Checklist voor een knallende website

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Checklist voor een knallende website"

Transcriptie

1 Met deze checklist scan je je bedrijfswebsite op een aantal onderdelen. Ontdek de sterke punten van je website en welke punten je nog kunt verbeteren. De checklist maakt je bewust van de zaken die bepalen of jouw website knalt of niet. Schrijf je bevindingen bij elk onderdeel op. Zo heb je aan het eind een mooie actielijst waar je in 2014 mee aan de slag kunt gaan. MIRVI-websitescan met 14% korting Vind jij het lastig om je eigen website te beoordelen? Heb je last van blinde vlekken? Vraag dan een websitescan aan. MIRVI checkt je website uitgebreid en geeft je een schriftelijk advies met praktische verbeterpunten. Tot en met 14 januari 2014 krijg je 14% korting op de MIRVI-websitescan. Met de code Knallen in 2014 betaal je geen 195,00 maar 167,70 exclusief btw.

2 De 5 W s Of het nu om een persbericht gaat of een openingstekst voor een website, lezers vinden het prettig om direct te weten of het voor hen interessant is om verder te lezen. Daarom is het belangrijk dat je zo snel mogelijk antwoord geeft op de 5 W s: wie, wat, waar, wanneer en waarom. Zo zorg je ervoor dat de bezoeker van jouw website direct weet of jij hem kunt helpen en of hij verder moet kijken. Wat hierbij kan helpen, is het plaatsen van een tagline, direct onder of naast je logo. Deze korte zin maakt duidelijk wat de kernactiviteit van jouw bedrijf is. Een voorbeeld? Manutan, alles voor kantoor, magazijn en werkplaats. Kunnen bezoekers van je website in één oogopslag zien wat jouw bedrijf te bieden heeft? Heeft jouw website een tagline? Vertelt die tagline precies wat jouw bedrijf doet? Bezoekers houden van mensen. Is duidelijk wie de mens(en) achter jouw bedrijf is (zijn) en hoe de bezoeker met jou (jullie) in contact kan komen?

3 Vormgeving Over smaak valt niet te twisten. Toch zijn er vaak duidelijke trends in webdesign. Trends van dit moment zijn bijvoorbeeld flat design, retro typografie en veel witruimte. Ook worden websites steeds visueler. Wat in ieder geval altijd belangrijk is, is dat je huisstijl is doorgevoerd in de vormgeving van je website. Daardoor ben je herkenbaar voor klanten. Is je huisstijl duidelijk herkenbaar op je website? Straalt je website uit wat je als bedrijf wilt uitstralen? Hoe visueel is je website? Ben je tevreden over het beeldmateriaal op jouw website? Hoe goed leesbaar zijn je teksten? Denk aan lettergrootte en contrast tussen tekst en achtergrondkleur.

4 Actualiteit Je komt ze helaas regelmatig tegen: homepages met nieuws dat allang geen nieuws meer is. Het valt niet altijd mee om in de waan van de dag je website up-to-date te houden. Klanten gaan altijd voor. Maar onder de bezoekers van jouw website zitten als het goed is ook potentiële klanten. Op hen wil je natuurlijk wel een goede indruk maken, met actuele informatie over je producten, diensten en activiteiten. Hoe up-to-date is jouw website? Wanneer heb je voor het laatst een nieuwsbericht of blog op je website geplaatst? Staat jouw nieuwste product of dienst al op je website?

5 Vindbaarheid Je kunt nog zo n mooie website hebben, maar als die niet gevonden wordt, bereik je je doelgroep niet. Daarom is het belangrijk dat je website vindbaar is voor jouw doelgroep. Om te zoeken, maken ze gebruik van zoekmachines. Daarom is het slim om je website te optimaliseren voor zoekmachines, zodat je beter vindbaar bent. Hoeveel mensen zoeken contact met jouw bedrijf via je website? Weet jij met welke zoektermen ze jouw website hebben gevonden? Welke titel staat er bovenaan de pagina s van je website (in het tabblad van je browser)? Vertelt die titel altijd iets over de inhoud van die pagina?

6 Lekker leesbare teksten Je website is misschien goed vindbaar, maar kun je bezoekers ook echt interesseren? Kun je ze nieuwsgierig maken naar jouw producten of diensten? Dat doe je met lekker leesbare teksten die precies vertellen wat jij doet en hoe je dat doet. De teksten moeten je bezoekers ervan overtuigen dat jouw bedrijf hen verder kan helpen. Hanteer je een duidelijke, actieve en consequente schrijfstijl? Spreek je de bezoeker consequent met u aan of tutoyeer je overal? Zijn je teksten goed scanbaar? Tips voor scanbare teksten: korte alinea s beschrijvende kop en tussenkopjes opsommingen één onderwerp per pagina

7 Techniek Hoe makkelijker het is om teksten aan te passen of nieuwe pagina s toe te voegen, hoe groter de kans dat jouw website up-to-date blijft. Met een content management systeem kun je snel aanpassingen doen, zonder dat je daar veel technische kennis voor nodig hebt. Bekende open source systemen zijn Joomla! en Wordpress. Hoe gemakkelijk is het om aanpassingen op je website te doen? Kun je snel een nieuwsbericht of blog plaatsen?

8 Geschikt voor mobiel Steeds meer mensen hebben een smartphone of tablet en naar verwachting worden websites in de nabije toekomst meer op mobiele apparaten bekeken dan op de traditionele desktop en laptop. Nederlanders hebben in 2013 gemiddeld 4,3 mobiele apparaten tot hun beschikking, wat neerkomt op 9 per huishouden. Is jouw website geschikt voor weergave op een smartphone of tablet? Hoeveel procent van de bezoekers van jouw website bekijkt die met een schermresolutie van 640 pixels of minder? Hoe ziet jouw website er op een smartphone of tablet uit? Met deze tool kun je het checken:

9 Meten is weten Meten is weten, dat geldt ook voor websites. Zorg er dus voor dat je inzicht hebt in de statistieken van je website, bijvoorbeeld met Google Analytics. Een account is zo aangemaakt en het enige wat je dan nog moet doen, is het installeren van de tracking code op je website. Hoe vaak bekijk jij je webstatistieken? Weet jij welke pagina s het meeste verkeer trekken? Weet jij op welke pagina s de meeste mensen binnen komen? Wat vinden je klanten eigenlijk van je website? Onderzoek het eens, bijvoorbeeld met de gratis webtool Surveymonkey.

10 Hyperlinks Jouw website wordt nog beter vindbaar als andere websites naar jou linken. Hoe meer mensen naar jouw website linken, hoe groter de kans dat jij waardevolle informatie te bieden hebt. Dat wordt gewaardeerd door Google. Hoe zorg je voor links? Zorg voor waardevolle inhoud die mensen graag willen delen. En deel deze ook zelf via bijvoorbeeld sociale media. Hoeveel hyperlinks naar andere websites staan er op jouw website? Hoeveel hyperlinks staan er op andere websites naar jouw website? Controleer het met Je wilt de bezoekers van je website vasthouden. Worden hyperlinks naar externe websites in een apart tabblad of venster in de browser geopend? Zijn alle hyperlinks op jouw website nog juist? Controleer het met

11 Conversie Elke website heeft een doel. Bij een webshop is het doel vaak duidelijk en heel concreet: verkopen. Maar ook andere websites hebben een doel: uiteindelijk wil je natuurlijk dat de bezoekers van je website jouw klant worden. Daarvoor zal de bezoeker eerst contact met je moeten opnemen. Dat kun je gemakkelijker maken door eerst iets weg te geven via je website: een brochure, een e-book of een nieuwsbrief. Hoe gemakkelijk is het om contact met jouw bedrijf op te nemen? Kan de bezoeker op iedere pagina snel zien hoe hij contact met jouw bedrijf kan opnemen? Kan de bezoeker je adres makkelijk vinden? Kan de bezoeker je telefoonnummer makkelijk vinden? Is er een contactformulier? Heeft elke webpagina een duidelijke call to action? Laat je duidelijk zien welke vervolgstap de bezoeker kan zetten?

12 Boekentips Ben je nieuwsgierig geworden en wil je verder lezen over hoe je je website kunt verbeteren? De volgende boeken kan ik je van harte aanbevelen. je webtekst van Eric Tiggeler Over hoe je webteksten schrijft die gelezen worden en bezoekers verleidt om in actie te komen. Inclusief tips over hoe je sociale media gebruikt om je zichtbaarheid te vergroten. Handboek SEO, resultaatgerichte zoekmachineoptimalisatie Een praktisch boek over het optimaliseren van websites voor zoekmachines. Schrijven voor het web & sociale media van Annelies Verhelst en Victor Peters Over hoe je de beste teksten schrijft voor je website en hoe je met behulp van zoekmachines en sociale netwerken bezoekers naar je website trekt. Met veel praktijkvoorbeelden. Verleiden op internet van Aartjan van Erkel Over hoe je een website onweerstaanbaar maakt, met eenvoudige, krachtige overtuigingstechnieken. Vol met praktische tips en voorbeelden om het rendement van je site te verhogen. Zo kan het ook van Raymond Klompsma en Stefan Wobben Een inspirerend boek over hoe je websites voor mensen ontwerpt. Met tools, methodes, achtergrondinformatie en vooral heel veel inspiratie. Bovendien mooi vormgegeven! Don t make me think. Een nuchtere kijk op webusability van Steve Krug Als een bezoeker ook maar een seconde moet nadenken als hij op een site zit, heb je als webbouwer iets fout gedaan. Dit is het standaardboek over usability. Rocket surgery made easy. Verbeter zelf je usability van Steve Krug De opvolger van Don t make me think. Een praktische handleiding over hoe je de usability van je website test.

9 Content Marketing Fouten

9 Content Marketing Fouten 9 Content Marketing Fouten Meer rendement uit online content marketing voor zoekmachines en sociale media http://www.frankhusmann.nl Copyright 2013 Fout #1: Onbekend zijn met je doelgroep... 3 Fout #2:

Nadere informatie

VERBETER JE WEBSITE IN TIEN EENVOUDIGE STAPPEN

VERBETER JE WEBSITE IN TIEN EENVOUDIGE STAPPEN VERBETER JE WEBSITE IN TIEN EENVOUDIGE STAPPEN www.re-freshed.nl facebook.com/refreshednl twitter.com/ Handig ebook vol tips, trucs en concrete stappen om zelf je website te verbeteren! Inleiding Je website.

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

SEO checklist om hoog in Google te komen

SEO checklist om hoog in Google te komen SEO checklist om hoog in Google te komen Als je website hoog in Google komt dan heeft dat vele voordelen. Je bent beter vindbaar, krijgt meer (gerichte) bezoekers. En als je het goed aanpakt kun je die

Nadere informatie

2. Word dé expert binnen jouw vakgebied...8 2.1 Vind je niche...8 2.2 Doe iets wat moeilijk te kopiëren is...8 2.3 Deel je kennis...

2. Word dé expert binnen jouw vakgebied...8 2.1 Vind je niche...8 2.2 Doe iets wat moeilijk te kopiëren is...8 2.3 Deel je kennis... INHOUDSOPGAVE VOORWOORD...3 1. Hoe kom ik hoger in Google?...4 1.1. De drie-eenheid van zoekmachine optimalisatie...4 1.1.1.Technische kwaliteit en architectuur van de website...4 1.1.2 Inhoudelijke kwaliteit

Nadere informatie

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Inhoud E-book Zoekwoorden uitleg 3 Zoekwoorden in je website gebruiken 4 9 tips voor de pagina over jou 6 Tips voor de lancering van je website

Nadere informatie

Gratis SEO Handleiding

Gratis SEO Handleiding 1 Gratis SEO Handleiding Door Rutger Steenbergen SEO Zwolle 2 Beste lezer, Vrijwel ieder bedrijf heeft tegenwoordig een website, maar dat is niet genoeg, want hoe vinden bezoekers hem op het steeds voller

Nadere informatie

All In One Cursus Nick Jenneboer. Maak je startende onderneming. tot een succesvolle onderneming. 2013 Nick Jenneboer enjee.nl 2

All In One Cursus Nick Jenneboer. Maak je startende onderneming. tot een succesvolle onderneming. 2013 Nick Jenneboer enjee.nl 2 Maak je startende onderneming tot een succesvolle onderneming 2013 enjee.nl 2 Voorwoord Even voorstellen Van hobby naar eigen bedrijf Mijn naam is, oprichter en eigenaar van adviesbureau enjee. Ik adviseer

Nadere informatie

Hoofdstuk 15 Je Wervende Website

Hoofdstuk 15 Je Wervende Website Hoofdstuk 15 Je Wervende Website 15.1 Je website is niet je visite kaartje! Klanten aantrekken dat wil je! Dit is de reden dat jij een website hebt! Toch lijkt het alsof de meeste therapeuten zich dit

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

NICK JENNEBOER 1. 2014 enjee.nl Cursus All in One

NICK JENNEBOER 1. 2014 enjee.nl Cursus All in One NICK JENNEBOER 1 Inhoudsopgave Voorwoord. 3 Geschiedenis van het internet en websites.. 4 Het ontstaan van de eerste webwinkel. 4 Wat heb ik aan een Domein naam? 6 Bedrijfs E-mail... 6 Website & Hosting....

Nadere informatie

www.omnipotential.nl 1

www.omnipotential.nl 1 www.omnipotential.nl 1 Beste lezer, Bedankt voor het downloaden van dit rapport. In dit rapport staan ruim 25 tips om meer resultaat uit je bedrijfswebsite te halen. Sommige tips lijken voor de een logisch,

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen.

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen. Woord vooraf Een goede zoekmachine optimalisatie strategie gaat uit van een langere termijn commitment. SEO (search engine optimization) is niet iets wat je zomaar kunt implementeren. Er is een duidelijke

Nadere informatie

Is jouw website 2015 PROOF? Georgette van Aart

Is jouw website 2015 PROOF? Georgette van Aart copyright 2015 Georgette van Aart www.bizzyweb.nl 1 Is jouw Website 2015 Proof? Door Georgette van Aart www.bizzyweb.nl www.wordpresskennisbank.nl copyright 2015 Georgette van Aart www.bizzyweb.nl 2 INHOUDSOPGAVE:

Nadere informatie

inhoud Inleiding 9 1. Wat is bloggen? 10 1.1 Een blog als dagboek op internet 11 1.2 Een blog als marketingtool 13

inhoud Inleiding 9 1. Wat is bloggen? 10 1.1 Een blog als dagboek op internet 11 1.2 Een blog als marketingtool 13 inhoud Inleiding 9 1. Wat is bloggen? 10 1.1 Een blog als dagboek op internet 11 1.2 Een blog als marketingtool 13 2. Waarom zou je zakelijk bloggen? 18 2.1 Ga mee in de nieuwe marketing 19 2.2 Je blog

Nadere informatie

EBOOK. 59 veelgestelde vragen over SEO en Online Marketing beantwoord. + 3 bonusvragen

EBOOK. 59 veelgestelde vragen over SEO en Online Marketing beantwoord. + 3 bonusvragen EBOOK 59 veelgestelde vragen over SEO en Online Marketing beantwoord + 3 bonusvragen Regelmatig krijg ik vragen of kom ik vragen tegen over zoekmachine optimalisatie en online marketing. Met de tijd door

Nadere informatie

Solliciteren (2) Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De sollicitatiebrief

Solliciteren (2) Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De sollicitatiebrief Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over de sollicitatiebrief en het curriculum vitae (c.v.). Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart kun je: vertellen wat je schrijft in

Nadere informatie

Checklist Internet Project Plan

Checklist Internet Project Plan Functioneel ontwerp Checklist Internet Project Plan Een onmisbaar ebook met handige tips & tricks voor de internet-bewuste ondernemer! Geschreven door Sandra van der Heijden www.adviesmies.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

BOSS NEDERLAND INTERNET MARKETING: HOE VEEL MOET U WETEN?

BOSS NEDERLAND INTERNET MARKETING: HOE VEEL MOET U WETEN? BOSS NEDERLAND INTERNET MARKETING: HOE VEEL MOET U WETEN? Inhoud Inleiding... 3 Doel van online adverteren... 4 Ontwikkeling van offline naar online adverteren... 6 Waar te beginnen?... 7 Google AdWords

Nadere informatie

perfect LinkedIn profiel

perfect LinkedIn profiel f 20 geheimen voor een perfect LinkedIn profiel Maaike Gulden Inhoudsopgave Voorwoord 3 Wat kun je met LinkedIn? 4 Voordeel van een goed LinkedIn profiel 5 Een 100% LinkedIn profiel 5 20 Tips voor een

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

Effectieve Internetmarketing in 8 stappen

Effectieve Internetmarketing in 8 stappen Effectieve Internetmarketing in 8 stappen Als u dit ebook leest, bent u waarschijnlijk een marketingprofessional of een ondernemer die het belang van Internet marketing onderkent. U merkt dat traditionele

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

Laat de klant naar jou komen

Laat de klant naar jou komen Laat de klant naar jou komen in 0 minuten! Klanten krijgen via internet voor zzp ers Erno Hannink Koop het boek! e 7,95 Inhoud Laat de klant naar jou komen Geen zzp er kan zonder 5 Inleiding Wie is de

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

NLMPStappenplan. NLMP 10 Stappenplan VOOR. In10 stappen naar Succes op internet! FOTOGRAFEN! Succesvol op internet? Ik help je graag!

NLMPStappenplan. NLMP 10 Stappenplan VOOR. In10 stappen naar Succes op internet! FOTOGRAFEN! Succesvol op internet? Ik help je graag! NLMPStappenplan In10 stappen naar Succes op internet! VOOR FOTOGRAFEN! 1 Heb je de nieuwste versie van dit E-book? Dit is de 1.0 versie van dit e-book Succesvol op internet? Ik help je graag Er worden

Nadere informatie