wij zijn er om SEO transparant, simpel en benaderbaar te maken voor al onze klanten. Wij zijn niet

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer SEO Optimalisatie tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Carlo Konijn uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui 29-5-2013 Chi Computers opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

Nadere informatie

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be - Ik schreef al meer dan 100 commerciële bedrijfswebsites voor ondernemingen

Nadere informatie

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE!

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE! MEER WINST MET JE WEBSITE! Wat is het doel van jouw website? Wat wil je dat de bezoekers doen? En doen ze dat nu ook? Of kijken ze doelloos rond om daarna weer te verdwijnen. Vandaag gaan we kritisch naar

Nadere informatie

Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt

Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt dibbadoo Een onvergetelijke eerste indruk met een website van Dibbadoo Bestaande en potentiële klanten zoeken elke dag op internet naar producten en diensten.

Nadere informatie

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen.

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen. Woord vooraf Een goede zoekmachine optimalisatie strategie gaat uit van een langere termijn commitment. SEO (search engine optimization) is niet iets wat je zomaar kunt implementeren. Er is een duidelijke

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV

MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV DE 5: MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV Een handleiding vol met tips over het opstellen van een duidelijk en goed cv. L1NDA 1 Introductie Als je gaat solliciteren is een spetterend CV essentieel. Het is

Nadere informatie

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond Frontpage Express is het meest eenvoudige programma voor het maken van je homepage. Is het programma niet geïnstalleerd op je PC, dan is het te downloaden en daarna te installeren. We zullen nu een aantal

Nadere informatie

Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding.

Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding. Bedankt! Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding. Graag zou ik je willen vragen mij een email te sturen

Nadere informatie

Complete checklist Stijl

Complete checklist Stijl Complete checklist Stijl Checklist uitgevoerd door: Website naam: Van toepassing design + bouw + oplevering Header Staat er een telefoonnummer of e-mailadres? Is alle informatie van de klant (telnr. en

Nadere informatie

Haal meer uit je website

Haal meer uit je website Haal meer uit je website 10 Tips om je website te optimaliseren Je hebt 100 bezoekers per dag, met soms een piek van 200 bezoekers per dag. Maar wat doe je met deze bezoekers? Hoeveel procent van deze

Nadere informatie

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Bij het maken van een blog is het belangrijk dat je er inhoud op plaatst. Dit noemen we content. Alles wat je openbaar op je blog

Nadere informatie

PrePare Paper. www.partnerincontent.nl

PrePare Paper. www.partnerincontent.nl PrePare Paper Een seo copywriter inhuren zonder een goede voorbereiding aan je website is weggegooid geld Hoe haal je meer rendement uit een seo tekstschrijver? Google is nog steeds één van de belangrijkste

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen 5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen Onderstaande instructie is geschreven om een nieuwe grijze footer onder aan je site te maken. Deze footers kun je makkelijk gebruiken om mensen naar een bepaald

Nadere informatie

Praktische tips voor een betere website

Praktische tips voor een betere website Praktische tips voor een betere website Zoekwoorden uitleg 2 Zoekwoorden in je website gebruiken 3 Boei je bezoekers en krijg werkelijk contact 4 Hoe maak je een goede landingspagina 5 Tips voor de lancering

Nadere informatie

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing Een goede online briefing past op één A4 [+ checklist] Auteur: Ronald Heijkens, Sabel Online Je wilt een nieuwe website, intranet, online magazine of app. Maar omdat je de expertise zelf niet in huis hebt,

Nadere informatie

Handleiding whitepaper schrijven. Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan

Handleiding whitepaper schrijven. Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan Handleiding whitepaper schrijven Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan Inhoud Inleiding... 3 Wat is een whitepaper?... 3 Kies het juiste onderwerp... 4 Voordat je gaat schrijven... 4 Gegevens

Nadere informatie

WEBANALYSE. WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013. Vervaardigd door:

WEBANALYSE. WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013. Vervaardigd door: WEBANALYSE WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013 Vervaardigd door: Inhoudsopgave Inhoud.2 Introductie 3 Social Media 4 Mobiel 5 SEO..6 Basis. Inhoud. Links.. Keywords. Autoriteit. Linkuitwisseling...

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads.

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads. INHOUD INLEIDING... 3 TIP 1: DOELGROEPOVERZICHT... 4 TIP 2: WAAR KOMEN UW BEZOEKERS BINNEN?... 5 TIP 3: HOE KOMEN BEZOEKERS BINNEN?... 8 TIP 4: FILTERS... 9 TIP 5: GOAL TRACKING... 10 TIP 6: INTELLIGENCE

Nadere informatie

Stap 2: Het uiterlijk van je WordPress website aanpassen

Stap 2: Het uiterlijk van je WordPress website aanpassen Stap 1: WordPress installeren Ik ga hier alleen in op de eenvoudige (automatische) manier. Je kunt het ook met de hand doen, maar dan moet je wel wat technische kennis hebben. en ik wil het eenvoudig houden.

Nadere informatie

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Inhoud Ik heb geen tijd om een ebook te schrijven!... 3 Waarom heb ik het recht om je dit te vertellen?... 4 Template voor schrijven

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Dit ebook wordt u geheel gratis aangeboden door Usense - Dé Online Marketing Specialist. Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, gaat over het

Nadere informatie

Summercourse: Schrijf in 4 maanden je boek en profileer je als expert!

Summercourse: Schrijf in 4 maanden je boek en profileer je als expert! HOE VERHOOG JE JE OMZET MET ONLINE TEKSTEN? Webinar: online teksten Online trainer en schrijfcoach Blogger Auteur Journaliste Webinar: online teksten Mijn waarom: Ik wil ondernemers helpen om hun verhaal,

Nadere informatie

Trainingsoverzicht. Marketing en Social Media Trainingen. Eindelijk Eigen Baas

Trainingsoverzicht. Marketing en Social Media Trainingen. Eindelijk Eigen Baas Trainingsoverzicht Marketing en Social Media Trainingen Eindelijk Eigen Baas Inhoud Inleiding/Leeswijzer... 3 Links in het overzicht... 3 Wil je een marketing training volgen?... 3 Voorwaarden voor het

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

6. Een nieuw bericht in Nieuws & acties plaatsen

6. Een nieuw bericht in Nieuws & acties plaatsen 6. Een nieuw bericht in Nieuws & acties plaatsen Deze instructie is geschreven om een bericht te maken in de categorie Nieuws & acties. Het plaatsen van berichten op deze pagina gaat op een andere wijze

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. het internet en ik

Inhoud. Mijn leven. het internet en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Wachtwoord... 4 Hoofdstuk 2 Cybercrime... 6 Hoofdstuk 3 Oplichting... 8 Hoofdstuk 4 Verbinding... 10 Hoofdstuk 5 Webwinkels... 12 Hoofdstuk 6 Sociale media... 14 Hoofdstuk

Nadere informatie

Afbeeldingen - formaat aanpassen

Afbeeldingen - formaat aanpassen Wat leer je in dit hoofdstuk: - Twee nieuwe manieren om foto s in je webshop te plaatsen - Hoe je het formaat van afbeeldingen kunt aanpassen Eindresultaat Een foto met de juiste afmetingen met een goede

Nadere informatie

het belang van een google bedrijfspagina voor seo

het belang van een google bedrijfspagina voor seo het belang van een google bedrijfspagina voor seo Sint-Martensstraat 10, 9600 Ronse 055 600 630 info@grafoman.be www.grafoman.be het belang van een google bedrijfspagina voor seo SEO wordt de dag van vandaag

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

5 Tips Hoe Jij. Door Kevin Souwen

5 Tips Hoe Jij. Door Kevin Souwen 5 Tips Hoe Jij Zonder Geld Aan Video Kan Beginnen Door Kevin Souwen De meeste ondernemers werken onnodig te hard Als eerst, heel erg bedankt voor het downloaden van mijn PDF! Het is mijn missie om een

Nadere informatie

SEO analyse De Zwinwachter

SEO analyse De Zwinwachter SEO analyse De Zwinwachter De Zwinwachter is een vrijstaande bungalow in het Zwin (Zeeuws- Vlaanderen), vandaar dan ook de naam. Het is een vakantiebungalow die in de maanden juli en augustus wordt verhuurd.

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker De Basiscursus Websitemaker iedereen een website Deel 3: Promotie en SEO, 7 mei 2012 Inhoudsopgave 12: Je website promoten 3 Een abonnee toevoegen 3 Een abonnee verwijderen 4 De wizard abonnees 4 13: Distributie

Nadere informatie

SEO SCAN. evolveconsulting.nl. Uitgevoerd door: Content Stream. SEO specialist: Erik Pols

SEO SCAN. evolveconsulting.nl. Uitgevoerd door: Content Stream. SEO specialist: Erik Pols SEO SCAN evolveconsulting.nl Uitgevoerd door: Content Stream SEO specialist: Erik Pols Datum: 14/9/2015 Inleiding Voor u ligt de gepersonaliseerde SEO scan van uw website. Dit rapport is ingedeeld in drie

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE,

ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE, ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE, OFWEL SEO: WAT VERANDERT ER IN 2010? AUTEURS: EDUARD BLACQUIÈRE, JOOST DE VALK DATUM: JANUARI 2010 Pagina 1 van 5 SEO: WAT VERANDERT ER IN 2010? Het begin van het nieuwe jaar

Nadere informatie

Hoger in Google komen in half uur met deze tips

Hoger in Google komen in half uur met deze tips Hoger in Google komen in half uur met deze tips Kan je in een half uur hoger in Google komen? Zeker. Het kan zelfs in een paar minuten. Of in een paar dagen. Een week. Maar. het gaat niet om de tijd. Het

Nadere informatie

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Handleiding Gmail in huisstijl met een automatische e-mail handtekening.. Als je je drukwerk, online profielen en alle visuele

Nadere informatie

Hoe kom je hoger in de zoekresultaten van Google? Coaching Online Vindbaarheid & Analytics

Hoe kom je hoger in de zoekresultaten van Google? Coaching Online Vindbaarheid & Analytics Hoe kom je hoger in de zoekresultaten van Google? Coaching Online Vindbaarheid & Analytics De 25 tips & trucs van de Coaching (1) 1. Google is marktleider met bijna 90%. 2. Gebruik Google Chrome als browser

Nadere informatie

Documentatie WD32. Christine van Woensel M32

Documentatie WD32. Christine van Woensel M32 Documentatie WD32 Christine van Woensel M32 Ontwerpkeuzes per device resolutie Desktop (1025 1600px & 769 1024px): Tablet (481 768px): Smartphone (321 480px & tot 320px): Algemeen: Alle ontwerpen voor

Nadere informatie

Spreekbeurt, en werkstuk

Spreekbeurt, en werkstuk Spreekbeurt, krantenkring en werkstuk Dit boekje is van: Datum spreekbeurt Datum krantenkring Inleverdatum werkstukken Werkstuk 1: 11 november 2015 Werkstuk 2: 6 april 2016 Bewaar dit goed! Hoe bereid

Nadere informatie

Hi ondernemer, blogger of website eigenaar,

Hi ondernemer, blogger of website eigenaar, SEO CHECKLIST Hi ondernemer, blogger of website eigenaar, Mijn naam is Gery Stevens. Ik ben momenteel vier jaar aan de slag als SEO Specialist en Websitecoach. Dat betekent dat ik tientallen klanten help/heb

Nadere informatie

SEO-tips 1. Neem een domein-extensie van het land aan waar je gevonden wilt worden 2. Zorg dat je website mobiel is (responsive)

SEO-tips 1. Neem een domein-extensie van het land aan waar je gevonden wilt worden 2. Zorg dat je website mobiel is (responsive) SEO-tips 1. Neem een domein-extensie van het land aan waar je gevonden wilt worden Wil je dat je website vindbaar is in Nederland, dan gebruik je uiteraard.nl. Als je juist vindbaar wilt zijn in België

Nadere informatie

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e T e k s t e n i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e 4 D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e Welke webpagina s heb je nodig? De homepagina, deze noem je Home Blog Diensten of producten Salespage

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google?

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? 1. HOGER IN GOOGLE? SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel in het gewoon Nederlands: zoekmachineoptimalisatie. Het is een onderdeel van zoekmachinemarketing

Nadere informatie

Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends

Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends Vragenronde Afsluiting Uw zoekopdracht begint lang voordat

Nadere informatie

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier Praktische tips voor een geweldige website Zoekwoorden uitleg 3 Zoekwoorden in je website gebruiken 4 Boei je bezoekers en krijg werkelijk contact

Nadere informatie

Zet een informatieve intro op je homepage

Zet een informatieve intro op je homepage VERLEIDEN OP INTERNET HOE MAAK JE EEN WEBSITE ONWEERSTAANBAAR? MUST-HAVE AARTJAN VAN ERKEL verleiden op internet 1 Zeg nooit welkom Zet een informatieve intro op je homepage Het kopje Welkom op een homepage

Nadere informatie

Cookiebeleid. Wat zijn cookies? Verschillende soorten cookies. Online privacy

Cookiebeleid. Wat zijn cookies? Verschillende soorten cookies. Online privacy Cookiebeleid Onze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Wij vinden het belangrijk dat je zelf controle hebt over jouw online privacy. Daarom willen we je graag zo compleet mogelijk informeren

Nadere informatie

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing Hand-outs Groei dankzij zoekmachinemarketing Hoeveel zoekopdrachten verwerkt Google per dag? 3,5 miljard Hoeveel km legt de gemiddelde zoekopdracht af? 2.400 km Uit hoeveel pagina s bestaat het internet?

Nadere informatie

Workshop. SEO & SEA in a nutshell

Workshop. SEO & SEA in a nutshell Workshop SEO & SEA in a nutshell Matthias de Smit Webdesign Interaction design IxD SEO en SEA Doel van deze workshop SEO en SEA begrijpelijker maken Tips en informatie krijgen waar je echt iets aan hebt

Nadere informatie